Annons

Formex 2015: Entréutställningen The House Cat

Nu är jag på väg hem från mässan och det är hög tid att bjuda på bilder från årets upplaga av Formex. Vi börjar som vanligt på entrétorget, som för ovanlighetens skull inte inrymde en trend- utan en temautställning! House cat Festival. Nordiskt hantverk och slöjdande var i fokus och den enda produktexponering som fanns inrymdes inuti en gigantisk ”huskatt” byggd av pappkartonger och på torkvindor med produkter som roterade vid dess fötter. Effektfullt. 
Men innan jag fattade grejen med kartongerna alltså. ”Ba’ oookej, papplådor?” 
Annorlunda produktexponering modell roterande torkvinda visade bl a mattor, posters och makramé!
Massor av makramé. Man kunde också ta trappan upp i kattens mage och spana in en fin utställning.
Hopplöst ljus att fota i dock, eftersom de oblekta pappkartongerna reflekterade rött ljus mot det ljusgult trärena i alla starka spotlighs. Men kul tittskåp att se på plats. 
Det jag fastnade mest för var dock slöjdarna på entrétorgets andra sida. Allra mest gillade jag Felix Wink. Han snider trä I en kombination av maskin och hantverksteknik.  
Den här killen kommer vi se mer av. Var så säkra. Hans kavlar, kakstämplar, knäppaskar med motiv (och skateboards!) fick många att stanna upp och gapa. Till vardags håller han till i Olofsforsbruk utanför Umeå. Supertrevlig dessutom. Tack Formex för bästa entrétorgsupplevelsen på länge!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.