Annons

Taveltrick

Efter det här och det här inlägget har jag fått massor med frågor om tavelväggar och önskemål på tips kring hur man kan göra /tänka /agera för att komma över sin skräck att spika i de fördömda väggarna. Sanningen är dock den att jag utövar all min tavelterapi på jobbet. Privat är jag precis lika rädd som er för att göra hål i våra ”nymålade” väggar (nåja nymålade är väl en sanning med modifikation, vi har ju bott i huset i snart två år, men många av dem är ännu helt släta och orörda…). Kanske just därför blev jag extra inspirerad av hur Sarah Widman och hennes kollegor hängt tavlor i en lägenhet som ligger ute till salu via Alvhem. Det finns ju vissa ytor som vi nästan per automatik fyller med något (såsom väggarna bakom soffan och väggen bakom sänggaveln) men det finns ju också vissa som vi glömmer helt. Hörnen till exempel. Ett taveltrick som det här kan ju faktiskt skapa ett extra extra rum i rummet! 
Foto: Fredrik Karlsson för Alvhem Mäkleri

Kategorier:

Kommentarer

 • Nathalie skriver:

  Snyggt! De glöms ofta bort. Jag skrev nyligen ett inlägg om att hänga tavlor också. Förmodligen inspirerad av ditt enorma projekt 😉 Tycker att planeringsfasen med beslutsångesten är värst så har delat med mig om lite underlättande trick 🙂

 • Anette Starby skriver:

  Men vilken bra idé! Jag har ett utrymme hemma som jag fortfarande inte har bestämt mig för vad jag ska ha där. Denna underbara inspiration gav mig en jättebra idé. Tack för tipset!
  Mvh Anette

 • null skriver:

  Väldigt snyggt, tack för tipset Frida! Hoppas Formex levererar nu, ha så skoj! Kram

 • Fanny skriver:

  Väldigt snyggt, tack för tipset Frida! Hoppas Formex levererar nu, ha så skoj! Kram

 • Marianne skriver:

  Stolen. Sukk.

 • Haga 26 skriver:

  Jättefint,tack för inspirationen!

 • POOS skriver:

  Tavelväggar är så snyggt och personligt! 🙂

 • Josefine skriver:

  Jag har en tavelvägg bakom mitt skrivbord i vardagsrummet, se bild här https://josefinelaul.wordpress.com/2015/01/07/vad-jag-har-gjort-idag-onsdag/
  Jag började med att lägga ut alla tavlor på golvet för att få en bild av hur det skulle se ut på golvet samt testa olika mönster. Mitt tips om man som jag gillar att blanda ramar är att ha något som skapar ordning, i mitt fall valde jag att göra en rektangel av allt, raka linjer men lite mer huller om buller i mitten. Hoppas ni förstod vad jag menade nu. Jaja, jag tycker verkligen man ska våga, man kan ju alltid måla om just den väggen:) och ett litet spikhål syns inte så mycket. Jag ändrade om lite på den här tavelväggen men tavlorna täcker ju de gamla hålen hehe. Ta det inte så dödsseriöst utan ha kul med hemmet. Perfektion är tråkigt! Tycker iaf jag. Kram!

 • Åh så fint det var!
  Så kul det var att vi hann ses en snabbis idag!
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Julia skriver:

  Det ska jag verkligen tänka på när jag möblerar mitt nya hem! Hörnor kan ju vara lite svåra att möblera annars..
  Kram

 • Jojo skriver:

  Jag skulle gärna vilja ha ett inlägg med vad man fyller alla dessa ramar med. De är de som är de svåra 🙂

 • Sofia skriver:

  Underbart hörn! Måste nog "inventera" tänkbara hörn här i huset för något liknande! 🙂

 • Estela skriver:

  Snyggt!

 • Matilda skriver:

  Hej! Vart kan jag hitta liknande stolar/fåtöljer med skinndetaljer? 🙂 Tack för en inspirerande blogg!!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *