Annons

5 december – Dagens lucka i julkalendern

Bakom den femte luckan döljer sig en lampa från haussade varumärket Petit Friture. Det är RoyalDesign.se, som numera är Sveriges största inredningsbutik online för design, smycken och heminredning som bidrar med lampan Moire i vitt till dagens tävlingspott. Lampan som är gjord med ett skirt textilnät skapar ett diffust och atmosfäriskt ljus i rummet. Den är värd 3098 kr och för att delta i tävlingen ska du svara på följande två frågor inom 24 timmar. Lycka till!
1) Vilket år grundades Petite Friture – 2007, 2009 eller 2010?
2) Vad ur Royal Design’s sortiment skulle stå högst på din egen önskelista och varför?

Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Lotta som svarade 2014-12-05 kl 16:04:10 ”
*Tävlingen pågår tom 6/12 kl. 08.00 Vinnaren utses av Royaldesign.se. Juryns beslut kan ej överklagas. En lampa ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Kategorier:

Kommentarer

 • Emma Iraeus skriver:

  Det grundades 2009
  Av all fantastisk inredning så är belysning det som särskiljer sig med sina färger och former, material av allt tänkbart.
  Sist att nämna, den fyller en funktion för alla syften.
  Jag är en stalker av olsson gerthels lampa blown.
  Må den pryda min nya utbyggnad.

 • Ingrid skriver:

  1. 2009
  2. Jag önskar mig Kählers Globo (den största). Så snygg!

 • emma rudbeck skriver:

  Svar Det grundades 2009
  Om jag hade fått välja en sak hade det blivit Toobe Golvlampa, Grön jag har ett hörn bredvid soffan där jag saknar en lampa och denna hade blivit perfekt där så häftig

 • Jennifer skriver:

  Petite Friture grundades 2009.
  Jag hade önskat mig En Victoria Ghost Stol (http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=62436) från Kartell, då denna hade passat till den stringhylla arbetsbänk som jag ska byta ut mitt malm-skrivbord (IKEA) mot.

 • Malin skriver:

  1. 2009
  2. En Parantesi golvlampa i nickel skulle mer än gärna få lysa upp ett mörkt hörn i vårt vardagsrum – och fylla platsen efter vår relik till tjock-TV. Till skillnad från vår gamla TV så har Parentesi åldrats med stil och värdighet. Inte alla 40-plusare som känns så fräscha. 😉

 • Sara skriver:

  1. 2009
  2. Just belysning är det jag kollar mest på just nu. Alla typer av lampor. Jag skulle gärna sätta en Gatto Piccolo i sovrumsfönstret, men jag har även sneglat på just den här!!

 • Helena N skriver:

  1. År 2009 grundades Petite Friture
  2. Om jag fick önska fritt från RoyalDesign.se skulle jag önska mig en Lean golvlampa i svart och mässing från Örsjö Belysning. Finaste golvlampan!

 • Linda skriver:

  1. Petite Friture grundades 2009
  2. Om jag fick önska skulle det blir en Björk Home Bag från Design House Stockholm till att förvara mössor och vantar i till hallen nu när vintern smyger sig på.

 • Linda skriver:

  1.2009
  2. Jag gör om i mitt badrum så en rund spegel står högt upp på min önskelista.

 • Åsa skriver:

  1. 2009.
  2. Någon av änglarna från Goebel. Jag har varje jul så länge jag kan minnas fått en sådan i julklapp av min mamma. Det var alltid den julklapp jag längtade efter mest. Men min mamma gick bort för fyra år sedan, så numera blir det ingen ängel i julklapp. Högst på min önskelista står dessa änglar, alltid. Att få en skulle ge mamma tillbaka för en liten stund.

 • Virginia skriver:

  1. 2009
  2. Svårt att välja men när jag är inne på RoyalDesign (minst en gång i veckan) kollar jag ALLTID på Kay Bojesens Lovebirds och drömmer om att få ha dem. Jag är helt besatt! Så enkla, så vackra!

 • Caroline skriver:

  1 2009
  2 Vi har talat om att vi skulle vilja ha något annat på väggarna än bara tavlor och klockan i matt svart är verkligen fin och skulle samtidigt vara bra så att man slapp störa ett mobilfritt ögonblick med att ta fram telefonen bara för att kunna se vad klockan är. Ja det hade varit rogivande!
  http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=81613

 • Camilla skriver:

  1. 2009 grundades den.
  2. Som den lampfanatiker jag är kan jag inget annat än att önska en lampa http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=61400&s=gatto. Så givetvis håller jag tummarna om dagens vinst, den skulle göra sig urfint i vår utbyggnad som är klar i början på nästa år.

 • Karin Synnergren skriver:

  1)2009
  2)Block Lampa Svart Sladd har jag önskat mej i många år…Någon gång så ska den pryda mitt hem,bara älskar den !

 • Hannah skriver:

  1. Petit Friture grundades år 2009.
  2. Högst upp på min önskelista, varje år, står ringen Fusion av George Jensen. Underbart vacker design att alltid bära som aldrig går ur modet.

 • Gunilla Egelstad skriver:

  2009
  Christmas glöggmuggar har jag velat dricka min glögg ur i alla år.
  Håller tummarna på att jag fint i jul dricka får!

 • Vendela skriver:

  1) 2009
  2) Åh, fick jag välja exakt vad jag ville ha så är det House Doctors Block Matta 160x230cm, som jag har kollat på länge, och den skulle få ligga på golvet i den hall som just nu är mitt inredningsprojekt. Av att varje dag mötas av en sådan fin matta när man kommer hem och är trött skulle förhöja livskvalitén.

 • Jenny S skriver:

  1. 2009 grundades Petite Friture
  2. Allt sendan Vertigo lanserades har jag varit lite förälskad i den, en stor svart !!!

 • Nina skriver:

  1. 2009
  2. I bara mässingen slår den en drill
  en skvätt hit eller dit – som jag vill
  Ett paket med kannan från Klong
  får mig att stämma upp i jubelsång

 • Lisa skriver:

  1. År 2009 grundades Petite Friture
  2. Om jag fick önska mig något från RoyalDesign.se skulle jag önska mig Kay Bojesens fina trätax. Den har länge varit på min önskelista och taxar har en speciell betydelse i vår familj.

 • Lilly skriver:

  1. År 2009
  2. Högst på min lista står Quest soffa från house doctor. Jag ska flytta till min första egna lägenhet och äger inte en enda möbel. Flytten bär av om 1 månad och jag har tittat på så många soffor och den här får min hjärta att slå lite snabbare.

 • Ellinor Sjölund skriver:

  1. 2009
  2. Jakten på det nya soffbordet fortsätter, och Breeze bord 80cm från Swedese är en klar favorit!
  Ellinor

 • Emmeline skriver:

  1.2009 2.Om jag fick välja bland allt fint skulle jag välja Hollo soffbord i guld. Designen skulle ge ett mjukare, men samtidigt stilrent intryck till mitt vardagsrum. Guld skänker en känsla av lyx till hemmet.

 • Therese M skriver:

  1. Petite Friture grundades år 2009.
  2. Högst upp på julens önskelista finns Gatto Piccolo New Edition 2005. Som får mig att drömma om ballongfärder mot okända destinationer.

 • Anonym skriver:

  Året var 2009
  Skulle önska mej Kartells superfina möbel i förvaring Componibili, helst gult eller svart och 2. Sååå. Fina.

 • Amanda Hörnfeldt skriver:

  1. Petite friture grundades 2009.
  2. På min önskelista i jul står 8 stycken Swedish Grace Tallrik, 270 mm, Snö. Jag tycker att dem har grym kvalité, är snygga och perfekt storlek. Tyvärr gick allt vårt porslin sönder när vi flyttade för ett år sen, och vi har ni bara fyra av dessa tallrikar.

 • Lina Eckerström skriver:

  1, 2009
  2, Under många år har en Kitchen Aid stått med på önskelistan.. och även detta året. Den i mint är lite extra läcker: http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=10070

 • Anonym skriver:

  1. 2009
  2. Det finns ju verkligen hur mycket som helst.. men ett berlockarmband från Thomas Sabo står högt på önskelistan!

 • Evelina skriver:

  1. Petite friture grundades 2009.
  2. Högst på min önskelista – en Ullpläd från Klippan! Snygg, varm och användbar
  http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=123552

 • Jossi skriver:

  1. 2009
  2.Jag skulle välja Ray Mediabänk i vitt. Både jag och min sambo älskar musik och har flera olika spelare och denna bänk skulle passa oss perfekt med sin klassiska men samtidigt pigga skandinaviska design och färgskala som matchar vår övriga inredning.

 • Frida Käld skriver:

  2009
  Det må vara helt fel årstid men högst på önskelistan detta året står en utedusch till vår baksida som håller på att byggas. Drömmen vore röshults garden shower som jag vet att royal design säljer. Den skulle få en fin plats vid spabadet.

 • Jannike skriver:

  1. Petite friture grundades år 2009.
  2. Vi har precis köpt ny lägenhet, så av det skälet är det massor utav saker som vi kikar på och behöver. Något som jag är väldigt sugen på är serveringsvagnen från House Doctor, som skulle passa perfekt i vårt vardagsrum. Den vill jag dekorera ned fina kristallflaskor och hyasinter.

 • Elin skriver:

  1. 2009
  2. Jag skulle bli så glad för en den vita trappstegen Step från Design House Stockholm. Med en ganska hög takhöjd är det ibland svårt att nå upp i skåp och dylikt, då skulle det vara perfekt med en trappstege, som dessutom är jäkligt snygg.

 • Anneli Carina skriver:

  1. 2009 grundades Petite Friture.
  2. Åh bara ÄLSKAR Royal Design finns allt man kan
  önska sig,Lunar ljusstake den största i mässing
  från Skultuna är bara så vacker.

 • Kristina Axelson skriver:

  1. 2009
  2. Jag brukar alltid önska mig inredningsartiklar, eftersom vi gör om mycket i vårt hus. Denna gång tänker jag istället önska något till mig själv; Bankers armbandskolcka med stålarmband.

 • kajsa skriver:

  2009
  eva trio kastruller med välvda lock.
  Dom har jag trånat efter i 25år skulle vara fantastiskt att ha dom livet. ut….

 • chanette a skriver:

  1. svar.. 2009
  2. jag älskar konst o design o denna var ju helt fantastisk ljuvlig http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=16534

 • Kerstin skriver:

  Petit friture bildades 2009.
  På min önskelista har vasen Äng från Klong funnits med länge. Tänker att jag ska sätta samman alla små blommor som barnen plockar på sommaren och få en egenplockad sommaräng inomhus med hjälp av den.

 • Annica L skriver:

  2009
  En Stelton termos då vår råka ramla i backen.

 • ………………2009.
  Vad som helst från danska Hay. Jag ? Hay.
  Hay Hay! ……………………….

 • Anton skriver:

  1. Petite Friture grundades 2009!
  2. Högst på önskellistan står ett gäng nya vitvinsglas från essence. Anledningen: Som nybliven sambo har det redan skurit sig lite mellan mig och tjejen. Först hade polare till mig sönder inte mindre än två vinglas under inflyttningsfesten och senare, under en fifa- och fotbollskväll med grabbarna rök ett ölglas. Som inte inte detta vore nog kraschade jag ett fjärde glas, ett dricksglas, senast jag diskade varpå min kära sambo vädrat missnöje högljutt. Så, för att rädda förhållandet önskar jag mig nya vinglas till sambon!

 • Nellie Jansson skriver:

  2009 grundades företaget, och på Royal design finns så mycket att välja mellan, men jag tror att just idag känner jag mest för Slice Of Life Brickbord… eller vänta, såg jag inte en lampa med? La Stanza dello Scirocco all alba Lampa kanske.. åh dumma beslutsångest.. nej brickbord är vi i störst behov av!

 • Anna i Brämhult skriver:

  2009.
  Freja kanna från Stelton. För handtaget i kombination med karaffens form och lyster. Fin i vardagen i mitt kök.

 • Anna-Klara skriver:

  Det grundades 2009
  Om jag fick välja fritt skulle det bli lampan Gatto från Flos. Anledningen är att när väl julen är förbi, och alla ljusspridande stjärnor och ljsstakar tagits ner, så behöver jag en vacker ljusspridare i januarimörkret.

 • Desirée skriver:

  * Det grundades 2009.
  * Det jag mest av allt önskar mig är detta kuddfodral från Carolina Gynning; http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=127450
  Det skulle pigga upp vårt vita vardagsrum och få lite extra färg och stil.

 • JosefinL skriver:

  1. Grundades 2009
  2.Jag skulle önska mig Gubi grasshopper lamp i vitt http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=125624, för den har varit en av mina drömlamport under väldigt lång tid.

 • Anneli Andersson skriver:

  1. Petite friture grundades år 2009.
  2. I detta mörker kan man inte ha för många lampor. Därför kommer Gatto Piccolo högst på min lista. I år igen. Älskar´t! http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=61401

 • Wiviann skriver:

  Det grundades 2009.
  Min allra högsta önskan är klassikern Sarfatti (2097/50) ljuskrona i krom med 50 lampor ifrån Flos. Det är en fantastiskt designlampa som inte går ur tiden, och som kommer glädja mig många år frammåt.

 • Sophia skriver:

  1. Grundades 2009
  2. Jag skulle vilja ge min mamma den vackra vasen Äng från Klong, som hon skulle kunna fylla med vackra blommor efter en tuff höst.
  http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=115717

 • Camilla skriver:

  1. 2009.
  2. Årets önskelista är ovanligt kort och innehåller faktiskt bara en enda sak: Royal Copenhagens Musselmalet Mega mugg i svart. Morgonkaffe i den här underbara muggen kan få vilken gråmulen måndag som helst att framstå i en bättre dager…

 • Camila skriver:

  1.2009
  2. Denna lampa skulle bli perfwkt i min och barnens myshörna. Annars så skulle lampan Gatto piccolo vara fin i sovrummet.

 • SofiaS skriver:

  1. År 2009 är svaret på frågan!
  2. Den här tekannan har jag suktat efter ett tag.
  http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=34020

 • Annika skriver:

  1. Företaget grundades 2009
  2. Jag har letat efter en enkel, luftig men snygg lampa till vardagsrummet så lampan Moire, i vitt och storlek M blir perfekt. Tack snälla tomten

 • Erica skriver:

  1. 2009.
  2. Något som verkligen fattas i vårat hem är en vacker, klassisk servis. Därför skulle jag önska mig Rörstrands Ostindia, eller Rörstrands Swedish Grace kompletta servis. <3

 • Margot skriver:

  1. Grundades 2009
  2. Bestick från Alessi

 • Olivia skriver:

  1) Det grundades 2009.
  2) Högst på min önskelista hade Georg Jensens HK klocka i färgen koppar/vit hamnat som jag spanat in ett antal gånger. Blir varm i hjärtat bara av att titta på denna manick. Länk: http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=94701

 • Elisabeth skriver:

  1) År 2009.
  2) Kära Royal-Design-Tomten,
  Jag skulle bli mycket glad för ett besök av dig till jul! Du undrar vad som står högst upp på min egna önskelista och det är en snygg och bekväm arbetsstol på hjul! Jag jobbar nämligen mycket hemifrån men sitter inte skönt på min trästol. Så stolen behöver vara vadderad och helst med avtagbar klädsel, samtidigt liten och nätt då min arbetshörna i vardagsrummet inte är så stort. Till det hör att den också ska passa in med den övriga inredningen så den får gärna ha utseendet av en fåtölj! Stolen Moorea i ljusgrått har allt jag önskar!
  P.S. Resten av familjen hälsar att de precis som jag skulle bli mycket glada för den fina lampan Moire! God Jul!

 • Stina skriver:

  1. År 2009
  2. Högst upp på min lista har nu länge varit en vit kvistlampa från Örsjö belysning. Så om inte det fanns några ekonomiska begränsningar så skulle denna gärna få ligga i mitt paket.

 • Lisa G skriver:

  1. 2009
  2. ALLA storlekar av Iittalas ljusstake Festivo

 • Maria K skriver:

  1. 2009
  2. Tre Bokhylla L inkl 5 Hyllplan från Voice. Så snygg i sin enkelhet och skulle passa perfekt till våra vinylskivor och skivspelare. Den hamnar direkt på önskelistan.

 • Hanna J skriver:

  År 2009 grundades Pretit Friture.
  Om jag får önska mig vad som helt från Royal Design önskar jag mig två stycken fårskinn från Gant Home. De skulle passa perfekt i mina gula Hee Lounge chairs från Hay. Fårskinnen skulle skapa en varmare skönare känsla i stolarna.
  http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=126936

 • Jasmine skriver:

  1. År 2009
  2. Av allt på Royal Designs hemsida, önskar jag mig faktiskt mest just den här lampan som jag nu har suktat så länge efter.
  Byggde om mitt sovrum så att hälften är walk-in closet och just ett sånt här mjukt ljus, vill jag ha när jag väljer bland skor och kläder.

 • Lina skriver:

  1. 2009
  2. Då skulle det bli min drömlampa, Eos från Vita. Den ser så härligt fluffig och varm ut. Jag skulle somna så gott med den ovanför min säng.

 • Brysselkakan skriver:

  1. 2009
  2. Röshults fina ljusstakar Lo! Vill ha de höga på golvet i vårt fina, stora och nya badrum!

 • Emma skriver:

  1. 2009
  2. House doctors Molecular Ljusstake med 4 armar i svart står överst på min önskelista just nu (den är i ständig förändring då nya fina saker alltid dyker upp). En perfekt adventsljusstake men även fin när juletiden är över.

 • Sofia skriver:

  1. 2009
  2. Absolut högst på min önskelista från Royal Design står den klassiska apan av Kay Bojesen. En liten detalj som gör stor skillnad!

 • Titti skarp skriver:

  hej
  mitt svar 2009
  min önskeklapp just nu är denna http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=117112&s=tekanna älskar att dricka te men saknar en bra tekanna

 • Sanne Pettersson skriver:

  1.2009
  2. Då skulle jag önska mig ett knivsett från Global att ge till min sambo, som älskar att laga mat!
  http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=123034

 • Sofi n skriver:

  1. 2009
  2. En servis från rörstrands Mon Amie 🙂

 • Hannah skriver:

  1. 2009
  2. Jag är student och något jag verkligen saknar är riktigt bra knivar när jag lagar mat – det gör sån stor skillnad! Därför skulle jag önska mig ett knivset från Global.

 • Elin Madelene Petter skriver:

  2009 är rätt svar!
  Hotellfeeling 2.0 http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=124263 Kan aldrig bli fel!
  Detta ÄLSKAR jag & står väldigt högt på min önskelista i år!!

 • Marie Larsson skriver:

  1. 2009
  2. Jag skulle önska mig tro det eller ej, men Moire taklampa. Har haft ögonen på den länge, skulle passa perfekt in i vårt nya sovrum!

 • Hanna skriver:

  1. 2009
  2.
  Det finns inget tråkigare än att laga mat
  När allting är tyst; ingen musik, inget prat
  Jag vill höra radions tjatter eller smäktande toner från Lana del Rey
  Därför toppas önskelistan av en högtalare från BeoPlay!
  http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=113804

 • Emma Perssom skriver:

  1. 2009
  2. Jag skulle vilja ha House Doctors skärbräda i marmor.

 • Erika skriver:

  1. 2009
  2. Stekpannor fr G.R.Y.M. Vi har gamla giftiga teflonpannor som börjat gå sönder i botten, måste bytas ut och har spanat på de snygga i koppar!

 • A House With A View skriver:

  Underbar lucköppning!!!! Bara älskar den fina lampan!! Svaret på frågan är 2009. Favoriten hos mig är favvo-lampan nr 1 som är vinsten denna lucköppning – lampan Moire, heeelt underbar!!
  kramiz aka

 • AnnCatrin skriver:

  1.2009
  2. All vår tid läggs för tillfället på att få vår dusch/tvättstuga och bastu klar till jul så svaret var enkelt: Duschhyllan Vipp 6 Onödigt dyr men såååå fin!

 • Lina skriver:

  1. 2009
  2. Håller på att övertyga min man om ett mörkgrönt överkast från Broste Copenhagen. Det står högst upp på min önskelista just nu! Detta perfekt gröna, mjuka överkast som skulle förvandla vårt sovrum till ett lyxigt hotellsovrum i världsklass.

 • Josephine Werngren skriver:

  1. 2009
  2. Såhär på vintern längtar jag efter en mjuk mysig matta på kalla golv. Oonas härliga rosa stora matta skulle kittla både mitt öga och mina barfotafötter.

 • Madeleine skriver:

  1. 2009
  2. Alltså. Den här lampan är ju högst upp på önskelistan! Åhhh, vill ha! Men i övrigt så önksar jag mig ett par stycken Libro Vitrinskåp – dammfri, SNYGG!, bokförvaring. Yes please!

 • Nils Westerberg skriver:

  1. Petite Friture grundades år 2009.
  2. Iittalas Essence Rödvinsglas 4-Pack, för att det är de snyggaste vinglas som någonsin har producerats. Jag blir rofylld bara av att titta på dem. Tidlöst, enkelt och elegant!

 • Ida skriver:

  1. 2009
  2. Jag älskar lampan Gatto Piccolo så den står högst upp på min lista!

 • Lena skriver:

  1. 2009
  2. Lampan Zeppelin 1 från Flos vore min absoluta dröm, för att den sätter igång min fantasi och ger ett magiskt sken. Jag älskar belysning!

 • Madelén skriver:

  1. 2009
  2. No 1 på önskelistan: helt klart lampan Moire från Petite Friture, så skir och helt magiskt underbar! <3

 • Kajsa skriver:

  1. Grundades 2009
  2.Jag skulle önska mig mattan block från house doctor att lägga under mitt matsalsbord. Den är sjukt snygg och skulle passa min stil perfekt! Men framförallt behöver jag något dämpande när mina två nyinflyttade kattungar busar och dundrar fram över parketten. (Med omtanke för mina kära grannar i vårt lyhörda hus..)

 • Anja F skriver:

  1. 2009
  2. Det skulle nok være vasen Agnes fra Normann Copenhagen, da den har stået på min ønskeseddel længe

 • Sandra skriver:

  1. Det grundades 2009
  2. Högst upp på önskelistan står ett stort TS-bord från Gubi i vit marmor. Jag har letat efter ett soffbord länge nu och detta skulle passa helt perfekt i mitt vardagsrum. Vintstlampan Moire står också väldigt högt upp på min önskelista!

 • Lilla Malin skriver:

  1. 2009
  2. Jag hade önskat mig Muminmuggarna från Arabia då jag har blivit så fäst vid just Mumin. Det hade varit en fröjd att dricka kaffe ur dem på morgonen kan jag säga.

 • Annica skriver:

  1. 2009
  2. Moire-lampan står faktiskt högt på önskelistan! Den här mörka årstiden längtar man efter fint stämningsljus, och Moire-lampan skulle vara så fin i hörnet där jag har min fåtölj och en massa växter.

 • Gabriella s skriver:

  1. 2009
  2. Utan tvekan stekpannor från G.R.Y.M :))

 • Andrea Dahlgren skriver:

  1. 2009
  2. Alltid PH-bordslampan från Louis Poulsen! Tror på riktigt att jag är inne på Royal Design och kollar på den minst tio gånger i veckan. Så kär, kommer eventuellt bli en julklapp till mig själv.

 • Malin skriver:

  1. År 2009
  2. Det skulle vara Kählers Botanica-vaser, 5-pack. De är så fina allihop och jag älskar färgerna. Tänk att få fylla alla dessa vaser med snittblommor! Vilken färgklick i min annars gabska färglösa lägenhet!

 • lina cronier skriver:

  1. 2009
  2. Oj, jag kan inte bara välja en produkt? Det går tyvärr inte så ni får helt enkelt mina top fem!
  1) Mattor alltså. Jag går igång på mattor. En Helmi matta i lätt turkos. Till vardagsrummet. Piggar upp bland allt teak men lugnar och ner.
  2) Och över matbordet som också står i vardagsrummet (ni anar temat va?) hade jag velat hänga en Aston taklampa. Återigen; lyser upp blev allt teak men lugnar också ner.
  3) Square ljusstake i koppar. Att ha på matbordet och fylla med julgodis. Godiset blir lätt att nalla av och den är mer än fin att titta på!
  4) Brevid den vill jag ha en Avrov vas (grön) att ha snittblommor i. Jo, snittblommor funkar även på vintern!
  5) En fatboy junior till sonen och dottern som de kan slappa i. Då får jag och mina trötta ben ÄNNU mer plats i soffan 😉
  Jag hoppas att jag kommer att få turen att vinna den fantastiska lampan. Den hade jag hänt i ett av våra hörn, för att ge det där härliga och mjuka ljuset som behövs vid denna årstid!
  Tacohej!

 • Erica Hjelm skriver:

  1. År 2009
  2. Tveklöst svarar jag 6 stycken Wood H17 Pinnstol i vitt. Jag är så grymt trött på våra köksstolar som stått ut med barnens alla rallyleksaker de sista åren, färgen flagnar och träflisor har lossnat, ingen rolig syn!

 • Marwen skriver:

  1. 2009
  2. Banker klocka! http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=26002 Har ALLTID velat ha den. Så enkel, stilren och tidlös. Den passar verkligen överallt. Vill gärna matcha den med armbandsuret också. Så snyggt!

 • Lina skriver:

  1. 2009
  2. Högt på min önskelista under flera år har en Gräshoppa golvlampa från Gubi stått. För att den är klassisk, stilren och lekfull.

 • Anna Lundgren skriver:

  1. År 2009
  2. Jag önskar mig ett Flower soffbord från Swedese. Det bordet med sin fina böljande form skulle vara så fint i vårt moderna hem.

 • Anette Starby skriver:

  Nu är inte jag med i tävlingen men jag ville bara säga att lampan är galet snygg! Vinnaren till lampan kommer att vara en lycklig ägare & jag säger grattis i förskott.
  Mvh Anette

 • Lina skriver:

  1. 2009
  2. Högt på min önskelista under flera års tid har en Gräshoppa golvlampa från Gubi stått. För att den är klassisk, stilren och lekfull.

 • katarina skriver:

  1. 2009
  2. Sedan jag för ett par månder sedan såg Genses Dorotea Night svarta bestick har jag inte kunnat släppa tanken. Kan inte njuta av maten då jag inte har äran att få hålla i dessa bestick. Så tro mig när alla och deras grannar vet vad jag vill ha i julklapp

 • Camilla skriver:

  1. 2009
  2. Jag önskar mig en Pappelina-matta honey/varm grå vanilj, den vill jag ha i köket när vi flyttar till nytt hus i vår. Tycker de är så fina!

 • Anneli Öst skriver:

  1. 2009
  2. Ett Rio soffbord skulle jag kunna tänka mig! Det känns nytt och lite annorlunda…

 • Kristina K skriver:

  1) 2009
  2) Rent realistiskt så önskar jag mig läckra muggar. Kan inte få nog av det. Och sortimentet på RoyalDesign gör mig nästan sjuk av habegär.
  Men om jag fick välja helt fritt- och drömma loss,
  så är svaret ett Lamino Set Fårskinn/Ek i färgen Graphite. Det har varit en drömmöbel sedan många år tillbaks. En tidlös klassiker! Visst finns det billigare budgetvarianter, men det är originalet jag drömmer om…

 • Maria Lindberg skriver:

  1. 2009
  2.Älskar verkligen "265 vägglampa" från Flos. ??

 • Sandra skriver:

  1. 2009
  2. Sedan jag såg Vertigo från petit friture första gången har den varit nummer ett på min drömlista. Någon större fulländning i lampväg har jag inte sett. Den har allt. Den är både omslutande och luftig, harmonisk och lite lagom psykedelisk. Den både smälter in och tar för sig på samma gång.

 • Lisa Öberg skriver:

  1. 2009
  2. Jag är kär i lampskärm SILVIA ♥ (koppar) den skulle vara så otroligt vacker i matsalsrummet där jag har en annan kopparlampa som jag ärvt efter mormor.

 • Elin skriver:

  1. Det grundades 2009
  2. Jag gillar det mesta av Royal designs sortiment. Men nått jag verkligen är i behov av är en ny soffa.
  Le Grand air soffa i grått är den snyggaste soffan jag sätt på länge. Enkel snygg design med en exklusivt och avslappnat intryck. Hade passat perfekt hos mig! Det bästa är att det bara är att ta av klädseln för att tvätta då jag har en lite bebis som lätt smutsar ner.
  Med vänlig jul hälsning,
  Elin

 • erica skriver:

  1. 2009
  2. Projektet i mitt hem just nu snurrar kring hallen, åh jag vill att den ska bli så bra. Inbjudande och "rent", inte för mycket prylar. Just därför lockar denna skohyllan mig just nu, http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=84814, skor i all ära men ordning på dem är ett måste!

 • Patrik L skriver:

  1. 2009
  2. Fatboy Headdemock är min önskan.
  Tänk att få ligga sysslolös och bara tänka
  Se solen skina eller stjärnorna blänka
  Den verkar så skön så jag kan lova
  Att jag inte ens skulle vilja sova
  Utan ligga och njuta alldeles vaken
  Sådär en 14 dagar på raken

 • 1. 2009
  2. Oj vad svårt att välja. Gillar just den här lampan från Petit Friture, men ljusstaken Liljan från Skultuna är också något som står på önskelistan. Den skulle passa in så fint i resten av hemmet.

 • Skandeko skriver:

  1: År 2009
  2: Alltså, det mesta på Royal Design är ju väldigt snyggt, men jag drömmer om en Arne Jacobsen golvlampa!!! Så fantastiskt snygga de är!

 • UA skriver:

  1) Året var 2009.
  2) Kartells lampa "Bourgie" står högst upp på min önskelista!

 • Nathalie skriver:

  1. 2009
  2. Lampan Moire såklart 🙂

 • Catharina skriver:

  1. 2009
  2. Lampan Moire skulle lysa pop mitt vardagsrum på ett bra sätt !

 • Jessica skriver:

  Hej!
  1. 2009 är det rätt svaret.
  2. Just nu belysning prioritet hemma. Måste jobba med mycket punktbelysning då vi ha 7 m i tak. Just denna lampa som lottas ut har jag tittat mycket på men även Pipe Vägglampa.

 • Nina E skriver:

  1. 2009
  2. Accent Fåtölj, Valnöt/Orange.
  En snygg och färggrann fåtölj att skapa en härlig hörna med. Där vill jag koppla av med en spännande deckare!

 • pia skriver:

  Swedish grace muggar önskar jag mig mest av allt, har så otroligt trista muggar hemma, tror jag ska beställa de fina.
  2009 grundades företaget och lampan är verkligen urläcker.

 • Frederica skriver:

  1). År 2009.
  2). POV värmeljushållare i svart.

 • Nickan skriver:

  1: 2009
  2: Flowerbord i ek/vitt i storlekarna 114*107 och 90*84 för att vi idag har ett mindre rektangulärt retrobord som i och för sig är snyggt men har fel form och är på tok för litet. Med två nya flowerbord kan alla nå soffbordet i vår C formade lite större soffa.

 • Thomas O skriver:

  1. 2009
  2. En riktigt bra traktörpanna från Demeyere till det nyinköpta huset skulle sitta fint nu när man får plats att riktigt ta ut svängarna i köket!

 • Alex skriver:

  År 2009 grundades Pretit Friture.
  På min önskelista står redan 2 st POV väggljusstakar från Menu. Jag hoppas tomten är snäll på ett eller annat sätt!

 • Aniika skriver:

  1. 2009
  2. En Georg Jensen Season Ljusstake. Varför? Eftersom jag inför varje jul påminns om hur mycket finare mina dukningar skulle bli med en sådan som kronan på verket för middagsbjudningarna.

 • Athena skriver:

  1. 2009
  2. Jag lyssnar alltid på musik när jag dammsuger. Ett par Beats by Dre i guldfärg skulle stänga ute bullret och addera glamour till städningen. Kanske jag t.o.m. skulle få döttrarna att dammsuga 🙂

 • Inger Svensson skriver:

  1. 2009
  2. Om jag vinner skulle jag vilja ha Kay Bojesens Lovebirds. De får mig att vara tacksam för den lycka jag upplevt i 40 år tillsammans med min man.

 • Johanna skriver:

  1.2009
  2. En work lamp i guld från design house sthlm har stått på önskelistan länge!

 • Linda Ö skriver:

  1. 2009
  2. Kaj Bojesens sångfågel Ernst. Älskar formgivningen och nyanserna hade gjort sig alldeles perfekt mot den grå köksväggen och den svarta stringhyllan.

 • Marie skriver:

  1. 2009
  2. Jag önskar mig en svart 4-armad ljusstake (Nordic Light Svart) från Design House Stockholm. Passar perfekt under jultid men även under resten av året.

 • Lina D skriver:

  1. 2009
  2. Högt på min lista har under flera år funnits en Gräshoppa golvlampa från Gubi. För att den är klassisk, stilren och lekfull.

 • Ulrika skriver:

  H.O.T.E.L.L.O. termoskanna…
  H…åller varmt hela söndagsfrukosten – timme ut och timme in.
  O…ch är underbar att vila ögonen på – alldeles blank och fin.
  T…ror att jag skulle fälla en tår om den blir min en dag – av glädje!
  E…n sådan som skulle hänga med mig livet ut – i vått och torrt.
  L…iten och därför alldeles perfekt – räcker till mig och bara mig.
  L…istan till julen toppas av denna – såklart att tomten finns.
  O…j, vad vissa saker får mig att må bra – bättre än bäst.

 • Ulrika skriver:

  H.O.T.E.L.L.O. termoskanna…
  H…åller varmt hela söndagsfrukosten – timme ut och timme in.
  O…ch är underbar att vila ögonen på – alldeles blank och fin.
  T…ror att jag skulle fälla en tår om den blir min en dag – av glädje!
  E…n sådan som skulle hänga med mig livet ut – i vått och torrt.
  L…iten och därför alldeles perfekt – räcker till mig och bara mig.
  L…istan till julen toppas av denna – såklart att tomten finns.
  O…j, vad vissa saker får mig att må bra – bättre än bäst.

 • Ulrika skriver:

  Och året är ju 2009. Glömde att skriva det ovan…

 • Bodil skriver:

  1. 2009
  2. Högst upp på min önskelista (den från mig själv till mig själv) står just nu en Flos 265 tätt följd av en Grasshopper och en Panthella golvlampa. Vi flyttar alldeles snart och det enda jag har lyckats fokuserat på så här långt, förutom de oerhört viktiga detaljerna så som filtar och fårskinnstofflor, är lampor. Och mera lampor. Gissningsvis kommer huset vara väldigt omöblerat men mycket mycket upplyst. Och vi kommer att ha varma fötter.

 • Victoria skriver:

  1. 2009
  2. Jag har önskat mig Steltons termoskanna i mässing http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=85037 då jag tror den kommer sätta guldkant på vardagen, både i form av att servera kaffe ur liksom som prydnad på marmorbänken i köket.

 • Magnus Attefall skriver:

  1. 2009
  2. En kaffepress för en person – pappa – eftersom min kära mamma inte får dricka kaffe längre.

 • 1. 2009
  2. En VIPP papperskorg för att de är så rackarns snygga! Den har stått högt upp på önskelistan ett bra tag. Kanske dax nu?

 • Erika skriver:

  1. 2009
  2. Önskar mig Spodes stora tekoppar att dricka kaffe ur. Som mammaledig med en som vaknar 4.30 varje morgon har kaffeintaget ökats markant…

 • Lisa skriver:

  1. 2009
  2. Vi samlar på den snygga serien PBC från Alessi. Har faktiskt bara hittat den på Royal Design och nu vill jag utöka samlingen med ett uppläggningsfat och djupa tallrikar.

 • Carro skriver:

  1. 2009
  2. Plan to wash tvättkorg, min gamla tvättpåse är trasig, och den där ser så fin och bra ut 🙂

 • madeleine Spolander skriver:

  Hej!
  Här kommer mina svar och bidrag i tävlingen om lampan Moire!
  1.) 2009 grundades Petit Friture.
  2.) Just nu så står just lampan Moire på min önskelistan ur Royal Design´s sortiment. Jag skulle helst ha den i brunt för att den påminner om bruna nylonstrumpor och ger ett skirt och spännande ljus som om man var bakom kulisserna på teatern. Den är spektakulär i sin form och passar att ligga på golvet så där lite nonchalant i moderna miljöer som har stora glasfönster från golv till tak.
  Tack för mig
  Madeleine Spolander

 • Lotta skriver:

  1. 2009
  2. Precis just denna lampa! Jag har varit kär i den sen jag såg den i en inredningsbutik i köpenhamn förra hösten. Har klämt, funderat, sparat men med en nyinförskaffad lägenhet är det så mkt annat som tyvärr går före. Jag skulle ha den på mitt hallgolv i anslutning till min dörrmatta Dots som jag beställde från Royaldesign härom månaden (ett av de mer praktiska köpen som fick gå före lampan) =)
  /Lotta

 • Emma Thun skriver:

  2009
  Porslin ur serien nordic från broste copenhagen

 • Vera skriver:

  1. 2009
  2. Jag önskar mig Christian Lacroix, Souk Mulitcolore-matta (http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=88873) av Tomten. Det har jag gjort i 5 år men hittills har han inte besvarat min önskan… Men i år har jag varit riktigt snäll!
  Och just därför hoppas jag på tur i den här tävlingen, SÅ snygg lampa!
  /Vera, Gbg

 • Maria Karlsson skriver:

  1. Det grundades år 2009.
  2. Högst upp på min önskelista hittar man en Work Lamp Gold från Design House Stocholm. Älskar produkter från svenska varumärken och har länge tittat på denna ursnygga lampa!
  Skulle ha den liggande ner på mitt nattduksbord vilket både skulle bidra med ljus till kvällsläsningen samtidigt som det är en otroligt snygg inredningsdetalj 😀

 • Anna-Maria skriver:

  1. Det grundades 2009
  2. Ett sidobord som har fler funktioner och som tar lite plats är ju den perfekta möbeln! De här gillar jag, vita Iso A och B, nätta och eleganta.

 • camilla Hansson skriver:

  Svar 1. 2009. Svar 2. Jag skulle nog vilja ha http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=123560 att mysa med. Bjuder även på ett rim:
  Varför ska jag vinna,
  för att jag inga pengar finna,
  och snart är julen här,
  då vill jag ge till de jag håller kär,
  önskar därför jag får det här.

 • Anonym skriver:

  1. 2009
  2. Lampan är en dröm och skulle passa super i vårt hus! Belysning gör allt när man vill skapa en känsla.
  de finns mycket jag skulle vilja ha förutom lampan…
  te.x en Classic Stelton Termos i koppar.
  Håller tummarna för vinst nu! //Christel

 • Elin Håkansson skriver:

  1. 2009
  2. Alvar Aaltos vas gåvoset klar. Under sommarmånaderna är åkern ett oändligt blomsterhav där det alltid finns nya, fantastiska kombinationer att pyssla ihop. I Aaltos vaser blir varje bukett ett nytt konstverk.

 • Karolin Granat skriver:

  God kväll!
  -Det grundandes 2009
  -Enligt mig är ljuset avgörande för ett rum! Visst kan en lampa förändra både känsla och karaktär. Därför är min största önskning från Royal Design, Eos lampskärm, vit, Large. Älskar hur den lättar upp ett rum och sprider värme.

 • natalia skriver:

  1. Året var 2009
  2. Ett stycke candletorch, ljusbehållare, large, coral 🙂

 • Caroline skriver:

  1. 2009
  2. Taika dricksglas. För att det är det finaste mönstret jag vet, och de är så snyggt diskreta ihop med resterande servis.

 • Maria S skriver:

  1. År 2009
  2. Hemma hos oss finns en sorglig liten vrå
  En kvadrat ungefär, dyr såklart men ack så tom och grå
  Här fattas innehåll och själ men mest av allt ljus
  Tänk om detta hörn kunde få lysa vackert liksom resten av vårt hus
  Så av allt det ni säljer hos Design Royal
  Finns inget som mer än just Moire skulle få mig på fall

 • Therese ericson skriver:

  1. 2009
  2. Brickbordet Slice of Life av Caroline Gynning. För det första för att det är helt underbart men även för symboliken just nu när en jobbig separation står på agendan.

 • Eva Å. skriver:

  1.2009
  2.Lamino set/fåtölj snygg och skön att sitta i har svårt att hitta bra möbler p.g.a. diskbråck. Vännerna har Lamino så jag vet att de är sköna.

 • Sara skriver:

  1. 2009
  2. Jag skulle önska mig alla ljuslyktor från Iittalas Kastehelmi, jag tycker de har så fina färger och i grupp är de fantastiska året om!

 • Karin Stjärnkvist skriver:

  1. 2009
  2. Alvar Aalto Collection Vas 160 mm, Vit frost står högst upp på min önskelista, eftersom jag råkade slå sönder den jag hade. Jag hade haft den i många år och älskade den vasen!

 • Linda skriver:

  1.2009
  2.Högsta vinsten hade vart ett Block Bord, mörkgrått från Normann Copenhagen. detta för att vi kör compact living. Vi bor alltså 4 st på 62kvm och denna skönhet hade liksom passat utmärkt i vårt hem med många användningsmöjligheter. God Jul på er=)

 • Susanne skriver:

  1. 2009
  2. Vinglas från serien Essence – Ittala. Tycker dem är vackra och väldigt goda att dricka ur. Skulle vilja ha dem till julens kalas.

 • solveig hultgren skriver:

  En RIKTIG, FUKTIONELL KOCKKNIV, så att mina vuxna barn slutar gnälla i köket, när de kommer hem i jul!
  Märket Global ser trevlig ut!

 • Hilda Andersson skriver:

  Det grundades 2009.
  Jag vill mest av allt ha Sire pall! Helt enkelt för att den är perfekt

 • Mia skriver:

  1. 2009
  2. Har länge varit på jakt efter en ny TV-bänk. Tycker Ray Mediabänk verkar perfekt.

 • Helena D skriver:

  1. 2009
  2. Högst på min önskelista står en elkorg Urban 70 från Röshult för att det skulle vara så härligt att titta ut på en levande eld i mörkret! Och på sommarhalvåret skulle den få fungera som en odlingslåda eftersom den är alldeles för snygg för att stå inne i ett skjul.

 • Emma skriver:

  1) grundades 2009
  2) en stor EOS lampskärm står högst på önskelistan, flyttar efter julen och denna skulle göra sig utmärkt i vårt nya sovrum, håller tummarna på att tomten tycker det samma!

 • Anonym skriver:

  1) År 2009
  2) Det som står högst upp på hela min önskelista denna jul är Focus de Lux besticken från Gense. Så fina bestick med härlig retro design.
  Tack för en väldigt inspirerande blogg!

 • Mimmi skriver:

  1) År 2009
  2) Det som står högst upp på hela min önskelista denna jul är Focus de Lux besticken från Gense. Så fina bestick med härlig retro design.
  Tack för en väldigt inspirerande blogg!
  Nu kom mina uppgifter med också 🙂

 • Mimmi skriver:

  1) År 2009
  2) Det som står högst upp på hela min önskelista denna jul är Focus de Lux besticken från Gense. Så fina bestick med härlig retro design.
  Tack för en väldigt inspirerande blogg!
  Nu kom mina uppgifter med också 🙂

 • Anonym skriver:

  1: 2009
  2: Lampor, lampor och åter lampor. Jag har precis flyttat och försöker hitta bra belysningslösningar. Speciellt tydligt denna tid på året.
  Trevlig helg!

 • Katja skriver:

  1: 2009
  2: Kähler’s Urbania ljuslyktan vill jag få av tomten eftersom jag har varit så snäll:)

 • Patricia skriver:

  1. 2009
  2. Ett nytt soffbord står högst på inköpslistan. Tablo från Normann Copenhagen får det bli.

 • Sanna skriver:

  1. 2009
  2. Wood H17 Pinnstol, Turkos var riktigt snygg och den skulle jag mer än gärna ha hemma intill mitt skrivbord. Har länge drömt om en turkos stol och denna var ju bara grymt snygg, dessvärre är ju priset därefter också.
  Kram Sanna

 • Märta skriver:

  1. Petit Friture grundades år 2009.
  2. En rund spegel önskar jag mig, tycker jag är så fin

 • Marit E skriver:

  1. 2009
  2. Mitt hjärta klappar alldeles extra för den grå mattan Särö från Himla.

 • malincatrin skriver:

  1. 2009
  2. Något som länge stått högt upp på min lista är den klassiska Alvar Alto vasen från Iittala.

 • malincatrin skriver:

  1. 2009
  2. Något som länge stått högst upp på min önskelista är klassiska vasen Alvar Aalto vasen från Iittala.

 • Emma Granath skriver:

  1. 2009
  2. Har länge önskat mig en PH-lampa att hänga över köksbordet. De är ju så snygga men lite för dyra för min plånbok just nu…

 • Carin skriver:

  1) 2009
  2) Nu tar jag i så jag skäms, men matbordet Superellips och Myranstolarna har jag drömt om länge, ffa stolarna. Jag har en i teakfanér med tre ben efter min mormor och morfar. En dag ska jag ha till ett helt matbord!

 • Linda skriver:

  1. 2009
  2. Jag hade slagit till med den underbara soffan Onkel i lila! Den ärvda, flertalet gånger omklädda favoritsoffan har börjat falla i bitar och behöver en värdig ersättare..

 • Julia Lundmark skriver:

  1) 2009
  2) en Flos 2097/30 i mässing. Underbar lampa som jag behöver för att lysa upp mitt mörka hem!

 • Hanna skriver:

  1. 2009
  2. Jag har länge letat efter ett stilrent, praktiskt och kvadratsmart skrivbord och nu har jag hittat det i SMD Designs skrivbord "Mormor". Detta skrivbord står högst upp på min önskelista i år. Det är fantastiskt snyggt och dessutom är det svensktillverkat i Småland och det gör min småländska sambo extra nöjd och jag gillar själv att stödja svensk möbeldesign.

 • Anneli N skriver:

  1) 2009
  2) Tittar på Tomas Sabo örhängen som jag skulle vilja ge min dotter i julklapp

 • My Thulin skriver:

  1 2009
  2.http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=63928
  den här har stått på min önskelista väldigt länge 😀

 • Nelly Mäkinen skriver:

  1. 2009
  2. En klocka finns på min önskelista! Just nu har jag bara ett armbandsur, mobil eller dator att utgå från när jag vill veta vad klockan är. Flera gånger har det hänt att mobilen är urladdad och armbandsuret är borta när jag vaknar på morgonen innan föreläsningarna drar igång! Då vill jag veta vad klockan är snabbt! http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=63240

 • Laura skriver:

  1. 2009
  2. Jag önskar en rund gryta från Le Creuset i färgen shiny black. Älskar att göra långkok nu på vintern, och då blir denna perfekt, både snygg och av hög kvalité!

 • Sofia skriver:

  1. 2009
  2. Jag skulle nästan kunna göra vad som helst för att lägga vantarna på ljusstaken Collage från Skultuna.

 • Emma Kitti skriver:

  1. 2009
  2. Jag skulle gärna köpa till skålar till vår Swedish grace – servis.

 • Vera skriver:

  1. 2009.
  2. Brödlåda, hög, 39 cm står högst upp på min önskelista. Hela min familj älskar bröd och vi bakar olika sorters bröd varje vecka. Imorgon morgon ska jag och lillebror baka surdegsbröd med örter. 🙂

 • Jordgubben skriver:

  1. 2009
  2. Min önskelampa från Flos 2097 i krom.

 • Lina skriver:

  1. De grundades 2009.
  2. På min önskelista står det Mon Amie assietter. Tycker de är supersnygga och perfekta till att äta paj på. Något som vi gör varje fredagskväll.

 • Carina skriver:

  Petite Friture grundades 2009.
  Jag skulle hemskt gärna vilja få taklampan Scheisse, den är både hejdlöst rolig och vansinnigt snygg och smakfull (namnet till trots)! Verkligen en talking point 😉

 • Sofia Sjögren skriver:

  1. 2009
  2. Porslinsfiguren "A mother’s embrace". Konstnärlig ömhet

 • Isabella Dahlgren Camacho skriver:

  År 2009!
  Alltså jag har kanske 200 favoritmarkerade produkter från royaldesign! Är inne på Josephsson minst 2 gånger varje vecka haha!
  En av favoriterna är Wallpaper Tidsskriftshållare från Rosendahl (Artikelnummer: 34500)

 • Susann skriver:

  1. 2009
  2. Påslakan och örngott från Canada Goose Home eftersom vi nyligen köpt en ny säng. Tack vare denna tävling hittade jag till er för mig helt okända webaffär. Insåg att ni har fördelaktiga priser på fina designvaror så här har ni nu värvat en ny kund.

 • Malin B skriver:

  1. Petite Friture grundades 2009.
  2. Asplunds vita skåp Snö med 30 cm djup. Skåp med det djupet växer inte på träd. Det är den enda möbeln som saknas i vår helrenoverade lägenhet!

 • Emma skriver:

  1. 2009.
  2. Snyggt och stilrent bord som dessutom är super praktiskt och tåligt när man har småbarn.jag önskar mig köksbordet Nordik Ovalt Matbord, vit/ek.

 • Eva johansson skriver:

  1. 2009
  2. En ny matservis – Swedish grace från Rörstrand. Ett nytt kök kräver en ny servis helt enkelt. En tidlös, snygg servis som passar både till vardags och fint.

 • Anki Andersson skriver:

  1.Petite Friture grundades så sent som 2009!
  2.Jag önskar mig denna härliga, fluffiga, underbara fjäderlampa till sovrummet! Vad passar bättre till ett ombonat duntäckeutrustat vilorum än fjäderlampan Eos X-Large Lampskärm 75 cm, Vit svalt sovrum än en lampa av fjädrar? *hjärtan i ögonen på den alltså*

 • Jeanette skriver:

  1: 2009
  2: att ni numera har fysiska butiker som i Karlstad att man kan klämma, känna och njuta runt innan man bestämmer sig. Favoriten just nu är allt som har med ljus att göra i den så grå/svarta vardagen denna period men främst de enkla och relativt billiga kastehelmi lyktorna från iittala.

 • 1. 2009
  2. Taklampan Kvist av Jonas Bohlin.Det är för mig en klassiker jag vill ska flytta in hos mig. Påminner om att hålla det mesta i livet enkelt. "Keep it simple"

 • Kicki skriver:

  1. År 2009
  2. Componibili förvaring 3, sovrummet saknar sin harmoni –
  när bok, glasögon o klocka inte har något att förvaras i.

 • Lina skriver:

  1. Petite Friture startades 2009.
  2. Överst på min lista till tomten står en annan produkt från Petite Friture som jag sneglat på ett tag – skärbrädan Etoile.

 • Johanna skriver:

  1 – 2009
  2 – flowerpot vit bordslampa, en klassiker som jag suktat efter väldigt väldigt länge…

 • Ann-Charlotte skriver:

  1. 2009
  2. En äng-vas från Klong står högst upp på listan.

 • cornelia skriver:

  1. År 2009
  2. Inget kan höja stämningen på både miljön och själen som ett underbart doftljus. Därför önskar jag mig ett Voluspa doftljus (Crisp champagne) i julklapp. En underbar present som uppskattas av många.

 • Lisette skriver:

  1: 2009
  2: Pretoria – Hög blomkruka är min favorit! Skulle göra sig snygg i vårt badrumsfönster!

 • Charlott skriver:

  1) 2009
  2) Artisan KitchenAid (Pistage)

 • Maria skriver:

  1. 2009
  2. På min önskelista finns en Liljan ljusstake från Skultuna som jag vet finns att köpa på RoyalDesign.se

 • Frida skriver:

  1. 2009
  2. Vad kul att upptäcka Royal Design och dess stora utbud. ?Fann ju precis det som står högst upp på min önskelista nämligen de båda Gattolamporna (New Edition 2005) från Flos. Just love them!!!

 • Gisela skriver:

  1. 2009
  2. Eftersom både dottern och maken tjatar om en bluetooth-högtalarre (ja, jag vill också ha en) vill jag åtminstone se till att den är snygg och passar med inredningen. Jag har därför ögonen på en Addon T10, Orange.

 • Nicole V skriver:

  1) Petit friture grundades år 2009.
  2) Moire taklampa är sjukt fin, perfekt stilren och fräsch för min nya våning. Rätt belysning kan göra så mycket i en lägenhet. Har helt missat denna lampa, men den står utan tvekan högst upp på min önskelista nu.

 • julia skriver:

  svar: 2009
  Detta kanske låter klyschigt/eller typiskt, men det är denna lampa jag suktat efter mest från deras sida. Kort och gott för den är bland det vackraste ting jag sett!

 • Marianne skriver:

  1. 2009
  2. Lett! Denne: http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=64768 En designklassiker som fortjener heder og ære igjen. Praktisk, vakker og tidløs.

 • Annki Claesson skriver:

  Grundades 2009
  Drömmen som jag sparar till är Flos vägglampa som heter 265. Den är som en skulptur på väggen och jag hoppas att tomten också gillar den. Jag har varit snäll och älskar lampor!

 • Leona skriver:

  1. 2009
  2. Kaj Bojesens apa är väl ett självklart val för alla? För vem kan motstå den söta lilla figuren som ständigt dyker upp och viskar "adoptera mig"? Snart lilla apan, snart bor du hemma hos oss och blir beundrad av varenda gäst! <3

 • Andy skriver:

  1. 2009
  2.Behöver ännu mer belysning! En Gatto Piccolo av Flos har jag haft ögonen på länge. Kanske blir julklappen till mig själv i år 🙂

 • Lisa skriver:

  1. 2009
  2. Tablo Bord Stor, Vit! Jag behöver ett nytt soffbord och då får det gärna vara denna finfina variant!

 • Lisa skriver:

  1. 2009
  2. Tablo Bord Stor, Vit! Jag behöver ett nytt soffbord och då får det gärna vara denna finfina variant!

 • Lisa skriver:

  1. 2009
  2. Tablo Bord Stor, Vit! Jag behöver ett nytt soffbord och då får det gärna vara denna finfina variant!

 • Helena skriver:

  2009
  Önskar vacker lampa som lyser upp i vårt lite trista väder
  Skulle direkt beställa eos lampan prydd -med fluffig fjäder….

 • Anna R skriver:

  1. 2009
  2. En ugnsform från Swedish Grace i färgen snö
  passar fint i juletid med tö
  då får frestelsen en fin kostym
  till ljudet av julmusik på hög volym

 • Charlotte Håkansson skriver:

  1. 2009
  2. Jag har letat och letat och letat och plötsligt så fann jag det tidningsställ jag verkligen vill ha och det är tidningsstället spinta som står högt på årets önskelista. Är trött på all reklam som bara ligger och ser tråkigt ut. Dags för ändring tycker jag.

 • Jeanette skriver:

  Svar: 2009
  Högst upp på min lista står http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=122792 – vi får en liten i januari och det hade varit en dröm att sitta och amma i denna sköna fåtölj.

 • Jennie Andersson skriver:

  1. 2009
  2. En timer av Jacob Jensen. Den gamla gick i golvet och jag saknar den verkligen i min vardag. Snygg design samt bra och enkel funktion!

 • Cecilia Karlsson skriver:

  1. År 2009.
  2. Kay Boijesens apa i trä står alltid på min önskelista. Det är en riktig klassiker som jag en dag hoppas få.

 • Karolina skriver:

  1. 2009
  2. Det finns så mycket fint att man blir yr, men varför inte välja denna från Petit friture? Gästerna välkomnas av skenet från den sköna Moire, om kvällen när jag bjuder in till soiree. Om ljus i vinterns mörker vill jag be, och önskar mig en lampa från royaldesign.se

 • Stefan Joneström skriver:

  1. 2009
  2. Twiggy från Foscarini. ??
  https://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=87715

 • Adam skriver:

  1. 2009
  2. Högst upp på min egna önskelista står just nu
  Global knivset 5delar innehållande G2, G9, GS5(!!), GS11 & GS38.
  http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=9482
  Jag har så länge jag kan minnas drömt om att äga riktigt fina knivar. Jag älskar att laga mat och kan redan på måndag på jobbet sitta och tänka på vad för brakmiddag jag ska fixa till mig och sambon till helgen. Jag tittar på alla matprogram som går på TV, knarkar recept, läser massvis med mat-bloggar och ja, jag är en riktigt foodie. Min passion är alltså matlagning och min dröm har länge varit att äga riktigt bra saker att tillreda min mat med.
  Jag förstår att Royal Design är Sveriges största sida när det kommer till inredning, för dom har verkligen allt. Allt jag drömmer om hittar jag alltid på deras sida. Och jag tycker det är grymt creddigt av dom att ofta köra kampanjer, såsom på dessa -5% (även om jag fortfarande inte har råd med knivarna….)
  Men…..
  Skulle min sambo få reda på att min högsta dröm är att äga detta lyxiga knivset hade hon blivit mäkta irriterad. Vi har haft sjukt mycket utgifter, oväntade och jobbiga, senaste året och vi har fått prioritera bort mycket saker.
  En sak vi, läs min kära flickvän, velat byta ut hemma är vår soffa. När vi flyttat ihop hos henne flyttade inte bara jag utan även min hund in. Han är ganska, läs mycket stor, och gör lite små hyss ibland. Hennes soffa har han verkligen inte varit snäll mot och prio ett på vår lista hemma är just därför en ny soffa.
  Så jag får rätta mig själv, högst upp på min lista ifrån Royal Design är inte min drömknivar ifrån Global utan givetvis denna otroligt snygga soffa Le Grand Air, grå, ifrån decotique.
  http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=118784
  Nu har jag gjort rätt för mig. Hoppas på att få vinna denna tjusiga lampa att överraska damen med som plåster på såren för hur min hund skiter ner hemma 😉

 • Magnus Olausson skriver:

  1. 1. Petite Friture grundades 2009.
  2. Jag har super kallt hemma så jag släpar ut täcket till soffan varje dag som en jojo fram och tillbaka, så jag önskar mig Bloomingvilles fina pläd! (p.s. …jag har varit snäll och ätit min spenat varje vecka!)
  http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=120323

 • Louise skriver:

  1. 2009
  2. Överst på min (dröm)önskelista står en ph kotte eftersom att den är en fantastisk lampa och ett utmärkt exempel på lysande design. Den lyfter vilket rum som helst och och fyller en funktion såväl tänd som släckt. Drömma får man ju alltid. Särskilt i juletider.. 🙂

 • Annika skriver:

  1. 2009
  2. Jag önskar mig (sedan länge) den superfina mattan Björk, mörkgrå 300 x 200, från Design House Stockholm! Den snyggaste mattan jag sett och storleken är perfekt för vårt vardagsrum! Vi bor i Umeå, Björkarnas stad, så därför passar mattan extra bra hemma hos oss! 🙂

 • Anna G skriver:

  1. 2009
  2. Jag önskar mig allt som Carolina Gynning designat. Jag tycker att hon är en fantastisk kvinna som har så många starka och bra åsikter. Hon är en stor förebild, både som människa och konstnär!
  Min favoritprodukt i hennes kollektioner är Bleeding Barbie kuddfodral http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=101064

 • Nils Westerberg skriver:

  1. Petite Friture grundades år 2009.
  2. Iittalas Essence Rödvinsglas 4-Pack, för att det är de snyggaste vinglas som någonsin har producerats. Jag blir rofylld bara av att titta på dem. Tidlös, enkel och elegant design!

 • Katarina skriver:

  1.2009
  2. Jag önskar mig toppstjärna Johanne från Georg Jensen. Den är så fin och klassisk och ger julstämning till 1000%.

 • Angelica skriver:

  1)2009
  2) Dagens vinst Moire!! Har länge tyckt att det är en fin lampa som ger ett lite spännande intryck och härligt ljus som kommer underifrån!!

 • Nils skriver:

  1. 2009
  2. En stentvättat Fatboy som man kan mysa i hela julen

 • Emma L skriver:

  1. 2009
  2.Vita pastaskålar från Royal Doulton. Har av någon anledning en ljusblå sådan och den är helt underbar att äta pasta, sallad, grytor…ja vad som helst ur.. Hade velat ha ett set med vita som hade blivit fantastiskt snygga att duka med, och då de dessutom är underbara att äta ur. http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=56728

 • Inga-Maj Bjurbäck skriver:

  svar:år 2009
  nobelbesticken-ska någon gång köpa dem,vid skilsmässan fick min f.d man dem.saknar dem och ska köpa egen uppsättning så småningom

 • Emma S skriver:

  1. 2009!
  2. Åh, faktiskt precis lampan Moire ifrån Petite Friture! Har lurpassat på den under några månader nu och, framförallt den gråa. Den skulle ligga perfekt på vår höga byrå i sovrummet, hög mysfaktor alltså!

 • Thomas skriver:

  1. 2009
  2. Ja, det är ju bara att ta en titt på listan som redan innehåller mest saker från royaldesign. Ett vägg ur från rosendahl, stilrent och vackert.

 • Caroline skriver:

  1. 2009
  2. Jag önskar mig en stor EOS lampa till min sons barnrum som jag just nu håller på att inreda!

 • Maria persson skriver:

  1. 2009
  2. Den här lampan finns ju redan på önskelistan så jag säger just den här lampan från petit friture!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *