Annons

18 december – dagens lucka i Julkalendern

Bakom dagens lucka gömmer sig Björk-mattan designad av Lena Bergström från Designhouse Stockholm. Värde 6700! Mattorna i Björk-kollektionen har inslag av ull med detaljer i läder. Det vävda mönstret är inspirerat av björkens vita och svarta trädstam och lädret av trädets insida. Materialen och det fina utseendet gör att mattan blir en vacker detalj i rummet. Sponsor för dagens tävling är Design House Stockholm. För att vara med och tävla ska du svara på följande två frågor i kommentarsfältet inom 24 timmar. Lycka till!

1) Vilka andra produkter ingår i Björk-kollektionen förutom mattorna?
2) Björk-mattorna finns sex i färger. Vilken färg du skulle välja på mattan och hur ser rummet ut där den ska ligga? Beskriv och motivera kort i kommentarsfältet nedan. 

 
Tävlingen är avslutad. Grattis till Emma som svarade 2015-12-18 kl 12:53:46 Hör av dig med din adress så utser vi vinnaren inom kort!

*Tävlingen pågår tom 19/12 kl. 09.00 Vinnaren utses av en jury från Design House Stockholm. Deras beslut kan ej överklagas. En matta i storlek 170×240 cm ligger i potten. Ev. vintskatt betalas av vinnaren. 

Kategorier:

Kommentarer

 • kajsa skriver:

  Förvaringskorgar och puffar
  en rurig i dom färger som redan finns. Skulle passa i mitt sovrum med stort 20 tals fönster och trä golv………….

 • kajsa skriver:

  En rutig ska det stå……….

 • Filippa skriver:

  1. I kollektionen ingår också förvaringskorgar och pallar.
  2. Min bruna matta hade hamnat i vardagsrummet och funkat så fint till ekgolvet, den svarta soffan och vita hyllorna. Vi behöver en matta för det ekar nu och den här var så fin!

 • Charlotte skriver:

  1. Puffar och förvaringskorgar
  2. Jag skulle absolut välja den ljusgrå färgen för den skulle vara så fin mot mitt terracotta färgade klinkersgolv i hallen. Så snyggt det skulle bli!

 • Maria skriver:

  Förvaringskorgar och puffar
  Jag skulle vilja ha den svarta och den skulle ligga i vardagsrummet eller köket, svårt val på en så fin matta =D

 • Elise Nilsson skriver:

  1. Björk består av mattor, sittpuffar och korgar av textil.
  2. Jag hade valt den ljusgrå att lägga under matbordet som fin kontrast till vårt vita bord med stålben.

 • M skriver:

  1. pallar och korgar
  2. Jag skulle välja den mörkgråa mattan. Jag skulle lägga den under vårt matsalsbord i vitsåpad ek och med svarta stolar. I övrigt har vi en sekretär från 30-talet som vi "lånat" av svärfar, en nyromantisk fåtölj från svärmor och massor av tavlor som mina barn har målat. Just nu ligger det en svartvitrandig matta som fransar sig och det är hög tid med en ny. Åh just det, på väggarna har vi målat med kalkfärg i svagt grönt. Lampan som är kronan på verket är Tom Dixons etch web light i koppar.

 • Emelie S skriver:

  1. Förvaringskorgar och pallar
  2. Jag skulle ha mattan i vårt kök, där vi lagt ett mörkgrått klickgolv och gjort vårt egna köksbord i industriell stil, med ben från Hay och mörkbetsade brädor. Mattan skulle ge en mjukare känsla i köket och vara fin kontrast till de annars hårda linjerna och färgerna.

 • Lisa skriver:

  1. Puffar och förvaringskorgar
  2. Den ljusgråa mattan skulle ligga i hallen och fint ta upp tonerna i det gråa klinker och gråpigmenterade ekgolvet perfekt! Man skulle känna sig välkommen varje dag när man kommer hem från jobbet.

 • MariaL skriver:

  1. Sittpuffar och korgar i textil.
  2. En ljusgrå hade passat perfekt i vårat nya kök som är under uppbyggnad. Köket går i vitt, grått och mörka mustiga träslag.

 • Eva skriver:

  Björk Kollektionen består av mattor i fyra storlekar, "homebags" eller förvaringskorgar i tre storlekar, och stolar i två storlekar.
  Jag skulle vilja vinna den svarta, som jag skulle ha i tv rummet. Där har jag mest grå och svarta möbler (och en gammal sliten grå-blå matta under bordet som borde bytts ut för länge sen)

 • Mary K skriver:

  1. I kollektionen ingår även förvaringskorgar och puffar.
  2. Om jag fick möjligheten att vinna en Björkmatta skulle jag välja den gröna varianten (svårt val, alla färgerna skulle passa utmärkt!). Björkmattan skulle passa utmärkt i vårt vardagsrum!

 • Marielle skriver:

  1. Förvaringskorgar och Pallar.
  2. Den mörkgrå mattan skulle passa perfekt till vårat trädgårdsrum med ljusgrå klinkers golv. Det skulle bli så ombonat och fint.

 • Elin Liljegren skriver:

  1. Korgar och puffar
  2. Den blå mattan. Skulle lägga den på vårt hallgolv av kalksten. Den skulle vara ett perfekt komplement till de blåa akvarellerna på väggen och det jättestora fotot på havet som min bästa vän tagit en höstdag förra året.

 • Rebecka Lagman skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Det här är verkligen min drömmatta, vet inte hur länge jag har gått och suktat efter den! Jag skulle helst vilja ha den blå och den skulle ligga så fint under mitt soffbord i 50-talsstil och vid min 60-talsfåtölj i teak och svart skinn. På soffbordet och satsbordet i vitt och ek bredvid soffan har jag Kivi ljuslyktor från Iittala i alla blå och gröna nyanser som finns, så det skulle passa så fint till mattan. Bor i en ljus och fin liten lägenhet på 11e våningen med utsikt över hela stan. Det är en sådan frihetskänsla att se så mycket av himlen, särskilt när den är blå, och den skulle avspegla sig så fint i mattan. Och de dagar när det är grått skulle jag i alla fall ha min lilla klick av färg och ljus i min Björk-matta.

 • Emma skriver:

  1. Puffar och flrvaringskorgar (homebag ,stool)
  2. Den grå skulle vara perfekt i vardagsrummet vi långsamt försöker bygga upp.

 • irene skriver:

  1. Korgar och puffar
  2.Skulle bli den blå, den skulle passa så bra i mitt nya vardags rum som jag plockat ihop prylar från nära o kär, nu när pengarna inte räcker till.

 • Anna Olofsson skriver:

  1) Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2) Jag skulle välja den gråa mattan och lägga i köket. Köket är övervägande vitt med svarta detaljer på köksluckor och dylikt, så den här tror jag passar in mycket bra. Köket sitter dessutom ihop med vardagsrummet (där tapeterna är grå) och på så sätt knyter man ihop rummen med den fina mattan. (:
  God jul!

 • Alexandra skriver:

  1. Förvaring och pallar/puffar
  2. När man kommer hem till oss i vårt nya radhus så möts man av en avlång hall som leder vidare in till vardagsrummet. Där skulle en mörkgrå matta passa perfekt för att bryta av mot de vita väggarna och göra så att hallen känns mer inredd. Det är det sista som saknas efter vår minirenovering och den hade passat perfekt!

 • Sara O skriver:

  1. Förvaringskorgar och pallar
  2. Den vita/crémefärgade. I vardagsrummet, det är stort och ganska luftigt, mörka träslag och en dov smutslila färg på väggarna.

 • 1, Pall & Korg
  2, En ljusgrå version skulle hemskt gärna få flytta in och göra mig sällskap i min etta på Söder. Den skulle då få rama in mina två fåtöljer och mormors gamla stringbord. Bättre julklapp av tomten kan jag faktiskt inte tänka mig julen 2015! Goood Jul!

 • 1) Sittpuffar och korgar
  2) Jag skulle välja den grå mattan i hallen för att den passar in med det vita, röda, svarta och grå som övrig inredning följer.

 • Mona skriver:

  1. Puffar och förvaringskorgar.
  2. Den mörkgrå skulle passa perfekt till vårt vardagsrum. Vi har precis byggt ett nytt hus 20 m från havet och har ett golv som ser ut som betong, Mastertop 135. Har inrett med färger o material från naturen och mattan skulle vara " pricken över i " :-).

 • Karin Synnergren skriver:

  1.Pallar och "Homebags"
  2.Den svarta med lite vita inslag,skulle passa in i vardagsrummet där den öppna spisen är svart och möblerna är vita/svart högblank.Vinkeltak med Vitmålade oslipade brädor!

 • Karin skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Den svarta mattan!
  att den hamnar på golvet är nog uppenbart
  frågan handlar nog mer om vart?
  I vardagsrummet skulle den ligga perfekt
  och ge en härligt hemtrevlig effekt
  men även i sovrummet skulle den såklart passa
  tänk morgontrötta fötter som på denna får tassa
  Det här är verkligen min drömmatta! Tyvärr är det en matta jag själv inte har råd med så jag håller verkligen tummar och tår att turen är med mig nu! Den svarta mattan skulle verkligen vara en snygg kontrast mot mitt vita soffbord! Vitt och svart ihop ger så fantastiska kontraster! Den skulle även passa sjukt bra in i mitt sovrum med vita väggar! Och hur snyggt skulle det inte vara med mina färgglada tavlor som verkligen skulle sticka ut med hjälp av den här drömmattan! Jag skulle helt enkelt vara tvungen att pröva mig fram för den här mattan passar överallt!

 • Anne skriver:

  1. Björksortimentet har också förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Jag hade nog valt den blå. Förvisso inte längre så lik en björk men så vacker färg. Den hade passat utmärkt i vårt kontor där vi har en ganska tråkigt plastmatta men tapeter med lätt marin inspiration och tunna blå ränder.

 • 1, Puff & Korg
  2, En ljusgrå version skulle gärna få flytta in och göra mig sällskap i min etta på Söder. Den skulle då få rama in mina två fåtöljer och mormors gamla fina stringbord. Bättre julklapp kan jag faktiskt inte tänka mig julen 2015! – Gooood Jul!

 • Margot Björck skriver:

  Hej!
  1. Förvaringskorgar samt sittpuffar.
  2. Jag hade valt den grå då den påminner mest om björkens stam. Mattan skulle göra sig mycket väl i vårt vardagsrum och dessutom heter vi ju Björck så den skulle passa oss utmärkt på alla sätt!
  Vänliga hälsningar,
  Margot

 • Emelie skriver:

  1. Korgar och sittpuffar
  2. Blå! Hade varit så vansinnigt snyggt i mitt sovrum med mörkoljad fiskbensparkett och säng bäddad i vitt.

 • Annelie skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar fins i sortimentet förutom mattorna.
  2. Vi har precis flyttat in i vårt nybyggda hus där vi har kalkstensgolv från kinnekulle på hela nedervåningen. Det är öppen planlösning med kök, vardagsrum och matplats i ett och ett stort fönsterparti utmed i princip hela långsidan. Den ljusgrå björkmattan skulle passa så himla fint mot golvet och det vita köket och jag skulle placera den i vardagsrummet vid matplatsen. Älskar den nordiska känslan! Just nu kör vi mattlöst och 14 grader hemma eftersom golvet fortarande härdar och vi inte fått slå på golvvärmen än, brrr… 🙂

 • Stina skriver:

  1. Björk kollektionen har, förutom mattorna: "homebags" eller förvaringskorgar i tre storlekar och pallar i två storlekar.
  2. Jag tror den ljusgrå eller svart skulle vara finast i vårt vardagsrum. I vardera kortända har vi spikat upp liggande råspont. Den ena där vi har tvn är svart och vid matbordet där mattan skulle passa är träväggen vit.
  Jag har velat blanda det moderna med det gamla. Bordet och stolarna är gustavianska men med den ruffa väggen blir intrycket inte lika strikt. En sådan här fin matta under matbordet skulle vara pricken över i:et som får allt att hänga ihop och se mer inbonat ut. Tanken är att stolarna ska kläs i ett mörkgrått, småmönstrat tyg i lite bättre kvalitet så småningom. Skulle bli fint ihop med mattan. Älskar de välgjorda skinndetaljerna. Så fina mattor. 🙂
  / Stina

 • Simon skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpallar
  2. Lightgrey
  Mattan skulle passa som handen i handsken i mitt vardagsrum. Är relativt nyinflyttad och är på jakt efter en stor gråmatta som ska täcka mitt kalla och kala vardagsrumsgolvet. I vardagsrummet just nu finns bara en nyinköpt soffa och en tv som står på en sockerlåda. Planen är som sagt att ha en stor matta, förhoppningvis Er, ett soffbord i marmor och investera i en ny TV-bänk. Sen massvis med filtar och kuddar.

 • Jasmine skriver:

  1. Björksortimentet kommer även i förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Jag skulle välja den gråa då den skulle framhäva vårt ny-hårdvaxoljade golvs ådring så vackert. Den matchar även vår GAD-pall helt i nyans. Mellan våra två stora naturvita soffor skulle jag placera den.

 • 1) sittpuffar o förvaringskorgar
  2) den gröna -skulle passa perfekt under köksbordet,där allt är vitt,svart o grönt,precis som björken.det skapar ett visst lugn

 • Linda skriver:

  Bästa tävlingen bland julklapparna 🙂
  1. I kollektionen ingår även förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Jag är i inledningsfasen av vårat sovrum och Just dessa i ljusgrått har stått högst på min lista, men tyvärr har prislappen varit lite för hög för min nuvarande budget. Jag hade parat den med vår vita säng, min drömfåtölj Safari från Börge Mogenseni ljusbrunt läder, avlastningsbord i svart stål med mina egna tavlor, fina blommor och några smycken samt lampor med lätta men varma sken. Golven i sovrummet är i ek så de lite kallarna nyanserna kommer nog ge ett härligt lugn. Hade jag vunnit mattan hade jag gärna försökt uppgradera den till en 200×300 cm för att få bästa täckning av ytan.
  Hälsn
  Linda

 • Elisabeth skriver:

  1. Pall låg/hög samt förvaringskorgar
  2. Björk i ljusgrått. I min sons rum dels för att främja mjuk och varm lek på golvet och dels för att ett lugn ska infinna sig i detta rum som periodvis kan beskrivas som ett enda kaos.

 • Stina Nordström skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Jag skulle välja den ljusgrå versionen vilket i mitt tycke är den snyggaste mattan som finns. Den skulle ligga i vårt mys/TV-rum som jag inrett i skandinaviskt vitt med inslag av träslaget björk samt med mycket mysig belysning. Mattan skulle bli pricken över i:et detta rum!
  Håller tummarna…

 • Johanna skriver:

  1 & 2:
  Denna kollektion av Lena Bergström,
  är en riktig inredningsdröm.
  I mönstret får hon tydligt fram,
  att den är inspirerad av en vacker stam.
  Förutom mattor kan du i kollektionen skåda,
  både sittpallar och förvaringslåda.
  Jag skulle välja mattan i svart och vitt,
  perfekt i det öppna kök/vardagsrummets mitt.
  Älskar att i hemmet känna närhet till natur,
  med ting inspirerade av skog, mark & djur.
  Mycket naturnära färger som grönt,
  gör att det i rummet är avslappnat och skönt.

 • Eva skriver:

  1) "Homebag" and "Stool".
  2) Jag skulle välja den ljusgråa eller den mörkgråa till vardagsrummet i vårt hus som blir klart i vår. Rummet finns alltså inte än men kommer att ha ljusgrå-randiga tapeter, vitaliserat ekgolv, mycket gröna växter och material i ljust trä. Några passande mattor har vi inte än 😉

 • Conny skriver:

  1. Förvaringskorgar och puffar
  2 Ljusgrått, snygg mot tapeterna och inredningen i övrigt samt att hundhår inte syns lika lätt.

 • Sofia B skriver:

  1. Korgar och puffar.
  2. Den ljusgrå mattan med inspiration från skogen skulle passa finfint i vår stora hall med skogsgröna väggar. Hallen är i övrigt ganska tom och kal med stora spegeldörrar som döljer all förvaring för ytterkläder och skor, den skulle behöva en rejäl och mjuk matta för att ge ett värmande och trevligt välkomnande när en kommer hem.

 • Isabelle Svärd skriver:

  1) Förutom mattorna, suttpuff samt förvaringskorg!
  2) Om jag fick drömma, skulle en blå Björk-matta få ligga i vardagsrummet. Den skulle bryta av så fint mot det svarta soffbordet och den ljusgråa soffan.

 • Ida skriver:

  1: Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2: Jag skulle välja den ljusgrå mattan till mitt sovrum som går i blått och vitt. Den skulle både ge harmoni och ett lyft till rummet. Det kan hända att mattan skulle få göra ett gästspel i vardagsrummet någon gång ibland, bara för att den är så fin och passar överallt.

 • Helena skriver:

  I kollektionen Björk ingår sittpuffar, mattor och förvaringskorgar.
  Färgen ljusgrå skulle göra sig fint mellan en antracitgrå och en ljusare grå soffa som står mittemot varandra med ett avlångt bord i teak emellan i mitten av ett stort vardagsrum. Träet skulle passa fint till läderdetaljen i mattan. Jag har beslutsångest och Björk finns på listan över möjliga alternativ.

 • Erica Svane skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Eftersom jag är på jakt efter ny lägenhet så vet jag inte hur rummet som mattan ska ligga i ser ut än 🙂 Men jag tänker mig att den ljusgrå mattan kommer bli jättefin under matbordet, som är i ljust trä och vitt. (Den vita mattan hade ju varit en dröm, men kanske inte så praktiskt under ett matbord…)
  Håller tummarna för både mattvinst och ny lägenhet 😉

 • Sandra P. skriver:

  1. Puffar och förvaringskorgar
  2. Jag skulle välja den mjörkgrå färgen för den skulle vara så fin i mitt mjörkblå vardagsrum.Det skulle bli perfekt!

 • Emma Lindvall skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Den mörka grå mattan skulle passa så fint i vårat kök.
  En fin julklapp till min sambo och mig.

 • Anna skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Jag skulle önska den blå mattan och även om jag suktat efter mattan till tv-rummet så skulle jag gå en trappa upp, till vindsrummet och rulla ut den åt min son som har det största rummet i huset men även det mest svårinredda. Vi har öppnat taket upp till nocken och det är ett stort ljust rum men med mest snedtak vilket för det lite svårt att måla i någon annan färg än vitt. Mattan skulle få ta plats under takfönstret och det skulle bli en perfekt plats för lek och legobygge!

 • Majja skriver:

  1. Förvaringskorgar och Pallar/puffar.
  2. ÄLskar Björk i gråskala, men om jag skulle välja en färg skulle jag välja den Denimblå. Den skulle placeras i familjens arkitektritade hus från 2000. Med en vacker fotpanel i mattvit, övre panel i mjuk blå färg. Breda hela golvplank i vitsåpad gran. Enorma fönster och en vacker murad öppenspis. Då skulle jag äntligen få kasta ut min fars val av gräslig vinröd ryamatta där. Det svider så mycket i mitt inredningshjärta att den fula mattan ligger i det vackra huset 🙂 (i andra delen av rummet står en vit soffa med ljusgråa puffar från Björk så det skulle passa perfekt!)

 • Gustaf Stenbacks skriver:

  1. Förvaringskorgar och puffar.
  2. Denna matta (ljusgrå) har jag tittat å dräglat lite över ett bra tag men känt att jag riktigt haft råd. Den skulle sitta som pricken över i;et.

 • Jeanette skriver:

  1. Utöver mattorna så ingår även förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Vita väggar, antacitgrå soffor och öppen spis,
  i vardagsrummet skulle Björk ljusgrå smälta in givetvis.
  Harmonisk, vacker och naturnära
  i soffgruppen sitter vi gärna med våra nära och kära.

 • Pernilla Ö skriver:

  1. Korgar och sittpuffar
  2. Skulle valt den gråmelerade mattan hade passat perfekt under soffan som är mörkgrå och det vita bordet, har ingen matta där idag vilket saknas men ingen budget för det. Den hade även passat in bredvid den vit svarta mattan som ligger intill. Är fortfarande ett stort fan utav svart/vit/grå inredning så jag håller mig till det sedan bryter jag av med textiler och växter i andra färger. Har dock funderat på att måla foder, dörrar och lister i en mörk grå alterntivt svart och då hade denna matta gjort sig perfekt som komplement.

 • Therese Sundbom skriver:

  1. Sittpuffar/pallar och förvaringskorgar
  2. Den ljusgrå mattan skulle ligga så fint på golvet i vårt strandhus där färgen skulle spegla havets och vågornas skiftningar och den ljusa färgen
  skulle reflekteras i stammarna från björken utanför fönstret.

 • Malin skriver:

  1. Förvaringskorgar i textil och sittpuffar/pallar
  2. En mörkgrå björk till vårt sällskapsrum på husets tredje våning. Ett ljust härligt rum med fönster i samtliga väderstreck och utgång till balkong. En rejäl schäslongsoffa framför TV-n och en pysselhörna med ett runt bord gör att det här är det rum där vi trivs allra bäst. Timmar av Wii-spelande på den nuvarande mattan gör att behovet av en ny är enormt. 🙂

 • Ida skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Jag skulle önska den ljusgrå mattan till vårt kök. Den skulle ge en fin mjukhet till allt det vita som är i köket. Pluss att den skulle passa bra till de två träpinnstolarna som står runt köksbordet.

 • Maria lindberg skriver:

  Det finns även förvaringskorgar i olika storlekar och sittpuffar/pallar.
  Jag skulle ha mattan i mitt kök och hade velat ha den mörkgrå mattan. Vi ska göra om hela köket i februari och då vi inte helt bestämt hur det ska se ut hade nog mattan fått sätta färgskalan. Isf blir det ljusgrått klinker och läderdetaljer i samma nyans som mattan som handtag på köksskåpen.

 • Linnea skriver:

  1. I kollektionen ingår även förvaringskorgar och pallar/sittpuffar.
  2. Jag älskar mattan i ljusgrått! Den skulle få förgylla vårt vardagsrum som står under upprustning. Inom en snar framtid kommer rummet att ha grå väggar och vacker gammal fiskbensparkett samt lampa och en del andra detaljer i koppar. Den ljusgrå mattan från Björk-serien skulle göra sig oerhört bra framför det stora fönsterpartiet, mellan soffan och fåtöljerna.

 • Annika Andersson skriver:

  1. Sittpuffar/pallar och förvaringskorgar.
  2. En mörkgrå matta hade passat bra framför vår soffan. Vi har rätt ljusa väggar. Tapeterna går i vitt/ljusgrått/silver så jag försöker inreda med lite mörkare detaljer för att få lite harmoni.

 • Emma H skriver:

  I kollektionen finns sittpuffar och runda förvaringskorgar. Som norrlänning i Göteborg så skulle jag välja den ljusgrå mattan. Den är en perfekt kombination av min hemstads tusentals björkar och västkustens karga grå klippor. Dessa klippor som jag förälskat mig i och alltid får mig att må bättre när hjärtat klappar lite extra för min familj hemma i norr. Jag skulle lägga den i mitt vardagsrum, under swedese bordet och le lite varje gång jag får sätta nätta fötter mot björkens bark återigen.

 • Monika skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Jag skulle välja den ljusgråa som påminner om björken. Jag skulle ha den i vårt vardagsrum som en "förlängning" av skogen som vi har utanför där det just står en stor ståtlig björk.

 • Sanna skriver:

  I Björkkollektionen ingår förutom mattorna även pallar och förvaringskorgar i tyg. Om jag hade turen att vinna skulle jag välja den vackra ljusgrå mattan till vårt matrum. Vi har ett stort antikt slagbord som kräver en rejäl matta-den befintliga är alldeles för klen!

 • Elin skriver:

  1. I kollektionen ingår även förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Jag skulle välja den ljusgrå mattan, eftersom jag tycker att den mest efterliknar en björkstam. Jag bor i Umeå och björk är min absoluta favorit när det gäller träslag – så mattan känns självklar hemma hos mig! Jag skulle lägga mattan i mitt sovrum. Det är det enda rummet i lägenheten där det finns ett äkta björkgolv! Mattan och golvet skulle trivas alldeles utmärkt ihop. 🙂

 • pieter skriver:

  1. sittpuffar/pallar och förvaringskorgar
  2. Jag skulle välja den ljusgrå till vårt vardagsrum. Rummet har en grå stor soffa med kuddar i dova pastellfärger. Mattan skulle vara framför soffan och under ett soffbord med ram i mässing och marmorskiva. På väggarna sitter en hel del konst och rummet har också en stor bokhylla samt ett sideboard med olika stilleben. Det finns också två fåtöljer – en Diamond chair av Bertoia och en Jetson. Färgerna i hela rummet är dova med blåa och rosa inslag.

 • Annie skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Den ljusgrå mattan skulle vara perfekt i min lilla studentlägenhet och det kombinerade köket/sovrummet. Lägenheten i sig är liten och ganska tråkig med oinspirerade materialval och ljusgråa plastgolv. Jag försöker så gott jag kan med enkla medel att göra den mer personlig och hemtrevlig, mattan skulle verkligen bidra till detta!

 • Jennie skriver:

  1)förvaring skottår och sitt puffar
  2) Den ljusgråa mattan skulle placeras i vårt vardagsrum vid soffan som går i en mörkare grå ton. Läderkanten på mattan tas upp i läderdetaljer på handtagen på skåpet som står intill samt ljusstaken från holmegaard som står på soffbordet. Magiskt!

 • Gisela skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar/pallar.
  2. Vilka fantastiska mattor och vilken härlig kombo med ull och läderdetaljer! Jag skulle välja den mörkgrå mattan! Jag bor i en gammal sekelskiftslägenhet med högt i tak, vita väggar och vitoljade furugolv. Idag saknar jag en matta i mitt vardagsrum och det är där den skulle få en fin plats i mitt hem. Basen i rummet går i vitt och grått med accentfärger från tavlor, böcker, blommor och dyl för att skapa en mysig känsla snarare än avskalad. Soffan är vit och soffbordet "She" från David Design går i vitt. Soffan är prydd med kuddar i mörkgrått och en pläd i svart/vitt från Pia Wallén. Den mörkgrå mattan från Björk kollektionen skulle passa perfekt tillsammans med denna inredning!

 • Maria skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Den gröna mattan skulle passa så bra hos oss. Älskar grönt i alla nyanser och de snygga läderdetaljerna passar så bra på den. Rustikt och en gnutta coolt. Eller tvärtom.

 • Jennie skriver:

  1)Förvaringskorgar och sittpuffar
  2) Den ljusgrå mattan skulle placeras i vårt vardagsrum vid soffan som går i en mörkare grå ton. Läderkanten på mattan tas upp i läderdetaljer på handtagen på skåpet som står intill samt ljusstaken från Holmegaard som står på soffbordet. Magiskt!

 • maja nilsson skriver:

  1. puffar och förvaringskorg
  2. jag gillar allra bäst den ljusare grå. Den skulle ligga i vardagsrummet i vår nyproducerade lägenhet med ekgolv. Lägenheten är sprillans och känns fortfarande lite "hård". Den sofistikerade grå mattan skulle binda ihop soffan och soffbordet och den fina läderkanten skulle ge mjukhet till rummet. det är ett väldigt ljust rum med industrifönster från golv till tak med högt tak. mattan hade fått väldigt fint ljus så att dess fina lyster och färgskiftningar i ullen kommer fram. Det skulle vara den allra finaste julklapp jag kan få!

 • Anna Lindblom skriver:

  1. Finns även puffar/pallar och askar/lådor i samma serie!
  2. Mattan skulle få ligga i vårt nyrenoverade kök! Köket går i svart ch vitt men med en färgglad tapet från sandeson med grönt rosa. Den gröna färgen ska vi ta upp i t.ex gardiner och gärna i en denna matta!

 • Förvaringskorgar och sittpuffar.
  Jag skulle lägga mattan under köksbordet där vi har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrummet och mycket trä, svart och vit inredning. Jag skulle vilja ha den vit-gråa mattan! 🙂

 • Liv skriver:

  Sittpuffar och förvaringskorgar!
  Jag skulle välja den ljusgrå! Den skulle passa perfekt under vårt matbord! Såå snygg? skulle passa perfekt till vårt teak-bord och stolar!

 • Nickan skriver:

  1: Mer än mattor finns förvaringskorgar och sittpuffar.
  2: Skulle välja grå. Ljus eller mörk är jag osäker på. Hade önskat mig den lilla smala i två exemplar för att kunna ligga på var sida om vår säng. Golven är kalla och jag fryser ständigt om fötterna. Att vakna på morgonen och sätta foten mot en matta hade varit en enkel dröm för en behagligare start på alla dagar. I rummet finns en säng i ek som står i ett rum med vita väggar utom väggen mot huvudgaveln som är i en dov grön mellanmörk nyans där vi har en rapport från Marimekko, Iso Satakieli, hängandes. Mittemot denna vägg finns en lång skjutdörrsgarderob med vita högblanka dörrar. Golvet är i ek och ingen tv finns i detta rum.

 • Lena skriver:

  1) Sittpuffar och korgar
  2) jag hade valt den grå/vita matten som hade passat perfekt i vårt vardagsrum, där vi precis har slipat om våra golv. Det hade blivit toppen!

 • 1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Blev förälskad i den ljusgråa mattan redan när den kom. Mattan skulle hamna i vårt arbetsrum där jag äntligen fått in ett extra skrivbord för symaskinen. Vita väggar och svarta golv skriker efter lite textil för lite hemtrevnad och naturmaterial!

 • Nadja östman skriver:

  1: puffar och förvaringskorgar
  2: en mörkgrå, hade passat perfekt under den vita soffan och soffbordet

 • Maria Andersson skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Jag skulle välja den mörkgrå som skulle pryda sin plats på det ljusgråa trägolvet i inre hallen. Det skulle bli så fint och dessutom härlig att gå på!

 • Frida skriver:

  1) Sittpuffar och förvaringskorgar
  2) Jag skulle välja den blå mattan och lägga den i vardagsrummet under/mellan en ljusgrå howardsoffa och fåtölj , idag har jag mycket svart och vitt men önskar få in lite mer färg och mjukhet i inredningen. Den snygga läderkanten skulle dessutom passa utmärkt till knopparna i mässing och läder på mitt vitrinskåp som står i nära anknytning. Mattan hade jag därefter matchat med lite nya kuddfodral i blått och rosa/grå ton. (Grå när sambon frågar vilken färg de är i, hehe 😉 ) Därefter hade vardagsrummet känts som nytt! Den gamla mattan hade fått flytta en våning upp i gästrummet där den hade suttit som en smäck!

 • Erica Moberg skriver:

  1. Sittpuffar och Förvaringskorgar
  2. i matrummet under det vita matbordet med svarta ben och svarta design house stolar. en stor vit lampa hänger ovanför. Väggarna har en vit nyans och ovanför den vita skänken hänger en stor droppformad, på den står några gröna växter och ljuslyktor. Fönstret har inga gardiner,en vit lampa hänger där och på fönsterbrädan står två stora krukor med gröna växter. Så till allt det stilrena vita, och lite svart, dom markerade gröna växterna skulle en grön matta få allas blickar på sig.

 • Jannike skriver:

  1. Björk-kollektionen består utöver matttor av förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Jag har länge kikat på dessa mattor eftersom den skulle passa perfekt i vårt vardagsrum, som har ett vitt trägolv och en grå/grön och vit mönstrad fondväggstapet, vilket det gör det svårt att hitta rätt matta. Därför gäller det att hitta en matta som är diskret men med det lilla extra. Björkmattorna prickar in båda dessa krav 🙂 och skulle passa helt perfekt.

 • jess skriver:

  Förvaringskorgar och puffar.
  Den ljusgrå mattan i finaste ull skulle definitivt få ligga i köket- hemmets hjärta. Där skulle den passa hjärtligt bra ihop med mina trästolar i ek och det nybyggda köket i vitt med marmorskiva.

 • Daniella skriver:

  1. I serien björk ingår förutom mattor även sittpuffar och korgar.
  2. Den underbara blåa mattan! Jag har en förkärlek till svart och grått när jag köper inredning till mitt hem, just därför skulle jag vilja ha en matta i färg som dessutom passar väldigt bra till min nuvarande färgskala. Jag bor i en studentlägenhet på 30 kvm vilket innebär att sovrum, matplats och vardagsrummet finns respresenterade i ett enda rum. Denna matta skulle få ligga vid soffan och rama in "vardagsrummet" på ett väldigt fint sätt.

 • Andreas skriver:

  1. "Homebags" samt "Stool".
  2. Jag skulle välja en mörkgrå Björk. Den skulle placeras i vardagsrummet där jag har en mörkblå sammetssoffa och ett svart soffbord. Till det skulle jag en dag komplettera med en sittpuff i samma mörkgrå. Fint va!

 • Kerstin LL skriver:

  1) Puffar o förvaringskorgar
  2) Om jag vinner den vackra ljusgrå melerade ullmattan,
  så ska den ligga i köket under mitt vita superelipsbord
  med de mörkbeige tygklädda stolarna.
  Det blir varmt och skönt över det vita stengolvet.?

 • Christine C skriver:

  1. De har även sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Jag hade valt en ljusgrå. Den skulle jag ha i vår hall där den hade matchat snyggt till vår 1,5 meters höga byrå i såpad ek. Lådorna är i olika storlekar och 3 av lådorna är klädda i grått bokbindare papper. Läderöglor i svart för att kunna öppna lådorna och en svart gjutjärnsskiva på toppen. Den absolut snyggaste möbeln vi har. I hallen har vi äggskalfärgadeväggar, en georg galghängare med svarta s krokar till från skagerak, och en såpad ek spegel i 2* 1 meter. Lilleman hänger sina kläder på den svarta So-Hooked hängaren. Med denna matta i centrum kommer det bli såååå snyggt!

 • Rebecca skriver:

  1. Förutom mattorna ingår även pallar och förvaringsboxar.
  2. Jag älskar den ljusgrå mattan men då både soffa och soffbord i mitt lilla vardagsrummet är av olika grå nyans så hade det nog blivit "för mycket av det goda". Därför tror jag att den vita mattan hade passat helt perfekt och blivit fin i kontrast till de gråa möblemangen, den mörka fiskbensparketten, de vitmålade väggarna med många tavlor med motiv som går i svartvita/mörkgröna färger och den vita Stringhyllan.

 • Susanne skriver:

  Pallar och Home Bag förvaring.
  Önskar mej en mörkgrå matta. Till den härliga blåa soffan, o ett vitt bord som ska målas idag! 🙂
  Sen skall vi sitta där och njuta av skenet från den öppna spisen framför oss.

 • Sofia skriver:

  Hej!
  1)Kollektionen består utöver mattor av sittpuffar och förvaringskorgar.
  2)Den svarta – letar efter en ny matta till vardagsrummet. Mattan skulle ligga på det oljade trägolvet, vid soffhörnan och på mattan skulle min vackraste och allra dyrbaraste möbel få stå – nämligen ett soffbord som min lillebror har gjort i ek och med en kalkstenskiva från Kinnekulle till mig i present.

 • Linda W skriver:

  1. Sittfuffar och korgar
  2. Jag skulle välja en ljsugrå matta att lägga på det gamla mörka ekgolvet i vårt sommarhus. Den kommer ligga vid den mörkblå soffan le grand air och i rummet kommer det också stå bokskåp i mörkt trä och något fint litet bord.

 • Anonym skriver:

  1. Mattor, sittpuffar och korgar av textil.
  2. Svart, jag har en väldigt lång hall med ljust golv och ljusa tapeter. Behöver få lite kontraster.

 • Elin J skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Jag hade velat ha den ljusgrå mattan i mitt vardagsrum på mitt ekparkett golv tillsammans med min mörka soffa i linne, det hade verkligen blivit så fint i kombination med mina andra möbler i skandinavisk stil!

 • Carina skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Vi har den vackra tapeten med träd från Cole & Son i hallen utanför vårt sovrum, med mattan Björk i sovrummet i färgen ljusgrå skulle rummen bindas ihop på ett väldigt vackert sätt!

 • Livia skriver:

  Förutom mattor ingår det i Björk-kollektionen ”stools” och ”homebags”, tänk vad mitt vardagsrum skulle kunna inredas med bravur!
  Till min skogsgröna soffa skulle det vara fint om en mörkgrå Björk fick göra den sällskap i mitt vardagsrum. Mitt soffbord är vitt, så jag skulle sannerligen skapa en ”egen Björk” med de kulörerna i mitt rum.

 • Jossi skriver:

  1.det finns förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Jag skulle välja den ljusgrå! Älskar att den är så väljgord och har drömt om den i flera år, men som student har jag inte råd. Den skulle få bo i min lilla 19m2 studentlägenhet, inspirerad av nordisk svalhet. Inrädd med vitt, grått och grönt. Om jag fick skulle jag bo i en björkdunge, så en björkmatta vore ett steg i rätt riktning. Att den skulle täcka min fin fina plastmatta vore ju även ett stort plus! 😉
  Allt gott!

 • Kalle skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Jag hade valt den ljusgråa.
  Den ska ligga på ett såpat silvergrått trägolv framför den öppna spisen som knastrar av brinnande björkved. Sitter barfota framför elden med en varm kopp i händerna och lyssnar till fjällvindarnas vinande utanför fönstret. Där ska mattan ligga och där vill jag vara.

 • Lotta skriver:

  1.Pallar och förvaringskorgar
  2. Jag vill gärna lägga denna jättefina ljusgrå mattan i vårt arbetsrum som har klinkersgolv för att få lite värme och att det ska kännas ombonat.
  Älskar verkligen den mattan!!!

 • Veronica skriver:

  1. Sittpallar och förvaringskorgar.
  2. En grön matta skulle trivas ypperligt hos mig. Mitt hem är en skog. Gröna växter trängs högt och lågt, textilier i skiraste vitt eller mönstrade i grönt faller mjukt från väggarna och lägger sig belåtet på det varma trägolvet. En gammal röd soffa tronar belåtet mitt i rummet och ger kontrast till det gröna, det vita och det träfärgade.

 • Malin skriver:

  1. Förvaringskorgar och puffar
  2. Den gröna skulle bidra med lite lagom med färg i TV-rummet som har bruna och vita nyanser.

 • Erica skriver:

  1. Det finns förutom mattor sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Jag håller tummarna hårt för den ljusgråa mattan. Den skulle få rama in vår sittgrupp i vardagsrummet. Vi flyttar till ett atriumhus 1:a april och har således en massa mer yta att dekorera. Denna maffiga matta hade blivit en vacker blickpunkt att vila ögonen på under stora vardagsrummet. Tillsammans med vår mörkgråa soffa och 50-tals teak möbler hade det blivit en fantastisk harmoni. Idag har vi en alldeles för liten matta, något som skämmer totalt. Denna skönhet hade helt klart ramat in sittgrupper bättre.. Håller tummarna!!

 • Annika Kumlin skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Jag skulle väldigt gärna vilja ha den mörkgrå varianten i min blivande matsal. Jag håller på som bäst och renoverar mitt fd kontor för att få en rejäl matplats. I det avlånga rummet målas trätaket vitt och väggarna ska tapetseras med sidor från 50-talstidningar. Inredningen kommer bestå av en gammal bäddsoffa (Äpplet), ett ovalt bord och pinnstolar, samt en större skänk. Det jag verkligen saknar är en större matta som gör rummet mer ombonat och ger ett varmare golv att vila fötterna mot. Mattan ska vara grå för att plocka upp färgen på fårskinnen.

 • Josefine skriver:

  Hej! 🙂
  I björk-kollektionen ingår ljuvliga mattor, underbara pallar och smarta förvaringskorgar , "homebags"
  Jag är störtförälskad i mattorna, allra mest de gråa som jag drömmer om skulle passa perfekt in i min 4,5 månaders dotters rum där hon snart kryper omkring på vårt kalla golv. Idag är rummet inrett med satin liknande gardiner i puderrosa och ljusgråa detaljer.
  God Jul!

 • Lina skriver:

  1. Pallar och förvaringskorgar
  2. Björk är min absoluta favoritmatta. En stor matta i ljusgrått skull få förgylla livet i vardagsrummet!

 • Rebecka Karlsson skriver:

  1. Puffar och förvaringskorgar
  2. Jag gillar den gröna, hade fått ligga under vårt soffbord i björk, där hade den gjort sig super snyggt!

 • Viveca Andersson skriver:

  1. Utöver mattorna så ingår pallar (sittpuffar) och förvaringskorgar. Samtliga med fina läderdetaljer.
  2. Jag skulle så vilja ha den ljusgrå mattan i mitt kök under mitt vita matbord med vita stolar med lurviga grå fårskinnsdynor. Köket går i vitt, grått och mässingsdetaljer. Det är ett stort vackert fönster som jag inte vill dölja med gardiner så en matta blir perfekt för att ge en ombonad känsla.
  God jul!

 • Patricia skriver:

  1. Förvaringskorgar och puffar
  2. Jag har drömt om en ljusgrå Björk matta en längre tid. Den skulle få ligga i vårt vardagsrum var stilen är skandinavisk. Ersätta en vit matta, som inte är så vit längre.. 🙂

 • Linda skriver:

  1. puffar och förvaringskorgar
  2. jag skulle välja den blå mattan. Den skulle passa perfekt till vårt nya vita askgolv i vårt "second livingroom" och skulle fint ta upp den blå nyansen i vår soffa.

 • Elise skriver:

  1. Puffar och förvaringskorgar
  2. Den vita mattan skulle vara så himla fin i vår lilla hall som annars är så himla mörk och dyster trots belysning!

 • Marie skriver:

  1. Sittpallar och förvaringskorgar
  2. Jag skulle så gärna vilja ge den ljusgråa mattan till min pojkvän som just renoverat sitt kök! Den skulle passa så fint med hans vitsåpade golv och det nya köket som går i en grågrön nyans med vackra mässingsdetaljer. Jag tror mattan skulle passa väldigt bra in i den nordiska stämningen i köket.

 • Maje skriver:

  1. Síttpuffar och förvaringskorgar
  2. En vit nu när ungarna är vuxna vore rena drömmen, den skulle få ligga under vardagsrumsbordet.

 • Anton skriver:

  Hej!
  1. Vackra sittpuffar och förvaringskorgar.
  2.
  Efter ny matta har vi suktat i flera år, just denna är en som vi verkligen åtrår,
  för i fall vi denna utav tomten får så har vårt vardagsrum fått sig en fantastisk dekor.
  Ja, jag bara vet att denna skönhet skulle passa mot vår brutna, vita vardagsrumstapet.
  Därför gör jag inte nån’ hemlighet av att den gärna får finnas i mitt julklappspaket.
  Föredrar den som är ljusgrå, och ovanpå ska vårt vackra flower-bord stå.
  – Klart mattan ska till björkarnas stad: Umeå – för här kan den i samma smäll två flugor slå:
  Både ge hela vår lägga ett vackert, nytt stuk och samtidigt göra svärmor sjukt avundsjuk,
  Därför önskar jag i år en klapp som är mjuk!
  God jul!

 • Meral Arslan skriver:

  I kollektionen ingår det puffar och förvaringskorgar.
  Helst skulle jag vilja ha en matta i varje rum i vår lägenhet men…. Jag skulle vilja ha/ välja den gröna mattan. Den skulle få sätta färg samt prägel i vårt sovrum som just nu har vita gardiner, sminkbord från 50-talet och en stor säng. Nog behövs det en färgklick som ger även ger mys-faktor i rummet.

 • Jerker skriver:

  1. I kollektionen ingår också förvaringskorgar och pallar.
  2. En mörkgrå hade passat perfekt i vårt rätt nyrenoverade vardagsrum. Det matchar både med tapeter och golv, men kanske allra mest med våra båda katters päls 🙂

 • Monika Lindh skriver:

  Förvaringskorgar och puffar.
  Jag skulle välja den ljusgrå. Under mitt vackra matbord av Fridhagen/Svenska Möbelfabriken och dess tillhörande stolar. Väggarna i köket går i ljust oliv, golvet har sin 50-tals fiskbensparkett och skåpinredningen i gråvitt.

 • Astrid skriver:

  1. Puffar och förvaringskorgar
  2. En ljusgrå som skulle få vara i mitt kök precis vid arbetsbänken där man så ofta står och jobbar. Skulle vara så fint mot det vita trägolvet och den mörkgråa bänkskivan!

 • Lotta Calzon skriver:

  1.förvaringskorgar och sittpuffar.
  2.jag skulle välja den mörka att ha under vårt rumsbord från 1800 talet, gillar att blanda nytt och gammalt och mörk matta ett måste när man har hund 🙂

 • Eva Camilla skriver:

  1. Det ingår även förvaringskorgar samt puffar.
  2. Jag skulle vilja få färgen ljusgrå i stor.
  Vardagsrummet är rätt litet och just nu är mattan mörk, vilket får rummet att se mindre ut. Den ljusgrå mattan skulle lyfta rummet till en ny dimension.
  Ack så vacker matta att gå,
  när man på denna mjuka stå,
  öskar jag denna genast få.

 • Johanna skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. En mörkgrå matta i hallen skulle bli finfin till gamla byrån och nya ljusa plankgolvet.

 • 1, Puff & Korg
  2, En ljusgrå version skulle passa perfekt som sällskap till min inredning i ettan på Söder. I kombination med mina fåtöljer och stringbordet från mormor skulle en Björk rama in allt fint, den perfekta julklappen från tomten i år! Gooood Jul!

 • Ammi skriver:

  1. Förutom mattorna: även sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Jag gillar en ganska avskalad stil med rätt mycket inslag av 50-tal och i mitt hem skulle därför den ljusgrå mattan passa allra bäst, där den skulle fungera i både kök, vardagsum och även i något av barnrummen.

 • Titti skarp skriver:

  1.ingår även förvaringskorgar och puffar
  2.den tjusiga gröna hoppas jag vinna till min hall på övervåning det mesta går i grönt så denna matta skulle liva upp hallen

 • Amanda skriver:

  1. Puffar och förvaringskorgar
  2. Jag skulle välja den ljusgråa och den skulle få ligga inne i vårt vardagsrum. Vi har en vit/grå tv-bänk och tv-bord som skulle bli perfekta vid mattan. Mattan skulle bli en fin övergång mellan dem på golvet. Jag älskar verkligen den där mattan. Skulle vilja ha flera i hela hemmet om sanningen ska fram.

 • Jessica Sundberg skriver:

  Pallar och korgar.
  Jag skulle gärna vilja ha en ljusgrå. Den skulle harmonisera med det nylagda hallgolvet och skapa en ombonad och hemtrevlig känsla!

 • Johanna skriver:

  1. Puffar och korgar
  2. Jag skulle gärna vinna den ljusgrå att ha i vardagsrummet.

 • Susanne skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Jag skulle välja den blå mattan i storlek 80 x 250 för att lägga i hallen. Där skulle den passa fint. Har den största mörkgrå mattan i rummet så stilen blir perfekt tillsammans. Jag gillar verkligen Björkmattorna!

 • Madeleine skriver:

  1. Förvaringskorgar och pallar
  2. Jag skulle vilja ha den ljusgråa att ha i hallen som går i grått, vitt och silver.

 • Emma skriver:

  1. Puffar och korgar
  2.Jag skulle välja den naturvita och ge den till mamma och pappa för den skulle passa perfekt i deras vardagsrum/sal med jugendmöbler i ek och blå och brunblommiga fåtöljer. Mattan skulle göra allt lite ljusare och lättare men ändå hålla kvar den varma känslan.

 • Lars skriver:

  1. förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Den mörkgrå största mattan skulle passa under matbordet i vårt fritidshus till de nya svarta Ystolarna! Mer behöver inte sägas. Perfekt!

 • tova midfjäll skriver:

  Förvaringskorgar och pallar. Blå är den färg jag tar en lott på =)

 • 1) förvaringskorgar och sittpuffar
  2) den mörkare grå i min hall där jag har en sextiotals pinnsoffa med grå lammskinns dyna

 • Susanne Svensson skriver:

  På fråga A svarar jag:
  Puffar och förvaringsaskar
  På fråga B svarar jag:
  En beige matta hade lagt grunden i vårt nya vardagsrum. Huset som vi flyttar in i om ca 1 månad lhar en fantastisk sjöutsikt i karlshamns skärgård Rummets stil ska bli i beiget, grått, vita inbjudande fåtöljer, lågt bord, en rotting stol och med inslag av lite mörkt trädslag i ett sideboard. Skira svala gardiner. Lampor som ger en härlig inramning. Ja, jag önskar en känsla av att havet är närvarande inne i vardagsrummet!

 • Ebba skriver:

  1. Sittpuffar och korgar i textil.
  2. Den beige är riktigt fin och hade passat utmärkt under mitt matbord i köket.

 • Rebecka skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Huset ekar tomt utan mattor och visst är det så svårt att hitta en variant som både är stilren men även skön och till för att hålla under flera år. Björk-mattan uppfyller alla dessa krav och jag drömmer om att placera den naturvita mattan i vårt sovrum. Perfekt att låta de barfota fötterna kliva ner på denna skönhet.

 • Emma skriver:

  Åh, Björk är ju min drömkollektion
  Jag har suktat efter mattan i mörkgrå ton
  Ända sedan inredning blev relevant
  Men jag har inte lyckats undvara en tillräcklig slant
  På önskelistan står även ljusgrå korgar och pallar
  I plural, men istället handlar jag skallror och nallar
  Och även om de dekorerar golvet i vårt kök
  Så är det inte ett inredningsförsök
  Som nybliven förälder tar fåfängan en paus
  Och ger acceptans för färgstarkt leksakskaos
  Till slut har det nästan blivit en slags hemtrevnad
  Men jag fortsätter att drömma om Björks yllevävnad

 • Eva Salén skriver:

  DEN HÄR HAR JAG VÄNTAT PÅ!
  1) Sittpuffar (stools)
  och Förvaringsaskar i textil (storage basket)
  2) Absolut den mest naturtrogna till björken dvs ljusgrå, en absolut favorit på önskelistan.Skall naturligtvis ligga på bästa platsen framför brasan i vardagsrummet där redan två puffar från Björk collection står.

 • Maria skriver:

  1. Sittpuffar och vedkorgar (egentligen förvaringskorgar men vi använder vår till ved vilket den passar utmärkt till!)
  2. Vi har länge spanat på en mörkgrå Björk-matta till vårt vardagsrum. Vi bor i en stor stad men försöker inreda vårt hem med möbler och detaljer som påminner om naturen och vårt ursprung som är Norrbotten. Därför skulle en Björk-matta passa alldeles lysande i vårt storstadshem!

 • Ulrika J skriver:

  1)Mattor, sittpuffar och ”korg” (homebag)
  2)Rätt var det är får man ett ”moment” där man kan reflektera över tillvaron. En massa legobitar. Sönderklippta papper. Halvätna mackor. Överallt. Men under detta kaos ligger det en vacker matta – härligt och njutfullt. Jag som inredningsintresserad småbarnsförälder mår bra av att ha vuxna, vackra saker i mitt hem som annars är rätt översköljt av leksaker. Jag fantiserar och drömmer om att få möjlighet att byta ut åtminstone en av de hemska mattor som hängt med sedan studentrummet och som idag utgör basen i vardagsrummet. Underbara mattan Björk – step out of my dreams and into my home!

 • Camilla Sandmark skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. En grön skulle jag välja. Den skulle ligga i vardagsrummet där jag vill ha en fototapet föreställande en skog. Jag vill ha in naturkänsla i rummet och jag tror att det kommer att lyckas.

 • Stina skriver:

  Förvaringskorgar och sittpuffar!
  Jag skulle vilja ha den ljusgrå under vårt matbord. Vi har ljusa lilla Åland och det skulle bli så himla fint ihop med grått och lädret! Håller tummarna✊?

 • 1. sittpuffar o förvaringskorgar
  2. den ljusgråa skulle fått vårat sovrum att kännas extra lyxigt. där skulle den få bo

 • Caroline skriver:

  Sittpuffar och förvaringskorgar ingår i sortimentet.
  Jag skulle vilja ha de mattan i vårt sovrum. Det är ett ganska anspråkslöst rum som har potential om det bara fick chansen! Tre väggar är vita och den fjärde har en fototapet i gråa toner. En dunkel, skandinavisk lövskog. Jag skulle vilja lägga den blåa mattan på golvet under sängen, där finns ingenting nu. Jag tänker att den är en brusande fors och att det skulle vara skönt att sova till.

 • Camilla skriver:

  I Björk-kollektionen ingår förutom mattorna, pallar och förvaringskorgar.
  I ett nyligen renoverat vardagsrum med öppet kök ekar golv och väggar fortfarande tomma. Känner ingen stress förutom att ekot jagar mig lite.
  Köket placerades i den gamla sovalkoven, längst in i rummet, bort ifrån fönstret. Det är öppet mot vardagsrummet men avskilt med en utstickande del av köksbänken som skapar en hörna för soffan. Tv’n är gömd i ett 50-tals skåp ifrån Futuraserien av David Rosén för Nordiska Kompaniet. Framför fönstret är ett runt matbord ifrån samma serie placerat. Golvet är lackad gran, tyvärr lite för gult. Så en modern klassiker mellan bordet och detta golv skulle passa utmärkt, kan se en ljusgrå Björk framför mig. Eftersträvar en skön personlig mix mellan gammalt och nytt, som kan få ta tid att växa fram.

 • Camilla skriver:

  I Björk-kollektionen ingår förutom mattorna också pallar och förvaringskorgar.
  I ett nyligen renoverat vardagsrum med öppet kök ekar golv och väggar fortfarande tomma. Detta är lite trist men inte stressande, dock jagar ekot mig lite..
  Köket placerades i den gamla sovalkoven, längst in bort ifrån fönstret. Köket är öppet mot vardagsrummet men avskilt med en utstickande del av köksbänken som skapar en hörna för soffan. Tv’n är gömd i ett 50-tals skåp ifrån Futuraserien av David Rosén för Nordiska Kompaniet. Framför fönstret finns ett runt matbord ifrån samma serie. Golvet är lackad gran, tyvärr lite för gult. Så en modern klassiker mellan bordet och detta golv skulle passa utmärkt, kan se en ljusgrå Björk framför mig. Eftersträvar en skön personlig mix mellan gammalt och nytt.

 • Olivia Lily skriver:

  1. Sittpuffar samt förvaringskorgar (stool and homebags).
  2. Om jag får chansen att vinna en Björk-matta hade jag valt den ljusgråa färgen. Den hade fått inreda vårt vardagsrum. Vi bor i en lägenheten med öppen planlösning och vardagsrummet är centrum i lägenheten. Vi kör på vit inredning med detaljer i guld och den ljusgråa färgen hade smält in och lyft rummet (samt resten av lägenheten) som aldrig förr 🙂

 • Julia skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2.
  Varje morgon i sovrummet är det samma problem som uppstår
  När papperstunna element ger iskallt golv som möter morgontrötta tår
  Klarvaken blir man och det är ju onekligen bekvämt
  Sen tar det ju bara någon timmes huttrande innan värmen återvänt
  Olika lösningar (tex sova med sockor) har föreslagits
  Men trots frågans återkommande natur, har inget beslut tagits
  För visst kan ju både jag och sambon fatta
  Att den ultimata lösningen vore en stor, mjuk matta
  Men är man student (och vet vad mattor kostar) finns andra prioriteringar i livet
  Och då är nednötta tofflor tillsvidare det bästa alternativet
  Men skulle jag mot all förmodan få ta del av denna jättechans
  Så skulle jag önska mig Björk i en ljusgrå nyans
  Som även passar framför soffan, under matbordet, till vardags och kalas
  Så att mattan kan följa med oss genom varje kommande livsfas

 • Johanna S.O skriver:

  1. Sittpuffar & förvaringskorgar
  2. Den vita skulle jag välja, den skulle jag ha i sovrummet, sovrummet har fint trägolv & vita träväggar. den här mattan hade höjt mysfaktorn ännu mera.

 • Lena Emilsson skriver:

  Förvaringskorgar och sittpuffar/pallar
  Dessa mattor har jag älskat från första stund jag såg dem. Den mörkgrå gör sig perfekt i mitt tv-rum till omklädda danska 60tals snurrfåtöljer i cerise o lila.

 • Jenny skriver:

  1: I kollektionen finns också fuffar, stools, och textilkorgar, homebags
  2. Den mörkt grå mattan skulle gärna få bo hos oss, under marbordet för att vila fötterna på under länga härliga middagar

 • Annika skriver:

  1. Sittpuffar och färvaringskorgar
  2. En ljusgrå matta skulle få landa hemma hos oss, passande nog i "björkarnas stad" Umeå. Jag är en stor förespråkare för naturmaterial och jag skulle bli så glad och stolt om jag fick lägga en Björk-matta under vårt ärvda matbord!

 • Lina D skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. En ljusgrå som ska ligga under matbordet i vårt nya svanenmärkta passivhus som vi snart flyttar in i.

 • Jenny skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Den ljusgråa mattan skulle jag mer än gärna vilja ha i vardagsrummet, där skulle den passa perfekt med vår gråa soffa, Amiral-fåtöljen och hyllkonsolerna i läder.

 • Jennie skriver:

  1. Sittpuffar och korgar.
  2. En ljusgrå matta skulle jag vilja ha i köket under bordet. Ett gammalt bord som vi precis renoverat med gråa ben och vitvaxad bordsskiva.

 • Kristin skriver:

  Pallar och förvaringskorgar.
  Jag skulle välja den gröna mattan till vårt nu ljusa och svala matrum. Min vision är att binda samman inne och ute. Möbler av olika träslag skulle ackompanjeras av svartvita fotografier och mängder av växter på golv, väggar och i fönster. Matten skulle då vara pricken över i:et och ge en underbar värme till rummet.

 • Erika skriver:

  1. Fina sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. En ljusgrå matta skulle bli fantastiskt. Här hemma är det new scandinavian design från topp till tå. Grå, gröna och mullvadsfärgade väggar och möbler i grått, vitt och valnöt samt naturfärgat skinn. Jag försökte mig på ett "hemmabygge" av en björkmatta i våras. Att det skulle va så svårt att sy fast en skinnkant på en matta.. Det blev såklart inget med det så jag håller tummarna för att en riktig björk får flytta in till vårt kök. Vitt matbord i dansk design, stolar i valnöt med grå långhåriga fårskinn kommer i så fall bli mattans nya kompisar!

 • 1. Förutom mattorna består kollektionen av förvaringskorgar i tre storlekar och pallar i två storlekar.
  2. Om jag får turen att vinna skulle jag välja den ljusgrå mattan som skulle placeras under vårt matbord. Vi har ett väldigt socialt hem med kök och vardagsrum som samsas i ett och samma rum. Trots att matbordet är i mitten av hela rummet försvinner det lite just nu. Mattan (som vi för övrigt suktat efter ett bra tag) skulle lyfta hela matbordet och ge rummet en mer ombonad känsla.

 • (Missade att ange mailadressen i förra inlägget).
  1. Förutom mattorna består kollektionen av förvaringskorgar i tre storlekar och pallar i två storlekar.
  2. Om jag får turen att vinna skulle jag välja den ljusgrå mattan som skulle placeras under vårt matbord. Vi har ett väldigt socialt hem med kök och vardagsrum som samsas i ett och samma rum. Trots att matbordet är i mitten av hela rummet försvinner det lite just nu. Mattan (som vi för övrigt suktat efter ett bra tag) skulle lyfta hela matbordet och ge rummet en mer ombonad känsla.

 • Anna E skriver:

  1. Pallar/puffar och korgar
  2. En mörkgrå skulle passa fint under bordet i köket. Vi kommer att renovera i vår och lägga in ljust trägolv. Mattan skulle matcha jättebra tror jag.

 • Cajsa skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Kan helt ärligt säga att jag missat denna vackra design! Vilken underbar matta! Är helt såld?
  Jag hade valt den ljusgrå, eller vara mer vågad med en grön? Hade velat ha den i vårt vardagsrum, där det är mycket fönster och gammalt valnötsgolv, tror det hade blivit perfekt!

 • Helena skriver:

  1. Sittpuffar/pallar
  2. Jag älskar mattan, jag hade valt den gröna, heeeelt magiskt att ha den på vårt vackra ljusa furugolv.

 • Maria W skriver:

  1) Sittpuffar & förvaringskorgar!
  2) En grön till vårt TV-rum. Barnen älskar att sitta på golvet framför barnteve på morgonen och vore perfekt om de små rumporna fick värmas på snyggt ull 🙂

 • Camilla skriver:

  1. Pallar och korgar.
  2. Skulle välja den ljusgrå mattan. Tillsammans med Lamino i graphite och en grå Klippan Tango skulle den skapa en ombonad och inbjudande liten ö i vårt annars vita vardagsrum.

 • Lizette skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Jag skulle välja den gröna mattan och ha den i vår långa hall!

 • Louise skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Jag skulle vilja vinna den ljusgrå mattan och ha i mitt vardagsrum. Jag har ekparkett med ljusbeigea väggar. Min soffa är mörkgrå men i övrigt är det mesta vitt. Jag har vita soffbord, tv-bänk, matbord och lampor. I övrigt försöker kah addera färg genom växter och vackra textilier. Jag hade tidigare en matta, men när vi var barnvakter så kom en flaska juice över mattan och vi fick kasta den. Nu väntar hela mitt vardagsrum på en ny matta och denna vore perfekt.

 • Emilie skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Vill gärna vinn mattan i svart och vit!
  Hade lagt den i vardagsrummet, den hade passat så bra där inne med allt det vita och svarta och verkligen gjort vardagsrummet komplett!! Håller tummar och tår! ✊✊

 • Teresa skriver:

  1. Mattor, sittpuffar och korgar
  2. Jag har haft en bevakning på Blocket på denna matta i ljusgrått i över ett år men aldrig är det någon som säljer en till "rätt" pris. Mattan skulle ligga framför vår grå soffa i vardagsrummet och göra sig så fin mot det vita golven.

 • Linda skriver:

  1. Puffar och förvaringskorgar.
  2. Den ljusgrå! Jag skulle vilja ha den i hallen. Dels för att det är trevligt och se något så fint direkt när jag kommer hem, dels för att en matta här skulle göra min stora hall mer ombonad och trivsam.

 • Maja skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Den mörka, superlyx i min studentlägenhet

 • Jeanette skriver:

  Nu börjar jag gråta.
  Mina favvo mattor – som jag längtar efter att då äga en!
  Men okej.. Svaret på era frågor var det ja:
  1: Förvaringskorgar och Sittpuffar – "Homebag" och "stool" är ju de som också tillhör kollektionen. Och favvisar.
  2. Mitt vardagsrum går i vitt, ljusrosa, ljusgrått och silver. Så jag hade ju, eller rättare sagt. Jag har ju redan bestämt mig för den ljusgråa. Får jag den så är vardagsrummet komplett och ryamattan kan flytta 🙂 …

 • 1. Sittpuff och förvaringskorg av textil.
  2. Jag har beundrat den mörkgråa mattan flera år nu och skulle lägga den i sovrummet. Eftersom jag alltid sover med öppet fönster är golvet iskallt på morgonen. Jag har denna fondvägg: https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/987837/images/2010/woods01_80590976_85525221.jpg, vita hellånga linnegardiner och vit linnesängkappa/sänggavel. Tror det hade varit fint med en mörkare bas.

 • Sofia L skriver:

  1. Pallar och korgar
  2. Jag skulle välja en ljusgrå matta. Den skulle få pryda vårt kalla och trista trägolv i sovrummet. Att få värma sina frusna fötter på en vacker ullmatta skulle göra det så mycket enklare att komma upp på morgonen.

 • Annsoh skriver:

  Hoppas du får en trevlig fredag 🙂

 • Linn skriver:

  1. Pallar och textilkorgar
  2. Jag skulle välja den ljusgrå och den skulle ligga i vårt vardagsrum som har äldre och lite sliten parkett, svart U-soffa och gråa tapeter.

 • Marielle skriver:

  1. Serien Björk består av fantastiska sittpuffar, superfina förvaringskorgar och absoluta dröm mattor.
  2. Den ljusgrå mattan är min absoluta drömmatta. SÅ HIMLA FIN! Den hade fått pryda vårt alldeles för vita vardagsrum. Läderkanten längst ut hade varit pricken över i då vi behöver få in ett naturmaterial in redningen.

 • Hejsan!
  1. Kollektionen består av förvaringsboxar i textil, sittpuffar och mattor.
  2. Jag har länge önskat mig en mörkgrå matta. Den skulle ligga så snyggt under vårt soffbord, som är en svart komstadstenskiva med ett stilrent underrede av rödbok. Golvet är ett ljusgrått diamantslipat betonggolv och mattan skulle verkligen passa som handen i handsken här. Mattan skulle bo i ett litet rött tegelhus, byggt 1909, på Österlen i Skåne, med öppen planlösning och enhetligt golv i hela huset. Här skulle den verkligen trivas?

 • Camilla W skriver:

  1) Pallar och Home bags
  2)Det här är verkligen en drömmatta som skulle lyfta hela mitt vardagsrum. Med denna matta i den ljusgråa färgen så skulle jag känna att alla möblerna kommer till sin rätta. Rummet är i sig rätt stilrent och går i gråa toner med små röda detaljer. Denna matta skulle vara perfekt vid min lilla soffgrupp.

 • Ann-Sofie skriver:

  Sittpuffar och förvaringskorgar ingår i kollektionen tillsammans med mattorna.
  Jag hade valt den GRÖNA för den är så jag. Just nu har jag ingen matta i vardagsrummet så den skulle få hamna där. Ska satsa på ett nytt soffbord efter nyår tänkte jag. Ett i ljust trä för att få in mer naturtema i rummet. Därför skulle den gröna mattan passa perfekt. Grönt och natur skänker mig lugn i själen.

 • Ulrika L skriver:

  Hej!
  1. Sittpuffar/pallar och förvaringskorgar
  2. Jag skulle vilja ha den ljusgrå och den skulle hamna under köksbordet. Köket ska göras om med gråa köksluckor och ekskiva. Köksmöblerna är redan inhandlade, svartmålade pinn- och ribbstolar i ek och björk samt ett vitkalkat grovt ekbord och ikeas svarta sideboard Arkelstorp samt Jonas Bohlins Star lampa i koppar. Som du hör kommer hela köket gå i den färgskalan tillsammans med tapeten Kjellbergska gården från Duro. Naturligt modernt med en lantlig touch.

 • Johanna skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar i ull ingår också i kollektionen.
  2. Jag skulle välja den ljusgrå mattan för den skulle bli så fin till den mörkgrå soffan, ekparketten, ekbordet och gjutjärnskaminen.

 • Nini Tjäder skriver:

  1. Sittpuffar och korgar.
  2. En ljusgrå. Har alltid tyckt att den är så vacker. Skulle lägga den i vardagsrummet som för det mesta i övrigt går i grått, svart och vitt och har hyllor i björk och ek, soffbord i ek. Jag byter regelbundet matta där. Just nu är den off-white, tjock och lurvig. På bilderna på länken nedan är den blå eller multifärgad. http://www.ninisworld.com/wordpress/black-white-and-grey-in-the-livingroom/

 • Joanna k skriver:

  1) sittpuffar och förvaringskorgar
  2) den svarta mattan! Jag bor i ett studentrum som är väldigt kargt och opersonligt. Då stylingmöjligheterna är begränsade av storlek och ekonomi har jag valt att matcha det vita rummet med svarta och grå inredningsdetaljer. Mattan skulle plocka upp de färgerna och göra rummet både mer personligt och lyxigt…och sen skulle den självklart få följa med till drömlägenheten jag och förhoppningsvis kan flytta till efter studierna, en sån ögonsten till matta släpper man inte ifrån sig i första taget!
  Kram och god jul!

 • Sofie skriver:

  1. Förvaringsboxar och sittpuffar
  2. Mattan skulle få ligga i vårt kontor, en rum med ljusgrå väggar och ett mörkgrönt skrivbord med läderstroppar som handtag. Jag tror den mörkgråa med läderkanter skulle bli väldigt snygg till och rummet skulle behöva lite textilier som mjukar upp ljudklimatet.

 • Vilma.H skriver:

  Hej!
  1. Förvaringsboxar, mattor och sittpuffar.
  2. Den mörkgråa mattan har jag länge tyckt varit jättesnygg! Tror den skulle passa fint i mitt sovrum! Det är mycket vit, grå, brunt och trä i rummet. Så den skulle ju matcha perfekt!

 • Julia skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar i textil
  2. Den ljusgrå mattan skulle få pryda min blivande lägenhet! Just nu vet jag bara att den skulle få vara i vardagsrumömet som är i centrumet av den stora tvåan med öppet till köket på den ena sidan, en sovrumsdörr, en balkongdörr och en badrumsdörr på andra sidan. Mattan skulle få ligga framför soffan rätt ledigt för att synas så mycket som möjligt 🙂

 • Peter h skriver:

  1 pallar och korgar
  2 den svarta mattan skulle ligga i sovrummet mitt, där skulle den passa in med sitt stilrena snitt.
  Få men noga utvalda ting är det som utgör min homestyling till detta får gärna Björkmattan sig sålla, den slulle redan ligga där om jag kunde önsketrolla!
  Grått och svart är rummets färg, i sängen ligger ett vitt kuddberg. Mattan skulle matcha rummet med galans och en vinst skulle resultera i glädjedans!

 • Anna-Maria skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringsboxar
  2. Jättesvårt val men en ljusgrå matta passar bra i vårt vardagsrum med mycket växter, ekgolv och kakelugn!

 • Gunilla skriver:

  1. Fotpallar och golvförvaring.
  2. Vårt sovrum är grått
  en matt från Designhouse skulle va´flott!

 • Emelie G skriver:

  1) Sittpuffar och förvaringskorgar
  2) Alltså denna matta! Skulle jag bara få välja en skulle jag välja den ljusgrå. Den skulle passa perfekt i mitt kök med mörkt stengolv, bord av vildek, stänkskydd i betongimitation och härligt ljusa krispiga väggar.

 • Karin N skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2.
  Välkommen Björk till mitt hem
  du ljusgrå vackra vän
  Du är min stora lycka
  och får ljusa köket smycka.

 • Anna Nordin skriver:

  1. Siffpuffar & förvaringskorgar
  2. Björk ljusgrå

 • Camilla P skriver:

  Puffar o korgar
  Har ett vardagsrum verkligen helt i olika grå nyanser där den mörkgrå mattan skulle vara pricken över iet.
  Fasen vad snygga de är?

 • Lisa skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Den mörkblå mattan skulle få vara vid fotänden av vår säng. Det är ett stort rum med burspråk, högt i tak och vår himmelsäng längst in. Mattan skulle behövas för att "mjuka" upp och få bort den ihåliga känslan i rummet. Den blir en centerpiece och inget kommer få stå på den.

 • Anna Johansson skriver:

  Hej!
  Det finns även matchande och fina korgar och sittpuffar. Och mattorna är fantastiska – de känns så rätt i ett svenskt naturligt hem.
  Jag gillar den blå färgen väldigt mycket – men den mörkt gråa är så fin till läderkanterna. Och den kombinationen i sin tur – perfekt i den gamla träslitna hallen till nya stugan! Med grandekorationer till jul blir det näst intill perfekt, på ett enkelt nedtonat sätt.
  God jul!

 • Pernilla skriver:

  1. Pallar och korgar
  2. Om jag fick önska en matta skulle jag vilja ha en mörkgrå/svart till vårt vardagsrum där det för nuvarande ligger en röd, tråkig matta som dessutom fäller. Jag skulle överraska min man med mattan för han ogillar starkt den som ligger där nu.

 • Nina Tholin skriver:

  1) I kollektionen ingår pallar och förvaringskorgar.
  2) Den ljusgrå mattan skulle ligga under matbordet i mitt sommarhus.
  Den skulle passa perfekt på det vitsåpade furugolvet och till mina ljusgrå gamla pinnstolar.

 • Gunilla . B skriver:

  1= Förvaringskorgar och sittpuffar
  2= Grå nyanser på mattan – passar överallt – skulle få bli framför TV´n – för där ligger en ful sak – just nu – så den nya skulle få "trona" där !

 • Pallar &puffar!
  Jag önskar mig den ljusgrå mattan om jag har turen att vinna!
  GOD JUL ?

 • Anna skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Åh, den mörkgrå mattan är så otroligt vacker. Jag har precis köpt min första bostadsrätt och renoverat som tokig sista veckorna. Fiskbensparketten i vardagsrummet är nyslipad och lackad och mattan skulle verkligen göras rättvisa där. Rummet går i lite råare industriell känsla men i ljust grå toner, mycket gröna växter och inslag av trä. Mattan skulle mjuka upp intrycket och ge rummet en kärleksfull touch.

 • Jenny skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. På vårt vitpigmenterade askgolv framför brasan i vardagsrummet hade denna ljusgrå matta legat som en smäck. Då hade jag kunnat sitta i vår Laminofåtölj med fötterna på denna ljuva matta och njuta:-)

 • hanna b skriver:

  åh vilken drö,vinst!
  1.) finns korgar och sittpuffar också
  2.) hos mig skulle mattan få bo i rum som ännu ej är färdigt men som ska bli matsal med linoljemålat trägolv och panel på väggarna, klassiskt nordisk och naturnära, en perfekt match till Björk!

 • Ulrika JK skriver:

  1)Sittpuffar och ”textilkorgar” (homebags)
  2)Rätt var det är får man ett ”moment” där man kan reflektera över tillvaron. Man ser ut över vardagsrummet: en massa legobitar. Sönderklippta papper. Halvätna mackor. Överallt. Men under detta kaos ligger det en vacker matta – härligt och njutfullt. En stiligt grå, stor och mjuk matta skulle binda ihop detta intryckskaos. Jag fantiserar och drömmer om att få möjlighet att byta ut åtminstone en av de hemska mattor som hängt med sedan studentrummet och som idag utgör basen i vardagsrummet. Underbara mattan Björk – step out of my dreams and into my home!

 • Åsa Briggert skriver:

  1. I samma kollektion finns även sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. I mitt hem skulle den ljusgrå matten passa fint i köket som håller på att renoveras efter en vattenskada.
  Vilket fin julklapp det hade varit.

 • Sofia skriver:

  1. Puffar och förvaringskorgar
  2. Jag skulle vilja ha den mörkgrå mattan framför vår stora röda soffa i vardagsrummet för att få en mer ombonad känsla (vi har fortfarande inte kommit oss för att skaffa några mattor trots att vi bott här ett halvår nu). Rummet går framförallt i grått och rött, med inslag av svart och vitt, och ekparkett på golvet.

 • Martina skriver:

  1. Det ingår förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Hos oss skulle mattan hamna i vardagsrummet. Den ljusgrå mattan skulle göra sig perfekt till våra grå pärlsponts väggar, blå soffa och gröna fåtölj.
  Vi bor i en 20-tals gård med iskalla golv. Prosjekt spara till matta har pågått ett tag och tar tid med två små barn i hemmet. Mattan björk står högst upp på önskelistan. Vi håller tummarna för att en dröm ska bli verklighet.

 • Karin skriver:

  1.Förvaringskorgar och puffer
  2.Den mörkgråa är outstanding och skulle passa så bra under vårt ljusa matsalsbord. I hörnet, precis vid bordet har vi satt in en smal björkstam och satt fast Menu Teacandle, jättemysigt med tända värmeljus på stamen. Men vi saknar en snyggg matta!!

 • 1. Pallar och förvaringsboxar (även sett kuddar, kanske mer reklamsyfte)
  2. En ljusgrå björk önskar jag att ha i matsalsrummet på parkett. Vita väggar (färg mild jotun) med mörkgrå (elegant jotun) fondvägg.på mattan kommer mitt stora matsalsbord (massivt trä) med snurrstolar (edsbyverken valnöt) med fårskinnsplädar att stå. På väggen finns stora tavlan målad av Archan Nair (dream theory). Matten är sista pricken över i:et 🙂

 • Amanda skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpallar
  2. Jag skulle vilja vinna den ljusgrå! Vi har vita väggar och gråa soffor i vårat vardagsrum, och den skulle vara perfekt där!

 • Anonym skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuff
  2. Jag skulle välja klassikern – den ljusgråa – så vacker med den kontrasterande skinnkanten. Den skulle passa perfekt för att binda ihop min grå soffa med min vita fåtölj och vita/grå små soffbord. Dessutom dölja en del av det visserligen vackra men slitna parkettgolvet.

 • maja skriver:

  = Anonym (se ovan)

 • Melanie skriver:

  1. Förvaringskorgar samt pallar.
  2. Den ljusgråa skulle passa bra i mitt kök. Där finns ett vitt köksbord, vita stolar med gråa sitsar samt vita gardiner. Gråa detaljer finns i form av verktyg, tavlor etc. 🙂

 • viktoria skriver:

  1.Förvaringskorgar och Sittpuffar
  2.Den svarta! Hade legat perfekt mot mitt vita golv i vardagsrummet. Hade köpt sittpuffarna till isåfall!

 • Johanna Bjerlöw skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Den ljusgråa skulle passa perfekt i vårt vardagsrum. Där har vi ljusgråa linnegardiner, skinnsoffa med yllefiltar och fårskinn, ekgolv och ljusstakar i silver. Vi har även en norsk buhund som bet sönder vår gamla ryamatta när han var valp så vi behöver VERKLIGEN en ny matta 🙂

 • 1. Förvaringskorgar och sitt puffar
  2. Den mörkgrå skulle jag vilja ha. Den skulle få ligga vardagsrummet. Det rummet går i trä, grått och svart. Skulle vara så snyggt med den mattan 🙂
  Passar våra gamla möbler och våra nya möbler lika bra.

 • Jenny skriver:

  1. Sittpuffar och korgar
  2. I vårt nya vardagsrum skulle den svarta mattan passa PERFEKT! Skulle harmoniera bra mot ekgolvet, de vita väggarna, den vita String-hyllan och den kommande naturfärgade skinnsoffan.
  Håller tummarna för att jag har tur denna gång!

 • Maria K skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Jag skulle välja den ljusgrå mattan. Den skulle få ligga på vårt vitsåpade trägolv framför kakelugnen i vardagsrummet! Vi har letat efter en matta ett tag och den här vackra skapelsen skulle bara bli helt perfekt!

 • Emma skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Den gråa gillar jag extra mycket. Den hade passat perfekt i min hall, har en grå dörr och grå detaljer tillsammans med vita väggar och byrå.

 • Johanna skriver:

  1.Sittpuffar och förvaringskorgar!
  2.Jag bor mycket hos min pojkvän som har ett luftigt vardagsrum med avskalad och stilren inredning i mörkt/klart glas och krom samt en soffa i svart läder. Den ljusgråa mattan skulle passa perfekt under glasbordet framför soffan och dessutom få fram nyanserna i fototapeten på väggen bakom soffan som föreställer en svartvit bild av racerbanan Nüburgring.

 • Helen W skriver:

  Sittpuffar och förvaringskorgar
  Jag skulle gärna ha den ljusgrå mattan under mina svartmålade öglan-karmstolar i storarummet.. Skulle rama in den delen av rummet fint!

 • Julia skriver:

  1. Förutom mattorna finns det även sittpuffar och förvaringskorgar (vi har en grå som fylls till bredden av barnens låneböcker)
  2. Jag önskar att den blå mattan skulle rullas ut på vårt nya kalkstensgolv. Vi håller på att bygga ut vårt 60-tals hus och i den nya innerhallen skulle mattan få välkomna alla vänner och gäster.

 • Linda skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Drömmen är en matta i offwhite, den skulle göra sig så fin i vårt sovrum där vi har klinker i brända toner. Tänk att få sätta tassarna på denna varje morgon när man vaknar, wow:-)

 • Förvaringslådor & sittpuffar.
  Jag skulle välja en mörkgrå matta som snyggt skulle matcha min gamla danska goding Mogensen dagbädd. Vi har ett avlångt kombinerat kök/vardagsrum som skulle lysas upp av en Björk matta & speciellt att få in en touch av min hemstad – björkarnas stad – i vårt nuvarande Jämtlands hem!

 • Sandra Odeh skriver:

  Förutom mattan finns förvaringslådor och sittpuffar i kollektionen.
  Jag hade valt den svarta mattan då den hade kompletterat vårt glansiga vita matbord och våra matt svarta stolar och förhöjt köket genom att ha en stor, snygg matta.

 • Jessica skriver:

  1. Förutom mattorna ingår även förvaringskorgar och sittpuffar i matchande textil.
  2.
  Jag skulle vilja placera den offwhite färgade mattan i sovrummet som har mörkgråa väggar och ljusa trägolv. Det som saknas i rummet nu är en matta som matchar de vita gardinerna för att göra sovrummet extra ombonat och en lugn plats att sova på. Att dessutom få något mjukt att sätta ner fötterna på skulle vara underbart. Och att läderremsan som matchar stolen i sovrummet känns klokrent!

 • Christina Kreivi skriver:

  1.Förutom mattor med läderkant i olika storlekar finns,en pall i två olika höjder och en ullpläd.
  2. Jag vill ha den mörkgrå mattan. Den skulle jag lägga i vårt gästrum som behöver lite kärlek. Dessutom ligger rummet på vägen till toaletten. Vilket gör att man passerar rummet så alla kan se och beundra denna grymt snygga, hållbara och åtråvärda matta. Yeah!

 • Pia skriver:

  1. Björk består av mattor, sittpuffar och korgar.
  2. Jag skulle välja en mörkgrå matta och lägga den i köket under vårt stora matbord i ek med tillhörande åtta vita lilla Åland stolar. Den skulle även passa fint till vår stora sandfärgade lampa från Bell Copenhagen, ett ärvt hörnskåp i ek och braskaminen med vedkorgen från Korbo.
  Att den dessutom skulle värma fötterna när det viner i knutarna här nere i Småland skulle göra den ännu mer välkommen till oss 🙂

 • SofieN skriver:

  1) Korgar och sittpuffar
  2) Jag skulle vilja ha en ljusgrå, att lägga i mitt sovrum. Breda ljusa ekplankor, grå divansäng och ljusgrå väggar. Mkt detaljer i turkos och mässing har jag med samt handtag i ljust skinn på byrå m.m.

 • Ernesa skriver:

  1. Mattor, förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Grön matta skulle bli fint till min gamla bruna soffa i vardagsrummet med högt i tak men ack så kalt på golvet. Rummet skulle förvandlas till en fin mysig helhet att vistas i.

 • Emma Granath skriver:

  1. sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Jag skulle välja den grå mattan att lägga i köket. Flyttar snart till ny lägenhet med stort och fräscht kök med vita skåpluckor och en gråflammig vägg. Det skulle bli stilrent och se fräscht ut.

 • Eva Å. skriver:

  1. Det finns korgar och sittpuffar med handtag,blir nog lättare att flytta då.
  2. Den ljust grå mattan skulle passa bra till matsalsmöbeln i "finrummet". Har rätt ljusa färger överallt och sätter färg med tavlor, gardiner, blommor och kanske någon prydnadssak.

 • Rebecka Andersen skriver:

  1. Mattor, förvaringskorgar och sittpuffar..
  2. Jag skulle välja den svarta.. Och har jag turen att vinna så skulle jag slänga ut min gamla rya matta i vardagsrummet och lägga den nya mattan där… Det hade blivit fantastiskt fint, som ett helt nytt rum..

 • Anna L. skriver:

  1. Björk Pall och Björk Home Bag (förvaringskorg)
  2. Ljusgrå. Jag bor i en mindre lägenhet just nu, en 1:a, och har alltså sovrum, vardagsrum och matplats i ett och samma rum. Jag älskar mitt lilla näste men upplever att möblemanget flyter ihop och det kan kännas rörigt. Här tror jag mattor är lösningen, för att göra några ”öar” i rummet och förtydliga de olika funktionerna. Dessutom skulle hela rummet upplevas mjukare och mer välkomnande.
  Främst och tänker jag på mitt matbord som jag ärvt av mormor, i mörkbetsad ek och med svängda ben – Björkmattan och detta skulle komplettera varandra så fint. Både i färg och berättelser, båda har en story. Dessutom är den en matta jag kan ha glädje av hela livet, hur än boendet skiftas.

 • Helen Rydell skriver:

  Puffar att sitta på och korgar med handtag till förvaring.
  Den mörka skulle ligga som en smäck under mitt köksbord.

 • Janet skriver:

  1) Puffar o förvaringskorgar
  2) Om jag har turen att vinna en mörkgrå ullmatta 170×240 så
  hade jag försökt byta till två stycken små mörkgrå gångmattor (70×130) och HÄNGT DESSA på min kala vita vardagsrumsvägg – bredvid varandra!
  Jag ser mattorna som konstverk med den fina läderkanten!?

 • Lena Markus skriver:

  1.sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. En blå matta skulle bli ett harmoniskt tillägg i vårt vardagsrum med öppen planlösning mot kök, energismart nybyggnation m inflytt i vår. Tapeterna går i mörkt grått, två tresitssoffor i ljusare grått vända mot varandra för fokus på umgänge. På moodboarden sitter bild på Björk-mattan i grått.. Men vore tacksamt för all konst med det vackra blå! Övrig inredning i rummet är Ikeas vitrin björksnäs och två satsbord i ek o vitt.
  Mattan skulle lyfta rummet genom att bibehålla rummets harmoni och samtidigt kommunicera med den livligare konsten för ett personligt uttryck! Älskar verkligen denna vinst!! 🙂

 • 1:Förvaringskorgar och puffar
  2:Till mitt första egna hus, till mitt ny lutade golv och till min nya snygga linnesoffa. Så skulle light grey passa in. Förstärka material känslan och en ge en hint om det hållbara och miljövändliga. Inget slit och släng!

 • Karin skriver:

  1.Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Jag skulle lägga mattan på vår nya parkett i vardagsrummet. Där ligger en ärvd matta som gjort sina bästa år. Jag skulle älska att överraska min man, som längtar tillbaka till Umeå (björkarnas stad) med den ljusgrå mattan!

 • Sophia skriver:

  1. sittpuffar och förvaringskorgar
  2. I mitt sovrum i min lilla 40-tals lägenhet har jag försökt skapa en lugn, mysig, mjuk och personlig stämning. Färgerna går i ljusgrått, ljust beige, vitt med några blå detaljer. Ett rum man ska vilja vara i, ligga i den stora mjuka sängen med stoppad gavel flera timmar om söndagsmorgonen för att dricka morgonkaffet, läsa nyheter och kramas med killen. Och på kvällarna byts soffan snabbt ut mot sovrummets lugn med kvällste och bokläsning. Golvet är ett vackert original-plankgolv och förtjänar bara den bästa mattan, så att frusna fötter till sist vågar sig ur sängen. I detta mjuka, välkomnande och svala sovrum skulle den ljusgrå mattan passa helt perfekt.

 • Emma Hellman skriver:

  Hej!
  Det finns även förvaringskorgar och sittpuffar i serien.
  Jag skulle gärna vilja ha en grön matta i vårt kommande hus. Det där huset som vi så länge drömt om och som snart är vårt. I vardagsrummet där jag drömmer om att ha två soffor mittemot varandra där skulle den gröna mattan göra sig fin.
  Nu håller jag tummar och tår för att mattan ska bli min!

 • 1:sittpuffar och förvaringskorgar
  2: Till min blivande fru. Våran färg är blå och vi kommer gifta oss vid havet. Den blåa mattan skulle skulle passa vårat sovrum som har högt i tak med konst på väggarna. den skulle ge tygnd åt rummet och ett fint minne.

 • Sanna skriver:

  1. Förvaringskorgar och puffar.
  2. Skulle vilja ha den gröna som skulle vara riktigt snygg i köket här hemma. Den skulle matcha perfekt intill det vita fina köksbordet som jag investerade i förra julen.
  Kram Sanna

 • Em skriver:

  Förvaringslådor/korgar och sittpuffar.
  Den bruna matten till sonens framtida rum i vårt nya hus, inflyttning sker inom kort 🙂 tänker lite retromöbler blandat med modernt. Han har mörkbrun säng och fått en äldre barnskrivbord (skolbord) som går i brunt. Golvet är ljus ek. Rummet kommer vara helvitt, så vi satsar på naturnära färger som ger rummet sin prägel. På så sätt kan det även ändras lätt när man känner att byta lite. Det absoluta färg galna kommer vara lite leksaker såklart

 • Linnéa K skriver:

  1) Förvaringskorgar och sittpuffar/pallar
  2) Den gröna! Den skulle få ligga i vårt sovrum. Lägenheten är bygg på mitten va 60-talet, så har platsbyggda garderober, fönsterbräda i sten, fönster mot den magiska skogen i västerläge och teakdörr. Där skulle den få hänga med sängen med ekben och ljusslingan, för att perfekt väga upp/kombinera/passa in i retrolägenheten!

 • Birgitta Berg skriver:

  En mörkgrå björkmatta skulle matcha min ljusgrå soffa i vardagsrummet där jag ha ett vitt bord och genom fönstret ser jag fjällbjörkarna //Birgitta i Jokkmokk

 • Lisa O skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar i textil kompletterar de fina Björk-mattorna.
  2. En svart Björk-matta skulle gärna få flytta in i storstugan i vår lilla sportstuga. Idag domineras rummet av furu på både väggar, tak och möbler. Byten till mer moderna material och träslag pågår i den takt som plånbok och kalender tillåter. Vi vill behålla den ombonade och naturliga känslan och göra hållbara och miljöanpassade val. "Ljust-och-fräscht" samt högblanka ytor är bannlysta, men en mörk Björk-matta i ull och läder hade suttit som en smäck och skulle bli en kraftfull och efterlängtad puff i rätt riktning mot Fjällstuga 2.0.

 • Anna Bengtsson skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Höll i denna matta förra veckan och trånade. Den mörkgrå/svarta mattan skulle göra sig fantastisk på vårt för dagen nyslipade vardagsrumsgolv. Golvet har nu blivit vitpigmenterat och behandlat med hårdvaxolja och väggarna har fått ny kostym i vitt.

 • Jennifer B skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. När sambon kommer hem och jag återigen möblerar om i matrummet kommer han förstå snabbt att det är för att jag vunnit en mörkgrå matta!

 • Susanne N skriver:

  Den vita. I ett lite mörkt och murrigt sovrum med snedtak skulle den vita mattan lysa upp hela tillvaron!

 • Susanne N skriver:

  Glömde visst att Björk även gör sittpuffar och förvaringsaskar.

 • Malin Nilsson skriver:

  Förvaringskorgar och puffar! Jag tänker att den mörkgrå mattan skulle passa fint i vårt sovrum, bredvid sängen. Färgerna i vårt sovrum är grå, vitt och ek. Hoppas på tur!

 • Sofia skriver:

  1) Sittpuffar, textilkorgar och mattorna då
  2) Den ljusgråa i vårt vardagsrum med holländsk ekparkett, tegelröda stenar i eldstaden och möbler i vitt, ek och grått. Detta har varit min drömmatta sedan urminnes tider och jag skulle hoppa i taket av glädje om jag fick äran att rulla ut den i vårt hem.

 • Rebecka Johnsson skriver:

  1. Stool & Homebags
  2. Precis flyttat till en lägenhet, mitt vardagsrum är vitt med ljust brunt trä-golv med en svart soffa så jag tror nog att den mörkgråa hade passat in bäst.
  Jag hoppas att jag vinner denna så jag slipper att frysa fötterna nu i vinter.. ett litet mindre tag iallafall.

 • E skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Jag skulle välja den svarta mattan att lägga i vardagsrummet i det hus vi snart flyttar in i. Golvet är ett gammalt fint plankgolv som vi ska slipa och i ena änden av rummet finns en fantastisk fungerande öppen spis. Vi tar med oss vår ljusgrå soffan från lägenheten. Den svarta Björkmattan skulle passa perfekt med allt detta och göra vårt nya vardagsrum komplett!

 • Johanna skriver:

  1, Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2, Den mörkgrå mattan skulle vi valt och den skulle ligga i sovrummet och matcha så fint med vår svarta säng. Jag ser det riktigt framför mig!

 • Lisa skriver:

  1. Björk består av mattor, sittpuffar och korgar av textil.
  2. Björk ljusgrå, för att det är den vackraste matta jag vet!

 • Helena N skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Jag skulle placera mattan under vårt vita soffbord med trumpetfot – bordet behöver hjälp av en matta för att få fokus. Mattan och soffbordet skulle hjälpa varandra!

 • Helena N skriver:

  Och jag skulle ju välja den mörkgrå 😉

 • Johanna Häll skriver:

  1. I Björksortimentet finns även sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Jag skulle välja en ljusgrå matta eftersom den skulle passa så bra under mitt matbord och vita lillaålandstolar. Bredvid står min G.A.D-byrå i björk och mattan och byrån skulle förhöja varandras skönhet.

 • Johanna VL skriver:

  1.Pallar/sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Ljusgrå till vårt vardagsrum. Rummet går i olika gråa toner, gråtapeter med en fondvägg som är svart med silvergrått mönster. Soffan är mellangrå och soffkuddarna går i gråskala. I övrigt är möblerna vita precis som braskaminen. Golvet är tyvärr en sliten parkett men vi ska antingen slipa det eller byta golv. En matta hade varit underbart att få täcka vårt eländiga golv med. Och just nu är vi utan matta då vi inte hittat den rätta till vår hyfsat nya soffa. Blir också mycket hemtrevligare och ljuddämpande med matta. Och skönare för vår sexmånaders tjej att ligga på golvet 🙂

 • Katarina O skriver:

  Sittpuffar och förvaringskorgar.
  Jag ska flytta utomlands näst år och denna matta i ljusgrått skulle påminna mig om Sverige och alla dess björkar.

 • Rebecka L skriver:

  1. Kollektionen består även av sittpuffar o förvaringskorgar.
  2. Jag skulle välja den ljusgrå och kommer lägga den i soffhörnan i mitt nya vardagsrum dit jag ska flytta. Rummet är ljust med stora höga fönster och dörr ut till altanen. En så snygg matta förtjänar en plats där den syns och där den kan användas.

 • Sofia skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Den som går i grönt skulle passa utmärkt till vårt vardagsrum vid den mörkgråsoffan och öppna spisen. Det gröna går sedan igen från väggen som är grönbeige och trädkronorna precis utanför fönstret. Vardagsrummet idag har även vårt favoritfotografi – två björkstammar med en häst bakom.

 • Tove skriver:

  1. Sittpuff (den har vi!) och förvaringskorg (har ej, men vill ha 😉
  2. Åh, då skulle jag önska mig den vita mattan till vårt sovrum. Så skönt att få starta dagen med att sätta ned tassarna på den där fina mattan. Och i sovrummet vågar man slå till på en vit matta, fastän det inte är det allra mest praktiska!

 • Lisa Leierth skriver:

  1. Björk består av mattor, sittpuffar och korgar av textil.
  2. Björk ljusgrå, för den är den vackraste matta jag vet och skulle göra jobbet lätt att ljusa upp och skapa hemtrevnad och hantverkskänsla i vårt mörka vardagsrum. Vardagsrummet är litet och mörkt, och inte unik alls tyvärr (hyresrätt) med rörig inredning och en mörk soffa. Mattan björk hade skapat ett lugn, en harmoni och en känsla av ro mitt i kaoset, och givit hela familjen en stämningsfull samlingsplats.

 • Jenny skriver:

  1. I Björkkollektionen finns även sittpallar/puffar och snygga korgar!
  2. Om jag har turen med mig skulle jag välja en ljusgrå björkmatta. Den skulle jag placera i matrummet där det mesta går i vitt och ek, så grått hade brytit av på ett fantastiskt sätt, framförallt med detaljerna i läder. Galet snyggt!

 • Bodil N skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Jag skulle välja den ljusgrå mattan som skulle få ligga under köksbordet. Vi har öppen planlösning så en matta som ramar in matplatsen skulle vara pricken.

 • Barbro skriver:

  1. Vackra sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Den bruna mattan skulle vara väldigt vacker i vårt gästrum, inrett med järnsäng med min mormors virkade överkast i vitt och harmonisera fint med det bruna klädskåpet.

 • Kicki skriver:

  1 fina korgar i olika storlekar samt praktiska sittpuffar
  2. Jag väljer en ljusgrå matta som kommer att bli perfekt till det plankgolv som ska läggas i vårt nya sommarhus. Ett plankgolv som kommer att bli vitaliserat. I detta hus ska känslan vara enkelt och lyxigt i en harmonisk balans. Denna fina matta står för lyxen itillsamnans med kaffemuggar och ljusstake från Design House Stockholm. En grå sittpupp blir det också! Längtar till i sommar!

 • Eva skriver:

  1. Det finns också puffar och förvaringskorgar
  2. Jag skulle välja den blå och lägga den under ett par vintage-fåtöljer i skinn i vår loungehörna.

 • Elina skriver:

  1. Sittpuffar/ Palkar och förvaringskorgar.
  2. Jag skulle lägga den ljusgrå mattan under mitt vardagsrumsbord som jag snart ska köpa, det har svarta ben och betongskiva, soffan är grå ( man kan nästan tro att jag gillar grått)

 • Linda skriver:

  1. Sittpuffar/ pallar och förvaringskorgar.
  2. Den ljusare grå mattan skulle ligga så fint under mitt mässingsbord med marmorskiva. Rummet är ganska vitt, vita väggar, vita gardiner, krukor och lampor men med en grå soffa. Har känt ett tag att jag vill ha in mer grått och mattan skulle ligga perfekt.

 • Lena Axelsson skriver:

  1
  Pallar och korgar
  2
  Den gröna skulle passa bra i vårat vardagsrum

 • rebecka skriver:

  puffar och korgar
  och jag tittade för några dagar sen på dem och tänkte att den blåa mattan skulle göra sig helt ljuvligt i mitt sovrum- men så somnade jag på soffan nyss och då drömde jag verkligen att den mörkgråa låg i min lilla hall under en lars lerin plansh och en grå keep calm and carry on tavla. golvet är grå kakel precis vid dörren och blir sen parkett och där låg mattan i min dröm. jag mins alltid mina drömmar men den här gången vaknade jag fnittrande för jag var nämligen så glad över min nya matta att jag fick mina närmsta tio vänner att knä ner sig på golvet i hallen och så hade vi picknick där- med varm choklad och nybakta bullar på den mörk grå mattan. och jag berättade all onödig kunskap om björkar som jag kan…

 • Brysselkakan skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Den mörkgrå och den skulle ligga så fint under vårt matbord.

 • Janice Johnsson skriver:

  1. I serien ingår pallar och förvaringskorgar.
  2. Jag har länge önskat mig den ljusgrå melerade mattan. Den är underbar och jag så gärna ha den i vårt allrum på ovanvåningen. Golvet är nyslipat och vitsåpat och mattan kommer göra sig fantastiskt bra med vår soffa som har en grågrön ton ?.
  Håller tummar och tår för att turen är med oss nu när vi går mot ett nytt härligt år!

 • Mia S skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Den svart-vita mattan skulle få ligga i vardagsrummet framför soffan. Ovanpå ska min mans soffbord stå. Det har han ritat själv, och låtit tillverka i bara ett exemplar. Det har grå kalkstensplatta från Gotland (där hans mamma kommer ifrån) och träunderrede.

 • Linnea skriver:

  1. Förvaringskorgar och puffar. 2. Har länge letat efter den perfekta mattan till köket. Den mörkgrå mattan skulle lyfta vårt (alldeles för) vita kök. Tillsammans med gröna krukväxter och antracitgrå fog skulle det bli riktigt snyggt!

 • 1. Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. JAG ÄR KÄR. Jag tror verkligen att denna matta skulle knyta ihop mitt knepiga vardagsrum med den stora mörkgrå soffan på ett fint och stilrent sätt. Jag skulle välja en Lightgrey i 170×240 om jag vann. ÅH JAG SKULLE BLI SÅ GLAD <3

 • Jenny skriver:

  1) Sittpuffar och förvaringskorgar!
  2) Oj gud vilken dröm denna Björk-matta har varit i över ett år nu! Jag köpte en lägenhet i slutet på förra året och än idag så väntar jag på att jag ska få råd att köpa denna matta. Jag vill ha en i Off-White och den skulle få pryda mittpunkten av mitt vardagsrum<3

 • Jenny Jakobsson skriver:

  1. Puffar och korgar
  2. Jag drömmer om den svarta mattan.
  Jag skulle ha den mellan sofforna i vår loungedel i huset. Där skulle den passa in perfekt och äntligen göra rummet komplett.
  En fantastisk matta som jag aldrig skulle tröttna på.
  Tror att det kommer bli en riktig familjefavorit och att alla i familjen kommer önska sig en egen till sina rum.
  Håller tummarna <3

 • Sara Isbäck skriver:

  1. Sittpuff( stool) och förvaringskorgar i textil (homebag)
  2. Ha ha, jag håller på att spara ihop till den blå som ska få ligga på mitt vita golv i vardagsrummet, den kommer reflekteras i de stora fönstren. På mattan kommer ett litet teakbord att stå och intill en grå lamino. Över mattan kommer det förhoppningsvis hänga en rubn lampa:)

 • Charlotta skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Åh, den gröna eller den crémeförgade, jag får beslutsångest. Båda skulle passa i vardagsrummet under Stig Lindberg bordet och den grå soffan.

 • Helena 888 skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Den ljusgrå skulle få ligga i dotterns (6 år) rum som går i färger som grått, vitt och gammelrosa. Mattan hade varit så himla fin där! Och förmodligen kommer vi bråka om mattan när hon är stor nog att lämna boet 🙂

 • Anna skriver:

  1. Förvaringskorgar o sittpuffar.
  2. Mattan skulle förgylla vårt gamla kök i väntan på renoveringen. När sen renoveringen är gjord kommer den passa ännu bättre och få sätta färgskalan på köksskåpen i matchande grå nyanser.

 • Lotta skriver:

  1. Pallar/sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Mattan i vackert ljusgrå,
  Skulle göra mig lycklig som få.
  I uterummet den skulle få ligga,
  Och då intrycket av rummet uppigga.
  Utanför glaset ligger den norrländska skogen mörk,
  Drömmen om att det snart både ute och inne finns björk
  Hoppas jag Design house Stockholm ska uppfylla,
  Som en perfekt present då min 25-årsdag ska hyllas.

 • Johanna skriver:

  1. Fantastiskt fina sittpuffar och förvaringskorgar i textil.
  2. Jag skulle ersätta den mindre Björkmattan som ligger bredvid min sona säng med den större modellen i ljusgrått. Han är nu stor nog att leka i sitt rum på egen hand och då vill jag att han ska kunna utnyttja hela golvytan för bekväm lek.

 • Gunilla F skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringsbagar.
  2. Den ljusgrå mattan som harmoniserar med de svarta möblerna i sällskapsrummet och fondtapeten med björkstammar!

 • Anonym skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Jag skulle vilja vinna & lägga den ljusare grå mattan i mitt arbetsrum som är målat i disigt grönt på ett mattlackat ekgolv, delvis under mitt gamla fina skrivbord som jag ärvt av min mormor och slipat ned trärent den skulle knyta ihop gammalt och nytt (mina billybokhyllor) i rummet på ett fantastiskt sätt!

 • MickeyyLi skriver:

  1) Övriga produkter i serien är förvaringskorgar och sittpuffar.
  2) Absolut den blåa!! Svår fråga, flyttar nämligen imorgon så kommer behöva flytta runt alla möbler ett par varv i vardagsrummet innan jag blir nöjd. Men trägolv och en blå 2 manna skinnsoffa och en fåtölj och fotpall som hör till ska få samsas med denna fina matta om jag vinner den! Så mycket mer behövs inte för att göra mig lycklig just nu 🙂

 • Susanne skriver:

  Missade visst min mailadress och namn i svaret nyss 🙂 (det med arbetsrummet)

 • UA skriver:

  1) I kollektionen ingår också förvaringskorgar och pallar.
  2) Den svarta skulle få ta plats i mitt omgjorda vardagsrum!

 • Sophia skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Den svarta mattan skulle passa mer än bra i vårt vardagsrum ihop med vårt ljusa askgolv, den gråa soffan, två runda Muuto-soffbord och en 50-talsfåtölj omklädd i blekrosa tyg.

 • LINA skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuff/pall.
  2. Jag längtar efter en mörkgrå björk matta. Det hade blivit så fint i vårt kök under ekbordet tillsammans med våra vita Åland stolar.

 • Ulrika skriver:

  1)Sittpuffar och ”textilkorgar” (homebag)
  2)I mitt vardagsrum kan man från fåtöljen spana ut över en massa legobitar, mattidningar, sönderklippt papper, delvis ätna mackor, gosedjur m.m. Under detta kaos ligger det idag en rödrutig matta som hängt med sedan studentrummet. Därför skulle den underbara mörkgrå mattan Björk utgöra en härligt vuxen, lugnt lyxig och mjukt skön välkommen förbättring i mitt liv!

 • Em skriver:

  1.Stools & storage baskets finns utöver mattorna i kollektionen.
  2.Jag tycker den största ljusgrå mattan är allra vackrast. I vårt hem skulle den få hedersplats vid matsalsbordet där vi alltid sitter när vi har gäster och som vi alltid går förbi när vi ska till mysdressen i vardagsrummet. tillika är det den här platsen som syns tvärs igenom hela huset när du kliver in genom dörren.Matsalsmöbeln är ett fynd med sex av tio stolar renoverade än så länge och och ett vackert bord. Ovanför fönstret vid bordets kortade är just en björkslana gardinstång till enkla tunna vita gardiner för på väggarna sitter en tapet sen vårt hus byggdes 1980 med medaljonger på.kort och gott skulle en sådan matta verkligen pryda parketten!

 • Emma M skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Åh, den ljusgrå har jag trånat efter länge för att ge en ännu mjukare och inbjudande känsla i vårt gråa härliga sovrum.

 • Emma A skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Den skulle få hedersplatsen i vardagsrummet såklart! Med sällskap av tallskogen utanför det stora fönstret skulle den trivas alldeles utmärkt 🙂

 • Helena skriver:

  Förutom mattor, finns det pallar/puffar och förvaringskorgar.
  Jag skulle önska mig den grå mattan till vårt i dagsläget kala sovrum där det så här långt bara finns sängar och vita väggar. Med en fin matta är man ju i alla fall halvvägs och har något att utgå från när man ska bestämma sig för övrig inredning. Mattan får bestämma resten, helt enkelt!

 • Moa skriver:

  1.förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Den ljusgrå mattan hade gjort sig sp fint i vårt sovrum som vi målat i kulören lingonshake

 • Sara skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Jag skulle välja den vita mattan (och samtidigt be en liten bön om att den får behålla sin renhet), och placera den mentalt mitt i vardagsrummet i mitt lilla sommarhus, och använda den bilden som en morot när vi slipar golv, målar väggar och kittar fönster.

 • Linda skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Denna DRÖMMATTA (!!) skulle passa perfekt i mitt vardagsrum under mitt fyrkantiga Ikea Stockholm-vardagsrumsbord, i färgen ljusgrå! Läderdetaljerna bidrar med så mycket.

 • Liza maroa skriver:

  1. Sittpuffar och korgar.
  2. Ljusgråa mattan skulle passa klockrent i vårt vardagsrum,
  Vi har en soffa i blågrått, senapsfärgade kuddar, vita möbler, ljusgråa väggar, en mysig eldstad Och som pricken över i:et några sköna fårskinn. Mattan skulle känna sig hemma hos oss!

 • Jeanette skriver:

  Hej!
  1. Sittpuffar och korgar för förvaring.
  2. Älskar Lena Bergströms design och försökt unna mig lite design house stockholm tidigare. älskar dess tidlösa och vackra design. Vi här hemma har länge drömt om den mörkgrå för vår hall. Vi älskar naturen och vill gärna ha en liknande känsla inomhus. Med vår trapez tapet från Arne Jacobsen i grön nyans skulle hallen bli fulländad, år efter år.

 • Marie Lindahl skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2 Denna underbara matta skulle få en hedersplats i hallen så det är det första man ser när man kommer hem och det sista när man går hemifrån. Har drömt om denna snygging i många år , men inte haft möjlighet att skafferi en.

 • Angie skriver:

  1) Sittpuffar/pallar och korgar
  2) Om jag vann så skulle jag vinna denna till mig och pojkvän som en inflyttningspresent tillsammans när han nu tagit mod till sig och vågar flytta hem till mig…han kanske skulle känna sig lite mer hemma och välkommen då!! 🙂 ISf skulle vi vilja önska oss den ljusgråa mattan!
  God Jul!! 🙂

 • Julia skriver:

  1. Sittpuffar/pallar och korgar
  2. Den mörkgrå skulle få värma golvet i barnens rum. Perfekt bakgrund för legobygge!

 • Linda skriver:

  1. Pallar och korgar.
  2. En ljusgrå matta skulle få vara i vår inre hall där det är lite kallt på hovet. Där finns nu ekparkett från 50-talet, Midbecs Miss Print med svarta träd, ett vitt sidobord med Cord bordslampa och en grön växt samt Martin Lannerings insektsalfabet.

 • Agneta skriver:

  1.Sittpallar/puffar och korgar
  2. Ljusgrå björkmatta i mitt fina vardagsrum kanske skulle göra maken stum?

 • Linda skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Vilken drömvinst! Lyckades halvt om halvt övertala min sambo att vi nog behövde en björk matta till stylingen av vår lägenhet inför försäljning. Den skulle då ligga under vårt hay tray table i vardagsrummet. Men vips så var lägenheten såld till en bekant och jag fick aldrig stylat den. Men nu hade den gärna fått flytta in och sedan följa med i flytten till nya huset.

 • Linda skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Vilken drömvinst! Lyckades halvt om halvt övertala min sambo att vi nog behövde en björk matta till stylingen av vår lägenhet inför försäljning. Den skulle då ligga under vårt hay tray table i vardagsrummet. Men vips så var lägenheten såld till en bekant och jag fick aldrig stylat den. Men nu hade den gärna fått flytta in och sedan följa med i flytten till nya huset.
  Tillägg till ovan inlägg.
  En ljusgrå matta är det som gärna får flytta in hos oss
  ?

 • Sofie skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. I vårt finrum skulle jag placera den fina ljusgrå,
  det vore nog den allra bästa julklappen jag kan få!
  Rummet är format som ett stort L,
  att gul är vår favoritfärg blir ingen skräll.
  Ett hörn är gult, sidobord, lampa och ljusstakar likaså.
  Nu måste jag väga upp med lite harmoniskt ljusgrå.
  Soffan har även den en grå nyans,
  så nu är det bara denna matta jag önskar fanns.
  Skulle jag vinna skulle mitt rum bli komplett,
  det mest inspirerande rummet ni någonsin sett!
  Kanske skulle det till och med platsa på Trendensers sida,
  och sen spridas snabbt över stora världen, den vida!

 • Claudia Kerttu skriver:

  Sittpuffar och förvaringskorgar.
  När man bor i Björkarnas stad vore en ljusgrå Björkmatta underbart!

 • Anna skriver:

  1) sittpuffar och förvaringskorgar
  2) mattan ska få ligga i mitt arbetsrum som bäst håller på och inreds, en sådan vardagslyx att kunna ha möjlighet att ha ett arbetsrum hemma. tillsammans med ett gammal träskrivbord med härligt svarvade ben och riktigt gamla intorkade bläckfläckar i en av skrivbordslådorna, en vit myranstol, sned tak, vita putsade stenväggar och utsikt över vår lilla lugna gatan – just här skulle en ljusgrå matta få ligga och komma till sin rätta på nyslipade trägolv i ek.

 • Annika skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Den ljusgrå skulle matcha fint i vår hall där vi har liggande vit panel och mörkgrått kakel på golvet.

 • Pernilla skriver:

  1.Korgar och sittpuffar
  2.Den ljusa, beige skulle bli fin i mitt vardagsrum som är enkelt, nordiskt med rena material.

 • Anna L skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2 Vi har öppen planlösning med sex meters takhöjd och stora höga fönsterpartier där ljuset flyter in. Där, just där få mattan bo.

 • Förutom mattor finns björkkollektionen i sittpuffar och förvaringskorgar.
  Min önske matta skulle vara off white som björkens stam perfekt till min gröna soffa och jetsonfåtöljernas skinndetaljer matchar perfekt till skinndetaljen på mattkanten. Vardagsrummet skulle bli till en vacker helhet.

 • Lisa skriver:

  1. Förvaringskorgar och puffar
  2. Den ljusgrå färgen tycker jag är finast och mattan skulle få ligga i mitt vardagsrum. Det är ett stort rum mellan hall och matsal… två grå soffor och en laminofotölj, kamin, vita väggar… Drömmer om ett nytt soffbord med marmorskiva eller betongskiva och denna urfina matta!!!

 • jessica Eliasson skriver:

  Korgar och mjuka pallar
  Skulle välja en mörkgrå. Den skulle ligga i vardagsrummet. Inte gömd under bordet utan mitt på golvet framför kaminen. Bjuda in till möte. En sittpuff eller två i samma serie hade verkligen varit pricken över i’t.

 • JK skriver:

  Pallar och förvaringslådor
  Den svarta mattan skulle göra dig perfekt i mitt sovrum, det är ett avskalat inrett rum med en stor säng med fluffigt täcke och kuddar i grått och färgglad men minimalistisk konst i svarta ramar på väggarna. Den skulle ligga mellan sängen och den grå fåtöljen med en svart filt i och därför lyfta och komplementtera rummets detaljer perfekt!

 • Pernilla Vinneby skriver:

  1 puff och korg
  2 i mitt sovrum tillsammans med den ljust akvarell-bl-blommiga tapeten och duniga kuddar

 • Anonym skriver:

  Björk kollektionen innehållet förvaringskorgar i tre storlekar och pallar i två storlekar.
  jag vill ha den mörkgrå mattan skulle vara helt perfekt i mitt stora kök! Skulle blir vansinnigt snyggt med en björk matta där!!

 • Emma skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Den gröna mattan skulle ge den värme jag saknar i mitt vitmålade vardagsrum. Den skulle knyta ihop inredningen med Lamino-fåtöljen, den grå soffan, farmors gamla, blommiga fåtölj och teakbordet på ett personligt sätt.

 • Jessica skriver:

  Sittpuffar och förvaringskorgar finns också.
  Jag tycker det var väldigt behagliga färger på mattorna. Jag hade velat ha en pigg kulör på matta i vårt allrum på andra våningen så jag önskar en blå. Det var en skönt blå färg på matta.

 • Ingrid skriver:

  Puffar o förvaringskorgar
  Jag skulle välja den ljusgrå. Den skulle ligga i hallen, som pricken över i ?

 • Annika A skriver:

  1. Puffar och förvaringskorgar
  2. Ljusgrå skulle jag välja för en fin kontrast mot skinnkanten och jag skulle lägga den i köket så att alla får njuta av den vackra mattan!

 • Charlotte skriver:

  1) det ingår även puffar och korgar
  2) åh vi har stått och fringrat på en blå matta till vardagsrummet. Under den gråa howardsoffan och tillsammans med vårat nya väggodis från http://www.madmap.se skulle vardagsrummet bli komplett!

 • Maud skriver:

  1 Sittpuffar och korgar
  2 Som Umeåuppvuxen (björkarnas stad!) känns mattan ön mer given hos mig. Jag skulle välja en ljusgrå (eller den fasligt fina blå) att lägga i sovrummet. Mysigt att på morgonen få kliva ner på en sådan vacker och skön matta!

 • Micke skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Jag skulle vilja ha en ljusgrå matta framför min voxförstärkare i mitt musikrum. Det behövs nåt som riktigt binder ihop rummet

 • Cissela skriver:

  Åhhh min absoluta favorit matta!! ????
  1. Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Dottern flyttar i januari så då ska hennes rum bli pysselrum. Mattan kommer ligga mitt i rummet så att den syns!! I ena kortändan på mattan kommer det stå min nyrenoverad pinnsoffa i vitoljad björk. På armstödet kommer det att hänga en pläd från Klippan. Plus några kuddar. Skrivbord längs med hela väggen vid fönstret. Två nyrenoverade Sjuan-stolar att sitta på. En nymålad Stringhylla på ena sidan av fönstret och på andra sidan bilder från en gammal Nordisk flora. En tavelvägg av loppis tallrikar. Tror även en Morris tapet får pryda väggen bakom pinnsoffan. Här kommer jag trivas ?

 • Åsa skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. På min önskelista står den ljusgrå Björkmattan.
  I mina tankar har jag redan placerat den framför vår kökssoffa i gedigen furu med snickarglädje. Byggd i början av 1900, i Töretrakten, av min mammas morfar. Bakom finns Hanna Wernings tapet (1307) som får liv genom det generösa ljusinsläppet från fönsterpartiet som vätter mot väster. Här önskar jag att mina barn vill sitta och göra läxorna medan jag stökar i köket.

 • Cissela skriver:

  Vill ha den ljusgrå!! Glömde skriva det ovan ??

 • Anna J skriver:

  1. Förutom mattor finns även pallar och home bags (förvaringskorgar).
  2. Denna underbara matta är med i min målbild över vardagsrummet som ligger som husets kärna. Mattan i ljusgrått bredvid soffa rak med blå klädsel från norrgavel som står mitt emot en täljstenskamin. Bord i björk funderas fortfarande över. Även en lamino finns med i målbilden. Mattan blir som pricken över i!

 • Sarah skriver:

  1. Sittpuff/Pall & Förvaringskorgar
  2. Jag skulle välja den ljusgrå mattan att pryda vårt vitmålade plankgolv i vardagsrummet med. Ljusgrått och vitt, en oslagbar kombo!

 • Carina Rosengren skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Den ljusgrå skulle bli perfekt i vårt vardagsrum/kök som just nu är under renovering. Rummet kommer att bli öppet och ljust (varmt- vitt) med grått som grundfärger. Vi kommer att ha mycket fårskinn och tillbehör i ullmaterial.

 • Ulrica skriver:

  1. Björkkollektioben har både mattor, sittpuffar och korgar i olika storlekar och färger
  2. Vi totalrenoverar vårt kök och vardagsrum till ett stort öppet rum och en Björkmatta i ljust beige/offwhite vore en fantastisk add on till rummet!

 • Andrea skriver:

  1. Kollentionen består även av förvaringskorgar och klädda pallar.
  2. Mattan skulle få bo under mitt matsalsbord som har en 100 år på nacken i mörkt trä. Jag hade valt den ljusgråa för att den hade ljusat upp rummet. Den passar perfekt ihop med min ljusturkosa soffa, teakbordet och den rutiga mattan jag har under 🙂

 • Eva almen skriver:

  Åh jag älskar björk mattorna!
  De har utökat kollektionen med förvaringskorgar och pallar/puffar.
  Den ljusgrå har jag länge drömt om. Tycker den är helt fantastisk och den skulle antagligen få bo i alla våra rum för jag skulle flytta runt den så att jag aldrig skulle hinna bli hemmablind för den förtjänar att synas så mycket som möjligt!

 • Linda skriver:

  Förvaringskorgar och sittpuffar
  Jag skulle möblera mitt sovrum med en ljusgrå björkmattan som skulle passa perfekt till mina tapetserade mörkblåa väggar

 • AnnaEva skriver:

  1. Förutom mattor finns förvaringskorgar och puffar.
  2. På sovrummets fiskbensparkett skulle en ljusgrå Björk-matta värma såväl fötterna som hjärtat.

 • Linda skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Den ljusgrå. Den skulle pryda vårt vardagsrum som går i olika nyanser av grått (mörkgrå soffa, väggfärg, lampa) med detaljer i trä på möbler (soffbord och fåtöljer) och golv. Med detta som bas kan man sedan addera färgklickar i form av konst och textilier.

 • Carro skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2.Det är svårt att beskriva rummet där mattan ska ligga ser ut då jag inte bor där än. Jag firar in det nya året med att flytta till en ny lägenhet och ska bo själv för första gången på 7 år. (Längtar!)
  Jag tänker mig dock att en ljusgrå matta alldeles säkert passar in i mitt nya sovrum. Där kommer jag ha ett underbart fint linneskåp, en säng med en massa kuddar och en hemmasnickrad sänggavel. Och en sockerlåda med böcker bredvid sängen. För nu kommer jag äntligen ha tid att läsa igen. Tror det kommer bli en succé! 🙂

 • Gisela skriver:

  1. Förvaringskorgar och Pallar (Stool)
  2. Den gröna skulle passa i gästrummet, som också är kontor. Det är så märka hårda färger där mycket beroende av dator och skrivare. Det behövs något mjukare, mer natur, i rummet för att våra gäster ska känna sig ordentligt välkomna.

 • 1. "‘homebags’ or storage baskets in three sizes, and stools in two sizes."
  2. En mörkgrå…skulle bli supernice i vardagsrummet till den ljusgrå soffan. I like grey tones!

 • Tanja skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Den vita mattan och den skulle förgylla vårt vardagsrum som går i naturfärger, vitt, beige och ek 🙂

 • Kajsa skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Den ljusgrå skulle passa i vår tvättstuga. Det är en plats som vi som barnfamilj spenderar en hel del tid i,dels för att vi tvättar men även för att vi duschar och har det som genomgång till bastun. Det skulle dessutom vara en sån vardagslyx att just i det rummet som annars kanske glöms bort få tassa in på en sån skönhet till matta.

 • Frida skriver:

  Sittpuffar och förvaringskorgar.
  En mörkgrå skulle jag välja. Mattan skulle få sin plats inne hos min treåring. En perfekt mysig matta att kunna sitta på när det byggs med tex lego. Färgtemat på rummet är vitt, svart, grått & mintgrönt.

 • Mia skriver:

  1. Puffar och korgar
  2. Den ljusgrå på ett blekt vardagsrumsgolv i ett annars hittills rätt tomt rum, pga rel nyinflyttad och väntar på att hitta rätt bland alla möbler och stilar.

 • Jessica E.A. skriver:

  1. Förutom mattor består Björk kollektionen av sittpuffar och förvaringskorgar i textil.
  2. Jag skulle välja den svarta mattan och placera den i vårt nya allrum vi håller på och bygger. Den skulle bryta av fint mot det vita golvet och väggarna och matcha bra ihop med den grå soffan.

 • Karin skriver:

  1. Korgar & puffar
  2. Jag älskar den ljusgrå men måste nog inse att det är den gröna som jag behöver! Mattan skulle lyfta hela vårt vardagsrum som just nu känns väldigt trist med beige, vita & grå toner. Jag har så svårt för att inreda med färg, tröttnar så snabbt, men jag har en väldigt stark känsla för att denna gröna matta skulle komma att bli en älskad familjeklenod och hålla både färg- & designmässigt i många år framöver!

 • Hanna Borulf skriver:

  1. Pall & förvaringskorg
  2. Jag skulle välja den ljusgrå mattan & placera den på vår oljade ekparkett i sovrummet. Jag gillar att inte ha för mycket saker i sovrummet & denna skulle ytterligare förstärka det lugn & den harmoni jag gillar samtidigt som den är otroligt vacker & dessutom härligt mjuk att sätta fötterna på en tidig morgon

 • Annelie N. skriver:

  1. Förvaringskorgar och toksnygga sittpuffar.
  2. Mattan skulle ligga i mitt just nu ganska tomma vardagsrum. Beställde en soffa för ett par månader sedan men något gick snett mellan butik o leverantör så när min soffa borde levererats hade de inte ens beställt den. Tji soffa för mig till jul! Vore fint att vinna marknadens snyggaste matta i väntan på soffan 🙂 Den ljusgrå skulle passa fint i mitt i övrigt grå/vita rum med inslag av grånat rustikt trä.

 • Lyra Silva skriver:

  Puffar och förvaringskorgar
  En ljusgrå passar perfekt till vårt vardagsrum eftersom vi har grå tapet och svart fond väg och möbler är med silver färger.

 • Elin Johansson skriver:

  1. Förvaringskorgar & sittpuffar
  2. Vi bygger hus och en ljusgrå Björkmatta står överst på önskelistan att lägga under matsalsbordet där vi kommer ha utsikt över skogen genom de stora fönstrena. Vi vill inreda vårt hem med naturliga materialval som är hållbart. En hyllning till naturen som ger oss så mycket glädje. Bohusländsk granit, trä, betong, ull, terrakotta, kork och marmor är material som inspirerar oss. En Björkmatta skulle därför vara en fin första inredningsdetalj som start på vår resa att inreda vårt nya hem.

 • Kristin Rosen skriver:

  1; förvaringskorgar & sittpuffar
  2; jag önskar att Tomtemor kom med den mörkgrå mattan, och rullade ut den på köksgolvet ???

 • Kristin Rosen skriver:

  1; förvaringskorgar & sittpuffar
  2; jag önskar att Tomtemor kom med den mörkgrå mattan, och rullade ut den på köksgolvet ???

 • Alexandra skriver:

  a, puffar och korgar.
  B. Jag skulle välja en grå (barnvänlig) och placera den i vårt nya fina vardagsrum som just nu pryds? Av en flera år gammal rusta matta.

 • Heidi skriver:

  Puffar och korgar
  Ljusgrå, älskar uttrycket!

 • Lena skriver:

  Förvaringskorgar och puffar.
  Den ljusa, vita mattan. Håller på att renovera ett gästrum. Väggarna är ljusa och golvet ljus ek. Skall köpa en blå bäddsoffa och ha starka färger på kuddar och gardiner.

 • Violina skriver:

  1) Sittpuffar/pallar, förvaringskorgar.
  2) Den ljusgrå melerade mattan skulle i sommarhuset så bra passa.
  Vi behöver då inte längre med kalla, frusna fötter direkt på
  golvet tassa!
  Soffan i vardagsrummet är blyertsgrå och den blir perfekt att på den ljusgrå Björkmattan stå.
  Golvet är i ljus ask och väggarna har vit panel.
  Accentfärgerna på kuddar, plädar och annat är på vinterhalvåret i marinblått/vinrött/beige och på sommarhalvåret i olika turkosa nyanser.
  Den vackra melerade ljusgrå Björkmattan kommer att skapa så fina nyanser,
  vad kan väl gå fel!?

 • Malin Lindell skriver:

  Hej.
  Förutom mattorna så innehåller Björk-kollektionen även sittpuffar och förvaringsboxar.
  Om jag skulle vinna denna underbara matta så skulle den beiga passa perfekt i mitt vardagsrum, till mitt nya marmorbord som är vitt med svart underrede. I övrigt så har jag mycket svarta möbler i mitt vardagsrum (bl.a. svart soffa, svart tv-bänk) så en beige matta skulle bryta av på ett snyggt sätt.
  //Malin

 • Susslan skriver:

  1) puffar och förvaringskorgar
  2) skulle välja den mörkgråa mattan till sovrummet för att balansera de ljusa väggarna och ge lite mysfaktor

 • 1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Önskar mig verkligen den ljusgrå, känns mest lik den underbart vackra björken. Skulle ligga i vårt vardagsrum, under ett nygjort bord av björk med björkbarken kvar. Virket kommer från min och min mans "björkedragningsbjörk" som överlämnades av släkt och vänner på traditionsenlig lysning innan vi gifte oss för snart 6 år sedan. Efter min yngsta dotters insjuknande (och förhoppningsvis tillfrisknande) i cancer under året, har jag bestämt mig för att ta tag i inredningen och processen att göra vårt hem väldigt hemtrevligt, man behöver helt enkelt det för harmoni och sinnesfrid. Den här mattan vore ett underbart lyft för vårt annars lite tråkiga vardagsrum, där jag tänker mig fler möbler i björk på sikt. Liksom glas, är träslaget björk ett av mina favoritmaterial. Helt enkelt ett underbart vackert träslag. Ljust, nordiskt, klassiskt och för mig som är född och uppvuxen på den småländska landsbygden, skänker det en väldigt hemtrevlig och rofylld känsla.

 • Sofia Anderzén skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Jag skulle vilja ha den ljusgrå mattan. Den skulle bli kronan på verket i mitt nya vardagsrum som går i naturfärger med björkgolv.

 • Pernilla skriver:

  1 Puffar och korgar.
  2 Jag skulle ha mattan i vårt lilla vardagsrum som ligger i anslutning till vårt sovrum. Det är ett litet rum där vi kan dra oss tillbaka. Rummet har stora fönster ut mot trädgården och där står en liten soffa och ett soffbord – perfekt att sitta där och läsa. Det saknas dock en matta, men en ljusgrå Björk hade nog passat fint där. Läderkanterna är riktigt fina.

 • Åsa skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Vit – jag skulle ha den i mitt vita sovrum där jag har detaljer i lila.Det skulle bli ursnyggt!

 • Elin skriver:

  1. Förvaring och puffar.
  2. Den ljusgrå mattan skulle vara en så fin start i vår hall som just nu ekar tom eftersom vi just flyttat in i huset.

 • Beatrice skriver:

  1) I Björkkollektionen ingår mattor, sittpuffar och förvaringskorgar. De är alla prydda med en läderdetalj.
  2) Jag hade blivit överlycklig om jag fick byta ut den gamla mattan vi har hemma hos oss mot en matta från Björkkollektionen i den ljusgrå nyansen. Jag skulle lägga den framför soffan i vardagsrummet som är möblerat i jordnära färger. De stora sekelskiftsfönsterna släpper in mycket ljus i rummet och mattans färg och material skulle därför komma helt till sin rätt i rummet.

 • Ellen Aguirre skriver:

  1. Puffar och korgar
  2, den ljusgrå, i ett vardagsrum i ett funkishus med nyslipad och hårdvaxoljad ekparkett. Skulle bli tjusigt!

 • Anna G skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Den ljusgrå mattan hade fått ligga i mitt vardagsrum under ett soffbord i teak och en pampig kristallkrona, båda har jag ärvt efter min farmor. Omkring står det tre soffor i lite olika utformanden, äger ingen tv. Fondväggen är tapetserad i magnoliamönster, resterande väggar är vita men prydda med olika foton, bilder och planscher. Och så hänger det ljusslingor lite här och var i mjuka, varma färger.
  God jul!

 • Marie Ehn skriver:

  Kollektionen består av mattor, sittpuffar och förvaringskorgar i textil.
  En grön björkmatta skulle få ligga som ett smycke i mitt matrum. Från soffan i vardagsrummet skulle jag kunna se på den som en tavla.

 • Anna H skriver:

  Hej!
  Wow! Drömmen att vinna finaste mattan!
  1. Sittpuffar & förvaringskorgar
  2. Jag älskar den gröna, den hade varit perfekt i vårt vardagsrum till soffan & fåtöljen i grått. Sen har vi en fotpall i naturfärgat skinn därtill. Hela rummet är svalt skandinaviskt med textilier i grått & en del kuddar i grönt. Soffan i burspråket är vitbetsad ask & härligt klassisk men ändå nätt.
  Mattan hade knutit ihop runmey så fint med den gröna färgen och skinnkanten.
  Ljuvligt helt enkelt!
  Trevlig helg!
  Med vänlig hälsning,
  Anna

 • 1. Förvaringsaskar och sittpuffar/pallar.
  2. Den ljusgrå mattan skulle få tjäna vårt kommande vardagsrum i drömhuset vi precis har skaffat oss.

 • Arna Atladóttir skriver:

  1) Förvaringskorgar och sittpuffar
  2) ljusgråa Björkmattan har altid varit min dröm-matta! Den skulle vära perfekt under nya soffabordet i vardagsrummet hemma? Skinnet på kantarna ger extra elegans till mattan tycker jag!

 • Anneli Öst skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Den blåa skulle passa i vårt gästrum. Ekparkett, vita väggar och säng med jeanskuddar… Färdigt!!!

 • Gun Andreasson skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Den mörkgrå skulle sitta som en smäck i sitta mjukt delen av mitt stora kök/allrum. En stor vägghängd bokhylla på en vägg, vita soffor och en blåsvart fåtölj hade mått så bra av att få ett tydlig gov – en botten i rummet – mörkgrå Björkmatta

 • Lina skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Jag skulle välja den blå mattan. Den skulle hamna i vårt tv-rum. Tillsammans med gamla trälådor, på golv och vägg, skulle det mjuka upp rummet som annars går i vitt/grått. Trä och läder är min bästa kombo!

 • Catrin skriver:

  1. Förvaringskorgar samt pallar/puffar.
  2. Den ljusgrå mattan är så vacker, mellan mina soffor den skulle få sin plats även hunden skulle älska denna matta. Så snygg!

 • Anna skriver:

  1. Pallar och förvaringskorgar
  2. Skulle bli så oerhört glad över den gröna mattan. Ljuvlig färg! Den skulle få ligga under soffbordet i vårt allrum på övervåningen. Det är ett gammaldags mysigt rum med liggande, betsad panel på väggarna och furugolv och mattan skulle bli den perfekta färgklicken!

 • Anna skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar i tyg.
  2. Den ljusgrå mattan är verkligen min drömmatta! Den skulle passa utmärkt på det mjuka, ljusa trägolvet i vårt vardagsrum! Vita väggar, ljusa trägolv och en grå matta med läderdetaljer kan ju inte bli annat än perfekt!

 • Johan Jo skriver:

  1: förvarIngskorgar och sittpuffar
  2: den ljusgrå mattan skulle få pryda min sons precis omgjorda rum. Perfekt julklapp till en kille som saknar matta på rummet – så klassisk och funktionell!

 • Sophia skriver:

  1. Korgar och puffar
  2. BLÅ matta i vår matsal. Under vitt superellipsbord, stolar nxt och en GUSTAVIANSK soffa som jag har ärvt av min mormor o morfar. Soffan har ett grålila tyg, fint med blått!

 • 1. Pallar och korgar.
  2. Den ljusa av dom sex skulle jag vilja ha i vårt vardagsrum! Det är så mörkt idag och jag vill knappt vara där inne. Med en soffgrupp i skinn (mörk) med körsbärsparkett till golv. Alltså… en ljus och fin matta skulle ljusa upp rejält och kanske även få mamman att trivas i sitt vardagsrum <3

 • Anonym skriver:

  1. förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Den ljusgrå mattan skulle göra mitt sovrum både varmare och hemtrevligare. Det är lite för kalt och inte speciellt hemtrevligt, som det är nu.

 • Carin skriver:

  På min femmårings rum bland lego och gosedjur i massor hade jag gärna lagt en ljusgrå björkmatta. Den hade passat så bra till de ljust gröna väggarna och gett lite lyx åt det annars rätt så enkelt inredda rummet.

 • Ina skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Den mörkgrå hade fått ersätta sönernas bilmatta som tillfälligt ( läs länge) fått agera vardagsrumsmatta i väntan på ett värdigare alternativ. Den hade blivit superfin till våra vita och mörka möbler samt turkosa väggar och hade varit ytterst välkommen då jag länge suktat efter en björkmatta.

 • Terese skriver:

  1 korgar och sittpuffar.
  2 Jag skulle välja den ljusgrå till mitt vardagsrum. Skulle passa bra i vardagsrummet som går i grått och vitt med massor av egen designade lösningar, såsom egetgjutetvinställ och ventilationstrummor som väggbonad. Har varit och klämt på Björkmattorna innan jul på NK men kändes som en liten för dyr investering nu innan jul – men vem vet kanske design tomten kommer till huset med en mjuk klapp?

 • Lisa S skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Svart! Jag hade placerat den i vardagsrummet, under min gråa soffa för att "knyta ihop" rummet. Många av mina tavlor har svarta ramar, därför tycker jag att det hade varit snyggt med svart matta! Jag har stora fönster ut mot baksidan o jag har en stor naturtomt!! Tycker därför att det hade passat extra bra med en "björk" matta då jag älskar att ha känslan av att inne blir ute och jag plockar gärna in naturen i min inredning, dels i form av naturmaterial men även genom att plocka in kottar o grenar att sätta i vaser!!

 • Anna M skriver:

  1. I kollektionen ingår också förvaringskorgar och sittpuffar/fotpallar
  2. Vi har redan den ljusgrå varianten i en mindre variant ute i hallen, och den längtar så efter en kompis i vardagsrummet. Det är så svårt med mattor, men jag kommer hela tiden tillbaka till hur mycket jag gillar Björkmattan i hallen. Så en sådan får det nog bli! Och den kommer inte bara att bli granne med en Björk-kompis, den kommer även att komma utmärkt överens med marmorbordet från Ox Denmark, samt vår grå ganska strikta soffa där benen är i ljus ask med mässingsfot. En perfekt match mot den gråspräckliga ullen och det ljusa lädret i varje ände.

 • Sofie skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. I vår ljusa sal, där vår mörkgrå sittgrupp står, mellan 2 stora spröjsade fönster, skulle den LJUSGRÅ fina mattan ta sin plats.

 • Poonam skriver:

  1) Mjuka förvaringskorgar och puffar/pallar (storage baskets and stools)
  2)Den mörgrå/svarta skulle få inviga nya vardagsrummet som just i detta nu fortfarande fungerar som sovrum, som det tidigare var. Sängen stor tryckt in mot väggen, och runt i kring ligger hantverkarens verktyg, maskiner och stege. Ska vara klart innan jul, heter det. Håller tummar och tår för det. Sen kommer julledigheten gå åt till att leta ny soffa, nya taklampor och nytt soffbord.

 • Birgitta skriver:

  I kollektionen finns förutom mattor pallar/ puffar och förvaringskorgar. Med risk för att vara tråkig och fantasilös måste jag säga att jag tycker bäst om den ljusgrå mattan. Den passar min mix av gammalt/ nytt/ natur. Och färgen är verkligen "björk" för mig!

 • Carro skriver:

  1// sittpuffar & korgar
  2// den ljusgrå Björkgatan hade gjort en fin bas i vår renoverade gillestuga som behöver bli mer ombonad…. Den tillsammans med ett litet svart nätt soffbord och en ljusgrå soffa proppfylld med gosiga kuddar för många mysiga kvällar framför den öppna brasan eller en bra Netflixserie… Mattan skulle vara efterlängtad då den verkligen behövs på det svala golvet…..Då skulle jag kunna lägga raggsockorna åt sidan. Äntligen. Jag fyller ju dessutom 30 kommande dagarna så det skulle passa fint att vinna en matta lagom tills dess! Så nu är det bara att hålla tummarna att en björkmatta får flytta hem till oss.

 • birgitta skriver:

  1.Korgar och sittpuffar
  2.Den ljusaste av den alla för att det skulle passa perfekt

 • Carro skriver:

  Samma författare som ovan.. Och samma tangentbord med rättstavning.. Ska stå Björkmatta & inte Björkgatan. 🙂

 • Carro skriver:

  Samma författare som ovan.. Och samma tangentbord med rättstavning.. Ska stå Björkmatta & inte Björkgatan. 🙂

 • Helena skriver:

  1. I kollektionen finns även sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Jag skulle ju helst vilka ha björkmattor i alla rum, men just den där ljusgrå Björkmattan i den storleken hade passat in fint i vårt vardagsrum som går i vitt och grått.

 • Johanna skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Den ljust gråa mattan skulle ge det ljus och lugn mitt vardagsrum behöver efter att ha fyllts till bredden med vackra saker i många färger.

 • Hans Möller skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Den gröna och den hade jag i gästrummet/datarummet. Det är en kall och lite ruggig plats i hemmet som behöver bli lite mer ombonat.

 • Mirva skriver:

  1. I kollektionen ingår även sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Jag skulle välja en ljusgrå matta som jag skulle placera i vårt sovrum där vi för tillfället inte har någon matta alls. Vi har en dubbelsäng med ljusgrått överkast, sängkavel i vitt/björk, vita bokhyllor, några krukor från Granit och Bergs potter samt några få prydnadssaker. Björkmattan skulle göra hela rummet mer ombonat!

 • Viktoria skriver:

  1) Björk finns även som pall & förvaringskorgar!
  2) En mörkgrå Björkmatta skulle jag vilja ha på golvet i mitt blivande dressingroom. Efter nyårshelgen ska vi renovera ett sovrum till en dröm – en alldeles egen walk-in-closet! En mörkgrå Björkmatta skulle bli som pricken över i:t i detta rum. Den skulle tillföra värme till rummet, ombonadskänsla, lyckorus för att den är så fin att titta på & gos under fötterna när jag väljer dagens outfit.

 • Åsa A skriver:

  1. Pallar (sittpuffar) och förvaringskorgar.
  2. Älskar Björk! Den mörkgrå mattan vill jag helst vinna. Den skulle passa toppen mellan mina soffor i ljust grått. Jag har kök och vardagsrum i öppen planlösning och mattan Björk skulle göra soffdelen till en egen del av rummet. Då kan vi njuta av den fina mattan oavsett var i rummet vi sitter!

 • Carin skriver:

  1) sittpuffar och förvaringskorgar
  2) Elle belle bi… ljusgrå
  Just nu är rummet helt tomt. Fick nycklarna till lägenheten igår. Om ett par veckor kommer det finnas en gråmelerad soffa, två vita stringhyllor, ett soffbord från Norrman Copenhagen, en Jetson och ett gäng lampor från Designhouse Stockholm och kanske ett brickbord. Mattan blir pricken över i 🙂

 • katarina b skriver:

  1 korgar och sittpuffar ingår i Björk-kollektionen förutom mattorna.
  2 färgen blått skulle jag vilja ha på mattan, vilket matchar min lila sovalkov som har ljusgråa väggar + en sida som är mörkgrå.Där har jag en säng och ett litet sängbord som jag isolerar med en elegant väggspärr. Innan väggspärren har jag en golvyta som är kall och mattan hade passat perfekt där.Därför vill jag vinna.

 • Frida Bergner skriver:

  1. I kollektionen ingår även förvaringskorgar och puffar.
  2. Denna stiliga björkmatta i ljusgrått skulle göra sig så fint under våran vita matsalsmöbel. Rummet går i färgerna grått, vit och turkost. I dag ligger det en matta som är mera gulvit än vit och som jag mer än gärna byter ut mot denna snygging.

 • Lotta skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Beige, i sovrummet så kan våra nya kattungar ligga och busa på den under dagen. Får se om katterna är lika förtjust i design som vi är <3

 • Kulan skriver:

  1) Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2) En matt i ljusgrått
  skulle passa soffan i vitt så flott
  Det skulle den perfekta klappen bli
  och jag på vardagsrummet skulle få ordning och pli

 • 1) Sittpuffar, förvaringskorgar.
  2) En brun i vår tråkiga, långa gånghall mellan sovrummen på övervåningen. Den är kal och kall men har potential med mycket ljusinsläpp och enkla, väggfasta italienska bokhyllor i kastanj.

 • Lotta skriver:

  1. Förvaringskorgar och Sittpuffar.
  2. Jag skulle välja den ljusgråa mattan.
  Den hade passat perfekt under mitt soffbord i vardagsrummet. Jag har en blå soffa så hade varit fint. Då jag snart fyller år 22/12 hoppas jag på en glad överraskning

 • Anna skriver:

  1. Korgar o puffar.
  2. Den blå hade mest troligt fått sätta färgen till vårt sovrum då den tagit upp tonen i tapeten och givit rummet mer värme och ombonad känsla 🙂

 • Anna skriver:

  Sittpuff och förvaringskorg
  En ljusgrå björkmatta hade varit fin
  På vårt betonggolv, och gjort det ombonat och varmt
  Så måste det nog bli
  Så det inte känns för sterilt och stramt

 • Lisa skriver:

  1, I serien Björk ingår också sittpuffar och förvaringskorgar.
  2, Drömmattan skulle få ligga i det nygjorda vardagsrummet. Har länge Hemnetknarkat efter större och finare, men insett att vi inte vill bo någon annanstans. Satsar nu därför pengar på att göra vårt nuvarande boende till vårt drömboende! Vardagsrummet står på tur med ny fiskbensparkett! Love! Björk skulle vara pricken över….

 • Marie skriver:

  1.sittpuffar och förvaringskorgar
  2.har länge tittat på den svarta matta 2,5 meter ,men skulle önska att den var i 3 meter.därför har jag inte gjort investeringen ännu.

 • Anette skriver:

  1. Korgar och sittpuffar
  2. Mörkgrå skulle passa alldeles ypperligt i vårt vardagsrum, saknar matta där.

 • Sara Thoresson skriver:

  1. förvaringskorgar och pallar.
  2. Jag skulle välja den ljusgrå mattan till mitt avlånga vardagsrum. Där skulle den passa perfekt med min mörkgrå soffa, mitt vita soffbord, min gula lampa och mina färgglada prydnadskuddar.

 • Anna skriver:

  1. Förvaringskorgar och puffar.
  2. Den ljusgrå mattan Björk från Design House Stockholm har stått på min önskelista länge för att jag tycker att den är väldigt vacker och för att den är gjord av naturmaterialen ull och läder. Vår gamla matta är snart 15 år och full med fläckar och skulle verkligen behövas bytas ut. Den ljusgrå mattan skulle bli såå fin på våra ekgolv till vår öppna, avskalade inredning i vitt, grått och svart, antingen under soffbordet eller matbordet.

 • Emma S skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Vi har äntligen köpt hus och tillträder om två månader. Jag önskar mig den mörkgrå mattan jättemycket, den skulle passa bra i nya vardagsrummet!

 • Hanna skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuff.
  2. Jag skulle välja Björk matta i ljusgrått till vårt sovrum i vår nyfunkis 2:a. Rummet har två stora fönster som vetter mot norr och rummet är ljust med sina vitmålade väggar. Möblerna är i ljus furu och sängöverkastet från Hay är i en ljus grågrön nyans. Vi har andra inredningsdetaljer i olika dova pastellfärger. Mattan skulle smälta väl in med övriga detaljer och skinnkanterna matcha den ljusa furun.

 • Sonja skriver:

  1. Mattor, förvaringskorgar och puffar.
  2. Den ljusgråa Björkmattan har varit min dröm-matta sedan första gången jag såg den för flera år sedan. 🙂 Mattan kommer få ligga i mitt vardagsrum framför soffan så att alla som kommer på besök kan se den och även vila sina fötter på den när dom sitter i soffan. I övrigt är rummet väldigt spartanskt inrett. Vita väggar, ljusgrå sideboard och några ljusa tavlor på väggarna. Det finns även en golvlampa, en taklampa samt en vägglampa bredvid en läshörna. Allt är väldigt enkelt och ljust och Björk-mattan kommer vara "the center of attention".

 • Caroline skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Den mörkgrå. Eftersom jag bor i en etta på 23 kvm så skulle den få ligga i det enda rum jag har, under matbordet.

 • Camilla skriver:

  1.sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Rummet som denna skulle klä, är köket. Vilket mer än allt behöver en nystart. Så lyckan skulle vara enorm. Jaha skulle vilja ha den i en ljus färg. Så då får det bli ljusgrå. God jul.

 • Sanne-Lee skriver:

  1. I serien finns det även förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Den här klassikern i mörkgrått skulle få ligga i vårat mest bortglömda rum- köket. Vi har det tråkigaste dassigaste linonium där och jag står villråd vart jag ska börja för att lyckas liva upp rummet å ge det den fokus som det behöver, särskilt då jag inte vill något annat än att familjen ska sitta ned och äta tillsammans där istället för vid soffan som det blir just nu. Vinner jag mattan ska det banne mig bli ändring på det!

 • 1. Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Björk matta ljusgrå under köksbordet med dess vita stativ och ljusa björkskiva, skulle vara ett vackert möte med det massiva askgolvet. Rummets tre fönster låter ljuset falla vackert på mattan, som en liten ö i det öppna rummet.

 • Nadja F skriver:

  Hej, återigen en tävling jag vill vara med på! 😀
  Svar på frågorna:
  1. I kollektionen ingår även förvaringskorgar och puffar.
  2. Jag skulle vilja ha Björk mattan i ljusgrå i vårt norrländska sovrum. Här finns inslag av renhorn, renfällar, design och mys.
  ´`· .(*·.¸(`·.¸ ¸. ·*}¸.·*).·´ `.·»
  «·.´.¨*·.¸ HEJ DÅ *.·*)*`.`.·»
  ·´`· .(¸.·´(¸.·* *· ..)`·..).·´ `.·»
  …..)………..).*.
  …(..)……..(..)……
  ..|¨¨¨¨|……|¨¨¨¨|….
  ..|¨¨¨¨|……|¨¨¨¨|…Hoppas jag har turen med mig!
  ..|¨¨¨¨|……|¨¨¨¨|……..
  ..|¨¨¨¨|……|¨¨¨¨|.*.
  …(___)…….(___).*

 • Emmi skriver:

  1. Förvaringskorgar och pallar
  2.En stor härlig vit/ cremefärgad matta i vårt vardagsrum skulle bli så fint eftersom det är det första man ser när man stiger in i vårt hus. Den skulle ligga under vårt runda bord med fyra ärvda wishbone-stolar. Åh, så fint det skulle bli!

 • Tove Lundholm skriver:

  1, l björkkollektionen ingår förutom mattor även sittpuffar stool, och förvaringskorgar homebags.
  2, mattan jag valde skulle vara den blå och den skulle hamna i mitt barns rum för jag kemikaliebantar vårt hem så mycket jag bara kan, och vill att den jag älskar mest ska få vakna upp och sätta fötterna mot något varmt och äkta. Jag Vill att mitt barn ska sova och leka i ett rum med naturmaterial och saker som är tidlösa nog att kanske ta med till egna första lägenheten.

 • Tove Lundholm skriver:

  Jag glömde beskriva rummet som är stort nog för någon som är 3, med snedtak, stor säng och en låg hylla från min mammas första egna hem – förvaring för älskade leksaker, och böcker i en hylla till.

 • Camilla skriver:

  1) Korgar och pallar.
  2) Jag skulle välja den mörkgråa och den skulle passa perfekt i mitt sovrum. Mattan skulle jag lägga en bit under sängen och sedan skulle den få breda ut sig över sovrumsgolvet. Både för att skapa en "enhet" med sängen och för att ge mina bara fötter något mjukt att gå på varje morgon.

 • Caroline K skriver:

  1 sittpuffar och förvaringskorgar
  2 skulle välja den underbara mörkgrå mattan. Hade passat perfekt i vårat vardagsrum/kök bredvid min fina trasmatta som gammelmormor vävt. Perfekt mix av gammalt och nytt!

 • Alice skriver:

  Det finns förvaringskorgar, och puffar.
  Min matta (mentalt har den varit min längelänge) ska ligga framför/lite under min grå howardsoffa och på mattan ska mitt glasbord med järnunderrede stå. Mattan kommer att ligga på ett oljat ekgolv som är så vackert och mjukt så bara en värdig matta får lägga sig på det. Därför väntar rummet på just denna mörkgrå matta! Som tyvärr än så länge är för dyr för en studentbudget…

 • Petra skriver:

  1) Sittpuffar och förvaringskorgar
  2) Den gröna mattan skulle ligga på betonggolvet i vardagsrummet, under det vita äggfomade bordet och hålla samman soffans konturer. Den skulle skapa kontrast mot våra transparent vitlaserade timmerväggar och den blågrå utsikten mot fjärden.

 • Elin Svanberg skriver:

  1). Puffar och förvaringskorgar
  2). Jag skulle vilja lägga den mörkgrå mattan i sovrummet där den skulle komplettera den befintliga inredningen så bra. Perfekt till det vita sideboardet, den vita klädställningen Loop stand från Hay, det mörkgråa överkastet och alla detaljer som går i puderrosa och koppar.

 • Caroline j skriver:

  1. Förvaringskorgar,pallar
  2. Jag har trägolv och mörka möbler, en matta i offwhite är finast hos mig.

 • Lisa Magnusson C skriver:

  1. Förutom mattor även av puffar och korgar.
  2.Jag drömmer om en Björk matta till allrummet i vår stuga! >När vi är lediga tillbringar vi gärna tiden där. På landet vill vi varva ner och vila våra sinnen och har därför inrett stugan i enkel skandinavisk tradition som är vilsamt för ögat och sinnet. En matta i offwhite skulle sitta som en smäck på det såpade golvet.
  Lisa

 • Kristina skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Hade jag haft turen att vinna den här tävlingen hade jag velat ha den mörkgråa mattan i mitt vardagsrum. Mitt vardagsrum är ett ljusgrått rum med mycket gröna växter och många böcker. En fin matta skulle verkligen "binda ihop" rummet. Som student är det svårt att spara ihop till stora utgifter (eftersom det helt enkelt inte finns så mycket kvar i slutet av månaden) och det skulle därför kännas extra roligt att vinna! 🙂

 • Maria skriver:

  Sittpuffar och förvaringsaskar
  Den ljusgrå mattan skulle få ligga i vårt arbetsrum, den matchar vår svarta masterstol och Ikeas bestå i vitt perfekt.

 • jessica skriver:

  1 förvaringskorgar och sittpuffar
  2 Den svarta, vackert under matbordet.

 • Lena E skriver:

  1. Förvaringskorgar och puffar
  2. Den ljusgår mattan passar perfekt till mitt vardagsrum. När rummet är helt färdigt så sitter det en tapet som går i vitt/grått/silver på väggarna, ekparkett på golvet, en howardsoffa i salt o peppar med kuddar i rosa och vitt.

 • Martina skriver:

  Sittpuffar och förvaringskorgar 🙂
  Ljusgrå tror jag skulle sitta som en smäck i vårt vardagsrum. På väggen sitter candinavian designers trapetz och gifter sig fint med vitringskåpet från ikea. Läderkanterna på mattan funkar klockrent med skåpets läderhandtag. Den gamla parketten på golvet är tyvärr både gammal och sliten, men ligger inte på prio att bytas ut just nu. Därför smyckar vi gärna vårt golv med de finaste mattorna så länge. Och allra helst en Björk 🙂

 • Lina skriver:

  1. Pallar o korgar
  2. En ljusgrå matta under det vita matbordet för lite skön värme.

 • Maria K skriver:

  1. Sittpuff och förvaringskorg.
  2. Den blå skulle passa fint i vardagsrummet under matbordet. Skulle bli som ett blått hav med bordet som vit/trä båt.

 • Linnea skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Igår stod jag för första gången på vår tomt där vi skall bygga det hus som förhoppningsvis skall bli vårt hem för lång tid framöver. Jag ställde mig där vardagsrummet kommer vara och såg ut över skogen "utanför". Rummet kommer bli ljust och med högt i tak. Nu tänker jag vad fantastiskt fint det skulle bli med en mörkgrå matta från Lena Bergström där vid soffan framför braskaminen, det är en sån detalj som gör att rummet känns helt!

 • Kristina Nilsson skriver:

  1.det finns även sittpuffar och förvaringskorgar i Björk.
  2. Med adress Björkvägen och en förkärlek till skog och natur så finns det två rum i huset som fått fondvägg med björkar, vi älskar det livfulla mönstret i björkstammarna. Har sökt en sovrumsmatta i 4 år men ännu inte hittat någon som jag vill ha, förrän nu när jag såg bilden på björk. Eftersom det är en stor matta i pris så skulle den hamna under vårt soffbord i vardagsrummet, gärna en svart som kontrast till vita väggar och den svartgrå björkfunden. Av bara farten skulle jag köpa en lång björkmatta till sovrummet också!

 • Maria Lovefjärd skriver:

  I björk serien ingår även förvaringskorgar i tre
  Storlekar och pallar i två storlekar.
  Mattan kommer att hamna i ett hem fyllt av kärlek
  I ett rum som är navet i vårt liv kök/vardagsrum.
  Den blå mattan skulle bli fint tillsammans med våra
  Vita soffor. Men framför allt kommer den att att vara
  Mjuk att sitta på för alla nära och kära som alltid
  Har en plats i vårt hem.

 • Gunilla skriver:

  1. I kollektionen finns också sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Lever i storstan men har starka band till mina hemtrakter vid Jokkmokks fjällvärld där björk är ett viktigt inslag. Mattan skulle varje gång jag går på den minna mig om "hemma". Skulle helst vilja ha en ljusgrå.

 • Helena skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Jag skulle placera en blå matta i allrummet som är navet i vårt hem. Den skulle passa perfekt tillsammans med vår stora soffa och den vackra blå färgen skulle bidra med lugn och harmoni.

 • Irène Hård skriver:

  Sittpuffar, förvaringskorgar och mattor.
  Den grafitgrå mattan skulle göra mitt vita kök ännu vackrare

 • Tina L E skriver:

  1. Korgar o sittpuffar
  2. Den grafitgrå hade passar som handsken i sonens rum med svarta klinkerplattor på golvet, vita väggar o vit förvaring från Ikea. Han gillar det enkla och uppskattar kvalitet. Ett par Björk-puffar hade också varit perfekta där.

 • Sofia skriver:

  1) Förutom mattorna så ingår förvaringskorgar och sittpuffar i Björk-kollektionen.
  2) Jag skulle välja blå färg på mattan. Rummet den ska ligga i är stort, ljust och tomt. Jag och min man flyttar under julen, vårt framtida hem behöver sig ett lyft, möbler har vi men vår gamla matta är riktigt less. Den blå mattan skulle vara pricken över i:et i vårt nya hem!

 • Michelle skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. I sonens lekrum som är benäget i husets centrum, där vi är hela tiden. Där inne har han lektält, kök, och en imponerande kollektion av traktorer (kakok som han säger) två fina bokhyllor fyllda med böcker som vi läser flera gånger om dagen., ett litet bord och två stolar där vi "degar" ( leker med play doh)Vi har ingen tv och spenderar således ingen tid i något tv rum utan vi leker och läser, mycket på golvet, därför skulle en sådan vacker matta fylla sitt syfte väl. En blå skulle vi vilja ha, sonen och jag, hans lekrum går i grönt och blått.

 • Erika skriver:

  1, Rug, stool och homebags ingår i björk
  2. Jag skulle älska den gröna mattan att piffa upp vårt lantliga vita kök med. Denna skulle verkligen skänka en kontrast till vårt basiga kök.

 • Monika skriver:

  1. Kollektionen innehåller även pallar och förvaringskorgar.
  2. Vi skulle byta ut mattan vi har idag som var fin för åtta år
  sedan men som nu är full av spåren av ätande små barn, barn som nu är stora :o) Vilket lyft det skulle bli för vår matplats. Den ljusgrå skulle vi välja!

 • Rita Gullberg skriver:

  1.Puffar o förvaringskorgar.
  2. Jag har drömt länge om en sådan här matta till min hall. Den mörkgrå skulle passa så bra till det grå parkettgolvet o det vita sidebordet. Skulle bli så glad om jag vinner.

 • Caroline Krysén skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar.
  2. Jag skulle så gärna vilja vinna en ljusgrå matta som jag vill ha under vårt matbord. Jag har velat ha en matta så länge under just matbordet, men min kära sambo tycker det blir för tok för skitigt när man har två som barn som spiller lika mycket utanför som de får i sig. Men om jag vinner en matta så känns det som att han inte hat något att säga till om:) Hoppas!!

 • Sandra skriver:

  1. Korgar och pallar
  2. Vi håller på att skapa ett sovrum på vinden. Rummet har snedtak och liten takkupa (såpass liten att rummet kort och gott kallas rum och sovrum pga för litet ljusinsläpp i förhållande till yta (k-märkt hus)) men ändå en fantastisk rymd då taket sträcker sig högt upp. I detta rum skulle ullmattan skydda oss mot dragit golv :). Alla färger är vackra men pga utmaningen med ljuset skulle jag välja den klassiska ljusgrå mattan.

 • Christian skriver:

  1. Även förvaringskorgar och sittpuffar ingår i Björk-kollektionen.
  2. Vi har skyndat långsamt med att inreda vår hall som är ganska väl tilltagen och där ljuset flödar in via takfönster. Hittills har vi hittat en vit högblank skänk, med en Block kamp med röd sladd som en fantastisk röd tavla av Adrian Johansson som verkligen går bra ihop. Mattor är svårt och vi har ännu inte hittat vad vi vill ha. Har aldrig sprungit på Björk kollektionen med tilltalas av material och utseende. En ljusgrå skulle nog verkligen smälta in väl och ge ett värmande intryck.

 • Karin skriver:

  Puffar och förvaringskorgar
  Jag skulle vilja ha den ljusgrå mattan. Den skulle ligga under vårt stora matrumsbord i vitpigmenterad ask. Där bordet står finns ett stort skjutdörrsparti ut mot uteplatsen, rummet skulle behövas mjukas upp med en stor ullmatta.

 • Maria Jansson skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Jag skulle välja en ljusgrå matta. Vi har bott i vårt hus i över 3 år och har ännu inte hittat någon matta till vardagsrummet. Jag har letat överallt men inte hittat den perfekta. Jag har tycker dessa mattor är fantastiskt fina men har har känt att det varit över vår budget. I vårt vardagsrum är sofforna mörkgrå, vitt soffbord och vit tv-bänk. Färgglada kuddar men tyvärr ingen matta 🙂

 • Hej !
  Vill börja med att nämna att detta är min drömmatta! Förutom mattor ingår i kollektionen sittpuffar och förvaringskorgar i olika storlekar.
  Har jag lyckan att vinna så vore det underbart och jag väljer i så fall en ljusgrå. Rummet som den skulle ligga i är ett föredetta garage och förråd som i souterrängvåningen i huset nu äntligen har blivit ett extra vardagsrum och musikrum. Det står redan ett gammalt piano ärvt av farmor, en trumpet ärvd av morfar och ett lokalt tillverkat soffbord i marmor. En soffa från mina föräldrar omklädd i vitt linne med filt från hay. Massor av mässingsljusstakar från loppis. Väggarna är putsade och vita och golvet är ett vitt trägolv. På den nuvarande fula bruna ryamattan står tre marockanska puffar, några inköpta på marknad på surfresa i Marocko då jag väntade mitt första barn. Rummet är jättehärligt, men den felande länken idag är mattan och det skulle göra min dag och jul om jag vann denna pärla.
  Allt gott och god jul!

 • Kristin skriver:

  Hoppas på tur och att ni orkar läsa alla kommentarer, eftersom jag är bland de sista att kommentera. Chansen är liten, det är ju bråda tider såhär innan jul. ??
  2. Puffar och förvaringskorgar.
  2. Vi flyttar precis efter jul. Så just nu lever vi i ett flyttberg med kartonger. Även om jag bara varit inne i mitt blivande hus EN endaste gång så har jag ju börjat inreda i huvudet med hjälp av visningsprospektet. Om jag hade turen med mig så skulle jag placera den grå mattan i vardagsrummet. Där har vi vita väggar, och en kamin. Sedan ska min grå soffa placeras där och flera fårskinn och renskinn (jag är från Norrland så jag vill ha mycket naturinslag och därför tycker jag mattan skulle passa in så bra. Jag gillar även detaljer så skinnkanten på mattan är jag oerhört förtjust i. Den passar in i helheten som jag tänkt ha det. Hoppas på tur! ❤️❤️❤️

 • Anna W skriver:

  1) sittpuffar/pallar och förvaringskorgar i textil
  2) en mörkgrå matta hade passat fint under vårt 50-tals matsalsbord i teak som står i "burspråket" i vårt vardagsrum

 • Sofia skriver:

  1. Sittpuffar o förvaringskorgar
  2. En vacker ullmatta som "sticker ut" med sin läderkant,
  skulle jag önska i en ljusgrå variant.
  I mitt vardagsrum skulle den passa galant!

 • Majna skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Denna HELT FANTASTISKA matta har jag en längtan att få lägga i vår hall. Hallen är liten med en spegel i björk och en GAD möbel som pall. Mattan skulle fylla varje centimeter av golv och bli flitigt använd, både av barnfötter och tassar små och på den skulle vi både leka och gå!
  Stor julkram!

 • Majna skriver:

  ….och vinner jag är det att föredra en ljusgrå;)

 • Jenny skriver:

  1. "Stool" sittpuffar och "Homebags" förvaringskorgar.
  2. Alla färger är så fina, men den som skulle passa bäst är den ljusgrå.
  Mattan skulle ligga mitt i min pojkväns kaosartade rum och fungera som en lugn frizon att sätta sätta sig på när man är alldeles utmattad av vardagens slit och vill lyssna på Björk.

 • 1. Sittpuffar och korgar av textil.
  2. Skulle vilja ha en ljusgrå, till vardagsrummet i skärgårdshuset. Det rummet är högt i tak och luftigt och ljust med stora fönster. I taket hänger en ljuskrona gjort av hjulet på en spinnrock. Utsikten är vattnet och björkar som växer på tomten. Tror denna matta hade blivit ett med rummet och naturen utanför och verkligen kommit till sin rätt i vårt vackra vardagsrum.

 • anna skriver:

  Förvaringskorgar och sittpuffar
  en mörkgrå skulle passa i mitt vardagsrum.

 • Eva Andersson skriver:

  1. textilkorgar och sittpuffar
  2. en grå eller brun i min hall för där ligger världens fulaste plastgolv.

 • Eva B skriver:

  Sittpuffar/pallar, förvaringskorgar
  Åh..vad jag gillar björk!
  Så genialiskt att formge en så vacker o skandinavisk produkt.
  Den skulle göra sig så bra i mitt kök där jag skulle kunna njuta varje dag. Och den passar också den som annars ej på våren kan tåla björk?
  En ljusgrå skulle jag önska om vinsten föll på mig.

 • Mikael skriver:

  1) Förvaringskorgar och puffar
  2) Ett hantverk som vi hyser största respekt inför,
  skapandet med varp och väft som förundrar och berör.
  Hos oss får gärna den ljusgrå mattan flytta in,
  med björkens skiftningar i ull och med kant av skinn.
  Bredvid braskaminen där våra vilfåtöljer stå,
  skulle detta konstverk hedersplatsen få,
  Där skulle den välkomna oss med sina svenska rötter,
  och måna om våra vinterfrusna tår och fötter,
  Hoppas nu att denna julklapps-önskan Designhouse når,
  för denna vackra klassiker skulle glädja oss i många år!

 • Emma ök skriver:

  1. Runda förvaringslådor och sittpuffar
  2. Jag skulle välja den blåa mattan och den skulle få bo tillsammans med en vacker schäslong framför ett spröjsat fönster i mitt stora sovrum med ett fint gammalt plankgolv.

 • Kristina skriver:

  Det finns också förvaringskorgar och sittpuffar i sortimentet.
  Jag skulle väldigt gärna vilja ha en blå matta. Den skulle göra sig så fantastiskt bra i vårt vardagsrum och bryta av de övervägande vita och gråa tonerna i det vitoljade furugolvet, grå Howardsoffan, möbler i vitt och ek samt gråa fårskinn.
  God jul!

 • Jessica skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Om jag vann skulle jag välja den ljusgrååa. Den skulle passa bra i vårt annars färgstarka retro-vardagsrum med grön sammetsoffa och väggarna fyllda av tavlor med färgstarka motiv.

 • Marcus Sjölin skriver:

  1. Korgar och pallar i textil
  2. Jag skulle välja den ljusgrå mattan till mitt lätt gråpigmenterat golv i vardagsrummet. Rummet är vitt med möbler i ljusa träslag och gröna växter.

 • Sylvia skriver:

  Förvaringskorgar och puffar
  Sovrummet är jag i både dag som natt. Sjätte gången sjuk på lite mer än två månader. Varmt och ombonat hade det blivit med en grön, härlig matta att se och trampa på. Upp för att ta medicin, feber, blodtryck osv.- ett springande på kallt golv.
  Rummet har milda rosa tapeter, omålade, naturfärgade gamla spegeldörrar, original träplankor- bara slipade och lackade, den gamla murstocken är framtagen på en bit med vitmålade tegelstenar, ett tvåglasfönster med rosa rullgardin, en ärvd, antik liten mormorslampa i grönt porlin hänger i taket, vägglampa i blank metall på väggen, glömmer ju nästan Hästensängen på 105cm, en trästol i rosa och en herrbetjänt från IKEA i svart stål. En tvättkorg med lock i dov grönt.Ett litet tittskåp med rosa ramar, två tavlor med barnen som nyfödda på BB, en " frukost i det gröna" tavla med guldram.

 • Emma S skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar.
  2.
  Färgen jag skulle välja är grön
  Jag tror att den skulle passa perfekt
  Och ge en sorts gräsmatteffekt
  I mitt vardagsrum så naturskönt
  Och samla ihop den ljusgrå soffön
  Ge mitt blå hem en bladdoftande fläkt

 • Dan skriver:

  1. Sittpuffarna Stool och förvaringskorgarna Homebags
  2. Alla färgerna är fina men den ljusgrå är finast.
  Rummet där mattan skulle ligga behöver verkligen en upplyftning (är nu alldeles för överbelamrat och rörigt) och denna fantastiskt fina mattan (som jag velat ha sedan första gången jag såg den…) skulle fungera perfekt som ett startskott och en utgångspunkt.
  Att lägga in björk-mattan skulle lite vara som att ta in en del av naturen (som vi ser alldeles för lite av i vardagen) i rummet och skapa lugn och harmoni som kontrast mot vardagsstressen.

 • Ingrid skriver:

  1. Förvaringskorgar och puffar
  2. Efter en god juldagsmiddag enligt samma recept de senaste 30-åren brukar mattorna i familjen befolkas av nära och kära som sträcker ut, vilar magen, leker med julens klappar, begrundar året som gått och laddar om. Tidigare var vi hos min farmor men nu har mina föräldrar axlat traditionen och jag skulle gärna se att mina föräldrar fick fortsätta traditionen med en matta som håller några generationer till… En ljusgrå!

 • Oscar Hermansson skriver:

  1. Björksortimentet inkluderar även förvaringskorgar och sittpuffar.
  2. Min fru älskar dessa mattor och har länge velat ha en till vårt vardagsrum. Hennes favorit är den ljusgråa och den skulle vara väldigt snygg till vår grå howard-inspirerade soffa och övriga ärvda möbler samt nyare möbler i ljusa träslag. Detta vore världens bästa överraskning till henne efter ett år fullt av sjukdom och övriga familjetragedier.

 • Marianne skriver:

  1. Det finnes tepper, oppbevaringskurver (genialt!) og puffer.
  2. Jeg ønsker meg en lysegrå matte til stua (vardagsrummet). Jeg har mørkegrå sofa, så teppet vil matche samtidig som det ikke blir for likt i fargen. Ellers har jeg vært opptatt av natur når jeg har innredet her, for vi bor i et rekkehus med hage og mye skog i nærheten. Det har jeg tatt med meg inn. Jeg har for eksempel mye grønne planter, tre, landskapsbilder. Matten ville passet perfekt inn!

 • Bea Carlström skriver:

  1. Pallar och förvaringskorgar.
  2. Den skulle få mjuka upp mitt sovrum som har dova sköna färger. Allt som saknas är denna mörkgrå enkla, klassiska, kanonsnygga alldeles underbara mattan.

 • Emelie Ekhager skriver:

  I kollektionen ingår även sittpuffar och förvaringskorgar i textil.
  Jag skulle vilka ha den ljusgråa mattan. Den skulle få vara i vårt vardagsrum med ekparkett, soffa, grå kurvanfotölj, teakbord och tvåarmad 50-tals mässinglampa. Accentfärg i rummet är gult på textilier.
  Om några veckor tar jag examen efter 7 års studier, har suktat efter just denna matta länge, och den hade varit den perfekta examenspresenten!

 • Lotta skriver:

  Förvaringskorgar och sittpuffar.
  I hemmets hjärta, rummet där vi är, umgås, lever och hämtar nya krafter, där skulle denna vackra mattan få ta plats. Vårt vardagsrum och den ljusgrå skulle älska varandra!

 • Emilia skriver:

  Hej!
  I kollektionen ingår sittpuffar (skulle gärna vilja ha) samt förvaringslådor.
  Jag skulle vilja ha en ljusgrå matta, har sneglat på denna i flera år. Nu skulle de passa mer än nånsin då vi nyss flyttat till en nyproducerad lägenhet med vitlaserat askgolv. Åh så glad jag skulle bli!!!!!

 • Agneta skriver:

  Sittpuffar och förvaringskorgar
  Den mörkgrå mattan skulle passa perfekt framför vitrinskåp och skänk i vitpigmenterad björk, vilket är precis vad jag har i vardagsrummet

 • Yrsa skriver:

  1. Sittpuffar och förvaringskorgar
  2. Älskar dessa mattor. Väldigt lyckade färgställningar. I mitt vardagsrum i en lägenhet från 40-talet med "rutig" parkett skulle den mörkgrå passa bäst. Saknar en fin matta under matsalsbordet. Tänk om den här blir min!? Hoppas, hoppas.
  God jul och gott nytt år!

 • Mia Lundqvist skriver:

  Sittpuffar o förvaringskorgar.
  En ljusgrå matta skulle bli väldigt fin i mitt kontor där jag tar emot kunder o vill ge en tidlös, stilsäker kvalitetskänsla o där färgskalan går i vitt, grått o svart.

 • Christina skriver:

  Sittpuffar och förvaringskorgar.
  Den mörkgrå mattan under soffbordet i torpet vi ska köpa i vår

 • Lina H. skriver:

  1. Förvaringskorgar och sittpuffar
  2. Jag skulle vilja vinna en ljusgrå matta, Beroende på vilken storlek mattan har, kan den passa antingen i vardagsrummet som går i grå, vit och grönt i inredningen och möblerna, detta på ekparkett. Eller så i källarvåningen som är inredd som relax våning med bastu och jacuzzi, med mörkgrå klinkergolv. Då kommer det passa fint med denna matta framför jacuzzin.

 • Lisa skriver:

  Sittpuff och förvaringskorg
  Väljer den mörkgrå som skall ligga i vardagsrummet på vårt nybetsade och lackade mörkbruna ekparkett. Vår nyblivna familjemedlem Billy, vovve på 1,5år, halkar just nu omkring på det fina golvet.

 • MsSixten skriver:

  1) Förvaringsaskar och sittpuffar.
  2) En vit som ska ligga bredvid min korgstol i vilken jag har en fluffig fin vit fårfäll.

 • Ellen skriver:

  1) Förvaringskorgar( homebags)och sittpuffar (stool)
  2) Jag skulle välja den gröna och/eller den ljusgrå också för att de heter björk och påminner om löv och stam på en björk i färgerna.
  Det rum som de skulle ligga i är mitt vardagsrum. Jag har en vit bas men med mycket färg på textil som då och då jag byter ut. På sommaren lite lättare och på vinterna lite mustigare färger.

 • Terese skriver:

  1) Förvaringskorgar och sittpuffar
  2) Det är de små förändringarna som skapar helheten, Björk mattan i ljusgrått från Design House Stockholm har jag gått och klämt och känt på oräkneliga gånger, dessvärre har drömmen ännu inte blivit förverkligad. Denna tävling gör mig därför extra pirrig, en chans till att låta drömmattan flytta in i vardagsrummet, rama in sittgruppen och förse rummet med harmoni och en ombonad känsla. En matta som skulle komma att förändra hela rummet och förse vardagsrummet med personlighet och den känsla som jag enbart drömmer om! Tack för en enormt fin chans, hoppas att drömmattan får flytta in hos just mig! Med vänliga hälsningar, Terese

 • hanna b skriver:

  ser nu att jag glömt skriva färg, och skriver ljusgrå och hoppas det räddar mig, håller alla tummar för denna drömmiga vinst!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *