Annons

Sponsrat inlägg: Hållbarhetsvecka på Jotex

Mycket av det Jotex gör påverkar vårt klimat och vår planet. Därför har de bestämt sig för att deras textilproduktion ska följa, och i många fall överträffa, de tuffaste reglerna. Deras sängkläder till barn är tillverkade i 100% ekologisk bomull som är producerad utan konstgödsel, kemiska bekämpningsmedel och genmodifiering. Dessutom är numera även Jotex största basprogram inom bäddtextil, ZACK, 100% ekologiskt och GOTS-certifierat. Det innebär att allt från odling, plockning, beredning och tillverkning av själva produkten är kontrollerad. Från och med 2017 ska alla Jotex inköp inom textil vara mer hållbara och BCI-certifierade. BCI är en global ideell organisation som utbildar bomullsodlare i metoder för hållbar bomullsodling, till exempel genom effektiv användning av vatten och minimering av bekämpningsmedelsanvändning. BCI tillför också förbättrade sociala, ekonomiska och miljömässiga villkor för bomullsbönderna. 
 
Just nu är det hållbarhetsvecka på Jotex där Trendensers läsare får 30% rabatt på en hel order t o m söndag 2017-02-19 om ni anger rabattkoden: 171311

Foto: Jotex.se
 
*Inlägget presenteras i samarbete med Jotex.se 

Kommentarer

 • Kristina skriver:

  Hej och stort tack för föreläsningen på Trivselhus event igår!
  Både intressant att lyssna på den och prata med dig efteråt (det var jag och min man som tog upp lite för mycket av din tid efter andra föreläsningen för att prata golv och kök ?).
  Något som jag nämnde då och som jag kan fundera på är hur man ska göra med alla barnens leksaker/intedningsprodukter. Mina tjejer är åtta och tio år och har ju nu en egen uppfattning vad de vill ha för inredning/leksaker på sina rum. Och tyvärr går ju inte alltid deras vilja ihop med mitt miljötänk. Hur gör ni andra? Tar ni bort all plast trots protester? Ibland räcker det ju med att köpa en tidning till barnen så har man 10 plastleksaker till. Jag skulle gärna få höra dina kloka tankar om detta Frida men även om det är någon annan läsare som har något råd att ge. Tyvärr är ingen i min närmsta omgivning särskilt intresserad.
  Vänligen, Kristina

 • Hannah skriver:

  Så bra av Jotex. Heja!!

 • Grethe skriver:

  De vackra färger på sängkläderna som finns på bilderna här, hittar jag inte på Jotex hemsida? Kan någon skicka mig en länk?

 • Emma från Jotex skriver:

  Grethe – sängkläderna heter ZACK och du hittar dem här jotex.se/zack
  Trevlig helg!

 • Lisa skriver:

  Är inte Jotex en lite konstig samarbetspartner för bloggen med tanke på att du ofta förespråkar att köpa "äkta vara"? Jotex verkar göra väldigt mycket kopior – Y-stolar, Charles & Ray Eames, Thonet. Förstår att annons är annons men det känns lite tråkigt med ett varumärke som ligger så långt ifrån vad du förespråkar på bloggen i övrigt?

 • Frida skriver:

  Hej Lisa. Förstår vad du menar men jag samarbetar ju inte med /kring deras möbler utan deras föredömliga satsning på ekologiska textilier? Där är de verkligen föregångare för hela branschen och det är något jag stöttar till 110%

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.