Annons

LUCKA 2: IRE

Bakom den andra luckan i julkalendern hittar ni Emma Olbers soffbord S-Wood från Ire (värde 4850 kr) som precis blivit märkt med Möbelfakta! Bordet ritades och producerades ursprungligen av återvunnet trä från Stockholms innerstad till en utställning under Stockholm Furniture Fair 2012. Idag tillverkas det av massiv ask som ytbehandlats med vitpigmenterad Osmo hårdvaxolja. Monteringen av benen sker helt utan lim eller skruv med hjälp av en plugg. Ett bord för det hållbara hemmet! För att delta ska du svara på följande två frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till!
 
1) Hur går du tillväga när du ska köpa en ny möbel? Beskriv kort vilka inspirations och informationskanaler du främst använder och influeras av; ex. kompis, butik, magasin, blogg, Google mm)

2) Vilken produkt i Ires sortiment skulle du helst äga och varför? Motivera kort. 

 

Tävlingen är avslutad. Stort grattis till Zara Nordqvist som svarade 2016-12-02 kl 13:40:15 Maila dina uppgifter till [email protected] så kommer din vinst inom kort!

*Tävlingen presenteras i samarbete med Ire och pågår tom 3/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Ire. Skickas inom Sverige. Deras beslut kan ej överklagas. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. En produkt ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Kommentarer

 • SofiaS skriver:

  1. Jag köper möbler väldigt sällan och när jag gör det så satsar jag på kvalité som håller i många år. Information om bra varumärken får jag genom olika kanaler, det kan vara en vän som nämner något eller så läser jag om det på en blogg, tex. den här bloggen! Sedan googlar jag väldigt mycket för att jämföra och läsa recensioner. Jag väljer ofta neutrala färger på möbler och adderar färg med textilier och accessoarer.
  2. Stolen Hanna är så fin och tidlös. Älskar kombinationen med skinn och trä.

 • Linda Olsson skriver:

  1.När jag köper en ny möbel brukar tillfället ha föregåtts av en tids, kortare eller längre, tankfullhet kring vilken typ av gäst som det är läge att bjuda in i vårt hem. Inspirationen får jag främst från den känslan, vad behöver jag? Vad behöver vårt hem? Vad skulle vi må väl av?
  2.Jag skulle allra helst vilja äga soffan Rejoin och låta den få kvarstå i en enkel skepnad, i form av en divan, att likna vid en go kram att få omslutas av samt vid en plats att få landa, rakt upp och ned, hur man vill.

 • Pernilla skriver:

  1. Oftast dyker en tanke eller en känsla upp efter ett besök i någon butik eller på någon inspirationssajt och sedan börjar jag fundera på hur och vad jag vill ha, då är det bara att köra! Oftast blir det rätt på en gång! 🙂
  2. Soffan Vanity föll mig väldigt i smaken då det gällde design och komfort, det är väldigt viktigt att köpa en möbel som det är hög komfort på!

 • sofie gustafsson skriver:

  1) Jag brukar börja med att söka på bloggar efter inspiration samt använda # på Instagram för att se hur den ser ut hos andra.
  2) Soffbordet Ritz skulle passa perfekt hemma i vårt vardagsrum. Snygg design och att den är träfärgad

 • Mathias skriver:

  1. Vi använder en fysisk moodboard och pintrest moodboard. Mycket inspiration hämtas från hotell och restauranger. Det viktiga är att möbeln passar med känslan i rummet.
  2. Just nu skulle jag helst äga just detta soffbord S-wood för att det skulle passa alldeles utmärkt i vårt nyrenoverade kök/vardagsrum.
  Tack Frida för bra blogg!

 • Therese skriver:

  1, Jag kollar först produktägarens egen sida för att läsa om material och tillverkning. Sen tittar jag på inspirationsbilder på pinterest och bildsök på google. Brukar även göra en googlesökning för att se vad andra som redan köpt den tycker om möbeln.
  2, Soffan Dormi i färgen Bartolini conutry bco50 ljusgrön. I ögonfallande men ändå klassisk! Älskar den!

 • 1. Jag är oftast spontan när jag väl köper möbeln. Jag ser direkt om det "står mitt namn" på den. Men innan jag kommer dit så inspireras jag av månadsmagasin, bloggar och av mina dagrömmar.
  2. Åhh soffan Vanity är som en dröm. Jag skulle ha valt mörkblå sammet och sedan valt ett avtagbart tyg så att jag kan altinera stilen efter årstid.

 • Rebecka Frick skriver:

  1. När jag letar efter nya möbler börjar jag med att läsa bloggar, kollar Instagram och även Hemnet. Har även ett par favoriter till tidningar som dimper ner brevinkastet ett par gånger om året som jag brukar läsa. Ofta får man till dessutom bra information om formgivare, produktion och material på bloggar. Sen till det roliga, att åk ut till butik för att känna och klämma lite innan man väl bestämmer sig! 🙂
  2. Fåtöljen Hanna i färg och material Crevin pixel cpi05 sand skulle vara en dröm att ha ståendes i vardagsrummet! Otroligt vacker!

 • Caroline skriver:

  1. Jag blir matad med möbler via jobbet så när jag väl köper något har jag sett det ett antal gånger hos leverantörerna och det kan ibland dröja ett par år innan jag slår till. Så insprirerad blir jag helt enkelt via jobbet, men också instagram.
  2. Jag skulle vilja ha fåtöljen Hanna! Ursnygg!

 • Kajsa Holten skriver:

  1. Jag njuter av att samla inspiration på platser som kanske inte är de mest självklara. Den mysiga restaurangen som ligger i hörnet på gatan där jag bor, loppisgården en bit bort här i stan, och faktiskt min pojkväns mammas hus. De små detaljerna är oftast det viktigaste för att få en bra känsla i inredningen, men möblerna är de stora pusselbitarna. Att gå och känna och klämma eller kabskeprovsitta den där fina fåtöljen är det bästa sättet för mig att bli inspirerad och få en känsla av att "den där ska jag ha"!
  2. Jag har kärat ner mig i fåtöljen "Hanna". Tidlös, genuin och sjukt vacker att titta på. Provsatt den hemma hos en släkting till en kompis som berättade att det var design från Ire, och jag blev så avundsjuk på den fina möbeln.

 • Sara h skriver:

  När jag ska köpa en möbel utgår jag alltid från ett behov. Just nu är det behovet lämpligt nog soffbord. När behovet finns letar jag inspiration, i princip bara online. Först Pinterest och sen bloggar och instagram. När jag bestämt vilken stil lägger jagnågra månader att spana på begagnatmarknaden efter önskad stil. Ibland kan det ta flera år att hitta rätt möbel. Material är överordnat och spånmöbler göre sig icke besvär. Om inte begagnatmarknaden kAn hjälpa mig scrollar jag vidare i webbutiker tills jag hittat exakt det jag vill ha.
  2, förutom soffbordet ovan som är i topp på min lista gillar jag även fåtöljen rejoin väldigt mycket.

 • Sofia skriver:

  1. Jag börjar med att leta inspiration på Pinterest och hos mäklarfirmor som lägger mycket tid på sin styling. Sedan sätter jag ihop en moodboard på Polyvore för att se att möblerna går ihop bra med känslan jag har för rummet där den ska stå.
  2. Jag hade velat äga fåtöljen Hanna då den hade passat perfekt in i min framtida, första, egna lägenhet med tanke på vilken känsla jag vill skapa där.

 • 1. Jag och min man har precis köpt ett hus med massa mer utrymme än trean inne i stan som behöver möbleras. Till Mina moodboards letar jag just nu inspiration på bloggar, Pinterest och magasin.
  2. Huset har två allrum, så soffan "Sofo" tycker jag har en perfekt balans mellan att vara avslappnad och snygg. Den skulle mer än gärna få ståni vårt hus! ?

 • emma skriver:

  1) Jag hittar all inspiration på Pinterest i första hand för att kunna se inredning "live". Därefter googlar jag efter tänkbara sökord för att förhoppningsvis hitta rätt eller liknande produkt. Gillar också att kolla i olika magasin samt på instagram.
  2) Ritz eller S-wood soffbord. Det skulle passa in i min rustika inredning där jag blandar trä, grått och skandinaviska inslag.

 • Li skriver:

  1. Sedan ett tag har vi behövt en ny matta. Det första jag gjorde var att söka på Pinterest, det andra jag gjorde var att skriva "matta" i sökfältet på Trendenser…
  2. Soffan "Stay" skulle passa perfekt hos oss. Och namnet är ju väldigt inbjudande!

 • Linnéa K skriver:

  Jag gör mycket research på nätet, men ser till att informera mina vänner så att de vet vad jag är på jakt efter! Ju fler ögon desto bättre – dessutom kanske med lite ny input! Dessutom försöker jag hålla koll på blocket och secondhand-affärerna. Där finns väldigt mycket om man inte måste vara superspedifik! Tyvärr bor jag så att det knappt finns möjlighet att spana i verkligheten, då är det ju oslagbart för att få en känsla för möbeln! Ur Ires sortiment skulle fåtöljen Rejoin gärna få flytta in hemma hos mig. Drömde senast imorse om en stor mjuk fåtölj att sjunka ner i och äta risgrynsgröt till frukost.

 • kexin skriver:

  för tillfället så fångar jag mycket inspiration på nätet typ instagram och hemnet, men även från vänners hem.
  Sen brukar jag bara gå runt i möbelaffärer eller inredningsaffärer typ åhlens och ta in atmosfären.
  Äskar deras soffa puzzle, min nästa stora inredningsinvestering ska va en soffa i någon härlig färg. Blir ett bra inslag till det annars gråa soffgruppen. Kanske i himmelsbrått eller någon härlig ljus lila!

 • Katja skriver:

  1. Jag letar och söker efter hållbar inredning på nätet och inspireras i bloggar.
  2. Ritz fina soffbord snygg design och så hållbarhetstänk och snyggt när det är i trä.

 • Elin skriver:

  1. Bloggar och Pinterest har ett stort inflytande på mina beslut för inredning.
  1. Sittpuffen Luggage är min favorit. Ska leta efter den i butik!

 • Camilla Waxin skriver:

  1) Jag inspireras mycket av naturen men hittar också inspiration via pinterest och på instagram.
  2)Collar! Sån smart och snygg bäddsoffa. Jag har alltid velat ha en egen mysvrå för mig själv där jag kan läsa böcker och dricka en kopp te. Sen att kunna göra den till en säng för gäst som sover över är smart och verkar inte ta mycket plats.

 • Karin skriver:

  När jag skall uppdatera möbler hemma så har jag en långtidsplan först. Funderar mycket på vilken stil jag önskar och inspiration för detta hittar jag både i bloggar, instagram och ute på stan. Vill alltid få min prägel på min inredning. Möbler vill jag gärna känna på, sitta i, innan jag bestämmer mig. Kort: nätet, stan, beslut.
  Av Ihres produktsortiment har jag länge tittat på bäddsoffan alternativ 2 stbäddfåtöljer. Behöver detta till mitt arbetsrum.

 • Linn skriver:

  1. Jag börjar med att fundera på vilka färger, material, etc. som fungerar i rummet där möbeln ska stå. Eftersom jag har svårt att föreställa mig hur en möbel ser ut i en miljö så letar jag sen efter möbler i miljöbilder. Då kan det både vara bilder på Pinterest, Instagram, bloggar eller på återförsäljares webbsidor som gäller.
  2. Utöver soffbordet S-wood så är jag på jakt efter en skrivbordsstol och har förälskat mig i Chorus – särskilt i den senapsgula färg som ni visar på hemsidan. Hade storknat om jag fått hem den!

 • 1. Jag brukar få inspiration från många kanaler ex bloggar, tidningar och tv-program. Sedan kollar jag först de billiga alternativen: IKEA. Sedan mer dyrare alternativ: är det en bra investering? Utifrån detta tar jag sedn ett beslut.
  2. Soffbordet S-wood, passar perfekt in i vardagsrummet!

 • Anna skriver:

  1. Jag kollar mycket på bloggar, Instagram och google för att få inspiration. Men sen finns det inget som slår att traska runt på stan en dag och gå i olika butiker. För mig är känslan av en möbel väldigt viktig och jag vill kunna ta på och känna materialet. Ett fint material och hantverk gör mig alldeles varm på insidan.
  2. Förutom soffbordet vi tävlar om som är så fint så skulle jag vilja ha sittpuffarna "luggage". Dom skulle passa perfekt som extra sittplatser då vi gärna har mycket folk hemma. Sen tänker jag mig även att dom skulle passa fint i ett framtida barnrum.

 • Helena skriver:

  1, Några få utvalda bloggar, inspiration från Pinterest samt vänner brukar vara mina största inspirationskällor.
  2,S-wood soffbord står på min önskelista. En tidlös möbel som ger ett harmoniskt och mjukt intryck i hemmet. Det ska kännas skönt att komma hem.

 • Emma P skriver:

  1. Först pinterest och sedan skrollar jag runt på auktionssajter. Jag köper sällan nytt för jag är student och de grejer som jag har råd med skulle vara från Ikea och liknande. Och jag vill inte stödja deras produktion.
  2. Jag vill äga soffbordet som du lottar ut! För ett sånt har jag inget och det var ju jättefint!

 • Emma skriver:

  1. Första steget är alltid för mig att specificera funktionen. Vad är syftet? Är det ett bord där bara tekoppen skall få plats eller skall barnen kunna äta kvällsmat där? Efter det kommer uttrycket. Vad skall det tillföra resten av rummet? Slutligen prisklass. Efter detta tar googlandet vid. Misslyckas det blir det Pinterest. Inga tillfredställande resultat där heller så återstår lokalt snickeri.
  2. Jag är otroligt förtjust kallt Emma Olbers skapar men kanske ändå att rejoin är favoriten av de alla.

 • Malin skriver:

  1) Det finns mängder av kanaler att hämta inspiration av och jag kan allt oftare känna ett "system overload". Jag börjar därför alltid med att blunda, tänka och känna efter vilken känsla jag vill uppnå. När jag sedan öppnar ögonen kan jag använda pinterest, instagram, google, bloggar, magasin och fysiska miljöer för att navigera fram till mitt mål.
  2) Vi befinner oss mitt i ett husbygge där betong och vitoljad ask är huvudtema, så Ires S-WOOD soffbord kunde inte passa in bättre!

 • Margareta skriver:

  1. Jag köper sällan nya möbler eftersom jag bara köper det jag verkligen vill ha. Då håller möbeln över tid. Vem gör sig av med det man älskar? Inspiration får jag från magasin och butiker.
  2. Jag skulle älska att ha bäddsoffan Collar hemma. Den har allt – tuff nytänkande funktion och design!

 • hållbar vardagsvara m lång livslängd gillar inte köp o släng o köp nytt. Nej köper jag ett bord så har jag det min livslängd ut därför får det kosta lite mer o svenskt ska det va. Kollar på svenssons i lammhult kollar bloggar tex trendenser kollar även magasin. Vill äga o ha en Collar som jag kan ta med till sonen o hans sambo nya lägenhet de skulle bli jätteglada för den, sonen har flyttat 50 mil bort så när jag ska hälsa på dom så kan jag även ligga i den praktiskt. De pratade om precis en sån här för då mamma kan du sova i den när du hälsar på o sen har vi en snygg praktisk fåtölj till vardags i en liten tvåa så måste man tänka tiill på allt

 • När jag känner att ett behov av en möbel uppstår brukar jag scanna av Hemnet, Trendenser, inredningsmagasin och återförsäljare för inspiration. Som regel kollar jag alltid Blocket eller auktionssajter för att hitta varan – det känns fint att tänka både på miljö och plånbok. Jag lägger ofta bevakningar på möbler vilket är bra för då får jag tid för reflektion och jag hinner fundera ett par varv till. Att köpa en ny möbel, som är hållbar och tidlös är dock en investering, så att köpa en nyproduktion av en klassiker förekommer såklart också! 🙂
  Soffbordet S-Wood, skulle ju få vara fantastiskt att få äga! Men skulle jag vinna så skulle det få bli en julklapp till min syster som precis flyttat hem från Asien och har ett nytt hus att fylla med möbler.

 • Anne skriver:

  1. Ofta inspireras jag av vänner. Bloggar är också ett stort hjälpmedel. Inredningskataloger.
  2. Fåtöljen Clipper ser så skön ut! Och snygg! Grå!

 • Sanna skriver:

  1. När jag bestämmer mig för att köpa möbler är jag ofta ganska väl medveten om vilken stil jag vill gå efter, och vad jag söker vilket gör mitt köp mycket lättare. Antingen kan jag söka runt efter de kriterier jag har på google, eller så kan jag direkt gå in i butiken och fråga efter liknade produkter alternativt kicka runt själv.
  När jag väl hittat en produkt som jag tror matchar mina önskemål både utseendemässigt och prismässigt, så är det dags att titta lite närmare. Då besöker jag gärna butikens hemsida och läser om material, tillverkning osv. alternativt tittar på informationslappen som sitter fast på möbeln i butiken och ser över ovanstående. Känner jag mig nöjd blir det ett köp, annars går jag vidare.
  Men vid nya köp där jag inte riktigt vet vad jag vill ha så hämtar jag gärna inspiration från sociala medier, bloggar, inredningsmagasin och mina kunder på jobbet (jobbar som lokalvårdare, och får där med möjlighet att se och städa väldigt många olika hem).
  2. Det fanns otroligt mycket snyggt hos i Ires sortiment. Men jag fastnade lite extra för soffbordet Ritz som är stilrent och enkelt. Själv är jag faktiskt ute efter ett nytt soffbord precis just nu, så denna eller S-wood hade varit perfekt.
  Kram Sanna

 • CarinT skriver:

  1. För det mesta är utgångspunkten ett faktiskt behov, och då letar jag inspiration på nätet (blogg, instagram o s v, googlar på olika leverantörer) samt spanar i tidningar och butiker. Ibland är det en direkt förälskelse i en möbel och då får en skapa sig ett behov så att en kan köpa den…
  2. Just nu funderar vi på soffbyte så Ires Epoka i blått skulle passa perfekt i vårt hem. Vi uppskattar båda högre armstöd på en soffa och Epoka känns rymlig men ändå nätt. Blått är en färg som vi aldrig tröttnar på.

 • Eva skriver:

  1) reser mycket i jobbet och har som vana att kolla i möbelbutiker på de ställen jag är, vidare är det tidskrifter och info på nätet
  2) tittar på fåtöljen collar: en smart lösning för att få en gästsäng.

 • Arlen skriver:

  1. Jag brukar ha en ganska odefinierbar känsla av att "något" fattas och så går det ofta flera månader med at jag går og funderar och klämmer på lite allt möjligt i butiker tills jag ser att jag dras mera och mera till en specifik möbel. Det brukar vara då jag börjar söka nere konkret på bloggar, Pinterest eller Google för att hitta det specifika – eller det som kommer känslan närmast. Låter himla omständigt när jag skriver det, men jag gillar processen eftersom det jag får hem då oftast är helt perfekt till sitt ändamål. 🙂
  2. Fotöljen Hanna ger mig den där känslan av snyggt och skön vardag som jag letar efter i vårat vardagsrum just nu. Gillar tanken om att ha två olika typer safaristolar (vi har en gammal dansk klassiker redan), lite eklektiskt men stilrent på något sätt… 🙂

 • Titti skarp skriver:

  hej
  jag ser vad vi behöver och vad vi placera möbeln vill försöka få in moderna ljusa möbler men samtidigt ha lite färg och då kommer textilerna in som kuddar och plädar och en matta som matchar rätt
  kan se framför mig och vi skissar gärna på ett vanligt papper (min man är bra på det fniss) min favorit hos ire möbel är opus soffbord precis vad som skulle passa in hos oss
  hoppas på turen
  Titti

 • Anna Charlotta skriver:

  1. Jag är inte den som köper på impuls, utan vill klura och låta beslutet kännas helt rätt i magen.
  Jag har ett ständigt flöde av inredningsinspiration i mobilen, Trendenser är nummer ett, den enda bloggen jag följer. Instagram är också roligt, jag följer spännande designhotell och restauranger i storstäder med fin inredning. Kontot @brownstone_voyeur från New York är också ett guilty pleasure som jag kan drömma mig bort i.
  Men tillbaka i verkligheten så brukar jag i februari gå på Sthlm Furniture & Light Fair och klämma och känna på favoriterna.
  2. Jag har en stående Blocket-bevakning på Emma Olbers fåtölj "Hanna". Varje gång en notis plingar till i mobilen tänds det ett litet hopp att det är den som dykt upp till salu någonstans. Men tyvärr verkar det som designkännarna håller hårt i sina fina fåtöljer 🙂
  Men jag har ett tomt hörn som väntar i min lägenhet och någon gång så dyker den säkert upp. Hanna-fåtöljen är en möbel som kommer följa mig hela livet, så egentligen gör det inget att jag får vänta lite. Fåtöljen skulle vara väldigt fin ihop med S-Wood förstås. ?

 • Catrin skriver:

  1. Bloggar och pinterest är mina bästa inspirationskällor sen älskar jag även att bläddra i inredningstidningar.
  2. http://www.iremobel.se/produkter/fatoeljer/ritz.html
  hade passat så bra i vårt 50 tals kök, runt köksön.

 • Sarita skriver:

  1. Jag tar min tid och ser ut möbler jag verkligen vill ha, med hållbarhet, kvalitet och design i åtanke.Jag bor minimalt och därmed är funktionen även väldigt viktig. Inspirationen kommer från pinterest, bloggar samt loppisar där jag gärna fyndar.
  2.Bäddsoffan original bädd i färgen Pozzi pirite ppi00 beige skulle vara den ultimata möbeln för att bjuda hem vänner i mitt lilla skrymsle på 27m2 den skulle dessutom passa utmärkt tillsammans med soffbordet S-wood

 • Emil skriver:

  1. Jag inspireras mest av de miljöer jag ser i restauranger, hotell och andra hem. Därefter kikar jag helst i butikernas utställningar och till sist kollar jag om möbeln nämns på bloggar samt tittar på tillverkarens egna sidor som brukar ha fina miljöbilder.
  2. Fåtöljen Hanna i tärnsjöläder är en väldigt fin möbel med klassisk design som passar perfekt i min övriga inredning.

 • Anna skriver:

  1. När jag bestämt mig för stil, går jag helt på känsla för att nå målet av den bestämda stilen och det kan ibland ta lång tid. Jag ser helst att det är en miljövänlig process och tar gärna inspiration från bloggar, tidningar och pintrest.
  2. Jag hade valt inte 1 utan 2 av soffan Vanity i en ljusgrå ton som känns både modern och tidlös
  "Glamour enzimi gpe90 ljusgra lightgrey"

 • Clas skriver:

  1. Hittar inspiration i bloggar och på instagram (så lätt med snygga bilder att scrolla igenom), men jag vill alltid se och känna på det jag tycker är snyggt i butik innan jag slår till. Dock sker inköpen på nätet ofta då jag verkligen vill "känna in" och slutgiltigen ta inköpsbeslutet på småtimmarna när barnen lagt sig.
  2. En Join soffa är drömmen, den är ju gjord av kärlek och skulle dessutom rymma en stor näve med just kärlek i form av en familj på 8. Den skulle dessutom passa perfekt till soffbordet här som verkar ha haft en designintresserad pappa i åtanke vid tillverkning. Snygg, praktisk och barnvänlig. 😉

 • Maria K skriver:

  1. Jag väntar och känner efter LÄNGE! Kollar hemsidor, bloggar och tidningar för inspiration. Påverkars så klart av trender men försöker verkligen att vänta tills jag hittar rätt möbel och en som jag tror jag kommer gilla för alltid! Inte bara ta något som är ok. Spara och längta är fint! När möbeln sen kommit på rätt plats kan jag riktigt njuta!
  2. Svårt, men mina favoriter är S-Wood bordet och Sofo-fåtöljen i underbart blå sammetstyg.

 • 1) Jag går helt och hållet på känsla när jag handlar möbler och inredning. För mig är det viktigast vilken känsla vill jag skapa hemma? ´
  Inspirationen finner jag oftast hos favoriter jag följer på instagram men även på Pintrest där jag ofta "pinnar" favoritbilder och på så vis skapar mina egna moodboards.
  2) Om jag hade fått förmånen att välja fritt ur sortimentet hade valet landat på den fåtöljen Rejoin med sina fina läderdetaljer

 • Vera skriver:

  1) Jag är beroende av bloggar och inredningssidor! Kan surfa i evighet och sen tänker jag att jag går på känsla men det handlar ju såklart om subliminal påverkan eftersom jag alltid köper det jag sett på bloggarna.
  2) Fåtöljen Hanna i tärnsjöläder! Klassisk och modern på samma gång!

 • Anna skriver:

  1. När vi ska inhandla någon ny möbel har jag oftast en ganska klar idé om ungefär vad det är jag vill ha: vilken stil, funktion och så vidare. Sedan börjar det digra arbetet att reka sig igenom magasin, tillverkares hemsidor och bloggar. Ofta mynnar det ut i ett önskealternativ och ett eller två andrahandsval. Eftersom jag vill att mina inköp skall vara över tid funderar jag sedan länge innan jag slår till. Men sedan blir jag också nöjd!
  2. En möbel som jag länge gått och suktat efter är Ires soffa rejoin. Så fantastiskt fin! Och dessutom svanenmärkt!

 • Anna skriver:

  1. Mycket svår fråga! Numera ögonkonsumerar jag mest inredning via bloggar och genom att bildgoogla, men givetvis kan det hända att jag spontant "springer på" något som attraherar mig. Ibland kan det vara något som t ex väcker ett barndomsminne och ger mig en idé om vad jag vill ha eller hur jag vill göra.
  2. Fåtöljen Hanna har jag sneglat länge på, den är fantastisk! Lädervarianten är finast, som småbarnsförälder skakar jag på huvudet åt vit textil.

 • Jennya Johansson skriver:

  Jag är med i lucka 2.
  När jag hittar en möbel jag vill ha så köper jag i regel den. Tyvärr har det inte alltid varit så lyckat. Min soffa såg lagom ut i butiken men hemma i mitt vardagsrum blev den plötsligt jättestor. Jag har ännu ingen lampa i vardagsrummet trots att jag bott i min nuvarande bostad i 5 år. Jag ser underbara lampor i butiker men är väldigt osäker på hur den aktuella lampan skulle se ut i rummet.
  Bland Ires möbler gillar jag Rejoin fåtölj. Den ger en mysig känsla och passar in i ett barnrum, sovrum eller i ett gästrum.
  Glada decemberhälsningar Jennya

 • Anonym skriver:

  1. Möbelköp är oftast en lång process för mig, mkt medvetet och omedvetet inhämtande av inspiration via bloggar och magasin framförallt, visualiserar oftast fram en vision om hur möbeln jag letar ska se ut. Har jag tur dyker Möbeln med stort M upp i flödet, producerad på bra sätt och till vettigt pris. Annars är det inte ovanligt att jag hamnar på att snickra ihop själv eller leta på loppis och renovera till.
  2. Soffbordet S-Wood! Letar soffbord just nu då vi har tomt framför den ärvda mörkblå sammetssoffan. Och S-Wood har ju allt det bästa, snyggt, bra miljötänk och produktion! Skulle stå så fantastiskt fint här hemma! (Sen är det väldigt många superfina produkter från Ire men just soffbordet blev ju fullträff nu!)

 • Linn W skriver:

  1. Jag har anammat din 3-måandersregel när jag ska köpa nya saker. När jag ser en grej så går jag hem och tänker över salen istället för att spontanhandla. Sen försöker jag satsa på designklassiker, som just blivit klassiker på grund av tidlösheten i möbeln. Jag tänker då att de flesta av dess möbler kan följa oss i resten av våra liv till kommande husköp och inflyttningar.
  2. Sedan jag såg Hanna fåtölj här på din blogg så har jag velat ha den! Så fin!

 • Marie I skriver:

  Postade ovanstående inlägg 11:41:26 men råkade visst vara anonym, inte meningen 🙂

 • Emma skriver:

  1. När jag satt på bussen nu i somras så hamnade jag bredvid en kvinna som sa att man ofta kan se på en person hur det ser ut hemma hos en och vilken inredningsstil man har. Bad då henne gissa hur det ser ut hos mig, och hennes svar var: svart, vitt och välstädat. Men även om jag är väldigt ”svart och vit” tänker jag ofta utifrån färger jag gillar och inredningsdetaljer som jag älskar när jag ska köpa en ny möbel. Jag drömmer mig gärna bort bland instagram konton, inredningsbloggar, och möbelsidor. Allt för att hitta något som sätter prägel på rummet. Målet är att hitta en möbel som jag fullkomligt älskar designmässigt, till ett överkomligt pris och som jag kan ha en längre tid. När jag väl hittat något som jag inte kan sluta tänka på så slår jag till.
  2. Förutom soffbordet S-Wood, så är en möbel jag suktat länge efter nu soffan Infini i en snygg beige/natur färg! Den är både tidlös och hade lyft vårt vardagsrum.

 • Malin skriver:

  Hej!
  1) När jag ska köpa en möbel så inspireras jag främst av bloggar och då både inredningsbloggar och livsstilsbloggar. Jag söker ofta också på pinterest för inspiration!
  2) Jag skulle förutom en S-wood vilja ha en soffa från Ire som heter Join. Den är helt underbar och det finns så mycket på Ires sida som inspirerar mig.

 • Margot Björck skriver:

  1. Jag börjar med att titta på olika auktionssidor på internet och sedan tittar jag även på bloggar.
  2. Tycker att soffan Sofo är otroligt fin och s´den funderar jag på att köpa när vi skall byta soffa.

 • Moa skriver:

  Antingen får jag en idé eller tanke om hur jag vill ha det och googlar sen en gel del inspiration. Även inredningskonton på Instagram brukar inspirera mig.
  Jag hade älskat att byta ut vår gamla fotälj mot sofo fotöljen. Den hade passar som ett smäck i vårt hem

 • Annzo skriver:

  Soffan Join skulle passa mej,lätt att städa under,avtagbar klädsel och den går att bygga ut.När jag letar nya möbler är det nätet och mina vänner som gäller,man får bra tips av de båda..

 • Johanna skriver:

  1.
  Att köpa en möbel är ett stort beslut,
  på research lägger jag alltid extra krut.
  Vill inte ha en möbel jag bara gillar idag,
  ska om tio år göra mig lika knäsvag.
  Instagram & bloggar är ett perfekt verktyg,
  bilderna ger ofta ett ärligt betyg.
  Där möbeln syns i dess rätta natur,
  verkliga bilder utan censur.
  Hittar också inspo på hotell och restaurang,
  att skapa tydliga teman är deras talang.
  2.
  Fåtöljen Chorus blev en ny favorit,
  som mer än gärna får flytta hit.
  Har efter en skrivfåtölj länge sökt,
  men letandet har ärligt gått lite trögt.
  En plats där jag in i en ny värld kan kliva,
  ägna mig åt det bästa – att bara skriva!
  Läder och kryssfot – en så snygg modell,
  spenderar gärna min tid där varje kväll.

 • Anton skriver:

  1. Tack vare min inredningsintresserade sambo har ett intresse för just inredning väckts. Kikar i de magasin hon köper, följer inredningsblockar men älskar utöver det att besöka auktioner och loppisar för att hitta säregna stilleben och möbler!
  2. Just S-woodbordet står otivielaktigen högst på önskelistan! Den skulle passa helt perfekt med den nyligt införskaffade Hanna-fåtöljen (som tidigare stod överst på önskelistan).

 • Elvira skriver:

  1.Jag frossar i inredningsbloggar och instagram när jag är på möbeljakt!
  2. Jag älskar Hanna-fåtöljen, den hade gärna fått pryda mitt vardagsrum!

 • Hannah skriver:

  Jag läser främst inredningsbloggar när jag vill inspireras inför ett köp. Det känns som att bloggarna är bättre på att snappa upp trender och roliga grejer än inredningsmagasinen.
  Jag skulle vilja ha fåtöljen rejoin, dels är den snygg men sen är det en perfekt storlek när man har tjejkompisarna på besök och alla ska få plats. Man ryms ju två i rejoin 🙂

 • Frida skriver:

  1. Oftst inspirers jag av bloggar, men sen brukar jag söka vidare inspiration på Pinterest. Kanske för att se en möbel hur den ter sig i olika miljöer hemma hos folk.
  2 Altero soffan hade jag valt. Jag gillar verkligen stilen. Den gar en elgeans som skulle göra sog väldigt bra i vårt finrum där hemma.

 • Frida skriver:

  1. Oftst inspirers jag av bloggar, men sen brukar jag söka vidare inspiration på Pinterest. Kanske för att se en möbel hur den ter sig i olika miljöer hemma hos folk.
  2 Altero soffan hade jag valt. Jag gillar verkligen stilen. Den gar en elgeans som skulle göra sog väldigt bra i vårt finrum där hemma.

 • Frida skriver:

  1. Jag funderar väldigt länge innan jag köper något nytt så att jag förhoppningsvis trivs med möblerna länge. Jag har min stil och investerar i klassiker som jag vet att jag älskar. Jag surfar gärna på butikers hemsidor för att få inspiration och så trendensers blogg!
  2. Fåtöljen Hanna. Gillar Emma Olbers miljötänk.

 • emelie skriver:

  1. Min betänketid är minst ett år innan jag slår till. Det kan tyckas lite länge och opraktiskt att ex leva med ett provisoriskt soffbord av en bricka så länge. Men när vi väl hittat det perfekta bordet får det också stanna länge. Jag suger åt mig inspiration genom bloggar, bekanter och affärer. Försöker att inte tänka så mycket i trender utan mer vad vi faktiskt tycker om. Även om det såklart är inspirerat utifrån just bloggar osv.
  2. S-woodbordet.

 • Anne-Marie skriver:

  Känslan av att möbeln passar i mitt hem, inspireras av inredningsmagasin,Google,butiker.
  2. Jag tycker att fåtöljen Inline passar mig.känns tidlös och enkel.

 • Annika skriver:

  1 Kollar hos vänner ,googlar på nätet ,kollar kataloger och butiker för att sen ta hur länge som helst innan jag kommer till skott.Kan inte bestämma mig vad jag vill ha.
  2.Det här bordet älskar jag .Passar som handen i handsken i vårt nya uterum där jag placerat ett gammalt bord tillsvidare för att jag inte kan bestämma mig.

 • Jenny skriver:

  1. Oftast får jag en fix idé om vad jag är ute efter. Det kan komma som en blixt från klar himmel eller efter månader av ritande, funderande, efterforskningar och pinterestande. Just Pinterest är alltid slutdestinationen då det är där jag hittat fog för övertalning av mannen som inte alltid kan visualisera min vision som jag självklart tycker är briljant.
  2. Helst av allt skulle fåtöljen Hanna få bo hos oss. Rustik charm och personlighet men med en enkel elegans. Lätt och tung på samma gång.

 • Rebeka skriver:

  1. Jag är en långsam möblerare. När jag flyttar ställer jag in befintligt möbleman och byter ut dem allt eftersom. När jag "känner" vad som behövs, söker jag inspiration bland bloggar och inredningsmagasin.
  2. Det som behövs hemma är soffan Rejoin. Egentligen en hörndel och en soffdel. Dessa delar skulle komplettera befintligt möblemant och få rummet att kännas mer ombonat.

 • Disco skriver:

  1. Det tar inte så lång tid för mig att köpa en möbel från det att ett behov har uppstått. Inspirationen drar jag dock främst från bloggar och inredningsmagasin för att ge mig en riktning att gå efter.
  2. Hade helt klart sofo fåtöljen. Den hade blivit ett samtalsämne med ina starka färger och fångat ens blick när man stiger in i rummet.

 • Therese skriver:

  1. Jag inspireras av Instagram, tidningar, vänner, blocket & secondhand butiker.
  2. Jag skulle vilja äga fåtöljen Collar för att den fyller flera behov hos mig. Den har kvalité, detaljer, är smart och skulle ha lång hållbarhet i mitt nya compact living liv.

 • Yasmine skriver:

  1. Först och främst kollar jag till ytan och platsen möbeln ska stå på.
  Är den rund, kommer vissa mått inskränkas men en annan luftigare rymd fås och är den fyrkantig, kan den då placeras så att den kanske blir en rumsavdelare eller fungera som förvaring. Brukar försöka införskaffa 2-1 möbler. De bör tjäna ett sekundärt syfte för att vinna något mer på sin existens.
  2. Med referens till mitt första svar, är det givetvis Collarfåtöljen som har vunnit mitt hjärta. Där har vi en otrolig design med dubbelfunktion som löser alla problem för oss som inte har ett extrarum för gäster som behöver övernatta.

 • Feifei skriver:

  1. Jag köper inte så ofta nya möbler, av hänsyn till både miljön och plånboken. Därför vill jag att varje köp ska vara genomtänkt utifrån följande frågor: Vad fyller möbeln för funktion idag och hur anpassningsbar är den till framtida rum/utrymmen? Vad är det viktigaste med möbeln – form, material, bekvämlighet, känsla? Sen börjar sökandet. Jag utgår mycket från inredningsbloggar för att sen gå vidare till inspirationsbilder på specifika objekt på Pinterest, Google-bilder och ibland sidor som Houzz och Styleroom. Brukar även läsa recensioner på produkter på t.ex. olika onlinebutiker och slutligen lägger jag en beställning. (eller så dyker den upp på Blocket och då är det bara att slå till)
  2. Jag ska vara ärlig – jag är så löjligt förtjust i hela Ires koncept, miljötänk och medvetenhet, och skulle jag någonsin träffa på Emma Olbers skulle det vara fangirl-reaktion a la Backstreet Boys på 90-talet. Det finns alldeles för få designers med sådan integritet, hållbarhetsfokus och kreativitet! För mig är sektionssoffan Rejoin det ultimata beviset på hennes talang – tidlöst, anpassningsbart och så snyggt att man blir snurrig. Från hedersplatsen i vårt nuvarande lilla kök/vardagsrum till hörnet vid eldstaden i vårt framtida hus, är det en möbel som skulle kunna följa med oss livet ut.

 • Nickan skriver:

  1) Först kollar jag om mitt behov av möbel kan lösas med möbler som övriga i släkten inte längre är i behov utav för att slippa köpa nytt hela tiden. Kanske kan en remake av arvegods göra att mitt behov löses. Bra i många aspekter! Om det inte finns avdankade möbler att ärva letar jag på Instagram/gogglar/pinterest för inspiration.
  2) Ja förutom bordet i vinstpotten så väljer jag Luggage. Den skulle vara kanon att äga då det är en möbel som är allsidig. Extra sittplats, lägga upp fötterna pall, ställa brickan puff, spärra av för lilla hunden hinder….ja bara fantasin sätter gränserna. De verkar även vara lite stapelbara så de tar liten plats om man har flera och behöver mycket golvyta.

 • Jonas skriver:

  1. Jag kikar främst på tillverkarens hemsida men letar därefter efter inspiration på t ex Instagram där man kan se hur möbeln ser ut hemma hos andra.
  2. Fåtöljen Collar. En supersmart och snygg lösning. Särskilt om man vill spara plats.

 • Jessica S skriver:

  1. Jag finner mycket inspiration på bloggar och Instagram, det har nästan helt ersatt inredningsmagasin för min del. Särskilt inspirerande bilder sparar jag (för eget bruk) i ett eget album i telefonen.
  2. Jag är på jakt efter en ny soffa när vi är klara med renoveringen på landet och tyckte att soffan Cabaré var superfin!

 • Nina Andersson skriver:

  Hej!
  Sedan vi flyttade in i vårt hus har vi försökt följa en långsiktig plan. Men som alltid ändras denna plan efterhand och vägen har inte alltid varit rak. Men vi ville skapa rum med skandinaviska klassiker och många personliga saker som har en djupare betydelse för oss båda. Milda kulörer och en rofylld känsla. Samtidigt ska det vara något i varje rum som är lite roligt och fångar ögat. Som ni förstår tar det lite tid att hitta rätt vad det gäller inköp. Vi börjar efter 6 år närma oss ett målsnöre och det känns skönt att det fått ta lite tid, men för att svara på fråga två så behöver vi en ny soffa. Join är precis en sådan möbel som man kan utforma som en rolig men inbjudande detalj. Så den skulle jag helt klart välja.

 • Julia Lundmark skriver:

  När jag ska köpa en ny möbel så funderar jag först och främst på behov. Vad behöver jag, finns det något annat som jag redan äger som jag kan flytta om eller använda på annat sätt? Sedan kollar jag Pinterest, bloggar och instagram, inredningsmagasin. Sedan kollar jag olika onlineshoppar, ser vad det finns för olika utbud och märken. Ibland försöker jag hitta möbeln i en fysik affär för att kolla närmare eller provsitta. Sedan kollar jag blocket för att se om någon säljer samma produkt, eller beställer från annan online shop.
  2) förutom det superfina bordet så står fåtöljen Dormi högst på listan.

 • Liza skriver:

  1. Jag inspireras av Trendenser och av interiörmagasin och gör sedan en moodnpard på Pinterest. Jag hinner aldrig gå i fysiska butiker men spenderar mycket tid på hemsidor från leverantörer som oftast har flest bilder på produkterna i olika vinklar och settings.
  2. Jag drömmer om en Vanity fotölj att krypa upp i för att läsa en bok, med ett barn på varje sida.

 • Madeleine skriver:

  1. Jag väljer möbler väldigt spontant men är ute efter kvalitet. Älskar gedigna trämöbler, tunga att flytta med som håller länge.
  2. Är ute efter en fåtölj så Dormi fastnade jag för

 • Maria Schenberg skriver:

  1. Får oftast inspiration genom bloggar, nätbutiker och i fina inrednings – och möbelbutiker. Sen googlar jag efter all information jag kan hitta om möbeln, innan jag (ev) slår till!
  2. Vi har tittat på superfina soffan Rejoin av Emma Olbers ett tag så den skulle jag absolut vilja äga!! Den är skön, cool & snygg och praktisk/lättmöblerad;-)

 • Jag brukar leta inspo runt om på nätet och känna mig runt.
  S-Wood för att det är ett helgrymt bord!

 • Zara Nordqvist skriver:

  1. Inspirationen finner jag överallt, hemma hos mig själv, hos vänner, på stan, i skogen, på möbelvaruhus, i tidningar och på bloggar. Jobbar med konst och omges dagligen av kreativitet och allt ger mig input, så himla härligt! Jag utgår alltid från behovet och om jag har något hemma som jag kan göra om innan ett ev köp blir aktuellt. När jag väl handlar göra jag medvetna val, det tycker jag är min skyldighet till planeten.
  2. Altero i läder/cognac. En fantastisk design som mina barn kommer älska att få ärva. Älskar den!

 • gunilla skriver:

  1. Jag köper sällan nya möbler, försöker använda det jag har. När det väl blir nytt väljer jag gärna svenska möbler av naturmaterial som kan åldras. Gärna med ett miljö- och kvalitetstänk bakom. Undviker folierade spånskivor etc. Nu närmast är soffbord (hoppas på detta) och ny soffa som behöver inhandlas. Inspiration hittar jag nog mest på nätet hos några tumbl-bloggar jag spanar på med jämna mellanrum. Blir mer inspirerad av stämningen, utryck, kulörer i bilder än rena produktbilder. Inredningsbilder a la Hemnet är jag väldigt less på. blir nästan tvärtom att t.ex marmor/mässing etc. vill jag inte ha.
  2. Soffan sofo, en riktigt mys- och krypa upp i soffa.

 • Ulla skriver:

  1. Vi researchar mycket. Funderar först på vilka funktioner möbeln ska ha, kollar på nätet, besöker många möbelbutiker
  där vi provar funktionen och tar reda på fakta.
  2. Bord Opus, runt med tidningshylla, precis det vi letar efter just nu.

 • Joachim Elmquist skriver:

  1: Jag får min inspiration från bloggar, magasin, resor med mera, jag har planerar mina köp långsiktigt och köper det mesta begagnat på blocket & auktioner.
  2: Jag är på jakt efter ett nytt soffbord och det ni lottar ut hade gjort sig aldeles utmärkt hemma hos mig. Hade jag fått välja fritt från Ires sortiment så hade Emma Olbers soffa Join, i en generös storlek så hela familjen fick plats, få flytta in till oss.

 • Mattan skriver:

  1. Oftast ser jag något intressant i en tidning eller på en blogg. Sen när jag väl ska leta upp något så är det webben och fysiska butiker jag beger mig till för att känna och hitta ett bra pris.
  2. Collar är en fiffig bäddfåtölj! Trettonåringen har börjat vilka uttrycka sin personlighet i sitt rum och efterfrågar en soffa. Rummet är för litet så denna bäddfåtölj med så många funktioner i ett skulle vara grym! Vänner som kan lätt sova över, bekvämlighet för henne och t.o.m ett bord att ha vid läxläsning. Perfekt!

 • 1. Pinterest är en väldigt bra inspirationskälla.
  2. Jag har en Ire soffa som jag köpte på blocket för 15 år sedan. Den är fortfarande skön men tyget har utsatts för studentfester o två barn. Nu behöver vi en nya soffa och en tidlös soffa från Ire skulle vara toppen eftersom jag vet att den håller i 15 år.

 • isabelle skriver:

  1. Jag kör på känsla. vad som får mig glad och vad som beskriver mig bäst, då känner jag att mitt hem blir bra.
  2. Det är precis denna pall som jag tycker är absoluta favoriten. så enkel men ändå så speciell!

 • Oscar Dahlberg skriver:

  1) Jag hittar inspiration i magasin och bloggar (framför allt bloggar). När något av intresse är hittat så måste det genomgå 2 steg: 1 – min flickvän måste ju självklart godkänna iden, sedan 2 – så måste ju även plånboken tillåta inköpet och det är väl framför allt steg 2 som ofta raserar de flesta önskemålen av inköp 🙂
  2) Fåtöljen Hanna med congacsfärgat läder!

 • Linnea skriver:

  1. Jag hittar inspiration genom pinterest, magasin och möbelbutiker. Sen startar en långdragen och bitvis rätt hätsk diskussion mellan mig och min man om vad vi vill ha, vad som är rimligt och framför allt – hur vi vill att vårt hem ska se ut på sikt.
  2. Då vi just nu letar efter just ett soffbord hade jag gärna sett Emma Olbers S-Wood i vårt vardagsrum. Jag gillar dess utformning och dess enkla men geniala montering.

 • Anonym skriver:

  1) jag inspireras av magasin, inredningsbloggar, vänner och inte minst årstider då jag inför varje årstid får lust att förändra med färger, textilier, prydnadsföremål och växter/blommor.
  2) om jag fick önska mig något så är det soffan Sofo som ser så härligt mjuk och skön ut. Jag tror jag skulle välje den i ljusgrönt om jag inte fegar ur och väljer den vita som också är supersnygg. kanke två skulle vara ännu finare?

 • Maria skriver:

  1. Jag brukar kolla lite på nätet genom google på olika typer av stilar. Även magasin och inredningsbloggar hittar jag inspiration. Kvalitet och priset är viktigt!
  2. Jag skulle vilja äga fotöljen "CLIPPER" Såå Snygg!

 • Anna J skriver:

  1. Jag inspireras ofta av inredningstidningar och hem på instagram när jag fastnar för möbler, speciellt om jag ej letar. Letar jag aktivt använder jag Google och det som är viktigast vid möbelköpet, ex massivt björkbord.
  2.Jag skulle vilja ha soffan Rejoin i vårt tvrum. Snygg, bred och bra miljömässigt!

 • Lina skriver:

  1. Instagram och vänner är mina stora inspirationskällor. Letandet pågår länge, länge. Vill inte göra impulsköp och sedan ångra mig.
  2. Eftersom soffbord varit på leta-listan alldeles för länge nu, är det faktiskt bordet ovan som tilltalar mig mest av Ires produkter. Ljusa träslag är så fint!

 • Johanna Svensson skriver:

  1. Jag brukar utgå från pinterest när jag letar möbler. Ofta går jag sedan därifrån till möbelhemsidor, eftersom att jag då redan sett möblerna i en miljö som jag då tycker passar hemma hos mig.
  2. Förutom bordet S-Wood ovan, så har jag fallit helt för fåtöljen Sofo, tycker att den är så fin och hade passat superbra hemma hos mig. Den ser väldigt bekväm ut, har snygga ben och är lagom stor.

 • Emma skriver:

  1. Samlar inspo främst via Pinterest & instagram
  2. Soffan altero! Såå snygg från alla håll o kanter

 • 1. Först funderar jag på vad jag vill ha och vilken funktion och stil det ska ha. Om det ska fylla flera funktioner eller kunna flyttas till annat tum tex.
  Sen kollar jag runt på nätet, sen blir det möbelaffär och sen brukar vi ha bestämt oss.
  2. Skulle vilja ha fåtöljen/divanen Rejoin. Den kan användas på flera olika sätt och skulle vara så mysig att ligga och läsa i, under alla dom dagar mina sjukdomar tvingar mig till att vara liggande.

 • Niklas skriver:

  1. Använder Feedly likt en moodboard med olika bloggar och andra hemsidor som ger ett flöde med färgpaletter, designtrender och annat som jag eftersträvar i mitt eget hem.
  2. Soffan Altero, i cognacfärgat läder. Jag är svag för den typen av rena linjer som soffan har och underredet i trä var en extra detalj som jag fastnade för.

 • Barbro skriver:

  1. Går efter magkänslan och sen frågar jag dottern – utbildad arkitekt och med otrolig inredningssmak!
  2. Sofo fåtölj – älskar att krypa upp i en fåtölj med en bra bok och bara njuta av livet!

 • Pia skriver:

  Först är det ett behov. Om jag tex behöver/vill ha ett nytt soffbord tittar jag först på de stora ehandlarna bla designonline rum 21 confidentliving länna möbler. Jag bildgooglar en viss mäbel för att se bilder på den i olika miljöer. Fastnar jag för någon letar jag upp om den finns att se i närheten.beroende på möbwltyp kan det vara värt att lägga en bevakning på blocket men det fungerar sällan. Sen slår jag till, g.

 • Lisa skriver:

  1. Jag har ofta någon favorit i minnet som jag sett i någon inredningstidning eller blogg och då trånat efter ett tag. Annars googlar jag och tittar på bilder för att sedan gå vidare till hemsidor. Ibland går jag direkt in på ett företags sida eller besöker en butik men ofta är det förarbete som gäller!
  2. Clipper fåtölj för att den är fin och ser skön ut! Behöver dessutom en sittplats till…

 • Kristin L skriver:

  Fåtöljen HANNA är ju bara för underbar, en riktig drömis till vårt nya hem.
  Jag vet vad jag vill ha så fort jag ser det och jag hittar min inspo så här: 1. Bloggar 2. Instagram 3. Pinterest 4. Min älskade vän Lina 4. Magasin 5. Inredningsmässor som tex Möbelmässsan.

 • Pia skriver:

  Forts
  Jag vill ha just detta soffbord som jag missat. Har varit utan soffbord i tre år. Vårt golv är behandlat med vitpigmenterad osmo hårdvaxolja så det passar perfekt!

 • Frida skriver:

  1. Jag är en riktig tumblrjunkie, har varit sen gymnasietiden. Jag älskar att klicka mig in på nya bloggar, och det krävs ganska mycket för att mätta mitt inredningsintresse. Sen älskar jag magasin. Att bläddra och dofta (jag ÄLSKAR att lukta i böcker!) i en ny tidning är fantastiskt. Sist men inte minst älskar jag att fönstershoppa här i Göteborg. Vem njuter inte av att gå en runda på magasinsgatan med en kaffe i handen?
  2. Fåtöljen "Hanna" , i trä och läder. Kärlek vid första ögonkastet!

 • Zandra skriver:

  1. Instagram, loppis- och antikaffärer är mina främsta inspirationskällor. Just nu. Jag älskar att spatsera och leta efter just den där möbeln eller saken som jag har fått för mig att jag bara måste ha. I framtiden när ekonomin är mer tillåtande (föräldrarledig) hoppas jag kunna köpa lite mer nytt och då är så klart hållbarhet en viktig aspekt.
  2. Fåtöljen Rejoin hade varit underbar att krypa upp i tsm med barnen och läsa en underbar vintersaga.

 • Linda skriver:

  1.kollar mycket instagram och bloggar för inspo. Har blivit mycket mer medveten i mina val var gäller hållbarhet och miljö så det väger in tungt att det finns ett hållbarhetstänk i både produktion och användning samt design. Därmed blir trendprodukter mindre intressanta utan letar mer efter ett tidlöst uttryck som ögat inte tröttnar på.
  2. Har fallit för Soffan Sofo som jag spanat på en något år eller så. Även soffbordet S-wood är väldigt tilltalande i sin enkla form med tydlliga hantverkskunnande.

 • Ann-Sofie skriver:

  1. Jag måste bli förälskad i en möbel för att den ska få flytta in hos mig. Det kan ske snabbt eller växa fram, precis som med kärlek. Tyvärr funkar det inte alltid i praktiken prismässigt men de möbler jag har har jag haft ganska länge. Väljer material som känns äkta och stilsäkra. Säkra för min egen stil och smak när det gäller inredning. Jag vill vara lite egen med min inredning för att det ska kännas att just jag bor där.
  Fotöljen Clipper känns väldigt jag. Den skulle jag spendera många timmar i. Bättre stöd för ryggen när jag studerar är något jag saknar.

 • 1. Jag använder främst Instagram som inspirationskälla men också söker på olika stilar på Google och sveper över med bilderna som kommer upp.
  2. Jag gillar fåtöljen Hanna väldigt mycket. Den är superläcker med lädret och det trärena.

 • Charlotte M skriver:

  1) Kärlek, jag väljer mina möbelköp med kärlek. Kärlek till kvalité, snygg design och hållbara material. Men vägen är lång innan jag kommer till inköp. Det läses travar med inredningsmagasin, bildsökningar på nätet, jämföra den med den, med den… Och sen det allra roligaste, tycker jag, att få gå till butik och se, känna och prova möbeln.
  2) Fåtöljen Dormi, (tyget Imatex carlos ica91 ljusgra lightgrey), skulle jag vilja äga. Den ser så härligt "bullig och go" ut. Och skulle matcha nyinköpta soffan på ett alldeles perfekt sätt.

 • Bloggar, Pinterest, mäklarbilder och sedan blir det att googla runt.
  Fåtöljen Hanna skulle passa perfekt hos mig. Vacker i sin enkelhet, tidlös.

 • PiaL skriver:

  1. Jag inspireras av bloggar och Pinterest, framförallt. När jag spanat in någon specifik möbel så går jag vidare till tillverkarens hemsida samt nätbutiker. Innan det slutligen blir ett köp så ser jag till att gå till en fysisk butik för att klämma och känna
  2. Fåtöljen Clipper i mörkgrå ull hade gärna fått flytta hem till mitt vardagsrum. Ny lägenhet strax innan jul betyder att det är läge att uppdatera möblemanget. Den fåtöljen hade blivit perfekt!

 • Johanna skriver:

  1. Blocket!!! Mitt kvällsnöje när barnen har somnat är att sitta och leta igenom Blocket efter fynd:) behöver jag inspiration så är det en handfull olika bloggar jag läser och får idéer av… och sen tillbaka till Blocket för att se om jag kan finna det jag söker där:)
  2, Infinity fåtölj alt Luggage. Fåtöljen ser precis sådär slappvänlig ut, så som jag vill ha det när jag sitter framför TV:n. Och Luggage hade gjort sej perfekt i yngsta dotterns rum:)

 • Anna Lindblom skriver:

  1. När jag ska köpa en ny möbel har jag i huvudet en klar bild på vad jag är ute efter. Jag letar på bloggar som jag följer, kollar tidningar genom readly, besöker möbelbutiker, googlar, inspireras av vänner å bekantas inredning. Ja kort å gott letar i alla möjliga skrymslen för att finna exakt den möbel jag ser framför mig.
  2. Helst skulle jag vilja att Rejoin i någon kombination flyttade in! Skulle göra sig bra i vårt stora kök!

 • Malin B skriver:

  1. Jag börjar att ställa frågan: Behöver jag denna? Inspiration finns överallt och vi överöses av det på sociala medier. Behovet styr i första hand. Annars är det lätt att överkonsumera. När jag väl konsumerar försöker jag handla begangnat. Jag köper helst svenskt och miljömedvetet.
  2. Infini grande av Carl-Henrik Spak. Bra att behovet får styra hur möbelen ska byggas ihop. En rejäl hörnmodell med läderklädsel till vårt kommande vardagsrum.

 • Jenny skriver:

  1. Olika mäklarobjekt inspirerar mig. Ser jag något jag gillar brukar jag skala bort det som är mest trendigt för stunden och endast se till det som är hållbart över tid gällande materialval och stil.
  2. Jag skulle välja sittpuffen Luggage. Perfekt att ha som extra sittplatser i juletider då man är lite fler än vanligt hemma

 • stina skriver:

  1) Jag inspireras hur andra har det hemma, genom bloggar, pinterest men är även ute på olika leverantörers hemsidor för att läsa om bakgrunden om möblerna. Detta då det ger en större personlighet till det man väljer att köpa men även miljöaspekten är en viktig del av mitt möbelshoppande. Så utifrån långsiktighet, miljötänk, en vacker möbel det lilla extra väljer jag ut min nya möbel som ska vara mig trogen (förhoppningsvis) resten av livet…
  2) I Ires sortiment har jag alltid haft en favoritprodukt, vilket såklart är Hanna. Mina absoluta favoritmaterial på en möbel är Ek, läder och Linne, vilket gör detta till den perfekta kombon tillsamans med en tidlös design.

 • Anna skriver:

  1) Jag får inspiration från resor, bloggar, magasin, fina bilder och sedan brukar jag spara detta antingen i en "klippbok" eller album på pinterest. Tycker det är ett bra sätt för då får man en övergripande bra bild av vad man gillar för stil och då är det enklare att hålla sig till en röd tråd genom hela inredningen hemma eller i ett rum och man riskerar inte att förköpa sig eller göra dumma och förhastade köp. De senaste åren har jag börjat intressera mig mycket för hållbarhet och materialval – både för min egen skull och för miljön och de som ska ärva miljön efter oss.
  2) Min favorit är den klassiska Hanna-fåtöljen. Tidlös design och bra materialval som skulle hålla år efter år och bara bli vackrare ju äldre den blir!

 • Ann-Sofie skriver:

  1. Mitt mål är att köpa möbler som jag vill ha länge så därför tänker jag noga igenom mina köp, i vilken stil, färg och material ska möbeln vara? Är det värt att lägga mer pengar för att få en möbel som håller högre kvalité eller är den dyra möbeln i själva verket inte ens av ett mer gediget material (detta upplever jag ganska ofta är fallet tyvärr). Sen kollar jag gärna butiker på nätet, helst med fysisk butik så man sedan kan åka och kika på möblerna på riktigt, för att reka utbudet. Jag kikar även på Instagram och Hemnet för att se hur andra inrett just den typen av rum som jag letar möbel till för att få en känsla för vad jag gillar bäst.
  2. Jag skulle vilja äga fåtöljen Sofo, och gärna även soffan, älskade dessutom den blå färgen på fåtöljen som visades på hemsidan. Fåtöljen skulle dessutom passa ypperligt till detta soffbord som nu lottas ut.

 • Malin skriver:

  1. Oftast går jag på min egen känsla,men när den tryter så är det Pinterest som står för den mesta inspirationen.
  2. Vanity fåtölj, den ser så inbjudande ut och jag bara längtar efter att krypa upp i den med en kopp te och lyssna på en bra podd.

 • Kajsa skriver:

  1) Jag vill gärna köpa möbler som jag känner starkt för både designmässigt, utseende, färg och inte minst hållbarhet. Det brukar ta tid att hitta det man vill ha då allt ovan helst ska stämma överrrens:) Inspireras av och får ofta bra tips från bloggar såsom trendenser, tidningar, auktionssidor samt att googla.
  2) Jag skulle bli väldigt glad för just soffbordet S-Wood från Ire då vi letat efter ett nytt bord ett längre tag men inte riktigt hittat rätt. Detta känns rätt! Passar dessutom finfint med vårt matbord i just vitpigmenterad ask.

 • Ida skriver:

  1. Magasin, Bloggar..
  2. Skulle köpa soffan Armilla, för soffans rena men kaxiga design. Gillar både soffans inramningen samt ben konstellationen. Ur snygg!

 • ida skriver:

  1. Ofta får jag inspiration när jag bläddrar i ett magasin, sedan brukar jag nörda pinterest ett tag innan jag bestämmer mig.
  2. Jag skulle nog allra helst vilja ha just soffbordet från S-Wood Ire. Vi har länge letat efter ett nytt soffbord och jag vill ha ett som känns naturnära och äkta.

 • Camilla A skriver:

  1. Butiker, inredningsmagasin, bloggar
  2. Gillar möblerna designade av Carl-Henrik Spak! Hade älskat att ha en Altero soffa hemma! 🙂

 • Ylva skriver:

  1. Jag gör sällan spontanköp utan funderar och känner efter länge innan jag slår till på en ny möbel. Försöker köpa klassiska möbler jag kan leva med länge länge. Inspireras framför allt på bloggar och inredningsmässor.
  2. Fåtöljen Hanna i Tärnsjöläder och vaxad ek har länge funnits på min önskelista. Den kommer bara bli vackrare med åren och den tröttnar man garanterat inte på.

 • Michelle skriver:

  1. Jag ser en möbel jag gillar i en tidning, hos någon eller på tv. Sedan börjar jag leta efter något liknande, jag googlar mest då jag bor på landet och långt ifrån affärer. Jag kollar färger mot inredning, jämför priser, kollar material. Bomull över polyester, plast över trä, helst svenskt läder. Sedan slår jag till!
  2. Fåtöljen Hanna tycker jag är underbar! Den skulle jag gärna vilja ha.

 • Charlotte skriver:

  1. Jag hämtar inspiration från bilder på Instagram, inredningsbloggar och faktiska butiker när jag letar nya möbler.
  2. Just nu är jag ute efter just ett fint och naturinspirerat soffbord och skulle därför helst äga Emma Olbers soffbord S-wood.

 • 1. Jag inspireras av bloggar, magasin och pinterest, men överraskas ibland ute i butikerna.
  2. Jag skulle vilja komplettera min skrivarhörna med fåtöljen Chorus i mörkgrått läder. Rummet är nymålat med grå kalkfärg och fåtöljen hade passat utmärkt till min String-sektion i vitt.

 • Alexandra S skriver:

  1. Utöver de självklara inspirationskällorna som pinterest och Google går det mesta ut på att optimera inköpen för att dom ska kunna växa med familjen och hålla i många år och olika möbleringar
  2. Min drömsoffa är rejoin, men med två små kladdiga barn får den vänta några år innan den flyttar in hos oss

 • Alexandra S skriver:

  1. Utöver de självklara inspirationskällorna som pinterest och Google går det mesta ut på att optimera inköpen för att dom ska kunna växa med familjen och hålla i många år och olika möbleringar
  2. Min drömsoffa är rejoin, men med två små kladdiga barn får den vänta några år innan den flyttar in hos oss

 • Alexandra S skriver:

  1. Utöver de självklara inspirationskällorna som pinterest och Google går det mesta ut på att optimera inköpen för att dom ska kunna växa med familjen och hålla i många år och olika möbleringar
  2. Min drömsoffa är rejoin, men med två små kladdiga barn får den vänta några år innan den flyttar in hos oss

 • Rebecka Karlsson skriver:

  1. När jag ska köpa en ny möbler får jah inspiration från bloggar och till största del från inrednings magasin.
  2. En Hanna hade gärna fått flytta in hos mig, hade passar likabra i sovrummet som framför tvn.

 • Camilla Wiklund skriver:

  1. Jag influeras mest av instagram och bloggar.
  När jag ska shoppa googlar jag tills jag hittar det jag vill ha.
  Kvalitet gär före kvantitet!
  2. "Hanna" är min favorit! Enkel och stilren. Passar in hos mig som gärna blandar gammalt och nytt.

 • Sjuksyrran skriver:

  1. Jag har en "grundstil" och sållar utifrån det. När det gäller annan input är det framförallt instakonton med restrostil och auktionssajter, eller hemnet-hem med retroinfluenser.
  2. Fåtöljen Ritz som har en egen personlighet på något vis, fastän det är en möbel.

 • Malin Lind skriver:

  Jag har lärt mig att lägga min (o)konstnärlighet åt sidan och fokusera på fakta; färg, form, storlek, material. Efter rejäl research på Pinterest, inredningsbloggar och köp- och säljsidor vet jag sen oftast exakt vad jag är ute efter. Just nu drömmer jag om en Clipper fåtölj där jag kan krypa ner under en filt med en kopp te

 • Sara skriver:

  1. Jag brukar ta gott om tid på mig att fundera på vilken möbel jag vill, oftast ändrar jag mig några gånger längs vägen. Jag kollar i sociala medier, Instagram, Pinterest, bloggar, läser inredningsmagasin och kataloger. Oftast fastnar jag dock för något direkt när jag ser det då jag vet vad jag gillar och passar hemma.
  2. Jag skulle helst äga just bordet S-wood, har kollat på det ett tag. Designen är så snygg och känns uppdaterat och vitbetsad ask är mitt favoritmaterial just nu. Men främst känns det verkligen som att Ire visar framfötterna när det gäller hållbarhet. Att inte använda skruv eller lim är riktigt smart och möjliggör ju enkelt återanvändning eller återvinning.

 • Erika skriver:

  1) Surfa runt på inredningssidor
  2) Obekant med detta märke men efter en kik av utbudet på hemsidan fastnade jag för Rejoin

 • Sofia skriver:

  1. Jag börjar med att leta inspiration i bloggar, tidningar, Pinterest och hemma hos vänner. När jag börjar få en bild av vad jag vill ha så plöjer jag igenom de stora möbelkedjornas hemsidor på jakt efter rätt möbel. Jag drömmer om tidlösa designklassiker men med två galna småbarn hemma så får det vänta ett par år… Sist gör jag en mood board för att få en känsla för helheten, jag har annars en tendens till att spontanshoppa utan att tänka på att allt ska passa ihop!
  2. Nu är ju ovan nämnda soffbord på önskelistan, så fint, men annars är ju fåtöljen Hanna en favorit som kommer att åldras med värdighet!

 • Beatrice skriver:

  1) Jag får inspiration från bloggar och magazine. Jag lägger hellre en slant extra för god, gärna skandinavisk, kvalitet och design än något massproducerat från de stora kedjorna.
  2) Jag skulle vilja ha soffan Armilla i en ljus naturfärg. Soffan utstrålar tidlös elegans och skulle passa bra i min lägenhet.

 • Eva Å. skriver:

  1. Tittar tidningar möbelaffärers hemsidor. sen i affärerna.
  2. Opus bord avlångt med hylla perfekt.

 • Elin skriver:

  1. Jag handlar eftertänksamt och aldrig på impuls vad gäller möbler. Jag följer bloggar och Pinterest, sen älskar jag att försjunka i inredningstidningar – där hittat jag min inspiration.
  2. Jag letar efter en soffa till vardagsrummet och jag tror rejoin hade passar perfekt!

 • Sofia skriver:

  1. Inspiration kommer tidigare oftast från tidningar och numera från pinterest eller bloggar som trendens. Nu har vi bott i samma villa i 14 år och glädjen över att det som valdes tidigt fortfarande ger samma glädje är härligt att känna. Möbler ska hålla länge.
  2. Soffan Join skulle passa perfekt hemma hos oss, gärna i naturfärgat läder. Nu växer familjen på ett annat sätt med barnen olika kärlekar och vi gärna samlas runt vardagsrumsbordet för att spela spel.

 • Thilda skriver:

  1. Jag tänker noga. Jag suger ofta på tanken i minst 2 veckor innan jag slår till.
  2 soffan sofa! Så himla fin.

 • Caroline skriver:

  1. Inspirationen till inköp får jag överallt och hela tiden. Mer eller mindre medvetet. Resor, hotell, restauranger, utvalda bloggar, inredningstidningar (osv). Sen är beslut till köp en relativt lång och genomtänkt process (moodboards/önskelista). Ett (större) köp får ta tid, utifrån ett hållbart långsiktigt perspektiv.
  2. Soffa Join. Utifrån de ovan nämnda "hållbart långsiktiga perspektivet". Har varit på väg att köpa ny soffa i flera år. Nuvarande har varit i vår ägo i över 15 OCH överlevt småbarnsår, med klet och kladd och allt övrigt det innebär. Hela soffan är täckt med skämskuddar. Känner mig dock redo nu. För Join!

 • Catrin skriver:

  1. Min man och jag går noggrant till väga vid inköp av ny möbel. Vi tittar dels på nätet och läser fakta om möbeln. Gärna andras betygsättning också. Om det gäller en soffa beställer vi tygprover för att kunna jämföra olika. Om möjligheten finns åker vi till möbelaffären för att se möbeln i verkligheten.
  2. Soffan Dormi i Ires sortiment är fantastiskt vacker. En soffa att bli omsluten av.

 • Karin Synnergren skriver:

  1)Det mesta hittar jag i möbelbutiker online,sitter och googlar runt.Sen nyhetsbrev och bloggar.
  2)Opus soffbord var stilrent och snyggt,ett bord som passar till det mesta,enligt mitt tycke.

 • Karin skriver:

  1. Jag inspireras bl.a. av bloggar, magazine och vänner.
  2. Jag skulle gärna vilja ha soffan Infini i en grå nyans. Den är stilig, elegant och tidlös.

 • Amanda skriver:

  Jag går jämt in på boligheter! Älskar webshopen och riktiga butiken i Västervik! I västervik finns Moore med, vilket också är en grym butik!
  Älskar http://www.iremobel.se/produkter/soffor/puzzle.html
  Hade varit superfint i vardgsrummet, med detta soffbordet med!

 • Lovisa Johansson skriver:

  1. Jag tar oftast god tid på mig innan jag köparen ny möbel. Jag kollar i inredningsbloggar, magasin, inredningsprogram pop tv och googlar. Skapar ofta moodboards och inspirationsmappar med bilder på den stil som jag vill skapa. Innan jag slår till är jag noga med att kolla upp hur möbeln påverkar miljö och människa samt kvalitén. Därför passar IREs sortiment mig.
  2. Jag skulle kunna välja vilken möbel som helst ur sortimentet men då jag för tillfället är på jakt efter en ny soffa så faller valet på soffan Armilla i en ljusgrå myans. Den skulle passa perfekt i min ljusa lägenhet!

 • Karin skriver:

  1) Ibland, eller ganska ofta, enligt min sambo ploppar det upp en idé i huvudet på mig från ingenstans och jag vill genast ut och leta efter lämpligt objekt på loppisar och second hand. Idéerna har nog många gånger kommit från inredningstidningar som jag bläddrat i och som etsat sig fast i huvudet på mig för att sedan dyka fram när man minst anar.
  2) Möbeln som jag verkligen har fastnat för ur Ires sortiment är utan tvekan fåtöljen Hanna. Den hade verkligen passat in i mitt hem och jag har länge sökt efter en liknande på second hand.

 • Sussie skriver:

  1. Jag inspireras av härliga personer, texter och bilder på Trendenser, i magasin, pinterest och webshoppar.
  2. Söta S-Wood bordet! Känns användbart på många sätt; i barnrummet, sidobord vid favoritfåtöljen eller dom blombord vackra krukor och blommor.

 • Camilla skriver:

  1: Först känner jag in tomrummet hemma för att förstå vilken form möbeln borde ha för att samspråka med den omkringvarande rumsligheten. Därefter Pinterest, Instagram och ett digitalt svep genom de välsorterade designbutikerna – och allra sist innan beställning blir det ett besök i butik för att få en fysisk känsla för objektet.
  2: Soffbordet S-Wood skulle vackert fylla ett tomrum i vårt skogshus. Det gröna rummet uppe vill ha en rund form i ljust trä och S-Wood har ett uttryck som utstrålar både naturlighet och sällskaplighet.

 • Gabriella skriver:

  1. Kollar inredningsprogram och googlar sönder nätet 😉
  Älskar att hålla koll på vad som är inne!
  2. Skulle så otroligt gärna vilja ha soffan Epoka! Hade passat så fint här hemma ?

 • irene skriver:

  Kollar om jag verkligen behöver något, sedan blir de nät häng o alla sidor kollas in.
  Infini fåtölj den skulle jag vilja ha varit ägare till ,o sitta o läsa mina böcker.

 • Ana skriver:

  Jag handlar när jag har ett behov, när en möbel är trasig och inte går att byta ut. Där är min process från tanke till inköp kort. Det handlar om syfte men också hållbarhet och säkerhet.
  Ires sortiment är helt nytt för mig men jag fastnade för bäddsoffan Collar, det är en möbel som hade passat i mitt hem, en liten soffa och en extra bädd…så kompakt och praktiskt.

 • anita n skriver:

  1:kollar på internet,magasin och besöker möbelaffärer-gör inga impulsköp utan besluten tar tid
  2:soffan Rejoin skulle vara härlig att slappa i när man ser på tv eller läser en bok

 • Sara Thoresson skriver:

  1. Min största inspirationskälla är instagram, efter det kommer min syster. Jag inspirerad av folk som vågar ha in färg i hemmet. Helst i kombination med 50-60-tals möbler.
  2. Fåtöljen Chorus, skulle passa fantastiskt med min hyllkombination i teak och ek. Där skulle jag sitta och läsa och bara mysa.

 • Caroline skriver:

  1. Pinterest. Det är verkligen det bästa jag vet när det gäller idéer och inspiration (vilket märks eftersom jag har runt 20k pins)
  2. Soffan infini. Den är riktigt snygg, har ett bra sittdjup och jag gillar verkligen de låga armstöden, perfekt höjd för att använda som kudde när man vill gosa ner sig och kolla på film.

 • Sofia skriver:

  1.Jag köper inte möbler så ofta, men när jag gör det så blir det oftast varumärken som jag känner till och vet står för bra kvalitet. Fast allra oftast blir det auktioner eller loppisar. Om en möbel har hållit i årtionden så borde den hålla ett tag till!
  2. Jag tycker mycket om fåtöljen Hanna. Den är så enkel och vacker och jag har svårt att se att jag någonsin skulle tröttna.

 • Anna skriver:

  1) För det första vill jag identifiera och bekräfta ett behov innan jag söker vidare. Behöver jag verkligen en ny xx? Duger den gamla ännu? Om jag insett att jag behöver en ny möbel brukar jag först kolla Blocket ifall där skulle råka nappa, bloggar och instagram fungerar som inspiration. Jag föredrar inhemskt (eller nordiskt) och naturmaterial. Försöker också välja sådant som ska hålla länge både materialmässigt, men också så att formgivningen känns relativt tidlös.
  2) Soffan Vanity ser väldigt inbjudande ut!

 • Sara Carlsson skriver:

  Kikar en del på instagram, har fullt med skärmdumpar i telefonen på sådant jag gillar. Sen gillar jag att titta hemma hos vänner och bekanta, lättare att få en känsla för möbeln då.
  Jag gillar soffan Sofo

 • Eva skriver:

  1) Tittar mycket på inspiration nu när ett helt hus ska inredas. Pinterest har längre varit toppinspirationskällan, men hittar allt mer på Instagram. Och sen får jag gå vidare till plånboken. Hade varit härligt att vinna något som jag annars skulle ha valt bort pga priset 🙂
  2) Svårt att välja, men fåtöljen Chorus hade jag gärna valt i någon blågrön nyans.

 • Ingrid Dahl skriver:

  1. Jag och min man googlar på nätet i första hand för att både hitta inspiration och tänkbara produkter. Ofta har vi en bild i huvudet av vad vi söker.
  2. Soffan Join var härlig och skulle rymma både familjen och gäster.

 • Nina Ed skriver:

  1. Jag hittar inspiration på bloggar och instagram. Jag vet vad jag gillar och letar vidare efter liknande. Det är viktigt att det är kvalité och att företaget har ett miljötänk.
  2. Fåtöljen "Vanity" ser väldigt skön och stilren ut!
  Skulle passa perfekt i min läshörna. En kopp te och ett inredningsmagasin och bara koppla av och njuta!

 • Katarina O skriver:

  1. För det mesta Instagram , Pinterest och bloggar men även månadstidningar.
  2. Fåtöljen Hanna, det är en sådan möbel som gör ett rum.

 • Sandra skriver:

  1. Följer inspirerande företag, bloggare och dekoratörer på instagram. Som ett komplement till det använder jag magasin och nätet i allmänhet för att söka reda på det som jag fastnat för.
  2. Chorus skulle vara mer än välkommen att flytta hem till mig ?

 • Jennie AE skriver:

  1. När jag letar en ny möbel åker jag nog först till Lammhuls och går på Svenssons och Norrgavel för att få inspiration. Då brukar jag alltid få lite koll på vad jag är ute efter. Sen blir det google och framförallt instagram innan jag till slut bestämmer mig. Och det blir många besök i butiken innan möblerna beställs.
  Detta bordet skulle vara klockrent till soffan jag nyligen beställt på Norrgavel.
  2. Bäddsoffan/-fåtöljen Collar var ju en supersmart gästsäng som t.o.m. ser skön ut 😉 Jag tycker det är så svårt att hitta bra gästsängar som är bra att sova i och samtidigt är snygga och praktiska, så denna skulle passa perfekt i ett lite trångt boende.

 • Ida Löfqvist skriver:

  1. Via bloggar, instagram och inredningsbutiker online.
  2. Fåtöljen Hanna är tidlös och underbart vacker!

 • Emma L skriver:

  1) Tänker att möbeln ska hålla länge, både vad gäller kvalitet och att man inte ska tröttna på designen. Vill inte byta möbler efter trender utan ha dem länge så att de ser använda och älskade ut. Får mycket inspiration från vänner och hotell, restauranger m.m.
  2) Fotöljen Hanna har jag länge haft ögonen på, min absoluta favorit 🙂

 • Sara O skriver:

  1. Jag inspireras oftast av tv-serier, grace & Frankie’s hem, Gilmore girls dragon inn ex! ? Och av inredningsbloggar, det är ju nästan oundvikligt 🙂
  2. Bordet som tävlas ut är min favorit! Fint träslag, hållbart, enkelt och dessutom barnvänligt nu när vår tjeja börjat resa sig, det fyrkantiga soffbordet här hemma känns inte längre så smart för ömtåliga små pannor 🙂

 • kajsa skriver:

  Jag hämtar mycket från svenssons i lamhult en toppenbra butik med hjälpsam personal.
  En hanna fåtölj passar som en smäck vid öppna spisen

 • Gisela skriver:

  1.Ojojoj. HUr hittar man inspiration? Med öppet sinne söka inspiration överallt. I butiker, på ett café, hemma hos vänner , en katalog. Ja vart som helst. Men jag brukar ta kort och göra små anteckningar när jag sett något. Håller et när jag tar fram det ett par veckor senare – då är det köpläge.
  2. Fåtöljen Ritz, för den kommer passa så bra till soffbordet…

 • Maria skriver:

  1. Får inspiration i inrednings magasin, Följer många härliga inrednings sidor på Instagram . Trendenser.se är en stor inspirations källa
  2. Soffan Dormi är så fin och nätt skulle passa perfekt i min egen lilla tv hörna.

 • Claudia skriver:

  1. För mig är det viktigt att jag tänker till länge innan inköp av möbler. Jag känner först in rummet som möbeln ska placeras i, vad för syfte möbeln ska ha och vilken känsla den ska förmedla. Sen surfar jag loss på olika inspirations-sidor på nätet för att hitta den möbel som bäst stämmer in på svaren på ovanstående. 2. Jag skulle älska att ha en fåtölj från Ire – särskilt Hanna! Helt fantastisk.

 • Joanna k skriver:

  1) Jag känner efter väldigt mycket, möbler är kärlekshistorier som jag helst vill skall hålla livet ut. Därför är det lite som att dejta, jag tittar funderar och känner efter tills det känns helt rätt!
  2) Bordet såklart! … Hanna skulle gärna få stå bredvid!

 • sofia skriver:

  1. Om jag ser till mig själv handlar vägen till en ny möbel just nu om att kunna sålla bland all den inspiration och information som når mig dygnet runt i kanaler som Pinterest, bloggar, magasin och Instagram. Missförstå mig ej, det är fantastiskt att ta del av allt detta, men också en utmaning att var sann mot sig själv, komma i håg vad man faktiskt gillar och framför bad man behöver.
  2. Utan tvekan en Rejoin fåtölj. Den kommer jag aldrig tröttna på, och de kan lätt anpassas efter hur familjens behov ändras genom åren.

 • Henrik skriver:

  1. Surfar främst på olika inredningsbloggar, men också på sidor som säljer möbler och inredning för att få inspiration. 2. Fåtöljen Hanna skulle göra sig bra i vårt vardagsrum, en stilren och klassisk skönhet.

 • Hannah skriver:

  Jag brukar faktiskt kolla på en bländning av pinterest och blocket för unika möbler; classy och classic ska det vara.
  Jag lockades av eran collar bedsofa….praktiskt men inte för stor! Och mysigt ser den ut också!

 • Mia skriver:

  1. Inspireras mycket av inredningsbloggar och sparar länkar till sådan som jag tycker är fint och går tillbaka och kollar när det är dags för ett inköp. Sparar på liknande sätt inspiration från inredningsmagasin. När jag vet ungefär vad jag är ute efter blir det gärna lite bildgooglande också.
  2. Fåtöljen Hanna är lite extra fin tycker jag.

 • Joanna skriver:

  1. Jag inspireras mycket av diverse bloggar, instagramkonton, vänners inredning men så klart även IKEA-bibeln =) Vardagligt måhända, men de är duktiga på att förmedla en äkta känsla.
  2. En cabaret-soffa hade gärna fått flytta hem till oss =)

 • Monika Lindh skriver:

  Jag söker med bilder, alltså ögat först – instagram, google-bildsök, mfl. Det ögat fastnar för dyker jag ner i information om. Sen grunnar jag.
  Fina fåtöljen Hanna är en dröm, den åldras med värdighet den damen!

 • Johanna skriver:

  Jag brukar söka på Pinterest och sen gör jag en lista på vilka krav jag ställer som tex hållbarhetstänk, genuint hantverk m.m
  2. Soffbordet S-Wood står högst på önskelistan med sitt genuina hantverk från djupaste Småland?

 • emilie a skriver:

  1. jag kikar mycket på bilder från främst instagramkonton och pinterset.
  2. jag är väldigt förtjust i puzzelsoffan

 • Anonym skriver:

  1) Bloggar är min största inspirationskälla. Ofta länkar de ju vidare till butiker och då scannar jag deras sortiment, dyrt som budget. Eftersom jag är väldigt designintresserad brukar jag notera det jag gillar hemma hos vänner. Pinterest har jag upptäckt finessen med först sedan något halvår tillbaka.
  2) Soffan Infini Grande. Tidlös utan att vara tråkig. En soffa som håller många år och kan förnyas genom att kläs om.

 • Lisa M skriver:

  Bloggar och så ÄLSKAR jag Pinterest men det är svårt att hitta saker man pinnar.
  En Dormi soffa, jag har levt över 5 år utan soffa på grund av platsbrist (säng har prioriterats) men nu äntligen har jag plats för en!

 • Anna skriver:

  Internet eller/och butik, jag vill allra helst se den IRL så man kan t.ex. provsitta osv 🙂
  http://www.iremobel.se/produkter/soffor/altero.html för att den ser lagom mjuk o skön ut att sitta och virka i 🙂

 • Moa skriver:

  1. Inredningstidningar, resor, filmer, tv-program.
  2. Fåtöljen Hanna. Jag samlar på designstolar/fåtöljer och Hanna skulle vara ett vackert tillskott till samlingen.

 • Anonym skriver:

  1. Jag hämtar mest inspiration från människor jag känner – allt ifrån min farmor till nära vänner och bekanta som har en säker stil. Sedan uppsöker jag inrednings bloggar för att få ett sammanhang och helhet bland den inspiration jag funnit.
  2. Skulle helst vilja ha fåtöljen Visit i grönt så jag kan ha den i mitt sovrum och skapa en riktigt mysig läshörna.

 • Lena Axelsson skriver:

  1. Googlar på många olika hemsidor för att se hur möbler ser ut i rum
  2. Fåtöljen Clipper

 • Ulrika skriver:

  1. Visst inspireras jag av bloggar och magasin, men främst Instagram. Finns många härliga holländska instagramkonton, @tintaluhrman och @sannehop, andra favoriter är @burtsbrisplease och @annakubel. Skapar moodboards och använder Pinterest för att spalta upp och sortera mina tankar, går gärna på min egen magkänsla.
  2.Förutom S-wood såklart så även fåtöljen Hanna, det finns alltid plats för en skön fotölj att krypa upp i.

 • Mary skriver:

  1. Inredningstidningar, bloggar, butiker, restauranger..
  2. Fåtöljen Hanna är en av världens snyggaste fåtöljer!

 • Ann-Sofie skriver:

  1. Jag hämtar inspiration från främst Instagram, Pinterest och väl utvalda bloggar! Perfekt med forum där man även kan ställa frågor om kvalitet och materialval! 🙂
  2. Åhh svaret är givet…soffan Sofo av Emma Olbers är en dröm som jag trånat efter sen dag ett!

 • Anna s skriver:

  1. Jag tittar mycket på loppis men följer också flera bloggar för inspiration. Såklart blir det endel köp på "stora varuhuset" och liknande men roligast känns det ju om man hittar nåt unikt.
  2. S-Wood soffbord skulle sitta fint. Gillade också flera av sofforna, vanity tex

 • Miriam skriver:

  1. Bloggar är min absolut största inspirationskälla och sedan kommer Instagram. Älskar möjligheten att få en liten ide, leta vidare och sedan kanske sluta i något helt annat…
  2.Klart att på översta plats kommersoffasn Puzzle, tätt följ av S-Wood! 🙂

 • Liza skriver:

  1. Jag börjar med att leta mig fram på Google, bloggar/instagram, tidningar och webbutiker för att få ett hum vad jag vill ha sedan brukar också åka på närmaste möbelbutiker för att få jämföra, känna och spatsera bland fina möbler.
  2. Jag hade nog önskat mig soffan join, eftersom vi har en "slit och släng soffa" just nu som skulle behövas bytas ut, som vi köpt för att ha den tiden då barnen är som minst och då det är lite fritt fram för nedkissningar, spill och annat som hör småbarntiden till.
  I soffan join skulle vi rymmas allihopa kors och tvärs för mys och kvällsbestyr. och alla som kommer på besök skulle få plats så ingen skulle behöva inta en golvplats längre, då det ryms många, ett riktigt hjärterum. Toppen!

 • Niklas skriver:

  1. Jag och min sambo har nyss flyttat ihop, vilket betyder att vi försöker skapa vårt egna hem med ny inredning. Inspiration hämtar jag främst från tidningar, men även loppisar har blivit mer intressanta. Där kan man absolut fynda!
  2. Soffan Sofo är riktigt snygg, ännu snyggare hade den blivit med soffbordet S-Wood, givetvis!

 • Mikaela skriver:

  1. Inspiration finns överallt, det gäller bara att öppna ögonen och se sig omkring! Jag hittar min inspiration på jobbet, hos vänner och i butiker/caféer på stan. Jag vet oftast rätt tydligt vad jag vill ha och efter det söker jag efter möbeln på olika hemsidor, inredningsbloggar och i magasin.
  2. Jag hade ju inte klagat över att ha fåtöljen Hanna hemma hos mig – helt fantastisk både som möbel och inredningsdetalj att titta på!

 • Anna skriver:

  1. Till syvende och sist magkänslan. Och någon form av inre moodboard. Många inköp går snabbt (med tre små barn finns inte tiden) – men med god magkänsla samt vissa avstämningspunkter som färg och förstås mått så brukar det landa bra.
  2. Soffan Stay blir jag glad av att se!

 • Lisette skriver:

  Jag samlar inspirationsbilder, främst från Instagram men även från bloggar och olika tidningar, i telefonen.
  Soffan Sofo för att den skulle va så snygg i vårt nya hus.

 • Ålen skriver:

  1. Så fort jag ser något fint när jag surfar tar jag en screenshot. Det kan vara en snygg soffa, en dörrknopp eller en fin färgkombination. Jag har flera års bilder sparade i en fet fil. När det är dags för ett nytt inköp kollar jag igenom mina bilder och får då en ganska klar bild av vad det är jag gillar. Märkte senast att jag i två års tid sparat bilder på gröna soffor, utan att jag själv varit medveten om det mönstret.
  2. Fåtöljen Hanna. Det är en sån där möbel man bara vill smeka!

 • Lotta C H skriver:

  Håller på att återmöblera mitt hem efter skilmässa, har under trettio år kompromissat med möbelmang. Nu håller jag på att successivt fylla tomma rum med kvalitets möbler JAG vill ha. Jag tillbringar timmar i möbelvaruhus med klassiska kvalitetsmöbler, provsitter tänker och funderar över vad som passar med mina faforiter och de möbler jag har kvar och googlar sedan vidare på deras hemsidor. Jag har en Treårsplan på att komplettera tomrum med möbler som ger mig glädje i själen.
  Jag har nu siktet inne på både fåtöljen Hanna och bordet S-wood (fast i olika rum)

 • Poonam skriver:

  1) Det börjar med en tanke, som förmodligen uppstått av ett litet frö. Fröet kan ha varit en bild i en tidining eller katalog, kanske besök på restaurang, café, butik eller hårsalong. Ett frö som sedan söks vidare på i bloggar, möbelbutikers hemsidor, blocket och andra second hand sajter, pinterest och instagram. Ofta är det bara luftslott som ej går i uppfyllelse men ibland leder sökandet till just den där rätta bordet eller lampan eller vad det nu må vara.
  2) En Chorus skulle jag inte tacka nej till – med en lätt och ledig känsla men ändå så uppstyrd, korrekt och självklar. Fint att den går att välja som snurrvariant…vilket det bara gör än jobbigare att välja!

 • Julia skriver:

  1. Jag surfar på auktionssajter och bild-googlar material och former.
  2. Hanna. Så himla fin och härliga material.

 • tina skriver:

  1. Att behöva en möbel styr oftast, och sen spelar inspirationen en stor del. Just nu är det en soffa som vi går och drömmer om, vi skyndar inte men vi samlar på inspiration och ideér!
  2 Soffan Altero…i klädseln Elmosoft els80 svart black…vilken dröm att få äga en sån soffa! Klassisk och en soffa man inte tröttnar på.

 • Linda skriver:

  1. Inför ett möbelköp hämtar jag inspiration främst från internet (t.ex. Pinterest och bloggar) men även från inredningsmagasin och fysiska besök i butiker.
  2. Utöver detta soffbord skulle jag inte tacka nej till någon av sofforna Armilla eller Altero.

 • Susanne skriver:

  1. Min inspiration får jag från inredningsmagasin, bloggar, hemnet, instagram och från vissa butiker. Det startar ofta med en ide som växer fram under en längre tid speciellt om det är en dyrare sak. Jag vill helst också se produkten i verkligheten innan jag bestämmer mig. Alltså för det mesta ett noga övervägande innan köp.
  2. En fåtölj Hanna i läder skulle jag vilja äga för den uppfyller mina krav som jag har satt upp för ett fåtöljköp. Återstår att testa om den är skön i verkligheten!

 • Gabriella skriver:

  1. Är det en funktionsmöbel så googlar jag den och letar praktiska, snygga och prisvärda varianter (t ex garderob). Men det är sällan det som är mest lustfyllt. Roligast är när man ser något man direkt fastnar för/känner extra för/noterar för att sen kunna plocka fram ur minnet när möjligheten ges. Och då kan inspirationskanalerna vara många: hemma hos en vän, i ett magasin typ Plaza, Elle, Architectural Digest, Sköna Hem eller någon butiksmiljö typ café, designbutik etc.
  2. Fåtöljen Hanna. Bara en magiker kan få en kub i trä att så vackert gifta sig med ett stycke tyg eller läder så att man blir som besatt. Riktigt snyggt gjort!

 • silvia skriver:

  1. pinterest, instagram, bloggar och tidningar fungerar som inspiration för möbelinköp
  2.Soffan sofo skulle jag gärna ställa i vårt vardagsrum när huset blir inflyttningsklart (förhoppningsvis till sommaren). Just den soffan för att den har en något rundad form men är ändå en "lätt" och "rak" möbel. Tror den skulle mjuka upp vårt stora rum med högt till tak på ett behagligt sätt.

 • LasseH skriver:

  1. Vi tycker att det är dödstrist att glo på möbler på nätet. Man måste se dem i verkligheten, provsitta och känna på dem. Vi går till våra favoritbutiker helt enkelt! Inte svårare än så.
  2. Helt ärligt; ett riktigt snyggt och robust soffbord. Det vi har nu är eländigt. Vaxad ask vore sjukt snyggt & praktiskt!

 • Lars skriver:

  1. Min sambo är väldigt inredningsintresserad så hon gör all research innan köp.Ofta då i magasin, på olika bloggar, och finns möjlighet så även i butiker som har det vi funderar på. Sedan funderar vi hit och dit och bestämmer något. Team work.
  2. Fåtöljen Hanna i läder skulle passa bra i vårt vardagsrum.

 • Mathilda skriver:

  Både jag och min sambo är väldigt intresserade av inredning, vi inspireras av bloggar men främst inredningsmagasin. Sedan går vi alltid till någon butik och känner och klämmer på det vi vill köpa, om det är något dyrt så lånar vi alltid hem från vår stammis-butik. När vi får låna hem är vi alltid överens om vi ska slå till eller leta vidare så det är ett bra tips till alla.
  Jag skulle helst vilja ha soffan Sofo för att den är så underbart snygg, krispig, stilren och alldeles underbar. Provsitter alltid den i butiken och tänker – en dag – är den min.

 • Sandra skriver:

  1 Eftersom jag inte köper möbler speciellt ofta hinner jag drömma lääänge innan det är dags. Bäst inspiration får jag från magasin eller Pinterest, därefter vill jag helst ta mig till butiken och se den i verkligheten, och självklart känna på kvaliteten.
  2 Vårt tv-rum är snart färdigrenoverat och där skulle soffan Join passa perfekt. Snygg, fantastisk skön och hela tjocka släkten får plats.

 • Monnah skriver:

  Ända sedan tonåren har jag haft en stil som inte rört sig mycket fram eller tillbaka. Jag har en stil som efter trettio år kan konstateras vara nordisk klassisk: björk, rena linjer, naturmaterial,

 • Birgitta skriver:

  1. Jag googlar och sedan åker jag till återförsäljaren. Jag måste känna på möbeln innan jag köper den.
  2. Fåtöljen Clipper. Jag skulle vilja ha den då vi behöver en snurrfåtölj att ha i mitten av vardagsrummet, och Clippern var ju jättesnygg! Snurrar jag åt ena hållet ser jag tv:n, och snurrar jag åt andra hållet sitter jag framför öppna spisen. Och Ires möbler verkar vara hållbara, så dottern snurrar nog runt, runt, runt!

 • 1) Mina inköp är få och extremt genomtänkta. Det börjar i möbelaffären och sen följer googling, smakråd och oftast lång tid innan det blir affär av det hela. Ett vinnande koncept eftersom det oftast blir bra till slut!
  2) Clipper fåtölj väljer jag och den ska stå i köket för då kan jag sätta mig där efter middagen och snurra och surra med de mina.

 • Monnah skriver:

  1. I trettio år, sedan tonåren, har jag haft en klassisk stil med björk, naturmaterial och rena linjer som bas. Jag ser direkt om jag gillar något eller inte! Nya möbler inköps väldigt sällan, men om jag hittar

 • Camilla skriver:

  1, Inredningsinspiration får jag främst via bloggar och magasin men när det gäller att slå till på en möbel vill jag helst klämma och känna.
  2, Förutom soffbord är jag på jakt efter en ny soffa och vill gärna göra ett hållbart val nästa gång. Soffan SOFO ligger högt på önskelistan.

 • Tess skriver:

  Jag kör på en blandning av bloggar, inredningsbutiker, pinterest och min vän som är stylist.
  Soffan Lean är grymt snygg, jag gillar dom enkla raka linjerna

 • Linda B skriver:

  1: Jag köper möbler väldigt sällan och försöker alltid tänka långsiktigt. Det som händer först är att jag börjar längta. Längtan går där efter över i en sökfas, ett intensivt pintrestande, nätsurfande, instascrollande och frossande i tunga inredningstidningar. Om jag återkommer till samma möbel flera gånger så finns det ingen återvändo; då blir det en investering!
  2: Min son har en loftsäng och under den skulle en Collar passa riktigt fint. Där kan han krypa upp och sitta och läsa, och när kompisen vill sova över så slipper vi bädda på golvet!

 • Lisa Ericsson skriver:

  1) jag lägger främst upp moodboards på instagram och gör skärmdumpar från bloggare eller tidningar på nätet via ex. Ztory. Sedan besöker jag gärna inspirerande möbelaffärer! Jag låter det ta tid, och väljer mina möbler med omsorg. Viktigt att möblerna ska tålas att användas!
  2) jag skulle vilka äga fåtöljen Emma i brunt läder. Har precis byggt en sommarstuga som står oinredd.. den skulle göra sig perfekt där tillsammans med soffbordet!

 • 1. I trettio år, sedan tonåren, har jag haft en klassisk stil med björk, naturmaterial och rena linjer som bas. Jag ser direkt om jag gillar något eller inte! Nya möbler inköps väldigt sällan, men om jag hittar rätt säger det helt enkelt "klick"!
  2. S-Wood! Perfekt storlek och otroligt snyggt formgivet. Klick!
  (Det var tydligen ingen god idé att försöka göra detta på telefonen, så snälla, bortse från mina två ofärdiga inlägg… Sorry!)

 • Emma skriver:

  1. Inför ett nytt möbelinköp söker jag oftast inspiration i magasin
  2) Vilken produkt i Ires sortiment skulle du helst äga och varför? Motivera kort.

 • Marta skriver:

  1. Eftersom vi i vår ska flytta in i vårt nybyggda hus letar jag inspiration överallt, och till många rum samtidigt, vilket är lite svårt. Efter en föreläsning med Frida i Malmö i höstas har jag återupptäckt Pinterest. Utöver det blir det sökningar på Google samt Houzz och inredningsbloggar och med en god vän som har otroligt god smak, samt många samtal i familjen vad som passar alla 🙂 Innan något inhandlas vill jag helst även se det i verkligheten.
  2. Vi behöver en eller flera stora soffor i vårt nya stora vardagsrum/matrum och där hade soffan Join passat utmärkt!

 • Carola Stenroos skriver:

  Jag har väldigt lite pengar, men drömmer gör jag och inspireras av allt möjligt. Jag följer din blogg, jag läser ELLE Decoration,jag besöker gärna butiken Svenssons i Lammhult.Jag vill också besöka Möbelmässan någon gång.
  2.Soffan Infini Grande är fin med sin enkla design.

 • Elin Håkansson skriver:

  1. Jag är dessvärre inte så bra på att planera och köper "det som finns" då jag behöver något nytt istället för att leta tills jag hittar rätt. Inspiration kommer från alla möjliga håll, men mest från de fysiska butiker jag besöker.
  2. Sofo fåtölj är otroligt snygg Den ser både skön och praktisk ut- bekväm sitthöjd för en pensionär som jag.

 • Annica skriver:

  1. Inspiration hittar jag lite varstans; alltifrån magasin, bloggar, webbutiker och auktionssajter till släkt och vänner.
  2.Drömsoffan är "Stay", som både är klassiskt elegant och modernt flexibel (med utbytbar och tvättbar tygklädsel).

 • Marta skriver:

  1. Eftersom vi i vår ska flytta in i vårt nybyggda hus letar jag inspiration överallt, och till många rum samtidigt, vilket är lite svårt. Efter en föreläsning med Frida i Malmö i höstas har jag återupptäckt Pinterest. Utöver det blir det sökningar på Google samt Houzz och inredningsbloggar och med en god vän som har otroligt god smak, samt många samtal i familjen vad som passar alla 🙂 Innan något inhandlas vill jag helst även se det i verkligheten.
  2. Vi behöver en eller flera stora soffor i vårt nya stora vardagsrum/matrum och där hade soffan Join passat utmärkt!

 • Marta skriver:

  1. Eftersom vi i vår ska flytta in i vårt nybyggda hus letar jag inspiration överallt, och till många rum samtidigt, vilket är lite svårt. Efter en föreläsning med Frida i Malmö i höstas har jag återupptäckt Pinterest. Utöver det blir det sökningar på Google samt Houzz och inredningsbloggar och med en god vän som har otroligt god smak, samt många samtal i familjen vad som passar alla 🙂 Innan något inhandlas vill jag helst även se det i verkligheten.
  2. Vi behöver en eller flera stora soffor i vårt nya stora vardagsrum/matrum och där hade soffan Join passat utmärkt!

 • Emma skriver:

  Ursäkta avbrottet.
  1. Inför ett nytt möbelinköp söker jag oftast inspiration i magasin, bloggar och webbutiker. Ibland gör jag spontana fynd på loppis men oftast är det ett stort övervägande mellan form, kvalitet och pris innan beslutet tas om en möbel.
  2. S-wood, skulle bli det smycke som jag letat efter till vårt vardagsrum.

 • Marta skriver:

  1. Eftersom vi i vår ska flytta in i vårt nybyggda hus letar jag inspiration överallt, och till många rum samtidigt, vilket är lite svårt. Efter en föreläsning med Frida i Malmö i höstas har jag återupptäckt Pinterest. Utöver det blir det sökningar på Google samt Houzz och inredningsbloggar och med en god vän som har otroligt god smak, samt många samtal i familjen vad som passar alla 🙂 Innan något inhandlas vill jag helst även se det i verkligheten.
  2. Vi behöver en eller flera stora soffor i vårt nya stora vardagsrum/matrum och där hade soffan Join passat utmärkt!

 • Malin seppänen skriver:

  1) älskar magasin, men bloggar och möbelaffärer hemsidor använder jag mig också av när jag vill få inspiration. Pinterest är annars en favorit att få igång kreativiteten med.
  2) Dormi fåtölj, för att den är lite busig, är vacker med sina volymösa former och lite sneda ben. Den påminner mig om en varm, vänlig och ärlig mamma.

 • Olle skriver:

  1) Först måste det verkligen finnas ett behov för en ny pjäs i hemmet, och det är ganska sällan eftersom jag gillar möbler som jag kan leva med länge. Men hög kvalitet och hantverk premieras efter att ha kikat runt på bloggar inför köpet. 2) Ires fåtölj "Hanna" har den tidslösa formen och kvaliteten som jag gillar, extra plus för den danska känslan i formspråket.

 • Anna skriver:

  1) Börjar med att fundera över funktion och plats i hemmet, googlar ofta sen.
  2) http://www.iremobel.se/produkter/baddsoffor/collar.html
  Vi behöver en extra sängplats ibland, och detta verkar vara en så smart och snygg möbel. Jag gillar de många olika funktionerna.

 • Sofia skriver:

  Ett – inspireras av olika intryck i min omgivning, alltifrån magasin, besök hos vänner till hotell och restaurangmiljöer.
  Två – vi är på jakt efter en stilren soffa med enkla linjer och fastnade direkt för Cabaret.

 • Anna W skriver:

  I tanke, tidning och när känslan är rätt.
  Lägg på sinne, smak och det blir lätt.
  Ire står för superkvalité
  Önskar mig en Cabare!

 • Jenny skriver:

  1. Inspiration till inköp av möbler får jag i allt jag ser; utomhus, på nätet, i butiker och hos vänner. En färg, form eller ett material (såväl som en kombination av dessa) kan väcka tankar som gör att jag på nätet eller i butik söker i en viss riktning.
  2. Soffan Dormi med sin lätta och stilrena känsla tack vare sin nätthet och sina enkla linjer.

 • 1) Kollar i inredningstidinigar o på miljögårdens fina utställning i Lund
  2) Emma Olbers soffbord S-Wood från Ire. Vi har en helt ny skinnsoffgrupp, men har bara ett skraltigt gammalt engelskt fult glasbord till, detta moderna snygga strama bord skulle passa utsökt till. Skulle höja hela vardagsrummet till fulländning.

 • Ted skriver:

  1. Googlar och tittar priser på Prisjakt/Pricerunner.
  2. Dormi, mysfaktorn är total!

 • Eva Persson skriver:

  1) Jag vet ungefär vad jag vill ha, därefter går jag in på de största online-ställen som säljer möbler, jämför och kollar. Inspirationen kommer framför allt från Pinterest och magasin.
  2) Hanna. Förstås. Den kommer att bli en klassiker, dessutom är den enkel, hållbar och stilren – min dotter skulle få ärva den. Bara det liksom!

 • Linn skriver:

  1. När det är dags för någon ny möbel brukar jag börja med att fundera över det praktiska (så tråkigt, jag vet). Hur stor? Vad får plats? Vad är lagom storlek? Är det verkligen en soffa (om det nu är en soffa vi tror att vi ska ha). Kanske dagbädd, kanske fåtöljer? Jag försöker hitta inspiration i trender, via kanaler som Pinterest, magasin, bloggar och hemsidor. Samtidigt är jag mån om att hitta det som håller över tid och som är snyggt länge. Jag orkar helt enkelt inte med slit och släng och att bli trött på saker. Blocket kan vara en fantastisk inspiration och dessutom hjälpa till att sålla med sina oretuscherade bilder från folks vardagsrum. Bra material och schysst producerad så är vi hemma!
  2. Fåtöljen Hanna är så fin! Passar i många sammanhang, en sådan möbel som följer med i flyttar livet ut och som bara blir finare med åren.

 • 1. Normalt inspireras jag av tidningar eller bloggar, eller faktiskt någonting jag sett i naturen. Efter det påbörjas ett gediget arbete att leta efter rätt produkt: både miljö- och stilmässigt.
  2. Det här kanske låter som lögn och båg, men jag har varit på jakt efter det perfekta soffbordet EN EVIGHET och jag föll just pladask – det är klart att det är soffbordet s-Wood jag skulle vilja äga bland alla dessa underbara produkter!

 • Frida N skriver:

  1. Jag har precis flyttat till mitt första riktiga, egna hem. Nu när jag är på möbeljakt är det begagnat, unikt och återbruk som gäller. Jag spanar mycket på diy på pinterest och njuter av att leta upp möbler jag kan sätta min egen prägel på. Gammelmormors förråd var en guldgruva.
  2. Chorus skulle passa perfekt vid ett gammalt, uppfixat 50-tals skrivbord. En gul colour-bomb somm funkar perfekt som accent till gammalt

 • Emmy skriver:

  När jag handlar möbler börjar jag leta på nätet. Men om det finns möjlighet tittar jag gärna på möbeln även i butik innan jag köper. Inspiration till inköpen hittar jag på bloggar,, insta, i vardagen och i tidningar.
  Jag skulle gärna ha en fåtölj av märket Hanna. Soffbordet skulle passa perfekt hos mig, jag inväntar en ny soffa och tillsammans skulle det bli??

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *