Gott nytt år!

Jag sladdar in i sista stund, och ja - bokstavligen snubblar över mållinjen på min målsättning att skriva ett blogginlägg om dagen under 2016. Och jag gör det för att önska er en fin start på 2017. Själv är jag så trött just nu att det var nära att det inte blev något inlägg alls idag. Puh. Jag måste vara snällare mot min gravida kropp nästa år. Men, nyårslöften, ambitioner och förändringar som är på gång lämnar vi till januari. Kom tillbaka så får ni se! Nu tänker jag njuta av årets sista kväll tillsammans med goda vänner, grannar och barn hemma på kvarteret. Gott nytt 2017. Må det bli ditt bästa av år!

Mina bästa tips till dig som vill Driva Eget

I senaste numret av tidningen Driva Eget (nr 8/2016) är jag med på ett helt uppslag i en intervjuserie som handlar om budgetens betydelse och hur jag resonerar kring det ekonomiska i mitt företagande. Jag är ju inte inredare eller journalist i botten, utan utbildad civilekonom - så jag har nog ett lite annat perspektiv på företagandet än många av mina branschkollegor. Om du är nyfiken på att driva eget kanske det här är en artikel värd att haffa innan tidningen tas bort från butikshyllan. Lite off topic, men jag misstänker att det är många som går i starta-eget-tankar såhär års, därför bjuder jag på mina viktigaste råd till andra företagare och blivande kollegor i blogg- och/eller inredningsbranschen! Fler tips hittar du i tidningen.
 

1. Bli inte låst av dina kreativa visioner eller prestige
Konsten att driva ett lönsamt företag i vår bransch handlar väldigt mycket om att hitta en bra balans mellan kreativt självförverkligande och uppdrag som ger reella intäkter. Konstigt nog är de som anses allra mest framgångsrika / mediala ganska ofta de som är allra sämst på att driva bolag, i alla fall om man synar deras årsredovisningar. Men det är viktigt att komma ihåg att det är skillnad på att synas mest och att tjäna bäst, eller att ens kunna leva av sitt yrke. Och det senare är det faktiskt förvånande få som klarar av. Väldigt många inredare/stylister/bloggare har extraknäck och deltidsjobb vid sidan av - inom något helt annat. Inget fel i det, men jag tycker man ska ha en nykter syn på saken så man vet vad man ger sig in i och jämför sig med. Dessutom bör man vara medveten om att "prestigejobben" sällan är de som ger bäst betalt (ex. att göra reportage i fina magasin, skriva böcker, göra påkostade stylingar för exklusiva mäklare, blogga för en tidningsportal eller synas i TV osv). Självklart måste vissa uppdrag få lov att vara mer marknadsföringsmässiga än intäktsfokuserade - men nyckeln till framgång (ur ett rent företagsekonomiskt perspektiv) tror jag ligger i att lyckas få till en bra mix av "brödjobb" och "kakjobb" och att inte bli för låst vid sina egna kreativa visioner eller credd. Till syvende och sist handlar ju uppdragen inte om dig utan om att skapa resultat för din kund. 

2. Mät inte enbart ditt värde i timmar
Ett vanligt misstag som jag upplever att många gör är att de räknar på sina jobbuppdrag enbart utifrån hur många timmar de kommer ta att utföra. Men tid är ju bara en variabel. Glöm inte att justera ditt värde utifrån resultat / effekt/ genomslag / konvertering och andra mätbara parametrar som är minst lika viktiga för både dig och din uppdragsgivare. Hur jag menar? Om du är långsam och "oerfaren" kommer kunden straffas av att jobba mot en rörlig timtaxa, och ju bättre och snabbare du blir är det istället ditt företag som förlorar på att enbart räkna nedlagda timmar. 

3. Förvärva och förvalta
En stor del av min ekonomiska framgång ligger inte i hur jag har förvärvat mina intäkter, utan i hur jag har förvaltat överskottet i mitt företag - från dag ett. Även om man bara gör en liten, liten vinst varje år så ska man aldrig låta överlikviden ligga och skramla på ett konto med nollränta. Om du inte kan själv, ta hjälp för att investera i aktier eller andra värdepapper som ger en årlig avkastning. På så vis kan ju de intjänade kronorna fortsätta jobba för dig i det tysta och tjäna in ännu mer pengar med ränta-på-ränta-effekt vilket gör att kapitalet kan växa flera gånger om i väntan på att du har användning för det! 

Foto: Frida Ramstedt Trendenser.se / faksimil ur tidningen Driva Eget nr 8 - 2016 

Lookalikes: Kubus vit

Den danska ljusstaken Kubus 4 från By Lassen formgavs redan 1962 av Mogens Lassen och företaget drivs idag vidare av hans barnbarn som utvecklat den funktionalistiska ljusstaken och tagit fram både större och mindre modeller i fler färger. Bland annat i vitt! Kubus har synts flitigt på bloggar runtom i Norden sedan ljusstaken relanserades för ett par år sedan och det förekommer en hel del lookalikes på marknaden. Senast i raden? Denna från Martinsen Co. Eller vad säger du om de här - lika som bär?

Bild 1: Kubus 4 i vitt pris 1249 kr (mått 14x14 cm) och Kubus 2 i vitt (mått 10x10 cm) pris 899 kr
Bild 2: Silas ljusstake från Martinsen Co (mått 12x12 cm) pris 149 kr

Sponsrat inlägg: Frågor om vår kamin

I samarbete med Contura har jag ju utlovat en FAQ med svar på era funderingar om hur vi gick tillväga när vi "frimurade" en kamin i vardagsrummet. Eftersom några frågor varit återkommande har jag samlat dem under några rubriker. Före och efterbilder på projektet kan du hitta HÄR

Frågor: Pris och material

Vad kostade hela paketet inkl arbetskraft att mura, putsa och måla, material och kassett. (bortse från bygget av väggen/kortsidan ni gjorde under trappen).
Tack på förhand. Eva

Svar: Vi anlitade professionella hantverkare från Elda-butiken i Kungsbacka som installerade en vinklad Contura i40 med omramning och silikatskivor. Deras arbetskostnad plus materialet för omramningen, varmluftsgaller, skorsten, kassetten och putsbruk och golvglas landade på totalt 99 930 kr inkl moms exkl ROT-avdrag. Bygglovet kostade 1500 kr och besiktningen av sotaren gick på 2500 kr inkl moms.   
 
Frågor: Målning av murbruk / puts
Jag undrar om spisen är murad eller byggd med fuskskivor? Om det är skivor, vilken färg har ni målat med? Vi har byggt en liknande och vet inte hur vi ska behandla skivorna. // Blir väggen ovanför kassetten sotig? Vilken färg kommer ni att måla eldstaden i?
Daniel och Lina
 
Svar: Den är murad med silikatskivor, duk och putsbruk. Vi har inte målat ytan/putsen ännu utan kommer göra det när vi har bytt golvet i vardagsrummet men vad jag har förstått rekommenderas silikatfärg eftersom den andas. Än så länge kan vi inte se att eldstaden blivit minsta lilla sotig på utsidan. Tanken är att den fortsatt ska vara vit när den målats. 
 
Frågor: Golvskydd 
Vad blev det för golvskydd? // Måste man ha det? // Vi behöver fixa golvskydd till befintliga öppna spisar i vårt nya hus. Hur är det lagt, ovanpå parketten eller nedfräst? Tack!
Lina och Karolina
 
Svar: Det finns en regel att man måste ha ett gnistskydd framför eldstaden, hur stort det ska vara varierar lite på vilken kamin man har och hur den är utformad men ett grundtips är att ta i litet i överkant eftersom det skyddar omgivande golv när man ska ladda i och ur veden, rengöra kaminen från aska osv. Vi ska byta parkettgolv i huset efter nyår och har därför lagt en glasskiva ovanpå det gamla golvet så länge (för att kunna använda eldstaden under hösten). Golvskyddet finns att måttbeställa från glasmästare eller direkt från Contura beroende på vilken modell du väljer och vårt kostade 3500 kr inkl moms. När den nya parketten är på plats kommer vi att lägga en Öländsk kalksten / hors framför spisen direkt på betonggolvet för att få ner det på samma nivå som parkettgolvet (och för att ta upp kalkstenen som är ett återkommande material vi har på alla fönsterbänkar och golvet i vår hall). Det kostade 2700 kr inkl frakt från Naturstenskompaniet. Jag är dock inte helt nöjd med färgen på den golvskiva vi fick, därför vet jag inte om jag vill rekommendera just denna vidare - men att köpa natursten är alltid en chansning och färgskiftningar är en risk man får ta. Bockad plåt är också ett alternativ man kan välja. 

Frågor: Tips för att ta bort sot från glaset?
Vi har en precis likadan kamin från Contura instämmer - bästa investeringen! - och vi har eldat i den en hel del under hösten. Men det är ett himlans torkande på insidan av glaset det blir ju sotigt varje gång. Har du några tips? // Hur tar du bort sotet från glaset. Har du något bra knep? Gärna miljövänligt. 
Anna / Johanna

Svar: Det är viktigt att man använder bra / ren ved för att minska sotet. Man ska aldrig elda tryckimpregnerat trä eller spillved som behandlats med ex färg, lack eller bets. Vi eldar uteslutande med björkträ och Conturas Clean Burning System håller glasen rena och sotfria länge, men man kommer inte undan att glaset svärtas lite efter ett tags användning. Mitt bästa tips för att göra rent spisglaset på ett miljövänligt sätt är att använda en bit fuktat hushållspapper som man duttar i kall aska. Gnugga upp och torka av. Glaset blir skinande rent utan kemikalier!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se  
 
* Inlägget presenteras i samarbete med Contura

Mina julklappar

Av tradition brukar jag ju visa några av de klappar jag fått av släkt och vänner i ett julklappskollage, som inspiration för er som fått julklappspengar att investera. Detta år ska väl inte vara något undantag. Även om jag inte hade formulerat någon specifik önskelista så måste tomten ha haft koll. Ett stort tack till familj, kompisar och kollegor. Ni är för snälla! 
1) Niklas gav mig Pallo Junior eftersom han citat "tyckte att vi saknade en mindre vas med midja, för normalstora buketter". Jodå. Ibland överraskar han till förvåning. 
2) Eftersom vi precis fått hem vårt nya soffbord i glas från Norrgavel kändes underläggen Myrten från Svenskt Tenn som en extra uppskattad gåva.
3) Av Anna fick jag denna fina cardigan i kokad ull. Skön som kofta i vinter, och som lätt kappa i vår.
4) Min svägerska hade lyckats komma över en av mina favoritparfymer från Penhaligon's
5) Sen fick jag en hel del härliga presentkort: Gravidyoga, ansiktsbehandling och fotvård. Tack! 
6) Av mina föräldrar och svärföräldrar fick jag även böcker. Bland annat Augustprisvinnaren Lina Wolffs De Polyglotta Älskarna som jag precis har börjat läsa på. 
7) Sist men inte minst låg det ett paket från Pärlans Konfektyr under granen. Gott som sällskap i soffan nu under mellandagarna - och dit blir det ett svanhopp i detta nu!

Årets juldukning

Nu är vi hemma igen efter att ha spenderat tre dygn hos min svägerska Anna med familj. Uppesittarkväll, julafton och juldagen med efterföljande släktfika. Här är en bild på årets juldukning. Kanske något som kan inspirera er till kommande luncher och middagar under mellandagarna? 
Anna är en hejare på blommor och gör alltid så fina arrangemang. Den här gången planterade hon vita hyacinter, små julstjärnor och julrosor i låga burkar, dricksglas och skålar med grön mossa -  som vi mixade med värmeljuslyktor inemellan släktporslinet. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Veckans söndagssummering v 51 - 2016

Eftersom de senaste sju dagarrna troligen mest ägnats åt julaftonsförberedelser runtom i landet skulle man kunna tro att söndagssummeringen borde utgå idag, men icket. Veckan har (julfirandet till trots) ändå bjudit på rätt många inredningsrelaterade nyheter värda att ta en snabb koll på för den som vill hålla sig uppdaterad. Hoppas ni hittar något ni gillar och att ni får en fortsatt fin julhelg!
Nästa år firar Kosta Boda 275 år och de riktar strålkastarljuset på den tidlösa klassikern Limelight. En serie skapad av Göran Wärff, de optiska illusionernas mästare. En klassiker från 1986 är tillbaka.
Retroinfluenser finns det gott om på många håll nästa säsong. Holländska Serax har lanserat en ny kollektion med 70-talsinfluerad rustik, oglaserad och glaserad keramik. Läs mer HÄR.
Tidigare TV4-profilen Hanna Wessman och copywritern Tove Norström har startat en egen Youtube-kanal för pyssliga inredare. Nyfiken på DIO? Se mer HÄR. 
Pella Hedebys och fotografen Ragnar Òmarsson nya bilder på IKEA's Stockholms fåtölj i honung/senap gjorde att en diskussion om IKEA's kopiering blossade upp. Men IKEA var faktiskt flera år före GUBIs nya dyrgrip STAY i just det här fallet. Det förtar dock icke spaningen av Anette, för visst är de lika?
 
Notiser: 
- Nobia har sålt lyxköksvarumärket Poggenpohl för en spottstyver
- Bisfenol förbjuds i kvitton från och med 2 januari 2020
- Konsumentverket varnar för falska mellandagsreor
Nytt digitalt dörrlås öppnar upp för framtidens leveranser. Smart!
- Och Ellen Dixdotter slutar på Filippa K och börjar på HOPE!

Kinfolk utvecklar sitt koncept och bjuder in till  Kinfolk Trend & Design Talks. Den 17 januari i Köpenhamn går första eventet av stapeln i deras galleri. 
Bloggportalen The Way We Play har släppt sitt andra magasin. TWWP 2! Beställa kan du göra HÄR. Hemnetgodis har det varit glest med givet att de flesta mäklarkontor stängt ner för storhelgen så jag passar på att tipsa om Alan Torps summering av 2016 års trender. Vad toppade checklistorna i tidningarnas hemma-hos-rep och näthemmen på Instagram? Läs mer HÄR!
Foto: Kosta Boda, Serax, Kinfolk, IKEA, twwp, Bungalow5

LUCKA 24: VÅLAMAGASINET

Julafton är här och årets allra sista lucka i Trendensers julkalender ska öppnas. Av tradition är det Vålamagasinet som får äran att presentera det sista priset! Och i år får du en fantastisk möjlighet att själv välja vilken designklassiker du önskar köpa. För i år vinner en lycklig person ett presentkort på hela 10000 kr hos Vålamagasinet. En summa att använda som hel eller delbetalning av din drömmöbel. Svara på de två frågorna nedan i kommentarsfältet för att delta och lycka till!

1) Nämn ett varumärke som du tycker att vi saknar i vårt sortiment på Vålamagasinet!  
2) Vilken produkt från Vålamagasinet skulle du önska dig i julklapp? Motivera kort. 

 

Tävlingen är avslutad. Stort grattis till Pella som svarade på själva julaftonskvällen 2016-12-24 @ 20:45:25 och gav tips om två danska företag till Vålas sortiment. Hör av dig med din adress så kommer vinsten inom kort!

*Tävlingen pågår tom 31/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Vålamagasinet. Deras beslut kan ej överklagas. OBS! Vinsten skickas endast inom Sverige! Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. Ett presentkort ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Tips på enkelt julpynt med eucalyptus

Minns ni den fina ljuskronan Hank av Kristina Stark som jag fick i julklapp av min svägerska förra året? Igår klädde jag den i eucalyptuskvistar och genast fick den en mera "julig" känsla som fönsterdekoration. Idén att dekorera med kvistar funkar ju på de flesta ljusstakar oavsett märke. Allt du behöver är en sax eller sekatör, lite ståltråd och en bunt eucalyptus som finns att köpa billigt i blomsteraffärer. 
Klipp till lagom stora kvistar och fäst dem med runt ljuskronan hjälp av ståltråden.Klart! 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

LUCKA 23: STRING

Bakom dagens lucka finner vi en limiterad jubileumshylla från String! Mats Theselius har tagit fram en jubileumsversion av String pocket i rostfritt stål limiterad i 2015 ex. - vinstvärde 2995 kr. Ett samlarobjekt som garanterat kommer återfinnas på auktioner i framtiden. Så missa inte den här chansen! Svara på de två frågorna nedan i kommentarsfältet inom 24 timmar för att delta. Lycka till! 

1) Vilket år vann Nisse Strinning Bonniers bokhyllstävling?  
2) Var skulle du sätta en rostfri String pocket om du vann? Motivera kort. 

Tävlingen är avslutad. Grattis till Hege Nyman som svarade 2016-12-23 kl 10:12:3 Hör av dig med dina uppgifter så kommer vinsten inom kort!

*Tävlingen pågår tom 24/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från String. Deras beslut kan ej överklagas. OBS! Vinsten skickas endast inom Sverige! Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. En String-hylla ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Tips till uppesittarkvällen

I år investerade jag i en Siselerare (ett cestjärn) för att ta de obligatoriska kryddnejlike-apelsinerna till nästa nivå. Och jag är så himla nöjd med resultatet. Det var betydligt enklare än jag trodde att skala av apelsinerna i olika mönster och effekten blev både mer väldoft och snyggare frukter på köpet. Kanske ett bra pysseltips att köpa hem ingredienser för inför morgondagens uppesittarkväll? Cestjärn finns på Ica / Coop / Hemköp om du kollar i hyllan för hushållsredskap och kostar runt 50-lappen. 
Nedan kan ni så några av mina olika idéer för mönster och formationer. Man kan ju både jobba med skalet och kryddnejlikorna för att skapa linjer. Fint att lägga på en fat med nötter och granris. Lycka till!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

LUCKA 22: SIKA DESIGN

Bakom dagens lucka döljer sig designklassikern Monet Chair från danska Sika. Ett orginal som aldrig kommer att gå ur tiden, handgjord i slitstark bambu och rotting. Värde 3895 kr. För att vara med och tävla ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till!

1) När grundades Sika Design?
2) Var skulle du placera din Monet Chair i ditt hem om du vinner?
 

Tävlingen är avslutad!  Stort grattis till vinnaren Emma Kitti som svarade kl 11:31:41 Maila dina kontaktuppgifter till frida.ramstedt [@]trendenser.se så kommer vinsten inom kort!

 
*Tävlingen pågår tom 23/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Sika Design. Deras beslut kan ej överklagas. Du måste vara 18 år för att delta. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. Ett kit ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Lookalikes: Iittala Kastehelmi

Igår när jag var och handlade julmat på Ica Maxi fastnade mitt öga på en hylla vid deras köksavdelning, där de här tallrikarna stod staplade. "Har de börjat sälja Iittala?" han jag tänka, innan jag kom nära och kunde granska dem och såg att det bara var en liknande produkt. Den finska formgivaren Oiva Toikka designade originalet Kastehelmi redan 1964 och serien har kontinuerligt utökats. De små tredimensionella dropparna på undersian var tänkta att symbolisera morgondagg. Och sådana små glasdroppar fanns det gott om även på tallriken prick. Om än inte i exakt samma mönster. Vad säger du om de här. Lika som bär? 
Bild 1: Iittala Kastehelmi assiett. Storlek Ø17 cm. Pris: 159 kr/st
Bild 2: Tallrik Prick från Ica Hemma Storlek: Ø 20 cm  Pris: 24,90 kr/st

LUCKA 21: AT CHARLOTTES

Bakom dagens lucka döljer sig salladsskålen Nordic Bowl och salladsbesticken VE2 från danska Skagerak (instvärde totalt 1528 kr) i en tävling som sponsras av webbshopen At CharlottesFör att vara med och tävla ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till! 

1) Vem har designat Nordic Bowl och salladsbesticken?
2) Förutom sallad, vad skulle du servera i Nordic Bowl?

 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till Anna som svarade kl 12:37:57 och som har utsetts till vinnare. Maila dina uppgifter till frida.ramstedt@trendenser.se så kommer din vinst inom kort!

 
*Tävlingen pågår tom 22/12 kl 10.00 Vinnaren utses av en jury från At Charlottes. Deras beslut kan ej överklagas. Du måste vara 18 år för att delta. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. Ett kit ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Inredningsindoktrineringen

Jag funderar mycket på idealen som kommuniceras i inredningsmagasinens hemma-hos-reportage. Och då tänker jag faktiskt inte på de perfekta bilderna eller storslagna renoveringsprojekten (som man bara får se slutresultaten av). Utan på sådant man hittar i det finstilta. De små, subtila budskapen. De där meningarna som sprängs in i bildtexter, tankestreck och citat. Som tillsammans bygger ett konsensus att man är tråkig om man tänker på det praktiska i livet. Estetiken före allt. Typ. I alla fall om man ska tro karaktärerna som intervjuas. Eller journalisterna som porträtterar dem. För det gör väl inget att den vackra sekelskifteslägenheten som visas i Family Living inte har en hiss som rymmer barnvagnar, trots att de som bor där har tre småbarn och lägenheten högst upp i huset. Eller att husfyndet utanför stan som får breda ut sig i Plaza Interiör skapar ett jobbigt pendlingsavstånd till kontoret varje dag (för familjen Eko som annars är väldigt måna om miljön?) eller att det där härliga sommarhuset på Gotland som är så fint på bild i Residence saknar vatten och avlopp. Sådana praktikaliteter omskrivs uteslutande som "charmiga" och försvaras med att man hellre skulle döden dö än bo i något fyrkantigt och...fantasilöst. Sida upp och sida ner får den här normaliseringen av inredningssrelaterade krokben i vardagen breda ut sig och vi köper och läser och sväljer och accepterar. Man är lite trist om man tänker praktiskt. Det är fint och idealiskt att bo annorlunda och speciellt. Och alla som avviker ursäktar sig. När någon sticker ut hakan och kritiserar inredningsmediernas påverkan på den breda massan så pratas det enbart om additionsstressen som de perfekta bilderna skapar, aldrig om indoktrineringen i textformat. Men det samstämmiga mantrat som trycks ut är ju i mina ögon minst lika intressant att ifrågasätta. För kanske är det inte de stora spektakulära interiörerna som pressar oss allra mest, utan de subtila budskapen som skapar små gruskorn i skon - att man sällar sig till "de tråkiga" om man väljer ett mer verklighetskompatibelt liv? 
Foto: Goop

LUCKA 20: NG BABY

Idag har ni chans att vinna 2000 kr att handla för från NG Babys nya och fantastiskt fina ekologiska serie Woods and Fairytales för barn. Produkterna är tillverkade i GOTS-certifierad bomullssatin och sydda, med kärlek, i Emmaljunga. Alla de spännande karaktärerna har unika egenskaper. Noshörningen har vingar, myrsloken åker skateboard och den kloka ugglan vägleder med sin visdom. För att vara med och tävla ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till! 
 
1) Vilket år grundades NG Baby? 
2) Berätta vad från ekologiska kollektionen Woods & Fairytales du skulle köpa om du vann 2000 kronor att handla för? HÄR hittar du den nya serien och de produkter du kan välja mellan. 
 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till Jennie K som svarade kl 11:28:32 som har utsetts till vinnare. Maila dina uppgifter till frida.ramstedt@trendenser.se så kommer din vinst inom kort!

*Tävlingen pågår tom 21/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från NG Baby. Deras beslut kan ej överklagas. Du måste vara 18 år för att delta. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. Ett presentkort ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Sponsrat inlägg: Julerbjudande från Daniel Wellington

Just nu får alla som köper en klocka + ett Cuff-armband eller klockarmband 10% rabatt samt en fin paketinslagning hos Daniel Wellington. När man använder koden TRENDENSER i kassan får man ytterligare 15% rabatt utöver det. Summa kardemumma ger det en väldigt bra deal på 10% + 15% rabatt! Det finns en mängd fina modeller att välja mellan och olika armband därtill. Min favorit på damsidan är Durham med vit urtavla och silverdetaljer. Tidlös och klassisk. För herrar tycker jag att nyheten Sheffiled med svart urtavla är stilig. Bra sista-minuten-julklappstips! För att få hem produkterna innan julafton måste du lägga din order senast 21/12. Klicka här för att beställa
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se och frilagda bilder från DW
 
* Inlägget presenteras i samarbete med Daniel Wellington

LUCKA 19: CANON

Bakom dagens lucka döljer sig en riktigt fin vinst för den fotointresserade, nämligen en Canon EOS 1300D, värde 4390 kr! En perfekt instegskamera för den som vill börja fotografera med systemkamera. Dessutom har den en smart Wi-Fi-anslutningsmöjlighet vilket är toppen för dig som vill kunna ta bättre bilder till ditt instagram-flöde på ett smidigt sätt. För att vara med och tävla i dagens lucka ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till! 

1) Hur stor summa donerar Canon till Röda korset julen 2016? 
2) Vem eller vad vill du dokumentera om du vinner Canons EOS 1300D?

 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till vinnaren Emma som svarade kl: 7:10:28 - maila dina uppgifter till frida.ramstedt@trendenser.se så kommer din vinst inom kort!

*Tävlingen pågår tom 20/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Canon. Deras beslut kan ej överklagas. Du måste vara 18 år för att delta. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. En kamera ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Veckans söndagssummering v 50 - 2016

Vi har kommit till årets näst sista söndag och det har blivit dags att skriva årets näst sista summering av nyheter och snackisar från inredningsbranschen. Mäklarna har taktat ner inför de stundande julledigheterna men PR-byråerna jobbar på med sina pressreleaser och bloggarna likaså. Här kommer ett hopkok av viktigt att veta från veckan som gått!
Förvarings- och inredningskedjan Granit breddar sitt sortiment med en egen ekologisk skönhetsserie. Väldigt fina förpackningar och bra på både insida och utsida. Läs mer om Mellan Rum HÄR!
Och på tal om branschglidningar och hudvård som moderiktiga inredningsdetaljer så har L:A Bruket flyttat in till Filippa K i veckan (en liten shop-in-shop). Två varumärken med fokus på hållbarhet. Bra kombo!
Hypade Plethora Magazine har släppt ett nytt nummer. Jag och Caroline premiärbläddrade när vi var hos Frama i Köpenham nyligen, men nu finns det att beställa hos Artilleriet. Läs mer HÄR!
När Mater lanserade sitt bord Mater Bowl Table 2011 var det gjort i mangoträ. Modellen blev populär och nu lanserar man en ny version av bordet, denna gång i återanvänd aluminium. Trend på G?
 
Värt att notera: 
- Doftföretaget Byredo lanserar en egen... pläd? Byredo Blanket
- Hemnet har fått nya ägare i investmentbolaget General Atlantic
- Dessa är nominerade till Årets Rum
Sustainability Thinking blir temat på nästa års Stockholm Design & Architecture Talks
- Och Västra Götalandsregionen satsar en halv miljard för att öka hållbarheten inom mode, textil och möbler
Danska Nordic Appeal som specialiserat sig på ergonomiska och "eco-friendly Mac Book stands" och hållare för Apples datorer har fått fin uppmärksamhet av bloggarna efter deras senaste pressutskick med snygga bilder. Både interiört och som attiralj i väskan. Lätt att bära med sig och smart som krockskydd i handväskan också. Veckans mest ombloggade lägenhet till salu? Jag tror Josefin Håågs styling för Fantastic Frank tar hem priset. Njut av bilderna HÄR och ha en fin fjärde advent!
Foto: Granit, L:A Bruket, Plethora, Mater, Fantastic Frank

LUCKA 18: BLOMSTERLANDET

Bakom dagens lucka gömmer sig presentkort från Blomsterlandet, värde 2000 kr! I år hämtar de inspiration från naturen och pyntar med naturliga färger. Några av deras växtfavoriter just nu är bl.a. rumsgran, julros och hyacint men hos Blomsterlandet finns alla julens blommor, krukor pynt och dessutom ett brett sortiment av granar - perfekt i juletid. För att vara med i och tävla dagens lucka ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till! 

 

1) Vad kostar den billigaste Kungsgranen hos Blomsterlandet? 
2) Vilka är dina favoritväxter till jul? Motivera kort varför.

 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till vinnaren Ida som svarade kl 14:04:56 Maila dina uppgifter till frida.ramstedt@trendenser.se så kommer din vinst inom kort.

*Tävlingen pågår tom 19/12 kl 10.00 Vinnaren utses av en jury från Blomsterlandet. Deras beslut kan ej överklagas. Du måste vara 18 år för att delta. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. Ett presentkort ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Instamoments @trendenser

Den där förkylningen som kom på besök visade sig vara av den mer envisa sorten, så jag orkade inte många knop igår - men en pyntad gran blev det till slut - om än sent om sider. Ska göra ett försök att ta foton på den i dagsljus vad det lider och visa pyntet jag pratat om men om ni undrar varför utlovad bildrapportering dröjt så stavas ursäkten total trötthet. Här kommer i alla fall en kort summering om vad jag haft för mig på instagram sista tiden! Vill du följa så finns jag under @trendenser
1) Missa inte #trendensersjulkalender2016 på Instagram. Fina vinstchanser varje dag t.o.m julafton!
2) Jag fick nyligen den finaste läsargåvan på länge. Kolla in dessa handgjorda underlägg av sadelgjord och renskinn. Made by @cissela_c Jag tackar och bockar!
3) En annan fin gåva. Blomsterbud från Mateus med deras nya fina krukor. Hyacinterna doftar ljuvligt!
4) Fredagens inlägg på film. 
5) Nytt motto efter att ha fått smaka på samtliga ingredienser. Jag vill inte vara sån själv. 
6) Julklappsinslagning för kunds räkning. När det ska paketeras hemma är det lite mera... kaos.
7) En magisk morgon utanför Spinneriet. Kolla in klippet så förstår ni. 
8) En annan magisk och helt ostylad morgon hemma. Adventsmys IRL. 
9) Vad som står på dagens schema? Premiärbak i den nya ugnen. Köket är klart. H A L L E L U J A! Jag är så peppad att det kanske blir pepparkakor också!

LUCKA 17: KAY BOJESEN

Bakom dagens lucka döljer sig en dansk designklassiker som blivit lite av en maskot för mig. Kay Bojesens fina apa i trä som i år fått en ny accessoar man kan köpa till runt jul, nämligen en söt avtagbar tomteluva av trä! I vinstpaketet ingår en apa värd ca 1100 kr och en tomteluva värd ca 199 kr. Totalt vinstvärde ca 1299 kr. För att vara med i och tävla dagens lucka ska du svara på följande två frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till! 

1) När föddes Kay Bojesens ikoniska träapa?
2) Vilken annan accessoar skulle du vilja se som tillbehör till apan förutom tomteluvan och studentmössan som finns idag? Motivera kort.

 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till vinnaren funkisistan som svarade 10:24:53, maila dina uppgifter till frida.ramstedt@trendenser.se så kommer din vinst inom kort!

*Tävlingen pågår tom 18/12 kl 10.00 Vinnaren utses av en jury från Kay Bojesen. Deras beslut kan ej överklagas. Du måste vara 18 år för att delta. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. Ett kit ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Happy Friday!

Ikväll skulle jag egentligen ha gått på Carnegies årliga julmiddag men en envis förkylning tvingade mig att välja pyjamas före paljetter. Nu sitter jag hemma och väntar på årets kanske mest efterlängtade blombud istället; en KRAV-märkt julgran! Tack snälla Smålandsgran för att ni kunde göra ett undantag för mig och fixa utkörning till Kungsbacka. Och med så kort varsel dessutom. Ikväll blir det pyntning, pepparkakor och tidig läggning. Imorgon hoppas jag känna mig lite piggare och då lovar jag att visa fler bilder på vad jag menar med tradition före trend när det kommer till juldekorationer. Happy Friday!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

LUCKA 16: HIMLA

Idag har ni chans att vinna ett av Himlas 7 julpaket. I potten ligger ett komplett bäddpaket med 2 st påslakan och 2 st örngott från Himlas serie Sunshine i 100% lin. Sängkläderna är tvättade efter sömnad vilket ger en mjuk och skön känsla. För att vara med i och tävla dagens lucka ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till! 

1) Vilket av Himlas julpaket skulle du vilja ha under granen?
2) Vad betyder Himla för dig? Motivera kort.

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till vinnaren Clas som svarade kl 10:04:27 Maila dina uppgifter till frida.ramstedt@trendenser.se så kommer din vinst inom kort.

*Tävlingen pågår tom 17/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Himla. Deras beslut kan ej överklagas. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. Ett kit ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Lookalikes: Glasvaser

Formgivaren Carina Seth Andersson har gått från klarhet till klarhet med sina populära vaser de senaste åren. Dagg för Svenskt Tenn blev ju genast en storsäljare, och ett lyft för hela industrin eftersom handblåst och arbetat svenskt glas fick ett uppsving. Det senare alstret för Skruf, Pallo och Pony vase, har gått samma lyckliga öde till mötes. Döm därför om min förvåning när Färg & Form skickade ut sin pressrelease för våren, med produkter framtagna i samarbete med Ernst Kirschteiger och denna bild uppenbarade sig. Men, är det bara jag? Är inte de här lika som bär? F'låt Ernst - jag gillar ju dig - men tar man av läderhalsbandet från din nyhet så kan man ju knappt se skillnad på vad som är vad. 
Bild 1: Carina Seth Anderssons vas Pallo, finns i två storlekar pris från 3000 kr
Bild 2: Nyhet, Ernst Kirschteiger för Färg & Form - lanseras våren 2017. 

LUCKA 15: LAYERED

Idag har Trendensers läsare chans att vinna mattan Byzantine Misty Sky från det populära svenska varumärket Layered, värde 8900 kr Mattan är vävd för hand / handvävd i 100% ull med mönsterinspiration från Byzantine empireFör att vara med i och tävla dagens lucka ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till!

1. Vilka tre storlekar finns Layereds ullmattor i?
2. Om du skulle vinna mattan, vilket rum skulle du inreda den med och varför? Motivera kort. 

 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till vinnaren Anna-Lotta som svarade kl 11:36:19 Maila dina uppgifter till frida.ramstedt@trendenser.se så kommer din vinst inom kort.

*Tävlingen pågår tom 16/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Layered. Deras beslut kan ej överklagas. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. En matta ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Julklappstips från Trendenser & Friends

Tack för den fina responsen på Trendenser & Friends senaste satsning med formgivaren Anna Elzer Oscarsons signerade skisser och krokier. Ni har väl inte missat att Anna nyligen vann Svensk Forms Konsthanverkspris som ges ut tillsammans med Lauritz, som gjort bedömningen att hennes alster kommer bli framtida samlarobjekt. Om du är på jakt efter en unik julklapp kanske ett signerat konsttryck av Anna kan vara en fin sak att ge bort? Mer information om hur du beställer kan du hitta HÄR!

Nedre raden (från vänster till höger): 
Contemplate, 30x30 cm pris 359 kr inkl moms exkl frakt

Thinking, 40x30 cm, pris 459 kr inkl moms exkl frakt

Peace & Quiet 70x50 cm, pris 595 kr inkl moms exkl frakt

Casual, 30x40 cm, pris 459 kr inkl moms exkl frakt

Övre raden (från vänster till höger):

Dancing 70x50 cm, pris 595 kr inkl moms exkl frakt

Resting, 40x50 cm, pris 459 kr inkl moms exkl frakt

Mått och priser för respektive motiv anges ovan, från vänster till höger.
Här hittar du en numrerad förteckning över samtliga motiv.

Krokierna kan skickas med Posten mot portokostnad på 49 kr, inom Sverige. Motiven skickas utan ram / ej inramade. Inför jul kan även upphämtning på Spinneriet ordnas efter ök. Orderformulär och mer information kan du hitta på Trendenser & Friends hemsida!

Foto: Frida Ramstedt Trendenser.se samt Alice J för Trendenser & Friends
 
* inlägget är ett kommersiellt projekt och en del av satsningen Trendenser & Friends

LUCKA 14: OLSSON GERTHEL

Bakom lucka 14 döljer sig ett kit från designbutiken Olsson Gerthel. En lampa Gatto Piccolo från Flos (värde 3390 kr) och valfri väggljusstake LUP från HAY (värde 345-555 kr beroende på modell). Två moderna klassiker! För att vara med i och tävla dagens lucka ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till!

1. "Vilka olika material kan du välja till hyllplanen till den klassiska Stringhyllan?"
2. Om du fått välja ett tyg till soffan Mags Soft i Olsson & Gerthels webbshop.
Vilket av alla tyger hade du valt? Motivera kort. 

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till vinnaren Ekenäsliv som tävlade 2016-12-14 kl: 12:03:35. Maila dina uppgifter till frida.ramstedt@trendenser.se så kommer din vinst inom kort!

*Tävlingen pågår tom 13/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Olsson Gerthel. Deras beslut kan ej överklagas. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. Ett sopset och ett presentkort till en person ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 
 

Årets julpyntsinvesteringar

Tvärtemot vad många tycks tro så är jag inte alls särskilt trendkänslig när det kommer till julpynt. Jag vill hellre ha trygga rutiner än nytänkande och är därför ingen storkonsument av dekorationer såhär års. Men visst, några nytillskott att addera till samlingen blir det ju alltid. Mina senaste investeringar på det temat? När vi var i Köpenhamn fick jag med mig 3 (!) påsar av anrika Lankilde & Sons flaggspel. Nä, jag är inte från grannlandet, men jag tycker Dannebrogen är så fin (ser det som en tribut till mitt danska designintresse). En färsk mistel är ett måste och eftersom vår julgransfot är mystiskt försvunnen (Niklas?!) satsar jag på Markslöjds julgranskorg i år. Tidigare idag hämtade jag Dalaindustriers Änglaspel original som jag hade köpt via nätet. Som liten var det eviga plingandet en återkommande tradition hemma och lagom till Lucia kunde jag montera ihop ett klockspel till min egen lilla familj. Nu är jag redo för jul!
Foto: 1 / 2 / 3 / 4 

LUCKA 13: IRIS HANTVERK

Bakom dagens lucka döljer sig ett vackert sopset i valfri färg från det svenska anrika företaget Iris Hantverk + ett presentkort på 850 kr att handla för i webshop! Totalt vinstvärde: 1500kr! För att delta i dagens lucka ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till!

1) Vart i Stockholm ligger Iris Hantverks borstbinderi?
2) Vad skulle du köpa för ditt presentkort hos Iris Hantverk? Motivera kort ditt svar.

 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till vinnare FeiFei som svarade 20:06:48 maila dina uppgifter till frida.ramstedt@trendenser.se så kommer din vinst inom kort.

*Tävlingen pågår tom 14/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Iris Hantverk. Deras beslut kan ej överklagas. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. Ett sopset och ett presentkort till en person ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Dagens kontor - Be a warrior not a worrier

Idag jobbar jag hemifrån för att kunna ta emot en leverans av 835 kg ekgolv som ska komma "någon gång mellan kl 8-16". Man kan inte annat än avundas budfirmornas lösa boliner. Men, men. Jag passar på att arbeta från hemmakontoret, ta telefonintervjuer och mutar mig själv med min favoritchoklad medan jag jobbar undan lite administration inför julhelgerna. Fick den här fina anteckningsboken av Sofi och Bookbinders design och tänker att det ska bli mitt motto för nästa år. Om inte annat för att de senaste veckornas renovering på hemmaplan verkligen har lett det citatet i bevis. Med rätt inställning och hjälpsamma människor i sin omgivning kan man lösa det mesta, allt från VVS:are med 53 minuters varsel (tack än en gång Ola!) till golvläggare på mindre än 24 timmar (tack svärfar). Så, bättre att kriga på mot sina mål än ödsla tid på att oroa sig i onödan. Håll nu tummarna för att de sista bitarna faller på plats så har vi rott i mål mina husrelaterade nyårslöften innan jul. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

LUCKA 12: ATELJÉ LYKTAN

Bakom dagens lucka döljer sig en vacker julljusstake från det klassiska svenska belysningsbolaget Ateljé Lyktan! I potten ligger en adventsstake med nio ljus i svart med storleken 805X90X343 (L,B,H) - vinstvärde 5600 kr. Svara på de två frågorna i kommentarsfältet nedan, inom 24 timmar, för att delta. Lycka till!

1) Redan 2007 lanserade Ateljé Lyktan sin första armatur med LED – vad hette den? 
2) Var skulle du placera Adventure ljusstake om du vann? Motivera kort. 

 

Tävlingen är avslutad. Grattis till Johanna som svarade 2016-12-12 kl12:45:56 Maila till helene.feldt (@) trendenser.se så kommer din vinst inom kort!

 
*Tävlingen pågår tom 13/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Ateljé Lyktan. Deras beslut kan ej överklagas. OBS! Vinsten skickas endast inom Sverige! Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. En ljusstake ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Veckans söndagssummering v 49 - 2016

Andra veckan i december har bjudit på en blandad kompott av bland annat badrumsnyheter, så synkade både till väggfärger och rekvisita att rådande trender blir övertydliga. Lägg därtill en del lanseringar inför våren och lite branschskvaller på och ni har ännu en söndagssummering "at your service". 
 
Thomas Sandell är aktuell med en ny serie för Mora Armatur, som storsatsar på hållbara och driftssnåla armaturer. Jag tyckte kranarna var lite för lika Vola (förlåt) men duschen skulle jag mer än gärna kunna tänka mig här hemma. Mora One finns i utvalda butiker från och med 3 april 2017.
Norm Architects har designat ett nytt stilrent badkar för spanska märket Inbani, jag blev omedelbart förtjust i den bulliga men ändå strama formen med den lilla kanten på toppen. Snyggt!
Ralph Laruren Home är i blåsväder med sin nyhet Sonora Canyon Chair (pris ca 6000 USD) som påminner en hel del om Børge Mogensens klassiker 2224 från 1967 som produceras av Frederica Furniture. Tipstack till Anette. Nyfiken? Läs mer HÄR!
H&M Home har släppt pressbilder på sina vårnyheter SS17. Dovt, grått och brunt. Nu hör inte detta till saken, men om jag ska ge mig på en gissning så kommer Gubis soffa bli den nya IT-modellen. 
PANTONE har annonserat deras Color of the Year 2017. PANTONE 15-0343 grönska (Greenery). En upfriskande gul-grön nyans som väcker känslor till naturen och en symbol för nystart.
 
Några notiser: 
- Bygghemma har köpt upp Stonefactory
- Caroline Hjelte blir ny VD på Lagerhaus
- Nästa år införs en ny kemikalieskatt på hemelektronik 
- IKEA satsar en miljard på hållbarhet under nästa år!
 
Rörstrand och modeföretaget Minimarket har slagit sina påsar ihop och gjort en Memphis-inspirerad kollektion. Se mer HÄR! Veckans mest ombloggade lägenhetsobjekt till salu? Jag tror priset går till denna vindsvåning i Göteborg stylad av Emma Fischer / Emmahos och fotad av Alen Cordic. Kolla in Övre Majorsgatan HÄR och ha en fin tredje advent!
Foto: Mora, Ibani, BoBedre, H&M Home, Pantone, Rörstrand. Bjurfors / AlenCordic

Sponsrat inlägg: Ge din soffa nytt liv med BEMZ

I samarbete med Bemz som specialiserat sig på att göra snygga sofföverdrag till IKEA’s soffmodeller har jag förvandlat en standardsoffa till en trendriktig sammetssoffa. Just nu är det ju väldigt populärt med den Art Deco influerade inredningsstilen så vi klädde om Nockeby i den nya kollektionen Zaragoza Vintage Velvet som Bemz tagit fram i samarbete med Designers Guild. Resultatet blev en helt annan känsla och förvandlade soffan från lumpen till lyx på 5 minuters insats. Perfekt för dig som fyndat en soffa från Blocket eller har en sliten IKEA-soffa hemma som behöver nytt liv. Bemz har över 250 olika tyger att välja mellan som gör att du enkelt kan förnya eller göra om en IKEA-soffa i ett kick.  
FÖRE: En naken IKEA Nockeby som såldes billigt utan klädsel. Tips: Om du inte vet exakt vilken modell du är på jakt efter, leta på Blocket med sökord som "IKEA" + "soffa" eller "IKEA-soffa". 

EFTER: En elegant Art Deco inspirerad IKEA Nockeby i skimrande sammet. 
Eftersom klädslarna från Bemz är specialsydda utifrån olika IKEA-modellers design sitter de som en smäck. Om jag får säga det själv, nästan snyggare än originalklädslarna ibland gör. Alla Bemz överdrag går dessutom att tvätta i maskin vilket jag som småbarnsförälder tycker är ett stort plus.
Den här soffan går nu att köpa på Blocket. Mer info hittar du HÄR! Gillade du inte just den här modellen kanske du kan ge dig på en liknande make over med en annan. Det är ofta både billigare och mer miljövänligt att klä om en befintlig soffa än att köpa en helt ny. Nu har de dessutom lanserat en miljövänlig tygkollektion Bemz Respect som är gjord av återvunnen bomull (finns i 17 olika färger).Dagens tips!

Styling: Frida Ramstedt, Trendenser.se
Foto: Bodil Bergqvist

* Inlägget presenteras i samarbete med Bemz


LUCKA 11: KARDELEN

Bakom lucka 11 hittar ni en fin pläd från svenska varumärket Kardelen, värd ca 2100 kr (Lovely Wool Blanket). Den är dubbelsidig och består av ett lager ull och ett lager linne som håller dig varm samtidigt som den har en mjuk utsida. För att delta i dagens lucka ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till!

1) Vad är Kardelenes slogan för sitt Lovely Linen?
2) Vad är ditt bästa julmystips för att få lugn och ro i denna stressiga tid?

 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till vinnare Johanna som svarade 09:56:22 maila dina uppgifter till frida.ramstedt@trendenser.se så kommer din vinst inom kort.

*Tävlingen pågår tom 12/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Lovely Linen. Deras beslut kan ej överklagas. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. En produkt ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 
 

Hemnetgodis: Kajplats 6 på Liljeholmen

Via JM's blogg Hitta Hem sprang jag på det här arbetsrummet i en visningslägenhet för Kajplats 6. Några stylingtips att ta med sig om man bor eller ska flytta till en nyproducerad bostad? Satsa på ett stort skrivbord (mindre matbord) på hemmakontoret. Om platsen finns, varför inte? Och våga vända det på tvären och ställa det en bit in i rummet. Notera också kroklisten. Med hjälp av några läderband och träkulor har du alltid favoritmagasinen nära till hands. Fler bilder hittar du HÄR
Fotograf: Sara Medina Lind Styling: Marie Ramse Inredning: LOFTSTHLM Tine Sandberg 

LUCKA 10: ELDVARM

Idag har ni möjlighet att vinna Eldvarms vackra eldstadsset med redskap för kaminer och öppna spisar, formgivet av Emma Olbers med detaljer i vegetabiliskt garvat läder. I potten ligger Emma Classique - Walnut värde 4350 kr. För att delta i dagens lucka ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till!

1) Från vilket garveri kommer lädret på Eldvarms produkter?
2) Vilka sommar/utomhusprodukter skulle du vilja se i Eldvarms sortiment? Motivera kort.

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till Anna Stenberg som tävlade kl: 12:23:55 och har utsetts till vinnare Maila dina uppgifter till frida.ramstedt@trendenser.se så kommer din vinst inom kort!

*Tävlingen pågår tom 11/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Eldvarm. Deras beslut kan ej överklagas. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. En produkt ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

LUCKA 9: ELLOS

Bakom dagens lucka döljer sig ett presentkort på hela 5000 kr att använda i Ellos webbshop. De har ett stort sortiment av både hemtextil, gardiner, mattor, inredning och möbler - men också av sin egen Concious Choice collection med inredningsprodukter av ÖKO-tex certifierad bomull och lin. För att delta i deras lucka ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till!
 
1) Vad skulle du vilja se mer av i Ellos Conscious Choice? Motivera dina idéer kort. 
2) Berätta vad du skulle köpa för ditt presentkort på Ellos.se om du vann 5000 kr att handla för.
 
Tävlingen är avslutad. Grattis till Johanna som svarade 2016-12-09 kl 10.29.50 Hör av dig med dina uppgifter så kommer vinsten dig tillhanda inom kort. 
*Tävlingen presenteras i samarbete med Ellos och pågår tom 10/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Ellos. Deras beslut kan ej överklagas. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. En produkt ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

I am not Supermam(ma)

Idag hittar du en intervju med mig på Blogg.se's startsida som handlar om min nyligen avslöjade graviditet och hur jag som inredningsbloggare tänker kring babyrum och allt som väntar. För att parafrasera ett klassiskt uttryck "I'm not Superman" så är jag inte någon supermamma heller, för den delen. Kanske tröstande läsning för den som sitter hemma med ett nyfött barn just nu och inte känner att livet är så lattjolajban som man hade trott. Det är okej. Och det blir lättare. Tack till Anna för de fina bilderna. 
Foto: Anna Roström, Smallpigart.se 

LUCKA 8: PALMGRENS

Idag har du chans att lägga vantarna på det anrika och svenska varumärket Palmgrens senaste nyhet, en papperskorg i rotting och läder (värde 3595:-). Denna produkt lanseras nu till jul och kommer att finnas i natur/rotting, svart/rotting och cognac/rotting. För att delta i dagens lucka ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till!

1) I webbshopen under rubriken kontakt återfinns Palmgrens äldsta medarbetare, en….?
2) Var i ditt hem skulle du placera denna papperskorg om du vann? Motivera kort. 

Tävlingen är avslutad. Grattis till Henrik som svarade kl 13:04:21 Hör av dig med dina uppgifter så kommer vinsten inom kort!

*Tävlingen pågår tom 9/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Palmgrens. Deras beslut kan ej överklagas. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. En produkt ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Sponsrat inlägg: Fira jul som Miljönär

Med julen och årets kanske mest kommersiella högtid runt hörnet vill jag och Avfall Sverige passa på att inspirera till en mer hållbar jul! De har tagit fram märket ”Miljönär-vänlig” för att att uppmärksamma dem som gör det möjligt för allmänheten att laga, låna, återanvända eller att på annat sätt bidra till att minska avfallet. I samarbete med Avfall Sverige har jag tagit fram tre förslag på saker man kan göra med grejor man har hemma - idéer för julklappsinslagning, eget pynt och gåvor som du kan recycla istället för att köpa nytt och på så vis dra ditt strå till stacken för att minska sopberget efter julhelgerna.

Slå in dina paket med fantasi istället för färdiga lösningar. Skippa det kulörta julklappspapperet och jobba med sådant du annars kanske hade slängt i soporna. Stickade plagg med hopplösa hål som inte kan lagas kan bli lika fint om inte ett finare omslag som en rulle glossigt papper med tomtar - innan du lämnar det på textilåtervinningen. Tråckla ihop delarna istället för att tejpa så spar du ännu mer resurser och klipp av ärmarna så får du en fin presentpåse till glöggen med ett sidenband. 
Skippa plastkulorna i granen och satsa på vackra veck och vikningar av tidningspapper i år. Den här stjärnan blir fin ju fler du orkar göra och när du tröttnat på pyntet är det bara att lägga dem i tidningsåtervinningen!
Vill du ge bort en knuff i rätt riktning? Ge någon ett paket med allt som behövs för att plastbanta köket! Leta efter vackra gamla träredskap på loppis och slå in dem i en grytvante!

Några tips till dig som vill fira jul som Miljönär: 
- Bytlåna julgranspynt istället för att köpa nytt!
- Våga ge bort dina använda favoriter. En bok du läst flera gånger, barnens urvuxna men välbevarade plagg, fina pussel, leksaker och spel som inte längre används osv. 
- Gör egen julkola eller granola istället för att ge bort en blomma, eller en burk hemmagjord sylt och en mössa du stickat själv. Att ge sin tid och sin omtanke är väl det finaste man kan göra?
- Köp begagnade julklappar. På loppis och second hand finns massor med personliga presenter som är snälla mot miljön och roligare att få än dussinproducerade produkter. 

- Undvik färdigt julklappspapper med kulört tryck, ordna istället en inslagningskväll tillsammans med dina vänner där alla tar med sig spillmaterial / tidningspapper / skräp som kan användas för att dekorera paket och ha en liten tävling där mest kreativa paker vinner. 
- Gör familjen till nollor! Minska matavfallet och köp inte hem mer än ni kommer att äta uppå på julbordet. Gör det till en sport att äta upp resterna och ha som mål att inte behöva kasta någon mat i år!
-  Lämna in granen till återvinningen när du dansat ut julen så kan den bli värme. 

Alla verksamheter, företag, privatpersoner eller organisationer kan ansöka och tilldelas den här märkningen. Huvudverksamheten måste dock vara att laga, låna eller återanvända eller att på annat sätt minska avfallet. Till dessa verksamheter delar de ut ett guldmärke! Läs mer här: Miljönär.se På deras sajt kan du också ansöka om att få märkningen Miljönär-vänlig. Villkoren är att verksamheten arbetar med att laga, låna och/eller återanvända. När man fått klartecken får man guldmärket att använda fysiskt i din lokal och digitalt i tryck eller andra media.

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 
* Inlägget presenteras i samarbete med Avfall Sverige

LUCKA 7: RUM21

Bakom dagens lucka döljer sig valfritt soffbord i carrara-marmor från Rum21! I potten ligger ett Marvelous soffbord från Decotique i storleken 120x60 cm, 80x80 cm eller 60x60 cm – du väljer själv vilken storlek som passar dig bäst. Svara på de två frågorna nedan i kommentarsfältet för att delta och lycka till!

1) Rum21 firar årsjubileum 2016. Hur många år fyller de?
2) Vad saknar du för möbel-/inredningskategorier på Rum21.se? Motivera kort. 

 

Tävlingen är avslutad. Grattis till Emma som svarade 2016-12-07 kl 20:39:25 Maila din hemadress till helene.feldt (@) trendenser.se så kommer vinsten dig tillhanda inom kort!

*Tävlingen pågår tom 8/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Rum21. Deras beslut kan ej överklagas. OBS! Vinsten skickas endast inom Sverige! Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. Ett bord ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Lookalikes: Hans-Agne Jakobssons "Tratten"

Hans-Agne Jakobsson var en svensk inredningsarkitekt och möbelformgivare som arbetade hos General Motors som industridesigner och sedermera var assistent till Carl Malmsten och Werner West innan han 1951 grundade det egna belysningsföretaget Hans-Agne Jakobsson AB i Markaryd. En av hans mer kända modeller heter Tratten och jag är själv uppvuxen med dessa utomhusarmaturer på mitt barndomshem. Nu när trattformade skärmar är i ropet har hans design åter fått ett nytt uppsving och många efterföljare på marknaden. Denna modell från Westal i koppar är inte helt olik storsäljaren Tratten från 60-talet som tagits upp i produktion igen av Örsjö belysning. Eller vad säger ni om de här. Lika som bär?
Bild 1: Tratten Hans Agne Jakobsen design (numera producerad av Örsjö belysning) pris 3895 lr
Bild 2: Westal Tratt i koppar,  pris 1729 kr

LUCKA 6: ASPLUND

Idag har en läsare chans att vinna svenska Asplunds hatthylla Belle Petite, värde 3500kr. En liten hatthylla i lackad metall och ekfanér med en läderlindad stång som är lika fin i den lilla hallen eller studentrummet som i gäststugan. För att delta i dagens lucka ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till!

1) Belle Petite är ritad av succéduon Broberg & Ridderstråle som även gjort serien Tati. Deras första design för Asplund var en matta, vilken?
2)  Belle Petite passar fint i ditt sovrum, dressingroom, hall eller att bara visa din finaste outfit. Vad skulle du hänga på din Belle Petite?

Tävlingen är avslutad. Stort grattis till Anna Charlotta som svarade 2016-12-06 kl 09:56:44 Maila dina uppgifter till frida.ramstedt@trendenser.se så kommer din vinst inom kort!

*Tävlingen presenteras i samarbete med Asplund och pågår tom 7/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Asplund. Deras beslut kan ej överklagas. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. En produkt ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Instamoments @trendenser

Jag håller i hatten och åker med i livets bergochdalbana som bjudit på en rafflande färd mellan Köpenhamns gourmetrestauranger, kökskaos på hemmaplan och roliga jobbuppdrag den senaste veckan. Instagram Stories slocknar ju efter 24 h men om du missat så kommer här ett smakprov på vad jag har haft för mig!
1) Efter förra veckans minst sagt maxade dagar i den danska huvudstaden (och en ny bekantskap som jag måste berätta mer om senare) är jag taggad på att skriva ihop en Köpenhamnsguide. Min senaste upptäckt på det hållbara temat? Restaurang Relæ. Magiskt god mat.

2) Helgens stora projekt. Bara att fälla in känselspröten och köra. Snart klart!

3) Ligger efter i min rapportering men efter att ha sett årets julbord hos Royal Copenhagen live är detta fortfarande min favorit. Mark Tan FTW.

4) Behind the scenes från ett jobb för Bemz.

5) Föräldrahumor. 

6) Extra spännande helgunderhållning blir det ju när man inte kan husera hemma pga hantverkare. En egen studio kan vara bra att ha - även på söndagar.

7) Hos mig har det varit advent från juni till jul. Nu längtar jag efter att få fira på riktigt!

8) Trendenser & Friends rullar på i bakgrunden. Här är en bild från förra veckans plåtning. Till dags dato har vi sålt nära 200 konsttryck av Anna Elzer Oscarssons tidiga kroki-skisser, så skynda fynda innan de tar slut. 

9) Sist men inte minst. Mitt livs bästa investering. Jag utlovade en FAQ kring att frimura en kamin. Har samlat på mig de frågor som dykt upp sedan i våras men hit me with your questions så kör vi i veckan!
 
Vill du följa mig på Instagram hittar du mig under: @trendenser

LUCKA 5: MINIROOM

Idag har ni chans att vinna ett  paket innehållandes: Lektäkt Tipi Numero 74 – Ljusgrå: 1 439 kr i 100% bomull med pinnar av trä / Kudde stjärna 3-pack : 299 kr från Miniroom.se, som har massor med fina produkter för barnrumAlla Numero74s produkter är handgjorda och produktionen följer etik och rättvisa genom hela produktionskedjan. För att delta i dagens lucka ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till!

1) Till vilken liten person vill du ge vinsten om du vinner?
2) Vad skulle du vilja se mer av på miniroom.se, motivera kort

 

Tävlingen är avslutad. Stort grattis till Marit som svarade 2016-12-05 kl 17:02:48 Maila dina uppgifter till frida.ramstedt@trendenser.se så kommer din vinst inom kort!

*Tävlingen presenteras i samarbete med Royal Design och pågår tom 6/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Miniroom. Deras beslut kan ej överklagas. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. En produkt ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Veckans söndagssummering v 48 - 2016

Efter en smått kaosartad helg för egen del (med köksdemontering på schemat) har det blivit dags att summera veckans nyheter från inredningsbranschen. Här kommer en hopkok av de mest uppsnackade händelserna som passerat revy de gångna sju dagarna. Hoppas ni gillar!
Stylisten Anna-Leena har öppnat studio och butik i fotografen Anna (Smallpigart.se's) nya lokaler ute på Ekerö nu i helgen. Ser onekligen väldigt fint ut.  
Daniela Witte har stylat och fotat pressbilderna till Nikki Taylor och Isabella Wittes nya prints Primates där 10% av försäljningen går till Världsnaturfonden WWF's arbete för Orangutangernas överlevnad. Bravo. 
Radarparet Emma Lagerberg (stylist) och Petra Bindel (fotograf) är aktuella med en ny bok; Homes!
Smålands skinnmanufaktur, Formverket och Granit och fortsattätter samarbetet och lanserar en ny kollektion tillsammans. De nya produkterna rör sig runt kök och förvaring med svarta detaljer. 
 
Notiser: 
- Malmö stad satsar på automatiserad sortering för textilåtervinning. Heja!
- Hemtex har haft pressvisning för våren 2017. Emma von Brömsen lanserar Hemtex-kollektion!
- Formex trendrestaurang goes Coco Funiverse. Trendtemat satt för vårens mässa. 
- Residence Stora Formpris har gått av stapeln. Mingelbilder hittar du HÄR om du vill få ett ansikte till några av landets mest kända formgivare, personligheter och designkändisar i vår bransch.   
Modebloggare Sofi Fahrman har lanserat en kollektion präglade anteckningsböcker med hennes favoritcitat på omslaget - i samarbete med Bookbinders design. Och veckans mest ombloggade Hemnet-objekt? Jag tror den här pärlan tar priset. Till salu via Skandiamäklarna. Njut av bilderna och ha en fin andra advent!
Foto: Anna-Leena, Daniela Witte, Petra Bindel, Granit, Bookbinders och Skandiamäklarna

Sponsrat inlägg: Min önskelista från Ellos + rabattkod!

I samarbete med Ellos har jag valt ut ett par saker som jag personligen önskar mig från deras sortiment, och som jag också tror kan funka som finfina julklappstips till andra. Sådant som både funkar att ge bort eller skriva upp på sin egen önskelista. Hoppas det kan inspirera!

I helgen får du 30% rabatt på den dyraste varan när du handlar*
Ange denna rabattkod i kassan: 345449 
1) Ett lyxigt och ekologiskt bäddset från Ellos Premium Collection i Oeko-Tex-certifierad och hållbart producerad bomull. Pris 999 kr för tre delar. 
2) Ett fint armband från Sophie by Sophie (nytt varumärke i deras webbshop) 790 kr i silver
3) Kaffebryggarnas Rolls Royce! Jag har haft en Moccamaster i snart 10 år och är galet nöjd med kvalitén. Skulle behöva uppdatera vår hemmamodell med automatisk avstängning. Denna ligger därför högst på vår önskelista i år. Hemelektronik ingår inte i rabatterbjudandet men den är så bra så jag kan inte låta bli att rekommendera den ändå.
4) Boktips! Är du liksom jag nyfiken på entreprenörer och drivna människor kanske du också är nyfiken på den här boken som beskriver Ellos grundare och hans livsresa. Jag hoppas på ett hårt paket under granen i år! Pris 140 kr
5) Lash food. Jag har letat en ekologisk lash primer till ögonfransarna länge och blev så glad när jag hittade denna på Ellos skönhetsavelning. Pris 275 kr
6) Nya fräscha badlakan och handdukar, vem blir inte glad av att få det? 
7) En liten steamer! Mitt absolut bästa tips till den som avskyr att stryka eller har skjortor, blusar och klänningar i omtåliga material som är svåra att få släta med ett vanligt strykjärn. Kolla in den här steamern från Philips. Jag har haft en på jobbet länge men önskar mig en privat. Perfekt storlek så den skulle rymmas i väskan om man ska ut och resa! Kan varmt rekommenderas. Och tomten får gärna köpa en extra till mig!
 
*Rabattkodens villkor  
Rabattkoden gäller på nybeställning av kläder, skor, hemtextil, inomhusbelysning, leksaker, tapeter eller mattor på Ellos. Gäller max en gång per kund, t.o.m. midnatt 2016-12-04. Kan ej kombineras med andra erbjudanden, prissänkta varor eller varor märkta med "kampanjpris" eller "design by". UGG, Odd Molly, SPANX, Vagabond och Odd Molly home är undantaget rabatten. Gäller max en gång per kund. Ellos reserverar sig för eventuella tryckfel.  

LUCKA 4: ROYAL DESIGN / KLONG

Bakom dagens lucka döljer sig den vackra ljusstaken Gloria från svenska Klong, sponsrad av Royal Design (värde 1500kr). När jag tänker på hållbarhet inom inredning tittar jag inte enbart efter vad en vara är tillverkad av och hur den har producerats, utan också hur länge formen kommer stå sig för ögats slitage och vilket andrahandvärde den lär ha i framtiden. Gloria är en prisbelönt ljusstake i försilvrad mässing som redan blivit en signaturpjäs av vår tid och den perfekta inredningsaccessoaren både till de mörka men även ljusa kvällarna på året, eftersom den är lika fin tänd som släckt! Min gissning är att Gloria kommer leva länge i våra hem och på auktioner i framtiden och när den gjort sitt är det bara att göra som med ljusen, stöpa om materialet till något annat. För att delta i dagens lucka ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till!

1) Var skulle du placera Gloria i silver om du vann?
2) Vad tycker du är bäst med RoyalDesign.se? Motivera kort. 

 

Tävlingen är avslutad. Grattis till Katarina som svarade 2016-12-04 kl 18:14:11 Hör av dig med dina adressuppgifter så kommer vinsten inom kort. 

*Tävlingen presenteras i samarbete med Royal Design och pågår tom 5/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från RD. Deras beslut kan ej överklagas. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. En produkt ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Sponsrat inlägg: Grafiska tryck från Diakonia

I samarbete med biståndsorganisationen Diakonia skulle jag vilja tipsa om deras grafiska tryck och citatkort såhär inför jul. De säljs till förmån för eldsjälar runtom i världen som driver projekt som gör att människor själva kan ta sig ur fattigdom och förtryck. Jag tänker att Diakonias mindre prints kan vara fina att skicka som julhälsningar, med dubbel omtanke - både för mottagaren och som stöd för Diakonias biståndsarbete. Alla motiv och mer information om Diakonias arbete hittar du HÄR!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 
* Inlägget är skrivet i samarbete med Diakonias gåvoshop

LUCKA 3: TELL ME MORE

Idag har ni chans att vinna ett fint paket från Tell Me More innehållandes deras Waffle blanket green, Waffle cushion cover green, Cushion cover linen light grey och Cushion cover linen off White. Sköna textilier i fina naturmaterial som bara blir mjukare och finare med tiden. Totalt värde: 2200 SEK För att delta ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till!

1) Hur många färger finns Tell Me More’s linneserie i?
2) Vad är Queue candleholder gjord i för material?
3) Vem skulle du vilja ge dessa produkter till i julklapp och varför? Motivera kort. 

 

Tävlingen är avslutad. Stort grattis till Karin Stjärnkvist som svarade 2016-12-03 kl 09:39:55. Maila dina uppgifter till frida.ramstedt@trendenser.se så kommer din vinst inom kort!

*Tävlingen presenteras i samarbete med Tell Me More och pågår tom 4/12 kl 09.00 Du måste vara 18 år för att få delta. Vinnaren utses av en jury från Tell Me More. Skickas inom Sverige. Deras beslut kan ej överklagas. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet eller bloggsystemet. En produkt ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Happy Frida!

Idag är jag extra glad. Inte bara för att det är fredag och att jag har haft en fin vecka - utan för att vi har en speciell anledning att fira i vår lilla familj. Det är en sak jag inte har berättat för er (ännu). Jag är nämligen gravid! Vi väntar barn och det är ett efterlängtat litet syskon på väg. I och med att vi har gjort rutinultraljudet nu och allt såg fint ut, så vågar jag prata högt om det som rört sig i mitt huvud under de senaste 21 veckorna. Jag är ju redan mer än halvvägs, så ni förstår säkert att det varit svårt att inte försäga sig och att smyga med illamående, massiv trötthet och en (minst sagt) växande mage. Men jag har inte velat jinxa något. Bilden har inget med inredning att göra - men förutom att jag vågar prata om det nu - så har jag också köpt de allra första bebiskläderna idag. Jag slog till på en söt cardigan från Little Eco och en kimono i ekologisk bomull. Och så har jag tvättat upp lite plagg som han ska få ärva vidare. Så nej, jag har inte stavat fel i rubriken. Idag är det en riktigt Happy Frida som önskar trevlig helg! 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

LUCKA 2: IRE

Bakom den andra luckan i julkalendern hittar ni Emma Olbers soffbord S-Wood från Ire (värde 4850 kr) som precis blivit märkt med Möbelfakta! Bordet ritades och producerades ursprungligen av återvunnet trä från Stockholms innerstad till en utställning under Stockholm Furniture Fair 2012. Idag tillverkas det av massiv ask som ytbehandlats med vitpigmenterad Osmo hårdvaxolja. Monteringen av benen sker helt utan lim eller skruv med hjälp av en plugg. Ett bord för det hållbara hemmet! För att delta ska du svara på följande två frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till!
 
1) Hur går du tillväga när du ska köpa en ny möbel? Beskriv kort vilka inspirations och informationskanaler du främst använder och influeras av; ex. kompis, butik, magasin, blogg, Google mm)

2) Vilken produkt i Ires sortiment skulle du helst äga och varför? Motivera kort. 

 

Tävlingen är avslutad. Stort grattis till Zara Nordqvist som svarade 2016-12-02 kl 13:40:15 Maila dina uppgifter till frida.ramstedt@trendenser.se så kommer din vinst inom kort!

*Tävlingen presenteras i samarbete med Ire och pågår tom 3/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Ire. Skickas inom Sverige. Deras beslut kan ej överklagas. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. En produkt ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

FRAMA CPH

Igår fortsatte vår Köpenhamnsturné och vi var bland annat på studiebesök HÄR. I en makalöst fin studio / butik och ett galleri som tillhör Frama Cph. De ritar ju mest möbler, kök och inredningar men har även en del mindre saker till försäljning i sin lokal - som tvålar, kläder och tavlor. Jag noterar att danskarna går mer och mer mot avskalade installationer, podier, tomma ytor och sakral utställningskänsla. Men säga vad man vill om det, här imponerade de gamla apoteksskåpen nog ändå mest på mig. Så vackra!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

LUCKA 1: NORRGAVEL

Bakom den första luckan i årets jukalender på Trendenser döljer sig ett makalöst fint pris. Norrgavels svanenmärkta fåtölj Easy Chair, till ett värde av 11 900-12 900kr. Vinnaren får nämligen själv välja ytbehandling (olja, vitolja eller svart bets) och klädsel (vegetabiliskt garvat nötskinn från Tärnsjö Garveri eller linnetyg - nyhet för hösten 2016!). En möbel som bara kommer att bli vackrare med åren. För att delta ska du svara på följande två frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till!

1. Vem har formgivit Norrgavels Easy Chair?
2. Vad förknippar du med Norrgavel som varumärke? Motivera kort.

Tävlingen är avslutad. Stort grattis till Elin som svarade 2016-12-01 kl 21:49:04 Maila dina uppgifter till frida.ramstedt@trendenser.se så kommer din vinst inom kort!

*Tävlingen presenteras i samarbete med Norrgavel och pågår tom 2/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Norrgavel. Skickas inom Sverige. Deras beslut kan ej överklagas. Trendenser reserverar sig för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. En produkt ligger i potten. Skickas inom Sverige. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

TRENDENSERS JULKALENDER 2016

Traditioner är till för att följas och i år är det 9 år sedan jag lanserade konceptet med en julkalender på min blogg för första gången. För dig som inte hängt med tidigare betyder det att jag öppnar en ny lucka med fina vinstchanser - varje dag fram till julafton, i samarbete med utvalda samarbetspartners och företag. I årets kalender har jag fokuserat extra mycket på hållbara produkter och hett eftertraktade designklassiker som vi kommer minnas från året som gått. Jag vet att jag alltid säger det, eftersom luckorna tenderar till att trissas upp, men 2016 års kalenderinnehåll är nog det bästa i historien. Tillvägagångssättet är samma som alltid. Varje lucka är öppen i 24 timmar, man tävlar i kommentarsfältet genom att besvara ett par frågor med en kort motivering och man har lika stor vinstchans i alla luckor eftersom det är en jury från respektive företag som utser vinnarna - inte jag (så det finns ingen orsak att taktiktävla eller hålla sig ). Nytt för i år är att jag även kommer att köra en separat Instagram-kalender med helt egna vinster eftersom trycket från företagen har varit så stort för att få delta. I år har du alltså dubbla vinstchanser, varje dag och nedan hittar du en teaser på några av de sponsorer som är med i årets omgång. Stort tack till er!

* Inlägget presenteras i samarbete med julkalenderluckornas respektive sponsorer

Annons
Annonsera