Annons

LUCKA 19: CANON

Bakom dagens lucka döljer sig en riktigt fin vinst för den fotointresserade, nämligen en Canon EOS 1300D, värde 4390 kr! En perfekt instegskamera för den som vill börja fotografera med systemkamera. Dessutom har den en smart Wi-Fi-anslutningsmöjlighet vilket är toppen för dig som vill kunna ta bättre bilder till ditt instagram-flöde på ett smidigt sätt. För att vara med och tävla i dagens lucka ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom 24 timmar. Lycka till! 

1) Hur stor summa donerar Canon till Röda korset julen 2016? 
2) Vem eller vad vill du dokumentera om du vinner Canons EOS 1300D?

 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till vinnaren Emma som svarade kl: 7:10:28 – maila dina uppgifter till [email protected] så kommer din vinst inom kort!

*Tävlingen pågår tom 20/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Canon. Deras beslut kan ej överklagas. Du måste vara 18 år för att delta. Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. En kamera ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Anne skriver:

  1. Imponerande 1 miljon euro.
  2. Jag skulle verkligen vilja återuppliva min blogg. Det är en av Sveriges äldsta matbloggar, med hela tolv år på nacken. Men tyvärr orkar jag inte riktigt längre med arbetsflödet, och krångel med att överföra bilder till datorn och sen vidare till Flickr osv. Wifi direkt i kameran skulle tveklöst underlätta!

 • Viktoria skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Mina underbara ungar förstås! Svåra att fånga på bild ibland…?

 • Malin skriver:

  Canon donerar 1 miljon euro till Röda korset under julen 2016.
  Min mobilkamera håller inte riktigt måttet, så det blir tyvärr inte så många bilder. Jag skulle vilja bli bättre på att fota vardagshändelser, så att jag kan titta tillbaka och minnas stort och smått. Jag skulle också gärna börja fota stilleben av olika slag och lägga upp på Instagram.

 • Sofie skriver:

  1. Mer än en miljon euro.
  2. Födseln av vår son i januari vill jag för allt i världen inte missa att dokumentera.

 • Malin skriver:

  Över 1 miljon euro. Fantastiskt!
  Jag gillar landskap, skogen och magiska promenader vid vattnet med min hund. Honom skulle jag fota i alla dessa lägen, han är stor och pampig och gör sig bra på bild.

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) mer än 1 miljon euro
  2) våra 2 små barn, vår lilla trädgård och vårt hem.

 • 1. Mer än 1 miljon euro
  2. Skulle fota hela världen, perfekt blogkamera

 • Sandra Johansson skriver:

  De donerar över en miljon euro ! Gud vad glada vi skulle bli om denna kamera fick plats hemma hos oss . Hittills har vi mest fotat händelser och barnen med mobilkamera som funkat helt okej men alla milstolpar de når ,minnen vi skapar tillsammans och deras framsteg är minnen och bilder för livet . En ordentlig kamera att fånga de viktigaste ögonblicken i våra liv är vad vi önskar 🙂

 • Joel T skriver:

  1. Ca. 1 000 000 euro
  2. Arkitektur, landskap, projekt, min familj och många andra saker!

 • Louise skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro 🙂
  2. Jag skulle faktiskt vilja ge den till min kompis Irene i julklapp. Hon har haft ett tufft år med flera dödsfall i familjen. Vet att hon skulle vilja ha en ny kamera för att fota sina barn och ta ännu snyggare bilder på instagram.

 • Johanna Karle skriver:

  Hej!
  1. Canon har donerat över 1 miljon euro!
  2. Jag hade fotat vår bröllopsresa som sker nu i början av nästa år för att kunna leva på minnena från detta i resten av våra liv och förhoppningsvis fånga resten av våra liv tillsammans! 🙂

 • Emma skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Min underbara son som är lite drygt 4 månader!

 • Carolin Axelsson skriver:

  4,3 miljoner euro
  Jag skulle ta vara på ögonblick med min underbara fästman och min franska bulldog Poppy.

 • Elisabet Palmred skriver:

  1 miljon euro
  Jag skulle fota min vackra stad i olika årstider

 • Beatrice skriver:

  1) Över en miljon euro!
  2) Jag skulle dokumentera det som förgyller mitt liv: naturen, skratten och människorna.

 • Anna skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Jag skulle genast börja dokumentera uppförandet av vårt planerade drömhus, allt från skisstadiet – leta tomt – grundläggning – takläggning – inredning – inflyttningsfest-stadiet!

 • Lina Petersson skriver:

  Över 1 miljon Euro!
  Mina kära barn, fina omgivningar här i Östergötland

 • Caroline skriver:

  Oj, runt 10 miljoner sek har Canon samlat in! Blir så himla glad över sådana här initiativ och är fortfarande helt chockad över Radiohjälpens 49 miljoner. Vilka fantastiska människor det finns i Sverige. <3
  Vill dokumentera min resa till Italien nästa sommar. Jag befinner mig där på utbytestermin just nu men ingenting blev som jag hade tänkt och jag har inte alls de där fina minnena eller fotona som jag trodde att jag skulle ha. Portofino, Venedig, Rom, Capri och Positano är platserna där jag vill gå loss med en bra kamera. Kram!

 • Isabell Lindholm skriver:

  1. Ca 1 miljon euro
  2. Min lilla kille på 3 år och hans kusin 🙂

 • Helena Hallgren skriver:

  Över 1 miljon euro.
  Våra hårddiskar med foton blev stulna för någon månad sen. Där hade vi alla våra bilder på barnen. Om jag vann den här fina Canon-kameran skulle jag fota min barn så mycket jag bara kan. Tiden går så fort och barnen växter så snabbt. Jag skulle gärna vilja få möjligheten att dokumentera min familj på det bästa sättet!

 • Helena skriver:

  Över en miljon euro! (Applåd!)
  Jag hade skuttat av lycka att kunna ta snygga bilder till insta och Facebook snabbt och smidigt och jag hade dokumentera resan mot en egen butik. Från tom lokal till marknadsledande på orten (?)

 • Tatyana skriver:

  Mer än 1 miljon euro.
  Jag vill fotografera våra tre döttrar, och även förbättra min fotografering och lära mig bli bättre på att ta fina kort. Jag försöker lära mig olika fototekniker och då vore det roligt att ha en bra kamera som hjälp.

 • Marcus skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Givetvis mina tre underbara barn. Det är kul att kunna se tillbaka på alla deras upptåg. Sen vill säkert frugan va med på ett hörn så det är bäst att nämna henne också 😉

 • Irene skriver:

  1 = Över 1 miljon euro
  2 = Jag skulle dokumentera mina gamla föräldrar, för snart kommer de inte att vandra här nere på jorden.Så finns de alltid kvar i familjens minne.

 • Elin Svensson skriver:

  1. 1 miljon euro – vilket är grymt!
  2. Jag skulle föreviga alla mina vänner när de är hemma hos oss på middagar, festligheter, playdates m,m. Vill bygga upp en fotovägg med personer som jag älskar och som framförallt ät glada. Kärlek helt enkelt.

 • Nina skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Min dotter Edith som är 6 månader. Skulle föreviga varje stund med henne så att vi senare kan se tillbaka och minnas hennes uppväxt. Hon är vårt allt!

 • Lina skriver:

  1. 1 miljon euro <3
  2. Jag skulle vilja dokumentera min och mina tjejkompisarna roadtrip i USA! 25 års resa med mina vänner som jag varit kompis med i över 10 år.

 • Elvira skriver:

  1. Över 1 miljon euro (wow!)
  2. Jag har två små barn som blir stora alldeles för snabbt. De vill jag fota så mycket det bara går för att minnas den här härliga tiden!

 • Emelie skriver:

  1. Över 1 miljon € (!)
  2. Jag skulle använda kameran till att föreviga mina kommande 4,5 år vid KTH. Fester, middagar, resor, sittningar, arbetsmarknadsdagar, event… Förhoppningsvis den bästa tiden i mitt liv.

 • Jasmine skriver:

  1. Över 1 miljon €!
  2. Jag vill dokumentera mina DIY projekt. Jag har gjort jättefina saker som ingen annan har gjort och bilderna har gått totalt viral och delats på Pinterest över hela världen. Problemet är fotokvaliteten. Jag har bara min mobil. Det känns lite surt när nån gör om min idé och tar superfina foton.

 • Nora skriver:

  1. Över en miljon euro! Wow!
  2. Jag skulle dokumentera min familj och min sons uppväxt. Ända sedan han föddes för fem år sen har jag önskat att jag hade en bra kamera, tyvärr har jag inte haft råd så hans första fem år är dokumenterade med en drös mobilbilder. Drömmen vore att få ge både honom och mig mer högupplösta minnen under resten av hans uppväxt!

 • Malin Björling skriver:

  Hej !!!
  1, 1 miljon Euro, yay !
  2, Är lite trött på att fota med mobilkameran och lägga ut på fejjan och insta. Behöver återknyta till känslan och kvaliten i en riktig systemkamera, även vid alla vardagliga bilder.

 • Birgitta skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Jag skulle vilja ta mer kort på mina äldre släktingar som fortfarande finns i livet. Vi har många barn i släkten, och fokus hamnar naturligtvis på dem och vi har nästan inga foton på de äldre. Livet är förgängligt, men med en bra kamera kan lite av livet sparas, mer än i minnet.

 • Sanna skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Jag skulle vilja dokumentera livet. Men främst det min numera rätt sitta mobilkamera har i uppdrag att dokumentera; min vardag, den fina naturen samt mina resmål. Jag ska åka till London och studera om ett år och den terminen hade varit fantastisk att få dokumentera.

 • magnabus skriver:

  1. Över 1 miljon euro. Fantastiskt!
  2. Jag vill fånga och föreviga livet, små och stora ögonblick, vardag som fest! Fotografering är ett fantastiskt sätt att samla på minnen som ibland glider långt bort, men med foton finns de alltid nära <3 Att fånga vardagen bättre skulle bli mitt mål med Canon EOS 1300D!

 • Filippa skriver:

  1. Mer än en miljon Euro, fantastiskt !
  2. Jag skulle dokumentera mina bonusbarns uppväxt och min pappa som är 79 år, livet är skört och man behöver påminnas om de glada och vanliga stunderna också.

 • Elli skriver:

  (1) Över 1 miljon euro! (WOW)
  (2) Jag skulle fånga fler ögonblick i stallet där jag finner både ro och adrenalinkickar. Utöver hästarna kan jag fånga både katternas och hundarnas lek bland halmen.

 • Susanne Sahlin skriver:

  1. Över 1 miljon euro – wow!
  2. Vår vackra Weimaranervalp är det så vansinnigt roligt att fotografera så det vore underbart med en ny modern kamera och som möjliggör sociala medier ännu bättre.

 • Madeleine skriver:

  1) En summa som överskrider 1 miljon Euro.
  2) Jag älskar naturen, hur den förändras genom årstider. Kameran skulle få följa med och hjälpa mig att föreviga de små ögonblicken, när man blir hänförd av allt det vackra, för att spara och minnas!
  Mvh,
  Madeleine

 • Vesna skriver:

  1. 1 miljon euro
  2. Mina familj och alla platser vi besöker och människor vi möter ute i världen

 • 1. Över 1 miljon Euro
  2. Jag ska åka till N.Y. Med min syster för första gången och skulle så gärna ha en fin kamera att dokumentera resan med. Jag är mycket intresserad av arkitekturen och maten och vill gärna ta fina foton som minnen.

 • Cornelia skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Åh, jag har lovat mig själv en enda sak inför 2017. Att jag ska bli bättre på att dokumentera min vardag och livet i stort. Min gamla Canon EOS 1000D (som jag köpte för mina första matbutiks-löner på högstadiet…) är otymplig och blixten är sönder… Så en ny kamera vore DRÖM! <3

 • Sofia skriver:

  1. Över en miljon Euro (så himla bra!)
  2. Kameran skulle bli Canonbra till att fotografera mina syskonbarn, som jag äntligen ska flytta närmare!

 • Patricia skriver:

  1. De donerar 1 miljon euro! Heja!
  2. Jag skulle dokumentera min resa till Kenya, där jag ska genomföra mitt projektarbete i mänskliga rättigheter. Har en plan om att göra porträtt om 15 personer som alla lever i olika samhällsklasser, och att få komplettera dessa historier med bra porträttbilder vore så häftigt.

 • Martina Axelsson skriver:

  1. Över 1 miljön Euro 2016, över 43 Msek sedan 2006.
  2. Jag och min familj ska åka på en underbar, efterlängtad resa, för oss once in a lifetime och det skulle vara underbart att få föreviga den med fina bilder.

 • Anna Johansson skriver:

  1. 1 miljon euro!!
  2. Jag skulle dokumentera renoveringen av vår Hallandslänga på Södra Näs,som är byggt 1860 och ska få tillbaka sin forna glans och åter bli bebott.

 • ANNA skriver:

  1. 1 miljon kr
  2. den äldre generationen i släkten. Det finns tusentals bilder på de yngre men de äldre som har en spännande historia och massor att berätta vore roligt att dokumentera.

 • Louise skriver:

  1. En miljon euro
  2. Livet såklart!

 • Jenny skriver:

  1. Över en miljon euro, wow!
  2. Jag skulle dokumentera minvardag och familj och dela över nätet med min familj på Nya Zeeland, ett foto varje dag i ett år är målet för 2017!

 • Anna skriver:

  1. 1 miljon euro!
  2. den äldre generationen i släkten. Det finns tusentals bilder på de yngre men de äldre som har en spännande historia och massor att berätta vore roligt att dokumentera.

 • Åsa skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro, fantastiskt!
  2. Jag skulle ta, säkert alldeles för många, bilder av våra två små barn. Men det jag allra helst skulle vilja ha bilder av är mig och min man tillsammans med barnen – familjebilder! Har alldeles för få. Eftersom Canon EOS 1300D verkar så enkel att lära sig kan man säkert instruera någon släkting eller vän att ta fina bilder av oss. Det vore en dröm att kunna framkalla och rama in massor av härliga familjebilder!

 • Camilla Waxin skriver:

  1) Över 1 miljon euro
  2) Jag började i år att vandra mycket. Mest dagsturer och har alltid mobilen med mig och fotar men det är inte samma sak som med en riktigt bra kamera. Nästa år ska jag och en vän vandra Jämtlandstriangeln och då vill jag ta många fina bilder så jag hoppas verkligen att jag vinner denna kamera som jämt skulle följa med mig ut i naturen.

 • Henrik skriver:

  1. 1 miljon €
  2. Vi är 40 år och väntar vårt allra första barn. Som vi har längtat att en graviditet skulle inträffa. Vi har försökt allt nu i 10 år. Babyn blir vårt liv. Klart jag vill fota henne.

 • Johanna H skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Med en fin kamera skulle jag vilja dokumentera alla djur vi möter på vår safariresa i slutet av januari!

 • Nina Kindbro skriver:

  1. En miljon kronor.
  2. Med en riktig kamera i min ägo skulle jag äntligen kunna söka stipendium för en fotokurs med National Geographic.Håller tummarna stenhårt.

 • Karin skriver:

  1) Över en miljon euro donerar Canon!
  2)Jag vill föreviga barnens farmor som fyller 90 år nästa år och som är en viktig del i vår familj! Jag planerar att göra ett fint album till mina barn med foton med dem tillsammans med sin farmor.

 • Sandra skriver:

  1: över en miljon euro
  2: resan till Tanzania där barnhem, sjukvårdsinstanser och familjer i byar ska besökas med skolan för att uppmana informationen om global hälsa för att sedan sprida vidare den informationen.

 • Emma skriver:

  1. Över 1 miljon euro. Fanstastiskt!
  2. Som 3-barnsmamma tar jag oftast mest foton med mobilen numera (första barnet har jag massvis med fina foton på tagna med systemkamera. Nr 3, lille Sixten, han får vara glad om han blir fotad alls… :))Jag hade fotograferat barnen, blommor, världen och livet, men kanske inte nödvändigtvis i den ordningen.

 • Cecilia Nilsson skriver:

  Helt otroliga 1 miljon Euro. Jag skulle fota min lille son som är ca en månad gammal. Tänk att kunna dokumentera hans första år med en så fin kamera.

 • Nathalie A skriver:

  1. Canon har donerat över 1 miljon euro, bra gjort!
  2. Jag älskar att fota vänner och familj i vardagssituationer för att sedan beställa foton och sätta i album. Tyvärr har mobilen ofta svårt att leverera i skumt ljus och minnet tar alltid slut alldeles för fort. Vi hade en Kanon(hehe)bra kamera från Canon för ett par år sedan, men som tyvärr låg i en bag som blev stulen när vi hade inbrott i vår bil i ett parkeringshus i Göteborg. Så det är ju en dröm att få en ny bra kamera i julklapp! Kram och God jul!

 • AnnCatrin skriver:

  1) Ofattbart mycket – 1 miljon euro
  2) Vill fota mer av familjens vardagssituationer inte bara födelsedagar och semestrar.

 • Gunilla skriver:

  1. Över en miljon euro!
  2. Selfieless och groupieless vill jag fota godhet.
  Människor som ger: pengar, tid och glädje för andra.

 • Amanda skriver:

  1) 1 miljon euro
  2) Om jag vinner kameran skulle jag själv inte använda den. Jag har en egen, men mina föräldrar fotograferar med en gammal kompaktkamera. De fotar både sina barnbarn, sitt hus och natur. De bor i ett 1700-tals hus vid en sjö och älskar att dokumentera sittliv ute på landet. Skulle vara roligt att få ge dem en kamera som fångar det de ser bättre.

 • Linda skriver:

  1. Över en miljon euro! <3
  2. Jag skulle använda den för att lära mig skapa intressanta porträtt där människan i centrum känner sig avslappnad och trygg, en liten hobbydröm jag har.

 • Cornelia skriver:

  1. Över 1 miljon euro!!
  2. Livet! Allt! Alla fjällresor med underbar natur, barnens uppväxt, fester, hundarna.. ja listan kan göras lång! Skulle jag vinna kameran skulle jag fota allt och dela med mig på instagram till släkt, vänner och hela världen att se! Smidigt!

 • Malin skriver:

  1. Över en miljon Euro
  2. Jag vet faktiskt inte vad kameran skulle fotografera men jag vet att den hade gjort min 10 åriga brorson överlycklig; han vill alltid låna min 5D mark III när jag fotograferar så jag tycker att det är hög tid att han får sin första egna kamera.

 • C skriver:

  1. Over 1 million euro!
  2. Vil fota fødselen av mitt første barn,som skjer om en måneds tid. Eller, det er vel heller min mann som må fotografere, jeg har kanskje nok annet å tenke på :):)

 • Evelina skriver:

  1. Över 1 miljon euro – helt fantastiskt!
  2. Jag skulle dokumentera min nyfödda sons steg ut i världen!

 • Frida skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Tokstollarna här hemma, dvs mina barn. I vardagen, i det dagliga livet. Speciellt den yngsta som inte dokumenterats lika mycket som de andra två av olika anledningar. Jag har önskat mig en bra kamera i många många år och skulle bli överlycklig!

 • Carin skriver:

  1) Mer än 1 milj euro
  2) Jag är i en fas i livet då jag träffar väldigt lite människor, men jag fotograferar flitigt med min mobilkamera då jag promenerar. Allt från sniglar och tusenfotingar till snäckor och växter. Experimenterar, så mycket det nu går med en mobil. Säljer just min gamla trotjänare, manuell, från Canon anno 1997 🙂

 • Sofia Wunderlich skriver:

  En grym kamera i i lagom size,
  med finesser som är mer än nice.
  Det är faktiskt vad jag behöver,
  för foto är något som gör att jag glöder.
  Ni vet, systemkameror är ju svåra att hantera,
  Men en Canon EOS 3D grymma bilder kan garantera
  Att vara småbarnsmorsa är ju alltid himla kul,
  men allt man önskar kan man inte få till jul.
  Så vill du vara en jultomte för mig,
  så gör du mig till världens gladaste tjej!
  Om jag en kamera från Canon får,
  jag lycklig kommer vara i alla år!
  God jul och hoppas på vinst!

 • Carin skriver:

  @trendenser
  felstavat; givetvis gmail (inte gnail) 🙂

 • Linnea skriver:

  1. Över en miljon euro!
  2. Vi håller på att renovera vårt hus, sakta men säkert. I nuläget fotar jag alla förändringar inom- och utomhus med min mobilkamera och lägger upp på Instagram. Och även om en mobilkamera idag är bättre än förr så blir det inte samma sak som att fotografera med en systemkamera. Med en Canon EOS 1300D skulle jag kunna ta snyggare bilder för att dokumentera alla förändringar och visa för omvärlden.

 • Sofia Wunderlich skriver:

  Oj glömde svara på första frågan:
  1. Över en miljon euro!!! Wow! Helt fantastiskt!
  2. Här kommer mitt fina rim igen 😉
  En grym kamera i i lagom size,
  med finesser som är mer än nice.
  Det är faktiskt vad jag behöver,
  för foto är något som gör att jag glöder.
  Ni vet, systemkameror är ju svåra att hantera,
  Men en Canon EOS 3D grymma bilder kan garantera
  Att vara småbarnsmorsa är ju alltid himla kul,
  men allt man önskar kan man inte få till jul.
  Så vill du vara en jultomte för mig,
  så gör du mig till världens gladaste tjej!
  Om jag en kamera från Canon får,
  jag lycklig kommer vara i alla år!
  God jul och hoppas på vinst!

 • 1. Över en miljon euro! Wow!!
  2. I min numera Storfamilj finns ett helt gäng extrabarn som alla har unika och otroliga berättelser om hur de tappat bort föräldrar eller syskon, flytt långa sträckor till fots, fått lämna allt…
  Tillsammans med dem börjar vi nu upptäcka nya möjligheter och vägar. Vi försöker finna det som finns här och nu… Vore toppen att kunna dokumentera den glädje, de fina stunder och de fina platser vi får upptäcka tillsammans!

 • Lovisa skriver:

  1. Imponerande, över 1 miljon euro!
  2. Jag skulle bli så glad för vinsten, då vi äntligen skulle börja föreviga våra tre små barn med en bra kamera! Tyvärr har jag inte råd att köpa en på egen hand som ung och mammaledig.. Så vilken julklapp detta hade varit, till hela familjen!! ❤️❤️

 • Anna Klingsmo skriver:

  1)Över 1 miljon euro
  2) Fotointresset glimmar i 12-åringens ögon likt en stjärna,
  att uppfylla hans högsta önskan om en egen CANON vill jag så gärna!
  Föreviga hans ansiktsuttryck när drömmen blir sann, så lycklig han skulle bli om det var han som vann!

 • gunilla skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro
  2. Barnen skulle ju vara det självklara valet men jag skulle satsa på att dokumentera mina älskade morföräldrar medan det finns tid kvar.

 • Alexandra skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Mina släktingar, framförallt den äldre generationen. Det känns som att med mobilkamera tar vi mer och mer selfies tar kort på roliga, udda saker som sker i livet, men jag kan sakna de gamla bilderna.

 • Anna . P skriver:

  1. Över en miljon euro
  2. Skulle vilja föreviga mina resor, allt ifrån helg i Halmstad, weekend i Paris, vandring i Sarek…

 • Christine C skriver:

  1. Över en miljon euro, fantastiskt!
  2. Jag skulle fota min fina familj. Vi mår en liten bebis i början på nästa år och då skulle jag vilja ha en bra och ordentlig kamera för att fota och skapa många fina minnen att se på ålderns sena dar.

 • Katarina skriver:

  1. En miljon kronor som verkligen gör skillnad. Kronor alltså, inte euro men fortfarande lika fantastiskt. Storsint!
  2. Jag suktar efter en ny kamera då jag älskar att fota familjen i vardagen som vi sen tittar tillbaka på som en saga och minns och återupplever igen. Tyvärr har vi just nu bara mobilkamerorna som har ganska trist kvalitet. Denna kamera är perfekt i storlek och därmed lätt att ta med sig. Detaljen med wi-fi låter fantastisk då det kan hända att jag delar vardagen med familj och vänner både på instagram och i privata digitala album. Sneeeella tomten, denna är högst på önskelistan!

 • Jennie K skriver:

  Vilken kanonvinst!
  1. 1 miljon Euro. Bravo!
  2. Jag har suktat efter en "riktig kamera". Jag hade äntligen kunnat föreviga barnen och vår trädgårds uppväxt. Vi har idag bara mobilens kamera att lita på. Det hade varit en dröm att få en riktig kamera.

 • Amina skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Jag kan inte rimma så bra, men jag kan skriva från hjärtat. När det nya året är här så ska jag byta namn på min blogg och ge allt jag har ett år, se vart det tar mig. Bloggen handlar om hållbart mode och hur vi tillsammans gör det roligt, enkelt och lyxigt. Om mina bilder och inlägg på bloggen kan inspirera en endaste person att tänka till och bli mer hållbar så är det värt det. En bra kamera vore ju en himla härlig start.

 • Caroline skriver:

  1. En miljon euro! Generöst är bara förnamnet…
  2. Jag skulle försöka dokumentera mitt nya kök (i stället för gryniga iPhone-bilder) till mitt instagramkonto. Men på själva julen framför allt syskonbarnens glädje och upprymdhet.

 • Katja skriver:

  1.Över 1 miljon euro
  2. Vill fota alla fina minnen med en riktigt bra kamera som exempel min brors dotter & son.

 • Linda skriver:

  1. De donerar 1 Miljon euro, strongt jobbat!
  2. Mitt favoritobjekt skulle vara att fånga ögonblicken med mina underbara katter på bild. Just nu är de med på suddiga bilder på mobilkameran och jag har länge tänkt att jag skulle få en högre kvalitet så att minnena kan stanna kvar längre i tiden. Jag håller tummarna för att det blir ett paket under granen!

 • PiaL skriver:

  1. Mer än en miljon euro.
  2. Jag skulle dokumentera min sons uppväxt. Han är nu sex månader och jag har tagit ett porträtt varje dag sedan han föddes. Skulle vara kul att fortsätta med det projektet fast med en bättre kamera.

 • katharina skriver:

  1. Över 1 miljon Euro, makalöst fantastiskt!!
  2. Eftersom jag alltid velat lära mig att ta fina bilder, men aldrig ägt en egen kamera, så vore detta en fantastisk möjlighet att kunna få göra det. Jag skulle dokumentera och fotografera mycket mer i min vardag – barnen, utflykter, semestrar, vårt hus, vänner osv. Det finns inget bättre än att krypa upp i soffan med barnen och titta på foton tillsammans, det är så mysigt att minnas och återuppleva saker man gjort ihop!

 • Elin skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2. Jag skulle fota fyra generationer på en bild; mormor som är 94 och den sista i den äldre generationen, min mamma och sons mormor, jag själv och min 1-åring. Innan möjligheten går förlorad! Att dessutom använda en riktigt bra kamera som förevigar detta ögonblick och kan göra att vi minns vår fina mormor även när hon inte längre finns.

 • Siri skriver:

  1. Över 1 miljon Euro, fantastiskt!
  2. Jag ska på en riktig drömresa till Mexiko, Kuba och Jamaica i början av 2017. Min gamla trotjänare Canon EOS 400D har precis gett upp efter många års trogen tjänst och jag skulle så gärna vilja ha en ny kamera så att jag kan ta fina bilder på flamingos, inka-ruiner och vacker natur och sen givetvis även i vardagslivet.

 • Alice skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Ögonblick. Älskar att fånga stunder mitt i livet, allra helst med älskade personer med i bilden – och att dom inte riktigt är beredda på att någon tar kort!

 • Kerstin skriver:

  1: 1 miljon euro!
  2: Hör till dem som enbart fotar med mobilen i nuläget – skulle vara fantastiskt roligt att kunna ta bättre bilder! Flest bilder tar jag på familj och vänner – och vår lille vovve som nu är halvåret gammal är förstås det allra vanligaste motivet! Vi pratar här hemma om att starta en liten verksamhet – ett hobbyprojekt som kanske kunde växa och bli något mer. Det skulle involvera bilder på produkter till en webshop och även marknadsföring via sociala medier. Inser att kameran skulle gå varm även i detta spännande projekt!

 • Claudia skriver:

  1. Över en miljon euro!
  2. Vardagens alla guldglimtar, det som är livet.

 • Veronica skriver:

  1. 1 miljon euro!
  2. Jag skulle ge den till min syster så hon kan ta fina kort på sina barn och naturen där hon bor. Denna skulle bli hennes första systemkamera, och denna är perfekt som nybörjarkamera. Och så hållbara! Jag har själv kvar min Canon 1000d, lika fin nu som när jag köpte den för 10 år sedan! Dock har sonen tagit över den och jag köpte mig en 750d nyss.
  Canon ska man ha, och vill få övriga i familjen att också välja det bästa 🙂

 • Ida skriver:

  1. över 1 miljon euro!
  2. Med denna fantastiska vinst
  Blir det nog tusen bilder minst
  På mina små prinsessor
  Den stora busig, den lilla vild
  Och säkert på varannan bild
  Får man mestadels med deras hjässor! 😉

 • Stina skriver:

  Över 1 miljon euro
  Jag skulle fota min nyfödda son under hans uppväxt!

 • Liza skriver:

  1. 1 miljon euro
  2. Jag skulle dokumentera mina nära och kära, framförallt mina barns uppväxt. Allt från första stegen, födelsedagarna, alla julfiranden till kommande resor, utflykter och första kärleken.
  Jag skulle även dokumentera mina föräldrar på ålderns höst, vårt kommande bröllop. Ja, Det skulle vara helt fantastiskt att kunna ta fina familjebilder, minnen för livet!

 • Anonym skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Just nu sitter jag här med väldigt stor mage och väntar med spänning efter att få träffa vårt första barn. Tänk vilken glädje att vinna en bra kamera att fota lillen med!

 • Julia skriver:

  1. Hela 1 miljon euro!
  2. 2017 är ett år där mycket händer. Jag flyttar hemifrån, reser för första gången med pojkvännens familj och blir förhoppningsvis sambo i slutet av 2017. Jag vill dokumentera allt detta och förgylla mitt första egna hem med härliga minnen och bilder i god kvalité på en liten fotovägg!

 • Malin s skriver:

  1) över 1 miljon euro
  2) det första mötet mellan min son som är snart 3 år och bebisen i magen som vi väntar på. Just deras första möte ska bli så spännande att vara med om och det vill jag såklart dokumentera så att de själva kan se det när de är äldre.

 • Anna Svensson skriver:

  1. Över 1 miljon euro, imponerande fantastiskt!
  2. Skulle dokumentera vår växande äppelodling, som min sambo själv ympat och planterat. Ingen minns längre säkert när våra gamla knotiga äppelträd sattes så det vore kul att visa hur vår lilla samling växer fram. I takt med den växer ju även vår 2-åriga son upp så det skulle bli en hel del foton av gullungen med!

 • Emelie skriver:

  1. Över en miljon euro! <3
  2. Mitt underbara fadderbarn på 1½ år som bor 40 mil ifrån mig som jag får träffa alldeles för sällan. Vore så fint med några foton på henne vid min säng så jag alltid kan vakna med ett leende.

 • 1) mer än 1 miljon euro verkligen fantastiskt av dem..
  2.) Jag skulle vilja fortsetta föreviga barnens uppväxt. Och som det ser ut just nu så kommer vi även viga ossi vår och då vore det kul med en bra kamera..

 • Emma Persson skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Just nu sitter jag här med väldigt stor mage och väntar med spänning efter att få träffa vårt första barn. Tänk vilken glädje att vinna en bra kamera att fota lillen med!

 • Linda skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Efter min syster gick bort i cancer har jag förstått värdet av fotografiska minnen. Därav skulle jag fota min familj och min systers 6 åriga pojke.

 • Susanna skriver:

  1. Lite över 1 miljon euro vilket är fantastiskt!
  2. Året som varit är året då allt blev precis så fel det bara kan bli.
  Därför har jag tagit ett aktivt beslut till förändring och förbättring vilket innebär att jag på nyårsdagen ska hämta hem en liten valppojke.
  Han ska heta Abbe och han blir med största säkerhet mitt livs kärlek.
  Vill spara varje stund och minne och då gärna på bild.

 • Ellen Källberg skriver:

  Över 1 miljon euro!
  Jag vill dokumentera den fantastiska känsla jag har i och med att vi ska få vårt första barn om några veckor. Kroppen och själen har aldrig varit i sån harmoni som nu och det är en skön kontrast mot hur jag uppfattar omvärlden just nu.

 • Michelle skriver:

  1. en miljon kronor.
  2. Som nyexaminerad kreatör skulle jag använda kameran för att lära mig mer om och utforska mitt fotointresse. Jag har länge velat börja fotografera (med annat än mobilen) men har inte haft möjlighet att köpa en bra kamera. Oså skulle den komma väl till hands i mitt arbete, såklart 🙂

 • tina skriver:

  1.Över 1 miljon euro!
  2. Stunder med nära och kära….värdet i att fånga stunder och minnen med familj och vänner är stort! Även att fota miljöer och natur….och det som är livet!

 • Emil Gidlöf skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro.
  2. Just nu känner jag mig som världens stoltaste. Jag har nyss blivit pappa till en liten dotter. Hennes uppväxt vill jag föreviga!

 • Katarina Persson skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Jag skulle ge kameran till min 16-årige son som tycker om att ta bilder. Favoritobjekt blir Smögenklipporna.

 • Caroline skriver:

  1) 1 miljon euro
  2) jag vill föreviga mina japanska vänner i Tokyo mitt under körsbärsblomningens peak i Tokyo april 2017!

 • Carolina skriver:

  Över en miljon euro ger Canon till jul!
  Jag vill bli bättre på att fota mina söta, vackra, underbara barn som är 2,5 år och 10 månader. Med en riktig kamera blir det lättare att dela med sig fina bilder att rama in till släkten.

 • Kristofer skriver:

  1.miljon euro
  2.2017 är ett händelserikt år för mig, med första barnet som ska födas, nytt hus som ska renoveras och flyttas in i och annat skoj som borde dokumenteras.

 • Kristofer skriver:

  1.miljon euro
  2.2017 är ett händelserikt år för mig, med första barnet som ska födas, nytt hus som ska renoveras och flyttas in i och annat skoj som borde dokumenteras.

 • Marie Wahlström skriver:

  1. Imponerande 1 miljon euro!
  2. Jag hade fotograferat det jag lever för – natur, resor, inredning och musik. Livet har så många härliga studer som är så roliga att dokumentera på bild!

 • Frida skriver:

  1. Över en miljon euro!
  2. Jag skulle använda kameran för att väcka ett just nu lite bortprioriterat fotointresse och känna mig trygg i att kunna dokumentera mitt barn som föds i vår.

 • Viktoria Larsson skriver:

  1. En miljon euro!
  2. Jag skulle vilja dokumentera min son och hans 2 kusiner som alla är födda under 2016! Härligt när alla syskon får barn under samma år ❤️

 • Anna skriver:

  1. Över 1 miljon euro!!
  2. Jag vill föreviga den här julen! För att min familj för första gången på länge är samlad, pappa har blivit frisk, jag har kommit hem från Australien och min lillasyster kommer hem från Lund. Det ska bli helt underbart att ha en mysig jul med familjen samlad och välmående. För det är just det julen handlar om, att ta hand om sina nära och kära. Det ska vi göra, och det vill jag föreviga!

 • Emelie L skriver:

  Hej!
  1. Över en miljon euro!!!
  2. Det finns så mycket jag skulle vilja dokumentera men främst så skulle jag verkligen vilja ha en bra kamera till en resa jag ska göra i sommar. Planen är att jag ska åka runt i Mexico och jag skulle gärna ha minst lika drömmiga bilder som de som inspirerade mig till resmålet från allra första början!

 • Hanna skriver:

  1 Över en miljon euro!
  2 Vi skulle dokumentera familjens nya bebis som kommer under 2017 och alla framsteg vi gör i renoveringen av vårt hus!

 • Emelie skriver:

  1. över 1 miljon euro.
  2. Min stora kärlek Jacob, som alltid fotar mig och dottern men som själv aldrig fångas på bild pga av att hans sambo glömt hur man använder en kamera (verkar det som). Dags att visa vad jag går för, dags att sätta skärpan, dags att byta fokus.

 • Petra E skriver:

  1. I år donerar Canon 1 miljon euro till Röda Korset. Sedan starten år 2006 har de donerat 4,3 miljoner euro. Fantastiskt!!
  2. Åh, det finns så mycket jag skulle vilja dokumentera med denna kvalitetskamera istället för med mobilen som det blir idag. Familj, vänner, natur och vackra omgivningar, arkitektur och inredning samt olika händelser och ögonblick i livet, stora som små!

 • Hanna skriver:

  1. En miljon euro *applåd*!
  2. Min egen resa som jag precis påbörjat för att bli ensamstående mamma, med alla ups and downs, besvikelser, förhoppningar och förhoppningsvis till slut ett avslutande lyckorus.

 • Maria skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Jag skulle framförallt fota mina barn, det skulle vara härligt att ha något annat än pixlade-mobilbilder på deras uppväxt. Sedan skulle jag också fota min farmor och mormor som snart båda blir 90 år och bor alldeles för långt ifrån mig. Jag vet hur viktigt jag tycker det är att ha bilder på mina käraste och vem vet hur länge man får ha kvar sådana härliga starka kvinnor.

 • Jenny skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Min sons första steg, min mans försök att hinna med honom och vårt liv ihop. Ja, alla dessa vardagliga ting som hamnar i familjealbumet.

 • Nickan skriver:

  1: En miljon euro!!!!!
  2: Sommaren 2017 ska min scoutkår(10 scouter och 3 ledare)åka på ett nationellt scoutläger vid namn Jamboree17. 20 000 deltagare mellan 10-18 år under en vecka. Det äventyret vill jag dokumentera!!

 • malincatrin skriver:

  Över 1 miljon euro
  Jag skulle dokumentera min dotters uppväxt och varje ny sak hon lär sig. Minns själv alla gånger jag tittat på bilder från när jag var liten och hört historier om bilderna, som exempelvis olika resor eller andra händelser. Är helt fantastiskt att återuppleva barndomen genom att titta på bilderna.

 • johanna skriver:

  1. Över 1 miljon
  2. Min som har just börjat fota och gör det med sin mobil. han önskar sig en riktig kamera att fota med! han vill fota sina kompisar, naturen, djur mm

 • Helena skriver:

  1, över 1miljon euro. Imponerande!
  2, Allt det vackra som finns runt omkring mig. Det är så lätt att längta bort till spännande platser och att bara springa på i livet. Men stannar man upp en stund finns det ofta så mycket fint i ens närhet. Allt från ett härligt leende till ett fascinerande moln.

 • Linda skriver:

  1. De donerar mer än 1 miljon euro till Röda korset, häftigt!
  2. Jag vill få ett riktigt bra foto av mina två barn, min man och hans mamma tillsammans med gammelmorfar innan han försvinner ur tiden, alltså fyra generationer:-)

 • Hanna Maria skriver:

  Liksom kameran bidrar till kreativitet,
  ska jag genom text nu bjuda på det:
  1. Kyosei heter Canons företags-filosofi,
  genom att följa den skapar de magi.
  Över en miljon euro har skänkts till barn,
  att förbättra deras liv är Canons plan.
  De vill skapa en bättre värld,
  genom att höja barnens välfärd.
  Pengarna går till hjälp och stöd,
  där inget barn ska få lida nöd.
  2. Jag är ingen som vill följa strömmen,
  ska istället leva ut den stora drömmen.
  Ska in i en ny värld kliva,
  där jag äntligen ska få skriva.
  Börjar läsa journalistik i vår,
  inget den underbara känslan slår!
  Självklart utbildning i foto ingå,
  perfekt att då en grym kamera få.
  Kunna ta bilder och videos inspela,
  med wi-fi dem blixtsnabbt dela.
  För mobilkamera-bilder är inte alltid de bästa,
  men med en Canon kan jag lösa det mesta!

 • Hannah skriver:

  Över 1 miljon euro ??
  Jag fotograferar gärna min vackra hund, dels är han så fin och verkar gilla att vara modell. Men sen är han också den klokaste varelse jag känner och förtjänar att förevigas.

 • Lina Eckerström skriver:

  1, 1 miljon kronor
  2, Wow wow wow vilken vinst att vinna,
  kamma hem denna så hade ni mej i chock på golvet kunna finna.
  Ja liksom nu hade jag ju dokumenterat barnen först och främst,
  första danslektionen, julavslutning på förskolan men även de dagar som är sämst.
  Vardagsting och när syskonkärleken är extra stor,
  eller när mina små tjejer tjivas & bråkar & vissa dagar önskar att de istället hade en bror.
  Så nu håller jag tummarna stenhårt,
  och hoppas denna vinst vill joina oss i hemmet vårt.
  God jul & gott nytt år!

 • Anonym skriver:

  1: 1 miljon kronor
  2: I mars i år föddes min son, i vecka 34, han hade lite bråttom till livet. Därför känns det roligt att med denna Canon kamera fånga hans vardag som just nu är mycket aktiv. "Det vore Canon att fånga hans första steg som kommer snart med denna fina kamera"

 • Alexandra skriver:

  1. Över 1miljon euro – fantastiskt!
  2. Mina barn!! Så synd att hela deras uppväxt endast dokumenteras mha mobilkamera!

 • Emma H skriver:

  1. Över 1 miljon euro(!)
  2. Husrenovering under feb/mars (har äntligen funnit drömhuset) och min & min sambos 14-årsdag som infaller i april. Jag har något alldeles extra inplanerat 😀

 • Helen W skriver:

  • över 1 miljon euro
  • vill ta fina foton på nära och kära. Mormor, farmor till exempel. Men även på mina barn och min älskade nyfödda brorsdotter. Älskar att fotografera men gör det idag tyvärr vara med mobilkameran, det kommer man ångra en vacker dag när man vill minnas tillbaka!

 • Susanne skriver:

  Över 1 miljon euro!
  Jag skulle fotografera livet.
  Det är otroligt skört och på ett ögonblick kan det förändras, både på gott och ont. Därför tycker jag att det är viktigt att dokumentera dom fina minnen som jag vill spara.
  Just nu går min mobilkamera varm då systemkameran har gått sönder.

 • Therese skriver:

  Över 1 miljon Euro
  Jag skulle använda kameran till att ta bättre bilder till min blog och mina sociala konton. Har en Canon idag, men den har några år på nacken så detta vore ju ett toppentillfälle att uppdatera:-)

 • Klara Hasselberg skriver:

  1. Canon donerar över 1 miljon euro!
  2. Jag skulle använda kameran för att förverkliga min dröm att bli en youtuber! Min nuvarande kamera kan inte filma i HD vilket det efter lite googling visar sig att denna kan. Det skulle vara innebära ett rejält lyft för min kanal!

 • Eva skriver:

  1. Över en miljon euro! Helt fantastiskt! 2. Jag skulle fotografera mina söta tvillingar Gustav och Olivia som kom till världen nu i november! De är helt bedåårande och jag kan inte sluta ta kort på dem! 🙂 Dock har jag endast min kamera i mobilen så det vore ju fantastiskt att ha en RIKTIG kamera att använda istället. Väntar spänt på deras första leende 🙂

 • Malin Håkansson skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Jag vill föreviga stunder med familjen och göra fotoböcker av, så vi kan behålla minnen för livet. Allt från julbak till vårpromenader.

 • Frida skriver:

  1. Över en miljon kronor
  2. Jag skulle utöver familjelivet, vilja dokumentera min trädgåds uppvaknande o liv under året för att lära mig mer om vilka växter som gömmer sig där för att kunna planera i mina rabatter. Vill också göra en del förändringar o då är de bra o veta villa växter som ska flyttas, delas m.m. Avancerat med trädgård har jag märkt! En kamera kommer väl till pass då.

 • Erika skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Jag skulle vilja dokumentera vårt bröllop i vår, de små stunderna som inte fotografen fångar. Planering, dagen, bröllopsresan m.m.

 • Frida skriver:

  Skrev visst lite snabbt ovan … Euro ska de ju va! Korrekt nedan! ?
  1. Över en miljon euro
  2. Jag skulle utöver familjelivet, vilja dokumentera min trädgåds uppvaknande o liv under året för att lära mig mer om vilka växter som gömmer sig där för att kunna planera i mina rabatter. Vill också göra en del förändringar o då är de bra o veta villa växter som ska flyttas, delas m.m. Avancerat med trädgård har jag märkt! En kamera kommer väl till pass då.

 • Malin Nelinder skriver:

  1. Över 1 miljon euro, fantastiskt!
  2. Om jag vann skulle jag dokumentera mina två barn, önskar jag för alltid kommer minnas varje ögonblick med dem, att få fånga de där extra speciella stunderna på bild med en bra kamera hade varit alldeles underbart! Hoppas på en extra fin julklapp som kommer bevara minnen för livet…

 • David skriver:

  1) Över 1 miljon euro.
  2) Grannarna, de är inte vad de utger sig att vara, när fasaden krackelerar måste jag vara redo. 🙂

 • Adam skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2. Min två små barn, som dock oftast inte vill sitta still för att vara med på bild!

 • Frida skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Ååh alltså!! Min sambo och jag håller på att renovera ett hus och det är det första hus som både han och jag renoverar. Skulle vara SÅ kul att kunna dokumentera och skryta lite med hur duktiga vi är (hehe..) Vill så gärna!!

 • Anna skriver:

  Mer än en miljon euro.
  Vår efterlängtade resa till Thailand!

 • Helena skriver:

  1.) Canons generösa julgåva till Röda Korset är över 1 miljon euro.
  2.) Inför 2017 har jag bestämt mig för att jag ska bli bättre på att se och dokumentera de fina och viktiga sakerna i livet. Det finaste jag har är mina vänner. Igår när jag samlade dem på adventsmingel hemma hos mig tog min vän så fantastiskt fina bilder med sin Canonkamera. Det vill jag också kunna göra!
  God Jul,
  Helena

 • Birgitta skriver:

  1) 1 miljon euro -fantastiskt!
  2) Vår underbara natur

 • Jeanette R skriver:

  Över 1 miljon euro! Fantastiskt!
  Skulle ge den till sonen med sambo så de kan dokumentera sitt barn/vårt första barnbarn och dela med sig av proffsiga bilder till båda släkterna som finns på distans och ge alla en chans att följa denna lilla dams livsdans

 • Conny Eriksson skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2. Min flickvän

 • över en miljon! och det är så många saker jag skulle vilja dokumentera, från nya brorssonen till min egen nystart i livet. Stora förändringar kommer och dem vill jag minnas..

 • Miriam skriver:

  De har donerat över 1 miljon euro! Om jag vann, vilken lycka, mina barn skulle bli förevigade och såklart våra sex katter!

 • Patricia skriver:

  1. Över en miljon euro till Röda korset. Peppigt värre!
  2. Vi har en tavla hemma, där man kan skrapa bort de länder man varit i. Så vi hela tiden, varje dag möts av de länder vi har kvar att besöka. Det blir flera fotoböcker varje år, men tyvärr har vi ingen ordentlig kamera. Så minnena blir enkla. Och förtjänar att få vara lite vackrare. För det är just de vackraste av ögonblick, man kan fota med en grym kamera. Så man kan fördas tillbaka i minnet när det regnar i Malmö och tänka på den där vackra stranden eller vad det nu än är. Fler bilder. Fler minnen.

 • Amanda skriver:

  1. Över 1 miljon euro! Så bra ??
  2. Jag älskar verkligen att fota, men mina senaste kamera har gått sönder och jag har verkligen inte råd att köpa en ny just nu tyvärr… En dröm jag har är att få jobba med just fotografering och det här skulle betyda allt om jag kunde vinna och få starta igång min resa genom att fota allt härligt nu i vinter ??❤️

 • Sandra Lundblad skriver:

  1️⃣ över imponerande 1 miljon. I EURO. Crazy, vilket humanitärt företag. Stor eloge!
  2️⃣. Jag vet inte ens var jag ska börja, det känns i huvudet som en enda sörja.
  Hur ska jag nu detta motivera, och sticka ut bland så många flera.
  Jag älskar att fota det mesta som gör mig glad- mitt hem, mina barn och blommornas sköra blad.
  Jag har idag en gammal Sony med ett kasst objektiv, en ny kamera skulle bli så värdefull i mitt liv.
  Mina barn växer så snabbt och tiden förbi mig passera, jag måste fota de mera mera.
  Med en kamera från Canon alldeles ny och perfekt, kommer mina drömmar besannas och mina foton få en helt ny effekt, min gamla är som sagt lite defekt.

 • Kristina L skriver:

  1. Över en miljon euro. Fantastiskt!!!
  2. Mina barn och de resor vi gör tillsammans.

 • Lovisa skriver:

  Canon donerar en miljon euro!
  Jag vill fota det jag gillar mest, människor i stadsmiljö. Tillfällen då människor gör helt vanliga saker men det samtidigt skapas magi i det alldeles unika ögonblicket. Millisekunden då ett litet barn hoppar från ett trappsteg, eller det äldre paret tittar romantiskt och djupt in i varandras ögon PRECIS samtidigt som en uppskrämd duva flyger upp från sitt gömställe i bakgrunden. Tillfredsställelsen när man lyckas fånga ett sådant unikt ögonblick är total. Mina största fotoinspiratörer är Vivian Meyer och Henri Cartier Bresson, två helt genialiska gatufotografer!

 • Lovisa skriver:

  Canon donerar en miljon euro!
  Jag vill fota det jag gillar mest, människor i stadsmiljö. Tillfällen då människor gör helt vanliga saker men det samtidigt skapas magi i det alldeles unika ögonblicket. Millisekunden då ett litet barn hoppar från ett trappsteg, eller det äldre paret tittar romantiskt och djupt in i varandras ögon PRECIS samtidigt som en uppskrämd duva flyger upp från sitt gömställe i bakgrunden. Tillfredsställelsen när man lyckas fånga ett sådant unikt ögonblick är total. Mina största fotoinspiratörer är Vivian Meyer och Henri Cartier Bresson, två helt genialiska gatufotografer!

 • Lena skriver:

  1) Mer än en miljon euro.
  2) I jul skulle jag dokumentera vår goa katt Charlie och Flavia som var utbytesstudent hos oss förra året som kommer tillbaka för att fira jul och nyår med oss:)

 • Johanna Nilsson skriver:

  1. Över 1 miljon Euro
  2. Jag skulle fota min familj då det var väldigt längesedan vi tog några ordentliga bilder. Och så skulle jag fota en massa på framtida resor. Det är så mycket roligare med en riktig kamera istället för mobilkameran det alltid blir numera.

 • Kristina skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Jag skulle vilja bli bättre på att dokumentera min familjs vardagsliv; sonens obetalbara minspel och vårt operfekta hem. Med Canonkamerans hjälp ska jag nog kunna fånga magin i de otillrättalagda ögonblicken.

 • Sofia Westin skriver:

  1. Över en miljon euro. Wow!
  2. Skulle bli mycket bilder på min lilla bebis, hans storasyster och vårt hus vi just flyttat in i! Min mobilkamera är okej men gör inte denna fantastiska och hektiska tid i livet rättvisa.

 • Katarina skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Jag har precis startat ett eget företag, en dröm som äntligen gått i uppfyllelse! Det lär dröja innan jag ta ut någon lön så det hade varit perfekt med en fin kamera redan nu för att kunna dokumentera hela uppstarten och få riktigt fina bilder till Instagram och hemsidan.

 • Ida skriver:

  Hej!
  1. Över 1 miljon euro
  2. Jag skulle fota min 3,5 åring och hans lillebror som är på väg och väntas i början av januari!

 • Eva Johansson skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro
  2. Livet! Äger ingen kamera, förutom den i mobilen. Har fått obotlig cancer och på något sätt gör det mig lite mer levande och behovet av att avsluta och att ge vidare av sig själv till sina barn blir påtaglig. Jag skulle dokumentera mig själv, den mat jag lagar (som förhoppningsvis kommer bli en kokbok), och livet i allmänhet Jag gör det nu också, fast med en mindre bra mobilkamera. Har alltid önskat mig en "riktig" kamera men aldrig tagit mig råd att köpa en. Kanske jag borde göra nu, men en vinst vore ju perfekt 🙂

 • Elisabeth A skriver:

  1 Över 1 miljon euro.
  2. Det här skulle vara så perfekt för mig. Jag har precis blivit rekommenderad av min läkare att vara ute ännu mer än vad jag redan är idag (2 timmar/dag). Allt för att må bättre. Vad skulle jag då göra ute – jag kan inte motionera hela tiden! Då kom jag själv på att jag skulle börja fotografera. Dokumentera naturen i alla väder alla årstider alla dagar skulle det bli. En superidé tyckte jag. Det fattades bara en kamera …

 • Conny skriver:

  1 . Mer än miljon EURO.
  2. Här skall fotas släkt och vänner med husdjur, innan det är försent, för rätt som det är, är det försent. så det skulle bli minnen för all framtid över det som är.

 • Emma skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Vår bebis som är beräknad i mitten av februari ❤️

 • Emma skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro
  2. Jag skulle dokumentera arbetet med renovering av vårat hus från dag 1 till färdigt resultat (eller så färdigt som det nu blir)

 • Josefine M skriver:

  1. en miljon euro! wow.
  2. Jag hade förr en systemkamera och fotade väldigt mycket. En dag fick jag virus på min dator och a l l a bilder försvann.. Detta gjorde mig så ledsen, och gjorde till slut att jag slutade med fotograferandet. Jag har dock lärt mig att ta hand om mitt innehåll på datorn och hoppas nu att jag kan få chans till detta med denna kameran. Jag vill fortsätta där jag slutade – med att fotografera mina underbara syskonbarn och behålla alla fina minnen på detta sätt!

 • Jessica skriver:

  1. Över 1 miljon kronor, vilket är fantastiskt
  2. Jag skulle dokumentera mina barn ❤️ (så klart), min man, katterna, huset, resorna, vardagen…. Ja, typ mitt liv skulle jag dokumentera och instagrama, printa ut och sätta i vackra ramar.
  God Jul ❤️

 • Linda L skriver:

  1. Över 1 miljon euro! Fantastiskt!
  2. Jag skulle fota mina nära och kära! Barnen, familjen, syskon med familjer, mor- och far-föräldrar, vänner, ögonblick och händelser. Blir lycklig av bilder!

 • Rebeka skriver:

  1. Över en miljon Euro.
  2. Jag skulle försöka dokumentera rivningen och återuppbyggandet av Slussen i Stockholm. Slussen har alltid varit en fascination. Fyrklöverkorsningen var ett konstverk. Jag gillar det urbana, gråa och kalla som bakgrund med människan som förgrund.

 • Catrin skriver:

  1. Över 1 miljon euro. Fantastiskt!
  2. Jag skulle vilja dokumentera vår jul och skicka bilder till min mans familj i Guadalajara, Mexiko. Vi var där i somras ihop med min familj och trots att de inte kunde kommunicera med varandra, utan oss som tolkar, fann de varandra direkt. Min högsta dröm är att vi i framtiden även få fira jul ihop men tills det händer får vi skicka bilder till varandra och skypa såklart!

 • Karin skriver:

  1. Över 1 milj euro
  2. Jag skulle dokumentera mina föräldrar med mina två barn, så mina töser minns dom när de blir stora. (De kommer tyvärr inte finnas kvar så länge som vi önskar). Jag skulle helt enkelt dokumentera det finaste jag har.

 • Ellinor Z skriver:

  1. Canon har donerat ca en miljon kronor!
  2. Jag skulle vilja dokumentera resor, matlagning eller naturmiljöer, då Canon är ett av mina favoritmärken och kamerans kvalité är perfekt för alla slags miljöer. Min systemkamera gick sönder när jag hade den på ett flyg för ett tag sen och har sedan dess inte haft råd att köpa en ny.
  En julklapp som denna hade varit fantastik, då jag älskar och alltid haft ett intresse för fotografering. 🙂

 • Mathias skriver:

  1. Mer än €1,000,000.
  2. Jag skulle dokumentera inspiration till hemmet ifrån naturen. Växter, färger och former =)

 • Love skriver:

  1. över 1 miljon euro!!
  2. Jag vill dokumentera hela mitt 2017. Jag har satt som nyårs löfte att nästa år ska bli mitt år ochajg ska bara göra exakt som jag ivll och leva livet! Hade varit så kul att få en riktigt bra kamera att dokumentera allt roligt man kommer göra och se tillbaka på det senare. Ger lite extra motivation att ge sig ut och hitta på saker.

 • Joana HC skriver:

  Hej!
  1. Över 1 milj euro som kan göra mkt skillnad!
  2. Om en månad åker jag och min man på vår första stora resa med vår dotter som är 1 år. Flyget går till Japan och vi ska låta ödet styra vår resa. Att ha en bra kamera med på resan har vi planerat då vår dotter inte kommer att minnas allt vi ska se. Kanske denna vinst hade varit den perfekta kameran som ersätter vår analoga systemare?
  Håller tummarna!

 • Kristina skriver:

  Canon donerar över 1 miljon euro till röda korset!
  Om jag vann en ny kamera skulle jag fylla minneskortet med bilder på mina fina barn för att hjälpa dem att skapa minnet för livet!

 • Sanna skriver:

  1: 1 miljon euro
  2: livet utan filter så att säga och detta hade jag framkallat och gjort årsböcker av. En skrymmande men kärleksfull gåva till mina barn att bläddra i när de blir vuxna och jag är gammal och gaggig.

 • Martin skriver:

  1. Canon har donerat mer än 1 miljon euro.
  2. Jag vill dokumentera livet behind the scenes hos blogg- och instagramfamiljen. Alla våra riktiga och viktiga bilder glöms bort när allt fokus läggs på de tillrättalagda bilderna som publiceras i våra flöden. Jag vill kunna minnas kaoset, glädjen och kreativiteten bakom.

 • Mette skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2. Till att börja med vill jag föreviga 6 veckors resa till Australien i februari och mars. Sen min förra kamera gick sönder för ett par år sedan, har jag enbart fotat med mobilen. Vi har till och med bara mobilbilder på vårt tredje barn som föddes för 1,5 år sedan -det känns sådär…

 • Åsa skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2. Jag skulle främst fotografera det gamla fritidshuset på landet, det har ett omfattande renoveringsbehov både invändigt och utvändigt. Jag skulle fota alla vackra gamla fruktträd, jordkällare, den gamla ladugården och oss människor tillsammans med detta, fint att lämna efter sig till eftervärlden.

 • Jonna K skriver:

  1. Mer än en miljon euro.
  2. Jag har precis blivit besatt av att baka bröd och skulle gärna lära mig att ta fina matbilder. En bra kamera skulle ju göra det ännu roligare!

 • Anna F skriver:

  1. Över en miljon Euro, så bra!
  2. Min son som är 20 månader och hans lillasyskon som har beräknad nedkomst i slutet av februari. Vi försöker minska vår konsumtion och har dessutom de mesta sakerna vi behöver från första barnet, men en bra kamera står på inköpslistan. Skulle bli sååå glad för en vinst!

 • Kristina skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Jag skulle be någon nära ta ett foto på mej. Det är vinnaren man kommer ihåg.

 • Mona skriver:

  Över 1 miljon euro. KANON!!!! Ögonblick i tiden o livet

 • Eva skriver:

  1, Canon donerar 1 miljon euro till Röda korset under julen 2016
  2, Jag skulle fotografera vardagen och min 10-åriga dotter och djuren betydligt mycket mer – varför glömmer vi vardagen?

 • Cajsa skriver:

  1. Över en miljon euro !
  2. Jag hade fotograferat vårt hem & våra barn.
  Renoverat i några år nu, lite halvdåliga "Före-bilder" tagit med mobilkamera så hade varit kul att kunna ta fantastiska "Efter-bilder" nu efter allt slit! Lång väg kvar med huset men stannar upp nu & njuter av våra två små liv som springer runt!

 • Sara B skriver:

  1. Över en miljon euro!
  2. Jag är medlem i en ideell förening som gycklar och uppträder med eld- och LED-redskap. Jag skulle använda kameran för att dokumentera och skapa vackra bilder och filmer på våra träningar och uppträdanden.

 • Caroline skriver:

  1. Över en miljon Euro
  2. Jag skulle fota mina omgivningar och vänner i vardagen. Det blir så ofta att man bara fotar med mobilen när det är fest eller något annat event, men jag vill också ha minnen av vad jag gjorde till vardags. Det är ju ändå största delen av min tid.

 • Martina skriver:

  1. Den galet grymma summan över en miljon!
  2. Jag hade dokumenterat allt som min familj gör tillsammans. Min pappa gick bort för några år sedan då jag var 19 och efter att det hände så insåg man hur viktigt det är att minnas saker. Mycket sitter ju i huvudet men jag vill kunna visa bilder för min brorson om allt vi gjort tillsammans även nu när han är så pluttig. Minnen är det viktigaste jag har nuförtiden och det skulle vara så kul att kunna förverkliga allt i bild framöver!

 • Madelene skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Jag skulle fånga tre bröders smågnabb, skrapsår och förstås alla skratten!

 • Caroline skriver:

  1. Över en miljon euro – helt fantastiskt!
  2. Jag skulle dokumentera mina resor och mina vistelser i naturen med denna kamera åter runt. Och under våren och sommaren skulle det bli mycket foton på mina odlingsprojekt med bla. nya sorters chili ute på balkongen.

 • Maria Andersson skriver:

  Över en miljon euro
  Jag fotograferar helst min älskade hund.
  När vi är ute i den fantastiska naturen
  vill jag dokumentera varje fin stund
  och även årstidernas skiftningar och de vilda djuren.

 • Mathilda skriver:

  Hej! De donerar över en miljon euro till Röda korsets viktiga arbete. Om jag vann då skulle jag vilja dokumentera någon eller några som startar upp sitt liv på nytt i Sverige. Jag arbetar med nyanlända, främst från Syrien, och lär dem svenska. Jag skulle vilja dokumentera hur de från scratch börjar om på nytt i Sverige. Detta för att visa hur tufft och hur mycket energi som går åt till att komma till ett nytt land utan några ägodelar och utan att kunna kommunicera. Med hjälp av kameran skulle jag vilja skapa en medvetenhet bland det svenska folket.

 • Barbro skriver:

  1) över 1 miljon – otroligt!
  2) barnbarn och barn och vardagslivet, sedan bor jag i en by så har sällskap av harar, rävar, renar, rådjur, älgar och det flyger en kungsörn här samt ugglor. Behöver en bättre kamera så jag kan dokumentera allt som händer nu då jag blivit pensionär!

 • Zara Nordqvist skriver:

  1. Generösa 1 miljon euro!
  2. Jag har snart avslutat min första termin ( av 5!)som rammakarlärling. Nästa termin ska jag starta ett Instagramkontooch där man får följa mina hantverksstudier och där jag ska lägga grunden för mitt kommande företag/ramverkstad. Det hade varit en ynnest att få arbeta med en riktig kamera för att skapa ett riktigt bra instagramkonto. Har tidigare studerat foto det kliar i fingrarna på mig att få sätta i gång! Hoppas hoppas! ????

 • Anna skriver:

  1. 1. Mer än 1 miljon euro
  2. Jag skulle donera denna kamera till min dotter som har detta som en av sina julklappsönskningar. Hon är väl värd denna då hon har en tuff tonårstid.

 • M skriver:

  1. den hissnande summan över i miljon euro!
  2. jag skulle dokumentera min vardag – men med en oerhört mkt proffsigare touch än med mobilkameran. Jag har 4 barn som växer upp snabbt och en enkel, smidig kamera kunde fånga många av de lyckliga vardagsstunderna. Sen skulle jag fota min pappa som till min stora sorg inte har långt kvar att leva men som kameran kan hjälpa mig att föreviga för mina barn.

 • 1. De donerar över 1 miljon euro! Wow! 2. Jag vill dokumentera mina barns uppväxt, hittills har jag nästan bara fotat dom med min iPhone, men det skulle vara otroligt roligt att få lära mig ta ordentliga bilder med en ordentlig kamera, därför hoppas jag vinna denna fina kamera!

 • Emelie Wandel skriver:

  Svar: över en miljon euro!
  Jag har nyligen startat en blogg. Dock är det svårt att få den att se sådär proffsig ut utan bra bilder. Jag kommer dokumentera mitt liv och vardag, men även gå en fotokurs för att lära mig mera. Och det kommer troligtvis bli väääldigt många bilder på mina pälsklingar!

 • Hanna b skriver:

  1.) över en miljon euro , heja!
  2.) jag skulle dokumentera renoveringen av vårt hus, före-bilder och våra små barn och efter-bilder med lite ( eller kanske mycket :/) större barn ☺️

 • Malin Kjellberg skriver:

  1. Imponerande över 1 miljon euro!!
  2. Med denna drömkamera skulle jag realisera min dröm att videointervjua släkt om nu och förr, samt sedan göra det lättillgängligt för alla släktingar med inrista!! Jag skulle även fotografera platserna, personerna, samt inte minst dokumentera min egen lilla tvååring. Att varva foton med video säger mer än 1000 nedskrivna ord. Så otroligt smidigt att denna har wifi och tillgång till molntjänster! love it!

 • Monica skriver:

  1.över 1 miljon euro .
  2.Nästa år ska min son och sambo gifta sig.Och jag ska få mitt första barnbarn.Tänk om…….jag hade turen att vinna kameran.

 • Diana skriver:

  1. En miljon euro!
  2. Jag har precis börjar intressera mig för foto och har hittills bara fotat med min mammas gamla analoga kamera. Hade varit så kul att kunna bli mer digital 🙂

 • 1. Över 1 miljon euro.
  2. Våra schäfrar och våra syskonbarn. Vore underbart att föreviga dom alla i bra kvalitet.

 • Linda skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2. Min son, vore kul att ha lite proffsigare bilder på honom än enbart mobilbilder 🙂

 • Ylva skriver:

  1. Över en miljon euro!
  2. Konserter är svåra att få vettiga bilder ifrån, eftersom det både är mörkt och motivet ofta är långt bort. Med en bra kamera skulle jag kunna skapa mycket bättre minnen!

 • SOPHIE skriver:

  1.Canon donerade en miljon till Röda Korset
  2. Jag skulle vilja ge kameran till min sambo och använda den till vår safariresa i vår som jag fått i 30-års present <3

 • 1. En miljon euro. Fantastiskt!
  2. Jag skulle använda kameran till att dokumentera renoveringen av vårt hus som startar i Januari. Idag äger jag enbart en mobil med mobilkamera, så det skulle vara så kul att kunna dokumentera både renoveringen samt slutresultatet med en riktigt bra kamera. Om jag vinner så ska jag ge detta till mig och min sambo i gemensam julklapp!

 • Annki skriver:

  Över en miljon euro.
  Jag skulle vilja fånga dagarnas alla skeden tillsammans med mitt barnbarn som har börjat utveckla ett intresse för foto.Hon tar redan fina foto men mobilkameran skulle behöva uppdateras.

 • Alice skriver:

  1. En miljon kronor (till svenska Röda Korset).
  2. Den här kameran skulle få dokumentera mitt examensarbete på Island. I vår reser jag till Reykjavik för att skriva ett reportage om ungdomars psykiska ohälsa kopplat till utanförskap. Det kommer bli utmanande, och jag vill gärna göra ett gott jobb för deras skull. Jag tänker mig känslosamma och nästintill hårda porträttbilder i kontrast till den mäktiga, vidunderliga naturen. En proffsig kamera hade gjort underverk i arbetet.

 • Anonym skriver:

  1. En miljon kronor till Svenska Röda Korset. #selfieless
  2. Jag hade valt att dokumentera dels, den arkeologiska expedition som jag skall delta i under 2017, men även vardagen i de omgivningar vi kommer att röra oss i. Arbetet kommer att gå av stapel på plats i Jordanien.

 • Ylva skriver:

  1: över en 1 miljon euro
  2: jag skulle dokumentera min familjs nya äventyr nu när vi vår lilla familj har flyttat till Köpenham från Kalifornien. Jag skulle fånga våra två små tjejers vardag och alla våra nya intryck och upplevelser nu här i vårt nya hem.

 • Alice K skriver:

  1) Över en miljon euro!
  2) Uppstarten av ett nytt veganskt, ekologiskt matföretag som jag ihop med några medgrundare kommer lansera under Q3-2017. Vi ska starta efter årsskiftet och planerar att ta bilder längs hela uppstarten, genom alla provlagningar och smakprovningar – och denna kamera vore perfekt för ändamålet!

 • Mary skriver:

  1) Över 1 miljon euro, verkligen k(C)anon!
  2) Alla loppisfynd jag köper, på bland annat Röda korset, som jag och mina barn pysslar om till nya trendiga versioner och sedan säljer. All vinst går oavkortat till bistånd och lokala hjälporganisationer.

 • Halla skriver:

  Hej!
  1. Över en miljon € skänktes.
  2. I januari börjar jag jobba på en av Sveriges vackraste platser; Skeppsholmen i Stockholm, och ser fram emot att ta bilder på och omkring Skeppsholmen under årets alla säsonger. Jag har till och med lekt med tanken att starta ett fotoprojekt med eget instagramkonto för detta projekt, som är mitt "kreativa mål" med 2017.

 • Angelica skriver:

  1. Över en miljon euro!
  2. Jag vill dokumentera min vardag – jag vill bli bättre på att uppskatta de små detaljerna i livet, små glädjeämnen som man ibland kanske inte märker. Att fota dessa kanske är ett steg i rätt riktning!

 • Åsa skriver:

  Svar: över en miljon euro!
  I vår familj använder vi bara mobilkameror och jag skulle därför bli så överlycklig om jag vann den här kameran!
  Nu har vi dessutom en till bebis att se fram emot! Önskar så att vinna den här kameran för att föreviga ett nytt liv och syskon som träffas för första gången!?

 • Sara skriver:

  1. Canon har donerat över 1 miljon euro
  2. Jag skulle dokumentera livet. Personerna, omgivningen, miljön, tingen och känslorna som berör mig och gör mitt liv.

 • Marit skriver:

  1. Över en miljon euro
  2. Jag vill dokumentera livet. Min 90-åriga mormor är svårt sjuk och kommer inte leva så länge till. Hon sa nyligen till mig att hon skulle vilja följa mig, och bad mig att skriva brev som någon kan läsa upp för henne när hon inte längre finns hos mig. Med den här kameran skulle jag vilja ta bilder som jag kan skicka till henne i himlen. Bilder på mitt kommande liv, livet utan henne.

 • Anna-Maria skriver:

  1. En miljon kronor
  2. Givetvis skulle jag fota mycket trädgård och natur men också resor och familjen!

 • Jessica skriver:

  1. Över en miljon euro är donerat av Canon
  2. Jag vill dokumentera bilder i bra kvalitet. I dag fotas det mesta med min mobil och kvaliteten och känslan på bilderna går inte att jämföra med det som en bra kamera skulle göra.

 • Diana skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Jag hade fotat det lilla i livet, ögonblicken i vardagen som man annars lätt tar för givet, för det är det som egentligen är det stora som man kommer att minnas. Speciellt viktigt är det för mig nu, 2017 är förändringens år, då både jag och min bror kommer att flytta hemifrån. Ett nytt kapitel börjar. Då vill jag ha bilder från hemma, hur de har varit, min barndom.

 • Karin Synnergren skriver:

  1.Dom har donerat över 1 miljon euro.
  2.Jag skulle fotografera familj,vänner och natur betydligt mycket mer,med en riktig kamera.
  Så nästkommande generation ser hur vi och vår natur såg ut.Sitta och titta på släkt och natur från förr,är riktigt intressant för allt förändras snabbt!

 • Ellen skriver:

  1. Över en miljon euro!
  2. Jag flyttade hem till min födelseort och bor numera bara 50 meter från min gulliga mormor. Henne skulle jag fota om jag fick kameran. Sen skulle jag försöka lära mig fota djur i rörelse då mina tre katter aldrig är stilla!

 • erik skriver:

  1. Över en miljon euro, helt fantastiskt Canon.
  2. Barnens uppväxt såklart och oss själva såklart. Allt sparas för framtiden. För när den stora dagen kommer är barnen allt vi har kvar.

 • 1: Canon har donerat över en miljon euro. 2: Jag skulle börja dokumentera min konst och tag i min dröm att starta ett instagramkonto som jag har många roliga idéer till?

 • Anna skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2. Jag har under hösten, som varit rätt kämpig, insett att jag får så mycket energi och glädje av att promenera och fota min omgivning. Tyvärr blir inte bilderna med iPhonen lika fina och intressanta som motiven i sig. Med en systemkamera skulle jag (bland mycket annat) fånga de första vårtecknen i Hisingsparken och sommarkvällar i Sillvik.

 • Anna skriver:

  1. Över 1 miljon euro. Helt underbart!
  2. Min egna systemkamera dog i somras då jag klantig som jag är råkade tappa ner den på ett par klippor </3 I vår ska jag åka en månad till Bali på surfingresa och hade varit så underbart att få dokumäntera all den fina miljön. Känner på mig att jag kommer skapa minnen för livet där så hade varit fint att få med det på bild.

 • Olivia skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro
  2. Om jag vann skulle jag inte göra annat än att dokumentera min lilla systerdotter som kom till världen för två veckor sedan! Håller tummarna 🙂

 • Fia skriver:

  1. Canon donerar en miljon kronor till svenska Röda korset julen 2016. De har dessutom tillsammans startat kampanjen #selfieless för uppmärksamma värdet i att engagera sig i andra. Mycket fint!
  2. Både min dotter och jag älskar att fota. Hon är en fena på teknik medan jag står för estitik – med denna smidiga, roliga och smarta kameran kan vi lära av varandra. Kameran skulle få följa med i väskan för att fånga stundernas ögonblick och förmedla vidare till nära och kära – en vacker snöstjärnan på tågfönstret, ett finurligt ansiktsuttryck eller en koltrasten i morgonljuset – det lilla i vardagen.

 • Liv skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Mitt nya liv, i en ny stad, men nytt folk och nya upplevelser. Jag har varit sjukskriven i princip på heltid sedan jag var 15 pga krånglande kropp efter en dust med en ätstörning. Jag är på väg tillbaka på riktigt nu! Och det SKA helt enkelt gå hela vägen.
  Så livet numera innehåller LTH – och jag ska banne mig också ta de där konståknings- och gymnastiklektionerna jag drömt om sedan jag var liten.

 • Sanna skriver:

  1.Överstiger otroliga summan av 1 miljon euro!
  2. Det vackraste som finns, mina barn.

 • Maggan skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Blivit inspirerad av alla fina bilder på bloggarna och vill lära mig att fotografera med inställningar och inte bara med autofokus. Ta naturbilder, vackra portar och hus, interiörbilder m.m.

 • Hanna skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Vardagen. Vi är så duktiga på att föreviga speciella tillfällen som kalas och högtider. Men vardagen då? Det är ju trots allt mer vardag än fest för de flesta familjer. Hur ser en grådisig novembertisdag ut med leriga dagiskläder i hallen, diskberget i köket och legokaoset i tv-soffan? Och filma för att fånga ljud, röster och rörelser – sådan som man snabbt glömmer. Men som jag vill minnas – hur sonen lät som fyraåring, hur gick han, hur fladdrade hans långa hår? Jag vill bli bättre på att stanna upp i nuet och fånga livet som sker här och nu.

 • Frida skriver:

  1. 1 miljon euro.
  2. Skulle ge den till min syster som är nybliven mamma och ensamstående som jag vet suktar efter en bra kamera att föreviga sin son med!

 • Diaco skriver:

  1. Över 1 miljon euro!!
  2. Med denna kamera tror jag att även vardagliga saker hade blivit fotokonst. Jag hade inte fotat något specifikt motiv utan haft med mig den på resor och utflykter för att förgylla minnen. Allt ifrån natur, byggnader, människor och djur!

 • Patrik skriver:

  1. 1 miljon euro.
  2. Familjens nya tillskott som kommer nästa år!

 • Gun skriver:

  Dryga 1 miljon till RK, beundransvärt!!!
  Att alltid ha kameran med mig och fota alla de där djuren och människorna som inte kom med på foto på grund av lathet?! Rävungarna som lekte i skymningen och inte förstod att människan är farlig och lekte med mina skosnören. Den gamla damen som fick hjälp av två små barn(4-6 år) hur gulligt som helst….suck!

 • Noomi. skriver:

  1.Otroligt. Över en miljon euro.
  En Vintrig utebild med hela familjen, och vi är många. Snart 30 med barn, barnbarn och mågar och sonhustrur. Perfekt i juletid nu när vi alla träffas.
  Äntligen kan vi då låta Canon EOS 1300D oss alla fånga.

 • Anna skriver:

  1) 1 miljon Euro.
  2) Min festivalsommar!

 • Tova skriver:

  över 4,3 miljoner euro
  jag älskar att fota de små detaljerna i vardagen som man ofta missar

 • Maria skriver:

  1. Julen 2016 donerar Canan 1 miljon kronor till svenska Röda Korset och 1 miljon euro till europeiska Röda Korset.
  2. Mina två små urgulliga barn som jag fotar varje dag med min mobilkamera. Det är fint att ha mobilbilder såklart, men jag skulle hemskt gärna vilja ha en riktigt bra kamera att fota barnen med så att kvaliteten blir tillräckligt bra för att de ska kunna titta på fotona när de blir äldre och minnas hur vi hade det. Drömmer också om att kunna förstora bilder för att rama in och hänga upp på väggarna.

 • Ida skriver:

  Över en miljon euro.
  Jag skulle fota vinterns alla vackraste (och kallaste dagar) för att påminna mig om hur tacksam jag ska känna mig när sommaren komet krypande.

 • Therese skriver:

  1. Över 1 miljon euro, hurra för Canon ??
  2. Jag ä l s k a r att fotografera & förutom att fota fina saker & platser så skulle jag med denna kamera vilja dokumentera vår dotters uppväxt och inte minst vår första utlandsresa som familj nu i januari?

 • Selma Sabet skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Hade älskat att fotografera inredning på ett lite abstrakt sätt, tex vaser framför olika vackra ljus osv! Olika möster, färger, vinklar, men med vinklar som framhäver det vackraste och väcker tankar och känslor! Hade lagts upp på instagram!

 • birka skriver:

  1. Otroligt välbehövligt mycket – över en miljon euro
  2.
  Jag skulle fota allt det vackraste jag har runt mig
  vinterröda barnkinder, höns i tonårsfamn och bara ben som går i fält av timotej
  Alla årstider och barnaåldrar vill jag fånga
  att ta fram och titta på när åren är förgångna

 • Maria skriver:

  1. Över en miljon euro doneras.
  2. Jag vill fotografera mina barn enskilt och tillsammans, den första bebistiden är väldokumenterad då motivet är stillsamt. Nu när de är 8 år, 5 år och en 5 månader krävs en bättre kamera. Vill kunna dela bilderna med morföräldrarna som vi inte träffar så ofta som vi önskat.

 • Jessica skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Mina tre barn, 5 månader, 4 år och 9 år.

 • Linnea skriver:

  1. En miljon kronor.
  2. Jag skulle fota allt jag ser på min tågluff genom Europa med min bästa vän Pontus. Jag vill så gärna bli bättre på att fånga ögonblick. Kanske att jag en dag får barn och då måste jag ju visa vad jag höll på med för upptåg i min ungdom.

 • Monika skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2. Jag skulle lämna över kameran till min 12-åriga dotter som ser saker från en annan synvinkel än jag. Hon fångar ögonblick och detaljer som jag inte lägger märke till eller ser.

 • Viktoria skriver:

  1. Över en miljon euro
  2. Wow vilken fin vinst! Jag skulle fota mina 4 barn, ta snyggare bilder till min blogg, tictailbutik och Instagram. Jag skulle fota vårat vackra landskap här i Hälsingland. Jag håller tummarna hårt!

 • JoHaNNa skriver:

  Över en miljon euro
  Jag skulle fota min dotters framsteg i hennes utveckling och hennes uppväxt. Hon är redan 6 månader gammal och jag är så ledsen över att jag inte haft någon bra kamera att dokumentera dom första månaderna med.

 • 1miljon euro…
  Skulle dokumentera mitt blivande första barnbarn. Har en son som blivit sambo så kul nackdel att han bor 50 mil bort. Men med en canon så fixar sig allt, de kan låna den ibland. Jag äger ingen kamera o min mobil är en nokia 3310 så just nu har jag inget att ta kort med. Alla i sverige har faktiskt inte råd med senaste tekniken

 • Sarah skriver:

  1. Över 1 million euro!!
  2. Vår älskade son, bara 6 månader men kan både krypa
  Och ställa sig upp själv. Han lär sig så mycket varje dag som jag vill föreviga!!

 • Vera skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Jag är en person som ser fina saker överallt
  Men när jag försöker föreviga dem blir det inte lika ballt
  Därför vill jag lära mig att fota på riktigt
  För att kunna spara delar av livet, det som är viktigt
  Nu när min hundvalp är alldeles fräsch och ny
  Vore det kul att inte bara se tiden fly
  Livet med hundvalp kanske inte bara är glitter och glam
  Men jag skulle vilja dela det på Instagram
  Så låt oss göra en deal ni och jag
  Vinner jag ska jag fota varenda dag
  Och ni får se en utveckling både hos mig och fluffet
  Jag hoppas jag vinner rubbet!
  God jul önskar Vera och hunden Hassan 🙂

 • Nanna skriver:

  1) Över 1 miljon euro
  2) Världen – jag skulle fota Världen!

 • Mikaela skriver:

  1. Mer än en miljon euro.
  2. Då startar jag upp det där instagramkontot som jag gått och funderat på det senaste året men inte vågat ta steget till.

 • Sanna skriver:

  1. Över en mijon euro. Så fantastiskt bra!
  2. WOOW, vilken otroligt vinst! Den här vinsten skulle jag verkligen så gärna vilja vinna, har önskat mig en systemkamera sedan dottern föddes (för 9 år sedan), men fortfarande saknar jag en. Ekonomin som ensamstående gör tyvärr sitt och gör att drömmarna lät får kliva åt sidan.
  Men om jag hade turen med mig skulle jag fotografera en massa. Bilder på världen och allt som facinerar mig – som naturen, vattnet, himlen, gräset och givetvis min älskade dotter Alva.
  Kram Sanna

 • Ann-Sofie skriver:

  1. En miljon euro
  2. Jag skulle så gärna vilja vinna denna för att kunna ta fina bilder på min snart 2 veckor gamla son! Finns så mycket man vill föreviga, tycker redan han har utvecklats så mycket och vill kunna titta tillbaka på fina bilder i bra kvalité för att verkligen minnas denna tiden i livet senare <3

 • Anna Sofie skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro
  2. Jag älskar att resa och skulle även vilja fotografera mer med en bra kamera (vilket inte går på studentbudget). Och göra fina fotoalbum man kan vara stolt över!

 • Annelie skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. La familia <3

 • Annika skriver:

  1. över 1 miljon EURO
  2.Jag skulle ge den till min dotter som är suverän på att fota .Tyvärr äger hon ingen mer kamera än mobilens.Detta hjälper henne att utvecklas …

 • Millah skriver:

  Svar 1: De donerar över 1 miljon generösa euro.
  Svar 2: Naturen och allt annat som gör mig glad och lyfter mitt humör. Julrim:
  Naturen är fantastisk och bra,
  det är något som ger mig hopp varje dag,
  jag vill fotografera allt som får mig på topp,
  denna tävling ger mig hopp

 • Ingela skriver:

  1. Över 1 milj euro
  2. Den fantastiska naturen runt mig. Den vackra fjällvärlden. De öppna, vidsträckta landskapen. Löv och träd som ändrar färg under året. Naturen är magisk och en stor källa till lugn, återhämtning och frid i en annars kaotisk värld.

 • Katarina skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Jag har länge önskat mig en systemkamera. Men den står fortfarande kvar på min önskelista. Man prioriterar och det går ju att ta kort med mobilen så att kunna få lyxen att fotografera med en "riktig" kamera skulle vara en dröm.

 • Nina skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Familj, vänner och djur
  och självklart en del natur!
  Att fotografera och dokumentera
  Det är givet att jag fotar det som betyder något i livet!

 • jasmine skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro donerar dem!
  2. Jag hade fotat personer. Särskilt speciella högtider, som lätt glöms bort att fotas. När familjen samlas och sådär.

 • Erika skriver:

  Över en miljon euro. Fantastiskt!
  Det finns bara en sak jag vill dokumentera nu och det är vår efterlängtade och underbara dotter Ellen som snart blir sex månader. Allt hon prövar på är så fantastiskt och jag har bara min mobil att fånga alla dessa magiska ögonblick med. Vilket ofta visar sig bli en besvikelse när jag ska visa dessa för min man när han kommer hem efter jobbet. Dessutom störs Ellen av mobilen och slutar alltid le eller skratta då hon ser att jag tar fram mobilen. En kamera står högst upp på önskelistan, men eftersom vi vill ha en bra kamera för två nybörjare så har vi haft svårt att veta var vi ska börja leta, men när jag nu spanade in er nya kamera så har den verkligen allt som vi behöver .

 • 1. Över 1 miljon euro!
  2. Min och farsans 100-års resa till Thailand nästa år. Jag fyller 30 och han fyller 70 så vi åker dit för att fira ihop med mina två bröder och deras familjer. Vore riktigt kul att få dokumentera resan med Canon-kameran till bloggen. Jag kan sen ge den till farsan i present så att han kan fota en massa själv. Just nu använder han en surfplatta för att ta bilder med och det blir inte några bra bilder…

 • Lyra Silva skriver:

  Över en miljön euro.
  Jag skulle dokumentera vår första resa tillsammans med min nya och gamla familj tillbaka till mitt hemland. Hur är det att bo där, vår tradition och hur firar vi jul.

 • Johanna skriver:

  1. Canon har donerat över 1 miljon euro!
  2. I augusti 2017 är jag äntligen klar med min inredningsarkitektutbildning, och ska jag påbörja min stora dröm sedan barnsben – att starta en inredningsbyrå. Jag har planerat detta i flera år och nu är snart drömmen sann. Eftersom jag också läst digital marknadsföring så har jag lärt mig hur viktigt det är att kommunicera med bra bilder. Med Canon EOS 1300D skulle jag kunna ta proffsiga bilder till både Instagram, Facebook och mina framtida hemsida – och ladda upp dem direkt mot datorn! Jag skulle bli så otroligt glad att få möjligheten att fotografera alla de vackra former och färger jag stöter på i min vardag – och att förhoppningsvis kunna inspirera andra.

 • Anette Eriksson skriver:

  1: Över 1 miljon euro.
  2:Efter flera år av ett streck på varje sticka
  så föds snart en efterlängtad flicka
  Elise ska bli hennes namn
  och vi väntar otåligt med öppen famn
  En riktigt bra kamera vill vi ha från första stunden
  och föreviga just den där magiska sekunden
  Vi hoppas att det blir genom Canon EOS 1300D
  som vi många underbara stunder får återge

 • 1. Över en miljon euro!
  2. Mina barn, men också min familj i övrigt. Ju äldre jag blir desto mer vill jag veta om min släkt och familj – och alla far- och morföräldrar är borta så det gäller att fånga de generationer som ännu finns kvar.

 • Ana skriver:

  Mer än 1 miljon.
  2. Jag skulle dokumentera min familj och våra resor. Vår liv är full av gemensamma utflykter och vi gillar att upptäcka nya städer, länder och kulturer både inrikes och utrikes. Tyvärr måste vi anpassa os till budgeten som inte är så hög men vi har blivit kreativa att alltid hitta på något nytt. Sedan några år tillbaka fick jag stor intresse för amatör fotografi och jag försöker att lära mig något nytt varje gång. De bilderna blir finn minne för livet..

 • Lena Axelsson skriver:

  1 = Över 1 miljon euro
  2 = Jag fota min dotter på 13 månader så att det finns bra bilder på henne som liten

 • Melinda skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Jag skulle fotografera framför allt människor. Min kamera gick sönder för tre år sedan och jag har inte skaffat någon ny. Det känns som att jag saknar en hel drös av bilder på mina nära och kära i samlingarna.

 • Mia E skriver:

  1. Över en miljon euro (Hurra 🙂 )
  2. Min kommande dotters första år, sen vill jag skriva ut alla bilder och göra ett fotoalbum med RIKTIGA kort och då behöver man en riktig bra kamera. (Då jag tyvärr bara har mobilen att fota med idag..)

 • Karin skriver:

  1. 1 miljon kr.
  2. Skulle fota min lilla dotter som precis lärt sig skratta, nu tas bara bilder med mobilen tyvärr som inte blir dom bästa i kvalitén.

 • Helena N skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro!!!
  2. På min "Bucket-list" har jag uppskrivet att lära mig fotografera på riktigt. Jag vill fota det som dyker upp i livet – både det vackra och det tunga.

 • A.S skriver:

  1. 1 miljon euro
  2. Jag skulle vilja dokumentera mitt kompisgäng årliga nyårsfirande, vi är ett stort gäng som har firat tillsammans sen första året på gymnasiet och skulle vara grymt och få det dokumenterat i riktig "paparazzi" stil med bilder i grym kvalité som fångar känslan och alla fina och okonstlade stunder vi har tillsammans.

 • Kicki skriver:

  1) Mer än 1 miljon euro
  2) Familjen i alla möjliga situationer. Vill inte ha bilder i mobilen och det är jobbigt att släpa på en enorm kamera (som jag har idag) och då blir det dessvärre inte mycket bilder alls. Vill fånga familjen i allt och kunna samla ihop familjealbum i bokform.

 • Sandra P. skriver:

  1) 1 miljon euro
  2) Om jag vinner kameran skulle jag själv inte använda den. Jag har en egen, men min syster har en dröm om att börja fotografera. Skulle vara roligt att hjälpa henne med det.

 • Ellen Eklund skriver:

  1. Canon skänker över den otroliga summan 1 miljon euro.
  2. Jag har ett stort fotointresse och har alltid använt Canon. Senaste 18 månaderna har jag tyvärr inte använt min kamera så flitigt. Det har tyvärr blivit smidigare att använda mobiltelefonen för att ta bilder och enkelt kunna dela dem. Jag önskar verkligen att jag vann den här fina kameran så jag kan fortsätta ta kort på min sambos två fina döttrar på 5 respektive 8 år. Det vore underbart att kunna ta bilder i bra kvalitet som gick att få in i mobilen utan sladdar och krångel. Håller tummar och tår att den fina kameran blir vår!

 • Märta skriver:

  Canon donerar 1 miljon euro till Röda korset under julen 2016.
  Jag vill lära mig fotografera så en Canon EOS 1300D skulle passa perfekt, vill gärna ta djurbilder

 • Eva Lif skriver:

  1. Mer än en miljon euro. Strongt Canon!
  2. En dröm jag har är att lära mig fånga händelser på bild. Samla en minnesbank till den dag jag behöver det. Mobilkameran är full för jämnan, men vilken skillnad det vore med en kvalitetskamera! Ivars första steg. Astrids första slalomåk. Trädgårdens förvandling. Grillkvällar med vänner. Med en riktig kamera får jag möjlighet att uppleva vardagens små och stora ögonblick igen och igen!

 • Cattis skriver:

  1. Över en miljon euro!
  2. Kameran skulle användas för kommande resor och för att fota personer jag tycker om.

 • Alexandra skriver:

  1. En miljon euro!
  2. Jag skulle föreviga renoveringen av min föräldragård! Dels för vår skull men också för efterlevandes skull. Vi är själva väldigt tacksamma för de gamla foton vi har hittat som kan berätta för oss om en svunnen tid! Tack vara kameran kan man få blicka tillbaka till något som aldrig kommer igen.

 • Åsa Briggert skriver:

  1. 1 miljon euro
  2. Med en canon kamera i min hand skulle jag föreviga min familj med två växande tonårsbarn, en hund och man. Familjen är underbar så fina förevigade minnen finns med för all framtid.

 • Charlotta H skriver:

  Imponerande 1 miljon euro!!
  Jag hade fotat det kommande tillskottet i min systers familj!
  Beräknad nångång i juletid! Perfekt att få fota ett nytt litet mirakel med en skarp kamera!!

 • 1 miljon euro.
  Jag skulle dokumentera min fina närmiljö här i
  hamnen i den fina lilla/gamla staden Torshälla som
  fyller 700 år nästa år.

 • Rebecka Bergman skriver:

  1, Fantastiska 1 miljon euro.
  2, Med nyinköpt timmerstuga från 1963 i Hemfjällstangen, Sälen, skulle det vara kul att kunna dokumentera våran renoveringsresa med en ny kamera då våran gamla Canon EOS inte längre vill med. Stugan är idag intakt från året den byggdes med endast rinnande kallvatten och mulltoa på utsidan ! Hoppas hoppas! God Jul!

 • Linda skriver:

  1. Över 1 miljon € !!
  2. Mina två fantastiska döttrar

 • Cecilia skriver:

  över 1 miljon euro
  Fått glada efterlängtade nyheter. Son och svärdotter blir hemvändare till Skåne 2017 och kommer under våren att bygga sitt första hus, deras drömhus. De bor nu i pytteliten lägenhet i Stockholm och flyttar ner till hösten när huset är klart. Jag skulle dokumentera hela byggprocessen och skicka dem några enstaka bilder men som inflyttningspresent gör jag en bok av alla bilderna!

 • Lotta Larsdotter skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Jag vill dokumetera min dotters uppväxt!

 • Bibbi Knutsson skriver:

  1miljon euro
  Jag vill dokumentera vardagen under ett år med både glada saker och sånt som gått snett. En fotodagbok över ett år helt enkelt.

 • Ellen Aguirre skriver:

  1. Hela 1 miljon euro!
  2. Renoveringen av vårt gamla missionshus. Man glömmer så lätt framstegen och tycker att man inte kommer någonstans. Att dokumentera jobbet skulle motivera att fortsätta framåt!

 • Eva skriver:

  1. Över 1 miljon Euro
  2. Skulle ta med mig kameran på mina promenader runt sjön där jag bor och fånga skiftningar i naturen och ljus över olika årstider. Sedan har jag lovat mig själv att åka tillbaka till Köpenhamn en solig dag i september och fotografera husfasader i eftermiddagssol. Hade ingen kamera med mig förra året när jag var där en sådan dag. Har minnet kvar på näthinnan men vill gärna fånga det vackra med en ordentlig kamera.

 • Eva skriver:

  1. Över 1 miljon Euro
  2. Skulle ta med mig kameran på mina promenader runt sjön där jag bor och fånga skiftningar i naturen och ljus över olika årstider. Sedan har jag lovat mig själv att åka tillbaka till Köpenhamn en solig dag i september och fotografera husfasader i eftermiddagssol. Hade ingen kamera med mig förra året när jag var där en sådan dag. Har minnet kvar på näthinnan men vill gärna fånga det vackra med en ordentlig kamera.

 • Joanna skriver:

  1) över en miljon euro
  2) Själv är jag ingen stjärna på foto, men min syster är fantastiskt duktig och fotointresserad. Hon väntar nu sitt första barn, och tänk vilken magisk julklapp att få ge henne…för är det något man vill bevara för evigt är det väl ändå de åren!

 • Åsa skriver:

  Faktiskt mer än 1 miljon e u r o…ca 10,3 miljoner kr med dagens valutakurs!
  Rörelse i stillbilder – livet pågår och det vill jag uttrycka med olika slutartider och måla-med-ljus effekter. Mobilen begränsar men systemkameran öppnar så många kreativa lägen!

 • Linda skriver:

  Över 1 miljon euro, fint.
  Jag vill dokumentera ögonblick i naturen och visa hur vacker den är,men också sårbar. Med bilder kan man visa en verklighet och beröra och kanske få fler att agera hållbart.

 • Caroline skriver:

  Den 1 november donerade Canon 1 miljon euro till Röda Korset i Europa.
  Jag skulle dokumentera mina föräldrar. Barnen hamnar framför kameran hela tiden men jag skulle faktiskt vilja följa mina föräldrar någon vardag och visa upp dem så som de är och gör. Jag gjorde det med farmor när hon ännu var i livet. De är ett fint tidsdokument.

 • Emma Kitti skriver:

  1. Mer än en miljon euro.
  2. Jag skulle använda den för att dokumentera min sons uppväxt, något jag var flitig med när hans storasyster var mindre. Nu är kameran trasig dock så det är ont om bilder nu. Tyvärr!

 • Maria skriver:

  Över en miljon euro!!
  Tyckt om foto ända sen jag var liten,har dock nu bara mobilen. Skulle fota sonens första jul med sin kärlek i deras hem där vi ska fira jul tillsammans.Traditioner går vidare♥

 • Monique skriver:

  1. Över 1 miljon € – WOW!!!!
  2. Fick aldrig barn men har två katter jag älskar över allt annat. De fyller 11 år 29:e december och med kameran vi har nu finns det inte en chans att hinna få med "busungarna" det saknas ofta en nos eller svans. Kan nå´n kan Canon <3

 • Över en miljon euro- helt fantastiskt när stora globala företag gör en så stor insats för vår allas framtid. Heja er!
  Jag har nyligen startat mitt första företag och jag skulle behöva en ny ordentlig kamera som gör min produkt rättvisa (tänker också gå en fotokurs i vår för allt ansvar kan jag inte lägga på en kamera..) Jag jobbar dagligen med sociala medier och ett inbyggt wifi vore rena drömmen.

 • Li skriver:

  1. Över 1miljon euro!
  2. Min son….han skulle göra sig bättre på kamera än mobilbilder!

 • Linda skriver:

  1. Mer en 1 miljon euro!
  2. Jag blir mamma för första gången i starten av 2017 och vill gärna dokumentera detta och den lilles alla steg i livet! Jag vill att han senare i livet ska kunna bläddra igenom sina bilder i ett fotoalbum och inte enbart i icloud bibleoteket.

 • Anneli skriver:

  1)1 miljon euro
  2)Sist jag var i stekheta solen så insåg jag att det måste till en riktig systemkamera för att kunna ta bilderna som gör rättvisa. Jag skulle åka tillbaks till Gambia och fota med en riktig kamera :).

 • Eva R skriver:

  De donerar över 1 miljon Euro!!
  Jag skulle ge kameran till min son så att han kan fota och skicka bilder till mig på mitt barnbarn!! De bor i Norge och vi kan tyvärr inte träffas särskilt ofta.

 • Uni skriver:

  1) Över 1miljon euro
  2) Jag skulle äntligen kunna ta egna bilder till vår ideella verksamhets hemsida, facebook och nyhetsbrev.

 • Mari B skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Jag skulle ta bilder på barnen speciellt våran minsta som kom den 7/12.

 • Tove A skriver:

  1. > 1 miljon euro, wow!
  2. Jag ska iväg på utbytesår utomlands nästa år och DDR hade varit superhäftigt att få dokumentera dessa upplevelser med en riktigt bra kamera! Främst för min egen del men även för att kunna dela med mig av erfarenheterna och visa upp för alla där hemma 🙂

 • HS skriver:

  1. Över 1 000 000 €
  2. Mer foto i vardagen!

 • Rebecka Karlsson skriver:

  1. Canon skänkte 1miljon euro till röda korset.
  2. Jag skulle använda kameran på att fota naturens där jag bor, vid foten av hallandsåsen. Har tänkt många gånger att jag velat ha en bra kamera när löven ändrar färg vid årstidernas växlingar.

 • Petra skriver:

  1. Över en miljon euro, vilken grej!
  2. Jag har i flera år tänkt att lära mig att fotografera men då jag har en man som är väldigt duktig på det så har jag dragit mig för det själv. Nu ska jag gå på mammaledighet och kommer att vara hemma i ett och ett halvt år och hade så väldigt gärna velat kunna dokumentera hennes första tid och vår start på livet tillsammans med en riktig, professionell kamera!

 • Jenny skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Jag skulle be någon dokumentera när jag disputerar i kemi och förhoppningsvis kan kalla mig filosofie doktor sedan i mitten av februari! Brukar inte vilja vara med på foto, men får göra ett undantag denna dag!

 • SH skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro, fint!
  2. Skulle fota min vardag med barnen – oftast är det så att vardagen men små barn är så hektiskt att man aldrig "hinner" ta bilder om det livet som man egentligen skulle vilja minnas.

 • Susanne skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Skulle använda den så mycket som möjligt för att dokumentera allt. I vardagen på saker som jag ser, mina barn, min familj, på resor. Ja, jag skulle verkligen satsa tid på att fotografera mera.

 • Emilia Ö skriver:

  1) över en miljon euro
  2) jag skulle vilja ge denna kamera till min lillasyster som ska iväg på en fantastiskt spännande resa under tre månader i vår och hon har ingen bra kamera att föreviga alla fantastiska stunder med 🙂

 • Anna Edman skriver:

  1. Över en miljon euro
  2. Jag skulle ge den till min dotter ❤

 • Anna skriver:

  1. Över en miljon euro
  2. Jag skulle fota mig och min man och det liv vi bygger tillsammans. Jag skulle vilja skapa som en fotodagbok att visa våra framtida barn och barnbarn.

 • Ramona skriver:

  Över 1 miljon euro!
  Om jag vann skulle jag ge kameran till min syster, för hon tar så härliga och inspirerande bilder i naturen!

 • Marie skriver:

  1. Över en miljon Euro.
  2. Jag skulle vilja bli bättre på att fånga de där snabba ögonblicken som så lätt försvinner. Den där magin som man vill hålla kvar i en evighet men som bara varar i två sekunder.
  En busig blick. En übercool klänning som sveper förbi på stan och som man bara måste återskapa. Ett smittande gapskratt på bussen. Festen som ingen vill gå hem ifrån. En nyckelpiga på någons kind.

 • 1. Över en miljon euro
  2. Jag skulle först och främst dokumentera min dotter, 2.5 år, men även familj och vänner, arkitektur, design, natur, reseupplevelser, vardagen, ja LIVET, så att jag dessutom kan dela med mig till mina föräldrar och bror som bor på andra sidan Sverige <3

 • Helena skriver:

  Svar mer än en miljon euro
  Jag jobbar som lärare och skulle vilja dokumenter arbetet i mitt klassrum!!!

 • Marie skriver:

  Över 1 miljon euro
  Allt mellan himmel och jord!

 • Anonym skriver:

  1. Över en miljon Euro
  2. Jag har länge vart intresserad av foto men har aldrig riktigt haft en bra kamera. Jag skulle ta bilder av saker i vardagen som fångar mitt intresse. Någonting jag helt enkelt tycker är vackert. Jag skulle även använda kameran till att dokumentera speciella tillfällen. T.ex. de resor jag ska åka på nästa år. Jag vill inte komma hem och ångra att jag inte tagit bilder på det jag upplevt.

 • Maria skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Fotografera det som är Carpe diem för att kunna njuta fler gånger!

 • Anders skriver:

  1.Mer än 1 miljon euro
  2.Ögonblick mitt i prick med ett klick!

 • Saga Jönsson skriver:

  Insåg nyss att jag råkat skicka iväg en anonym kommentar hoppas det inte är några problem.
  1. Över en miljon Euro
  2. Jag har länge vart intresserad av foto men har aldrig riktigt haft en bra kamera. Jag skulle ta bilder av saker i vardagen som fångar mitt intresse. Någonting jag helt enkelt tycker är vackert. Jag skulle även använda kameran till att dokumentera speciella tillfällen. T.ex. de resor jag ska åka på nästa år. Jag vill inte komma hem och ångra att jag inte tagit bilder på det jag upplevt.

 • Louise skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro
  2. Jag och min sambo vet att livet är kort
  Och vi har därför gjort resor till en sport
  Så fort vi chansen har
  Ut i världen det bar
  Minnet räcker inte längre till
  Och risken är att fina upplevelser blir till spill
  Kameradjungeln är oss obekant
  Och kamerarollen står därför sedan lång tid vakant
  En vinst idag skulle problemet fixa
  Därefter i vardag och på resa jag kan blixtra

 • Malin skriver:

  1. Över en miljon Euro.
  2. Jag skulle vilja dokumentera mig själv och mitt liv eftersom att jag just nu genomgår mitt livs värsta kris. Jag har två små barn, en tvååring och en nyfödd. Nyligen uppdagades det att min man har haft ett förhållande bakom min rygg och vi ska gå skilda vägar. Vi har som sagt barn och även hus och varit ett par sen tonåren, så allt ställs verkligen på sin spets nu. Jag funderar själv över hur jag ska orka och hur jag ska kunna läka. Har tappat bort mig själv genom alla dessa år och har inga egentliga intressen eller djupa vänskapsband. Jag skulle vilja hitta mig själv och ta mig igenom denna sorg genom att fotografera min resa under 2017.

 • Sofia skriver:

  Wooow vilken tävling du anordnar för oss läsare!
  1. Över 1 miljon euro
  2. Mitt fotointresse ligger mig varmt om hjärtat och denna kamera hade vart den perfekta julklappen till mig själv då den ska få följa med på mitt livs äventyr till Australien och Nya Zealand!

 • Mandi skriver:

  1. Canon donerar över 1 miljon euro till Röda korset.
  2. Jag har ett fotoprojekt som jag har hållit på med i snart 7år som har arbetsnamnet "Bengts åker". En ny kamera vore toppen för att kunna fortsätta med detta.

 • Ia skriver:

  1. > 1 miljon Europa!
  2. Jag har en systemkamera till låns men OJ vad kul det vore med en egen! Med en Canon-kamera kan jag bli en bättre fotograf. Mina barnbarn är det självklara motivet. ❤

 • Malin skriver:

  1. Över 1 miljon Euro!
  2. Jag skulle fotografera hemlösa katter och sprida budskapet om vikten av att kastrera sina katter, samt att adoptera en hemlös katt hellre än att skaffa kattungar.

 • 1. Mer än 1 miljon euro doneras!
  2. Jag skulle vilja dokumentera mitt liv och mina resor tillsammans med mina barn och föräldrar! En fotokurs eller två hade jag kunnat tänka mig! Att fånga djur och människor på bild med en bra kamera är en dröm för mig!

 • Hanna skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. I juli föddes mitt och min sambos första barn. Samma vecka fick min pappa det tragiska beskedet att han drabbats av obotlig cancer. Vinner jag kameran (som jag saknar idag) vill jag fota och dokumentera när pappa så lekfult leker med vår son, så dessa fina stunder förevigas.

 • Caroline L skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Mina fina katter skulle vara "försöksobjekt". Har aldrig fotat med systemkamera så det vore kanon med en Canon.

 • Louise skriver:

  En miljon euro!
  Vad jag vill dokumentera? Mycket miljö från vår svenska natur, gärna i kombination med djur eller människor i vardagssituationer -ögonblicksbilder!

 • Camilla Sandmark skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2. Eftersom jag ska få ett litet syskonbarn nu i vår så blir det ju självklart en hel del fotande under babyns första tid. Dessutom är jag väldigt ofta ute i naturen utan kamera så nu skulle jag få en trogen följeslagare. Jag har varit med om många stunder då jag önskat att jag hade haft en kamera med mig!

 • Therese skriver:

  Över en miljon euro!
  Jag önskar fotografera och dokumentera vår dotters uppväxt. Har en gammal skruttig (läs antik) kamera som aldrig används då den är för tung och klumpig.. blir mest med mobilen vilket är smidigt men blir inge vidare kvalitet på bilderna när de ska framkallas och förstoringar kan jag tyvärr glömma med mobilen. Hoppas hoppas hoppas!

 • Michelle skriver:

  Mer än en miljon euro. Sjukt bra!
  Med denna vinst
  Vill jag fånga den som är minst
  Liten blir stor
  Även storebror
  Och jag vill inte glömma
  Eller i mobilen gömma
  Bilder av dålig kvalité
  Med denna skulle jag kunna hänga mé!

 • Kristina skriver:

  Hej Trendenser!
  1, Över 1 000 000 €
  2, Träd! Jag älskar träd…. Och stenar! Just det, stenar! Ifall de finns vid en stilla tjärn, då är det ju bäst förstås. 🙂
  Glad adventstid!

 • Nina skriver:

  1. Över en miljon euro!
  2. Med Canon skulle jag kunna föreviga vår kommande sons första dagar, första leende, första smakportion, första steg och så mycket mer. Det känns verkligen som att det är dags att skaffa sig en riktigt kamera!

 • Tessan skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro.
  2. Jag skulle fota precis allt med en så bra kamera då jag fotar ofta, både jobb och vardagliga minnen till min instagram och framförallt skulle den vara med på alla resor i jakten på de perfekta resbilderna jag samlar på! 🙂

 • Rebecca skriver:

  1) Över en miljon euro
  2) Jag skulle vilja dokumentera min killes matlagningskonst och våra restaurangbesök till min hobby-blogg där jag skriver om mat för att komma ihåg själv var jag ätit och vad jag tyckte om det.

 • 1. Över 1 miljon Euro – kul!
  2. Alla små stilleben som aldrig riktigt kommer till sin rätt i mobilkameran. En helt ny värld med systemkamera ju!

 • Anki skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2. Jag skulle bli bättre på att dokumentera min yngsta dotter om jag vann. ❤️ Jag var mycket bra på att fota under min äldsta dotters första år i livet, men sedan slutade kameran att funka. Dessutom, som så många känner igen, finns inte tiden på samma sätt nu som när bara ettan fanns. Vilket samvete va?! Har bara fotat min yngsta älskling en bråkdel av så mycket som jag fotat den äldsta. ?

 • Asuka skriver:

  Svar över 1 miljon euro- Fantastiskt!
  Jag vill dokumentera livet i allmänhet och min familj i synnerhet.

 • Evelyn Hansson skriver:

  1, mer än 1 miljon euro!
  2, jag skulle vilja fota mina vänner och min familj. Älskar porträtt för tycker det är så mycket liv i bilderna.

 • Victoria skriver:

  1. 1 miljon kronor till Svenska röda korset.
  2. Jag fotograferar mest naturbilder och har precis startat en fotoblogg. Jag är sugen på att fotografera annat också, ex vis porträtt, och med en ny kamera kan det bli en fin utmaning!

 • Lina cronier skriver:

  1 miljon euro
  Jag hade fotat familj och speciellt de som är lite äldre, gärna ihop med de som är lite yngre. Att kunna få ha foton på de äldre i släkten som inte är gryniga eller ur fokus hade varit fantastiskt för minnets skull och för att kunna ge en sådan realistisk bild av gammal släkt till barn när de blivit vuxna.

 • Sandra R skriver:

  1)Över en miljon euro!
  2)Med Canon vill jag fota allt det vackra här i livet, för att glädjas och att minnas att inget kan tas för givet.
  Syskonbarnen och mormor som snart fyller nitti –
  den gnistrande snön och domherren på fönsterblecket imorgon bitti.

 • Jessica skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Jag skulle dokumentera alla vardagliga små tillfällen som familjen/vänner har tillsammans. Jag vet hur snabbt allt kan ändras och att minnen ibland är det enda vi har kvar. Men med denna så finns det i alla fall lite minnen kvar i bildform.

 • Moa Möller skriver:

  1. Över 1 miljon Euro 🙂
  2. Jag hade lånat ut kameran till min pappa så han kan dokumentera allt spännande han tar sig för som nybliven pensionär. Pappa har engagerat sig i att integrera nyanlända i Sverige och har i samband med det lärt känna många unga människor som söker asyl i Sverige. En av dem visade ett stort intresse för fotografering så sagt och gjort lånade pappa ut sin egen Canonkamera så kort och gott kan sägas att det finns ett behov för honom att själv kunna låna en Canonkamera till sina kommande äventyr.

 • Anna Lindblom skriver:

  1. Över en miljon euro går till röda korset
  2. Jag skulle dokumentera min och i min sambos familjer! Vi är sammanlagt 30 st!! Går åt en hel del foton då 😉

 • SofiaS skriver:

  Trodde inte mina ögon när jag såg tävlingen, vilken drömvinst!
  1. Över 1 miljon Euro.
  2. Jag hade först och främst fångat mina systerdöttrar på kort. Jag önskar att jag hade fler kort på mig själv som liten och hoppas att dom kommer uppskatta att jag fångar deras barndom på bild. Sedan skulle jag kunna göra fotoböcker till dom när de blir äldre. Jag hade även fotat mycket av naturen i Dalarna där jag kommer ifrån för att försöka fånga allt det vackra på bild så som berg, åkrar, skog, ängar och djur.

 • Sofia skriver:

  1.en miljon euro!
  2. Jag vill dokumentera min alldeles nyfödda systerson Ivars första dagar i livet.

 • Lisa skriver:

  1. Över en miljon euro!
  2. Jag älskar att fota utomhus. Jag skulle vilja dokumentera årstidernas skiftningar som vi är bortskämda med i Sverige!

 • SofieN skriver:

  1) 1 miljon kronor!
  2) Jag ska få uppleva en av mina absolut största drömmar nästa år: möta bergsgorillor i Uganda! Kan knappt fatta att det äntligen händer. Jag har ännu ingen kamera utan hade tänkt låna. Detta känns ju som perfekta tillfället att vara med och tävla om en sån här supervinst!

 • Jessica skriver:

  1 miljon euro!
  Jag hade dokumenterat min underbara sons liv. Han fyllde ett år nu den 13:e december och man vill ju ha alla fantastiska ögonblick på en ordentlig kamera!

 • SofieN skriver:

  En miljon EURO skulle det ju stå!!

 • Sabina S skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Platser man besöker som får en att hänföras och alla fantastiska människor man möter i sitt liv som får hjärtat att slå och som bidrar med lycka.

 • Linnea skriver:

  1. Över 1 miljon €
  2. Jag skulle dokumentera vår bröllopsresa som går till Malaysia. Då skulle vi kunna få väldigt fina minnen bevarade med skärpa.

 • Pernilla skriver:

  Över en miljon euro 🙂 allt i min vardag, både stora och små händelser. Vill minnas allt och det är kul att kolla tillbaka på, speciellt om det är fina bilder som är knäppta med en bra kamera

 • Kaj skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2. Baseball! En snabb sport som kräver en flexibel och smidig kamera. Nioåringen börjar spela i vår. Första träffen med slagträet måste förevigas!

 • Louise skriver:

  1. 1 miljon euro (fantastiskt!)
  2. Jag skulle dokumentera hela mitt liv. Jag bor just nu i Sverige men mannen i mitt liv bor i USA. Planen är att jag ska flytta dit framöver. Jag vill så gärna dokumentera vårat liv tillsammans.

 • Carolina skriver:

  1) Över 1 miljon euro (helt otroligt!).
  2) Hösten 2017 reser jag själv till Japan (rundresa) under 30 dagar. Jag vill föreviga resan och i och med det dokumentera det faktum att jag vågade bege mig ut själv i förhoppningsvis fantastiska fotografier. Skulle betyda mycket då jag ej har en kamera idag (och självfallet lagt alla pengar på resan).

 • Feifei skriver:

  Att leva hållbart och ekologiskt är en filosofi som genomsyrar min vardag, allt ifrån att minimera onödig konsumtion till att lappa och laga det som fortfarande kan användas. Jag trodde aldrig att jag skulle träffa någon som delade detta – och mycket mer – med mig, tills jag en solig vårmorgon bestämde en cykeldejt med en trevlig kille jag hade pratat med på nätet.
  Fem timmar senare cyklade vi fortfarande och dagen därpå flyttade vi ihop. Två veckor senare hade vi träffat varandras vänner och föräldrar, och fyra veckor senare hade även våra föräldrar träffats. Jag har aldrig trott på kärlek vid första ögonkastet tills denna dag, men det var så mycket mer än så. Det var som att ha hittat sin andra hälft.
  Jag friade strax efter vår 1-årsdag och vi gifter oss nästa sommar. Det kommer att vara på en naturskön plats med skog och vatten, vi kommer att pyssla ihop alla dekorationer själva eller köpa begagnat och blommorna kommer komma från egen trädgård. Klänningen kommer att vara secondhand och maten hemlagad – och från början hade vi tänkt att gästerna skulle få föreviga kvällen med sina mobiler. Om jag vann skulle kameran få ersätta detta, och följa oss åt under dagen och vårt gemensamma liv därefter.

 • Eva skriver:

  1. Över 1 milj euro, sjukt imponerande!
  2. Skulle vilja fota vår nr 3 som kommer i början på Mats. Min gamla Nikon börjar sjunga på sista versen efter 10 år nu och jag vill kunna ta lika fina foton på denna bebisen som de första två.

 • Steffan S skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Jag vill så klart föreviga stunden när vår son kommer till världen i januari.

 • Maggan skriver:

  Över en miljon euro.
  Totalt selfieless vill jag dokumentera folk på stan, dokumentärt, ärligt och nära. För ett fotoprojekt på Instagram med arbetsnamnet #stadenimig. Till det behövs en snabb och smidig EOS!

 • Janine Hamrin skriver:

  1. En miljon euro. (Helt AMAZING!)
  2. Om jag skulle vinna den här kameran så skulle jag dokumentera allt och alla. Skulle använda den som flitigast när jag är med mina nära och kära så jag kan fånga ögonblick och alltid ha det sparat som ett *minne*. Har ju en liten dröm att på något sätt jobba med foto….

 • Gaby skriver:

  1. 1 million Euro i donation till Röda Korset.
  2. Jag skulle gärna vilja fota händer- unga och gamla, män och kvinnor, hjälpande, slitna, fina, smala och breda, och ge en kort berättelse till varje bild och människan som handen tillhör. Händer kan säga så mycket.

 • Emilia skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Till våren ska jag bli mamma för första gången så det kommer bli mycket fotograferande framöver. Det skulle vara helt fantastisk om jag fick möjlighet att ta bilder med en ordentlig kamera.

 • Anja L skriver:

  Mer än 1 miljon Euro.
  Jag vill fota ögonblicken i livet. Sol bad men också djur och natur.

 • Åsa skriver:

  1. Över 1 miljon Euro
  2. Jag skulle ta en bild per dag, fånga ha en känsla, något roligt, ett minne etc och skapa en bilddagbok.

 • Emelie skriver:

  Canon har donerat över en miljon kronor till röda korset- så hedervärt och bra av företag att engagera sig socialt <3
  Jag vill fotografera min lilla son på 12 veckor. Tiden går sååå fort som ensamstående med en bebis och han växer så det knakar! Vardagen är svår och ibland krävande att få ihop och ibland känns det som man missar så mycket redan av hans barndom för att man måste ägna sig åt vardagsbestyr. För mig vore det en dröm att byta ut mobilkameran mot en riktig systemkamera och att få dokumentera min sons och mitt liv tillsammans!

 • Rikard skriver:

  1. Över 1 miljon euro – fantastiskt bra!
  2. Förra nyåret stod vi och skåla,
  vårt nyårslöfte över staden vråla.
  I sommar ska vi Kungsleden vandra,
  du & jag för att utmana varandra.
  Men som så ofta kom livet emellan,
  rättare sagt så hamnade knät i fällan.
  När jag skulle köra sista rycket,
  blev det helt enkelt för mycket.
  Men i sommar SKA det bli av,
  struntar i smärta, skrubbsår och skav.
  Från Nikkalouka till Abiska ska vi gå,
  vårt livs största utmaning äntligen få.
  Men kanske det bästa är ledens natur,
  kanske möter vi massa olika djur.
  Bergens toppar är klädda med snö,
  vi äter lunch vid en stilla vacker sjö.
  Sjävklart vill jag alla upplevelser bevara,
  i album, i datorn och på Instagram spara.
  Och hur gör jag då detta på bästa sätt?
  Med Canon såklart – den har alla rätt!

 • Kristin skriver:

  1. Över en miljon euro
  2. Jag vill dokumentera alla intressant människor i området där hi bor – alltifrån uteligggaren, till tonårstjejerna och den äldre tanten som matar duvor. Jag tror att alla bär på en spännande historia och förtjänar att porträtteras.

 • 1. Över 1 million euro
  2. Främst familjen med man och två barn. Men en del matlagningsbilder och trädgården också.

 • Cecilia Haidar skriver:

  Över 1 miljon Euro!!!! Helt otroligt:))
  Jag vill börja dokumentera naturen omkring oss tillsammans med barnen. I och med klimatförändringarna vill jag med hjälp av foton minnas naturens fantastiska värld och jag hoppas genom att följa förändringarna som sker via bra foton att de tar ett aktivt intresse att ta hand om vår natur. De kanske blir nästa generations världs natur fotografer 🙂

 • Helene skriver:

  Över 1 miljon euro har canon donerat
  Jag vill fotografera vardagen, leendet hos min man, allt som växer i trädgården, kärleken hos mina barn. jag vill fotografera allt som är livet

 • Charlott W skriver:

  1. En miljon kronor.
  2. Jag skulle ta tillfället i akt och gå en fotokurs och lära mig ta så fantastiska bilder som jag alltid drömt om. Kanske kunna ge barnen fina fotoböcker med annat än mobilbilder. Oh alltså!

 • Ulrika skriver:

  1. Över en miljon euro!
  2. Jag skulle vilja ha kameran för att kunna föreviga min och mina två små prinsessors nystart i livet som trots förändringar med både boende, arbete och förhållanden kan leda till något bra i slutändan.

 • Sara skriver:

  En miljon euro!
  Skulle fota mer i vardagen, barnen som är inne i sin lek, solen som går ner, pizzabak med vännerna och skogspromenader med kottar och bäckar.

 • Annika/Resfredag skriver:

  1. Över 1 miljon euro, hurra vad bra!
  2. Jag skulle fortsätta dokumentera mina och familjens resor, och på så sätt förhoppningsvis sprida lusten att uppleva världen via min reseblogg och mitt Instagramkonto. Just nu har jag en kamera utan Wi-Fi-lösning vilket gör att jag efter varje fotosession får ladda över bilderna på datorn för att få tillgång till korten – och därifrån ladda upp dem till Instagram. Vääääärldens längsta process som jag vet kommer att bli rejält mycket smidigare med den här skönheten till kamera. Hoppas!

 • Tess skriver:

  1 miljon euro
  Jag skulle vilja börja med streetstyle fotografering och fotografera människor i stan som har riktigt coola outfits

 • Stina skriver:

  1. 1 miljon euro ??
  2. Jag skulle börja med att fota första skidresan men våra småttingar här hemma! Sen dokumentera deras uppväxt och lära mig ta naturbilder!

 • Felicia skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Min lilla hund är ett stort intresse att fota!

 • Linn U skriver:

  1. Över en miljon euro!
  2. Finns så mycket! Men jag har nyligen (efter ett antal år i en annan bransch) satt mig bakom skolbänken igen och börjat studera tv-produktion. Jag har fått så många otroligt fina och inspirerande kurskamrater och skulle gärna vilja dokumentera våra kommande 1,5 år tillsammans så att jag aldrig glömmer bort dem.

 • Ana K skriver:

  1. över en miljon euro
  2. Vår resa till Australien och Nya Zeeland, december 2017 när jag och maken ska iväg på vår: *längsta resa (avstånd)
  *längsta tiden hemifrån (över fyra veckor)
  *första julen och nyåret utan att träffas sonen
  *första gången vi båda fyller 40 år och båda firar utomlands utan anhöriga
  *sista pusselbiten av resan för att kunna säga att vi besökt alla sju världsdelar tillsammans
  Ja, vi älskar att resa och därför hade dagens lucka passat oss båda perfekt för att föreviga den kommande resa nästa år <3

 • Cajsa skriver:

  Jag skulle vilja dokumentera min student den 9onde juni! Med världens bästa klass och lärare vill jag inte missa ett enda ögonblick! 🙂

 • Charlotta skriver:

  Över 1 miljon euro. Jag skulle fota min familj på julafton.

 • Maria B skriver:

  1. Över 1 miljon Euro.
  2. Jag vill dokumentera vårt senaste båtprojekt, när vi renoverar vår segelbåt. Förhoppningsvis blir vi "klara" till sommaren så vi kan påbörja vår resa..

 • Helena skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Vardagslivet. Att fånga det stora i det lilla.

 • Cajsa skriver:

  Glömde skriva att de donerar 1 miljon euro!
  Jag skulle vilja dokumentera min student den 9onde juni! Med världens bästa klass och lärare vill jag inte missa ett enda ögonblick! 🙂

 • EvaMar skriver:

  1. Över en miljon euro
  2. Vill dokumentera ”min” lilla grekiska by som den nu är –
  innan kaffebarer, snabbmat och turister tar över även här!
  Fånga olivskörden som utförs för hand på uråldrigt sätt –
  och rakitillverkningen – så viktig för att allt ska bli rätt!
  Detta och mycket, mycket mera
  vill jag så gärna dokumentera!

 • Annika skriver:

  Rätt svar: en miljon
  Jag skulle vilja dokumentera barnen, deras lek och framtåg, deras utveckling, deras lek med andra, deras lek i naturen, deras äventyrslust och upptågande. Ja, med åtta barn kan du gissa att det blir en del 😉

 • Helena S skriver:

  1:över 1miljon euro ?
  2: livet på landet som jag numera lever med all den växtlighet och de grönsaker som jag och sambon planerar att odla under nästa år.

 • Modesty skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro
  2. Jag startade egen kommunikationsbyrå för några månader sedan. Jag vill gärna expandera min kompetens för att kunna erbjuda helhetslösningar. Det viktigaste på tur är att skapa en egen fotoportfölj och att kunna erbjuda fotograftjänster.

 • Pethra skriver:

  1. 1 miljon euro.
  2. Efter jag höll på att dö i en hjärnblödning för några år sedan blev små saker i livet väldigt viktiga och värdefulla och jag tänker nästan varje dag på att vem som helst av mina älskade kan försvinna oerhört snabbt. Något jag lagt märke till nu är att det inte finns en enda aktuell bild på mig, varken ensam eller med barnen eller sambon. Skulle jag vara den lyckliga vinnaren av Canonkameran skulle jag se till att även jag finns fångad på bild, att hela vår familj finns dokumenterad i både vardagliga och mer festliga situationer, så det alltid finns kvar bilder på oss, som de vi är och var.

 • Hans skriver:

  över en miljon euro
  Jag missade er Fotoskola på Spinneriet innan jul för jag var redan uppbokad men jag vill så himla gärna mig att bli ännu proffsigare. Har en liten Canon som jag använder ofta när jag fotar natur, fåglar (mest stora rovfåglar) och brorsan barn. Dessa tre delarna vill jag fortsätta utveckla och experimentera med i framtiden.

 • Heidi Nilsen skriver:

  1. Över en miljon euro! 2. Skulle gärna fota mer ute i naturen. Långa skogspromenader har blivit ersatta med vagnpromenader med fokus på barnen och enstaka löppass med hörlurar. Inget fel på det,men: En stille morgon, bara kameran och mig, vore en 2017-dröm✨

 • liselotte skriver:

  1. Över en miljon Euro
  2. Skulle fota mina barnbarn en massa, har två stycken och ett till kommer i februari

 • Julia skriver:

  1.
  1 miljon Euro
  2.
  Barn och blommor.
  Sjöar ängar hav.
  Skogar och berg.
  Både i svartvitt
  och färg.

 • Ingalill A skriver:

  1) Canon har denna jul donerat en miljon kronor till Röda Korset ?
  2) vinner jag kameran tänker jag dokumentera och föreviga livet i vårt älskade hus sedan 40 år som vi till sommaren lämnar för boende i lägenhet.

 • Anna skriver:

  Hej!
  Tackar på alla barns vägnar, för en miljon euro – till de som behöver.
  Har lovat leva mer i nuet framöver, något som får mig att stanna upp och njuta mer kanske jag behöver. Önskar dokumentera de små ögonblicken med miljöer, människor och natur, att ta fram de dagar som ändå inte helt och fullt går i en sån där dur!
  God jul!

 • Susanne skriver:

  1. En miljon Euro.
  2. Jag skulle vilja ha en Canon för att ta bättre bilder! Naturbilder, solnedgångar, havet och månblider! Och en och annan blomma.

 • Åsa K skriver:

  1. Mer än en miljon euro!
  2. Jag skulle dokumentera min resa mot ett friskare liv. Jag har haft ätstörningar och depressioner under många år. Jag har äntligen haft tur att ha träffat ett team som jag hoppas och tror kan hjälpa mig att bli frisk.
  Om jag vann skulle jag dokumentera min resa – min kamp. Det mörka dagarna och de ljusa dagarna. Det skulle vara bra på flera sätt tror jag. Dels får jag något annat att fokusera på, dels kan jag själv följa min utveckling. Blir intressant att se om bilderna jag tar idag skiljer sig från de jag tar om ett år.
  Allt gott!
  Åsa

 • Åsa skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Jag skulle dokumentera mina barn och aldrig vilja sluta.
  För ca tre veckor sedan tappade jag mobilen i toaletten och 2800 bilder (flest på barnen) försvann/förlorades då mobilen tvingades återställas fullt ut.
  Det är verkligen bland det jobbigaste jag varit med om.
  Minnena finns såklart kvar men bilderna får jag ju inte igen. Skulle jag mot formodan vinna, finns en möjlighet att ta många vackra bilder och kompensera en del för förlusten.

 • Catrin skriver:

  1. Canon donerade den 1 november 1 miljon euro till RK.
  2. Den där fantastiska klappen.. Har jag önskat länge! Än mer sen lilleman kom till världen. Lånar sen dess en kamera från en god vän (som nu själv står utan), men dessvärre är det en enkel variant som vare sig klarar av några direkta stämningsfyllda bilder, än mindre hans tempo och snabba vändningar nu då han är en snabb tvååring.. 😉 Hade blivit hjärtinnerligt glad ifall denna fina present fann sin väg till oss!

 • CeciliaW skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2. Jag skulle fortsätta dokumentera min vardag: min man och mina barn, utflykter och hemmadagar, vintrar och somrar, spänning och tristess, Livet, helt enkelt!

 • Helen skriver:

  1. Över 1 miljon euro! Så otroligt bra!
  2. Jag skulle vilja ge kameran till min dotter i julklapp, hon tar fantastiska bilder men har endast sin mobil att fota med och jag vet att hon SÅ gärna vill ha denna kameran!
  Hennes bilder är redan nu populära och hon får ständigt kommentarer att hon borde skaffa en kamera som ger bilderna på natur, familj och resor rättvisa, men varken hon eller jag har råd just nu. Hon vill jobba med foto när hon blir äldre och detta hade varit en fantastisk möjlighet, det skulle vara en dröm för mig att göra henne så lycklig. Hoppas, hoppas, hoppas.

 • Sophia T skriver:

  Över en miljon euro.
  Jag skulle dokumentera turerna med cykeln, skogspromenaderna, mellanmålen hemma vid köksbordet, kvällsbaden och lässtunderna – stort och litet i livet. Canon-kameran verkar smidig nog att smälta in.

 • Natalie skriver:

  1: Över 1 miljon euro! Fantastiskt!
  2: Jag skulle fota vårt snart renoverade 30 tals villa, min 2,5 åring och den kommande bebisen som kommer i mars! Min Canon 550d har slitits väl hittills!

 • Ellinor skriver:

  1. Drygt 1 miljon euro!!!!
  2. Jag vill dokumentera världens sötaste baby,som kom till världen 4 månader för tidigt!

 • Jeppe&Jullan skriver:

  1) Över en miljon Euro
  2) Jag ser allt i bilder.
  Hur solens strålar glittrar på min dotters bara ben. Eller den där stunden när min hund tar det första, riktigt stora galoppsteget på ett dimmigt fält en tidig höstmorgon. Eller när femåriga sonen håller armen runt lillasyster så att hon inte ska trilla. Eller den där skålen, en middag med goda vänner när allt känns glatt och festligt. Den där daggdroppen en tid vårmorgon, frosten på höstens löv, en isbelagd sjö och pudermjuka snöflingor.
  Jag har aldrig haft möjligheten att kunna köpa mig en riktigt bra kamera, utan försöker fånga de fina ögonblicken med min mobil samtidigt som jag läser Foto-tidningar och drömmer.
  För jag ser allt i bilder.
  Jag drömmer om att få föreviga dem.

 • Olivia skriver:

  1. Över en miljon euro. Fantastiskt! #selfieless
  Jag fick i oktober hem min lilla Molly,
  En bedårande gatuhund av rasen collie.
  Hennes utveckling fotograferas dagligen,
  Så min telefon kollapsar snart antagligen.
  Men när lyckan och glädjen är enorm,
  Och hon tagit mitt hjärta med storm;
  Hur kan man då motstå att dokumentera,
  Hennes lek, träning, glädje, med mera?
  Så nu håller jag tummarna att jag istället får,
  Ta bilder med en Canon vart vi än går.
  Och kanske hon på instagram då mer likes kan få,
  När bilderna en proffsig nivå kommer nå!

 • Eva Å. skriver:

  1. Canon donerade mer än 1 miljon Euro.
  2. Vilken julklapp jag hakan tapp.
  Om jag vann skulle jag alla de fantastiska djuren på min brors gård och givetvis också de fantastiska människorna som bor där.

 • Marie skriver:

  1. Över 1 miljon euro! Fantastiskt 🙂
  2. Jag skulle undersöka om Canons gamla slogan fortfarande håller 😉 "Kan nån, kan Canon". Jag har ingen kamera idags läget och skulle gärna vilja ha en! Snälla tomten…

 • Malin skriver:

  1. en miljon euro
  2. Jag skulle dokumentera livet, världen och upplevelserna.
  Att kunna ta riktigt bra bilder för att förgylla livet för de som står mig närmst vore så kul. Skapa riktigt bra bilder som mina barn kan se tillbaka på och minnas, skicka bilder på barnbarn till mor- och farföräldrar och fota alla äventyr vi som familj ger oss iväg på. Det finns knappt något som värmer så mycket som bilder på dem man älskar mest, vilken dröm att få en kamera för att kunna dela just sådana med mina kära.

 • Sophia skriver:

  1. 1 miljon euro!
  2. Jag vill fota familjen, naturen, lugn och ståhej
  liksom traditioner, resor och livet utifrån Kyosei

 • Mer än en miljon euro.
  Jag skulle vilja fotografera och dokumentera platsen där jag växte upp, skogar, åkrar, sjöar och gårdar.

 • Ann-Louise skriver:

  1. Över en miljon euro
  2. Jag skulle ge kameran till min 16-åriga dotter, så att vi kunde gå ut tillsammans och fota naturen.

 • Sandra Mattsson skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Jag skulle dokumentera min och familjens resa till Karibien som vi ska göra i vår. Ett minne för livet.

 • 1. Över en miljon euro!
  2. Jag har två barn. En son och en dotter. Jag har också en mormor. Min mormor är född 1925. Jag vill dokumentera de magiska ögonblick som fortfarande uppstår mellan dem när de träffas. Trots en dimma som lägger sig över någons minne finns ändå småglimtar av andra dagar kvar i ögonen. Jag vill dokumentera den glädje som uppstår när man träffar någon som man tidigare känt och tycker väldigt mycket om men inte längre riktigt kommer ihåg. Jag vill dokumentera de tillfälliga glimtarna.

 • Maria skriver:

  1. Över en miljon euro
  2. Min dotter skulle få den i julklapp så hon kan ta med den på hennes långresa till Asien.

 • Katarina skriver:

  1 miljon euro
  Skulle dokumentera guldkorn De som finns att hitta i en alldeles vanlig vardag

 • Camilla skriver:

  1. Över en miljon euro!!!
  2. Min kamera sjunger på sista versen och det vore så roligt att hotta upp både fotoalbum, blogg och instagram med vältagna bilder. Barnen, naturen och all grönska är bara några saker jag brinner för och älskar att föreviga. Aldrig har jag hoppats så mycket som nu!

 • Camilla skriver:

  1. 1 miljon euro till Röda Korset i Europa.❤️
  2. Jag och min sambo ska åka på en magisk resa till Filippinerna i februari! Skulle gärna vilja föreviga vår resa med hjälp av en oslagbar kamera från Canon! ??

 • Louise skriver:

  1. Fantastiskt med över 1milj EUR????
  2. Mina nära och kära. Har just nu bara bilder på barnen och vår vardag och äventyr från mobilen och det blir ju dessvärre inte den bästa kvalitén om man vill framkalla. Och det låter ju så smidigt med wi-fi också.

 • Kim skriver:

  Över 1 miljon euro
  Det finns så oerhört mycket runt mig som jag vill bevara och dokumentera. Allt från mina söners nyfikna blickar till min snart hundraåriga farmors sköra händer. Min fars djupa fåror i pannan och min mors vackra lockar. Hur solens strålar tränger in genom våra persienner och hur havets vågorna piskar stenarna längst strandpromenaden. Livet.

 • Alexander skriver:

  1. Canon har donerat över 1 miljon euro!
  2. Jag skulle fota min sambo i smyg och göra ett album bara till henne. Hon kämpar med dåligt självförtroende och tycker alltid att hon är för tjock, för smal, har för tunt hår eller för dålig hy. Jag skulle vilja att hon ser sig själv genom mina ögon och inser att hennes utsida är lika vacker som hennes insida.

 • Cecilia skriver:

  1) Över 1 miljon euro
  2) Min graviditet och därefter barnens uppväxter! Nog för att mobiltelefonskameran fungerar bra, men denna kamera hade ju verkligen gett bilderna långt högre kvalité!

 • Jens Eklöf skriver:

  På fråga 1 är det över 1 000 000 Euro som Canon donerar.
  På fråga 2.
  Min käresta som fyller jämnt på Alla Hjärtans skulle bli stormförtjust över att få en Canon kamera så hon/vi kan dokumentera familjens strapatser som äventyr framåt i livet.

 • Emma skriver:

  1) Mer än 1 miljon euro.
  2) Mina resor. Jag ska till Filippinerna strax efter nyår, där kommer naturen vara mer än fotovänlig och jag ser fram emot att dokumentera alla underbara platser. Senare i vår väntar London och Polen. Älskar att fånga ögonblick från mina resmål. Med denna fantastiska kamera hade mina fotoupplevelser blivit så mycket mer precisa och vackra.

 • Carola skriver:

  1) 1 miljon euro
  2) Jag vill dokumentera känslor och ögonblick! Det kan va allt från en rykande kopp varm choklad efter en långpromenad, en sprakande brasa där man riktigt känner värmen, sommarens första bad som invigs med en kanonkula från bryggan, glassen som rinner ner för struten och letar sig vidare på en kladdig barnhand till barnens tindrande ögon när tomten knackar på dörren och undrar om det finns några snälla barn?

 • Bella skriver:

  1) Över 1 miljon euro – WOW!
  2) När livet är som vackrast önskar jag att tiden stod still – om så bara för sekunder.
  Då vill jag ta bilder för att kunna minnas dessa fina stunder.
  För vissa tillfällen vill man aldrig släppa ifrån sig,
  och – "a good snapshot keeps a moment from running away"
  Längs kajen i Göteborgs hamn går jag ofta min promenad.
  Jag blickar ut över kranarna – vilken vacker stad!
  När lyktorna tänds på andra sidan bron,
  vill jag föreviga detta med hjälp av Canon
  Då jag ingen kamera haft saknas bilder på platser och minnen,
  men jag tror, när vi går genom tiden, att allt det bästa inte hänt än…

 • Åsa skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Mitt liv i stort och smått.

 • Pernilla skriver:

  1. 1 miljon euro
  2. Godbitar i vardagslivet

 • Linda skriver:

  1, mer än 1 miljon euro ?
  2, min nystart 2017 med allt vad det innebär. Nytt boende och en ny familjesituation….

 • Rebecca skriver:

  1. Över en miljon euro. Häpnadsväckande och beundransvärt!
  2. Såklart skulle jag fotografera min stora passion, inredning! Har inte haft möjligheten att arbeta med en bra kamera förut, så det skulle bli otrolig skillnad.
  Efter att ha letat ny bostad i två år har jag och min man äntligen köpt en ny lägenhet som vi ska piffa och renovera så smått under kommande år, hade varit världens bästa julklapp att få en kamera att dokumentera vår resa med.

 • Lina skriver:

  1. Över en miljon euro. Härligt! Tänk om fler företag gjorde så.
  2. Jag hade framförallt önskat bli bättre på att fotografera de där vardagliga stunderna oftare, med människor som betyder mycket, mina morföräldrar som jag är otroligt tacksam över att ha i livet ännu och de där kvällarna med vänner eller fikan med min syster. En kamera med wifiöverföring hade gjort det så mycket enklare att lätt spara ner och hantera bilderna. Mobilkameran gör inte vardagen riktigt rättvisa!

 • Louise Juhlin skriver:

  1. Canon donerar mer än 1 miljon euro, vilket är galet bra!
  2. Jag skulle dokumentera människor "i vardagen" för att fånga alla möjliga uttryck som till exempel glädje, allvar, fundersamhet, sorg, busighet mm. Människor är som vackrast när det inte är tillgjort och det är häftigt att få fånga på bild.

 • Eva skriver:

  1) Mer än 1 milj. euro
  2) Främst minsta herren i huset och de resor (både vardagliga och mer äventyrliga) som vår familj gör tillsammans.

 • Charlotte skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro.
  2. Jag skulle ta bilder på min vackra katt Molly, mina föräldrar, min sambo och allt annat som jag vill föreviga. Jag tycker om djur och natur och skulle därför ta med kameran och ta kort på djuren på platsen där jag arbetstränar.
  Jag har alltid önskat mig en kamera för att kunna föreviga de bra ögonblicken i livet och ta fram dem när det känns jobbigt. Dessutom älskar jag att experimentera med motiv och vinklar

 • Joanna skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro!
  2. Jag skulle dokumentera mina barn. Märker nu när jag går igenom våra gamla mobiblfoton att de inte blir så himla bra…men visst har man blivit kräsen om man jämför med utbud och kvalitet på fotona från när en själv var liten… =)
  Barnen växer så fort och tiden bara springer iväg och även om jag gör mitt bästa för att leva i nuet och planera för framtiden så vill en liten del av mig minnas det förflutna och det gör jag bäst med hjälp av foton.
  Håller tummarna och önskar alla en riktigt underbar jul och en bättre nyår!

 • Joanna skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro!
  2. Jag skulle dokumentera mina barn. Märker nu när jag går igenom våra gamla mobiblfoton att de inte blir så himla bra…men visst har man blivit kräsen om man jämför med utbud och kvalitet på fotona från när en själv var liten… =)
  Barnen växer så fort och tiden bara springer iväg och även om jag gör mitt bästa för att leva i nuet och planera för framtiden så vill en liten del av mig minnas det förflutna och det gör jag bäst med hjälp av foton.
  Håller tummarna och önskar alla en riktigt underbar jul och en bättre nyår!

 • Therese skriver:

  1. Över en miljon Euro – fantastiskt!
  2. Jag vill kunna dokumentera vår vardag för oss i framtiden (har förr ofta gjort fotoböcker) och för släkt som bor långt borta. Min systemkamera har gått sönder för länge sedan och med föräldrapenning så finns det inte ekonomi att köpa en ny, så hoppas jag vinner 🙂

 • Anna E skriver:

  1. Över makalösa en miljon euro!
  2. Jag och min sambo älskar att resa och nästa år ska vi iväg på ett för oss otroligt efterlängtat resa, nämligen till Sydafrika. Denna Canon EOS 1300D skulle så himla gärna få följa med oss och dokumentera elefanterna och lejonen i Krugerparken, de stora vinfälten kring Kapstaden, när atlanten och stilla havet möts vid Godahoppsudden, Nelson Mandelas fängelsecell på Robben Island med mera med mera. Så är kameran redo för att upptäcka världen – se hit! 🙂

 • Sanna skriver:

  Mer än en miljon euro. Jag älskar att resa och försöker göra det så mycket som möjligt! Nu känner jag att min gamla kamera eller mobilen inte riktigt räcker till! Vill spara och bevara mina minnen på bästa sätt.

 • 1. 1.2 miljoner euro
  2. Anledningen till att jag hade velat vinna just denna kameran är för att vi kollat på bland annat den inför vår Afrika-resa i början på nästa år. Vi ska nämligen till Tanzania och åka på safari! Och för detta krävs givetvis en riktigt bra men smidig kamera. Tanken är även att besöka barnhem och på något sätt hjälpa där en bit på traven, för att föreviga detta hade jag gärna använt mig av Canon EOS 1300D.

 • Tove skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro
  2. Jag skulle vilja dokumentera vardagen, känslor och händelser.

 • Sofia W skriver:

  1. Canon donerade i november 1 miljon euro och kampanjen #selfieless pågår till slutet av 2016.
  2. Jag vill ge kameran till min syster som väntar sitt första barn nu i januari. Hennes kamerahus från Canon har gått sönder, så har fått låna mitt gamla som har 10 år på nacken. I livets första timmar behövs skärpa och ljus från Canon.

 • Elin skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2. Mitt älsklingsmotiv- världens finaste tvååring till dotter. Som jag mer än gärna skulle dokumentera med något bättre än den halvklassa mobilkamera som alla bilder hittills är tagna med.

 • Mia skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Åker i vår på min livs resa till Nya Zeeland, vore fantastisk att få dokumentera allt med bästa möjliga förutsättningar som denna kamera verkligen kan ge, och samtidigt underlätta för alla hemma att dela resan med mig via fotografierna.

 • Ulrika skriver:

  1.över 1 miljon euro
  2. Det lilla och det stora. Vardagshändelser, det till synes oväsentliga, min lilla 95-åriga mormor, skogens mossa och havets brytning. Det jag älskar!

 • Gabriella skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Skyskrapor. Är galet förtjust i dess linjer och höjd. Så skyskrapor alltså. (Givetvis kommer jag även fota mina barn och min man när vi är ute med vår båt i sommar.)

 • julia skriver:

  Mer än 1 miljon euro 🙂
  Vill dokumentera mina fina minnen jag skapar här och lägga ut på min blogg där mina nära&kära följer mig. Har flyttat 100 mil hemifrån och älskar att få fota och trixa med bilder! Har nu min mobil, men ha alltid drömt om att få äga en systemkamera sen jag gick mediekurserna på gymnasiet 🙂 Håller tummarna sååå hårt!!!!

 • Sarah skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Mina far och morföräldrar som jag har turen att ha kvar i livet.

 • Jennie H skriver:

  1. Över en miljon euro, vilket är imponerande och beundransvärt!
  2. Jag skulle ge kameran till min syster i examenspresent. Hon examineras som läkare i januari och kommer därefter åka tillbaka till Zimbabwe där hon även tidigare har praktiserat inom vården. Hon kan alltså med den här kameran dokumentera vad hon ser och upplever där. Förutom att hon får möjlighet att utveckla sin talang och sitt intresse för fotografi så kommer hon alltså fånga människor, djur och natur på bild som är värda att förevigas och visas för oss här hemma i den priviligierade västvärlden. Jag hoppas därför att jag blir utvald. Tack på förhand.

 • Katarina skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Glömde skriva förut vad jag skulle dokumentera,
  Om min drömönskeklapp går i uppfyllelse så skulle jag fota vårt hus, inredning och vardagsbilder. Kanske skulle jag komma igång med min blogg.

 • Sofia B skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Jag skulle låta familjen dokumentera vardagens alla stunder. Det är alltid kul att se världen genom femåringens ögon, han skulle också få vara med att föreviga gråa tisdagar, legobyggen, matlagningsstunder och sånt som livet mest består av.

 • Camilla Palm skriver:

  1. över en miljon euro
  2. jag skulle dokumentera vår renovering av min mans barndomshem, som vi nu har flyttat in i.

 • Tatiana skriver:

  1. Över 1 miljon €
  2. Själv har jag svårt att ställa mig framför kameran men trivs desto bättre bakom. Finns så mycket vackert runt mig som jag vill föreviga i vardagen som när sonen tröstar lillasyster, när vi är nära i naturen, min man när han är i djupa tankar eller tar hand om sin sjuka far, min gamla morfar ute i de finska skogarna, min halvår gamla dotters resa genom flertal operationer till att bli frisk, ögonblick, känslor… och kanske att jag tillslut även trotsar min stora rädsla och vågar byta plats och ställa mig framför linsen.

 • Malin skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Jag vill fånga massor av fina stunder på min kompis bröllop i sommar!

 • Emilie A skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2. Överlag dokumentera mer vardagshändelser men familjen.det är där man ser allas personlighet, inte på kalaskorten.

 • Åsa skriver:

  1. Över en miljon euro
  2. Harkel.. jag skulle först lära mig fota. Typ, lämna mobilkameran och börja ta det lite mer seriöst. Det skulle vara kul.. Hoppas jag.

 • Marie skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Jag vill verkligen få en nytändning på att foto/dokumentera våra barn med fina kvalitetsbilder! Ovärdeligt med härliga fina kort! Har fotat endel med mobilkamera men tyvärr ofta alltför dålig kvalitet på bilderna när vi kikar på dem i efterhand och exv skall trycka upp almanacka osv.

 • Arlen skriver:

  1. Över 1 million euro – vilket ju är helt fantastiskt!
  2. Jag skulle vilja dokumentera min mamma med en massa fina bilder. När jag var liten gick hon till fotograf med mig på min månadsdag varje månad hela mitt första år – det kanske inte är en så stor grej idag, men i El Salvador var det en enorm grej som hon bara kunde för att hon hade 3 jobb och slet som ett djur. Hon har alltid velat ha fina bilder på mig och min syster men vi har alltid protesterat och tyckt att vi såg fula/tjocka/trötta/osminkade och liknande ut. Nu tänker jag att det är ju det mest idiotiska i hela världen för hon ser ju oss bara med enorm kärlek och jag skulle tycka det var så himla härligt att kunna visa henne att vi också ser henne så – för ironiskt nog är hon lika nojig över bilder som blir tagna av henne idag som jag och min syster har varit som barn/tonåringar och tyvärr också som vuxna. Nu tycker jag vi allihopa ska sluta med nojigheter och ta några kärleksfulla bilder tillsammans i den tid vi har kvar. ❤️

 • Josefin Nilsson skriver:

  1) En miljon euro. Magiskt! ✨
  2) Jag skulle använda den för att föreviga vårt bröllop.
  Vi gifter oss nästa nyårsafton i en gammal käppfabrik i Lappland, som vi spontanköpte (?) i somras för att renovera om till vårt hide-away / semesterparadis mitt i vildmarken.

 • Maria U S skriver:

  1. > 1 miljoner euro ??
  2. Jag vill dokumentera våra små pojkars uppväxt, jag har själv så få foton från min uppväxt, så detta hade varit värdefullt för mig att få ge mina barn. ❤️

 • Annelie skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2. Kanske konstigt men jag vill dokumentera vår sommarstuga. Vi är alltid utomhus när vi är där från tidig morgon till kväll (ljuvligt! Här hemma känns det som jag bara är inomhus…) och själva inomhus i stugan glöms liksom bort. Vi har många foton från tomten, stranden och skogen men ytterst få från inne i stugan. Detta blev vi tyvärr medvetna om för några år sedan när vi hade inbrott i stugan och det visade sig att vi i princip inte hade något stulet arvegods på bild. Mycket ledsamt, framförallt för mina föräldrar. Detta vill jag ändra på och vill därför dokumentera varenda pinal i stugan på bild. Hoppas på tur! God Jul. Mvh Annelie

 • Caroline skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Skulle dokumentera mitt nya syskonbarns uppväxt.

 • Över 1 miljon €
  Jag skulle dokumentera allt roligt och vardagligt och ge mina barn detta iform av fotoböcker

 • Maria J skriver:

  Över 1 miljon euro doneras
  Jag skulle vilja ta kort på vår blivande renovering av huset. Före och efter bilder. Tycker alltid det är roligt att se.

 • Malin R skriver:

  1. Över 1 miljon euro!!!
  2. Vår familj, vi fyra, har bokat in vår drömresa! I vår åker jag, sambon och våra två barn på 6 och 8 till Kina. Att resa är något vi alla fyra verkligen brinner för och växer med! Tänk att få dokumentera denna efterlängtade resa med en alldeles ny grym kamera så att vi sedan kan titta tillbaka på bilderna och återuppleva allt om och om igen…

 • Anders skriver:

  1. Hatten av – över en miljon euro
  2. Till sommaren har jag blivit inbjuden till min bästa väns bröllop på Gotland och det hade varit grymt att få dokumentera helgen med en helt ny Canon EOS 1300D istället för med min mobil… Det skulle bli ett minne för livet för oss båda. Det vore spännande att få experimentera med slutartid, ISO och sånt jag hört talas om. Och krisar det rejält finns väl alltid auto haha.

 • Therese KS skriver:

  Svar: mer än 1miljon euro
  Jag hade använder kameran för att dokumentera min sambos experiment att blir "Kolar-gubbe" i vår sommarstuga! Till våren ska han börja tillverka eget kol och sälja lokalt, ett äventyr med lokal eko känsla, kanske kan inspirera andra ???

 • Maria skriver:

  1. Mer än 1 miljon euro!
  2. Färger i gröna nyanser som springer över himla valvet, frusna fingrar och snö som faller. Har länge drömt om att få uppleva norrsken, och nästa år är det dags. Vill självklart föreviga detta ögonblick med så rättviseåtergivande bilder som möjligt att visa nära och kära!

 • Pia S skriver:

  1: En miljon kronor
  2: Jag vill dokumentera mina upptäcksresor . Allt från berg till skog , by till stad , från smått till stort . Jag vill samla på minnen .

 • Viktoria D skriver:

  1) Canon donerar 1 miljon kronor till Svenska Röda Korset.
  #Selfieless
  2) Jag har längtat efter att få till bättre fotbollsbilder på min söner. Med en bättre kamera än mobilen, skulle jag med en Canon kunna fota med bättre kvalité, zooma in, fånga ögonblicken, spara minnen….

 • Malena skriver:

  1) 1 miljon
  2) vi väntar en dotter i början av nästa år och det vore roligt att kunna dela med oss av detta med fina skarpa foton istället för halvkassa mobilbilder till familj och släkt som tyvärr alla bor långt bort.

 • Sara Thoresson skriver:

  1. Mer än en miljon euro.
  2. Mina syskonbarn och min lägenhet- jag vet att jag inte kommer bo kvar här så mycket länge till- men jag älskar min mysiga lägenhet och vill minnas den!

 • Ulrika skriver:

  Jag skulle fota brokvistar, punchverandor och lusthus i Västerbottens inland.

 • Ulrika skriver:

  1. Över en miljon euro
  2. Jag skulle fota brokvistar, punchverandor och lusthus i Västerbottens inland.

 • Anna Janson skriver:

  1. En miljon euro.
  2. Jag skulle foto allt det vackra och fina! Mina barn och min man, andra nära och kära. Alla vackra vyer, träd, blommor hus som jag ibland tar kort på med mobilen som inte blir bra, men som jag så gärna skulle vilja dela med mig av till andra genom ex instagram. För tiden att få över bilder från kameran till mobil finns ej. Så hjälp mig att dela med mig av allt det vackra i mitt liv, både nära och kära samt okänd.

 • Sandra A skriver:

  1. Över en miljon euro, wow!
  2. Jag har länge drömt om en egen systemkamera. Med den skulle jag föreviga familjens små och stora äventyr! Vill gå Canons fotoskola så jag kan ta de där fina bilderna på barnen som man vill rama in!

 • Angelica J. skriver:

  1) 1 milj euro
  2) Jag skulle vilja dokumentera livet som det kommer. Jag skulle självklart ha med den på resor och speciella tillfällen, men det som man brukar uppskatta att titta tillbaka på i livet är helt vanliga vardagsfoto! Denna kamera skulle få hänga med mig precis överallt för att framförallt dokumentera min nyfödda dotters liv och uppväxt!

 • Svar: En miljon kronor 🙂
  Jag skulle dokumentera min dotters och min valps uppväxt tillsammans <3

 • Mia skriver:

  Canon har donerat över en miljon euro.
  Om jag vinner skulle jag ge kameran till min sambo som skulle dokumentera vår efterlängtade dotters födelse och första år.

 • Poonam skriver:

  1) 1 miljon (plus) Euro!
  2) Drömmer alltid om att dokumentera min omgivning. Jag älskar att bläddra i böcker som skildrar hur det såg ut förr. Att kunna försöka förstå sammanhang kring hur det såg ut förr till att det utvecklats till vad det är idag – så himla spännande! Främst skulle jag fotografera kring Slussen i Stockholm men också runt östra Södermalm där det kommer börja ske stora förändringar men också i mina kvarter där det byggs två stora lägenhetshus där det tidigare funnits en hundrastgård.

 • Anna skriver:

  1. Över 1 milj euro
  2. Jag skulle dokumentera tovade och textila alster som jag gör.
  På sommaren skulle det bli mycket havs ovh naturmotiv.

 • Mia skriver:

  Jag kommenterade nyss men lyckades skicka in min kommentar utan min e-post. Här kommer mina svar igen.
  Canon har donerat över en miljon euro.
  Om jag vinner skulle jag ge kameran till min sambo som skulle dokumentera vår efterlängtade dotters födelse och första år.

 • Caroline skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Jag skulle dokumentera livet. Vardag och fest och allt däremellan. För jag vill att mina barn och barnbarn ska kunna se hur mitt liv var, jag älskar nämligen att kolla i mina föräldrars gamla fotoalbum och vill ta det vidare till kommande generationer.

 • Sandra Rosti skriver:

  1. 1 000 000 euro
  2. Jag skulle vilja ta kort på allt! Det är ofta jag åker till jobbet och naturen visar sin allra vackraste sida, vilket gör att jag bara vill stanna och ta ett kort, vilket inte riktigt går med min usla mobilkamera. Eller bara när man går på en promenad och ser något vackert, eller varför inte fota sig själv med min underbara sambo på någon av våra semestrar för att ha som minne, brorsbarnet eller varför inte mammas vackra hund. Ja, det jag vill dokumentera är som sagt ALLT.

 • Emma skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2. Jag skulle dokumentera allt fint vardagligt. Människor jag träffar och fina miljöer.

 • Emma skriver:

  1. Över 1 miljon Euro.
  2. Jag skulle dokumentera dotterns uppväxt i den pågående stadsomvandlingen i Kiruna.

 • Jessica Eliasson skriver:

  1) runt en miljon euro!
  2) skulle dokumentera livet. Just nu är det tonårsbarn, ett barnbarn, villa, Volvo, tacos på fredagar, resor och lite bus.

 • Mrs Parker skriver:

  1. Över 1 miljon Euro.
  2. Jag har sedan jag kommit upp i åldern, blivit mycket mer intresserad av mitt ursprung och mina förfäder. Jag skulle använda den fina kameran till att prata med mina äldsta släktingar, dokumentera vad de har att berätta. Återvända till de platser där föräldrarna, mor-och farföräldrarna är födda och levde och verkade under sin tid. Ta många foton av gårdar som ev finns kvar, omgivningarna.
  Sedan är jag väldigt förtjust i gamla saker och ting. Vyer, till exempel att fota en gammal lada som håller på att förfalla. Ett stort knotigt träd som säkert är hundra år gammalt. Blanda upp allt gammalt med nytt, även fota det. Är också mycket förtjust i trädgård och blommor; gamla perenner och sommarblommor. Gillar givetvis krukväxter också. Försöker hitta krukväxter som fanns när mina mor- och farföräldrar levde, början av 1900-talet. Så väldigt mycket foton av blommor, träd och natur kommer det också att bli. Havet, känner en ständig dragning till havet, doften av tång, vågorna som bryts mot stranden. Fåglarna. Många, många kort kommer det också att bli av Havet.
  Fick en kamera när jag konfirmerade mig, det oerhört länge sedan! Har sedan dess aldrig ägt en kamera, så vinsten skulle vara mycket välkommen och efterlängtad!

 • sara arvidsson skriver:

  1. Över 1 miljon euro!!
  2. Åh jag skulle vilja fota mer och bättre bilder tex när jag reser! Men framförallt så skulle jag vilja väcka mitt fotointresse igen, har sen jag var liten tyckt att foto är jättekul! Men senaste åren så har intresset svalnat, framförallt för att min kamera är gammal och inte så värst bra, med en bättre kamera så tror jag nog att mitt kreativa fotograferande kan få vakna till liv igen!

 • Semias S skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2. Varför inte dokumentera julen 2017. Då vi möts släkt och vänner för att umgås och Ha det bra.

 • 1: över 1 miljon euro
  2: vill lära mig att fotografera naturen, blommor o växter då jag har ett stort trädgårdsintresse .. älskar blommor o göra blomsterarrangemang av det som naturen bjuder.
  Med denna kamera kan jag anmäla mig t en kurs !

 • agneta skriver:

  1. en miljon €
  2. en liten stad vaknar: blek sol med tidningshämtning, hundpromenad, joggning, grötkokning, älskog, matlådepackning och avsked. Ett bildsvep som kan vara varifrån som helst-

 • Elisabet skriver:

  Svar: över 1 miljon euro!
  Snart flyger de ut ur boet, mina tonårsbarn. Inte har de varit lätta att fånga på bild de senaste åren och inte lär det bli lätt framöver heller. Men när de vill tänker jag vara där och fånga det vackraste som finns på bild och då vill jag göra det på bästa sätt – med en riktig kamera!

 • Jenny skriver:

  1. Över en miljon euro! Eloge till dom!
  2. Jag skulle vilja använda mig av denna kamera för att dokumentera till skolan! Det kanske låter tråkigt eller simpelt, men jag läser just nu min drömutbildning på universitetet där mycket är praktiskt. Jag vill kunna prestera så bra som möjligt även på de praktiska bitarna (så som t.ex. foto!) och en bra kamera är ju då A och O!

 • Kristoffer skriver:

  1. En miljon euro!!
  2. Med denna kamera skulle jag främst fotografera mina barn och familjens utflykter i allt från pulkabacken till blåbärsskogen.

 • Anna L skriver:

  1. Över en miljon
  2. Oj vilken drömvinst. Precis min dröm. Vill bli bättre på att fota och få fina bilder. Trött på iPhone-foton och vill så gärna föreviga. Vet hur viktigt bilder är när det är det enda man har kvar -som efter min fia Mamma <3
  Så det viktigaste motivet för mig ligger nära hjärtat. Familjen. I vardagen. Där det lilla blir det stora.

 • Maddie K M W skriver:

  1. Över 1 miljon EURO!
  2. Min nyfödda son och treåriga dotter! Trädgårdsblomster, inredningsinspiration och tillställningar (bröllop, dop mm)! <3

 • Charlotte skriver:

  Över 1 000 000 euro!
  Den kameran hade motiverat mig att äntligen följa min dröm: att jobba som resefotograf….vill resa runt i världen och visa den dolda skönheten för alla.

 • Pernilla skriver:

  1) En miljon euro och mer därtill! ?
  2) Jag skulle föreviga den blixtrande glädjen i min dotters ansikte när jag överräcker denna kamera som gåva till henne!

 • Charlotte skriver:

  Över 1 000 000 euro!
  Den kameran hade motiverat mig att äntligen följa min dröm: att jobba som resefotograf….vill resa runt i världen och visa den dolda skönheten för alla.

 • Anonym skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Med en lillasyster i magen som anländer i början på april kommer det finns mycket att dokumentera. Tänk bara första mötet mellan storasyster och lillasyster.

 • Sara skriver:

  1. Över en miljon Euro!
  2. Jag skulle fota vardagen från fiffiga vinklar, så ofta är det bara det uppstyrda och festliga tillfällena som förevigas, men det är bilderna som skildrar vardagen som uppskattas mest när åren gått…

 • Anonym skriver:

  Kommentaren ovan var från mig… var lite för snabb med att skicka…
  1. Över 1 miljon euro!
  2. Med en lillasyster i magen som anländer i början på april kommer det finns mycket att dokumentera. Tänk bara första mötet mellan storasyster och lillasyster

 • Linnea skriver:

  över 1 miljon euro
  min hund, natur och allt. En bild säger mer en tusen ord så jag fotar så mycket jag kan för att se tillbaka sen på det. det tråkiga är att jag fotar med mobilen.

 • Anonym skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. Med en lillasyster i magen som anländer i början på april kommer det finns mycket att dokumentera. Tänk bara första mötet mellan storasyster och lillasyster

 • 1 Över 1 miljon euro
  2
  Jag har många minnen från när jag var väldigt liten. Min man tror inte på att detta är riktiga minnen utan något jag har skapat i efterhand med hjälp av berättelser och bilder. Oavsett vad som är rätt är fotografiet något som hjälper oss att föreviga betydelsefulla händelser i våra liv. Jag vill fotografera mina upplevelser för att kunna se tillbaka på mitt liv och locka fram känslan från konserten med mitt favoritband, glädjen i min dotters första steg, utsikten från Empire State Building och nästan känna doften av sommarregn på midsommar.

 • Kicki skriver:

  1. Över en miljon euro
  2. Jag skulle fota mina barn, mina föräldrar och årstidsvariationer.

 • Carola skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Jag behöver dokumentera människor, händelser och saker som gör mig glad. Jag har varit sjukskriven i många år. När mina tankar maler på och det mesta känns ledsamt och tråkigt, vill jag, med mina egna bilder, påminna mig själv om allting som faktiskt också gör mig glad och som jag är tacksam för!

 • Ewa Andersson skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Jag skulle fotografera året i min trädgård. En bild för var dag för att följa årstidens växlingar och vara nära naturen.

 • Linn w skriver:

  1. Över en miljon euro
  2. Jag älskar att bygga mina egna möbler och skulle använda kameran för att dokumentera mina alster på mitt instagramkonto. Mobilkameran på en gammal sliten iPhone gör inte rätt för verkligheten tycker jag. Sen hade det nog blivit en del bilder på katterna också 😉

 • Emma Håkansson skriver:

  Över en miljon euro! Fantastiskt!
  Med denna Canon skulle jag fota vår lilla tjej på 7 veckor. Mobilkameran lyckas inte ge den där bildkvalitén jag vill ha för att kunna förstora bilder på henne. Att ha en egen bra kamera och slippa gå till en fotograf skulle öppna upp för så många fantasirika och färgglada bilder. Tänk vad häftigt att kunna fota otraditionella bilder. Låt fantasin flöda!

 • Maria skriver:

  1. Över en miljon euro!
  2. Min familj så klart. Vilken vinst det vore!

 • Jonas R skriver:

  1. Över en miljon euro!! Inte illa.
  2. Jag vill dokumetera mina fisketurer, ofta hamnar man i jättefin natur! Speciellt gillar jag när man är ute tidigt en morgon precis när solens strålar börjar komma fram och dimman fortfarande ligger på vattnet.

 • Camilla Wiklund skriver:

  Över en miljon euro!!! Jag skulle ta massor av bilder på mina syskonbarn, de är glädjen i mitt liv! Dessutom skulle jag fota allt jag bakar till min nystartade blogg om just bakning!

 • Josefin Malm skriver:

  1. Över en million euro. #grymt!
  2. Om jag skulle vinna denna kameran skulle jag fotografera min man. Han är väldigt intresserad av fotografering och fotar hela tiden, där av är han aldrig själv med på bild. Han är en så fin man så jag vill inget annat än att dokumentera bilder på honom på våra resor, under vår renovering av huset, våra äventyr osv.

 • Mikaela skriver:

  1. Över en miljon euro
  2. Jag skulle dokumentera min mormors sista tid hos oss då hon precis fått cancer och snart inte kommer finnas med oss på jorden längre<3

 • Sandra skriver:

  1 miljon euro!!
  Jag älskar att fotografera och äger ännu inte någon egen systemkamera. Jag skulle fota porträtt på barnen och leka hejvilt med ljus i olika former.

 • Elisabeth skriver:

  1) 1 miljon Euro
  2) Med min mobil tar jag kort, men bilderna tar jag bort fort. Bilder med en speciell närhet är svår med vanliga kameror att få, därför längtar jag efter en kamera där jag närmare objektet kan nå. Natur,resor,familj och barn vore än dröm att tydligt dokumentera, allteftersom kommer jag på mera. 🙂

 • Lisa skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2.Jag skulle ge kameran till min äldsta son som fyller år i övermorgon. Om jag känner honom rätt så kommer det att bli underbara bilder på småsyskonen,mat-och bakverk, växter och arkitektur.

 • Anna w skriver:

  Över 1 miljon Euro.
  Jag hade gett denna kamera till min dotters dagis, de fotar och filmar barnen ofta för att vi föräldrar ska få ta del av deras dag fast vi är på jobbet. Internetdelningen hade naturligtvis underlättat! Dagisets nuvarande kamera är både gamal och sliten.

 • Hanne skriver:

  1. Över en miljon europ.
  2. Jag skulle fota min vår i världens bästa studentstad Uppsala och fånga alla mina nya fina vänner på bild. Tänk att ta fram dem tillsammans om 20 år och minnas, uppleva alla galna saker vi har gjort igen och skratta tills vi gråter. Sådana minnen skulle vara guldvärda!

 • Marika skriver:

  1. Över 1 miljon euro
  2. Skulle vilja dokumentera sista åren med den äldre generationen – min morfar, mormor och sambons mormor. De som fortfarande är fulla av historier som inte inte alltid behöver ord för att berättas. Vill ta ärliga porträtt som kan leva vidare för mina barn och en dag deras barn, så att historierna inte faller i glömska och de kan se vilka starka, inspirerande människor de kommer från.

 • Anna skriver:

  1. Över en miljon euro
  2. Min älskade underbara efterlängtade dotter. Mitt livs glädje och mening.

 • 1. Över en miljon euro.
  2 Det finns så mycket vackert man kan se genom en lins. Det kan vara minsta detalj eller bara fånga ett ögonblick som man sen evigt kan bevara. Tänk nu kan jag ta vara på stunderna och dokumentera min familj, och i framtiden minnas om jag har det på bild.

 • 1. Över 1 miljon euro! Imponerande!
  2. Jag skulle använda kameran på alla framtida resor för att föreviga alla minnen & ögonblick. Jag skulle även använda den för att dokumentera andra minnesvärda & viktiga event! 🙂

 • Erica skriver:

  1. Över 1 miljon euro!
  2. jag skulle låta mobilkameran vila och istället låta mitt "vardagsfotande" komma ut genom denna Canon. Jag skulle dessutom låta ett hobbyprojekt – Mitt släktträd, blandade bilder från naturen där vi växt upp med bilder av min stora släkt, bli färdigställt med en snygg finish.

 • Elin skriver:

  Över 1 miljon euro
  Jag skulle fota min son och hans syskon som kommer i januari, jag skulle fota världen genom deras ögon, och jag skulle fota bilder med kvalitet nog att användas till album och kalendrar, tavlor och annat till skillnad från mina mobilkamerabilder idag..

 • Ingrid Dahl skriver:

  1. Över en miljon euro.
  2. Om jag denna kamera vann, skulle jag välja den lille killen i mitt liv, som om jag bara med honom hann, blir det vackraste motiv.

 • Elina skriver:

  1. Över en miljon euro
  2. Skulle fota alla milstolpar som är kvar i mitt liv, giftermål, första barnet, eventuellt ett husköp, mina vänners nybildade familjer, födelsedagar osv. Det finns mycket jag skulle vilja dokumentera med denna kamera. Håller tummarna 🙂

 • Jamina skriver:

  1. Över en miljon euro!
  2. Djur och natur på resor! Jag är inte den som åker på solsemester eller till storstäder utan jag älskar att utforska naturen och jag älskar djur. Senast var jag i Japan och besteg bland annat ett berg. Nästa resa går nog också österut och det vore en dröm att få minnen att fastna på vackra bilder från mina äventyr.

 • Emelie skriver:

  1.
  Över en miljon!
  2.
  Under lucka 19 jag en canon hittar
  Nu allt annat runtom i världen kvittar
  Mitt focus till denna kamera går
  Trots julskinkan mitt på bordet står
  Med denna mojäng kan kreativiteten verkligen flöda
  Jag kan fota tills ögonen blir röda
  Med en bra och framför allt rejäl bild
  Kommer denna vinter bli allt annat än mild
  Snögubbar, klappar, tomtar och massa nissar
  Jag inga med denna skönhet missar

 • Nini Tjäder skriver:

  1. En miljon euro.
  2. Livet ur alla dess vinklar.

 • PLAINDAYS skriver:

  1) En miljon kronor!
  2) Min resa till Hawaii nästa höst, skulle vara perfekt med en ny kamera för att föreviga minnen

 • Mia Eriksson skriver:

  Över 1 miljon euro.
  Jag vill dokumentera våren och sommaren som kommer, för att ha något skönt att titta på när vintermörkret lägger sej.
  Jag vill även passa på att önska alla en riktigt god jul.

 • Ellen Vidstige skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Mina 3 barn, en klyscha kanske men så sant!! Man vill ju bara stanna tiden och speciellt den minst, han finns det knappt några foton på alls. Jag vill fota mera oss, dem, mig, för vår skull.

 • Decibel skriver:

  1. En miljon svenska kronor är svaret.
  Och bara tänk på allt de har skänt sedan 2006. Underbart att läsa om, <3
  2.Det var länge sedan jag ägde en kamera som inte var integrerad i min mobil. Jag saknar känslan av att ta en bild som är av tillräcklig kvalité för att ge mig ett smil. =) Min 8-åriga hund är min kära pälskling. Envis, bestämd… lite förmer men OH så glad och barnslig. Jag blir ledsen när åren går så fort, men vad som oroar mig mest är avsaknaden av riktigt fina kort. Jag önskar mig en riktigt bra kamera för att föreviga henne åren framöver. Så att jag aldrig henne någonsin glömmer. <3

 • Annie skriver:

  1. En miljon euro and counting 😉
  2. Mina fina brorsbarn som bor lååångt bort och som jag ser för sällan. Dessa kort blir ett fint minne tills vi ses igen. <3

 • Saara skriver:

  Canon ger Röda korset 1 miljon kronor. Imponerande!
  Jag – eller snarare vi – väntar på vårt första barn med beräknad datum faktiskt idag 19/12 (bäbisen verkar dock inte så punktlig, vi lär få vänta lite till) och skulle så klart behöva en ny top notch kamera för att dokumentera det nya livets början. Finns det något mer spännande att fotografera eller något mer viktigt att föreviga?

 • Annika skriver:

  Canon skänker 1 000 000 euro till Röda korset.
  Jag vill dokumentera det kommande året i min http://mormorsglamour.elledecoration.se/wp-content/uploads/sites/34/2016/12/diy-miljonar-julpyssel-aterbruk_6.jpg

 • 1. mer än en miljon euro, fantastiskt!
  2. Jag tar bilder på barnen, barnen, barnen, huset, maten, pyssel, natur.. i den ordningen 🙂
  Jag kämpar med en riktigt dålig kamera, både till blogg och instagram. Drömmer om riktigt bra bilder som barnen kan ha kvar som minnen. <3

 • Moa skriver:

  1. Över 1 miljon euro.
  2. Alla fina ögonblick man vill fånga.

 • Annika skriver:

  Hmm. så tokigt det kan bli. Försöker igen.
  Canon skänker 1 000 000 euro till Röda korset.
  Jag vill dokumentera det kommande året i min trädgård. Hur livet återvänder och blommar ut i ett hav av grönska för att till hösten förvandlas till skulturala moment över livets förgängliget.

 • Sofia Marmegård skriver:

  1. Över en miljon euro!
  2. Processen när vi rustar och inreder en fd sekelskiftes lanthandel till ett bed & breakfast här i Gävle. Det vore roligt att sköta dokumentationen på ett såhär tjusigt sätt ❤️

 • Lisa Ericsson skriver:

  1) över en miljon euro. Fantastiskt!
  2) jag skulle vilja föreviga människor i min omgivning, som min mamma och min svärmor. Underbara starka kvinnor som jag vill bevara bilden av till mina barn. Få dom att leva kvar för evigt.

 • Amanda skriver:

  1. Över en miljon euro!!
  2. Jag arbetar under det här året ideellt för en organisation som gör så mycket viktigt arbete. Skulle dokumentera allt jag får vara med om och alla fantastiska kollegor och volontärer jag har äran att jobba med som helt och håller brinner för andra människor! Det är det mitt liv kretsar kring just nu så självklart hade jag passat på att föreviga det!!

 • Emily skriver:

  De donerar ytterligare 1 miljon kronor utöver de 43 miljoner kronor som de donerat sedan 2006. Så fantastiskt fint!
  Jag skulle fortsätta fotografera nära och kära, när livet händer oc