Annons

Arkiv: apr 2013

Veckans DIY – Mässingslampa

Minns ni att jag bloggade om mitt eventuellt kommande köp häromveckan (ja, jag uthärdar fortfarande min prövotid, jag måste göra det innan jag slår till på allt fint jag faller för – annars skulle jag bli utfattig av att blogga om inredning). Döm därför om min förvåning när jag kom hem till Ida i torsdags och hon hade knåpat ihop en nästan likadan. Själv. För en hundring! Hur hon gjort? Hon hade helt sonika sågat av en ljusstake i mässing som hon fyndat på loppis och monterat ihop röret med en lamphållare + stor glödlampa från Clas Olsson. Värsta bästa tipset om man är händig. Det är tyvärr inte jag när det kommer till elektronik, så jag får hålla mig till orginalet. Men en DIY-idé för någon annan?
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Work it

Häromveckan var jag och hälsade på Sarah Widman & Co. på jobbet igen. Den här gången var det en fin tvåa i Linné som skulle ut till försäljning via Alvhem, och jag fastnade för hemmakontoret i hallen. Jag har ju tidigare tipsat om hur man kan platsbygga en bokhylla i en gammal dörröppning, men se här. Det funkar ju faktiskt också att göra arbetsplats i en sådan smyg också.

Längs väggen stod den här tjusiga trälådan. Liknande finns på Lagerhaus. En fiffig och fin förvaring av väl valda favoriturklipp från inredningsmagasin (om man har hjärta att dissikera sina favoritmagasin vill säga). Granit har också sådana i svart och grått, från 99 kr stycket. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Veckans snackisar och nyheter – v 17

Vi inleder söndagssummeringen av veckans nätsnackisar med årets stora bloggträff i Göteborg som gick av stapeln förra helgen, på nyööpnade Sas Radisson Blu Riverside. Jag var ju en av initiativtagarna till och arrangörerna av eventet men kunde inte vara med själv på grund av min högpregnanta status. Istället häckade jag i Halland hela helgen (med hopp om att ha nära till Varbergs BB, men ni vet ju redan hur det gick med den saken). Deltagarna verkar ha haft det fantastiskt av Instagramflödet att döma #bloggforum2013 Och träffen bevakades av både SVT och Expressen
Här hittar ni länkar till några av dem som varplats och som bloggar om inredning. Samtidigt som Bloggforum gick av stapeln höll Lotta Agaton (en av Sveriges mest kända inredningsstylister) del ett i sin nya inspirationskurs på Beckmans i Stockholm. Och i måndags annonserade hon efter en ny assistent i höst. Kanske något för dig? Man kan söka t o m 1 juni!
Den 25 april var det butikssläpp för H&M Homes fina samarbete med vinnarna i ELLE Interiörs Designpris 2013. Vilket flera bloggare uppmärksammat. En del av vinsten går till UNICEF. Populäraste kudden? Det verkar onekligen vara Carina Seth Anderssons penselprickiga skapelse.
Holly Becker som driver en av världens största inredningsbloggar (Decor8) postade ett fint inlägg om Enoki Cumulus Lights häromdagen. Känns de inte lite som en ”best of” Mark Edens Z1 Cotton lamp och Döden (med sin tygskärm och sitt diamantformade skelett). Snygg utveckling av den trendiga tyglampan! Kommer i ”flat pack”, så de måste ju vara lätta att skeppa trots att de görs i Australien.
Du får inte missa den mest hypade ”fototidningen” av dem alla just nu. Kinfolk heter den och bjuder på poetisk livstilsinspiration, häftiga matmiljöer och härliga dukningar i sann hipsteranda. (Jo. Men faktiskt. Nästan killar har skägg, rutiga skjortor med upprullade ärmar och en bok om ölbryggeri alternativt korvstoppning bakom örat… och tjejerna ser sådär retrohärliga och ljuva ut i klänning, rufsiga knutar, stora glasögonbågar och läppstift. Lite så. Men bilderna är helt outstanding!) I veckan spreds ryktet att Kinfolk kommer till Sverige och bjuder in till middag + workshop. Bloggarna har gått bananas. Alla vill vara med. Här kan man köpa biljetter. Och här kan man beställa tidningen i pappersformat, om man inte har läsplatta. Men jag rekommenderar den digitala upplagan. Bilderna blir rent magiska på skärm.
Mest ombloggade hemmet då? Svårt. Men jag tror det här objektet som nu är till salu hos mäklaren Alexander White tar priset. Lovelylifes bilder från Tulegatan 5 (och ett gäng som plåtats i samma hem ett par år tidigare) har dansat runt halva Skandinavien och över Atlanten de gångna dagarna. Själv fastnade jag för kakelsättningen på toaletten. Här hittar du bilderna på hela lägenheten.

Försenad bebisleverans och svar på frågor

Det är många som undrar hur det går med bebisleveransen. Vet ni vad? Det gör jag också. Jag har nämligen gått två veckor över tiden nu och det lilla pyret därinne gör inga anspråk på att skjuta ut sig. Tvärtom verkar det vara en liten trädkramare av rang. Här i Göteborg kan man få gå till vecka 42+6 innan man blir igångsatt. Olidligt. För det här är ju mer ovisst än att sitta hemma och vänta på ett bud från Schenker. Men, men. Om inte förr, så smäller det på måndag. I väntan på dagen D tänkte jag (med risk för att jinxa allt) passa på att svara på de frågor jag fått via mail och kommentarer de senaste veckorna. Jag samlar allt i ett inlägg. En babyenkät! Enjoy eller scrolla om det känns ointressant.
Vilken säng har ni köpt? Vi har skaffat två. Dels har vi tagit ner min gamla vagga från Umeå, som jag sov i som liten, och dels har vi köpt en växasäng i form av en Stokke Mini Sleepi. Kommer du bara att inreda och klä ditt barn i svartvita grejor? Nej, nej. Absolut inte. Faktum är att vi överraskat oss själva med att vara oväntat icke-könsneutrala (trots att man gärna vill vara PK i hen-tider som dessa). Vi vet ju vad det är för sort och har gått all in i ”den klassiska färgfällan” när det kommer till de plagg och prylar vi köpt hittills. Presenterna vi fått av andra däremot verkar gå på det strikt svartvita temat än så länge. Som det här supersöta bäddsetet med rådjursmotiv från BY NORD .
Vad gillar du för klädmärken till små barn? Jag är omåttligt förtjust i Petit Bateu liksom i Livly och KappAhls ekologiska serie Newbie. Jag har som sagt förvånat mig själv med att vara oväntat klassisk (konservativ?) och omodern i min smak. Men jag väntar lite med att bekänna färg tills vi fått det 100% bekräftat. Vilken barnvagn har ni valt? Tvärtemot allas rekommendationer (som varit att köpa en Brio Go eller Bugaboo) föll vi båda två för Brio Happy Superior med teleskopstativ (det senare var ett krav eftersom jag är 157 cm och Niklas närmare 190 lång). Svenskt, redigt och rejält.
Vilken skötväska rekommenderar du? Det är ju omöjligt att svara på innan man testat men vi har två varianter. En elefantbag från Svenskt Tenn och en mer praktisk dito från Littlephant. Vi får se vilken av dem som vinner slaget i slutänden. Bärsele eller bärsjal? Vi garderar oss med både och. Har följt debatten på Ebbas blogg med intresse, så vi har köpt den klassiska från BabyBjörn och fått en sjal från KAM. Tack vare Ebba och tips från er läsare har vi också skaffat en liten sovkorg. Här ser ni vår bed-in-bed med en granfilt från Fine little day som jag fått av självaste Elisabeth Dunker. Det var allt för nu. Och jag lovar. Nästa bebis-inlägg kommer bli mer färgglatt! Håll en tumme så länge.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Veckans DIY: Bältesspegel

Runda speglar hängandes på läderbälten, från gummiband eller i kedjor har ju blivit omåttligt populära sista tiden. På bilden nedan ser du en budgetvariant som du lätt kan greja själv med hjälp av en rund IKEA-spegel, ett hållfast lim och stadiga läderbälten. Denna är gjord med livremmar från H&M. Idén är signerad min kontorskollega Sarah Widman. Enjoy, veckans DIY-tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Dagbäddsfunderingar

I början på juni flyttar vi till hus. Jajemen! Och i det nya boet finns plats för en dagbädd. Så gissa vad som har flugit upp på min radar. Igen. Jag har dock lite svårt att bestämma mig för vilken sort jag helst skulle vilja ha. Stoppad eller inte, det är frågan. Någon som har erfarenhet? I Lotta Agatons hem, som nyligen porträtterades i tidningen Residence, står den här liggbänken med trästomme och spänd tygsits.
Jag gillar tanken på att bulla upp med kuddar och fårskinn, så här som Lotta gjort. Men frågan är om det blir tillräckligt bekvämt? I Marie Ramses och Pella Hedebys senaste styling för Hitta Hem skymtade jag också den här dagbädden, i stoppat skinn. Snyggt! Även om jag är mer inne på en i grått tyg eller brunt läder. Svårt. Har du tips på Den Perfekta Dagbädden? Hör gärna av dig.
Foto: Residence/Pia Uhlin, Hitta hem/Kristofer Johnson

Loppis-fyndar-tips!

Odlingsklockor och glaskupoler utan knopp syns överallt på bloggar och i inredningstidningar nuförtiden. Vet du var du hittar de billigaste varianterna? På loppis! Leta efter gamla bordsklockor av den här typen som du kan plocka isär. Det är ju ingen strykande åtgång på dem, så de kostar en spottstyver. Och urverket kan man ju lämna kvar om man inte vill ha det. Den här lilla glaskupan fyndade jag i helgen för ynka 25 kr! Det är bara att ge sig ut på loppis och leta! Tipstack till min kompis Ida.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 

Lika som bär: Sidobord med handtag

Det var ett par stycken som klagade på att det förra inlägget om lookalikes var lite för mesigt. Oh well. Håll i er nu. Själv blir jag rent ut sagt förbannad när jag ser sånt här. En faksimil ur ett reklamblad från Netto, som landade i brevlådan för ett par veckor sedan. Att de inte skäms? Är inte detta farligt likt HAY’s DLM så säg? Eller vad tycker ni om dessa metallbord. Visst är de lika som bär?
Orginal: DLM (Don’t Leave Me) table från danska HAY, i lackad plåt med handtag. Pris 1549 kr
Lookalike: Metallbord från Netto, med tre ben och handtag. Pris 129 kr

Veckans snackisar och nyheter – v 16

Söndag och numera vet ni vad det betyder. Att det är dags för ett inlägg som summerar veckans bloggsnackisar. Först ut. Lotta Agaton, som överraskade med magiskt fina egentagna bilder från Milanomässan 2013. Om Stefan hade den mest heltäckande rapporten från årets alla happenings därnere, så hade stylisten Lotta helt klart den snyggaste. Är det bara jag som blir nyfiken och vill se ännu mer och fler bilder från hennes egen kamera framöver?
På tal om utlandsaktiviteter som fått sina eftermälen i den svenska bloggosfären så har den franska butiken Mercis onlinesatsning inte gått oss obemärkt förbi. Det har skrivits en hel del om deras öppning de senaste dagarna. Här är ett axplock av inlägg och favoritprodukter som cirkulerat.

Även Artilleriet (som med lite god vilja kanske skulle kunna liknas som en svensk variant på ovan nämda butik) har fått sin släng av den verbala sleven i veckan. Mången har haussat Artilleriets fingerspitzgefühl. Orsaken? Deras fina krukor i mässing som appelerar på rådande trend.
Mest ombloggade hemmet i veckan? Det här bitga Hemnet-godiset (som faktiskt har tillhört Fantastic Franks egen stylist Thomas Lingsell) har loopat bloggarvet runt – både en och två och tre gånger. Och nu är lägenheten såld. Alla objektsbilderna kan du kika på här!

På min önskelista: No Early Bird lamp

Ända sedan jag använde den här mässingslampan som rekvisita på min styling för Abstracta har jag haft en crush på No Early Bird lamp. Men just nu uthärdar jag tremånadersregeln. Om jag fortfarande vill ha den när prövotiden löpt ut ska jag slå till. Finns på Artilleriet för 1450 kr. Här fint förevigad av Sanna på Wonderdeco. Älskar för övrigt buketten som Sanna valt. Så stiligt och fint stilleben!
Foto: Sanna på Wonderdeco.se
1 3