Annons

Tavelhängningstips

För ett par veckor sedan höll jag en ”tavel-hängar-skola” på Rum21’s kundkväll och när jag sökte inspirationsbilder till min presentation fastnade jag för den här interiören plåtad av Morten Holtum, som jag hittade via Pinterest. I tavelväggstider som dessa tycker jag sällan man ser kont hängandes just såhär, på en enkel rad. Eller ”mittlinje” om du så vill. Men det är oförskämt fint, speciellt om man håller sig till lite mindre motiv. Detta ska jag banne mig testa själv på någon vägg hemma hos oss!
Foto: Morten Holtum

Kategorier:

Kommentarer

 • Add some vintage skriver:

  Enkelt & vackert!!

 • felicia skriver:

  Hej! Jag har precis flyttat hemifrån till en fin nybyggd lägenhet på 50kvm, det enda problemet jag har är att jag försöker boa in mig men jag får inte till det. Skulle du kunna hjälpa mig med några enkla tips?
  Planlösningen är öppen mellan kök, vardagsrum och matplats. Jag har svårt att knyta ihop alla rummen så att det blir ett fint flöde. Köket går i mörkt trä och med beiga luckor. I köket så är det ett svart klinkergolv som försvårar möbleringen när det möter det ljusa trägolvet i övriga rummet. Väggarna är kritvita och det känns som att min hyresvärd inte varit riktigt närvarande när det byggdes. Med ett varmt kök och kallt "vardagsrum".
  Jag har en mörkblå 2-sitsig sammetssoffa och hade tänkt mig en stor matta (200×300) i lite mörkare blått för att rama in vardagsrummet med en ljusare fåtölj och ett vardagsrumsbord med marmorskiva, men kontrasten blir för stor mot väggarna känner jag. Borde jag måla om väggarna till en varmare vit/ljus beige eller kan jag lösa det på annat håll? Jag vill helt enkelt få in värme i lägenheten då köket är varmt.
  Tacksam för hjälp!

 • Erica skriver:

  Jag har en tavelvägg hemma i vardagsrummet där alla tavlor sitter på en rad och jag blev jättenöjd med upphängningen!
  https://www.pinterest.com/pin/69594756718346155/

 • Anonym skriver:

  Älskar ljusstaken

 • A-K skriver:

  "Min" hallampa gjorde sig jättebra över bordet med 🙂

 • Li skriver:

  Hej! Så vackra stolar, vet du vilket märke?
  / Li

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *