Annons

1 december – Dagens lucka i julkalendern

Den första luckan presenteras i samarbete med en av Sveriges största och äldsta inredningsbutiker, som grundades redan 1898! Svenssons i Lammhult och Louis Poulsen har tillsammans lagt en fin AJ- bordslampa i potten samt ett presentkort värt 3000 kr att handla för i Svenssons butiker. Lampan är formgiven av Arne Jacobsen och finns i ett flertal olika färger. Vinnaren får själv välja vilken som ska komma i paketet under granen i jul. Svenssons har haft passion för kvalitets-och designmöbler i original över tre decennnier och idag har de webbshop och kan följas såväl på Instagram som på Facebook. Nu vill de gärna ha din hjälp med hur de kan utveckla sitt sortiment ännu litet till. För att delta i dagens lucka ska du svara på följande två frågor i kommentarsfältet, inom 24 timmar. Lycka till!
 

1) Ge oss dina bästa belysningstips för att skapa stämning? 
2) Vilket sortiment saknar du på svenssons.se? Motivera kort. 

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Helena som svarade 2014-12-01 kl 23:12:20.  Hör av dig med din adress så ser vi till att vinsten kommer dig tillhanda inom kort!

*Tävlingen pågår tom 2/12 kl. 09.00 Vinnaren utses av Svenssons. Juryns beslut kan ej överklagas. En lampa och ett presentkort ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Kategorier:

Kommentarer

 • Frida skriver:

  1: jag älskar att släcka ner, tända ljus runt om i lägenheten och en stor kopp the. Det behöver inte vara så avancerat 🙂
  2. Jag saknar " fine little day" men sortimentet och utbudet på sidan var mega bra redan. Tack för tipset!

 • Anna Viktorsson skriver:

  1. Punktbelysning! Bort med skarpa takarmaturer och låt alla rum få noga placerade smålampor på flera ställen som kan tändas för olika behov.
  2. "Månadens inredningsklipp", några av personalen utvalda produkter till bra pris som är rätt just nu. Lite som en plocksida i ett magasin.

 • Nina skriver:

  Ibland kan det kännas lite för mörkt med bara levande ljus. Dimra en allmänbelysning i taket samtidigt och ljusnivån blir helt perfekt.
  Jag saknar unga nya svenska formgivare. Det kommer hela tiden enormt begåvade formgivare som inte alltid har det så lätt att komma fram på designhimlen. Att få visa upp sina produkter på en av de största inredningssidorna ger dem chansen till en snabbare etablering.

 • Lisa Ericsson skriver:

  1)jag gillar att belysa saker på väggarna. Sätt upp skenor i taket, och rikta spottar på oväntade ställen! Det kan vara tavlor, en hylla eller en koposition av saker.
  2) Jag skulle gärna se ett bredare utbud av posters, vilket är ett billigt och bra sätt att förändra sin inredning med. Kanske ett samarbete med de formgivare som Nordic design collective samarbetar med..? För övrigt är jag mycket nöjd, och imponerad av ert breda utbud!

 • 1. Det klassiska rådet är alltid gångbart – blanda riktat ljus och allmänbelysning på olika höjder för att få till en bra balans i rummet och ljus för olika typer av behov. Elektriskt ljus i all ära – det som skapar stämning i decembertid är framförallt det brinnande ljuset. Köp alltid riktiga stearinljus och sätt fram en grupp blandade ljusstakar för att skapa ett blickfång på bordet.
  2. Sortimentet är fint, men måhända lite anonymt då designklassikerna numera finns på många ställen. Kanske tid att utveckla den lokala profilen lite till – förvalta det småländska arvet – och ta in lite handplockat hantverk från trakten? Kanske ta fram några egna produkter i samarbete med lokala förmågor? Det vore en möjlighet att förvalta varumärket Svenssons ett steg till och att skilja ut sig från de många ställen som har ett liknande sortiment i dag.

 • Madeleine skriver:

  1. Att tänka på att inte skjuta upp lamporna i ett hörn utan att låta de lysa upp där man faktiskt är.
  2. Saknade lite olika saker men jag går alltid igång på köksprylar. Och mer saker med accentfärger. Nu var det mycket sobert svart och vitt.

 • Lisa skriver:

  1. Jag släcker taklamporna och skapar små öar av ljus runt om i huset istället, det blir oerhört mysigt såhär i vintertid!
  2. Jag saknar en kategori för barnrum med tips på möbler och inredning för den yngre generationen. Sortimentet finns redan men skulle kunna grupperas och visas på ett tydligare sätt!

 • Hanna J skriver:

  1: Dimmer på alla lampor. Min snälla pappa har just nu fått uppdraget att installera dimmer på ett par bordslampor.
  2. Jag skulle gärna vilja att Svenssons utökade sitt sortiment med ny-gamla Sibast furniture. Deras nylansering av stolen Nr 8 är en fantastisk familjehistoria och en strålande ersättning till omåttligt populära Wegner.

 • Gisela Prytz Isgren skriver:

  1. En tänd brasa i skymningen behöver nog ingen mer motivering, säger väl allt 😉
  2. Tryck av Lovisa Burfitt saknar jag.

 • Anne skriver:

  1. Levande ljus är inte min melodi ("Bränd katt luktar illa", gammalt djungelordspråk…) så jag vill gärna ha smålampor som man kan ställa lite här och där istället. Helst med batteri eller mycket lite sladd – sladdar förtar verkligen all mysstämning och jag vill inte bara ha lampor i hörnen… Varmt och fint ljus som lyser upp lagom mycket, och på rätt ställen – det är väl målet…
  2. Som småbarnsförälder skulle jag gärna se lite mer barnrumsmöbler och detaljer.

 • Sofia skriver:

  Bästa belysningstips är att ovanpå högra bokhyllor och skåp ha små lampor som nödvändigtvis inte syns så mycket för att få ljus på höjden, mycket mysigare än taklampor!
  Jag saknar mer snygg förvaring, boxar,tvättkorgar, papperskorgar och framför allt snygg miljösorteringskärl. Det sista ligger i tiden och det vore kul med annat än vita/svarta plastbackar eller papperspåsar som lätt blir föremål för denna typ av förvaring 🙂

 • Emma A skriver:

  1. Många smålampor (här följer jag ännu inte mitt eget tips, men det är ju därför jag behöver den här vinsten! :). Och ljusslingor, man kan aldrig få för många ljusslingor (och de kan sitta uppe året runt!)
  2. Jag vill gärna se fler barnmöbler! Vet att det finns lite, men jag skulle vilja se en hel kategori som också innefattade spjälsängar, växasängar, våningssängar, fler mattor och posters, fler förvaringsmöbler… etc. Vore toppen!

 • Charlotta skriver:

  1. Tända ljus! No more, no less.
  2. Fler barnrumsprylar hade varit fint! Och kanske utöka Svenssons egna produktserie?

 • Isabella skriver:

  1. Många olika ljuskällor – dimbar punktbelysning! Vill också slå ett slag för att använda ljusslingor i inredningen året runt.
  2. Worksteads fina lampor skulle vara toppen om du fanns på Svenssons! Även nederländska Ay Illuminate skulle passa fint i utbudet.

 • Camilla skriver:

  Punktbelysning med dimmer är a och o. Att lysa upp små mörka vrån i hemmet kan göra att hemmet både känns större, luftigare och mer hemtrevligt när mörkret tränger sig på.
  Sortimentet tycker jag är bra, finns många klassiker och även blandat med nya förmågor. Dock tycker jag att man kanske kan lyfta fram en "månadens" inredningsdetalj eller möbel och kanske skapa en inspirationsbild för att visa upp skönheter i en miljö. Ibland kan man falla för något ensamt på bild med inte riktigt se det i en miljö.

 • Lisa K skriver:

  1. Olika typer av belysning! Kombinera bra takbelysning med punktbelysning, levande ljus och ljusslinga på balkongen. Och sätt om möjligt dimmer på alla taklampor, då har du alltid rätt stämning.
  2. Jag älskar Butiksfynd och Aktuella kampanjer och tycker att ni alltid har en fräsch och snyggt fotograferad hemsida. Kanske kan ni återskapa känslan man får när man går in i era butiker, där man kan finna tips på hur man kan kombinera möbelklassiker med varandra? Jag går alltid ut ur butiken full med inspiration, och ganska ofta dyker mobilkameran upp där inne i butiken.

 • Huong Bui skriver:

  1) Riktat med dämpad belysning i hörnen och sedan lite levande ljus här och där men mest i mitten, skapar en otroligt effektfull stämning.
  2) skulle gärna se att ni själva ger tips och råd, eller visar med bilder för att ge inspiration till oss kunder på hur man på ett smart och snyggt sätt kan inreda med era produkter

 • Maria skriver:

  1. Bästa tipset är många mindre lampor, med varmt ljus, på olika höjder. Gärna punktbelysa favoriterna i rummet! Dimmer är ett måste på takbelysningen, den tar lätt över annars.
  2. Mindre hantverkare och deras alster. Kanske erbjuda "veckans hantverkare" och denne finns bara till försäljning just den veckan. Sedan kan man ta tillbaka de som haft mest framgång och de får bli ordinarie sortiment…

 • Josefin skriver:

  1. Bästa stämningsbelysningen såhär vid advent är stjärnor i fönstren och levande ljus på bordet.
  2. Jag skulle önska mer ekologiska/hållbara produkter, gärna under en egen kategori för att enkelt hitta dem.

 • Anna skriver:

  Jag älskar lampor och tycker det är fint att blanda gammalt och nytt! Jobba med punktbelysning jag tänker lamporna som hemmets smycken.
  Jag är egentligen jättenöjd med Svenssons sortiment men tycker att det vore kul om de plockade upp en designer i taget och hade ett utökat sortiment under en period! Som en extragrej!

 • Louise skriver:

  1. Mycket punktbelysning och bra takbelysning med dimmerfunktion så att man lätt kan ändra efter stämning. Gärna blanda gammalt och nytt, design och billigare vintage lampor.
  2. Kunna ha en moodboard funktion så man lätt kan se vad som passar ihop.

 • Emelie skriver:

  1. Att sikta in sig på punktbelysning istället för allmänbelysning är ju nog så sant, men om man är det minsta inredningsintresserad har man väl hört det till leda. Jag vill därför lägga till tavelbelysning, som jag själv tycker kan vara svårt att få till men som när det väl går gör såå mycket för rummet. Dessutom slår jag ett slag för ljuslampetter som är snygga både tända som släckta.
  2. Svenssons associerar jag med designklassiker, vilka för mig tenderar att vara sällanköp. Jag hade gärna sett ett större utbud av prints, som är något jag ofta både surfar efter och köper på nätet. Om det ofta hade funnits nya prints på hemsidan hade jag tittat in mer regelbundet (designklassiker vet man ju liksom redan hur de ser ut) och nog också oftare lockats till köp…

 • Inger Svensson skriver:

  Jag tänder stearinljus på många platser i rummet och därefter använder jag min dimmer för att få perfekt mysigt ljus i rummet.
  Svenssons har det mesta som jag kan önska mig, men jag skulle vilja ha en modernare "kristallkrona". Det är så vackert när ljuset reflekteras i prismorna.

 • Hanna skriver:

  1. Att lägga en extra tanke vid vilka olika glödlampor och ljuskällor man använder gör mycket för den totala stämningen i rummet.
  2. Tycker Svenssons i Lamhult har ett lyckat sortiment. Men måste jag säga nåt jag saknar och vill se mer av så är det posters och tavlor.

 • Anna Hybrant skriver:

  Hej!
  Vilket fantastiskt pris!
  1. Mitt tips är att ha flera ljuskällor, i fönster, på bänkar & skänkar och även golvlampor.
  Utöver detta tycker jag det är praktiskt med allmänbelysning, även fast jag bara tänder den när jag städar…
  Dimmer är en bra uppfinning, jag använder dimmer till alla mina lampor. Då kan jag anpassa ljuset efter behov och stämning.
  Så, många ljuskällor av olika slag med dimmer på samtliga är mitt belysningstips!
  2. Jag hade gärna sett att Svenssons tog in Hays sortiment. Tror det hadde varit ett fint komplement till rådande sortiment.
  Jag hade även sett fler produkter från House Doctor, som gör prisvärda tingest att kombinera sina tidlösa moderna klassiker med.
  Det hade även varit roligt att se ett limiterat sortiment som kunde bytas ut ofta. Det hade gjort hemsidan vital och extra spännande att besöka mer ofta.
  Allt gott!
  Hälsningar
  Anna

 • Eva Persson skriver:

  1) Mysbelysning är enkelt för mig, några få lampor, många ljus och sedan tända en brasa (för jag har lyxen att ha en braskamin.
  2) Böcker som finns om kända formgivare och om möbler.

 • 1. Punktbelysning på väl valda platser.
  2. Ett bredare barnsortement vore trevligt

 • ulla gustafsson skriver:

  1)För att få en fin stämning i rummet behövs många ljuspunkter (minst 5). En allmänbelysning kan vara bra att ha när man ska städa en mörk kväll men sedan kommer det roliga att fördela dessa olika punkter, högt och lågt i olika delar av rummet. Gör underverk.
  2)Jag älskar Svenssons i Lammhult och måste dit då och då men jag skulle vilja bli mer överraskad. Alla fina designprylar och möbler som jag vill ha finns där. Det jag saknar är lite personlighet. Prylar som jag inte hittar överallt och hela tiden. Jag vill att mitt hem ska vara speciellt och personligt.

 • Emma skriver:

  1. Många, små ljuskällor runt om i hemmet, med ganska svag ljusstyrka i varje.
  2. Jag hade uppskattat fina prylar för hemmakontoret av fin kvalitet.

 • Aniika skriver:

  1. Variera ljuskällorna! Nu i jultider finns det inget bättre än att komma in i ett hem med olika typer av ljuskällor. Dessa kan varieras i det oändliga efter säsong, det viktigaste för mig är att det sker en variation i ljusstyrka, form och höjdplacering.
  2. Jag letar just nu med ljus och lykta efter gardiner, och hade därför gärna sett ett välsorterat utbud med gardiner i sortimentet. Inte överdrivet många, men i vart fall några stycken olika att välja på!

 • Rebecka Karlsson skriver:

  1. Jag tycker inte man ska vara rädd för att ha lampor med färgat glas, de skapar direkt en mysig stämning.
  2. Jag saknar en kategori med barnrums inspiration, och få med möbler och inredning som kan växa med barnet och tips på detta.

 • KarinM skriver:

  1. Blandade ljusvarianter är mitt bästa tips, smålampor med dimmers, ljusslingor och levande ljus för bästa mys!
  2. Letar alltid efter fint papperssortiment, inslagspapper, fina små kort/vykort, planscher osv.

 • Jenny skriver:

  1. Belysning är något som jag tycker man ska investera i. Fina lampor som håller stilen hela livet ut. Belys mörka hörn, dimra ner och många vackra ljuslyktor.
  2. Tips på andra artiklar som passar med den artikel jag valt att titta på.

 • Cilla skriver:

  1.Vi har nyligen byggt nytt och valde att sätta dimmer överallt. Kostade lite extra men det var verkligen värt det. Så dimmer är mitt bästa tips! Överallt!
  2. Saknar att se en "topplista" på dem mest sålda eller klickade produkterna.

 • Caroline skriver:

  1) Dimmers! På varenda lampa, i varje rum. Det gör så mycket att kunna dimmra upp eller ner efter behov.
  2) Jag tror Svenssons ska satsa på att bli mer unika. Just nu känns det väldigt likt de andra stora inredningswebshoparna.

 • Madeleine skriver:

  1. Sätt belysning på olika nivåer. Alla armaturer behöver inte synas och alla kanske inte behöver vara igång samtidigt utan beroende på dagsljus och tid på dygnet kan olika lampor få jobba. Glöm inte läslampan (Jag behöver den här vinsten!!!) i mysljuset!
  2. Jag skulle önska att det fanns ett större utbud för tonårsrummet i en rimlig prisklass. Stora barn/små vuxna som också vill ha det snyggt omkring sig men som kanske ångrar sig lite oftare… 🙂 Det hade ju vart jätteintressant med nya designers eller samarbeten som kanske inte förväntas finnas i sortimentet de närmsta 20 åren men som håller en hög kvalitet och ett samtida uttryck.

 • Maria skriver:

  1. Släck taklamporna och jobba med lampor i fönster, på bord och ovanför tavlor. Välj rätt styrka i glödlamporna, starkt där man ska läsa och svagt där det ska vara mysigt!
  2. Textilier! Metervara!

 • Emma skriver:

  1. Mitt tips är att ha många smålampor, gärna i lite mjukt sken. Rikta lamporna mot vägg/upp i taket. Att kunna dimra lamporna höjer även det mysfaktorn.
  2. Tycker ni har ett fint sortiment! Saknar dock lite mer inredningsdetaljer och möbler för barn. Tycker om att köpa designklassiker som håller i längden även för de små!

 • Marja skriver:

  1. ljusslingor som långa girlanger i fönstret. Sätt inte bara en, utan peppra med 3 eller 5 stycken. som hänger längs med gardiner, eller om man inte har gardiner längs med fönsterfodret.
  2.Jag saknar satsning på det okonventionella. En popupbutik i butiken. Inbjudna nya designers skulle även sprida lite glans över Lammhults.

 • Karolina skriver:

  Alltså…skulle jag vinna detta så kan jag lägga ner alla framtida julkalenderstävlingar. Det här är den PERFEKTA vinsten!!
  1. Att ha många ljuskällor – i olika höjd, storlek och styrka – är mitt bästa belysningstips. Samt levande ljus på vintern så klart. Dock så lever jag inte riktigt som jag lär så det här är verkligen den perfekta vinsten för mig.
  2. En leverantör som jag gärna skulle se hos Svenssons är Nemo Lighting, som bl a har fantastiskt fina lampor av Le Corbusier. I den fysiska butiken i Sthlm tycker jag att man skulle kunna satsa lite mer på accessoarsortimentet. Möbelplanen är fint uppbyggda och inspirerande, men accessoarsortimentet skulle både kunna utökas (ex Hay, plus att mycket fint finns på nätet som inte syns i den fysiska butiken) samt bjuda på mer inspirationstips i form av dukningar, etc. Jag tror definitivt att en satsning på detta skulle kunna leda till fler "impulsinköp" av inredningsaccessoarer 😉
  Mvh
  /den accessoarimpulsshoppande lampjunkien

 • Maria skriver:

  1) Mitt bästa tips för att skapa stämningsfull belysning är att välja lampor i material som ger ett varmt och vackert ljus. Hemma hos oss är trälampan Secto från Secto Design och pendeln Caravaggio i opalglas från Lightyears stora favoriter (bägge finns att köpa på Svenssons i Lammhult).
  2) Jag tycker att Svenssons i Lammhult har ett fantastiskt bra och varierat utbud, dock saknar jag ett av mina favoritmärken, danska HAY, som erbjuder god design till bra priser.

 • Anna Åhman skriver:

  1. För att skapa riktigt mysig stämning hemma är mitt bästa tips att släcka alla "avslöjande" taklampor och bara tända svagare mysbelysning. Gärna de där som ger ett med varmt sken, och som man (förhoppningsvis!) har utplacerade på ett antal spridda platser runt om i hemmet. Är det möjligt (d vs om man inte har huset fullt med pillriga småbarn)så hamnar ju sedan myskänslan direkt på max om man kompletterar med ett antal levande ljus som man placerar i en grupp tillsammans!
  Och för oss med pillriga småbarn fungerar faktiskt "fuskljus" med fladdrade sken som ett mycket bra substitut så länge "de pillriga" är vakna! 🙂
  2. Sortimentet är faktiskt mycket, mycket bra redan i dagsläget! Men då jag tillhör ovan nämnda kategori som "har hemmet fullt med pillriga småbarn" är väl kanske det jag skulle önska mig en komplettering av fina "fuskljus" av bra kvalité! De riktigt fina sorterna är inte alltid så lätta att hitta – och kunde man köpa sådana ljus från Svenssons så skulle man ju veta att de var värda att satsa på!

 • Louise O. skriver:

  1. levende lys giver en rigtig hyggelig stemning i de kolde vintermåneder
  2. "mest populære" som inspirationskategori..

 • Sofie Börjesson skriver:

  1. Vi behöver olika typer av ljuskällor för att förmedla en intressant ljussättning. När jag vill skapa stämning hemma tänder jag först en svag bordlampa någonstans i rummet. Därefter samlar jag ihop ett fång av blandade ljusstakar, som jag tänder upp med levande stearinljus. Levande ljuskällor har vi använt i urminnes tider och är något som aldrig kommer gå ur tiden. Ingen lampa i världen kommer kunna ersätta stämningen av ett levande ljus.
  2. Jag ser Svenssons som den möbelbutik som säljer tidlösa möbler som är hållbara på tid. Hade därför önskat mig kunna hitta mer "riktig" och hållbar konst i butikerna och på webben. Olika samarbeten med unga konstnärer, till rimliga priser tror jag skulle vara ett vinnande koncept. Konst behöver bli mer tillgänglig och många duktiga konstnärer skulle få en chans att nå ut till en bredare publik.

 • Stina skriver:

  Hej!
  1. Jag tycker att man ska ha mycket belysning, blandat mellan taklampor, bordslampor och golvlampor. Även spottar i tak. Allt ska helst vara dimbart för att man ska kunna anpassa efter årstid och vilken tid på dygnet det är samt vilket behov man har av belysning.
  2. ert sortiment är jättebra. Det jag saknar är att kunna köpa konst till en vettig peng och ändå lite unit. Så det skulle vara ett bra tillskott hos er tycker jag. Både som posters och på duk!

 • Alexandra skriver:

  1. Bästa belysningstipset som skapar stämning
  Att använda rätt lampsken och välja med omsorg är viktigt för rätt ljussättning. Sen kan stämnings sken tolkas olika. Det kan vara brasans sken, eller en fin ljusstake med levande ljus. Mitt tips är att blanda dem. Tänd mycket ljus och använd tända lampor runt om med dimmers till detta. Stämnings sken får gärna vara dovt men utan att bli mörkt.
  2. Vad saknar jag hos svenssons.se
  Jag tycker Svenssons har ett bra sortiment från blandade designers. Men något som är i ropet just nu och som många med mig letar efter är riktigt bra väggkonst. Fotokonst som sticker ut lite, eller samarbeten med kända litografer tror jag skulle förgylla sortimentet ytterligare. Allt samlat under ett tak. Gärna veckans tipslista med utvalda saker som toppar listorna i blogg/instagram världen. Det är oftast där man läser det först och sen börjar man söka dem…
  Hälsningar Alexandra

 • Anna H skriver:

  1. Med många olika öar av ljus, så att man kan tända och släacka efter behov och humör. Sen skadar det inte att själva lampan är snygg!
  2. Barninredning, både till små och större, gärna med ett bra miljötänk.

 • Sara skriver:

  1. Blanda olika typer av belysning. tak-, vägg-, golv- och bordslampor och ha dimmers på allt så att man kan öka/sänka belysningen efter behov och tillfälle. Det kan även vara bra att tänka på hur det naturliga ljuset faller och var man kan behöva förstärka extra. Gärna för många lampor än för få och förutom funktion så är de ju en utmärkt inredingsdetalj – värt att lägga en extra slant på!
  2. Jag tycker överlag att utbudet har alla kategorier man kan önska sig. Jag skulle gärna se att man utökade utbudet av fina posters samt att man kunde ta in HAY dk som ett varumärke. En inspirationssida är alltid kul och gärna en där man kan komma direkt till produkter man gillar i bilden.

 • Lisa skriver:

  1. Dov och varm punktbelysning kompletterat med massa levande ljus (och brasa om man har) som värmer alla rum i vår härligt mörka vintertid. Använd lampor med lägre effekt och välj lampor med varmt sken (gul och brandgul istället kallt vitt), placera dom både högt och lågt i rummet.
  2. Svensson har väldigt mycket! Något jag kan sakna dock är fler posters att pryda väggarna med. Jag har också rätt länge saknat fler inredningsbutiker som tar in tyger och säljer till meterpris.
  Bra start på julkalendern 🙂

 • Amanda Hörnfeldt skriver:

  1. Det klassiska gamla "punktbelysning" har fått en helt ny innebörd sen jag träffade min sambo som är allergisk mot takbelysningen. Mitt bästa tips är: skaffa dimmer till all takbelysning. Ha många olika ljuskällor i samma rum, för att slippa "städbelysningen-i-taket" på fredagskvällar 🙂
  2. Eftersom köket idag är en samlingsplats saknar jag ett utbud av SNYGGA köksprylar. Står grytor m.m framme hemma hos oss, och snygga sådana skulle helt klart höja köksinredningen till en ny nivå! 🙂

 • Saija skriver:

  Smålampor och tända ljus och har man tillgång till en brasa är ju det "grädden på moset"!
  I sortimentet skulle jag vilja se en kategori med "billiga" inredningsdetaljer

 • Linda skriver:

  1. För att skapa stämning så är det dimmer i kombination med levande ljus mitt bästa tips 🙂 Att kunna dimra sina lampor är guld värt!
  2. Med två småttingar hemma så kan man ju aldrig se sig mätt på barnrumsinredning så gärna mer sånt 🙂

 • Jeanette skriver:

  1. Bästa stämningsbelysningen är att skapa ett rum i rummet med hjälp av stearinljus och värmeljus där man har tänkt att vara, t.ex. på soffbordet. Sen ramar man in "rummet" med nedtonade ljuskällor från olika platser i rummet, t.ex. lampor i fönstret etc. Taklampan skulle jag i detta fallet släcka helt för att understryka att det ska umgås kring ljuskällan på soffbordet, och inte flackas omkring i rummet.
  2. Jag saknar ett sortiment för badrum utöver den kategori som finns under "inredning". Jag skulle gärna se snygga spegelskåp och stilren förvaring som lämpar sig för badrum.

 • Ann-Charlotte skriver:

  1. Alltså jag är egentligen helt fel person att ge tips om belysning. Min kära man gillar inte stearinljus (det blir varmt och är det doftljus så tycker han att de luktar för mycket) och vanlig belysning vill han alltid ha släckt (pga av dyra elräkningar). Men när han inte är hemma så tänder jag och barnen värmeljus och doftljus i hela lägenheten och bara myser. Jag älskar verkligen skenet i olika fina lyktor. Min favoritlykta är tom dixons etch.
  2. Det jag saknar hos Svenssons i lammhult är mer schysta affischer som antingen kan rama in eller sätta upp som dom är. Det är ett enkelt sätt att göra om hemma. Byta prints och ramar. Tips tips!

 • Sandra skriver:

  1. dimbar belysning och flera små lampor att lysa upp de fina saker som man vill se även om det är mörkt.
  2. Jag skulle vilja se GANs mattor i sortimentet. Men oxå mer barnmöbler.

 • Karin färnlög skriver:

  Mitt bästa tips är att ha en bra allmänbelysning kompletterad med punktbelysningar vid olika ställen i rummet. Ha glödlampor med mjukt sken, inte hårt blått sken, samt glödlampor i olika styrkor.
  Det mekaniska ljuset kompletteras med fördel med levande ljus nu i vår mörka årstid för att skapa stämning.
  Ta gärna in unga lovande designers i sortimentet för återväxten samt kunna erbjuda ett brett sortiment från designklassiker till morgondagens lysande designstjärnor.

 • Alex skriver:

  1. Mitt bästa belysningstips: Sätta en ljusslinga under skåp för att få en svävande effekt. Oväntat och snyggt. Kombinera detta med levande ljus och olika typer av punktbelysning för mysig stämning.
  2. Det skulle vara kul med en hörna för "nya" mindre möbel/inredningsdesigners ett exempel är Kajsa Cramers snygga keramik!

 • Kajsa Palmqvist skriver:

  1. Just nu är det stearinljus i massor (!),glöm inte att ha koll på dem bara! Såklart är alla adventsstjärnor och ljusstakar i fönsterna just nu en klar stämningshöjare.
  2. Lita mer konst/posters att ha på väggarna vore fint som en kategori!

 • Mirja skriver:

  1. Dolda Ljuslister under t ex hyllor ger både trevlig stämning och gör att man hittar saker.
  2. Större sortiment för barn, t ex posters/tavlor

 • Maria skriver:

  1. Dämpad belysning med dimmer, många små lampor i kombination med levande ljus ger en fin stämning så här års.
  2. Saknar en kategori med nya unga designers, skulle kanske kunna lyfta fram dem genom tillfälliga kollektioner/erbjudanden.

 • Malin B skriver:

  1. Dimmer i alla rum skapar rätt ljus vid varje tillfälle. Välj glödlampan omsorgsfullt och våga gå mot strömmen 🙂
  2. Jag saknar hörnmöbler, dold som öppen, som alternativ till den klassiska bokhyllan. Robust förvaring på hjul välkomnas också.

 • Camilla skriver:

  1. Jag ser lampor lika viktiga som vilken möbel som helst. De skapar stämning i rummet. Många ljuskällor med LED och dimmers!
  2. Mer barnrumsmöbler. (Gärna inspirerande bilder (kanske bildspel) där man kan se produkterna i sin rätta miljö).

 • Emma skriver:

  1. Punktbelysning is key! 4 punkter i ett rum att belysa kan göra mycket för mysfaktorn. Hemma hos oss tänder vi bara taklampan när vi ska städa, så här myser vi mest hela tiden i dessa mörka jule-tider! Sen såklart för att få det där lilla extra tänder vi levande ljus runt om i hemmet !
  2. Jag kikar ofta in på Svenssons.se och känner ofta att jag saknar inspirationsbilder. Kanske lägga upp instaföljares bilder på hemsidan som inspiration? Och kanske se över navigationen på hemsidan, sortera mera i rubrikerna. Men för att tal om sortimentet kan jag sakna lite väggdekoration. Men jag vill se sånt som inte de flesta andra inredningsfölsäljare har!

 • Nathalie skriver:

  1.Dimmer och stearinljus!! Ger en mysig stämning som man vill ha, särskilt såhär års!
  2. Tapeter! Saknar tapeter på svenssons.se, kan köpa så mycket annat till sitt hem. Jag tror att ni på svenssons skulle kunna skapa en riktigt bra mix av moderna/stilrena/snygga tapeter!

 • Sanna skriver:

  1. Det finns så otroligt mycket man kan göra med ljus för att få den rätta stämningen. Nu när julen snart är här är det allra mysigaste helt klart tända ljus, annars satsar jag gärna på punktbelysning så mycket det går.
  2. Saknar mer inspirationsbilder och barnmöbler. Hade varit trevlig att få se växter och trädgårdsinredning också.
  Kram Sanna

 • Andrea Dahlgren skriver:

  1. Min mamma läste en bok om feng shui någon gång under 90-talet, och lärde mig då att man ska placera ut en lampa i varje hörn. Det lever jag efter, och resultatet blir alltid väldigt mysigt. Mer hörnbelysning och mindre taklampor, helt enkelt!
  2. Jag tycker att Svenssons har en väldigt bra hemsida, men det hade varit roligt att se miljöbilder med saker från Svenssons sortiment. Om man hittar någon i miljöbilden man gillar skulle man lätt kunna klicka sig vidare till produktens sida och köpa den. Skulle kunna bli väldigt inspirerande!

 • Andrea Dahlgren skriver:

  1. Min mamma läste en bok om feng shui någon gång under 90-talet, och lärde mig då att man ska placera ut en lampa i varje hörn. Det lever jag efter, och resultatet blir alltid väldigt mysigt. Mer hörnbelysning och mindre taklampor, helt enkelt!
  2. Jag tycker att Svenssons har en väldigt bra hemsida, men det hade varit roligt att se miljöbilder med saker från Svenssons sortiment. Om man hittar någon i miljöbilden man gillar skulle man lätt kunna klicka sig vidare till produktens sida och köpa den. Skulle kunna bli väldigt inspirerande!

 • Anna skriver:

  Ho ho ho,
  1. Dimmer på lampor! Tak-, golv- och bordslampor gör att du kan justera ditt behov av ljus, förändra ditt rum och skapa den stämning du vill ha!
  2. Jag saknar olika former av väggdekorationer.
  Mvh Anna

 • Bodil skriver:

  1. More is more. Stylisternas eviga tips om minst åtta ljuskällor per rum är en bra riktlinje och lägg till en dimmer på alla lampor som det går. Sedan hörde jag någon klok människa som sa att "lampor är för hemmet som skor är för ens outfit". Mao satsa på lampor du verkligen tycker om. De är både pricken över i:et och det som kan sätta hela stilen. (Plus att de har en tendens att leva med i inredningen väldigt länge medans annat byts ut.)
  2. The Prezel Chair av George Nelson och Cherner Chair av Norman Cherner hade jag gärna sett hos Svenssons. Sedan tycker jag att det överlag är svårt att hitta tavlor/prints/posters med motiv som inte känns som en övergående trend. Så uppdraget att hitta de där tavlorna som kommer att bli framtidens designklassiker kan väl ni ta på er?

 • Janni skriver:

  1) Mitt bästa tips är att ha timer på mysbelysningen. Så lamporna startar själv och man slipper upptäcka att det är kolsvart när man kikar upp från skärmen efter en stunds bloggsurfande. Det är även trevligt att komma hem till ett hem ombonat av lite härlig belysning.
  2) Själva sortimentet är bra. Jag skulle gärna vilja ha möjligheten att söka produkter på teman. Exempelvis barnrum, smart förvarinng, färger eller stilar.

 • Hanna skriver:

  1.Jag satsar på att tända många olika smålampor i ett rum för att sprida ut ljuskällorna för att skapa ett behagligt ljus, när klockan slår kväll brukar jag släcka några av dem och ersätta med tända ljus.
  2. Jag saknar produkter och möbler från HAY i ert sortiment, annars tycker jag att det finns en bra bredd av det mesta.

 • Susanne skriver:

  1. Det gör jag med ljusslingor av olika slag.
  Gärna belysa kvistar, granris och att stoppa slingor i ljuslyktor. Ljus som går på batterier gillar jag.
  Bra såhär i jultider!
  2. Gardiner saknar jag på Svenssons.se
  Skulle jag gärna se på sidan.

 • Louise skriver:

  1. Att ha många olika punktbeysningar i ett rum, och med dimmer, viktigt! Ha dessa på lågt ljus och komplettera med mängder av levande ljus, så har du en mysig stämningshöjare.
  2.Jag hade gärna sett lite mer "bruksaccessoarer" som brickor, glasunderlägg osv. Det är svårt att få tag i klassiska och stilrena sådana idag.

 • nina berg skriver:

  1. Pungtbelysning på tavlor och fina föremål, dimmer på allt som går att dimma och levande ljus.
  2.Jag hade varit glad om ni kunde ta in en del av svenskt tenn sortiment.

 • Maria skriver:

  Hej hej!
  1. Mycket olika ljuskällor – blanda punktbelysning med spännande tak, golv och borsdlampor. Anpassa belysningen efter behovet. Tänk igenom vad just din familj gör i det rum som ska ljudsättas och arbeta utifrån det. Behövs det kanske någon lampa som man kan flytta runt? Behöver barnen lampor som de kan ha på golvet och som inte är så ömtåliga? Som sagt tänk igenom behovet. Våga också satsa på lite annorlunda lampor. Det finns så himla mycket spännande lampor idag.
  2. Jag skulle vilja ha mer småsaker. Jag tycker utbudet av inredningsdetaljer är för litet och lite för trist. Lite mer unika saker hade varit skoj. Nu är det bara produkter som finns överallt tycker jag. Kanske man kunde ta in lite vintage också. för att blanda upp med allt det nya. Mer inspirationsbilder och mer posters. Även här lite unika illustrationer. Kanske satsa på lokala förmågor?
  Håller tummarna! : )
  Kram Maria

 • Anna skriver:

  Hej,
  1. Dimmer – så du får ditt perfekta skimmer!
  Dimmer på alla lampor du har; tak-, golv-, vägg- och bordslampor gör att du kan förändra rummet efter dina olika behov.
  2. För att göra rummet komplett så vill jag ha olika former av saker att pryda väggarna med, och det saknar jag dagens sortiment. Så mer saker för väggarna!
  Mvh Anna

 • Anna Larson skriver:

  1. Mitt bästa tips är absolut att installera dimrar på alla lampor. På så sätt kan till och med taklampor bli mysbelysning.
  2. jag tycker det är roligt att se lite inspirationsbilder när jag shoppar inredning. Eller varför inte någon bloggare/ inredare som tipsar i sortimentet? Som småbarnsmamma hade jag även gärna sett ett barnsortiment!

 • Nina skriver:

  Vilken start på adventskalendern!
  För mig är det viktigt med en balans mellan en bra arbetsbelysning och en mer dämpad mysbelysning. Sedan är ju lampor i sig små konstverk som kan sätta stark prägel på rummet om de väljs med omsorg.
  En satsning på fler up-and-coming möbeldesigners. Kanske i form av lanseringshjälp.
  mvh Nina

 • Jeanette skriver:

  1. Stämningsbelysning tycker jag man skapar genom att dels belysa saker man tycker om, tex en tavla eller en snygg hörna. Använd dekorativa lampor som håller i längden, lampan ska vara en del av inredningen.
  2. På det stora hela tycker jag att ert sortiment är bra och väl avägt, jag kan önska något bredare sortiment under barnrum.

 • Marcus skriver:

  1. Mycket små ljuskällor. Personligen gillar jag golv- och bordslampor som skapar belysning för hela rummet. Med dimmer eller genom att rikta om lamporna skapas funktionellt ljus eller en härlig stämning. Det är just därför denna lampa från AJ är perfekt!
  2. Baserat på den kundkännedom och data som Svenssons i Lammhult har så skulle jag vilja se utförligare kundanpassning. T ex. i presenttips skulle jag vilja se specifika målgrupper. Köp som yngre män gjort blir presenttips för pojkvän eller män 20-30 osv. Denna data kan också utvecklas till att bli tips på andra köp, baserat på den kundgrupp man tillhör.

 • Johanna Walden skriver:

  Punktbelysning som går att dimma! Och belys inte bara tavlor utan bokhyllan, väggklockan etc.
  Saknar ett sortiment av vackra coffe table böcker / foto böcker som är fina att ha ligga framme.

 • Anja F skriver:

  1. Mange forskellige lamper og lyskilder giver et hyggeligt og rart lys som man samtidig kan regulere.
  2. Kendte ikke Svenssons i forvejen, men kan se at de har mange fine ting. Måske et lidt større udvalg under kategorien ’dekoration’..

 • Josefine skriver:

  1. Dimbara spottar i fönstersmygar gör susen, liksom lampor i hörnen av ett rum som förstorar rummet. Lampor på olika nivåer – golvlampor och bordslampor skapar också ett behagligt ljus. Framförallt flera olika ljuspunkter i ett rum!
  2. Jag saknar de fina möblerna från GAD – jag var övertygad om att man kunde köpa dem på Svenssons men ser nu att de inte har deras sortiment.

 • Jennifer Johansson skriver:

  1: Att mixa levande ljus samt accentbelysning i ett stilleben – vacker, klassiskt och modernt!
  2: Visa upp designstudenters arbeten! Låt designskolor, till exempel Art College, Konstfack osv, få visa upp sina egna verk en gång i månaden. Kanske utveckla det till någon form av tävling?
  Fingers crossed 🙂

 • Emily L skriver:

  1. Jag tycker att kombinationen med många olika ljuskällor och levande ljus ger en stämningsfull belysning.
  2. Ha tillfälliga utställningar i butikerna, kanske på månadsbasis med mindre kända svenska designers och formgivare. Sen hade det varit spännande om Svenssons vidareutvecklade sin konstavdelning med artprints och liknande så att den får ta mer plats i butikerna och online.

 • Elin skriver:

  1. Något jag ofta tycker att man glömmer bort gällande belysning är att ha det i olika höjder, både lågt och högt så att inte allt är på samma nivå som exempelvis fönsterbrädor/ bord. Sätt exempelvis Deisgn House Stockholms "Block lamp" nere på golvet för att få en ny ljuspunkt i rummet
  2. Jag skulle gärna ha lite mer inredningstips på deras hemsida där de tipsar om deras olika produkter uppsatta i exempelvis en lägenhet för att man lättare ska se de uppställda i en trevlig miljö.

 • 1) just nu använder vi inte levande ljus, eftersom vi har en busig ettåring hemma så nu är det många små ljuskällor som gäller.
  2) posters! 🙂

 • Christina K skriver:

  1: jag tycker att en lampa framför en spegel, tex på en skänk, ger en bra känsla.
  2: kanske en second hand för era mest populära designmöbler? Den gamla möbeln lämnas in och en ny köps…

 • Malin W skriver:

  1. Mitt bästa belysningstips är en kombination av punktbelysning och dimmer, på så sätt är det lätt att skapa rum i rummet med rätt typ av känsla.
  2. Jag saknar det riktigt riktigt coola och unika och skulle önska att ni fick med det lite "oväntade" elementet i er styling a miljöer i varuhuset. Det tror jag skulle lyfta er den sista nivån till något helt fantastiskt. Det skulle dessutom vara en stor hjälp för mig, tycker att det är svårt att skapa den sista spänningen i ett rum mellan grundstil och det riktigt coola.

 • 1: Mitt bästa tips är att kombinera mycket levande ljus med punktbelysning som går att dimra.
  2: Jag tycker Svenssons har ett brett och bra utbud av möbler och inredningsdetaljer, men något jag saknar när jag scrollar igenom sortimentet är inrednings- och designböcker. Hade gärna sett ett utbud av inspirerande och snygga "coffeetable books" i sortimentet.

 • Martina skriver:

  1. More is more. Fast inte så kraftigt ljus. Många ljuskällor. Sen även dimmers. Och spotar som lyser upp tavlor och bokhyllor. Sätt varmt lätt ljus på oväntade ställen; under trapp, överst på bokhylla, bakom sänggavel osv.
  2. Det känns väldigt rätt i tiden att erbjuda ekologiska inredningsdetaljer! Husgeråd, kuddar, tyger mm.

 • Lina skriver:

  1. Med en studentlägenhet där lamporna ingår och är monterade i taket är mitt bästa knep just nu värmeljus och stearinljus, i mängder. Tänder dem så fort det börjar skymma för att slippa ha tänt mina "strålkastar-taklampor". I nästa lägenhet där jag förhoppningsvis har mer att påverka själv så kommer jag satsa på så många olika ljuskäller som möjligt i samma rum plus dimmer. Att kunna variera ljuset från städning till en kväll framför tv eller med en bok. Att kunna anpassa ljuset och belysningen utifrån situation helt enkelt!
  2. Spontant ville jag skriva posters och inredningsdetaljer i form av små vaser och liknande. Men efter att ha funderat en stund så känns det helt fel om ni skulle satsa mer på sånt! För mig är Svenssons i Lammhult butiken där man köper designklassikerna, de dyra köper som man spanar in länge och även sparar till länge innan de får flytta hem till en. Så ta inte in saker som göra att ni förlorar er anda och ert fantastiska varumärke. Däremot hade jag gärna sett att ni utvecklar er hemsida mer och gärna mer någon inspirationssida och kanske låter olika personer visa upp hur era produkter ser ut hemma hos dem.

 • Pernilla skriver:

  1. All belysning ska ha funktion. Det bästa är att ha dimer på ALL belysning.
  2. Saknas? Inget saknas. Men om det ska vara nåt så skulle det vara roligt om företaget lyfter fram unga/nya designers.

 • Ulrika Lund skriver:

  Oj, vilket fint pris! Kan nog vara en av de snyggaste lamporna som finns!
  1. Mitt bästa beslysningstips är att inte snåla när man köper belysning. Genomtänkt design ger en helt annan känsla än billigare alternativ. Jag håller själv på att byta ut mina lampor allt eftersom och det gör underverk. Tänd sedan ett gäng stearinljus så är stämningen på topp.
  2. Jag saknar tyg i sortimentet och tror det borde bli succé att inkludera det. Inget hem är komplett utan tex gardiner. Sedan är det något väldigt kreativt med tygrullar som inspirerar.

 • Helena Lind skriver:

  1. Belysning överst på bokhyllan och över fönstret (under eller över gardinerna) skapar ett helt nytt rum! En helt fantastisk effekt får du av en vanlig "ljusorm" eller ljusslinga med små lampor som du helt enkelt lägger på översta hyllan. Eller fäst den i gardinstången eller över fönstret, helst dold för att få den indirekta effekten.
  3. Sortimentet på svenssons.se är fint och varierat. Men jag saknar verkligen inspirationsbilder! Möbler och prylar i vackra, gärna autentiska miljöer blandat med vintage och antikt. Vi är många som alltid söker inspiration, inte bara när vi planerar att köpa nytt.

 • Matilda skriver:

  Mitt bästa tips är att ta i med belysningen, speciellt så här års. Taklampa, golvlampa, bordslampa, ljusstakar och ljuslyktor! Gruppera och var inte rädd för att ta i, det skapar mysfaktor i hög grad.
  Jag hade önskat att Svenssons sålde affischer och fotokonst.

 • hedvig skriver:

  1. Julgransbelysning är den bästa stämningsbelysning som finns. När allt är mörkt och tyst och alla gått och lagt sig och man är ensam kvar uppe, och julgranen och ett levande ljus är det enda som lyser… Det blir inte mer stämningsbelysning än så!
  2. En liten shop in shop för nya, spännande designförmågor skulle komplettera sortimentet!

 • Anna J skriver:

  1. Undvik att ha en enda taklampa utan satsa på flera olika ljuskällor (gärna med dimmer) så du kan välja hur rummet ska belysas beroende på tillfälle. Kombinera med levande ljus för extra mys. Hittar du ingen bra skärm till lampan så var inte rädd för att bara köra en snygg större glödlampa istället.
  2. Det jag kan sakna är inspirationsbilder. Ibland är det väldigt svårt att kunna tänka sig hur en möbel, tavla etc. blir när du inte ser den i ett sammanhang. Finns det inspirationsbilder så tror jag att det blir lättare att ta till sig produkterna och därmed är vägen till köp mycket kortare!
  Skulle också kunna tänka mig att precis som ni har en avdelning som heter butiksfynd så kanske man kunde ha en second hand-avdelning? Allt behöver inte köpas nytt och bättre att saker kommer till användning än att de bara slängs pga nyköp.

 • Clara skriver:

  1. Ljusslingor är grymma om du vill skapa mysbelysning i barnrummet och där levande ljus inte alltid känns som det säkraste alternativet. Mysigt att skapa en speciell stämning när man ska läsa godnattsagor.
  2. Lite mer insperationssidor tycker jag saknas men annars inget i sortimentet

 • Elisabeth skriver:

  1) Något jag kan tipsa om som är mycket stämningsfullt hemma hos oss är att placera avlånga, svaga lysrör nere vid sockeln på skåp och garderober, men även under skåp och lister som är högre upp. Vi har det i vår långa hall och i köket och det är supermysigt! Att belysa trista skrymslen som området under en trappa gör också underverk, lika så att belysa tavlor och prydnadssaker i kombination med nedtonad takbelysning!
  2) Inredningsintresset har ökat stort de senaste åren samtidigt som inredningshjälp och inspirationskällor efterfrågas allt mer. Jag tror att en webbtjänst länkad till er site med inredningstips utifrån ert sortiment och med uppdateringar om trender skulle vara kanonbra för er! Ett samarbete med ett företag som erbjuder planeringsverktyg med möbler och inredningsdetaljer från ert sortiment skulle också hjälpa oss kunder.

 • Johanna Malmqvist skriver:

  1. Glödlampor med bra sken, särskilt lågeneriglamporna gäller det att få bra rätt färg från. Om skenet är fel spelar det ingen roll hur fin lämpan är.
  2. Är på jakt efter ett matbord i ek passande mina fina svarta trästolar, än har jag inte funnit det så för mig är det det som saknas:-). Gärna med metallunderrede, absolut med möjlighet till extraskiva.

 • SofieN skriver:

  1) Punktbelysning och dimmer. Ljuslyktor och ljusstakar för höga stearinljus blandat, variera färger efter årstid och stämning.
  2) Tycker det hade varit roligt med moodboards eller stylingtips, lite som IKEAs miljöer. Ett bredare utbud barnrumsinredning vore kul!

 • Elem skriver:

  1. Ljusslingor! Lätta att sätta upp och finns i stilar som fungerar året om. Använd tidsinställda strömbrytare och justera på- och av-tiderna efter årstiderna. Sätt på gardinstången hemma – istället för gardiner eller rentav bakom dem – det glimrar vackert genom tyget. Lägg dem bakom böckerna i bokhyllan och få indirekt mysbelysning.
  2. Ramar med olika passepartouter! Till planscher och egna fotografier. Det är ett enkelt sätt att skapa ett personligt hem – att sätta en personlig prägel på väggarna. Och fotografier har ju många av oss tusentals i dessa dagar…

 • Sofia Blandford skriver:

  1. Jag tycker att möjligheter att variera efter behov och stämning är viktigast när det gäller belysning.
  2. Jag skulle bli jätteglad om Svenssons i Lamhult kunde ta in SANTA&COLEs sortiment och framförallt lampan Cesta. Det är svårt att hitta lampan hos svenska återförsäljare och det känns så tryggt att handla hos er.

 • Lina skriver:

  1. Jag tycker om att ha flera olika små ljuskällor, blanda lampor med tända ljus och helst en brasa så känns det alltid mysigt. Att ha dimmer på lamporna är också något som hjälper väldigt mycket.
  2. Hade gärna sett att dom lyfter fram mindre designers som inte är så etablerade än, varför inte ha "månadens designer" och berätta lite om en ny designer och ta in hens produkter. Produkterna kan vara i sortimentet en kortare period och på så sätt kan Svenssons testa om det blir en hit och då ta in mer produkter på "heltid". Detta kan marknadsföras både på hemsidan och andra sociala media och i butik kan det vara en liten mini utställning när man kommer in i butiken.

 • Stina skriver:

  1) Lampor på olika nivåer i rummet, många lampor tenderar att hamna för högt upp.
  2) Affischer/planscher så att man även kan få något på väggen att vila ögat på. Svårt idag att hitta fina prisvärda planscher.

 • Benedikte skriver:

  1. Flera ljuskällor i olika höjder med dimmerfunktion skapar inbjudande känsla, helst i kombination med stearinljus – också i olika höjd. Att lysa upp hörn gör rummet större och mer ombonat. Om lamporna man valt även är vackra som blickfång i dagsljus är det ännu bättre…som just AJ-lampan som jag älskar!
  2. Miljövänliga möbler och inredningsdetaljer, gärna av mindre tillverkare i små serier skapar möjlighet för unika miljövänliga miljöer. Skulle också gärna se inspirationsbilder på olika rum – inte minst för ungdomar, och helst då killar!

 • Elisabeth skriver:

  1) Något jag kan tipsa om som är mycket stämningsfullt hemma hos oss är att placera avlånga, svaga lysrör nere vid sockeln på skåp och garderober, men även under skåp och lister som är högre upp. Vi har det i vår långa hall och i köket och det är supermysigt! Att belysa trista skrymslen som området under en trappa gör också underverk, lika så att belysa tavlor och prydnadssaker i kombination med nedtonad takbelysning!
  2) Inredningsintresset har ökat stort de senaste åren samtidigt som inredningshjälp och inspirationskällor efterfrågas allt mer. Jag tror att en webbtjänst länkad till er site med inredningstips utifrån ert sortiment och med uppdateringar om trender skulle vara kanonbra för er! Ett samarbete med ett företag som erbjuder planeringsverktyg med möbler och inredningsdetaljer från ert sortiment skulle också hjälpa oss kunder.

 • Tina Johansson skriver:

  Jag tycker att man behöver många ljuskällor i ett rum för att ljuset ska bli stämningsfullt. Låg styrka på lamporna, eller så köper man till en dimmer så kan man variera ljusstyrkan efter behov. Punktbelys gärna vackra saker hemma så att ögat dras dit direkt. Och mängder med stearinljus såklart. Hade gärna sett att Svenssons.se kunde ta in mer hantverk från mindre aktörer i sitt sortiment. Kanske i begränsad upplaga? Finns ett stort sug efter det unika och handgjorda. Plus att fler designers/hantverkare får en möjlighet att berika marknaden med unika produkter!

 • Elin skriver:

  1. Mina bästa tips är att välja flera mindre belysningskällor istället för få stora och att anpassa belysningen till behovet och syftet med ljuskällan. Dessutom är levande ljus ett måste under den mörka tiden av året, speciellt nu i juletid!
  2. Jag förknippar Svenssons med designklassiker och tycker därför inte att ni nödvändigtvis måste ta in allt för ny design i ert sortiment. Något jag saknar är dock varumärket Knoll, tex Diamond chair av Harry Bertoia.

 • Katja skriver:

  1: Att tänka på uppåtriktad belysning också, och belysning som är ligger lite lägre.
  2. Kanske inte vad jag saknar, men tycker att det är lite dumt att speglarna ligger i underkategorin "Hall". Bättre under "inredningsdetaljer" eller i egen kategori så man inte missar det.

 • Elisabeth skriver:

  1) Något jag kan tipsa om som är mycket stämningsfullt hemma hos oss är att placera avlånga, svaga lysrör nere vid sockeln på skåp och garderober, men även under skåp och lister som är högre upp. Vi har det i vår långa hall och i köket och det är supermysigt! Att belysa trista skrymslen som området under en trappa gör också underverk, lika så att belysa tavlor och prydnadssaker i kombination med nedtonad takbelysning!
  2) Inredningsintresset har ökat stort de senaste åren samtidigt som inredningshjälp och inspirationskällor efterfrågas allt mer. Jag tror att en webbtjänst länkad till er site med inredningstips utifrån ert sortiment och med uppdateringar om trender skulle vara kanonbra för er! Ett samarbete med ett företag som erbjuder planeringsverktyg med möbler och inredningsdetaljer från ert sortiment skulle också hjälpa oss kunder!

 • madelaine ladenvall skriver:

  Belysning i rummets hörn är viktigt och är ett enkelt sätt att få stämningsljus. Ljusslingor alt. höga golvljusstakar.
  Jag saknar textillärare Chatwall and Jonsson på Svenssons butiken. Härliga kuddar som passar ursnygga till Svenssons soffor.

 • Kristina wallsten skriver:

  1.Satsa på fler punktbelysande svagare ljuskällor till exempel i fönsterlampor, golvlampor samt dimmer i taklamporna. Väldigt trevligt även i badrum.
  2. Fler kuddar och filtar samt kanske fler leverantörer blåögd.a house doctor har mycket fint.

 • ToveB skriver:

  1. Bästa tipset = du behöver många fler lampor än du tror! Nöj dig inte med en taklampa, utan gå loss på annan typ av belysning vid bokhylla, tavlor, i fönster… Det ger rummet en helt annan karaktär och funktionalitet!
  2. Jag är ständigt på jakt efter något vackert att sätta på väggen. Utöka gröna ert sortiment av tavlor/posters. Själv är jag lite trött på alla prints med kartor och/eller bokstäver, utan längtar efter klassiska tavlor/etsningar/grafiska blad. Konst om något är ju designklassiker och borde rimma bra med Svenssons koncept!

 • Lina skriver:

  1. Dimma allmänbelysningen, tänd levande ljus och använd ljusstakar i varma färger eller metaller som reflekterar ljuset mjukt i rummet. På så vis skapas vackra ljuspunkter utan att det är för mörkt.
  2. Sortimentet på Svenssons.se är bra idag, många fina klassiker som jag gärna vill ha men det finns några saker som kan göra det till mer av en shoppingupplevelse.
  – Produktmässigt är det jag saknar barnmöbler, i viss mån hallmöbler och lite hantverk.
  -För att göra upplevelsen bättre och locka till fler köp tror jag på mer inspirationsbilder som inte bara visar hur möbler och detaljer kan användas, utan även proportionerna på produkten.
  – Jag skulle tycka att det vore roligt om Svenssons hade en produkt eller varugrupp från en mindre producent varje månad. Förslagsvis i samarbete med en mindre aktör på marknaden. På så vis kan Svenssons sälja från mindre aktörer och skapa uppmärksamhet kontinuerligt.
  Håller tummarna!
  Lina

 • Erica Hjelm skriver:

  1. Vi har ett stort uterum i anslutning till vardags- samt tv-rummet. Där ute har vi just nu slängt en ljusslinga runt de vinterförvarade olivträden sedan tänder vi ljus lite här och där i rummet, detta skapar stämning även inomhus när vi sitter och tittar ut!
  2. Jag skulle gärna vilja få in varumärket HAY.

 • Elisabeth skriver:

  1) Något jag kan tipsa om som är mycket stämningsfullt hemma hos oss är att placera avlånga, svaga lysrör nere vid sockeln på skåp och garderober, men även under skåp och lister som är högre upp. Vi har det i vår långa hall och i köket och det är supermysigt! Att belysa trista skrymslen som området under en trappa gör också underverk, lika så att belysa tavlor och prydnadssaker i kombination med nedtonad takbelysning!
  2) Inredningsintresset har ökat stort de senaste åren samtidigt som inredningshjälp och inspirationskällor efterfrågas allt mer. Jag tror att en webbtjänst länkad till er site med inredningstips utifrån ert sortiment och med uppdateringar om trender skulle vara kanonbra för er! Ett samarbete med ett företag som erbjuder planeringsverktyg med möbler och inredningsdetaljer från ert sortiment skulle också hjälpa oss kunder!

 • Maria Karlsson skriver:

  1. Jag tycker det är underskattat med lysrör, det finns flera smidiga användningsområden som skapar härlig stämning. Här hemma har vi lagt en bakom TV:n som ger ett härligt sken som ramar in TVn. Likaväl har vi en bakom sänggaveln som lyser upp mot vägen och ger ett mysigt inbjudande sken, perfekt för vintermyset nu i december 🙂
  2. Några temasidor skulle vara roligt! Se samma produkte användas på olika sätt i inredning då alla har olika stilar och det är då kul att se flera användningsområden. Både för saker man vill köpa såväl för att få idéer för saker man redan har hemma 🙂

 • Anna ivehag skriver:

  1. Jag älskar verkligen belysning! Rätt belysning i ett rum är À och O. För att få till de använder jag mig av många olika ljuskällor i ett rum. Alla är väl placerade och har ett syfte på ett eller annat sätt. Dimmer! De måste man ha.
  2. Jag personligen skulle tycka de vore roligt med lite yngre formgivare samt att ni valde ut era favoriter på sidan tex månadens belysning osv.

 • Margot skriver:

  Jag tycker att kristallkronans vackra ljus är undeskattat fler bord ha sådana.
  Jag tycker det vore roligt on Svenssons kunde ha lite limited edition projekt som bara finns i få exemplar och under en kortare tid.

 • Emma skriver:

  Varm punktbelysning med dimmer i kombination med många härliga värmeljus och en sprakande brasa skapar en härlig stämning i höstmörkret!
  Jag tycker att Svensson har ett riktigt bra sortiment men mer inspiration med inredningsförslag med deras möbler, tips och idéer skulle skapa en mer inspirerande webbshop!

 • Karolin Granat skriver:

  Hej!
  1. Med alla energilampor som vi använder för att miljön och ekonomin ska få sitt, ligger vår lägenhet i en ständig skymning. Vi hade därför behövt lite punktbelysning. Mitt bästa tips är att tänka på miljön samt tända ljus för stämningen skull.
  2. Jag saknar ett större utbud av grafiska posters och prints. Lätt tillgänglig konst som verkligen är i ropet. Kanske kan ni lyfta fram några av alla lokala designers och konstnärer. Lyfter vilken möbel och vilket rum som helst.
  Tack och hej!

 • Karin skriver:

  1. Många små ljuskällor, gärna lampor som ger färgat ljus. Detta tillsammans med ljusslingor och levande ljus fixar helt klart stämningen!
  2. Skulle gärna se lite mer posters i sortimentet.

 • Helena skriver:

  1. Stearinljus. Definitivt. Att släcka ner så mycket som möjligt och istället tända upp med vackra levande ljus. Och såklart även skenet av adventsljusstakar och stjärnor.
  2. Jag kan sakna de mindre etablerade designers. Svenssons har ett fantastiskt utbud men de nya och trendiga hade varit kul att hitta där.

 • Anna skriver:

  1. Absolut punktbelysning. Iofs är det ju ingen nyhet 🙂 Men ibland är det ju de gamla sanningarna som gäller!
  2. Jag saknar en kategori för barn – möbler som är lämpliga för barn, snygga posters och sånt

 • Anna W skriver:

  1. Stämningsbelysning tycker jag att man skapar bäst med dimrade lampor många tända ljus och gärna en brasa i öppna spisen.
  2. Jag saknar produkter från varumärket Hay i ert sortiment.
  Jag skulle även vilja att ni lade till kategorin inspiration. Där skulle jag vilja se miljöbilder med era fantastiska produkter.

 • Sofie Thunman skriver:

  1. Mitt bästa tips för bra belysning är att välja rätt glödlampa, det finns både varma och kalla ljustyper (som alla ger olika; gult, vitt, "blått" ljus osv) och att köpa en dimmer till de punktbelysningar man har, så att man kan anpassa ljusstyrka efter tillfälle. En snygg sladd till den belysningen man har gör sitt till också!
  2. Jag tycker att Svenssons har ett väldigt bra sortiment och jag älskar att slinka in i butiken vid Järntorget påväg hem från föreläsningarna i skolan. Om jag skulle nämna något jag saknar (vilket inte är mycket) så skulle det i så fall vara lite mindre designers ("up and coming"), ett exempel skulle kunna vara Stenhuggardottern som du tipsade om här på Trendenser för inte så länge sedan (http://www.stenhuggardottern.com). Några varumärke jag gärna sett hos Svenssons är Hay och Svenskt tenn.

 • Regina skriver:

  1. Tänk på vilken typ av glödlampa du använder, varmt eller kallt ljus kan göra så mycket. Och satsa på kvalitet, bra lampor ger bra ljus.
  2. Jag saknar GAD, annars är sortimentet jättebra.

 • Emma P skriver:

  1. Mina bästa belysningstips är att punktmarkera mer samt att använda dimmer på så mycket som möjligt för att kunna anpassa ljuset efter behov.
  2. Jag saknar bland annat Tom Dixon i erat sortiment med deras underbara ljuslyktor och doftljus från Byredo.

 • Erika skriver:

  Åh – det är min drömlampa!
  Mitt bästa belysningstips är dimmers. Det är det allra enklaste sättet att få en trevlig belysning utan alltför skarpt ljus, perfekt i vintertid så man kan ha flera ljuskällor samtidigt utan att det blir för mycket.
  Angående Svenssons sortiment tycker jag att det är helt fantastiskt – jag skulle kunna inreda hela mitt hem bara med saker därifrån. Men, om jag skulle föreslå ett tillägg är det följande: En "Hemmakontor"-kategori. Jag håller på att inreda en liten arbetshörna i mitt hem, och det är så otroligt svårt att hitta funktionella och snygga grejer! I min önske-kategori skulle det finnas ergonomiska men SNYGGA stolar som man ändå klarar att sitta i ett par timmar, snygga skrivbord samt roligare detaljer – lampor, snyggt kontorsmateriel som brevkorgar, pennställ, "desk organizers", gärna fina pappersvaror som skrivblock och notepads, förvaring och så vidare. Listan kan göras lång! Men jag tror att det är många som skulle uppskatta ett sådant urval och hjälp med att hitta ett mellanting mellan design och funktion – det kan inte vara bara jag som tycker att de flesta traditionella kontorsstolar är urfula 🙂

 • Annie skriver:

  1. Jag gillar smålampor och punktbelysning. Smålampor, lite beslyning i fönster, bokhyllor och en härlig golvlampa (har länge inväntat den rätta!!!) vid läsfåtöljen, mysigt oavsett om man faktiskt sitter i fåtöljen och läser eller bara går förbi….
  2. Jag skulle gärna se lite mer badrumssaker, handdukar från olika märken, tvålar, badrumssmattor mm.

 • Sarah skriver:

  1. Mitt bästa belysningstips är att utgå ifrån behovet på just den platsen eller det rummet. I detta fallet handlade det om att skapa stämning och då behöver man ju inte ha speciellt upplyst. Jobba hellre med punktbelysning eller dimbar belysning. Man kan också tänka på att köpa ljuskällor med varmare ske, dvs med lite gulare ljus. Och så självklart, levande ljus eller en brasa skapar ju alltid stämning, framförallt nu på hösten/vintern!
  2. Jag saknar produkter från ferm living. Jag tycker att deras inredningsprodukter skulle passa bra in i Svenssons sortiment med sina sobra färger och stilrena men ofta grafiska mönster.

 • Lina skriver:

  1. Många olika ljuskällor och att ha dimmer på i stort sett alla. Förutom i kök och badrum är det sällan man vill ha jättestarkt ljus på. Man vill ju fortfarande ha möjligheten under städning t ex. men att dimmra ner ljusen är mitt bästa stämningstips. Dimmer finns ju även för golv o bordslampor som man sätter i kontakten.
  2. Svenssons är en fantastisk butik med stort sortiment men varje gång jag är där så saknar jag produkter från Hay.

 • Johanna skriver:

  1, Dimmerfunktion och att alltid lägga till två ljuskällor mer än man först tänkt i ett rum är mina två bästa tips.
  2, Jag upplever att textilier ligger i tiden och skulle gärna se ett "Svenssonskt" urval av det bästa på marknaden vad det gäller tyg och metervara.

 • Helena N skriver:

  1. Riktig mysstämning uppnår man genom att blanda många olika typer av ljuskällor i ett rum. Olika typer av lampor (golv-, bords och vägglampor)i olika nivåer och ljusriktningar. Det skapar en ombonad känsla. Med hjälp av levande ljus på det så blir det mys-deluxe!
  2. Jag saknar ett större mattsortiment. Det finns så otroligt mycket snygga mattor på marknaden och jag saknar mer unika mattor i Svenssons sortiment.

 • Anna skriver:

  1.) Dimmer på lamporna, tycker det blir så skarpt ljus med taklampor på fullt spett. Så dimmers och sen punktbelysning på många ställen och sen använder jag rätt mycket ljus. Så blir det mysigt för mig 🙂
  2.) Som småbarnsmamma skulle jag gärna se ett större utbud av inredning till barnen. Ex märken som Ferm Living eller Kaj Bojesen som är både snyggt och roligt!

 • Elisabeth skriver:

  1) Något jag kan tipsa om som är mycket stämningsfullt hemma hos oss är att placera avlånga, svaga lysrör nere vid sockeln på skåp och garderober, men även under skåp och lister som är högre upp. Vi har det i vår långa hall och i köket och det är supermysigt! Att belysa trista skrymslen som området under en trappa gör också underverk, lika så att belysa tavlor och prydnadssaker i kombination med nedtonad takbelysning!
  2) Inredningsintresset har ökat stort de senaste åren samtidigt som inredningshjälp och inspirationskällor efterfrågas allt mer. Jag tror att en webbtjänst länkad till er site med inredningstips utifrån ert sortiment och med uppdateringar om trender skulle vara kanonbra för er! Ett samarbete med ett företag som erbjuder planeringsverktyg med möbler och inredningsdetaljer från ert sortiment skulle också hjälpa oss kunder!

 • Elisabeth skriver:

  1) Något jag kan tipsa om som är mycket stämningsfullt hemma hos oss är att placera avlånga, svaga lysrör nere vid sockeln på skåp och garderober, men även under skåp och lister som är högre upp. Vi har det i vår långa hall och i köket och det är supermysigt! Att belysa trista skrymslen som området under en trappa gör också underverk, lika så att belysa tavlor och prydnadssaker i kombination med nedtonad takbelysning!
  2) Inredningsintresset har ökat stort de senaste åren samtidigt som inredningshjälp och inspirationskällor efterfrågas allt mer. Jag tror att en webbtjänst länkad till er site med inredningstips utifrån ert sortiment och med uppdateringar om trender skulle vara kanonbra för er! Ett samarbete med ett företag som erbjuder planeringsverktyg med möbler och inredningsdetaljer från ert sortiment skulle också hjälpa oss kunder!

 • Fredrik skriver:

  1. För en mysig belysning krävs flera ljuspunkter med varmare färgtemperatur, gärna i närheten där man är och längre bort för att skapa ett djup. Belysning bör ha ett reglerbart ljus med dimmer och belysning får gärna blandas med levande ljus eller en brasa för en mer romantiskt stämning.
  2. Saknar prisvärda och snygga mattor från Linie design. Att Svenssons hörnsoffa inte finns med divan med olika benalternativ. Ett större tavelutbud, tänker framförallt på grafiska posters och fotografier. Sen en smidig och enkel betalning som tex. Klara erbjuder – så man slipper leta fram bankdosan vid spontana designköp 🙂

 • Joanna skriver:

  1. Belysning är bland det viktigaste för att vackert hem. Jag tycker om stämningsbelysning där många ljuskällor får agera. Levande ljus höjer mysfaktorn extra! 2. Jag saknar sortiment från Missoni Home.
  2.

 • Anna skriver:

  1: Jag gillar att blanda olika ljuskällor. Punktbelysning med mysbelysning. Gärna "osynliga" skenor blandat med fina designlampor. Och självklart dimbart!
  2: Jag skulle vilja ha månadens inspiration med lite erbjudanden. En inspirerande klickbar bild med fina produkter som är klickbara för att enkelt komma till produkterna 🙂

 • Maria skriver:

  1) Mitt bästa tips för en stämningsfull belysning är att satsa på lampor i material som ger ett mjukt, varmt och vackert ljus. Hemma hos oss är trälampan Secto från Secto Design och pendeln Caravaggio i opalglas från Lightyears stora favoriter (båda finns att köpa på Svenssons i Lammhult).
  2) Svenssons i Lammhult har ett fantastiskt och brett sortiment, men jag saknar ett av mina absoluta favoritmärken, Danska HAY, som erbjuder god design till ett bra pris.
  Håller tummarna för att just jag vinner detta finfina pris!!

 • Camilla skriver:

  1. Mitt bästa belysningstips är att utnyttja kontrasten mellan ljus och skugga. Genom att mixa stora och små ljuskällor, och variera ljusets riktning, höjd och styrka kan man skapa olika rum i rummet.
  2. Saknar Patrick Hartogs Cable Light, en lampserie som skulle vara ett alldeles ypperligt komplement till Svenssons redan befintliga.

 • Johanna Stenmann skriver:

  1. Magisk stämning blir det med många levande ljus samt dimrad punktbelysning.
  2. Jag gillar ert sortiment, och framförallt er service. Som exil-smålänning skulle jag uppskatta mer lokalt hantverk. Kan man tänka sig att ni går ihop med traktens hantverkare och gör ett "by Svenssons"? Mer kommersiellt så sakanr jag Hays produkter, prisvärda och de kommer ofta med produktnyheter.

 • Jessica skriver:

  1. Jag tycker ljussättning är ganska klurigt och eftersom det är så otroligt viktigt för att skapa stämning önskar jag att jag vore bättre på det… Det jag gillar är att använda dimmer så mycket det går, variera ljuskällorna och peka ut mysiga ställen med ljuset, på så sätt ser det mer inbjudande ut. Sen kör jag stenhårt med de nya "fuskljusen" med batteri, de lite dyrare ser verkligen bra ut nu och ger ett fantastiskt mysigt ljus!
  2. En kategori för "Barnrum" saknar jag, samt en "Bästsäljande". Sen hade jag gärna sett mer från Hay, House Doctor och Ferm Living.

 • Erika skriver:

  1. Adventsstjärnor i fönstren är bästa stämningsbelysningen. Övriga året så hängande lampor i fönstren i varmt ljus.
  2. Köksprylar som stekpannor, kastruller etc skulle jag gärna se en utökning av. Finns mkt snygga designvarianter att välja på idag.

 • Elin skriver:

  1. Många olika lampor att variera belysningen med, dimmers för att kunna anpassa styrkan och massvis med levande ljus för mysfaktorn.
  2. Svenssons har ett fint sortiment av deignklassiker, vore kul med en satsning på nya formgivare, morgondagens klassiker.

 • Ulrika N i Umeå skriver:

  1) Bästa ljustipset är många mindre lampor som lyser upp och ger rymd åt rummet Viktigast är att köpa rätt "glödlampor" som ger ett varmt sken och passar med varandra. En dimmer gör även underverk! Och så massor av tända ljus.
  2) Jag tycker det är svårt att hitta fina tavlor och posters till väggarna. Det skulle vara toppen om Svenssons kunde hjälpa mig med det. Gärna i limiterad utgåva som gör mitt hem lite mer unikt:)
  En glad firsta december till er alla!

 • Kajsa skriver:

  1)Många olika ljuskällor för att kunna skapa belysning efter behov. Bästa tips är att använda synliga rör till att fästa små lampor på som man kan ha som mys eller punktbelysning.
  2)Varför inte ta in Artecnicas Trianon Grand och Petit i sortimentet eller Boris Designstudios Rosary lamp. För att få lite spetts på lamp sortimentet.

 • Birgitta skriver:

  Ibland jag önskar att en lampa i varje rum skulle räcka,
  men endast en lampas ljus kan aldrig ett rum täcka.
  Så mitt tips är som alla andras,
  att låta ett rum av flera små lampors ljus bevandras.
  Men stämningshöjdare nummer ett är solstrålarnas egna ljus,
  även om de avslöjar dammkornen i mitt hus
  (Till mitt piano strålarna dock aldrig når,
  så en AJ-bordslampa en plats där gärna får!)
  2. Många lokala duktiga hantverkare och designers finns i vårt land
  tänk om någon av dem kunde få en plats i er röda rand.
  Kolla in till exempel designmarknaden i Göteborg eller Not quite i dalslandsskogen
  något därifrån skulle jag gärna önska i den småländska logen.

 • Maria skriver:

  1. Punktbelys växter. Supermysigt och ger ett välmöblerat intryck. Gärna buskiga golvväxter gör sig bra med mjuk belysning bredvid eller bakom.
  2. Ursprunksmärkning på råvarorna. Ibland är det avgörande för mig som kund vilken vara jag köper.

 • Rebecca Andersson skriver:

  1. Jag brukar satsa på det mest klassiska tipset och använda en blandning av allmänbelysning och punktbelysning i alla rum. På så sätt kan man ändra stämning och funktion väldigt enkelt. För att skapa riktigt mysig stämning släcker jag allmänbelysningen, låter några få punktbelysningar vara på men satsar framförallt på levande ljus.
  2. Jag tycker att Svenssons sortiment är bra och varierat. Däremot liknar det andra onlinebutiker då många har ungefär samma sortiment. Därför kanske man skulle försökt lyfta fram några mindre kända förmågor som inte slagit igenom ännu. Kanske genom samarbete med någon designskola eller lokala talanger.

 • Anna skriver:

  Vad många bra tips för belysning som redan inkommit! De flesta tips instämmer jag i, men kompletterar med följande: gå till en butik som är duktiga på belysning eller sök upp ansvarig för belysningsavdelningen. Personal som arbetar med lampor brukar vara jätteduktiga på att ge tips som passar just ditt hem och kan dessutom tipsa om vad för lampa du ska köpa och om du behöver komplettera med t ex dimmer, annan glödlampa, cool sladd eller vad det nu kan vara.
  A match made in heaven vore om Svenssons började sälja Norrgavels produkter (ni bor ju grannar i Lammhult, så samarbetet borde ju vara enkelt). Norrgavels produkter håller mkt hög kvalitet och Svenssons har lika hög kvalitet på sin service. Norrgavel har ingen webshop och få fysiska butiker, så jag kan bara se fördelar.
  Happy advent!

 • Alex skriver:

  1) Att kombinera flera olika ljuskällor. Dimbar takbelysning, kombinerat med mindre lampor och levande ljus.
  2) Tycker Svenssons i Lammhult har ett överlag mycket brett sortiment, men saknar Hay´s produkter, Ferm living och även Sebra bland barnprodukter. Fler varumärken i de olika sortimenten rent generellt hade varit bra! I övrig hade jag gärna sett inspiration på hållbar design och hur man handlar för att tänka långsiktikt.

 • Rebecka skriver:

  1. Levande ljus är alltid ett säkert kort, ett tips är att sätta upp en tavellist längs med tex en vägg eller en sänggavel och fylla denna med små värmeljus.
  2. Jag saknar ett större utbud av krukor/odlingslådor. Önskar att det fanns fler lösningar och produkter för inomhusodling, tex väggskenor i olika längder samt smidiga lösningar för bevattning av tex örter i krukor!

 • Eva Fridström skriver:

  1 mina bästa tips är nog att ha en belysning redan ute på huset .Det skapar myset hos mig med att känna mig välkommen till hemmet eller huset .Stämningsfullt och sagolikt att lysa upp en mörkt hus . 2 eftersom det finns så mycket fina kuddar så saknar jag gardin textiler .

 • Jessica skriver:

  1, Mitt bästa tips är en bra kombination av allmänbelysning och punktbelysning, gärna där spottar riktas mot väggarna för en fin belysning. Mitt jul-pynt i form av ljus detta året blev led-slingor i små burkar, superfint!
  2, Jag skulle gärna vilja se lite mer tryck/posters och grafisk konst etc på er hemsida, så man även kan dekorera väggarna i hemmet med varor från svenssons i lammhult. 🙂

 • Sofia Sjögren skriver:

  1. Fasadbeslyning. Har lyft mig många mörka norrlandskvällar, när jag är cykel-svettig och trött efter en arbetsdag. Och när man svänger in på gatan och ser hur fint och mysigt det sätter ljus på fasaden hemma.
  2. Ni kan ju det här med belysning. Är dock av åsikten att man kan bredda konceptet lite och kliva in på området för levande ljus; kanske göra något samarbete med Byredo?

 • Frida skriver:

  1: Mitt bästa belysningstips är att ha dimmer till belysningskällan. Det skapar ljus efter behov och humör och är mindre miljöbelastande.
  2: Sortimentet är så fint med alla dessa fantastiska klassiker, men jag skulle önska att få se inspirerande konstellationer av sortimentet. Exempelvis veckans "rum" där jag kan inspireras av kombinationer av allt från möbler, färg och texturer. Klassiker finns att få tag på många ställen nu, men att få se mer av Svenssons personlighet i kombinationer skulle göra det ännu roligare att få handla av er och ta del av er kultur.

 • Jenny skriver:

  1) Att ha dimmer i taket är nog mitt bästa tips! Vill man ha en myskväll är det bara att dimma ner och tända massa levande ljus därtill, vill man läsa/arbeta är det bara att öka ljuset osv. Att ha dimmer innebär heller inte att man ska skippa alla vackra lampor som kan hänga ovanför köksbord/soffbord samt punktbelysning som är A och O.
  2) Vad jag saknar i deras sortiment är tavlor och fler posters. Jag är själv på jakt efter det just nu och tycker mest att utbudet finns på internet, men att beställa en tavla över nätet känns riskabelt med tanke på att färgerna är otroligt viktiga då.

 • Sanne skriver:

  1. Mitt bästa belysningstips är att man bör dela in rummet i olika "områden" med olika typer av belysning och färger för att skapa "rum i rummet".
  2. Jag saknar fina textilier, och då gärna på metervara. Ett märke jag saknar annars är Chhatwal & jonsson. Prisvärda och snygga textilier.

 • Hanne skriver:

  1.Här hemma är det levande ljus i grupper och dimmer på övriga lampor dom gäller för att skapa den perfekta stämningen .
  2.Utöka barnrums sortimentet med flera designklassiker. Men även få lite tips och idéer om hur man inreder ett barnrum på ett praktiskt och snyggt sätt.

 • Anna skriver:

  1. Tänk att öppna ytterdörren och välkomnas hem av Louis Poulsen! Det vore en dröm att få ha AJ-lampan ståendes på skänken i hallen, på timer så den tänds strax innan vi kommer hem, och så lite skönt dimrat ljus. Jag är ganska nyinflyttad och har inte ordnat med all belysning än, och jag skulle behöva mer punktbelysning, t.ex. några klämspotar som sitter på vägghyllan och belyser mina stilleben med favoritsaker. Något som jag också drömmer om är Skultunas/Lara Bohincs ljuslyktor i mässing med genombrutet mönster, de är helt underbara. Jag kan bara föreställa mig de levande och vackra skuggorna de kastar när man tänder ljusen i dem.
  2. Jag skulle önska mer affischer (t.ex ”My Guide To” av David Ehrenstråhle) eller mer fotokonst. Och jag letar efter en lounge-stol/fåtölj och tycker ”Hee Lounge chair” från Hay skulle passa i ert sortiment. Matstolarna i samma serie är ju också fina. Klädhängaren Loop likaså. Chhatwall & Jonsson är en favorit när det gäller kuddar.

 • Maria skriver:

  1. Mitt tips är många ljuskällor i varje rum. Punktbelysning och allmänljus. Har man sedan dimmer och levande ljus så kan man förändra hela rummets karraktär genom att använda belysningen på olika sätt.
  2. Älskar utbudet hos Svenssons. Saknar kanske lite mer inspirations bilder och inredningsförslag.

 • Britta skriver:

  1. Att välja dimmer på hängande belysning över köksbord, arbetsbänkar och badrum ger dig valmöjlighet att anpassa fast belysning. Annars så gillar jag själv att möblera med punktbelysning så som golvlampor, mindre belysning på bord och i hyllor. Jag har även gömt ljusslingor bakom böcker i bokhyllan för att skapa stämning och mjukhet i rummen.
  2. Jag saknar ett kul och nytänkande elsortiment som är snyggt och smart för att ladda, koppla ihop och gömma fula sladdar för all typ av teknik i hemmet.

 • Anett S skriver:

  Lampor på golvet i mörka hörnen, som till exempel svagt lysande klot eller de fina lysande kaninerna tar bort mörka ytor och ger en fin stämning.
  "Månadens hantverkare eller designer" som får visa upp och sälja sitt konsthanverk skulle ge ett omväxlande och mjukare sortiment. Och när man byter vill folk se vem som kommer nästa månad, det skapar ett ökat intresse för hemsidan.

 • Marianne skriver:

  1) Det beste tipset er også det vanligste – å satse på flere og lunere lyskilder heller enn få store. Ha både lamper og levende lys. Jeg er også opptatt av lamper i forskjellige høyder, og har derfor en miks av bordlamper, taklamper og gulvlamper. Stikkordet er variasjon, for meg.
  2) Jeg følger mange innredningsblogger og stylister på Instagram, og jeg synes det er interessant at så mange har de samme plakatene (affischene). For eksempel Andy Warhol-sitatene eller fotografiene til Vee Speers. Eller David Ehrenstråhles bykart. Jeg synes det tyder på at for oss med litt minimalistisk smak – og gjerne en forkjærlighet for sort/hvitt – så er det lite å velge blant. Et større utvalg her tror jeg hadde vært kjempesmart. Ikke minst fordi plakater også er billigere, og da får dere folk til å handle små ting hos dere (lavere terskel for å handle billige ting) slik at de husker på dere når de skal investere i noe større.

 • Josefin L skriver:

  Dimmer, dimmer, dimmer! Mjuka sköna ljuskällor istället för hårda kalla lysrör.
  Jag är ett stort fan av HAYs produkter och möbler och skulle gärna se deras sortiment hos er.

 • Nini Tjäder skriver:

  1. Belysning för att skapa stämning: punktbelysning i kombination med dimmers där det är befogat. Samt stearinljus, ljuslyktor i grupper eller ensamma.
  2. Saknat i sortimentet? Ingenting egentligen eftersom sortimentet är stort och välsorterat. MEN en avdelning med hemmakontorets möbler och tillbehör som bords, bekväma stolar, fiffiga förvaringslösningar och annat smått man kan tnka sig ha på skrivbordet.

 • Emelie skriver:

  1) Jag gillar att ha många olika lampor, med många olika slags sken.Någon starkare i taket som man helst ska kunna dimmra. Och sedan någon golvlampa och fönsterlampa. Sedan tycker jag om ljusslingor, som ger ett mycket mysigt sken. Den kan man hänga i ett hörn eller fästa på någon hylla eller bara lägga på ett skåp?!
  2) Det jag kan sakna på svensson.se är en kategori med snygg inredning för barn då jag har 2 stycken grabbar själv. Det är något jag kan sakna på alla inredningssidor. Det finns oftast bara någon enstaka möbel för barn. Jag skulle vilja se snygga stilrena möbler och inredning till barnrum.

 • Angelica J. skriver:

  1.)Jag skulle vilja säga att man ska ha belysning för alla tillfällen. Dels ska man kunna tända upp om man tex vill städa och kunna se ordentligt, för att skapa mysstäming så ska man ha dimmer på alla lampor kombinerat med levande ljus.
  Puntpelysning på saker i ens hem som man vill "ögat ska falla" på är också en viktig sak för att ge ett mer levande intryck samt att all belysning inte behöver komma uppifrån! En annan sak som är viktig med själva belysningen är ju just själva designen av lampan!! Den ska självklart vara vacker att titta på och skapa skuggor som ger ett levande ljus och hem!!
  2)Är det något som männikskor saknar så är det något som är unikt att hänga på väggrna, tyvärr är ofta sådan konst väldigt dyr och därför tycker jag att Svensson ska satsa på ett samarbete med kostnärer som inte är så etablerade ännu och sälja deras tavor/posters. På så sätt skulle konstnärerna få en chans att komma in på marknaden, priset skulle vara rimligt och Svenssons skulle få ett unikt utbud och stor variation på konst. Detta skulle med stor sannorlikhet göra er hemsida populärare i och med nyhetsflödet och känslan av att få tag på något unikt att hänga på väggen som inte alla andra har!
  Jag skulle iaf kolla in till er oftare!! 🙂

 • Pysslaochdona skriver:

  1. Stämningsljus är för mig ljus som är vilsamt för ögat. Det kan vara ett svagare ljus eller ett avskärmat ljus. Jag föredrar fler mindre ljuskällor än en stor. Det finns idag en uppsjö med fina små vägg-och bordslampor att belysa ex. Ett stilleben eller sina favoritsaker med. Taklampan är ex inte ett stämningsljus för mig…. Ett enkelt sätt kan tex vara att ställa en spotlight bakom ex en tavla som står lutad mot väggen för att få både stämningsljus och lite skuggspel. Men självklart är levande ljus det enklaste sättet att skapa stämning på. En vacker ljusstake eller ljuslykta kan ju få vilken grå novemberkväll som helst att kännas lite mysigare.
  2. Jag skulle gärna se att svenssons tog in ex. Ferm living i sitt sortiment för att bryta deras sortiment med inredningsdetaljer med ett lite mer lekfullt alternativ för både små och vuxna som kontrast mot de exklusiva och stiliga detaljer som man har… De erbjuder ju ex. Lekfulla detaljer för såväl hemmakontoret som till barnens lekrum och har likaså lite roliga textilier och tapeter…. Ett liite mer lekfullt alternativ som sagt. 🙂
  Ja, nu är det ju bara att hålla tummarna! 🙂

 • Sophia skriver:

  1. Att blanda riktat ljus och allmänbelysning för att skapa fina övergångar mellan skugga och ljus. Att använda dimmer gör dessutom det hela ännu bättre. Nu under årets mörkare dagar är det de levande ljusen som skapar den mysigaste stämningen!
  2. Det jag gärna skulle vilja se mer av är fina posters.

 • Sara Nilsson skriver:

  1. Jag tycker att ett dämpat ljus med dimmer och med en gulare färg ger mysigare känsla än ett vitare. Ca 5 ljuspunkter i rummet. Hemma hos oss ger även levande ljus och en brasa extra värme i vintertid.
  2. Jag skulle vilja se mer jordiga toner i ert sortiment, kanske färger på möbler i äggoljetempera. Det tycker jag ger ett rum en varmare känsla än de kalla vita och gråa nyanserna som är modernt nu.

 • ida s skriver:

  1. För att skapa stämning är lösningen dimmer och tända ljus när det skymmer. En bra grej är att ha punktbelysning som är kopplade till en dosa med fjärrkontroll så kan man tända allt på en gång om man vill för att slippa springa runt hela huset 🙂
  2. Jag skulle addera ett sortiment av handtag, dörrknoppar, o dyl. Så man kan komplettera sina möbler man köper hos er med något personligt.

 • Camilla skriver:

  1. Dimmer, på både taklampor, spots och golvlampor. I kombination med en massa levande ljus.
  2. Tycker att sortimentet täcker in det mesta, men jag skulle gärna se fler barnprodukter. Allt ifrån bäddset och handdukar till gedigna och hållbart tillverkade barnmöbler.

 • Rebecka skriver:

  hej
  hos mig blir belysningen harmonisk genom flera varma ljuspunkter, bakom teven, uppe på bokhyllorna och i fönstrena. men det bästa tipset och ljuset jag har är att gå på loppis och hitta en gammal jordglob. Såg till att jorda och fixa lite med den- men den ger ett fantastiskt mysigt gulaktigt sken.
  och jag saknar miljötänket lite grann, kanske ekomärka möblerna? hur långt de transporterats eller en rättvisemärkning. fanns sådana märkningar skulle iaf jag vända mig till er före andra kedjor med liknande sortiment.

 • kajsa skriver:

  Jag vill slå ett slag för hur viktig en välkomnande och trevlig utomhusbelysning är. Både på fasad och i trädgården.
  Jag saknar färska blommor snitt och i kruka. Lite roliga och udda sorter och blandningar det gör mig glad……….

 • Monika skriver:

  1. Mitt bästa tips för att skapa stämning är att "gömma" ljuspunkter bakom inredning för att lysa upp "bakifrån" och därmed göra ljuset mysigt och subtilt.
  2. Jag saknar inredning för barnrum.

 • Emma Thun skriver:

  1. Många bäckar små… Så tänker jag kring belysning. Hellre flera mindre ljuspunkter än en stor och stark. Sedan är ju vackra armaturer ett stort pluss.
  2. Sortimentet är fint, men jag skulle önska mer keramik/porslin och kanske mer "udda-saker" för att göra just Svenssons mer unikt.

 • Angie skriver:

  1)Att man tänker efter så att all belysning inte bara kommer uppifrån, utan från sidan, underifrån på golvet osv. Samt att man har flera lampor i samma rum för olika tillfällen och självklart kan man ju inte vara utan levande ljus!!
  2) Något som jag verkligen letat efter länge är snygga designade lampor som man kan ha i badrummet!! Dem som är snygga i dag är inte anpassade för badrumsmiljö och dem som finns tillgänliga idag är ju ett skämt som levt kvar sen 90-talet!!
  Snälla Svensson i Lammhult, ge mig en positiv överraskning!! 🙂

 • Clara skriver:

  1. Stearinljus (i en snygg ljusstake) är ju en självklarhet! Men annars gillar jag belysning som inte syns, som kanske kommer fram under en möbel.
  2. Jag saknar mer småskaligt hantverk, i form av kanske keramik, smide eller trähantverk.

 • Erika skriver:

  1. För att skapa stämning med belysning tycker jag man först och främst behöver fina lampor. Lamporna bör ha olika typer av sätt att sprida ljus på och med möjlighet att bestämma styrka på lampan. En kombination av levande och elektrisk belysning tycker jag är bäst.
  2. jag saknar mer urval av barnsaker när jag ska köpa presenter till barn. Det sortimentet känns väldigt begränsat jämfört med allt annat fint ni har.

 • Marie sandegren skriver:

  1.jag skaffar mig många olika typer av lampor och som jag ofta flyttar runt för att ändra ljusflödet och får en helt ny känslas på inredningen plus att jag satsar på fina designerslampor som står sig med tiden som tex Louis Poulsen.
  2.. Stylister borde styla olika möjliga rum så att man kan få inspiration av produkterna på hemsidan.

 • Beata skriver:

  1. Det finaste ljuseffekt i mitt vardagsrum skapade jag tack vore trion Claesson/Koivisto/Rune.
  Jag avstod takbelysning och istället satsade på en Great White på väggen och en Aria vid soffan. Detta resulterade i en duv, mjölkvit ljusstäming.Mycket nordisk och mycket elegant.
  2. Priket över i-et skulle vara 100% linne sängkläder från itelienska Society. Urban look med gammaldags känsla från farmors linneskåp gör sovrummet fulländat!

 • Victoria Carlsson skriver:

  1. Har tre enkla knep för att skapa stämning så här vid jul; 1. Tänd levande ljus eller en brasa- en skimrande låga gör underverk för inombordskänslan och stämningen. 2. Använd dimmerfunktionen i dina lampor, blir ett mysigare ljus som lätt kan anpassas efter tid på dygnet 3. Rikta ljuset från golvlampor uppåt, ger en känsla av upplyst teater liksom att rummet känns både stämningsfullare och större.
  2. Saknar Serge Mouille i Svenssons sortiment. Fantastiskt snygga lampor som går att kombinera med såväl nytt som gammalt, ljust som mörkt!

 • Jessica skriver:

  1. Jag tycker det blir fint om man fixar mysbelysning i ett rum, att de rum i nära anslutning dit ögonen når har någon punktbelysning som ger en extra dimension.
  2. Jag skulle gärna se en blomsteravdelning i de fysiska butikerna. Och ett litet sortiment av fina barnböcker. Jag går ofta till Svenssons när jag ska hem till vänner och vill ha en lite roligare present, men jag kan sakna att det inte finns nåt som en liten bok att köpa till barnen som exvis norrgavel har.

 • Pernilla Grundström skriver:

  1. Dimmer,dimmer och åter dimmer, min
  absoluta favorit för att få ett fint sken och kunna välja rätt för varje tillfälle. Så i denna tid ska det naturligtvis vara mycket värme och ljus!
  2. Önskar att det fanns mer coola plancher och posters att välja mellan.

 • Mathilda skriver:

  1. nu kommer väl detta låta lite utflippat men mina tips passar min familj perfekt! Först o främst måste man ha dimmer, sen sätter man ljus där det inte brukar vara tex under möbler, under fönsterbänken, i en slinga runt fönsterkarmen etc etc. Pricken över i blir om man sedan väljer en glödlampa med färgat glas.
  2. Jag saknar ett bredare barnsortiment och även mer fokus på innovativ och hållbar design alternativt mer info på varje produkt om varför den är hållbar.

 • Nickan skriver:

  1: Många olika lampor med olika ljusstyrka och med syfte att belysa vid olika behov. Mysbehov, arbetsbehov, städbehov, samkvämsbehov…..
  Dimmer i all ära, men jag tycker man behöver många olika lampor i alla fall även om alla går att "dimmra".
  2:Design och kvalitet även till ungdommar. Då tänker jag yngre tonår och uppåt. Det skulle vara bra med presenttips till den åldern. Jag vill inte gärna ge penagar utan en grej som består. Något de aldrig skulle köpa själv men som de tycker är cool och som inte "alla" redan har för att det är en slit och släng grej.En present med kvalitet och design som passar en ungsom helt enkelt.

 • Sofie Andersson skriver:

  Belysning är så viktigt. Ha många olika ställen där du kan släcka,tända och mixa som du själv vill. Tänk lite udda.
  Varför inte dela upp det i 40-80 tals design. Är man sugen på 60-tals möbler så söker man under den kategorin. En ungdomskategorin vore Nice.

 • Elena skriver:

  1. Att rikta lamporna uppåt till taket! Ljuset reflekteras och blir mjkt och behaglig.
  2. Mer ekologiska produkter

 • Anneli Andersson skriver:

  Svenssons i Lammhult sparkar igång årets julkalender med bulle och bong. Herre min skapare vilken vinst!
  1. Mitt bästa tips är att blanda allmänbelysning och punktbelysning. Välj många olika ljuspunkter så att du kan styra efter aktivitet. Alla ljuspunkter bör dessutom ha dimmer för att få än större valmöjlighet.
  2. Jag saknar Beach house som leverantör. I övrigt så saknar jag smycke och asseccoarer i sortimentet. Tycker att detta går hand i hand med inredning och ett snyggt smycke eller en sjal kan lyfta vilkert rum som helst!

 • Rebecka skriver:

  1. Jag älskar den mysiga känslan man får av flera små ljuskällor. Alltså att både ha levande ljus runt om i rummet samt punktbelysning på de ställen som behöver det. Att omge sig med vackra lampor som lyser upp höjer verkligen hela stämningen i ett rum!
  2. Jag tycker att Lammhults sortiment är fantastiskt då det finns allt från tändsticksaskar till soffor men jag hade önskat att sortimentet när det gäller mer vardaglig organisation och förvaring med olika boxar och liknande skulle vara större (alltså inte endast förvaringsmöbler).

 • Lovisa Liljenberg skriver:

  1. Som med all annan inredning- prova dig fram! det känns rätt när det blir bra. Och kom ihåg att det är inte bara lampan som ska vara vacker, utan framförallt ljuset den ger som spelar roll för mysfaktorn.
  2. Jag tror på att blanda in ett sortiment med lite mer unika saker, t ex lite vackra vintagesaker. Och marknadsför ert sortiment med en proffsig inredningsblogg!

 • Therese gb skriver:

  Många olika belysningspunkter tycker jag är bästa knepet för att få till en mysig stämning. Och att blanda både lampor och levande ljus. Dessutom gärna på lite oväntade platser, t.ex. nypa fast en spot i krukan under en stor växt och rikta den uppåt. Växten ger spännande ljusfält!
  På svenssons.se saknar jag som mamma en kategori speciellt för barnsaker. Visserligen kan många saker användas i både barn- och vuxenrum men ett visst urval skulle ändå kunna passa utmärkt i en sådan kategori! Det hade gjort det enklare att hitta passande saker till barnrummet och givit massor av inspiration!

 • Vera skriver:

  1) En människa som är lycklig inombords sprider både ljus och värme. Mitt bästa tips är att börja där! Och sen är teaklampor väldigt snyggt!
  2) Jag saknar mer rättvisemärkta och ekologiska produkter. Annars är det min favoritsida. Så inspirerande!

 • Malin Nilsson skriver:

  1. Tända ljus gör susen för mysstämningen, bra arbetsbelysning gör sitt för den kreativa stämningen och en genomtänkt allmänbelysning i taket gör allt för den lekfulla stämningen med barnen. Alla stämningarna, förlåt belysningarna, behövs var för sig och ibland tillsammans.
  2. Jag saknar ett gardinsortiment hos er. Skulle önska gardiner- och gardintyger som matchar designklassikerna.

 • HannaM skriver:

  Jag slår ett slag för dom så kallade Edison-lamporna dvs med glödtråd. Ger en otroligt mysig belysning. Sedan har vi satt dimmer på de flesta belysningar här hemma för att få till rätt ljus vid varje tillfälle. Och satsa en extra slant på riktigt bra belysning i badrummet så att man lika väl kan ha det mysigt där som att det är viktigt att se ordentligt när man tex sminkar sig.
  Sortimentet känns ganska komplett. Att utöka barnsortimentet skulle vi vara tacksamma för samt för fler lätt utbytbara inredningsdetaljer så som posters, trendig förvaring samt små saker till fina stilleben.

 • wiweka skriver:

  1. att i ett rum arbeta med både levande ljus och olika styrkor på lampor, dels genom dimmer, dels genom olika watt (15, 25). Varmvitt och klarare, kallare ljus tillsammans gör att man kan skapa olika effekter i samma rum. Komplettera med levande ljus för att punktbelysa ett bord, en spiselkrans eller en hylla.
  2. tapeter. Finns flera lite lyxigare märken som skulle komplettera sortimentet och ge kund möjlighet att skapa ett helt rum med möbler, mattor, textilier och tapet.

 • Camilla K skriver:

  1. Flera olika ljuskällor, både lampor och tända ljus! Även dimbar belysning är guld värd!
  2. Jag skulle nog säga snygga tavlor och väggdekorationer!

 • Jennifer Pettersson skriver:

  1. Jag har kommit fram till att den bästa stämningen med belysning får man genom att släcka i alla rum runtom och sen ha en blandning av lampor och ljus tända i det rummet som man är i.
  2. Jag saknar metervara av tyger hos Svenssons i Lammhult.

 • Zandra skriver:

  1) Flera mindre ljuskällor med dimmerfunktion. En del riktad belysning, tex mot en tavla eller ett vackert stilleben.
  2) Ett utökat sortiment sortiment av inredningsaccessoare, gärna för barnrum.

 • Jennie Renström skriver:

  1. Jag tycker om att ha många ljuspunkter i hemmet och genom att tända olika kombinationer får jag fram olika stämningar. Något som verkligen lyfter är att belysa tavlor och andra väggdekorationer-de kommer fram på ett helt annat sätt på det här viset. Vad jag också gillar är att ha låga lampor/klot på golvet så att ljuspunkter även finns i låg höjd-rummet känns större!!
  2. Jag skulle gärna se fler inspirationsbilder med möbler/detaljer i olika miljöer.

 • JoAnna S Fransson skriver:

  1)Att belysa fönsternischer och punktbelysa olika arrangemang i fönstret skapar stämning och värme till hela rummet. Det blir ett vackert smycke att betrakta utifrån, samtidigt som det ger en rofylld känsla i rummet att tona ner övrig belysning. Det ger också möjligheten att arbeta med ljus och yta, som små busiga fingrar inte riktigt når.
  2.Fler lösningar på stabila golvlampor som tål stötar, eller alternativ till golvlampor. Tex läckra taklampor för hörn. Form follow funktion…det skulle vara ett tillskott till designmarknaden med mer stabil, vacker design. Just för att man gärna smyckar sitt hem, även när man har busfrön hemma.

 • Erica skriver:

  1. Lampor med dimmer för att kunna skapa mysbelysning i hela huset. Vi har endast tända ljus i det rum som vi befinner oss i!
  2. Ett tygsortiment med fina designtyger

 • Anders skriver:

  1. Bra takbelysning för tillfälle då lite mer ljus behövs, komplettera med smålampor med dimmer för effektfullt ljus runtom i rummet.
  2. Utöka gärna barnsortimentet, fler designklassiker för barn efterfrågas.

 • Sarah skriver:

  Mitt bästa belysningstips stavas många olika ljuskällor med olika styrkor, då är det enkelt att tända några få lampor med mjukare belysning vid fredagsmyset eller tända allt du har vid julpysslet.
  Jag tycker att Svenssons skulle bli ännu bättre om de utökade sitt sortiment med vintagedesignmöbler – skulle vara perfekt att kunna köpa ett snyggt matbord med gamla sjuanstolar direkt i butiken. Eller varför inte en gammal PH-lampa med charm?

 • Sofia skriver:

  Mitt bästa knep är att köpa tidlösa lampor som kan gå i arv. Jag tror på hållbar design. Jag hoppas att Svenssons vill ta in Ay Illuminates lampor.

 • Hanna-Mia skriver:

  1. Jag brukar tänka att ett lite större rum generellt behöver minst fem ljuskällor och ett mindre rum minst tre. Varierar man dessutom bords-, golv- och taklampor med klämspots underlättar man för sig själv när man sedan vill skapa olika stämningar. Bra och varierande belysning kan göra ett helt rum!
  2. Jag saknar ferm LIVING som har ett stort och varierat utbud och som dessutom har mycket fint för barn. Och Kay Bojesens vackra trädjur.

 • Åsa skriver:

  1. Levande ljus
  2. Jag saknar textilier

 • Emma Perssom skriver:

  1. En vacker lampa som lyser upp personliga stilleben. Gärna i en hall, det välkomnar.
  2. Jag hade önskat ett större utbud för barn.

 • Linda K skriver:

  1, Bästa stämningen är att blanda lampor, riktade och allmänna, tak, fönster, golv. Skapa olika ljuskällor på flera olika platser i rummet. Gärna blanda in levande men det är inget krav. med rätt lamport och bra dimmer så kommer man långt.
  2, Gillar sortimentet men precis som många ovan nämnt så finns de klassiska formigivarna hos många och jag tycker att sortimentet hos Svenssons räcker gott och väl men däremot bör de satsa mer på de lilla. Bra och fina doftljus så som Voluspa eller Byredo. Några bra "gå-bort-presenter-för-jag-är-trött-på-att-alltid-ta-med-en-flaska-vin-eller-en-bukett.

 • Anna R skriver:

  1. Mitt bästa belysningstips är att sätta mycket av belysningen i hemmet på timers. Idag finns det ju en uppsjö som kan fjärrstyras från mobil tex. Det finns inget mysigare än komma hem till ett hus som har tända lampor eller ytterbelysning tänd. Det är väldigt välkomnande. Samma sak gäller på morgonen. En ljusslinga i köket kan göra underverk för starten på dagen.
  2. Jag älskar att gå på konstrundor. Önskar att någon svensk konstnär blev presenterad och delar av sina verk. Det finns ju så många verksamma överallt men oftast har man ingen aning om dem. Helst på lokal nivå. Mycket kan ju rymmas; både måleri, foto och skulptur.

 • Sofia W skriver:

  1. Många beslysningspunkter och möjligheten att ändra ljusstyrkan på belysningen. Dimmern är min favorit! Ibland är det mysig middag och ibland måste belysningen räcka till för att hitta det man tappat bort. Belysning måste vara anpassningsbar inte statisk.
  2. Jag skulle vilja ha hjälp med min inredning och belysning, så varför inte ta fram möjligheten att få inrednings- och belysningskonsultation för sitt hem på Svenssons.

 • Emma skriver:

  1. Att jobba med både punktbelysning, riktat ljus, spritt ljus och stämningsbelysning. Att tända mycket levande ljus nu när det är mörkare tider.
  2. Att utöver giganterna, designklassikerna, också ge utrymme för nya spännande designers. Kanske samarbeta med någon designskola?

 • Paulina skriver:

  1. För att skapa stämning hemma med hjälp av belysningen så väljer jag glödlampor med ett "varmt" sken. Jag har sedan placerat ut lampor vid olika platser i hemmet som jag tänder på kvällen och som ger ett varmt och dovt sken. Riktig mysstämning!
  2. Ett sortiment som jag faktiskt saknar är ett "hundsortiment/husdjurssortiment". Jag tycker det är mycket svårt att hitta snygga, stilrena och hållbara bäddar och skålar som passar fint ihop med den övriga inredningen hemma.

 • Monica skriver:

  1. Så här i juletid, släck lamporna och tänd massor av ljus. Annars ha flera småbelysningar och gärna punktbelysningar på tavlor och fina saker du vill lysa upp.
  2. Jag tycker redan utbudet är bra som det är, men det hade varit kul med lite fler inspirationsbilder där sortimentet är med för att ge mer idéer och inspiration.
  Mvh Monica

 • Emelie skriver:

  1) Levande ljus är alltid det som ger mest "myskänsla" men eftersom det inte är görbart att ha levande ljus tända i alla rum så rekommenderar jag en liten lampa som får stå tänd i varje rum, mycket trevligare att gå in i ett rum där det lyser en liten lampa än att gå in i ett mörkt rum.
  2) Sortimentet är redan idag stort och brett men skulle man utöka ytterligare tycker jag att man ska satsa antingen på barnrumsmöbler av hög kvalitet eller vackra textilier (gärna både färdiga gardiner och metervara)

 • Ellen Hansson skriver:

  1. Att ha många belysningspunkter och släcka taklampan.
  2.Textil i metervara till gardiner m.m. saknas tycket jag. Linnevaror från Klässbols linneväveri borde också finnas.

 • Anna Janson skriver:

  1. Genom att ha flera ljuskällior i ett rum kan man skapa stämningsfull belysning! Gärna taklampa med dimer, golvlampa på väl valt ställe. Någon belysningspunkt i fönstret och gärna en ljusslinga av något slag. Försöka undvika starka skuggor är också viktigt!
  2. Jag skull gärna se ett bredare sortiment med ekologiskt tillverkade möbler hos Svenssons i Lammhult!

 • CasandraU skriver:

  1) Mitt bästa tips för mysstämning är att använda flera typer utav ljuskällor så att man kan belysa just där det behövs. Det kan vara allt ifrån en taklampa med dimmer till punktbelysning och ljusslingor. Levande ljus är förstås också ett måste.
  2) Jag saknar någon form utav "månadens/veckans tips" från er på Svenssons. Det kan vara tips som "hur man bäst belyser ett sovrum", "vilken typ av lampa som passar var" och "hur du dekorerar en byrå".
  Tack och god jul!

 • Karin Myrberg skriver:

  Vilken julkalender, tänk om alla luckor håller den här klassen!
  1. Mitt bästa belysningstips är att köpa "ljussocklar" för någon hundralapp i en välsorterad presentbutik eller på nätet. Dessa är små plattor med belysning i, ursprungligen tänkta att ställa glaskonst på. Mitt tips är att använda dessa och sin fantasi för att skapa annorlunda men stämningsfulla belysningspunkter. Att underifrån belysa en Aalto-vas med tulpaner, en loppisfyndad whiskykaraff eller en Dagg-vas (möjligheterna är många) rekommenderas verkligen!
  2. När det gäller Svenssons så älskar jag den butiken, särskilt "moderskeppet" i Lammhult. Är det något jag saknar i sortimentet så är det fler designalternativ till barnrummet. När det gäller själva nätbutiken (den butik jag har möjlighet att frekventera) så hade jag gärna sett mer av inspirerande interiörbilder.

 • SofiaS skriver:

  1. Det bästa ljuset för att skapa stämning är helt klart stearinljuset. Tänd så många ljus du bara kan (men håll dem under uppsikt). Det skapar stämning direkt!
  2. Jag saknar snygga tyger. Och tips på tyger som passar bra med olika typer av möbler som Svenssons säljer.

 • Karin Stjärnkvist skriver:

  1. Många olika ljuskällor behövs för att skapa stämning i rummet. Dimbar belysning, riktat ljus, många levande ljus och en sprakande brasa. Ljus i fönstren behövs under den mörka årstiden. Låga ljuskällor skapar dramatik.
  2. Jag hade gärna sett ett större utbud av bäddlinne, men de har verkligen bredd i sortimentet! Jag är så glad för att de kommit till Malmö!

 • Johanna skriver:

  1. Mina absoluta favoriter när det kommer till ljuskällor just nu är alla sorters fantastiska glödlampor med fina glödtrådar som finns att köpa överallt, samt min älskade gamla jordglob som ger ett sånt härligt ljus såhär i vintertider. Tänk att så små grejer kan skapa en sådan atmosfär!
  2. Ekoprylar är något som jag tycker är extra bra och nödvändigt i dagens konsumtionssamhälle. Därför hade jag önskat ett bredare ekosortiment!
  En annan grej som jag tycker skulle vara lite spännande vore om de vågade satsa lite mer på nya namn på marknaden och inte bara körde all in på de redan etablerade märkena.

 • Marie L skriver:

  1.Man kan aldrig få för mycket lampor 🙂 jag älskar att ha små lampor på dom rätta ställena i ett rum och dimmra ner dom stora taklamporna, mysigt men ändå så man inte behöver känna sig fram 🙂
  2. Jag saknar inget speciellt i ert sortiment, hittar alltid det jag söker , brukar alltid handla från svenssons, men ska man nu nämna något så ett utökat sängkläder sortiment kunde vara trevligt

 • Emmelie H E skriver:

  1. Blandade ljuskällor, levande ljus tillsammans med en lampa eller glob. Dimmbara taklampor, fint och extra funktionellt eftersom bebisar tycker om att ligga och titta!
  2. Vintagesortiment hade varit något!

 • Andrea skriver:

  1. Som många andra lägger jag också stor vikt på att blanda lampor, för närvarande har jag en ljusslinga, en led-lampa med varmt ljus och en lite starkare halogenlampa i mitt vardagsrum. Samt en spot i taket som kommer till användning tex. när man städar eller målar naglarna..
  2. Jag saknar den omåttligt populära väggprydnaden Postern hos Svenssons. Jag tycker att det är en fantastisk inredningsdetalj, köp en ram du gillar, gärna med en snygg passepartout och köp en poster som du sedan kan byta lite när du vill, just för att det ofta är billigare alternativ – men det allra snyggaste enligt mitt tycke!

 • Gabriella skriver:

  1. Dimmerfunktion på alla lampor – som dessutom ska vara många.
  2. Ett nytt pop-upsortiment varje månad: bra sätt att få fram nya designförmågor som inte är fullt etablerade än, kan dessutom ge bra cred åt Svenssons som "dom som hittade senaste talangen".

 • Sabina skriver:

  1. En bra balans av ljuspunkter på olika höjder och för olika funktioner. Själv har jag för lågt i tak för att ha en allmän belysning i taket. Detta har gjort att vi verkligen valt belysnings armaturer som har själ och som ger rummet karaktär.
  2. Formgivare som kommer med tillfälliga kollektioner. Det vore spännande!

 • Fredrik skriver:

  1. Måla en passage kolsvart. Både väggar och tak. Sätt sedan en skena i taket på spotlights som man kan vrida mot t ex konst. Känns som ett galleri varje dag i veckan.
  2. Saknar att det inte finns mer inredning till badrummet. Det kan tyvärr bli lite tråkigt i den kategorin och där finns mycket att göra.

 • LIMW skriver:

  1. Levande ljus, levande ljus och levande ljus. Bästa stämnings höjdaren! Om detta inte fungerar i sammanhanget, får det helt enkelt bli en dimmer – som blir mitt tips.
  2. Mitt tips till Svenssons i Lammhult får bli ett utökat sortiment av krukor. Tänk lerkrukor från Carina Seth Andersson, för att ta ex exempel. 🙂 Trädgård ligger också väldigt i tiden så tänker både ute- och innekrukor.

 • Cecilia Nilsson skriver:

  1. Mitt bästa tips för att skapa stämmning är att tända en massa levande ljus samt att använda dimmers.
  2. Jag efterfrågar mer svenska formgivare/designers. Det finns så många unga duktiga talanger som borde lyftas fram mer.

 • Johanna skriver:

  1. Det man ska tänka på är att fundera över vilka aktiviteter man gör i rummet, behöver man allmänbelysning? Punktbelysning för att läsa? Men man ska inte glömma mysbelysningen som skapar stämning i hemmet – lys upp i bokhyllan, sätt belysning på din finaste tavla och skaffa dig vackra lampor som inte har nån funktion utan att skapa stämning i rummet genom att lysa upp rummet från olika håll. Glöm sen inte att sätta dimmer på alla lampor för att skapa ett bra ljus alla tider på dygnet, och en massa stearinljus!
  2. Ni är bäst på designklassiker! Jag saknar dock något som överraskar mig. Det hade varit toppen om ni kunnat utökat sortimentet av dekorationssortiment som tavlor, ljusstakar, vackra prydnadssaker och textilier – sådant som man lätt kan byta ut hemma. Det hade fått mig att kika in hos er oftare och bli inspirerad!

 • Charlotte skriver:

  1. Sätta ljus på saker som jag vill ska synas. Undviker färgade textilskärmar för så blir ljuset färgat.
  2. Eftersom jag bor i Norrland och har långt till ngn av butikerna så handlar jag gärna via nätet och önskar därför mer inspirationsbilder.

 • Hellen skriver:

  1. Sätt timers på belysningen hemma så att det
  ser ljust och välkomnande ut när du kommer hem från
  2. Fler serveringsvagnar och karaffer i kristall.

 • Ella H skriver:

  1
  I ett levande hem bör belysningen följa sinnesstämningen väl och erbjuda allt som tänkas vara kärt.
  Skarptljus i tak och garderob, mjuktljus i hjärthöjd och liten vrå.
  En dimmer i alla ära som får det skarpa ljuset att vila, men punkt belysning må ända vara mitt ljustips bästa pagina.
  Jag önskar en miljö och hållbarhetskategori där ni samlar era absolut bästa produkter inom kategorin för månaden/kvartalet. Nu under vintern tex LED belysnings alternativ och ullprodukter etc. med lite härlig bakgrunds info ang framställning och miljöpåverkan.

 • Desirée skriver:

  1) En favoritlampa i fönstret eller taket är nog det enklaste och bästa "belysningstipset" alla gånger. Bättre att lägga pengar på en omtyckt favorit, än flera halvdana.
  2) Kortare leveranstider! När det finns flera aktörer som säljer designklassiker till i stort sett samma pris blir leveranstiden (och ibland hemkörning) avgörande. Det finns aktörer som tar 1 veckans leveranstid mot 6-8 veckor hos andra. Det blir ganska stor skillnad allt annat lika.

 • Robert Kos skriver:

  1 Läslampan när jag läser för barnen på kvällen, det finns inget mer avkopplande.
  2 Mattor från Armadillo & Co. De är så snygga, natur material och massor med färg!!

 • Helena skriver:

  1. Ett enkelt tips är att se över ljusstyrkan i själva glödlampan. Det kan göra en enorm skillnad för rummet med en annan styrka på lampan. Att sedan blanda riktade ljuskällor med mysbelysning tycker jag är det optimala. Är rummet stort behövs ofta mer lampor än man spontant tror, för att få den mest effektiva belysningsmiljön. Sist men inte minst, levande ljus i alla dess former. En alltid lika effektiv stämningshöjare.
  2. Svenssons har ett fantastiskt sortiment. Jag kan dock sakna produkter av mindre kända och etablerade varumärken. Att ha en kategori för upcoming designers tror jag skulle göra succé.

 • Sofia skriver:

  1. Mitt bästa tips är att installera lampor vars styrka man kan höja och sänka, gärna spotlights som du kan rikta dit du vill ha ljuset. Fungerar till allt från mysstämning till städstämning 😉
  2. Jag tycker att sortimentet i sig är väldigt bra, men det jag saknar (framförallt på er hemsida) är att man får se era produkter i olika miljöer. Ett exempel är HM home som lyfter fram sina produkter via olika guider och olika miljöer, Då får man möjligheten att se just den produkten man är intresserad av i en verklig miljö, plus att man blir sugen på att handla det som ni inredningsexperter har matchat till. En win-win helt enkelt!

 • Catarina skriver:

  Många olika belysningskällor där punktbelysning utgör en viktig del. Timer kopplad till en del av dem är en lyxig bekvämlighet!
  Svenssons har ett fint sortiment, men jag skulle gärna se att Svenssons utökade sitt sortiment med fina sängkläder från svenska företag såsom Himla och Beach house!

 • Mathias skriver:

  1.Använda Iris lights ljusslingor antingen bakom gardin, längs med gardinstång eller ovanför sängen uppe vid taket – blev långt bättre än förväntat och tillförde verkligen mysfaktorn i mitt sovrum.
  2.Designtyger – Stig Lindberg, Sven Markelius, Lisa Larsson m.fl.

 • Jenny skriver:

  1. Det bästa tipset är att ha många olika ljuskällor, blanda högt och lågt, allmänbelysning med punktbelysning. Använd dimmer och glöm inte bort stearinljusen.
  2. För egen del saknar jag produkter och möbler för hemmakontoret. För Svenssons framtid hade jag satsat på nya designsamarbeten, nya förmågor som blir framtidens klassiker.

 • 1. Mitt bästa tips är sådan där led lampa som man kan ändra färg på 🙂 Ändra färg efter stämning, årstid, dag och humör…
  2. Snygga gardiner

 • Ulrika skriver:

  Trevlig tävling!
  1. För att skapa en mysig stämning tycker jag att det är viktigt med beslysning i olika nivåer av ett rum. Exempelvis en vacker bordslampa i ett fönster med ett svagt sken, en sljusslinga kring en gardinstång eller en lampa som står direkt på golvet.
  Själv tycker jag att det är effektfullt att ha ubermoderna lampor blandat med klassiska samt retro. En härlig känsla som jag har hemma själv.
  2. Jag tycker helt klart att man borde satsa på kelimmattor. Både klassiskt och trendigt och svårt att få tag på fina som kund som söker över nätet.

 • Carola skriver:

  1.) Belysning i fler nivåer. En taklampa när riktigt bra ljus behövs. Golvlampa, bordslampa och även en liten lampa i fönstret för en mysigare och varmare belysning i rummet.
  2) Gärna mer fotokonst och även lite lekfullare småprylar t.ex färgglada samlarfigurer i vinyl, vore kul!

 • Emma skriver:

  1.ett konkret tips är att hänga spegeln i hallen eller sovrummet lite från väggen så att man kan sätta en ljusslinga bakom, ger en mysig, ombonad hotell känsla.
  2. Snygga tapeter är något ni också kunde ha i ert sortiment

 • Maria skriver:

  1. Stämningsfullt med ljusslingor på lite oväntade ställen.
  Jag bytte senast ut lampan ovanför matsalsbordet med ett gammalt härligt slitet fönster. Fönstret placerades vågrätt med kedjor på hörnen och fästes gemensamt i taket. På fönstret lade jag massa grankvistar och sedan ett par ljusslingor. Fantastiskt fint och stämningsfullt, så nöjd;))
  2. Saknar mer konst. Gärna kombinera efter olika konstriktningar. Ni har ju fantastiska möbler, lägg till konsten och skapa rummen!

 • Elina skriver:

  1. Många belysningspunkter. Spot mot tavlor och sideboards, fönsterlampor, tända ljus och arbets/läsbelysning. Det ger en behagligt och stilfullt ljussättning istället för endast fönster- och taklampa. Glöm inte bort rummets hörn!
  2. Lyft fram stilar och alternativ av stylingar för att ge idéer och inspiration. När man har många designklassiker är ju möjligheterna oändliga, men som kund blir man lätt enkelspårig när man sitter och "klickar".

 • LisaK skriver:

  1. Belysningskällor på olika ställen i rummet skapar en bra stämning.
  2. Jag skulle vilja att de hade olika designteman som man skulle kunna få upp ögonen för. Gärna med lite historik om designern.

 • Olle skriver:

  1: Dimmer
  2: Svanenmärkta/miljövänliga möbler

 • Susanne Birgersson Nilsson skriver:

  1: Minst fem belysningskällor i ett rum och gärna med dimmer så fixar man det mesta.
  2: Utöka Artemides snygga sofistikerade och tidlösa sortiment på golvlampor passar Svenssons nuvarande klassiska sortiment.

 • Sara Klingberg skriver:

  1. Många ljuskällor! När man tror att man har tillräckligt många i ett rum finns det alltid plats för minst tre till.
  2. Något som sticker ut som inte "alla" har – en serie med produkter som bara säljs under en begränsad tid. Lite kaxigare, lite yngre, kanske lite mer färg.

 • Emma Granath skriver:

  1. Med många belysningskällor och gärna massor med levande ljus.
  2. Gardiner!

 • Mia skriver:

  1. Punktbelysning, dimmers och levande ljus.
  2. Prints/ posters och doftljus

 • Madelene skriver:

  1. Låta olika lampor i roliga stilar få lysa upp rummet, det är ju så kul med lampor och att blanda olika designklassiker tycker jag sätter stämning.
  2. Hay och Moooi

 • Josefine Bergström skriver:

  1. Många små ljuskällor. En kombination av lampor och levande ljus.
  2. Ett snyggt och designat sortiment av beslag såsom knoppar, handtag och krok. Allt i rätt material för att matcha gällande trender.

 • 17doors skriver:

  1. Att se till att det genom att belysa jämt över rummet se till att det inte finns någon "död" yta.
  2. Stylade bilder (se inspiration hos olsson gerthel) med era produkter. Varför inte anlita stylister/bloggare? Win win för alla 🙂

 • Sofie S skriver:

  1. Punktbelysning och såklart massor av tända ljus.
  2. Jag skulle önska ett större sortiment med posters och tryck.

 • Evelina skriver:

  1. Att nyttja rummens naturliga ljus, och att med elektroniska och levande ljus försöka eftersträva det naturliga ljuset så mycket som möjligt. Då blir det rogivande och en okonstlad miljö att vistas i.
  2. Det vore kul om Svenssons kunde plocka upp lite fler oväntad, ny design från inte så etablerade märken – så kanske man kan hitta en ny favorit! Och upptäcka designklassiker och blivande designstjärnor innan de hunnit bli kända. Det skulle göra en bra mix i butiken.

 • Helena Björk skriver:

  1. Belysningstips för att skapa stämning: Det börjar redan vid entrén, med en ljuslykta & ljusslinga. En kamin sprider fin stämning.
  2. Saknar inte så mycket i sortimentsväg, kanske mer detaljer i skin men jobba på att lyfta fram mer styling, videos så att er hemsida blir mer levande och gör att man vill besöka er ännu mer

 • Hannah W skriver:

  1. Ett flertal olika ljuskällor, placera dem i olika höjder, använd glödlampor med mjukare ljus, dimmer och massor av levande ljus när mörkret faller på.
  2. Jag saknar ett av mina absoluta varumärken, danska Hay! De har oerhört smakfulla möbler och textilier.

 • Anna skriver:

  1. Mitt bästa tips är små lampor som lyser både uppåt och nedåt. Det ger rymd och höjd i rummet!
  2. Det som jag saknar i Svenssons sortiment är såna små saker, de som kan råka åka ner i varukorgen av bara farten. En liten tavla till barnens rum, ett fint hantverk från en lokal talang eller liknande. Det som inte behöver kosta så mycket men som gör att hjärtat hoppar till och som man inte kan låta bli!

 • Jenny L skriver:

  1. Ljus från olika typer av ljuskällor, gärna många små och helst levande ljus. Det ger ett ljusspel som följd.
  2. Det skulle vara trevligt med fina koppar och inredningsböcker.

 • Johanna skriver:

  1, Gamla hederliga glödlampor med synlig glödtråd skapar stämning som inget annat.
  2, Mer textilier så som handdukar och lakan.

 • Matias skriver:

  1) Flera olika ljuskällor som är tillräckligt svaga ger massvis med möjligheter till variation. Skuggor och mjuka övergångar brukar ge ett mysigt slutresultat.
  2) jag var första gången inne på hemsidan. Utbudet verkade massivt. Det jag blev och sakna är mer "unika" prylar. Kanske ett samarbete med olika konstnärer (fotografer, målare, grafiker, etc.) kunde utgöra det där lilla extra som ännu saknas.

 • Stina skriver:

  Viktigast av allt. Se till att ljuskällorna har ett varmt, mjukt sken. Sedan gillar jag mycket lampor och att alla går att dimmra så det kan vara ljust men mysigt på samma gång. Ett måste med barn!
  Jag skulle kunna önska mig mer trendhjälp och att se in i framtiden. Samarbeten med olika formgivningsskolor etc vore en kul inspirationskälla.

 • Jenny skriver:

  1. För ett riktigt mys krävs olika sorters ljus. Levande är ett måste, men det räcker inte. Små ljuspunkter med varmt ljus krävs också. I hyllan, bakom soffan, i fönstret. Det behövs också något lite mer spännande. Något som drar åt sig blickar.
  2. Jag saknar ett lite billigare sortiment. Jag vet att Svenssons är ett lyxigare alternativ – men det är just därför det behövs! Det känns lyxigare att ge bort något från Svenssons trots begränsad budget.

 • Helena G skriver:

  1. Många mindre ljuskällor är tricket för att skapa stämning och atmosfär. Börja billigt och byt ut efterhand som budgeten tillåter. Drömmen hemma hos oss är en stor dimbar taklampa över matbordet som sätter prägel på rummet, ljuskronan från Sarfatti i krom. Kompletterad med AJ golvlampa i svart vid favoritfåtöljen och den fantastiska lilla lampan Gatto Piccolo på TV-bänken. Och i ena hörnet över avlastningsbordet skulle nya swirl 2 small från Le Klint hänga. Och massor av levande ljus såklart!
  2. Doftljus från Voluspa. Det finns ingen gräns på hur många man kan ha! Underbara dofter för alla tillfällen, de sprider ljus och värme och är även en fin inredningsdetalj när de inte är tända. Jag brukar dessutom spara på de fina burkarna och använda dem att samla småsaker i.

 • Helena G skriver:

  1. Många mindre ljuskällor är tricket för att skapa stämning och atmosfär. Börja billigt och byt ut efterhand som budgeten tillåter. Drömmen hemma hos oss är en stor dimbar taklampa över matbordet som sätter prägel på rummet, ljuskronan från Sarfatti i krom. Kompletterad med AJ golvlampa i svart vid favoritfåtöljen och den fantastiska lilla lampan Gatto Piccolo på TV-bänken. Och i ena hörnet över avlastningsbordet skulle nya swirl 2 small från Le Klint hänga. Och massor av levande ljus såklart!
  2. Doftljus från Voluspa. Det finns ingen gräns på hur många man kan ha! Underbara dofter för alla tillfällen, de sprider ljus och värme och är även en fin inredningsdetalj när de inte är tända. Jag brukar dessutom spara på de fina burkarna och använda dem att samla småsaker i.

 • Lisa skriver:

  1.
  Mysstämning – Svagt ljus på lampor och tända ljus lite överallt.
  Morgonstämning – Börja mörkt med få lampor tända för att sen sakta jobba sig upp i ljusstyrka i takt med att dagen startar.
  Feststämning – Dämpat ljus där hörnen i rummet är lite mörka.
  2.
  Inredningshjälp, att man kan boka tid 1h för xxxSEK och få tips och råd ang inredning. Pengarna får man sen handla för. Annars saknar jag ett större textilsortiment.

 • Tanja D skriver:

  1. Jag skulle vilja säga att olika sorters ljus och på olika ställen i rummet är viktigt för rätt stämning! Levande ljus (gärna i lyktor som speglar av mönster på väggar och i tak), bordslampan och ljusslingor kan man skapa mycket fina kontraster med!
  2. Jag saknat ett bredare utbud av konst/tavlor till hemmet! Vill bland annat ha mer posters och tavlor! Varför inte ta in lite konst från unga talanger som kan få möjlighet att synas!

 • Matilda skriver:

  1. Att lysa upp saker underifrån eller bakom, tycker jag ger en härlig effekt och schysst stämning. Tex spotlights vid golvsockeln som lyser upp mot väggen.
  2. Posters! Hagedornhagen är en favorit som jag tycker skulle passa in.

 • Helena skriver:

  1. Sätta in spots i ett vitrinskåp med vackra och personliga stilleben.
  2. Jag upptäckte att jag saknar möbler från Fritz Hansen när jag nyligen hade tänkt beställa ett par sjuan från Svenssons.

 • Lisa skriver:

  1. Levande ljus i alla former i fina ljuslyktor och dimmer på all el-belysning!
  2. Ernst Kirchstieger förtjänar att komma in i Sveriges finrum. Han har så fina produkter i samma anda som Svenssons i Lammhult; Trivsel, kvalitet & elegans!

 • Johanna skriver:

  1. Dimrade lampslingor i hörnen, grupperingar av levande ljus på olika ställen i rummet och en taklampa som ger karaktär till rummet. Då känner jag mig i mål.
  2. Ekologiska rengöringsprodukter så som linolja för golv och liknande.

 • Sandra skriver:

  1. Mitt bästa belysningstips är många små lampor för att skapa punktbelysning samt tända ljus runt om i hemmet.
  2. Jag saknar ett bättre sortiment av konst; illustrationer, prints och fina fotografier.

 • Kylie Larsson skriver:

  Att kunna beställa fred på denna jord;
  Eller en tidsmaskin med bara ord.
  Dessa är nog härliga önskningar som vi alla har;
  Tyvärr är en sådan önskan ej uppfyllbar.
  Men näst bäst är de otroligt underbara och fina saker;
  Hos Svenssons med något till alla smaker.
  Man finner alltid grejer som tänder köpgnistan;
  Och härliga produkter som hamnar på önskelistan.
  Ta deras textilsortiment som ett exempel;
  Den får självklart min belåtenhetsstämpel.
  Urvalet är verkligen otroligt suveränt;
  Med hög kvalitet som kan beskrivas som världskänt.
  Men att skapa en komplett mysupplevelse i huset;
  Behöver man tänka på hur man inreder med ljuset.
  Svenssons har där också ett underbart sortiment såklart;
  Som kan erbjuda ditt hem en helt ny start.
  Ett par belysningstips har jag att bidra med;
  Som jag tänkte dela med mig och skriva ned.
  För att skapa en riktigt stämningsfull miljö;
  Kan man tänka sig uppmärksamhetspunkten i rummet som en belysningsö.
  Där ska lite mer ljusare belysning placeras förstås;
  För att dra in personer när du man vänner umgås.
  I sovrummet ska ljuset vara lite mer intimt och milt;
  Så att man kan lättare varva ner, på natten särskilt.

 • Johanna skriver:

  1. Genom många belysningspunkter, flera smålampor, tycker jag att man skapar en trivsam belysning. Sedan måste ljuskällorna i sig (glödlamporna) ge ett varmt ljus. Vissa ger ett kallt ljus och det kan gör hela armaturen trist.
  2. Jag önskar mig mer tyg i sortimentet. Gärna av klassiskt snitt, som Pythagoras och Oomph. Det är tidlös design som jag tror skulle komplettera Svenssons nuvarande sortiment fint!

 • Therese skriver:

  1. Att placera lamporna i olika höjd samt med olika styrkor för sitt ändamål.
  2. Tavlor/posters. Något som så enkelt kan förändra ett hem!

 • Johanna skriver:

  1. Jag tycker man enkelt får de mysigt med att ha på några svaga lampor som har ett fint sken.
  2. Jag skulle gärna vilja se mera tips för att veta hur man kan använda olika produkter.

 • Marie L skriver:

  1. Levande ljus i färgade ljuslyktor beroende på årstid (så nu är det rött glas som gäller :)) i kombination med vägg-, tak och golvlampor som dimbar punktbelysning.
  2. Ledslingor att sätta under hyllor och skåp samt marmorade/målade trähyllor eftersom sten/marmorskivor många gånger är för tunga.

 • Kylie Larsson skriver:

  Förlåt, läste frågorna fel. 🙂
  Att kunna beställa fred på denna jord;
  Eller en tidsmaskin med bara ord.
  Dessa är nog härliga önskningar som vi alla har;
  Tyvärr är en sådan önskan ej uppfyllbar.
  Men näst bäst är de otroligt underbara och fina saker;
  Hos Svenssons med något till alla smaker.
  Man finner alltid grejer som tänder köpgnistan;
  Och härliga produkter som hamnar på önskelistan.
  Ta deras textilsortiment som ett exempel;
  Den får självklart min belåtenhetsstämpel.
  Urvalet är verkligen otroligt suveränt;
  Med hög kvalitet som kan beskrivas som världskänt.
  Men att skapa en komplett mysupplevelse i huset;
  Behöver man tänka på hur man inreder med ljuset.
  Svenssons har där också ett underbart sortiment såklart;
  Som kan erbjuda ditt hem en helt ny start.
  Ett par belysningstips har jag att bidra med;
  Som jag tänkte dela med mig och skriva ned.
  För att skapa en riktigt stämningsfull miljö;
  Kan man tänka sig uppmärksamhetspunkten i rummet som en belysningsö.
  Där ska lite mer ljusare belysning placeras förstås;
  För att dra in personer när du man vänner umgås.
  I sovrummet ska ljuset vara lite mer intimt och milt;
  Så att man kan lättare varva ner, på natten särskilt.
  Men jag saknar en sak från sortimentet deras;
  En fåtölj som gungas och lutas samt kan justeras.
  En sådan önskar jag mig till jul;
  För att kunna uppleva året utan ryggstrul.

 • Emma skriver:

  1. Blanda många olika belysningar och använd led lampor med ett varmt och mjukt sken. Se till att ha ljus som riktas uppåt och nedåt, belysning på olika höjder, ljus i hörnen för att mjuka upp rummet och sist men inte minst – levande ljus för känslan av värme och liv.
  2. Tycker ju att Svenssons har ett nästintill komplett sortiment. Allt jag vill ha i inredningsväg förutom antikviteter kan jag hitta där! Men skulle jag lägga till en kategori i deras digra sortiment så skulle det nog vara en för "nya designers" där unga och ej ännu etablerade formgivares verk kunde säljas i begränsad upplaga.

 • Therese skriver:

  1. Att ha lampor i olika höjd i rummet, frön golv till tak med styrkor sim motsvarar dess behov.
  2. Tavlor/posters. Man kan verkligen förändra ett rum på så enkelt vis!

 • Annika skriver:

  1. Vi har byggt en träram som gör att tavlan kommer ut ca 5 cm från väggen och så har vi monterat in spotlights i underkant. När tavlan hänger på väggen så ger den fint och lite överraskande ljus på de fina sakerna på vårt sideboard.
  2. Ekologiska produkter- framförallt ekologiska mattor vore coolt!

 • Caroline skriver:

  1. För mysstämning – massor av stearinljus och värmeljus. För partystämning – ljusslingor och en discoboll.
  2. Jag saknar ett sortiment med barnrumsmöbler.

 • Joachim Nilsson skriver:

  1. Ju fler lampor desto bättre samt dimmer på samtliga är ett måste.
  2. In med fler varumärken typ Cappellini, Moroso och Fritz Hansen, rejäla realisationer på utställningsmöbler är inte helt fel heller. I övrigt fortsätt att vara grymma.

 • Joakim B skriver:

  Hej!
  Vilket fantastiskt pris!
  1. Det är belysningen som sätter stämningen i rummet, och som även framhäver det man vill visa i sitt hem.
  För att kunna anpassa sitt hem efter humör, syssla eller tid på dygnet gillar jag att ha flera olika typer av ljuskällor, merparten med dimmerfuntion. Då kan jag välja att fokusera på matbordet med omnejd vid en middag, nedtonad belysning när jag kollar på film eller en bra direkt lampa när jag läser senaste numret av valfritt inredningsmagasin. Eller för den delen, full belysning när jag ska städa, men det är den mindre roliga anledningen till bra belysning. Kort och gott, belysning är A & O för ett funktionellt & vackert hem!
  2. Svenssons har idag ett brett & bra sortiment, men jag saknar ett vitalt sortiment av limiterade produkter som gör att jag regelbundet väljer att besöka hemsidan eller butiken i Malmö enbart för att kunna hitta nya spännande tingest eller möbler som jag inte redan sett på annat håll. Exempelvis limiterade utgåvor av lokala designers, eller en klädsel i ny färg, bara för december månad. Eller varför inte en pläd som bara finna i x antal i Malmöbutiken? Eller en dag på hemsidan?
  Och ett annat tips är att ta in fler varumärken som specialiserar sig på inredningsdetaljer, som gör det enkelt för mig som kund att förnya mitt hem med enkla medel. Nya möbler köper man inte lika ofta som nya kuddar, ljusstakar, plädar och smålampor. För att nämna något.
  Med tummarna hållna,
  Vänliga hälsningar
  Jocke

 • Nea skriver:

  1) Med belysning får man lätt gjort olika stämningar. Det är viktigt med lampor med mysfaktor, bordslampor och golvlampor ger den rätta stämningen. Så här före jul är det även ljus och fler levande ljus som gäller.
  2) Större urval av nordisk design, speciellt finländsk design är något som jag saknar.

 • Emma G skriver:

  1. Vackra lampor, alla gånger!
  Att investera i snygga lampor med vackert sken lyfter ett helt hem! Värt varenda krona.
  2. Skulle önska ett utökat sortiment av barn- och babymöbler och accessoarer. Trots att det idag finns ett bra utbud av fina möbler för de mindre kan jag ändå kännas att det saknas en del. Vi föräldrar vill ju gärna kunna inreda fint och hållbart för nästa generations heminredare ?

 • Jenny skriver:

  1) Våga vara lite okonventionell och "lek" med belysning. Vi tog vår gamla kökslampa och hängde över en fåtölj i vardagsrummet. Med en svagare ljuskälla blev det ett intressant blickfång och samtidigt fin belysning på bästa läsplatsen.
  2) Älskar att inreda med tyg, speciellt att hänga upp på väggen. Saknar därför en avdelning med vackra spännande inredningstyger!

 • Susanne skriver:

  1. Flera ljuskällor i varje rum som fyller olika syften. Läsljus, ljus som skapar trivsel, värmeljus, arbetsljus, städljus, belysa något speciellt. De skall naturligtvis inte alla lysa samtidigt.
  2.Saknar inte direkt något i sortimentet men det skulle vara trevligt att se lite olika miljöer med era produkter.Inspirationssidor på webben där produkterna presenteras.

 • Madeleine skriver:

  1. Mitt bästa tips är adventsljusstakarna som sattes upp igår, gör allt mysigare och mer stämningsfullt. Elflugan grande, som finns i Svenssons sortiment, är en klar favorit.
  2. Jag gillar danska HAY eller italienska MAGIS.

 • claes-göran olofsson skriver:

  hej, jag tror jag känner dig..känner du igen mig?, sök på "CLAES-GÖRAN OLOFSSON" på goggle så får du alla mina kontaktuppgifter, mitt namn är inte så vanligt

 • Camilla skriver:

  1. Framförallt många. Olika höjd och styrka. Dimrar och inte minst lite blandat med levande ljuskällor.
  2. Jag skulle älska en personal shopper. Någon som mötte upp i entrén och bara var min i en timme. En Svenssonkordinater heltenkelt.

 • Helene skriver:

  1. Kombinationen av punktbelysning, dimmer och levande ljus/brasa.
  2. Saknar sortiment från unga svenska designers. Vi har många duktiga talanger med spännande idéer och det vore så kul att få in deras möbler på marknaden.

 • Emma Haraldson skriver:

  1. Flera olika ljuskällor med ett varmgult sken. Gärna en led-slinga bakom ledstången för att ljussätta det annars glömda området i trappen. Därtill olika storlekar på värmeljus i Iittalas olikfärgade kivilyktor.
  2. BObles underbara sortiment.

 • Lina W skriver:

  1. En discokula ger feststämning på 2 sekunder!
  2. Komplettera kategorin "Underhåll" med upcycle/renovering fyllt med tips på hur man kan uppdatera eller rädda sin prylar och möbler från Svenssons så att de lever längre

 • Katarina skriver:

  1. Jag älskar lampor har ett stilrent enkelt hem men går loss på roliga lekfulla lampor som jag ofta förnyar med olika glödlampor men mitt absolut måste är Dimmer, från städ till mys på en sekund!
  2. Jag vill se mer badrumsinredning i form av trämöbler.

 • Anna skriver:

  1. Belysning i olika höjder och styrka, lampor av olika karaktärer för att skapa mjukt och behagligt sken. 2. Saknar inredning med känsla och närvaro, svart och vitt har dominerat under så lång tid nu. Mer hantverkstradition och unika produkter. Back to the roots!

 • Camilla H skriver:

  1)För att få till en bra belysning är att tänka på att kombinera belysning som ska skapa stämning, den allmänna belysningen och punktbelysning. Och glöm inte de levande ljusen…:-)
  2) Svenssons har en bra mix av märken. Det jag skulle vilja se mer av hos Svenssons är intressant tavelkonst samt mer inredningsdetaljer.

 • Anna skriver:

  1. Jag tycker om att ha många lampor med varmt ljus i rummet Dessutom att ha dimra ljuset gör både att man kan få mysstämning på belysningen på fler ställen men också väldigt ljust när man behöver det. Att tända levande ljus till allt detta blir pricken över i:et.
  2 Det jag gillar med Svenssons är att man kan hitta många klassiker hos er. Men en idé är kanske att satsa än mer på ny design men som kommer bli klassiker. Lite fler ’vågade’ satsningar.

 • Katarina skriver:

  1. Belysning är viktig, men att de går att dimma och lyser med ett varmt sken är viktigast. Allra helst levande ljus till.
  2. Saknar inget i sortimentet, bara pengar att spendera.

 • Nils skriver:

  1.Tillsammans med min älskade tjej och bästa vän
  under ljuset av en vacker lampa designad av Jacobsen.
  2.Jag saknar ett sortiment med designporslin. Gärna några klassiker samt någon nyare variant.

 • Camilla skriver:

  1) Många olika typer av ljuskällor – en blandning av levande ljus och olika typer av lampor till exempel spottar, arbetsbelysning och mysbelysning. Viktigt att lamporna går att dimmra.
  2) De har verkligen ett brett sortiment redan, det mesta finns! Ska jag nämna något som jag kan sakna ibland så får det bli produkter från Hay. Jag gillar verkligen det märket och skulle uppskatta att kunna handla det på Svenssons också.

 • Frida skriver:

  1. Jag tycker det är viktigt med flera ljuskällor i ett rum och utvändigt tycker jag att fasadbelysning skapar stämning på tomten.
  2. Jag tycker de har ett brett sortiment men jag saknar inspirationsbilder/miljöer på deras hemsida. Jag skulle vilja se hur jag kan duka med deras olika produkter eller t.ex. hur vardagsrummet kan bli höstmysigt. Då skulle jag bli inspirerad att handla mera!

 • Therese skriver:

  1) Led-skenor i fönstret (upptill)
  2) Produkter av up and coming-formgivare

 • Julie skriver:

  1. Valet är enkelt för mig när det kommer till att skapa stämning med ljuskällor. Stearinljus i mängder! Gärna utspridda lite här och där och självklart under uppsikt.
  2. Jag skulle gärna se ännu mer inredningsdetaljer i sortimentet, gärna lite annorlunda ting som inte finns överallt.

 • Linda skriver:

  1. Bästa belysningen är golvlampor med flera ljuspunkter i. Halvhöga och gärna dimbara. Skapar bra bakgrundsbelysning som sedan kan kompletteras med starkare punktbelysning.
  2. Jag saknar vissa "klassiska" inredningsmärken t.ex. Ferm living, Mema/Gab och Skeppshult. För att kunna konkurera idag måste antalet märken öka!

 • Jonas skriver:

  1. Det viktigaste när det gäller belysningen är att inte överkonsumera spotlights. Satsa på punktbelysning med dimmerfunktion. Gärna lampor i alla olika höjder – bordslampor, taklampor och golvlampor. Det kan även vara trevligt att använda belysning på några "oväntade" sätt så som i glasflaskor eller uppklättrandes i hörnor. Det är också viktigt att ljussätta hemmet smart så att bra ljus finns där man behöver ljuset för att se samt för att markera något. I sovrumshörnet där tvättkorgen står undviker jag gärna belysning och satsar därför på något aning diffust ljus och istället bra sänglampor. Därtill måste allt elektriskt ljud kombineras med levande ljus.
  2. Jag önskar att Svenssons hade satsat mer på dukning av olika slag. Då på hela konceptet så som bestick, tallrikar, glas och bordsdekorationer. Jag önskar även att ni tar in produkter från fantastiska iittala home. När det gäller belysning så tycker jag att Zlamp har många trevliga och klassiska modeller i en överkomlig prisklass. Zlamp utgör ett bra alternativ till dyrare märken och särskilt deras plafonder till exempelvis hallar ger behaglig ljus.

 • Maria W skriver:

  Mitt bästa belysningstips: Utgå från att se vilka behov du har, vid dygnets alla timmar – och planera din arbetsbelastning. Planera sedan din mysbelysning genom att lägga till ett par tre ljuskällor som komplement till arbetsbelysningen, med lägre styrka. Lägg därefter till levande belysning som kombination till mysbelysning. Nu har du ett rum med belysning för alla tillfällen!
  Jag tycker att Svenssons i Lammhult ska öka sitt sortiment med skrivbords-och förvaringsprodukter i stilren och kvalitativ design. Idag inreder vi inte bara med möbler, mattor och belysning, även bra förvaring på skrivbordytor blir allt viktigare!

 • Madeleine K skriver:

  1. Punkta punkta punkta! Mer punktbelysning åt folket. Det gör underverk för både känslan och rumsmiljön.
  2. Jag letar alltid efter danska möbler så jag hade velat ha en funktion som sorterar ut vilka länder produkternas design kommer från. Sen hade jag älskat mer textiler, mer kuddar och plädar och mattor.

 • Anki Andersson skriver:

  1. Bästa ljuskällan är en riktigt fin disignerlampa att älska.
  2. Saknar riktigt härliga fårskinn , gärna långhåriga!

 • Helena D skriver:

  1. Många ljuskällor, varmt ljus och toppa med lite levande ljus!
  2. Skulle vilja se mer till barnens rum, med blandat sortiment av möbler, belysning, textilier och detaljer. Gärna med fina stylingar i butik för inspiration!

 • Anonym skriver:

  O..M..G!! Vilken vinst!
  1. En stark allmänbelysning och några mindre kompletterande ljuskällor. Led-slingor är ett bra tips. Då de inte blir varma kan de placeras på otaliga ställen; ovanpå köksskåpen för att ge en känsla av höjd, i bokhyllan bakom böckerna för att ge djup etc. I sonens rum har vi byggt ett legohus som vi lyser upp inifrån.
  2. Svenssons har ett fantastiskt utbud av designklassiker där det mesta finns. Att satsa på limiterade samarbeten med lokala formgivare skulle vara ett bra komplement till detta. Eller en DIY-linje där man kan designa tex sitt eget bord genom att välja mellan olika skivor och ben framtagna av Svenssons.

 • Elin skriver:

  1. Ha dimmer på all belysning så att all belysning kan bli mysbelysning! Snåla inte på ljuslyktor och ljusstakar!
  2. Två (tre) saker saknar jag i sortimentet:
  – Snygga tapeter att matcha alla fina möbler med!
  – Pappers/kontorsgrejer som t.ex. snygga post-its, block, kartonger, pennor osv. Vill gärna ha stiliga grejer även till kontoret!
  Även om det delvis redan finns önskar jag lägga till en tredje sak, nämligen ett större sortiment av snygga skrivbordsstolar. Är trött på fula monsterskrivbordsstolar och det är inte många affärer som har ett ordentligt sortiment av skrivbordsstolar för oss som tycker att form är lika viktig som funktion.

 • Susann skriver:

  1. Levande ljus är det säkraste kortet om du är ute efter mysig stämning! 2. Norrgavels hyllor med tygpåsar har jag saknat i ert sortiment.

 • Karro skriver:

  Oj då – glömde visst namn. Ivrig ?

 • Agneta skriver:

  1. Jag tycker det är otroligt stämningsfullt med levande ljus i olika storlekar och i olika ljusstakar/ljuslyktor.
  2. Jag älskar Svenssons i Lammhult. De har otroligt mycket fina möbler och inredningsdetaljer. Jag skulle önska mer barnmöbler. Kanske en egen rubrik till just barnmöbler på hemsidan där samlade barnmöbler finns?

 • Anna skriver:

  1. Stämning skapas med tända ljuslyktor i olika höjder!
  2. Snygga coffee table books!

 • Laura skriver:

  1. För stämningsfull belysning ska man ha spridd punktbelysning med varmt, gult sken. Jag tycker om att ha belysning i olika höjd, t.ex. i vardagsrummet en golvlampa som lyser upp ett hörn och en lampa som belyser i läshöjd. Och förstås ha levande ljus eller tänd brasa till!
  2. Eftersom jag och många med mig tycker att det är så svårt att hitta konst vore det perfekt med samarbeten med konstnärer, som skulle kunna ha utställning med försäljning i butikerna.

 • Jessica skriver:

  1. Flera olika ljuskällor med olika stark belysning där de största ljuspunkterna går att dimma ner bidrar till en bra total ljuskälla
  2. Det saknas inget i Svenssons sortiment däremot skulle jag gärna se att de förnyar sina annonser så att de möblerar olika rum med sina vackra möbler. Att se olika designmöbler tillsammans i ett rum skulle vara jättebra inspiration!

 • malincatrin skriver:

  Bortsett från alla klassiska tips och råd vad det gäller belysning så är mitt tips att se lampan som en del av inredningen, en dekorativ lampa är ett smycke i hemmet oavsett om den är tänd eller släckt.
  För att sticka ut i mängden av butiker som är lite sammalika efterfrågar jag ett sortiment från mindre aktörer/nya formgivare ex grafitgrå, sealoe etc. En kul twist hade också varit att satsat mer på posters/tavlor och kanske tapeter (en ny kategori = uppåt väggarna?).

 • Cecilia skriver:

  1. Mitt bästa belysningstips är att dimra, hur bra som helst att man kan välja att dämpa eller öka ljuset beroende på situation och humör.
  2. Nästan allt finns ju redan, men jag skulle gilla om det fanns fler posters i sortimentet.

 • Johanna Henriksson skriver:

  1. Levande ljus inkombination m smålampor i mörka hörn, gärna ljusslingor också.
  2. Fina former o funktioner för barnrum (sånt som gillas även av vuxna). Se bara på de enormt populära Instagramkonton på det temat som har tusentals följare, en stoor marknad som jag tror bara kmr öka.

 • Sofia skriver:

  1. Massor av dämpad mysbelysning med många smålampor spridda i rummet, gärna nån/några där lampan i sig får funka som en tavla. Tex en ljusslinga bakom/i papperkonstverk.
  2. En inredningstjänst på nätet där man kan testa och möblera sitt rum.

 • Julie skriver:

  1. Valet är enkelt för mig när det kommer till att skapa stämning med hjälp av ljuskällor. Stearinljus i mängder! Gärna utspridda lite här och där och självklart under uppsikt!
  2. Jag skulle gärna se ännu mer inredningsdetaljer i sortimentet, helst lite annorlunda ting som inte finns överallt.

 • Stina skriver:

  1. Jag satsar på klassiska lampor där jag vet att lysfunktionen är beprövad och designen passar till olika stilar och skeenden i livet.
  2. Gärsnäs, Klong & Fritz Hansen

 • Linda Ö skriver:

  1. Belysning är a och o för att göra rummet mer ombonat. Förutom de klassiska tak och fönsterlamporna är mitt tips att placera stilrena golvlampor i mörka, tomma hörn och placera bordslampor på byråer och skänkar inne i rummen.
  2. Mitt tips är att ta in Perstorps bordsben i ert sortiment eller något liknande. Saknar att kunna kombinera min favorit bordskiva med ben som perfekt matchar olika designstolar.

 • Helena skriver:

  1. Mitt bästa stämningstips en kväll i advent är takkrona med levande ljus. Det ger ett så fint och stillsamt sken, nästan lite högtidligt. Låter man lamporna vara släckta har den dessutom en social inverkan, om man bor tillsammans med någon. Man samlas helt enkelt där ljuskällan finns!
  2. Jag kan sakna lite mer vågade mönster och färger på era textilier. Det hade känts fräscht med några mönster som inte var grafiska och kantiga utan mer organiska och lekfulla.

 • Christine ryder skriver:

  1. Många olika belysningslösningar. En i bokhyllan, en i hörnet, en i fönstret. etc etc..
  2. Mer möbler för sovrummet? att skapa olika lösningar för inredning, förvaring och sovandet..

 • Marie skriver:

  1. V har satt dold belysning under vårt badrumsskåp som gör att vårt fina klinkergolv lyses upp. På kvällen tänder vi den lampan tillsammans med ett värmeljus i en fin lykta i fönstersmygen så att blir det väldigt mysigt att komma in i badrummet. Vardagslyx!
  2. Skulle gärna se mer textilier, tavlor och posters i sortimentet.

 • Lisa S skriver:

  1. Jag har sällan mina taklampor tända utan satsar istället på många små o olika lampor. Blandar bordslampor med golvlampor o läslampor o kanske en taklampa, men som ändå är en punktbelysning o inte tänder upp ett helt rum. Här tycker jag verkligen att kvalitet lönar sig. Jag satsar gärna på lite dyrare lampor, gärna klassiker (lampan i dagens vinst har LÄNGE stått på min önskelista!!! Så snygg!!) som man har länge. Något som jag tycker är viktigt är också valet av glödlampa!! Eller varför inte köpa en läcker lampfot och bara ha en stor maffig glödlampa! Jag fyndade en mässings lampfot på en loppis, ingen hade tittat på den för den hade en hemsk lampskärm. Jag skrotade lampskärmen, lämnade in foten så de satte dit modern sladd o investerade i en läcker stor glödlampa! Kul med lite annorlunda! Jag gillar också att blanda olika stilar när det gäller lampor! 60- tal med modernt, och med lampor utan lampskärmar!!
  2. Jag tycker att Svenssons har ett fantastiskt sortiment o utbud! Det jag saknar är nog i så fall inspirations och miljöbilder!! Jag bor nära Malmö o älskar att gå in i deras fysiska butik och bli inspirerad! Det saknar jag lite "online". Vad gäller saker eller just sortiment så gillar jag klassikerna "Julius", dvs adventsljusstaken formgiven av Jerker Andersson. En riktig klassiker, som jag inte hittade i sortimentet. Gillar såklart på Facebook (har ej instagram)
  Nu håller jag verkligen tummarna!! Kram Lisa S

 • Maria V skriver:

  1) Byt dina glödlampor mot lågenergilampor och annan belysning mot LED. Installera ljussensorer som släcker lampor när du inte är i rummet – då kan du mysbelysa och även vara klimatsmart 🙂
  2) Tapeter!!!

 • Sara Eckberg skriver:

  1. Ett väldigt praktiskt tips måhända, men att investera i ett system hemma där alla lampor tänds med en knapptryckning har gjort att det är väldigt lätt att skapa stämning. Inget mer klängande vid ett fönster för att nå en särskild lampa osv.
  2. Det vore kul med ett forum för "unga designers" där man kan köpa limiterade upplagor av designers som ännu inte slagit sig in på marknaden.

 • Tove skriver:

  1. Ett sätt att lätt förändra och göra ljuset i rummet mer spännande är att ändra användningsområde för olika lampor – låta bordslampor bli golvlampor, sätta vägglampor i taket eller varför inte lägga en fönsterlampa ner på ett sidobord, riktad mot någon fin detalj i rummet.
  2. Min favoritdesigner Finn Juhl saknas förstås. Sedan skulle jag gärna se en flik med inspirationsbilder, där man kan klicka sig vidare till de produkter som är med på bilderna. Med fina inspobilder skulle Svenssons säkert få mer uppmärksamhet från inredningsbloggare.

 • Sofia skriver:

  1. I dessa mörka tider är mitt bästa tips att ha många många svaga ljuskällor utspridda i rummet. dimbara lampor, levande ljus, batteridrivna ljus, ljusslingor. Då kan man justera precis hur ljust man vill ha det, och det kapar en ombonad och varm känsla.
  2. Jag skulle önska att det fanns ett större urval av posters, i fler olika stilar.

 • Mie skriver:

  I adventstider finns det inget som slår mina Julius-ljusstakar! Lägg till ett änglaspel, röda Kivilyktor och en brasa och julkänslan är infinner sig direkt!
  Jag tycker att Hay saknas i Svenssons sotiment. Hay gör innovativa produkter som passar perfekt till övriga klassiker i sortimentet.

 • Julie skriver:

  1. Valet är enkelt för mig när det kommer till att skapa stämning med hjälp av ljuskällor. Stearinljus i mängder! Gärna utspridda lite här och där och självklart under uppsikt!
  2. Jag skulle gärna se ännu mer inredningsdetaljer i sortimentet, helst lite annorlunda ting som inte finns överallt.

 • Sofie skriver:

  1. Varm belysning från glödlamporna, och gärna svag belysning, typ 15-25W men från många olika ställen. Då blir det så där "myspysigt" och man kan gärna tända levande ljus till svagare belysning.
  2. Skulle önska mer inredning till barnrum. Och gärna mer doftljus, mer goa tvålar, krämer etc. Mer "luktagott" till hemmet! Sedan hade jag tyckt att det vore kul om ni hade, hur skall man säga? Dyr, dyrare och dyrast? Eller att man kan söka i olika prisklasser? Och på så vis få förslag i olika pengakategorier.

 • Louise skriver:

  1. Belysningstipset nummer ett är att använda miljövänliga glödlampor och se till att lamporna fungerar väl (inga slarviga loppisfynd här inte). Jag tycker att lampor är väl lämpade att lägga en extra slant på, just av det skälet att de inte är något slitage på dem. Slit-och-släng kan man använda när det gäller andra möbeltyper men lampor sätter ton till hela hemmet. En snygg och tidlös designerlampa är värd vartenda öre och det kommer troligtvis att vara en kärlekshistoria livet ut.
  2. Jag tycker att ni ska satsa på fler svenska varumärken. Skruf gör en fantastiskt jobb men sitt vackra glas. Kanske kan Svenssons inleda ett samarbete med dem? Även svenska Kajsa Cramer arbetar fram fantastisk keramik. Jag röstar helt enkelt på att Svenssons ännu mer betonar det svenska.

 • Andrea skriver:

  1. Julgransbelysning runt bokhyllan. Även en slinga på golvet tex vid fest/hängparty.
  2. Tryck/foton.

 • Starla skriver:

  1. Belysning underifrån ger oanade effekter och lite extra rymd!
  2. Tapeter! Nog måste en anrik butik som Svenssons sitta på ett kulturarv av mönster i gömmorna?

 • Malin skriver:

  1. Infälld dimbar LED-belysning i fönstren. Min absoluta favorit om man bortser från alla dessa snygga lampor som finns.
  2. Satsningar på nya svenska designers, formgivare.

 • Linda skriver:

  1. Jag har inga taklampor för att det inte finns någon superbra lösning för det i min lägenhet, så mysbelysning har blivit mitt mission in life haha. Många små lampor i mysiga små hörn, gömda spottar under hyllplan och eldrivna "värmeljus" har fungerat perfekt här i tre år:)
  2. Hade gärna sett mer konst och väggprydnader, jag saknar riktigt fina tryck och föremål att sätta upp här hemma och skulle behöva ytterligare inspiration!

 • Maria skriver:

  1. Genom att belysa trädgården får du ett större vardagsrum.
  2. Jag saknar Fritz Hansens sortiment.

 • Linnéa skriver:

  1. Dimmer, spottar, golvlampor, levande ljus, kökslampa, lampor ipå fönsterbrädan, tavelbelysning… Allt behövs! Men min favorit är att sätta en glödlampa som ger ett mysigt sken!
  2. Jag saknar någon form av "månadens vara av up n’ comming formgivare som kan bli framtida klassiker. Nu överrösta vi av designer men kul om det blir lite mer av en möbel snarare än kanske en vas. Lampor, stolar etc

 • anna l. skriver:

  1. Fler ljuskällor än man tror är rimligt och dimmers på allihop!
  2. Att köpa klassiker är ett miljömedvetet val, men gärna större fokus på och sortiment av ekologiska varor.

 • Linda skriver:

  1. Många lampor som alla har dimmer för att anpassa ljuset till stunden du är i just då.
  2. Porslin och glas för olika dukningar.

 • Julie skriver:

  1. Valet är enkelt för mig när det kommer till att skapa stämning med hjälp av ljuskällor. Stearinljus i mängder! Gärna utspridda lite här och där och självklart under uppsikt!
  2. Jag skulle gärna se ännu mer inredningsdetaljer i sortimentet, helst lite annorlunda ting som inte finns överallt.

 • Åsa L skriver:

  1. Punktbelysning, många små ljuskällor istället (eller som komplement till) en större. Och levande ljus såklart!
  2. En egen kategori som heter "Barnrum". Finns så mycket fint och ligger rätt i tiden. Kanske också någon kategori med mer internationell inredning, som byts ut emellanåt. Skulle vara spännande.

 • Simon Andersson skriver:

  1. Att arbeta mycket med punktbelysning, så kan man lysa upp valda delar av rummet och skapa en ljusmiljö men ändå mysigt. Det och att samtidigt ha mycket levande ljus, som ger en varm känsla.
  2. Tycker att Fritz Hansen har arbetat upp sig mycket på senare år, framförallt med samarbetet med Jaime Hayon. Det är något jag verkligen saknar hos Svenssons, inte minst soffan Favn. Samt många andra designklassiker som hade passat så bra in hos Svenssons.

 • Åse skriver:

  1. Belysning i olika nivåer, gärna lampor med möjlighet att reglera ljusstyrkan kan göra vilket tråkigt rum som helst mysigt.
  2. Fler grytunderlägg, gärna Men at Works supersnygga cityunderlägg.

 • Maud skriver:

  1. Levande ljus såklart, i olika former, såhär på vintern.. men annars att ha stämningsljus i form av tex dolda ljuskällor under väggskåp och liknande och lampor i olika nivåer som går dimra!
  2. Gärna tapeter och tavlor/posters!

 • Lisa skriver:

  1. Belysning i olika styrka och olika nivå. Undvika taklampa, om man inte kan dimma eller måste leta något. Smaks Elfluga är fantastisk åtet om. Läsbelysning där det behövs. GÄRNA AJ! Sambon hade av vår när han skulle dammsuga….
  2. Blir alltid så inspirerad på http://www.svenssons.se, men jag skulle gärna se mer miljöbilder och nya/blivande klassiker!

 • Erica Schweder skriver:

  1.
  Punktbelysning: Jordglob med ljuskälla skapar trevlig atmosfär (jag letar fortfarande efter en second hand till barnrummet)
  Allmänbelysning: Taklampor gjorda av tyg är fina och ger ett mysigt intryck
  2. Jag tror att svensson hade vunnit på att ha en vintage-sida i anslutning till sin egen hemsida. Där kunder kan köpa och sälja begagnade möbler ur svensson-sortimentet. Hållbarhet, långsiktighet och återanvändning av kvalitetsmöbler – stärker varumärket!

 • Isabell skriver:

  1) Mina bästa tips för en riktigt mysig belysning i ett rum är att ha flera små (LED-lampor) med ett lite gulare ljus istället för en lampa i taket som ska lysa upp hela rummet. Det skapar en varm och ombonad känsla. Nästa tips är att tända doftljus för kvällsmyset. Ett annat tips är att se till att lampornas ljus inte riktas ut i rummet så att man ser ljuskällan, det blir väldigt starkt annars. Och mitt sista tips såhär i jultider är att ge ditt fönster lite kärlek med en adventsstjärna och om du har en rullgardin som inte sitter precis mor väggen så är det väldigt mysigt att sätta upp en vanlig ljusslinga bakom den och låta sladden vandra längs väggen bakom gardinen.
  2) Jag saknar LED-lampor i sortimentet och jag skulle vilja se mer produkter som är lite miljövänligare och liknande. Om detta finns eller kommer finnas i framtiden så skulle jag gärna se en egen flik/avdelning för detta så att det exponeras och är lätt och hitta.

 • Irene skriver:

  1. Jag satsar på lampor med varmt sken och allt måste gå att dimma ner, många slingor, både sommar som vinter, och levande ljus i massor.
  2. Jag saknar tyger, gärna metervaror …

 • Kicki skriver:

  1. Spottar i fönstersmygarna och en rogivande brasa i kaminen.
  2. Vet att det finns litet sortiment av utebelysning men här saknar jag många fint lysande saker för att få till stämningen även i trädgården.

 • Ellinor skriver:

  1. Vi i familjen har äntligen upptäckt det underbara med batteridrivna ljus. Riktiga stearinljus i all sin ära, men med batteridrivna ljus kan man lugnt somna i soffan med ljusen tända och det är tusen gånger säkrare för barnen. Man kan helt enkelt slappna av mer med dessa ljus.
  2. Det är något fruktansvärt irriterande med alla hårvårdsprodukter, rakhyvlar och tvålar ståendes på golvet eller på fula stålhyllor i duschen. Det skulle vara underbart med både en designad och funktionell lösning som direkt snyggar till duschutrymmet.

 • Eva skriver:

  Många ljuskällor spridda i rummet som man också kan dimra. Massor av levande ljus!
  Det jag önskar mer av är fina posters, både med och utan ram. Stoppade pallar samt coffee table books.

 • Malin skriver:

  1. Något som jag tycker att många glömmer av är att lysa upp sina fina tavlor. Sätt reflexfritt glas i rsmarna och punktbelys mer!
  2. Jag skulle gärna se ett barnsortiment. Gärna leksaker i trä. Ingen plast!

 • Sara O skriver:

  1. Dimmer! Så enkelt och så mysigt!
  2. Tycker inte direkt det saknas något i sortimentet, möjligtvis något nytt och annorlunda. Kanske att svenssons börjar samarbeta med nya designers? Det hade garanterat gjort svenssons till en snackis eller som Frida brukar kallar det "klickraket". Alltid kul med webshoppar som erbjuder mer än bara shopping, det ska vara kul att surfa in och upptäcka nytt!
  Kanske i samarbete med någon designer? Samarbete med designers överlag tror jag hade sålt som smör och verkligen gjort svenssons till en ny snackis!

 • Hanna skriver:

  1. Lampor i fönstret, gärna hängande, är den bästa belysningen för ett ombonat hem rycker jag!
  2. Jag skulle gärna se ett större utbud av designklassiker för barnrummet!

 • Skandeko skriver:

  1: Jag brukar tända i brasen, ha några ljus tända och använda dimmer på lamporna! Jättemysigt!
  2: Jag tycker faktiskt att de ha en väldigt komplett websida – kanske hade varit kul med lite inspobilder till de olika produkterna. Så att man kan se dem i en miljö.

 • Anton skriver:

  1. Här kommer ett tips på hur man skapar stämning med hjälp av belysning! (Min rekommendation är att börja titta vid 1:40) https://www.youtube.com/watch?v=dfz1pyq3EhE
  2. Mitt förslag till Svenssons är att man hittar ett sätt att särskilja sig från möbelhandlare inom samma område. Detta skulle med fördel kunna göras genom satsning på unga, fräscha formgivare. För även om en klassiker alltid är en klassiker så är det också såklart spännande med nyheter och saker som man aldrig tidigare sett!

 • Matilda skriver:

  1. Belys det som är vackert i rummet, det är i alla fall det du vill ska synas. Använd dessutom många ljuskällor.
  2. Design från nya/okända designers som månadens designer eller liknande. Ett litet väl vält sortiment av yngre/nya förmågor som inspirerar och visar vart trender är på väg.

 • Sofia L skriver:

  1. Flera ljuskällor med externa dimmers och levande ljus.
  2. Unika produkter som säljs i begränsad upplaga under en begränsad tid.

 • Ebba F skriver:

  1. Mjuk punktbelysning på lite mer "udda" ställen (ex cage lamp i en hylla) blandat med levande ljus.
  2. Ekologiskt, närproducerat!

 • Peter skriver:

  1) den absolut bästa belysningen som ger stämning är utan tvekan helt vanliga stearinljus, i det enkla bor det vackra.
  2) Jag hade velat att Svenssons hade mer posters eller fotokonst

 • Linda skriver:

  Att punktbelysa tex tavlor är väldigt vackert och ger en varm känsla.
  2. Jag skulle hitta Mateus underbara porslin hos er!

 • Tove skriver:

  1) Mitt bästa tips är att ha många ljuskällor i rummen, även när det inte är jul. Tycker det är viktigt med varmt ljus, annars försvinner hemtrevnaden. Dimmer är något som jag också tycker är fantastiskt praktiskt att ha!
  2) Saknar framförallt miljövänligare alternativ, det vore något! Samt ett bredare utbud av svenska designers som kanske gör "gästspel"? Det skulle vara kul att se unga/gröna designers ta plats på en större och lättilgänglig arena.

 • Frida skriver:

  1. Flera olika ljuskällor med dimmerfunktion ger den bästa belysningen. Att kunna anpassa ljusstyrkan är för mig A och O i att få det stämningsfullt, men även funktionellt efter behov.
  2. Det jag saknar i utbudet är inredningshjälp/konsultation. Jag själv älskar inredning och tycker mig ha god koll på utbud etc, men tycker det är ofantligt svårt att få allt att lira tillsammans. Har byggt nytt hus och är på väg att flytta in, men letar efter ljus och lykta efter support att få ihop helheten vad gäller möblemang, konst, färger, stil etc. Om ni kunde erbjuda en sådan tjänst tror jag ni skulle kunna öka försäljningen en hel del samt få nya kunder. Värt att fundera på – inte sant?

 • M skriver:

  1. Stämning skapas av kombinationen av belysning (allmänbelysning, punktbelysning, etc.). En bra kombination gör att stämningen kan förändras beroende på aktivitet, från umgänge till matlagning. Lansera belysning som ett koncept med flera delar. Då säljs fler lampor och ni får nöjdare kunder!
  2. Ni har fantastiska produkter i ert sortiment, utmaning för mig är att få det till en helhet. Jag saknar ett bra "showroom", dvs. ett antal bilder där ni visar upp ert sortiment efter en/flera tänkta familjer. Bilderna uppdateras sedan efter säsong, familjerna gör såklart både julfint och fräschar upp med nya färger inför sommaren. Jag ser fram emot att se hur en Svenssons jul ser ut!

 • Cathrine Nordlander skriver:

  1. Glödtrådslampor och stearinljus för stämning. Bra belysning för arbete.
  2. Fint little day. Deras sortiment är fantastiskt!

 • Ester S skriver:

  1. Flera ljuskällor som man kan kombinera efter behov och tillfälle.
  2. Jag hade önskat en vintageavdelning där gamla designklassiker såldes eller auktionerades ut. Passar bra med Svenssons i Lammhults 100-åriga filosofi om tidlös design och hög möbelkvalitet.

 • Susanne skriver:

  1. Timers så att det tänds och släcks i rätt tider. Älskar att komma hem när det redan lyser mysigt i fönstren. Även färgade lampskärmar eller glödlampor bidrar till mysfaktorn.
  2. Nytänkande sovrumsmöbler, våningssäng eller så. kanske barnsortiment där?

 • Marie skriver:

  Först & främst: härligt med en julkalender!
  1. Mixad belysning med tanke på både funktion
  och hur det ser ut.
  2. Det som jag skulle vilja ha mer av är textilier
  i form av gardiner.
  Tycker också att det hade varit härligt med mer
  inspiration på hemsidan i form av någon blogg eller
  månadstips.

 • Maria skriver:

  1. Det är väldigt viktigt att välja rätt sorts glödlampor. Ett kallt sken är svårt att arbeta med tycker jag. Flera ljuskällor med ett varmt sken och gärna möjlighet att dimma.
  2. Ni får gärna lyfta fram de miljövänliga valen mer. Närproducerat (när det är möjligt) och genomtänkta bra materialval i kombination med snygg design lockar mig!

 • Hanna P skriver:

  1. Flera små ljuskällor för att på så vis skapa ett mysigt och mjukt ljus.
  2. Jag skulle vilja se mer av ett ekologisk/hållbart sortiment och även unga lokala formgivare. Hade varit intressant om Svensson I Lammhult kunde göra ett samarbete med HDK/Valand eller dylikt för att på så vis belysa/lyfta fram nya formgivare.

 • Eva skriver:

  Många ljuskällor spridda i rummet som man också kan dimra. Massor av levande ljus!
  Det jag önskar mer av är fina posters, både med och utan ram. Stoppade pallar samt coffee table books.

 • maria t skriver:

  Golv lampor tycker jag är utmärkta att använda för att få till mysfaktorn. Annars är jag förtjust i braskaminer av olika slag.
  Jag skulle vilja se mer prints från kända designer.

 • Lisa skriver:

  1. Många olika ljuspunkter. Blanda gamla och nya lampor för ett mer levande rum.
  2. Mer inomhus- blomkrukor och mer till barnrummet. Gärna roliga lektält och fina väggdekorationer.

 • Lina skriver:

  1. Som många andra redan skrivit men som kommer igen: Många olika typer av belysning! Både punktbelysning på tavlor, detaljer m.m. Samt bra "städbelysning" "mysbelysning" och "arbetsbelysning". Sen tycker jag personligen att det ska finnas en riktigt snygg lampa i varje rum som drar blickarna till sig!
  2. Tycker sortimentet är bra men bilderna på hemsidan är allt annat än inspirerande. Satsa på mer miljöbilder och snyggt fotograferade bilder!

 • UA skriver:

  1) mysbelysning med massa tända ljus, samt en öppen brasa.
  2) Tycker att de har det mesta, men kan föreslå snygga krukor.

 • Lotta W skriver:

  Bästa belysningen såhär års är ju julgransbelysning, alltså det ger bästa stämningen nu! Och en såndär Dvd-brasa för oss som inte har möjlighet till riktig kamin.. Pinsamt, jag vet.
  Saknar posters och prints, väggkonst är alltid kul! Kanske med lokala förmågor som inte finns i var och varannan butik.
  Håller tummarna för min drömlampa!!

 • Emma L skriver:

  1. Mitt bästa belysningstips är att ordna bra och starkare belysning där det behövs och i övrigt tänka kreativt. T.ex. kan en bordslampa få stå på golvet eller på en pall. Vägglampor kan sättas i många olika höjder beroende på vilken effekt man vill skapa. Rum som känns softa och mysiga men samtidigt inte för mörka skapar en mycket hemtrevlig stämning. Gäller ofta att ha flera ljuskällor i samma rum. Att tänka igenom var belysning behövs och hur olika belysningar kompletterar varandra är ett bra tips.
  2. Jag tycker de har det mesta men är alltid på jakt efter snygga posters och konsttryck att sätta upp på väggarna. För med väggkonst kan man (liksom med belysning) ge väldigt mycket liv, känsla och stil till ett rum. Så ett utökat sortiment av posters är mitt förslag.

 • Jessie skriver:

  1. Mitt bästa belysningstips är att fynda blockljus när de är på extrapris och samla dem på en bricka eller skiva. Ju fler desto bättre och gärna i olika färger och storlekar.
  2. Jag saknar gardiner! Det är svårt att hitta snygga gardiner men jag tror att de hade kunnat erbjuda bra alternativ till de vanliga budgetkedjorna vars gardiner inte riktigt faller mig i smaken.

 • Linda Söderlund skriver:

  1. Mitt bästa tips för stämningsfull belysning är att ha en "huvudbelysning" (t.ex. större taklampa) och låta denna karakterisera rummet och gärna justeras med dimmer efter behov. Sedan att komplettera med fler, mindre ljuskällor såsom slingor, bordslampor och fönsterlampor som gärna går hand i hand med huvudbelysningen (färg, form etc) detta tycker jag skapar en genomgående känsla av lugn och "myskänsla" i rummet.
  2. Hos er saknar jag Hays sortiment, just för att jag tycker om deras stilrena men ändå busiga och tidlösa men ändå trendiga sortiment med allt från stolar till dekorationer.

 • Anna skriver:

  1) Stämningen höjs alltid med hjälp av mycket levande ljus i vackra lyktor, och milda elljuskällor som lyser upp fina detaljer i inredningen och ger behagligt ljus att vistas i.
  2) Jag förknippar ert varumärke med gedigen, sydsvensk design, och det hade varit roligt med en ytterligare förstärkning av den känslan genom ett utbud av lokalproducerade varor från lite mindre designers.

 • Annelie skriver:

  1. Många olika ljuskällor, (lampor och levande ljus) så att det blir en vilsam balans mellan ljus och skugga i rummet. Att lampornas formgivning både bidrar till bländfritt ljus och glädje för ögat.
  2. Mediemöbler som uppfyller de praktiska funktionerna för "nya" multimedievanor samtidigt som de motsvarar höga krav på formgivning. Ökat utbud av barnmöbler vore även det väldigt trevligt

 • Johanna skriver:

  Åå! Finns ju inget mysigare än den här tiden, när man precis fått hänga upp julstjärnorna! Som vackra smycken mot svarta fönster.
  Skulle tycka att det var toppen med tyg (metervara) med samma klassiska urval som resten av sortimentet. Känns som svenskt tenn är väldigt starka på den fronten och det skulle vara fantastiskt med ett urval gjort av er – designklassiker, men inte de gamla vanliga.

 • Lisa H skriver:

  1. Mitt bästa tips är att ha flera lampor, i fönster, hyllor och alla möjliga hörn. Det blir då lätt att skapa mysig och ombonad känsla!
  2. Jag skulle gärna se mer textilier i metervara. Finns så mycket fina mönster som skulle passa perfekt i deras sortiment.

 • Pernilla skriver:

  1. Gå till dig själv och dina behov, vad är du för person? Läslus? Bra läsbelysning, i soffkroken, vid fåtöljen, riktbara osv. Partypingla? Grymma spotar till din scen i vardagsrummet, haha. Ni fattar poängen?
  2. Låt säga såhär istället, jag saknar många SVENSSONS produkter hemma hos mig!

 • Majja skriver:

  1. Satsa på riktigt bra belysning, det gör ett hem levande! Den ska gå att dimra, ändra och rikta helt efter humör och kunna lyfta det vackra man vill ska synas i hemmet.
  2. Jag älskar Svenssons klassiska sortiment och tycker att de skulle kunna komplettera det med att lyfta nya och unga designers ute i landet. Det vore en bra marknadsföring och de skulle kunna vara "först" med mycket. Använd dom sociala medierna för att marknadsföra det

 • Sofia skriver:

  1. Dimmer på alla lampor så man kan anpassa belysningen efter behov. Satt dimmer på de flesta lampor i vårt hus, även små lampor och adventsstjärnor. Bästa investering jag gjort. Borde vara dimmer på alla typer av lampor från början. Punkt. 🙂
  2. Jag vill gärna se ännu fler barnmöbler! Jag är inne i en fas då alla familjens slantar går till min dotter och då man knappt unnar sig något till sig själv… Så vill ni bli rika så är det rätt kategori att satsa på 😉

 • jenny skriver:

  1. Många lampor på olika ställen & höjd är mitt tips för att skapa stämning.
  2. Jag saknar ett större sortiment av posters och keramik.

 • Zandra skriver:

  Jag tycker att man måste komma ihåg belysning ute också, fasad, gångar, träd och buskar. Och inte bara under det mörka halvåret. Utanför köksfönstret, precis vid uteplatsen, har vi ett äppelträd där vi har en ljusslinga året runt. På vintern är det ett fint blickfång inifrån och på sommaren blir det en härlig medelhavs-ute-bistro-känsla vid middagarna och de sena kvällarna ute.
  Jag skulle gilla om det fanns mer för det dukade bordet, porslin, glas och bestick.
  //Zandra

 • Märta von Feilitzen skriver:

  1. Jag älskar lampor och tycker det känns viktigt att man kan välja styrka på sin belysning och att man har både praktiskt och stämningsfullt ljus. Att ha många ljuskällor i samma rum är ett bra sätt att få både bra och skön känsla i rummet
  2. Jag saknar grafiska tryck spännande illustratörer.

 • Melinda skriver:

  1. många ljus i olika metaller, koppar, mässing,smide etc. Placerade i alla delar av rummet från fönster till matbord är stämningsfullt så här års tillsammans med adventsljustakar och julstjärnor. Tillräckligt många ljus ger lagom med ljus också!
  2. Jag gillar köpa posters som jag kan byta ut och variera under åren. Det vore kul med fler häftiga planscher och posters.

 • My Thulin skriver:

  1. Ljus levande lJUS! SÅ mysigt! annars gillar jag att ha smålampor tända.
  2. Jag tycker ju ioch för sig att de har de mesta jag söker! Men skulle vilja ha gardiner tycker det är svårt att hitta snygga med bra kvalitet! så det önskar jag mer av 😀

 • Anna B skriver:

  1. Montera dimmers på lampknapparna! I ett nybyggt hus är det enkelt att göra det valet, men det går ju att byta ut om man bor i ett äldre hus eller lägenhet. Det gör det enklare att variera styrkan på ljuset och anpassa efter behov. Kostar lite mer än vanliga lampknappar men på det sättet kan kökslampan användas både vid läxläsning och romantisk middag.
  2. Tyger på metervara! Fina, vackra tyger som man inte hittar i vilken tygaffär som helst. Jag vill sy mina egna gardiner så jag får dem precis som jag vill istället för att köpa färdiga standardmått. Och så blir det så bra med kuddar man syr själv! För då kan jag bestämma storlek och modell själv.

 • Är meeed! 🙂
  Att använda sig av många olika ljuskällor i ett rum! Minst fyra stycken skulle jag säga..
  Jag saknar en "barnavdelning" 🙂
  Kram Matilda

 • Filip skriver:

  1. All belysning måste inte ”lysa upp”. Har gärna massa smålampor som inte egentligen förmedlar extremt mycket ljus men skapar intressenta punkter och mysig stämning på olika platser i rummen.
  2. Hade gärna sett en avdelning gjord för mer ”Compact living”. Extremt svårt att hitta snygga möbler som har smart förvaring. Dessutom känns det som allt fler bor i mindre bostäder.

 • Lotta skriver:

  Underbar vinst!
  1) eftersom vi lever i ett mörkt land stora delar av året, välj inga gardiner eller vådligt ljusa, så det naturliga ljusinsläppet finns. Sen många bra lampor för alla typer av behov som inte bländar. Levande ljus är prickar över i:et under den här mörka perioden.
  2) varför inte ta in olika okända designers & deras produkter, kanske hitta dem via olika mässor eller sociala medier. Kör månadsvis där man får se designern i intervju om hens produkter mm. Har massor av designers som förslag! Maila mig! 🙂

 • Emma Kitti skriver:

  1. Jag tror på många små belysningspunkter i form av flera lampor i olika styrkor. Det ger en mysig känsla!
  2. Jag saknar unika prints och dekorativa saker till barnrum. Kanske skulle ni kunna ha en kategori som heter "nya formgivare" där mer okända produkter kan presenteras.

 • Jenny Olsson skriver:

  1 Mitt bästa tips är vägglampor. Känns som att det har försvunnit mer och mer. Hittat många fina som ser ut som träd och blommor som skapar en väldigt mysig belysning.
  2 Jag saknar faktiskt barnmöbler. Hade vart kul att hitta Stilrena sådana i någon butik!

 • Tomas skriver:

  1. Utomhusbelysning faktiskt. Oavsett om det är på balkong eller i trädgården. Ger mysig stämning som är svårare att skapa med bara inomhusbelysning.
  2. Designade elprodukter. D.v.s elprodukter som blir inredningsdetaljer likväl som högtalare, radio, fläkt etc.

 • Bästa belysningen är helt klart tända ljus varvat med varmvita lampor.
  och jag hade velat se mer grejer med mönster, tavlor, tyger, posters.
  🙂

 • Lisbeth Magnusson skriver:

  1. Att kunna "dimra" ner all belysning.Det skapar alltid en fin stämning!
  2. En fin och stor ljuskrans att ha i fönstret.
  (i stället för en adventsstjärna i papp)

 • Elisabet Westerlund skriver:

  1. Omge dig med lampor du trivs med! Då blir känslan också mysig.
  2. Jag skulle vilja hitta fler produkter till badrum i ert sortiment.

 • Anna skriver:

  1. Jag brukar tänka på att ha flera ljuskällor i ett rum på olika ställen och höjder och att sen tända ljuskällorna i kombination med varandra till rätt tillfälle.
  2. Barnrum är verkligen på tapeten just nu. Mer möbler och även annat sortiment för barn önskas.

 • Anna Lärk skriver:

  1. Att i ett rum ha flera olika typer av belysningskällor, att kunna välja hur ljust man vill att de olika ljuskällorna ska lysa.
  2. Jag saknar ett litet sortiment av väl utvalda tapeter och tyger.

 • Caroline H skriver:

  1; Flera ljukällor från älskade designklassiker, gärna med dimmer. Se till att inte ha kallt ljussken i dina lampor. Tänd ljus o en brasa om du har möjlighet.
  2; Småländsk design av barn/ungdomsmöbler. De klassiska desigmöblerna kan ibland vara svåra att motivera i ett barn/ungdomsrum om barnen ska ska få utveckla sin kreativitet med färg o lust.

 • Frida Svahn skriver:

  1)
  Bra belysning görs av många olika ljuspunkter både artificiella och levande ljus. Beroende på vad du gör behövs olika belysning. Bra punktbelysning för att läsa. Punktbelysning för att lyfta rummets höjdpunkter. Bra allmänbelysning för att leva, pyssla, städa mm. Mysbelysning i form av levande ljus på bord, vägg och sidobord.
  2)
  Jag saknar konsthantverk. Kanske lyfta en formgivare/konstnär varje månad. För att utse och hitta de "små" och skickliga kreativa personerna tipsar jag om att ni gör ett ansökningsforum för att få sälja in sina produkter hos er.
  Vinn/vinn
  Ni får ett ytligare intressant forum att besöka er för och konstnärer/formgivarna lyft fram och får en språngbräda.
  Ett förslag – 1000 åter! 🙂
  // Frida Svahn

 • Rebecka Larsson skriver:

  1. Att sätta dimmer på alla eller några lampor hemma, det gör att man på ett väldigt enkelt sätt kan få en annan känsla och ändra stämningen i rummet efter tillfälle och behov.
  2. Jag önskar att ni hade mer inredning för väggarna i form av tavlor, prints och tryck.

 • Lina skriver:

  1. Jag har sällan taklamporna tända, utan har istället små myslampor tända i fönstren och andra utvalda ställen i rummet. Sedan brukar jag tända levande ljus och har även ljus i de öppna spisen. Det är även roligt att använda sig av andra lampor än vad de är tänkta för, t ex arbetslampor till fönsterlampor, det är väldigt fint, tycker jag.
  2. Det skulle vara roligt om ni tog in produkter från företaget Hay. T ex boxar och pappersvaror.

 • Therese skriver:

  1) Dimmerfunktion och flera ljuskällor (helst minst 5) i varje rum.
  2) Iris hantverks produkter- för att deras materialval och design ligger så rätt i tiden trots att det är ett gammalt företag med handgjorda produkter. Svenskt dessutom, lokalproducerat är ju rätt i tiden det också!

 • Carola Wahlström skriver:

  1. Det beror på vad för stämning man är ute efter. Jag rekommenderar många olika ljuskällor, man behöver inte ha alla tända samtidigt utan variera efter vilken stämning som önskas.
  2. Jag kan inte säga något direkt, de har väl lite till alla stilar och delar av huset.

 • Essie skriver:

  1. Ofta flera mindre lampor tända, så ljuset blir milt och stämningsfullt. Sen ibland även tända ljus, men inte nödvändigt om man lampor som lyser upp väl valda ställen i rummet.
  2. Saknar Svenskt tenn – särskilt som Malmöbo. Hade varit uppskattat.

 • Jenny P skriver:

  1)Köp led-lampor med gult härligt ljus istället för vitt stelt ljus. En enkel sak som skapar en såååå mycket mysigare stämning i lampans sken och är dessutom bra för miljön.
  2) I Svenssons sortiment så saknar jag tavlor. Det är svårt att hitta fina motiv att ha på väggen och det finns inte så många webshopar som har ett bredare design-sortiment. Utan tavlor på väggarna blir det stelt. Därför tycker jag att ni bör utöka sortimentet som är ”pricken över i” i hemmet. Tavlor tar inte heller så stor plats att ha i lager. Säljer man posters/foton som är oinramade är leveransen/leveranskostnaden minimal. Jag tror även att många kunder gärna beställer den här typen av tavlor på nätet istället för att åka runt till många fysiska butiker, vilket tar mycket mer tid. Vill man titta på tavlan har man ju möjligheten att åka till någon av era fina butiker och samtidigt få lite extra inspiration. Tack för en riktigt bra webshop/butik, som snart kan bli helt outstanding! 

 • Caroline H skriver:

  Glömde skicka med min mailadress. Så ifall lyckan skulle slå till, så kommer den i detta inlägg.
  1; Flera ljukällor från älskade designklassiker, gärna med dimmer. Se till att inte ha kallt ljussken i dina lampor. Tänd ljus o en brasa om du har möjlighet.
  2; Småländsk design av barn/ungdomsmöbler. De klassiska desigmöblerna kan ibland vara svåra att motivera i ett barn/ungdomsrum om barnen ska ska få utveckla sin kreativitet med färg o lust.

 • Johanna skriver:

  1. Mycket belysning i olika tappning. Bordslampor, fönsterlampor, ljusslingor o tända ljus mm. Om taklampan ska va tänd måste den dimmas för rätta mysbelysningen 🙂
  2. Jag fick mitt första barn i somras och har kikat runt efter fina barnmöbler. Det är svårt att hitta designklassiker i miniformat. Det är förmodligen inget ni kan lösa utan era leverantörer men det är något jag skulle önska. En minilamino är drömmen 🙂

 • Tommy ax skriver:

  Beror på årstiden.
  Men som det är nu räcker det med stakar och stjärnor i fönstrena, sen lite levande ljus utspritt över hela hemmet.
  Se bara till att ha koll på alla ljus!

 • Carl H skriver:

  1. Många olika typer av lampor och ljuskällor samt vara noga med att välja rätt glödlampor. Om du har äldre armatur finns översättningsguider till vilka lågenergilampor som motsvarar de gamla glödlamporna. Fråga tillverkaren eller i butik!
  2. Jag skulle gärna se designsamarbeten där både etablerade och nya spännande designers tar fram möbler och inredning tillsammans med Svenssons exklusivt och i begränsad upplaga.

 • Julia skriver:

  För att belysningen i mitt hus ska vara helt perfekt ska vara att snöns vita sken reflekteras med gatlamporna, att uteslingorna gör de mysigt ute medans jag själv sitter inne i soffan omringad med kuddar o massa tända ljus med fina ljuslyktor med en kopp te i handen.
  Jag skulle vilja ha mer av kuddar, olika textiler på kuddar. Jag tror att det skulle säljas jätte bra, i sånna här kalla gråa vintertider och de piffar även upp rummen!

 • Karin C skriver:

  Att ha så många lampor att man kan välja vilka lampor man vill ha tända i olika omgångar, beroende på humör, känsla, behov etc.. Blanda gammalt med nytt, dagsljus med ficklampa, punktbelysning med allmänbelysning för att skapa liv och rörelse 🙂
  Det jag främst saknar hos Svenssons är Hay!

 • Emma F skriver:

  Oj vilken fantastisk första lucka!
  1. Vill du ha funktionella ljuskällor? Analysera dina behov innan du köper lampor så att du får mycket ljus på arbetsytor och från läslampor, och mera dovt ljus när du eftersträvar mysfaktor. Men jag har faktiskt ett annat tips och det är hållbarhet- var snäll mot naturen och släck lamporna när du inte behöver dem på, och satsa av samma skäl på klassiska lampor som du kan ha i många år.
  2. Jag skulle gärna se ett barnsortiment, men även garderobsinredningar till garderobsväggar/klädkammare.

 • Jennifer Westberg skriver:

  1. Flera olika typer av belysningar beroende på vilken stämning och ljus som behövs.
  2. Det jag saknar är textilier, speciellt gardiner och tyger som är klassiska. Där det kan blandas designtyger och nya tyger som är gjorda av nya formgivare.

 • Ina skriver:

  1. bordslampor som lyser upp hörnen i rummen. I hörn finns två ytor att reflektera mot så effekten blir större.
  2. Som småbarnsmamma upplever jag det som svårt att hitta snygga barnmöbler så det skulle jag vilja se mer av och då gärna tex bord som kan leva vidare som soffbord i tonårsrummet och sen får flytta med till första hemmet. Bra design och kvalitet är bra för miljön och våra barns framtid.

 • cornelia skriver:

  1. Jag tycker att belysning är lika viktigt (kanske viktigare) som möblerna vi väljer till hemmet. En bra och stämningshöjjande belysning ska vara många lampor, stor eller små som kan tändas och varieras efter behov. I kombination med dimmer på taklampor och levande ljus kan ett rum helt ändra karaktär.
  2. Jag saknar en kategori med uttalat miljötänk, tex klimatvänligt, där möbler producerade med eko och miljöhänsyn lyfts fram. Att jag som konsument lätt kan hitta märken och möbler som är producerade på ett hållbart och förnyelsebart sätt.

 • Tanja skriver:

  1. Blanda olika punktbelysningar, tex golvlampa, vägglampa, dimmerbelyning, bordslampor… Viktigt också att se till att det är "rätt" glödlampa för rätt belysning.
  2. Designade barnmöbler i bra kvalitet. Det saknar jag verkligen.

 • jasmine skriver:

  1. en riktigt fin ljusstake med levande ljus fungerar alltid som en stämningshöjare.
  2. tavlor!

 • Sandra skriver:

  1. Glöm inte utebelysningen! Gäller kanske i första hand den som har en trädgård men även i lägenhet med balkong kan man skapa spännande blickfång. Belys ett fint träd, ett stilleben och ta in landskapet utanför. Skapa dramatiska siluetter och visuella rum som blir en förlängning av huset. Otroligt effektfullt men tyvärr ganska bortglömt.
  2. Tycker att Svenssons i Lammhult har ett väldigt brett sortiment. Det jag känner saknas är det där lilla extra som man bara hittar här. Gästdesigners, samarbete med okända, lovande konstnärer och formgivare. Detta hade kanske varit precis den där lilla kryddan som hade gjort att Svenssons i Lammhult gått från det traditionella företag det är idag till att även vara ett modernt, stilbildande företag i tiden.

 • Martin Lövall skriver:

  1. Jag tycker att man skapar stämningsfull belysning då man använder sig av många ljuskällor, en stor fördel är om de går att dimma. Då kan man enkelt ställa in och skapa den perfekta belysningen. Har man sen lampor i snygg design så har man skapat den ultimata belysningen.
  2. Svenssons är ett fantastiskt möbelvarohus att gå runt och drömma och inspireras i. Men om jag saknar något i butiken så är det Fritz Hansens Myran och Sjuan stolar och Ägget och Svanen fåtöljer.
  Mvh
  Martin

 • Lee skriver:

  1. Mycket punktbelysning och dimmerbelysning
  2. Svenssonsofforna i skinn skulle jag vilja se och ha!

 • Lena skriver:

  Sex-sju Kivi i olika pastellfärger på en fönsterbräda eller spiselkrans. Oslagbart ljusspel.
  Lite mer kontemporär design, unga formgivare, Moooi, lite MerciMerci, Artilleriet

 • Anneli Öst skriver:

  1. Tycker det är svårt med belysning, men lampor i fönster och levande ljus är mitt tips!
  2. Mer ekologiska produkter! Kommer bara upp 5 st när man söker på deras hemsida.

 • Tina skriver:

  1. Satsa på många små lampor som gör det mysigt och pricken över i:et är dimmer. Jag har köpt dimrar som man fäster direkt i vägguttaget. Vi sparar också energi genom att ha svagare belysning.
  2. Jag saknar det danska företaget HAY. De har riktigt fina saker alltifrån marmorbrickor till mattor och stolar. Jag vill gärna ha det fina bordet Loop Stand Table till vårt kök.

 • Anna skriver:

  1.) För bästa belysning använd många olika ljuskällor, inte enbart en enda taklampa. Sprid ut ljuskällorna genom att använda golvlampa, fönsterlampa, en lampa på en byrå och levande ljus etc. Viktigt att rikta lamporna så att de inte bländar. Använd lampor med inte allt för hög wattstyrka och välj ett varmt sken framför ett blåaktigt. Att använda dimrar ger också ett mer behagligt sken.
  2.) Svenssons har ett fantastiskt sortiment redan idag, men vad jag gärna skulle se för mer inspiration och en enklare köpprocess är:
  – Möjlighet att lägga upp en önskelista via svenssons.se som man sedan kan maila till tomten (läs familj och vänner)
  – Kategorin för presenttips skulle jag gärna se delades in i olika personer: mamma, pappa, mormor, 40åringen, studenten… Det är svårt att ta in alla artiklar som visas som förslag. Kanske ett frågeformulär med några frågor om personen utifrån dess intressen och därefter få ett resultat i form av fem artiklar som Svenssons tror skulle passa
  – Medarbetaren väljer eller kanske ett samarbete med olika bloggprofiler där ett tema med olika produkter väljs ut och presenteras, kanske samtidigt kan vara kampanjpriser under en viss tid om man anger en särskild kod
  – Limited editions av olika kollektioner. Samarbete med nya, lovande designers (både svenska och utländska) och att en mindre kollektion lanseras endast hos Svenssons under en begränsad tid
  – Digital styling – en tjänst där man kan maila in foton på ett rum till Svenssons stylister och få tips på hur man ska kunna inreda samt förslag på möbler utifrån stil samt budget
  – Om man gör ett köp i webshopen skulle det vara bra att få info om ”andra har även köpt”, ”detta passar till” eller ”Svenssons tipsar: glöm inte att köpa hem glödlampa, möbeltassar, batterier… (eller ännu bättre – vill du lägga till glödlampa, möbeltassar, batterier)
  – Ett virtuellt program med möjlighet att inreda ett rum med möbelklassiker från Svenssons för att se hur det skulle bli hemma
  Trevlig kväll!

 • Carin skriver:

  1) fem belysningspynkter per rum – med möjlighet att dimma!
  2) tryck o ramar saknar jag. Och glasunderlägg!

 • Eva skriver:

  Bästa belysningstipset måste ändå vara en dimmer. Perfekt när man vill ha mysbelysning eller varför inte på morgonen när man inte är beredd att få en strålkastare i ögonen.
  Skulle vara roligt om Svenssons i lammhults med sitt kända namn och plattform kunde lyfta upp okända unga nordiska designers för att promota lokal design och framtidens designklassiker.

 • Malin Björling skriver:

  OMG!!! Här går TrendenserFrida ut stenhårt och köttar in en drömlampa redan i första luckan, jag dör litegrann.
  1. Ljuslister under skåp, bänkar och hyllor tycker jag ser fräsigt och lite sci-fi ut.
  2. Skulle vilja se ett samarbete med Svenskt Tenn. Lite special edition hos Svenssons, tänk Hortus i turkost, kanske en Lamino med elefantprint bara i Lammhult -spånar hej vilt.

 • Tove skriver:

  1. Bästa belysningstipset för att skapa stämning är helt enkelt att släcka alla lampor och tända ljus istället.
  2. Jag kan tycka att de borde sälja ljust ljus iom att de säljer en massa fina ljusstakar så kan det vara bra att sälja ljus som man kan sätta i sin ljusstake eller ljuslykta.

 • Fredrica olsson skriver:

  Åh, åh, åh, wow vilken dröm det vore med den fina lampan i vårt lite tomma vardagsrum! Det tar tid att bygga upp det mysigt…
  För att skapa mysig stämning tycker jag det krävs många ljuskällor och gärna såna fina glödlampor med tråd som ger gulligt, varmt ljus så här i mörkret.
  Jag saknar verkligen gardiner! Snygga Linné gardiner, skira gardiner, siden, sammet kanske? Mer sånt! Färdigsydda längder och gärna också på löpmeter. Skulle passa perfekt in i sortimentet.
  Åh, åh, åh!
  glödlampor med tråd

 • Elisabeth skriver:

  1. Flera lampor i ett rum, med dimmers så att ljuset kan varieras efter behovet, efter vad man gör. Och så levande ljus förstås.
  2. De fysiska butikerna är ljusa och fräscha, lite för ljusa och fräscha, blir lätt opersonligt. Sen är sortimentet väldigt lika många andra affärer. Jag saknar en egen serie, kanske en serie där flera designers är delaktiga men med en gemensam röd tråd.
  Men ändra INTE på den goda personliga servicen!

 • Jenny skriver:

  1. Mitt bästa tips är att ha en dimmer i de flesta rum, härligt att kunna anpassa allmänbelysningen till önskvärd ljusstyrka.
  2. Skulle gärna se Shyness vackra textilier i sortimentet, eller Hjort Knudsens klassiska soffor!

 • Mia S skriver:

  1. Jag vill ha många lampor för bästa mys. Vi har på golvet, bord, fönsterbänkar, taket, ljusslingor, tavlor, läs mm…med dimer på. Addera lite fina ljusstakar och adventsljus så är det mysigt!
  2. Tycker Svenssons har ett underbart sortiment. Får jag önska så mer textiler och miljöbilder på nätet. Det är ofta i miljöbilder som jag i alla fall tänker:
  – Åh så snyggt det passar med det. Det har jag aldrig tänkt på!
  Tror att många av oss är väldigt inredningsintresserade men behöver proffs som hjäper oss att tänka utanför boxen och våga.
  Alla vill inte ha hem som ser ut precis som alla andras. Om man som jag satsar på klassiska möbler, så vill jag ha en extra personlig knorr på inredningen. Gärna med textilier.

 • Lina skriver:

  1. Många ljuskällor, som bordlampor och stålampor, gör att rummet får en mysig och hemtrevligt känsla.
  2. Svenssons i lammhult är en trevlig butik och har det mesta som jag söker. Lite mer barntextiler hade varit mysigt till barnrummen.

 • Maria J skriver:

  1, för att få till den perfekta mysbelysningen krävs det först och främst att det är mörkt ute, sedan en kombination av levande ljus och punktbelysning med dimmer för att komma i stämning 🙂
  2, Tavelramar!! Tunna, tunna svarta ramar som passar till era posters. Perfekt merförsäljning och något som ändå är svårare än man tror att hitta på andra sidor (just när man vill åt det där med riktigt tunn tavelram)

 • Nina skriver:

  1. Oväntade ljuskällor som ger lyxkänsla. Tex led-lampor på insidan av trappräckena. Lyser hela vägen längs trappen och sprider en välkomnande känsla.
  2. Posters, planscher med olika teman och stilar.

 • Märta skriver:

  Dimmer till all belysning.
  Gardiner saknar jag

 • Annika skriver:

  1. Flera olika lampor i varje rum! Vi svenskar har ofta för få lampor. Dimrar är ett måste för att skapa mysig belysning. Levande ljus i vackra ljusstakar blir ett fint komplement.
  2.Svenssons har ett fint och brett sortiment. Jag saknar bara Hay och ett större utbud av posters.

 • Sara skriver:

  1. Många olika ljuskällor ger möjlighet att skapa härlig belysningsstämning. Glöm inte att se belysning som en inredningsdetalj, då lamporna är släckta på dagen men syns ändå i ditt hem!
  2. Svenssons har ett väldigt komplett sortiment! Skulle varit kul om man går in på hemsidan för att kunna ta del av produkter som setts i press och media, som sedan kan klickas hem.
  Dvs lite tips och senaste nytt inspo.

 • Anna G skriver:

  Hej!
  1. Köp en ljusslinga och gör egna dekorationer till den. Häromdagen gjorde jag egna "trådbollar" av garn/tråd i olika varma färger och lim. Blås upp en vattenballong, lägg ett lager lim på och snurra runt tråden lite kors och tvärs, så tätt som en önskar. Enkelt, billigt och fint – och framförallt mysigt!
  2. Gärna mer inredningsdetaljer!

 • Ulrica skriver:

  1. Jag gillar att ha många olika typer av belysning; golvlampa, taklampa, borslampa, levande ljus och ljusslingor – allt för att belysa och skapa stämning. Jag älskar tex vår jordglob som lyser så fint brevid soffan.
  2. jag kan ibland tycker att det är bra med "tips" på vad andra kunder kikat på. Tex om jag klickar på en lampa så kan jag få tips om ’liknande produkter’ eller ’andra som tittat på den här lampan har också tittar på det här’…

 • Susanne Bengtsson Lund skriver:

  1. Belysningsunkter med ffa fokus på att belysa tavlor eller andra inredningsdetaljer . Sätta ljus i olika vrår och hörn som uplights vid entré , trappor mm.
  2: saknar textilier av svenska designers såsom gardiner, dukar o kuddar som förstärker de designklassikerna som lammhults marknadsför. Det är ofta svårt att hitta passande tyger som är i passande stil och färg.

 • Jennie V skriver:

  1. Bäst tycker jag är en mix av olika belysningar, exempelvis bra arbetsbelysning och lampor med mer mjuk mysbelysning. Dimmers gör det enkelt att förändra ljuset. Till detta kompletterar jag med levande ljus för extra mys!
  2. Jag önskar ett bredare barnsortiment och exempelvis från Ferm living!

 • Linda S skriver:

  1) Dimmer, dimmer och dimmer! Bästa sättet att göra rummet mysigt. Det och tända ljus, gärna doftljus!
  2) Coffetable böcker och mer inredningsdetaljer så som posters.
  🙂

 • Jossi skriver:

  1.Jag brukar försöka inreda med flera mindre ljuskällor som jag placerar så att var och en "highlightar" olika detaljer i lägenheten som jag tycker är värd lite extra uppmärksamhet, samtidigt som det enkelt går att variera ljuset i lägenheten efter situation och stämning. 🙂
  2. Jag saknar en kategori med ekologiska/ hållbart tillverkade produkter.

 • Malin K skriver:

  1. För mig är det viktigt med olika typer av belysningar; bra arbetsbelysning och trevlig mysbelysning.
  2. Ett bredare ekologiskt sortiment vore trevligt och att det blev lättare att hitta dessa produkter på hemsidan.

 • Anna skriver:

  1.Att använda lampor som är designade för en plats på en helt annan för att skapa ett mer personligt uttryck. Min favorit är mormors lilla runda kristallkrona på badet. Också levande ljus för den där mysiga känslan.
  2. Jag skulle önska mer information om var och hur produkterna tillverkas så att man som konsument enkelt kan ta val som är hållbara både etiskt och miljömässigt.

 • Adam skriver:

  1. Vad är mysigare än något levande? Något som lyser upp, värmer och är levande är en eldstad.
  2. Hos Svenssons saknar jag lite exklusiva produkter. Inte nödvändigtvis pris exklusiva, utsn att man samlar upp kvalitet och produkter från närområdet och säljer. Kanske man kan spinna på ekovågen och sälja ekoprodukter som dessutom är producerade i närheten? Eller kanske sälja högkvalitativa produkter tillverkat av lokala snickerifabriken i närheten utan fokus på edge utan mer på kontakt med våran natur?

 • Jeanette skriver:

  1. Jag har flera smålampor och inte så skarpt ljus
  2. En barnkategori

 • Joana skriver:

  Tänd en lampa och låt den lysa i juletid!
  1. Hörn och kanter, ytor som vi ständigt underskattar. Traditionell belysning i all sin ära, speciellt så här i juletid men ibland görs det lilla extra av det oväntade. På senare tid har fler designers valt att lägga fokus på just hörn och hoppas se mer av detta.
  2. Vad jag saknar på Svenssons är det handplockade och unika som kan möta upp det klassiska och industriproducerade. Konceptlampor i limiterad upplaga( från studenter och ensilda designers samt vintageobjekt från hela Skandinavien.
  Allt gott,
  Joana

 • Mia skriver:

  I denna tid är det givetvis fönsterbelysningen som skapar stämning.
  Julstjärnor, Elflugor, adventsljusstakar hjälper oss att skapa mysig stämning!
  I Svenssons sortiment skulle jag gärna se Hay!
  Modernt och passande för dem!

 • Mia skriver:

  I denna tid är det givetvis fönsterbelysningen som skapar stämning.
  Julstjärnor, Elflugor, adventsljusstakar hjälper oss att skapa mysig stämning!
  I Svenssons sortiment skulle jag gärna se Hay!
  Modernt och passande för dem!

 • Jeanette skriver:

  Hej!
  Mitt belysningstips är att blanda elektricitet med egna ljuskällor som ljus eller en brasa om man har den möjligheten.
  Det jag kan sakna är en sektion med exempelvis nordiska design eller designers som inte är lika etablerade. Man kanske skulle kunna sammarbeta med hemsida nordic design collective (hoppas jag stavade det rätt) och gör något som blir till en vinst för bägge men även ger mig s konsument möjlighet att blanda tidlösa klassiker med nyskapade och säsongbetonade godbitar.

 • Carin V skriver:

  Hej
  1. Jag tycker det är svårt att få till rätt belysning men det behöver vara en kombination av allmänljus, punktbelysning och mys. En fin lampa att lysa upp mörka bortglömda hörn med.
  2. Som nybliven mamma och inredningsintresserad saknar jag ett barnsortiment. Det finns så mycket fint att inreda rum till de små med!

 • Katarina skriver:

  1. Just nu mixar vi ljusslingor med varmt ljus och julbelysning från stjärnor och stakar med levande ljus och lussekatter. Sen har vi mys för hela kvällen. På morgonen tänds ljusslingorna och stjärnorna på timer så man slipper slå ihjäl sig i morgonmörkret. Det gör den vardagliga brutaliteten (det faktum att man måste upp) lite lättare att uthärda. Tänk sen den fantastiska vita AJ bordslampan att få avrunda dagen med bredvid sängen. Livslyx!
  2. Svenssons har ett fint och rikt sortiment men om man nu ska sakna något skulle jag kunna tänka mig att önska fler fina leksaker för både mindre och lite större barn. Gärna trämatleksaker eller kanske robotar och superhjältar i fin design. Sen kunde jag inte heller hitta några posters. Man skulle kunna sälja exemplevis Ylva Skarp och littlephants fina konst. Eller varför inte ta in några duktiga aktörer från Nordic design collective. Låt de nya konstnärerna synas!

 • Titti skarp skriver:

  hej
  har mycket dimbara spottar lite överallt i huset skapar en annan atmosfär
  jag saknar som jag har letat på internet efter en husbokhylla för barn
  på denna sajt så hoppas det kommer så småning om
  mvh Titti

 • Maria skriver:

  1. Många olika ljuskällor, med det viktigaste är att ha en dimmer. En anledning är att ju äldre du blir, desto mer ljus kräver ögat. Ett ex är mina gamla föräldrar som i en belysning som vi tycker är mysig, så ser de knappt att urskilja maten på tallriken. Lite överdrivet, men så är det nästan.
  Vid såna tillfällen är det bra att kunna öka ljuset.
  2. Jag gillar ert sortiment och tycker ni säljer produkter från duktiga och kända designers. Men det skulle vara roligt om ni kunde ha en tävling med nya designers där kunderna kunde få rösta på vad de tyckte om och den vinnande designern skulle få sälja sina möbler hos er. Ett alternativ skulle kunna vara att ni inledde ett samarbete med konstfack (i någon form) och därigenom kunde ni snabbt fånga upp nya talangfulla personer.

 • Gustaf H skriver:

  1. Dubblera antalet lampor!
  2. Inspirationsbilder från verkligheten!

 • Stämningsfullt skriver:

  1. Jag gillar att ha många olika lampor för att kunna ändra belysning efter humör, dagsljus och behov. En dimmer är också perfekt av samma anledninge.
  2. Unika samarbeten med olika formgivare och designers under begränsade perioder skulle säkert vara mycket uppskattat!
  / Vanja.

 • Terese skriver:

  1. Vi försöker satsa på många olika ljuskällor då kan man växla efter behov och stämning. Dimmer är också bra. Och levande ljus och sen sprakande brasa i kakelugnen. Det skapar stämning!
  2. Någon typ av eko-linje som även är etiskt hållbar, gärna med era storsäljare! Det hade vi uppskattat!

 • Victoria skriver:

  1) Ge oss dina bästa belysningstips för att skapa stämning?
  2) Vilket sortiment saknar du på svenssons.se? Motivera kort.
  1. När jag vill skapa stämning använder jag mig av punktbelysning, dimmer och mängder av levande ljus. Den belysningen passar lika bra en hemmakväll i soffan, som den gör under en festlig middag med tjejerna.
  2. Jag saknar ett större utbud av konst. Affischer, posters och tavlor!

 • Sebastian skriver:

  1. Ljusstark allmänbelysning med dimmer och punktbelysning på olika ställen och i olika höjder. Gärna lite levande ljus också.
  2. Skulle gärna se att Ferm living fanns representerat i ert sortiment.

 • Malin skriver:

  Jag gillar små led-ljusslingor. Just nu hänger det en i barnens adventskalender. De blir som små, små ljuseffekter. Och går att hänga/stoppa vart man helst vill.
  Jag önskar att Svenssons utvecklar en avdelning för bebis och småbarn. Snygga och stilrena produkter för alla minimänniskor.

 • Per B skriver:

  1) För att få en stämningsfull belysning brukar jag använda flera relativt ljussvaga ljuskällor med fina detaljer, och såklart krydda detta med ett levande ljus som ger ett fint sken över all belysning.
  2) Jag saknar faktiskt snygga designbeslag i sortimentet. Att ha dessa samlade på samma ställe som ens övriga designbehov är inte fel, och då Svenssons är Svenssons förväntar jag mig även att se något som inte finns på byggvaruhusen.

 • Helena J skriver:

  Hej!
  Se nedan för svar på frågorna:
  1. För att få till så bra belysning som möjligt ser jag till att ha flera ljuspunkter i varje rum. Jag vill gärna att lamporna ska passa till övriga inredningsstil och jag tar god tid att välja så att det blir rätt. Då fyller inte bara lamporna en funktion utan blir också fina att titta på. Jag kopplar gärna dimmers till lamporna så man kan styra ljusstyrkan. En extra lyx tycker jag är att koppla timer till några utvalda lampor – på vinterhalvåret är det välkomnande att komma hem till en upplyst lägenhet. I adventstider kompletterar jag även med levande ljus i fina ljusstakar.
  2. Svensson i Lammhult är en av mina favoritbutiker på nätet och jag handlar och besöker butiken väldigt ofta – då de har alla mina favoritmöbler samt är väldigt hjälpsamma. Men det jag framförallt saknar är några varumärken – vilket har gjort att jag ibland fått vända mig till andra leverantörer för att köpa möbler och inredningsdetaljer.
  – G.A.D – Finaste möblerna från Gotland, klassiska och vackra.
  – Gåsens Lada utemöbler – Fantastiska utemöbler, skulle passa utmärkt i Svenssons sortiment
  – Mille Notti – Underbara sängkläder
  – Gustavsberg – Enda svenska porslinsfabriken med väldigt många klassiska motiv
  – Hay – Ett måste med alla sina funktionella och snygga möbler
  – Missoni Home – Mycket fina detaljer som muntrar upp ett hem
  – Fermliving – En framtida klassiker
  Tycker också det skulle vara bra om Svenssons använde sig mer av lookbooks (som HM home & Zara home) för att ge kunderna inspiration. Nu får jag ofta inspiration från någon annan sida och sedan går jag till Svenssons för att kolla närmre på produkten.
  Glad 1 december! Helena

 • Anna Wandel skriver:

  Stämning skapas av människorna i rummet, ljuset kan dock hjälpa till en gnutta. Vanligtvis försöker jag jobba med många ljuskällor och är noga med vilket ljus som de utstrålar. Varm vit är nyckeln till en mysig stämning.
  Jag saknar det lite nyare, innovativa, hantverksmässiga i sortimentet. Små kollektioner från mindre kända leverantörer men med samma höga kvalitet.

 • Anna L skriver:

  Lite enklare småprodukter så det finns i alla prisklasser.
  En blandning av levande ljus och små fasta ljuspunkter

 • Anna L skriver:

  1. Olika höjder på belysning/ljuskällor så inte allt hamnar i samma linje.
  2. Handlar man bara online är det ju bara priset och sortimentbredden Svenssons konkurrerar med. Egna produkter framtagna för Svenssons gärna av kända eller mindre kända formgivare motiverar återbesök. Inte limited editions för drömbelopp, men objekt som sticker ut och ger webbutiken en USP jämfört med andra.

 • Linda K skriver:

  1. Olika höjder på belysning/ljuskällor så inte allt hamnar i samma linje.
  2. Handlar man bara online är det ju bara priset och sortimentbredden Svenssons konkurrerar med. Egna produkter framtagna för Svenssons gärna av kända eller mindre kända formgivare motiverar återbesök. Inte limited editions för drömbelopp, men objekt som sticker ut och ger webbutiken en USP jämfört med andra.

 • Emelie skriver:

  Bra belysning för mig är när man har olika ljuskällor som man kan använda till olika syften, ett måste är dimmer och att man helst inte blandar kallt med varmt sken. Tycker allt för många har för stark belsyning det skapar ingen mysighetsfaktor! Ljus är väldigt trevligt speciellt så den här årstiden.
  Jag skulle gärna vilja se mera fina soffkuddar, från andra märken! Större utbud på mattor! Och mera inredningsdetalj som är dyrare och mellan pris är lätt och köpa något sådant när man kollar på en soffa och inte kan bestämma sig, men kommer i stället hem med nya ljusstakar:) sen att det är någon speciell kollektionen i bland från någon känd formgivare eller något annat typ av lansering av något i bergränsad upplaga!
  Eller att man producera det med återvunnen material!

 • Linda K skriver:

  1. Olika höjder på belysning/ljuskällor så inte allt hamnar i samma linje.
  2. Handlar man bara online är det ju bara priset och sortimentbredden Svenssons konkurrerar med. Egna produkter framtagna för Svenssons gärna av kända eller mindre kända formgivare motiverar återbesök. Inte limited editions för drömbelopp, men objekt som sticker ut och ger webbutiken en USP jämfört med andra.

 • Andy skriver:

  1. Många ljuskällor med svagt sken. Placera dem på oväntade ställen och mixa med stearinljus. Undvik lampor med traditionella lampskärmar då de för det mesta skriker funktion och noll skönhet.
  2. Society sängkläder. I synnerhet i Göteborg där det saknas en återförsäljare som kan bära större kvantiteter av det.

 • Anna L skriver:

  1. Olika höjder på belysning/ljuskällor så inte allt hamnar i samma linje.
  2. Handlar man bara online är det ju bara priset och sortimentbredden Svenssons konkurrerar med. Egna produkter framtagna för Svenssons gärna av kända eller mindre kända formgivare motiverar återbesök. Inte limited editions för drömbelopp, men objekt som sticker ut och ger webbutiken en USP jämfört med andra.

 • Maje skriver:

  Levande ljus i massor.
  Mer förvaringsgrejer! Gärna snygga källsorteringsbehållare och praktiska!

 • johanna skriver:

  1) stämningsljus skapas bäst med många olika ljuskällor.. Dimmer är ju A och O. Gärna gult ljus istället för vitt. (Kan vara bra ha ngt vitt ljus dock, för att bryta av..) Levande ljus, gärna i fönster lr framför speglar för reflektion är också stämningshöjare. Vi brukar byta ut våra vita textilier till varmare färger på höst å vinter också. Ljuset kan bli så kallt när det bara reflekteras mot vitt…
  2) tapeter å kanske golv? Det finns så fantastiskt mkt fint hos er, men vad är väl fina klassiker mot en tradig bakgrund? Då hade ni också kunnat erbjuda ett helhetskoncept.
  Jag vet inte ens om det är möjligt men Libertytyger å det vore fantastiskt!!!

 • Lotta skriver:

  1. Jag gillar fin belysning på tavlor, det är stilfullt. Och belysning med dimmer i soffhörnan.
  2. Saknar planscher och posters.

 • Ida Ländin skriver:

  1. Mitt belysningstips:
  Att blanda gammalt, nytt och kärt
  Något mer och något mindre värt
  Gärna mässing, svart och vitt
  Något av ditt och något av mitt
  Högt, lågt och mitt emellan
  Då kommer ensamheten allt mer sällan
  2. Älskar sortimentet men kanske ett sortiment med "Hållbart"… Sedan önskar jag ett "Galleri" med era produkter ur verkligheten.
  Håller nu tummar och tår!
  Hälsningar Ida

 • Anna L skriver:

  1. Olika höjder på belysning/ljuskällor så inte allt hamnar i samma linje.
  2. Handlar man bara online är det ju bara priset och sortimentbredden Svenssons konkurrerar med. Egna produkter framtagna för Svenssons gärna av kända eller mindre kända formgivare motiverar återbesök. Inte limited editions för drömbelopp, men objekt som sticker ut och ger webbutiken en USP jämfört med andra.

 • Martin skriver:

  1. Punktbelysning. Undvik kall belysning och utnyttja dimmer.
  2. Inspirationsbilder kopplade till kampanjvaror. Viktigt att det går att utläsa vad allt på bilderna kommer från. Kan ni gå så långt att ni exempelvis berättar kulör på väggar tror jag att de skulle uppskattas.

 • Sandra Lindfors skriver:

  Happy Light’s helt underbara ljusslinga! Häng upp den eller lägg den där du har lust. Den ger den sista ultimata myskänslan i vintermörkret.
  Tycker att Danska HAY hade kompletterat er redan breda sortimen. Hay är den nya klassikern.

 • Andreas skriver:

  Diskret belysning i hörnen i ett rum.
  Snygg förvaring i/till barnrum.

 • Mia skriver:

  1) Att tänkta på färgtemperaturen vid val av både allmänbelysning och punktbelysning. Att välja ett varmt och behagligt sken, som skapar en mysig känsla men som också har en fin färgåtergivning så att färgerna på möbler, textilier, tavlor m m inte förvrängs.
  2) Jag skulle önska fler riktigt korta soffor att välja på. För compact living, eller bara för kunna få en skön sittplats mot en kort vägg. Typ 150-160 cm långa, snygga och bekväma.

 • Carin skriver:

  1) inga taklampor! Möjligtvis spotlights riktade uppåt eller som punktbelysning. En kombination av golv-och bordslampor utspridda i rummet. Dimmer är en fördel och vissa dunklare ytor där man kan tända stearinljus.
  2) Det mesta jag drömmer om finns redan, men danska Hay vore inte så dumt.

 • Maria Lindgren skriver:

  Dimmer och mer riktat ljus på väggarna som inte bländar har positiv effekt på både hälsan och elräkningen. Vi behöver inte mer ljus, utan rätt ljus som jobbar för vårt seende. 
  Gör skillnad på lampsättning och ljussättning, och du kan göra stora energibesparingar – sparade pengar kan istället satsas på en designerlampa du länge drömt om.
  Saknar hos Svensson: Arne Jacobsen stolar

 • Erica skriver:

  1. Jag tycker att det bästa sättet att skapa stämning på är med ljusslingor och mindre lampor, som AJ-lampan. Skippa taklampor och de med hårt och kallt ljus och satsa på flera mindre med varmt mjukt ljus. Kombinera med mycket levande ljus, det är också en väldigt fin inredningsdetalj.
  2. Jag skulle gärna se en egen serie i samarbete med en ung talangfull designer. Både för att skapa en mer personlig profil och för att lyfta unga designers, det finns så många duktiga. I övrigt ett väldigt fint sortiment.

 • Kaija skriver:

  1. Genom att kombinera tak-, golv- och bordslampor i rummet får man en balanserad belysning. Jag tycker att är fantastiska på att skapa stämning! 2. Konsthantverk i Tyringe har fantastisk belysningssortiment…

 • Rebecca Hedström skriver:

  Hej!
  Vilket fantastiskt pris!! 🙂
  1. Mitt tips är att belysningsplanera, för ljus är grundläggande för vårt välbefinnandet. Bra balans och stämning skapas med olika typer av belysning som tex levande ljus, ljuskällor med varierande styrka och design samt armaturer i varierande form och placering. Att punktbelysa är jätte viktigt! Glöm inte att välja rätt ljuskälla till rätt armatur. Tänk även på att bevara dagsljuset med tex prismor och speglar. Jag har prismor i mina fönster för reflexion av dagsljuset.
  2. Jag saknar varumärken som Bloomingville, Ferm living, HAY, och Tom Dixon. Jag saknar även att ni inte är jätte aktiva på sociala medier och med nyhetsbrev. Jag vill se mer ifrån Svenssons i Lammhult! Mer Inspirationsbilder!
  Kram

 • Olivia skriver:

  1. Släcker alla lampor, på med ljusslingor och tända ljus!
  2.Kanske en egen kategori med mysbelysning?

 • fjellby - Lise skriver:

  1) Bort med skarpe takspottter. Plasser ut flere enheter i flere høyder, og gjerne SMÅ lamper på gulvet (bordlamper på gulvet). Dimming er viktig uansett!
  2) w132 Table Lamp av Nendo

 • Kaija skriver:

  Jag missade skriva ett ord. 🙂 så jag skriver om mitt svar:1. Genom att kombinera tak-, golv- och bordslampor i rummet får man en balanserad belysning. Jag tycker att dimmers är fantastiska på att skapa stämning! 2. Konsthantverk i Tyringe har fantastisk belysningssortiment…

 • Hanna skriver:

  Jag älskar lampor i alla dess former, vilket innebär att min lägenhet är fylld av tak-, golv- och bordslampor. Det skapar en fin balans och jag kan variera min belysning beroende på årstid, humör och tid på dygnet. Så många och blandade lampor är mitt bästa belysningstips.
  Svenssons i Lammhults magasin C/O Svenssons är fantastiskt inspirerande. Jag hade önskat att reportagen i magasinet återspeglades tydligare i butikerna. För övrigt så tycker jag det är synd att Svenssons inte längre erbjuder Hay i sitt sortiment. Ta gärna in det igen.

 • Maud skriver:

  1. Stämningsbelysning, punktbelysning kompletterat med levande ljus så här i vintermörkret. Vi behöver mycket ljus och värme. Att punktbelysa en växt, skulptur eller en vacker tavla kan lyfta ett rum.
  2. Konst och hantverk av unga svenska konstnärer saknar jag i Svenssons i Lammhults sortiment.

 • Sonja skriver:

  1. Lättaste sättet att skapa en härlig och inbjudande känsla i ett hem är med hjälp av olika typer av belysning. Genom att blanda tak-, golv- och bordslampor samt att kombinera dem med olika styrka på belysningen uppnås bästa resultat. Ännu intressantare blir det om olika stilar på lamporna blandas i en härlig mix. Är lite besatt av ljuskällor i hemmet, har minst fem i varje rum. Viktigast är nog ändå att tänka på miljön, varför enbart lågenergilampor bör användas, så släng ut eventuella gamla glödlampor!
  2) Jag har länge saknat danska HAY i ert sortiment.

 • Jessica Åkerberg skriver:

  1. Vikten av en bra och rätt glödlampa underskattas ofta. Det är svårt att köpa glödlampor!
  2. Barnrumsinspiration.

 • Jessica Åkerberg skriver:

  1. Vikten av en bra och rätt glödlampa underskattas ofta. Det är svårt att köpa glödlampor!
  2. Barnrumsinspiration.

 • Kajsa skriver:

  1. Tända lampor, med inte för starka glödlampor, i flera delar av rummet blandat med tända ljus både högt och lågt.
  2. Ny ung designers som får chansen att visa upp och sälja sina alster en gång i kvartalet!

 • Helena skriver:

  dimmer och många olika sorters lampor. ett mjukt sken gör så mycket för rummet.
  mer konst/planscher!

 • Lotti Bramelid skriver:

  1. Butiksspotlights på skena där man även kopplat in takpendlar som hänger ner på olika nivåer. allt med möjlighet att dimmas. Bäst blir det om man kan ha en 3 fas skena då man kan styra ljuskällorna individuellt i tre grupper med tre separata reglage.
  2. Färg från Farrow and Ball

 • Kristin W skriver:

  1. Mitt bästa och simpla tips som vem som helst kan ordna är att skaffa dimmers till lamporna! Då kan man anpassa ljuset så att det blir mysigt. Sen självklart är tända ljus också en hit!
  2. Jag tycker Svenssons skulle börja sälja hela konceptet i ett rum, d.v.s. även tapeter och färger. Helt enkelt, man säljer in hela rummet. Människor behöver idag hjälp med mer än inredningen (prylarna)!

 • Emelie Nilsson skriver:

  1. Dimmers! Bästa påhittet ever!
  2. Mer posters och konst, ett lätt sätt att förändra i sitt hem!

 • Anna skriver:

  Håller både tummar och tår!
  1) Blanda allmänbelysning med punktbelysning, gärna med dimmerfunktion. Minst sju ljuspunkter/rum är en gyllene regel. Addera levande ljus i form av stearinljus och/eller en brasa i kamin eller kakelugn för att höja både mysfaktor och värmegrad. Belysning med dold ljuskälla kan göra underverk för stämningen! En ljusslinga bakom en list, i en hylla eller varför inte högst uppe på ett skåp.
  2) Dagens utbud är stort och väl omfattande, toppen! Men tänk om jag som kund kunde ta del av en tipsruta på passande föremål till det föremål jag för tillfället tittar på? Något som kompletterar "stilen". Förslag på matchande produkter helt enkelt.

 • Caroline skriver:

  1. I mitt hem har jag skapat stämmningsfull belysning med många olika ljuskällor i tak, på bord, i fönster, på väggar och på golv. Det absolut viktigaste är att förse lamporna med dimmers så du kan välja precis den styrka du vill för att kunna skapa det ljus du vill ha för tillfället. Satsar man även på fina designklassiker har man lampor som är tidlösa. Till detta har jag gärna mycket levande ljus.
  2. Jag saknar en kategori med hållbara designklassiker för barn och ungdomar både möbler, inredningsdetaljer och leksaker som inte bara barnen älskar utan är fina att titta på för oss vuxna. Gärna ta in lite nya märken som tex Ferm living, Maileg, Luckyboysunday, Färg&Form, Sebra, OYOY, och OOM design.
  Dessutom skulle jag gärna se mer färdiga rumskoncept med förslag på helhetslösningar med möbler och inredningsdetaljer. Hur man skapar en genomgående stil på ett rum. Ibland kan det vara svårt att knyta ihop ett rum och få en genomgående stil som inte känns spretig.

 • Lisa Magnusson C skriver:

  1) In med så många ljuskällor som möjligt i olika nivåer. Bort med kalla blåa ljuskällor och in med belysning som sprider ett varmt hemtrevligt sken!
  2) Jag saknar ett bra sortiment av möbler som har flera funktioner, för oss som bor trångt.

 • Marie skriver:

  1. Precis som många redan skrivit så är dimmers ett måste på ALLA lampor. Utöver det så är mitt bästa tips belysning av växter underifrån, precis som man gör ute.. Fast inne! Växten framhävs fint, man ser ådringen i bladen och man får jättefina skuggor i rummet. Någon typ av lite svagare spot (med dimmer!!) som man kan lägga på ett fat i eller bakom krukan till tex en monstera, någon typ av palmväxt eller ett sånt här: http://www.annettesskimmer.se/wp-content/uploads/2014/06/tumblr_m2rs885z2H1qkkadg.jpg Hur fint som helst!
  2. Jag hade uppskattat om svenssons som stort företag lyfte fram nya, icke-etablerade, talanger genom att sälja och kanske hjälpa till att producera deras produkter. Tänk lite nordic design collective fast i mindre skala och med nya talanger kanske varannan månad! Det hade varit kul!

 • MiaD skriver:

  1. Dimmer på alla lampor
  2. Mer för barnen, både möbler och saker

 • Kajsa skriver:

  1. Fundera på vad ljuset möter för material för att på så sätt kunna skapa vackra effekter och djup i rummet. Låt exempelvis ljuset från armaturerna möta textilier – låt en lampa stå på fönsterbrädan och skymta BAKOM en skir gardin och låt en golvlampa stå riktad FRAMFÖR en gardin.
  2. Jag saknar ett större utbud av inredning för barn. Kanske inte specifika barnmöbler men möbler som plockats fram av er för att de är extra hållbara för slitage eller är extra miljövänliga!
  Jag saknar även ett större utbud av sällanköpsvaror som skulle få mig att slinka in oftare så som vackra prints, anteckningsblock och böcker.

 • Kajsa skriver:

  Icke sällanköpsvaror 🙂

 • Robin skriver:

  1) Ge oss dina bästa belysningstips för att skapa stämning?
  Ett bra belysning ska gynna ens ögon. Det ska kännas bekvämt i längden. Tyg, tapeter och möbler alla kan förvandla ett rum, men en av de mest prisvärda och effektiva sätt att fräscha upp ett rum är genom belysning. Korrekt flöde av ljus kan öka färg och atmosfär. En bra ide är att även installera en dimmer.. som kan förvandla ens rum efter ens smak och känsla för stunden
  2) Vilket sortiment saknar du på svenssons.se? Motivera kort.
  – Jag skulle vilja ha ett elegant urval från RED DOT awards designade produkter. Finns massor av funktionella, eleganta och designade produkter. Red Dot Award eller nominerade produkter är en fröjd på alla sätt och vis. Red Dot Award är motsvarigheten till Designvärldens Oscars http://en.red-dot.org

 • Tina L E skriver:

  1. Mysbelysning för mig är inbyggda dimrade spottar i taket och i takfoten utan för fönstret, läslampor och en öppen brasa i soffhörnan, fina fönsterlampor och massor av Kiwilyktor med värmeljus på bord och hyllor.
  2. Svenssons sortiment är imponerade brett, men möjligtvis saknas snygga och bra grytor etc som både pryder sin plats på spisen och direkt på det dukade bordet.

 • Pernilla skriver:

  1. Med bra ljussättning skapar man stämning. Dimmer och punktbelysning är bra alternativ tycker jag.
  2. Bättre sortiment av posters/art/tavlor

 • Jessica skriver:

  1. För att få till bra belysning i ett rum är mitt tips att använda sig av flera ljuskällor på olika nivåer i rummet. Något som lätt förändrar en lampas karaktär är att sätta en dimmer på den, det blir ett helt annat sken som går att anpassa efter behov.
  2. Mycket fint sortiment. Tycker om saker som är tidlösa och klassiska. Saknar sortiment för barnrum och mer saker att sätta på väggarna. Skulle även vara roligt med sortiment unikt för Svenssons, kanske från någon lokal småländsk formgivare.

 • Maria Åberg skriver:

  Efter att ha flyttat till Skåne från Vetlanda i somras så är nog mina söndagsutflykter till Svenssons i Lammhult det jag saknar mest, att i lugn o ro få gå runt i denna underbara miljö och åka hem med huvudet fyllt av ideér. I miss you!
  PS Vet att Svenssons finns i Malmö också men Lammhult är Lammhult….

 • Linda skriver:

  1. Ett hem ska vara personligt, ett ombonat hem för mig har punktbelysning vid sittgrupper och i fönster. Levande ljus placerade på olika platser i ett hem skapar stämning.
  2. Använd Sociala medier för oss kunder att dela bilder på våra hem med era produkter, inspirera från hemmiljöer.

 • Kristin skriver:

  1. Tycker om att ha många olika sorters belysning, och originella lampor, som skapar stämning och punkt markerar vissa platser i hemmet.
  2. Skulle gärna se en kategori med inredning för barnrum.

 • Sofie skriver:

  1. Levande ljus just för att de gör belysningen mer… levande! De skänker värme, ett varmt ljus och när de fladdrar av vinddraget finns det ingen som kan säga att det inte är strålande vackert!
  2. Lite mer personlighet! Svenssons känns som ett litet familjeföretag (som dock är stort idag!), men jag skulle vilja att de höll fast vid den personliga känslan. Den som gör att det känns litet, gemytligt och ändå exklusivt. Jag som kund vill känna mig sedd och utvald, vilket gör att jag ständigt återkommer.

 • Karin skriver:

  1. För att skapa stämning försöker jag undvika taklampor utan dimmer som bara ger ett skrikigt, enkelriktat ljus. Sedan väljer jag gärna lite dyrare lampor som jag verkligen gillar istället för att köpa många små billiga hos något billigt varuhus. När jag gillar lampan lite extra kommer stämningen på köpet!
  2. Något jag saknar hos Svenssons är ett roligt och bredare utbud av posters/affischer. Jag skulle också tycka det var roligt om det kom in fler unga, nya designers i sortimentet, men hatten av för ett redan stort, brett och fantastiskt sortiment! Love it!

 • Elin Gunnerbom skriver:

  Mitt belysningstips blir att använda sig utav dimmer för att få ett mjukare sken.
  Sortiment som jag,saknar är mer posters/tavlor. Då hade man kunna köpa helheten hos Svenssons om utbudet var lika stort som resterande produkter.

 • Erica Ö skriver:

  1. "Mjukt" varmt ljus där man vill skapa mysstämning, gärna på olika höjder.
  2. "Fiffiga lösningar", typ galltvål, lakansträckare och praktisk tvättställning som går att hänga över dörrar.. Allt på samma område!

 • Ingela skriver:

  1. Släck tackarmaturen och tänd små punktbelysningar! Komplettera med levande ljus i ljusstakar samlade i grupper där färg eller material är den gemensamma nämnaren.
  2. Tyger! Jag älskar tyger, jag skulle vilja att det fanns en tygavdelning med tex Ljungbergs, Marimekko men även nya unga formgivare.

 • lina cronier skriver:

  SKippa allt vad lysrör och taklampor heter. Radikalt jag vet, speciellt vid denna årstid. Men att använda att flera olika små mjuka belysningar skapar ett rum mycket bättre än vad stora lampor gör.
  Och det hjälper ju dessutom till att ge mer fritid! Hurdå, undrar du.
  i mjukt lite dovt ljus ser du inte minsta lilla dammkorn och behöver då inte frenetiskt damma. Du kan istället dricka glögg, äta pepparkakor och se julkalendern med barnen 🙂
  2. Det jag saknar hos svenssons är mer dukar/löpare för olika sorters bord och bordstabletter i tyg. Vet ni hur svårt det är att hitta gedigna bordstabletter som går att tvätta och håller sig på plats? Om ni hade kunnat ta in mer sånt hade jag blivit en ännu lyckligare kund 🙂

 • Kirsi skriver:

  1) Punktbelysning.
  2) Barnrmöbler.

 • Madeleine skriver:

  Mitt tipps för att skapa stämning med belysning är, att använda sig av tidsinställda timers på så många belysningspunkter man har möjlighet till. Med tidsinställd belysning kan du komma hem till ett väl upplyst hem, och du slipper springa omkring och släcka ner alla armaturer på kvällen.
  Jag saknar gardiner i ert sortiment. Gardiner som kan matcha ert övriga sortiment vad gäller design och kvalité.

 • elina eliasson skriver:

  1. Jag vill rikta uppmärksamheten till badrummet. Kakla in punktbelysningar i tak, golv och bakom speglar. Dimma ned, tänd några ljus och glid ner i ett varmt bad!
  2. Ingen vore gladare än jag om ni utökade ert utbud med vackra kuddar. Vet inte hur många timmar jag lagt ned på att finna den perfekta kuddkombon!

 • Camila skriver:

  1. Nu när vintern är här tycker jag att det är mysigt att släcka ned takbelysningen och istället tända ett par lampor på lägsta dimmernivå och sedan tända många ljus på en enda plats,exempelvis matbordet och dricka en varm choklad och bara njuta.
  2. Det skulle vara spännande om Svenssons kunde "upptäcka" någon hantverkare och sälja deras produkter. Något nytt som gjorts med omsorg.

 • Helena Lindahl skriver:

  1) massor av levande ljus och en sprakande brasa.
  2) mer limiterade designsamarbeten

 • Johanna skriver:

  1) Att blanda alla möjliga typer av ljus som spotar, bordslampor, värmeljus etc. Jag behöver själv bli bättre på att använda ljus för att skapa stämning och trevliga rum och då vore ju vinsten en fantastisk start!
  2) Jag älskar textilier och kan inte få nog av det så det skulle väl vara det som jag skulle vilja utökades i sortimentet. Men även ett brett sortiment måste ju begränsas någonstans!

 • Elin Madelene Petter skriver:

  1. Många, små ljuskällor runt om i hemmet, bjud in lampor runt dig. Inte kring väggarna. Låt lampan göra jobbet. I olika nivåer & storlekar, det är stämning!
  2. Jag hade uppskattat litografier som är ett magnifikt hantverk i varje detalj. Mer konst till bra pris.

 • Maja skriver:

  1. Man kan inte ha för många ljuskällor! Spotlights, taklampor, vägglampor, golvlampor och någon på bordet.
  Har man öppen planlösning/stora rum så tycker jag man ska köra på rubbet, tänd olika beroende på dagsljuset. Och kanske det viktigaste av allt, en brasa och tända ljus 🙂
  2. Jag skulle vilja se mer inspirationsbilder och miljöbilder. Sortimentet får gärna ha lite gästdesigners!

 • Fredrik skriver:

  1. För att skapa stämning i juletid skall belysningen helt klart baseras på levande ljus i snygga ljuskoppar och ljusstakar i olika höjder.
  2. Hade gärna sett en inspirations-flik med t ex hur man skapar ett fint stilleben med hjälp av era produkter.

 • Anonym skriver:

  1. En snygg lampa med rätt sken gör samma sak med själen som ett favoritplagg för kroppen. Blandningen av formstarka lampklassiker och gamla ärvda eller loppisfyndade lampor är bästa kombinationen enligt mig.
  2. Ett utökat textilsortiment med möjlighet att exempelvis få uppsydda gardiner skulle få Svenssons sortiment att kännas mer personligt och unikt.

 • Josefin skriver:

  1. Massor med olika ljuskällor runt om i rummet, i olika storlekar och styrkor samt tänka på att ha ett varmvitt ljus. På hösten/vintern när mörket faller på är det väldigt trevligt att ha lite levande ljus med, blandar gärna värmeljus i lyktor med bara ljus.
  2. Skulle tycka det vore trevligt med designsamarbeten, tillfälliga kollektioner som tagits fram i samarbete med olika personer. Exempelvis bloggare, modedesigners eller inredare/stylister. Hade varit väldigt spännande att se vad det kunde resultera i.

 • charlotta hellström skriver:

  belysning anpassat efter behov, tex direkt ljus över köksbänkar, läslampor, spotlights på sådant man uppskattar och vill visa upp. Men även dimmbara ljuskällor älskar jag
  Jag skulle gärna se mer bilder med lite "hemmahos" känsla, hur placerade du din lampa, ändrade ett rum med belysning
  God Jul

 • Anna skriver:

  1. Bästa stämningsbelysningen skapar man genom att kombinera små lampor med en dimmad takbelysning och givetvis massor med värme- och stearinljus i olika höjder.
  2. Jag skulle tycka att designersamarbeten med både nya och etablerade designers skulle sätta en edge på Svensson i Lammhults sortiment, då de kan dra nytta av sitt väletablerade varumärke i kombination med att erbjuda unika, vackra ting.

 • Marcus skriver:

  1) Många bords- och golvlampor som ger en behaglig punktbelysning, men som också kan lysa upp hela rummet när det väl behövs med användning av dimmer.
  2) Jag saknar ett mer aktivt användande av användardata. Med det så kan exempelvis presenttips-sidan anpassas till rätt målgrupp. T ex. de köp som män 20-30 år har gjort, blir rekommenderade presenter till män mellan 20-30 år. Detta kan byggas på till trendkänsliga målgrupper så som innerstads kvinnan som antagligen gillar dansk design osv. I förlängningen blir detta även skräddarsydda nyhetsbrev.

 • Lotta skriver:

  1. Dimmers och rätt temperatur på lamporna.
  2. Produkterna är vackra och klassiska, jag saknar inget i sortimentet. Däremot en inspirerande webbsida dit jag ofta kan återvända för att titta runt bland vackra bilder och möbler. Ge mig lust att köpa!

 • Frida Fransson skriver:

  1. För att komma i stämning släcker jag ner alla lampor och har endast en ljusslinga tänd. Ljusslingan flyttar jag då och då för att få variation och nu ligger den på fönsterbrädan i vardagsrummet. Nu i juletider skapar det en otrolig myskänsla.
  2. Utbudet på svenssons.se är fantastiskt, brukar kollar runt där och drömma om att köpa några av sakerna. Det jag saknar är dock mer textilier och närmare bestämt metervaror från kända designer. Med dessa kan man själv välja hur man vill sy sina kuddfodral eller om man vill rama in ett fint motiv. Det finns färre begränsningar och man kan vara kreativ med hur man vill använda tyget.

 • Linda skriver:

  1. Den här tiden på året är det inget som slår levande ljus och en brasa.
  2. Ett tillfälligt sortiment. En avdelning för "gästspelande" produkter tillgängliga under en begränsad tid, med olika teman för att lyfta fram något speciellt. (Unga designers, svenskt hantverk, textil, konst…)

 • Elin skriver:

  1. Bästa tips på belysning är att ha en dimmer på alla ljuskällor. Köp dimmer till alla vägguttag så kan du själv bestämma hur ljust du vill ha det.
  2. Önskar att det fanns mer barninredning. Framför allt tavlor/ posters för barn. Är svårt att få tag på nått roligt och snyggt.

 • Camilla skriver:

  1. Många olika belysningspunkter på olika höjder i rummet samt dimmer för att skapa mysstämning!
  2. Saknar posters, tavlor och annat att hänga på väggen 🙂

 • Susanne skriver:

  1. Förutom ljus i alla format så tycker jag att många små ljuspunkter är fantastiskt för den rätta känslan i ett rum.
  2. Utbudet och sortimentet hos Svenssons är i det närmsta perfekt, men jag skulle gärna också se att ni tog fram lite framkant designmässigt, t ex unga formgivare, eller tema under kortare perioder.

 • Nina Laestadius skriver:

  1. Jag tycker att en vacker nedpendlad takarmatur kan göra underverk i ett rum. Det skall vara stor spridning av ljuset- gärna uppåt 360 grader a la funkisglob- och glöm för guds skull inte dimmern. Då har du mysbelysning och arbetsljus i ett, och ett smycke för rummet.
  2. Sortimentet är brett på designmöbler men det är alltid bra att lyfta fram möjligheter för oss som inte riktigt har råd, till exempel genom att öka utbudet av småmöbler(pris upp till 2000kr) och mängder av hemmets accessoarer som kuddar och prylar.

 • Johanna Cecilia skriver:

  1. Jag brukar vara noga med att välja rätt ljuskälla i mina lampor, dvs att ljusstyrkan och temperaturen på ljuset stämmer med den känsla jag vill skapa. Kallt eller varmt ljus, tydliga eller mjuka kontraster, riktad eller dekorativ ljuskälla osv.
  2. Svenssons har en bra bredd och hög kvalitet i sitt sortiment. Dock saknar jag ett större utbud av moderna och dekorativa posters i olika storlekar och stilar.

 • Kristin N skriver:

  1) Många ljuskällor, från golv till tak, gärna med dimmer.
  2) Barnrum. Och nya designers.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *