Annons

LUCKA 12: ATELJÉ LYKTAN

Bakom dagens lucka döljer sig en vacker julljusstake från det klassiska svenska belysningsbolaget Ateljé Lyktan! I potten ligger en adventsstake med nio ljus i svart med storleken 805X90X343 (L,B,H) – vinstvärde 5600 kr. Svara på de två frågorna i kommentarsfältet nedan, inom 24 timmar, för att delta. Lycka till!

1) Redan 2007 lanserade Ateljé Lyktan sin första armatur med LED – vad hette den? 
2) Var skulle du placera Adventure ljusstake om du vann? Motivera kort. 

 

Tävlingen är avslutad. Grattis till Johanna som svarade 2016-12-12 kl12:45:56 Maila till helene.feldt (@) trendenser.se så kommer din vinst inom kort!

 
*Tävlingen pågår tom 13/12 kl 09.00 Vinnaren utses av en jury från Ateljé Lyktan. Deras beslut kan ej överklagas. OBS! Vinsten skickas endast inom Sverige! Trendenser kan ej ta ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. En ljusstake ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Kategorier:

Kommentarer

 • 1. Den hette Time.
  2. Jag skulle placera den vackra ljusstaken i mitt stora köksfönster. Där skulle den passa helt perfekt

 • Emma skriver:

  1. Bordslampan Tesla
  2. I vardagsrumsfönstret bakom soffan, det första man ser när man kliver in från hallen och väl synlig från angränsande matplats.

 • Lovisa Briggert skriver:

  1. Namnet på den var Time
  2. Åh jag vet precis vad den skulle stå! Ovanför vår soffa i vårt nya vardagsrum har vi ett avlångt, ganska så smalt fönster och där skulle den passa mer än perfekt! Fast jag har inte tänkt att ställa den där förs än på julafton isåfall, så att det kan bli en överraskning till mamma i julklapp som jag vet har varit inne och kikat på denna en lång tid nu!
  kram

 • Monnah skriver:

  1. Tesla
  2. I fönstret över vår (snart återigen) underbart vackra glasveranda! Julljusstaken får vara med och lysa upp vårt hus i vintermörkret för grannen Linda, rådjuren och älvorna som dansar i hagen utanför.

 • Linn w skriver:

  1. Tesla
  2. Vi har ett stort fönster i vårt vardagsrum där en enkel lampa skulle se malplacerad ut, så när jag såg denna tävlingen så tänkte jag att japp: this is it! Enkla, rena former och så är det svensk design! Jag älskar den allaredan!

 • 1 Time
  2 Den skulle stå i vårt änsålänge ofärdiga vardagsrum (om det blir klart någongång) där hade den varit perfekt!!

 • Josefin Malm skriver:

  1. Den första armaturen som ateljé Lyktan utvecklar med LED är bordslampan Tesla designad av Henrik Schulz.
  2. Jag skulle ställa ljusstaken i mitt vardagsrumsfönster ovanför soffan. Jag har velat ha någon tuffare ljusstake där, eftersom att det är det första man ser när man kommer in från hallen, och denna ljusstaken stämmer ju helt in på Den beskrivningen.

 • Johanna B skriver:

  1) Gissar på Time.
  2) I mitt kök.

 • Agnes skriver:

  1. Den hette Time
  2. Jag skulle placera den fantastiska ljusstaken i vårt stora köksfönster ovanför diskbänken eftersom vi spenderar mest tid i köket så där skulle man få njuta av den mest hela tiden. Det skulle även göra det mycket trevligare att diska när man kan stå och titta på den.

 • Malin S skriver:

  1) det var Tesla.
  2) jag skulle placera den i vårt allra största fönster som vetter ut mot gatan för där kommer den göra sig bäst, synas mest och vi kommer att ha som mest glädje av den sådär eftersom vi är allra mest i det rummet, vardagsrummet. Hoppas på tur nu, jag älskar verkligen den ljusstaken. Jag känner dessutom väl till företaget eftersom jag bor så nära dem!

 • Monika Kovacevic skriver:

  1. Tesla
  2. Jag har precis flyttat in i min dröm-lägenhet, så den hade passat perfekt på fönsterbrädan i mitt vardagsrum.

 • Anna skriver:

  1. Den hette Tesla
  2. I preeteenagerns rum.

 • Agnes Nordström skriver:

  1. Tesla hette den första! (Autokorrekt på mobilen förstör i viktiga lägen..)
  2. Jag skulle placera den fantastiska ljusstaken i vårt stora köksfönster ovanför diskbänken eftersom vi spenderar mest tid i köket så där skulle man få njuta av den mest hela tiden. Det skulle även göra det mycket trevligare att diska när man kan stå och titta på den.

 • 1 Tesla
  2 Den hade gjort sig perfekt i vårt ofärdiga vardagsrum, om det blir klart..

 • Elvira skriver:

  1. Den hette Tesla
  2. Den hade passat perfekt i mitt vardagsrumsfönster!

 • Carin skriver:

  Tesla
  I mitt sovrumsfönster. Då blir den det första jag ser när jag vaknar. Jag är väldigt morgontrött och ljuset gör att jag känner mig lite mer välvilligt inställd till världen.

 • Camilla Waxin skriver:

  1) Tesla
  2) Så snygg och stilren! Jag skulle placera den vid vardagsrumsfönstret. Där har jag en lång fönsterbräda och stora fönster som jag inte hittat någon bra adventsljusstake till. De jag har hemma ser så fjuttiga ut där. Denna skulle stå så fint där och lysa upp rummet vackert.

 • My skriver:

  1. Tesla
  2. Jag hade placerat den ovanpå pianot jag ärvt från min farmor. Det är vid fet pianot jag varje år spelar julens låtar för min familj, så där kommer både ljusstake och piano till sin rätt!

 • maria skriver:

  tesla
  Den ska stå och lysa upp hela perspektiv fönstret!

 • Katarina skriver:

  1. Tesla.
  2. Inget av våra fönster är tillräckligt breda att hysa denna skönhet till armatur så den skulle helt enkelt få hedersplats mitt i bokhyllan i vardagsrummet där det alltid är lite för dunkelt. Där behövs helt enkelt all upplysning vi kan få!

 • Therese Å skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle placera den i vårt mittersta stora köksfönster.

 • Linnea skriver:

  Testa heter första inomhus led lampan, dock står det på hemsidan 2008 och inte 2007.
  Jag skulle ha den på spiselkransen i mitt mysrum

 • Linnea skriver:

  Testa heter första inomhus led lampan, dock står det på hemsidan 2008 och inte 2007.
  Jag skulle ha den på spiselkransen i mitt mysrum

 • Linnea Boman skriver:

  1. Tesla
  2. Den hade fått vara i mitt fönster i hallen. Det är nämligen det enda fönstret folk utanför ser, så det hade varit fantastiskt om denna fick lysa hemma hos mig och ge den perfekta julstämningen!

 • Sara-Olivia skriver:

  1. Bordslampan Tesla
  2. Jag har precis fått en ny lägenhet, min första "vanliga" lägenhet efter att ha bott i studentlägenhet. I de lägenheterna har jag verkligen inte haft plats eller möjlighet att dekorera lägenheten med sånt som ljusstakar, men nu när jag flyttar in i min nya lägenhet kommer jag att kunna inreda som jag vill! Jag kommer att placera ljusstaken i mitt köksfönster.

 • Annika skriver:

  1. Bordslampan Tesla
  2. I köksfönstret så den syns ordentligt!

 • Gullmarsberg1902 skriver:

  1. lampan heter Tesla (efter uppfinnaren Nikola Tesla som var den som gav oss bl a växelströmmen)
  2. Adventure, detta fagra ljusäventyr /
  ska pryda köksfönstret i boet vi hyr /
  med nio armar och nio ljus /
  skingras mörkret i vårt hus
  God Jul!

 • Anna skriver:

  1. Lampan hette Tesla.
  2. Jag skulle ställa den i köksfönstret i vårt nya hus. Vi flyttar nu från en liten lägenhet till ett stort hus och denna vackra ljusstake skulle verkligen skapa en mysig känsla. Huset är just nu väldigt tomt och behöver få lite värme. Vi spenderar mycket tid i köket och det fönstret syns även från gatan, så där får alla njuta av den så mycket som möjligt.

 • gullmarsberg1902 skriver:

  1. Tesla (efter den fantastiske uppfinnaren NIkola Tesla som bl a gav oss växelströmmen)
  2. Adventure, ett fagert ljusäventyr /
  pryder köksfönstret i boet vi hyr /
  med nio armar och nio ljus /
  skingras mörkret i vårt hus /
  God Jul!

 • Anna-Lotta skriver:

  1. Tesla
  2. När jag var sju år gammal (1989) brann mitt föräldrahem ner. Det var en gammal adventsljusstake som tagit eld, ni vet, en sån där vanlig sjuarmad sak som man skruvade lös en av lamporna för att släcka den. Men då är ju elen fortfarande på, och den decemberdagen försvann nästan allt vi ägde. Som tur var ingen hemma, till och med katten klarade sig. Men jag är fortfarande nojjig med att kolla stup i kvarten att vår brandvarnare funkar, jag tänder sällan levande ljus (jag har batteridrivna från Enjoy Candles som jag gillar istället) och någon adventsljusstake, det har jag inte ägt sedan det hände.
  Men lamptekniken har ju gått framåt på 30 år, och LED-belysning känns 1000 gånger säkrare. Jag vill fira det lilla ljus som finns i decembermörkret, och Adventure är fantastiskt fin. Det skulle vara en ära att få ställa den i fönstret ut mot gatan och glädja alla förbipasserande, och oss förstås. ?

 • Bitte skriver:

  1. Bordslampan Tesla designad av Henrik Schulz
  2. I sovrummet för stämningsfullare vinterkvällar med sång och nattnig av sonen.

 • Victoria skriver:

  1. tesla
  2. Vår nyfödda dotter älskar att ligga och titta på ljus i timmar, så ljusstaken skulle få stå i sovrumsfönstret, så vet jag att hon har något fint att titta på när hon vaknar om natten.

 • Elisabeth skriver:

  1. Tesla
  2. Stiliga Adventure skulle få stå och pryda vårt köksfönster som behöver en stor pjäs då fönstret är högt. Ännu bättre är att armaturen är dimbar då vi i det anslutande rummet endast har balkongdörrar (opraktiskt med belysning) varför detta möjliggör att vi både kan ha mysljus i köket alternativt starkare ljus i köksfönstret i de fall vi tycker att angränsande delar av vardagsrummet behöver ljusas upp.

 • 1. Bordslampan Tesla designad av Henrik Schulz.
  2. Jag önskar placera den i mitt vardagsrum där den kan få lysa samt förgylla julstämningen för mina nära och kära. Det skulle verkligen bli ett oerhört uppskatta inslag i mörkret av såväl stora som små nissar…

 • Elisabeth skriver:

  1. Tesla
  2. Stiliga Adventure skulle få stå och pryda vårt köksfönster som behöver en stor pjäs då fönstret är högt. Ännu bättre är att armaturen är dimbar då vi i det anslutande rummet endast har balkongdörrar (opraktiskt med belysning) varför detta möjliggör att vi både kan ha mysljus i köket alternativt starkare ljus i köksfönstret i de fall vi tycker att angränsande delar av vardagsrummet behöver ljusas upp.

 • Tesla. Den skulle få följa med mig från småöand til lstockholm till min sons första boende sambo i deras stora fina köks vardagsrumsfönsrer öppen planlösning så avundsjuka alla i det området ska bli när de ser den lysa på den stora innegården de säger vill också ha

 • Märta skriver:

  1. Tesla
  2. den skulle passa perfekt i burspråksfönstert i vardagsrummet

 • Jennie K skriver:

  1. Först var bordslampan Tesla
  2. Adventure hade varit så fin i vårt arbetsrum hemma. Vi spenderar mycket tid där och en vacker adventsljusstake hade lyst upp arbetsdagen.

 • Åsa skriver:

  1. Tesla
  2. Den skulle verkligen passa i vårt stora fönster mot norr. Där behövs en rejäl ljusstake som lyser upp under denna mörka årstid.

 • Lina skriver:

  1. Tesla
  2. Adventure skulle få lysa upp vår mörka tråkiga arbetsbänk. Med glädje skulle jag stå där och baka, kanske jag till och med glömmer att det som faller ute är regn och inte snö..

 • Lisa skriver:

  1. Bordslampan Tesla
  2. Jag skulle ställa den i hallfönstret så att den är det första och sista jag ser när jag kommer och går samt att jag ser den när jag passerar hallen 852 gånger om dagen! Bästa rummet för finfina saker!

 • Louise U skriver:

  1. Den hedder Tesla
  2. Den skal da stå i mit køkkenvindue så den også kan ses ude fra vejen og nydes af alle der går forbi 🙂

 • Martina skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle placera ljusstaken i vårt köksfönster, eftersom att den där syns ut mot gatan och lyser upp inte bara för oss.

 • Sofie skriver:

  1. Tesla
  2. Vi har ett brett fönster i vårt kök (typ 1m x 2.5m), där denna ljusstake skulle göra sig bra! På stakens ena sida står Kähler-vaser i svart-vitt i olika storlekar och på andra sidan vita ljusstakar. I I Kähler-vaserna petar jag i lite grankvistar för julkänsla och i ljusstakarna långa, smala mörkgröna ljus. Ljusstaken från Ateljé Lyktan kommer vara huvudakten i detta fönster, en fantastisk, klassisk kreation som kommer följa med i många år.

 • Rebecka skriver:

  1. Bordslampan Tesla
  2. Jag att skulle placera den i vardagsrummet ovanpå öppna spisen (som det tyvärr är eldningsförbud i)så att den kan sprida ljus i det rum vi är mest i. Ledbelysnigen gör ju dessutom att vi kommer kunna njuta av den många många år framöver.

 • Testa
  Jag tycker att den är fantastiskt vacker och skulle placera den i fönstret i vårt vardagsrum. Jag spenderar mycket tid där och älskar mysig belysning.

 • Mia skriver:

  Tesla var första LED bordsarmaturen 2008
  Då jag tyvärr haft oturen att inte ha så lyckliga jular i mitt förflutna så försöker jag nu vända och se framåt, en så fin ljusstake skulle bidra till att bygga upp min nya varma känsla av julstämning i mitt "nya" liv.

 • Madeleine skriver:

  Wawawaa!
  1. Lampan hette: Tesla (de låg före redan då när man tänker på elektrifierade produkter idag…)
  2. I vårt kök finns ett enormt och helt underbart fönster som inte hade sagt emot att få sällskap av denna ljusstake.
  /Madeleine

 • Birgitta skriver:

  TESLA
  Ljusstaken skulle jag ställa i det fönster, där inte bara vi utan alla förbipasserande får njuta av skönheten.

 • Lotta Larsdotter skriver:

  1. Tesla
  2. I mitt stora vardagsrumfönster skulle den passa perfekt!

 • Jeanette skriver:

  1. Tesla
  2. En riktig drömfavoritljusstake som skulle fylla upp och ta plats i vårt enorma vardagsrumsfönster.

 • Lena L skriver:

  Tesla
  Oj så stiligt, den har jag aldrig sett förut. Skulle pryda sin plats i mitt vackra sovrumsfönster med utsikt mot parken. Och glädja dem som går förbi.

 • Titti skriver:

  svar Tesla
  jag skulle ha den på fönsterbrädan i köket
  där ekar det tomt just nu står bara en hyacint och väntar på nåt sällskap

 • Vera skriver:

  Jag skulle placera den i sovrummet/hallen/vardagsrummet/biblioteket/köket… bor i en etta 🙂 Den är helt otrolig så jag hoppas den landar hos mig!

 • Maria Ulrika skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle placera den på vårt piano i vårt allrum. Där är vi i behov av en ljuskälla och där kommer den att synas och lysa vackert både inne i rummet men också ut genom fönstret!

 • Vera skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle placera den i sovrummet/hallen/vardagsrummet/biblioteket/köket… bor i en etta 🙂 Den är helt otrolig så jag hoppas den landar hos mig!

 • Vera skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle placera den i sovrummet/hallen/vardagsrummet/biblioteket/köket… bor i en etta 🙂 Den är helt otrolig så jag hoppas den landar hos mig!

 • Gabriella skriver:

  1. Tesla
  2. I vårt vardagsrum har vi ett avlångt fönster, bredare än högt, där Adventure skulle passa som hand i handsken och näst intill likna en tavla. Men klockan 15.00 på julafton får den istället stå mitt på julbordet, med sladden snyggt dold av grön och julig lummer. En fantastiskt ljusstake!

 • Helén skriver:

  1. Bordslampan tesla (av Henrik Schulz).
  2. I vårt nya hus som vi ska flytta in i nu i December. Där finns det ett stort fönster, ut mot gatan i den del av vardagsrummet där matbordet ska stå, som det skulle vara superfint att ha denna ljusstake i 🙂 Älskar att den är så "ren" i sitt utseende och att den har många armar!

 • Lena Nguyen skriver:

  1. Tesla
  2. Adventsljusstaken skulle jag placera den på en gammal skänk ärvt från min fästmans farmor. Dessutom har vi målat om den till grå. Passar utmärkt till adventsljusstaken!

 • Lisa skriver:

  1) Tesla
  2) Adventure skulle jag placera i vårt kök där vi har fönster ner till golvet, där skulle den få ta för sig och synas ordentligt!

 • Barbro skriver:

  1. Tesla
  2. På en gammal skänk i köket så det är det första man ser då man hälsar på hos oss och som vi i familjen kan njuta av varje dag då köket är husets hjärta för oss!

 • Jenny Ryttervik skriver:

  1. Bordslampan Tesla, designad av Henrik Schulz
  2. Den absoluta givna platsen är den 3,5 m långa sideboarden som står mot väggen rakt fram när man går in i vårt vardagsrum, i mitten där skulle staken få stå! Det är en sorts hedersplats i och med att det är det första man ser när man kliver in i detta rum. Där ställs saker och ting som gör mig extra varm att äga.

 • Helena skriver:

  1. Tesla
  2. Ljustaken skulle få lysa upp mitt långsmala fönster i vardagsrummet. Hade passat bra för att fullända mysfaktorn vid kaminen.

 • fia Cederlöf skriver:

  Lampan heter Tesla
  Jag skulle behålla den för mig själv, sätta upp den i vardagsrumsfönstret och sätta den med såndär gammaldags timer (som min mormor hade) så den skulle vara igång när jag eget en lång dag på jobbet. Den skulle lysa när jag kom vandrandes ner för gatan i mörkret å jag skulle stanna upp utanför för att se den lysa upp och ge mig sådär julig känsla i kroppen ?

 • Caroline skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle placera den på vårt sideboard i vardagsrummet, det är det första man ser när man kommer in i rummet och sådana platser glömmer jag alltid av att ljussätta.

 • Sandra skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle ställa denna i hallen, inte i något fönster, jag skulle ha den på våran hallmöbel under spegeln så att denna ljusstake är det första man ser när man kommer in. Sen får man njuta av den då man alltid måste passera den när man ska in i något av rummen i lägenheten.

 • Marielle skriver:

  1. Bordslampan hette Tesla och var designad av Henrik Schulz.
  2. Adventure skulle få bo i det enda (men stora) fönster som vår lilla lägenhet har. Det är svårt att hitta något som passar dit men Adventure skulle vara heeeeeelt perfekt där och skulle smycka hela lägenheten! Nu håller jag tummarna hårt!

 • Emelie skriver:

  1. Den hette Tesla.
  2. Jag skulle placer den i köksfönstret. Egentligen har båda jag och min man sagt att nej, en adventsljusstake kommer inte in i vårt hus (de är ju så fula). Men den här är den första som jag helt klart kan tänka mig! Dessutom har vi précis renoverat köketoch den svarta ljusstaken skulle bli perfekt tillsammans med de nya gråa skpåsluckorna.

 • Maria skriver:

  1. Teisa
  2. Den skulle få stå i ett av mina köksfönster! där skulle den passa utmärkt, för har långsmala fönster där! så nu håller jag tummarna!

 • Christine C skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle ha den i köksfönstret där jag vistas mest, så jag kan titta på denna fina ljusstake dagarna i ända.

 • Petra E skriver:

  1. Den första belysningsarmaturen med LED som ateljé Lyktan utvecklade var bordslampan Tesla av Henrik Schulz. (Intressant att läsa mer om ateljé Lyktans historia i "Designklassisker, Del 2, 1960-2000-talet!)
  2. Jag skulle placera Adventure-ljusstaken i vårt stora perspektivfönster (från 50-talet) i vardagsrummet där den hade passat perfekt. Det stora fönstret är svårinrett och det krävs stora detaljer där för att ge effekt. Därför hade Adventure fungerat toppen med sin storlek, men naturligtvis också för att den är så vacker att se på.

 • Emelie skriver:

  1. Tesla
  2. På väggskåpet i vår såå svårinredda fönsterlösa innerhall. Med en Adventure på plats skulle allting äntligen falla på plats och rummet kännas komplett!

 • Åse skriver:

  1. Tesla
  2. Den här vackra ljusstaken skulle vara perfekt i varddagsrumsfönstreet där jag har min tomtesamling.. det är alla möjliga tomtar i ull eller keramik, trä.. erkänner att en och annan är av plast också 🙂 Tillsammans skulle de verkligen bli ett vackert blickfång istället för just nu när de ser lite ensamma och skräpiga ut, och en juligt vacker mjuk ljusskälla!

 • Maria N skriver:

  1. Tesla
  2. Den skulle antagligen stå i vårt stora vardagsrumsfönster men den kan nog även passa perfekt i hallfönstret på andra våningen.

 • Mia skriver:

  1. Tesla
  2. I mitt sovrumsfönster som vetter ut mot gatan. Då kan både jag och grannarna se den snygga lampan! Man ska ju vara generös 🙂

 • Monica skriver:

  1.Tesla
  2.Den skulle stå i mitt vardagsrum i fönstret,och visa hela sin prakt.✨✨

 • josefine skriver:

  1. Tesla.
  2. Jag skulle ha den i fönstret i hallen, och sätta den på timer, så att den är tänd och det första man möter när man kommer in.

 • 1. Den heter TESLA.
  2. Jag skulle ställa den i fönstret i köket. Där passar den fint i sin strama elegans. Hur fint skulle inte det bli????

 • Malin Björling skriver:

  Heeej !!!
  1, Tesla
  2, Jag har en hel våning som saknar vackra julbelysningar (låter drygt men huset har tre våningar och två är renoverade – så vi har lite kvar att pynta) så i det finaste fönstret i en kuppa skulle den få sprida sitt LED-ljus.

 • Catrine Månsson skriver:

  Lampan heter Tesla
  Ljusstaken skulle stå i vårt burspråk i köket och sprida stämning till frukost

 • Malin skriver:

  1.Tesla
  2. Köket! Vi har bara haft en adventsljusstake i år, som vi på råga köpt ny. Men i mitt försök att ge ett skrumpet äpple till fåglarna utanför fönstret råkade jag ha ner den så att den gick sönder. I mitt gravida och något labila tillstånd (hehe) skyllde jag ifrån mig på katterna när sambon frågade vad som hänt. Vinner jag denna fina så lovar jag att rentvå dem! Och vara himla försiktig när jag öppnar fönstret nästa gång förstås.

 • Anonym skriver:

  1) tesla
  2) den hade passat perfekt i vårt sovrum, vi har stora, gamla fönster där som verkligen kommit i sin rätt med denna vackra ljusstake.

 • Elin dahllöf skriver:

  1) tesla
  2) den hade passat perfekt i vårt sovrum, vi har stora, gamla fönster där som verkligen kommit i sin rätt med denna vackra ljusstake.

 • Emma skriver:

  Tesla hade diodsystemet.
  Mina fönsterbrädor är så smala så nästan inget får plats där, men denna verkar vara perfekt för ändamålet! Så vacker!

 • Elisabeth skriver:

  1. Tesla
  2. Stiliga Adventure skulle få stå och pryda vårt köksfönster som behöver en stor pjäs då fönstret är högt. Ännu bättre är att armaturen är dimbar då vi i det anslutande rummet endast har balkongdörrar (opraktiskt med belysning) varför detta möjliggör att vi både kan ha mysljus i köket alternativt starkare ljus i köksfönstret i de fall vi tycker att angränsande delar av vardagsrummet behöver ljusas upp.

 • Elisabeth skriver:

  1. Tesla
  2. Stiliga Adventure skulle få stå och pryda vårt köksfönster som behöver en stor pjäs då fönstret är högt. Ännu bättre är att armaturen är dimbar då vi i det anslutande rummet endast har balkongdörrar (opraktiskt med belysning) varför detta möjliggör att vi både kan ha mysljus i köket alternativt starkare ljus i köksfönstret i de fall vi tycker att angränsande delar av vardagsrummet behöver ljusas upp.

 • Elisabeth skriver:

  1. Tesla
  2. Stiliga Adventure skulle få stå och pryda vårt köksfönster som behöver en stor pjäs då fönstret är högt. Ännu bättre är att armaturen är dimbar då vi i det anslutande rummet endast har balkongdörrar (opraktiskt med belysning) varför detta möjliggör att vi både kan ha mysljus i köket alternativt starkare ljus i köksfönstret i de fall vi tycker att angränsande delar av vardagsrummet behöver ljusas upp.

 • Sanna skriver:

  1: tesla
  2: i vårt sparsamt och harmoniskt inredda sovrum

 • Karin skriver:

  1. Tesla
  2. På en fin Snö-byrå bredvid vårt köksfönster skulle den passa perfekt! Byrån gapar nu tom i väntan på en fin prydnad.

 • Mia skriver:

  1. Tesla
  2. I mitt stora vardagsrumsfönster med utsikt ut över Siljan. Perfekt kombination av att se både vacker design och naturens skönhet.

 • Mathias skriver:

  1 TESLA
  2. Denna låga ljusstake skulle passa utmärkt i vårt brösthöga fönster i köket. Vi är nyinflyttade och håller på med köksrenovering själva så en liten belöning för allt slit hade varit fint.

 • Adam skriver:

  1. Tesla
  2. Det skulle få stå i vårt stora vardagsrumsfönster, där dess storlek verkligen skulle få komma till plats!

 • Sofia skriver:

  1. Tesla hette lampan!
  2. Jag skulle ställa den mitt på köksön!

 • Eva Johansson skriver:

  1. Tesla
  2. I vardagsrummet! Har letat efter något nytt i år, utan större framgång. Den här känns ytterst värdig att få lysa upp i väntan på julen <3

 • Frida skriver:

  TESLA.
  Min sambo är så anti allt som har med ljusstakar att göra och det är så synd för vi har ett PERFEKT fönster i vardagsrummet som är så stort och fint. Han har inget att säga till om längre om man skulle få hem den där skönheten!

 • FridaW skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle ställa den i matsalen på vår skänk som är ett 3 m brett gammalt köksskåp från slutet på 1800-talet, tror att ljusstakens moderna formgivning skulle bli en fin kontrast mot skänken och lysa upp den samling av keramik och Nagel-ljusstakar som står ovanpå den idag.

 • Johanna skriver:

  1. Bordslampan Tesla
  2. För sista gången idag jag ner för backen glider,
  tröttheten i kroppen sig långsamt sprider.
  Vinden viner och snön har börjat falla,
  känner hur mina händer och fötter är kalla.
  Nu blir det mörkt så tidigt på kvällen,
  men så härligt att spendera tid i fjällen.
  Ser stugan långt borta mellan träden,
  längtar in till tofflor, brasa och pläden.
  Blir stående en stund på altan,
  har på vår ljusstake i fönstret fått span.
  Sprider sån värme innan jag ens gått in,
  tänk att den till slut blev min.
  Känns så självklar där den står,
  ljuset nästan hela gatan når.

 • Zara Nordqvist skriver:

  1. Tesla!
  2. Utan tvekan i fönstret i vardagsrummet utåt gatan, som är den bästa platsen i rummet. Några av kompisarna skulle bli lampornas lampa den gula takbumling och grann gran i all sin glans! Kommer aldrig vilja lämna rummet. Heja heja!

 • Charlotte M skriver:

  1) Det var bordslampan Tesla som är designad av Henrik Schulz.
  2) Den är ju så himla läcker denna ljusstake.
  I mitt sovrumsfönster skulle skönheten få stå
  och med timer inkopplad på.
  Lysa upp så jag varje morgon vaknar till något urläckert,
  och på kvällen somnar till ett sken så vackert.

 • Annki Claesson skriver:

  Tesla I mitt stora köksfönster, tänd natt och dag under hela advent.

 • Malin skriver:

  1. Tesla
  2. i vårat fönster ut mot vägen där alla passerar. Där ska den stå och lysa till alls glädje.

 • Jessica skriver:

  1. Tesla
  2. I det rum som vi tillbringar mest tid, nämligen vardagsrummet.

 • 1. Tesla
  2. Den skulle få stå i vårt sovrumsfönster. Vi har inget julpynt överhuvudtaget där inne.
  Vill inte ha en massa heller men en ljusstake vore perfekt och skulle göra rimmet lite mysigare nu under den mörka årstiden.

 • Madeleine skriver:

  1. Tesla
  2. Jag hatar elljussljusstakar i normala falll men denna var ju snygg. Skulle ha den i sovrummet men utsikt över havet

 • Maria Andersson skriver:

  1. Bordslampan Tesla
  2. På hedersplats på skänken i vardagsrummet, en plats som man ser från alla ställen i huset.

 • Hannah skriver:

  Tesla heter den!
  Jag skulle ha den fina i köksfönstret så jag kan njuta av det ofta! God jul på er!

 • Maria skriver:

  1. Tesla
  2. I köksfönstret skulle den få stå så fin

 • Emelie skriver:

  1. tesla
  2. I min alldeles egna lilla lägenhet som jag köpt, med inflytt mitt i julruschen, tiden kommer gå åt till flytt och städning, skulle lysa upp fint då adventsljusstakar inte är något som kommer prioriteras i år ..

 • Annie skriver:

  1. Tesla
  2. Ovanför vår murade öppna spis. Där finns en utrymme som är svårt att få till, då det är ovanligt högt upp. Spisen är i vitt tegel och ljusstaken skulle lysa upp en annars ganska tråkig plats på ett jättefint sätt!

 • Rebecka Andersen skriver:

  1. Tesla
  2. I köksfönstret där jag har världens tunnaste fönsterbräda och där jag tyvärr aldrig har fått plats med en Adventsljusstake, men denna hade fått plats och passat helt perfekt. Håller tummarna. 🙂

 • Ebba skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle byta ut min hängande julstjärna mot denna majestätiska julstjärna i mitt stora vardagsrumsfönster som är ungefär 2,5 m högt och 2 m brett. Och ha två snitt amaryllis bredvid.

 • Martina h skriver:

  Vilken fin!! Tesla. Jag skulle placera denna på övervåningen i mina stora fönster

 • Den hette:TESLA. Jag skulle ge den till min dotter som har ett nytt hus. Hon skulle nog ha den i sitt breda köksfönster som vetter ut mot gatan.

 • Frida skriver:

  1) Tesla
  2) I ett stort fönster i vårt vardagsrum. Där vi kan njuta av den från hela huset.

 • Caroline skriver:

  Hej Frida!
  1. Tesla
  2. I mitt sovrumsfönster! Då skulle jag (och alla grannar i huset mittemot) beundra den morgon och kväll.

 • Frida skriver:

  1. Tesla
  2. På hyllan bakom soffan i vardagsrummet. Skulle bli jättefint och jag skulle bli fantastiskt glad om jag vann!

 • Mia skriver:

  1: Tesla
  2: Jag har ett stort fönster i min nya lägenhet som syns på långt håll eftersom huset ligger öppet vid ett torg. Den fantatiska ljusstaken skulle lysa upp hela nejden.

 • Nina skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle placera den stilrena ljusstaken i mitt köksfönster, som vetter ut mot en loftgång. Så att mina grannar och besökare får njuta av det oemotståndligt vackra skenet! Samt jag själv förstås!

 • Selma Sabet skriver:

  1. Tesla är svaret som ni på er fråga!
  2. Denna hade fått stå i vårt sovrum så det är det första vi får se när vi vaknar och det sista vi ser när vi somnar! Hade bidragit så till julstämningen i vår nya lägenhet! Hoppas!

 • Maria skriver:

  1. Den hette Tesla
  2.Jag skulle placera den vackra ljusstaken i mitt stora köksfönster. Där skulle den passa helt perfekt.

 • Ann-Sofie skriver:

  Tesla
  Jag har en ett fönster i sovrummet som är nytt och ej så brett som i övriga rum. Där får inte blomkrukor eller lampor plats men denna fina ljusstake skulle passa perfekt där och förgylla med sitt sken.

 • Johanna skriver:

  1) Tesla.
  2) Mitt emellan skratt, nyårsskålar, anekdoter om året som gott och framtidstro på nyårsmiddagen!

 • tina skriver:

  1. Tesla
  2. Den skulle bli så fin i vårt köksfönster….vi ser den i stort sett från hela övervåningen,och den skulle även lysa välkomnande från vår entrésida.

 • Mona skriver:

  Tesla. Jag skulle sätta den fina staken i mitt kök

 • 1. Den heter Tesla
  2. Skulle såklart placera den i vår fjällstuga så den får skina vackert mot fjället mittemot.

 • gunilla skriver:

  1. Tesla
  2. i vardagsrumsfönstret som är ut mot gaveln på huset, det första man ser när mankliver in i rummet samt att det även syns från vägen upp mott huset. så himla fin!

 • Kajsa Flack skriver:

  1. Bordslampan Tesla
  2. Ljusstaken skulle pryda mitt stora fönster mot trädgården. Det har svarta bågar och svarta spröjs som i en gammal fabrik och denna ljusstake skulle passa perfekt där.

 • Nina skriver:

  1. Tesla
  2. I mitt vackra gigantiska funkisfönster med den underbara utsikten över Stockholm. Storleken av fönstret gör att alla ljusstakar jag hittills hittat ser pyttesmå ut i fönstret.

 • Emelie Wandel skriver:

  Svar: tesla
  Jag skulle placera den i köksfönstret. Det är lite tom där just nu och jag tror att den här hade passat in perfekt!

 • Catrin skriver:

  1. Tesla är namnet på armaturen.
  2. Detta fönstrets smycke skulle jag placera i vårt stora vardagsrumsfönster, där den skulle sprida ljus och glädje för oss inomhus och för alla förbipasserande!

 • Sara Aspelin skriver:

  1) Tesla!
  2) I vardagsrumsfönstret, där behövs en fin och ståtlig ljusstake, så denna skulle passa perfekt!

 • Jessica skriver:

  Den hette Time.
  Jag skulle placera den i vardagsrummet så att alla kan få titta på den nu när vi har fått vårt första hus och våra familjer kommer för första gången till oss på julfirande!

 • Eva L skriver:

  1) Bordslampan Tesla.
  2) Till nästa jul kommer vi att inviga övervåningen i vårt hus och då kommer armaturen att passa perfekt i allrummet på med den bästa utsikten i huset över sjön. Kommer att behöva investera i en hel del nytt nästa år för att lysa upp alla nya rum…

 • Pamela Strinning skriver:

  1: Tesla designad av Henrik Schulz
  2: I vårt vardagsrumsfönster. Vi har en halvcirkelformad vardagsrumsfösntervägg med 12 fönserrutor. En stor och bred ljusstake skulle ta sig bra ut i det fönstret. Den svarta färgen på ljusstaken matchar också stilen på övriga ljuskällor i rummet.

 • Sofie skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle ha den i köket där den skulle ge mig mer rogivande känsla på morgonen än nu eftersom vi tyvärr inte har så mycket julsaker då vi precis flyttat från en lägenhet till hus.

 • Anna-Sofie skriver:

  1. Tesla
  2. Där barnen kan se och känna:
  Ett litet ljus i mörktret ska glimma
  två ögon i juletid tindra
  Tre ljus för världen hopp fred och framtids tro
  fyra ljus av glädje i stuga, rum och bo
  Fem ljus av tack för alla barn som fyllt fem
  Sex ljus av värme med tankar till de som längtar hem
  Sju ljus av kärlek, Åtta av lycka
  Nio ljus som lyser med längtan som håller sig kvar.

 • Maria skriver:

  1. Tesla
  2. I mitt favorit rum, i mitt favorit fönster, på min favorit fönsterbräda. Det vetter ut mot grönska och snart i ett vinterklätt landskap.

 • Vida Lindberg skriver:

  1. Bordslampan Tesla
  2. I vardagsrumsfönstret, det första man ser när man kliver in från hallen 🙂

 • Johan skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle ha den i hörnet av vår matsal där vi idag inte har någon lampa alls och det vid den här tiden på året är ganska mörkt så denna fina skulle göra sig perfekt!

 • Nickan skriver:

  1: Tesla
  2: På min farmors gamla linneskåp som står centralt i vårt hus, nämligen i vårt allrum. Där skulle den lysa upp och sprida stor glädje till hela familjen och våra gäster.

 • Jessica Eliasson skriver:

  1) Tesla
  2) den skulle stå i fönstret i tvättstugan och lysa upp lite mot skogen. Det skulle ju också bli lite roligare och mysigare att tvätta med denna skönhet att vila ögonen på.

 • Caroline skriver:

  1. Tesla
  2. Jag har bara ett fönster i min lägenhet så den skulle få bli kronjuvelen i det fönstret och lysa upp inne och dessutom vara fin att se på utifrån.

 • Stina skriver:

  1. Tesla
  2. denna vackra stake med hela nio ljus
  skulle med glädje få flytta in i vårt hus
  och lysa upp köket vårt i denna mörka tid
  samtidigt skapa ro och frid
  ögongodis för mig den är
  så nu hoppas jag att jag vinner den här!

 • Feifei skriver:

  1. Tesla!
  2. En liten inglasad balkong som tittar rakt in i nästa hus
  Ja, vad är väl det? -Jo, mycket när lägenheten är så trång
  Med kuddar och filtar får vi ändå lite ro från stadens brus
  Och kan njuta av en glimt av himlen hela vintern lång
  Men när solen knappt hinner stiga upp innan den går ner
  Blir det snabbt mörkt i vår lilla lugna vrå
  Vi skulle gärna vilja vara därute mer
  Och då skulle Adventure-ljusstaken lysa upp så!

 • Sofia skriver:

  1. Tesla
  2. VI har bara två fönster i vår lägenhet. Lyckligtvis så är de en lägenhet från sekelskiftet med stora, höga och djupa fönster. I det ena fönstret har vi en vit stjärna men i det andra har vi inte hittat något som passar. Tills NU! Jag har aldrig sett adventsljusstaken som lottas ut tidigare men nu inser jag att det är den vi saknar i vårt köks/vardagsrumsfönster. Lägenheten gamla charm med den här stilfulla ljusstaken kommer bli en häftig blickpunkt som syns från hela lägenheten. Jag håller tummarna stenhårt för vinst!

 • Åsa A skriver:

  1. Bordslampan Tesla.
  2. Vilken retrotripp att läsa hemsidan, årtionde för årtionde!
  När jag var ung och följde med mamma i möbelaffärer var min högsta önskan att äga en Skarabé golvlampa. Så blev det tyvärr inte och om jag vinner en Adventure skulle jag självklart ställa den där den syns bäst såväl från gatan som från hallen; i sovrumsfönstret.

 • Brysselkakan skriver:

  1. Tesla
  2. Åh, om jag vann skulle den få stå i mitt ena köksfönster! Där skulle denna magnifika ljusstake passa fint; vår fönster är 45 cm djupa och nästan två meter höga så små vanliga ljusstakar gör sig dåligt.

 • Sofia AB skriver:

  1) Bordslampan Tesla
  2) I vårt vardagsrum där vi har ett stort fönster med Vätterns vida vyer som bakgrund. Min Adventure skulle stå på paradplats i mitten av de tre rutorna, där den skulle synas ända nerifrån backen flera hundra meter bort eftersom vårt hus är det första huset på vår väg. Den skulle förgylla hela vårt hem.

 • Anonym skriver:

  1. Bordslampan Tesla.
  2. Vilken retrotripp att läsa hemsidan, årtionde för årtionde!
  När jag var ung och följde med mamma i möbelaffärer var min högsta önskan att äga en Skarabé golvlampa. Så blev det tyvärr inte och om jag vinner en Adventure skulle jag självklart ställa den där den syns bäst såväl från gatan som från hallen; i sovrumsfönstret.

 • Hanna Janson skriver:

  1. Den första inomhus LED- lampan var Tesla, designad av Henrik Schulz.
  2. I kökets stora funkisfönster vilket är det enda som syns ut mot gatan o grannar. Där skulle den passa perfekt!

 • Frida skriver:

  Bordslampan Tesla.
  Jag skulle ha placerat den i mitt vardagsrums fönster.

 • Jasmine skriver:

  1. Tesla!
  2. Eftersom jag bara har ett fönster i min lilla etta så hade det inte varit så svårt att placera ut den. Dock hade den passat perfekt där. Särskilt eftersom jag inte har någon annan adventsljusstake

 • Anna skriver:

  1. Tesla.
  2. Den skulle stå i mitt vardagsrumsfönster – och göra alla grannar tokiga av avund 🙂

 • Mia skriver:

  Tesla
  I köksfönstret så den syns ut mot byn och vägen.

 • Lena Axelsson skriver:

  1.tesla
  2. I matrummet så att den syns från nästan hela ovanvåningen

 • Mattias skriver:

  1. Tesla
  2. Vid matsalsbordet. Så den verkligen får den uppmärksamhet den förtjänar!

 • Tesla!
  Jag skulle ha den i vårt vardagsrum, den skulle passa perfekt!

 • Ellen Aguirre skriver:

  1. Tesla
  2. I ett av kyrkfönstren i mitt sommarhus, ett gammalt missionskapell.

 • Sanna skriver:

  1. Tesla
  2. Den skulle helt klart få stå i köksfönstret, där skulle den passa in perfekt och lysa upp lite extra nu i vintermörkret.
  Kram Sanna

 • Caroline L skriver:

  1. Tesla
  2. Skulle ha den i mitt vardagsrum, men
  varför inte byta plats utifrån var
  man håller till. En skönhet ska inte
  lämnas ensam 😉

 • Maggan skriver:

  1. Bordslampan Tesla
  2. På diskbänken framme hela året som mysbelysning. Jag har nu en gammal adventsljusstake som jag själv målat svart som inte är så snygg. Denna vinst skulle göra köket ännu mer inbjudande.

 • Sara skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle sätta den i vårat sovrumsfönster, det är det fönstret som jag ser mest både från in och utsida.

 • Leons mamma skriver:

  1. Tesla
  2. I sovrummet. Pinsamt nog äger jag inte en enda ljusstake och denna hade passat bra i sovrummet just för att ljusstakar ger ett så harmoniskt sken och samtidigt kan jag njuta av den när jag nattar sonen.

 • Hanna b skriver:

  1. Tesla
  2. Den skulle få stå i vårt breda köksfönster som är inramat av klättrande porslinsblommor och svårt att hänga något i. Där skulle den bli perfekt både praktiskt och stilmässigt.

 • Helena skriver:

  1. Tesla
  2. Den skulle få hedersplatsen på pianot i vardagsrummet✨

 • Birgitta skriver:

  1. Tesla
  2. Den skulle stå i vårt köksfönster. Ljusstaken jag har nu blev alldeles för liten till fönstret, den här ser ut att passa bättre. Den kommer bli väldigt snygg till våra svart-röda tapeter också!

 • 1. Tesla
  2. I burspråket… där skulle den göra sig superfint!

 • Nina Bj skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle självklart ge den till min fina dotter, som precis har flyttat hemifrån. Hon har inte så mycket julpynt, men hon har en lång fönsterkarm som behöver en fin ljusstake <3

 • Lina Eckerström skriver:

  1, Time
  2 Denna urläckra stake hade fått ta plats i vårt stora vardagsrumsfönster. Har letat efter nåt fint att placera där men allt är för litet och klent. Denna däremot, hade vart perfekt.

 • Sofia skriver:

  1.Tesla
  2.Adventsljusstakar är till glädje både utom- och inomhus. Därför skulle jag ställa staken i mitt köksfönster som vetter mot gatan.

 • Sofia skriver:

  1.Tesla
  2.Adventsljusstakar är till glädje både utom- och inomhus. Därför skulle jag ställa staken i mitt köksfönster som vetter mot gatan.

 • Victoria skriver:

  1. Tesla
  2. Den skulle placeras i vårt sovrumsfönster. Inget är så mysigt som att somna till julbelysning och vakna upp till ett par strimmor av dov belysning.

 • Sara skriver:

  1. Testa 2. Vi har precis totalrenoverat vårt nyköpta hus och satt in fönster med svarta smala ramar. Den skulle göra sig smashing till våra fönster som för övrig är väldigt stora så det behövs något i fönstrerna som tar lite plats så det inte ser för pluttigt ut!

 • Amanda skriver:

  1) Bordslampan Tesla designad av Henrik Schulz.
  2) Jag skulle placera den i fönstret i kontoret. I vår lägenhet är det de första rum man ser när man kliver in i hallen och det blir alltså det första gäster ser. Vi har även svart och grått färgtema i rummet så den skulle passa perfekt. Älskar den verkligen och min sambo som inte är jultokig som jag gillar otroligt nog också denna julljustake.

 • Sara skriver:

  Haha inte testa! Tesla såklart. Damn you autocorrect ☺️

 • Nina skriver:

  1. Tesla
  2. I mina gossars rum, fint ska fint ha!?

 • S. Stordal skriver:

  1. Tesla?
  2. Jag äger ingen adventsljusstake, är inte från Sverige (bor här dock), och har aldrig tykt de orignala var helt rätt.
  Dock tycker jag denna är supersnygg, och hade sätt så tjusig ut i mitt vardagsrumsfönster! ?

 • Birgitta skriver:

  1)Tesla
  2) Den stilrena ljusstaken skulle få stå i mitt sovrumsfönster. Då skulle jag se den genast då jag vaknar och kunna njuta av den innan jag somnar.

 • Erica skriver:

  1. Tesla
  2. Adventure ljusstake skulle få pryda vårt gästrum som idag saknar fina ljuskällor.

 • Hanna skriver:

  1) Svar: Tesla.
  2) Jag skulle ställa den i vårt nya vardagsrumsfönster där det fattas en vacker ljusstake som lyfter känslan av jul och stil.

 • Diaco skriver:

  1. Testa
  2. Denna ljusstake skulle placeras vid mitt sovrumsfönster så att både jag och förbipasserande kan njuta av den stilrena designen!

 • Frida skriver:

  1) Tesla
  2) Jag skulle ställa ljusstaken i vår nya lägenhet som vi äntligen ska få flytta in i! Jag och sambon har levt på 28 kvadrat i snart 2 år, så det ska bli ordentligt skönt med lite utrymme. Bostadsköerna för att få en hyreslägenhet är helt galna! Men, bättre sätt att testa hur tålig relationen är finns inte 😉

 • Louise skriver:

  Tesla
  Ljusstaken får gärna pryda fönstret i köket. Det är där vi spenderar mycket tid…och nu i juletider njuter jag extra mycket av en lugn morgonstund innan resten av familjen vaknar. Denna fina ljusstake hade förgyllt mina morgnar☕

 • Louise skriver:

  Tesla
  Ljusstaken får gärna pryda fönstret i köket. Det är där vi spenderar mycket tid…och nu i juletider njuter jag extra mycket av en lugn morgonstund innan resten av familjen vaknar. Denna fina ljusstake hade förgyllt mina morgnar☕

 • Eva L skriver:

  1) Tesla. 2) Nu när Trendenser-Frida lärt oss följare 60/30/10+S-stylingknepet inser jag att mitt kök saknar ett S.
  Det långsmala köksfönstret är dessutom som gjort för ljusstaken.Så snälla ateljé Lyktan-tomten, låt mig få en finfin julklapp i år!

 • Katja skriver:

  1. Tesla
  2. Det skulle bli perfekt i vår vardagsrumsfönster.

 • Emilia Ö skriver:

  1) Tesla
  2) Jag skulle placera denna fantastiska pjäs i mitt vardagsrum som har en stor bred och djup finsternisch som behöver lysas upp 🙂 den är dessutom i vit marmor så en svart ljusstake hade brutit av fint!

 • Alexander skriver:

  1.) Tesla hette Ateljé Lyktans första LED-armatur.
  2)Jag skulle ställa den i mitt och min flickväns första gemensamma kök så att vi kan ha det extra mysigt när vi äter frukost tillsammans. Vi flyttar snart ihop, så det skulle vara kul att kunna tillföra något riktigt fint till vår gemensamma inredning.

 • Caroline skriver:

  Bordslampan Tesla. 🙂
  Jag bor i en liten skolåda till lägenhet och skulle placera ljusstaken på min bardisk. Lägenheten har bara fönster åt ett väderstreck (in i ett annat hus) och det är därför extra viktigt att sprida ut ljuskällorna så att det inte ska kännas som en grotta. 🙂

 • Ylva skriver:

  Hola!
  Tesla är första frågans svar.
  På den andra frågan svarar jag: på min bardisk här i Spanien där vi alltid firar jul o inga adventsstakar finns att köpa.

 • Elly Edlund skriver:

  1. Tesla I vardagsrummet där den skulle skimra i mprgonsolen och lysa upp kvällsmörkret. Har vita lite genomskinligaagardiner där. Skulle bli ett helt annat stuk. Eller så ger jag den till mamma så hon har något rofyllt att titta på.

 • Eme skriver:

  1. "Den första belysningsarmaturen som ateljé Lyktan utvecklar med den nya ljuskällan LED blir bordslampan Tesla designad av Henrik Schulz"
  2. I vårt varsamt nyrenoverade 60-talshus med nya svarta aluminiumfönster skulle Adventure göra sig fantastiskt då vi har ett fönster som är 140 cm brett. Både den strama stilen och designen samt dess storlek lyfter denna modell av adventsljusstake en dimension från de klassiska varianterna.

 • Maria J skriver:

  Tesla
  Jag skulle placera den i ett av våra stora vardagsrumsfönster.
  Skulle passa så bra där. Fönsteret är ungefär 2 meter brett. Så många andra ljusstakar blir för små.

 • Louise skriver:

  1. Tesla
  2. Ljusstaken skulle i mitt vardagsrumsfönster få stå
  Och lyfta detta rum till en helt ny nivå
  Mysigt ljus den kommer att ge där
  Och varenda jul lysa upp och jag får hålla den kär

 • Anna skriver:

  1. Tesla
  2. På vårt kinaskåo/barskåp i vardagsrummet. Det är en mörk hörna som skulle behöva ljusas upp!

 • Karin Synnergren skriver:

  1.Bordslampan Tesla designad av Henrik Schulz
  2.På vårt stora svart gråa matsalsbord!

 • Anna i Brämhult skriver:

  Tesla.
  Jag placerar Adventure på golvet framför glasdörrarna mot en terass för att länka ute med inne.

 • Mattias skriver:

  1. Tesla
  2. Den skulle få stå på mitt kontor i New York dit jag flyttar i maj. Ja, kanske väntar jag med att ta fram den tills det börjar närma sig advent. Den skulle påminna mig om svenska julen och troligtvis ge upphov till många samtal om svenska högtider och svensk design.

 • Annika skriver:

  Måste ju säga Time (2007)
  Jag skulle placera den i vårt kök. Vid kaffebryggaren finns ett fönster som är såå svårt, det finns liksom inte mycket att ställa något på, men denna skulle få fylla ut fönstret i bredd och jag skulle bli sååå nöjd över resultatet!

 • Lena Ekmark skriver:

  1. Tesla designad av Henrik Schulz
  2. Jag har en mörk nisch längst in i vardagsrummet som skull bli fin om man fick in lite ljus. Tror att denna ljusstake skulle bli helt rätt i vintermörkret.

 • Johanna skriver:

  1. Lampan heter Tesla (designad av Henrik Schulz).
  2. Vackra Adventure skulle placeras i vårt vardagsrumsfönster där den skulle lysa vackert med skogen som bakgrund. <3

 • Rebecka Karlsson skriver:

  1. Tesla
  2. Hade blivit den perfekta julklappen/inflyttningspresent till min syster.

 • Gisela skriver:

  1. Tesla
  2. Vi har ett något överdrivet stort fönster i köket som ljusstaken skulle fylla upp så det skulle bli väldigt fint. Den kanske får stå kvar extra länge efter julen sen…

 • Martina Schöld skriver:

  1) Time av Bengt Källgren.
  2) Vilken otroligt fin ljusstake! Applåder till Olle Lundberg och Eric Douglas som har designat den. Om jag vann hade den fått sin plats i vårt stora vardagsrumsfönster där den får glänsa i julmörkret.

 • Emma N skriver:

  1. Bordslampan Tesla designad av Henrik Schulz
  2. Den skulle utan tvekan stå i fönstret som vi har intill matbordet. En perfekt mys- och snyggbelysning under alla julens middagar.

 • Anki skriver:

  1. Tesla
  2. I det stora fönstret i vår stuga i fjällbyn där jag hoppas fira jul nästa år. Där består julbelysningen endast av en vacker pappersjulstjärna från 40-talet så den får flytta till ett annat fönster.

 • Annika skriver:

  1. Tesla
  2. I vår mörka hall utan fönster. Med en timer så man möts av det varma ljuset så fort man kliver innanför dörren.

 • 1. Tesla med design av Henrik Schulz
  2. I vårt sovrumsfönster ser det mesta rätt löjligt och litet ut. Fönstersektionen är nämligen tre meter bred med utsikt över halva Göteborg. Där hade ljusstaken passat helt perfekt, likvärdig den storslagna utsikten – och den hade fått stå pall året om!

 • Anna Lundqvist skriver:

  1, den heter Tesla
  2, Skulle ha den i vårt största fönster, dvs köksflnstret. Passar bra då vi inte hunnit inreda köket så mycket sen vi flyttade in, visserligen ett halvår sen..

 • Camilla Sandmark skriver:

  1. Den hette Tesla
  2. I fönstret i trappan upp till övervåningen.

 • Julia skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle sätta den i det låga breda fönstret vi har i trappan så den kan förgylla både morgon och kväll!

 • Anette Eriksson skriver:

  1: Tesla
  2: I köksfönstret, jag vill se den så mycket som möjligt

 • Ia skriver:

  1. Tesla
  2. Jag bor i en gammal lanthandel med många stora fönster. I den delen som förr var affär skulle ljusstaken passa finfint!

 • Hannah skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle ställa denna i mina megadjupa fönsternischar ?

 • Maria Gruvman skriver:

  1. Tesla designad av Henrik Schulz
  2. Vi ska flytta in i vår första egna lägenhet den 19 december, vi har väntat med att köpa julbelysning så det vote helt fantastiskt att inviga vårt nya hem och vardagsrum med denna skönhet.

 • Ana K skriver:

  1. Tesla
  2. Köksfönstret som vätter ut mot gården så att även utsidan blir belyst och skapar trygghet på utsidan vårt varma och ljusa hem.

 • Cattis skriver:

  1.Tesla
  2. Jag skulle placera den i köksfönstret eftersom det är det rum vi använder mest

 • 1. Bordslampan Tesla
  2. Perfekta ljusstaken för mig som gillar annorlunda design! Den skulle få en hedersplats i fönstret i vardagsrummet! Den och ingen annan ljusstake! (Gillar inte när det står en likadan ljusstake i varje fönster!)

 • Maria R skriver:

  1) Tesla.
  2) Vi bor i ett radhus byggt på 70-talet, som har stora fönster och smala fönsterbräden. Jag har letat länge efter julbelysning som kan fylla upp utrymmet i fönstret, både storleksmässigt och uttrycksmässigt. Skulle bli jätteglad om jag vann!

 • Eva Å. skriver:

  1. Bordslampan TESLA
  2.Bästa platsen är nog mittenfönstret av tre stora höga fönster i vardagsrummet där skulle den verkligen pryda sin plats.

 • Gun A skriver:

  1.Tesla
  2. Praktfull solitär, jag placerar den i enamt majestät i den stora öppning som finns mellan bostadens båda plan. Skulle passa som en smäck. Det miljövänliga med LED gör mig extra glad.

 • Susanne skriver:

  1. Bordslampan TESLA
  2. I burspråket i vardagsrummet med höga fönster skulle den få plats utan att se inträngd ut. Den skulle få lysa hela dygnet och se vacker ut. Där vistas vi också mest eftersom det är öppen planlösning till köksdelen.

 • Ida Löfqvist skriver:

  1. Tesla heter den.
  2. Jag skulle gärna ställa lampan i hallen utanför våra sovrum, att lysa upp vägen för små fötter mellan säng och toalett under de mörka timmarna, eller hjälpa dem att hitta vägen till föräldrarnas säng efter en mardröm!

 • Lars skriver:

  1. TESLA
  2. I det stora fönstret i vårt kök. Sprida ljus över matbordet.

 • Tess skriver:

  1) Tesla
  2) Jag skulle sätta den i vardagsrumsfönstret så att det är det första som syns när man kommer in genom dörren. Vilken magnifik pjäs

 • Pia S skriver:

  1: Tesla en bordslampa
  2: Jag vill ställa Adventure ljusstaken i fönstret, så att den kan njutas av både inifrån och utifrån .

 • Catharina skriver:

  Den heter Tesla
  Om jag vinner skulle jag vilja att den fick stå i våra nya fönster i vårt vardagsrum. Har letat länge efter en fin ljusstake och tycker denna är fantastiskt fin!

 • Sussie skriver:

  1. Tesla
  2. På spiselkransen i vardagsrummet, där skulle få ta plats och ge behagligt ljus.

 • Linnea skriver:

  1. Tesla
  2. Den skulle få pryda vårt stora fönster och sprida ett mysigt sken i hela vardagsrummet! Barnen tassar ofta upp först i halvmörkret och skulle få vackert ledljus så att de hittar ända fram till soffan.

 • Mari B skriver:

  1. Bordslampan Tesla
  2. Jag skulle placera den i vårat enorma fönster i sovrummet. Det är endast ett fönster men det är brett. Plus så skulle den passa in i sovrummet med den nya sängen vi har skaffat.

 • Karin skriver:

  Lampan Time kom först, år 2007, medan Tesla kom året därpå. Min Adventure ljusstake skulle få flytta runt i vardagsrummet efter årstid. Vid jultid passar den fint i det stora fönstret i burspråket, till hösten på matsalsbordet och till sommaren på det lilla vitrinskåpet lite längre in i rummet. Det är ett litet rum och ljusstaken har ändå så många självklara platser från vilken den majestätisk roll i rummet.

 • Tea Tauvon skriver:

  1. Bordslampan Tesla designad av Henrik Schulz
  2. Den skulle förgylla våra många, långa middagar genom att stå i köksfönster i 20-talshuset.

 • Lisa skriver:

  1: Tesla
  2: Jag hade placerat denna i vårt uterum. Sommaren är det mitt favoritrum men nu på vintern blir det lite av ett sorgebarn…mitt nästa projekt är därför att vinterbona så det blir mysigt att sitta ute på en fårskinnspläd och dricka en kopp glögg. En vacker ljusstake vore perfekta stämningssättaren!

 • Anonym skriver:

  1. Tesla
  2. Denna magnifika ljusstake skulle få hedersplatsen i mitt sovrum.

 • Ernessa skriver:

  oops! glömde fylla mitt namn ovan!
  1. Tesla
  2. Denna magnifika ljusstake skulle få hedersplatsen i mitt sovrum.

 • Zara skriver:

  1. Tesla
  2. Men HERREGUD så vacker! Jag skulle placera den ensam i ett av våra stora fönster, så den verkligen får möjligheten att tala för sig själv.

 • Anna skriver:

  1. Tesla
  2. Jag har mina rötter i Åhus-trakten, och bor nu långt "himmifrån". Ljusstakens skulle värma mitt hemlängtar-hjärta under adventstid, och lysa som en påminnelse under advent om det fina att komma hem till jul.

 • Helen W skriver:

  Tesla
  Skulle ha sin givna plats i vårt storarumsfönster, det ser man mest hela tiden när man är hemma eftersom det ligger i mitten av vår öppna planlösning! Fantastiskt fin ljusstake som passar in i vår inredning!

 • 1. Namnet var Tesla
  2. Jag skulle placera den i mitt sovrumsfönster så att jag kan somna med den som min sista vy, och vakna till dess skimrande ljus varje skoldag då det är kolsvart ute.. (Går upp kl. 05.30 varje morgon för att åka till mitt universitet där jag just nu kämpar andra året in). Ljusstaken hade verkligen givit min vardag lite extra skimmer.
  /wilma

 • Jeppe&Jullan skriver:

  1) Tesla
  2) Vi har uppfyllt en dröm. Jag och min make har köpt en gammal norrbottensgård, vackert belägen mot Råneälvdal i Norrbotten. Magiskt vackert är det. Vi har mycket (med betong på mycket) jobb framför oss, men det här är vår livs största investering och något vi vill lämna efter oss till barn,- och barnbarn.
  Det är snickarglädje, det är en naturupplevelse, det är en känsla i det huset som är svår att sätta ord på. I det stora vardagsrummet med öppen spis finns ett stort vackert fönster med spröjs. Utanför ligger en snötäckt matta över åkrar och ängar innan det slutligen blir is på den frusna älven… i det fönstret. Där hör Adventure ljusstake hemma.

 • Linnea skriver:

  Deras första LED-lampa var Tesla, och ljusstaken skulle jag placera i köksfönstret i vår funkislägenhet. Den skulle passa perfekt in där och samtidigt vara klart modern men ändå klassisk. Köksfönstret är i bottenplan mot hyreshusets parkering, så dessutom skulle alla hyresgäster få njuta av den!

 • Malin skriver:

  1. Tesla
  2. Skulle placera den i panoramafönstret ut mot gatan så att alla som kommer får njuta av den och välkomnas på ett fint sätt.

 • Åsa Sjölund skriver:

  1. Tesla
  2. Den skulle få en hedersplats i vår punschveranda och skulle vara det första man möttes av när man kom in i vårt hus. Så vackert!

 • Emma skriver:

  1. Tesla
  2. I mitt stora vardagsrumsfönster som just nu pryds av mammas lånade ljusstake.

 • EvaMar skriver:

  Svar: Origo
  Adventure har sin placering klar
  i förstugan förnämsta platsen den har.
  Här välkomnas alla – familj och gäst –
  den framträder bäst och syns av flest!

 • Mange skriver:

  1. Tesla
  2. Då jag själv är bördig från Åhus, skulle det vara extra kul med armatur i hemmet från ortens lysande stolthet – Ateljé Lyktan.
  Ljusstaken Adventure skulle såklart placeras i bästa blickfånget, det vill säga det stora mittfönstret i vårt vardagsrum 🙂

 • Sofie skriver:

  1. Tesla
  2. Köket eller vardagsrummet, där vi spenderar mesta tiden. Man måste få hem den först för att se vart den huserar bäst.

 • Camilla skriver:

  1) Tesla
  2) Jag skulle placera den i köket. Det skulle göra dessa mörka vinterfrukostar betydligt mysigare!

 • Paola skriver:

  1) Tesla
  2) Föga förvånande skulle jag placera den i vardagsrumsfönstret! Men där skulle den passa extra bra eftersom fönsterbrädan är av svart italiensk marmor, och eftersom jag har en gardinkappa i grått linnetyg.

 • Sara skriver:

  Tesla.
  Jag är en sådan person som testar och byter plats på saker ganska ofta så jag har inte så ofta en klart given plats där jag tänkt att en sak ska vara. Jag tror dock att den här ljusstaken skulle göra sig bäst i vardagsrummet men jag skulle gärna testa i köket också… Kan man inte vinna två, hehe…

 • Anneli skriver:

  1) Tesla
  2) Min nya lägenhet har ett enormt fönster i vardagsrummet. Lite fjuttigt att slänga upp två små ljusstakar. Den här skulle passa så bra!

 • 1. Tesla
  2. Den här underbara lyktan hade fått stå i vårt vardagsrum där den syns som allra bäst utifrån <3

 • Liv van Leuven skriver:

  1. Tesla
  2. I mitt studentrumsfönster. Något som lyser upp och välkomnar en när man kommer hem och när man tittar upp, från pluggbok eller från origamin 🙂

 • Elina skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle ställa den i vårt stora vardagsrumsfönster. Det är svårt att hitta en tillräckligt stor lampa som inte ser malplacerad ut. Denna skulle vara perfekt!

 • Kristofer skriver:

  Jag skulle placera den i mitt nya hem som jag ska flytta in i om en vecka.

 • Siri skriver:

  1, Tesla
  2, Staken skulle jag placera i fönstret i vardagsrummet i studentlyan, där skulle jag se den mest.
  Tack för en bra blogg!

 • Frida skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle placera den i vårt stora hallfönster. Då syns den bra både utifrån och inifrån huset!

 • Amanda skriver:

  1. Tesla
  2. Skulle placera den i kökets stora fönster! 😀

 • Andrea skriver:

  1) Tesla
  2) Jag bor i Oslo med jobbet. Lägenheten jag får hyra genom jobbet är fantastisk, högt i tak och takbjälkar. Men, som alla lägenheter man hyr är den ganska kal. En adventsljusstake i fönstret här hade gjort enorm skillnad, så mycket julmys helt plötsligt!

 • Camilla skriver:

  Tesla såklart
  Oj vad jag blir glad, älskar svart, älskar led och älskar ljusstakar.
  På min spishylla skulle hon bo och sprida värme och glädje

 • Lisa W skriver:

  1. Tesla
  2. Å den är så fin! Den skulle få stå i vårat stora köksfönster som är det första man ser när man kommer hem till oss. Det är också en av de platser i vårt hem där vi tillbringar mest tid så på så sätt skulle vi få njuta så mycket som möjligt av den!

 • Kristin skriver:

  1. Bordslampan Tesla
  2. Jag skulle ställa den i vårt vardagsrumsfönster så att den syns bra utåt och fler människor som går förbi kan ha glädje av denna vackra ljusstake.

 • Mrs Parker skriver:

  1. Bordslampan Tesla var den första.
  2. Att hitta ett fint ställe att placera den ståtliga ljusstaken på är ingen svår uppgift alls! Den ska få stå på den allra bästa platsen i huset, där vi alla kan njuta av den från flera olika rum. Huset är inte större än att man kan se den från det man stiger in i hallen, från kök, sovrum, TV-rum och in i finrummet, där Adventure står och sprider sitt vackra, varma ljus. (Det finns faktiskt ett rum där man inte ser den, man vill ju helst stänga dörren om sig när man är på toaletten!)
  Adventure ska alltså stå i vårt finrum i ett stort fönster mot vägen. Vi bor i en liten by, väldigt nära en väg som alla bilister passerar till och från den stora Europavägen. Så därför får alla dessa bilister, lastbilschaufförer, fotgängare, sparkåkare, skoteråkare, ja alla som passerar förbi vårt hus, se och njuta av den pampiga, tjusiga och alldeles underbara ljusstaken Adventure! Den ska få lysa upp i vintermörkret, sprida stämning, bringa ljus och skänka julefrid.

 • Linda Gustavsson skriver:

  1.Tesla
  2. Åh, den hade jag placerat i vårt sovrum. Våra pojkar börjar bli ganska stora nu men på kvällarna tassar de gärna in i vårt sovrum och så snackar vi en kort eller ibland lång stund om dagen innan de tassar tillbaka till sina sängar. Vad mysigt det hade varit att ligga och snacka i skenet från denna fantastiskt fina ljusstake.

 • Anna skriver:

  1. Tesla
  2. Jag smäller av! Det här kan bli min räddning.. Adventure, eller Adde som vi kan kalla honom för enkelhetens skull, skulle få stå i vardagsrumsfönstret. Jag har kämpat med att hitta en lite större ljusstake dit som inte ser för fjuttig ut eller tar utsikten, som min man är väldigt mån om. Adde skulle vara perfekt här! Stor men inte för hög och dimbar. Alla rätt!

 • Ida skriver:

  1. Tesla
  2. Den hade passat perfekt i vårt sovrum!

 • Alfrida skriver:

  1. Tesla
  2. I vårt köksfönster, så att den välkomnar alla som kommer och hälsar på!

 • Annika/Resfredag skriver:

  1. Tesla
  2. Den här skönheten skulle få kröna vårt köksfönster. Jag kör på svarta gardiner i köket året om och min ångest för att julgardinerna aldrig kommer upp skulle försvinna om jag kunde motivera att färgvalet på gardinerna faktiskt är ett medvetet val även i jultider för att matcha min svarta julljusstake…

 • Eva Lundqvist skriver:

  1. Tesla
  2. Nåja, vad är väl en Adventure i gårdshusfönstret? Den kan ju bli trist och tråkig och… och… Alldeles, alldeles underbar! ♥

 • Åsa skriver:

  1. Tesla
  2. Den skulle lysa upp tillvaron i arbetsrummet!

 • Caroline skriver:

  Tesla hette lampan.
  Jag tycker den var underbar, den skulle få stå i ett fönster i vardagsrummet. Man ser det direkt när man kommer in i vårt hus men det är också ett fönster som vetter mot naturen och det är få saker som liksom klarar mötet tycker jag, mellan inomhus och utomhus. Jag tycker Adventure gör det. Så jädrans elegant!

 • Petra skriver:

  1. Tesla
  2. Mitt på köksbordet!

 • Marika skriver:

  1) Tesla
  2) I vår hall. Så det är det sista vi ser när vi lämnar hemmet och det första som möter oss när vi kommer hem igen.

 • Anna skriver:

  1.Tesla
  2. Jag skulle ställa den i vardagsrummet. Vi har stora fönster där jag brukar ha adventsljusstakar som jag köpte det år min son som nu är 11 år föddes. Tyvärr råkade jag tappa dem i golvet när de skulle sättas fram i år. Fönstren är nu stora och mörka. Denna ljusstake skulle vara fantastiskt fin. Både han och jag skulle bli så glada!

 • Pauline skriver:

  1 Tesla.
  2 Jag och sambon lever i en etta, så det självklara valet hade varit i fönstret som syns från både sängen, vardagsrummet, skrivbordet, köket och matbordet. Det som är fördelen med ett litet hem, när man pryder det med en sån vacker sak syns den från alla håll och kanter.

 • Maria Katarina skriver:

  1. Bordslampan TESLA
  2. Så oerhört vacker. Magisk som en julsaga. I ensam majestät skulle den få trona, trivas och sprida stämning i vårt stora växthusfönster med utsikt mot snötyngda granar. Genom adventshelger skulle den få lysa upp Midvinternatten och få vara med från glöggafton till vårflod. Åh vilken lycka det vore. Älskar den rena formgivningen!

 • AnnCatrin skriver:

  1.Tesla
  2. Den skulle få hedersplatsen vid vårt matbord. Den blir då synlig stora delar av vår valna tid!

 • Camilla skriver:

  1) Tesla
  2) Adventure skulle få stå i fönstret bredvid vår kamin, så kan de få lysa ikapp under mysiga vinterkvällar!

 • Sara skriver:

  Time!
  Vi flyttar nästa år till nästan dubbla boendeytan med stora gamla fönster, och har långt ifrån tillräckligt med saker att fylla dem med. Denna lampa skulle skänka julstämning direkt!

 • Ulrika Anglert skriver:

  1. Tesla
  2. Den passar perfekt i vårt vardagsrum! Längtar!

 • Jenny skriver:

  1. Tesla designad av Henrik Schulz!
  2. Jag skulle placera denhär ljusstaken någonstans i min framtida lägenhet! Jag är mitt uppe i lägenhetsköp och ser massor med tänkbara utrymmen som måste fyllas upp om inte annat inför nästa jul! Jag tror att mitt nya vardagsrumsfönster hade varit en perfekt plats för den här godingen!

 • magnabus skriver:

  1. Bordslampan Tesla designad av Henrik Schulz.
  2. Den där underbara adventsljusstaken skulle utan tvekan placeras i köksfönstret i vårt fritidshus i Nordingrå så att jag kan stå där och njuta när jag tar hand om disken efter julfirandet <3

 • Anna skriver:

  1) Tesla
  2) I vår nya hall gapar det stora fönstret fortfarande tomt och kalt. Snabbt skyndar man sig förbi den mörka passagen. Men jag vill hellre tända ett ljus, än att klaga över mörkret i juletid. Det är just här ljusstaken skulle komma till sin rätt och göra det den bäst kan, välkomna oss hem.

 • Pia Henriksson skriver:

  Hej
  Tesla
  Så att det är det första jag får vila ögonen på när jag går upp och tar den första koppen kaffe – i mitt köksfönster

 • Anonym skriver:

  Hej!
  Jag uppfattar det som om modellen Tesla var den första av denna sort. Utvecklingen har gått fort!
  En riktig dunderpjäs är denna dära staken – tror bestämt den har rätt färg och form för att för hallfönstret vara den helt rätta julesaken.
  God jul!

 • Susanne Sahlin skriver:

  1. Bordslampan Tesla.
  2. Vi har så många stora och fina fönster i vårt sekelskifteshus men jag tror faktiskt att den oerhört vackra adventsljusstaken från Atelje Lyktan skulle få en hedersplats uppe på vårt vintageskåp i vårt vardagsrum och lysa upp tillsammans med tovade tomtar och lyckoängeln.

 • Sophia Ä skriver:

  1. Time
  2. Den skulls jag ge till min mamma

 • Sandra skriver:

  Tesia.
  Å jag skulle faktiskt ge den till min nära vän. Hon har flyttat precis och skulle inte behöva mkt mer inredning än den??

 • Jennie AE skriver:

  1. Bordslampan Tesla
  2. Denna ljusstake skulle stå i vårt stora vardagsrumsfönster!

 • Anna skriver:

  1. Tesla
  2. I vår nya hall gapar ett stort fönster både tomt och kalt. Alldeles för fort vill man passera. Men jag vill hellre tända ett ljus än att klaga på mörkret i juletid. Ljusstaken får från sin hedersplats, sprida ett efterlängtat sken och välkomna oss hem.

 • Kim skriver:

  Testa
  Hela vår kortsida i vårt vardagsrum är fönster från taket och nästan hela vägen ner till golv. Där skulle den här stora vackra ljusstaken passa hur fint som helst.

 • Charlotte skriver:

  1. Tesla
  2. Den skulle stå på den långa fönsterbrädan i mitt enda rum, där för övrigt solen inte når in alls på vintern, för den går ner innan den hinner runt huset.

 • Åsa skriver:

  1. Tesla
  2. I mitt vardagsrumsfönster som är ganska stort.

 • Maria Persson skriver:

  Tesla var namnet!
  Jag skulle ställa den i min sons 1:à lägenhet som han nyss flyttat in i. Det skulle bli fint som första adventspyntet.

 • Madeleine skriver:

  1. Tesla (fast 2008?)
  2. Det fantastiskt fina lysande fenomen hade jag placerat i vårt kök, där är jag ju jämnt känns det som ?

 • Annika skriver:

  1) Bordslampan Tesla!
  2) Ljusstaken skulle få lysa upp i vardagsrummet! Placerad i fönstret skulle den verkligen komma till sin rätt!

 • Mikaela skriver:

  1. Tesla
  2. Den hade fått en garanterad plats i vårt stora vardagsrumsfönster så att både dem utanför och innanför kan beundra den!

 • Elin skriver:

  1. Lampan Tesla
  2. Jag skulle placera den i mitt stora vardagsrumsfönster. Förhoppningsvis kan den fylla ut en del av utrymmet så att det inte blir så tomt.

 • Annika skriver:

  1 Tesla
  2. Den passar perfekt i vårt nybyggda uterum som går i färgerna svart grått vitt.Har inte placerat något advents eller julpynt där än.

 • Kerstin skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle ge ljusstaken till min kära mamma. Den skulle passa perfekt i hennes kök!

 • Martina skriver:

  1.Tesla
  2. Jag skulle ställa den på en gammal skänk i vardagsrummet där den passar on perfekt och kan ge lite extra mysstämning såhär i juletid.

 • Joanna skriver:

  1. Tesla
  2. På skänken i hallen, så att man ser den när man kommer hem <3

 • Maria skriver:

  1. Tesla
  2. Har ett stort fönster i min lilla lägenhet, behöver lite detaljer som gör att det inte ekar så tomt. Ju mer julkänsla desto bättre!

 • Frida skriver:

  1. Tesla
  2. Nyinflyttade i hus gör att vi har många nya fönster att fylla med adventsbelysning. Men den här otroligt snygga och svarta adventsljusstaken skulle göra sig perfekt i vårt industrifönster i vardagsrummet! Håller tummarna!

 • Poonam skriver:

  1) Tesla
  2) Den skulle göra sig i bra i tre utav fyra rum hemma hos mig: i köket, vardagsrummet och i barnens sovrum!

 • PiaL skriver:

  1. Tesla
  2. I ensam majestät på skänken i vardagsrummet. Skulle bli hur snyggt som helst!

 • 1: Tesla
  2: Absolut i vardagsrumsfönstret, passar perfekt med vår myshörna!

 • Anna skriver:

  1. Tesla
  2. Vinner jag den otroligt maffiga och stämningsfulla adventsljusstaken skulle den få lysa upp vårt vardagsrumsfönster som under sommarhalvåret berikar oss med vacker utsikt men nu bara mörker.

 • Birgitta skriver:

  1.Tesla. 2. Adventure skapar äventyr i mitt hem. Den kan få mig att flytta Eldflugan som stått på samma plats i 15 år och ge vackra Adventure sin självklara plats i stora fönstret.

 • Eva skriver:

  1. Tesla
  2. Den skulle få stå i fönstret i vårt vardagsrum. Fönstret är brett och när jag har provat med små vanliga ljusstakar där har det bara sett futtigt ut. Är säker på att det skulle bli mycket vackert om denna fick fylla ut fönstret.

 • Elin skriver:

  1. Tesla
  2. I hallen – vilket fantastiskt välkomnande att komma hem till denna i juletider!

 • Olga skriver:

  1. Tesla 🙂
  2. Jag hade placerat den i vårt stora sovrumsfönster som ännu ej har fått någon jul kärlek. Så jag haft något vackert att tända innan jag börjar dagen.

 • 1. Tesla
  2. Den skulle få pryda en sideboard som står mitt i vårt vardagsrum/kök! ??

 • Cecilia skriver:

  Vi har flyttat till en större lägenhet även fast den inte är super stor så har vi underbart stora fönster så där skulle den få stå och skapa jul magi 🙂

 • Ingrid Dahl skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle placera den i fönstret vid vårt matsalsbord, som är det första man ser när man kommer in genom dörren. Det vore fantastiskt fint!

 • Birgitta skriver:

  Tesla
  I min sons rum för att han är ljuset i mitt liv 🙂

 • Jonas R skriver:

  1. Tesla
  2. Eftersom den är så fin skulle den stå där alla som kommer hem garanterat ser den, alltså på byrån i hallen.

 • Tesla
  Jag skulle placera den vackra adventsljusstaken i ett fönster hos min vän som bor i ett 60-talshus där inga ordinära ljusstakar riktigt passar in. Ett riktigt utropstecken och designstatement känns på pricken rätt i de stora fönstren med låg bröstning.

 • 1) Tesla
  2) Ljusstaken skulle passa ypperligt i vardagsrummet placerad på vårt sideboard. Fantastiskt fin.

 • Karin skriver:

  1. Bordslampan Tesla.
  2. Om jag vann en Adventure ljusstake skulle jag placera den i fönstret vid ytterdörren då den skulle lysa välkommande när man kommer hem från jobbet sena mörka eftermiddagar.

 • Michelle skriver:

  1. Tesla!
  2. På den gamla ekskänken i mitt vardagsrum där ingenting hittills passat! Denna är dock extravagant nog att ta sin plats på mitt stolta arvegods!

 • Jeanette R skriver:

  I ett av vardagsrumsfönstren ut mot altanen kan den framöver få ersätta granen! Matchar och lyser upp allt annat svart i rummet.

 • Carro skriver:

  1. Tesla (bordslampa)
  2. Skulle placera den hemma hos min mormor som inte har nån ljusstake nu, och längtar efter en fin! 🙂

 • Helene Flink skriver:

  1. Tesla
  2. Men åh så fin! Den här lampan skulle jag ställa i vardagsrumsfönsret i mitt lilla torp för att få den där perfekta balansen mellan gammalt och nytt.

 • 1.bordslampan Tesla.
  2. Givetvis skulle den placeras i vardagsrumsfönstret ut mot gatan, så att fler än jag kan få möjlighet att njuta av den.

 • Therese skriver:

  Time
  I vår övre hall, där saknas det tyngd bland allt luftigt och lätt. Skulle skapa fin balans och djup i rummet ?

 • Anna skriver:

  Mitt på bordet sätter man det bästa man har
  en vacker ljusstake från Ateljé Lyktan det var!

 • Nina skriver:

  1. Tesla
  2. Den perfekta staken i mitt sovrum ?

 • Anna skriver:

  1) Tesla!
  2) Mitt på bordet sätter man det bästa man har
  en vacker lykta från Ateljé Lyktan det var.

 • Carin skriver:

  1, Tesla
  2, Jag skulle placera den i sovrummet. Tänk att vakna upp till ett härligt sken och upptäcka att det inte bara var en dröm utan att den faktiskt står en så fin ljusstake i mitt fönster.

 • Therese skriver:

  1. Tesla
  2. Detta var ju nåt av det snyggaste jag sett av stakar!
  Denna skulle sitta som ett smäck i vårat stora fönster i vardagsrummet som går från tak till ca 40 cm över golv. Det är här vi kurar upp oss i soffan på kvällarna och vi ser ut i trädgården.. det är även här som alla nyfikna tittar in och tänk vad dom skulle bli nyfikna och lite smått avis på vår nya fina ljusstake ❤️

 • 1: Lampmodellen heter Tesla.
  2: Med ett stort och brett fönster som gapar tomt på första våning, hade det varit trevligt med en fin ljusstake att få visa upp och ställa där. När nära och kära kommer får den vara blickfånget som skapar det första intrycket av vårt enkla hem.

 • Monne skriver:

  1. Tesla
  2. En nioarmad ljusstake i aluminium. Snygg. Klassisk. Tidlös. Och precis vad jag behöver. Vardagsrummets stora söderfönster skriker efter en modern klassiker. Liksom jag.

 • Anna L skriver:

  1. Tesla (precis som vår katt heter = )
  Välkomnande i vårt hallfönster

 • Viktoria D skriver:

  1) Den hette Tesla.
  2) Adventure ljusstake är både mäktig & fin!
  Jag skulle placera den i vårt stora allrum. Här vistas familjen mest & saker man gillar vill man se mycket av!!!

 • Carola skriver:

  1. Bordslampan Tesla designad av Henrik Schulz.
  2. Den här vackra ljusstaken skulle skänka ljus i mitt annars så dystra sovrum.

 • Erik skriver:

  1. Bordslampan Tesla, designad av Henrik Schulz.
  2. På skänken i sovrummet. Att vakna till skenet av dessa nio vackra ljuskällor, vilken stämningshöjare en mörk decembermorgon.

 • Anki skriver:

  Tesla
  Jag skulle placera denna vackra pjäs i köksfönstret. Husets mittpunkt där alla kan njuta av den hela tiden.

 • Hanna skriver:

  1. Tesla
  2. Ljusstaken skulle få en given plats i ett stort kvadratiskt fönster som vi har i vårt nyinflyttade radhus. Just nu gapar fönstret tomt i decembermörkret och väntar på äventyr.

 • Maria Lindberg skriver:

  1. Tesla ?
  2. Den skulle jag ställa i vårt stora köksfönster, eftersom köket är det ställe i huset som familjen spenderar mest tid i! ?✊

 • Lena E skriver:

  1. Tesla
  2. På min kista som har gått från mor till dotter sedan 1741. Där har den en praktplats som får den att lysa upp även när den inte är tänd.

 • Jenny skriver:

  1. Det är bordslampan Tesla, designad av Henrik Schulz.
  2. Jag skulle placera Adventure i vår mörka hall. Den skulle verkligen göra sig där och fylla sin funktion genom att lysa upp och ge ngt vackert att se på direkt man kommer hem.

 • Annika skriver:

  1. Tesla
  2. Då jag precis är nyinflyttad finns det många outsmyckade ställen att placera den på. Mest passande är nog dock vardagsrummet, där samlar jag gärna dem finaste föremålen.

 • Sara skriver:

  1. Tesla
  2. Närmast skulle jag använda den som centerpiece på bordet på julafton. Med en vacker med enkel linneduk och små vaser med hyacinter, julros och grönt skulle den få skina.

 • Emma skriver:

  1) Bordslampan Tesla
  2) Jag hade placerat denna vackra ljusstake i ett av fönstren hos min pojkvän. Hans designmedvetna hem kan behöva lite mer julstämning i diskret och snygg utformning. Tror denna ljusstake hade fallit honom helt i smaken.

 • Yrsa skriver:

  1. Tesla
  2. I fönstret på jobbet – vill att såväl arbetskamrater som besökare ska få se och njuta av denna bedövande snygga, moderna ljusstake!

 • Siri skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle ställa den i ett av de stora fönstren i min nya lägenhet. Lägenheten ligger på bottenvåningen så när den var tänd skulle jag se den utifrån när jag kommer hem, som ett välkomnande. Just nu saknar min lilla etta de flesta lamporna men denna skulle lysa upp fint i vintermörkret.

 • Frida skriver:

  1: tesla
  2: skulle ställt den i köket . Där behövs verkligen en stake då ljuset är så dåligt där

 • Ingrid skriver:

  1. Jag tror det är Tesla
  2. I köksfönstret. Då är det första man ser när man kommer in genom ytterdörren.

 • Nina skriver:

  1. Tesla
  2. Vi har precis byggt klart vår stuga i fjällen efter många år och timmar. Och nu ska vi upp och fira jul och nyår. Denna ljusstake skulle vara pricken över i:et.

 • Clas skriver:

  1. Tesla
  2. Skulle vilja att min son fick denna i hans rum, han vill att vi har juleljus i alla fönster. Vi firar vår första jul i vårt hus och har 15 fönster som enligt honom skulle behöva pyntas, (ja enligt mig också förstås). Såklart min son skulle få den finaste ljusstaken. Den skulle passa honom bra då livet med honom är ett riktigt äventyr. <3

 • Pontus skriver:

  1. Lampan heter Tesla.
  2. Jag hade placerat lampan på min och min sambos tv-bänk, dock så hade hon placerat om den till vardagsrumsfönstret.. Jag hade då gått och flyttat ljusstaken till vår hall. Då hallen är så mörk och kan verkligen behövas få detta ljus =) Dock hade hon nog flyttat tillbaka ljusstaken till vardagsrumsfönstret och satt mer ljusslingor i granen som står i hallen istället.. Så ja, "jag" hade placerat lampan i vardagsrumsfönstret.. =) Ha en god lucia!

 • Johanna A skriver:

  1 // Tesla
  2 // Med Adventure i mitt vackra burspråk i vardagsrummet blir fönstret ännu mer dekorativt och ett stiligt blickfång i hemmet.

 • Lina skriver:

  1. Tesla
  2. I vardagsrummets största fönster så den kan lysa upp både inomhus och välkomna anländande besökare utifrån!

 • Caroline skriver:

  1 Tesla
  2 Jag skulle ställa den på vårt jobb från första advent. Då skulle både jag och mina arbetskamrater samt alla våra kunder få glädje av den. Där har vi stora fönster mot gågatan, så den skulle passa perfekt. Sen skulle jag smyga hem med den tlagom till julledighet och ställa den i vårt köksfönster.

 • Linda skriver:

  1. Bordslampan Tesla designad av Henrik Schulz
  2. Tesla skulle få lysa upp våra julmorgnar med sina nio ljus och påminna oss om vad julen faktiskt handlar om
  Ett ljus för julefrid
  Två ljus för värme och kärlek
  Tre ljus för skratt och kramar
  Fyra ljus för gemenskap och omtanke
  Fem ljus för pepparkakor och snällhet
  Sex ljus för alla som är viktiga för oss
  Sju ljus för barnen
  Åtta ljus för en värld som tar hand om alla
  Nio ljus för framtiden

 • Elin Eriksson skriver:

  1. Tesla
  2. Jag skulle placera den i vårt vardagsrumsfönster. Har ett stort hörnfönster ut mot gatan som förtjänar en skönhet som denna. Har haft min farmors smidesljusstake där som tyvärr gick sönder efter många trogna år. Har inte hittat någon efterträdare förrän jag såg denna fining!

 • mary skriver:

  1) Tesla
  2) Köksfönstret mot gatan, huset
  står i ett kvarteret där många designmedvetna bor. Vi är en riktig äventyrsfamilj och ljusstaken adventure skulle stoltsera fint i fönstret och få symbolisera våra livsstils värden:)

 • Eva skriver:

  1: Tesla
  2: Den skulle passa utmärkt i mitt kök,då kan man njuta av den när man pysslar på.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *