Annons

Arkiv: dec 2015

Happy New Year!

Strax dags att korka upp bubblet för att fira av 2015 och säga hej till 2016. Jag bjuder på en rörlig årskrönika nästa år (och en genomgång av fjolårets nyårslöften med resultat) men låt oss börja med att konstatera att jag i och med detta inlägg har klarat målet att uppdatera bloggen minst en gång om dagen. Hurra!!! Det kan säkert låta enkelt för dem som inte själva bloggar, men tro mig när jag säger att det funnits perioder under det här året då inspirationen gått på lågvarv. Dödsfall, företagsrelaterade utmaningar och oförutsedda händelser. 2015 hade visst en del prövningar i bakfickan, men tack vare att jag tagit mig igenom de senare två står jag nu bättre rustad inför 2016 än jag någonsin hade kunnat hoppas på. Jag är så vansinnigt taggad och tacksam för det. Tack snälla för att du som läser det här har följt med mig under mitt 10:e år som bloggare. Jag hoppas du vill hänga med även 2016. Gott nytt år!

Budgettips: Rund glasvas

På jakt efter en maffig glasvas till nyårsdukningen? Svenskt Tenns stora Dagg-vas står ju på mångas önskelista men priset på nära 3000 kr känns kanske saftigt. Jag sprang på ett bra budget-alternativ i klarglas när jag och Bodil fotade ett hem tillsammans i somras (som jag lovar att publicera fler bilder från längre fram i vår). Kolla in den HÄR vasen som i jämförelse med Dagg ”bara” kostar 399 kr. Med lite tur hittar du en butik/ett köpcenter som håller öppet ett par timmar imorgon och kan slå till. 
Foto: Bodil Bergqvist för Trendenser.se 

Mina julklappar

Som utlovat kommer här ett traditionsenligt julklappskollage med några exempel på allt fint som tomten hade med sig mig i år. Det är inte utan att jag skäms lite, för vi hade ju faktiskt lovat varandra att inte köpa så mycket till de vuxna. Och lägg sedan hela världssamvetet på det. Ja ni fattar. Ändå är jag såklart fasligt glad för allt fint jag fått i år. Kram och tack till släkt och vänner. Även om inte allt är köpt hos dem länkar jag in till några av mina samarbetspartners där ni kan köpa liknande saker. 
1. Vad behöver man v e r k l i g e n när man bosatt sig på regniga västkusten? En rejäl regnjacka såklart. Stutterheims klassiker har funnits på min önskelista länge. Tack snälla Niklas! 
 
2. Alla som har en Kubus-ljusstake förstår vad jag menar. Man blir galen på allt stearinspill. Tack Anna och Kristian för räddningen i form av en Kubus Square skyddsplatta*! 
 
3. Sov- och hemmaplaggsgarderoben fick sig en rejäl uppfräschning i år. Fick inte mindre än tre nya pyjamasplagg så nu kan jag kasta mina gamla och slitna. Hittar inte bild på alla, men såg att den här nattskjortan* som jag bott i under mellandagarna är på rea nu. 119 pix, kanske ett fynd för er?
 
4. Ilse Crawfords bok A Frame For Life* kom hela vägen från Stockolm och vännerna på Mornington. Jullovsläsning som plöjts med nöje. Tack tack tack Linda! 
 
5. Jag fick ett helt kit med hudvård av mina föräldrar och Maria Åkerbergs nya ansiktsbehandling ”Pure Cell Treatment” av svärföräldrarna. Har redan testat båda och ger två tummar upp. Tack för det.
 
6. Sist men absolut inte minst fick vi ett drömmigt resepresentkort av min mamma och pappa. Vi har inte bestämt exakt vart vi ska åka ännu men en weekend till Köpenhamn får det definitivt bli nästa år. 
 
*innehåller affiliate-länkar

DIY: Halvvägs hallvägg

Sugen mörkare grå/blå/gröna väggar men för feg för att gå all in? Testa att förlänga hallen med en lång linje. Jag hittade den här bilden på IKEA Livet hemma och förutom den fiffiga lösningen med väggfärgen vill jag passa på att uppmärksamma er på förvaringslösningen för jackor som de fixat med FINTORP stång för 99 kr och FINTORP krok 29 kr/ 5 pack. Smartsnyggt. Både DIY och budgettips i ett! 
Foto: Ragnar Ómarsson för IKEA Livets hemma

Instaweek

Under julhelgen passade jag på att logga ut och lämna datorn hemma. Mobiltelefonen och systemkameran däremot fick såklart följa med i väskan och de har gått varma. För en fotointresserad person som jag är det näst intill tortyr att försöka stänga av bildseendet, det är lika naturligt för mig som det är att prata eller tja… andas? Mer om hur jag tänker kring fotograferande och mitt instagramkonto kan du läsa i en intervju på Instaview. Nyfiken på vad jag haft för mig sista tiden? Följ mig på @trendenser 
1) Instagram är ett fantastiskt forum för att hitta inspiration från andra fotografer. One to follow? @hildemork78 2) Årets sista klappinslagning resulterade i ett bränt pekfinger pga brännhett sigill-lack. Men fina blev de till slut. 3) Kungsbackafavorit i juleskrud 4) Och man får ju brassa på med vad man kan när snön lyser med sin frånvaro. Klipp till förra årets ”julkort” från Norrland 5) Men det blev en tindrande julhelg på västkusten också. 6) En blåsig men härlig promenader vid havet innan Kalle 7) Lite fix inför årets jullunch 8) En av många sömniga jullovsmorgnar. Någon undrade hur man gör för att fota såhär. Ställ in skärpan på manuellt och ratta dig till bokeh! 9) Bäst med julen har ändå varit att få se den genom en liten persons ögon. Och att få vakna i ottan med små knubbiga armar runt sin hals och orden ”jag älskar min mamma” i öronen. Jodåsåatt. Han har lindat mig runt lillfingret kan man säga…

Ny ljuspunkt i vårt fönster

Inlägget innehåller en adlink / annonslänk
 
Jag måste ha varit ovanligt snäll i år för tomten hade så många fina paket med sig till mig att jag kände mig som ett barn på julafton. Vi hann inte mer än komma innanför ytterdörren efter julhelgen hos släkten förrän den här ljushållaren (adlink) åkte raka vägen upp i fönstret. Ni kanske minns att jag hade den på min önskelista? Och ja, den blev precis så bra där som jag hade fantiserat om! Extra glad är jag för det eftersom vi har haft så svårt att hitta passande fönsterlampor till vardagsrummet / uterummet. Tack snälla Anna och Kristian för den fina julklappen!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Veckans söndagssummering v 52 – 2015

Under julveckan har det inte hänt särskilt mycket rafflande på nyhetsfronten så det blir en mager söndagssummering, men icke desto mindre en rapport från de mest ombloggade och uppsnackade pressreleaserna som du bör ha koll på från vecka 52 – 2015. Hoppas du hittar något du gillar!
Nya pressbilder från IB laursen våren 2016
Georg Jensen kapitaliserar på populariteten för ”elefanten” och lanserar ett helt gäng spinn-off-produkter för barn. Allt från tallrikar och bestick till ett pussel. Perfekta doppresenten våren 2016?
Hanna Dahlrot som b.la ligger bakom Viltra har fått äran att göra en textilkollektion för IKEA’s nästa Stockholmserie. Sneak peek här. Och textilkonst är på uppgång, tro mig. 
Danska HAY har släppt bilder på sina vårnyheter för 2016. Mycket blått, och flott. Se mer HÄR!
Missa inte min decemberspaning för Aftonbladets MyHome.se där jag bland annat bjuder på tips i form av inspirerande instagramkonton. Och på Hemnet-fronten då? Inte mycket nytt. Det verkar som om både mäklare och inredningsbloggare tagit ett välförtjänt jullov – men den här lägenheten från Malmö till salu via Våningen & Villan har ändå lyckats med en liten piruett i sociala medier de senaste dagarna. Kolla in badrummet. Finaste på länge! Se mer HÄR och njut av årets sista söndagskväll!
Foto: IB laursen, Georg Jensen, IKEA, HAY och Våningen & Villan

Jag är finalist i Elle Decoration Blog Award 2016

Jag har inte skrivit om detta tidigare i höst, för jag är egentligen lite emot hetsen att ragga röster och tävla mot mina egna vänner. Men jag bör väl ändå nämna det – nu när jag blivit nominerad och allt. Vad pratar jag om? Tidningen Elle Decorations Blog Award. Ett nytt pris som instiftats för att uppmärksamma svenska inredningsbloggare. Det kommer delas ut i samband med en fest under Stockholm Furniture Fair nästa år. Jag är en av 10 finalister som ni kan rösta på under kategorin ”Årets inredningsblogg”. Du hittar en intervju med mig HÄR och vill du stötta mig på Trendenser eller någon annan av de duktiga bloggare som är med i finalen så kan du rösta HÄR! Du har t.o.m den 6 januari på dig. Stort tack på förhand!

God jul!

Mellandagskomat måste ju vara det bästa med hela julhelgen. Att få lov att skrota runt i pyjamas, äta julgodis mitt på dagen och ta saker i sin egen takt. Och bläddra i julklappsböckerna eller kolla ikapp på Ted-talks när gossebarnet somnat (missa t.ex inte att se hela det HÄR avsnittet om du liksom jag är lite introvert lagd). I år tänker jag njuta alldeles extra av stillheten och jag hoppas att du också passar på. För mig är juldagen är en av mina bästa på hela året. Önskar dig en fin och fridfull sådan!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

DIY: Eget julklappspapper med potatistryck

Ett enkelt och billigt knep för att skapa personligt julklappspapper? Gör egna motiv med potatistryck. Ett supersnabbt pyssel som kan varieras i det oändliga. Utgå från ett kraftpapper med obestruken yta (inte blank, för då fäster färgen sämre). Dela en potatis och skär ut valfritt motiv. En gran, ett tassavtryck från en hare, en stjärna… Ja du fattar. man kan göra vad som helst. Använd en vanlig stämpeldyna, dutta på tills du är nöjd och låt torka lite innan du slår in ditt paket. Dagens DIY-tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
1 3