Annons

Happy Friday!

Ikväll skulle jag egentligen ha gått på Carnegies årliga julmiddag men en envis förkylning tvingade mig att välja pyjamas före paljetter. Nu sitter jag hemma och väntar på årets kanske mest efterlängtade blombud istället; en KRAV-märkt julgran! Tack snälla Smålandsgran för att ni kunde göra ett undantag för mig och fixa utkörning till Kungsbacka. Och med så kort varsel dessutom. Ikväll blir det pyntning, pepparkakor och tidig läggning. Imorgon hoppas jag känna mig lite piggare och då lovar jag att visa fler bilder på vad jag menar med tradition före trend när det kommer till juldekorationer. Happy Friday!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Ninni skriver:

  Krya på Dig, Frida och det blir ett inlägg värt att vänta på!
  Fin stämningsfyllt bild här nu ?
  Kram från Ninni.

 • Lena B skriver:

  Magisk bild ?? krya dig!

 • Marie skriver:

  Krya på dig!

 • Caroline skriver:

  ’God bedring!!’
  Kram från Köpenhamn

 • funkisistan skriver:

  Åhh krya på dig! Vilken härlig och stämningsfull bild, mer tradition före trend ser vi verkligen fram emot! Hur är granen ekologisk? Låter ju superbra! Varm kraaam

 • Maria skriver:

  De flesta granar som säljs i större butiker kommer från Danmark dår de har odlat ekologiskt sedan 2001. Dock är ädelgranarna svårare att skydda från angrepp. Vet inte om det är så bra för miljön att köra runt till alla kunder med julgranar transporterad med lastbil ur miljösynpunkt. Om man vill vara miljövänlig bör man köpa en vanlig rödgran levererad från danmark(dessa transporteras klart men oftast en gång till ett uppsamlingsställe) eller be att få hugga en gran hos en skogsägare.
  Ädelgranarna trimmas ju regelbundet och frågan är hur stor påverkan det har på miljön även om man använder miljöel.

 • Smålandsgran skriver:

  Hej Maria! Vi har arbetat med granar, såväl sålt som odlat, i över 40 år och lärt oss en del längs vägen 🙂 Granar odlade i Danmark är mycket sällan ekologiska. I stort sett alla använder bekämpningsmedel och formklipper med elektriska maskiner etc. Danmark är världens största exportör av granar. Och vi själva känner inte till en enda eko-odlare i Danmark. I Sverige t.ex har vi endast ett fåtal ekologiska odlare just nu vad vi vet 3st (man kan kika på KRAV:s lista te,x.). Vi är en av dem tre. I vårt fall handklipper vi samtliga granar på våra odlingar med handdrivna maskiner, vi har får som betar ogräs och använder inte bekämpningsmedel. De går minst lika bra 🙂 Förhoppningsvis blir vi fler eko-odlare på sikt men det tar 6-10 år får en gran att växa sig julgranshög.
  Vi levererar cirka 100 000 granar till svenska folket i år. Det är bättre för miljön att samla upp alla granar och leverera den en och en, än att var och en ska köras och hämtas. Vi erbjuder oss också att hämta granarna efter jul och ser till de kommer till närmsta kraftverk, där de omvandlas till energi. En gran motsvarar energin det krävs att köra 4 tvättmaskiner. Men framförallt med eko-gran så slipper man ha en halv miljon (som en 2 m gran har) besprutade barr i vardagsrummet ❤?
  http://www.smålandsgran.se

 • Amanda skriver:

  Du tar så fina bilder! Krya på dig!

 • Änglaspel är ett av de vackraste juldekorationerna tycker jag. Krya på dig och fin helg till er. K

 • Maria skriver:

  Hej Smålandsgranar:)
  I Danmark Har det sedan länge funnits ekologiskt odlade granar. Det är den danske miljöministern som har drivit fram statliga ekologiskt julgransodlingar. Redan 2007 har den danska julgransproducenten Fynske Juletræer har specialiserat sig på att ta fram ekologiskt odlade granar. Även Gotland har sedan länge haft ekologiska odlare. Vi har köpt gran från Danmark då vi alltid varit dör under advent. Efterfrågan fanns inte alls vid den tiden i Sverige så jag tycker det är bra att folk i allmänhet blivit mer miljövetna. Trots det är det transporten som är den största miljöboven enligt Naturvårdsverket.

 • Kjersti skriver:

  Nydelig bilde! Hvor kan man få tak i det fine englespillet?
  God bedring!
  Hilsen Kjersti Soltvedt

 • Anonym skriver:

  Hej Frida! När kommer trafition före trend som du skulle visa?

 • Trendenser skriver:

  Som det står i mitt instagraminlägg lite längre upp är jag sjuk just nu. Återkommer när jag piggnat till.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *