Annons

Arkiv: apr 2015

Glad Valborg!

Jag kikar in lite snabbt i väntan på våra middagsgäster och önskar glad Valborg med en närbild på kvällens bordsdekoration. Vitsippor. Alldeles perfekta i små glasvaser. Denna har jag köpt från Serax. Och som jag förknippar denna ljuvliga lilla blomma med härliga känslor. Sköna maj välkommen! Ha en härlig helg! 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 

Hemma hos Sigge Eklund med If Stilsäkert

Jag är ju en ”late adopter” vad gäller poddar och har precis börjat lyssna ikapp på Alex och Sigges populära dito. Allt började med att jag skulle måla om utemöblerna på vår altan, modell pilligt så in i bänken och jag behövde lyssna på något kul för att göra det mindre tråkigt… Hur det slutade? Med att jag skrattade så högt åt det HÄR avsnittet att grannarna kom och undrade vad jag höll på med. Hursomhelst är det svårt att inte älska Sigges underfundiga och lite släpiga humor. Och efter att ha hört några stories från han och hans snygga fru Malins liv blir man onekligen lite nyfiken på hur de bor. Nyfiken? Kolla in det HÄR klippet som gjorts i samarbete med If Stilsäkert. Där bjuds på glimtar från och diskussioner kring Sigges bokhylla och hem, till viktiga försäkringsfaktorer för ett säkert boende. Dagens tips! 
Foto: skärmdump från YouTube – presenteras i samarbete med If Stilsäkert

Oväntat besök

Jag har ju lovat ett blogginlägg om dagen i år och det grejar jag i skrivande stund med två minuters marginal mot midnatt efter diverse datorproblem (som bland annat gjorde att den planerade livechatten hos Ellos blivit flyttad på framtiden. Återkommer om ny tid för den!). Här ser ni utsikten från vårt uterum, tagen för några timmar sedan medan jag stod och dukade långbord inför en middag vi ska ha i helgen. Jag fick nämligen oväntat besök på andra sidan rutan. Ibland svär jag över att vi (två år efter inflytt) fortfarande inte har lyckats få upp någon större tavla på nedervåningen, men vid tillfällen som det här tänker jag att våra stora fönster mot skogen kanske är det finaste motivet av dem alla. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Trend Alert: Fransig frotté

När jag bad er lista önskerubriker till bloggen var det många som ville ha mer tips om trender. Och när jag tänker efter så lyfter jag aktuella fenomen på ett alldeles för subtilt sätt. Så jag testar att införa en klassisk modebloggskategori. Kalla den ”trend alert”, ”hot, hot, hot” eller ”på gång” eller ja.. vad du vill men tanken är att ringa in inredningsfenomen och detaljer som jag spottat den senaste tiden. Först ut? Fransad frotté. Vi såg det tidigt på de sträva Hamam-handdukarna i bohemsvängen för ett par år sedan, men nu har de spridit sig till de mjukare textilregionerna och finns i fler prisklasser. Halleluja för det. Varför jag gillar fransar på frotté? Finare avslut och en lyxigare känsla mot kroppen!

 
H&M Home duschhandduk 149 kr finns i grått, vitt och rosa, en mer klassisk Hamam från Loui & Friends 429 kr, Edblads mjuka badhanddukar med fransar i färgen Terry Nude 479 kr,  handduk i ekologisk bomull CasaMina 249 kr, Tine Homes vita handduk i frotté med fransar 179 kr i 50*70 cm. 

Veckans söndagssummering – v 17 – 2015

Eftersom den förra söndagssummeringen hade fokus på Milano-mässan så blir detta lite svepande på datumen för att fånga upp intressanta snackisar från hemmaplan som inte kom med då. Däremot orkar jag inte med ännu en diskussion och analys på temat lifestyle management. Så jag hoppar över att tycka till om veckans mest hajpade mediesnackis, som springer ur en artikel i Svenska Dagblades bilaga A Perfect Guide. Vill ni förkovra er i den debatten kan ni läsa mer HÄR och HÄR och HÄR. Nedan bjuder jag istället på några av mina favoritnyheter från de senaste två veckorna!
Formex har släppt höstens trendtema som går under benämningenNordic Essence”. Älskart. Jag ser genuint fram emot att åka dit i augusti. 
Pia Wallén hakar på trenden med de nudefärgade och naturliga tonerna och lanserar en ny variant på sin populära Cross-pläd. Det nyafärgnamnet? Kamel.

 
Metro Mode har släppt en ny sajt och en papperstidning för heminredning. Den senare delades ut under veckan som gick. Jag lyckades inte haffa något eget exemplar men jag är sjukt nyfiken efter att ha sett det flotta omslaget med rubbar. Det här kan bli något bra tror jag. 
När jag avnjöt kakbuffén på Svenskt tenns tesalong förra veckan hängdes de här printsen upp inför kvällens öppningsvernissage (och jag svor lite inombords att jag var i Stockholm en dag för tidigt för att kunna köpa de nya verken). Så himmelens fina. Min personliga favorit är denna affisch av Jesper Waldersten som hängs på trälister i maghogny med läderband. Redan slut i lager. Snyggt. 
Och på tal om konst så har Absolut Art haft ett kändistätt vernissage under veckan som gått. Ett turnérande konstprojekt och onlinegalleri som ska tillgängliggöra konst till rimligare priser. Curator för Stockholm är ex-gallersisten Jonas Kleerup. HÄR kan du kolla in och köpa tavlorna.  
Fotografen Pia Ulin är aktuell med en ny inredningsbok som publicerats av bokförlaget Ryland, Peters & Small. Titeln Monochrome Home lär locka en och annan nordbo till läsning. 
Lite branschskvaller då. En leverantör har hintat att en hypad Göteborgsbutik (inga namn nämnda) är på väg att öppna filial i Stockholm men det är inte verifierat än, så jag sorterar det fortfarande under kategorin öronfluff. Vad som däremot är klart och bestämt är att 1) Åhléns City Stockholm öppnar ett helt nytt våningsplan för heminredning den 23 april, bl a med en ny större MUJI-shop om 230 kvm!
2) Royal Design satt spaden i jorden för att bygga en ny designbutik på 900 kvm, med fasad i mässing (!) som öppnar på Solåsen i Jönköping till hösten. Veckans mest ombloggade Hemnet-lägenhet har jag redan visat – därför avrundar jag med en länk till Lovely Life som sprutar ur sig redaktionellt material och nya hemma-hos-besök på löpande band. Kika in HÄR för mer inspo! Ha en fin start på Valborgsveckan. 
Foto: Formex, Pia Wallén, Metro Home, Absolut Art, Monochrome home, RD, LL

Lokal keramik i Göteborgs Posten

Jag kunde ju inget säga igår, men jag är faktiskt på möhippa hela dagen idag – så jag kikar bara in lite snabbt i en paus för att påminna er som bor i närheten av Göteborg att kolla in helgens ”Två Dagar” som följer med GP. Jag har nog inte varit så tydlig med det i bloggen men sedan ett par år tillbaka är jag inredningsskribent för Göteborgs Postenoch har en stående sida i deras helgbilaga. Den här veckan handlar det om lokala keramiker och passande nog publiceras artikeln samma helg som A LaLondon äger rum. En designmarknad för oetablerade formgivare med massor av spännande saker att kolla in. Dagens tips!

Faksmil från Göteborgs Posten Två Dagar 2015-04-25 Foto: Frida Ramstedt
 

Fredagsblommor

Jag hade vägarna förbi Göteborg i förmiddags och inemellan mina jobbärenden smet jag förbi Bunches. Ett par timmar senare kom jag tillbaka till Spinneriet med en fredagsbukett som matchade körsbärsträden. Eller vad sägs om dessa stiliga saker, med stjälkar längre än mina ben. På tal om blommor så är det vad min helg ska ägnas åt. Imorgon åker spaden i jorden och förklädet på. Uppdatering utlovas. Happy Fri-yay!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Tips till hallen

Direkt när man kommer in genom ytterdörren i vårt hus står en vit byrå som sväljer allt från handskar och halsdukar till mobil-laddare. Men vissa småsaker blir ju lite jobbiga att leta efter i stora lådor. Typ mynt, nycklar och annat konstigt småskrot som jag springer runt och bär på i fickorna. Sådant hamnar ju lätt ovanpå byrån istället. Med risk att repa hela härligheten. Ett tag var jag inne på att beställa en toppskiva i kalksten som skydd, men det skulle göra byrån onödigt tippvänlig. Lösningen? Det blev en kompromiss! Det HÄR fina fatet från Stenhuggardottern som också tar igen golvet i vår entré. Liknande fat i marmor utan sarg hittar ni HÄR eller HÄR. Dagens tips och en ostylad ögonblicksbild till er. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

DIY: Väggdekoration på gardinstång

Jag tycker det är så vansinnigt svårt att hitta något fint och” bekvämt” att hänga som dekoration ovanför sängen. Det sistnämnda beror mest på att att jag dras med en löjlig noja över att tavelramar med glas skulle kunna lossna och ramla ner på mitt huvud under natten (sannolikheten för det, va? Inte så stor… Men det spelar liksom ingen roll). Därför blev jag oväntat inspirerad av den här väggbonaden via JM’s blogg Hitta-Hem, i form av en Kimono från Love Warriors. Så himla smart upphängning dessutom, med IKEA’s nya gardinstång SANNOLIKT. Bra idé, som även funkar för andra fina tygstycken.  
Inredning och styling: Pella Hedeby och Marie Ramse Fotograf Kristofer Johnsson

Favorittvålar och ett budgettips

I dagarna håller jag på att ta testbilder till en kommande artikel i Göteborgs Posten som ska handla om handtvålar. Här är de varianter jag vaskat fram hittills, men jag är nyfiken på dina tips på det här temat. Har du någon personlig favorit eller koll på något nytt spännande märke som jag inte får missa? Hit me! Skriv gärna en rad i kommentarsfältet. Som belöning bjuder jag på ett budgetkap till badrummet. Kolla in den här marmorbrickan som jag samlat pumptvålarna på. Perfekt bas för badrumsstilleben, smycken och parfymplaskor. Ryms på fönsterbänken! Priset? 399 kr på Granit. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
1 4