Annons

Arkiv: okt 2015

SPONSRAT INLÄGG: 25% rabatt på Ellos ytterplagg och skor

Jag brukar aldrig blogga om rabattkoder, jag tycker är rätt tjatigt – men när jag fick möjlighet att dela en kod som ger 25% på alla ytterplagg och skor från Ellos (gäller även på deras varumärkessortiment från ex. Dagmar, Whyred, Kavat och Reima mfl) kände jag att det var läge att göra ett undantag. Det är ju säkert många av er läsare som ska köpa vinterkläder både till er själva och era barn nu i helgen och då kan man ju spara rätt mycket pengar på detta erbjudande. Nedan ser ni några av mina favoritplagg från Ellos just nu. Erbjudandet gäller dam, barn och herr – men endast till kl 23.59 söndag den 1/11 så passa på! Hur man gör? Klicka dig in HÄR och använd koden: 325419
Foto: Jacka Dagmar Harika, vit stickad tröja 349 kr, jeans Ellos basic 299 kr, klocka Triwa Falcon, loafers Les Petit Prix, chelseaboots, sneakers Nike Free 5.0 TR Fit 5 Breathe, chelseaboots Vagabonds Ava, väska Ellos Premium Quality i läder, 1099 kr Allt  finns att köpa på Ellos.se Observera att rabattkoden endast gäller ytterplagg och skor för dam, barn och herr
 
* Inlägget innehåller köplänkar och reklam för Ellos.se

Budgetfynd: Min nya väckarklocka i trä

Det pratas mycket om trenden att ”plastbanta köket” som går ut på att man byter ut alla plastprodukter mot trä, rostfritt stål och andra material som inte innehåller onödiga kemikalier eller gifter. Men ett minst lika viktigt rum jag tycker man ska ta sig en titt på är sovrummet. Där spenderar man ju (förhoppningsvis) åtta timmar per dygn. Jag blev yr i huvudet när jag fick höra hur mycket kemikalier en vanlig madrass kan bestå av, hur miljöfarligt det är med skumgummi och att de populära stoppade sänggavlarna med knappar ofta är behandlade med bromerande flamskyddsmedel. Ouch. Här finns mycket att ta itu med. Jag har börjat läsa in mig på natursängar, men mitt första pyttesteg i rätt riktning var att byta ut väckarklockan (i plast) mot en i trä. Jag köpte den via tidningen Kloka hems webbshop som du hittar HÄR

 Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Vinn en resa till Absolut Art Apartment i Berlin!

Snart öppnar Absolut Art en ny utställning i Berlin med 40 nya konstnärer och i samband med detta har de inrett en egen lägenhet i stan. Jag samarbetar med Absolut Art i höst och de vill gärna uppmärksamma er läsare på att man nu kan vinna en övernattning i deras Absolut Art Apartment i Berlin!. Priset inkluderar flygresa, boende, egen kock, fickpengar och en massa annat annat härligt kopplat till deras konst och gäller både för dig OCH en vän! Tävlingen pågår t o m 13/11 2015. Läs mer och anmäl dig HÄR!
Foto: @absolut_art – inlägget presenteras i samarbete med Absolut Art  

Update önskelista

Jag har helt missat att uppdatera er på presenterna jag fick i samband med middagskalaset och Trendensers 10-årsjubileum som jag firar nu i höst. Mycket bubbel, blommor och böcker blev det (och en boost, tack för föreläsningsbiljetten Sarah!) och så den här drömmiga saken i iden och ull som legat på min önskelista en längre tid. Tack snälla Malin för den finaste pläden i mannaminne. Naganou från Mimou
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Lookalikes: John Derian Paper Weights

Anrika John Derian har tillverkat kontors och pappersprodukter sedan sent 1800-tal och deras munblåsta glastyngder bär en mängd olika motiv hämtade från reproduktioner av fynd från antikvariat. En hajpad inredningsdetalj att ställa i stilleben, inte minst sedan Artilleriet tog in dessa i sitt sortiment. Gissa varför jag hajade till när jag såg den här på Ica Maxi för 39 kronor! Visst är väl de här lika som bär? 
 
Bild 1: John Deriam Dome paperweight, pris från 599 kr
Bild 2: Ica Maxis brevpress, pris 39 kr

DIY: Hyllkonsoler i läder

Sugen på att ta tag i ett DIY-projekt hemma? Kolla in det här fina tipset från IKEA livet hemmas blogg som gjort hyllkonsoler av läder. Jag är själv väldigt insnöad på obehandlat eller såpat trä och vegetabiliskt garvade läderdetaljer i kombo så det här var en idé som åkte rakt ner i min inspirationsmapp. Fint även i ett barnrum för att samla mjuka (och lättare) gosedjur och leksaker kanske? 

Foto: Ragnar Ómarsson Styling: Pella Hedeby för IKEA livet hemma

Petra Bindel och Emma Persson Lagerberg strikes again

Det här fina hemma-hos-reportaget av Petra Bindel och Emma Persson Lagerberg, flimrade förbi via Elle Decoration och Anette på Inredningshjälpens instagramkonto tidigare idag och det högg till i magtrakten direkt. Lite, lite skavigt för mitt öga ska erkännas, men ändå så varmt och ombonat och skönt på samma gång. Jag trodde väl inte heller att jag skulle vurma för varm-/lejon-/ senapsgult igen, så skeptisk som jag varit mot den stackars kulören sedan dess senaste glansdagar på 80-/90-talet. Men tji fick jag. Lite inspiration för den som har en gammal källa(re) att ösa ur. Ibland är det bra när trendfärger och stilar går varvet runt, så man kan fynda i sitt eget förråd. Fler bilder hittar du HÄR!
Foto: Petra Bindel och styling Emma Persson Lagerberg

ANNONS: Ballingslövs badrumsnyheter på Spinneriet

Minns ni mitt inlägg om en filminspelning tidigare i höstas? Idag släpptes delar av resultatet från dessa dagar i samband med Ballingslövs nya badrumslansering Ballingslöv Bad. Alla miljöbilder är tagna i och runtom vår studio på Spinneriet. Visst blev resultatet snyggt! Vill du se alla bilder? Klicka HÄR!
Vill ni se rörliga bilderbadrumsnyheterna kan ni hitta filmen HÄR (eller i spelaren nedan)! I videon kan ni se ännu fler vinklar och vrår både på de nya produkterna och på Spinneriet såklart! 
Så fina badrumsmöbler och beslag. Och ett himla kul premiärprojekt i vår fotostudio. Hoppas ni gillar’t!
Stillbild: Marcus Lawett Film: Attractionfilm – inlägget presenteras i samarbete med Ballingslöv

Veckans söndagssummering v 43 – 2015

Denna veckas söndagssummering blev en aning blå, men så är det tydligen höstens hetaste färg om man ska tro experterna. Är ute på föreläsningsuppdrag idag, så jag fattar mig kort, men söndag har ju blivit = ett svep av veckans nyheter och branschsnackisar. Och så även denna. Hoppas ni hittar något kul!
Jotun har inlett ett fint samarbete med tidningen Plaza Interiör. De har gemensamt tagit fram trendkulören LADY 4477 Deco Blue samt ett gäng fint stylade inspirationsbilder. 
Hästens lanserar en limited edition med detaljer av Tärnjsö Läder. Om det inte vore för priset hade jag köpt en direkt. En natursäng står nämligen högst upp på min önskelista efter att ha läst på om alla skadliga ämnen som kan finnas i skumgummi och konventionella resårmadrasser. 
Artipelag lanserar en egen möbelkollektion, inspirerad av ljuset i Stockholms skärgård. Tillverkningen sker med modern NC-teknik på ett snickeri med nära 100 års yrkeskunnande. Resultatet är en vacker, unik och hållbar möbelserie med högsta kvalitet. Stolarna är magiskt fina, och stapelbara!
Danska VIPP som är kända för sina klassiska pedaltunnor har lanserat en… lampkollektion! Miljövänliga med LED-belysning. Golvlampa, taklampa och bordslampa. Se fler bilder på de nya armaturerna HÄR
Och nu är den äntligen ute i handeln. Årets inredningsbok? Kinfolk Home. Ska försöka lägga vantarna på ett eget ex och återkommer med recension. Sist men inte minst. Ett omskrivet Hemnetobjekt till salu. Kanske inte veckans mest ombloggade ännu, men definivt årets mest ”bloggsäkrade” lägenhet. Läs Ulrikas text och analys HÄR och se fler bilder HÄR. Tummen upp för den fina blå färgen på köket! Trevlig söndag till er alla. 
Foto: Jotun, Hästens, Artipelag, Vipp, Kinfolk home och Brspec.se

Budgettips: Glasvaser

När jag var på IKEA för att köpa 22 hyllplan (uff!) till mitt rekvisitalager tidigare i veckan föll mina ögon på det här budgetkapet. Två små, oregelbundna och handblåsta glasvaser med namnet VÅRVIND. Priset? Ynka 39 kronor paret. Sicket fynd. Fina både med och utan blommor. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
1 4