Annons

Annons: Tävla och vinn presentkort hos Jotex

Den här veckan har ni chans att vinna ett generöst presentkort hos Jotex värt hela 5000 kr. Det sägs ju att mattan är den nya fondväggen och ett enkelt knep att skapa förändring hemma. I Jotex sortiment hittar du en mängd olika mattor för både inomhus och utomhusbruk. Flera nya mattor tillverkade av återvunna PET-flaskor är på väg in i sortimentet och många av dem är cetifierade enligt GRS standard (Global Recycled Standard). För att delta ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet: 

1) Vilken är din favoritmatta i Jotex sortiment?
2) Vilket rum hemma hos dig skulle få en makeover med denna matta.
Beskriv och motivera kort. 

 
Tävlingen är avslutad. Stort grattis till Emelie som svarade 2017-08-23 @ 14:34:13
Tävlingen pågår t.o.m. den 28/8 kl 9.00. Du måste vara över 18 år och bo i Sverige för att kunna delta. Beslutet kommer att fattas av Jotex och beslutet går inte att överklaga. Ett presentkort i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Kategorier:

Kommentarer

 • Elis skriver:

  1) SUSA jutematta
  2) Hallen. Perfekt för en hemtrevlig och välkomnande känsla!
  3) Mamma älskar min jute matta jag har idag med SUSA är snäppet snyggare så mamma hade fått min gamla så hade vi både blivit glada?

 • Malin skriver:

  1. Jag skulle välja en Como matta i finaste, naturliga ull. Jag hade valt en riktigt stor variant, gärna den som är 2*3 meter i den gröna färgnyansen
  2. Jag hade lagt min nya fina gröna matta i sovrummet, kompletterat med nya, mjuka påslakan i varma färger så jag kan bädda ner mig i mitt mysiga näste nu när hösten närmar sig och riktigt gosa till det.

 • Therese skriver:

  1) Serien "Como" och i grå.
  2) Jag har idag en ljusgrå/vitmönstrad matta i vardagsrummet som är för ljus då det kommer en bebis vilken dag som helst!
  Och troligen kommer jag bli sittande en del i soffan (amma) i vardagsrummet till en början. Så mitt vardagsrum skulle jag vilja förändra. Man vill ju gärna "burra" in sig med lite mörkare och dovare färger nu till hösten.

 • Hannah skriver:

  1. Min favorit är Fonni i ull!
  2. Jag hade valt att dra ut den slitna mattan i vardagsrummet, lägga in Fonni och få ett mysigt vardagsrum i höst!

 • Emma skriver:

  1. Mattan Anela
  2. Jag håller på att förvandla vårt sovrum till mer lyxig hotellkänsla och då skulle Anela pryda golvet perfekt.

 • SOPHIE skriver:

  1. Ryamatta Zagora 200×290 cm
  2. Sovrummet. Skulle vara så snyggt och skönt att ha under sängen 🙂

 • kajsa skriver:

  Här hade jag valt anela luggmatta i grå ton.
  vilken dröm attfå ge detta presentkort till dottern som önskar nytt till rummet. Här kan hon välja på mycket. fluffiga täcken lakan kuddar gardiner och en fin matta
  och tänkvad roligt att ta hem kompisar till sitt fina rum.

 • Olivia skriver:

  Anela luggmatta är min favorit då den med sina mörka färg och
  fina skiftningar skulle ge rummet ett djup och ett mer intressant uttryck.
  Jag hade definitivt haft denna fina matta i mitt vardagsrum
  tillsammans med min ljusgråa soffa, vita soffbord och ljusrosa kuddar! Rummet hade verkligen fått ett lyft då min nuvarande matta är alldeles fläckig då jag försökte tvätta den för hand 🙂

 • Sara skriver:

  1) Sambucco beige, 2×3 m
  2) Under matbordet. Den skulle ljusa upp och hålla ihop rummet med en mera vuxen känsla nu när vi lämnat småbarnsåren – skulle dessutom kombinera med 4 Nattavaara-stolar i naturträ när barnen slutat spilla så mycket.. ⭐️⭐️

 • Johanna skriver:

  Svar 1 & 2:
  För mig är mattor en perfekt bas,
  en vacker detalj dit blickarna dras.
  I mitt fall föredrar jag enkelhet,
  riktigt bra material med klassisk estet.
  Jotex har ett stort och fint sortiment,
  men ullmattan Belluno prickar in alla argument.
  Hållbart material och i vacker grå,
  passar den in i hemmets varenda vrå.
  Men hos mig skulle den ligga där vi är mest,
  hemmets hjärta – i köket trivs jag bäst.
  Där skulle den klara spill och slit,
  medan vi lagar mat med stor aptit.
  I mina ögon är den helt perfekt,
  lycka att presentkortet till denna räckt!

 • Rebecca Sibner skriver:

  1. Anela luggmatta i grått.
  2. Den skulle jag lägga i min lilla sons rum, så kanske han skulle fortsätta sova när jag tassar ut efter läggning, så att vi inte behöver börja om från början igen 😉

 • Klara Hasselberg skriver:

  1. Föll pladask för mattan LIPARDI!
  2. Jag skulle ha den i delen av vardagsrummet som jag kallar "biblioteket". Där skulle den liva upp rejält och stjäla showen precis på det vis som kvinnan på mattan ser ut att vilja göra.

 • Amanda skriver:

  1. Jag skulle verkligen behöva en "Tortona" matta i mitt liv.
  https://www.jotex.se/tortona-ryamatta-200×300-cm/1033928-01
  2. skullle parra perfekt i sovrummet, den lite slita looken av mörkt dovt mlå mot smutsrosa sammetsgardiner. och en säng helt klädd i jordiga toner i linne.

 • Denice skriver:

  1. Min stora favorit är mattan Piza, i den gula färgen och med helt rätt mått (240*330)
  2. Den gula är det som saknas i vårat vardagsrum som måste få ett lyft och ett rejält sådant när det gäller färg. Vill ha in färg men inte på väggarna så en stor fin gul matta på golvet vore drömmen. 🙂

 • Brysselkakan skriver:

  1. PIZA ryamatta 240×330 cm rosa
  2. Sovrummet! Efter att spenderat halva sommaren i USA och gått på heltäckningsmattor i sovrum så har vi snöat in på det; matta i sovrummet! Och tänkte börja med att testa med en stor gosig ryamatta innan vi eventuellt lägger in en permanent. Vore ju perfekt att kunna gosa ner fötterna i vinter i denna fina matta!

 • Sofia skriver:

  Hej!
  Jag skulle vilja vinna OSSI ullmatta i ljusgrått
  Vi hade lagt den i vårt vardagsrum som vi precis gjort om. Den hade gett rummet en sådan lyxig känsla!

 • Cecilia skriver:

  1. Mores eller Como
  2. Min beige/grå matplats behöver en finfin ullmatta för att bli lite mysigare och gömma alla smulor från barnens mackor

 • Anna skriver:

  1. Como ullmatta i grått.
  2. Min älskade sambo är från ett annat land,
  där laxarna leker vid Norges södra strand.
  Min dotters farföräldrar bor där likaså,
  de är alltid så glada när de oss hälsar på.
  En matta i gästrummet skulle värma deras tår,
  då de smygandes i natten på toaletten går.

 • Helena skriver:

  Anela mattan hade varit helt perfekt under mitt köksbord ?
  Älskar dess färgskiftningar beroende på hur ljuset fall och vilken vinkel man ser den från.
  Klockren i mitt hem!

 • Hanna skriver:

  1. Novara ullmatta är min favorit!
  2. Den skulle passa utmärkt under mitt nyligen införskaffade matbord. Det skulle lyfta hela vardagsrummet. Perfekt också för att undvika det hemska ljudet av stolar som skrapar direkt mot golvet!

 • Caroline skriver:

  1. Tortona Ryamatta
  2. Jag håller på att renovera hus på landet och tänker att denna matta i blått skulle passa fint till våra mörkbruna väggar i vardagsrummet.

 • Sofia skriver:

  önskade att jotex fanns i Zurich 🙂 Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (http://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

 • Therese skriver:

  1. Paola!
  2. Vilket badrum som helst skulle må bra av Paola, mysiga badrumsmattan får man leta efter!

 • anna skriver:

  Mitt i kallaste vintern flyttade vi från en nyproducerad lägenhet i stan till en hundraåring på landet. Eftersom vi aldrig tidigare hade levt med enbart vedeldning som uppvärmning insåg vi inte riktigt vad vi gav oss in på.
  Till frukost hade vi 8-10 grader i köket under lång tid. Först då förstod jag den riktiga poängen med ullmattor! Så.
  1. Como!
  2. Där små kalla barnfötter slår sig till ro (vi har många kalla rum, inte bara köket…).

 • Charlotta skriver:

  1.Cosy ryamatta är det självklara valet förmig! https://www.jotex.se/cosy/cosy-ryamatta-160×230-cm/1037282-02
  2. Då sovrumsrenvering stundar inför höstens grå kvällar, så är Cosy ryamatta en av de viktigaste inredningsdetaljerna för att få ett mysigt och ombonat sovrum, där kalla vinternätter förvandlas till varma och kärleksfulla!

 • Maria♥ skriver:

  Vad fin den är-ANELA luggmatta-Viskos och Bomull Har två riktigt små vovvar med smak för lyx och det som är mjukt, de skulle också älska denna matta som skulle få vara i TV-rummet 250 cm x 350 för hela slanten!

 • Ella skriver:

  1. COMO ullmatta
  2. Det kombinerade biblitoeket/gästrummet som nu ska inhysa skrivbord till läxläsning för ettagluttaren här gemma. I ett gammal 30-tals hus blir det lätt dragigt och en härlig ullmatta på golvet kan värma fossingarna framöver

 • malincatrin skriver:

  Cremona ullmatta (rosa)
  Min sambo som egentligen inte är så inredningsintresserad sa så sent som igår, att anledningen till att de känns så hemtrevligt när vi kommer hem till andra är att de har bland annat mattor (vilket vi inte har). Så nu när jag lovat han att vi skall göra i ordning vardagsrummet i höst med en tv-hörna så skulle Cremona ullmatta i rosa hamna under soffmöblemanget.

 • Como ullmatta mörkblå
  Önskar mig en stor ullmatta i vardagsrummet under soffor och soffbord. Det skulle bli så varmt och ombonat att umgås där med familj och vänner!

 • Sara Kjellemo skriver:

  Vilken bra tävling!
  1. Jag hade valt mattan ANELA i grått. Tycker att den är väldigt stilren och hade hållt många år hemma hos oss vilket jag tycker är viktigt.
  2. Jag hade valt att placera den i vardagsrummet för att få till en lyxig känsla och för att rama in soffgruppen.

 • 1. Mattan Velletri är jättefin!
  2. Vi ska alldeles smart flytta in i vårt första hus där både väggar och golv är helvita, det behövs alltså mattor för att softa till det lite, denna mattan skulle därför få ligga i vardagsrummet under soffa och fåtöljer.

 • Olle skriver:

  1. Ryamatta Zagora 200×290
  2. Jag o min lillasyster "råkade" rita med kritor på trägolvet som pappa nyss hade slipat för hand under 2 helgers tid. Så Zagora-mattan hade gjort honom (och oss) oerhört glada eftersom den skulle passa utmärkt just där vi kritat som värst 🙂

 • Jeanette skriver:

  Piza ryamatta 240x330cm i grönt.
  Hade placerat mattan under sofforna i vardagsrummet. Rummet hade äntligen fått den stora mattan det behöver för att binda ihop möblerna.

 • 1. SIENA Ullmatta
  2. Denna matta skulle få pryda vår hall där vi har trägolv. Formen skulle bidra till att rummet upplevs större, vilket behövs. Placerad framför spegeln och vår gamla nymålade pinnstol!

 • A.S skriver:

  1. Min favorit är ullmatta STRA.
  2. Vi är mitt uppe i renoveringen utav vårt vardagsrum i vår sommarstuga. Vi försöker få till en cool eklektisk "boho" möter avskalad sekelskifte känsla i rummet. Mattan STRA skulle vara ett perfekt och lyxig inslag, som skulle ge både färg och struktur till rummet.

 • Anni skriver:

  På grund av tråkiga omständigheter (skilsmässa) står jag helt utan mattor men med chans att göra ett drömboende, så jag hade valt en stor Belluno ullmatta till min nya lägenhets innerhall, för att omvandla den till mysig kontorsdel.

 • Ida Eriksson skriver:

  1. Como ullmatta 200×300 i grått
  2. Då vi får flytta in i vårt nybyggda hus om 25 dagar skulle definitivt matplatsen få en extraordinär makeover. Eftersom vi flyttar från en lägenhet på 3rok till ett hus blir ytorna större och matplatsen kommer få en egen hedersplats istället för att bli något som måste klämmas in någonstans. Denna matta skulle äntligen ge matplatsen den uppmärksamhet den förtjänar, så det kan bli naturligt att sätta sig kring köksbordet istället för att alltid hamna i soffan.

 • Sara P skriver:

  1. Detta är min favoritmatta: https://www.jotex.se/cremona/cremona-ullmatta-200×300-cm/1030366-03
  2. Den skulle få flytta in i min ettåriga dotters rum, den allra största varianten så att den täcker nästan hela golvet. Golvet är nämligen såå kallt med betongplatta under huset. Så gott för henne att leka på en go och varm ullmatta ?

 • Elin O skriver:

  Cremona i rosa ull hade både jag och min dotter älskat till hennes rum (+ de fina mönstren med luftballonger!), SAMBUCCO för både inne och ute hade gärna fått förgylla och lyfta altanen i ett par olika storlekar för att skapa sammanhållen rumslighet. Hållbara mönster och kvalité till bra pris letar jag ständigt efter.

 • Caroline skriver:

  Jag gillar mattan Siris och vi ska börja med vardagsrummet i vårt renoveringskaos till hus så skulle jag vilja ha den där.

 • Emmy skriver:

  Hej Redaktionen!
  Min favoritmatta från Jotex är ANELA luggmatta i grått!
  En sån här matta hade lyft hela mitt vardagsrum då jag precis flyttat till en ny lägenhet och helt bytt stil i vardagsrummet. Denna matta kommer passa perfekt i stilen jag nu håller på att skapa i mitt nya vardagsrum!

 • Åsa skriver:

  1. Min favoritmatta är Ullmattan Como i den grå färgen.
  2. Vi ska precis flytta in vår nyproducerade bostadsrätt efter att ha bott i hus i många år. Så nu är det dags för förnyelse av både möbler, mattor och inredning. Hos oss hade denna mattan passat riktgt bra i vardagsrummet. Den ser toppenfin ut och har fått riktigt fina recensioner. Överväger starkt att köpa den. Behöver bara gå tillträde till lägenheten så vi kan mäta vilket mått sim passar. Längtar så mycket.

 • Sofia skriver:

  1. MORES ullmatta 200×300 cm
  2. Ja skulle ha den i vardagsrummet i min framtida studentlägenhet (nästa höst) där jag kommer läsa till textilekonom!

 • Alexandra skriver:

  1.ANELA luggmatta 250×350 grå!
  2.Efter att ha letat matta till vardagsrummet i några år(!) har jag nu hittat den. Perfekt storlek och färg!

 • Josefin skriver:

  1. Ryamattan Zagora
  2. Denna skulle pryda och mysa till vårt vardagsrum hundra gånger om!

 • Kristin skriver:

  1. ANELA luggmatta! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
  2. Nu när sensommaren och hösten nalkas. Kvicksilvret sjunker mot noll och frosten vill bita tag i mina kinder. Det är en härlig färgglad men kall tid som väntar! Just då vill jag som mest vakna upp i min säng och sätta mina frusna tår på denna mysiga och goa matta. Att Jotex skulle få mitt kala och kalla sovrum mer ombonat, varmt och mysigt med just denna matta, det råder det inget tvivel om och det vore en ynnest om makeovern äger rum just hos mig. Vardagslyx när den är som bäst! ??

 • Ann-Sophie skriver:

  1, BELLUNO ullmatta 300×400 cm
  2, min dotter ska i september ha sin 18årskalas och hon vill hellre ha en privat fest hemma med nära och kära än att hyra lokal man dekorerar så denna mattan hade varit icing on the cake, pricken över i, grädde på moset, för en snygg stilren fest med kära och nära och en glad 18åring.. skulle få pryda under vardagsrumsbordet

 • Emma Bygdemark skriver:

  1. PIZA ryamatta 240×330 cm i senapsgult
  2. Den skulle få ge vårt vardagsrum en mer mustig och varm ton tillsammans med vår plommonlila soffa och petrolfärgade tapeter ?

 • Louise skriver:

  1. ZURI ullmatta 140×200 cm
  2. Eftersom vårt gästrum/arbetsrum mest består av inslängda möbler och inte är så mysigt så skulle det rummet få en make-over med ny matta, Zuri då, och nya gardiner, fina textilier på sängen och lite snyggt piff.

 • Mathilda skriver:

  Min favoritmatta ur Jotex sortiment är Ossi ullmatta, den ser elegant och lyxig ut. Vårt vardagsrum behöver en mindre make-over, där ligger nu en alldeles för liten matta och därför blir det lite fel känsla i rummet. En stor Ossi ullmatta från Jotex hade blivit klockrent.

 • Kristina skriver:

  1 Como ullmatta.
  2 Vardagsrummet! Jag har i sommar gjort iordning mitt vardagsrum, men inte hittat/haft råd med den perfekta mattan ännu. Detta gör att det ser kalt och tomt ut, men Como ullmatta hade mjukat upp intrycket.

 • malin K skriver:

  Efter en hel del beslutsångest:
  1. BOSA ullmatta! Såå fin med sin hantverksmässiga utseende.
  2. Vardagsrummet – äntligen är sonen så pass stor att vi skulle kunna byta ut vår gamla slit och släng-matta!

 • Karin Gåvsten skriver:

  1. OSSI ullmatta Ljusgrå 200×300 cm
  2. I vårt vardagsrum saknas verkligen en stor lyxig matta för att få en ombonad känsla. Denna skulle passa perfekt tillsammans med våra grå myran stolar! Åh, vilken skillnad den skulle göra i rummet :o)

 • OSSI ullmatta 250×350
  Skulle vara fin under mitt soffbord i vardagsrummet då möblerna rymms på den och skapar rumskänsla i vardagsrummet"

 • Nathalie skriver:

  Hade inte tackat nej till SAMBUCCO bouclématta.
  Den hade passat perfekt på vår uteplats. Speciellt nu när det börjar bli lite kyligt om kvällarna ?

 • Thilda Karlsson skriver:

  1. COMO ullmatta i grånyans 200x300cm
  2. Vi har äntligen fått förstahandskontrakt på vår lägenhet (så tacksam som student!) men golvet i sovrummet är förfärligt… Gammalt sjukhus plastgolv som inte alls är trevligt att se det sista man gör innan man somnar och det första man gör när man vaknar. Eftersom vi hyr lägenheten kan vi inte göra så mycket åt det men med en stor matta i rummet så tänker jag att problemet är löst! Det hade varit superfint! Men stora mattor = mycket pengar för en student så håller tummarna!! ?

 • Lynn skriver:

  1. Deras Piza Ryamatta är helt fantastisk! Den dova färgen gör sig så fint nu framemot hösten.
  2. Den kommande renoveringen i min första alldeles egna lägenhet hade gjort mattan mer än välkommen i vardagsrummet där en öppen planlösning in mot köket är på ingång!

 • Jennie Nilsson skriver:

  Hade inte tackat nej till mattan Imperia i mörkgrått
  Den hade varit perfekt i vårt tv/sällskapsrum i källaren. Den hade gett tv-hörnan en mer ombonad känsla.

 • Linn A skriver:

  1) TORTONA ryamatta 140×200
  2) Sovrummet, helt klart. Efter att ha haft sovrummet som både sovrum/kontor så har mysighetsfaktorn varit lika med noll… Om jag vann tänkte jag att denna matta skulle få riva igång utrensningen av kontorsmöblemang och få tillbaka inspirationen igen för att slutligen kunna få ett trevlig och mysig sovrum. 🙂

 • Britt-Marie skriver:

  Jag skulle välja den största storleken av Piza dimrosa.
  Den skulle bli som en mjuk heltäckningsmatta i sovrummet. Enkelt och skönt att tassa runt på med bara fötter!

 • Maria skriver:

  Grado ullmatta skulle med sin vintageinspirerade look ge vårat vardagsrum ett välbehövligt personligt lyft; att den är gjord i naturmaterial gör att den håller i längden och bara blir ännu snyggare med tiden.

 • Amanda skriver:

  Jag gillar Asti ullmatta i vinrött.
  Den hade lyst upp vardagsrummet i nya lägenheten och skapat lite välbehövlig hemtrevnad efter en tumultartad flytt.

 • Elin skriver:

  1. Mattan Anela är en favorit!
  2. Den perfekta mattan enligt mig till sovrummet. Härligt att vakna upp och stoppa fötterna I en lyxmatta. Den gråa färgen känns riktigt harmonisk.En tidlös och vacker matta!

 • Ellinor skriver:

  1. COSY ryamatta
  2. Jag och min sambo har precis köpt vår första bostad tillsammans. Vi vill ha ett mysigt och välkomnande hem att trivs i. Mattan skulle jag lägga i våran väldigt tomma och avlånga hall, den skulle ge rätt känsla direkt när man kliver in genom dörren 🙂

 • Matilda skriver:

  1. Anela är helt klart den stora favoriten.
  2. Denna matta skulle ombona hela vårt nya hem genom att den placeras i vårt stora vardagsrum. Det lustiga i det hela är att jag och min sambo letar mattor febrilt om kvällarna men det är alltid någonting som inte känns rätt. I söndags kom vi in på Jotex hemsida och föll pladask för den gråa Anela mattan. Den skulle göra vårt nuvarande mattlösa och kala vardagsrum så mycket varmare och mysigare till hösten! 🙂

 • 1. ANELA luggmatta 250×350 cm är min favorit!
  2. Med den i sovrummet skulle jag få ett helt nytt ljust rum. Storleken hade omfamnat sängen och gjort rummet mer ombonat än idag.(Nuvarande matta är mörkgrå och endast 160×230.)

 • Maria W skriver:

  1. Ossi ullmatta i ljusgrått.
  2. Vardagsrummet. Vi har nyligen uppdaterat vardagsrummet med ett par nya soffor och vi behöver en stor, tålig matta som passar både soffor och rummet i övrigt. Ossi (den största) hade fungerat perfekt.

 • Anna skriver:

  Ossi! Stilren men annorlunda. Mörk grå.
  Han hade hamnat på vardagsrumsgolvet. Så stor som vi hade rymt för att får stopp på allt studsande ljud som blir när vi har gäster.

 • Erica skriver:

  Jag skulle valt Piza ryamatta rosa som skulle passa mer än perfa till lillans lekhörna i vardagsrummet, där behövs verkligen något fluffigt och mjukt som tar emot när de små första stegen på egna ben inte alltid bär och som är snäll mot mjuka, knubbiga krypande knän.

 • Erica skriver:

  Jag skulle valt Piza ryamatta rosa som skulle passa mer än perfa till lillans lekhörna i vardagsrummet, där behövs verkligen något fluffigt och mjukt som tar emot när de små första stegen på egna ben inte alltid bär och som är snäll mot mjuka, knubbiga krypande knän.

 • Rebecka Karlsson skriver:

  1. Jag skulle investera i Belluno ullmatta, grön.
  2. Denna matta skulle få ligga i vårt kök under matbordet, där det just nu gapar tomt!

 • Stina Nygård skriver:

  1. Foggia ullmatta 160×240 cm
  2. Färgen är fantastisk och vill gärna matchas upp med min ljusrosa soffa i mitt vardagsrum. Färgerna blir som nya ihop!

 • Amanda skriver:

  1. Alfie jutematta
  2. Skulle placera mattan i vardagsrummet i vår nya lägenhet. Älskar naturmaterial och mjuka toner.

 • Johanna skriver:

  En ljusgrå OSSI på hela 230X350cm hade jag valt ut. Den hade nästan täckt plastmattan i sonens stora rum och gjort sig snygg till hans möbler.

 • Veronica skriver:

  Fick jag chansen, skulle jag knipa åt mig ett av de sista exemplaren av ullmattan Turino i naturvit och svart.
  Den rackarn skulle få pryda mitt vardagsrumsgolv och jag skulle vårda den ömt för all framtid. Jag ser ett långt och lyckligt liv för oss tillsammans.

 • Emma skriver:

  PISA ryamatta senapsgul!
  I vårt sovrum som till helgen får smutsrosa väggar. Skulle det blir helt galet eller helt underbart?

 • Lina cronier skriver:

  1. LAME ullmatta 250×350 cm
  2. Jag hade lagt alla 5000:- på denna matta, som ett statement. Jag ska nämligen skiljas från min man och flyttar till egen lägenhet den 2 sept.
  Bara en lön innebär att det ej blir större utsvävningar så att vinna och kunna köpa denna matta hade gjort wow av mitt nya vardagsrum i nya hyreslägenheten

 • Rebecka skriver:

  1. Asti ullmatta
  2. Denna matta skulle passa perfekt i vardagsrummet o den nyproducerade lägenheten som jag flyttar in i om en månad.
  Jag skulle bli otroligt glad för detta välbehövliga bidrag till att inreda min första bostadsrätt. Har hittills bara bort i hyresrätter och hela tiden haft "duger just nu"-tänker när det gäller möbler. Nu längtar jag efter att investera i hållbara möbler spm jag lan ha en lång tid framöver. En riktigt härlig ullmatta hör rollen av investeringarna jag hoppas ha råd att göra.

 • Emelie skriver:

  1. Behöver något enkelt i en annars så kaosig tillvaro så
  föredrar mattan Como i grå ull.
  2. Insåg just att vårt vardagsrum är lite väl grått men
  har svårt att bryta mönster och låter därför denna enkla
  men snygga matta ta lite plats.

 • Leons mamma skriver:

  1. Siena ullmatta.
  2. Denna ullmatta med bollar har varit min favorit ända sedan de började komma för x antal år sedan. Som ensamstående mamma svider det dock att lägga så mkt pengar på en matta så den är fortfarande bara på önskelistan till mitt sovrum.

 • 1. COMO ullmatta i mörkgrå färg.
  2. I vårt vardagsrum som används som hembio med projektor m.m. ska vi faktiskt byta soffa och göra om just nu i. Vi har beställt en soffa i fullnarvläder som har en ljus och varm färg. Det ska bli ett mer inrett rum än bara teknik har vi tänkt. En ny matta skulle bli pricken över i:et, speciellt COMO ullmattan för den har ju väldigt fin detalj på kortsidorna som matchar soffan. Det skulle ge inredningen en mer helhet.

 • viveka skriver:

  1 Arezzo skinmatt
  2 Vilket konstverk! Denna underbara matta skulle få en hedersplats i vår stora entré . Det skulle ge alla gäster ett varmt välkomnade och den skulle passa min strävan efter ett rustikt och annorlunda hem som inte går i grått och vitt .

 • Sara skriver:

  1. Ossi ullmatta 250 x 350 cm i ljusgrått.
  2. I november ska jag och min son flytta från en 2a till en 4a och jag behöver möbler till det kombinerade vardagsrummet/matsalen. Jag vill ha mattan under matsalsbordet, vill ha ett stort sånt för minst 10 personer och då behövs en stor matta.

 • Frida skriver:

  Min dröm har alltid varit att införskaffa mig en riktigt stor matta, som får synas och ta ordentligt med plats! Min sambo älskar att klä väggarna i vitt så för tillfället är vårt vardagsrum ganska… tråkigt och känslolöst. Det saknas något varmt och mjukt. Här skulle mattan BELLUNO i färgen grön eller brun passa perfekt. Det är ett projekt att inreda ett vardagsrum och det är mycket jag är osäker på, men med en ordentlig matta som bas tror jag att även vårt vardagsrum kan bli riktigt mysigt!

 • Emelie skriver:

  Villhöver Belluno ullmatta grön till vårt vardagsrum där den underbara färgen är pricken över i bland allt naturfargat och beige. Ger både ro och lekfullhet till rummet ??

 • Jenny skriver:

  1.) Ossi matta!
  2.) mattan skulle gå ligga på bår öppna yta imellan kök och vardagsrum, den skulle bli blickfång direkt när man kommer in genom hallen!

 • Camilla Palm skriver:

  1. Belluno ullmatta 3x4m
  2. Vardagsrummet! Eftersom vi knappt har något ljusinsläpp i vardagsrummet så ska vi måla väggar å tak vitt. Men vi vill inte ha någon steril vit miljö och så skulle en stor Belluno göra susen för att få in mer färg!

 • Sanna skriver:

  A) luggmattan Anela i naturvitt
  B) denna stora mysiga matta skulle addera mjukhet, lugn och rama i soffhörnan i mitt mattlösa vardagsrum. Ett stort plus är att den även hjälper till att absorbera ljud då vi bor i hyresrätt med öppen planlösning:)

 • Anna skriver:

  1:Sotto Sotto skinnmatta
  2: Den skulle få ligga i min stora hall där den skull bli det först alla skull se. Ge mitt hem ett nytt välkomnande. Älskar den tanken

 • Kajsa skriver:

  Cremona ullmata 130*190 i naturvit är min favorit som skulle få en självklar plats en bit in i vår stora men mörka hall? Den här mattan skulle ljusa upp hela rummet på ett helt annat sätt än vad som görs idag. Dessutom skulle min fina nyseparerade svägerska få tillbaka sin matta som ligger i hallen nu…?

 • Birgitta skriver:

  1. Trasmattorna Viola är min favorit. Både min mamma, mormor och gammelmormor vävde trasmattor, och hantverket ligger mig varmt om hjärtat. Jag förstår ju att Jotex mattor kanske inte är handvävda, men Viola-serien är ändå favoriter, då de (nästan) ser ut att vara i klass med mina släktingars.
  2. Mitt vardagsrum skulle få en make over. Vi har inga mattor där just nu, men Viola-mattorna skulle ge rummet en skön och ombonad känsla, som det saknar idag.

 • Amanda Berg skriver:

  Min favorit är helt klart Capizzi luggmatta. Jag skulle placera den i mitt nya uterum när jag flyttar till hus i oktober. Denna tillsammans med ett par snygga rottingstolar och ett betongbord skulle göra susen. En annorlunda men mysig lösning för ett uterum.

 • Jess skriver:

  CUNEO! I vardagsrummet ihop med våran ljusgrå soffa, vitt golv, svarta ovala bord och vinröd kruka med en grön växt i.. ett par tända ljus och fötterna dinglandes ned från soffan som nuddar den mysiga mattan.. en höstdag..

 • Jessica S skriver:

  Jag gillar naturmaterial och skulle därför välja ullmattan Como i grå färg. Den skulle få flytta in i mitt vardagsrum på landet så snart vi är klara med utbyggnaden/renoveringen. Det vore fö en väldigt bra morot i det evighetslånga renoveringsarbetet ?

 • Sandra E skriver:

  COMO ullmatta i färgen mörkblå – väl tilltagen storlek, 2×3 m, för att uppdatera trägolvet i vårt vardagsrum. Som det är nu står fåtöljerna på sniskan utanför den allt för lilla mattan vi har där idag. Älskar ullmattor och dessutom blått. Hoppas det är min tur att vinna. 🙂

 • Hanna N skriver:

  1. Sambucco i beige skulle vara härligt!
  2 I vårt vardagsrum huserar just nu en ljusrosa rya som förlorat lite i kampen mot treåring. Hade med glädje placerat den här "utemattan" i vårt vardagsrum för att öka avtorkbarhetsfaktorn och få både snyggare och rimligare golvklädsel.

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) Como ullmatta i mörkgrå färg och största storlek
  2) i vardagsrummer under soffbord och soffa. Mjukt att sätta ner fötterna på och en skön matta att leka på för barnen, en bra färg med där man nog kan "gömma" en del barnkladd.

 • Åsa Wallenrud skriver:

  1- PIZA ryamatta 200×290 cm
  2- Mitt kontor. Har ett kontor hemma som saknar all form av mysfaktor. Jag spenderar ganska mycket tid här och behöver inreda det lugnare och behagligare. En mysig matta i en dov rosa nyans skulle vara startskottet på en nystart.

 • Johanna skriver:

  1. Min favoritmatta är COMO ullmatta i färgen grönt.
  2. I storlek 2×3 m skulle jag använda den i mitt sovrum för att rama in och mysa till. Nyinflyttad i en renoverad lägenhet med väldigt mycket vita väggar behöver jag få in en MASSA tyg och färg.

 • Nina skriver:

  Anela mattan är ju såå fin och den skulle passa perfekt i vardagsrummet!

 • Sara skriver:

  1. En Como ullmatta i mörkblått.
  2. Det är vårt kök som skulle behöva en uppgraderad styling. Den fina mattan Como skulle skapa det lugn vi eftersträvar i vårt hem samt bidra till en ombonad känsla i vårt hems viktigaste rum. Att den är döläckee är en härlig bonus!

 • Anna-Maria skriver:

  Ullmattor gillar jag! Siris i ljusgrått skulle bli finfin i vårt nya kök!

 • Johanna skriver:

  1. CUNEO luggmatta 250×350 cm
  2. Efter att ha totalrenoverat vår hus under ett år har vi nu äntligen flyttat tillbaka. Vi skulle verkliugen behöva en ny matta under vårt matbod och CUENO skulle sitta som en smäck!

 • Anna skriver:

  1. SORA ullmatta 250X350 cm
  2. Vår gamla matrumsmatta har gett upp och det vore ljuvligt med en ny vacker ullmatta. =)

 • Karolina skriver:

  1. Tortona
  2. Jag och fästmannen min till hus ska flytta,
  så ett presentkort på Jotex skulle komma till stor nytta.
  I ett mörkblått sovrum med sammet och en Tortona-matta,
  med gulddetaljer, linnelakan och en och annan stomiplatta.

 • Sandra skriver:

  1. IMPERIA bomullsmatta 250×350 i mörkgrått
  2. Vår stora soffa krymps av en liiite för liten matta. Denna mustiga härliga ullmatta från Jotex skulle ge hela vardagsrummet en make over!

 • Pinglan skriver:

  1.Kelim röllakan i röda toner
  2.Till stugan i Kittelfjäll,
  Där behöver den numera hårlösa kohuden bytas ut och med den här kelimen skulle båda färg o värme tillföras, kanske även en under matbordet skulle passa

 • Linda Hake skriver:

  1. SASSARI ullmatta 200×300 cm i Petrolblå
  2. Vi har ingen matta i köket och den här mattan skulle passa perfekt under vårt köksbord då vårt kök går i svart och vit med några få detaljer i petrol. Skulle jag vinna skulle jag piffa till köket med denna matta och lite annat fint från Jotex, de har fått in så mycket snyggt det senaste!

 • Marie skriver:

  1. ANELA luggmatta 250×350 cm i Grå ton
  2. Helt klart i vardagsrummet. Behöver jag säga mer än sammet-känsla just nu?!??

 • Cecilia skriver:

  Lätt val!
  1. Jag hade valt PIZA ryamatta 200×290 i ljusrosa färg.
  2. Den ligger redan på min moodboard nu när vi håller på och funderar hur vårt vardagsrum skall se ut efter en renovering. Ljusrosa, ljust trä och betong. Den skulle sitta som en smäck! För ett presentkort hade jag sen kompletterat upp med två snygga fåtöljer.

 • Li skriver:

  1. Anela luggmatta
  2. I vårt nya vardagsrum skulle den här rama in soffgruppen alldeles ypperligt.

 • Birka skriver:

  Min favorit är den slätvävda mattan TUSA
  den fick mitt hjärta att rusa
  I höst ska vi bland våra rum stuva om
  då önskemål från barnen om egna rum kom
  Så vi vuxna får maka på oss
  men vill även vi få lite nystart förstås
  En matta med samma känsla som vår trantapet
  i sovrummet vore något det!

 • Lina skriver:

  Wow wow wow!
  1. FONNI tyckte jag var underbar…
  2. … och den hade jag köpt för presentkortet med sikte på att landa den i vardagsrummet. För att en 2-åring ritat vägbanor med bläckpenna på vår befintliga matta. För att FONNI är fin. För att jag tror den är fantastisk att gosa runt med tårna i när jag sitter och ammar/agerar sovmöbel åt min bebis. För att jag tror den hade mjukat upp och brutit av vårt vardagsrum som annars är ganska stilrent och kantigt (men ändå med färger). För att jag tror den är optimal att ligga ner på och smygvila huvudet när jag leker picknick med barnen.
  Kram!

 • Linda Viklund skriver:

  Vi flyttar till lägenhet nästa månad och då skulle Novella passa såå bra till vår nya soffa.

 • Johanna skriver:

  1. ANELA i grått är min favorit!
  2. Den skulle passa så bra i vardagsrummet där det idag ligger en gammal ryamatta som har hängt med sen flickrummet och som inte alls passar med resterande inredning!

 • Cecilia skriver:

  1. Definitivt OSSI ullmatta 130×190 cm i ljusgrå! Den har jag haft ögonen på ett bra tag, och önskar att jag kunde köpa den med presentkortet i tävlingen. Mönstret är modernt samtidigt som det för tankarna åt det gamla Grekland, vilket blir en intressant twist som jag gillar mycket. Grått är tidlöst, utan att bli för mörk, och lätt att anpassa till våra möbler.
  2. Kalla golv och frusna fötter är sällan en bra kombination och jag får ofta ont i kroppen pga. detta. Ullmattan OSSI skulle därför få ligga i vardagsrummet där vi spenderar mycket tid, och värma upp mina isiga tassar.

 • josefine skriver:

  1. MATERA hampamatta 2×3 m.
  2. Den skulle placeras i vårt uterum för att binda samman de olika delarna i detta. Uterummet har, sedan vi flyttade in i vårt skånska kedjehus för ett halvår sedan, varit en stor utmaning inredningsmässigt. Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag vill ha både loungedel (inne på att göra låga flyttbara soffor av hemsydda linnekuddar ovanpå plywoodskivor fästa på hjul) och matplats (är på jakt efter ett lite smalare matbord än vårt nuvarande, med rundade kanter för att skona ettåringens stackars hjässa, stolar kommer jag bestämma mig för allra sist). Det enda jag egentligen är säker på är mattan! Den ska placeras mellan lounge- och matplatsdel för att binda samman rummet. Hampa sammankopplar ute och inne, stämmer in väl färgmässigt och inte minst, tillsammans med lite kuddar och sittpuffar, inbjuder den till kul lek och bekväma platser för barnen.

 • Hanna Tannå skriver:

  Hej! Jag tycker bäst om bomullsmattan Uni, speciellt i gråmelange. Jag gillar den dels för att den är snygg och stilren, men även för att den är Oeko-Tex-certifierad vilket jag blev nyfiken på och läste lite om. Tycker det är mycket positivt att affärer arbetar med att ta fram och köpa in produkter som är mer hållbara. Stort plus! Jag är runt 30 år men bor efter en separation hemma hos min mamma tillfälligt. Är otroligt glad över att jag har henne och kan mellanlanda tills jag hittar något eget. De möbler jag tog med mig efter separationen är magasinerade men det vore fint att ge en matta till min mamma för att hon öppnar sitt hem åt mig utan att fundera. Just den här mattan hade passat fint i hennes vardagsrum, som i övrigt har ganska trista möbler. Kanske ett presentkort kunde piffa upp det rummet med lite fina detaljer 🙂

 • Malin Björling skriver:

  Hej, kollade in sortimentet hos Jotex och de har fått in oerhört mycket snyggt nu i alla kategorier.
  Av mattorna så föll jag för VITTORIA bomullsmatta 250×350 cm. Den känns grafisk och snygg i svartvitt och med en "lekfull" röd kant som gör att det liksom händer någonting med mattan.
  Nästa projekt i huset är att lägga nytt golv och måla väggarna i uppehallen och eftersom det mesta blir vitt eller grått så kan det behövas ett utropstecken på golvet.

 • Paula skriver:

  1. Favoriten är ullmattan BOSA, https://www.jotex.se/bosa/bosa-ullmatta-200×300-cm/1032681-01
  2. Som nybliven pensionär har min mamma äntligen hittat sitt lilla drömhus, en kolonistuga från 1928! Det skulle bli både matta och makeover hos mami!

 • Johanna skriver:

  1. Min favorit är imperia i benvit.
  2. Vardagsrummet har jag redan påbörjat att uppdatera, så denna matta skulle mer än gärna få flytta in.

 • Alexandra skriver:

  1.Piza ryamatta i dimrosa.
  2. I min dotters rum som precis fått en makeover. Golvet är dock fortfarande kalt och kallt. När jag såg denna matta insåg jag genast att det var precis vad vi letar efter. Passar oss perfekt att det finns flera storlekar att välja mellan.
  Jag kan riktigt se hur mysigt hon skulle tycka det blev, och jag med såklart 🙂

 • Maria Groop skriver:

  FONNI 160×230
  I min tonårsdotters rum, som just har gjorts om. Pricken över idet!

 • Lisette skriver:

  1. Mattan Anela
  2. Vårt tv-rum behöver få en mer mysig och ombonad känsla. En
  härlig matta på golvet är ju en bra start!

 • 1. Novella bouclematta är min favorit.
  2. Vardagsrummet skulle få sitt sista pricken över i med denna matta. Vi har nyligen gjort en matbordshörna där inne och det blev jättefint och mysigt men en snygg natta under bordet skulle fullända det hela. Då skulle det bli många, långa och mysiga middagar där ?

 • Veronica Öberg skriver:

  1. Cosy ryamatta
  2. Jag skulle ha den i vardagsrummet. Hösten och vintern är på väg och att sätta ner fötterna i den mjuka och varma vore inte Dumt!

 • Angelica skriver:

  Jag älskar mattorna som heter Anela. Det är sådan lyster i dom, vilket gör att man får en känsla av lyx.
  Jag ska precis flytta till en ny stor lägenhet så jag har många rum att fylla upp. Därför skulle detta presentkort vara tummen upp. 🙂

 • Sara skriver:

  1. Jag supergillar TERNI ullmatta i grått! Sååå snygg!
  2. Framörallt skulle jag byta matta i vardagsrummet. Bor på landet med stor hund, så det är nog dags att byta nu… Ull är ettt måste då smutsen liksom inte fastnar.

 • Överkalixtösen skriver:

  1. Ullmattan OSSI i grått är min favorit.
  2. Jag skulle lägga den i min mattlösa övernattningslägenhet.

 • Tortona!
  Har spanat ett tag på den här härligheten, och den skulle få bo i vardagsrummet. Jag har en tavelvägg där med tre olika toner- den dominerande färgen i rummet är den av de tre färger jag plockar upp med textilier, kuddar, gardiner och småsaker- och såklart mattan! Länge nu har det varit En mörkt roströd ton, men skulle Tortona få trona på golvet skulle hela rummet följa efter och gå i blått. Det skulle bli vackert…

 • Sara N skriver:

  1. En stor PIZA i dimrosa.
  2. Mattan skulle få flytta in i barnens rum, mysigt med en mjuk ryamatta att leka på men även skön för föräldrar att sitta på. Perfekt även för vår minsting att så småningom börja krypa/åla/kräla runt på <3

 • Rebecca Karlsson skriver:

  Jag skulle vilja ha Alena luggmatt i grått i sovrummet. Denna tjocka härliga matta skulle verkligen ta vårt sovrum till en ny nivå! Underbar för både människofötter och små hundrassar, förhoppningsvis dämpar den även ljudnivån så att vår stackars granne under oss kan få sova längre på morgonen.

 • Ramona skriver:

  1. COSY ryamatta 160×230 cm
  2. Den skulle nog få pruda vardagsrummet, där har vi faktist ingen matta just nu och det blir lätt lite kalt att se ut utan matta

 • Julia skriver:

  1. Grado ullmatta är helt underbar!
  2. Mitt sovrum med tråkig plastmatta i hyreslägenheten skulle få sig ett lyft 🙂

 • Emelie skriver:

  1. Formello bomullsmatta
  2. Håller på att inreda mitt första hem som är en studentbostad på 30 kvadrat! Jag försöker mig på varje trick som finns för att få lägenheten att verka större och trots att jag vet att en matta förminskar rummet så är det enligt min åsikt absolut nödvändigt. Så den snygga Formellomattan skulle få pryda mitt "vardagsrum". Tycker att färgerna passar min ljusgråa soffa och de rosa detaljerna passar perfekt in i min stil!

 • Linda Olsson skriver:

  1. Tortona ryamatta 200×300 cm 2.vardagsrummet skulle få en makeover med denna matta. Jag, min sambo och våra två små pojkar har precis köpt en gammal gård i Ransäter, Värmland. Huset är i behov av totalrenovering, så vi har tagit ett rum i taget och försöker få fram den äldre stilen. I vardagsrummet har vi slipat trägolvet och tapetserat med en salongsrandig tapet. Denna matta i blått skulle verkligen bli jättefin framför vår kakelugn. Vi skulle bli jätteglada om vi vann.

 • Viktoria skriver:

  1. Grado ullmattan är en storfavorit!
  2. Den hade fått flytta in i vårt sovrum (min favoritplats i hela hemmet) för att få in lite mönster i vår lilla harmoniska hörna.

 • Therese skriver:

  1. Ossi Ullmatta ljusgrå
  2. Vårt TV-rum skulle få en stor makeover av mattan. Rummet är stort och har ingen matta för tillfället. Mattan är så fin så den blir en egen möbel och skulle få sitt rätta utrymme och verkligen förändra rummet.

 • hanna börjesson skriver:

  1 capizzi
  2 i vårt än så länge inredda uterum, tänkte börja med att mjuka upp rummet genom att täcka klinkergolvet med en massa mattor.

 • Anonym skriver:

  1. Tortona
  2. Tortona kommer passa perfekt i min sons kommande barnrum. Tänker att den blir pricken över i för en mysig ombonad känsla och blir skön mot små barnfötter.

 • Lena skriver:

  1. Seulo ullmatta
  2: Vi har bara EN matta i vår lägenhet. Så i storarummet. Där gympar jag och vår gamla är sliten. Denna SEULO var så fräck o rosa o lila o jag behöver mer FÄRG!!!!!

 • LenasArt skriver:

  Tortona ryamatta 65 x 220, så vacker och skulle bli ett smycke i vår nyrenoverade långsmala hall. Ger känslan av mina föräldrars persiska salongsmatta som jag älskade som barn, men i lite modernare tappning. Kan även tänka mig en större Tortona matta i vårt nyrenoverade kök som har ljusgrå luckor och ljusgrått golv, underbar mjuk blå ton på dessa mattor.

 • Malin skriver:

  1. En dimrosa PIZA ryamatta 240×330 cm
  2. Hade varit en färgklick i ett grått, vitt och svart vardagsrum. Kompletterats av lite gula och röda färgklickar, gröna växter samt ser så otroligt skön och härlig ut att sitta på..

 • Christina skriver:

  Jag skulle ha valt mattan COMO till mitt vardagsrum. Den är så fin i alla färger men just nu är jag inne i en grön period. Den gröna färgen på den mattan är ju bara helt perfekt!
  Sedan vår valp-tid så behöver den nuvarande mattan bytas ut, big time!

 • Sofie skriver:

  1. Belluno (grön)
  2. Mitt nya vardagsrum!
  Jag ska flytta till en egen lägenhet efter 5 år med min sambo som nu blir ett ex. Jag försöker fokusera på det positiva: nu får jag inreda hur jag vill!! 🙂 En stor färgglad matta i 100% ull är drömmen: kvaliteten, känslan, hantverket och så praktisk på det!

 • Emma L skriver:

  1. Min favorit är den fina ullmattan BOSA.
  2. I mitt vardagsrum ligger ännu en gråspräcklig bomullsmatta jag köpte för flera, flera år sedan från Ellos. Den har varit fantastisk, men har gjort sitt. I ett hem där funktion och bekvämlighet ofta trumfar design hör spring inomhus med skor och en och annan matbit på golvet inte till ovanligheten. Min gamla trötta matta skulle därför vilja gå i pension, och mitt vardagsrum är dessutom i behov av lite mer värme och mjukhet. Bosa hade gett mitt vardagsrum allt det där, och lite till. Håller tummarna för ett höstfräscht vardagsrum redo för filmkvällar och inomhusmys.

 • Josefin Sjöberg skriver:

  1) Anela luggmatta 250×350
  2) Under mitt kvadratiska matrumsbord skulle den få sin perfekta plats! En stor och härlig luggmatta i den grå kulören skulle passa in fint med resten av färgsättningen i detta rum!

 • Caroline Nordén skriver:

  1) Min favoritmatta hos Jotex just nu är CREMONA ullmatta.
  2) Jag skulle addera en matta till vårt sovrumsgolv som under dessa kyliga höstmorgnar bjuder våra nyvakna fötter på en minst sagt kylig upplevelse.

 • Jessica Rosén skriver:

  1) COMO ullmatta 130×190 cm är min favorit.
  2) Här hemma spenderar vi mest tid på golvet med småbarnen och den här mattan skulle vara helt perfekt för oss. En mjuk matta att leka och softa på behöver vi. Ju mer jag krälar runt på barnens nivå som mamma, desto lugnare känner dom sig. Med en sån här matta i vardagsrummet hade vi fått till ett mysigare rum än vi har idag.

 • Linnéa Sjöholm skriver:

  Hej!
  1. Min favoritmatta är helt klart ullmattan MIRA
  2. Jag ska flytta på måndag så det rum mattan skulle få klä är vardagsrummet, den skulle te sig fint där när höstsolen lyser in trötta söndagskvällar, matchande mot de blad som snart skiftar i färg.

 • Johanna Axelsson skriver:

  1. Min favorit är FONNI 160×230
  2. I vardagsrummet
  Som en inredningstokig student önskar jag att mitt vardagsrum ska få något fint som inte är diy eller från secondhand(vilket vårt hem består av till 90% blandat med Ikea). Tror denna matta och kvalité som kommer lyfta hela rummet ?

 • Patricia skriver:

  1. MATERA hampamatta
  2. Tänk att få flytta in naturen i hemmet. Jag kommer från början från en liten by i Skåne, där naturen och havet var nära. Nu bor jag i Stockholm och försöker pryda min lägenhet med så mycket naturmaterial som möjligt. För mig är naturen hemma, därför är det mörkt trägolv i min lägenhet, vackra krukor i lera och gröna växter som klättrar fritt. Den har vackra mattan skulle passa perfekt in i den känsla jag försöker bygga vidare på. En vacker matta är ju som en tavla för golvet. Här vill jag strosa runt barfota om morgnarna och dingla med benen ner från soffan!:)

 • Anonym skriver:

  1. OSSI ullmatta
  2. Det rum jag skulle skänka lite extra kärlek i form av en makeover är min fina sambos och mitt sovrum.
  Här spenderas trots allt mest tid så att investera i en ny look är även en investering i oss. Och varför inte börja nerifrån och arbeta upp. Börja med en ny matta, en grund, och därefter smycka rummet uppåt.
  En bra matta gör under för fötterna, och skapar den där myskänslan som iallfall jag vill ha i mitt sovrum!

 • Zara Nordqvist skriver:

  1. Denna pärla : https://www.jotex.se/como/como-ullmatta-200×300-cm/1036178-04
  2. Min solblekta parkett, beige soffa och det vitlaserade soffbordet önskar sig tidigare nämnd matta i julklapp! Tror även grannarna under skulle bli oerhört lyckliga?. Grön är favoritfärg och ull favoritmaterial när det gäller mattor. Heja mig!????

 • Malin skriver:

  Mattan Imperia modell större i färgen beige skulle definitivt få fram den fräscha, naturliga känslan som jag vill ha i mitt vardagsrum. Att få byta ut min 15 år gamla, bruna ryamatta mot denna fina matta kommer förändra hela intrycket av rummet!

 • Paola skriver:

  RIPI jutematta!! Så läcker, naturlig och snygg.
  Sovrummet definitivt. Jag har inte råd att köpa ny säng eller garderob. Allt är gammalt och slitet, men nya textilier skulle göra underverk! Som tur är går allt i ljusa färger, så jag skulle köpa lite mer vågat – blått, orange och natur vore superläckert! Matta, gardiner, kuddar, ett snyggt överkast och några plädar. RIPI skulle vara kronan på verket! Vips skulle det kännas nytt och fräscht igen!

 • Jenny skriver:

  1. Cremona (https://www.jotex.se/cremona/cremona-ullmatta-200×300-cm/1030366-02)
  2. Jag längtar efter en hemtrevlig atmosfär med vackra möbler som känns lyxiga. Denna ullmatta skulle göra underverk för att rama in vårt nu lite kala vardagsrum. Min makeover skulle också gärna få innefatta dessa saker
  – Soffa i vacker sammetsklädsel (https://www.jotex.se/oakdale/oakdale-soffa-3-sits/1058220-01)
  – Stort soffbord (https://www.jotex.se/myrviken-bord-o-100-cm/1033657-01)
  – Ett fin puff att vila fötterna på (https://www.jotex.se/skene/skene-sittpuff-stor-med-kladda-knappar/1056049-05)
  – Vackra gardiner som ramar in våra fönster (https://www.jotex.se/hilda/hilda-kanallangd-2-pack/1039195-03)
  – Ljuslyktor att sätta på soffbordet (https://www.jotex.se/tobbe-lykta-3-pack/1020070)
  – Flera olika krukor för att få in mycket växtlighet (https://www.jotex.se/porto/porto-kruka-liten/1026001-01)
  – En taklampa för behagligt ljus (https://www.jotex.se/boston/boston-taklampa/1030481-02)
  Önskelistan är lång och ett presentkort skulle verkligen hjälpa en bra bit på vägen!

 • Therese skriver:

  1. Favoritmattan i Jotex sortiment är CERI bomullsmatta. Vackra färger och iögonfallande med sin vintagelook.
  2. Då tonårsdottern ska börja första året på gymnasiet och ska ordna eget boende så hade det varit lilla lägenhets-ettan som skulle få en makeover.
  Med de bra priser Jotex har så skulle det gå att få det riktigt mysigt för presentkortet. Kanske hade hemlängtan inte blivit så stor heller då om hon fått välja själv hur hennes första hem skulle se ut.

 • Idamaria skriver:

  1. GRADO ullmatta är en favorit.
  2. Mattan skulle få lyfta vardagsrummet genom att ta plats under soffgruppen. Färgerna i mattan skulle få styra lite av resterande inredning i vardagsrummet och även kuddval i soffan.

 • Jennifer skriver:

  Rolig tävling!
  Jag skulle välja toronta. Dottern (5 år) såg den och förälskade sig djupt. "Det är den finaste mattan, så fin" sa hon. Hennes rum står på listan för kommande renovering. Det ska bli så kul att fixa!
  Sen skulle vardagsrummet behövas piffas upp också. Så en härlig ullmatta skulle vara fint där inne. Två bosa bredvid varandra skulle passa bra till vår soffgrupp.
  Håller tummarna!

 • Johanna skriver:

  Fonni Ullmatta skulle vara ett perfekt första steg att förnya vardagsrummet, som idag känns kalt och opersonligt. Fler textilier måste till och mysfaktorn öka.

 • Elin skriver:

  1. Den grå mattan Anela
  2. Håller på att uppdatera sovrummet och denna matta skulle vara perfekt mellan garderoben och sängen. Skulle vara så mysigt för fötterna att vandra runt på denna på morgonen.

 • Therese skriver:

  1. FONNI ullmatta är så snygg och samtidigt mysig
  2. Jag pep av lycka när jag läste att det gällde just mattor. Har sneglat på vår gamla IKEA matta i vardagsrummet länge nu. Efter tre kids är det riktigt ofräsch men vi har helt enkelt inte haft möjlighet att byta, det skulle varit väck om jag vann!

 • Sofia Öquist skriver:

  1) ANELA luggmatta, naturvit.
  2) Till skillnad från de flesta drömmer jag om en stor vit matta. Efter att äntligen ha renoverat min första egna bostadsrätt och hittat den perfekta grå/beiga nyansen kommer den naturvita mattan plocka fram den två procent gulaktighet färgen innehåller. Stilren som samtidigt bringar ett ljus och ombonad känsla till mitt vardagsrum. Ett plus i kanten är min älskade vita pälsboll till katt som tenderar att i dagsläget göra sig påmind på den svarta mattan.

 • Mari skriver:

  Anela luggmatta i grått till vårat vardagsrum.
  Den hade varit toppen vid mysigt golvhäng med våra tjejer på 3 år respektive 2 månader. Mjukt att sitta på för storasyster när hon sitter och leker brevid lillasyster som tränar på att ligga på mage.

 • Kathrine skriver:

  ANELA luggmatta 200×300 cm
  Skulle bli perfekt i vårt vardagsrum och rama in soffa och bord.
  Men sen har sonen önskat sig en ny matta som lillebror har och den här skulle få honom att jubla. NOTO ryamatta ø 200 cm

 • Emm skriver:

  1. Cremona ullmatta i rosa
  2. Min dotter har fyllt 10 och önskar sig ett helt nytt rum. Bort med rosa väggar och mönstrad fondtapet. Nu önskas vita väggar, vit säng, vit garderob, vit hylla, ett vitt skrivbord och över en spegel med lampor på sidorna. Till det, en vit stol.
  Cremona ullmatta skulle tillföra en snygg men lite nertonad färgklick med sin mjukare rosa nyans, som också kan tas upp i textiler.

 • Patricia skriver:

  Mattan GRADO är min favorit och den hade gärna fått flytta in till mitt sovrum för att göra det ännu mysigare, och för att det inte finns en bättre känsla att få borra ner fötterna i nått mjukt så fort man vaknat.

 • Erika skriver:

  1. SUSA Jutematta är lätt min favorit!
  2. Detta konstverk till matta skulle nog få flytta runt från rum till rum här hemma 🙂 Till skillnad från andra mattor behöver den här mattan ingen specifik plats, utan kan hänga med och bli ett blickfång i precis vilket rum som helst. Men först hade jag nog lagt den i badrummet som vi snart har renoverat klart (äntligen!).

 • 1. Anela luggmatta i grått
  2. Min son började tredje klass i onsdags och jag vill uppmuntra och peppa honom, mattan kommer bli så bra i hans sovrum, det blir mer ombonat och mysigt, tänk att på kvällen och morgonen få kliva på en superskön matta, det blir underbart!

 • Joanna skriver:

  1) https://www.jotex.se/grado/grado-ullmatta-200×300-cm/1021659
  2) Vardagsrummet! En matta är A och O för mysfaktorn, det är också en detalj där jag verkligen värdesätter hög kvalité. Efter inköp och inflytt i första lägenheten har vi tyvärr inte kunnat prioritera en matta vilket känns otroligt tråkigt nu när det börjar bli säsong för hemmakvällar med ljus och en kopp te i vardagsrummet. Håller alla tummar!

 • Hedenström skriver:

  Anela luggmatta i grått!
  Vårt golv är otroligt kallt vilket för sig påmint nu när luften börjar bli krispigt höstig. Anela skulle gärna få värma mina kalla fötter i sovrummet både morgon och kväll. Jag, och mina frusna tår, hoppas på denna vinst!

 • Linnea skriver:

  1) Den fina yllemattan, Norbello.
  2) Mattan skulle passa perfekt i vårt gästrum som behöver en uppfräschning. Det skulle även kompletteras med nya gardiner från Jorex fina sortiment.

 • Maria skriver:

  Min favoritmotta var Grado ullmatta

 • Maria skriver:

  1. Favoritmattan är Grado ullmatta.
  2. Jag skulle ge mitt vardagsrum ett välbehövligt lyft. Jag och min man träffades när vi var 17 respektive 19 år. Vi flyttade ihop 3 år senare i en liten lägenhet. Idag, 13 år senare, har vi kvar samma gamla möbler och inredning som då. Detta då plugg, hund, bröllop och två barn tillkommit till vår familj. Vi har helt enkelt inte prioriterat hemmet och det syns. Skulle vara roligt att få ge vardagsrummet där vi alla umgås ett litet lyft oh förnya vår inredning!

 • Daniel skriver:

  1. Favoriten är Ossi i grått.
  2. Den skulle bilda ett stiligt par tillsammans med min nyinköpta mörkblå sammetsdröm; soffan Julia från SITS genom att förlänga den lyxiga känslan vidare ut på golvet.

 • Stina skriver:

  1. Anela luggmatta 250*350 cm
  2. Den skulle få flytta in i vårt vardagsrum som behöver
  mjukas upp med textilier. Har länge velat ha en stor matta, så
  det vore en DRÖM att få vinna presentkortet på Jotex=)

 • Victoria skriver:

  1. Min favorit bland många är två st grå Imperia bomullsmattor på 1.6×2.3 meter…
  2. Som skulle passa perfekt i vårt kala vardagsrum där hela familjen umgås, läser, vilar och leker. Så mycket mysigare och varmare det skulle bli och samtidigt lätt att hålla rent när olyckor sker:)

 • Charlotta Åman skriver:

  1. Min favoritmatta hos Jotex är Cremona i naturvitt.
  2. Cremona skulle passa perfekt vid vår gråa ullsoffa i vardagsrummet, skapa en ombonad känsla och rama in miljön på ett fint sätt. Den fina flätningen ser skön ut att gå på med bara fötter, och adderar en exklusiv känsla i hela rummet!

 • 1. Jag tycker mycket om LAME ullmatta.
  2. Jag har länge tänkt att jag ska köpa en ny matta till mitt sovrum. Den här mattan skulle passa perfekt i sovrummet!

 • Helena skriver:

  1. En grön Piza
  2. En matta grön som gräs. Inne blir som utomhus. Mitt vardagsrum ger mig lyckorus. Sol inne sol i sinne, sommaren blir kvar i mitt minne!

 • 1, ÄLSKAR ullmattan Bosa. Vill gosa med Bosa så fin är den.
  2, Jag är nyinflyttad i en etta så denna matta skulle vid en vinst placeras i rummet (det enda som finns) vid soffan och skapa ett "rum i rummet". Skulle lyfta hela hemmet faktiskt.

 • Jon Sjöberg skriver:

  1) SAMBUCCO bouclématta.
  2) Vår lilla inglasade altan har blivit familjens huvudingång – vi går sällan ut "rätt" väg. Altanen trafikeras flitigt, därför vill vi ge den en uppfräschning med denna snygga matta!

 • Sandra johansson skriver:

  1. TORTONA ryamatta är THE ONE .Känns lyxig, mjuk och sådär perfekt blå som jag fram tills nu letat efter överallt . 2. Den skulle piffa upp vårt sovrum som ligger på källarplan och bidra med en stor färgklick ,en mer ombonad känsla och lite extra värme på de annars så kalla golven

 • Mrs Parker skriver:

  1. Är väldigt förtjust i SIRIS ullmatta! Har alltid älskat alla olika nyanser av grått, så det här är verkligen en favorit i två grå olika toner! Den har också ett grafiskt mönster som faller mig i smaken, ett mönster som är lugnt och vackert för ögat. Dessutom att det är en ullmatta, kunde inte vara mer perfekt!
  2) Helt klart skulle det bli matrummet som den här juvelen skulle placeras i! Storleken 250 x 350 på mattan gör att den passar ypperligt bra under det vita matbordet och stolarna. Som vi har det nu, (och haft i många år!) så hamnar stolarna utanför mattan, känns, och ser inte alls bra ut!
  Så hoppas verkligen på tur och vinst, kommer att bli så bra!

 • Patrik skriver:

  1. Grado ullmatta
  2. Jag skulle vilja överraska min fru med en ny matta till vardagsrummet som vi pratat om att i skaffa många år men som liksom aldrig blir av. Vi har en gammal trasmatta som fått utstå bebisar, hundar och olika flyttar hit och dit. Det vore roligt att kunna glädje henne med en ny fin matta.

 • Jennifer skriver:

  Canneto! Två skulle hamna under vårt matsalsbord direkt. Vi ska renovera kök och vardagsrum. En vägg ska slås ut och öppna upp. Rummet ska bli mer inbjudande till sociala tillställningar och det vardagliga familjekaoset som råder med tre barn i huset. Vi vill ha naturliga färger, en lugn och förlåtande miljö. En plats som tillåter fem människor stök och bök.

 • Johanna skriver:

  Jag tycker PIZA ryamatta 160×230 cm är så snygg. Den skulle fått flytta in i vårt vardagsrum för en trevligare och mer inbjudande känsla.

 • Linda Hake skriver:

  När och var presenteras vinnaren? 🙂

 • Anna skriver:

  Jag undrar liksom ovan 🙂

 • Linda Hake skriver:

  När presenteras vinnaren?

 • Trendenser skriver:

  Det kommer inom kort. Jotex ska bara utse en vinnare bland alla fina svar!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *