Annons

Arkiv: nov 2016

Studiebesök på Kinfolk

En av dagens höjdpunkter var (som jag redan nämnt) ett inplanerat studiebesök på Kinfolk Magazines huvudkontor som nyligen flyttat från Portland till Köpenhamn. Strögets livfulla karaktär står i bjärt kontrast till det här livstilsmagasinets minst sagt sakrala studio och tysta kontor. Och det var ett intressant möte, som gav en hel del inspiration till ett kommande projekt. Tack för titten! Är du nyfiken kan du se en del av deras officiella ytor nedan. När vi var förbi pågick en urvalsprocess så jag har medvetet valt bort vissa vinklar och själva kontorsdelen är av förklarliga skäl avskärmad och inget man får lov att ta bilder på men det var intressant att se att de lever som de lär. Stämningen på kontoret följer verkligen samma stil som bildspråket/tonaliteten i tidningen. Avskalat men mjukt och med lots of ”negative space”. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Dagens kontor

Just nu befinner jag mig i Danmark och har slagit upp ett temporärt kontor i lobbyn på Hotell SP34 för att svara undan på mail och blogga innan dagens agenda tar vid. På pluskontot? Vi hade ett väldigt roligt event om fotografering i studion igår tillsammans med Canon och Scandinavianphoto, jag har köpt ett nytt objektiv och om 5 minuter ska jag hoppa på en cykel och ta mig iväg på en efterlängtad pressvisning med Royal Copenhagen och därefter väntar ett studiebesök på Kinfolks huvudkontor. Nypa-sig-i armen-känsla på det. Att jag har lyxen att få ha detta som jobb. På minussidan? Min assistent och högra hand fick en allergichock av jordnötter igår kväll under min föreläsning och åkte in akut på sjukhus för att få adrenalin och dropp. Jag har varit utom mig av oro. Hon är på bättringsvägen nu, tack och lov, men för mig blev det ett bryskt wakeup call om hur snabbt saker och ting kan förändras och en sömnlös natt med många långa funderingar över hur tacksam jag är för de människor jag arbetar med dagligen och hur mycket de betyder för mig både i stort och smått. Viktigt att komma ihåg när livet rusar på i 110 km/h. Nu väntar Köpenhamn för en något decimerad skara från Team Trendenser! Krya på dig Sofie, vi kommer sakna dig. 

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Lookalikes: Moravia Star

Den klassiska stjärnan Moravia Star har sitt ursprung i ett trosamfund i Hernhut Tyskland, där barnen tillverkade dessa 25-uddiga stjärnor i skolan som ett led i matematikundervisningen. Så småningom blev de så populära att stjärnorna började tillverkas för försäljning och för ett par år sedan trendade Moravian stort i Sverige, inte minst när Artilleriet och Byggfabriken tog in dessa byggmoduler i sitt sortiment och många bloggare köpte sig ett ex. Det förvånar mig därför inte alls att kedjorna hakat på den tredimensionella trenden. Kolla till exempel in Granits version. Vad säger du om de här? Är de inte lika som bär? 
Bild 1: Moravian Star, 60 cm från Artilleriet, pris 599 kr 
Bild 2: Granits 3D Stjärna, 60 cm pris 399 kr

Instamoments @trendenser

Jag rensade mobilen på bilder tidigare idag och passade på att saxa ihop en kompott av foton från den senaste veckan. Vill du följa mig kan du göra det via @trendenser på Instagram. Vi ses där!
1) Under helgen som gick checkade jag och Niklas in HÄR för en miniweekend i Skåne. 
2) Utsikten från balkongen. Vackert.
3) Mölle krukmakeri är ett givet stopp. En souvernir och en present fick följa med hem i påse. 
4) Ny bekantskap för oss. Mölle Brandstation. Supergod lunch och fint koncept. 
5) Annars då? Lite så. Försöker hänga med i svängarna bäst det går. 
6) Favorit i repris. Lussebullsbak. Har redan rivit av tre jäsningar i november. 
7) Mitt Bukowskis-fynd har hittat en plats på en vägg här hemma. 
8) Och den nya kaminen går varm. Kan vara mitt livs bästa investering. 
9) Den här veckan står föreläsningar och fotograferingar på schemat. Innan hela Trendenser-gänget drar till Köpenhamn. Vad vi ska hitta på där? Du får hålla utkik på onsdag! Stay tuned. 
 
Vill du följa mig på Instagram? Du hittar mig under kontot @trendenser

Veckans söndagssummering v 47 – 2016

Glad första advent hörrni! Här kommer en summering av de största inredningsnyheterna och snackisarna som passerat revy under de gångna veckan. Hoppas ni hittar något ni gillar. 
Kinfolk har flyttat sitt huvudkontor från Portland till Köpenhamn och den nya inredningen signerad Norm Architects har snurrat bloggvarvet runt i veckan. 

Och nya doftljuset Overrose (kopia på Byredo?) har fått mycket uppmärksamhet i veckan.

”Ännu en kokbok” har haft lanseringspartaj. Kul koncept av inredningsbutiken Asplund + PA & Company. Den åker upp på min julönskelista till Tomten. 

2017 är tydligen ormens år, vilket har inspirerat Filippa K till den nya designen för Rörstrand. Att ormskinn för tillfället råkar vara rätt i tiden gör förstås sitt till. Lanserars i två färger, rosa och svart.
Korbo har också fått fin spridning på sin nya bilder på den höga modellen med tvättkorgsinsats. 
Fab Goose fina pappersträd har också tagit en piruett i bloggvärlden den gångna veckan. Med all rätt. Så himmelens fina. Pressbilderna likaså. Två tummar upp från mig!
 
Notiser
– Designonline får ny VD
– Ett nytt inredningsshowroom med namnet These Affairs öppnar i Stockholm 
Årets vinnare i Design S-priset har korats
– Note Design Studio får ny VD i Jannice Johansson Steijner
– Black Friday nyhetsmailen har stått som spön i backen. Så befriande då med dem som vågar gå emot strömmen och satsa på en Green Friday istället. Heja Olsson Gerthel!

 
Själv blev jag nyfiken på pressreleasen från Our Greenery som kom häromdagen. Ett nytt sätt att odla hemma, utan jord. Kolla in deras nyhet HÄR! Veckans mest ombloggade Hemnet-objekt då? Denna paradvåning som ligger ute till salu via Entrance Mäkleri. Njut av de bilderna HÄR och ha en fin söndag!
Foto: Kinfolk, Overrose, Asplund, Filippa K, Korbo, Fab Goose, Entrance Mäkleri

Sponsored post: Julklappstips från Bonusway

I samarbete med Bonusway har jag samlat ett gäng fina julklappstips, som du kan köpa via deras samarbetspartners. Kort förklarat behöver man bara registrera sig på Bonusway sajt innan man handlar något, och sedan klickar man sig vidare från dem till den butik man vill shoppa i (förutsatt att den finns i deras system). Därefter registreras automatiskt en bonus på alla köp man gör, poäng som sedan kan bli pengar tillbaka till dig! Över den här helgen har de dubbelbonus på 20 utvalda butiker. Läs mer HÄR!
Stelton Termoskanna, Vit Blank 1l, Ord. 649 kr Nu 399 kr, Stripe Sateen Påslakan 150x210cm, Grå/Vit, 1695 kr, Bodylotion Björk & Berries 198 kr ord pris 220 kr, Handkräm Björk & Berries 162 kr ord pris 180 kr, Nordic Kitchen Traktörpanna, 24 cm, 1299 kr, Jorgen Kalender 2017 A6, Svart, 199 kr, Swedish Grace Startkit 8-Delar, Snö Doftljus (50 tim) 325 kr, Ernst Vas 11x11cm 99 kr

 


Classic Bristol Herrklocka 40mm, Nordic Sea Kopp Med Fat 15cl, Lexington Original Handduk 100x150cm, Mörkgrå, 650 kr, 
BeoPlay A1 Högtalare, Svart, 2499 kr, Silver, 1595, Noir Gryta Med Lock, 5 L, 1995 kr, Grå, 166 kr, Wine & Bar Vinkylare, 1029 kr, House Doctor Skärbräda 22x35cm, 247 kr

* Inlägget presenteras i samarbete med Bonusway

Happy Friday!

Igår kväll föreläste jag på Grant Thorntons kvinnliga nätverksträff och efter föredraget fick jag med mig den här superfina buketten hem under armen. En ståtlig mix av amaryllis, eucalyptus och tallris. Tack Elin! och Lovisa! Den buketten har stått framme och gett mig julkänslor hela dagen. Den uppmärksamme läsaren noterar även ett annat glädjeämne denna fredag. Ser ni vad som skymtar till vänster i bild? Vi har äntligen fått vår nya eldstad godkänd av sotaren. Hurra! Jag lovar att visa fler (och mer utzoomade) bilder på den längre fram. Nu ska jag fira fredag med familjen och en sprakande brasa i bakgrunden. Imorgon väntar övernattning i Skåne. Som jag längtat efter detta. Min lediga helg börjar… ett, två, tre. Nu!  
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Dukningstips till advent

Man kanske kan tro att jag (som jobbar med inredning och dukningar till vardags) är den i min bekantskapskret som bjuder på de allra mest avancerade mottagningarna när jag bjuder hem vänner privat. Men icket. Kanske just på grund av att jag jobbar med sådant hela dagarna, så håller jag mig gärna till okomplicerade lösningar hemma. Mitt bästa tips på det enklare temat, såhär inför advent? Köp oblekta snören, knipsa av lite granris och knyt runt servetterna. Blir extra fint mot en mörk linneduk tycker jag. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Lookalikes: Keramikljusstakar

Danska Kählers serie Avvento är formgivna av kermikern Marianne Nielsen och finns i en mängd olika former, grågröna nyanser och storlekar. Tanken är att många ljusstakar tillsammans ska bilda en skog av ljus. Lågpriskedjan Jysks nyhet Angelit är inte helt olika Avvento i form och koncept. Någon som låtit sig inspireras här kanske? Vad säger ni om de här. Lika som bär? 
Bild 1: Ljusstakarna Avvento Kähler, pris 129 – 199 kr st
Bild 2: Ljusstakarna Angelit Jysk, pris 19 kr st

Sponsrat inlägg: Julpyssla med Panduro

I helgen är det första advent, hurra! Det betyder att det är hög tid att börja planera pynt och pyssla inför jul för att få stämningen på plats. Några råd från mig? Mjukstarta i mjuka toner och lägg mer tid än pengar på dekorationerna. Jag har julpysslat i samarbete med Panduro och bland annat testat att göra små miniatyrmössor av garn som man kan hänga i ris och kvistar, eller rent av i granen när de är dags. Kanske en idé som funkar att göra tillsammans med lite äldre barn? På mitt instagramkonto @trendenser hittar du ett bildspel med ännu fler idéer. Hoppas du ska gilla dem!
Klipp remsor av en tom toalettrulle och linda garnet runt för att skapa brättet. Knyt sedan ihop trådarna och forma tofsen på miniatyrmössan. Klart! Instruktion HÄR
För dig som vill vara ute i tid kanske det är roligt att börja fundera på julklappsinslagningen redan nu. Det finns ju redan massor av härliga och färdiga röda julklappspapper i handeln, men om du vill göra något mer personligt och naturnära kanske de här idéerna kan ge dig några nya uppslag? Vi lekte loss i studion en dag och använde oss av sax, papper, presentsnören, tejp och lim. Genom att konkturklippa detaljer och låna inslag från skogen eller skafferiet kan du skapa så fina paket att mottagaren knappt vill öppna dem! 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 
* Inlägget presenteras i samarbete med Panduro Hobby
1 4