Annons

Slow Fashion Inspo

Jag är ingen fashionista. Långt ifrån. Jag tar sällan ut svängarna och är nog rätt tråkig i min stil om du frågar mina modeintresserade kompisar. Det är alltså inte mig ni ska vända er till för att fråga om de senaste trenderna inom kläder. Men idag branschglider jag lite eftersom jag känner att jag vill dela ett par inspirerande länkar på temat garderobsminimalism, voluntary simplicityslow fashion, omodern överkonsumtion och tankar som triggar mig just nu – både kring hållbart mode och prylar till hemmet. Buy less choose well känns som ett värdigt och viktigt motto i vår tid. Trevlig lördagsläsning!
Foto: kollage med produkter från Madewell, Belstaff, Burberry, Cutler and Gross, Smythson and Zara from Coffeestaincashmere Polywore

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  massa fint!

 • Paula skriver:

  Fina fina saker! Varifrån kommer bikini överdelen?

 • Martin skriver:

  Eller hur?!?!?
  Du är ju alltid stekhet och supersnygg. Kanske inte alltid praktiskt klädd, men snygg.
  Skulle uppskatta ovanstående kollage i blåställsversion.
  Kram!

 • Haha du är rolig också Frida inte enbart snygg, ja jag håller med Martin 🙂
  Färgskalan i kollaget känns bekant men visst gillar du rosa också 😉
  Stor Kram
  Anette

 • Annika/Resfredag skriver:

  Tråkig? Nej då måste jag bestämt säga ifrån. Du är en av mina stilikoner! Klassisk och tidlös stil, I like alot!

 • Charlotta skriver:

  Vi på Think Organic har också tagit upp det här med hållbart mode och slow fashion. Det är ett stort miljöproblem hela processen med kläder, hur mycket gifter det finns i kläderna – något som många inte tänker på. Man kan läsa mer om det här och Slow fashion upproret måste jag även tipsa om: http://www.thinkorganic.se/slow-fashion-upproret/

 • Tack! (har aldrig haft så många besökare på min lilla blogg;)
  Kul att kunna inspirera DIG!

 • essolito skriver:

  Tack för intressanta länkar! Har för mig att jag också hört dig kommentera "konsumismen" i inredningsbranschen och det kluvna i att vara en del av det med din blogg (tror jag hörde det i en podcast som jag inte minns namnet på nu). Det vore intressant att höra dig resonera kring det här i bloggen också. Jag, som konsument, tänker en del på det; hur jag påverkas av att surfa runt på alla bloggar och överösas med "wishlists" och nya produktlanseringar. Roligt är det. Men hållbart om det hela tiden driver en till att handla nytt och mer? Förmodligen inte… Hur hitta slowfashion i inredningsbranschen?

 • Anna skriver:

  Jag får det inte heller att gå ihop särskilt väl, inredningsbloggar och modebloggar (eller det bredare samlingsnamnet livsstilsbloggar) lever ju i princip på att vi ska konsumera. Samtidigt ska det konsumeras "medvetet" och indirekt dyrt. Med det syftar jag inte specifikt på Trendenser, utan bloggar generellt (eller i alla fall de bloggar jag läser). Precis som någon kommenterade ovan så är det inspirationskollage, önskelistor och budgettips. Och alla "vill ha!" och ska "löpa och köpa". Med denna kritik kastar jag verkligen sten i glashus, jag är inte ett dugg bättre. Jag kan dock reflektera över mitt beteende och mina val, men då blir det mest ångest och pannkaka.

 • Frida skriver:

  Essolite och Anna:
  Jag håller med er, det råder ett visst motsägelsefullt förhållande här – vid första anblicken – men eftersom jag som person är helt emot slit och släng konsumtion skriver jag ju sällan om saker som inte är hållbara ur ett livstidsperspektiv dvs produkter med kvalité och/eller som har högt andrahandsvärde som i hög grad produceras med ansvar mot miljön osv. Hållbarhet handlar om så många olika aspekter och jag har inte helt landat i hur jag ska ta mig an detta men om det är något jag vill använda min "konsumentmakt" till så är det att vi alla blir bättre på att fatta långsiktiga och mer genomtänkta köpbeslut. Och i den processen tror jag fortfarande att bloggar kan ha en betydelse. Om man är påläst om rådande trender och stilar och alternativ som finns kan man ju lättare kan hitta det som passar just en själv, och fatta kloka beslut, och ta del av aktuella tankar och debatter – vilket ju i sig minskar felköp och onödig belastning på jordens resurser i alla fall i den bemärkelsen.
  Men jag håller med om att det här är svårt och inte helt självklart så jag ber att få återkomma och utveckla mitt resonemang vid tillfälle!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *