Annons

Arkiv: jan 2016

Veckans söndagssummering v 4 – 2016

Månadens sista vecka bjöd på fullt ställ i inboxen. PR-byråerna och företagen pumpar ut pressreleaser och lanseringar i och med säsongsstarten och alla mässor som äger rum runtom i Europa. Inte minst inför den kommande möbelmässan i Stockholm som startar 9 februari. Mycket på G alltså, men här är några av de mest omsnackade nyheterna att hålla koll på från veckan som gick!
IKEA skickade ut ett paket pressbilder på sin kommande kollektion med Ingegerd Råman i veckan. Jag vet inte hur många gånger jag tvärstannade upp när jag möttes av ordet VIKTIGT i versaler på mina scrollrundor. ”Har det hänt något hemskt?!” hann jag tänka (både en och två gånger) innan jag lugnades av de mest fantastiska produktfoton. Ett samarbete att se fram emot. Lansering? Maj 2016!
Danska Menu är aktuella med en rad nyheter, bland annat Wrk-shp’s twist på den ”nakna” glödlampan. Kolla in den fint snurrade snördetaljen där sladden möter sockeln.
Ett annat danskt företag som fått fin uppmärksamhet i veckan är Holmegaard som lanserat en smart självvattnande kruka med inbyggt snöre. Ja, du läste rätt. Fler bilder HÄR!

Och på tal om blommor så har Blomsterstylisterna öppnat en cool konceptbutik / webbshop där de säljer helt magiska Brooklyninspirerade blomsterarrangemang. Göteborgsbaserat. Än så länge.
I onsdags var jag på premiärvisningen av Balllingslövs nya kök och med risk för att verka partisk (vi har ju samarbetat en del förra året) så måste jag säga att det är det snyggaste jag sett på länge. Alltså ner på nörderinivå. Förutom nya kulörer på luckor och beslag så fastnade jag för att man kan få sina innerlådor i ask. Jamenjagmenar. Hur snyggt?! Fler bilder hittar du HÄR!
 
Några notiser: 
  • KitchenTime har köpt över konkursade bolaget Danskdesign.nu
  • Clas Ohlsson har släppt en egen tapetkollektion (!)
  • Glaskonstnären Åsa Jugnelius har fått uppdraget att utsmycka Stockholms nya T-banelinje
  • Ett avhopp från Fantastic Frank har startat ny mäklarfirma i Stockholm, 1ststreet.se!
Sist men inte minst. Kolla in Byredos nya handkrämsklämmare i marmor. Sjukt onödig (?) kanske, men ombloggad och snart på var mans skrivbord?  Med den önskar jag en fin start på vecka 5!
Foto: IKEA, Menu, Holmegaard, Blomsterstylisterna, Ballingslöv, Byredo

Önskelista januari 2016

Okej, det är lite i elfte timmen. Jag vet. Men jag har ju lovat er en önskelista i månaden så bättre sent än aldrig tänker jag och hystar in årets första dito, på månadens sista dag. Här är ett axplock av gott och blandat från min långsiktiga önskelista och mina samarbetspartners med saker som jag ”villhöver” just nu. En kompott som också speglar ett par privata nyårslöften, och inkluderar allt från ny kvällsläsning till kvällsbelysning. Hoppas något av det kan inspirera!
1) Nu när julbelysningen har packats ner kartonger är det plötsligt påtagligt hur viktigt det är med punktbelysning. Vi har Flos parentesi sedan tidigare och i vår ska jag komma till skott och beställa ännu en till ljuspunkt till den (man kan bygga på flera allt eftersom). Den ena lampan ska funka som läslampa och den andra får bli vägg/tavelspotlight!
2) Små fönsterlampor är en annan belysningsform vårt hem lider brist på. PH 2/1 har funnits på min önskelista tillräckligt länge för att klara sig undan alla ”nyförälskelseregler”. Med sina 20 cm i diameter klarar den också våra snäva fönsterkarmar, så nu ska den banne mig införskaffas till vårt stora hallfönster på övervåningen!
3) Gardiner till vardagsrummet står på min måste-fixa-lista i vår. Skira, vita, takhängda på glidskena med waveband för fint fall. Bara att beställa men att det ska vara så svårt att komma till skott?
4) Ett av mina privata nyårslöften är att jag ska sluta slösurfa innan jag somnar och läsa mer böcker på kvällarna istället. Den delvis verklighetsbaserade boken Fartblinda kom ut i handeln häromveckan och författarinnan (Carolina Neurath) är en person jag beundrat på håll sedan hon skrev om härvan kring HQ Bank för ett par år sedan. Så skarp, smart och modig! Dessutom har boken fått fina lovord så den ska ligga på mitt sängbord inom kort.
5) Hur ofta rengör du dina sminkpenslar och redskap? Jag gör det på tok för sällan. Därav blev jag nyfiken när jag hörde talas om Bare Minerals spray Quick Change. Snart i mitt badrumsskåp. 
6) Sist men inte minst har jag läst så mycket bra om Victorinox brödknivar på sistone (bl a hos Johanna) och fick då flashbacks från allt brödskärande jag gjorde på mitt första jobb efter gymnasiet. Waynes Coffee i Umeå för hundra år sedan. Då hade vi denna och jag minns att jag lovade mig själv att jag skulle köpa en likadan när jag hade ett eget kök. Ett löfte jag ska leva upp till i år. Finns bland annat att beställa HÄR
 
*innehåller spårningslänkar/adlinks

Lookalikes: Trebent glasbord

Det beror antagligen på att jag är så insnöad på soffbord just nu (sålde ju vårat efter nyår och har inte ersatt det med något nytt ännu) och börjar kunna alla leverantörers sortiment utantill vid det här laget. Hursomhelst hajjade jag till direkt när jag såg den här ”nyheten” hos Jotex. Nog har väl Malevik vissa likheter med Norrgavels Soffbord 100 och dess tredelade ekstativ med rundade ben som lutar svagt utåt. 
Bild 1: Soffbord 100 från Norrgavel (formgavs 2009), ø 100 cm höjd 45 cm pris 7900 kr
Bild 2: Malevik från Jotex (lanseras 2016), ø 90 cm höjd 44,5 cm pris 999 kr 

Happy Friday!

Idag firar jag fredag med ett fång tulpaner som jag fick efter min föreläsning på Ballingslövs stora återförsäljarträff. Vita fransiga Daytonas. Tack Lotta för att du så uppmärksamt noterat att det är min favoritsort! Och dagens överraskning? Jag vittjade posthögen och hittade mig själv på en helsida i Connoisseur. Ni som får tidningen i brevlådan förstår kanske att rubriken inte kändes helt bekväm, men jag kan tänka mig att förlåta redaktionen bara för att de satte mig på samma uppslag som Sofi Fahrman. Ha ha… Den största rikedomen i mitt liv just nu handlar dock (klyschigt nog) inte om pengar utan att vi piggat på oss igen efter veckans förkylning. Och att Max har fått de bästa förskolepedagoger man kan tänka sig. Utan den tryggheten hade jag aldrig kunnat sköta mitt jobb på samma sätt. Trevlig fredag till er!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Resultatet från läsarundersökningen

Till att börja med vill jag rikta ett stort TACK till alla som deltog i min läsarundersökning innan jul. Totalt fick jag 1802 svar och massor med härliga tips, idéer och feedback på mitt bloggande. Ovärderligt. Eftersom jag har förstått att ni är nyfikna på slutresultatet bjuder jag på en snabbsummering. Och vem var det nu som kammade hem presentkortet på Interflora? Grattis till Sanna Johansson! Hennes och era synpunkter kommer påverka bloggens innehåll under året, på många sätt. Från och med idag finns också en gilla-knapp under varje inlägg vilket var något som flera av er önskade sig. Så med det sagt, hoppas ni ”gillar” 😉 
 
Andel kvinnor/ män
Utan att överdriva kan man konstatera att Trendenser är en blogg som läses av en kvinnlig målgrupp. 97,4% av dem som deltog i undersökningen var nämligen kvinnor och 2,6% män. 
 
Åldersfördelning
 
Majoriteten av Trendensers läsare är någonstans mellan 26-40 år fyllda.
 
Barn i hushållet?
Totalt 63,3% av läsarna har angett att de har barn i hushållet, 36,7% av er har inte det. 
 
Vanligaste boendeformerna
 
De allra flesta verkar äga sin bostad och bor antingen i villa eller bostadsrätt. 
 
Topp 3 kategorier
79,7% har angett att de följer bloggen för att få inredningstips
75% gillar söndagssummeringen 
72,2% läser bloggen för att hålla sig uppdaterade om trender inom hem och inredning
 
Feedback och förslag
Här fick jag in så fantastisk många och långa förslag med konstruktiv feedback att jag inte kan återge dem alla. Och om jag ska vara helt ärlig så vill jag heller inte dela med mig av dem, eftersom er input är väldigt viktiga hörnstenar i min framtidsstragegi. Men fem vanligt återkommande punkter kan jag bjuda på!
 
– Jag visar för dyra produkter. Många har önskat sig fler budgetalternativ och prisvärda möbler. 
– Ni vill ha fler personliga inlägg med bilder från min vardag och inblick i livet som bloggare / entreprenör. 
– Väldigt många har berömt mina foton, tack snälla för det. Jag ska jobba på att bli ännu bättre fotograf!
– Förvånande många ville också läsa mer om mode och mat. Jag har inte landat i exakt hur jag ska hantera det men något nytt och kul ska jag väl kunna hitta på – utan att för den skull tappa fokus från kärnämnet som alltid kommer att vara inredning och design.
– Flera bad också om en gilla-knapp under inläggen och idag har jag sett till att ordna en sådan! 
 
Återigen, stort TACK för att ni tog er tid att fylla i enkäten och för att ni bjöd mig på en sådan inspirationsboost. Jag lovar att återgälda det med en ännu bättre blogg under 2016! 

Budgettips: Glaskupol

Idag dammade vi rekvisitalagret och jag blev plötsligt påmind om den här glaskupolen* som jag fick behålla efter ett stylingjobb jag gjorde för Ellos i höstas. På bilden står den tom, men glasdomer och kupoler är jättefina att använda i stilleben eller att ställa på byråer för att samla fina saker på display. De flesta på marknaden kostar en slant men den här är ett riktigt kap eftersom den trots sin rejäla storlek bara går loss på 349 kr! Gillar man inte den svarta foten kan man enkelt måla om den eftersom den är av trä. Timglasen har jag samlat på mig genom åren men liknande finns HÄR för 99 kr. Också ett budgettips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se *innehåller affiliate-länk från Adtraction

Instaweek

Vet ni vad? Igår passerade jag 70 000 följare på Instagram. Det är fler följare än de allra flesta stora svenska inredningsmagasin har i total TS-upplaga. Hurra! Det firar jag med ett kollage av mina senaste mobilbilder. Vill ni se mer av vad jag har för mig på dagarna så hittar ni mig under användaren @trendenser!
1) De senaste veckorna har bestått av en hel del resor, pressvisningar och mässbesök. En fördel med att jobba på lite udda tider? Pyjamaskontor på hotellet with a view. 2) Och alla härliga hotellfrukostar. Förstås. 3) Och vyer från tågfönstret. Sverige är så vackert! 4) Min favorittulpan bär namnet Daytona. 5) Igår smällde det. 70 k! Hurra! 6) En snöboll att glädjas över nu när snön smält bort. 7) TACK för all härlig feedback på min trendspaning i MyHomes nya magasin. Så roligt med alla hejarop! 8) VAB-jobb behind the scenes. Medan jag fotade ljusen från ett håll…blåste Max ut dem från ett annat… om och om igen. 9) Sist men inte minst. Vi har fått en ny granne på Spinneriet. Kolla in nya inredningsbutiken INRX!

Hemnetgodis på Odengatan

Jo, jag veeeet att det är supertrendigt med mörka väggar och att jag i egenskap av nyhetsuppdaterad inredningsbloggare förväntas omfamna de grå/blå/svarta och mörkgröna kulörerna för väggar och tak med samma entusiasm som alla andra stylister gör just nu. Men jag kan inte hjälpa det. Hur hopplöst ute jag än må erkänna att jag är. Frida Ramstedt är en ljusdyrkare av rang. Sen kan jag tycka att det mörka sitter som en smäck hemma hos andra, men jag har så väldigt svårt att trivas med det i mitt eget bo. Och kanske, kanske finns det några fler som tänker som mig, trots rådande ideal. Så därför bjuder jag på denna veritabla ljusterapi på Odengatan som en tröst (och inspiration) till er. Det finns fler solljuskramare därute! Tricket för att det inte ska bli för platt är bland annat att få in trä, textilier och växter i varje rum. Och en liten gnutta svärta. Synar ni bilderna ser ni exempel på det. Fler foton HÄR!
Foto: ESNY

Mitt senaste köp

Jag jobbar hemifrån idag eftersom Max hade feber igår, så jag gräver där jag står och bjuder på en bild av mitt senaste köp. Jag slog nämligen till på Jonas Torstenssons klassiska Stumpastake* som jag hade med i det här inlägget, och det kan ha varit en av vinterns bästa köp till vårt hem. Nu när det är mörkt ute går det ju åt en del ljus och det känns skönt att ha hittat ett sätt att få användning för stearinstumparna på ett snyggt och praktiskt sätt. Eftersom modulen är gjord i återvunnen aluminium känns det tryggt att elda även de minsta resterna. Blir den smutsig av ljusmassan kan man bara ställa in den upp-och-ned på ett galler i ugnen (ca 15 min på 90-100 grader) med ett ark aluminumfolie under så smälter det bort. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se *innehåller affiliate-länk

Veckans söndagssummering v 3 – 2016

Den här veckan har det ju varit Formexmässa så nyheterna och pressutskicken har stått som spön i backen. Helt omöjligt att täcka in alla snackisar och lanseringar i ett svep, men jag har samlat några av de mest haussade nyheterna i ett kortfattat format. Hoppas du hittar något du gillar. 
Mässans största ögonbrynshöjare var återupplivandet av VILLAGE. Ni kanske minns butikskedjan som gick i konkurs häromåret. Nu har de fått nya ägare och en mer hållbar inriktning med ekologiska produkter och fokus på naturmaterial, med detaljer i vegetabiliskt garvat Tärnsjöläder. Fint!
En annan lansering som var på allas läppar? Göteborgsformgivaren Anna Elzer Oscarssons samarbete med Lidköpings porslinsfabrik och nya kollektionen Dancing Dune. Vaser verkar f.ö. bli årets grej!
 
Anrika Nittsjö keramik har också fått nytt liv sedan ett 20-tal delar återtagits i produktion, i samarbete med de ursprungliga formgivarna. Här är det fortfarande fyndläge på loppisar. Och personligen gillar jag verkligen deras Art Deco-inspirerade alster med struktur. 
På tal om vaser så var Stoft Studios keramik (och skåp!) föremål för mångas ooande och aaahnden. Superfint och kul koncept, som visades både i trendutställningen och en monter på Young Designers. 
 
Några nyheter i korthet: 
Himla och Sköna hem lanserade en gemensam Liberty-inspirerad kollektion i linne (säljstart v 8)
– Lovelylife-bloggaren Marie Strenghielm hade gjort en fin monter för True Blue
Boråstapeter gör ny tapet med Hanna Werning
– Thonet är aktuella med nya utemöbler med namnet All Season av Marcel Breuer och Mies van Der Rohe
Tjejerna från Småländska Domo design hade ett konstant flöde av bloggare i sin monter. Samma sak med svenska Stålverket som gör produkter på liknande tema. Raka (stål-)rör utan krusiduller. Swedish Rags fick trist monterplats men desto mer uppmärksamhet ändå för sina handgjorda mattor av textilspill från t-shirts produktioner. Några svenska märken att hålla koll på i vår. 
Och på tal om keramik och vaser OCH skulpturala objekt (en annan trendspaning)… Jonathan Adler ställde ut i Sverige för första gången på Formex. Vill-ha-begär på allt!
Danska Sirocco living fick också sin beskärda del av spotlight-ljuset den här mässan. Själv fokuserade jag inte så mycket på saltlyktorna som på bordet och sittbänkarna. Kolla in de levande råa kanterna. Magiskt fint! Och veckans mest ombloggade lägenhet då? Ett objekt hos Skandiamäklarna har fått mycket uppmärksamhet tack vare sin fiffiga skärmvägg till sovrummet. Fler bilder HÄR! Ha en fin start på vecka 4.
Foto: VILLAGE, AEO, Nittsjö, Nina Holst Stylizimo, Skandiamäklarna / Kronfoto 
1 3