Veckans söndagssummering v 4 - 2016

Månadens sista vecka bjöd på fullt ställ i inboxen. PR-byråerna och företagen pumpar ut pressreleaser och lanseringar i och med säsongsstarten och alla mässor som äger rum runtom i Europa. Inte minst inför den kommande möbelmässan i Stockholm som startar 9 februari. Mycket på G alltså, men här är några av de mest omsnackade nyheterna att hålla koll på från veckan som gick!
IKEA skickade ut ett paket pressbilder på sin kommande kollektion med Ingegerd Råman i veckan. Jag vet inte hur många gånger jag tvärstannade upp när jag möttes av ordet VIKTIGT i versaler på mina scrollrundor. "Har det hänt något hemskt?!" hann jag tänka (både en och två gånger) innan jag lugnades av de mest fantastiska produktfoton. Ett samarbete att se fram emot. Lansering? Maj 2016!
Danska Menu är aktuella med en rad nyheter, bland annat Wrk-shp's twist på den "nakna" glödlampan. Kolla in den fint snurrade snördetaljen där sladden möter sockeln.
Ett annat danskt företag som fått fin uppmärksamhet i veckan är Holmegaard som lanserat en smart självvattnande kruka med inbyggt snöre. Ja, du läste rätt. Fler bilder HÄR!
Och på tal om blommor så har Blomsterstylisterna öppnat en cool konceptbutik / webbshop där de säljer helt magiska Brooklyninspirerade blomsterarrangemang. Göteborgsbaserat. Än så länge.
I onsdags var jag på premiärvisningen av Balllingslövs nya kök och med risk för att verka partisk (vi har ju samarbetat en del förra året) så måste jag säga att det är det snyggaste jag sett på länge. Alltså ner på nörderinivå. Förutom nya kulörer på luckor och beslag så fastnade jag för att man kan få sina innerlådor i ask. Jamenjagmenar. Hur snyggt?! Fler bilder hittar du HÄR!
 
Några notiser: 
  • KitchenTime har köpt över konkursade bolaget Danskdesign.nu
  • Clas Ohlsson har släppt en egen tapetkollektion (!)
  • Glaskonstnären Åsa Jugnelius har fått uppdraget att utsmycka Stockholms nya T-banelinje
  • Ett avhopp från Fantastic Frank har startat ny mäklarfirma i Stockholm, 1ststreet.se!
Sist men inte minst. Kolla in Byredos nya handkrämsklämmare i marmor. Sjukt onödig (?) kanske, men ombloggad och snart på var mans skrivbord?  Med den önskar jag en fin start på vecka 5!
Foto: IKEA, Menu, Holmegaard, Blomsterstylisterna, Ballingslöv, Byredo

Önskelista januari 2016

Okej, det är lite i elfte timmen. Jag vet. Men jag har ju lovat er en önskelista i månaden så bättre sent än aldrig tänker jag och hystar in årets första dito, på månadens sista dag. Här är ett axplock av gott och blandat från min långsiktiga önskelista och mina samarbetspartners med saker som jag "villhöver" just nu. En kompott som också speglar ett par privata nyårslöften, och inkluderar allt från ny kvällsläsning till kvällsbelysning. Hoppas något av det kan inspirera!
1) Nu när julbelysningen har packats ner kartonger är det plötsligt påtagligt hur viktigt det är med punktbelysning. Vi har Flos parentesi sedan tidigare och i vår ska jag komma till skott och beställa ännu en till ljuspunkt till den (man kan bygga på flera allt eftersom). Den ena lampan ska funka som läslampa och den andra får bli vägg/tavelspotlight!
2) Små fönsterlampor är en annan belysningsform vårt hem lider brist på. PH 2/1 har funnits på min önskelista tillräckligt länge för att klara sig undan alla "nyförälskelseregler". Med sina 20 cm i diameter klarar den också våra snäva fönsterkarmar, så nu ska den banne mig införskaffas till vårt stora hallfönster på övervåningen!
3) Gardiner till vardagsrummet står på min måste-fixa-lista i vår. Skira, vita, takhängda på glidskena med waveband för fint fall. Bara att beställa men att det ska vara så svårt att komma till skott?
4) Ett av mina privata nyårslöften är att jag ska sluta slösurfa innan jag somnar och läsa mer böcker på kvällarna istället. Den delvis verklighetsbaserade boken Fartblinda kom ut i handeln häromveckan och författarinnan (Carolina Neurath) är en person jag beundrat på håll sedan hon skrev om härvan kring HQ Bank för ett par år sedan. Så skarp, smart och modig! Dessutom har boken fått fina lovord så den ska ligga på mitt sängbord inom kort.
5) Hur ofta rengör du dina sminkpenslar och redskap? Jag gör det på tok för sällan. Därav blev jag nyfiken när jag hörde talas om Bare Minerals spray Quick Change. Snart i mitt badrumsskåp. 
6) Sist men inte minst har jag läst så mycket bra om Victorinox brödknivar på sistone (bl a hos Johanna) och fick då flashbacks från allt brödskärande jag gjorde på mitt första jobb efter gymnasiet. Waynes Coffee i Umeå för hundra år sedan. Då hade vi denna och jag minns att jag lovade mig själv att jag skulle köpa en likadan när jag hade ett eget kök. Ett löfte jag ska leva upp till i år. Finns bland annat att beställa HÄR
 
*innehåller spårningslänkar/adlinks

Lookalikes: Trebent glasbord

Det beror antagligen på att jag är så insnöad på soffbord just nu (sålde ju vårat efter nyår och har inte ersatt det med något nytt ännu) och börjar kunna alla leverantörers sortiment utantill vid det här laget. Hursomhelst hajjade jag till direkt när jag såg den här "nyheten" hos Jotex. Nog har väl Malevik vissa likheter med Norrgavels Soffbord 100 och dess tredelade ekstativ med rundade ben som lutar svagt utåt. 
Bild 1: Soffbord 100 från Norrgavel (formgavs 2009), ø 100 cm höjd 45 cm pris 7900 kr
Bild 2: Malevik från Jotex (lanseras 2016), ø 90 cm höjd 44,5 cm pris 999 kr 

Happy Friday!

Idag firar jag fredag med ett fång tulpaner som jag fick efter min föreläsning på Ballingslövs stora återförsäljarträff. Vita fransiga Daytonas. Tack Lotta för att du så uppmärksamt noterat att det är min favoritsort! Och dagens överraskning? Jag vittjade posthögen och hittade mig själv på en helsida i Connoisseur. Ni som får tidningen i brevlådan förstår kanske att rubriken inte kändes helt bekväm, men jag kan tänka mig att förlåta redaktionen bara för att de satte mig på samma uppslag som Sofi Fahrman. Ha ha... Den största rikedomen i mitt liv just nu handlar dock (klyschigt nog) inte om pengar utan att vi piggat på oss igen efter veckans förkylning. Och att Max har fått de bästa förskolepedagoger man kan tänka sig. Utan den tryggheten hade jag aldrig kunnat sköta mitt jobb på samma sätt. Trevlig fredag till er!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Resultatet från läsarundersökningen

Till att börja med vill jag rikta ett stort TACK till alla som deltog i min läsarundersökning innan jul. Totalt fick jag 1802 svar och massor med härliga tips, idéer och feedback på mitt bloggande. Ovärderligt. Eftersom jag har förstått att ni är nyfikna på slutresultatet bjuder jag på en snabbsummering. Och vem var det nu som kammade hem presentkortet på Interflora? Grattis till Sanna Johansson! Hennes och era synpunkter kommer påverka bloggens innehåll under året, på många sätt. Från och med idag finns också en gilla-knapp under varje inlägg vilket var något som flera av er önskade sig. Så med det sagt, hoppas ni "gillar" ;) 
 
Andel kvinnor/ män
Utan att överdriva kan man konstatera att Trendenser är en blogg som läses av en kvinnlig målgrupp. 97,4% av dem som deltog i undersökningen var nämligen kvinnor och 2,6% män. 
 
Åldersfördelning
 
Majoriteten av Trendensers läsare är någonstans mellan 26-40 år fyllda.
 
Barn i hushållet?
Totalt 63,3% av läsarna har angett att de har barn i hushållet, 36,7% av er har inte det. 
 
Vanligaste boendeformerna
 
De allra flesta verkar äga sin bostad och bor antingen i villa eller bostadsrätt. 
 
Topp 3 kategorier
79,7% har angett att de följer bloggen för att få inredningstips
75% gillar söndagssummeringen 
72,2% läser bloggen för att hålla sig uppdaterade om trender inom hem och inredning
 
Feedback och förslag
Här fick jag in så fantastisk många och långa förslag med konstruktiv feedback att jag inte kan återge dem alla. Och om jag ska vara helt ärlig så vill jag heller inte dela med mig av dem, eftersom er input är väldigt viktiga hörnstenar i min framtidsstragegi. Men fem vanligt återkommande punkter kan jag bjuda på!
 
- Jag visar för dyra produkter. Många har önskat sig fler budgetalternativ och prisvärda möbler. 
- Ni vill ha fler personliga inlägg med bilder från min vardag och inblick i livet som bloggare / entreprenör. 
- Väldigt många har berömt mina foton, tack snälla för det. Jag ska jobba på att bli ännu bättre fotograf!
- Förvånande många ville också läsa mer om mode och mat. Jag har inte landat i exakt hur jag ska hantera det men något nytt och kul ska jag väl kunna hitta på - utan att för den skull tappa fokus från kärnämnet som alltid kommer att vara inredning och design.
- Flera bad också om en gilla-knapp under inläggen och idag har jag sett till att ordna en sådan! 
 
Återigen, stort TACK för att ni tog er tid att fylla i enkäten och för att ni bjöd mig på en sådan inspirationsboost. Jag lovar att återgälda det med en ännu bättre blogg under 2016! 

Budgettips: Glaskupol

Idag dammade vi rekvisitalagret och jag blev plötsligt påmind om den här glaskupolen* som jag fick behålla efter ett stylingjobb jag gjorde för Ellos i höstas. På bilden står den tom, men glasdomer och kupoler är jättefina att använda i stilleben eller att ställa på byråer för att samla fina saker på display. De flesta på marknaden kostar en slant men den här är ett riktigt kap eftersom den trots sin rejäla storlek bara går loss på 349 kr! Gillar man inte den svarta foten kan man enkelt måla om den eftersom den är av trä. Timglasen har jag samlat på mig genom åren men liknande finns HÄR för 99 kr. Också ett budgettips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se *innehåller affiliate-länk från Adtraction

Instaweek

Vet ni vad? Igår passerade jag 70 000 följare på Instagram. Det är fler följare än de allra flesta stora svenska inredningsmagasin har i total TS-upplaga. Hurra! Det firar jag med ett kollage av mina senaste mobilbilder. Vill ni se mer av vad jag har för mig på dagarna så hittar ni mig under användaren @trendenser!
1) De senaste veckorna har bestått av en hel del resor, pressvisningar och mässbesök. En fördel med att jobba på lite udda tider? Pyjamaskontor på hotellet with a view. 2) Och alla härliga hotellfrukostar. Förstås. 3) Och vyer från tågfönstret. Sverige är så vackert! 4) Min favorittulpan bär namnet Daytona. 5) Igår smällde det. 70 k! Hurra! 6) En snöboll att glädjas över nu när snön smält bort. 7) TACK för all härlig feedback på min trendspaning i MyHomes nya magasin. Så roligt med alla hejarop! 8) VAB-jobb behind the scenes. Medan jag fotade ljusen från ett håll...blåste Max ut dem från ett annat... om och om igen. 9) Sist men inte minst. Vi har fått en ny granne på Spinneriet. Kolla in nya inredningsbutiken INRX!

Hemnetgodis på Odengatan

Jo, jag veeeet att det är supertrendigt med mörka väggar och att jag i egenskap av nyhetsuppdaterad inredningsbloggare förväntas omfamna de grå/blå/svarta och mörkgröna kulörerna för väggar och tak med samma entusiasm som alla andra stylister gör just nu. Men jag kan inte hjälpa det. Hur hopplöst ute jag än må erkänna att jag är. Frida Ramstedt är en ljusdyrkare av rang. Sen kan jag tycka att det mörka sitter som en smäck hemma hos andra, men jag har så väldigt svårt att trivas med det i mitt eget bo. Och kanske, kanske finns det några fler som tänker som mig, trots rådande ideal. Så därför bjuder jag på denna veritabla ljusterapi på Odengatan som en tröst (och inspiration) till er. Det finns fler solljuskramare därute! Tricket för att det inte ska bli för platt är bland annat att få in trä, textilier och växter i varje rum. Och en liten gnutta svärta. Synar ni bilderna ser ni exempel på det. Fler foton HÄR!
Foto: ESNY

Mitt senaste köp

Jag jobbar hemifrån idag eftersom Max hade feber igår, så jag gräver där jag står och bjuder på en bild av mitt senaste köp. Jag slog nämligen till på Jonas Torstenssons klassiska Stumpastake* som jag hade med i det här inlägget, och det kan ha varit en av vinterns bästa köp till vårt hem. Nu när det är mörkt ute går det ju åt en del ljus och det känns skönt att ha hittat ett sätt att få användning för stearinstumparna på ett snyggt och praktiskt sätt. Eftersom modulen är gjord i återvunnen aluminium känns det tryggt att elda även de minsta resterna. Blir den smutsig av ljusmassan kan man bara ställa in den upp-och-ned på ett galler i ugnen (ca 15 min på 90-100 grader) med ett ark aluminumfolie under så smälter det bort. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se *innehåller affiliate-länk

Veckans söndagssummering v 3 - 2016

Den här veckan har det ju varit Formexmässa så nyheterna och pressutskicken har stått som spön i backen. Helt omöjligt att täcka in alla snackisar och lanseringar i ett svep, men jag har samlat några av de mest haussade nyheterna i ett kortfattat format. Hoppas du hittar något du gillar. 
Mässans största ögonbrynshöjare var återupplivandet av VILLAGE. Ni kanske minns butikskedjan som gick i konkurs häromåret. Nu har de fått nya ägare och en mer hållbar inriktning med ekologiska produkter och fokus på naturmaterial, med detaljer i vegetabiliskt garvat Tärnsjöläder. Fint!
En annan lansering som var på allas läppar? Göteborgsformgivaren Anna Elzer Oscarssons samarbete med Lidköpings porslinsfabrik och nya kollektionen Dancing Dune. Vaser verkar f.ö. bli årets grej!
 
Anrika Nittsjö keramik har också fått nytt liv sedan ett 20-tal delar återtagits i produktion, i samarbete med de ursprungliga formgivarna. Här är det fortfarande fyndläge på loppisar. Och personligen gillar jag verkligen deras Art Deco-inspirerade alster med struktur. 
På tal om vaser så var Stoft Studios keramik (och skåp!) föremål för mångas ooande och aaahnden. Superfint och kul koncept, som visades både i trendutställningen och en monter på Young Designers. 
 
Några nyheter i korthet: 
- Himla och Sköna hem lanserade en gemensam Liberty-inspirerad kollektion i linne (säljstart v 8)
- Lovelylife-bloggaren Marie Strenghielm hade gjort en fin monter för True Blue
- Boråstapeter gör ny tapet med Hanna Werning
- Thonet är aktuella med nya utemöbler med namnet All Season av Marcel Breuer och Mies van Der Rohe
Tjejerna från Småländska Domo design hade ett konstant flöde av bloggare i sin monter. Samma sak med svenska Stålverket som gör produkter på liknande tema. Raka (stål-)rör utan krusiduller. Swedish Rags fick trist monterplats men desto mer uppmärksamhet ändå för sina handgjorda mattor av textilspill från t-shirts produktioner. Några svenska märken att hålla koll på i vår. 
Och på tal om keramik och vaser OCH skulpturala objekt (en annan trendspaning)... Jonathan Adler ställde ut i Sverige för första gången på Formex. Vill-ha-begär på allt!
Danska Sirocco living fick också sin beskärda del av spotlight-ljuset den här mässan. Själv fokuserade jag inte så mycket på saltlyktorna som på bordet och sittbänkarna. Kolla in de levande råa kanterna. Magiskt fint! Och veckans mest ombloggade lägenhet då? Ett objekt hos Skandiamäklarna har fått mycket uppmärksamhet tack vare sin fiffiga skärmvägg till sovrummet. Fler bilder HÄR! Ha en fin start på vecka 4.
Foto: VILLAGE, AEO, Nittsjö, Nina Holst Stylizimo, Skandiamäklarna / Kronfoto 

3 x tips på grå mattor till budgetpris

Bra budgettips på mattor är en av de vanligaste läsarfrågorna jag får. Just nu har Ellos 30% rabatt på flera av sina, så jag tar tillfället i akt att visa tre reafavoriter från deras mattsortiment. Eftersom nästan alla läsarmail jag får på det här temat handlar om gråa eller mörka mattor har jag fokuserat på sådana, men det finns såklart jättefina färgglada klipp att göra också, liksom ekologiska fårskinn till 30% rabatt. Dessutom har Ellos fått in stora kelimmattor från Bargi i vår (som ju annars bl a säljs på Artilleriet) och det till riktigt bra priser. Kolla exempelvis in den här och den här. Dagens tips!
Helen Mått 140*200 cm Nu 559,50 kr (ord pris ) Finns även i ännu större format med måtten 200*290 cm som är nedsatt till 1049 kr i blått och svart (ord pris 1499 kr).
Atlanta är en handvävd matta i 100% ull. Mått 140*200 cm. Nu 1399,50 kr (ord pris 1999 kr). Jag föredrar naturmaterial överlag och fördelen med ull är att det har en naturlig resistens mot fukt och smuts.
 Bollnäs flätad ullmatta. Mått 160*200 cm Nu 2099,50 kr (30% rabatt, ord pris 2999 kr) 
 
*Presenteras i samarbete med Ellos.se 

Vill du ha hjälp med inredningen i ditt hem?

I vår ska jag och stylisten Pella Hedeby göra en serie inspirationsfilmer tillsammans på temat “Inred med känsla” i samarbete med Eco Wallpaper och Hemnet. Filmerna kommer att publiceras både på Hemnet.se och på våra bloggar. Just nu söker vi därför efter lämpliga hem i Göteborgs- eller Stockholmsområdet där det bor inredningsintresserade personer med mycket ambition och lust för inredning men där man har haft svårt att få till den sista touchen. Är det kanske ditt hus? Vi ser helst att det är byggt mellan 1950 och 1970. Tanken är att jag och Pella kommer hem till dig, pratar ihop oss om dina/era visioner och tar över rodret för att få till den sista känslan på inredningen. Obs! Du måste vara beredd på att tapetsera om flera rum i huset! Låter det som något för dig? Maila dina kontaktuppgifter tillsammans med foton på de rum som är i störst behov av vår inredningshjälp och (om du har) några exempel eller referensbilder på inredningar/miljöer du gillar. Vi söker främst sovrum, arbetsrum, matrum och vardagsrum. Vi behöver få din intresseanmälan senast den 29 januari. Obs! Du ska inte maila direkt till mig! 

Skicka din intresseanmälan till: lottie.norman@valentin.se

Foton: 1) Kristofer Johnsson 2) Sofi Sykfont 3, 4) photo Sara Medina Lind

Happy Friday!

Jag har precis landat på hallmattan efter två veckors mässresor, i sträck. Först ett par dagar i Frankfurt för att besöka Heimtextil, sedan en vända till Stockholm för Formex, pressvisningar och möten. Mitt huvud är proppfullt av intryck och funderingar ("voffer' gör vi på detta viset?" är en återkommande tanke just nu och jag tror jag genomgår någon form av yrkesmässig identitetskris - men det får jag nog utveckla lite när tillfälle ges). Nu ska jag bara slänga mig på soffan och fira fredag med en färdigpackad bukett tulpaner som jag piffat till med några knoppiga kvistar, eucalyptus, anemoner och ranunkel. Duvetime som ni ser på bilden är ett prov som jag hade fått hem från & Other Stories. Jag brukar verkligen bespara er bilder på pressgåvor av olika slag, men den här tvålen måste jag tipsa vidare om. För lyckan när jag insåg att den doftar precis som min favoritparfym Grace (som inte säljs i Sverige) var total. Happy Friday!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Trend Alert: Stora tavlor

Häromdagen fick jag en intervjufråga om vad jag ser för tendenser på väggarna framöver. Det var också en av mina spaningar i MyHome-magasinet. Jag tror mycket på motiv som krävt mänsklig handpåläggning (tänk allt från avancerade blyersteckningar och oljemålningar till enklare kol-skisser eller kroki). Och fortsatt mycket fotokonst, i limiterad upplaga. Men framförallt rejäla solitära tavlor. Alltså i storleksordningen XXXL. Som den här, fångad i farten på hotellet jag bott på de senaste nätterna. Tempoväxling i formaten är fint och bra för balansen i ett hem, speciellt om man har tavelväggar med många ramar i några rum. Enklaste sättet att fixa ett personligt motiv? Förstora upp ett eget foto och låt rama in!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

My Home Release Party

Igår kväll åkte jag till Stockholm för att delta i lanseringsfesten för Schibstedts och Aftonbladets nya satsning: webbportalen My home och deras nya pappersmagasin som jag har jobbat för i höst. I mitten av tidningen hittar ni en 6 sidor lång trendspaning som jag har skrivit inför våren och sommaren 2016! Myhome kom ut i butik idag (säljs i vanliga mataffärer som säljer Aftonbladet) och finns bara att köpa i cirka två veckor framåt så ni får skynda er att haffa ett ex. (eller beställa det på nätet). Priset? 49 kronor för över 200 sidor med inspiration. Så löp och köp medan du har chansen!
Så här såg det ut på Patrikssons där de hade dukat upp kvällens middag, lagad av DoMa
Jag hade trevligt sällskap till bordet i form av Daniella Witte, LouiLoui och Sara Medina Lind
Längst ner i bild ser ni vårt runda bord där även Lena (fantastisk förebild och ledare) som är redaktionschef på MyHome och Tina från IKEA satt med. 
Magasinet ser ut så här. Det är fullmatat med inspiration och härliga reportage!
Myhomes egna bloggare hade fått styla varsitt rum med hjälp av produkter från Rum21, IKEA och Royal Design. Ovan ser ni Hildur Blads mörka miljö och nedan ser ni en detaljbild från Pella Hedebys ljusare dito. Tack för en fin kväll med fantastisk mat och härligt häng. Och jag hoppas ni gillar tidningen!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se och Emma Mattson för Myhome.se 

My (P)inspiration

Som jag nämnde tidigare känns ens Pinterest-konto som en utmärkt temperaturmätare och snabbkoll av vad som ockuperar tankarna för tillfället. Den som följer mitt flöde kanske har noterat att jag lagt till två nya mappar. Badrumsinspiration och Recept jag vill prova. Två tecken på privata nyårslöften. Vad som rör sig i mitt huvud just nu? För My (P)inspiration scrolla och kolla.

 1) Badrummet på vår övervåning ska få sig en tillpiffning i år. Vi har vitt kakel och grått golv så det blir inget herrejössesrenovering men jag suktar efter en rejäl spegel för att förstora det lilla rummet, och ett nytt badrumsskåp!
2) När man bor i en (tändsticksstor) resväska som jag gör under den mest hektiska mässperioden i januari och februari så lär man sig snabbt att banta garderoben. Essentialism och smarta kombinationer står högt upp på agendan därav.
3)  Ett av mina privata nyårslöften är också att bli bättre på att laga mat, så just nu svämmar mitt Pinterestflöde över med matagningsbilder på spännande recept jag vill testa och prova.  
4) Även om jag har ett inre motstånd mot hjärtlöst januarirens så tycker jag det här är en viktig fråga att ställa sig. Året om. Vad betyder sakerna du omger dig med, för dig. Bra fråga att ställa sig då och då. 

Veckans söndagssummering v 2 - 2016

Årets första fullständiga arbetsvecka (utan röda dagar och klämledigheter) är till ända och det märks att aktivitetsnivån taktat upp efter jul- och nyåshelgerna. Och för oss inredningsintresserade är det ju nästan julafton varje dag nu i och med alla mässor, pressvisningar och lanseringar som avlöser varandra fram till mitten på februari. Här kommer en summering av vecka 2 för dig som vill hänga med i snacket. 
Äntligen är Granits samarbete med Smålands skinnmanufaktur officiellt. Jag avskyr att få pressreleaser långt i förväg "med embargo" eftersom jag är så rädd att försäga mig av ren iver, men nu får man alltså applådera detta officiellt. Så fint och så kommer det bara bli bättre när lädret får patina.
IKEA är aktuella på flera fronter men kanske mest för deras nya köksserie TORHAMN i massivt trä och askfaner som redan har gått bloggvarvet runt... 
...liksom den nya serien VARDAGEN Bl a superfina kökshanddukar.Två tummar upp från mig.
String har släppt nya pressbilder. Som vanligt snyggt stylade av Lotta Agaton.
En annan svensk att hålla koll på är nya parfymören Stora Skuggan. Snygga skönhetsprodukter har ju nästan blivit lika stora inredningsaccessoarer som mode, så inte fel med fina förpackningar. 
Jag har fått oändligt många frågor om ljusstaken som syns i bild i köket på Spinneriet. Det är Eldhane som ritats av Andersson Voll. De har också gjort den här nya vattenkannan Well Watering Can som lanseras via Menu nu i januari. Åkte rätt opp på min önskelista. Så snygg!
Vad gör ett månadsmagasin som tappar i upplaga? En årsbok såklart! Residence har samlat allt det bästa som skapats under föregående år och rejält med extramaterial därtill i bookazinet My Residence. Så himla bra idé och en trycksak jag verkligen är pepp på att köpa. Finns att förhandsbeställa HÄR
 
Några andra nyheter i korthet: 
- Rum21 tappar Malin Hultqvist som blir ny VD på Gasellföretaget Stayhard!
- Indiska går dåligt och har tvingats ansöka om företagsrekonstruktion. Trist. 
- Tom Dixon har släppt en ny serie mattor
- Och Paola Navone har ritat nya bestick för Gense.
Danska Ferm living har släppt bilder på vårens nyheter. Det jag fastnade mest för är den nya serien med smäckra hyllor. Superduperfina, både mot en vägg och som rumsavdelare. HÄR hittar du samtliga nyheter. Och eftersom det varit glest med ombloggade Hemnet-pärlor i veckan så avrundar jag med en sista nyhet. Sandberg Tapet är aktuella med en ny isigare variant på sin populära skogstapet. Kolla in Vinterskog här. Med snyggt stylade pressbilder av bloggaren Annaleena. Skön söndagskväll till er!
Foto: Granit, IKEA, String, Stora Skuggan, Menu, Residence, Ferm Living och Sandberg 

Boktips inredningsböcker

Jag har förstått att mina boktips är uppskattade så jag tänkte bjuda på några sådana medan jag knåpar ihop veckans söndagssummering sittandes i soffan, med en kopp te på armlängs avstånd. Låt mig presentera: min utsikt just nu, och fyra bokfavoriter i en och samma bild. Vi börjar uppifrån ned: A Frame for Life* av Ilse Crawford. Det jag gillar allra bäst i den är texterna och analyserna om inredning. Samma författare är också upphovsmakare till Hem för alla sinnen*. Den har jag tipsat om förr, men essensen av den här boken har blivit ryggraden i min egen inredningsfilosofi. Tyvärr slutsåld på förlaget men dyker ibland upp på Tradera. Titeln Colorful* är Lotta Agaton och Pia Ulins gemensamma fotoboksprojekt som samlar 10 års gemensamt arbete mellan två pärmar. Inspirerande i sitt slag och bra att bläddra i när kreativiteten tryter (trycktes i begränsad upplaga och såldes via Papercut i Stockholm, lite osäker om den finns kvar i lager). Sist men definitivt inte minst. Min mest använda "stylingbok" hittills är nog Tom Fords 10 years* En rejäl pjäs, som också samlar bilder från ett helt årtionde - dyr men värd varenda krona. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se *innehåller affiliate-länk från Adtraction

Sustainable Style och favoriter på REA

I samarbete med Ellos har jag valt ut mina favoriter från deras stora REA som just nu ligger ute med upp till 80% rabatt. Temat för mitt plockkollage? Sustainable Style, bra basprodukter och några smarta material man kan "passa-på-fynda" nu när det är superpriser. På deras hemsida hittar du fler fina reaprodukter!
- T-shirt tillverkad av ett förnyelsebart material där tillverkningsprocessen sker i ett slutet system. 40% rabatt. Pris 139 kr (ord pris 249 kr) 
- Det här bäddsetet har jag sneglat på jättejättelänge och igår slog jag till. Kommer bli fint i vårt gästrum. 
- Lakan i Lyocell 50% rabatt, ett nytt material som har lägre miljöpåverkan och kräver mindre mängd vatten än tillverkning av bomull. Pris 124,50 kr (ord pris 249 kr) 
- Långärmad Body i ekologisk bomull 33% rabatt. Pris 69 kr (ord pris 99 kr) 
- Byxa i ekologisk bomull. Pris 90,50 kr (ord pris 129 kr) 
- Trasmatta i 100% återvunnen bomull till 30% rabatt. Pris 279 kr (ord pris 399 kr) 
- Fint fårskinn Concious Choice by Ellos. 305 rabatt! Pris 1049, 50 kr (ord pris 1499 kr) 
Stekpanna EVO Rustic 50% rabatt från OBH Nordica. Ingen kemisk beläggning – endast förbehandlad med rapsolja. Bra där! Pris 299 kr (ord pris 599 kr) 

* inlägget presenteras i samarbete med Ellos.se, men valen är mina egna.

Budgettips: Duschskrapa

Kolla in mitt kombinerade budget- och plastbantartips till badrummet som jag fyndade på IKEA förra helgen. En ny duschskrapa som heter SKOGHALL (så ny att den inte ens kommit ut i sortimentlistan på nätet än). Slimmad och enkel design i stål, så snygg att den tål att ligga framme även när den inte används. Priset? Ynka 39 kronor (inkl ett utbytbart gummimunstycke). Skynda fynda om du bor nära ett varuhus. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Lookalikes: DAW Chair

Paret Charles och Ray Eames ritade originalet till den här stolen som ett bidrag i en tävling anordnad av the Museum of Modern Art på 50-talet. Sitsen är tillverkad av återvinningsbar polypropylen som är genomfärgad för att den ska bli tåligare mot slitage. Jag förstår ärligt talat inte hur Jysk kommer undan med SEM som ju så snubblande lik DAW att det känns som man ser dubbelt. Eller vad tycker ni om de här, lika som bär? 
Bild 1: Eames DAW från Vitra, pris från 4700 kr säljs b la på Olsson Gerthel
Bild 2: Karmstolen SEM från Jysk, pris 650 kr
 

Kitchen Still Life

Efter många om om men valde vi ju till slut ett svart kök för att balansera upp de kritvita väggarna och det starka dagsljusflödet i lokalen på Spinneriet. Ett vitt hade helt enkelt inte funkat, för det behövdes lite tyngd och balans. Och eftersom jag hyr (inte äger) lokalen ville jag inte datera köket med en trendigare luckfärg å fastighetsvärdens vägnar. Så tidlöst, danskt och svart fick det bli med en stor stenskiva på köksön. För att mjuka upp den hårda kontrasten som uppstod på grund av färgvalet jobbar vi mycket med stilleben på köksbänkarna. Så här ser det ut just nu. Genom att blanda in trä, kork, keramik och läderdetaljer blir köket mer levande (och föränderligt). Ett enkelt tips att tänka på hemma, oavsett stil! 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Need, read, wear, want

I skrivande stund sitter jag på ett flygplan tillsammans med stylisten Sarah Widman och laddar för tre roliga jobbdagar i Tyskland. Klev upp i ottan så tankarna är en aning ostyriga, därför bjuder jag på min kanske mest omatchade (men uppriktiga!) önskelista ever. Inte så snygga ihop, men en bloggklassiker (need, read, wear, want) med fyra av varandra oberoende saker som jag ska införskaffa till mig själv inom kort. Eller okejdå, två av fyra är precis inköpta och en tredje hoppas jag hitta när vi landat. Kan du gissa vad? 
Need: I ljuseldartider som dessa vill jag bli bättre på att ta vara på de nerbrunna stearinljusen. Den klassiska stumpastaken* gjord av återvunnen aluminium löser ju det problemet på ett enkelt men fint vis.

Read:
Lika less som jag är på statushetsen i och pryljakten till våra hem, lika ont får jag i hjärtat av den kärlekslösa effektiviteten kring allt som ska kastas, rensas och ordnas i givakt hemmavid såhär efter nyår. Visst har jag också sneglat på bästsäljaren Spark Joy* men den bok som får mig att längta efter läsning är nya titeln Monocles Guide to A Cosy Home*. 

Wear:
 Vardagsplagg 2.0 Jag har ständigt ett öga öppet för plagg som gör varje dag lite härligare. I år ska jag investera i vardagshjältar som dessa. 

Want:
Jag är definitivt ingen läppstiftsperson och känner mig utklädd om jag har för mycket färg på munnen (hur snyggt jag än tycker det är på andra så torkar jag alltid bort det hopplöst snabbt på mig själv). Men så läste jag på om mirakelfärgen Cliniques Almost Lipstick Black Honey som tydligen passar ALLA. Gissa vad jag ska leta efter i TaxFree-butiken på flygplatsen? 
 
*innehåller affiliate-länkar

Vinnarna i julkalendern

Nu är samtliga vinnare i årets julkalender utsedda och ni hittar den kompletta listan nedan. Om du är en av de lyckliga vinnarna, maila mig din postadress så snart du kan - så ser jag till att vinsten kommer dig tillhanda inom kort! Stort tack till alla sponsorer för fina vinster, och till alla deltagare som bidragit med kreativa svar bidrag och fina motiveringar. 
 
1 dec ECO Wallpaper 6st tapetrullar Emma von Brömsen Jonas 14:17:13

2 dec Växjö Elektriska Cestita från Santa & Cole Erica 09:15.57

3 dec Royal Design Sideboard Domo Design Clas 14:46:44

4 dec Engelska Tapetmag. Presentkort 2500 kr Farrow & Ball MariaR 21:43:12

5 dec Ire Möbler Fåtölj Hanna, blå Julia 18:02:13

6 dec miniroom.se Ballonglampa, 1 rulle tapet Oh Clouds Liza 10:52:59

7 dec Ellos Lammskinn Anna 12:02:07

8 dec Palmgrens Smyckesskrin Helena 20:54:54

9 dec Rum21 Loft byrå Rebecca18:33:28

10 dec Dennys Home Alessi Tower köksmått Camilla 11:39:30 Elisabeth 12:19:02

11 dec Swedese Soffbordet Breeze Viktoria 09:51:35

12 dec Absolut Art AnnaSundelin 2015-12-12 kl 14:44:36

13 dec Olsson Gerthel designpaket Anna 13/12 kl 10.58

14 dec Norrgavel sidobord Johanna 2015-12-14 kl 09:34:49     

15 dec Kasthall matta Julia Vinberg 2015-12-15 @ 10:02:00

16 dec Asplund Code basket Katrin 2015-12-16 kl 19:11:57

17 dec Panduro Emelie S 2015-12-17 kl 09:39:33

18 dec Design House Stockholm Emma 2015-12-18 kl 12:53:46

19 dec Kay Bojesen Johanna 21:26:55

20 dec String Karin Stjärnqvist 2015-12-20 kl 09:28:48

21 dec Korbo korg Margot 2015-12-21 kl 10:01:40

22 dec Eldvarm brastillbehör Liza 13:06:50

23 dec GAD klädhängare Terese Andersson kl 18:35:30

24 dec Vålamagasinet fåtölj Markus Lindqvist 2015-12-27 kl 11:17:30


Veckans söndagssummering - v 1 - 2016

De senaste sju dagarna har bjudit på en hel del sneak peaks på vårens kollektioner och lanseringar. Jag får inte riktigt plats med dem alla men summerar några av de mest uppsnackade nyheterna och länkarna att hålla koll på från inredningsbranschens vecka 1 2016. (Och pallar du att se påsken redan i januari hittar du bilder på IB Laursens och Brostes dito på nätet redan nu). 
Göteborgsbaserade Tell Me More lanserar en rad fina saker till våren men min absoluta favorit är de nya krukorna och vaserna i dova färger, med en tunnt rullad kant. Så fina!
House Doctor visar upp kollektionen Everyday 2016 på webben. Den nyfikne hittar allt HÄR!
Skultuna satsar på kalla metaller i år och bjöd på en sneak peek av vårens nyheter i veckan. Klassikern Liljan relanseras i ett silverutförande liksom stakarna Nattlight av Richard Hutten.
Även Danska ByLassen utökar sin kollektion med silvriga detaljer som den klassiska Kubusljusstaken i ny kostym. Missa heller inte de fina kvadratiska speglarna. Småspeglar verkar heta 2016.
Hemtex utökar sin vaskollektion i vår, fler fina bilder på deras säsongsnyheter hittar du HÄR
Värt att notera från kedjornas nyheter är också att GRANIT lanserar sitt populära Tipi-tält i svart i vår. Kommer i butik 28 januari. Veckans mest ombloggade lägenhet då? Efter att någon (säljaren?) gjort en räd och mailat många bloggare med personligt skrivna tips fick det här objektet i Malmö en exponeringsskjuts. Den här Stadshem-lägenheten har också synts flitigt, liksom denna hos 55kvadrat (där den ovanliga mäklartexten skrivits av Please Copy Me Mattias). Men den har jag ju redan visat bilder på - så jag avrundar veckan med en bild på IKEA's kommande kollektion SVÄRTAN som haussas ordentligt bland bloggarna. Jag tror den kommer bli en storsäljare så häng på låset. Nu är det dags att ladda inför årets första fulla arbetsvecka. Skön söndagskväll till er alla!
Foto: Tell me more, House Doctor, Bukowskis, Kubus, Hemtex, Granit och IKEA

3 x inredningsfunderingar

Förlåt sent blogginlägg idag men jag har rantat runt på stan och gjort ärenden. Det gäller ju att passa på när man har barnvakt. Men, lagom tills vi nu sjunker ner i TV-soffan (och ni kanske har en stund över för surf) så tänkte jag bjuda på tre aktuella inredningsfunderingar som simmar runt i mitt huvud just nu. Ett osorterat blandband. Råd och tips kring samtliga tre emottages tacksamt. 
Jag sålde vårt soffbord på Blocket lite oförhappandes förra veckan. Utan att ha en ersättare i hamn bör tilläggas. Till mitt försvar var det ett nyårslöfte som gick snabbare än jag trodde att realisera så projekt "bestämma sig för ett nytt" står ganska högt upp på dagordningen nu. Utan överdrift. Soffbordet PK61 från Fritz Hansen (pressbild) är drömmigt. Men också vansinnigt vasst i hörnen. Vad har ni småbarnsföräldrar valt för soffbord under de värsta röjaråren? Tips?
Vi skissar på en köksrenovering light, med start april. Mitt (eh, vårt?) svåraste beslut i den processen? Valet av bänkskiva. Det lutar åt kalksten eller en tåligare kompositsten/Silestone med kalkstenskänsla. Men så såg jag denna bild på Pinterest. Vad är det? Inte Terazzo väl? Eller? Foto från Obumex.
Heltäckningsmatta bu eller bä? Jag lutar åt ett ja (i alla fall i sovrum och barnrum) eftersom det skulle bjuda på lite extra isolering i vårt lilla hus och skapa en mer ombonad känsla i rummen på övervåningen. Men jag undrar, hur lättstädat är det? Och vad gäller kring flamskyddsmedel och annat. Erfarenhet någon? 

Happy Friday!

Vilken härlig start den här helgen fick. Äntligen snö! Det har trillat flingor från himlen hela dagen. Norrlänningen Frida jublar och firar med att bjuda på en vintrig selfie. Jag har fått många frågor om min klädstil sedan jag länkade till min Pinterest-mapp men jag är verkligen ingen spännande fashionista så jag kommer inte börja modeblogga (ni skulle bli så besvikna). På begäran kan jag däremot lista vad jag har på mig när jag väl syns i bild. Kappan är en klassisk favorit (och Busnel-ambassadören i mig kan inte låta bli att tipsa om att jag såg den på rea nu: HÄR!). Tröjan är en kabelstickad historia från Gant som har några år på nacken. Jeansen är från 5units (jag har tre likadana, älskar dem!) och mössan i 100% kashmir är ett budgetfynd som jag köpt på Ellos. Och Lovika-vantarna har min mans mormor stickat. Nu ska jag skaka av mig snön och svida om för en datenight på stan. Ha en fin fredag!
Foto: Anna Ramstedt, för Trendenser.se 

Budgettips: Plantoys spargris

På jakt efter en doppresent eller en fin inredningsdetalj till barnrummet? Jag köpte den här söta spargrisen på Little Eco till Max i julklapp. Den kommer från Plantoys som gör ekologiska och giftfria leksaker. Priset? 139 kronor. Sicket kap. Kul med ett miljövänligt budgetfynd. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Mina nyårslöften 2016

Tidigare i veckan presenterade jag utfalllet av 2015 års bloggrelaterade nyårslöften och ni kanske minns att några av dem ligger kvar som utmaningar även inför detta år. Men, det vore ju olikt mig att inte lägga till ytterligare målsättningar. Låt mig presentera mina nyårslöften för Trendenser - för 2016 och för framtiden. 
Jag vill fortsätta bygga vidare på det bloggkoncept jag arbetat fram under 10 års tid, men skruva lite på innehållet. Dels för att utmana dels för att utveckla, både mig själv och dig som läsare. Därför vände jag och vred lite symboliskt på min jubileumslogotyp medan jag bestämde mig för...  
1.) Att inspirera till mer hållbara val i hemmet
Jag ska bli bättre på att lyfta fram ekologiska och miljövänliga alternativ inom inredning och design. Både i stort och smått. Alla kan inte göra allt, men många kan göra något och jag tror att det viktigaste är att förändringarna sker på en hanterbar nivå - så att de faktiskt blir av och också håller över tid. Därför jag tänkte jag bland annat dela med mig av mina egna vardagsförändringar och tips men också bli mer selektiv med annonsörer och samarbetspartners.
2.) Att sprida mer kunskap
Som komplement till alla inlägg om nyheter, trender och tips på fina saker vill jag bli bättre på att ge konkreta råd och handfasta tips när det kommer till inredning och styling. Från att sätta upp en hylla till att arrangera ett stilleben. Ni kan räkna med fler inlägg på det här temat framöver!
3.) Att ta sjumilakliv mot framtiden
Efter 10 års bloggande känner jag mig hungrig på nya utmaningar. Jag vill inte stagnera. Men oroa er inte, det betyder icke att jag kommer sluta blogga eller att jag ska flytta till en portal. Däremot har jag ett spännande sidoprojekt på gång i fysiskt format (!) som jag tror ni kommer gilla och ha glädje av. Häng på så får du se vad det kommer att handla om! 

Lookalikes: Bubbliga glaskaraffer

Den klassiska glaskaraffen Linné Carafe som bl a finns att köpa på Artilleriet i Göteborg har synts på många bloggar de senaste åren och det går inte att ta mistepopulariteten för denna handgjorda pjäs. Just därför har jag svårt att tro att Olsson Jenssen inte inspirerats av den när de tagit fram en näst intill identisk (det skiljer bara 1 cm på höjden) för en tredjedel av priset. Eller vad säger du om de här? Lika som bär? 
Bild 1: Linné Carafe, pris 899 kr mått / höjd 23 cm 
Bild 2: Bubblig karaff från Olsson Jensen pris 259 kr mått / höjd 24cm

Mitt senaste köp: Smyckesförvaring för armband / klockor

Ni som följer mig på Instagram har redan sett den här bilden i mitt flöde idag, men eftersom jag har fått så många frågor om den måste jag svara er offentligt. Jag har köpt min armbandshållare på JFR.se men modellen är helt slut i lager just nu (finns dock i svart) och de har därför tagit ner den från webbshopen. Förlåt! Men nu har de svarat att fler är på väg in i lager absolut senast februari. Så ni som är intresserade (och irriterade) håll utkik. Det är inte lätt att på förhand veta att sådant man köper och bloggar / instagrammar om får sådan effekt, men jag hoppas det löser sig snart. Själv är jag supernöjd med att kunna bocka av ett av mina personliga nyårslöften. Bättre ordning i garderoben. Vid tillfälle ska jag visa vilka fler lösningar jag har grejat med under julhelgen. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Hemnetgodis på Landerigatan

Medan jag funderar vidare på mina nyårslöften för 2016 bjuder jag på ett färskt Hemnetgodis som kommit ut till salu på Landerigatan i Göteborg, via 55 kvadrat. Jag fastnade för köket, eftersom det är ett bra exempel på hur man kan "lightrenovera" ett vitt kök (till och med om man bor i en hyresrätt) för liten peng. Byt ut sådant du kan ta med dig som beslag/ handtag och kökskran. Har man en tråkig taklampa är IKEA's spotligt TROSS för 79 kr betydligt finare än de lysrör som ofta sitter som standard. Vill man inte att intrycket i ett vitt kök ska bli så "hårt" är mitt bästa tips att addera ett matbord och/eller en bänkskiva i trä samt textilier i form av en mjukare lampa eller matta. Och kanske ett samlat köksstilleben med brunt lergods, skärbrädor i trä och kryddväxter modell större? Fler bilder på detta kök hittar du HÄR!
Foto: Anders Bergstedt, för  55 kvadrat

Fjolårets nyårslöften, så gick det!

Jag inledde 2015 vädligt ambitiöst med 10 bloggrelaterade nyårslöften. Drygt hälften har jag klarat av under de senaste 12 månaderna - resten har jag inte kommit i mål med... riktigt än. För ingen punkt är ju struken. Vissa saker har bara tagit lite längre tid än jag trodde. Så jag får helt enkelt ta med mig de "ännu ogjorda" tillsammans med mina målsättningar inför 2016. Men innan jag presenterar årets upplaga av nyårslöften börjar vi med en genomgång av fjolårets!

 
1) Att publicera ett blogginlägg om dagen
 
Resultat: Check!
Det var ingen picnic i parken. Men jag klarade det. Hurra! Dessutom har jag gjort 375 uppdateringar på mitt instagramkonto under året vilket ju motsvarar ungefär ett inlägg om dagen även där. 
 
 
2) Att ta mer egna bilder till bloggen 
 
Resultat: Check!
Med undantag för kategorin Hemnetgodis och för Söndagssummeringarna (som ju av naturliga skäl måste bestå av andras bilder) så har en majoritet av årets blogginlägg bestått av egentagna foton. Under 2015 har jag också testat ett nytt grepp med egna videofilmer från mina resor, mässbesök och jobbuppdrag. 
 
 
3) Att bjuda på fler budgettips 
 
Resultat: Check!
Jag införde en ny kategori på bloggen som fick namnet "best budget" och den har uppdaterats med 41 inlägg under det gångna året. I samarbete med Tradera hjälpte jag också till att lyfta fram mina favoritfynd bland deras auktioner - för att uppmuntra till en mer cirkulär konsumtion och visa fina fynd man kan göra på andrahandsmarknaden. Dessutom har jag bjudit på ett budgettips i månaden via min topplista för Aftonbladet MyHome. 
 
 
4) Att göra egna hemma-hos-reportage 
 
Resultat: Påbörjat men inte avslutat.
Det var klurigare än jag trodde att hitta lämpliga kandidater till detta projekt. Några hem har jag på lut men inte tillräckligt många för att det ska finnas underlag för att starta en egen kategori. Men jag jobbar på det och hoppas kunna realisera om inte en stående rubrik så i alla fall ett par egna hemma-hos under 2016.
 
 
5) Att sälja egna tavlor/prints/prisvärd konst
 
Resultat: Check!
I samarbete med min fotografkollega och kompis Bodil har jag sålt en del egna verk som synts på tavelväggen i studion på Spinneriet via prints@trendenser.se Ett hundratal exemplar av Lillstrumpa och Pandan till att börja med, men fler motiv ska det bli under 2016. Håll uktik!
 
 
6) Att spela in en sommarpodd
 
Resultat: Fail 
I juni fick jag ju rensa kalendern och släppa allt över en natt för att åka upp till Umeå och ställa upp för min lillasysters familj när vi drabbades av en stor sorg. Men jag lovar att ta nya tag med poddidén inför sommarsemestern 2016.
 
 
7) Att arrangera en helgkurs
 
Resultatet: Påbörjat men inte avslutat.
Det här visade sig också vara klurigare än jag trodde att göra något bra av. Men efter en undersökning på Instagram vet jag nu att torsdagkvällar och söndagar passar de flesta bäst så notera därför torsdagen den 18/2 och söndagen den 21/2 i era kalendrar. Till att börja med. Då kommer jag att arrangera en kvällskurs och en helgdagskurs på Spinneriet. Återkommer med rubriken så snart ett viktigt kontrakt är påskrivet. 
 
 
8) Att ordna en läsarträff
 
Resultat: Fail 
Jag fegade ur. Varför? Jag fick inte kläm på hur jag bäst skulle bjuda in till detta utan att det skulle kännas fånigt. Har du förslag och idéer på hur du skulle vilja att läsarträffen såg ut så tar jag tacksamt emot feedback i kommentarsfältet. En festkväll på Spinneriet? Eller en härlig helg på ett hotell till självkostnadspris, kanske med gemensamma aktiviteter och middag? Shoot!
 
 
9) Att bidra till en nyanserad bild av "det perfekta hemmet"
 
Resultat: Check?
Jag har försökt. Det har jag verkligen, men om jag lyckats är ju svårt för mig att bedöma. Vad tycker du? Det är en fin balansgång mellan inspiration och ouppnåeliga bostadsdrömmar men jag har i alla fall medvetet struntat i att blogga om de mest utopiska inredningsdrömmarna och udda studiolägenheterna. Hur frestande de fina bilderna än har varit för inredaren i mig. Istället har jag aktivt försökt lyfta mer realistiska tips och exempel på hur man kan inreda i "vanliga hem" och nyproducerade bostäder. Jag har också deltagit i radiodebatter och intervjuer på det här temat och försökt pusha frågan om det orealistiska i att jämföra sitt eget hem med ett som stylats till perfektion för ett fotoreportage. Men jag tycker själv att det finns ännu mer kvar att göra här - så jag anser mig inte färdig på något sätt. Därför tar jag med mig det löftet in i 2016, oavsett. 
 
10) Att fira Trendensers 10-årsjubiléum
 
Resultat: Check!
Bloggens 10-årsdag uppmärksammades bland annat med en härlig 10-årsmiddag på Spinneriet, en fullspäckad julkalender med extra fina vinstchanser till er läsare och sist men inte minst - med en present till mig själv - som belöning för allt hårt arbete jag lagt ner på bloggandet under dessa år. 
Sum up: Det retar tävlingsmänniskan i mig att jag inte nådde hela vägen fram på alla 10 punkter, såklart. Men jag är samtidigt väldigt stolt över att ha klarat målsättningen att blogga en gång om dagen och att jag levererade en söndagssummering varje vecka - hela året ut. Sen är det väl inte värre än att jag får hämta kraft i citatet ovan och fortsätta jobba på detta under 2016. 

Veckans söndagssummering v 53 - 2015

2015 års sista och 2016 års första vecka stavas 53. Eftersom många passat på att ta ledigt har nyhetstempot känts långsammare, men det har på intet sätt varit helt stiltje. Det finns ändå en del ombloggat länkgodis och nyheter att bjuda på från inredningsveckan som gått. Hoppas ni gillar!
Hypade Göteborgskeramikern Elin Lannsjö som tidigare bara drejade som hobby har äntligen öppnat sin webbshop. Heja tjejer som vågar satsa på eget företagande!
Åhléns har rullat ut sin vårkollektion i butik och på webben, vilket genast plockats upp av bloggvärlden. Dessa muggar i emalj blev mina favoriter. Snyggare än plastmuggar på utomhuspicnics!
Danska OiSoiOi har släppt nya pressbilder på sin nya serie för SS16. Ojoj så mycket fint!
Nya ombloggade förvaringslösningar från Granit under parollen Organisera mera. Passande lanseringsperiod för alla som ska ta tag i nyårslöften på det mer ordningssamma temat. 
Hübsch är också aktuella med ett nytt bildsläpp. Många verkar vilja visa upp vårkatalogbilderna så fort nyårsraketerna slocknat. Här fastnade jag för detta fina skrivbordsset i trä.
Bostadsmarknaden går ännu litet på lågvarv. Fantastic Frank har fått en del uppmärksamhet för den här lägenheten som kom ut på Hemnet i mellandagarna, men det hem som snurrat mest över julhelgen är väl ändå Linums designchef Karin Wards hemma-hos-reportage i senaste Elledecoration som också laddats upp på deras webb. Så himla snyggt. Tummen upp från mig och glad söndag till er alla!
Foto: Lannsjö, Åhlens, OiSoi, Granit, Hübsch, Fantastic Frank, Jonas Ingerstedt 

Sustainable Style och mitt senaste köp CH25

Just nu figurerar jag i flera tidningar (Västerbottens kuriren, Allt i Hemmet och Kungsbacka Nytt för att nämna några) där jag pratar om vårens trender inom inredning. Mörkare väggar, mera färg (blått, rosa och grönt), Art deco 2.0 och större mattor är fyra tydliga trendenser för 2016. Den femte och sista strömningen jag nämner (men som jag helst inte vill kalla trend, eftersom jag hoppas att det inte kommer vara en övergående fluga) skriver jag gärna under på själv. Ett mer hållbart tänk kring inredning, som spänner över alla stilar. Sustainable Style. Naturliga, biologiskt nedbrytbara och ekologiska material och möbler med hög hantverksgrad som håller i generationer. Min senaste investering på det temat och en present till mig själv som tack för 10 års slit med bloggen? Wegners klassiska fåtölj CH25 i såpad ek. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Årsresumé och återblick i videoformat - Mitt 2015!

Jag lät telefonen agera DJ och mixade ihop några av årets mobilfilmer till en rörlig resumé av 2015. Det må ha varit ett utmanande år men det bjöd också på flera inspirerande resor till bland annat Danmark, Tyskland och Frankrike. En minnesvärd middag på Ett Hem i Stockholm, cykeltaxi i Köpenhamn, en internationell bloggträff, ett spännande studiebesök på Fritz Hansen och Trendensers 10-årsfest. Jag har haft rekordmånga roliga foto-/styling- och frilansuppdrag, genomfört totalt 21 föredrag (!!) och därtill ett par egna events på Spinneriet under senhösten. Häng med på en återblick! I början blir det kanske repetition för er som följt mig sedan januari, men den tålmodige belönas med "ovisade" behind-the-scenes, saltstänkta glimtar från surfresan till Biarritz, en båttur runt Onsala och en sneak peek på studion!


Film/foto: en kompott av mobilbilder och videoklipp från min telefon


Annons
Annonsera