Annons

4 december – dagens lucka i adventskalendern

Idag har en lycklig vinnare chans att lägga vantarna på en blivande designklassiker från 20-årsjubilerande Norrgavel. Nirvans Richters nya 3-benta pall är tillverkad av massiv ädel valnöt med en lätt skålad (och hålad) sits. Värde 3250 kr. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på följande frågor i kommentarsfältet. Och du har som vanligt 24 timmar på dig. Lycka till!
 
1) Vilken är din personliga favoritprodukt från Norrgavels sortiment? Och varför?
2) Vad förknippar du med Norrgavel? Beskriv kort vad du tycker att varumärket står för.
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Gunilla Falk som svarade 2013-12-04 kl 18:32:29
 
*Tävlingen pågår tom 5/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av en jury från Norrgavel och deras beslut kan ej överklagas. En pall ligger i potten, värde 3250 kr. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Kategorier:

Kommentarer

 • Maria S skriver:

  1, mina favoriter är linnefrottehandukarna som är skönt hårda mot huden och med en fin lyster.
  2. enkel, äkta omtanke

 • Jonna K skriver:

  1. Vitrinskåp på höga ben. Ett modernt konststycke som framhäver vackert porslin med dess raka linjer.
  2. Skandinavisk renhet.

 • Elin Elgstrand skriver:

  Min personliga favorit är "Edison betong".
  Norrgavel är för mig "uppdaterat klassiskt, mycket känsla för form och moderna vindar".
  Tack från mig! 🙂

 • Christine Carlström skriver:

  1. Min favorit är Ljusstake Kubus 4 från By Lassen. Jag har alltid älskat den och den är så stilig. Man kan pynta den efter säsong och den känns aldrig omodern. Oavsett om det är sommar eller vinter passar den att ha framme.
  3. Jag får direkt upp ett ord när jag hör Norrgavel: Kvalité. Kvalité vad gäller material och livtidstrender. Det finns en tanke bakomprodukterna, och man kan leva med dem utan att de blir omoderna eller trasiga.

 • Mia skriver:

  1. Jag är väldigt förtjust i Kelimmattan Anatolsk från Reza, med mattor blir rummet så ombonat och det kan verkligen sätta tonen för känslan man vill uppnå. Denna matta andas bohemiskt mys!
  2. Norrgavel för mig är att kliva in en lugn oas som inspirerar, här finner jag möbler och inredning som står pall för tiden, moderna klassiker, utmärkt kvalitet och känsla för form!

 • Anna H skriver:

  Hej!
  1. Länstolen. Den är fulländad i både form & funktion och kan följa mig resten av livet. Minst.
  Enda sedan jag var liten och följde med mina föräldrar på fest hos vänner som har länstolen har jag varit kär i den. Det är säkert 15 år sedan nu.
  2. Norrgavel för mig är en enkel naturlighet.
  Fin form, en aldrig glömd funktion och alltid med miljö och kommande generationer i åtanke. Norrgavel skapar hållbara vackra hem.
  Gladelig jul på er!
  Hälsar
  Anna

 • Helena skriver:

  1. Min absoluta favorit, som har varit det väldigt länge är den klassiska fåtöljen Länsstolen. Tidlös, vacker, skön och helt fantastisk!
  2. Jag förknippar företaget Norrgavel med kvalité, ansvar och miljömedveten. Stilmässigt så förknippar jag Norrgavel med orden: nordiskt, genomtänkt och tidlöst.

 • Katrin L skriver:

  1, jag gillar stegpallen i vitoljad ek, årsmodell 2013, den är så enkel men har samtidigt ett välarbetat utseende. Sen är den ju väldigt praktisk med!
  2, Rena och välarbetade möbler, fint hantverk. Svenskt.

 • Katja A. skriver:

  1. Låg förvaring med ben och lådor i oljad ek. Handtagen är som konstverk och det är en möbel som passar in i alla miljöer.
  2. Kvalitativa och vackra möbler som varar hela livet och även till kommande generationer.

 • Helena skriver:

  1. Min absoluta favorit är fåtöljen Länsstolen. Den är vacker, skön, tidlös och fantastisk! En riktig klassiker för alltid.
  2. Jag förknippar företaget Norrgavel med kvalité, ansvar och miljömedvetenhet. Designmässigt är det nordiskt, genomtänkt och tidlöst.

 • Elin O skriver:

  1. Pinnstolen – för den representerar den enkelhet och hållbarhet som företaget står för. Denna stol fungerar lika bra idag som igår och kommer kunna ärvas i generationer. Den passar i alla hem och hos alla människor och komforten gör den till en given hit.
  2. Rena linjer och nordiskt ljus. Komfort och snygg design. Hållbarhet och bra naturmaterial.
  Gód Jul önskar Elin

 • Ida skriver:

  1. Jag älskar favoriten Länstol som jag vill ha till nya huset som står inflyttningsklart nästa sommar. Jag har länge spanat på den och nu äntligen kan den få plats. Ska bara övertyga sambon också att det är en hållbar investering!
  2. Jag förknippar Norrgavel med kvalitet och en sval nordisk känsla, man blir "lugn" av att gå in i affären i Göteborg och titta på alla harmoniska färger och detaljer.

 • Hannah Wiblom skriver:

  1. Min önskan har ännu inte slagit in, men jag drömmer om VItrin på höga ben. Ett underbart skåp, en kombination och elegans och robust förvaring. Där drömmer jag om att förvara och njuta av vackra samlade ting utan att små barnfingrar kommer åt dem 😉
  2. Upptäckte Norrgavel när jag flyttade till SThlm för drygt tio år sedan. Nu är den ett självklart val att först besöka när något nytt till hemmet ska köpas. Jag älskar era klassiska, uppdaterade möbler som oftast har det där lilla extra.. Att ni har ett ekologiskt och medvetet tänkt ligger väl i tiden och något som gör att jag älskar ert varumärke ännu mer.

 • Lisa S skriver:

  1. Deras underbara länstol!! För att det är en riktig klassiker och så himla skön! Här kan man sitta länge och läsa favorit boken och bara njuta!!
  2. För mig är Norrgavel: kvalitet, miljötänkande, hållbarhet, genuinitet, vackra möbler och en ägare och grundare som verkligen lever som han lär!!!
  Kram Lisa S i H-viken

 • AnnCatrin skriver:

  1. Valet är enkelt ’länsstolen’! Den är klassisk och tidlös. Den är underbar att sitta i, du sitter underbart skönt i den och samtidigt ger stolen dig "pondus". Sedan hört att den är perfekt att amma i!
  2. Norrgavel är för mig: rena vackra fina möbler i utsökt hantverk och dsign. Något annat jag förknippar Norrgavel med är hur underbart gott det luktar i butiken! 🙂

 • Matilda skriver:

  1. Min personliga favorit från Norrgavels sortiment är Nirvan Richters Länstol. Jag älskar att den är så enkel men samtidigt allt man behöver. Jag älskar att man bekvämt kan luta sig tillbaka och ta en tupplur i en möbel som inte äter upp utrymmet i rummet. Snarare tvärt om, Länstolen får både ljuset och luften att kännas lätt och flytande. Jag har inte råd ännu, men en dag kommer jag att investera i den här stiliga möbeln.
  2. Norrgavel är ett varumärke jag förknippar med hållbarhet. Designen är tidlös för personer, däribland jag själv inräknad, som älskar skandinavisk design. En produkt från Norrgavel är en investering man kommer att ha glädje av i många år framöver. Materialen är kvalitativa med ett sunt och ekologisk tänk bakom. Därför känns även möblerna hållbara ur ett miljö-perspektiv. Jag tycker att Norrgavel står för långsiktighet, kvalitet och ekologi.

 • Henrik skriver:

  1. Länsstolen, med en design som med sin enkelhet utstrålar tidlöshet och trots sin enkelhet är skön att spendera lång tid i.
  2. Hög kvalitet som tar avstamp i genuin hantverkskunnighet där funktion står i fokus.

 • Emma L skriver:

  1. Länsstolen. Den är ståtlig och magnifik men samtidigt ren och enkel. Jag får känslan av skandinavisk historia blandad med modern design.
  2. Jag förknippar Norrgavel med en genuin kärlek till möbler, design och hantverket.

 • Anna Ja skriver:

  1. Vitrin på höga ben
  Skåpet är en skön mix av diskret grå charm och naturlig elegans.
  2. För mig är Norrgavel eggande modern design med rötter i trygg svensk formgivningstradition. Ett stycke ren natur som flirtar framgångsrikt med det moderna svenska folkhemmet.

 • Therese skriver:

  1) Min dröm och absoluta favorit är självklart Länstolen eftersom den är så fantastiskt fin och en inredningsdetalj i sig. I den kan jag läsa en bok och känna mig skyddad och trygg. Designen är klassisk, enkel och går inte att tröttna på. Därför är det en stol man kanske inte ska se som bara sin, utan mer att man tar hand om och njuter av den innan den går vidare till nästa generation.
  2) För mig står Norrgavel främst för hållbarhet och långsiktighet, både när det gäller material och design. En sorts eftertänksamhet där produkterna gjorts med bra, naturliga råvaror och omtanke för världen och dess resurser, i en tid av konsumtionshets och konstgjorda material.

 • Anna J skriver:

  1. Jag gillar "Bordset" extremt mycket. De fungerar lika bra tillsammans som var för sig. De går att kombinera lite som man själv vill efter humör och tillfälle och blir därför aldrig några bord man tröttnar på!
  2. Norrgavel för mig är produkter som håller i generationer. Enkla och praktiska möbler! Ett miljömedvetet och ansvarstagande företag med en klassisk och väl genomtänkt design.

 • Eva Nordholm skriver:

  1. Den klassiska Länstolen i renskinn har jag beundrat i många år. Jag älskar det harmoniska och tidlösa formapråket och hur fåtöljen liksom växer ihop med och blir en del av den omgivande miljön.
  2. För mig står varumärket Norrgavel för medvetenhet. Medvetenhet om hur vi människor, våra handlingar, och våra hem påverkar miljön. Medvetenhet om funktion; hos såväl möbler som inredningsdetaljer. Och inte minst harmoni och balans i det vackra, tidlösa uttrycket.

 • Ida K skriver:

  1. Pinnstolen formgiven av Nirvan Richter. Jag har kollat in dessa länge eftersom jag gillar den är modernt enkel och samtidigt klassisk.Den gråturkosa är en helt underbar färg.
  2.Modernt, klassiskt med en naturnära touch.

 • malincatrin skriver:

  1. Min solklara favorit (och tydligen många andras) är Länstolen och jag precis som du skulle vilja se den i en variant med gungstol. Men det är en klassiker där ränderna aldrig går ur tiden. En elegant möbel som får mig och tänka på de ståtliga damerna förr i tiden med fina dressar och hatt.
  2. Norrgavel för mig står för typsik svensk design – hög kvalité, tidlöshet, medvetenhet och enkelhet med en tvist.

 • Anna Ja skriver:

  1. Vitrin på höga ben
  Skåpet är en skön mix av diskret grå charm och naturlig elegans.
  2. För mig är Norrgavel eggande modern design med rötter i trygg svensk formgivningstradition. Ett stycke ren natur som flirtar framgångsrikt med det moderna svenska folkhemmet.

 • Leona skriver:

  1. Soffbord trä är en favorit, klassisk men ändå med det lilla extra (Nirvan Richter) http://norrgavel.se/mobel/soffbord-tra/#14
  2. Enkelhet i dess lyxigaste form

 • Rasmus skriver:

  1. Länstolen. Så vackert utförd med sina rena linjer och raka former. Dessutom ser den otroligt skön ut att sitta i. STORT plus att sitsen och huvudkudden är gjord linne. En fåtölj som skulle hänga med i livet för att sedan ärvas av kommande generationer.
  2. Jag förknippar Norrgavel med nordiskt rena möbler i naturmaterial. Robust hantverk. Dessutom ekologiskt tillverkade möbler, blir inte bättre än såhär.

 • Leona skriver:

  1. Soffbord trä är en favorit, klassisk men ändå med det lilla extra (Nirvan Richter) http://norrgavel.se/mobel/soffbord-tra/#14
  2. Enkelhet i dess lyxigaste form

 • erika skriver:

  1. Länstolen. snygg i både form och funktion. En kommande klassiker från generation till generation.
  2. norrgavel skapar naturliga hållbara hem som klarar stilen år efter år.

 • Ida skriver:

  1. Min favorit är definitivt Soffa Rak för att den uppfyller mina krav på en soffa; Tidlöst utseende, avtagbar klädsel och bra plymåer.
  2. För mig är Norrgavel ekologiskt och rättvist. Med rena och raka linjer utan onödigt krusidull. En företag som tänker långsiktigt helt enkelt!

 • Martina skriver:

  1. Min favorit är det runda matbordet. Ett massivt tidlöst stort matbord som rymmer en festmåltid för familj, släkt och vänner – både till vardags och fest. Det pryder vårt stora kök här hemma och blir bara vackrare med åren.
  2. För mig står norrgavel för hållbarhet. Ett nordiskt hantverk som ska hålla år efter år efter år.

 • Catharina Lundberg skriver:

  Poppel skåp med kalkstensskiva.
  Naturnära, enkel, modern, hållbar design med kvalite.

 • Elisabeth skriver:

  1) Min favorit är ’vitrin på höga ben’. Älskar hur de mjuka formerna blandas med de kantiga.
  2) Jag förknipper Norrgavel med ett hållbarhetstänk inom humanism, ekonomi så väl som miljö.

 • Maria EW skriver:

  1. Länstolen, absolut. Vacker och unik i all sin enkelhet, och fantastiskt bekväm.
  2. Harmoni och kretsloppstänk

 • Anna PS skriver:

  1. Länstolen är den produkt som är min största favorit. Det är också den som jag starkast förknippar med varumärket. Jag gillar att den är omslutande med dess höga ryggstöd. Den är spektakulär men samtidigt en möbel som smälter in fint. Jag skulle älska att sitta framför kaminen i denna underbara fotölj!
  2. Norrgavel står för kvalitet, tidlös formgivning och omsorg om människa/miljö.

 • Emma skriver:

  1. Älskar det höga skåpet på benställning med klara glasluckor, smal ram och platt krön. Ett par fina mässingshandtag på det och handpenslad vit färg så är det så fint som ett skåp någonsin kan bli.
  2. En klassisk och vacker nordisk inredning som är hållbar i generationer.

 • Linda Björklund skriver:

  1. Bord halvcirkel är min personliga favorit. Den passar precis överallt och är skitsnygg!
  2.Stilren, nordisk heminredning som aldrig går ur tiden.

 • Sanna skriver:

  Åh, vilken underbar lucka.
  1: Min absoluta favoritprodukt från norrgavel måste vara länstolen. Förutom att den är snygg, med sina raka linjer och sitt tidlösa uttryck så är den också grymt bekväm och definitivt en drömmöbel som gör sig bra i alla hem! Jag har älskat stolen enda sedan den kvällen då jag satt framför brasan i biblioteket på Kafferosteriet en helkväll i sällskap av goda vänner och ett glas gott vin.
  2: Norrgavel för mig står för kvalitet, stil, och medvetenhet. Jag gillar framförallt deras förhållningssätt till människan och naturen i kombination. För mig utstrålar Norrgavel livskvalité.

 • Caroline skriver:

  1. Min favorit är mattan blue Mosque. För att jag bara vill borra ned tårna i den.
  2. Jag förknippar Norrgavel med stilrena, tidlösa möbler i naturmaterial.

 • Sofie Andersson skriver:

  http://norrgavel.se/mobel/pall-3-ben/#10 helt klart snyggast!
  Utan krusiduller passar på norrgavel.

 • Therese skriver:

  1) Min största favorit ur deras sortiment av alla fina saker de har är faktiskt den gjutna tvålkoppen, så himla cool ju! 2) Jag förknippar norrgavel med väldigt fina lite dyrare möbler som jag som student väldigt gärna vill ha någon liten sak från, tex denna vackra pall för att blanda upp inredningen med något lite dyrare! Norrgavel är också möbler som verkligen håller och kan gå vidare i generationer!

 • Terese skriver:

  1. Påshyllan! Så snygg, smidig och enkel förvaring. I hallen där det så lätt blir kaos, är det nog den bästa investering man kan göra. En vardagshjälte i en möbel liksom!
  2. Skandinaviskt stilfullt
  ändå inte svalt
  naturligt kärnfullt
  bra material valt
  Ger oss vacker form
  och fin kvalité
  allt enligt gammal norm
  men blir aldrig pasé

 • Lotta skriver:

  1. Min personliga favorit är pinnstolen. Tidlös klassiker som omöjligt kan bli omodern. Bara finare med i takt med tiden!
  2. Det jag förknippar med Norrgavel är faktiskt en doft. Doften av (lin?)olja är för mig lika med första steget in i en Norrgavel-butik. Man skulle liksom veta var man var även med förbundna ögon. Och detta känns ganska unikt i jämförelse med andra varumärken. Norrgavel för mig står för tanke, hållbarhet, tidlöshet och… doften av olja 🙂

 • Kristina Olson skriver:

  1. Min favorit är soffa 85 klädd i mjukt linnetyg. Att få sjunka ner i den efter dagen ger mig lugn och avkoppling. Kvalitet funktion och estetiskt uttryck i ett.
  2. Norrgavel för mig är tidlös nordisk kvalitet. Vacker och väl uttänkt design som ärvs av generationer. Norrgavel ger ögat och själen näring

 • Terese skriver:

  Min favorit är Länsstolen i grått och Norrgavel står från modern klassisk och hållbar design för mig med toppklass på materialvalen!

 • Ing-Brith Waller skriver:

  Länsstolen är favoriten, riktigt snygg.
  Enkel design som är tidlös, lätt att att placera i sitt hem

 • Sofia skriver:

  1. Favoriten är mattan Two Steps från Kathea. Den är stilren och tidlös. Snygg att titta på och skön att gå på. Håller i måååånga
  år.http://norrgavel.se/inredningsdetalj/matta-two-steps/
  2. För mig står Norrgavel för hållbara produkter som värnar om vår värld. Miljömärkta produkter med skandinavisk tidlös design!

 • Fia Å skriver:

  1. Norrgavels egna mattor (Plain från Kateha) tycker jag är underbara,finns så mycket fint men dessa är i så fina enkla vackra färger! Verkligen en favorit hos mig!
  2. Gediget, naturligt, enkelhet, modernt, hållbarhet, tidlöshet och miljötänk.

 • Hanna skriver:

  1) Träsoffan. Det är nåt så folkhem-skt (varning för felläsning…) och urskönt och enkelt med en träsoffa i köket som alla samlas nära varandra i, barn och vuxna. Särskilt en med så vackra material och sköna former som Norrgavels tidlösa version.
  2) Träsoffan är lite Norrgavel för mig – klassiska trämöbler med tidlös formgivning och sköna material.

 • Mia skriver:

  1. Jag har flera favoriter och älskar era möbler, men eftersom vi är i soffköpartagen är det soffa 100 som jag tittar mest på just nu. Den är så nätt, varken femenin eller maskulin vilket soffor ofta är, den finns i så många vackra tyger och är oslagbart bekväm. Att dessutom kunna sitta i den utan att behöva fundera på bromerade flamskydsmedel eller ftalater är ju en fröjd!
  2. Norrgavel förknippar jag med design, hållbarhet, tidslöshet, funktionalitet och miljövänlighet.

 • Maya skriver:

  1. Min favorit just nu är soffbordet Pinnbord, fantastiskt enkelt och samtidigt vackert.
  2. Norrgavel för mig är hemma, förmodligen på grund av äggoljetemperan. Lite mer objektivt tycker jag att Norrgavel är tidlöst, stilrent och hållbart.

 • Zara skriver:

  1. Favorit – Länsstolen som påminner om svunna tider med sin enkelhet, men ser ändå så skön ut.
  2. Jag förknippar Norrgaveln som ett företag som sätter enkelheten i fokus, som värnar om funktionalitet och en tidlös formgivning

 • 1. Norrgavelns pinnstolar är fantastiskt fina.
  2. En genuin och tidlös design som är lika vacker idag som om 20 år framåt.

 • Eva skriver:

  Länstolen är min stora favorit. Har den i såpad björk och såpar in den en gång om året. Efter 10 år är den lika vacker!
  Skandinavisk, tidlös, miljömärkt design

 • Anneli Andersson skriver:

  1. Jag gillar soffbordet Pinnbord. Jag gillar enkelheten och att det är lite busigt med sin osymmetriska bordsställning.
  2. Äkta kvalitet, tidlöst, hållbart, miljösmart och skandinaviskt.

 • Anna skriver:

  1. Massiv byrå. Fulländad.
  2. Ett företag som ser det vackra i varje naturmaterial och som kan konsten att ta fram detta i utformningen av deras möbler.

 • Nina Möller skriver:

  1) soffa 100 – tveklöst! Den ultimata soffan; vacker, funktionell, generös, skön, tidlös. En plats för sällskapande, fredagsmys och middagsluren.
  2) tidlös, vacker, genomtänkt, hållbar design. Ett företag med en trovärdig, genomtänkt och relevant värdegrund. Alltid en inspirationskälla!

 • Carolin w e skriver:

  Favorit: Länsstolen! En tron för ALLA prinsar, prinsessor, kungar och drottningar.
  Norrgavel för mig: Att i samma steg gå tillbaka till ursprunget och ta ett jättekliv framåt!

 • Cecilia skriver:

  1. Pinnbordet är fantastiskt!
  2. Skandinavist kvalitet!

 • Maria Schenberg skriver:

  Min favoritmöbel från Norrgavel är "Vitrin på höga ben"! Den är stilren, vacker och praktisk. Otroligt snyggt med höga ben!
  Mina tankar om Norrgavel: ett miljömedvetet företag med praktiska, vackra möbler i harmonisk skandinavisk stil.

 • Min favorit: http://6621-9391.zippykid.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/H%C3%B6ga-sk%C3%A5p-djup35cm-tempera-vit-smal-ram.jpg
  Kvalité och tidlös! Väldigt enkla, stilrena möbler i god kvalité som kommer att hänga med i många år! 🙂

 • Hanna skriver:

  1. Träsoffa. Den är för mig Sverige: flörten med naturen, det svala nordiska, det opretentiösa, det enkla och Carl Larsson.
  2. Nordiskt, Omsorg, Roligt, Retro, Galet, Ansvarsfullt, Varaktigt, Enkelt, Livskvalitet = Norrgavel för mig.

 • Jenny skriver:

  Min självklara favorit från Norrgavel är Länstolen. En vit, grå eller svart hade gärna fått flytta in hos mig.
  Med sin skandinaviska elegans och medvetenhet skänker Norrgavels möbler värme i hemmet.

 • Marcus skriver:

  1. Svårt att välja men träsoffan är en verklig favorit. Väldigt vacker, tidlös och praktisk. Passar i de flesta hem.
  2. Norrgavel är för mig en av få möbeltillverkare som har ett genuint miljötänk. Sen att kvaliten och designen är bland det bästa på marknaden gör ju inte saken sämre.

 • Petra skriver:

  1. Vitrin på höga ben – precis som tavlor vill man ju beundra sina vackraste ägodelar i ögonhöjd, genomtänkt!
  2. Klassiskt –> Hållbart (design+miljö). I min generation har nog klassiskt haft en liten mossig klang. Tills nu. De rena linjer och färger som Norrgavel har ger mig känslan av vad klassiskt borde vara, något man aldrig tröttnar på och som därmed inte behöver bytas ut.

 • Thashy skriver:

  1. Länstol, när jag för första gången provsatt i stolen gav den en känsla av värme. En stol som är inbjudande oavsett i vilken tillstånd man är i och den känslan överger inte en person. Den omfamnande designen på stolens rygg ger en känsla av moderkärlek.
  2. För mig är Norrgavel en blandning av stillhet, harmoni och mjukhet. Stillhet för att designen är ren och enkel. Harmoni, för att den ger en uttryck för värme och omtänksamhet. Mjukhet, illustrerar formbarhet som ger en känsla av samhörighet i samtiden.

 • Fanny skriver:

  1. Länstolen har jag suktat efter i flera år. Drömmer om många, långa och härliga timmar i den med en filt och en bra bok.
  2. Namnet Norrgavel får mig att tänka på Småland, genuinitet och klassisk stil. När jag ser möblerna förknippar jag dem direkt med hållbarhet, bra kvalité och rena linjer. Det är mjukt, drömskt och hemtrevligt.

 • Denise skriver:

  1) Just nu är min favorit den nya pallen som frontats i tävlingsinlägget.
  2)Vackra, enkla, bekväma och miljömedvetna möbler med hög kvalitet och tidlöshet som man har med sig på sin resa genom livet.

 • Heidi skriver:

  1) påshyllan. Den är både praktisk och snygg.
  2) hållbarhet, ekologi, genuint hantverk.

 • Evelina skriver:

  1) Länstolen helt klart! För att den påminner mig om min fina vän Elin som drömt om en sån så länge.
  2) Naturlig harmoni. (naturliga material och harmoni i färg och form)

 • Anna-Maria skriver:

  1. det finns mycket som är vackert i deras sortiment men jag är en sucker for Länsstolen!!! Underbara färger i både trä och textilier och överraskande skön att sitta i! En sån ska jag ha "när jag blir stor" 😀
  2. Svenskt hantverk och gediget arbete. Vackra avskalade möbler med finstämda färger. Kan inte tänka annat än kvalité´. Möbler från Norrgavel är möbler för livet.

 • LiSa skriver:

  Påshyllan! Vi har en pågående kärlekshistoria, vi två. En beundran på avstånd, som i samma takt som antalet vantar och mössor i hallen, har växt sig till en vild förälskelse. Jag tänker på den ständigt!
  Min kärlek till Påshyllan står också för allt det som jag älskar med Norrgavel. Här lyckas man att med enkla intuitiva former, skönhet och funktionalitet, materialval och hantverk skapa en verklig hållbarhet för alla. Såväl för mina barn i hallen som för våra träd i skogen.
  Det är detta som gör att Norrgavel är ett av de få företag som jag kan tänka mig att köpa nytillverkade produkter av. En möbel från Norrgavel är verkligen en möbel för livet.

 • Hanna skriver:

  1. Länstolen är min favorit. Precis som mycket från Norrgavel är den klassiskt vacker och jag kan se den smälta in i och lyfta de allra flesta utrymmen oavsett hur stilen runtomkring förändras.
  2. Jag associerar Norrgavel med tidlös design som man kan titta länge på utan att tröttna det minsta.

 • Sofia skriver:

  1. Byrå. Den är i björk och med en toppskiva i sten. Verkar inte finnas i produktion längre, men den står i vårt sovrum, så vacker i sin naturliga enkelhet. Byrån symboliserar det jag förknippar med Norrgavel:
  2. Kreativitet, renhet, tidlöshet och hållbarhet…

 • Johanna skriver:

  1, Av taktiska skäl borde jag säker välja en inredningsartikel men Norrgavel-tofflor är svåra att slå. Det bästa att sticka fötterna i till morgonkaffet.
  2. Min första tanke är ett företag som prioriterar de mjuka värdena och som tar ansvar.

 • Johanna skriver:

  1, Av taktiska skäl borde jag säker välja en inredningsartikel men Norrgavel-tofflor är svåra att slå. Det bästa att sticka fötterna i till morgonkaffet.
  2. Min första tanke är ett företag som prioriterar de mjuka värdena och som tar ansvar.

 • Emma Åström skriver:

  Min personliga favorit är helt klart länsstolen med tapetserad sits i renskinn. Jag älskar den rent estetiskt i formen men också hur skinnet bara blir vackrare och vackrare och skapar karaktär ju fler år som går. En möbel som åldras med stil. Jobbar med tapetsering och vet dessutom vilket hantverk och yrkesskicklighet som ligger bakom den på ytan anspråkslösa klädda sitsen.
  2) Vad förknippar du med Norrgavel? Beskriv kort vad du tycker att varumärket står för. Norrgavel står för hållbarhet och kontinuitet. Respekt för jordens resurser och kärlek till form och färg.

 • Jenny H skriver:

  1. Länsstolen är vad jag drömmer om! Stilren och tidlös – där jag skulle sitta som ett smäck!
  2. Norrgavel assosierar jag med svensk klassisk design kombinerat med ansvarsfullt miljötänk!

 • Nini Tjäder skriver:

  1. Träsoffa rak. Bekväm. Vacker. Så enkel men så fin.
  2. Kvalitet. Välgjort. Naturmaterial. Vackra linjer i alla möbler.

 • Olivia skriver:

  1. Min favorit är vintrinskåpet "Vitrin på höga ben", så vackert!
  2. Jag förknippar Norrgavel med skandinavisk design när den är som bäst; klassisk, hållbar och enkel men med omsorg om detaljerna. Det faktum att möblerna är gjorda i naturmaterial och är Svanenmärkta gör att Norrgavel känns som ett modernt och ansvarstagande företag, och är ytterligare ett plus i kanten.

 • Rebecka Karlsson skriver:

  1. Norrgavels länstol är fantastisk! Det är den jag tänker på när jag hör Norrgavel.
  2. Svensk kvalité när det är som bäst.

 • Annelie skriver:

  1. Länstolen är en klassiker, men det verkar ju alla tycka :), så det nya härliga vintrinskåpet med höga ben är onekligen härligt och känns nytt och fräscht, skulle inte vara dumt hemma hos mig…
  2. Svensk klassisk design när den är som bäst, de ljusa materialvalen lyser upp i ett mörkt Sverige.

 • Anna Janson skriver:

  1. En stor favorit som står på investeringslistan för framtiden är ett höga skåp med glaslucka i vitt. Otroligt vackert, enkelt tidlöst och dessutom miljömärkt. Finns inga alternativ till det i min världen.
  2. Vackert, enkelt och hållbart.

 • Linnea skriver:

  1. Länstolen är min absoluta favorit. Enkel men samtidigt så otroligt fin. Den känns som något man skulle älska att ha och aldrig tröttna på.
  2. Jag förknippar Norrgavel väldigt mycket med ett bra miljötänk. Vackra, rejäla och tidlösa möbler som man kan köpa med gott samvete!

 • Sara Nilsson skriver:

  1. Absolut de fina linnekuddarna med innerkudde, så otroligt sköna och vackra. Jag har fyllt hela soffan med dem.
  2. Gedigna, naturliga och miljövänliga material med de fina matta äggoljetemprafärgerna. Möbler som aldrig går ur tiden och passar till alla åldrar. Något att satsa på för framtiden till skillnad från mycket möbler man köper nu i "innebutiker" som man älskar men som man inom 1 år har hunnit tröttna på.

 • Cecilia skriver:

  1) Kubusserien by Lassen. Grymt snygga inredningsdetaljer och passar in överallt när som helst. 4:an fyller nu funktionen av adventsljusstake hemma hos oss.
  2) Vacker, tidlös och samtidigt modern inredning. Välgjorda med ekologiskt tänk – inget slit och släng, utan saker att älska, använda och ärva.

 • Stina K skriver:

  1. Min favoritprodukt är den jag länge trånat efter, det vitsåpade matbordet i ek med iläggsskivor. Det ultimata köksbordet som kan växa och åldras med familjen!
  2. Norrgavel förknippar jag med den fantastiska, trädoften som man slås av i butiken. Här känns det ÄKTA, äkta, hållbara möbler skapade med kärlek och bra miljötänk.

 • NINA skriver:

  Hej!
  Min favoritprodukt är länstolen och den tycker jag beskriver min bild av hela företaget. Naturligt och ekologiskt.Ljusa och dova färger och tidlös design.
  En annan sak är att personalen är trevlig och kunnig och man brukar få med sig en liten historia som den designnörd man är!

 • Sanja skriver:

  Pendel Golden Bell A330S från Artek
  Belysning är något som kan sätta en oerhört vacker prägel i hemmet samtidigt som det uppfyller ytterligare en viktig funktion, nämligen att tillföra oss mer ljus i ett annars väldigt mörkt land. Med denna eleganta taklampan uppfyller den båda dessa funktioner samt ger en smakfullt intryck. Med fyra utföranden utvecklar den möjlighet att fungera i alla hem samtidigt som den skapar en harmonisk och trygg känsla. Med varianter som mässing och förkromad skapar den en modern touch och kan på så vis ge ett stor upplyft till ens personliga stil. Med den svarta samt vita färgen fungerar den även bra för de som vill hålla fägerna neutrala men ändå skapa ett vackert och harmoniskt hem.
  Norrgavel står för gedigen och hållbar design med former och färger som andas elegans och tidlöshet.
  Norrgavels möbler skapar även en känsla av naturlig harmoni och värnar om funktionaliteten samtidigt som de uppfyller många praktiska och genomtänka lösningar. Möblerna och hantverken är dessutom av mycket hög kvalité.
  Utöver allt detta tänker Norrgavel ur en miljövänligt synpunkt vilket sätter tydlig prägel på vad företaget står för, nämligen en genuin tro om att miljön vi har ska vårdas, något som är en oerhört viktig värdegrund.

 • Karin skriver:

  1. Min favorit hos Norrgavel är utan tvekan Påshyllan, stilren förvaring som slukar allt som annars ligger huller om buller i hallen.
  2. När jag hör Norrgavel tänker jag på på inredning som kan följa mig genom hela livet. När mina barn blir vuxna hoppas jag några föremål och möbler kommer att symbolisera föräldrahemmet för dem och Norrgavels klassiker är vad jag tänker mig kan göra detta!

 • Majja skriver:

  Norrgavels underbara länstol står absolut högst upp på önskelistan!
  När jag tänker på norrgavel tänker jag miljövänligt, vackra träslag i klassiska, tidlösa utföranden. Svensk kvalitet när den är som bäst, med harmoniska färgtoner som skapar ett lugn inom mig.

 • Lisen skriver:

  1. Min personliga favoritprodukt är länsfåtöljen. Vacker, tidlös och med ett säreget uttryck som man inte så lätt kan kopiera.
  2. Jag förknippar Norrgavel med vackra, tidlösa möbler, men också med en större mening och tankar kring livet. Att vi har en värld att förvalta till våra barn och barnbarn och att vi måste hushålla med resurserna som finns till buds – men att vi ändå kan omge oss med vackra saker och inte inte behöver leva i torft och tristhet.

 • Sanja skriver:

  Pendel Golden Bell A330S från Artek
  Belysning är något som kan sätta en oerhört vacker prägel i hemmet samtidigt som det uppfyller ytterligare en viktig funktion, nämligen att tillföra oss mer ljus i ett annars väldigt mörkt land. Med denna eleganta taklampan uppfyller den båda dessa funktioner samt ger en smakfullt intryck. Med fyra utföranden utvecklar den möjlighet att fungera i alla hem samtidigt som den skapar en harmonisk och trygg känsla. Med varianter som mässing och förkromad skapar den en modern touch och kan på så vis ge ett stor upplyft till ens personliga stil. Med den svarta samt vita färgen fungerar den även bra för de som vill hålla fägerna neutrala men ändå skapa ett vackert och harmoniskt hem.
  Norrgavel står för gedigen och hållbar design med former och färger som andas elegans och tidlöshet.
  Norrgavels möbler skapar även en känsla av naturlig harmoni och värnar om funktionaliteten samtidigt som de uppfyller många praktiska och genomtänka lösningar. Möblerna och hantverken är dessutom av mycket hög kvalité.
  Utöver allt detta tänker Norrgavel ur en miljövänligt synpunkt vilket sätter tydlig prägel på vad företaget står för, nämligen en genuin tro om att miljön vi har ska vårdas, något som är en oerhört viktig värdegrund.

 • Emma skriver:

  1. Min favorit är "Pinnstol"! Har haft den som köksstol i flera år och är fortfarande lika kär. På andra plats kommer temperafärgerna, som är ett bra sätt att snygga till vilken möbel som helst 🙂 Nu senast en tråkig spjälsäng som väntar på en bebis i januari.
  2. För mig står Norrgavel för kvalitet, långsiktigt tänkande och klassiskt formspråk. Våra Norrgavelmöbler är nog de möbler vi kommer att kunna ha längst, både för att de är i bra kvalitet och för att de känns tidlösa!

 • Julia skriver:

  1. Länstolen i vitt min absoluta favorit. I mitt barndomshem hade vi två länstolar i björk som jag alltid tyckt så mycket om. Den dagen jag har råd ska jag köpa en egen!
  3. Klassiskt, skandinaviskt och ansvarsfullt.

 • Madeleine skriver:

  Min favorit bland Norrgavels produkter är Mattan Kelim Rose. Älskar de mörka burriga färgerna.
  När jag kollar runt på Norrgavel var min första tanke: Hjälp, jag vill bo i deras lagerlokal. Ljust, naturligt med en twist, så känns deras sortiment.

 • Ann-Sofie skriver:

  1. Min favorit är “Vitrin på höga ben”, det är så enkelt men ändå väldigt snyggt och skulle passa väldigt bra i vårt vardagsrum i ett tråkigt “dö-hörn” som bara förblivit tomt.
  2. För mig är Norrgavel enkelhet och elegans med gott samvete vad gäller hållbarhet och miljö. Det är inte bara kortvarig konsumtion utan det är saker som man behåller och kan flytta med genom olika hem och de passar alltid in.

 • hedda skriver:

  1. Länsstol är den snyggaste stolen jag vet men då jag för tillfället bor trångt är min favorit just nu bordssetet – perfekt när man behöver mer yta runt soffgruppen samtidigt som man kan ställa ihop dom när de inte används.
  2. Norrgavel står för stilren hållbarhet, såväl avseende produktens livslängd som naturens. Jag gillar det ekologiska tänket och att man som kund ska vilja ha produkten i många år framöver.

 • 1. http://norrgavel.se/mobel/stegpall/#10 för alla hem behöver ha en trappstege för att nå höga ställen. denna är dessutom sjukt snygg 🙂
  2. jag förknippar norrgavel med stilren nordisk inredning. möbler som tål tuffa tag

 • Fanny skriver:

  1. Min absoluta favorit är er massiva byrå med kalkstens toppskiva.
  2. Norrgavel förknippar jag med skandinavisk design som ger en sofistikerad och lugn känsla. En butik jag går in i för att samla inspiration.

 • Malin Nilsson skriver:

  Hej, min personliga inredningsfavorit från Norrgavel är träsoffan som är formgiven av Nirvan Richter. Den är så vacker i sin enkelhet och ger i mina ögon den ultimata hemtrevlighetskänslan i allt från sovrum, vardagsrum till köksmiljöer. Det jag förknippar med Norrgavel är främst en lukt, en doft som möter mig varje gång jag går in i någon av Norrgavels butiker. Det luktar naturligt, rent, trä, hemma och ombonat. Det förknippar jag mest av allt med Norrgavel.

 • tess skriver:

  1, Lampan pendel knopp från klong är verkligen en favorit! Den är helt underbar!Snygg både släckt och tänd. Alltså inte bara en lampa utan en vacker inredningsdetalj.
  2, Klassisk design med eftertanke!

 • Kristina skriver:

  1. Det fantastiska pinnbordet är min favorit. Klassiskt och väldigt lättplacerat!
  2. Norrgavels produkter representerar sinnebilden av den skandinaviska enkelheten. Tidlöst ochhållbart hantverk.

 • Elin Ljunggren skriver:

  1. Min favorit i ert sortiment är hyllplanen med konsoller (Bas). Faktum är att sådana hyllor är de första möbler jag någonsin ägt. De önskade jag mig när jag fyllde 17 år och idag, tio år och fem flyttar senare, hänger de fortfarande på hedersplats i mitt hem. De är fortfarande lika fina som när jag fick dem och kommer med sina rena linjer och i all sin enkelhet passa in i alla de miljöer som mina kommande hem kommer att bjuda på.
  2. För mig står Norrgavel för det klassiskt skandinaviska med rena, väl avvägda linjer och ett gediget hantverk. Helt enkelt möbler som man redan vid inköpet vet kommer att bli klassiker i hemmet och sedan gå i arv till nästa generation.

 • Angelica J skriver:

  1) Norrgavels ipad fodral i skinn ser väldigt inbjudande ut. En sån produkt som bara blir vackrare ju mer man använder den!
  2) Scandinavisk design i sin enkelhet. Som uppmuntrar till hantverket och våra egna naturmaterial. Det är som att ta in en bit av den Scandinaviska naturen i sitt hem! 😉

 • Victoria G skriver:

  1. Jag älskar länsstolen, så snygg
  2. Bra kvalitet, enkel och tidlös design som håller länge.

 • Jonna skriver:

  Men lägg av vad den här pallen är ljuvlig! Jag tror jag blev kär! Tyvärr känner jag ju inte till Norrgavel sen innan så jag har inget fyndigt att komma med, men vill ändå säga att den här pallen skulle trivas alldeles utmärkt hemma hos mig. Designen oh my! Men jag får väl säga att just denna pall blev en favorit och nu när jag kikar in hos Norrgavel så ser jag kärleksfull design. Möbler med själ!

 • Carin skriver:

  1) De små fyrkantiga sängborden kub med eller utan låda är mina favoriter. Har dem själv i såpad björk. Lagom stlk, perfekt arr gömma krämer, näsdukar och annat smått i lådan och plats för mina böcker undertill. Funktionellt och fantastiskt snyggt!
  2) Raka linjer, ljust trä och andra naturmaterial. Vacker handgjord keramik. Deras skyltfönster skiljer sig från andra inrednings/möbelbutiker som visar alla de senaste inneprylarna. Dessutom är det dit jag går om jag vill ha tips på hur jag vårdar mina trämöbler bäst.

 • Emma skriver:

  1) Jag är knappast ensam om att var barnsligt förtjust i länstolen, denna moderna klassiker. Lika bekväm som snygg!
  2) Rena linjer som tilltalar ögat, med en tillverkning som värnar miljön = design som kan älskas med gott samvete i ett helt liv – minst!

 • Johanna Algotsson skriver:

  Min favorit i sortimentet är vitrinskåpet vitrin på höga ben som jag älskar på grund av sin enkelhet och exklusivitet!
  Företaget står för funktionella och praktiska möbler med en enkel och elegant design som är lätta att tycka om.

 • Eva skriver:

  1) Serien POPPEL, för att den går att kombinera på många olika sätt, få i olika utföranden och går därför lätt att anpassa efter olika behov. Enkel, snygg och funktionell!
  2) Formsäker, gedigen, svensk kvalitet. Norrgavel väljer du när du vet vad du vill ha.

 • nica skriver:

  1) Ett ord (förutom nedanstående) jag förknippar Norrgavel med är ”Generationsöverskridande”. Produkterna passar lika väl in i mina mor- och farföräldrars hem som mina egna barns rum. Få varumärken lyckas skapa en sådan tidlöshet och en sådan kvalitet att en produkt kan gå från generation till generation och fortfarande kännas modern. Min favoritprodukt i Norrgavels sortiment är också min farmors favorit: Länsstolen.
  2) Både Norrgavels namn och produkterna förknippar jag med ordet ”Norrsken”. De andas nordisk natur och sprider precis ett sådant magiskt ljus som ett norrsken gör en vinternatt. De får en bokstavligen att tappa andan en stund.

 • Annelie Bremberg skriver:

  Min/vår favorit är länstolen i tempera grafit som vi köpte 1996 efter ett års "sucktande"…Vi var lyckliga då och är det nu, den funkar i alla miljöer och har fått följa oss genom flyttar.
  Just nu tronar den i vårt sommarhus på Gotland och naturligtvis är sitsen och kudden i fårskinn.
  Norrgavels möbler är svanenmärkta dvs. de tar ett rejält ansvar för vår gemensamma miljö, bra tänk och ett stort ansvar de visar företaget!

 • Thilda Karlsson skriver:

  1. Pinnstolen. Den är enkel, klassisk och passar in i alla rum och alla stilar. Den är oerhört användbar.
  2.
  N-ordisk
  O-msorg
  R-iktig
  R-ättvist
  G-enomarbetat
  A-nvändbart
  V-araktig
  E-nkelt
  L-ivskvalité

 • Alexandra skriver:

  1) Jag gillar Brett matbord i ek. Tycker det är perfekt i sin egna enkelhet! Gillar designen och tanken på att man kan sitta många, vänner/familj omkring det och umgås.
  2) Jag tycker Norrgavel är enkelt, praktiskt och funktionellt med stil. Jag älskar enkelheten och dess renhet. Tidlös design med bra kvalitet som man inte tröttnar på. Sen tycker jag att de har bra värderingar, värnar om miljön och tänker på framtiden. Jag uppskattar jag!

 • Linn skriver:

  1. Länstolen. Funktionell och användbar i flera miljöer, en stol för både stora och små!
  2. Klassisk design!

 • Annika Nylund skriver:

  När jag tänker på Norrgavel så tänker jag direkt på trämöbler som känns mjuka, lena.
  Min favorit är soffborden som säljs i set där man kombinerar olika färger till en fin harmoni. Mjukar upp i vita hem.

 • Emma skriver:

  Min personliga favorit hos Norrgavel är : Nirvan Richters länsstol, eftersom den framhäver vår fina skandinaviska design pinnstolen på ett modernt och klassiskt vis.
  Norrgavel är ett företag som tagit den skandinaviska designen till en riktigt hög nivå. Där rena linjer, design och komfort står i centrum.

 • Sandra Olsson skriver:

  1. Åh, jag måste bara välja det runda matbordet! Så underbart! Och tänk att det kan bli så långt att man kan bjuda in både familj och vänner till långa härliga middagar.
  2. Jag brukar gå in på Norrgavel för att komma ifrån stressen och känna lugnet. Norrgavel för mig betyder lugn och ro, att stryka med handen mot rena, miljövänliga material och veta att det är hållbar kvalitet in i minsta detalj.

 • Frida skriver:

  1. Min favorit är Bänk BAS stoppad. Jag gillar kombinationen mellan trä och fårull. Denna typ av möbel gör sig bra i flera rum. Avlastningsbänk i kök, pall vid köksbord som lätt kan flyttas in i vardagsrummet när man behöver fler sittplatser. Funktionell snygg bänk!
  2. sofistikerad, kvalitet, moderniserad/uppdaterad klassisk design, naturkänsla

 • Ellinor skriver:

  1. Länstolen; en tidslös klassiker.
  2. Ekologiska designmöbler i naturmaterial med nordisk design.

 • Teresa skriver:

  1. Min favorit är nog lite otippat deras möbelvårdsprodukter (Ekololja och dylikt). Jag kan alltid gå in på norrgavel och lita på att deras produkter kommer ge mina möbler (både från norrgavel och från annat håll) den omsorg jag eftersträvar. Gamla vänner förtjänar en dos kärlek!
  2. Respekt för material och livslängd, Norrgavels inredningfilosofi resulterar i produkter som man kan ta med sig hela livet och älska länge. Oftast är de väldigt ödmjuka möbler; mina har funkat i allt från billiga studentlyor till villor från sekelskiftet.

 • Jossi skriver:

  1. Min favorit är sänggaveln i trä, helt enkel på grund av den vackra, tidlösa designen. Att den dessutom är tillverkad med hänsyn till både människa och miljö gör att den slår alla konkurrenters produkter med hästlängder.
  2. Jag förknippar norrgavel med tidlös design, ansvar och ärlighet. För mig signalerar möblerna en frostig skönhet, fyllda av hopp och välvilja. Det är företag som norrgavel som gör mig stolt över att vara skandinav.

 • Anna Johansson skriver:

  Hej och god jul!
  En favorit just nu är mattan Polata från Muskhane. Material och färger som känns unika, precis som man vill att ens hem ska vara.
  Jag gillar mycket udda och roliga inredningsdetaljer men för mig står Norrgavel för grunden, snyggt som man kan lita på i längden!

 • Susanne skriver:

  1. Jag älskar länstolen enkel å spännande på samma gång.
  2. Ärlighet

 • Linda Viklund skriver:

  1. Min favorit är "kapp- och skohyllan" för att det är den mest praktiska och snygga hallmöbeln på marknaden! Skorna står inte på golvet, det finns en kroklist på lite lägre nivå som barn kan nå och man kan lägga saker på hatthyllan utan att hängmöjligheterna förstörs eftersom stången sitter under hatthyllan. Love it!
  2. Det jag förknippar med Norrgavel är Skandinavisk renhet och enkelhet i designen samt ett företag som står för hållbarhet och ekologiskt tänkande.

 • Annelie Mårtensson skriver:

  1. Min favoritprodukt på Norrgavel är pinnstolen – enkel design som passar in i vilken miljö som helst. Gärna i äggoljetemperafärg, som ger den där härligt matta ytan som jag förknippar med Norrgavels möbler.
  2. Jag förknippar Norrgavel med ansvarstagande design som håller över tiden.

 • Ulrika skriver:

  Min favorit är Låg förvaring för att Norrgavel lyckas göra något så tråkigt, och oftast ganska fult, som förvaring till något riktigt snyggt som man verkligen kan inreda och planera ett rum med.
  Norrgavel för mig är klassisk och tidlös design.

 • Ema skriver:

  1) min favoritmöbel från Norrgavel är deras bord bas #3 <3
  2) Norrgavel för mig betyder miljö och naturnära möbler (både material och färgval) samt fantastisk funktion och form.

 • Emelie skriver:

  1. Länstolen, som firar 20 år i år, blev direkt min favorit när jag kom i kontakt med Norrgavel första gången. Det var under min pluggtid, då vi fick möjligheten att göra ett studiebesök, vi lärde oss mycket om den faschinerande tekniken med äggoljetempera.
  2. Ett företag med ett klassiskt tidlöst sortiment kombinerat med ett konsekvent miljö- och ekotänk.

 • Sara T skriver:

  1. Min absoluta favorit är den klassiska, otroligt snygga och sköna länsstolen.
  2. Norrgavel för mig är hantverk, kvalit och, tidlös design i kombination med ett beundransvärt miljötänkande.

 • Jessia skriver:

  1:Poppel, den långa bänkvarianten. Norrgavel på nytt vis. Spännande.
  2: Norrgavel är minimalism och harmoni i symbios med naturens andetag. Mer plats för själen helt enkelt.

 • Emma skriver:

  Mattan plain från kateha! Den är så fin i sin enkelhet, mjuk och robust. Den skulle passa perfekt hos oss!
  Jag tycker norrgavel står för kvalité. Noga utvalt. Doft av nyslipat trä. Mjuk bomull. Skön ull. Enkelt. Utvalt!

 • Lina skriver:

  1. Länsstolen – har en design som gör att den ser enkel och luftig ut och får den att passa i många olika hem. Samtidigt så känns den mysig och som en perfekt stol att krypa upp i framför brasan.
  Känns som en möbel man aldrig kommer tröttna på, och skulle man det så är den lätt att förändra med lite nytt tyg eller färg.
  2. Nordisk hållbar, stilren, vacker design med tänk på naturen och miljön.

 • Lena Idbrant skriver:

  Min absoluta favorit är stolen med riktigt hög rygg. Har varit min favorit sen den kom på marknaden.
  Det är dessutom den produkt jag förknippar mest med Norrgavel
  Men, det jag främst förknippar med Norrgavel är känslan av ljus, rymd och renhet av vackra miljövänliga material

 • Linn skriver:

  Favoriten är länstolen av Nirvan Richter.
  För mig står Norrgavel för tidlös elegans.

 • Carina skriver:

  1) Träsoffan har varit min favorit under många år. Den är klassisk, stilren och ursnygg!
  2) Norrgavel är skandinavisk design när den är som bäst. Jag har alltid förknippat Norrgavel med rena linjer och ljusa material med tyngd.

 • cecilia skriver:

  Jag verkar dela min favorit med dina läsare – den moderna klassiskern länsstolen är oslagbar.
  Norrgavel för mig står för tidlöshet miljötänk och medvetenhet.

 • Sanna skriver:

  1) Min absoluta favorit från Norrgavels sortiment är Bänk BAS stoppad, då den är enkel och stilren och perfekt för hallen. Den är med andra ord precis som den ska vara.
  2) Norrgavel är ett helt nytt märke för mig, så jag förknippar det egentligen inte med något. Men känns som det har stilrena och klassiska möbler av dess slag.
  Kram Sanna

 • Jessica Sundberg skriver:

  Älskar pendel knopp! Läcker!!!
  Norrgavel förknippar jag med kvalitet och exklusivitet!

 • Ebba B. skriver:

  1) Deras runda matbord är min absoluta favorit. Tilltalas av de mjuka formerna och möjligheten till förändring i storleken så att det kan vara med i alla livets perioder.
  2) Norrgavel för mig står för värme, ombonad, gedigenhet och en tidlös design.

 • Signe skriver:

  1. Älskar soffan jag har haft sedan 2002. Såg den redan 1996 och blev förälskad i formen – och när den äntligen kom i ek 2002 slog jag till. Och den är lika snygg fortfarande!
  2. Hållbarhet.

 • Wera skriver:

  1. Länsstolen! Den hårda designen som lockar fram det mjuka. Så listigt!
  2. Efter en halvknackig dag är svaret från mig på frågan, hur jag mår:
  -Jag skulle behöva tillbringa kvällen och natten på Norrgavels butik i Lammhult. Norrgavel står för värme, omsorg och harmoni!

 • Una T skriver:

  1. "Golvlampa Lean" – den perfekta läslampan som även ger mysbelysning och är ruskigt snygg med sin tillbakalutade vinkel.
  2) Norrgavel står för svensk design. Vilket i mina ögon är trygghet, naturlighet och ett ekologiskt nytänkt!

 • Johanna Börrefors skriver:

  Min gamla träsoffa som står där hemma, så nbjudande och varm med sitt mjuka skinn – och med pysljud när man slår sig ner iden.
  Sinnlighet – här finns dofter, ljuvliga tyger att känna, mjukt trä och varma toner.

 • Siri skriver:

  1. Favoriten är Påshyllan. Perfekt för årets alla ytterplaggsaccessoarer, en "påse" för varje familjemedlem. Klarar av utmaningen att inreda trivsamt i en hall.
  2. Miljömedvetet, stilrent, kvalité och noggrannhet är ord jag förknippar med Norrgavel.

 • Stina skriver:

  Jag är väldigt förtjust i den mellanhöga förvaringen i svart med glasdörrarna! Dem skulle gärna få flytta in hos mig.
  Jag förknippar norrgavel med vackra genuina trämöbler i svensk design.

 • Anette skriver:

  Nirvan Richters "Soffbord" är en stor favorit.
  Norrgavel, för mig, står för genuina tidlösa klassiker.

 • Nickan skriver:

  1: Favoriten är utan tvekan: Länstolen med lös kudde!! Det är en fantastisk möbel som inger ett gediget och samtidigt ett nätt itryck som är gudagod att sitta i för stor som liten.
  2: Kvalité och tankar om hållbarhet vad gäller både produkten och miljön!!

 • Karin FB skriver:

  1. Garderoberna för deras kombination av estetik och funktion.
  2. Norrgavels produkter är för mig klassiska vackra, funktionella möbler som andas genuint hantverk och som håller generation efter generation.

 • josefin skriver:

  1. Stol Bas, för att den gör enbart det en stol ska göra utan trams. Tidlös, enkel.
  2. Trärent, enkelt, ekologiskt.

 • Marie skriver:

  1. Min favorit är definitivt Länsstolen. Så enkel och stilfull men ändå så "maffig". Skulle passa perfekt i min nyinköpta stuga framför brasan.
  2. Nordisk design när den är som bäst!

 • Jenny skriver:

  1. Mina favoriter är Bord 90 tillsammans med pinnstolen. Det är möbler som kan få vara med resten av mitt liv.
  2. För mig representerar Norrgavel något annat än den kommersiella hets som ständigt jagar oss i samhället. Att köpa produkter från Norrgavel är att köpa något mer. Jag har ett stort behov av att omge mig av vackra saker, men det vackra förtas lite om jag vet att någon har lidit för att tillverka dem. Skönheten försvinner när jag inser att det har ett för stort pris. Ett pris som inte jag behöver betala. Ett pris som betalas av hårt arbetande människor med minimilön. Ett pris som betalas av framtida generationer som kommer att lida för att vi inte tar hand om den värld vi lever i. Därför vill jag välja Norrgavel och andra företag som faktiskt tänker i ett större perspektiv. Ett helhetsperspektiv.

 • Kristina Lindroos skriver:

  1. Min favorit är länsstolen.
  2. Norrgavel för mig står för, det enkla, naturliga, hållbara.
  Design som vinner i längden.

 • Emma skriver:

  1. Länsstolen är min favorit, eftersom att den är så mångsidig. Den är en luftig möbel som släpper igenom ljus, och inte tynger ner rummet som vissa andra möbler.
  Den verkar vara gjord i bra kvalitet, och denna enkla designen gör att man inte tröttnar på.Hållbar i dubbel bemärkelse alltså. Den enkla men samtidigt fina designen gör att den passar i de flesta hem, vilken stil de än har för tillfället. Detta är en egenskap jag verkligen tycker om, till skillnad från det tröttsamma slit och släng-tänket.
  2. För mig står Norrgavel för kvalitet och enkelhet. Alla produkter är gjorda i rena, vackra material som håller långt in i framtiden. Möblerna är inte någonting som bara håller en kort period, och sedan blir omodernt, utan håller och överlever trendskiften.

 • 1) den trebenta pallen är min favorit. Trots att den är gjord i ett hårt material – trä – är den mjuk att sitta på. Fint hantverk och snygg i dag i morgon i övermorgon
  2) norrgavel för mig står för äkta och hållbar klassisk design i sin bästa form.

 • Jenny Elisabet skriver:

  1. Sängramen med hög fotgavel i ljusgrått och björk är den möbel jag häpnar över varje gång jag ser. En dag ska jag sova gott i just en sådan..
  2. Vackert trä och ren design. Tidlösa skönheter – det är Norrgavel!

 • Anonym skriver:

  Länstolen! Den är så typisk Norrgavel och unik i sitt slag. En klassisk stol som i sin sobra enkelhet passar i alla miljöer, från biblioteket i sekelskiftesvillan till vardagsrummet i den nyproducerade lägenheten.
  Jag förknippar Norrgavel med miljömedvetenhet, tidlöshet,nordisk design och naturmaterial. Och bra service, vi fick ypperlig hjälp när vi köpte vår fina orientaliska matta hos Norrgavel.

 • Stina skriver:

  Länstolen! Den är så typisk Norrgavel och unik i sitt slag. En klassisk stol som i sin sobra enkelhet passar i alla miljöer, från biblioteket i sekelskiftesvillan till vardagsrummet i den nyproducerade lägenheten.
  Jag förknippar Norrgavel med miljömedvetenhet, tidlöshet,nordisk design och naturmaterial. Och bra service, vi fick ypperlig hjälp när vi köpte vår fina orientaliska matta hos Norrgavel.

 • Linda skriver:

  1. Min favorit är länstolen med renskinn. Den är verkligen så fin och kommer bli en klassiker!
  2. Miljö, kvalitet och tidlösa klassiker förknippar jag Norrgavel med.

 • Helena skriver:

  Min favorit möbel är Länsolen, med perfekt funktion, design och kvalité.
  För att beskriva norrgavel i korthet, kärleken till naturen syns i både design och tillverkning. Med naturliga materialval och enkelt men fantastisk desig är norrgavel i mina ögon den perfekta valet

 • Kajsa skriver:

  Favorit: fåtöljen i franskt grått linne. Bekväm, vacker och diskret.
  Jag förknippar Norrgavel med miljö, kvalitet och nordisk stilrenhet.

 • Joanna Henje skriver:

  1) Jag är förälskad i Norrgavels matbord med utdrag i blondaste björkträ. Det vackraste köksbordet man kan tänka. Någon gång ska det få flytta in i vårt lika vackra blek gröna kök. Längtar!
  2) För mig står Norrgavel främst för TIDLÖSHET men också för sunda vackra material och är dessutom för en outtömlig källa till inspiration.

 • Sara skriver:

  1) Länstol för att det är en härlig tvist på den klassiska pinnstolen, enkel men effektfull.
  2) Stilren, enkel och genomtänkt design.

 • Mollie skriver:

  1. Min personliga favorit är den lilla bokhyllan med sinkade hörn. Den är fantastisk vacker, klassisk och den ultimata bokhyllan!
  2. Jag förknippar Norrgavel med tidlös, klassisk design som värnar om miljön.

 • Caroline skriver:

  Jag tycker om alla de färger som ligger nära naturen, som man möts av när man går in i butiken på Magasinsgatan. Det är lite mörkt, mystiskt men samtidigt så där omfamnande lugnt som en knotig skog är. Jag tänker på mossa, vinden som viner och hav som rullar in, på puffiga gråa moln och det enkla skandinaviska.
  Norrgavel har otaliga möbler jag skulle kunna tänka mig här hemma, men jag tycker kanske särskilt bra om det högbenta vitrinskåpet, som jag tycker skulle passa bra in här hemma.

 • Bella skriver:

  1. Min favorit är det höga skåpet för klädförvaring, med vitrinskåpsglas överst och lådor nedtill. Mina föräldrar har det som klädförvaring i plommonlila, underbart vackert och jag gick där jämt och lånade mammas kläder.
  2. Det är väldigt svenskt: rustikt och elegant på samma gång. Ganska norrländskt också, påminner om granskogar. Både framåtblickande och modernt, och tidlöst. Ett av få varumärken med produkter som passar i precis varje hem.

 • Mikaela skriver:

  1. Jag gillar det lilla sidobordet/sängbordet ’Box på hjul’. Det har många användningsområden och hjulen gör det praktiskt att flytta runt.
  2. Jag förknippar Norrgavel med skandinavisk stilrenhet, fantastisk kvalitet och tidlös design.

 • Bendichte skriver:

  1. Länsstolen er min favoritt hos Norrgavel. Den står øverst på min ønskeliste
  2. Norrgavel er for meg det naturlige – det klassiske og det som virker.

 • charlotta hellström skriver:

  Hej
  1. Länstolen är jag kär i den skulle kunna följa mig genom livet.
  2. För mig är Norrgavel norden i ett nötskal. Enkel, vacker design, lätt svävande men ändå robust och outslitlig. Den kunde vara designad för 500 år sedan eller igår. Man tröttnar aldrig

 • Sanne Pettersson skriver:

  1. Min favorit är vitrin på höga ben. Tidlöst och modernt på samma gång!
  2. Tidlös skandinavisk kvalité som aldrig faller ur tiden!

 • Ingela skriver:

  1. Stegpallen i svart lack, den är liten, stilren och praktisk.
  2. Norrgavel står för enkelhet, tidlöshets och svenskt hantverk.
  Tilltalar alla sinnen.

 • Kajsa J skriver:

  1. Jag har alltid tyckt att eran länstol är så väldigt snygg och grafisk i sin enkelhet, men nu upptäckte jag de fina tavellisterna. Perfekt när man vill ha en lite längre tavleväggoch och det är lätt att byta affisch när andan faller på. En fin inramning och något nytt inom tavellist världen. En sådan ska jag önska mig i julklapp 🙂
  2. Jag förknippar Norrgavel med ord som klassisk, svensk, naturliga material-miljötänk, kvalité, snygga och enkla möbler.

 • Ingela skriver:

  1. Stegpallen i svart lack, den är enkel,praktisk och stilren.
  2. Norrgavel står för enkelhet, tidlöshet och svenskt hantverk. Det tilltalar alla sinnen.

 • Viktoria Olsson skriver:

  1. Min favorit i sortimenten är Fårskinn Eko från Norrgavel. Det känns bra att skinnen är vegetabiliskt garvade och därmed utan gifter och även att veta att skinnen kommer från svenska djur. Grymt snygga är de dessutom och skulle mer än gärna få bo i min soffa och värma min rumpa i vinter. 🙂
  2. Norrgavel för mig är stilrena och tidlösa kvalitetsmöbler och inredningsdetaljer i hållbara naturmaterial.

 • Mia skriver:

  1. Serien Poppel är väldigt vacker i sin enkelhet.
  2. Traditionellt och klassiskt, hantverk i trä.

 • annika skriver:

  Min absoluta favorit, som har varit det väldigt länge är den klassiska fåtöljen Länsstolen. Tidlös, vacker, skön och helt fantastisk!
  2.tidlös stil

 • UA skriver:

  1) Min personliga favorit är länstolen (http://norrgavel.se/mobel/lanstol/#5) eftersom jag finner den stilren och modern på en och samma gång.
  2) Jag förknippar "Norrgavel" med enkla men stilrena möbler i svenska träslag.

 • Frida skriver:

  http://norrgavel.se/mobel/soffbord-o-100-med-forvaring/#14 är min favorit! Vackert praktiskt och skulle göra mitt vardagsrum komplett!
  Norrgavel står för mig för produkter som bara blir vackrare med åren. Produkter att åldras och mognas med. De djupare värderingarna med hållbarhet och ekologi syns tydligt i deras sortiment och känslan av att kunna andas infinner sig som på beställning bara man kliver in i butiken.

 • Jonathan skriver:

  1) Min favorit är pinnstolen som är så enkel men som sätter ett subtilt, stilrent intryck som håller i alla tider.
  2) Jag förknippar Norrgavel med inredning som subtilt höjer uttrycket i hemmet och skapar ett sofistikerat och naturligt intryck.

 • Madelene Lindström skriver:

  1. Länstolen. Den är så vacker att jag blir knäsvag varje gång jag ser den.
  2. Norrgavel – en kompis i tiden som för miljön tar striden!

 • Nilla skriver:

  1. Länstolen är helt klart en dröm sedan många år!
  2. Tidlös vilsam elegans och kvalité, hållbar i generationer.

 • tove Lövgren skriver:

  1. Min favorit från Norrgavel är den klassiska länsstolen. Den är enkel, nästan asketisk, samtidigt som den står som en tron i rummet!
  2. Unikt men samtidigt klassiskt hantverk i trä. Enkel design som sammantaget ger ett elegant och tidlöst resultat.

 • Lisa O skriver:

  1. Dött lopp mellan Runt matbord, Pinnstol och Soffa 100. Gillar hur formen är så självklar, som en definition av respektive möbel. Skulle man förklara möbler för t ex en utomjording skulle Norrgavels möbler vara de självklara valet 🙂
  2. Norrgavels möbler är för mig själva definitionen på bra möbler. Norrgavel är också allt som är positivt med miljö och hållbarhet utan att ha ett uns av mosdighet och andra negativa aspekter.

 • Gunilla Falk skriver:

  Min favorit är länsstolen. Ståtligt konstverk som syns i all miljö.
  Norrgavel förknippar jag med skogen och ren, frisk natur.

 • Elisabeth Larsson skriver:

  1. Min favorit är träsoffan. Så härligt med trä o linne tillsammans i en soffa. Båda naturmaterial som harmonierar.
  2 För mig står Norrgavel som genuint hantverk. Svenka produkter, Varsamhet. Linoljat. Naturligt!!!

 • Caroline skriver:

  Hej,
  Min favorit är Träsoffa Rak. Otroligt elegant och nätt, nästan svävande, samtidigt som den är lite klumpig i sina kantiga former. Spännande harmoni!
  Jag förknippar Norrgavel med att vara så nära råvaran som möjligt, i allt från ytbehandling till textilier. Ja, i allt helt enkelt.

 • Marta skriver:

  Runda soffbordet för de mjuka formerna och att det är i praktisk höjd. Norrgavel för mig är "långsiktigt och tidlöst".

 • Anna skriver:

  1. Fåtöljen Länstol, för att den är mysig, klassisk och pampig på samma gång.
  2. Norrgavel – naturligt, klassisk och ren skandinavisk stil.

 • josephine skriver:

  1. Skohornet! I enklaste laget precis som det ska vara.
  2. Norrgavel är skandinavisk må bra inredning!

 • Hanna b skriver:

  1.) rosengångSmattan, älskar stora mattor och vmad de gör med ett rum, denna särslilt för sin tidlösa och enkla design.
  2.). Hållbart- både miljö-och stilmässigt

 • Tea skriver:

  Det vackra matbordet I såpad björk. Vackert, stilrent och hantverksmässigt skickligt.
  Norrgavel förknippar jag med orden kvalité, harmoni, miljövänlig samt harmoni. Att gå in i en Norrgavel och dofta och titta gör mig lugn och glad.

 • Åsa skriver:

  1. Soffbordet Soffbord trä – Klassiskt och modernt på samma gång. Tidlöst, enkelt och passar i de flesta miljöer.
  2. Svensk mångfald möter buddhistisk stillhet.

 • anna asp skriver:

  Länsstolen är den produkt jag förknippar med norrgavel. Graciös, tidlös och vacker produkt som passar i hemmet. En dröm att få äga!
  Norrgavel =skandinaviskt, kvalite och tidslöst!

 • Lisa skriver:

  1. pinnpall rund är min favorit. Mitt bästa inrednings tips är en pall. En klassiker som aldrig går ur tiden och som kan användas till nästan allt.
  2. Norrgavel för mig är tidlöst, skandenavisk och med ett gediget hantverk.

 • Lena skriver:

  1. Min favorit är länstolen. En snygg design som både lyckas vara avskalad och ombonad på samma gång.
  2. Klassiskt, stilrent och kvalitet. Norrgavels möbler är en bra investering på många plan; en tidlös design som aldrig kan bli omodern i kombination med hög kvalitet gör att möblerna endast blir snyggare med åren.

 • Emma skriver:

  1. Min favorit är det långa Poppelskåpet just för att vi har ett sådant hemma och det inte bara snyggt utan sväljer en hel del grejer också.
  2. För mig står Norrgavel för hållbarhet. Mina barn kanske inte vill ärva just de möbler vi valt men vad spännande om man tänker på vilka olika slags hem en möbel kan vandra igenom på ett helt liv.

 • Spacegirl skriver:

  1. Länsstolen
  2.För god tidlös design.

 • Mia Wahllöf skriver:

  Min favorit, blan många, är det nya vitrinskåpet på höga ben.
  Norrgavel är helt kart klassiska och stilrena möbler för mig. Som håller måttet länge!!
  Mia

 • Tess skriver:

  1. måste först säga att det är svårt att ha en favorit då de har så mycket fint MEN då jag måste välja är det Träsoffa rak, http://norrgavel.se/mobel/trasoffa-rak/#15
  Underbart fin!
  2. Norrgavel förknippar jag med känsla för detaljer som är i harmoni utgör tidlös design med hög kvalitet, möbler att älska länge!

 • kajsa skriver:

  Länsstolen det blir en så härlig effekt när ljuset kommer mot ryggstödet……
  En ren träkänsla med ett gott hantverk…..

 • Nicklas skriver:

  1. Fårskinnet Eko är min personliga favorit. Då det står för mycket som jag symboliserar med just Norrgavel. En tidlös produkt som man kan använda året runt.
  2. Hållbarhet, ekologiskt och funtionellt är tre ord som jag förknippar med Norrgavel. Men framförallt en fantastiskt doft av trä och olja som alltid strömmar emot en när man besöker butiken i Lammhult.

 • Christina Frisberg skriver:

  1:Länsstolen är ju bara för snygg, den skulle göra sig helt utomordentligt bra i min foaje.
  2: Stilfull, avskalat sobert elegant inredning som står sig i tiden.

 • Elsa S H skriver:

  1) Länsstolen är en klassiker som många suktar efter, och jag med, men jag tycker minst lika mycket om den trebenta pallen. Så måste jag välja mellan de båda, och ta till hänsyn att jag är en student som bor på knappa 18 kvadrat, så är pallen ett mer realistiskt val att drömma om. Man ska såklart drömma stort, men ändå inse att det finns gränser; ibland får man drömma mindre för man lever inte bara för framtiden utan även nuet.
  2) Precis så tror jag att Norrgavel:s filosofi är; stora drömmar men realistiska. Ni designar det ni vill och fantiserar om, på samma gång som ni är medvetna om att processen måste bidra till ett mer hållbart samhälle – både när det gäller miljö och vår hälsa. Vi har bara ett jordklot och jag har bara 18 kvadrat.
  Vårt jordklot. Därför tror jag att ni väljer jordnära färger och material, för att vi inte ska glömma bort naturen och att vi hör till den. Det är i den vi finner lugn och kvalite.
  Jag skulle placera pallen vid skrivbordet vid fönstret, dels för att det är där den behövs och dels för att jag vill kunna ta en paus från pluggandet då och då och se ut över trädkronorna och njuta lite.

 • frupastell skriver:

  1) Deras höga skåp (med glasfönster) för att jag tycker att det är så fint med höga skåp i alla rum, för att kunna se alla vackra ting man kan samla på sig genom åren.
  2) De känns nära naturen, deras produkter känns tidslösa och ett företag som tänker på vår miljö.

 • Maria Björklund skriver:

  1. Bordet Brett som är nätt till formen men generöst i storleken. Snart i ett matrum nära mig!
  2. Norrgavel är det enkla, rena och naturliga.

 • Emelie skriver:

  1."Bord med utdrag" i såpad börk är min absoluta favoritmöbel eftersom den får mig att längta efter att se alla jag älskar sitta runt det.
  2.Norrgavel är när jag åker från Stockholms innerstad och kliver ut i skogen. Där kan jag stå i timmar och titta på barken, känna fukten i mossan, leka en stund,

 • Jessica Sjöstedt skriver:

  Vitrin på höga ben är min favorit. Supersnyggt!
  Hållbarhet, renhet, kvalité och miljömedvetenhet är Norrgavel för mig. Skulle även kunna lägga till familjärt, ombonat och skandinaviskt i beskrivningen så blir den fulländad.

 • Anonym skriver:

  1. Länsstolen alla gånger, så klassisk men ändå unik! Pampig i all sin enkelhet!
  2. Tron på ett gott liv i en anda av ekologiskt, hållbart och fantastiskt snyggt! Älskar det äkta & genuina och inte dagens slit & släng!

 • Anonym skriver:

  Anonym blev det visst!? Lisa H heter jag;-)!

 • PiaL skriver:

  1: Länsstolen. Så enkel, så pampig, så snygg.
  2: För mig är Norrgavel möbler med enkel och ren design, utan onödiga krusiduller. Klassiker som fungerar med alla trender.

 • Emma skriver:

  1. Pinnstolen – en svårslagen klassiker.
  2. Norrgavel för mig är svensk form, funktion och kvalitet.

 • Sofie skriver:

  1. Åh jag har två, dels den klassiska Länstolen som jag varit och sett tillverkningen av! Men jag måste ändå gå på bänken som kallas Låg förvaring på hemsidan. Detta för att jag varje gång jag går in på Norrgavel i Göteborg där jag bor, måste gå och känna på just denna förvaringsmöbel. På de mjuka och runda kanterna och det fint arbetade materialet. Detta i kombination med den fantastiska trädoften i butiken är oslagbar!
  2. Jag tänker på nordiskt, hantverk, trä, äggoljetempera och kvalitet. Och på den återigen karaktäristiska trädoften i butiken. Och på att möblerna ger den där hemtrevliga känslan som jag älskar. Här är ingen slit och släng, möblerna andas kvalitet och hållbarhet.

 • Kajsa Flack skriver:

  1. Min favoritprodukt är ett högskåp med vitrindörrar och smal kant. Jag hoppas att jag kommer kunna pryda mitt kök med det när vi har gjort om det.
  2. Norrgavel för mig är genuin skandinavisk desig med miljötänk och kvalite.

 • Andrea skriver:

  Min favoritprodukt är helt klart nyheten Vitrin på höga ben. Klassisk möbel i en modern form, skulle passa fiiint här hemma.
  Norrgavel för mig är praktiska möbler som även är fina att vila ögonen på. Som smycken för hemmet och som dessutom fyller en funktion. Det gillar jag! Kvalité och nyskapande nordisk känsla gör att jag faller pladask för allt. Robust och stilrent!

 • Anonym skriver:

  1. Länstolen är min favorit! Den är klassisk och modern samtidigt. Jag gillar också att det känns som om den är ståtlig och har pondus.
  2. När jag tänker på Norrgavel tänker jag på tidlös design, ljust trä och kvalitet.

 • Emma Kitti skriver:

  1. Länstolen är min favorit! Den är klassisk och modern samtidigt. Jag gillar också att det känns som om den är ståtlig och har pondus.
  2. När jag tänker på Norrgavel tänker jag på tidlös design, ljust trä och kvalitet.

 • Caisa skriver:

  1. Bänk Bas i ek med fårskinnsklädsel är både vacker och praktisk. Skulle gärna ha den vid sängens fotända och använda som avlastningsyta och att njuta av att sitta på.
  2. Svensk design i högform

 • Christina skriver:

  1. Länsstolen med sittkudde i läder. Den är en av de vackraste möbler jag vet överhuvudtaget.
  2. Norrgavel är naturlighet, enkelhet och kvalitet. Och ljudet när lådorna och dörrarna i skåpen och byråerna glider igen…….

 • Yvonne Nenander skriver:

  Vitrin pa hoga ben! (Och sa finns det en kudde med fiskar pa som jag alskar.)
  Det ar inte bara naturligt, utan Norrgavel lyckas med en djupare estetik som nar mitt kanslodjup – det ar stort. Det enkla ar det stora.

 • Sofia D skriver:

  1. Min favorit produkt är Ljusstake i Betong från Tove Adman. Ett grovt material i en utmejslad design, en oslagbar kombination.
  2. Norrgavel för mig är rustik, tidlös design

 • 1.) Min favorit produkt är handdukarna i Eko-frotté, har dem själv hemma och de är verkligen suveräna och håller i evigheter. Har även köpt dem i present till vänner och släkt vid flertal tillfällen och alla berömmer dem lika mycket!
  2.) För mig speglar Norrgavel äkthet, ekologi, naturlighet, miljötänk i kombination med klassisk och tidlös design med hög kvalitet.

 • Therese skriver:

  1. Just nu är favoriten mattan Mouline i färgen grå/grön då jag är på jakt efter en stor, snygg ovh mysig matta till min sons rum som jag inte vill ska innehålla en massa onödiga gifter
  2. Att man VET att det är miljövänligt, tidsenligt och har god kvalitet.

 • Jeanette skriver:

  Svar: min favorit är http://norrgavel.se/mobel/sangram/#11
  Jag kände inte till Norrgavel innan så jag tittade runt i deras sortiment och när jag tittar runt så tänker jag svenskt, stilrent, klassiskt.

 • Elin Kjellkvist skriver:

  1. Länsstolen – en tidlös klassiker som uppfyller en möbels två viktiga funktioner, den är skön att använda och vacker att titta på.
  2. Norrgavel är för mig ett genuint varumärke som står för kvalitet och medvetenhet med stilrena möbler i skandinavisk enkel stil som håller över tid.

 • Anemonia skriver:

  1. Min personliga favorit är den otroligt vackra skåpen "Vitrin på höga ben". Jättevacker design, gjord i massiv björk. De höga benen gör att det ser ut som om skåpet "svävar" i luften. Dessutom en klassiskt vacker gråblå färg. En nordisk skönhet!
  2. Norrgavel står för en mycket hög kvalitet, praktiska och funktionella möbler. Det finns även en tanke bakom varje moment i utformningen. Dessutom finns en fläkt av svunna tider.

 • Sandra skriver:

  Vilket fint pris!
  Min favorit är badrumsskåpet. Har det i mitt badrum och njuter av det varje dag. Så praktiskt och snyggt. Gillar att man får plats med mycket och att dörrarna fungerar som speglar. Att det också finns speglar på insidan gör att man även kan kolla frisyrer bakifrån – suveränt. Och så gillar jag trädetaljerna. Härligt att få in lite trä i ett badrum som ofta är ganska kalt och hårt. Skåpet har även fungerat som populär leksak för min son som gillar att spegla sig och slå i dörrarna = bra kvalitet!
  Norrgavel är för mig ett företag som lyckas vara både traditionellt och samtida, vilket är en ganska svår balansgång. Material och hantverk på en hög nivå kombineras med ett karaktäristiskt formspråk.
  Jag förknippar också Norrgavels varumärke med genuin hållbarhet (alltså inte sådant som alla företag vill ägna sig åt numera) utan en hållbahet som genomsyrar hela företaget.

 • Karin Stjärnkvist skriver:

  1. Länstolen är min favorit!
  2. För mig är den Norrgavel. Den visar på ett vackert sätt det genuina hantverket. Den är stilren, lätt och elegant, trots sin storlek. Lättplacerad tack vare genomskinligheten i ryggdelen, utan att förlora egenskaperna hos den klassiska öronlappsfåtöljen.

 • frida skriver:

  1. Favvo är såklart länsstolen! En kär klassiker med underbara former!
  2. Hemma med stort hjärta!

 • Anna Johansson skriver:

  1. Sen tidigare har Norrgavels matbord varit en favorit hos mig. Speciellt utdragsbordet. Enkelt, tidlöst och vackert. Och en mjuk och len yta. Men nu när jag gick in på hemsidan föll jag pladask för det nya vitrinskåpet. Oj så fint!
  2. Klassiskt, svalt, nordiskt, naturvänligt. En god investering, både för hemmet och miljön..

 • Anna-Maria Nilsson skriver:

  Mina Norrgavelfavoriter är de Höga skåpen, gillar att de kan kombineras efter eget behov med lådor, luckor och vitrindelar! Vill ha!
  Norrgavel är för mig både nytänk och tradition i en och samma möbel och framför allt ett miljötänk!!!

 • Emma Thun skriver:

  1. Fantasilöst nog får jag nog ändå säga länstolen
  2. Förut förknippade jag Norrgavel med svanenmärkning, nordisk formgivning och hantverk men efter att jag såg Nirvan naken i tidningen så är alltid det min första tanke när Norrgavel omnämns.

 • Aniika skriver:

  1. Soffa 100! Soffan ska vara hemmets hjärta, den ska inbjuda till att sitta ner och lösa världens problem. Och ja, i Soffa 100 kan jag lätt tänka mig att komma till bukt med det mesta på denna jord.
  2. Erfarenhet och skaparglädje. Typ så.

 • Malin Svensk Björck skriver:

  Hej!
  1. Min favorit är det här tidningsbordet:
  http://norrgavel.se/mobel/tidningsrullbord/#13
  Det är snyggt, användbart och smidigt.
  2. Kvalitet, klassiskt möter modernt, stilrent, funktionellt
  Mvh
  Malin

 • Suss skriver:

  1. Kapp och skohyllan.
  Påshyllan sitter redan på väggen i hallen så varför inte komplettera med kapp och skohylla? Gillar stilen och kretsloppstänket som Norrgavel har.
  2. Norrgavel förmedlar ett förhållningssätt till inredning och konsumtion baserat på sin starka värdegrund och sitt utbud av möbler i naturmaterial som används och uppskattas i generationer.

 • Christine skriver:

  Associerar Norrgavel med Sverige. Så svenskt det kan bli, rena linjer, fantastiska naturmaterial, möbler som ser ut som möbler. Enkel lyx.
  Välja en favorit? Det mesta tilltalar mig, men eftersom att jag har suktat efter Brett matbord i flera år så väljer jag det.

 • Anne Karlström skriver:

  1. Min stora favorit sedan många år är träsoffan med fantastiska tygalternativ. Ett signum för Norrgavel tycker jag.
  2. Jag är ett stort fan av Norrgavel och när jag besöker storstaden så är alltid ett besök här ett måste. Ni står för det svenska, funktionella och otroligt smakfulla. Allt är lagom och extra på en gång. Ett stort plus för miljömedvetenheten.

 • Pernilla skriver:

  1. Åh, Länstolen. Tidlös, vacker, bekväm.
  2. Norrgavel för mig är renhet, långsiktighet, äkta hantverk. Möbler och inredning som varar år efter år.

 • Anna skriver:

  Har i flera år suktat efter norrgavels klassiska länsstol. Formgivningen är enkel, ren och så otroligt hållbar. Letar ofta på andrahandsmarknaden eftersom en ny länsstol fortfarande är lite för dyr för min ekonomiska situation. De dyker dock inte upp särskilt ofta, köper man en länsstol så behåller man den för livet är min teori.
  Just detta är norrgavel för mig, tidlöshet, hållbarhet och värdesatt hantverk.

 • Anna Hansson skriver:

  1. Länstolen är min favorit. Sedan jag besökte Norrgavel i Lammhult och fick sortimentet presenterat för mig är detta den produkt som ligger kvar varmast i minnet lite som en dröm.
  2. För mig står Norrgavel för äkthet, hantverk och miljömedvetenhet. Det var här jag fick lära mig om äggtempera tex. Och inte minst en god design som tål att slitas med ögat under en mycket lång tid:)

 • Jenny Lindkvist skriver:

  Min älskling är Länsstolen, och den ska vara vit med fårskinnsdyna. Fotpallen till, som pricken över i:et. Och tänk att jag aldrig ens provsuttit den! Men jag har tittat på den, en miljon gånger minst. Jobbade granne med Norrgavelbutiken i Göteborg och kollade in på den varje dag.
  Jag förknippar Norrgavel med en doft faktiskt, linolja och trä. Det luktar alltid fantastiskt gott i deras butiker. Dessa tidlösa klassiker ger en känsla av lugn och ro som jag tycker väldigt mycket om.

 • Solveig skriver:

  1. Jag gillar verkligen ’låg förvaring’ i ek. Så snygg, så tidlös, så mångsidig! Fantastisk möbel som går att bygga ihop i olika varianter.
  2. När jag tänker på Norrgavel tänker jag på nordisk renhet och enkelhet. Lika mycket tänker jag på kvalitet och medvetenhet. Medvetenhet om miljö och etik.

 • Ellen Hansson skriver:

  1) Deras höga skåp med glasdörrar skulle jag gärna äga flera stycken av för att de är användbara till det mesta som behöver förvaras. Böcker, tyger, porslin eller varför inte skafferi.
  2) Enkel vacker tidlös och miljövänlig design.

 • Johanna skriver:

  Min favorit är de Höga skåpen som ni säljer, gillar funktionen och att de kan kombineras efter eget behov.
  När jag tänker Norrgavel tänker jag miljötänk!!!
  Även att ni på bra kvalitet och och enkelhet. HEJA ER!

 • Lotta skriver:

  1. Min personliga favorit är Tidningsrullbordet. Så läckert samt trevligt med hjulen då man kan förflytta bordet lätt. Jag kan placera bordet vid soffan med en kopp te eller kaffe. Mina inredningsmagasin placeras givetvis under där det finns en hylla.
  2. Norrgavel har stil, elegans och charm.

 • Frida Unge skriver:

  1.Soffa 85 med hörn. För att genast, helst redan igår, byta ut vår gamla soffa, säkert full med flamskyddsmedel och annat obehagligt. Vackra, rena, miljövänliga, hållbara soffa.
  2. Ekologi och skönhet.

 • Sussi skriver:

  1. Precis er 3benta pall har jag drömt om i höst och skulle förgylla vårt kök. Den ser lite gammaldags ut, mycket bekväm och enkel men har det där lilla extra = i min smak.
  2. Nordiskt, trärent och ekologiskt! Ett besök hos er är ett måste då jag besöker Stockholm.

 • Kristina H skriver:

  1) Bord med utdrag. Det stora bordet i hjärtat av vårt hem, köket. Allt som är viktigt i livet har avhandlats runt bordet. Allt från barnens dag på förskolan till väninnans kärleksproblem. Bordet tål matspill såväl som tårar och står alltid stadigt.
  2) Jag tycker att Norrgavel andas kvalitet och miljömedvetenhet. Designen är ändlöst vacker!

 • Kristin W skriver:

  1. Absolut Länstolen! Den får en att känna sig omringad och omfamnad av snygg design och naturlighet. Sen tycker jag att den gör sig så bra i vilket rum den än hamnar i. Den "gör" rummet!
  2. Norrgavel är för mig riktigt natur! Allt är gjort med stor omtanke och det känns som att produkterna kommer rakt från naturen och att det känns som om någon har suttit i en liten underbar stuga och gjort dem med kärlek i flera år innan personen är pedantiskt nöjd och kan lämna ifrån sig dem. För mig känns det som om jag bidrar till återvinning och att jag är snäll mot miljön då jag köper Norrgavels produkter!

 • Catrine skriver:

  1. Den klassiska, majestätiska länstolen såklart! Stor, fantastisk design och väldigt skön att krypa upp i. Drömköp till framtida huset!
  2. Norrgavel är idyll för mig, jag tänker på lediga dagar på besök hemma i Småland, och jag och mamma åker på mysig dagsutflykt till Lammhult och strosar runt och inspireras i Norrgavels fantastiska butik – går sällan tomhänt därifrån!

 • Elin Jurjaks skriver:

  Pläd Eko-ull är min absoluta favorit. Ovärderlig i den nordiska kylan och dessutom underbar att titta på.
  Norrgavel är för mig kvalité, renhet, känsla av hem och framförallt Norden fångat i varenda produkt.

 • Karin skriver:

  1. Just nu står Constella från Klong i mässing på min önskelista från Norrgavel. Så enkel och så snygg. Nämen, hej, jag vill ha flera!
  2. För mig står Norrgavel för nordiskt ljus. Det är lätt, dovt på något sätt, känns naturligt, äkta och genuint. Fina material och mycket från naturen. Helt min melodi.

 • Hedvig skriver:

  När jag är på Norrgavel trånar jag efter Gustavsbergsporslinet. Samlar och önskar att jag hade allt!
  När jag tänker på Norrgavel kommer jag ihåg förra julen när jag skulle köpa tekoppar till min mamma och det fanns inte riktigt i rätt modell, då ringde butiksbiträdet till konstnären (!) och frågade honom var han skickat sina senaste leveranser med just dessa koppar. Slutade med att jag handlade på Svensk hemslöjd men åh, med sådan service kommer man ju gärna tillbaka!

 • Malin skriver:

  1) Jag gillar de höga skåpen. Förvaring av detta slag brukar var hopplöst tråkiga och klumpiga, men Norrgavel har lyckats skapa skåp som är riktigt snygga.
  2) Naturligt Ombonat Rent Rofyllt Genuint Användbart Väldesignat Ekologiskt Läckert

 • Pernilla skriver:

  Min absoluta favorit är påshyllan, älskar att jag kan vara med och bestämma hur jag vill ha den. Fantastiskt att Norrgavel bjussar på mönstret till påsarna – inspirerande, nytänkande och individanpassat.
  För mig står Norrgavel för det stilrena och väcker ett enormt ha-begär. Passar in i alla hem och miljöer.

 • Anna i Brämhult skriver:

  Min favorit är Soffa 100. Provade den i Gbg nyligen – min drömsoffa just nu!
  Norrgavel är för mig en doft av linolja, textil och värme. Naturligt vackert med genomtänkt stil och funktion. Outslitligt för ögat.

 • Julia skriver:

  1. Vitrin på ben; för vitrinskåp kan vara så fula, tunga och klumpiga men detta är perfektion på spänstiga ben och med den vackraste färg!
  2.Hållbarhet och uthållighet, ekologi och hantverk med känsla och själ!

 • Sofia skriver:

  1. Mina favoriter är skåpen för mellanhög förvaring eftersom de är praktiska, fina och håller länge.
  2. Norrgavel är för mig klassiskt och naturligt och ett köp hos Norrgavel känns som en trygg investering i ett fint och ekologiskt hem.

 • Sara skriver:

  1. Allbrädan, för den är snygg behandlad med ekoligiskt. Mångsidig
  2. Snyggt och stilrent!

 • Carola skriver:

  1. Gillar träsoffan rak-linne-vintage-graå-valnöt. Den känns lite japansk men ändå svensk. Det gillar jag!
  2.Möbler för nutid och framtid i vackra och hållbara material i samklang med naturen.

 • Mia skriver:

  1. Min absoluta favorit är den helt underbara Länstolen. Både vacker och bekväm.
  2. Det jag förknippar med Norrgavel är medvetenhet om människor, miljö och jordens resurser. De vackra tidlösa möblerna inger frid och lugn.

 • Anne skriver:

  1. Jag brukar ofta gå in och kika lite på Norrgavel när jag är i stan, de har en så härlig butik. Jag uppehåller mig alltid längst kring de små detaljerna – vackra textilier, noga utvalda tvålkoppar.. ja, allt. Tvingas jag välja säger jag deras vackra plädar.
  2. Klassisk och vacker skandinavisk design, men nära och varm – aldrig tråkig och för stram.

 • Alexandra skriver:

  1. Proppel bänk. Den bästa hallmöbeln som går att finna. Den är snygg och praktisk. Var sak har sin plats och man kan sitta på den!
  2. Norrgavel står för tidlös design för det moderna hemmet. Möbler som görs med kärlek har också en taktil kärlek att ge till den som har lyckan att bruka dem. Igår-idag-imorgon.

 • Anna Wandel skriver:

  Hej!
  Min absoluta favorit är länstolen, beroende på färg och dynor så passar den i varje hem! Drömmer om stolen i vårt nya sovrum. .
  Norrgavel förknippar jag med svenskt hantverk när det är som bäst, fina material, underbart träarbete och väldigt klassiska men ändå modern design. Miljöarbetet som man driver på norrgavel är ett föredöme för andra företag i branschen.

 • Louise skriver:

  1. Länstolen är en möbel jag länge drömt om. Helt perfekt i sin enkelhet!
  2. Norrgavel står för klassisk, tidlös och hög hantverksmässig kvalitet. Enkla produkter, valda med väl omsorg, som värnar om naturen. Möbler och inredningsdetaljer du köper en gång, och sedan har hela livet.

 • ANNIKA skriver:

  1.Ljusstake Kubus 4 från By ,tröttnar aldrig på denna skönhet
  2. Kvalite´som håller i längden
  Skandinavisk design som höjer sig över mängden

 • Sara skriver:

  För flera år sedan köpte vi, vita, svanenmärkta lakan, diskret "Norrgavel-broderade". Tvätt efter tvätt är de fortfarande lika fina. En njutning att krypa ner i, speciellt när de fått hänga på tork ute om sommaren. Och den känslan är Norrgavel för mig: renhet, enkelhet, harmoni med natur, material och människor.

 • Emma skriver:

  1. Fotpallen som går att kombinera i många olika träslag/färger och klädslar så att den passar ens personliga stil hemma.
  2. Norrgavel känns som att ta in en del av den vackra skandinaviska naturen inomhus.

 • Jenny skriver:

  1. "Träsoffa rak" är min favorit. Älskar de vinklade benen som ger en retrokänsla och spjälorna runtom som påminner om en gammaldags kökssoffa. Den är underbar!
  2. För mig står Norrgavel för: Kvalité, estetik och skandinavisk design.

 • Anna A skriver:

  1. Helt klart deras helt underbara Länstol! För att den är vacker och bekväm och känns tidlös men ändå personlig i sin design. Den blir helt enkelt ett smycke för det rum den placeras i samtidigt som den fyller sin funktion till fulländning!
  2. Ja, vad kan man mer säga. Länstolen är ju bara em i raden av, enligt mig, fulländad design. För mig står Norrgavel för tidlöshet, funktionalitet och vackra möbler! Helt enkelt ett tänk på vår morgondag!

 • Nina skriver:

  Proppel bänk, praktisk och snygg.
  2. Stilren nordisk design som känns jordnära och läcker

 • Evelina skriver:

  Har börjat med bloggandet igen! Gå gärna in och lägg en kommentar! 🙂

 • L.M.E skriver:

  1. "Runt matbord"
  2. Norrgavel förknippar jag med äkthet, miljövänlighet och hög materialkvalitet. Jag upplever att Norrgavels svepandes formgivning och de äkta materialen tillsammans skapar en extra dimension – en inneboende levande energi samt själfullhet.
  /L.M.E

 • Mirjam skriver:

  1.Jag älskar Norrgavels möbler och inredning! Speciellt förtjust är jag i vitrinskåpet med höga ben. Den tilltalar mitt estetiska sinne med sin enkelhet och fina färger. 2.Norrgavel tillverkar noga utvalda och hållbara produkter som står för funktion, långsiktighet och känsla. Att allt tillverkas av naturliga material är helt fantastiskt!

 • Lisa Magnusson skriver:

  En favorit bland många är de charmiga spindel-lamporna "Zpindel".
  jag gillar inredning med en charmig liten knorr, en humoristisk blinkning i den grå vardagen! Dessutom gillar jag spindlar!!!
  http://norrgavel.se/inredningsdetalj/bordslampa-zpindel/

 • Anonym skriver:

  Norrgavel står för "förälskelser" och "akut shoppingklåda" för mig! Hittar många favoriter som passar i skandinaviska hem!
  En favorit bland många är de charmiga spindel-lamporna "Zpindel".
  jag gillar inredning med en charmig liten knorr, en humoristisk blinkning i den grå vardagen! Dessutom gillar jag spindlar!!!
  http://norrgavel.se/inredningsdetalj/bordslampa-zpindel/

 • Hanna skriver:

  Favoriten hos Norrgavel är absolut Länstolen i svart och med renskinn!
  Norrgavel är för mig kvalité, naturlig elegans och tidlös enkelhet

 • Jonas S skriver:

  1: Helt klart det underbara soffbordet! http://norrgavel.se/mobel/soffbord-o-80-med-forvaring/#14
  2: Enkelheten, tillverkar stilrena möbler i tidlös design, samt ett bra förhållningssätt till miljö och natur.

 • Hillevi skriver:

  1. Länstolen. Den har jag suktat efter i måånga år, främst för att den är så klassisk, stilren och snygg. Enkel utan att på något vis bli tråkig!
  2. Norrgavel förknippar jag med Klassisk design som tagits med in i 2000-talet. Designen fungerar överallt, oavsett tid och rum.

 • Elisabeth skriver:

  1. Soffbord Ø 100 med förvaring, har allt man kan önska: Fulländat vacker och praktisk, med mångfaldig funktion.
  2. Norrgavel står enligt mig för varm kärlek, som ges till oss och vår jord:
  Genomtänkt hållbart och omtänksamt ekologiskt.
  Naturligt, och vackert enkelt. Samt valmöjlighet till kreativ förändring och ombonad funktion.

 • Karin skriver:

  1. Länstolen är min favorit. Den är stilren, klassisk och väldigt vacker.
  2. Norrgavel står för stilren design, med klassiska och enkla snitt, det är det som gör det så vackert. Länstolen är en symbol för det och det miljömedvetna förhållningssättet.

 • Lina skriver:

  1. Det perfekt bordet enligt mig: Brett matbord.
  Åh, vad jag skulle vilja ha det i vårt nya kök.
  2. Kvalite och design som aldrig går ur tiden och psom passar alla stilar. Saker som håller över generationer och som mina barn säkert kommer att gräla över om 30 år.

 • Alex Sjöberg skriver:

  1. Länstolen: En riktigt "statement" möbel som blir ett signum i inredningen. Ändå klassisk och tidlös.
  2. Nordisk tidlös elegans.
  God jul!

 • Anna skriver:

  1. Sänggavel trä är min favorit. Vacker, naturskön och någon som står sig för lång framtid. Livstidsinvestering!
  2. Hållbart, framtidens möbler och ting!

 • ella skriver:

  1. pinnstolen – oj, jag är så kär i den och väntar på att jag kan få uppdatera mitt hem med pinnstolar i olika färger!
  2. Avskalat, enkelt och naturligt. Rena material och en design som alltid är i tiden

 • Pyret skriver:

  1. Min favorit är bord med utdrag. Klassiskt och stilrent, ett bord man kan investera lite mer pengar eftersom det håller i längden.
  2. Jag förknippar Norrgavel med miljömedvetenhet. Både valen av material och den tidlösa designen gör att Norrgavel känns som ett bra och nödvändigt alternativ till allt billigt "slit och släng".

 • Ulrica skriver:

  1. Deras länstol är en stor favorit. Snygg, stilsäker och genuint hantverk!
  2. Norrgavel för mig är tradition, naturliga material och form som aldrig blir omodern!

 • Designtjejen/Emmelie skriver:

  1. Det känns som jag härmar många andra, men jag tycker verkligen att Länsstolen är otroligt fin. Men, en stark två tycker jag absolut att Träsoffan är och en trea är absolut soffbordet i trä!
  2. Rent, scandinaviskt och trä är de tre orden som jag direkt förknippar med Norrgavel. Naturligt är också något jag verkligen förknippar med Norrgavel och så fina saker såklart!

 • Annika A skriver:

  1. Länstolen är min favorit. Den är stilren, klassisk och väldigt vacker.
  2. Norrgavel är lika med funktionella och ekologiska kvalitetsprodukter som är både vackra och sköna för både kropp och öga. Långsiktigeten i ett nötskal.

 • Frida Hagman skriver:

  1. Min favorit är utan tvekan pinnpallen. Den är tidlös och enkel och matchar de flesta pinnstolar jag har.
  2. Norrgavel står för långsiktighet och tradition. Det kostar liter extra men håller både design- och kvalitetsmässigt i evighet.

 • Filippa Bylander skriver:

  Favoriten är Pinnstolen. Funkar precis överallt, inga konstigheter och blir aldrig omodern.
  Norrgavel för mig är klassiskt, kvalitet och avskalat.

 • Annelie Jönsson skriver:

  1. Länsstolen. Tidlös och alldeles underbar.
  2. Sparsmakad, tyst design. Och ett företag med inspirerande värdegrund.

 • Sandra skriver:

  1. Favoriten är länsstolen. Den är så självklart ståtlig i sin form samtidigt som den är ödmjukt jordnära och inbjudande. Underbar!
  2. Norrgavel förknippar jag med omsorg och kärlek till våran jord och allt som lever här. Inga baktankar eller stora ord utan mening utan en ärlighet som genomsyrar företaget och som syns i produkterna.

 • Anna F skriver:

  1. Jag har Länsstolen som personlig favorit i Norrgavles sortiment. Nordisk tradition, funktionalitet och estetik kombinerat blir en produkt som används och förskönar vardagen i olika livsskeden och kontexter.
  2. Less is more är enligt mej ett uttryck som passar väl in på Norrgavels produkter; välarbetade och stilrent vackra, utan att ge avkall på mångsidighet eller funktionalitet.

 • Maria skriver:

  Min personliga favorit är Länstolen. Med sin underbara komfort och fulländade design står den ständigt på min önskelista.
  För mig är Norrgavel allt man kan önska. Skandinavisk, tidlös design som med sin goda funktion och kvalitet är en ren investering för både hem och själ.

 • L.M.E skriver:

  1: "Runt matbord" är en favorit – det är stiligt och kan varieras på ett väldigt användbart sätt.
  2. Jag förknippar Norrgavels sortiment att bestå av noga utvalda produkter med det äkta, miljömedvetna och formsäkra gemensamt. Norrgavels egna formgivning upplever jag att genom sin signaturformgivning samt naturliga och höga materialkvaliteter så får den en extra dimension med den inneboende levande energi som de utstrålar!

 • Anna skriver:

  Åh vad jag har sneglat på denna pall… tillsammans med en mängd andra produkter på Norrgavels hemsida. Som utflyttad smålänning besöker jag butiken i Lammhult så fort jag får chansen. Jag har många favoriter i Norrgavels sortiment, men överst på önskelistan just nu är:
  1. Den enkla och supersnygga sänggaveln i trä. Ek eller björk, kan inte välja.
  2. Norrgavel är skandinavisk, medveten design, vilken är tidlös och vacker.

 • Katharina skriver:

  Min favoritprodukt från Norrgavel är påshyllan – den är så fin, praktiskt och lättplacerad. Den kan rädda hallen från möss-och vantkaoset och den tar nästan ingen plats.
  Norrgavel för mig är Nordiskt, Klassiskt, enkelt och naturligt. Möblerna utstrålar renhet och harmoni. Man får känslan direkt när man kliver in i en Norrgavelbutik – lugnet och doften av renhet.

 • Emma F skriver:

  1. Jag har svårt att välja EN favoritprodukt men älskar den raka soffan. Att hitta en snygg och klassisk soffa av god kvalitet är inte lätt men den här uppfyller alla mina krav. Rakt in på önskelistan!
  http://norrgavel.se/mobel/soffa-rak/#15
  2. Norrgavel för mig är lika med enkel och gedigen skönhet. Klassisk design, nordisk utstrålning och gedigna materialval gör att jag återkommer till Norrgavel igen och igen och igen.

 • Marie skriver:

  Jag tycker pallen som vi tävlar om är jättesnygg, och stilren. Skulle passa som ett smycke i min hall 😉
  Norrgavel tycker jag står för god service, kvalitet, genuin design. Och jag gillar deras grundtänk i företaget väldigt mycket.

 • Andy skriver:

  1. Jag har haft enorm glädje och användning av Norrgavels Kuddvar i skinn. De flyttas konstant runt mellan säng, soffa och uteplats. Användarvänliga, snygga och atmosfärgivande.
  2. Jag tycker att Norrgavels varumärke står för avskalad enkelhet. Produkterna känns framhuggna ur sten med sin påtagliga känsla av livsfilosofi bakom form, funktion och materialval. Istället för att väcka ett stressat habegär för det allra trendigaste, känns produkterna tidlösa i sin stillhet.

 • Maria B skriver:

  1. Soffbordet Trä. Det har helt enkelt stil och en tidlös känsla.
  2. Kvalitet, hållbarhet, skandinaviskt

 • Ulrika Eriksson skriver:

  1. http://norrgavel.se/mobel/runt-matbord-o-112/#3
  Älskar detta matbord p.g.a. dess klassiska, tidlösa design – en estetisk dröm för hemmet. Dessutom är det så flexibelt och optimalt för umgånge med möjligheten till hela 6 iläggsskivor… Ett bord att och flytta med från min nuvvarande lägehet och vidare till ett framtida, rymligare hem.
  2. Jag accosierar Norrgavel med svensk, klassisk design. Möbler av hög kvallité, i hålllbara material och färgval som nöts på ett sätt som bara gör dem vackrare med tiden.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.