Dagens kontor

Mitt jobb är minst sagt varierande. Ena dagen stylar jag katalogbilder (eller jobbar hemifrån en hel dag) utan att träffa en människa... och nästa står jag på scen och föreläser inför 450 (!!) personer på Congress Malmö Live. Publikrekord. Tack alla ni som kom och lyssnade och ställde frågor efteråt och inte minst tack till Swedbank och Fastighetsbyrån Malmö för ett riktigt trevligt arrangemang. Nu ska jag sova gott i min hotellsäng. Kolla bara in utsikten från mitt rum!
Foto: Emma och Henrik Priwin // Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Hemnetgodis Hammarby Sjöstad

Om inte jag ser i syne är det här en lägenhet som stylats av Louise Liljecrantz Von Sievers (eller hennes vapendragare Hanna Wessman?). Förlåt, fel av mig det är Daniel Östman. Men jag kände igen en del konstverk och möbler från deras tidigare jobb, de var tydligen hyrkonstverk. Smart koncept! Hur som helst. Vad jag fastnade för i bilderna? Flera trender i tiden: Vinröda inredningsdetaljer (inte minst bordaux färgat läder), spegelsoffbord och silkesskimrande stora mattor. Mer? Vita grytor, Jean Prouvé, stora målningar och Nittsjö-keramik. Fler bilder hittar du hos Alexander White, Sjöfartsgatan 6.  
Foto: Alexander White

Sponsrat inlägg: Snygga och ekologiska tandborstar

I år lovade jag ju att inspirera till konkreta vardagsförändringar på temat hållbarhet och inte bara visa vad man "kan göra" utan också sådant "jag har" genomfört själv. Först ut? Nya tandborstar! Många plastbantar sina kök för att de är rädda för gifterna som avdunstas vid uppvärmning, men vår plastkonsumtion är problematisk av fler anledningar. Traditionell plast tillverkas av råolja, är full av kemikalier och har lång nedbrytningstid i naturen. Det sägs att en plasttandborste skulle se likadan ut om 20 år, även om du grävde ner den i jorden idag. En del plast återvinns eller bränns men mycket hamnar i ekosystemet och så länge tillförseln är högre än vad nedbrytningen är kommer vi att få mer och mer plast i näringskedjan. Därför behöver alla se över sin plastkonsumtion. Att byta ut sin tandborste till en av snabbväxande bambu är ju en enkel operation. Och som bonus tycker jag de här är snyggare än de neonfärgade och grälla man vant sig att se i badrummet. Väljer du en Humble Brush (finns för både vuxna och barn) så skänker de dessutom en borste till människor i nöd av munvård, för varje borste du köper till dig själv. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se *innehåller affiliate-länk 

Sponsrat inlägg: Håll bara ihop

Nej jag har inte särskrivit rubriken. Det är en högst medveten ordlek som hållit mig motiverad i stunder av tvivel efter IKEA’s varuhusöppning i Umeå. Hur då undrar du? Jo, jag har förstått att det inte alls är ovanligt att man känner sig nedslagen och liten i sammanhanget när hållbarhets- och klimatfrågan kommer på tal. Jag kan själv känna mig uppgiven ibland och när jag föreläser i ämnet, som jag gjorde uppe i Umeå, så är det nästan alltid någon i publiken som räcker upp handen och undrar "om det är någon idé att de börjar källsortera eller byter glödlampor eftersom det ju fortfarande finns fabriker som spottar ur sig skit"... Man känner sig lätt så liten och betydelselös som enskild person. 

Samtidigt vet vi att klimatfrågan angår oss alla, ner på individnivå. Oavsett om vi äger den där fabriken, jobbar på den eller handlar varorna som produceras i den. Eller bara bor på samma jordklot som den. Miljöproblemet är gemensamt  - oavsett i vilket land vi bor, oavsett vår inkomst och oavsett vad vi har för jobb, hobbies eller intressen. Och även om vi som enskilda personer inte kan göra allt för att förändra situationen, så kan alla göra något. Utifrån just ditt perspektiv kanske ett första steg är just att börja källsortera eller att åtgärda en så enkel sak som att byta ut alla glödlampor hemma. Småsaker kanske du tycker. Men det är ju det som är så fint med småsaker: tillsammans kan de bli något stort!

Under min vistelse i Umeå var det en politiker som sa att om alla svenskar bytte till LED-lampor i sina hem skulle det motsvara ett minskning av energibehovet som kan jämföras med ett kärnkraftverk. Och om hela världen bytte till LED istället för glödlampor skulle det motsvara en besparing i storleksordningen av hela Tysklands energibehov. Så vi kan absolut göra skillnad som enskilda personer, om vi gör det tillsammans. 


Det är här den särskrivna rubriken kommer in.
Det är inte bara viktigt att vi är hållbara, utan att vi är det ihop.


Just därför är jag särskilt stolt över att få vara en del av IKEA's miljöarbete. Tack vare att de går i bräschen för hållbarhetsfrågan blir det ju så mycket enklare för dig och mig att fatta smartare beslut i vardagen. Utbudet av miljösnälla val till hemmet blir större och billigare ju fler vi är som börjar tänka i de här banorna och på så vis blir det lättare för alla att ta de där många små stegen som tillsammans kommer att göra riktigt stora skillnader för vår miljö. Som att spara in på ett kärnkraftverk eller två. Så när dina hopplöshetstankar dyker upp nästa gång. Tänk på hur viktig just du ändå är, i sammanhanget. Och hur viktigt det är för hållbarheten att vi håller ihop!


PS 1) Jag filmade lite från min resa och föreläsningarna på varuhusöppningen av IKEA samt på Umeå universitet. Klicka på play så får du följa med mig hem till Norrland!


PS 2) Jag kommer fortsätta mitt hållbarhetsarbete med IKEA och jag föreläser bl a på IKEA Kållered den 16/4 kl 10.30. Hoppas vi ses där!  


PS 3) Under april och maj kan du också delta i facebookeventet "Hållbara ihop i nio steg!”: ikea.se/hållbart 


* Inlägget presenteras i samarbete med IKEA

 


Lookalikes: Amplar i keramik

Att amplar har ökat i popularitet de senaste åren råder det väl ingen större tvekan om men Anne Blacks handdrejade modell Grow Hanging med läderband har varit en del av hennes repertoar betydligt längre än lågpriskedjan Nettos porslinskruka som kommer ut i butik vecka 13, för 49 kronor. Se faksimil från Nettobladet. Jag blir så ledsen när jag tänker på hur den danska kedjan fullkomligen kör över en landsmaninna genom att göra liknande produkter på det här viset, inte minst när deras prisläge slår undan benen på hennes. Vad säger du om de här, visst är de lika som bär? 
Bild 1: Anne Black Grow Hanging (11*10 cm), pris 375 kr st
Bild 2: Netto porslinskruka 49 kr (12*11 cm), pris 49 kr st

Veckans söndagssummering v 12 - 2016

Min traditionsenliga söndagssummering behöver knappast någon längre introduktion vid det här laget. Men här kommer en snabb summering av påskveckans snackisar och nyheter. En något decimerad rapport med anledning av alla röda dagar. Hoppas ändå du hittar något som inspirerar!
Jotun har lanserat LADY Spring and Summer. En ny kollektion med fem fina kulörer. Läs mer HÄR!

SvD har lanserat Konstliv en sajt som sätter fokus på konst- och designvärldens verk, händelser och tendenser. Satsningen stöds av Stockholms Auktionsverk. Kul med en digital tidningsprodukt som försöker stå på egna ben istället för att hållas under armarna av kända bloggare eller sk. klickmonster
HAY lanserar en ny kollektion med fokus på travel accessories (under Milanomässan) där bland annat den här kycklinggula tandborsten av Andreas Engesvik ska ingå (tipstack till Hanna / Residence). Men...? Är det bara jag som tycker den är lik Engesviks egen kollektion Clean Smile för Jordan? Eller är det samma? 
Supergulliga Hanna Wessman som jobbar för TV4's program Äntligen Hemma och driver egna bloggportalen Hannas Room bjöd in till bloggträff hemma hos sig själv tillsammas med Houzz. Attans att jag inte fick ihop det och kunde åka upp dit mitt i påskveckan, för så trevligt det såg ut och vilken fin ny lägenhet Hanna verkar ha! Till och med "stökbilderna" efter middagen är ju inspirerande. Fler foton HÄR!
 
Några nyhetsflashar från veckan som gått: 
- Flos expanderar med ny utebelysning
- Sebastian Wrong (som b la gjort en kollektion med HAY) startar eget belysningsbolag: Wrong London
- Viking Line öppnar Östersjöns första designbutik med designklassiker från varumärken som Georg Jensen, Marimekko, Iittala, Balmuir och Rituals. 
- Bonnier har köpt nio varumärken av LRF Media. Bl a tidningen Lantliv och Gods & Gårdar
- Och H&M inleder ett nytt femårigt klimatsamarbete med WWF. Heja!
 
Veckans mest ombloggade objekt då? De står som spön i backen nu, de fina lägenherna. ESNY's Apartment och Bjurfors superuppsnackade lägenhet med det fina köket har jag ju redan visat. Men en annan som fått extra mycket kärlek de gångna dagarna är Anna Mårselius senaste styling för hemmet för Seniorgården JM Nockeby Backe. Fler bilder på den lägenheten hittar du HÄR. Skön söndag till dig!

Foto: Jotun, SvD Konstliv, HAY / Residence, Hannas Room, JM

20% rabatt på Ellos Homes linneprodukter

På tal om mitt Instagram-konto så brukar jag bjuda på bra erbjudanden där, i samarbete med olika företag. Häromdagen lade jag upp en rabattkod tillsammans med Ellos Home som ger 20% rabatt på alla linneprodukter (gäller även varumärken som Himla, Dirty Linen, Gant Home mfl). Ellos har egentligen inte betalat mig för att skriva om det på bloggen också, men jag tänkte att det inte skadar att påminna här (om ni missat detta). Det är ju säkert många av er läsare som gillar linnelakan eller funderar på att byta gardiner eller köpa nya köks- och badtextilier inför våren och då är det ju dumt att betala fullpris om man kan slippa. Erbjudandet gäller alla produkter du hittar under ellos.se/hem/lin och gäller t o m midnatt ikväll den 27/3 om du anger rabattkoden: 335445 
 
Här är fyra av mina linnefavoriter från Ellos sortiment som jag köpt och betalat själv (och testat i tvättmaskinen flera gånger): Candice linnelakan, Ellos duk i linvoile 349 kr (finns i flera färger) Himlas överkast Hannelin och kökshandduken Sunshine (2-pack). 
 
* Rabattkoden presenteras i samarbete med Ellos.se - Gäller t o m kl. 24.00 den 27/3

Inred med tapetkänsla, del 3: Matplatsen

Så var det dags för den tredje och allra sista delen i den filmserie som jag och Pella Hedeby gjort i samarbete med ECO Wallpaper nu i vår. I det här avsnittet tar vi oss an en matplats och slår ett slag för fondväggens revival. Och vet ni vad, resultatet från den här omstylingen är nog min favorit av de tre vi genomförde. Men ni vet ju att jag är svag för naturmaterial som åldras med värdighet och bara får högre andrahandsvärde om de sköts rätt till skillnad från laminat och halvfabrikat. Här använde vi en ljusgrå tapet som kanske kan vara ett bra instegsval när man vill prova på tapeter. En svag nyans som gjorde stor skillnad för rummet. Jag tycker verkligen det fick både möbler och tavlor att "poppa" och ta för sig lite mer, samtidigt som det skapade en harmonisk känsla. Klicka på filmen så får ni se både före och efterbilder!

 
Lampan är Jonas Bohlins Kvist, de grå stolarna är Muutos Cover, porslinet på bordet är serien Nou som finns i både kannor, muggar och fat. Stegen Tikas och tavellisten kommer från Norrgavel. Vasen på bordet är Pallo från Skruf och mattan under bordet är IKEA's LOHALS.
Du kan själv vara med och tävla på instagram genom att posta en bild med #tapetkänsla så är du med och tävlar om en uppsättning tapeter från ECO Wallpaper! Lycka till!
Foto: Bodil Bergqvist 
 
* Inlägget presenteras i samarbete med ECO Wallpaper 

Instaweek

Parallellt med bloggen uppdaterar jag ju mitt instagramkonto nästan dagligen och för er som missat det kommer här en summering av vad jag haft för mig den senaste tiden - i ett saxat pussel av mobilbilder. Häng med från Kungsbacka till Köpenhamn! Vill du se mer kan du följa mig på @trendenser
Jag har :

1.) Firat födelsedag och fått ett fång frasiga tulpaner!
2.) Bjudit på ett butikstips från Kungsbacka. Missa inte nyöppnade Cosa Homestories 
3.) Ätit RAW-food på Berit och Elvy. Ett annat bra tips att kolla in i min "hemstad". 
4.) Haft instagramtävlingar, bland annat med @sverigemotiv
5.) Passerat 80 000 följare. Hurra!
6.) Spanat på Blåsippor och Snödroppar med Max. Fördel förälder. Plötsligt blir man närsynt och ser detaljer man tidigare bara promenerade förbi. 
7.) Inlett påsken med ett par nätter i Köpenhamn. Så härligt!
8.) I Danmark har vi ätit gott, strosat på stan, löst ett inredningsproblem, besökt designmuseum och..
9.) ...så har jag köpt med mig en bunt härliga magasin hem. Missa inte senaste numret av danska Rum. Superinspirerande! Nu sitter vi på tåget mot Sverige igen, på väg mot svärföräldrarnas lantställe, påskfirandet fortsätter i Varberg. Hoppas du har en fin långhelg!

Sponsrat inlägg: Inspiration Uteplats

Även om det fortfarande är snö i halva Sverige så börjar trädgårdssäsongen på allvar i de södra delarna just nu och många har börjat planera för allt som ska fixas utanför huset i år. Eftersom jag vet att 67% av Trendensers läsare bor i villa (enligt den senaste läsarundersökningen) är det säkert fler av er som jagar inspirationsbilder för trädgårdsdesign och stenläggningar, men det är inte helt lätt att hitta. Därför vill jag i samarbete med Stenbolaget tipsa om deras nya inspirationsgalleri med hundratals bilder på olika trädgårdar, uteplatser, stenläggningar, uppfarter och trädgårdsidéer! Kanske något att djupdyka i under påskhelgen? Just nu har Stenbolaget 10% rabatt på hela sortimentet. Fler foton hittar du HÄR!

Foto: Stenbolagets inspirationsgalleri
 
* Inlägget presenteras i samarbete med Stenbolaget

Hemnetgodis: Karl Gustavsgatan 11 B

Minns ni att mäklarfirman Bjurfors signade upp stjärnstylisten "Emma Hos" (eller Emma Fischer, som hon ju egentligen heter) på ett för branschen ganska ovanligt exklusivitetsavtal alldeles nyligen. Emma hade innan dess jobbat för både Stadshem, 55 kvadrat och Entrance så den nyheten rörde runt lite i den Göteborgska mäklargrytan får man väl säga. Och sedan dess har jag väntat och hoppats på att få se resultatet av kontrakterandet - med all respekt och förståelse för att det självklart tar lite tid att trimma in en ny organisation. Men nu så. Idag kom Karl Gustavsgatan 11 B ut på marknaden. Kolla in köket som Emma stylat och som plåtats av en i "Hemnetgodis-bloggsammanhang" ny fotografstjärna, nämligen Alen Cordic på SE360. Snyggt jobbat båda två! Är detta början på ett nytt teamwork tro? 
Foto: Alen Cordic på SE360 för Bjurfors

Budgettips: Blomspruta

Jag har varit på jakt efter en snygg blomspruta sedan jag hörde att många växter mår bra av att inte bara få en skvätt vatten i rötterna utan också en touch up i form av en dusch på bladen emellanåt. Men de flesta blomsprutor ÄR ju gjorda av rälig plast och det känns varken särskilt kul, eller snyggt att ha stående framme. Och det behöver jag kunna ha för att komma ihåg att ge växterna den där välbehövliga duschen då och då. Gav upp letande för ett tag, men sprang plötsligt på den här fina gröna i emalj när jag var och föreläste på Blomsterlandet häromveckan. Priset? 79 kronor. Sicket fynd!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Happy Birthday!

Idag är ingen vanlig dag för idag är faktiskt... min födelsedag! Hurra! Jag firades med paket och sång redan imorse, men ikväll kommer den ingifta släkten hit på fika så nu ska jag och Max ta oss ut i vårsolen med siktet inställt på Majgårdens konditori för att köpa en tårta. Och jag kan nog behöva promenera lite mer i vår, i ett av de där kuverten från Niklas låg nämligen en kurs för att ta "grönt kort" i golf. Har också fått fina örhängen från danska Zabel, en härlig tröja i kashmir och som ni ser, produkterna från Maria Åkerberg som jag önskade mig (tack mamma och pappa!). Hoppas att du har en fin onsdag du med! 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Sponsrat inlägg: Mitt kök från Ballingslöv

Till er som varit nyfikna på fler bilder från köket i fotostudion på Spinneriet, kolla in Ballingslövs hemsida! Nu kan ni se fler bilder på det och min köksö där du kan hitta mer information om alla val jag gjorde när jag köpte köket i höstas. I den här Youtubefilmen som släpptes alldeles nyligen syns också köket i sin helhet! På deras nystartade blogg Vardagsglädje kan du också hitta ett gästbloggsinlägg där jag bjuder på före-bilder, som visar hur studion såg ut innan allt byggdes. Ber er kisa lite för att jag hade sovit knappa två timmar (!) natten innan den där första filminspelningen... the glamourous life of a working småbarnsmamma - men, men - jag är himla nöjd med köket så det får jag bjuda på. Läs mer HÄR!

Efter mycket funderande föll valet på ett svart Bistro-kök för att ge tyngd och tydlighet i kökets placering i studion. Lokalen består av 200 öppna kvadrat, med drygt 4 meter i takhöjd så överskåp var inte ett alternativ (det hade sett konstigt ut i proportion till rymden). På filmen får du höra mer om hur jag resonerade i beslutsprocessen. Beslagen hittar du HÄR och pallarna vid köksön hittar du HÄR.
 
Foto: Attractionfilm och Bodil Berqvist för Ballingslöv.se 
 
* inlägget presenteras i samarbete med Ballingslöv

Lookalikes: Träpallar

Ibland hamnar jag som bloggare i lite knivig sits, när man måste trampa någon man tycker om på tårna. Just det här är ett sådant fall, för tro mig - jag gillar verkligen gänget som tagit över insomnade Village. Ändå kan jag inte låta bli att ryta ifrån när jag ser hur de härmat en annan (och i sammanhanget liten) aktör som jag tycker mycket om, nämligen Sara Medina Lind och hennes Melo som visades för ett år sedan. Vet inte om det är en medveten kopia, men Melo var i alla fall först på marknaden - med marginal - och jag låter bilderna tala för sig själv. Eller vad säger du om de här. Visst är de här lika som bär? 
Bild 1: Melos pall i såpad ask, pris 2900 kr 
Bild 2: Village pall i ask, pris 2799 kr 

Hemnetgodis ESNY Continental Apartments

Mtt hjärta slog några extra slag när jag scrollade förbi Eklund Stockholm New Yorks instagramflöde tidigare idag och fick syn på deras senaste objekt till salu som går under namnet Continental Apartments. Det är något med det oplottriga, lite mer självsäkra och beslutsamma i den här typen av inredningar som tilltalar mig. Och färgskalan. Naturligt elegant och monokromt. Jag gillar det! 

Veckans söndagssummering v 11 - 2016

Dags att riva av ännu en söndagssummering, med en samling av de senaste nyheterna från veckan som gått. Det känns inte som om varken inredningsbloggarna eller PR-byråerna gått på påsklov ännu av antalet pressreleaser och snackisar att döma. Rätt mycket att rapportera som ni ser, och då har jag ändå sållat. Hårt. Scrolla och kolla så får du ett hum om vad som hänt i inredningsbranschen vecka 11!
Layered lanserar en ny serie silkeslena mattorSolid viscose collection släpps i april, pris från 8.900.- i färgerna Dark sky, Francis Pearl och True Griege. Ny matt-trend på G?
Hästens lanserar nästa generations ruta i form av ett blått bäddset av Röhsskas tidigare VD, formgivaren Tom Hedqvist (även känd från 10-gruppen och för att han gjort mönstret på Arlas mjölkpaket). 
Granit har släppt nya bilder på produkterna som kommer i april och maj. Granit’s uppmaning ”Kom ut!” verkar ha hörsammats givet den stora spridningen de fått på kampanjbilderna...
Norska Wik & Walsøe firar 10-års jubileum och har tagit fram kollektionen ”Røys” där rustikt möter pastell. Själv fastnade jag för den stilrena grytan i den här pressbilden. Så snygg!
På tal om vår och spirande grönska är IKEA aktuella med nya serien ANVÄNDBAR som fick spridning på nätet i veckan tack vare snygga bilder (och fin design). Kommer ut i butik 8 april. Fler bilder HÄR!
Danska VIPP har släppt bilder på sitt kök som gått tok-bananas på nätet. Läs mer här och här och här!
 
Några notiser
- Ellos grundare Olle har gått bort efter en tids sjukdom, han blev 88 år gammal. 
- Åhléns satsar på nätet och öppnar webbshop
- IKEA lanserar ett nytt sängsortiment. Men varför inte natursängar undrar jag?
IKEA är också aktuella med nya boken "Vänligare hem", med inspiration och råd om hur man tänker mer miljövänligt i sina hem. 
- Och på tal om böcker släpper Lexingtons grundare Kristina Lindhe inredningsboken "Living with Lexington"
 
Det råder tapetfeber just nu. Förutom Eco Wallpapers lansering av Crayon som har en like i Duros pastellnyheter, har Sandberg tapet haft blogg/pressfrukost för Flora Sandbergica och Midbec skickat ut pressrelease för Flora. Lägg därtill Boråstapeter som är aktuella med kollektionen Scandinavian designers 2 som består av 43 tapeter med 14 olika mönster från av designinkonerna Stig Lindberg, Viola Gråsten, Arne Jacobsen och Glocken & Lisbet Jobs. 
Jag blev också galet nyfiken på varumärket ILA efter att ha läst om dem på Lotta Agatons blogg i veckan. Snyggt förpackade ingredienser för köket och hemmet. Spännande!  Veckans mest ombloggade lägenhetsobjekt då. Ingen klockren klickfest men den här lägenheten på Falugatan som säljs via Fantastic Frank har gjort en liten piruett på nätet. Fler bilder hittar du HÄR. Skön söndag till dig!
Foto: Layered, Hästens, Granit, IKEA, Wik Walsoe, VIPP, Boråstapeter, ILA, Fantastic Frank

Rabattkod hos Mathem.se

Som ni redan vet är jag restriktiv med att dela rabattkoder på min blogg, jag tackar nej till förfrågningar varje dag - men den här gången har jag gjort ett undantag eftersom det gäller en tjänst jag faktiskt använder själv, och som jag verkligen uppskattar. Vad jag pratar om? Mathem.se Deras koncept handlar inte om färdiga matkassar där man låser sig vid givna recept eller en bestämd veckomatsedel utan man kan handla hem precis vilken mat man vill och så levereras den till dörren nästa dag. Vissa orter i Sverige kan till och med få den beställda maten redan samma dag! Jag gillar också att man kan spara sina egna inköpslistor i deras system med de varor (och städartiklar) vi köper hem regelbundet och på så vis slipper man nästan tänka. Man kan handla på några minuter och beställer man samtidigt som någon granne i området kan man få det hemkört utan transportkostnad. Superbra! Vill du testa deras tjänst kan du nu få 200 kr i prova-på-rabatt genom att ange koden: TRENDENSER när du kommer till kassan. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

* Inlägget presenteras i samarbete med Mathem.se


Mina tre senaste auktionsfynd

För mig går auktionsköpen i skov. I perioder är jag väldigt aktiv och gör bevakningar och följer prisstegar och ställer klockan efter utlöpstider, medan jag ibland glömmer bort det helt och mest blir förvånad när lagda påminnelserna plingar i telefonen. Här är i alla fall tre saker som jag är väldigt glad över att jag lyckats buda hem. Kanske inte alltid "fynd" i monetära termer, men i betraktelsen "letat länge och äntligen hittat rätt". Kanske uppslag som kan inspirera er till framtida auktionsbevakningar. 
Jag vet inte hur länge jag sökt en PK33 pall i naturläder med den perfekta patinan. Tycker det är lurigt eftersom många är skeva eller har fula fläckar i skinnet - men för ett par veckor sedan slog jag till på den här när den dök upp i mitt flöde. Lyckan? Obetalbar. 
Den här tror jag eventuellt att jag redan kan ha visat på bloggen, men för nytillkomna läsare så var det mitt senaste tavelköp. En granitlitografi av Picassos "Le Visage De La Paix". Väljer själv att tolka motivet som en kvinna med vidlyftiga tankar. Känns som en passande pjäs att hänga på väggen här hemma. 
Sen har jag fått så otroligt många frågor om mattan jag har visat på bild i studion på Spinneriet. Det är faktiskt ett auktionsköp. En naturfärgad Kelim Uzbak i måtten 300*245 cm tillverkad av ren ull och växtfärger. Har sett kompisar till denna dyka upp då och då på Lauritz så kanske värt att ställa in en sökning på om ni är på jakt efter något liknande. Dagens tips!

Happy Friday!

När jag föreläste på Blomsterlandets kundkväll i Kungsbacka igår fick jag med mig en helt fantastisk bukett hem som en av deras anställda hade gjort till mig. Så himla mitt i prick. Jag älskar ju fransiga vita tulpaner, eucalyptus och extra allt. Tack! Den här veckan har jag även föreläst på Hans K's återförsäljarträff (där jag också fick fina tulpaner) och på toppen av det har min man fyllt år - så det är buketter i varenda rum just nu. Till och med i sovrummet. Härlig start på helgen! Hoppas ni har en happy Friday.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Lookalikes: Dusty diamonds

Ibland faller sig slumpen eller ödet så "vältajmat" att man inte kan låta bli att undra hur det egentligen kommer sig. I onsdags träffade jag formgivaren Anna Elzer Oscarsson på ett möte i Skene och vi fastnade i ett flera timmar långt samtal om bland annat kopiering. Och imorse när jag surfade runt på nätet och letade uppslag till ett blogginlägg fick jag plötsligt syn på denna lookalike av hennes Dusty Diamonds. Annas burk/vas ritades 2009 och lanserades på möbelmässan i Stockholm 2010 och har sedan dess blivit omnämnd i press världen över (säljs bl a på Nordiska Galleriet, NK Glas och Porslin och Artilleriet). Anna ville göra en juvel för hemmet och hämtade inspiration från diamantens fasetteringar. Hon har ju också en bakgrund inom industriformgivning och ville ta fram en produkt där mönster och form integrerades i varandra. Resultatet blev Dusty Diamonds vars fasetteringar inte är matematiskt uträknade utan handritade, varje vinkel är vald för att mönstret ska löpa evigt runt stengodskroppen. Produktionsprocessen tog över ett år och gjordes i nära samarbete med hantverkarna på Porslinsfabriken i Lidköping. Dusty Diamond görs i Sverige och eftersom varje del måste putsas för hand så blir slutpriset därefter - mellanstorleken kostar 5500 kr. Döm därför om min förvåning när jag hittade vase Roma i Norska Martinsens vårkatalog för 2016 (på sidan 44 i denna PDF). Man tar sig för pannan. Dusty Diamonds nominerades ju till Design S-priset av Svensk Form och när en anklagelse om plagiat går upp i rätten så tittar man mycket på verkshöjden och i styrelsen som gör den bedömningen sitter representanter från just Svensk Form - så det känns som ett visst företag i grannlandet kan få det svettigt om Anna bestämmer sig för att ta detta ett steg vidare rent juridiskt. Eller vad säger du om de här? Visst är de lika som bär?
Bild 1: Dusty Diamond av Anna Elzer Oscarsson (21 cm hög) 22 cm i diameter pris 5500 kr
Bild 2:  Roma Vase från Martinsen (23 cm hög) cirkapris i butik 1000 kr 

Inred med tapetkänsla, del 2: Sovrummet

Idag släpps den andra filmen i vår serie om tre som gjorts i samarbete med ECO Wallpaper. Nu har det blivit dags att tapetsera om ett sovrum och vi vill visa viken skillnad en ny tapet kan göra för att förändra känslan i ett rum. För mig var det en rejäl utmaning att jobba med en mörkare tapet men jag blev riktigt inspirerad av resultatet, hoppas att ni ska bli det med!


I den här YouTube-filmen kan du se en film med rummet som visar processen, från moodboard och förebilder till färdig inredningslösning. Du kan också tävla på instagram genom att posta en bild med #tapetkänsla så är du med och tävlar om en uppsättning tapeter från ECO Wallpaper!
Tapeten heter Azur Copper och skiftar i grått och blått med inslag av koppar som slår i lite olika toner beroende på hur ljuset faller. Sängen (IKEA), sängborden (IKEA) och byrån (Asplund) är familjens egna. Bäddseten är en mix av olika färger från Dirty Linen, korkpallarna är Wrong for HAY, taklampan från Klong och sänglamporna är från Frama och Rum21. Och printsen på väggen har Bodil tagit tillsamans med Paula Hagerskan, dem kan du köpa om du mailar mig prints@trendenser.se (de kostar 795 kr st). 
Foto: ECO Wallpaper / Frida Ramstedt, Trendenser.se
 
*inlägget presenteras i samarbete med  ECO Wallpaper

Några av mina bloggförebilder

Jag får ofta frågan om vilka bloggare som inspirerar mig och vilka jag har som förebilder i mitt dagliga arbete. Svårt att svara på. Det finns så många duktiga inredare därute att det är omöjligt att rangordna. Alla tillför ju sin del till det stora pusslet. Men jag försöker kontinuerligt uppdatera min länklista i högerspalten för att ni som läser Trendenser ska kunna hitta de branschbloggar jag själv följer regelbundet (och som är schyssta mot andra bloggare, det är viktigt för mig). Om du scrollar ner en bit hittar du alltså en lista med tips på inredningspersoner som jag gärna hyllar lite extra. Sen är jag möjligen knäpp, men en lite udda och oväntad (?) förebild jag har är Erik Niva. Vem är det?, undrar några. Jasså han?!, tänker andra. Ni som är fotbollsintresserade (eller har en fotbollsintresserad person i er närhet) vet i alla fall vad jag menar. Just så inläst, entusiastisk, engagerad och språkligt orienterad som han är inför ämnet fotboll vill jag vara för det jag gör, inom inredning. Och jag jobbar gärna på det viset. Genom att ta intryck från andra branschproffs, vars specialitéer jag vill översätta i min värld. På det temat tänkte jag bjuda på några modepersoner som inspirerat mig genom åren. Karolina, du kan väl komma tillbaka? 
 
Karolina Skande, Hotspot
Hon finns inte kvar i egenskap av bloggare längre (hon stängde Hotspot för många år sedan) det kanske jag ska börja med att förtydliga - men hon var en av de första seriösa modebloggarna med vass penna och informativa inlägg och hennes tänk inspirerar mig fortfarande. Karolina började självständigt men fick snabbt uppdrag för DN Mode och flyttade sedan vidare till Rodeo och därefter till PR-branschen och nu är hon på GANT. Karolinas tidiga konceptualisering och mix av mode, konst och design känns fortfarande så rätt och jag saknar hennes inlägg varje gång jag tar en "bloggpromenad" på nätet. 
 
Ebba Von Sydow (och hennes kompanjon Emilia)
När Ebba tog över "Expressen fredag" och banade väg för bloggandet i Sverige (2005?) var jag student på civilekonomprogrammet uppe i Umeå och jag följde hennes jeansråd lika slaviskt som jag pluggade till tentorna. Sedan dess har jag hängt med henne via bloggen och chefredaktörskapet för VeckoRevyn, de prestigefyllda SVT-uppdragen, Gokväll-programlederiet och nu TV4 Nyhetsmorgon för att inte tala om hennes sjumilakliv med satsningen Säker Stil. Jag har inte alltid hållit med i allt, men hon blir ju bara bättre och säkrare och tryggare i sin roll och sina ståndpunkter och väjer inte för att ta diskussioner. Det är beundransvärt. Jag har Ebba att tacka för så mycket inspiration och bloggpepp genom åren att jag aldrig kommer kunna återgälda det, men ett stort och innerligt TACK är definitivt på sin plats. 
 
Sofi Fahrman, TheYouWay.se
Vilken är den första blogg jag surfar in till när jag får välja fritt? Sofis. Vi lever väldigt olika, skriver om helt olika ämnen och vi har aldrig någonsin träffats - men hennes inställning till livet och hantverkshöjd i bloggandet (bilder, texter, driv, kommersiell nerv och leveranssäkerhet) ger mig alltid sådan energi och det gör att hon är en av mina största bloggförebilder i skrivande stund.  
 
Emma Elwin, MakeItLast
Jag har länge varit en beundrare av Emmas fina foton, inlägg och bildspråk men när hon tog steget och startade sajten Make it last för att satsa på hållbart mode föll den sista pusselbiten på plats. Jag tycker det är så bra att hon tar ställning för sustainabilityfrågan inom mode och att hon vågar inspirera till ett obekvämt men ändå väldigt viktigt tänkande på så många plan. Att hon dessutom är en inbiten vågsurfare gör inte saken sämre. Hoppas du orkar hålla fanan högt länge till, och lycka till med bebis. 
 
Men nu är jag nyfiken på er som läser Trendenser. Vilka favoriter har ni och vad läser du förutom Trendenser. Lämna gärna tips och länkar i kommentarsfältet! 

Sponsrat inlägg: Fyra fynd på årets bokrea

Jag gillar att inreda med böcker (kanske för att jag också älskar att bläddra i dem) men det kan ju bli en ganska kostsam historia det här med att bygga sitt eget bibliotek av snygga fotoböcker. Därför brukar jag passa på att handla ett gäng när det är bokrea och i år tänkte jag tipsa om mina favoritfynd i samarbete med Bokus. Här är fyra fina kap för runt hundralappen stycket!

1. Bilden av modet, på REA för 109 kr 
2. Banbrytande mode, på REA för 79 kr
3. Livsverk, på REA för 149 kr
4. Vespan, Myran, Chanel no 50 - historien bakom 50 designklassiker, på REA för 79 kr 

* inlägget presenteras i samarbete med Bokus


Tips på "inemellanblomma"

Jag fastnade för den här bilden hos Alvhem-mäkleri, som jag sprang på via en vindslägenhet som är ute till salu just nu. En så fin och enkel idé på vad man kan göra av en fin vas inemellan fredagsbuketterna och det mer påkostade pyntet. Sätt i en rejäl och yvig kvist (om du har platsen för det) och vips har du en fin dekoration som står sig jättelänge. Det är en bit kvar till påsk, så än tycker jag grenarna kan få förbli nakna och skulpturala. Det svarta kruset på bilden ser ut att vara Sarah Widman för DBKD. Tips!
Foto:  Alvhem-mäkleri

DIY: Pennhållare av papper

Jag funderar ju mycket på hållbarhetsfrågan just nu, som ni säkert märkt. En sak som jag självkritiskt rannsakat och reflekterat över är allt det "pyssel" som jag tidigare promotat till avkoppling och lyst. Som ganska ofta är kortlivade miljöbovar. Bestående av konstiga material, limmer och (såhär i påsktider) även djurfjädrar som inte känns helt bra i magen. Jag är inte i mål med de tankarna, det är jag inte, men vill gärna slå ett slag för det enkla och lite mer hållbara även där så att man kan få utlopp för sin skaparlust utan att för den skull tära på miljön i onödan. Om du har en minut över och kli i fingrarna? Testa en så simpel sak som en origamipennhållare av papper. Mallarna finns att hitta via Pinterest, eller att köpa HÄR och med lite hjälp av min medhjälpare Sofie (som är mer matematiskt lagd än mig) var den kirrad på ett kick. När hållaren gjort sitt är det ju bara att lägga den i pappersinsamlingen. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Veckans söndagssummering v 10 - 2016

Söndagkväll och ni vet vad det betyder. Dags att summera nyhetsflödet från den gångna veckan. Här kommer en mix av pressutskick, produktlanseringar och en skvätt skvaller från inredningbranschen. Internationella kvinnodagen har det ju också varit och även om jag inte vill ge mig in i politiska debatter eller strössla girl-power-citat så kan jag inte låta bli att hålla med Malin Wollin om att vi har en hemläxa att göra i inredningsvärlden med de objektifierande bilder på halvnakna tjejer som blivit socialt accepterade i hemma-hos-reportage och washi-tejps-kollage. Värt att fundera på, året runt tycker jag. 
Och på tal om prints och väggkonst. Jag är rätt säker på att Artilleriet är en storsäljare på spåren med denna nya poster i limiterad utgåva. Kommer om inte annat sälja som färska räkor på Västkusten. 

Japanska märket Muji har öppnat en helt separat butik i New York med svenska bruksföremål och svensk design. Hela katalogen med alla svenska produkter finns här. Tipstack till Stefan.
Inredning och mode går hand i hand allt oftare. Kolla in de här inspirerande bilderna från Park and Cube i samarbete med Filippa K som tagit en svängom i bloggvärlden. Tipstack till Pella
Och att Kanye West besökt IKEA i Älmhult i veckan har inte gått världen obemärkt förbi direkt. Det spekuleras i allt möjligt och här önskar jag att jag fick säga vad jag hört men icke, munkavle på. 
Sandberg har haft en lyckat lansering av den nya tapetserien Flora Sandbergica i veckan, mycket tack vare de fint stylade bilderna av Sarah Widman
 
 
Några notiser: 
- IKEA har släppt bilder på sina aprilnyheter
- ...och en fyndig inredningsreklam med hyllning till hovet
- Rodebjer samarbetar med konstnären Liselotte Watkins
- Dagmar har hämtat inspiration i konstens värld
 
Och istället för att avrunda veckans summering med ett ombloggat Hemnet-objekt tänkte jag tipsa om en artikel som nyligen publicerats i Elle Decoration - som handlar om personerna bakom stylingfenomenet i Göteborg. Läs mer om "Stjärnstylisterna" HÄR! Sen kan jag inte låta bli att tipsa om hemma-hos-reportaget från Pia Ulin i NY. Fler bilder HÄR och HÄR. Fin söndag!
Foto: Artilleriet, Muji, Park and Cube, Sandberg och Pia Ulin för Residence

Önskelista mars 2016

Om två veckor fyller jag år och släkten tjatar på mig för att de vill veta vad jag önskar mig i present. Jag tycker det där bara blir svårare ju äldre man blir, men på begäran kommer en lista med fina saker som jag skulle bli väldigt glad för att få i ett paket med snören den 23 mars.
Jane Koenigs Love Tag i silver, Carina Seth Anderssons vas Urna för Marimekko, Swedish Grace nya äggkoppar, Aiayus ekologiska bäddset i färgen Shell och Maria Åkerbegrs återfuktande Neroli Freshner

Happy Friday!

Veckorna går så rasande fort just nu att det känns som "måndag-blink-fredag". Den här veckan har jag föreläst för Danske Bank, pitchat på ett roligt uppdrag och släppt en reklamfilm tillsammans med Ballingslöv (mer info på Instagram). Men nu klappar jag ihop datorn och tar helg för att hänga med den här lilla killen. Bilden är från en fotografering tillsammans med Anna där Max modellar i Kavat. Jag är så stolt över att vi har fått bli ambassadörer för ett gediget svenskt varumärke som gör ekologiska och giftfria skor. Och visst är Töre hur coola som helst! Med med den här glada bilden önskar jag happy friday!
Foto: Anna Roström, Smallpigart.se 

Hemnetgodis på Ringvägen

Jag har nämnt det förr men jag blir alltid lika glad när jag springer på en ny källa till fina bilder på Hemnet, från mäklare man inte sett cirkulera i sociala medier. Mitt senaste fynd på det temat (kan bero på ren okunskap) är Historiska Hem med fokus på interiör och byggnadsvård som jag inte kände till innan men vars ägare verkar ha varit med i uppstarten av en känd göteborgsbyrå. Månne Alvhem? Den här lägenheten på Ringvägen fångade mitt öga, inte minst för att jag budat på flera av tavlorna jag ser i den. Meddelande till ägarna: Vill ni sälja Susanne Nessims litografi "Flicka i baddräkt" så är jag spekulant! 
Foto: Historiska Hem

3 x Hemmaprojekt

Efter de senaste tapetfilmerna som jag spelade in tillsammans med Pella (där vi gjorde om tre rum, på tre dagar, och fattade så många beslut i rasande takt att vi till och med imponerade på oss själva) så fick jag faktiskt eld i ändan att ta tag i mina egna hemmaprojekt när jag kom tillbaka till vårt hus. Det gäller ju att passa på när man är inne i ett flow så jag skrev ner en att-göra-lista med deadlines och idag fick jag faktiskt in den sista offerten för att kunna genomföra de här tre tankarna. Hurra! Det gav mig energi att stolpa upp tre nya grejor att ta itu med inom kort. Någon som har bra tips att dela med sig av?
1.) Elementskydd 
Vi har golvvärme på nedervåningen och radiatorer på övervåningen, i ett slutet system. Inte mycket att göra åt den saken, men högblanka industrilackade element toppar inte direkt min lista på vackra inredningsdetaljer. Ett trick för att komma runt vårdcentralskänslan som tråkiga radiatorer lätt kan skapa i nyproducerade hus är att platsbygga elementskydd runt dem - som täcker det värsta - utan att stänga till helt. Och som dessutom kan bjuda på en extra förvaringsyta. Jag inspireras av de danska funkishusens ribbor i fallande längder och funderar på en modifierad variant av det HÄR eller det HÄR
2.) Klädkammare 2.0
Även om vi har lite olika inredningsstil så måste jag säga att min bloggkompis Jannice verkligen har inspirerat mig att ta tag i vår klädkammare och göra något mer än den standardlösning till stång som kom med huset. Man kan ju faktiskt inreda även en så här liten yta och när man läser in sig och letar bilder så finns det ju massor med smarta hyllor, lådor, krokar och knep för att optimera förvaringen. Plus att en mjuk matta verkligen förhöjer känslan i rummet.
3.) Golvslipning vs lägga nytt
Jag läste någonstans att golven är husets skor. Om man ska ge sig på att översätta inredning till mode. Och det ligger något i det. För det spelar ju ingen större roll hur fint man har klätt upp sig eller hur snyggt man inrett om man har oputsade skor / slitna golv. Med det sagt har vi en trestavsparkett som verkligen behöver en omgång med slipmaskinen. Är det någon som har testat att göra det efter inflytt och som kan rekommendera en (hyfsat) dammfri lösning. Hur lång tid måste det härda om man oljar / lackar och funkar det att flytta möblerna till annat rum eller måste man tömma huset? Rent av bättre att lägga nytt? Tips?

Sponsrat inlägg: Bygg ett eget sängbord med Panduros nya bordsben

En möbel som kan vara svår att hitta är snygga sängbord. I samarbete med Panduro har jag därför tagit fram en enkel guide till hur du kan göra ditt alldeles egna till en vettig peng. Och tvärtemot vad man kanske tror så behöver inte ens vara särskilt händig för att snickra ihop det - jag lovar! Benen kostar 89 kr, bordslådan (finns i olika storlekar/mått) från 119 kr och färg i lagom stora burkar finns på Panduro från 69 kr/st. Panduro har också speciell skruvsats för 99 kr som du monterar fast på undersidan av lådan. I de plattorna kan du sedan enkelt gänga fast bordsbenen en efter en.
På Panduros hemsida finns fler bilder. Det ena bordet målade vi i grått, det här behöll vi trärent för att förstärka vårens trend med obehandlade möbler. Ett annat tips är att köpa en udda klinkerplatta i marmor eller kalksten att lägga på toppen. Voilá! Ditt sängbord är klart på en kvart, och det för cirka 500 kr!

Update ang övrig rekvisita i bild: Det rosa bäddsetet i tvättat linne kommer från Ellos liksom den runda jutemattanden vita golvkrukan är från DBKD och väskan i mocka är från Filippa K. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
----
Inlägget presenteras i samarbete med Panduro.se 

Lookalikes: Lampslingor

Jag har fått så många frågor om lampslingor i barnrummet efter att jag postade bilden nedan och om jag ska vara helt ärlig vet jag inte vad som är bak och fram i den frågan. Jag vet inte vem som var först på bollen (om ni ursäktar ordvits). Iris Lights är en variant, Happy Lights är en annan och som grädde på moset säljs nästan identiska lampor (även dem importerade från Thailand) via lågpriskedjan Rusta. Och visst är väl de här lika som bär, om man bortser från priset och antal bollar på tråden. 
Bild 1: Iris Lights, 20 bollar 295 kr (finns i flera färger / med kontakt)
Bild 2: Rusta LED-ljusslinga 10 bollar, 49 kr (finns i flera färger / batteridriven)

Inred med tapetkänsla, del 1

Minns ni projektet jag jobbade på tillsammans med Pella häromveckan. Här är den första filmen av tre i en ny serie inredningsprogram som vi har gjort i samarbete med ECO Wallpaper. Vi vill visa hur enkelt man kan förändra känslan i ett rum med hjälp av en ny tapet. Hoppas verkligen att ni ska gilla detta!

 
I det första programmet tar vi oss an ett barnrum och i filmen kan ni se både före-, under- och efterbilder från processen. Som en bonus får ni också se mig tapetsera. Jag kan intyga att det var betydligt enklare än jag trodde! Missa inte att tävla med din tapetkänsla för att vinna fina tapeter från ECO Wallpaper.
Ovan ser ni en del av slutresultatet. Stolarna runt det lilla bordet kommer från Ton och Rum21, de fina krokarna i grönt, petrol, vitt och ask kommerf från Normann Copenhagen och finns att beställa hos Royal Design liksom de randiga tygkorgarna. Den smarta förvaringsådan på hjul kommer från House Doctor och handen i trä är från HAY. Det rosa tältet, stjärnkudden och bäddsetet kommer från Numero74 och finns hos Miniroom. Tveka inte att fråga i kommentarsfältet om det är några fler detaljer ni undrar över. 
Foto: Bodil Bergqvist
------
Inlägget presenteras i samarbete med Wallvision och Eco Wallpaper

Veckans söndagssummering v 9 - 2016

Så var det söndag igen och dags att summera inredningsveckan som gått. Förutom att Sverige fått två Oscar(s) har det inte hänt så fasligt mycket rafflande på nyhetsfronten och definitivt inte i vår lilla bransch, men en och annan produktlansering har sett dagens ljus liksom några notiser värda att nämnda. Vill du ha koll på veckans mest ombloggade nyheter är det bara att scrolla och kolla! 
Ifö har haft ett bloggevent i Köpenhamn i helgen som jag själv tackade nej till eftersom jag ville vara hemma med familjen efter en hektisk reseperiod, men jag tipsade ju PR-byrån om ett gäng svenska bloggare istället och via deras rapporter har vi både fått se fina pressbilder och ett magiskt hus.
En annan ombloggad nyhet från veckan är Strings nya jubileumshylla i rostfritt stål vars pressbilder gått varvet runt. Tillverkas endast i 2000 ex och kommer ut i butik inom kort. 
IKEA är aktuella med ett nytt Art Event, men det var inget som imponerade på mig. Däremot blev jag sugen på att åka till Älmhult den 30 juni när världens första IKEA Muséum slår upp portarna.
Menus nya pressbilder för våren 2016 har tagit ett ärevarv på nätet i veckan. Se mer HÄR!
Och überhypade inredningsformgivaren Nendo designar... *tumvirvel* choklad. Den tredimensionella strukturen på bitarna ska tydligen ge olika smakupplevelser. Värt att testa? 
 
Några notiser
- Billy-bokhyllans formgivare har gått ur tiden i veckan, men Gillis du kommer leva vidare i våra minnen.
- Marimekko lanserar kollektion tillsammans med Target i USA
- Sanna Fischer Nordströms sajt Wonderdeco har blivit gisslantagen. Läs mer HÄR!
- Och Mark Eden kungen av tyglampor är aktuell med Schooley´s Suspension Lamp. Fin!
 
Veckans mest ombloggade Hemnet-objekt då? Förutom stylisten Josefin Håågs lägenhet och Johanna Bradfords dito som jag redan visat så har den HÄR lägenheten fått spinn i sociala medier. Det är nämligen Pluras Kök som är till salu. Kolla in alla bilder här och ha en fin söndag! 
Foto: Ifö, String, IKEA, Menu, Nendo och Skandiamäklarna/Hemnet

En dag på jobbet - Behind the scenes

Ett av veckans roligaste uppdrag var onsdagens studiofotografering tillsammans med Mama i Stockholm. Jag är inte van att stå framför kameran på det här viset och definitivt inte att prata om något så privat som föräldraskapet, men jag försöker ju vidga mina vyer i år och om jag kan bidra till att peppa andra "working moms" därute genom att berätta mer om hur jag resonerar och jonglerar mammarollen med företagandet under småbarnsåren - så kliver jag gärna utanför min komfortzon. Stort tack till stylisterna Li och Fanny för en härlig dag på jobbet! Resultatet får ni hålla utkik efter i kommande nummer. Lovar att hålla er uppdaterade när det finns i tidningshyllan! Nedan bjuder jag på några behind-the-scenes-bilder så länge. 

Foto: Anna Roström, Smallpigart.se 


Hemnetgodis: Vulcanusgatan 8

Ni får inte missa helgens finaste lördagsgodis på Hemnet, nämligen Lotta Agatons forna assistent och numera egna stylisten Josefin Håågs supersnygga lägenhet på Vulcanusgatan 8 som ligger ute till salu via Fantastic Frank. Jättefina bilder. Josefin och hennes fru har verkligen lyckats skapa en varm och ombonad känsla i det monokroma hemmet. Nyfiken på mer? Alla bilder hittar du HÄR!
Foto: lånade från Fantastic Frank

Happy Friday!

Idag tar jag helg med en härligt pirrig känsla i magen. Den här veckan har jag nämligen utmanat mig själv på flera plan (på tal om de där sjumilakliven jag vill ta under 2016) och idag kom ett bud med pricken över i:et på det temat. Den allra första prototypen till Trendenser & Friends! Ett projekt jag jobbar med under 2016 handlar nämligen om att utveckla egna produkter i nära samarbete med duktiga formgivare som jag gillar. Först ut? Kolla in mitt instagramkonto @trendenser Ledtråd längst upp i bild nedan. Veckans fredagsblomma blev en maffig hortensia som jag fick av min svägerska på lunchen idag, lokalodlad hos Arvidssons (i Fjärås). I veckan investerade jag också i en kemikaliefri deodorant från Maria Åkerberg (i Frillesås) och invigde min sprillans nya väska från BUKVY som jag hade lyckan att vinna på Formex. Och i helgen ska jag passa på att rasta mina nya vårskor med extra studs i dojan. Fin fredag till er!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

DIY: Läderpyssel

Jag har haft lite svårt att hålla isär alla nycklar på kontoret. De som går till ytterdörren, porten, mitt eget hem och till säkerhetsskåpet ser nästan likadana ut. Häromdagen gjorde vi därför ett roligt och superenkelt pyssel / DIY med läderremsor för att skapa egna tags. Funkar lika bra till nyckelknippor som till resväskor. Dessutom kommer lädret bara bli snyggare med tiden ju mer det slits och får patina.  
Läder kan man köpa i pysselbutiker (eller tigga till sig som spill från tapetserarverkstäder). Bokstavsstansar och metallspännen finns lite överallt och den fina saxen har jag köpt HÄR. Klipp till önskad storlek och hamra in de bokstäver eller det budskap du vill. Klart på en kvart. Något att fixa med i helgen? 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Sponsrat samarbete: Samsung #SerifTV på Spinneriet

Jag har länge varit på jakt efter en större bildskärm för våra kundmöten och presentationer på Spinneriet, men inte hittat något som känts rätt eller snyggt nog. Därför tvekade jag inte en sekund när jag fick erbjudande att prova den nya design-TV'n Serif i samarbete med Samsung Sverige. Det är nämligen en helt ny TV-modell av inredningsformgivarna Bouroullec. Serif är snygg från alla håll och kan stå på egna ben mitt i rummet vilket passar oss perfekt eftersom vi ville ha TV'n nära soffgruppen och inte monterad på väggen eller placerad på en TV-bänk. Jag gillar hur den både tar plats och smälter in på samma gång. 
Dessutom är det väldigt enkelt att koppla in en USB-sticka och/eller koppla upp Serifen mot nätverket när man ska köra presentationer och bildspel. Vi har provkört den i två månader nu och jag ger lika många tummar upp. Vill du läsa mer om modellen kan du göra det HÄR!
Foto: Frida Ramstedt. Trendenser.se
-------------------------------------------
Inlägget presenteras i samarbete med Samsung #SerifTV 

Lookalikes: Modulhyllor

Jag blev lite paff när jag slog upp EM's senaste katalogutskick och hittade en kampanj för danska hyllserien Mistral (som också säljs via Ilva och en rad andra möbelförsäljare i landet). Är deras produkter inte slående lika Montanas modulsystem så säg? Till och med loggorna liknar ju varandra. Montana är ett danskt familjeföretag som grundades 1982 av Peter J. Lassen. Deras berömda hyllsystem har blivit en eftertraktad klassiker och de flexibla modulerna finns i 42 olika lackfärger samt sju olika ytor som du kan blanda och välja fritt emellan. Vägghängda, på sockel, med eller utan dörrar och insatser. Mistral springer lite på samma boll tycker jag, eller vad säger du om de här? Lika som bär? 
Bild 1: Montana kan kombineras hur du vill, pris från 3679 kr hos ex. Svenssons
Bild 2: Mistral kan kombineras hur du vill, pris från 2620 kr hos ex. EM

Need, Read, Wear, Want

I väntan på mars månads önskelista bjuder jag på en något decimerad variant. Den klassiska bloggrubriken: Need, Read, Wear, Want. En mix av saker som jag verkligen behöver och sådant jag mest bara trånar efter lite till lyst. Kanske något som kan inspirera?
 
NEED: En ny vattenkanna som tål att stå framme så jag inte glömmer bort att vattna alla kompisar på fönsterbänken. Menus Well Watering can i rostfritt stål får gärna flytta in till oss. 
  
READ: Boken Simma med hajar ska bli min nästa när jag är klar med Neuraths senaste
 
WEAR: Alla som byter om till mjukisplagg så fort ni kommer hem räcker upp en hand? Jag med! I vår ska jag dock uppgradera min radhuskostym till något av bättre kvalité. Filippa K's Cot Cash pants och Sporty Light Pullover i bomullskashmir står högt upp på önskelistan. 
 
WANT: Agonist no°10 doftar inte bara ljuvligt utan är dessutom 100% naturligt baserad och har en förpackning så snygg att den är lika mycket badrumspynt som parfym. 

Hemnetgodis Radiofabriken

Sedan jag själv började göra stylingjobb till nyproduktioner i samarbete med renderingsfirmor som Zynka har jag fått ett helt annat intresse för "fuskbilderna" som florerar på Hemnet. Vissa är ju så vassa nuförtiden att man knappt ser skillnad med blotta ögat. Det är alltid lika spännande att se vad man valt att inreda med också, nu när allt är möjligt. I 3D finns ju så få begränsningar. Vad jag fastnade för i Alexander Whites projekt Radiofabriken? Förutom bordet i köket så gillade jag redskapslisten (kanske något för vårt kök på Spinneriet?), den inbyggda och inmålade bokhyllan i vardagsrummet liksom den stora spegeln över halva dusch/toalettväggen. Ett smart och enkelt trick för att förstora ett litet badrum. 
Foto: Alexander White, Radiofabriken

Annons
Annonsera