Annons

24 december – dagens lucka i Julkalendern

Julafton är här och årets allra sista lucka i Trendensers julkalender ska öppnas. Av tradition är det Vålamagasinet som får äran att presentera det sista priset. En möbel som garanterat står på många inredningsintresserades önskelistor! Vinsten ni kan lägga vantarna på idag (och en vecka framåt, denna lucka stänger på nyårsafton kl. 00.00) är en KS Chair i läder hazzelnut från danska OxDenmarq. Värde 10 800! För att delta i tävlingen ska du svara på nedanstående frågor och eftersom de är julafton förlänger vi tävlingstiden till årets slut. Trendenser och Vålamagasinet vill önska alla en riktigt god jul och gott nytt år!

1) Vilket är ditt favorit varumärke på Vålamagasinet  
2) Vad är det viktigaste för dig när du handlar möbler på nätet?

Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Markus Lindqvist som svarade 2015-12-27 kl 11:17:30

*Tävlingen pågår tom 31/12 kl 23.59. Vinnaren utses av Vålamagasinet. Juryns beslut kan ej överklagas. En KS Chair i läder hazzelnut ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Lisa skriver:

  1. Englesson
  2. Att alla mått finns tydligt presenterade och att möblerna är fotade ur olika vinklar.

 • Joanna k skriver:

  1) Erik jorgenssen
  2) tryggheten! När jag handlar på internet vill jag känna mig trygg med återförsäljaren, då slipper man oroa sig då man kan lita på att kvalitén är hög och att kundservicen alltid kommer hjälpa en vid eventuella problem. Annars är ett kul utbud med tydliga produktbilder och bra leverans viktiga faktorer!

 • Malin Stålberg skriver:

  1. Klong
  2. Att det finns ordentligt med bilder så att man ser möbeln från alla olika vinklar eftersom man inte kan se den live. Att måtten är tydligt angivna och att man kan se när man får leveransen av möbeln.

 • Johanna Häll skriver:

  1. G.A.D
  2. Det bästa med att det går att handla möbler på nätet är att även vi som inte bor i "storstan" kan handla kvalitetsmöbler av alla märken när som helst. Det viktigaste är därför när man handlar möbler på internet att det går att få leverans vart som helst!
  Det är ju så roligt med inredning och design och att det är tillgängligt för alla på detta sätt är ju underbart!

 • Nina skriver:

  1. Areaware, konstverk som omedelbart fångar betraktarens blick.
  2. Tydliga bilder och utförlig specifikation, stort utbud och bra kundservice.

 • Rebecka Karlsson skriver:

  1. Hay
  2. Att leveranstiderna är korta, när man har köpt måttan gillar vill man ha det NU?

 • Caroline skriver:

  Jag tycker mycket om Hay.
  Jag tycker det är viktigt att mått finns angivet så att man kan få en förståelse för hur stor möbel man håller på att beställa. Det är förstås mycket viktigt med bilder från alla sidor och gärna på detaljer. Jag tycker också att det är till väldigt stor hjälp när man ser bilder där produkterna förekommer, så att man kan få dels uppslag på hur de kan kombineras men också att man får en uppfattning av hur stora de är.

 • 1) Klong
  2) tydliga bilder och inspiration material och annan viktig information. Olika vinklar och alla mått bör anges för att exemplifiera med nåt!
  En serviceprienterad kundtjänst och hjälper och förstår, om problem i värsta fall uppstår.
  Lättorienterad hemsida, så man enkelt köpplaner kan smida.
  Leveransen skall komma direkt till min dörr, och detta inte senare utan hellre förr!
  God jul och tack för en RIKTIGT rolig tävling! Kommer hålla alla tummar då denna stol haft en självklar plats i både hjärtat och på önskelistan så länge jag kan minnas! Många kramar

 • Olivia Lily skriver:

  1. Swedese – tidlös design.
  2. Att möblerna motsvarar bilderna och beskrivningen är A och O. Dessutom tycker jag om när webbutiker har lite inrednings- och inspirationsbilder på möblerna, det ger en tydligare bild på möbeln i fråga i förhållande till rum. Ett exempel på detta är bild två samt tre här: https://www.valamagasinet.se/sortiment/stolar/matstolar/sjuan-3107-jubileumsutgava-bla/
  God Jul 🙂

 • Lois skriver:

  Först och främst: vilken drömvinst! DRÖMVINST!
  Julkalendern är verkligen något extra i år och denna lucka toppar allt!
  1. Klong. Passar i alla hem!
  2. Att sidan är lättnavigerad och fungerar från både dator och mobil enhet, SAMT att det finns tillräckligt med bilder på produkten – helst både enskilda bilder och bilder på möbeln/saken i ett sammanhang.
  God jul på er!

 • Robert Johnsson skriver:

  1: &Tradition
  2: Smidig leverans och retur.

 • 1. House Doctor
  2. Att företaget verkar pålitligt om det inte är känt av mig sedan tidigare. Jag handlar ofta möbler via Internet och gillar`t!

 • Rebecka Andersen skriver:

  1. Louis Poulsson
  2. Inspiration.. Ibland söker jag efter något specifikt, men handlar något helt annat. Viktigt med bilder från flera vinklar, gärna i en miljö som är tilltalande, så man får inspiration.. Snabb leverans och bra kundservice.

 • Joanna skriver:

  Engelsson
  TYDLIG INFORMATION! Tydliga bilder med materialinfoation, mått etc.
  information om leveranstid och hur leveransen kommer gå till. Tycker även att t ex miljövänliga eller lokalproducerade material etc bör anges. Men det viktigaste är såklart ett riktigt kul o inspirerande utbud, gärna med varumärken som är lite ovanliga, då kommer inredningsälskaren i mig vinna över rationalisten och informationssökaren alla dagar i veckan haha! God jul!

 • Maria skriver:

  1. Vitra
  2. Professionelle billeder+ god styling og brugervenlig/overskuelig hjemmeside 🙂

 • Anneli skriver:

  1. klong
  2. Det är viktigt att fotona på möblerna motsvarar verkligheten när det gäller färgen. Dessutom vill jag ha uppgifter på alla mått, och det ska vara enkelt att skicka tillbaka möblerna om det är något fel på dem. Denna fåtölj hade jag med nöje beställt ett ex av! Den är ljuvlig!

 • Charlotte Z skriver:

  1. Jag är jätteglad att Hay finns på Våla – som en liten snygg butik i butiken! Men den totala mixen klassiker/modernt är bäst av allt.
  2. Det allra viktigaste för mig är säker betalning och enkel/kostnadsfri retur/bytesrätt – det gör att det blir lika lätt att handla på nätet som i den fysiska butiken. Att sidan uppdateras ofta är också roligt så att det är lätt att hitta nyheter och ny inspiration 🙂
  God jul!

 • Hanna skriver:

  1.
  Har om denna fåtölj så länge drömt,
  att jag nästan tid och rum glömt.
  Denna vackra fladdermus i läder,
  tystar alla som rummet inträder.
  Just därför är Ox Denmarq favoriten,
  med sina möbler tillhör de eliten.
  Möbler som bara blir vackrare år efter år,
  där man kan följa livet i fåtöljens märken & spår.
  2.
  Vid nätshoppning är det för mig viktigt,
  att se möblerna i ett sammanhang som är riktigt.
  Bilder där de är uppställda i ett vanligt rum,
  för att om storlek, färg och form få ett hum.
  Gärna även bilder på möbeln i 3D,
  för att den riktigt bra kunna se.
  God jul & gott nytt år!

 • Stina Lindgren skriver:

  Flos Takkrona i Limited edition gillar jag.
  Att handla på nätet sparar tid mot att åka och trängas i affärer.

 • Linda skriver:

  1. Stolab
  2. Det som är viktigt för mig är:
  Betalningsalternativen.
  Hemleverans och omhändertagande av emballage.
  Villkoren vid eventuell retur eller byte.
  Kundtjänst som svarar på alla typer av frågor.

 • Hanna M skriver:

  1) Hay för en fantastisk bredd och alltid stilrena möbler men ofta med överraskande detaljer eller färger.
  2) Viktigast för mig är att bli inspirerad och smidigheten.
  Inspirerad med härliga lifestylebilder och då gärna med möbeln i olika möblemang så man kan se valmöjligheter.
  Smidigheten: snabb leverans, välpackat och gärna fraktfritt. Har man väl kommit till skott så blir en hög fraktavgift ngt som bromsar köpet.

 • Linnea Boman skriver:

  1. Fritz Hansen är min favorit.
  2. Jag tycker att det är viktigt att hemsidan ger en rätt bild på hur möbeln ser ut, speciellt med färg. Får även vara inspirations bilder där möbeln placeras i ett rum! Kvalitén tycker jag även är viktigt då man har möbler ett bra tag.

 • Susslan skriver:

  1) A2
  2) Bra pris, bra utbud och bra köpvillkor dvs. Ångerrätt, bytesrätt osv

 • Sofie S skriver:

  1. Bestlite, älskar deras lampor.
  2. Viktigast för mig är att mått är angivet. Även bilder från alla vinklar och gärna bilder så man får en uppfattning om hur möbeln ser ut i ett rum.
  Bra villkor för byte och retur samt snabb och fri leverans.

 • Åsa skriver:

  1. I princip alla mina favoritmärken finns hos dem, men den absoluta favoriten är Flos. Har flera lampor därifrån och älskar dem! Kvalitet, design och det lilla extra.
  2. Jag handlar nästan uteslutande på nätet och måste säga trygghet. Jag vill känna mig trygg i att bilderna ger möbeln rättvisa, att priset är bra, att det finns en bra kundtjänst och att varan skickas på ett bra och snabbt sätt. Vålamagasinet innebär trygghet för mig.

 • Malin Nilsson skriver:

  1) typ alla mina favoriter finns hos dem. Men jag är oerhört förtjust i Eilersen, Hay och by Lassen. Och ska jag välja en så får det bli hay. De är så himla rätt hemma hos mig. 2) jag har aldrig beställt möbler på nätet men för att jag ska våga göra det så är det viktigt att det finns fysiska personer att ringa när man undrar något eller något med beställningen eller betalningen inte fungerar. På hemsidan vill jag ha en person med namn och bild och telefontid som jag kan ringa. Det känns tryggt.
  Detta är mitt svar i den sista luckan. Jag vill passa på att tacka för en fin julkalender där jag varje gång jag tävlat hoppats innerligt att just jag vinner. Priserna är nämligen så oerhört fina allesammans. Men även om man inte vinner så känns det som en vinst i sig att ha upptäckt nya företag och varumärken som man inte visste fanns. Det var den här julkalendern som fick mig att hitta din blogg för flera år sedan. Det är jag tacksam för. God jul och gott nytt år önskar jag dig och dina samarbetspartners.

 • Karin Synnergren skriver:

  1. OK design och Erik Jørgensen,kan inte välja mellan dom 2.Har tuffa,lite annorlunda möbler som sticker ut och ger det lilla extra.
  2.Att nätbutiken har säker betalning (har fått kortet kapat en gång) Att sakerna motsvarar bilden,så man verkligen får det man vill ha.Även bra villkor för byte och fri leverans,annars kan det bli rätt dyrt när man beställer möbler!

 • Carin skriver:

  Fritz Hansen
  Flexibel och tillmötesgående kundservice som ger snabba raka besked samt smidig leverans. Då jag som ensamstående kvinna bor på tredje våningen utan hiss hade leverans till ytterdörren och inte bara porten varit värdefullt. Ofta kostar det mer.

 • Annie skriver:

  1. Klong är en favorit, älskar bla deras äng-vaser, så fina!
  2. Utbudet är såklart viktigt, men annars kundservice, att kunna få svar på frågor och få bra och snabb leverans viktigt för mig…

 • Titti skarp skriver:

  hej
  1. mitt favorit märke ok design älskar färg
  2. det viktigaste stort utbud att man lätt kan ha en kundkontakt med både mail och telefon kontakt (lätt att få tag på ) och att nät butiken har säkra betalningar och ångerveckor
  hoppas på tur

 • Louise skriver:

  1. A2
  2. Tydlig beskrivning av möblerna, både i bild och text. Leveransen måste vara smidig och inte allt för dyr.

 • jess skriver:

  Linum och Fritz Hansen.
  Det jag uppskattar när man handlar möbler är att se möbeln i olika rum, mått och en närbild på detaljerna.
  Jag vill att man skall kunna checka ut som gäst och önskar också ungefärligt leveransdatum.
  Och att man kan spåra paketet, så att man kan planera att vara hemma för att ta emot varan. Det kallar jag smidighet och flexibilitet.

 • 1. Klong eller Edblad för att jag tycker båda två gör otroligt fina produkter till hyfsade priser med bra kvalitet!
  2. En hemsida som är enkel att navigera sig på samt snabb och smidig leverans är det som är viktigast för mig när jag beställer på nätet.
  God jul och gott nytt år!

 • Sanna skriver:

  1: OxDenmarq
  2: Det viktigaste för mig vid e-handel är att få en personlig kontakt och kunnigt bemötande. Det är precis lika viktigt med proffessionalitet då som vid köp i butik!

 • Gun Hilmerby skriver:

  Då jag är barnslig humor gillar jag AREAWARE. En helt underbar idé för presenter då uppslag saknas.
  Då jag handlat av Våla magasinet ända sedan jag flyttade till Uppsala på 80-talet tycker jag att den förklaringen är nog

 • Emma skriver:

  1. Klong
  2. Jag tycker om bilder när produkten är i en miljö och en tydlig produktinformation. Bra kundservice med olika kommunikationstjänster är också viktigt.

 • Jessica Å skriver:

  1. Jag gillar Hay.
  2. Det viktigaste är autencitet. Och bra kundtjänst med rätt att göra retur ifall jag inte är nöjd.

 • Marie skriver:

  1. Mitt favoritmärke är Hay <3
  2. Det viktigaste för mig är tydlig information på siten vilket ger ett proffsigt och tryggt intryck. Precis som ni gör!

 • Frida skriver:

  1. OxDenmarq och Hay!
  2. Bra bilder, så att man vet vad man kan förvänta sig.
  Jag håller tummar och tår för att jag vinner! Det är precis den fåtöljen jag drömmer om att ha här hemma men inte har råd med. Tack för en jättebra blogg och god jul. <3

 • Henrik skriver:

  1. Gubi
  2. Överskådlig hemsida med ren design, verklighetstrogna bilder (ju fler ju bättre) och mått, att det tydligt framgår leveranstid (lagervara etc.), flera betalningsalternativ, snabb leverans och enkel returhantering.

 • Tilda Bengtsson skriver:

  1, mitt favoritmärke är Tica Copenhagen. Så galet snygga grejer!
  2, det viktigaste för mig när jag handlar möbler på nätet är att det går att skicka tillbaka dem om de inte passar, även att det är liknande produkter som visas på bilderna.
  GOD JUL!

 • Conny skriver:

  Fogia.
  Bättre pris än i vanliga handeln och att dom uppfyller den bild man får på dess sida.

 • Melanie skriver:

  1. Klong är min favorit. 🙂
  2. Att hemsidan är överskådlig och enkel att hitta på är väldigt viktigt för mig.
  God jul!

 • Sandra Nilsson skriver:

  Man skulle kunna tro att det är 1 april idag! Jag trodde ni skämta när jag såg dagens vinst! Vilken jäkla drömvinst!!
  1. Jag gillar by Lasson. Speciellt ML42 Counter Stool i Dark Oiled Oak/Copper! Tänk att ha såna i köket runt köksön! WOW säger jag bara!
  2. Jag tycker att det är viktigt att man faktiskt får den varan man har beställt. Att den ser ut som på bilderna på nätet, att den överensstämmer med allt egentligen. Och sen att dom levererar hela vägen hem är ju nästan ett måste om det är stora möbler.
  Tack för erat engagemang i år med julkalendern! Priserna har varit fantastiska och jag hoppas att ni får en underbar jul och att det nya året blir underbart för er!
  /Sandra

 • Rebecca H skriver:

  1. Ox Denmarq.. Så lyxigt och stilrent!
  2. Att det känns säkert och smidigt, fraktsätten och leveranstiderna.

 • Ellen Aguirre skriver:

  1. Gubi, design som håller över tid.
  2. Snabba leveranstider och tydliga information om vad som gäller med frakt,retur och återbetalning om något strular.

 • Sofia skriver:

  1) Många men ska jag välja ett märke så blir det tidlösa Swedese
  2) Jag tycker att näthandeln i möjligaste mån skall motsvara upplevelsen av att shoppa i en vanlig butik, men med den lyxen det innebär att sitta hemma i pyjamasen och handla. Bilderna skall återge varans verkliga färg och proportion samt ska vara av sådan kvalitet att man nästan känner doft och känsla genom skärmen. Vidare ska naturligtvis det praktiska fungera såsom betalning, frakt, leveranstid etc.

 • Eva skriver:

  1) Muuto. Snyggt, funktionellt och finskt 🙂
  2) Pris och utbud. Försöker stödja lokala affärer, men ibland är det enklare att hitta det man söker på internet, och billigare. Så en snygg och lättnavigerad sida är viktigt.

 • Anonym skriver:

  1. Tom Dixon!
  2. Jag skulle vilja ha som med kläder "prova hemma"-funktion. Möblerna ska ju ändå stå hemma och trots bra kort och beskrivning så kan känslan av möbeln vara en helt annan när den faktiskt står där. Möblerna man ser och kan ta i butik tycker jag är lättare att översätta till hur det skulle se ut hemma.

 • Jessica E.A. skriver:

  1. Ox Denmarq
  2. Bra bilder som gör produkten rättvisa. Snabb leverans och flera betalningsalternativ att välja mellan.

 • Charlotte skriver:

  1)
  2) Att leveransen sker under de tider jag är hemma på dygnet.

 • Charlotte skriver:

  Ojsan det blev fel här över 🙂
  1) Louis Poulsen lamporna, hade passat perfekt på vår breda fönsterkarm, något att önska sig nästa jul kanske?
  2) Att leveranserna kommer när jag är hemma på dygnet och inte behöver ta ledig från jobbet.

 • Charlotte Freij skriver:

  1) de har många av mina favoritmärken men just nu är jag på jakt efter lampa och uppskattar Petite Friture.
  2) förutom det självklara med bra information om varan så säkert betalning och enkel returhantering

 • stina Nordström skriver:

  1. Flos, Hay och Klong
  2. Att frakten ingår och snabb leverans
  Good jul!

 • Linn skriver:

  1. Pappelina
  2. Många bilder från olika vinklar och några riktiga närbilder! Ofta saknas också någon information som t.ex. om möbeln innehåller MDF och isf vilka delar. Ofta vill man ha så många olika mått som bara går att få fram för det blir krångligt värre om möbeln inte passar på platsen man tänkt. Om det är någon information man saknar om artikeln så vågar jag inte köpa.

 • Helena S skriver:

  1.HAY
  2. Jag tycker det är viktigt att möblerna inte är kopior utan designen är viktig för mig och min sambo. Vi ser och provar gärna ut möbler i butik/utställning innan vi näthandlar.

 • Malin Kinberg skriver:

  1. Design House Stockholm
  2. Att det är bra returmöjligheter eftersom man ibland chansar när man inte kan se möblerna i verkligheten innan köpet.

 • Malin Kinberg skriver:

  1. Design House Stockholm
  2. Att det är bra returmöjligheter eftersom man ibland chansar när man inte kan se möblerna i verkligheten innan köpet.

 • Louise skriver:

  1. Tom Dixon. Älskar hans underbara ljuslyktor och lampor. Nytänkande och inget man sett tidigare men blivande klassiker.
  2. Snabb leverans och fraktfritt.

 • Anna skriver:

  1. Just nu – Dirty Linen.
  2. Att varorna levereras snabbt. Att jag kan betala på ett säkert sätt, gillar faktura eller att betala direkt via min bank, inte kontokort. Att jag kan ringa till webb-butiken om jag har kompletterande frågor som jag inte får på webbsidan.
  God Jul!

 • Petra E skriver:

  1. Jag gillar Hay som har allt från möbler till inredningsdetaljer. Men också Bisley, som passar en organisationsnörd som jag.
  2. Jag tycker att det finns en sak som verkligen är avgörande vid köp av möbler på nätet och det är att det ska känns tryggt att beställa från hemsidan/företaget, vilket innebär konsumenträttigheter. Men också:
  Tydlig info om köp o betalning, leverans, retur/byte mm.
  En tillgänglig kundtjänst med bra kundbemötande (så viktigt, men tyvärr inte självklart alla gånger!). Jag vill känna att om det uppstår problem med en leverans eller en vara så kan man utan problem vända sig till en serviceinriktad kundtjänst.
  Hemsidan ska vara lättnavigerad och får gärna ha en snygg design.
  Ordentliga produktbilder och tydliga storleks- och färgangivelser.
  En inte allt för kostsam frakt eller returavgift.
  God Jul alla!
  Och Frida med samarbetspartner/annonsörer, vilka fantastiska luckor ni haft! Tack för det!

 • Linn Jakobsson skriver:

  1. String
  2. Lättnavigerad sida där det står utförlig information om produkten. Gärna många bilder som visar alla vinklar samt också gärna produkten i olika miljöer så man kan få inspiration och en bättre verklighetsbild av storlek och så vidare.
  När man väl beställt är det fint om man kan följa leveransen (om den packas, har skickats eller liknande) och även en historik på sin sida vad man köpt och när.

 • Ellen skriver:

  1) Dirty linnen
  2) Att kvalitén är att lita på så att jag slipper krångel med att returnera varan

 • Anne skriver:

  1. Englesson – klassiska och tidlösa möbler
  2. Det viktigaste är att man kan lita på försäljaren. Tydlighet vad gäller bilder och mått, att det stämmer. Och sen att man faktiskt får det man väntar sig, och hjälp med reklamationer om så inte är fallet. Det ska inte kännas osäkert eller oroligt att näthandla.

 • Niklas skriver:

  1. Röshult har mycket snygga och stilrena saker
  2. Det är många saker som spelar in när man köper möbler på nätet, du faller för bilderna och dessa får gärna vara möbeln rättvis och kanske till och med en omgivningsbild med för att få bättre uppfattning om möbelns storlek. Att fortsätta handla möbler från en hemsida ligger sedan i servicen, att produkten levereras på bra tider, bra kundservice om man har frågor samt tillgängligheten på kundservicen. När du hittar något du tycker om blir man ofta iaf jag ivrig att få svar på mina frågor rätt fort. Snabb respons ökar mitt förtroende och känslan av att man bryr sig lite extra om oss kunder. Dröjer svaren för länge åker man kanske likaväl till en butik. Sist men inte minst är retur biten viktigt och nog ofta det som oroar många när man ska handla på nätet, hur lämnar jag tillbaka det? Jag känner flera som handlar på nätet men där returern varit för jobbig så de har aldrig mer handlat där ifrån.

 • Erica skriver:

  1. Muuto 🙂
  2. Att det är fri leverans och fri retur. Hur bra foton eller måttspecifikationer det än är, så ÄR det svårt att få en tydlig bild av varan. Det kan vara färgptergivelsen på datorskärmen som spökar, eller sömmar man inte ser, känslan av materialet eller rymden i möbeln. Ja, vad som helst, som gör det svårt när man ska handla på nätet. Därför anser jag att fri leverans och retur T A och O. Utan det handlar jag aldrig. Och med den servicen vågar man chansa mer. Och man måste våga för att vinna 😉

 • Jennie skriver:

  1. Hay o GAD bla
  2. Ska jag handla möbler på nätet ska det vara en "känd" butik med bra leveranser/frakt, trevlig o bra kundtjänst vid kontakt och bra om jag vet andra som handlat där.

 • Kullberg skriver:

  1) engelsson
  2) ett inspirerande utbud där produkterna kompletterar varandra. Då kan man hitta och inspireras till helhetslösningar och köpa allt på samma ställe även om man vill köpa från olika märken. Tycker därför om när webshoppar håller sig till enhetliga stilar!
  God jul till alla härliga trendenser-läsare!

 • kajsa skriver:

  A2 collekt multi
  leverans hem rakt på plats

 • Loo skriver:

  Älskar älskar Fladdermusen – och drömmig i konjaksskinn ❤️
  Favorit i butik; Englesson. Tidlöst, klassiskt, hantverk och fina detaljer på deras möbler!
  Viktigt för shopping: smidig, gärna fraktfri, frakt.
  Bra bilder, helst i miljö och inte bara ren produkt.
  Fakturabetalning (är alltid ovillig att lämna ut kortnr etc)
  Viktigt med inspirerande bilder och gärna kompletterande sortiment!
  Överskådlig meny, lätt sökfunktion och ren layout. Blir stressad om det är för många inforutor så inget plotter!
  Tack för ett härligt läsår!
  Och God Jul!!!

 • Linnea skriver:

  Afroart, att lyckas få in den typen av produkter som standard hos inredningsbloggare och interiörtidningar är väldigt begåvat!
  Tydliga bilder och specifikationer, men även priset. Handlar jag på nätet köper jag endast om det är ett bättre pris, annars stödjer jag de traditionella affärerna.

 • Emelie skriver:

  1. Klippan för deras fantastiska yllefiltar i alla dess former och färger!
  2. Bra kvalitét, bra priser, snabba leveranser och bra kundservice om man har frågor eller om något skulle gå fel.

 • Johanna skriver:

  1. Hay, älskar dansk design
  2. Det är viktigt att det finns ett stort men noga utvalt sortiment och att företaget levererar snabbt, samt har en fungerande kundtjänst.

 • Anita Nielsen skriver:

  1) GAD för deras möbler känns verkligen gedigna, vackra träslag med så snygga kalkstenstoppar.
  2) Även om man bor i storstan, är det så smidigt att handla på nätet. Lätt att få inspiration, tydliga foton i olika vinklar och bra produktbeskrivningar

 • Johanna skriver:

  1. Chhatwal & Jonsson
  2. Att det finns mycket information om produkten så att man vet vad man köper, tydlig information om hur det fungerar med reklamation eller om man vill lämna tillbaka eller dylikt. Gärna flera och tydliga bilder på produkten, både på bara produkten och miljöbilder! 🙂

 • 1. Jag gillar &Tradition, så snygga lampor och bort – dunder läckert!
  2. Jag tycker att det är viktigt med leveransen, gärna att man kan välja leverans till dörren vid lite större möbler. Mycket information och mått på produkten och så lika bilder som i verkligheten.

 • Åsa skriver:

  1) Artform
  2) Bra bilder, utförlig beskrivning och såklart en snygg design på hemsidan.
  God jul:)

 • Helena Jacobsson skriver:

  Hay är mitt favoritmärke.
  Säker betalning är viktigast för mig.

 • Sandy skriver:

  Jag älskar i princip allt de har men framförallt Fritz Hansen "sjuan" stolarna och denna KS chair från OX denmarq. De är så vackra!
  Det absolut viktigaste när jag handlar är att det tydligt framgår i beskrivningen vilka måtten är samt vad som ingår. Utöver detta vill jag ha inspiration – bilder på produkten i olika sammanhang eftersom man lättare föreställa sig hur den skulle göra sig i sitt hem! Men det ska också vara enkelt att handla och helst ska frakt ingå och gärna returer då det förenklar allting. God Jul!

 • Johanna skriver:

  1. Dirty Linen
  2. Bra kundtjänst där eventuella returer löses på ett smidigt sätt och personalen är trevlig!

 • Madeleine skriver:

  1. Hay och Klong
  2. Bra kundtjänst, snabb leverans och högkvalitativa produkter är de tre saker jag söker efter hos en näthandel.

 • Annika Andersson skriver:

  1. Artform
  2. Bra foton, en kundtjänst dit man kan ringa och att det är lätt att returnera om jag ångrar mig eller inte är nöjd.

 • 1) Svårt, men Hay är en av favoriterna.
  2) Utbud och att man är tydlig med frakt och leveranser samt betalningsmöjligheterna.

 • Jessica skriver:

  1. Artek, alltid rätt och går aldrig ur mode!
  2. Det viktigaste är att varan är äkta och att ifall varan är skadad vid transport ersätts den med en ny utan krångel och att leveranstiden är rimlig. Ifall leveranstiden drar ut på tiden av olika anledningar är det viktigt att man som kund får veta det och blir med jämna mellanrum uppdaterad över hur det går med ens order. Ett bra kundbemötande är också viktigt och att man belönar sina kunder emellanåt, tex tidigare tillgång till rea eller speciell rabatt för tidigare kunder. Vid lansering av nya märken kan tidigare kunder få tillgång tidigare till varumärket och en rabatt.
  Tävlingar lockar också kunder till hemdsidan.

 • 1) string
  2) smidigt,enkelt o lätt och och få varan fort o på bästa sätt

 • Mona andersson skriver:

  1flingstjärnan. 2.att jag får det jag beställer, och kan byta eller ångra mig , om jag inte är nöjd. Gärna oxå möjligheter att få kontakt

 • 1. ALESSI – har redan mycket av Alessi-produkterna och älskar dom! Stilrent och snyggt, tidlöst och härligt!
  2. Att man får se realistiska bilder som är lätta att sätta i sin vardag. Så att man ser hur möblerna faktiskt blir I ETT HEM och inte bara uppställt mot en vägg. Att man får en målande bild av hur det t.ex. är att sitta på en stol, vid ett bord, i en soffa osv.
  Sen är det väldigt viktigt att det är bra villkor och kundservice vid ev ånger osv.

 • Louise skriver:

  1. Jag önskar jag skulle kunna säga ett dyrt och unikt designerföretag men jag uppskattar verkligen att Vålamagasinet säljer produkter från Afroart. Jag gillar konceptet och att man kan hjälpa genom att köpa fina produkter som är producerade med hantverkarnas bästa för ögonen, liksom återanvändning av naturresurser.
  2. Det viktigaste för mig då jag köper möbler på internet är att butiken erbjuder hemleverens till dörren kvällstid. Ett plus i sammanhanget är om leverensvillkoren är mer specifika än "vi kommer någon gång mellan 17.00 och 22.00".

 • Tilda skriver:

  1. Carl Hansen
  2. Det allra viktigaste för mig är säker betalning och enkel/kostnadsfri retur/bytesrätt. Bra kundservice!
  Sen är det superviktigt med ärliga tilltalande bilder på produkterna tillsammans med viktig och tydlig information.
  God Jul! ❄️

 • felicia kyrk skriver:

  Engelsson!
  Jag tycker det är viktigt att möblerna är av kvalité då man inte kan granska dem i verkliga livet! Därför prioriterar jag oftast varumärken jag känner till eller rekommendationer!

 • Kerstin LL skriver:

  1) FLOS
  2)
  Jag är av "den gamle stammen" och har aldrig provat att köpa möbler/prylar på nätet!
  För mig gäller det att provsitta en stol/fåtölj eller provligga en säng. Allt för mycket jobb att skicka tillbaka stora skrymmande möbler eller…???
  Små saker är nog lättare att köpa och TUSEN TACK alla ni för fina tips på nätbutiker!
  Jag ska testa någon av Vålamagasinets butiker 2016!
  "Större utbud, billigare & smidigare!"
  GodJul& Gott Nytt Inredningsår önskar jag er alla!?
  PS ! Den lyxiga vinsten ser skön ut att sitta i!

 • Marike Wikström skriver:

  1. Dux
  2. Tydliga bilder och bra beskrivning samt en väl fungerande kundtjänst som sätter kunden i fokus!

 • 1. Kristina Stark väljer jag för att lyfta fram henne bland alla giganter. Har själv här hemma det fina tändsticksfodralet och ett par ljuvliga ljusstakar. Hennes ljusstakar är fantastiska, direkt så sitter ljusen både rakt och stadigt. Priset på tändsticksfodralet är lågt. Den svarta kostar bara 160 kr!En summa alla kan ha råd med. Perfekt att ge bort som en present till vem som helst och för alla tillfällen.
  2. Bilder och mått samt gärna interiör bilder, för då är det lättare att bilda sig en uppfattning om möbeln.

 • Moa skriver:

  1. Hay
  2. Tydliga bilder som representerar möbeln tillsammans med inspirationsbilder.

 • Tommy skriver:

  1. Ox Denmarq – givetvis!
  2. Att traditionella produktbilder kompletteras med interiörbilder, instagram-bilder och recensioner så köpare enkelt kan få ett rättvist helhetsintryck.

 • Nadine Schweiger skriver:

  1) Flos
  2) Det viktigaste för mig är ett enkelt sätt att beställa och kort leveranstid. Fri frakt är också ett stort plus.

 • Christine skriver:

  1. Muuto är en favorit.
  2. För mig är det viktigt att det är god kvalitet på varan men allra viktigast är fri frakt. Annars blir det mycket dyrare att beställa på nätet än att köpa i en fysisk butik.

 • Lena P skriver:

  Hay är absoluta favoriten. Vet inte hur de bär sig åt men allt blir bara så rätt.
  Det viktigaste för mej är att jag sett produkten eller känner till tillverkaren. Visst, en bild säger mer än tusen ord, men den säger inte allt.

 • Jimmy skriver:

  1. Essem Design
  2. Utförlig beskrivning av varan med tydliga bilder.

 • Emma Bengtsson skriver:

  1. MAGIS
  2. Fri frakt och retur! Om jag ska kunna shoppa och köpa saker på internet i lugn och ro, vill jag inte oroa mig för att det ska kosta extra eller att det ska vara omständigt ifall produkten inte ser ut eller passar som jag trodde.

 • Jasmine skriver:

  1. Sika Design. De har en modern touch och traditionell komfort.
  2. Det viktigaste för mig är att färgerna återges exakt. Därav får produkten gärna vara fotad i flera miljöer. I lampljus, utomhus och i kvällsljus. En felaktig nyans kan förstöra ett helt köp.
  God Jul Frida!

 • Jenny skriver:

  1. G.A.D stilren design som är snäll mot miljön
  2. När jag handlar möbler på internet vet jag i regel vad jag vill ha och surfar inte efter inspiration. Därför är det viktigt med tydliga/ostylade bilder på produkten, mått och information om material som ingår i produkten, huruvida lädret är kromgarvat, om bomullen är ekologisk etc. Det är även viktigt med lättillgänglig kundservice via chatt, mail eller telefon om behovet uppstår.

 • Maria Jacobsson skriver:

  1.Swedese, men såklart i gott sällskap av stilfulla klassiker!
  2. Viktigt att man kan få en bra bild av möblerna eller produkterna som väl stämmer överens med verkligheten. Ifall det skulle uppstå frågor eller problem vid beställningen är det viktigt med god och lättillgänglig kundtjänst.

 • Alexander skriver:

  1 Hay
  2 bra bilder och snabb hantering!

 • Åse skriver:

  1) Foscarini
  2) bilder

 • Marie Dahlberg skriver:

  1. G.A.D. Jag älskar deras produkter och har varit dem trogna sedan jag flyttade hemifrån (och det är LÄNGE sedan :-).
  2. När det gäller inredning så vill jag gärna se den i verklig miljö så gärna fler interiörbilder. I övrigt är kundtjänsten A och O.
  Tack för en härlig kalender och så underbar produkt på själva julafton, min absoluta favoritfåtölj!

 • Sofie skriver:

  1. Hay
  2. Schysst företag (CSR) och bra produkter

 • Elli skriver:

  Ox dennark
  Snabb frakt! (Ås jobbigt att vänta länge! 😀 )

 • Sophia skriver:

  1. Handvärk (fantastiska bord!)
  2. Att alla mått presenteras och stämmer. Att produktbilderna är tydliga och rättvisa. Att samtliga materialbeskrivs samt att företaget i fråga har en CSR-policy och smidiga leveranser. Mycket som är viktigt, helt enkelt 🙂

 • Katarina skriver:

  1. VIPP
  2. Viktigast för mig är att det är en trovärdig butik som säljer originalprodukter och snabb frakt.

 • Elin j skriver:

  1. Hay är mina favoriter
  2. Det viktigaste är att det är snabb, smidig leverans och enkelt att returnera om det inte blir som man tänkt!

 • Maria skriver:

  1. Pappelina
  2. Viktigaste är snabb leverans, fri frakt och fri retur

 • Camilla Sandmark skriver:

  1.Afro Art.
  2.Eftersom man inte kan provsitta/ligga, klämma och känna så är det oerhört viktigt att det är en tydlig faktabeskrivning om möbeln. Det är den som avgör om det blir ett köp eller inte. Sen är det ju viktigt att det ska gå smidigt att returnera om det ändå blev fel.

 • Johanna skriver:

  1. Klong
  2. Det vikitigaste för mig är att det är ett smidigt leveranssätt och att det är lätt att skicka tillbaka.

 • Matilda Jensen skriver:

  1. Dirty Linen
  2. Hög nivå på kundservice och ett utbud som överträffar den fysiska handeln. Då får vi något annorlunda och ni får trogna kunder! God Jul!

 • Ingrid Jensen skriver:

  1.Afro Art
  2. Originalprodukter och snabb leverans.

 • Victor skriver:

  1. Carl Hansen
  2. Då ett köp över nätet oftast innebär ett risktagande i form av att pengar dras från kontot utan att man fysiskt har känt och klämt på produkten finns en rad olika faktorer som måste stämma. En pålitlighet i form av en bra tillgänglighet och ett gott bemötande i form av exempelvis en vänlig kundtjänst gör köpet mer attraktivt. Att själv kunna bestämma ett leveransdatum är också en fördel.

 • PiaL skriver:

  1. Engleson
  2. Om jag köper möbler på nätet så är det oftast något jag har gått och spanat på länge, så det viktigaste för mig då är priset och att jag har möjlighet att få det levererat till dörren och slipper hämta det på något utlämningsställe.

 • Frida skriver:

  1. Hay
  2. Att hemsidan är lätthanterlig och att dem har bra omdöme.

 • Jerker skriver:

  1. Englesson
  2. Att det är någon som har fotat bra, gärna i miljöer som ser naturliga ut, så man kan bilda sig en uppfattning om hur det ser ut i ett möblerat rum.

 • Hanna skriver:

  1. Afroart är en vacker färgklick.
  2. Det viktigaste är trygghet – att veta att en får ett personligt bemötande och god hjälp om det exempelvis skulle vara några problem med produkten en köpt.

 • Sandra P. skriver:

  1) Klong (passar i alla hus)
  2) smidigt leverans och return
  God Jul!

 • Johanna skriver:

  1. Gubi
  2. Rimlig leveranstid och leveransval. Sedan att hemsidan verkar vara pålitlig. Gärna bra kontaktinfo (mejl OCH telefon).

 • Sassy skriver:

  1. Jag är lite extra förtjust i HAY just nu.
  2. Många fraktalternativ, bra kundservice och stort sortiment med tydliga presentationer och mått, samt roliga tillfälliga erbjudande.

 • Veronica Öberg skriver:

  1.Hay, alla dagar!
  2.Att leveransen sköts snyggt med väl paketerade produkter, och att det finns bilder från olika vinklar på möblerna. Viktigt även att alla mått står tydligt utmärkta och gärna skötselråd:)

 • Liza maria skriver:

  1. Essem design, gjorde nyligen om hallen och blev så nöjd med hatt- och skohyllan! Klockrent!
  2. Pålitligt och att varan stämmer överens med beskrivningen. Fri frakt är alltid trevligt och gärna kundrabatter. Och det viktigaste av allt, i fall det skulle vara något problem med varan, En bra kundtjänst som löser problemen fort och är tillmötesgående.

 • irene birkeland skriver:

  oxdenmarq e min favoritt sammen med Flos. Det viktigste for meg når jeg handler på nett er at det er kort leveingstid på varen og at jeg blir oppdatert om ordren etterhver som d skjer noe med den, når den er pakkes, sendt osv:) GOD JUL

 • Robert Olausson skriver:

  1) OX Denmarq
  2) Bra och tillräckligt många bilder så att man får en bra uppfattning av varan samt flexibilitet i leveranstider och alternativ. Kommentarer från andra kunder är också viktigt.

 • Emma Granath skriver:

  1. Fåtöljen på bilden! Så snygg!
  2. Snygg design till ett rimligt pris och med smidig hemleverans.

 • Anonym skriver:

  1. Hay och Klong
  2. Tydligt sortiment! Bra bilder, flera vinklar och möjlighet att se detaljer. Tydlig produktbeskrivning. Bra kundtjänst och tydliga leveransvillkor. Sammantaget att jag som köpare känner förtroende för leverantören.

 • Linnea skriver:

  1. Hay och Klong
  2. Tydligt sortiment! Bra bilder, flera vinklar och möjlighet att se detaljer. Tydlig produktbeskrivning. Bra kundtjänst och tydliga leveransvillkor. Sammantaget att jag som köpare känner förtroende för leverantören.

 • My Samuelsson skriver:

  1. Fritz Hansen
  2. Det viktigaste är att man kan känna sig trygg med företaget. Att man kan vara säker med att leveransen kommer fram i tid och att företaget tar ansvar och löser problem om det skulle strula någon stans på vägen. Då vill man handla därifrån om och om igen!

 • Eva skriver:

  Fritz Hansen och Carl Hansen – klassiker: Alltid!
  Pålitlighet – Trygg leverans

 • Anna skriver:

  1. Normann copenhagen, vars produkter passar som handen i handsken hos oss.
  2. Två saker är viktiga, bra bilder från olika vinklar på produkten och sen snabba leveranser. Lagervaror som kan skickas inom ett par dagar är drömmen när man handlar möbler och annan inredning på nätet! (Jag känner mig dock beredd att vänta på fåtöljen längre än så om jag skulle vinna! Typ till nästa år till och med…)

 • Tessan skriver:

  1. Har en förkärlek för HAY just nu.
  2. Enkelt att navigera sig på sidan,bra bilder samt att det är enkelt att följa sin leverans.

 • Annik skriver:

  1. A2
  2. Olika alternativ för betalning tycker jag är viktigt.

 • Olivia skriver:

  1. Fritz Hansen!
  2. Det viktigaste är många och tydliga bilder, både på själva produkten och miljöbilder, samt generösa leverans- och bytesvillkor. Gärna gratis frakt och förlängt öppet köp så man hinner se möbeln ordentligt hemma!

 • Karin skriver:

  1. Jag fastnade för ADEA med deras enkla och stilrena soffor!
  2. Det är såklart jätteviktigt att måtten finns annars är det ju helt omöjligt att veta om den passar i ett dockhem eller hos jättar. Sen är det också väldigt viktigt att färgerna på bilderna stämmer, jag blandar färger hejvilt och vill gärna att de ska matcha eller mismatcha som jag vill! Bilderna ska även vara från fler vinklar, det får gärna vara lite som att man faktiskt är i affären och handlar! Och så är jag väldigt otålig så att jag vill gärna inte att leveranstiden ska vara för lång (och så ett bra fraktalternativ så att inte frakten kostar mer än möblerna)! Fast är det nåt jag helt fastnar för (som fåtöljen som finns som vinst här) så skiter jag i nästan alla mina krav och anpassar mig helt efter tillverkaren och leverantören!

 • Emma Andersson skriver:

  1. SWEDESE
  2. Vålamagasinet möbler på nätet säljer
  – med ett klick du köper och väljer
  Online man icke kan känna och klämma
  – så bilden och texten måste stämma
  Om jag en KS Chair i läder skulle vinna
  – jag skulle bli en mycket glad kvinna!
  Med stålram och finaste Argentinaläder
  – en snygg fotölj i hazelnut-kläder
  Ja en stol i siluett av en fladdermus
  – skulle förhöja känslan i mitt hus

 • Maje skriver:

  1. Klong är en favorit
  2. Bra och tydliga bilder som inspirerar!

 • Rebecca skriver:

  1. Favoritmärket är nog Louis Poulsen.
  2. Om jag är ute efter att köpa en märkesvara är företagets renomméer/recensioner av största vikt. Man vill veta att företaget är seriöst, att tidigare kunder är nöjda med leverans och service. Är det varor som inte är av kända märken är presentationen av produkten desto viktigare men såklart även det ovan. I båda fallen måste webbshoppen utstråla seriositet och vara väl uppdaterad.

 • Monika Lindh skriver:

  det fina sidobordet från G.A.D – Ala med lådor. Från de gustavianska raka linjerna till detta moderna är steget inte långt.
  Viktigast vid möbelhandel på nätet; ordentliga faktaangivelser, mått osv. Bilder med riktig färgåtergivning. Tyvärr är det lite si och så med såna basala saker.

 • Frida skriver:

  1:hay
  2 : kvalité helt klart och att det e snyggt 🙂

 • Frida skriver:

  Skickade för fort.
  1: hay
  2: kvalité, och hur dom ser ut på bild och kund omdöme om det finns. Utförlig information .

 • Sandra K skriver:

  1. Örsjö Belysning
  2. Bra produktbeskrivningar med mått/material/bilder, säker e-handel med bra fraktlösningar och en logiskt uppbyggd hemsida där det är lätt att söka och sortera produkter.

 • Kenny skriver:

  1. String
  Smidigheten, sortimentet, lättillgängligheten, fri frakt och retur. Bra kundservice, bra priser.

 • My skriver:

  1. Vitra.
  2. Ett inspirerande utbud, en bra kundtjänst samt smidig retur om något skulle bli fel.

 • Camilla Kaas skriver:

  1: Gubi!
  2: A och O är proffsigt tagna foton på möblerna. Inga detaljer får missas. Som kund måste man ha möjlighet att vrida och vända på bilden så kvaliteten motsvarar ens förväntningar på objektet. Snabb och proffsig service av personal som har STOR produktkunskap. Enkel returhantering.

 • Sara O skriver:

  WOHOOOO vilken vinst!!!
  1. Vitra
  2. Att det är en seriös återförsäljare, snabb leverans, lätt att komma i kontakt med företaget samt fri frakt!

 • Mirja skriver:

  1. Flos – En Glo-ball har stått på min önskelista länge
  2. Bra bilder från många olika vinklar och på detaljer, gärna också mijlöbilder. Tydligt angivna mått. Och så pålitliga och snabba leveranser såklart

 • Maria skriver:

  1. Klong
  2. Ärlighet, tillgänglighet och kvalitet är mycket viktigt
  När jag handlar på nätet vill jag att allt blir riktigt

 • Carina R skriver:

  1. Swedese
  2. Tydliga beskrivningar och bilder. Säkert betalningssätt. Leverans till dörren!

 • Hanna skriver:

  Hay
  Snabbt, smidigt och pålitligt!!

 • Malin skriver:

  1.) Kay Bojesen -produkter jag blir glad av när jag ser.
  2.) Säkerhet: Arbetsförhållande för de anställda men även säkerhet kopplat till trygga betalningar.

 • Ana K skriver:

  1. Georg Jensen
  2. Returrätten, bilder och information säger mycket men verkligheten är avgörande!

 • Annika Nilsson skriver:

  1) Georg Jensen
  2) Att det är lätt att returnera, reklamera och få monteringshjälp!

 • jessica skriver:

  1 Det får nog bli Eilersen
  2 Bilder, tydlighet och bra kundtjänst

 • Hans Möller skriver:

  1. Design House Stockholm
  2. Tryggt köp! Med tanke på alla kapningar i samband med kortköp online, absolut viktigt.

 • Anna NP skriver:

  Det är ju inte lätt att välja ut ett märke från en sådan samling, men om jag nu måste så…String, en uppdaterad klassiker som passar i nästan alla hem.
  Tydliga beskrivningar, säkra betalningar, seriöst företag som är kontaktbart på både telefon och e-mail.

 • Julia H skriver:

  1. Design house Sthlm.
  2. Det viktigaste tycker jag är att det är välkända varumärken, samt snabbt och fraktfritt!

 • Pernilla Ö skriver:

  1. By Lassen
  2. Bilder som speglar verkligheten och gärna i relation till något annat. Tex en golvlampa med en soffa, bord med stolar. Hjälper för att se hur stor möbeln är för även om mått finns kan det ibland vara svårt att se relationen eftersom måtten inte säger allt. Snabb leveranstid och bra kundtjänst som kan svara på ens frågor.

 • Amanda skriver:

  1.String
  2. Att man är säker på att det inte är fejk. gärna bilder med som visar hur stor den är mot en människa, och bilder på den i ett rum, så man kan få lit inspiration för hur man kan matcha den.

 • Alla danska märken såsom Georg Jensen och Holmegaard.
  Bra hemsida, fraktfritt/hemkörning, att de är bra producerade för miljön och kravmärkta.

 • Elisabeth A skriver:

  Klong
  Så mycket fakta som möjligt och gärna bra foto.

 • malin a skriver:

  1. Klong
  2. Bra content managing och bra kundomdömen är de viktigaste faktorerna för mig när jag handlar online.

 • Hanna skriver:

  1. Mitt favoritmärke på Vålömagasinet är Kasthall som gör tidlösa svenskproducerade mattor av överlägsen kvalitet.
  2. Det viktigaste är konkurrenskraftiga priser, korta leveranstider, fri frakt och retur samt att det är möjligt att få leveranser på kvällstid och hjälp med inbärning.

 • Vera skriver:

  1. Hay
  2. Det viktigaste med att handla online
  Är att det kommer hem on time
  Det är också roligt att hitta ny inspiration
  Och skönt att slippa trängas med en miljon
  För oss med funktionshinder extra vänligt
  Och snabbt och lätt och behändigt!

 • Gunilla Nordin skriver:

  Klassiska String är jag svag för,
  mina från Våla som sig bör!
  Tydliga foton, färger och mått.
  Att returnera gratis vore också flott!

 • Jennifer Joki skriver:

  1. Ox Denmarq.
  2. Att man kan jämföra priser och på så sätt få en och samma möbel billigare än om man tex. skull ha köpt i affär.

 • Cecilia Eriksson skriver:

  1. Favoritmärket är Flos. Värdesätter kvalité och design vilket jag tycker Flos står för. Älskar deras tidslösa armaturer.
  2. Jag tycker det viktigaste är hur möbeln presenteras, jag vill ha utförliga mått och möjlighet att kunna zoma och vända möbeln i fotovye för att kunna bilda sig en uppfattning hur möbeln kommer passa i hemmet. Värdesätter även god respons från kundtjänst vilket inger trygghet och gör att jag väljer att shoppa designmöbler på nätet framför i butik.

 • Henric skriver:

  1. & Tradition lamporna och denna fåtölj.
  2. Att hemsidan känns trygg, säker och är lättnavigerad (enkel). Smakfull design. Erbjuder de fri hemleverans och fria returer och har bra priser – bättre än på andra möbelsidor är det ett stort plus! Olika kampanjer beroende på säsong…

 • Ing-marie P skriver:

  1. Alessi
  2. Bilder på produkten i olika miljöer och från alla sidor underlättar oerhört. Jag är ett stort fan av sidor dr man kan lägga in måtten p sitt rum och möblera virtuellt. Handla möbler är jobbigt och bökigt så hemleverans (kvällstid) är ett måste. Leverans till tomtgräns går fetbort och är bara irriterande, hemeleverans skall vara som det låter, leverans ända hem. SEdan måste det finnas möjlighet till retur ifall produkten av någon anledning inte faller i smaken.

 • Claudia Kerttu skriver:

  1. Carl Hansen & son.
  2. Kvalité med bra pris!

 • Tiba khozestani skriver:

  1. Flos. Älskar deras formspråk!
  2. Viktigast är att produktinformation (mått material) och köpvillkor presenteras tydligt. Hjälpsam kundtjänst, generös ångerrätt och snabb leverans är pricken över iet. Även säker betalning är såklart något som påverkar och ökar pålititligheten. Om det finns bilder på möblerna i faktika rum gör bidrar det till att man lättare kan föreställa sig om möbeln funkar!

 • henric skriver:

  Vet inte om min kommentar kom med så jag provar igen.
  1. OX Denmarq
  2. Säker och trygg. Lättnavigerad (enkel) och inspirerande design. Fri hemleverans och returer. Bättre priser än konkurrenterna är stort plus och kampanjer beroende på säsong…

 • Sara Thoresson skriver:

  1. String. Drömmer om en stor kombination…
  2. Att de är snygga men också att kolla upp måtten!

 • Carin V skriver:

  1) Klong gillar jag. Finns alltid något som passar alla oavsett stil!
  2) jag tycker det är viktigt att det finns bilder, dels detaljer men även miljöbilsdefinition. Även tydliga mått och information om material etc. Sen är ju en klar fördel med att handla på nätet om man kan få hemleverans! Ofta är det stora saker och så är det skönt att det kommer ända hem!
  God jul och gott nytt år! Håller tummar och tår!

 • Micaela skriver:

  1. Jag gillar G.A.D. Enkelt, stilrent och klassiskt tänk.
  2. Det ska vara enkelt att hitta information om material, storlek och så bra bilder som möjligt. Gärna i form av en 3D-modell som man kan snurra så att man verkligen får en så bra uppfattning som möjligt om möbeln i fråga.

 • Linnea Hägglöf skriver:

  1. Jag gillar förvisso möblerna från OxDenmarq väldigt mycket, men förutom dem är jag oerhört förtjust i skåpen från A2 Designers.
  2. För mig är det absolut viktigaste att företaget jag beställer från är pålitligt med serviceinriktad personal vid behov av kontakt. Därefter kommer att det ska vara enkelt att beställa och att leveranstiden ska vara rimlig.

 • Linnea Hägglöf skriver:

  1. Jag gillar förvisso möblerna från OxDenmarq väldigt mycket, men förutom dem är jag oerhört förtjust i skåpen från A2 Designers.
  2. För mig är det absolut viktigaste att företaget jag beställer från är pålitligt med serviceinriktad personal vid behov av kontakt. Därefter kommer att det ska vara enkelt att beställa och att leveranstiden ska vara rimlig.

 • Lisa Torikka skriver:

  1. Flos lampor är jag väldigt svag för.
  2. Tydliga fotografier med hög upplösning. Både på produkt och inspirationsbilder så att jag kan zooma in på detaljer. Dimensioner och vikt angivet.

 • Anna skriver:

  1. MAVIS
  2. Att företaget andas professionalism. Företagets rykte. Hemsidans layout, bilder som presenteras och urvalet av produkter är viktigt. Allt handlar om att upplevelsen ska vara härlig och affären ska kännas trygg.

 • Lisa O skriver:

  1. Det är nästan omänskligt att tvingas välja ett varumärke hos Vålamagasinet, men med kniven mot strupen säger jag LOUIS POULSEN då bra belysning enligt mig är grunden i all bra inredning.
  2. När jag handlar inredning och möbler på nätet är det viktigaste att varan man får motsvarar bild och beskrivning på hemsidan. Vet inte hur många gånger jag förväntansfullt gått och väntat på leverans för att sedan bli grundligt besviken när produkterna väl kommer. Att handla produkter från etablerade återförsäljare som lägger en ära i att bara välja ut och tillhandahålla gedigen design och hållbar kvalitet blir därför väldigt viktigt för mig.
  Med vänlig hälsning,
  Lisa O

 • Annelie skriver:

  Design house Stockholm!
  De tre viktigaste är service i form av bra telefonsupport, tydliga bilder på produkterna samt stort utbud. Gillar blandningen av stort och smått, design i alla prisklasser!

 • 1.Klong är min favorit
  2.Att inredningen man handlar håller måttet ,har många ggr blivit besviken på färg och material när man har beställt från nätet.Och att det går smidigt att få åtgärdat om något är fel.

 • Martina skriver:

  1. FLOS (mycket jag tycker om på den webshopen)
  2. Det skall vara lätt att få det hemskickat till din dörr, snabbt mehemskicka, bra service vid komplikation skulle uppstå

 • Emma Persson skriver:

  1. Hay
  2. Det är riktigt bra om det finns 3D-bilder. Utförlig information på hemsidan och bra kundservice är viktigt.

 • Sanna skriver:

  1.I ärlighetens namn fanns det otroligt många nya varumärken för mig, vilket var riktigt spännande. Men favoriten får nog ändå bli Fatboy ett varumärke som jag känner till och i många år har drömt om att få handla ifrån.
  2.För mig är det viktigt med bra service, billig alt kostnadsfri frakt och sist men inte minst bra beskrivning av produkterna med professionella och tydliga bilder.
  Kram Sanna

 • Catrin skriver:

  1. Republic of Fritz Hansen är en favorit. Så vackra möbler och lampor som jag önskar mig…
  2. Att företaget är seriöst, kunna ringa företaget enkelt samt även maila. Bra bilder på hemsidan med möjlighet att zooma in ordentligt samt en utförlig beskrivning av varan. Väl fungerande leverans samt betalningssätt.

 • Lovisa skriver:

  1. Svårt fråga, de har många fina märken! Gillar menu mycket.
  2. Jag anser att det är viktigt med tydliga beskrivningar och mått på produkten. Sen att kvaliten är bra och bilderna rättvisa!

 • rebecka skriver:

  dirty linnen
  att bild och beskrivning stämmer med verkligheten och att kalaset blir aningens billigare än om jag släpar hem grejerna från en butik.

 • Linda skriver:

  1.Edblad
  2.en bra kundtjänst!

 • Anna-Carin skriver:

  1. Hay och House Doctor
  2. Att det finns en bra beskrivning med mått och foton. Och så är det viktigt med en bra, enkel och funktionell sida,

 • Caroline Larsson skriver:

  1. G.A.D
  2. För mig är nog det viktigaste att alla produkter har en tydlig beskrivning och att det finns mått på varorna. Även att bilderna överensstämmer med verkligheten är viktigt.

 • Tove skriver:

  1. Hay
  2. Viktigt för mig är att det är en användarvänlig sida, även att där finns exakta mått på varorna.

 • Lisa Hägglund skriver:

  1. By Lassen
  2. Inspirerande, informativt och att det är snabb hantering av beställning eller vid frågor om produkt.
  God Jul!

 • Charlott W skriver:

  1. &Tradition
  2. Viktigast för mig är detaljerna, att allt står med klart och tydligt.
  Vilket material och mått tex. Även detaljbilder och miljöbilder för inspiration.
  Hoppas på tur denna gång! Vilken önskeklapp!

 • Annika skriver:

  1. Klong
  2. Att det finns många bilder på möbeln. Gärna också inspirationsbilder där möbeln är satt i ett sammanhang. Jag har faktiskt köpt saker av hemsidor som har haft det så och blivit mer än nöjd när varan väl är hemma.

 • Sara H skriver:

  1.Hay
  2. Att det går att enkelt nå företaget genom telefon och mail. Att företaget hör av sig i rimlig tid. Känner mig även trygg om det är schyssta returrätter. Jag brukar sällan returnera men vill enkelt kunna göra detta om jag blir besviken. Företagets lyhördhet, leveransvillkor och en lättmanövrerad hemsida avgör snarare än varans pris.

 • Sara H skriver:

  1.Hay
  2. Att det går att enkelt nå företaget genom telefon och mail. Att företaget hör av sig i rimlig tid. Känner mig även trygg om det är schyssta returrätter. Jag brukar sällan returnera men vill enkelt kunna göra detta om jag blir besviken. Företagets lyhördhet, leveransvillkor och en lättmanövrerad hemsida avgör snarare än varans pris.

 • 1. VIPP
  2. En seriös och känd näthandel ska kunna ge tydlig info om varorna i bild och text, erbjuda ett bra pris, garanti/ångerrätt och snabb leverans hem till dörren. En bra kundtjänst med snabb och professionell hjälp är ett plus.

 • Sara Bengtsson skriver:

  1. Designletters, för deras enkla och stilrena design.
  2. Om man väl ska handla en ordentlig möbel så vill jag förutom bra kundbemötande (det är viktigt även då det är via nätet) veta vad jag köper. Hemsidan ska vara lockande och lätt att förstå.

 • izabella skriver:

  1. åh aldrig hört talas om vålamagasinet men har ju alla mina favoritmärken! vitra är en riktig favorit =)
  2. bra kundservice och bra prismässigt gentemot liknande webbsidor. erbjudanden faller jag lätt för.

 • Poonam skriver:

  1) Hay är favoriten!
  2) Det finns några viktiga saker. Dels är det leveransen – inte för lång leveranstid, inte för höga fraktkostnader och inte behöva sitta hemma och vänta en halv dag på leveransen och dels är det aspekten att det ska vara enkelt att returnera vid ånger.

 • Anna skriver:

  1. Givarps 2. Säker betalning!

 • Hans Möller skriver:

  1. Design House Stockholm
  2. Säker betalning, med tanke på hur kortuppgifter blir kapade på webben.
  PS nätet dog, så jag postar igen då jag inte hittar min första post DS

 • Emma Svensson skriver:

  1. HAY är en stor favorit!
  2. För mig är det viktigt ned bra kundservice, har jag en fråga vill jag gärna snabbt ha svar, av en kunnig och trevlig personal. Gärna chat när det gäller kundservice. Det är viktigt att det jag beställer finns på lager så jag inte behöver vänta på leverans så länge. Utförlig information och bilder på produkten är även det viktigt, så mAn slipper gå in på andra sidor eller produktens hemsida för att få veta mer. Gärna ett något lägre pris än på andra hemsidor, alla gillar väl att "fynda", även om det bara handlar om någon hundralapp. Sådan får det gärna vara fri frakt över en viss summa och det ska inte vara krångligt att göra en retur, helst vill jag bara klistra på en bifogad retursedel och lämna in till närmsta postombud och sen är det klart!

 • Jordan skriver:

  1. Säger jag lampe Gras
  2. Att det kommer hem till dörren är guld
  Det är viktigt för mig att måtten står utskrivna. Och bedömning från andra är oxå bra.

 • Anette Johansson skriver:

  1). Jag tycker det är mixen av alla märken, stora som små som gör sortimentet intressant och butiken till en favorit.
  2). Leveransentiden. Jag vill inte få ett leveransbesked med ett tidsspann på flera timmar.

 • Anna skriver:

  1.GUBI
  2. Det finns så mycket som är bra med en online butik.
  Men utan tvekan det viktigaste tycker jag är:
  Tillgängligheten
  -finns lätttillgängligt för alla vart man än bor
  -tillgängligt dygnet runt för inspiration och shopping
  -lättillgänglig kundtjänst
  -lättillgänglig sida där man blir inspirerad av produkterna
  -lättillgänglig information om produkter såsom mått, inspirationsbilder, produktbilder från alla vinklar

 • S. Stordal skriver:

  1. Ox Denmarq
  2.

 • S. Stordal skriver:

  1. Ox Denmarq
  2. Fri frakt och snabb frakt!
  Jag tycker det är viktigt med bra bilder av produkten, helst från olika kanter och i olika miljön. Jättebra om andra köpare kan posta sina bilder – länk från instagram eller annat.
  Håller tummarna!!

 • S. Stordal skriver:

  1. Ox Denmarq
  2. Fri frakt och snabb frakt!
  Jag tycker det är viktigt med bra bilder av produkten, helst från olika kanter och i olika miljön. Jättebra om andra köpare kan posta sina bilder – länk från instagram eller annat.
  Håller tummarna!!

 • S. Stordal skriver:

  1. Ox Denmarq
  2. Fri frakt och snabb frakt!
  Jag tycker det är viktigt med bra bilder av produkten, helst från olika kanter och i olika miljön. Jättebra om andra köpare kan posta sina bilder – länk från instagram eller annat.
  Håller tummarna!!

 • Caroline j skriver:

  1. Tom Dixon
  2. Lättmanövrerad webbsida, läsa omdömen, betalningsalternativ, hemkörning, exakta leveranstider, gärna att kunder kan ladda upp egna bilder på möbler då det är enklare att få en uppfattning om hur möbeln ser ut i "ett riktigt hem", kundservicen är viktig, många företag erbjuder chatt funktion vilket är bra.

 • Lina H. skriver:

  1. Hay
  2. Att hemsidan går lätt att navigera på och att den är mobilanpassad. Bra bilder 360 grader vinkel, tydliga med alla färger som finns att välja, gärna även i hemmiljö. Bra möjligheter för leverans och kontakt med kundtjänst. Säkrad betalning.

 • Nadja F skriver:

  Hej!
  Detta är verkligen en tävling man vill vara med på! 🙂
  Svar:
  1: Flos är favoritmärket hos Vålamagasinet och annars med.
  2: Det viktigaste är hantverket. Det ska vara gjort med stil och finess och med omtanke för miljö, djur, natur och människan. Hemsidan skall vara lättbegriplig och tydlig. Kundservicen skall vara tillmötesgående och vänlig. Säkra betalningar med möjlighet till räntefri delbetalning. Billig och bra frakt.
  Vänligen
  Nadja
  ´`· .(*·.¸(`·.¸ ¸. ·*}¸.·*).·´ `.·»
  «·.´.¨*·.¸ God fortsättning! *.·*)*`.`.·»
  ·´`· .(¸.·´(¸.·* *· ..)`·..).·´ `.·»

 • Anna L skriver:

  1. Flos
  2. God vägledning och inspirationsbilder/filmer ur många vinklar med fyllig information

 • Pierre Sand skriver:

  1. Gant
  2.Bra prisinformation och köp, samt leveransvillkor.God kvalitet alltid och väl presenterade produkter.

 • Stina skriver:

  Flos är en av många favoriter hos er!
  Det viktigaste för mig är att det är säker betalning!

 • Emma L skriver:

  1) Kay Bojesen. Träfigurerna är helt magiskt fina.
  2) För mig är det viktigt med tydlig leverans- och prisinformation, gärna skötselråd (om några särskilda sådana finns) redan på produktsidan så man ser om något särskilt krävs. Det är viktigt att hemsidan jag handlar från är lättnavigerad, snygg och gärna med lite tips eller inspirationsbilder.
  Nu håller jag tummarna att 2016 blir året då min drömfotölj äntligen får flytta in hos mig. Ni anar inte hur glad jag skulle bli, fotöljen har varit högsta inredningsdrömmen så länge nu.

 • Alice skriver:

  1. Favoritmärke är just OxDenmarq eftersom vi älskar "Läderlappen" här hemma! To die for!! Den skulle stå som en riktig eyecatcher i vårt svartvita hem på hedersplatsen i vardagsrummet.
  2. Fördelarna med att handla på nätet är många. Och då är det viktigt att ett internetföretag kan erbjuda följande tycker jag;
  Ett brett och uppdaterat utbud. Jag vill få till mig det senaste som jag ser i bloggar och inredningsmagasin. Det väcker min köplust. Därefter vill jag som kund få bra leveransvillkor. För det kan vara avgörande ifall det blir ett köp eller inte.

 • Lisa skriver:

  Favorit är Carl Hansen, dansk design när den är som bäst.
  Shopping på nätet ska vara tydlig gällande material, pris, färg, leveranstid osv. Sen fina bilder där man kan vända och vrida på varan!

 • Frida skriver:

  1. Favoritmärket är Flos, pga alla fina lampor!
  2. Ett brett utbud och bra med information. Både angående mått och många bilder från många vinklar.

 • Ingela skriver:

  1. Swedese
  2. Att det är tillgängligt för alla oavsett var du bor. Snabb leverans, bra kundsupport, tydliga bilder och bra fakta.

 • Emmi skriver:

  1. ByLassen
  2.
  ● bra bilder från alla synvinklar av möbeln
  ●att det står tydligt; mått, pris, färg och leveranstid

 • Eva Gunilla skriver:

  VOICE, valmöjligheten, designen och de moderata priserna.
  En sökmotor som är enkel och lättmanövrerad. Tydliga produktinformationer, betalnings- och leveransvillkor. En fysisk kundkontakt.

 • Emelie S skriver:

  1. Min favorit är utan tvekan Hay! Har både stora möbler som klädhängare hemma och små prylar som sax och glas från märket.
  2. Det är lätt att orientera sig på sidan och hitta det man söker, sidan känns pålitlig genom att läsa leveransvillkor etc, bra produktbeskrivningar och bilder.

 • Louise Jannesson skriver:

  1. HAY
  2. Att det finns en noggrann utförd beskrivning till varan, material, storlek med mera. Även att man har möjlighet till retur till rimligt pris om varan inte skulle se ut som förväntat eller inte passa i hemmet. Jag tror det gör att fler vågar att köpa möbler på nätet istället för i butik.

 • Maria W skriver:

  1. Just nu är mitt favoritmärke Louise Roe
  2. Viktigt att det är lätt att navigera runt på sidan, tydliga bilder och beskrivningar och gärna inspirationsbilder med olika stilar och miljöer.

 • viktoria skriver:

  1. Många favoriter men jag väljer Alessi för deras snygga, annorlunda och ibland lite knasiga design!
  2. Att beskrivningar och bilder motsvarar verklighet. Även att de håller av de lovar ang leverans.

 • Anonym skriver:

  1. Flos eftersom jag älskar lampor!
  2. Bra leveranstid, lätt att hitta på hemsidan och smidig utcheckning när man kommer till kassan.

 • Kullberg skriver:

  1) G.a.d
  2) Jag värdesätter trovärdighet högt. Känner jag förtroendet för återförsäljaren elimineras eventuell oro kring betalning, returer och så vidare. Om jag dessutom upplever återförsäljaren som stilsäker (som vålamagasinet som är magiker när det kommer till att handplocka vackra ting!) så inspireras jag till att upptäcka varumärken och produkter jag kanske annars inte tittat på. Trygghet och inspiration är därför mina ledord när jag internetshoppar! God jul!

 • Ph skriver:

  1) älskar flos
  2) internetshopping har många fördelar gentemot fysisk, nackdelen är att det är förknippat med en större risk. För att öka trygghetskänslan och reda ut frågetecken tycker jag därför alltid att det är tryggt med kundservice vis telefon. Det är sällan man har tid att sitta och maila fram och tillbaka och ibland kan det vara svårt att formulera sina funderingar i mail.
  God jul till både vålamagasinet (bor i Uppsala och AVGUDAR er butik, det är min sjunde himle haha!) och trendenser! Fortsätt med ert fantastiska jobb att inspirera och fylla våra hem med vackra saker 2016! Kramar

 • Magdalena skriver:

  Hej!
  1) String – ny som gammal, mixat, bästa hyllsystemet genom tiderna.
  2) Internetshopping kan många gånger vara en mycket bättre upplevelse än butikshopping – om webbsidan erbjuder:
  – bra bilder på produkten, mot olika bakgrunder och olika ljus, från alla vinklar
  – tydlig beskrivning av produkten, mått, material, tillverkning
  – och även komfortbeskrivning, hård, mjuk, fast etc.
  – en varukorg som kommer ihåg ditt val från senaste fönstershoppingen.
  – snabb och trevlig kundservice, som INTE erbjuds via ett pop-up fönster var tredje sekund.
  – enkelt utcheckning med olika betalningsalternativ och leveransalternativ.
  – tydligt leveransbesked.
  – och gärna ett uppföljningsmail, gick leveransen bra? Är kunden nöjd? Etc.
  Fortsatt god jul och ett kommande gott nytt år!

 • Caroline skriver:

  1. Skultunas produkter för de glimmar så fint på bilderna och man blir inte besviken i verkligheten heller.
  2. Förtroende för webbutiken och det ska kännas lite lyxigt att handla fastän man inte gör det på stan. Vackra bilder och att material och storlek tydligt framgår tillsammans med märket på produkten och enkelhet i hur betalning samt leverans går till.

 • Claudia Ring skriver:

  1. Svårt – men Linie design är jag förtjust i!
  2. Lättnavigerad hemsida där det även finns information om produkterna – dvs storek, material, design osv. Detta samt möjlighet till kundservice är det viktigaste för mig! Sen skadar det ju inte att kunna gå i den fysiska butiken också, så som är fallet gällande Våla 🙂

 • Hanna Widell skriver:

  1⃣ H A Y
  2⃣ Frilagda bilder O C H inspirationsbilder, säker betalning, "andra har tittat på/handlat", kundtjänst, kundkommentarer.

 • Helena skriver:

  1. Hay
  2. När jag handlar på nätet vill jag att:
  – Layouten på hemsidan är snygg och lättnavigerad
  – Det finns ett bra utbud av varumärken
  – Bilder är fina samt att mått på produkterna är angivna
  – Det finns inspirerande bilder där produkterna är placerade i en miljö/ett rum
  – Betalning och leverans är säker

 • Jens Zackaroff skriver:

  1. Flos
  2. Fria returer med förtryckt retursedel. Att mått tydligt framgår på sidan. Tydliga leveranstider.

 • Ulrika L skriver:

  Hej!
  1. Gubi, helt fantastiska speglar. Drömmer om en till vår nybyggda hall.
  2. Trovärdighet – kännas tryggt och säkert att handla. Kundservice, säkra leveranser och betalningsalternativ.
  Proffesionalitet – snygg layout och design, bilder med full beskrivning med mått, material och skötselråd mm.

 • 1.EDBLAD och en massa fler…
  2.Stort utbud av varumärken med kvalite`.
  Bra priser,tydlig beskrivning och bilder.
  Pålitligt företag ,säker betalning med bra kundservice vid ev. fel .
  Att man får det man förväntar sig annars retur utan problem.

 • Anna Å skriver:

  1. Fritz Hansen. Tidlöst och klassiskt!
  2. Vill att butiken känns seriös, har bra kontaktmöjligheter, bra hemsida, bra information om frakt och återköp – samt självklart bra utbud!

 • Helena 888 skriver:

  1. Vitra
  2. Ordering och reda! Tydliga menyer och logiska kategorier, enkelt att hitta kontaktuppgifter och köpvillkor. Bra hantering av returer och reklamationer är jätteviktigt, då återkommer jag gärna! Bra och komplett beskrivning av produkter, vill inte behöva söka på annat håll. Bra foton och helst miljöbilder. Gillar inspirationssektion och det får gärna finnas en blogg med tips och presentation av nyheter. Sedan är det viktigt med driftsäkerhet förstas! Och slutligen gillar jag bra priser och lite variation med kampanjer 🙂

 • Charlotte Bladh skriver:

  1. HAY Jag <3 deras prisvärda och nytänkande design
  2. TYDLIGHET, KORREKTA MÅTT OCH RÄTT FÄRGÅTERGIVNING SAMT SNABB LEVERANS Det finns inget värre än att få känslan av att ha "köpt grisen i säcken" och inta ha en aning om vad man faktiskt har beställt. Är förväntningarna rätt och stämmer med bilden på nätet så blir kundnöjdheten som högst! Sedan skall varan levereras på tid och i oskadat skick. Minst lika viktigt som allt det andra!

 • Annika/Resfredag skriver:

  1. Design House Stockholm, de har så himla fina grejer.
  2. För mig är det viktigt med tydliga leveransvillkor och en trevlig kundservice!

 • SVAR:1: Hay, Ingelsson, String mm mm 🙂
  SVAR:2: Brett utbud, till humana priser och bra presenterat på ett lättförståligt sätt , helt enkelt bäst 🙂

 • Sofia W skriver:

  1. Afroart – färgstarka och grafiska textilier och ett designföretag som även hjälper andra i världen.
  2. Service och möjlighet till leverans när och vart det passar kunden.

 • Jenny skriver:

  1. Lampe Gras
  2. Säker betalning och leverans är såklart väldigt viktigt. Men sedan också hur websidan ser ut, om den är användarvänlig, bra bilder – gärna inspirationsbilder/miljöbilder. Tycker även att kundkontakten är väldigt viktig, det ska vara lätt att få tag på kundtjänst och snabbt svar på mail.
  GOD FORTSÄTTNING!

 • Emilia skriver:

  Det är helt galet, för på HELA Våla Magasinet så är det just den fåtöljen som är min absoluta favorit.
  Det viktigaste med möbelhandel på nätet är, åtminstone för mig, att jag kan få min beställning fraktad hem till dörren. Det slår högre än både pris och utbud i min värld.
  Kul tävling, magiskt pris och underbar blogg!

 • Birgitta skriver:

  1.Oj, så svårt att välja men jag väljer Pappelina för ett nytänk när det gäller plastmattor.
  2. Säker betalning med snabb leverans och bra kommunikation via mail.

 • Helena skriver:

  1. Design House Stockholm, skulle kunna välja vilken produkt som helst ur sortimentet.
  2. Tydliga bilder. Närbilder på detaljer och struktur och gärna någon där möbeln är placerad i en miljö som den kan tänkas bli placerad i.

 • Helena k skriver:

  1 ox denmarq. Älskar älskar älskar deras stilrena möbler. Vinsten är to die for
  2. Bilderna är ju A oxh O när man näthandlar. Färgerna måste vara tydliga, detaljer måste syndas. Jag skulle dock vilja kubb titta på möbeln från fler vinklar.

 • Olivia skriver:

  1. Jag skulle nog säga chhatwal and Johnsson, med små medel som en kudde eller matta kan man förändra en hel inredning. Det är toppen och chhatwal gör så fina saker!
  2. Det viktigaste när jag handlar måste jag ändå säga är priset, fri frakt, och där jag kan få ex studentrabatt. Känns som att de flesta företagen på nätet har koll på typ betalning och leveransvillkor men där man verkligen kan urskilja sig är på priset!

 • Ingela L skriver:

  1) Klong
  2) Att man kan få känslan av att köpa i butik fast det är på nätet. Har man frågor ska man kunna få bra svar på ett eller annat sätt. Samt att hemsidan är begriplig – som frakt, utbud osv. Och lätt att hitta det man söker – eller bara få härlig inspo. Sådant uppskattar jag!

 • Caroline skriver:

  1.
  Hay. En doft av Köpenhamn, rakt in i mitt vardagsrum som inte alls finns i en vacker sekelskifteslägenhet med skyhögt i tak ett stenkast ifrån Kongens Nytorv, utan bara i en enkel villa i en normalstor svensk småstad!
  2.
  Serviceminded kundtjänst
  Olika betalningsalternativ
  Säker betalning
  Tydliga och informativa säljbilder på produkten
  Frakt till valfri adress!

 • Hrnric skriver:

  Provar igen:
  1. OX denmarq och &otraditionella
  2. Sidan ska vara säker och trygg att handla på. Hemleverans och fria returer – stort plus! Snygg, inspirerande och enkel design (det ska vara lätt att handla). Tydliga beskrivningar av produkten. Gärna bättre priser än på andra sidor och kampanjer beroende på säsong! Håller tummarna 🙂

 • Henric skriver:

  Provar igen (blev lite stavfel):
  1. OX denmarq och &tradition
  2. Sidan ska vara säker och trygg att handla på. Hemleverans och fria returer – stort plus! Snygg, inspirerande och enkel design (det ska vara lätt att handla). Tydliga beskrivningar av produkten. Gärna bättre priser än på andra sidor och kampanjer beroende på säsong! Håller tummarna 🙂

 • AnnelieP skriver:

  1. Engelsson
  2. Bra bilder, i flera olika vinklar, och i ett sammanhang. Säker betalning och snabb leverans.

 • Sofie skriver:

  1. Skultuna – klassiskt och alltid gångbart.
  2. Att hemsidan är lättmanövrerad och har bra bilder och produktbeskrivningar. Gäller både möbler, och andra nätköp.

 • Helena Karlsson skriver:

  1. by Lassen har så mycket fint. Trendigt men ändå tidlöst!
  2. Det viktigaste är säker betalning men också att leveransen funkar som den ska

 • Madeleine skriver:

  1. String
  2. Att det ska passa det rum jag vill ha möbeln i samt att det ska passa den stil jag gillar.

 • Malin Persson skriver:

  1. Lilla bruket – som ger mig en liten injektion av västkusten och påminner mig om det vackra Sverige och livet vid havet, varje dag.
  2. För mig är det viktigt att det är enkelt och säkert att handla möbler över nätet. Jag brukar även påminna mig om att det är långt ifrån alla som har tillgång till det utbud av möbler som vi har tillgång till via internet. Jag ser det som någonting positivt men är mån om att inte ta det för givet!

 • Maja skriver:

  String
  Att måtten stämmer och framförallt färgerna!

 • Cecilia skriver:

  Hej!
  1. G.A.D – jag tröttnar aldrig, lika tilltalande som naturen.
  2. Att jag direkt ser vad frakten kostar och hur lång leveranstiden är. Det är ofta det som avgör vilken leverantör jag väljer när det handlar om dyrare designprodukter.

 • Nickan skriver:

  1: Bsweden
  2: Att vi vet att kvalitén är bra på det vi ska köpa. Vi vill gärna klämma och känna innan så vi gör en utflykt (vi bor i en småstad) till en butik med stort utbud så att vi kan passa på att klämma på flera saker som vi önskar. Då har vi koll på det vi söker och kan sedan sitta hemma och klicka oss fram till det vi vill köpa utan att tulla på kvalitén. Fri hemkörning styr oftast valet av nätbutik om priserna är snarlika.

 • Mirva skriver:

  1. HAY
  2. Att det finns mått, färger, material samt ordentliga produktbilder; gärna placerade i en riktig miljö för att ge en ännu bättre bild av hur produkten ser ut i verkligheten.

 • Frida skriver:

  1. Dirty linen – vilka fantastiska sängkläder!!
  2. Det som är avgörande för mig är trygga och smidiga betalningsalternativ. Jag har många gånger avbrutit köpet på grund av dåliga betalningsalternativ och letat vidare till annan sida som erbjuder bättre lösningar. Så helt klart avgörande för mig!

 • Nermina skriver:

  Detta är en drömvinst har varit inne och tånat efter denna ett bra tag, älskar stilen och skinnet som bara blir vackrare år efter år.
  1. Ox Denmarq är favoriten!
  2. Det viktigaste för mig när jag handlar möbler online är att se möbeln i olika vinklar, flera bilder helst att möbeln är i ett arrangemang, att det finns tydlig information om möbelns utförande samt mått, att det är tydlig leveransinfo.

 • Nermina skriver:

  Detta är en drömvinst har varit inne och tånat efter denna ett bra tag, älskar stilen och skinnet som bara blir vackrare år efter år.
  1. Ox Denmarq är favoriten!
  2. Det viktigaste för mig när jag handlar möbler online är att se möbeln i olika vinklar, flera bilder helst att möbeln är i ett arrangemang, att det finns tydlig information om möbelns utförande samt mått, att det är tydlig leveransinfo.

 • Anki Demref skriver:

  Jag tycker om GAD, bland många. Klassiska, välgjorda möbler. Genuint hantverk.
  Ska jag handla online måste det vara smidigt! Jag vill kunna handla enkelt oavsett plattform och device, och utan alltför många klick osv. Det är också viktigt att få en realistisk bild av varan. Så gärna en bild i autentisk miljö. Självklart ska alla mått osv finnas med, och foton från alla vinklar. Gillar också att köpare få ge omdöme som andra köpare kan ta del av.

 • Maria skriver:

  Bestlite är favoriten.
  Tydliga mått, produktbeskrivningen och omdömen är viktigast.

 • Karin skriver:

  1. Fritz Hansen! Vilka fantastiska saker de gör!
  2. Bilder är superviktigt! Om jag inte har sett varan "på riktigt" så vill jag gärna se varan utifrån så mycket bilder som möjligt. Att det är fraktfritt brukar locka mig som köpare, samt att det är en pålitlig butik med gott omdöme!

 • Erika Nilsson skriver:

  1. Just nu är favoriten Klong med sitt breda utbud.
  2. Det viktigaste online är att man känner sig trygg, har tyvärr erfarenhet av näthandlare som varit stygg. Vidare är det viktigt att det med precision anges mått, man vill ju att resultatet ska bli som man förutspått. Konkurrenskraftigt pris och många bilder är också att föredra, nu håller jag tummar och tår för fåtöljen jag så gärna vill ha.

 • Cecilia skriver:

  1) Foscarini
  2) Att bilderna på varorna är tydliga, zoombara och representativa!

 • Lina skriver:

  1. Just Ox Denmarq är favorit varumärket och jag bara älskar denna klassiska fåtölj som jag länge drömt om.
  2. Det viktigaste för mig är att det är en utförlig presentation av varan, bra bilder och att alla mått finns med i beskrivningen. Självklart är info om pris, leveranstid och eventuell leveranskostnad också väldigt viktigt.

 • Johanna S.O skriver:

  1. Klong
  2. Att det finns mycket bilder, gärna bilder där produkterna används eller står i ett sammanhang. Att alla mått finns med.

 • Lina skriver:

  1. Det är just Ox Denmarq!
  2. Snygga och många bilder, och mycket info om produkten samt mått 🙂
  God jul!!

 • Lovisa skriver:

  1. Ire möbler är min absoluta favorit. En sån soffa har jag drömt om i många år.
  2. Trygghet, tydlig information om mått och material och bilder ur flera vinklar för att inte få en överraskning på hemmaplan.

 • Lovisa skriver:

  1. Ire möbler är min absoluta favorit. En sån soffa har jag drömt om i många år.
  2. Trygghet, tydlig information om mått och material och bilder ur flera vinklar för att inte få en överraskning på hemmaplan.

 • Petra skriver:

  1.string 2. Viktigast är att varan är presenterad på ett sånt sätt att den motsvarar mina förväntningar och självklart ska betalningen kunna ske på ett tryggt och säkert sätt.

 • Daniel skriver:

  1. Muuto
  2. Dagens butiker på nätet har oftast liknande system som man känner igen och gör en trygg i sitt shoppande, så jag tycker att det viktigaste och det som skiljer butikerna åt är produktbilderna. Något många saknar är bilder på produkterna i en "verklig" miljö. Antingen saknas sådana bilder helt eller så är miljön alldeles för tillgjord och konstnärlig vilket absolut inte ger en en känsla av hur det kan se ut på riktigt vilket försvårar beslutet att handla.

 • Heidi skriver:

  1. G.A.D
  2. Att alla mått på möbeln står tydligt och även material info ska vara korrekt.

 • Carina skriver:

  1. Flos
  2. Lättillgänglig & trevlig kundtjänst samt mått & bilder 🙂

 • Caroline skriver:

  1. Svårt att välja mellan alla fantastiska varumärken, men eftersom jag drömt om just denna fåtölj så måste det bli Ox Denmarq.
  2. Tydliga bilder (fler av samma produkt), informativa produkttexter, snabba leveranser, kunnig kundservice, tydliga leveransbekräftelser med länk där du enkelt kan spåra ditt paket, bra utbud, fina och inspirerande nyhetsbrev med bra kampanjer.

 • Maria W skriver:

  1) Svåååårt – men Klong!
  2) Att mått, material och färg är tydligt beskrivna. Trygg och säker betalning och leverans. Och OM man inte är nöjd – bra kommunikation och smidig returnering!
  Wiiiiiii – fy attans vad jag hoppas!!!!!!!!

 • Sandra skriver:

  1: HAY
  2: Att det finns tydliga bilder samt en tydlig produktbeskrivning.
  Ett extra plus vid kort leveranstid!

 • Josefin N skriver:

  FLOS
  Lättnavigerad hemsida och inspirationsbilder på produkten är det som jag anser viktigast. Produktinformation och säkerhet i betaltjänst likaså.

 • Caroline skriver:

  1 Vitra
  2 Att företaget är pålitligt med bra leverans och returvillkor, tydlig information och beskrivningar och sist men inte minst att jag blir inspirerad hur jag kan inreda med produkterna!

 • Jessica skriver:

  1. Hay
  2. Inspirationsbilder, på föremålet i stylade inredningsexempel.

 • Jessica skriver:

  1. Hay
  2. Inspirationsbilder, på föremålet i stylade inredningsexempel.

 • SofiaS skriver:

  1. Jag fick upp ögonen för Örsholmsstaken förra vintern och nu står den högst upp på önskelistan. Så fin och en riktig favorit.
  2. Det viktigaste för mig när jag handlar möbler är att företaget har bra kundservice. Att frakt, leverans- och returvillkor är bra. Och jag gillar även bra kundtjänst dit man kan ringa och få svar på sina frågor. Det är även bra med stora tydliga bilder, samt bra produktinformation och en lättnavigerad sida.

 • Carola skriver:

  1. by Lassen
  2. Bra och tydliga bilder utan filter, så att jag som kund kan se den "riktiga" färgen, så nära det nu går på en dator. Det måste finnas en inzoomningsfunktion. Bra och lättillgänglig kundservice med kunnig personal.

 • Tess skriver:

  1,älskar lamporna från Le Klint så det får klassas som favoriten
  2, Att det går att välja hemleverans utan att behöva betala skjortan samt att man har möjlighet att beställa hem tygprover och gärna färgprover på varor.

 • 1) Nybliven tvåbarnsmamma som är sååå trött tänker bara "Engmo Dun". Hallelujah! Ett hav av fluffiga sköna kuddar och varma täcken. I love it!
  2)
  TILLGÄNGLIGHETEN – Att det går att kontakta företaget och få personlig respons inom ett dygn.
  HEMSIDAN – Hemsidan ska vara inspirerande med tydliga produktbilder. Den ska vara lättnavigerad och inbjuda till köp. Inte för krånglig – sådant avskräcker.
  SOCIALA MEDIER – Visa företaget. Genom uppdateringar på Instagram/Facebook. Ha tävlingar, erbjudande, inspirerande bilder. Jag vill att min näthandlare engagerar sig i sina produkter och kunder.
  SÄKERHETEN OCH LEVERANSEN – Trygg och smidig affär, inga konstigheter vid returer och en rimlig leveranstid samt fraktkostnad.
  Uppfyller en nätbutik ovanstående önskemål, samt har produkter som intresserar mig, så är jag en garanterad kund. För näthandel ÄR smidigt, så är det bara!

 • Anna-Maria skriver:

  1. Det är Louise Poulsen
  2. Tydliga bilder med mått och materialbeskrivning
  Att det finns en tillgänglig kundtjänst
  Möjlighet till retur

 • Åsa A skriver:

  1. Flos. Älskar lampor och Flos har många av mina favoriter.
  2. Väl emballerade varor som levereras inom utlovad tid. Dessutom skall eventuella reklamationer hanteras snabbt och smidigt.

 • Tove Holmberg skriver:

  1. Kan inte säga annat än Carl Hansen & Søn! Fantastiska och tidlösa möbler!
  2. Allra viktigast för mig är tydlig produktbeskrivning med mått, material och bilder i olika vinklar!

 • GS skriver:

  1. by Lassen (och de övriga danska märkena)
  2. Bra bilder och produktbeskrivningar med mått etc. Tillgänglig och trevlig kundtjänst, bra leverans- och returvillkor (tex möjlighet att få större möbler inburna och att emballage tas av och forslas bort av leverantören.)

 • Anonym skriver:

  1. Klong
  2. Enkel orderläggning och tydlig information om betalning och när leverans kan förväntas.

 • Stina skriver:

  1. Klong
  2. Enkel orderläggning och tydlig information om betalning och när leverans kan förväntas.

 • Sarah skriver:

  1. String
  2. Tydlig info, smidig leverans och bra bilder ur tydliga vinklar!
  God jul och Gott Nytt År!

 • Kullberg skriver:

  1) G.a.d
  2) När möblerna anländer hem med posten är fria byten och returer måsten.
  Skarpa bilder i vinklar olika är viktigt för att möbeln inte från uppfattningen skall avvika.
  Bra service och kundtjänst om det skulle hända nåt hemskt.
  Länge har jag drömt om denna fladdermus skulle svimma av lycka om den vanns till mitt hus!
  God fortsättning & gott nytt år!

 • Anna skriver:

  1. OxDenmarq pga just den fåtöljen! Har drömt om den så länge.
  2. Att det är ett känt företag med goda rekommendationer så att man känner sig trygg med kvalitet, betalning, frakt och service.

 • eva skriver:

  1. Jag tycker danskarna gör så vansinnigt fina möbler, OX Denmarq är grymma, sedan Lovely Linen är ju alldeles underbara.
  2. Det är superviktigt med riktigt bra bilder, att det är bra upplösning och att man kan zooma ordentligt. Dessutom är det superviktigt med säker betalning/återbetalning och bra service.

 • Mia Lundqvist skriver:

  1.Vipp
  2.Flera bet.alternativ, fraktfritt eller billig frakt, snabb leverans.
  Beskrivning, mått mm kan man alltid kolla på tillverkarens sidor m fl.

 • Louise skriver:

  1. Dux
  2. Det är viktigt för mig att handla från en "välkänd" sida. Jag vill dessutom gärna att sidan är lättnavigerad och överskådlig. Bäst är om det är lätt att specificera sökningar genom olika kategorier, varumärken, färg och pris. Jag vill kunna hitta det jag letar efter men gärna få tips jag inte har räknat med. Tex genom "du kanske också gillar den här.." eller genom kollage eller fotografier med ett flertal möbler och inredningsdetaljer. Eftersom jag är intresserad av möbler som helhet så vill jag gärna också ha möjlighet att kunna läsa en kort text om varumärket, designern, produkten och kort om produktion. Jag tycker också att det är viktigt att man kan se en bild på just den produkten jag letar efter, både i storlek och färg.
  Det är viktigt att jag känner att man erbjuds en god service, så som hemleverans och flexibel kontakt med företaget. Det är även viktigt att priset ligger någorlunda i nivå med den övriga marknaden även om jag gärna betalar mer för god service.

 • Beata skriver:

  1. Eilersen, ny bliven ägare av deras fantastiska soffa.
  2. Många bilder av en och samma möbel som man kan hitta, desto bättre. Då har man möjlighet att lägga märke till detaljer som man första kanske inte tänkte på. I kvalité det är detaljer som pratar sin klara språk.

 • Emma A skriver:

  Åh vilken drömvinst alltså!!
  1. Väldigt svårt eftersom Vålamagasinet har typ alla mina favoritmärken. Men jag säger Hay – sjukt snygga grejer, vill ha allting!
  2. Det viktigaste är att sidan funkar smidigt även från iPad och iPhone, samt att leveransen är smidig, snabb och helst gratis… Jag tror hellre man skulle köpa en möbel för 400kr mer med gratis hemleverans än 400kr billigare med en leveransavgift på samma summa.

 • Maja skriver:

  1. OxDenmarq bland många andra favoriter förstås
  2. Att kunna få möbeln inburen, inte bara levererad till gatan. Försök konka in en 180cm säng alldeles själv!
  God jul!

 • Emelie skriver:

  1. OX DENMARQ
  2. Det viktiga är att hemsidan ger ett tryggt och proffsigt intryck med layout och information. Leveranstid och frakt spelar också stor roll.

 • ida skriver:

  1. ox denmarq
  2. bilder, inspiration, beskrivning och mått, lätthanterlig hemsida (gärna mobilvänlig),

 • Wibeke skriver:

  1. Hay
  2. Enkel retur – stora möbler som ska packas ned i förpackning igen, tas till postombud som inte tar emot så stora paket så man får åka till något större postombud – är helt jobbigt och kan göra att man drar sig för att beställa stora möbler. Man ska kunna känna dig trygg med att man får hjälp med fraktsedel och kanske till och med fraktsätt genom anvisade fraktombud etc.

 • 1) FRITZ HANSEN
  2) Viktigt för mig med online shopping är att informationen kring produkten är tydlig och att alla mått finns. Men också att man inte glömmer inspirationen bara för att det är online.

 • Jeanette R skriver:

  Ox Denmarq helt klart! Deras underrede till stol och bord är både snyggt och smart!
  Att produkten inte finns i de lokala butikerna, men om så skulle vara att priset är betydligt lägre. Att finna det som känns udda till i mitt tycke bra pris känns perfekt på alla sätt och vis. Presentationen förutsätter jag är bra, annars är butiken inget att ha.

 • Kerstin skriver:

  1) DAVID DESIGN
  2)
  VIKTIGT är att kunna hämta ut sin beställning på ett ställe där man slipper stå i en lång Ica-matkö eller i någon tobaksaffär där tips-kunder uträttar sina affärer medan man ibland får vänta LÄÄÄÄÄNGE på sin paket!
  "Jag saknar gamla postutlämningen!"
  GOTT NYTT UTLÄMNINGSSTÄLLE 2016!
  PS! En röd fladdermusfåtölj ägde jag på 50-talet! Kul att se den igen!
  Jättefin vinst!

 • Anna skriver:

  1. Flos.
  2. Säkerhet! Företaget ska kännas seriöst, ha bra hemsida, bra information om betalning och retur – samt bra utbud!

 • Jennifer skriver:

  1. Min favorit just nu är Klong!
  2. Kundservicen. Alltid, alltid kundservicen! Trevligt bemötande, snabba svar och en hjälpande hand ifall något krånglar gör att jag återvänder nästa gång jag ska handla. Fast leveranser blir sen eller något annat krånglar, spelar det mindre roll så länge man får ett trevligt och hjälpsamt bemötande. Detta är tyvärr inte alltid en självklarhet idag, alltför många gånger har jag stött på företag som inte tar hand om sina kunder. Idag prioriteras tyvärr oftast billiga frakter framom äkta kundservice.

 • Marushka skriver:

  Jag gillar Bruno Mattson som verkligen håller i längden. Ska jag handla på nätet så är det viktigaste att jag är trygg med att det är original och inte kopia jag får och att det är säkert med betalningen. Helst vill jag handla i butik, som Vålamagasinet, för att se möblerna i miljö, känna dofter av trä och läder mm.

 • Ida skriver:

  1. House doctor
  2. Det är viktigt med mått och material information. Det är även ett stort pluss med många bilder på produkten, gärna i olika inredningsmiljöer. Det är även viktigt med snabb leverans.

 • Peter skriver:

  1) flos
  2) gällande möbler prioriterar jag vissa delar av köpprocessen extra mycket då det är ett speciellt köp. Med så stora produkter är det viktigt att man får vara delaktig i leveransbeslutet. Ingen vill ha sin nya fåtölj stående på uppfarten flera h eller dylikt. Även en smidig lösning och snabb möjlighet till retur så man inte behöver ha en stor möbel ståendes hemma om den inte känns rätt. Hoppas det hjälper er att utveckla er webbshop, jag tycker ni gör ett fantastiskt jobb med inköp och presentation. Er butik är som att kliva in i en webbaserad dröm! God jul!

 • Liza skriver:

  Petit Friture, älskar deras twist på vardagsdesign
  Smidighet i alla steg i köpsprocessen, för det är väldigt enkelt att surfa runt men när jag väl bestämt mig vill jag at allt skall vara enkelt.
  1 Inte tvingas starta ett konto (butiken får ju mailadressen ändå så vill man få in folk i maillistor så är det ju klart redan)
  2 inga extra/dolda kostnader som plötsligt dyker upp (tillägstjänster är däremot ok och förståeligt, jag är beredd att betala för att få leverans kväll/helg)
  3 Snabb leverans, om det står 4-6 veckor letar jag ofta vidare efter annan butik med produkten på lager

 • Maria skriver:

  1) Carl Hansen
  2) Frånsett en bra hemsida så är leveransen oerhört viktig. Det är en stor fördel om leveransföretaget är flexibla och har möjlighet att köra ut möbler helger och kvällstid.

 • Marie skriver:

  1: Skultuna
  2: Att det finns tydliga bilder och beskrivningar av varorna och att hemsidan är lättmanövrerad. Att där finns en kundtjänsten som går att kontakta lätt och på olika sätt. Att det är lätt att hitta regler och villkor på hemsidan så att man vet vad som gäller när man beställer!

 • Anna skriver:

  1. Foscarini
  2. Service. Det är det absolut viktigaste och innefattar så mycket. Allt från mått på produkter till kundbemötande. Det är det lilla och det stora. Helheten och intrycket.
  Hoppas hoppas hoppas!! 🙂

 • Jill Holmgren skriver:

  1. FLOS
  2. Trygghet och service. Jag vill känna stor pålitlighet till återförsäljaren. Att få mina varor levererade på ett säkert och bra sätt är viktigt, gärna snabb leverans och även ett mail från ÅF när produkten är skickad.

 • Anna G skriver:

  1. Klong
  2. Service, garanti, pris och tidigare omdömen av andra kunder. Sen tycker jag att hemsidans layout spelar stor roll, huruvida den är tilltalande eller inte. Men trevligt bemötande står ändå överst på listan! 🙂
  God fortsättning.

 • Zara Nordqvist skriver:

  1. Hay
  2. Tydliga, inspirerande och visuellt tilltalande foton där varan som säljs kommer till sin absoluta rätt. Tydlighet vad gällande storlek, material, pris och leveranstid. Att man som kund upplever sidan enkel att använda och att det man lätt hittar kontaktuppgifter. Den perfekta hemsidan där man handlar möbler ska kunna kombinera visuell magi med ren fakta och kundservice utöver det vanliga:-).

 • Sara Rosendahl skriver:

  1. Skultuna
  2. Snyggt utseende såklart och goda recensioner

 • LINA skriver:

  1. Linum
  2. Att det finns tydliga bilder och en bra beskrivning av varan.

 • Christian Z skriver:

  1. About a chair AAC22.
  2. Det viktigaste för mig när jag köper möbler online är enkelheten på hemsidan. Det ska vara enkelt att få en snabb överblick på vad som erbjuds och snabbt hitta till rätt kategori. Den ska även vara snyggt designad, samtidigt som sen ska vara snabb, smidig och enkel. Stora bilder är ett plus. Men det allra viktigaste är hur snabbt man får svar på sina eventuella frågor. Öppen, enkel, omtänksam. Viktiga ledord oavsett företag.

 • Charlotte M skriver:

  1. Klong
  2. Viktigast är ett gott kundbemötande och returrätt/öppet köp.

 • 1. klong
  2. Bra bilder på möbeln men också på möbeln i två sammanhang! Enkla fraktangivelser. Telefon eller mejl för kontakt ska tydligt framgå!

 • 1.) A2
  2.) Leveranstiden. Konkurrensen är stor och det är lätt att hitta samma saker/möbler på många ställen, så det som är avgörande för mina köp på nätet är leveranstiden.

 • Lisette skriver:

  1, Kay Bojesen har länge varit en favorit! Även de andra danska varumärkena ligger mig varmt om hjärtat.
  2, Snygg och lättnavigerad hemsida, bra priser och snabba leveranser.

 • Evelina Backlund skriver:

  1. Ox Denmarq
  2. Trygghet. Gärna att det finns tillförlitliga omdömen att läsa från andra köpare.

 • Markus Lindqvist skriver:

  1. Bestlite (Gubi). Så tidlösa lampor som passar in nästan överallt! Jag har två hemma, och hoppas kunna köpa någon till i framtiden.
  2. När jag gör köp av märkesvaror, stort som smått, över internet vill jag bli omhändertagen precis som om jag skulle vara i en fysik butik (så långt det är möjligt förstås). Det handlar ofta om en större summa pengar och en investering, så då vill jag känna mig trygg i vad jag köper. Att ha möjlighet att ställa frågor, få snabba svar och hjälp att ordna leveransen så att den passar mitt tidsschema.. men även känna att det sitter någon bakom skärmen som har ett leende på läpparna och verkligen vill hjälpa mig. Ett stort plus är att kunna välja mellan att mejla och ringa till webbutiken. Om leveransen blir försenad är även kundbemötandet A och O, får jag ett mejl eller samtal där någon meddelar att leveransen blir försenad spelar själva förseningen mindre roll. Många gånger har jag fått ta kontakt själv när ingen vara dykt upp på bestämd dag, och där handlar jag aldrig igen.
  Jag svarar därför kundbemötandet. Det är det viktigaste av allt. Då känner jag mig trygg och nöjd som kund och jag återkommer nästa gång jag ska handla. Och det är klart att man rekommenderar en butik med trevlig personal framför en med dåligt kunbemötande, alla gånger! Oberoende hur billiga frakter, bra erbjudanden eller annat man kommit över. Det är det lilla i det stora som märks i längden!

 • Lina skriver:

  1. Stolab
  2. En bra beskrivning av möbeln, med mått och bilder. Men det viktigaste är nog att det ska vara enkelt att returnera, om det nu ändå inte skulle passa. Förtryckt retursedel och enkla instruktioner. Och självklart fri retur. Då känner jag mig trygg med att även handla möbler på nätet.

 • Kim skriver:

  Hej!
  1. Flos
  2. Viktigast för mig är att beskrivningen vad häller mått, material och annan info samt bilderna motsvarar verkligheten.
  Måste erkänna att jag föredrar att köpa i butik då jag gillar det personliga mötet och att få en påse i handen med mig, därför är det för mig minst lika viktigt med bra kundservice vid köp på nätet.
  Något sekundärt är tryggheten vid köp men idag förutsätter jag nästan att det är säkert (lite naivt kanske) när jag handlar från etablerade företag. Däremot blir jag galen (och avbryter köpet) om köpprocessen inte är snabb och smidig.
  Håller tummarna!

 • Camilla skriver:

  Hej!
  1) Tom Dixon!
  2) Utbudet, ett brett och spännande sortiment. Att man erbjuds service även online, ex. få tips & ideér, hjälp att välja möbler som matchar m.m. En snygg och enkel hemsida, snabb leverans, likaså presentation av medarbetarna som Vålamagasinet har, ger ökat förtroende. Blir personligt trots att man köper över nätet!

 • JWK skriver:

  1) Klong
  2) En fördel webshoppar har gentemot fysiska butiker är att de snabbare kan erbjuda nya produkter, därför tycker jag det är riktigt kul när de gör det! En annan faktor jag värdesätter högt är ett inspirerande och intressant utbud av varumärken man inte finner överallt, när otillgängliga varumärken samlas lättillgänglig på en webshop är åtminstone jag såld!

 • Kerstin Carlson skriver:

  1. Svårt att välja ett förstås men Zero tycker jag är ett varumärke med "!!"
  2. Ett par olika saker:
  -Vita produkter ska inte vara fotade mot vitt!
  -Bra sorteringsmöjligheter/filter – efter pris, ekologiskt/hållbart, färg, …
  -Bra sökmöjligheter där man även kan tex skriva in ekologi och då får man upp allt från ekologi till ekologiskt där ordet ekologi ingår (man kan när man sitter och söker vara osäker på exakt vad som använts för ord i beskrivningen men man vill inte sitta och söka på ekologi, ekologisk, ekologiskt för att hitta alla man vill få upp allt på en gång)
  -Gärna får man kunna lämna tillbaka i en fysisk butik, både för att slippa frakten men speciellt för att slippa packa in och oron för att det ska komma fram till internetaffären i helt skick.

 • Victoria skriver:

  1. Hay är min absoluta favorit!
  2. Det allra viktigaste för mig är att det finns bra produktbilder, men även inspirerande miljöbilar. Billig frakt, stort sortiment och enkel retur är andra viktiga faktorer. Det ska vara minst lika enkelt att handla på nätet som i fysisk butik.
  God fortsättning och Gott Nytt år!

 • 1. Mitt favoritmärke är ju faktiskt Ox Denmarq.. Älskar materialen de jobbar med och skulle kunna tänka mig både det ena och det andra ur deras kollektion!
  2. Det viktigaste för mig är att det är enkelt och tydligt hur man går tillväga med köp, retur osv. Samt att man känner sig uppskattad som kund – ett fint inslaget paket eller en liten lapp i paketet gör skillnad på nätbutik och nätbutik!

 • Emma Kitti skriver:

  1. Hay. Jag gillar i princip alla deras produkter.
  2. För det första så behöver jag bli inspirerad när jag besöker hemsidan. Layouten är viktig och att det är lätt för mig att hitta det jag söker. Efter det är bra priser och snabb leverans viktigt.

 • Hanna Sund skriver:

  1 Stolab
  2 Det viktigaste när jag handlar möbler på nätet är att det står tydliga måttangivelser och att man ser möblerna ur alla tänkbara vinklar, det är också viktigt att det är hyfsat smidigt med frakt.

 • 1. Mitt favorit varumärke hos Vålamagasinet är klassikern String som i snart 67 år hjälpt till att med stil förvara saker och ting.
  2. Tydlig och lättöverskådlig hemsida. Att enkelt kunna beställa med några få klick, att på även enkelt kunna se olika leverans- och fraktalternativ. Er nätbutik ett föredöme på det jag eftersöker. Enkelhet gör allting möjligt. 🙂

 • Cecilia skriver:

  1) Vad svårt! Vålamagasinet har ju de flesta av mina favoritmärken; Georg Jensen, Louis Poulsen, Tom Dixon, Design House Stockholm, norman copenhagen och ox denmarq. (Jag saknar dock ex. Lexington)
  2) Det viktigaste för mig när jag handlar möbler på nätet är att jag vill veta att produkterna är äkta, dvs. att de faktiskt kommer från den tillverkaren som det är sagt att de ska. Det är också mycket viktigt att det är en bra transportör av möblerna, som hanterar möblerna försiktigt och att butiken man handlar av har en rutin för om möbeln skulle vara defekt då man får den. Vidare tycket jag att det är extremt viktigt att man visar möbeln på ett rättvisande sätt via bilderna, har korrekta – och många, måttangivelser och produktbeskrivningar samt öppet köp en viss tid om varan ej skulle motsvara förväntningarna med en smidig returleverans. Snabb leverans är också önskvärt och som alltid när man handlar varor, en bra kundservice.

 • Cecilia skriver:

  1) Vad svårt! Vålamagasinet har ju de flesta av mina favoritmärken; Georg Jensen, Louis Poulsen, Tom Dixon, Design House Stockholm, norman copenhagen och ox denmarq. (Jag saknar dock ex. Lexington)
  2) Det viktigaste för mig när jag handlar möbler på nätet är att jag vill veta att produkterna är äkta, dvs. att de faktiskt kommer från den tillverkaren som det är sagt att de ska. Det är också mycket viktigt att det är en bra transportör av möblerna, som hanterar möblerna försiktigt och att butiken man handlar av har en rutin för om möbeln skulle vara defekt då man får den. Vidare tycket jag att det är extremt viktigt att man visar möbeln på ett rättvisande sätt via bilderna, har korrekta – och många, måttangivelser och produktbeskrivningar samt öppet köp en viss tid om varan ej skulle motsvara förväntningarna med en smidig returleverans. Snabb leverans är också önskvärt och som alltid när man handlar varor, en bra kundservice.

 • C skriver:

  1) Vad svårt! Vålamagasinet har ju de flesta av mina favoritmärken; Georg Jensen, Louis Poulsen, Tom Dixon, Design House Stockholm, norman copenhagen och ox denmarq. (Jag saknar dock ex. Lexington)
  2) Det viktigaste för mig när jag handlar möbler på nätet är att jag vill veta att produkterna är äkta, dvs. att de faktiskt kommer från den tillverkaren som det är sagt att de ska. Det är också mycket viktigt att det är en bra transportör av möblerna, som hanterar möblerna försiktigt och att butiken man handlar av har en rutin för om möbeln skulle vara defekt då man får den. Vidare tycket jag att det är extremt viktigt att man visar möbeln på ett rättvisande sätt via bilderna, har korrekta – och många, måttangivelser och produktbeskrivningar samt öppet köp en viss tid om varan ej skulle motsvara förväntningarna med en smidig returleverans. Snabb leverans är också önskvärt och som alltid när man handlar varor, en bra kundservice.

 • Emma E. skriver:

  1. L:a Bruket. Ekologiskt, inspirerande och nytänkande. Extra kul att ett så framgångsrikt företag kommer från min hemstad Varberg.
  2. Att det går lika bra att titta och inspireras i mobilen som på datorn. Då kan jag shoppa var jag än befinner mig. Viktigt att kunna gå från tanke till genomfört köp på samma ställe. Bra för både mig och butiken 🙂

 • Nina T skriver:

  1. Swedese
  2. Tryggt o säkert, fri frakt o retur

 • Mirry skriver:

  1. Louis Poulsson
  2. Inspiration.. Ibland söker jag efter något specifikt, men handlar något helt annat. Viktigt med bilder från flera vinklar, gärna i en miljö som är tilltalande, så man får inspiration.. Snabb leverans och bra kundservice.

 • Maja skriver:

  1. Klong- Alla produkter är otroligt vackra.
  2. Det finns många komponenter som ska klaffa när man vill handla på nätet. Det viktigaste enligt mig är att produkten verkligen motsvarar bilden, att alla mått finns beskrivet och slutligen att man blir inspirerad av hur man kan tänkas använda produkten i olika miljöer och hem.

 • Ida skriver:

  1. Klong måste vara favoriten:) så fina saker!
  2. Att man ska känna sig trygg med säker betalning. Tydlig fakta om produkten och gärna många bilder från olika vinklar.
  Tydlig information gällande fraktkostnad och eventuella andra kostnader. Snabb leverans är ju alltid ett plus:))

 • Jenny skriver:

  1.) Flos
  2.) Tydlig information, bilder som stämmer med verkligheten, måttangivelser så jag kan mäta hemma i lugn och ro, möjlighet till personlig service vid eventuella frågor, bra fraktalternativ samt enkelhet vid eventuella reklamationer!

 • Julia skriver:

  1. Om man måste välja, skulle det bli Disciplines söta fåglar i återvunnet träspill från möbelindustrin. Så välgjorda och så fin tanke bakom.
  2. Jag gör större delen av min shopping på nätet, och därför var det extra roligt att få stifta bekantskap med Vålamagasinet, även om min plånbok började gråta lite inför kommande excesser. För mig finns det ett antal faktorer som utmärker en grymt bra onlinebutik, och inredningsbutik särskilt:
  1) Sökbarhet
  – Kategoriseringar av sortimentet är guld, och gärna ner i minsta beståndsdel beroende på utbud (upp till ca 50 varor i en kategori behöver man nog inte dela upp, men efter det börjar det bli svåröverskådligt). Kategorin lampor får t.ex. gärna delas upp i t.ex. tak/golv/plafond/vägg/bordslampor, det underlättar enormt när man söker efter något specifikt. Likaså övergripande kategoriseringar som t.ex. sökbarhet på storlek, inredningsstil, färg, material, form, formgivare – vilka specifika kategorier det är beror självklart på utbudet och sortimentet.
  – På samma sätt är det otroligt skönt att kunna se hela sortimentet i en kategori på en sida, så att man lätt kan strösurfa igenom utbudet. Det skapar en tillgänglighet som uppmuntrar till spontanshopping (återigen – förlåt, plånboken!), vilket sidouppdelningar inte gör.
  – Inspirationscollage underlättar också, t.ex. “varor med mässingdetaljer”, “marinblått”, “marmor”, etc.
  2) Presentation
  – Bilder – många bilder ur olika vinklar, inspirations/miljöbilder.. allt så att man får en känsla för en möbels dimension.
  – Utförlig beskrivning av varan i text, bonus med historik och information om varumärket/formgivaren. Superextrabonus när pdf:er med bruksanvisningar finns länkade!
  – Inspiration, t.ex. “andra kunder som har köpt denna vara har även har tittat på följande..” eller förslag på andra varor som man kanske gillar i liknande stil.
  – Möjlighet för kunder att lämna recensioner eller betyg.
  3) Leverans
  – Tydliga fraktalternativ och gärna snabb leverans, men förstår att det inte alltid är möjligt.
  – Bra och trevlig kundservice imponerar alltid! Snabba svar på frågor och tydlig information är A och O, särskilt de som lyckas leverera det på sociala medier som t.ex. Facebook.
  Slutligen, ETT FANTASTISKT STORT TACK till Frida och alla dina underbara sponsorer! Är så grymt imponerad av årets julkalender, och hur ni har kunnat göra detta under årets kanske stressigaste månad. En superstor eloge till er och önskar er en avkopplande ledighet!

 • Johan Jo skriver:

  1:GAD
  2: att köpprocessen funkar smidigt, då återvänder jag gärna till den nätaffären.

 • Kristina skriver:

  La Bruket är mitt favvomärke!
  Kvalitet före kvantitet är ofantligt viktigt, det gäller både varor och kundservice.

 • HannaB skriver:

  1. String
  2. Förutom en säker betalning, många bilder på föremålet och tydliga mått är frakttid och ev fraktkostnad viktigt. En effektiv frakt både för mig och miljön gillar jag!

 • Lisa skriver:

  1. Svårt att välja, beror lite på vad jag är ute efter, men en favorit är SWEDESE!
  2. Tydliga bilder och beskrivningar (mått, material mm). Fri frakt och möjlighet att returnera!

 • Camilla skriver:

  1. En ny sida för mig som tydligen har riktigt många favoriter, men en är iallafall Chhatwal & Jonsson
  2. Tydlig förväntad leveransdatum innan man betalat och smidiga returregler
  Gott nytt år!!

 • A Persson skriver:

  1.G.A.D.
  2. Lätt och tydlig hemsida. Att det är lätt att växla mellan olika saker på sidorna och att jag kan fortsätta där jag var på sidan efter att ha varit in och tittat på en sak. Fri frakt och retur gör att det känns enklare och tryggare att beställa.

 • Hanna skriver:

  1. Handvärk-dagbädden är fantastisk!
  2. Leverensvillkor, vid köp av dyrare varor som inte finns på lager är det givetvis rimligt att det kan ta lite tid innan det man äntligen bestämt sig för kan levereras. Att då som handlare vara tydlig och ge löpande status för det fall leveranstiden ändrar sig kännetecknar för mig god service.

 • Hanna skriver:

  1. Handvärk-dagbädden är fantastisk!
  2. Leverensvillkor, vid köp av dyrare varor som inte finns på lager är det givetvis rimligt att det kan ta lite tid innan det man äntligen bestämt sig för kan levereras. Att då som handlare vara tydlig och ge löpande status för det fall leveranstiden ändrar sig kännetecknar för mig god service.

 • Vilma.H skriver:

  1. house doctor
  2. För mig är det viktigt att det är en bra hemsida. Att det finns tydlig information om möbeln så att man kan få förståelse för hur den skulle se ut hemma!

 • Christina skriver:

  1. Vill
  2. Tydlighet (gällande varans utseende, säker betalning, leverans och villkor för retur) samt möjlighet att få kontakt med en människa

 • Emelie Dahl skriver:

  1. Källemo
  2. Bra och tydlig information (mått, material, skötsel etc) och smidig kundservice om problem uppstår.

 • Anna skriver:

  1. String
  2. Att det finns många bilder på varje enskild möbel från olika vinklar plus att det gärna får finnas ett gäng inspirerande "miljöbilder" för varje möbel! 🙂

 • Karolin O skriver:

  1) Arne Jacobsen
  2) Det är viktigt att sidan är pålitlig, har tydlig policy, smidiga returregler, tydlig objektsbeskrivning med flera bilder på möbeln ur olika vinklar och från olika avstånd samt tillgänglighets- och kontaktservice.

 • Jelena skriver:

  1. Afroart, för den lite annorlunda estetiken i kombination med sociala aspekten.
  2. Köp på Internet kan vara klurigt på grund av att det inte går att ta produkten, sätta sig i den osv. En ordentlig beskrivning i både text och bild som känns skriven av en ’person’ (mänskligt) är därför superviktigt.

 • Camilla P skriver:

  Klong gillas skarpt
  Älskar att handla på nätet. Bekvämt, ofta lite billigare, tillgängligheten och inte minst leveransen hem. Att på nätet kunna se olika miljöbilder av det som ska införskaffas, super.

 • Jessica Sundberg skriver:

  Jag gillar Alessis coola design!
  Det viktigaste för mig är att det finns bra och säkra hemleveranser. Det ska fungera från beställning, till betalning och leverans!

 • Kristin skriver:

  1. DUX – älskar det svenska märket och dess historia. Dessutom så är det så fantastiskt att 2:a handsvärdet på deras möbler består. Känns som en investering som min dotter kan njuta av när hon växer upp och tar över möblerna
  2. Jag vill ha IRL inspiration, tex från sociala medier, länkade när jag köper möbler. Vackra studiobilder i all ära, men vill gärna se riktiga hem också så jag kan föreställa mig dem hemma hos mig
  GOTT NYTT ÅR!

 • Beatrice skriver:

  1) Grythyttan
  2) Prisvärda varor med möjligheten att beställa hem och "prova" innan betalning. God service och kontaktmöjligheter via antingen mail eller telefon. Skötselråd. Delaktighet i leverans om hemkörning. Smidiga returer vid behov.

 • Joanna skriver:

  1) Klong
  2) jag värdesätter trovärdighet och inspiration högt. Ett avsnitt på hemsidan där man kan läsa information om företagets historia, visioner och "code of conduct" tycker jag stärker trovärdigheten och är intressant när man upptäcker nya försäljningskanaler och butiker. Ett personligt utbud (som jag VERKLIGEN tycker att vålamagasinet lyckats med) med roliga varumärken och produkter samt smidig leverans gör att man hellre shoppar på nätet, för om de kraven inte uppfylls är nog fysisk shopping ändå smidigare!
  Tack vålamagasinet för att ni ger mig chansen att uppfylla min livslånga dröm om en alldeles egen fladdermus. Och tack trendenser för inspirerande jultävlingar där vi fått chansen att vinna klassiska drömprodukter likväl som uppräcka nya spännande varumärken! Lycka till med ert fantastiska jobb under 2016!

 • Anna skriver:

  1. Absolut Carl Hansen, de stolarna är fantastiska och påminner mig om min barndom.
  2. När jag handlar möbler på nätet vill jag att alla mått ska finnas tydligt och att försäljaren är ärlig med leveranstider.
  Kram o gott nytt år!

 • Hanna skriver:

  1. Artek
  2. Tydlig produktinformation, snabb kundservice vid eventuella frågor samt punktlig leverans. Det är väldigt stressande att hålla sig hemma från jobbet inom ett visst tidsspann (kl 10-13) för att ändå upptäcka att leveransen kommer 1h efter vad som var sagt.
  Detta ligger ju såklart till stor del på transportföretagen men jag tror att internetföretagen tillsammans kan sätta lite större press så att slutkunden får en bättre upplevelse.

 • Bettan skriver:

  1. Kartell
  2. Helt enkelt webbsidan! Är den inte snygg, tydlig och ren utan krafs och dessutom lättnavigerad fortsätter man ju inte. Då blir det inget köp! Enkelt. Viktigast.

 • Caroline skriver:

  1. Fritz Hansen
  2. Bra information om material och mått samt bilder i olika vinklar

 • Ebba skriver:

  1. Tom Dixon
  2. Bra bilder, amvändarvänlig hemsida och bra/snabb leverans!

 • Johanna skriver:

  1. OxDenmarq
  2. Tydlig information om produkterna, snabb leverans, bekvämt, enkelt och att sidan är pålitlig

 • Lotta skriver:

  1. Fritz Hansen
  2. När jag ska handla på nätet vill jag veta vad de e,
  Jag vill jag produkten tydligt och ur olika vinklar se,
  och för att veta om det är stort eller smått,
  behövs även en gedigen lista med mått.
  Vilka material som använts och dess ursprung vill jag också veta,
  Allt detta utan att behöva leta.

 • Pernilla skriver:

  1. Swedese – sina enkla tidlösa moderna möbler
  2. Bra beskrivning på varan och proffsiga bilder

 • ANNAWII ♥ skriver:

  1. Hay eftersom deras produkter känns trendiga och passar ändå min plånbok
  2. Korrekt beskrivning och bild (vill inte att de photoshoppar sönder bilden så att färgerna misstämmer), mått, gärna både miljöbild samt frilagd produktbild så att jag kan se varan för sig själv men även hur den ser ut i kombination med andra saker.
  Håller tummarna hårt!

 • Lisa skriver:

  1. Flos
  2. Snabb leverans, snygg layout på hemsidan och att bilderna på produkten är fotade i olika vinklar och i inspirerande miljöer.

 • Mikael skriver:

  1.Frederica
  2.Jag väldigt selektiv när jag handlar möbler och inredning på nätet. Det viktigaste är att online butiken visar på inspiration och ett nytänkande, att man vågar sticka ut från mängden och vara banbrytande i uppbyggnad och design utav sidan. Det skapar köplust och inger ett förtroende hos mig som kund.

 • 1. Jag gillar Flos!
  2. Ett utvalt sortiment, att man förstår tanken bakom varumärkena och modellerna som finns. En webbshop som är bra på det kan vara en av de bästa inspirationskällorna!

 • Helena skriver:

  1) Muuto – nordisk design när den är som bäst, enkel men karaktäristisk 🙂
  2) Lättnavigerad sida, enkelt att returnera/byta samt bra kundtjänst och säkra betalningssätt.

 • 1.) Kay Bojesen är helt klart en favorit!
  2.)
  1. Sökfunktion – det ska vara lätt att navigera sig om man letar efter en specifik vara.
  2. Mått på varan – om det verkligen är något jag kan sakna på vissa hemsidor är det att måtten inte står. Jag tror inte jag är ensam om att ha beställt något som man tror har ett visst mått och sedan visar sig vara väääääldigt mycket mindre exempelvis. Nej, mått är bra för att kunna planera och slippa skicka tillbaka!
  3. Olika vinklar på fotona – det är viktigt att se det man vill köpa från olika vinklar. Ibland fotas en vara endast framifrån, jag som köpare vill gärna se varan både bakifrån och från sidan.
  4. Ljuset och färgerna på bilden – jag tycker det är otroligt viktigt att färgerna kommer till sin rätt och inte är alltför påverkade av blixt eller ljussättning. Helst vill man ju som kund att färgen ska överensstämma så mycket som möjligt med varan. Jag passar också här på att nämna kontrast, det finns inget värre än suddiga foton.
  5. Bildens storlek – en sista sak jag tänkt på många, MÅNGA gånger: trycker jag på bilden vill jag ju såklart att den ska bli större så jag kan syna varan ordentligt, inte att den ska vara i samma storlek som "originalbilden". (det är många webbutiker som inte programmerat på detta sätt = störande).
  6. Om jag klickar på en vara som syns i ett flöde, vill jag kunna högerklicka och få upp den i ett ny flik. I vissa webbutiker kan man istället få upp "spara bild" och sådant går jag nuts på. Jag som kund kan ju hitta flera saker jag blir intresserad av medan jag kollar efter en viss grej och därför älskar jag den funktionen! 🙂
  7. Det ska vara enkelt att betala varan – dels vilket sätt man vill betala på, att jag som kund får alternativ. Men också att jag blir informerad om köpet, fraktvillkor osv.
  8. Gärna snabb leverans och bra villkor gällande öppet köp, bytesrätt osv.
  9. INFORMATION överlag – det ska kännas säkert att handla!
  Vad kul det var att dela med sig av lite tankar. Har alltid velat ha denna otroligt snygga och stilrena möbel så nu hoppas jag på vinst!!

 • Emilia Öström skriver:

  1) Klong
  2) Det viktigaste är att informationen är tydlig – dvs. exempelvis vad gäller material, olika mått osv. Även viktigt att bilderna speglar färgerna på ett bra sätt. Jag uppslattar även när det finns bra fraktalternativ! (Och info om leveranstid såklart :)) Sen är det givetvis viktigt med ett bra och spännande utbud!

 • Carl skriver:

  1) Mitt favoritmärke är Klong 🙂
  2) Jag tycker det viktigaste är att det finns ett bra och spännande utbud men utöver detta uppenbara tycker jag att rätt information är viktigt 🙂 Både vad gäller, mått och storlek, färger, material osv. För att känna sig trygg att köpa vill man ha tydlig information. Även bra med videos på möbler så man får se det i rörlig bild och inte bara fotografier!

 • Pauline skriver:

  1. Jag gillar Skultuna mest, deras ljusstakar och -lyktor väcker sånt habegär hos mig!
  2. Det viktigaste för mig är att frakten går smidigt, till ett ombud som har många utlämningsställen som jag kan välja bland för att få den mest lättillgängliga.

 • Martin skriver:

  1: Design Letters (så mycket fint till oss och till vår lille ettåring)
  2: Lättöverskådlig hemsida med spännande varumärken. Gärna blandat välkända klassiska formgivare med nya unga lovande. Inspirierande miljöbilder är trevligt liksom kortfattad bakgrundsfakta om formgivarna. Tydliga bilder och utförliga beskrivningar är superviktigt och snabba leveranser ett stort plus.

 • Majja S skriver:

  1. Muuto
  2. Det ska finnas tydlig information om produkterna, kring material, mått, var och hur produkterna tillverkas och om det är miljö – och hållbarhetstänkande kring produkterna. Ja och vem som är designern förstås. Gärna bilder i olika vinklar, och den mån det är möjligt att även ha möblerna i sitt rätta sammanhang. Det ska vara lätt för oss konsumenter att kunna skicka mail för personlig service. Om det finns något som jag som kund uppskattar är det just företag som adderar personliga smaker och tycken, exempelvis "inredaren tipsar", "våra bästa dukningstips", "hetast just nu" o.s.v. Där man antingen bjuder in någon inredare eller lägger upp egna kategorier efter önskemål. Det är alltid roligare att handla om det känns mer personligt, även fast det är online. Det är där jag som kund fortsätter handla också! 🙂

 • Åsa skriver:

  1. Designhouse Stockholm
  2. Att det är bilder som verkligen gör möbeln rättvisa, från många vinklar och bra färgåtergivning.

 • Hanna skriver:

  1. Hay. Har både den lilla saxen som man älskar till matsalsbord och stolar!
  2. Viktigast är att man kan lita på sidan så att man vågar handla. Ska också vara lättnavigerad och ha en enkel sökfunktion!
  Håller tummarna för vinst!!! 🙂

 • Therese skriver:

  Ojojoj så himla svårt att välja ett enda märke. Jag gillar märken med klassiska produkter som Georg Jensen och Skultuna t.ex. Men mitt favoritmärke får jag nog ändå säga är Flos eftersom jag precis klickat hem en drömlampa därifrån (tillsammans med ett ox bord och drömmer ju om att matcha med en precis sån här ox fåtölj).
  Det jag alltid tittar på vid shopping av möbler är mått, att de är äkta och inte kopior samt att det finns enkla kontaktuppgifter till shopen (allra viktigast för känslan att de är seriösa).

 • Camilla skriver:

  1) &Tradition
  2) Att det finns en bra och tydlig beskrivning, många bilder från alla vinklar och vrår och att måtten finns utskrivna. Gärna också att det finns miljöbilder av möbeln så jag kan få en uppfattning av hur den ser ut i ett hem och i förhållande till andra möbler och föremål. Måtten bör förresten också vara tydliga så det är solklart vilket mått som är vad!

 • Viktoria skriver:

  1) Jag kan egentligen inte bara välja ETT märke. Men just nu när det är vinter vill jag boa in mig med textiler & då älskar jag HAY.
  Trånar efter ett Mega Dot överkast + några Dot Cushion på överkastet. Skulle mer än gärna vilja ha en Colour Carpet på golvet.
  2) Viktigast är att det är tydliga bilder från flera olika håll, både på långt håll & närbilder. Tydlig info om storlek & mått. Färger vet man ju att de kan avvika från bilden, men i närmaste mån det går bra bilder på olika varianter av en & samma möbel. Enskilda bilder på bara möbeln, men gärna några miljöbilder så man kan tänka sig in i hur möbeln kan se ut hemma. Jag vill dessutom handla från en tillförlitlig sida som jag vet levererar på ett bra sätt.

 • 1) Chhatwal & Jonsson – deras stora mattor är som från en annan planet.
  2) Att det erbjuds en helhetslösning med olika betalningsmöjligheter och fraktlösningar likväl som tydliga produktspecifikationer och gärna en story kring varumärket jag köper. En webbshop fungerar både som ett galleri och skyltfönster för varumärken och då är det viktigt att något tilltalar. Kanske en film om produktionskedjan eller intervjuer med designer. Jag vill ha mer än bara pris och produkt.

 • 1.Zero
  2. Det viktigaste tycker jag är att det finns tydliga mått på alla produkter och ordentliga skarpa bilder som visar alla delar av produkten, sen tycker jag det är bra när sidan inspirerar lite, så man får ideér på inredningstips och så, det är alltid roligt!

 • Elin Johansson skriver:

  1. HAY – Fina former och vackra färger på möbler och inredningsdetaljer.
  2. För mig är det viktigaste att det är lätt att filtrera och söka efter de produkter jag letar efter. Jag vill att det skall vara flera bilder på produkten ur olika vinklar samt inspirationsbilder med andra produkter. Sen är det viktigt att leveranstiden anges och att företaget håller denna tid.

 • Helena N skriver:

  1. Jag har valt det danska märket Gubi. De har en intressant bred i sitt sortiment med tidlösa produkter som är värda att investera i.
  2. Att det är angivna mått på produkten, produktbilder samt miljöbilder, att det finns bilder på de olika färgerna/tygerna man kan välja mellan. En fin service när man t ex ska välja ett tyg på en soffa skulle vara om man kunde få hem provkartor på tyget så man kan se hur tyget ter sig i ljuset där möbeln ska stå. Sedan är ju en viktig aspekt vilka fraktalternativ jag som kund kan välja mellan.

 • 1. String
  2. Att det är en seriös leverantör som håller utlovad leveranstid och har bra villkor för frakt/retur och betalningsmöjligheter. Det är även viktigt att man som köpare med enkelhet når och får kontakt med leverantören vid eventuella frågor.

 • Sandra skriver:

  1. Utan någon som helst tvekan – HAY.
  2. Att sidan är lättöverskådlig, har ett brett sortiment och att leveranstiden inte är alldeles för lång. Den som väntar på något gott…. fungerar inte på mig. Haha!
  God fortsättning :*

 • Andreas Axelsson skriver:

  Oj vad svårt… Jag älskar att ni har Grythyttans fina möbler. Men en favorit är nog Muuto.
  Många bilder och färg
  Ofta kan man upptäcka någon liten detalj på möbeln som man först kanske inte ens lade märke till, när man granskar fler bilder av en och samma möbel. Färger kan också ofta återges på nätet som missvisande. När det finns fler bilder av en produkt, får inte bara möbeln mer rättvisa utan också färgen!
  Gärna också inte bara produktbilder, utan bilder där möbeln är placerad i ett hem.
  Frakt, ångerrätt och retur
  Något jag tycker är otroligt viktigt är att kunna välja vilket uthämtningsställe (postombud) produkten kommer till! Framförallt om det gäller möbler. Det närmaste postombudet kanske inte är det allra bästa jämt!
  Även viktigt med tydlig information om hur mycket frakten kommer att kosta, hur distribueras produkten (DHL, Posten). Hur lång är ångerrätten? Även tydlig information om hur det går till att returnera möbeln. Jag tror att många idag inte beställer så mycket möbler på grund av just den anledningen. Om det blir lättare att returnera möbler, kommer fler köpa möbler på nätet!
  Information
  Tydliga mått på möbeln och dess olika delar (viktigt när det kommer till att avgöra om möbeln passar där jag har tänkt ställa den). Information om materialet som möbeln är tillverkad av. Om varumärket också står mer för miljö och hållbarhet, ska det synas tydligt. För mig kan det vara helt avgörande att köpa den möbeln.
  Visning
  Skulle även vara kul om det fanns ett program där man kan se hur möbeln ser ut i ett rum. Samt kunna använda andra produkter i ert sortiment.
  God fortsättning!!

 • Kicki skriver:

  1)Swedese
  2)Nummer ett, välja en leverantör man litar på
  Så man är garanterad att originalsaker få
  Nummer två, är att priset är bra
  För det som man vill ha
  Därefter kommer nummer tre,
  som är att möbeln från olika vinklar kunna se
  Nummer fyra, på bild kunna se färgen man valt
  tillsammans med mått är det utomordentligt genialt och
  om det är tex en möbel med textil
  behövs hemskickat tygprov för att se kulör ihop med övrig stil
  Sen skall man med hemleverans kunna klicka hem
  Det är alltså nummer fem

 • Mary K skriver:

  1. Carl Hansen
  2. Snabb leverans hem till dörren med flexibla tider, där som man som kund kan välja ett tidsspann när man kan få sina möbler levererade. Trevlig service är också viktigt!

 • Sofia Granath skriver:

  Så snygg! 🙂

 • Anna H skriver:

  1. Gubi
  2. Snabb leverans (man är ju otålig) och många bilder, gärna i en miljö så man kan få ett bättre intryck av produkten.

 • Ulla skriver:

  1. Klong och deras fina ljusstakar Constella, Gloria och Vesper.
  2. Att möbeln är noggrant beskriven i mått och material. Det ska finnas tydliga bilder som det går att zooma i. Det ska också finnas tydlig information om vad som gäller med frakt och betalning.

 • Amanda skriver:

  Vilken drömvinst!! 🙂
  Mitt favoritmärke just nu måste jag nog säga är Klong. Jag skulle vilja ha varenda produkt från dem i mitt hem!
  Viktigast för mig när jag beställer möbler via nätet är helt klart leveransen. Att varan kommer hem tryggt och säkert utan några skador och även att leveranstiden inte är för lång. Annars är det mer värt besväret att ta sig till butiken och frakta hem möblerna själv. Men kan man lita på trygg leverans hade jag valt nätshopping alla dagar i veckan! 🙂

 • Jossi skriver:

  1 – Muuto
  2 – att produkterna kommer fram i bra skick.

 • Anna skriver:

  Så himla snygg!! 🙂

 • Kajsa skriver:

  1. HAY. Kan inte få nog av detta danska märke 🙂
  2. Att den faktiska varan faktiskt stammer överens med det som star på hemsidan. Mått, färg och allmän beskrivning. För mig är det ett stort plus I kanten när det mesta har fotats I en miljö där varan syns. Att ha några bilder på själva varan mot en vit vägg, I olika vinklar men även bilder I olika rum med olika stilar, för att se hur den ser ut I det sammanhanget. kan manga ganger vara som natt och dag. Sen är självklart leveransen viktig, men nästan ännu viktigare med en bra service. Jag som själv jobbat som säljare I manga år kan helt och hållet förstå att en vara kan finnas ur lager, och att det därför kan ta någon extra vecka att leverera varan – just där kommer servicen in, hanterar företaget det på ett proffsigt sätt så blir det inte alls ett lika stort problem.

 • Brysselkakan skriver:

  1. Svårt val! Får bli Klong för jag suktar fortfarande efter deras fina vas Äng…
  2. Det finns flera saker som är viktiga: Fri frakt och retur. Hemkörning av större saker. Att man kan tex beställa färgprover på tyg och träslag. Tydliga besked om leveranstid och den stämmer, om inte kontaktas man. Allt rätt självklara saker om man har service som fokus!

 • Maria skriver:

  1. Eftersom jag måste välja så får det bli Klong som jag blivit så förtjust i på senare tid. Jag gillar deras former och material. Produkterna är vackra att se på och passar i många typer av hem.
  2. Det viktigaste för mig när jag handlar på nätet det är att handla av en firma som jag litar på och har goda recensioner. Trots att jag tittar upp firman innan jag handlar så han jag blivit lurad en gång på sex stolar som jag beställde. Sedan är leveranstider viktig, när jag väl har beställt vill jag inte vänta för länge el behöva krångla för att få mina saker.
  Nu håller jag alla tummar jag har att denna underbara fåtölj får flytta in hos mig! Jag skulle ta väl hand om den och placerad den framför min kamin.
  Gott nytt år

 • Heidi skriver:

  -Hay är en favorit!
  -Gillar att få upp förslag på andra artiklar som matchar en vara. Roligt att få inspiration, när jag köper något nytt vill jag gärna ha mer som passar till.
  Stolen skulle vara väldigt uppskattat i vårat hem, vi skulle åldras med stil tillsammans 😉
  Mvh
  Heidi, Alingsås

 • Maria skriver:

  Ojoj såg att jag skrev fel mailadress på förra??.
  1. Eftersom jag måste välja så får det bli Klong som jag blivit så förtjust i på senare tid. Jag gillar deras former och material. Produkterna är vackra att se på och passar i många typer av hem.
  2. Det viktigaste för mig när jag handlar på nätet det är att handla av en firma som jag litar på och har goda recensioner. Trots att jag tittar upp firman innan jag handlar så han jag blivit lurad en gång på sex stolar som jag beställde. Sedan är leveranstider viktig, när jag väl har beställt vill jag inte vänta för länge el behöva krångla för att få mina saker.
  Nu håller jag alla tummar jag har att denna underbara fåtölj får flytta in hos mig! Jag skulle ta väl hand om den och placerad den framför min kamin.
  Gott nytt år

 • Sofie skriver:

  1. Normann Copenhagen!
  2. Om jag ska beskriva det i ett ord: bra service! En stilren & lättnavigerad sida med tydlig info samt bra & många bilder.
  Mer specifikt: det viktigaste för mig är bilderna. Frilansar själv som fotograf och jag blir galen på webshopar som inte har ordentliga bilder. Produkten ska vara fotad i alla färger/material samt i olika vinklar och miljöer. Bra om man kan zooma in på bilden. Även bra och tydlig info så som mått, leveranstid, material osv. Enkelt att få kontakt med kundtjänst och pluspoäng blir det vid fri frakt och retur, såklart hemkörning vid stora varor och att det ska gå att beställa tyg/färg prover på större eller dyrare möbler/varor. :}

 • Beatrice skriver:

  1. Flos
  2. Att det finns inspirations- och miljöbilder där möblerna finns med är viktigt för mig, för att jag ska få den rätta feelingen för möbeln, samt en känsla för storleken i förhållande till andra möbler.

 • Tove Gustafsson skriver:

  1. Hay
  2. Det viktigaste för mig är att varan visas upp tydligt med både text och bilder på sidan och att det finns garanti samt möjlighet att returnera inom ett visst antal dagar, ifall varan inte alls passar eller visar sig vara som man trott.

 • Christina Ö skriver:

  1. Gubi – tidlös design
  2. Kort leveranstid. Info om produkten kan man få tag på varsomhelst, men jag vill inte behöva vänta 6-8 veckor som det är på många fysiska inredningsbutiker.

 • Hanna skriver:

  1. Design Letters
  2. Att informationen och verkligheten överensstämmer. Att bilder och specifikationer är utförliga och sanningsenliga.

 • Anna Johansson skriver:

  Hej!
  Jag tröttnar aldrig på Muutos stil- OCH lekfulla grejer! Passar mitt sinne, och hur jag vill ha det inne.
  Bekväma leveranser är A och O vid möbelköp via nätet, med flexibla tider för lämning, bärhjälp och gärna bortfrakt av emballage.
  Jag gillar också väldigt mycket katalogstuket på nätet, med inspirationsbilder för olika färgkombinationer och kombinationer med "runtikringkreativitet"! Med bra måttinformation och färgåtergivning såklart.
  Gott nytt år!

 • Livia skriver:

  Svar på 1 och 2.
  Många favoritvarumärken finns hos Vålamagasinet.
  Och ger alla inredningstokiga det rätta adrenalinet!
  Men en favorit är nog OxDenmarq med riktig kvalité,
  en gedigen klassiker som står för hållbarhet.
  Speciellt fladdermusfåtöljen med sin klassiska form,
  som skapar en verklig känslostorm!
  Att handla möbler på nätet är inte alltid helt lätt,
  då mycket spelar in så det i rummet känns rätt.
  För mig är det mycket som spelar roll.
  Främst tydlighet om retur och ångerrätt vilket ger mig kontroll!
  Många bilder av möbeln i olika vinklar och ljus är för mig viktigt,
  då en tydlig bild av färg och form ska bli riktig.
  Gärna också bilder av möbeln i miljö som kan ge mig inspiration,
  då jag kan föreställa mig möbeln med min egen dekoration.
  Då ett ha-begär skapas väldigt fort (såklart!!),
  vore kort leveranstid underbart!
  Men viktigast är nog en trevlig och hjälpande kundservice som kan hjälpa mig genom funderingar och problem väldigt lätt.
  Och gör mitt köp till slut helt komplett!
  GOD FORTSÄTTNING OCH GOTT NYTT ÅR!!

 • Pernilla H skriver:

  1. House Doctor
  2. Bra bilder ur olika vinklar med korrekt färgåtergivning (viktigt!). Har aldrig beställt möbler på nätet tidigare. Varför? Jag funderar hur stort paket jag ska hämta ut? Går den ens in i bilen? Samt vad gör jag om möbeln inte motsvarar mina förväntningar.

 • Sofia Nilsson skriver:

  1. FOGIA
  2. Bra och inspirerande bilder tillsammans med utförliga mått.

 • Anna Ekberg skriver:

  Vilken fin tävling!
  1
  Förutom OX denmarq som har de mest fantastiska möblerna som kan åldras med värdighet, är det Artek. Aaltos klassiker i hållbara material och vackra former. Nordisk design när den är som bäst! För att inte tala om alla de undren till armaturer, med alla de små små vackra och ljustekniskt briljanta detaljerna, som fortfarande finns i produktion tack vare Artek.
  2
  Jag tycker att det är viktigt att det är ett företag som utstrålar tillit. Gärna med lokala anknytningar och med en personlig service, även om man har ett stort utbud och stor omsättning. Att varje kund då ändå kan känna sig sedd. Bra bilder på produkter, ett lättnavigerad och tydlig sida och en väl integrerad mobilversion av webbshoppen.
  Gott nytt år!
  Bästa hälsningar Anna Ekberg

 • Anna skriver:

  OxDenmarq är en favvo, därför är jag ju med. Ska jag välja ett av alla andra fina märken väljer jag Design House Stockholm.
  Produktinformation och bilder är det första jag tittar och inspireras av och då gärna någon bild där produkten är med i ett sammanhang. Sedan när jag blivit fångad tittar jag självklart på betalningssätt och leveranssätt.

 • Jag är riktigt svag för Gant, i alla former. Inredning som kläder. Märket är en bra beskrivning av mig och min stil helt enkelt och ger en hemskt hemtrevlig känsla.
  När man handlar via nätet är en viktig sak för mig givetvis att varan överensstämmer med information och bilder som finns på sidan. Att den är i det skick den ska vara. I och med att man inte kan se den i verkligheten vet man inte vilket skick den faktiskt är när man köper den. Därav måste man kunna lita på företaget att det blir rätt och att varan faktiskt kommer. Har blivit lurad tidigare på möbler som inte kommer och blivit av med stora summor pengar.
  Denna stol är lite av en dröm för mig måste jag säga. Efter en lång sjukskrivning pga allvarliga skador vid olycka så finns inte möjligheten att köpa en sådan och detta skulle då vara drömmen!

 • Anna skriver:

  ? Swedese
  ? Jag gillar när det finns miljöbilder på produkten man är intresserad av! Gott Nytt År!

 • Sara skriver:

  1, att bara nämna 1(!) favoritmärke hos er är lättare sagt än gjort. Måste jag välja blir det Hay, en stor favorit här hemma!
  2, När jag handlar möbler på nätet är smidigheten det viktigaste för mig! Att frakt, kontakt och ev retur fungerar på ett bra och okomplicerat sätt. Genom att uppfylla det kravet blir det många gånger både bättre och smidigare för mig att handla än i befintliga butiker! Kram!

 • Gisela skriver:

  H E R R E G U D!!! Det var det första som kom ur mig när jag såg denna lucka! Vilket fantastiskt och generöst pris!
  1. Fritz Hansen
  2. Det finns mycket som är viktigt med näthandel generellt sätt, men för att hålla mig till frågan så tycker jag är bilder, mått och produktbeskrivning är viktigt. Miljöbilder är helt klart en fördel så att man enklare kan få en uppfattning om storlek, då man enklare kan se med ögat än att försöka visualisera storleken med bara uppgifter på mått i cm eller dyl. De kan naturligtvis också vara inspirerande och väcka nya idéer kring användningsområden.

 • Charlotte skriver:

  1. Ox Denmarq
  2. Det viktigaste är för mig är ett intressant utbud av varor och snabb leverans + säker betalning.
  Håller tummarna hårt för drömvinsten!

 • Alice skriver:

  1. String
  2. Många och tydliga bilder, gärna från olika vinklar och med en zoom-funktion (utan att det blir kornigt!). Jag vill vara stensäker på möbeln när jag köper den, och därför är bilderna och kvalitén på dem extra viktigt. Jag bor i en liten stad där det tyvärr inte finns möjlighet att titta på många möbler "in real life". I övrigt är kundbemötandet en avgörande faktor, bra service förändrar synen på hela köpet och varumärket.
  Hälsningar Alice

 • Terese skriver:

  1. Missioni Home
  2. För mig är det otroligt viktigt med klara och bra bilder ur många olika vinklar, samt närbilder så man får en uppfattning om materialet. Gärna också någon bild med produkten i ett sammanhang där storlek i förhållande till en miljö brukar bli tydlig.
  Sen såklart att det ska vara lätt och smidigt, att varorna ska var väl paketerade, oskadade och att man som kund blir bra bemött vid eventuella problem.
  Åh, vilket otroligt drömpris!!! Både jag och min kille äääälskar den stolen och har suktat efter den i flera år!

 • Martina skriver:

  1. Afro art, att kunna unna sig något vackert, prisvärt och betydelsefullt för fler än för bara mig!
  2. Att färgerna överensstämmer med verkligheten och tydliga måttangivelser.
  Martina

 • Anna-Charlotta skriver:

  1. Förutom OxDenmarq såklart, så är favoriten gotländska G.A.D. Om jag gifter mig någon gång så ska jag önska mig bidrag till ett av deras fina vitrinskåp i bröllopspresent. Vore fint att samla livsminnen i det.
  2. Att längta och spara ihop till en möbel tycker jag är en stor del av köpupplevelsen. Och jag är en ganska eftertänksam köpare, så jag skulle inte köpa möbler ”på uppstuds” utan att ha sett dem i verkligheten. Även om designhjärtat ibland börjar klappa hårt när jag ser inspirerande inredningsbilder i bloggar och på Instagram, så vill jag veta att förälskelsen håller i sig över tid.
  Jag ser gärna ett brett sortiment med tidlösa möbler som är gångbara genom många trendskiften. Och en fysisk butik är viktig, eller ett åtminstone showroom eller mässa där jag kan kika och prova. Och när jag har frågor så blir jag glad om kundservice är snabba på mejlen. Sedan klickar jag gärna hem möbeln på nätet, i lugn och ro när jag är redo.

 • Ninni skriver:

  1)Detta är favorit/önskemöbeln sen många åt tillbaka. Måste därför säga OxDenmarq. SÅ FIN.
  2) Tydliga bilder, båder från möblerade rum och bara på möbeln i olika vinklar

 • Susanne skriver:

  Just nu tittar jag på lampor så därför är favoritmärket Flos.
  Viktigt är:
  1. En väl fungerande webbsida, användarvänlig
  2. Fullgod produktinformation (material, mått,färger, bilder olika perspektiv och i miljö)
  3. Bra pris
  4. Tillmötesgående kundtjänst
  5. Fraktfritt. Större leveranser fram till dörr.
  6. Betalning mot faktura efter leverans

 • lars skriver:

  Favoritmärket nu är MUUTO.
  1. Bra produktbeskrivning med bilder
  2. Lätt att navigera på webbsidorna
  3. Serviceinriktad och snabb kundtjänst
  4.Fraktfritt
  5. Säkerhet med betalning

 • Cicci skriver:

  1. Louis Poulsen
  2. Fri frakt, framförallt vid större köp. Trygg betalning, bra kundservice och rättvisande bilder och korrekt information om produkterna på hemsidan är särskilt viktigt för mig när jag köper möbler på nätet.

 • Anton skriver:

  1.) OxDenmarq
  2.) Snabb frakt, trygga betakningametoder och en bra kundservice.

 • Anton K skriver:

  1. Olika beroende på vad jag är ute efter, men överlag är favoriten Design House Stockholm. Normann Copenhagen är annars en favorit vad gäller lampor, Georg Jensen för småsaker och OxDenmarq för möbler.
  2. Snabb, fri och smidig frakt, snabba och bra svar hos kundtjänst, bra product beskrivningar samt olika betalningsalternativ.

 • Elisabeth skriver:

  1. Ethnicraft. Älskar kombinationen av massivt trä och metall i deras möbler. Förutom matborden från detta märke är skåpen värda en titt eller två för att inte nämna deras pall alt avlastningsbord "pop".
  2. Utöver sådant som de flesta e-handlare redan erbjuder idag såsom fri frakt, enkla returer, bra service etc. så är jag primärt intresserad av bra bilder på produkterna, om möjligt bilder i 3-D format eller varför inte möjlighet att lägga in sitt rums mått och "möblera" elektroniskt inför man slår till på ett möbelköp. De jag känner som primärt handlar möbler i fysiska butiker gör det för att produkterna inte visas upp ur tillräckligt många vinklar samt för att de har svårt att visualisera möbeln i sitt hem.

 • Gabriella skriver:

  1. Har nu kollat igenom allt. Ändå är det Swedese som håller längst.
  2. Ordning på färg, språk och form signalerar ordning och reda på det mesta. Möjlighet att byta på ett enkelt sätt gör att jag vågar slå till. Chans att se varan i flera vinlar och även i miljö gör att jag har lättare att visualisera den framför mig. Fri frakt när jag man handlat för en ansenlig summa upplevs kundvänligt och primierande. Att jag faktiskt kan få tag på en fysisk person när jag kört fast eller behöver hjälp, skapar förtroende. Lite kloka råd, fräscha tips och trendspaning ger mig känslan av att detta är ett företag med koll.

 • Marie Lindahl skriver:

  1. Vipp är mitt favorit märke.
  2. Det viktigaste för mig är kvalitet på sakerna och att varan på bilden överensstämmer med verkligheten. Och framför allt en god service 🙂 och det vet jag att ni har .

 • Viktoria M skriver:

  1. svårt att välja men Vitra
  2. Att det finns någon människa att ställa frågor till, om man har det. Säker betalning och bra leverans är också viktigt.

 • birgitta skriver:

  1. Dux för tidlös svensk design.
  2 .Bra presentation med stort utbud av designade produkter som
  levereras vid din dörr.

 • Cecilia Kinnbom skriver:

  &Tradition, älskar flowerpot bordslampor! Att man kan lita på leveransdatum och känna sig trygg med betalsätt.

 • Emelie skriver:

  1. Drömmen om en Dux Jetson-fåtölj har jag fått i arv av mamma. Min moster köpte dem på 1970-talet, men i mitt föräldrahem har vi bara haft kopior, som gått sönder en efter en. På Vålamagasinet kan jag sitta och drömma om en äkta i alla fall!
  2. Informativa bilder med mått angivna är det första jag tittar på, precis som när jag köper skor och kläder. Måste ju veta att möbeln får plats det är A och O, vill ju inte skicka tillbaka, som man lätt kan göra med konfektion.

 • 1. Har alltid älskat Louis Poulssens lampor
  2. Snabb frakt och säker betalning. Beställer sällan möbler osett och vet vad jag vill ha. Om inte önskas fina bilder från fler vinklar och angivna mått.

 • Martin skriver:

  1. Fritz Hansen
  2. Bra produkter, bra pris och seriösa företag!

 • Eva Säfström skriver:

  1. Muuto
  2. Tydlig lättläst information om produkten (mått, färgalternativ, leveransinfo/lagerstatus mm) samt bilder från olika vinklar och närbilder på ytfinish, färger och detaljer.

 • Emma skriver:

  1. &Tradition ligger mig varmt om hjärtat, men egentligen har jag svårt att peka ut bara ett varumärke som absolut favorit.
  2. Viktigt för mig är att det finns många bilder på varje produkt, gärna miljöbilder också. Ordentlig beskrivning är också viktigt. Ett plus är om andra som köpt produkten kan skriva en kommentar.

 • Jenny skriver:

  1. DesignHouseStockholm men det finns så otroligt mycket fint på hemsidan så det är svårt att välja.
  2. Att se produkten på bilder i olika miljöer tycker jag är viktigt! Jag får inspiration och kan tänka utanför boxen. Har gjort många köp utifrån detaljerade bilder.

 • Helena S skriver:

  1. String
  2. Det viktigaste tycker jag är bra och tydliga bilder – helst både produkt och miljöbilder så man får en uppfattning om produktens storlek och utseende. Sedan är det även viktigt att det finns produktmått.

 • Isabelle skriver:

  1) Ett klart favoritmärke hos Vålamagasinet är Ox Denmarq. Jag älskar att deras produkter både är stilrena och spännande. Men framförallt att deras möbler är så tidlösa. De blir vackrare med åren.
  2)
  KUNDSERVICE/KUNDTJÄNST
  Det viktigaste för mig när jag handlar möbler är en god och tillgänglig kundtjänst. Om kundtjänst är fungerande, spelar det knappt någon roll vilka problem jag möter när jag köper möbler!
  BETALNINGSSÄTT
  Jag tycker om att ha flera alternativ med betalning när jag handlar (oavsett om det är möbel eller något annat). Gärna möjlighet med fakturabetalning (ex. med Klarna) då jag också blir säker med min betalning.
  LEVERANS
  Såklart är kort leveranstid alltid det bästa!! När man har bestämt sig för en möbel är tålamodet superkort. Jag tror att många skulle uppskatta bärhjälp.
  UTLÄMNINGSSTÄLLE/POSTOMBUD
  Det är viktigt för mig att kunna välja var möbeln ska hämtas ut. Det närmsta stället är inte alltid det bästa!
  FRAKT/FRI RETUR
  Idag finns det ett stort utbud av "möbelhandlare" på internet. Att företag väljer att ha gratis frakt är ett gott argument för mig att välja just de. Fri retur tror jag också ökar möjligheten för människor att beställa möbler på internet. Då kommer fler människor våga att köpa möbler på nätet.
  INFORMATION
  Tydliga mått och information om produkten. (Men det är ni på Vålamagasinet redan så bra på).
  BILDER I MILJÖ
  Jag älskar att se bilder på produkter i miljö. Jag blir så mer inspirerad av att köpa just den produkten då.
  GOTT NYTT ÅR!

 • Linda skriver:

  1. Så många fina men hjärtat klappar lite extra för FLOS!
  2. Det är viktigt med många bilder, både närbilder och i miljö. Gärna fri frakt och fri retur:-))!

 • Kerstin skriver:

  Råkade skriva fel tidigare/nytt!
  1) DESIGN HOUSE STOCKHOLM
  2) VIKTIGT är att kunna hämta ut sin beställning/mindre paket på ett ställe där man slipper stå i en lång Ica-matkö eller i någon tobaksaffär där tips-kunder uträttar sina affärer medan man ibland får vänta LÄÄÄÄÄNGE på sin paket!
  "Jag saknar gamla postutlämningen!"
  GOTT NYTT UTLÄMNINGSSTÄLLE 2016!?
  PS! En röd fladdermusfåtölj ägde jag på 50-talet! Kul att se den igen!
  Jättefin vinst!

 • Kim skriver:

  1. Louis Poulsen.
  2. Egentligen är det ganska mycket jag vill ha för känna mig trygg att köpa möbler på nätet. Jag vill bland annat ha mått enligt konstens alla regler, sen vill jag ha klar och tydlig info om frakt och retur samt en kundtjänst man kan ringa. Viktigast av allt är nog många olika bilder, helst i ett par olika miljöer för att få en hint om proportioner och hur möbeln skulle passa in hos mig.
  Fladdermusfåtöljen vet jag dock skulle passa hur bra som helst här hemma så den skulle jag inte vara orolig över att vinna 😉

 • Eva C skriver:

  1. Louis Poulsen – så många fina lampor som jag suktar efter!
  2. Exakta mått på allt! Bra kundservice som man kan ringa och komma fram till enkelt och snabbt om man behöver extra hjälp/rådgivning. Snabb leverans. Tydlig info om ev reklamation. En hemsida som är lättnagiverad och att man inte behöver scrollar ner på sidan efter att man "backat"/gått tillbaka en sida

 • Eva C skriver:

  1. Louis Poulsen
  2. Exakta mått på allt! Tydlig info om kundtjänst som man snabbt och enkelt kan få kontakt med om man behöver extra rådgivning. Helst ska alla varianter av en möbel/sak finnas att välja mellan. Säker betalning. Lättnavigerad hemsida. Snabb leverans. Enkelt att kunna returna vid ev reklamation.

 • Hanna ögren skriver:

  1: Klong
  2: Snabba leveranser och stort utbud! Mått och bra beskrivningar om saker.

 • Dijana D skriver:

  En av favoriterna är HAY.
  Det allra viktigaste tycker jag är att de kan erbjuda faktura betalning, om man produkten inte motsvarar förväntningarna vill man skicka tillbaka den utan krångla med att pengarna sätta in flera dagar efteråt.

 • Cecilia Larsson skriver:

  1. Hay
  2. Att det ska kunna gå att få hemleverans och att frakten inte ska kosta för mycket!

 • magnabus skriver:

  1. Åh, så svårt! Flos just nu och just idag!
  2. ENKELT är mitt ledord för shopping på nätet – från att jag surfar in på webbplatsen, att enkelt kunna navigera mig fram till den produkt jag vill ha, att kunna se den bra ur olika perspektiv, tydlig produktinformation, sedan kunna klicka den till varukorgen och genom några få och enkla steg "klicka hem" produkten, val av betalningssätt och leverans.

 • Susanne skriver:

  1. Fritz Hansen.
  2. God kundservice!!

 • Jenny Eriksson skriver:

  1) HAY <3
  2) Bra bilder: rättvis nyans av varans färg etc, gärna bild i miljö för stt få en mer visuell bild av varan i sitt hem. Utöver det är leveransen en viktig aspekt: snabb och smidig leverans. Vid möbelleverans ska de leverera inom förbestämt tidsintervall. Man vill inte ta ledig en hel dag för att vänta på leveransen, varan blir väldigt dyr i både tid och pengar då.

 • magnabus skriver:

  1. Åh, så svårt! Flos just nu och just idag!
  2. ENKELT är mitt ledord för shopping på nätet – från att jag surfar in på webbplatsen, att enkelt kunna navigera mig fram till den produkt jag vill ha, att kunna se den bra ur olika perspektiv, tydlig produktinformation, sedan kunna klicka den till varukorgen och genom några få och enkla steg "klicka hem" produkten, val av betalningssätt och leverans.

 • Susanne Sahlin skriver:

  1. Hay.
  2. Nätshopping skall vara smidigt och enkelt – det är framgångskonceptet. Lägg till det suverän kundservice!

 • Stina Friberg skriver:

  1. Helt klart är OxDenmarq högst upp på listan, många av deras produkter som står på min önskelista. Främst fladdermusstolen samt matbordet i vit marmor och mässing ? kartell är också en grym favorit ?
  2. Tryggheten vid handeln, att man kan lita på den information som finns beskriven. Rättvisande bilder på produkten så man inte blir besviken när man får den. Möjligheten till retur är också en viktig fråga vid större köp, då det är "klämmandett och kännandet" man går miste om när man handlar på nätet 🙂

 • Marika skriver:

  1. Älskar varumärket House Doctor
  2. Jag tycker att det är viktigt att föremålet som jag beställer motsvarar föremålet på bilden i webshopen ( så att inte bilden är retuscherad och att man lägger på filter på bilden för att föremålet ska se finare ut).
  Gottnytt år

 • Kajsa skriver:

  1. Klippan.
  2. Viktigt är att bilden för det en är intresserad av att köpa är bra, att den ger en korrekt bild av verkligheten. Frakten sja vara snabb och komma fram i tid.

 • Anna skriver:

  1. Det är verkligen svårt att välja ett varumärke jag gillar mest då Vålamagasinet har så många fina märken som alla är mina favoriter. Men måste jag välja ett märke blir det Fritz Hansen.
  2. När jag handlar på nätet är det viktigt för mig med bra bilder och en bra beskrivning av varan. Viktigt är också en lättnavigerad webbutik, bra kundservice och trygg betalning.

 • Lisa Magnusson C skriver:

  Just nu är jag väldigt kär i Tom Dixons lampor.
  När jag köper en möbel är det väldigt viktigt med alla mått naturligtvis och att färgåtergivningen är så korrekt som möjligt. Generellt ju fler bilder desto bättre. Från olika vinklar. Både möbeln var för sig och i en möblerad miljö så att man får en uppfattning om volymen i förhållande till andra möbler i rummet.

 • Vera R skriver:

  1) Tre Sekel är min favorit! Traditionellt hantverk för det moderna hemmet. Möblerna har "det" som inte alla serieproducerade möbler lyckas med – en känsla som sprider sig i rummet de placeras i. Se bara skåpet Valv av Sandell, en dröm!
  2) Mycket är viktigt men jag sammanfattar de 5 vikigaste enligt mig:
  -Priset. Säger man något annat så talar man troligen osanning, ett konkurrenskraftigt pris jämfört med butik är viktigt.
  -Service. Omfattar allt från leveransvillkor till kundtjänst om något är fel. Ofta har webben fördelar mot fysisk butik då man får leverans till dörr och ofta hämtas defekta varor upp så man själv slipper åka.
  -Inspiration. Bra bilder och en lättnavigerad hemsida gör köpupplevelsen komplett och man saknar inte den fysiska butiken alls.
  -Stort utbud. Även här har webben en fördel mot fysisk butik då man kan erbjuda en one stop shop om man vill. Smidigt!
  – Erbjudanden. Alla älskar att fynda och är ständigt i jakt på det ultimata fyndet. Här tycker jag många fysiska butiker ligger före med ex "fyndavdelningar" där visningsex och defekta varor säljs ut. Mer sånt på webben tycker jag.

 • Lina skriver:

  1. Linum håller mig extra kärt, kan dock inte bestämma mig vad som skall flytta in här hemma.
  2. Kunna kommunicera med butiken jag köpt möblen hos, antingen via telefon eller mail och få svar inom kort.
  Det är A och O enligt mig.
  Även en bra beskrivning på möbeln.

 • 1.HAY
  2. När man handlar på nätet tycker jag det viktigaste är att det man ser är det man får, att fotografierna stämmer överens så bra som möjligt med verkligheten samt fri frakt över en viss summa. När det kommer till onlinehandel, speciellt vid möbler, skulle det inte vara helt fel om det även fanns fri retur. När det kommer till mig själv så är det oftast det som gör att jag inte handlar möbler online, för att returen skulle kosta för mycket ifall jag valt fel färg, storlek eller dylikt. Som avslutning, ett lätt sätt att följa sin order från lager till hemmet via spårning av paket.
  Gott Nytt År!

 • tina skriver:

  1.Normann Copenhagen
  2. Det är viktigt att jag enkelt hittar det jag söker, tydliga beskrivande bilder på produkten, och att jag får den service och bemötande man ska ha som kund. Snabb frakt är också viktigt!

 • Mia S skriver:

  1. Fritz Hansen
  2. Bilder från alla vinklar, alla mått och material angivna, och för tygmöbler information om tygerna är avtagbara och tvättbara.

 • Julia skriver:

  1. Artek och Klippan
  2. Jag blir frustrerad när det inte framgår var produkten är producerad samt vilka material och var de kommer ifrån.
  Jag vill veta om det är svensk ull i mattan, vilken typ av ull och om andra material är inblandade. Exakta mått vill jag ha, samt även vikt. Tydlig leveransinfo och villkor, samt snabb kundtjänst.

 • Evelina skriver:

  Hay
  Det viktigaste är att man kan se möbeln från olika håll i olika miljöer och att relevanta mått finns angivna. Det är toppen om det går att få önskade tygprover hemskickade för att få rätt uppfattning om färg och kvalitet. Det gör det lättare att beställa rätt från början och minska risken för returer.

 • AnnCatrin skriver:

  1.Klong
  2.Bra varuinformation och att företaget känns seriöst. Viktigt att kunna ringa och prata med någon. Beställer jag möbler på nätet vill jag inte känna någon oro att bli lurad.

 • Anna W skriver:

  1) Oj, vad svårt! För tillfället får det bli String som finns i mina tankar just nu.
  2) En genomtänkt STRUKTUR och PRESENTATION! Vålamagasinet var nytt för mig men redan på första sidan fastnade jag. En trevlig framsida med en bra presentation av blandade kompotter och lätt att navigera vidare utan att drunkna i menyer och produkter. Ack så viktigt att få läsaren att "orka" navigera runt!

 • Roger skriver:

  1)Klong
  2) Att köpa möbler på nätet vill jag ska ge samma känsla som att handla av någon som man kan se i ögonen. Det ska kännas tryggt. Man ska veta vad man får!

 • Malin B skriver:

  1. Design House Stockholm
  2. Fri frakt vid dyrare varor och fri retur om det skulle vara helt fel.

 • Mia skriver:

  1. Klong
  2. Det är väldigt viktigt att kunna bedöma utseendet rätt, att mått anges och att färgerna återges korrekt på bilderna. Vill också se bilder från alla håll och även möbeln i ett sammanhang, lättare att bedöma tex storlek och även möbelns "känsla" om man får se den i en inredning. Krångelfri frakt, leverans och ev retur är också viktigt.

 • Terese skriver:

  1. Flos – design och funktion, i perfekt kombination, vad jag per definition, benämner perfektion!
  2. I första hand är det designen som skapar intresset, vidare är det viktigt att belysa vikten vid att bilden motsvarar verkligheten. Att man lyfter fram produkten på ett tilltalande sätt med fakta kring produkten enkelt uppstrukturerad bredvid produkten. Att ha en chat med på hemsidan där man enkelt kan konversera med personal är en extra lyx som gör att jag med glädje väljer denna hemsida, detta skapar en mer personlig kontakt och gör att eventuella frågor blir besvarade, vilket leder till ett snabbare avslut (köp) och eventuell merförsäljning då personalen kan rekommendera tillbehör, exempelvis passande sittdyna etc. Det ska kännas lyxigt att handla hemma hemifrån, där vikten ligger vid enkelhet!

 • Lotta skriver:

  GAD för möbler som håller hela livet och Normann Copenhagen för roliga detaljer.
  Bra villkor för frakt och retur samt tydliga, informativa bilder. Gärna även någon bild på möbeln i miljö, det inspirerar! Det är även viktigt att man som köpare enkelt kan få kontakt vid eventuella frågor.

 • Lena Axelsson skriver:

  1
  klong
  2
  Att det finns ett säkert sätt att betala och ett bra sätt att få hem varorna

 • Helena L skriver:

  1. Louis Poulsen för lampor och Oxdenmarq för möbler
  2. Verklighetstrogna bilder, bra beskrivningar och trygga leverans- och betalsätt.

 • 1. Klong älskar jag!
  2. Bra utbud och priser. Korta leveranstider.
  Kvalitet och bra produktbeskrivningen och många bilder på produkterna. Samt Alla mått på sakerna.

 • Katarina O skriver:

  Klong
  Tydliga bilder och informativ beskrivningar. Att leveransen sker på en tid som passar

 • Anna skriver:

  Först vill jag vara säga oj vilket avslut på kalendern, riktig drömvinst som jag hoppas jag kan vinna åt min sambo!
  1. Har en svaghet för dansk design så i topp finns Louis Poulsen
  2. Överlag ska väl näthandel så gott det går motsvara att handla i butik. För mig är tydlighet väldigt viktigt. Dels när det gäller betalning, reklamering, byte, kundservice etc så att det inte finns rum för missförstånd. Detta bidrar även till att sidan och företaget känns seriöst. Man vill känna sig trygg när man handlar på nätet. Detta gäller även för produkterna i sig, det ska vara "what you see is what you get". Det är inte roligt att köpa något och så får man hem varan och inget motsvarar bilderna. Mått,färg, material osv. Detta tillsammans med många bilder dels inzoomat så man kan få en bra känsla för färg och material osv. Men även helhetsbilder så man kan få inspiration och se varan i ett sammanhang i förhållande till andra möbler i ett rum. Ibland behövs detta tillsammans med mått kan jag tycka.
  Håller tummarna!

 • Anna skriver:

  1. Secto design
  2. Pålitlighet på alla sätt och god kundservice

 • Anna Odsberg skriver:

  1. Klong
  2. Bra inspirationsbilder samt att det är lätt att hitta hur det fungerar med frakter och kostnader som tillkommer. En bra kundservice att ringa om det strular tycker jag också är viktigt! Gott nytt år!

 • Mikael skriver:

  1. Favoritmärket hos Vålamagasinet är utan tvekan OxDenmarq, att få inreda en läshörna med KS Chair och ett Mini O-table i marmor vore högsta drömmen!
  2. Jag handlar ofta varor via nätet eftersom jag bor ute på landsbygden och utbudet är skralt härikring. Det viktigaste är att webbutiken känns trovärdig och seriös. Ofta kikar jag på företagets facebooksida, för att se hur kunderna bemöts där. Att man får snabba och tillmötesgående svar på sina frågor är viktigt, både på FB och mejl.
  Sen blir jag extra glad när jag kan få hemkörning (inom valbara tidsintervaller) och bärhjälp in i lägenheten av hjälpsamma transportörer.
  Gott nytt år!

 • Anders skriver:

  1. Klong, Oxdenmarq
  2. Snabb och fri frakt, god kundservice,tydliga bilder och information.

 • Gisela skriver:

  1. Foscarini
  2. Generösa returmöjligheter. Eftersom man aldrig vet riktigt säkert hur en möbel passar med inredningen förrän den är på plats.

 • Emma skriver:

  Åh, redan slut på det goda. Tack för en toppenfin kalender! Passar på att slänga in ett sistaminuten bidrag i väntan på efterätten.
  1. Husfavortien är Hay, allt från sexiga saxar i mässing och järn till sidobord i pudriga färger med praktiska handtag.
  2. Jag gillar att klämma och känna på det jag köper vilket är svårt när man handlar online. Därför vill jag ha exakta mått på alla produkter tillsammans med bilder i olika miljöer och från olika perspektiv, gärna också en video om det är möjligt. Allt för att kunna bilda mig en så bra uppfattning som möjligt av hur stor produkten är i proportion till andra saker samt få en känsla för kvaliten och materialet. Sist men inte minst, som The Beatles redan konstaterat "All you need is love". Jag gillar att handla från företag som förmedlar en genuin kärlek för det man gör och visar omtanke om sina kunder. Sådan sätter extra kopparkant på tillvaron (japp koppar är för tillfället favoriten) :).
  Önskar alla ett storslaget slut på 2015 och en riktigt fin början på 2016!

 • Violina skriver:

  1) Tom Dixon är en favorit. Har två av ljuslyktorna Etch, tycker väldigt mycket om dem. Gillar även lamporna, speciell och snygg
  design!.
  Måste få uttrycka min beundran för den underbara fåtöljen KS Chair hazzelnut, en vinst av den vore för mig en stor fantastisk dröm som skulle gå i uppfyllelse! Minnena från mitt barndoms 60-tal sköljer över mig. Mina föräldrar hade goda vänner som hade en liknande fåtölj, i vinrött läder. Den var nött och den vinröda färgen hade blivit mörk i färgen i sitsen. Det bästa jag visste var att få hälsa på dem och sitta och mysa i fåtöljen, det var den skönaste fåtölj jag någonsin suttit i! De hade även Stig Lindbergs kaffeservis Ribb som jag tyckte var de vackraste koppar jag någonsin sett! Tänk så populära de blev också!
  2) Har ännu inte "vågat mig på" att köpa några större möbler på nätet, men givetvis kikat runt mycket i olika webbshopar. En fin köksö med stenskiva är det största jag köpt, annars har det varit lampor, speglar och dylikt. Men vad som är viktigast för mig vid handel på nätet är följande:
  *Butiken skall ge ett trovärdigt intryck.
  *Man skall kunna navigera runt mellan olika designers/varumärken/produkter på ett enkelt och lättförståeligt sätt.
  *Bemötandet och kontakten med kundtjänst är mycket viktig. De bör ha ett professionellt sätt, vara serviceinriktade och tillmötesgående. Lätt att kunna komma i kontakt med dem, saknar att man inte kan nå alla per telefon, utan enbart mail/chat.
  *Givetvis en bra, fullvärdig beskrivning av varan, bra bilder som kan förstoras, ses från flera vinklar.
  *Tydliga beskrivningar av köpvilkor, retur- och bytesvillkor samt betalningsvillkor. Fri retur är förstås bäst, men returavgiften vill jag veta direkt. Vill ej behöva kontakta kundtjänst, kanske enbart mail som gäller, kan ta flera dagar innan jag får svar. Att då få veta att det är "Postens vikttabell som gäller", då drar jag mig tillbaka. Att räkna ut vikten av varan samt vad returkostnaden då skulle bli, nej tack, då blir det inga köp i den butiken!
  *Säkra betalningsmöjligheter.
  *Rimliga leveranstider.

 • Lena E skriver:

  1. Skultuna med sin vackra hantverkstraditioner som står sig i alla tider.
  2. Först och främst att jag litar på företaget, sedan att jag kan returnera varan utan en massa besvär oavsett orsak.

 • Ann-Margret skriver:

  1. Kay Bojesen – lekfulla designklassiker
  2. Det ska vara enkelt att navigera på hemsidan, finnas tydliga bilder och saklig information om produkterna, lättförståeliga köpvillkor samt vara enkelt att komma i kontakt med kundservice både via mejl och telefon.

 • Annica skriver:

  1. Ox Denmarq
  2. Bra kundservice, tydliga köpvillkor, säker betalning, verklighetstrogna bilder och relevant information om varan.

 • Ann-Margret skriver:

  1. Kay Bojesen – lekfulla designklassiker
  2. Det ska vara enkelt att navigera på hemsidan, finnas tydliga bilder och saklig information om produkterna, lättförståeliga köpvillkor och vara enkelt att komma i kontakt med kundservice både via mejl och telefon.

 • Ann-Margret skriver:

  1. Kay Bojesen – lekfulla designklassiker
  2. Det ska vara enkelt att navigera på hemsidan, finnas tydliga bilder och saklig information om produkterna, lättförståeliga köpvillkor och enkelt att kontakta kundservice både via mejl och telefon.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *