Annons

2 december – Dagens lucka i julkalendern

Bakom dagens kalenderlucka gömmer sig den fantastiska bordslampan Cestita från Santa & Cole i det nya utförandet med skärm av opalglas! Lampan är lillasyster till formgivaren Miguel Milás välkända klassiker Cesta, båda designade 1962 och den mindre modellen har länge bara funnits med en skärm av plast – men nu har man alltså lanserat en glasvariant. Bidragande till dagens tävlingspott är Växjö Elektriska och på deras hemsida kan du finna ett brett sortiment av lampor i olika stilar och varumärken. Cestita är värd 3695 kr och för att delta i tävlingen ska du svara på följande två frågor inom 24 timmar. Lycka till!
 
1. Vilken är din absoluta favoritlampa i Växjö Elektriskas sortiment?
2. Vilken lampa är du mest nöjd med i ditt hem just nu? Motivera kort. 
 
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! Grattis till Erica som svarade 2015-12-02 kl 09:15:57 
 
Kommentarerna i arkivet är raderade med anledning av den nya lagändring för personuppgifter som trädde  i kraft 25/5, 2018
* Tävlingen pågår tom 3/12 kl. 09.00 Vinnaren utses av Växjö Elektriska. Juryns beslut kan ej överklagas. En lampa ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna skriver:

  1. Det går ju inte att komma ifrån att Sarfatti 2097 är väldigt drömmig ljuskrona. Den vore maffig att ha i vardagsrummet.
  2. Min favvolampa hemma just nu är Örsjö star (koppar) med tre spottar som hänger i taket i vårt sovrum. Den är snygg och praktisk att man kan rikta spottarna åt olika håll.

 • Veronica. ö skriver:

  1.jag dör på hur snygg den här lampan är och måste säga att det är favoriten i sortimentet. Har haft ögonen på denna lampa under lång tid.
  2.jag är mest nöjd med mina lågt hängande taklampor i sovrummet, som gör att det känns lite som på hotell.

 • Mimmi Staaf skriver:

  1. Favoriten förutom vinsten är Tratten i mässing, den är så ren och tidlös, den hoppas jag kunna köpa till mitt framtida hus.
  2. Min favoritlampa hemma är Milk lamp från &tradition som ger ett så mjukt och härligt sken med bra dimmer.

 • Sara skriver:

  1.IC Lights T1 Hög
  Bordslampa Mässing
  2. Väldigt nöjd med vår taklampa Kvist från Örsjö, den vita varianten. Vi har högt i tak i vardagsrummet vilket gör den rättvisa och den sprider ett mjukt varmt sken.

 • kajsa skriver:

  Taklampan kvist är en drömfavorit
  det klassiska luciatåget i köksfönstret. tänker alltid på när jag fick binda fast det i elementet när barnen var små.

 • Lisa skriver:

  1. Sarfatti 2097/30 Antik Koppar Limited Edition Är min favorit!
  2. Min favoritlampa hemma är en gammal bordslampa i mässing som jag ärvt från min farmor, klassisk och så påminner den om henne.

 • Mlin skriver:

  1. Moser från Louis Poulsen är min nuvarande lampfetish. Två sådana vore en dröm över vår köksö.
  2. Vår Glo-ball över matbordet ger ett härligt mjukt sken och är ett bevis på att en investering i kvalitet och tidlös design lönar sig i längden.

 • Kristina skriver:

  Hej!
  1. Min favoritlampa är AJ vägglampa i vitt (Louis Poulsen). Den skulle jag gärna ha som sänglampa!
  2. Min favoritlampa här hemma är Milk bordslampa i ask (and tradition). Den passar perfekt där den står, precis lagom stor samt att träbenen "mjukar upp" inredningen i vårt vardagsrum. Ett STORT plus att den har inbyggd dimmer!
  Med vänlig hälsning,
  Kristina

 • Anna s skriver:

  1. Ingen lampa kanske men ändå fin och mysig ljusspridare i decembermörkret. Star tradings luciatåg!
  2. Vår pendellampa i köket känns klassisk och har hängt med länge. Uppskattar kvalite som får följa med!

 • Erica skriver:

  1. Min favorit har stått överst på min shoppinglista i många år 🙂 Den svarta Grasshopper från Gubi: http://www.vaxjoelektriska.se/sv/product/2836/grasshopper-golvlampa-svart
  2. Min lila PH-lampa som pappa hittade på vinden när de skulle renovera på hans jobb. Den är lite skev och bucklig så ingen ville ha den. Nu har den hängt (med) hos mig i snart 20 år – och jag älskar den fortfarande lika högt!!

 • Hanna skriver:

  Min favorit är IC Lights F2 Golvlampa i Mässing. Den är helt fab!
  Min favoritlampa här hemma är gubi semi i grått som hänger över matplatsen. Har haft den på min önskelista i många år, nu hänger den där och kommer hänga många år till… En tidlös klassiker helt enkelt.

 • Maria Wigartz skriver:

  1. Snoopy från Flos tycker jag är helt fantastisk och som verkligen befinner sig i gränslandet mellan skulptur, inredning och mode. En sån på mitt arbetsbord, tack!
  2. Min absolut bästa lampa är vägglampan 706 från Luxus med oljad ek och mjölkvitt glas. Tycker att Cestita påminner om den formmässigt och ser den som en modern och samtidigt retroflörtande klassiker som jag skulle älska att få ha i mitt hem.

 • Frida skriver:

  1. De måste vara Flos Sarfatti. Men den lampan kommer få vara en föralltid dröm med de priset ?
  2. De är en lamp jag gjort av ett renhorn min papp plockde till mig när han vandrade i fjällen. Jag spraymåla den svart o den hänger det en glödlampa. Den hr både ett sentimentalt värde för mig plus att jag gjort den själv ?

 • Johanna Jensen skriver:

  Fastnade för en söt liten veneto house bordslampa svart❤️
  Favoriten hemma just nu är en gammal orange bygglampa som står lite småbucklig och rostig vid vår fina läsfåtölj i vardagsrummet?….

 • Olivia skriver:

  Min absoluta favoritlampa från Växjö elektriska är flos IC lights T1 hög i mässing!
  Min transparenta kartellampa bourgie är favoriten hemma, en klassiker som alltid står sig och ger otroligt mysigt ljus. En stor fördel är att det är en inbyggd dimmer så den både kan funka till mysbelysning och som allmänbelysning! Lampan tar plats och är långt ifrån bara en ljuskälla.

 • Annie skriver:

  1. Lätt den här!!!!
  2. En vintage golvlampa med klotlampa på toppen, så cool! Till denna skulle denna lilla goding passa perfekt…

 • Caroline skriver:

  Jag fullkomligt äääälskar December. Jag önskar så att jag tyckte att jag var värd den!
  Min favoritlampa idag är kanske egentligen bara den nakna snurrande glödlampan som skapar discokulaeffekt, som jag hängt upp helt provisoriskt i källaren, barnen blir så hoppiga och studsiga av den och femåringen är stolt över den och vill ta hem vänner och visa upp.

 • Joanna skriver:

  1) sarfatti 2097 från flos är en evig dröm!
  2) ingen! Har bara en lampa och det är ett bårhusvänligt jäkla lysrör! (Standardlampan i mitt studentrum) tänk att vinna en snygg bordslampa att tända istället!

 • Emelie skriver:

  1. Om jag måste välja endast en favorit så är det svårt att bortse från PH 4½-4, det är en sån där drömlampa som jag aldrig tröttnar på.
  2. Artemide Tolomeo, har den i ett par varianter men skulle kunna ha en i varje hörn, så elegant och samtidigt användbar.

 • Ekenäsliv skriver:

  1.En av mina favoriter hos dem är Cube bordslampa som jag kikat på ett tag. http://www.vaxjoelektriska.se/sv/product/5549/cube-bordslampa-massing
  2. En favoritlampa hemma är Tine K lampan som jag kämpade länge för att få ihop till och köpa. En investering som håller länge!
  Ha en bra dag!
  Hälsar,
  Anna i Kalmar

 • magnabus skriver:

  1. Åh, svårt val! 😉 Har länge älskat Flos Sarfatti och vill gärna ha en sådan hängande hemma i vardagsrummet, och den som nu finns i limitied edition hamnar genast högst upp på min önskelista: Sarfatti 2097/30 Antik Koppar Limited Edition. Snäälla tomten!
  2. Min favoritlampa står i fönstret i vårt sekelskifteskök, en lampa som hängt med sedan barndomen i mitt föräldrahem, ser ut som en modern fotogenlampa men med el i och ger ett underbart mjukt sken.

 • Anna Å skriver:

  1. Måste erkänna att Cestitan faktiskt, sedan många många år, är en av mina absoluta drömlampor! (Gissa hur uppskattad en sådan vinst skulle vara..?)
  2. En favorit hemma är Flowerpot, bordsmodellen, som vi har i vitt.

 • Sofia skriver:

  1. Min drömlampa i Växjö Elektriskas sortiment är den klassiska borslampan PH 3/2 från Louis Poulsen. 2. Den lampa som jag är mest nöjd med hemma nu är den tidlösa taklampan PH Snöboll från Louis Poulsen. Den ger ett fantastiskt mjukt sken över matbordet och inbjuder till långa middagar. Förhoppningsvis kommer flera generationer tycka likadant.

 • Sara skriver:

  1. Den snyggaste- drömmigaste lampan är pH kotten i koppar. Jag älskar den men den kommer för alltid vara just en dröm.
  2. Min absoluta favoritlampa hemma är cesta som jag fick av min man när jag fyllde 30. Den ger så vackert ljus och är formmässigt fulländad. Lillasyster Cestita skulle passa så himla fint bredvid.

 • Math skriver:

  1. i brist på ljus på terassen så hade Agro rottingboll från Markslöjd varit pricken över i!
  2. är extremt nöjd över att jag lade semesterpengen på min Tom Dixon Etch web taklampa i koppar 2012. Blir glad varje dag när jag går in i matsalen och ser den!

 • Emma skriver:

  Min absoluta favorit är väl ändå flos sarfatti i mässing. Sannolikheten att jag någon gång unnar mig en sådan lampa är dock väldigt liten, med en nyfödd här hemma ser prioriteringarna lite annorlunda ut. En lampa jag däremot går i tankar på att köpa är belid bullo plafond i mässing/klarglas. En uppsättning om två av denna skulle göra sig fint i hallen.
  Min favoritlampa hemma är en takkrona i mässing som jag har fyndat på loppis. Tillsammans med stora glödlampor är den så snygg!

 • Anna skriver:

  1) Min favorit lampa som står på drömskelistan är Sarfatti 2097/30 ljuskrona från Flos. Den skulle passa som en smäck ovanför vårt matbord, det är högt i tak och kräver sin lampa.
  2) Just nu är jag mest nöjd över en gammal adventsljusstake i mässing som jag lyckades fynda på loppis för några veckor sedan. Älskar det varma och ombonade ljuset den sprider både för dem som är inne i huset och de som promenerar förbi utanför.

 • Viktoria skriver:

  1, Favoriten i VE´s sortiment är Klassikern Snoopy från FLOS.
  2, Min lampfavorit hemma är en hög bordslampa i mässing, ritad av Börje Claes nån gång på 70-talet!

 • Helena skriver:

  1, Min favorit är utan tvekan Milk NA1 från &tradition. Ljuvlig.
  2, Favoriten här hemma för tillfället (skiftar efter årstid och humör…) är vår lampa över matbordet, en FLY i vitt från Kartell.

 • Anna H skriver:

  Hej!
  I hemmets alla mörka vrår fantasilampor just nu står.
  Jag har ett gäng lampor på min lista,
  Den första lika fin som den sista.
  Växjö elektriska verkar ha dem alla,
  Jag igen börjar falla!
  Just nu är stora favoriten Menus JWDA Concrete Bordslampa,
  Så fin att ögonen börjar krampa!
  För många år sedan hittade jag en Knubbling (bordsvarianten) i vitt & mässing på en loppis. Raster saknades & en av nitarna var spårlöst borta men den fick ändå följa med hem & jag blir alltid glad när jag ser den. Den lyser med ett perfekt ljus. Att den är lite skev & vind får vara en del av dess historia helt enkelt.
  Allt gott!
  Med vänlig hälsning,
  Anna

 • Anita Nielsen skriver:

  1) Har många gånger tittat på precis den här lampan Cesto. Den är helt lysande i sin design. En klar favorit.
  2) Star i rå koppar har jag i min hall. Älskar den, så tuff, så snygg så funktionell.

 • Anneli Carina skriver:

  Hej
  1. Flos Copycat bordslampa heeelt underbar..
  2. Just nu en underbart vacker pappstjärna från Watt o veke som jag haft i många år…..

 • Anna M skriver:

  Favvolampa från VäxjöElektriska:
  PH 4½-4 Pendel i krom från Louis Poulsen skulle sitta som en smäck över matbordet!
  Favvolampa hemma:
  Cosy in White från Muuto som står i sovrummet och myser…

 • AnnikaH skriver:

  1. Ic lights F1 golvlampa är min favorit. Tidlös, elegant o enkel på samma gång.
  2. Min koppar kvistlampa i köket är min favorit för dess råa o tuffa stil o samtidigt som den är väldigt praktiskt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.