Annons

Arkiv: mar 2014

Veckans snackisar och nyheter – v 13

Här kommer en snabb summering av några nyheter och nätsnackisar som passerat revy under de gånga sju dagarna. En vårvecka som bjudit på allt från ”trä-ndiga” lanseringar till oväntade bloggsamarbeten. Och som grädde på gröten – en riktigt fin ”blogglägga” till salu. Här har ni vecka 13 i korthet!
Låt oss börja med Claesson Koivisto Rune som tydligen gjort nya tapeter för Engblad & Co. Eller ska jag säga Eco BT? Inbjudan till premiärvisningen på Milanomässan kom i veckan. Jag är laddad!
IKEA slår ett slag för furu med sin nya kollektion NORNÄS (made in Lapland) som pressvisades i veckan. Trodde inte det, men men jag föll för bilderna. Som en fura. He he. Säljstart 1 april.
Upptakten inför årets möbelmässa i Milano har som sagt bara börjat. Jag blev nyfiken på Italienska designern Alessandro Zambellis nya 3D-printade lampa Affilia som fått bloggkärlek i veckan.
 
Tiogruppen lanserar ett gäng nya cykelsadelskydd i vår. Kolla in deras nyheter här! Och missa inte att lågprisföretaget Jysk inlett bloggsamarbete (?) med Jannice på SkönaHem och Pella Hedeby på Stilinspiration som båda tolkat Jysk sortiment med egen styling. Ingen lätt uppgift, men väl utfört av dem båda. Själv fastnade jag för väggfärgen i sovrummet. Den heter puder och kommer från Alcro.
Veckans mest ombloggade interör då? Well. Den här lägenheten kom ut så sent som i fredags eftermiddag men har redan massor med länkningarnätet. Orsaken? Tjaa. Förutom det mest uppenbara…
…det vill säga att den är helt fantastiskt fin, så beror det nog på att Johanna på Lovelylife äger den. Förlåt mig kära vän, men jag måste nog vispa till dig (med något mjukt) nästa gång vi ses. Ta detta från en som letat sekelskifteslägenhet i Göteborg i drygt fyra år utan att hitta något liknande: DU ÄR INTE RIKTIGT KLOK som släpper en sådan veritabel drömlägenhet! Planlösningen, kakelugnarna, balkongen (!), golven, läget, utsiken… Ja. Allt! Se mer här och ha en riktigt fin måndag!
Foto: IKEA, Alessandro Zambelli, Tiogruppen, Jysk, Alvhem

Klöver

Jag lovade ju en bild på veckans ”helgblomma”. Den här gången blev det faktiskt ingen bukett utan ett gäng Klöverplantor, som enligt uppgift ska tåla att stå utomhus här på Västkusten redan nu. För en Norrlänning som mig (som är van att det kan komma frostnätter en bra bit in i april/maj) låter det lite som en saga men jag chansar och testar. Nu är ”grönsakerna” planterade i två (eeh… icke-frossttåliga?) krukor. En större vid dörren och en mindre som bordsdekoration vid vår cafégrupp på framsidan. Och idag kickstartade vi utesäsongen just där, med årets första fika mot solvarm husvägg. Underbart!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Fredagsblomma och föreläsningsturné

Idag avrundade jag mars månads föreläsningsturné, med sju föredrag på tio dagar. Sista stoppet var Hem & Trädgårdsmässan på Åhaga i Borås där jag föreläste om inredningstrender och stilar 2014. I samband med det (mässan var ju fylld till brädden med grönska) så passade jag även på att shoppa upp mig på veckans helgblomma, en dag för sent. Vad jag fick med mig hem i påse visar jag imorgon.
Tills dess bjuder jag på ett stycke trött men glad inredningsbloggare som är så ofantligt tacksam för alla inspirerande människor jag träffar i mitt jobb. Ibland gnäller ju vi egenföretagare över avsaknaden av kollegor, men nästa gång mina tankar hamnar i det facket ska jag se till att påminna mig om hur väldigt många och nya arbetskamrater man faktiskt får med alla olika uppdrag. Nu, helg!
Foto: Frida Ramstedt och Jenny Martinsson, Trendenser.se

Finaste födelsedagspresenten

I år måste jag ha varit himmelens snäll för jag fick så fina födelsedagspresenter att det inte är klokt. Bland annat Maze urtjusiga läderkorg som stått på min önskelista sedan möbelmässan. Just nu tjänstgör den som tillfällig tvättkorg i vårt sovrum, men jag funderar på att konvertera den till tidningsförvaring i vardagsrummet på sikt (läs när Max slutat gnaga på allt han får tag på). Till er som förfasas över färglösheten. Vi ska måla väggarna (eller tapetsera?). Jag måste bara bestämma mig för färg först. Ett rent ut sagt hopplöst uppdrag för en sån som mig. Tills dess, ljusterapi! Fin fredag till er.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 

Maxad lekborg

Sedan jag fick reda på att den här lille killen låg i min mage har jag letat efter en återförsäljare till en vit lekborg som jag sett figurera på Pinterest. Fin för att sätta form på barnrummet (inte minst när man som vi bor i nybyggt (och förlåt) ganska tråkigt rakt och kantigt nybyggt hus) men också en alldeles perfekt koja för både läs och lekstunder. Det tog en stund att lokalisera producenten men på senaste Formexmässan sprang jag på Litenleker.se som kunde hjälpa mig vidare. Det är inte ofta jag tackar ja till bloggsamarbeten men när tjejerna som driver webbshopen erbjöd mig en mindre rabatt på Smallrooms lektorn i utbyte mot att jag skulle berätta för er att de blivit återförsäljare så kunde jag inte låta bli. Jag har givetvis betalat och gjort rätt för mig (det är inte fråga om någon gratisgåva) men jag vill vara ärlig med att jag visar Max något tidiga ettårspresent i samarbete med dem. Om det är fler som funderat på var lekborgarna kan beställas så vet ni det nu. Och som ni ser är den mycket uppskattad. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Lookalikes: Trattlampor

Med anledning av det nyligen så omskrivna hemma-hos-reportaget från Lotta Agatons hem blev jag påmind om att Achille Castiglionis lampa Diabolo suspension lamp som tidigare producerades från Flos har fått en ny designtvilling i Markslöjds nya serie BAS. Flos gamla version hänger ju i Lottas kök. Och i vår lanserar Markslöjd en liknande lampa, som påminner väldigt mycket om Diabolo. Minus den fiffiga suspensionfunktionen och några tusenlappar. Eller vad sägs. Ganska lika som bär va?
 

Orginal: Achille Castiglionis lampa Diabolo suspension för Flos (från 1998), pris 6200 kr

Lookalike: Markslöjds taklampa i seriens BAS, pris 2270 kr

Hemnetgodis på Liljeholmskajen

Jaha, då har gänget på JM gjort det igen. Pella och Marie är banne mig bäst i klassen på att få nyproduktion att kännas ombonat och kul. Nu bjuder de på ännu en fint genomförd och väldigt inspirerande visningslägenhetsinredning som finns att beskåda här, liksom på JM’s Hitta-hem-blogg och på Hemnet. Tummen upp för den sobra färgskalan och för att de orkar/hinner med att förnya möbler och rekvisita så ofta – utan att fastna i vinnande och beprövade koncept. Bra jobbat!
Foto: Kristofer Johnsson

Veckans snackisar och nyheter – v 12

Det är inte bara jag som firar födelsedag i dagarna. Min kategori ”veckans snackisar och nyheter” fyller nämligen ett år med det här inlägget. Det var exakt 52 veckor sedan jag skrev den första posten på temat! Hurra, hurra. Jag upplever att söndagssummeringarna blivit ett uppskattat inslag här på bloggen och jag tycker själv det är ett roligt sätt att hålla mig ajour med det som skrivs om ämnet – så min plan är på intet sätt att sluta med dem. Tvärtom. Här har ni nätnyheterna från vecka 12 i korthet!
 
Vi börjar med en annan jubilar. Sigvard Bernadottes klassiska Margretheskål fyller 60 i år vilket uppmärksammas med en miniatyrmodell / äggkopp. Lanseras i april. Pris ca 20 kr/st.
Jag fick också lite habegär när bilderna på Skageraks nya torkvinda Spiderweb spreds i veckan. Tills jag insåg att jag måste ha missat en nolla på prislappen. 10 000 kr!? Nåja, dagdrömma kan man ju. Och på just det temat är deras nya katalog Skagerak Stories ett riktigt klicktips. Sommarinspo!
Sofia som bloggar på Mokkasin har fått äran att styla och plåta kampanjbilder till Zara Kids. Vilket givetvis manat fram fina hyllningar bland fellow bloggkollegor. Jamenar, hur stort ÄR det inte. Bilderna är som vanligt magiska. Snyggt jobbat Sofia. Här hittar ni kampanjsajten!
Svenska konstnären Hilma af Klints utställning har vandrat vidare från Moderna muséet till Louisiana där hennes verk nu visas fram till 7 juli. Modeföretaget Acne Studios har skapat en unik klädkollektion baseradhennes abstrakta verk från tidigt 1900-tal. Kolla in den nya vår/sommarkollektionen här!
Veckans absolut mest omskrivna konsthändelse måste dock vara kuppen med den påstådda installationen av Banksy som drog flera tusen besökare och skapade en kö på 400 meter i Stockholm igår. Än vet ingen vem som låg bakom och Banksy själv förnekar sin påstådda inbladning. Någon som gör en Dill? De mest ombloggade interiörbilderna från vecka 12 då? Tveklöst hemma-hos-bilderna från Åhléns senaste kundtidning, plåtade i Lotta Agatons lägenhet. Njut av dem och ha en skön start på vecka 13!
Foto: Rosti Mepal, Skagerak, Zara.com, Acne, Barnebys, Petra Bindel

Mitt senaste köp

Idag är ingen vanlig dag, för idag är faktiskt min födelsedag. Hurra! Jag fyller 35 och vad passar väl då bättre än att inviga mitt senaste köp: Ett snitsigt våningsfat med mässingshandtag som jag fyndade second hand alldeles nyligen. Perfekt för chokladpralinerna till kaffet. Silvertången köpte jag med mig sist jag var i Antikhallarna och fikade med Emma. Det måste vara Göteborgs hemligaste pärla. Ligger mitt i stan, men förvånansvärt många känner ändå inte till det stället. Dagens tips till er som bor i närheten!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Fredagsbuketten

Den här veckan njuter jag av resterna från ett stylingjobb i form av en miniatyrbukett ranunkler i glada färger. Som en färgkaramell i vårljuset. Visste ni att de trivs bäst i kallt vatten och håller lite längre om man ställer dem kallt om natten? Och håller man dem så här korta så kan de ju kvarta i kylskåpet. Nej, nu ska jag slänga mig raklång i soffan. Ha en skön helg hörni. Här är min fredagsbukett!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
1 4