Annons

24 december – dagens lucka i adventskalendern

Så var det då äntligen julafton och därmed dags att presentera den allra sista luckan i årets julkalender och av tradition är det Vålamagasinet i Uppsala (en av Trendensers allra första annonsörer som hängt med redan från starten) som står för priset idag. I vanlig ordning är det något i hästväg som ligger i potten. I år har ni chans att lägga vantarna på en riktig kvalitétssoffa från Fogia i valfri färg, värde 19 225 kr! (kampanjpris 14 900 kr). Modellen heter Alex och är en 2,5-sits med 218 cm bredd, med avtagbar klädsel. Du får själv välja färg på soffan i tyget Fiesta, samt om du vill ha ben i stål alternativ trä. För att delta i tävlingen ska du svara på nedanstående frågor innan klockorna slår vid midnatt på nyårsafton. Du har alltså en hel vecka på dig nu. Stort lycka till och riktigt GOD JUL!
 
1) Under 2013 har Vålamagasinet flyttat sin butik till ny adress. Vilken?
2) Vad är viktigt för dig när du väljer soffa, och varför? Beskriv och motivera kort.
 
Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Elisabeth som svarade 2013-12-24 kl 12:36:18 Hör av dig med din mailadress och postadress så ser vi till att du får vinsten inom kort!

*Tävlingen pågår tom 31/12 kl. 23.59.59. Vinnaren utses av Vålamagasinet. Juryns beslut kan ej överklagas. En soffa ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Kategorier:

Kommentarer

 • Sara Linnea skriver:

  Bolandcity i Uppsala!
  När jag väljer soffa är det viktigast att kunna sitta skönt och att alla ska få plats. Men den måste ju även vara snygg och passa i rummet!
  Denna skönhet till soffa fyller alla önskningar om komfort och stil!
  God jul!

 • Alexandra Tellström skriver:

  Oj, vilket fantastiskt pris! 😀
  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  2. För mig är det absolut viktigaste när jag väljer soffa att den är bekväm. Precis som du ÄLSKAR jag inredning och jag är helt övertygad om att man mår bättre när man omger sig med ting man tycker är fina, men är soffan obekväm så går den bort oavsett hur fin den är. För det är trots allt där familjen ska hänga tillsammans. Fredagsmysa eller bara se på en film tillsammans och hålla om varandra. Jag önskar så klart en fin soffa och trevlig design, men är den obekväm så faller valet hellre på en "mindre fin".
  GOD JUL och tack för en fantastiskt inspirerande blogg! 🙂
  kram
  /Alexandra

 • Kajsa skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  Bra kvalité och lång livslängd, avtagbar och utbytbar klädsel. Sen får den gärna vara snygg och bekväm också.

 • Kajsa skriver:

  PS Jag glömde säga GOD JUL och GOTT NYTT ÅR till Trendenser och alla som tävlat i adventskalendern! .-

 • Patrik Nilsson skriver:

  Bolandcity. Stångjärnsgatan10. Uppsala.
  När jag väljer Soffa är det viktigt att den passar in tillsammans med resten av möblemanget och inredningen i rummet, då jag vill att det ska vara enhetligt och fint hemma. En annan sak som jag tycker är viktigt är att den ska vara behaglig att vistas då jag är en riktig "Soffpotatis" 😉
  God Jul Trendenser, Vålamagasinet och alla mina andra medmänniskor! Må gott!

 • Tove skriver:

  1) Bolandcity. Stångjärnsgatan10. Uppsala.
  2) Det viktigaste är att den är skön att sitta i sen så är det ju kul om den är snygg också.

 • Smäm skriver:

  God jul!!! Vilken kanontävling. Älskar Vålamagasinet 🙂 Dom har flyttat från Vaksala torg till Bolandcity (Stångjärnsgatan 10 i Uppsala).
  Jag väljer soffa efter hur snygg den är. Livet är för kort för fula saker och denna soffan är hur fin som helst. Önskar mig en ny soffa mest av allt!
  Kram!

 • Frida Nilsson skriver:

  1.Bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Att den är skön är det viktigaste. En snygg soffa som inte är skön är bland det värsta som finns, i soffan vill man ju kunna söndagshänga med sina vänner, skeda med kärleken framför en film eller kura upp sig i med en kopp te och en bra bok – något som genast är lite mindre mysigt i en hård och oinbjudande soffa.

 • johanna skriver:

  Vilken drömsoffa!
  Vålamagasinet finns numera i Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, uppsala.
  Absolut viktigast är att soffan är bekväm, för tänk alla gos-stunder, kompis-prat-stunder, amningsstunder, trösta-liten-bebisstunder, TV-kvällar, vaknätter, festligheter, födelsedagar, jular, trött-efterjobbet-pauser, leka-med-barnen-stunder och läsa-bok-tider som skall tillbringas där! Men sen måste den ju vara fin och hållbar också, förståss!
  Sitter här, i soffan, efter en lång natt med en förkyld liten guldklimp och drömmer om just en såndär…

 • Britta skriver:

  Bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  Att den är så stabil och mörk att den tolererar våra två små knasungar utan att säcka ihop eller bli fläckig. Tvättbart är inte helt fel. Den ska rymma hela familjen och vara fast nog att båda sitta och ligga skönt i.

 • Anonym skriver:

  1. Stångjärnsgatan 10 Uppsala
  2. Soffan ska rymma hela familjen och vara skön att både sitta och ligga ned i. Snyggt om kuddarna inte säckar ihop direkt också.

 • Anonym skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Att soffan ska rymma min familj och vara både bekväm och snygg! Man tillbringar mycket tid i soffan och då ska det kännas bra!

 • Sofia skriver:

  1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. En soffa ska vara skön att sitta i och gosa ner sig i. Den ska gå att göra rent och avtagbar klädsel är alltid ett plus eftersom soffan blir samlingshörnan i den här lilla familjen. Medan den ena slappar i den, leker någon annan bredvid den. Att soffkuddarna dessutom är lektåliga och lätt kan förvandlas till en bil, det är det ingen tvekan om när det gäller Fogia. Den här soffan är redan med i leken!

 • Lida skriver:

  Svar: Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  När jag väljer en soffa för mig är det absolut viktigast att soffan är bekväm, ha bra kvalité och att kunna sitta skönt.
  På soffan familjen ska hänga tillsammans, umgås, titta på TV och ha prat-stunder.

 • Lina Eckerström skriver:

  1, Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2, Ja givetvis ska den falla mej i smaken rent utseendemässigt. Men viktiga saker är att hela familjen får plats i den, att den inte lätt blir nersutten, slitstarkt tyg (med 2 små barn hemma är det ett måste) även att tyget är tvättbart & kuddarna vändbara. En snygg soffa av bra kvalitet helt enkelt 🙂

 • Alexandra skriver:

  1. Bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Jag tycker det är viktigt att den ska vara skön att både sitta och ligga i utan att säcka ihop. Väldigt bra om tyget går att tvätta ifall att det skulle hända en olycka. Sen så vill jag såklart att den ska vara snygg och passa mitt hem. Man brukar säga att köket är där alla samlas men jag tycker snarare det är i soffan. Filmkvällar, mysstunder och massa annat.

 • Jonna skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. För mig är en soffa en investering som ska hålla i många år och för kanske flera hem framöver. Därför är det viktigt för mig att tänka långsiktigt. Soffan ska självklart vara bekväm, men framför allt av hög kvalitet. Den ska vara klassisk till formen och ha en neutral färg som man inte tröttnar på. Jag förändrar hellre intrycket med hjälp av kuddar i olika färger.

 • malincatrin skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Det viktigaste när jag köper soffa är kombinationen att den är skön att sitta i, stilren i sin egen hög person samt att den inbjuder till att krypa upp i med en god bok och en kopp kaffe/te. En soffa som bara uppfyller ett av mina kriterier blir bara ett åbäke och tar energi när den borde ge energi.

 • Linda skriver:

  Vålamagasinet
  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  753 31 Uppsala
  En soffa ska vara snygg, skön att sitta och ligga i och ska ha ett slitstarkt tyg som är lätt att ta av vid rengöring/tvätt. En soffa måste klara av familjelivet med allt vad det innebär med gäster, mysstunder, hopp och lek och vinterkräksjuka, soffan måste alltid hålla måttet oavsett vad som händer.

 • Marie M skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  En soffa ska vara skön och mjuk
  Den ska passa min lägenhets plats och stuk
  Dessutom ska den vara lätt att hålla ren
  En plats att mysa och slänga upp sina trötta ben!

 • Anne skriver:

  1. Stångjärnsgatan 10, Uppsala (Bolandcity)
  2. Ja, det vet jag eftersom jag precis ägnat hela hösten åt att förgäves leta efter den perfekta soffan. Den måste vara bekväm, för alla, den måste vara mysig och gå att krypa upp i, den måste vara tålig då vi både har barn och djur, och den måste passa in i rummet. Verkar ärligt talat smått omöjligt 🙂

 • Livia Petré skriver:

  1. 1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. Bra design är viktigt för mig när jag väljer soffa. Bra design är enligt mig, att den är fin estetiskt, samt att den har bra funktion, såsom vändbara kuddar, att den är bekväm, och har slitstarkt tyg! Att hela familjen ska få plats i den är såklart också viktigt, då soffan blir samlingspunkten i vardagsrummet.

 • Sara skriver:

  1. Bolandcity. Stångjärnsgatan10. Uppsala.
  2. Det viktiga för mig när jag väljer soffa är att den är skön att krypa upp i, har god kvalitet så att den håller i många år samt har en form som är lätt att förändra med med kuddar och andra textilier.

 • Emmelie skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  2. Snygg i all ära,
  men den ska även mer än två orka bära
  Är deb även tålig och så där mjuk och skön
  Då har sofftomten hört min bön!
  God Jul!

 • Lisa skriver:

  1. Bolandcity. Stångjärnsgatan 10 i fantastiska Uppsala.
  2. Det första intrycket – snygg design. En sådan man inte kan motstå att sätta sig i. Då skall det vara som att känna sig omkramad, så att man inte vill gå upp. Gärna stor, så att många får plats. Hög, så att även de äldre släktingarna kan ta sig upp.

 • Marcus Andersson skriver:

  Svar: Bolandcity, stångjärnsgatan 10 Uppsala
  Motivering:
  Med snygg design, kvalité & komfort,
  Vill vi i vardagsrummet ha en soffa som är hot!
  Där jag kan slå mig ner inom kort,
  Och drömma mig bort.
  Vålamagasinets möbler är av allra bästa sort,
  Hoppas det blir vi som denna fina soffan fått

 • Nina skriver:

  God jul!
  Bolandcity i Uppsala!
  Jag kikar alltid efter en soffa med god kvalitet som behåller sina konturer och inte blir "nersutten". Sedan brukar jag titta på tyget så det är färgbeständigt och tål solljus iom att det är väldigt uppglasat hos oss. Men sedan ska den ju vara snygg oxå!!! 🙂
  Ha en skön julafton nu alla!

 • Nikki skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  Det är viktigt att soffan håller flera år och inte blir "nedsutten", tyget får ju dessutom inte bli nopprig efter ett tag vilket vissa soffor kan bli! En soffa är ju trots allt en mindre investering 🙂
  God jul och gott nytt år!! 🙂

 • Anna skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  Tyget ska vara av kvalitet. Soffan ska vara snygg att se på, skön att sitta i, både för mys och pratigt umgänge. Ja, en perfekt soffa är inte lätt att hitta… Har inte hittat "min" än.

 • Karin Stjärnkvist skriver:

  1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  753 31 Uppsala
  2. Kvalitet och sittkomfort är viktigt för mig. Jag vill att soffan ska vara en investering för lång tid framåt och hålla sig fräsch i dynor och klädsel.

 • Emma Persson skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. För mig är det viktigt att välja en färg som jag inte tröttnar på som vit, svart, beige eller grå. Då kan jag kombinera många kuddar och en snygg filt.

 • Petra A Vainionpää skriver:

  1, Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  En bra soffa ska vara snygg att se på, skön att sitta i, lätt att göra ren, ha stoppning av god kvalitet och vara hög i ryggen (uppskattas av oss lite mindre unga…) Den får gärna ha ben som är lite högre, så att man kommer under med dammsugaren och kuddarna får gärna vara löstagbara så att det går lätt att vädra dem.
  En soffa ska vara en god vän i många år, för det är trots allt en stor investering, så det viktigaste är nog, trots allt, att man helt enkelt faller för den! Köp aldrig en soffa som du gillar "sådär" – den kommer du aldrig att hålla särskilt kär. 🙂

 • 1. svar: BolandCity
  Stångjärnsgatan 10
  Uppsala
  2. Svar: eftersom jag har make o söner så e det oerhört viktigt för mig att soffan är rymlig, bekväm o inger mys effekt

 • Hanna skriver:

  1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. För mig är komforten absolut viktigast, det ska vara skönt att ligga i soffan och äta praliner när det regnar/snöar utanför. Ett annat kriterium är att jag, sambon och vår hund ska få plats tillsammans i soffan. Annars är det ju inte lika mysigt.

 • Matilda skriver:

  1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Valet av soffa är svårt! Den ska vara snygg och passa in hemma, men den måste också vara riktigt bekväm! Mycket tid spenderas i soffan, så kvalitet är också ett krav.

 • Sandra skriver:

  Hej, nya adressen är Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  Jag levde i flera år "sofflös" och har sedan dess hävdat att soffan är ett hems viktigaste möbel. Jag gör nästan allt i min soffa; läser, ser på tv, äter, busar med min son osv. Det viktigaste för mig är att soffan är bekväm. Och den viktigaste faktorn för det är att kuddarna har dun i sig så att man sitter mjukt. Sen gillar jag soffor som är strama i formen och inte för bulliga.
  Självklart är tygets färg och struktur viktigt, samt att man kan ta av klädseln och tvätta. Soffan Alex uppfyller alla mina önskemål på den perfekta soffan!
  Pga av att jag de senaste två åren bara haft en bäddsoffa (pga av trångboddhet och en son som bara kan sova om han får ha sovrummet ensam) och min "riktiga" soffa är utlånad till min syster skulle jag verkligen bli superglad över denna vinst. Jag har inte riktigt hjärta att be min syster lämna tillbaka finsoffan nu när vi ska flytta till större och har plats för den igen. Hoppas jag har tur!

 • Mirre skriver:

  1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2.Soffan är ju familjens viktigaste möbel, så först och främst plats för hela familjen, hög kvalitet med ett tåligt tyg och skönaste sittkomfort.

 • Julia skriver:

  Svar: Bolandcity, Stångfjärnsgatan 10, Uppsala
  Det viktigaste när jag väljer soffa är hur kuddarna sitter. De får inte glida runt och de ska vara lätta att städa. Samt hur mjuk/hård soffan är.
  God Jul på dig!

 • e,k skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Att den ska vara riktigt skön att sitta i, gärna väldigt mjuk så man bara sjunker ner i den. Sen ska den självklart även vara snygg men passformen för rumpan är prio 1:)

 • Wenche skriver:

  Bolandcity. Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  Soffan är en av de största och viktigaste möblerna man har i sitt hem. Och just nu är vårt hem utan denna möbel. Vi har precis flyttat in i ny lägenhet och kikar runt efter den perfekta soffan! Och vad är då den perfekta soffan?
  Den ska tålas att sitta, ligga, hänga, flänga och spilla, kladda i. Sen gör det inget om den är vacker att se på!

 • Linda Lindh skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Att den är bekväm! Min soffa jag har nu panikköpte jag på blocket billigt som tusan när jag bytte stad för tre år sedan. Har sedan dess sagt att den ska bytas ut men jag hittar aldrig den perfekta (som jag dessutom har råd med). Jag vill kunna leva i min soffa, bor väldigt litet så både sitter där och äter och sover där med jämna mellanrum när jag inte orkar gå in till sovrummet. Hade blivit så himlahimla glad över den här verkligen! Och framförallt över att äntligen få slänga ut den jag har nu.

 • Mia skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Det allra allra viktigaste är såklart att den är skön, tänk där ska jag ligga och mysa (ja jag ligger i min soffa så där lite lojt :)året om, den ska såklart vara skön för ögat också och gärna lite neutral i mönstret så att den passar till omstajling av vardagsrummet!

 • Kajsa Palmqvist skriver:

  Bolandcity. Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  De viktigaste när jag väljer soffa är att den har en design som funkar i många år, för den ska trots allt hänga med ett tag. Den ska sen vara både skön att sitta och ligga i. För jo, ibland händer det ju att man somnar i soffan på kvällarna framför tv:en. Och framför allt måste man kunna tvätta sofföverdragen om en olycka skulle vara framme.
  Hoppas ni får en God Jul!

 • Sanna skriver:

  Adressen är Stångjärnsgatan 10 i Uppsala. Ligger i Boländerna.
  Det som är viktigt för mig när jag väljer soffa är att den är stilren och passar ihop med det mesta. Den ska även vara skön att sitta i.

 • Sanna skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2.För mig är det absolut viktigast när jag väljer soffa att den är bekväm och att den har en design som håller i många år. Den bör också vara rymlig så att hela familjen får plats, och samtidigt ha en kvalité som håller.
  Kram Sanna

 • Anonym skriver:

  1.
  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  753 31 Uppsala.
  2.Jag väljer med tanke på mina djur.
  En färgglad bekväm tygsoffa med tvättbart tyg där alla får plats. GOD JUL!

 • Moa Rönn skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  753 31 Uppsala.
  2.Jag väljer med tanke på mina djur.
  En färgglad bekväm tygsoffa med tvättbart tyg där alla får plats. GOD JUL!

 • Jenny skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Det viktigaste med en soffa är att den är skön att både sitta och ligga i, att den rymmer nära och kära, att den är snygg och passar in i hemmets övriga stil. Gärna också att det går att ändra utsseende om man känner för lite nytt genom att kunna byta tyg.

 • Anna H skriver:

  Hej & god jul!
  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. För mig att det framför allt viktigt att soffan håller god kvalitet eftersom jag vill kunna ha den i många år framöver.
  Det ska finnas en mängd olika tyger att välja bland så att soffan kan passa väl in i övrig befintlig inredning, den ska vara bekväm att sitta länge i och plymåerna ska behålla sin form år efter år.
  Och sen, icke att förglömma – ska den självklart vara snygg!
  Denna vinsten är helt fantastisk, särskilt eftersom jag letar ny soffa till vårt hem. Den har allt som jag eftersöker när det kommer till soffor.
  God jul och god fortsättning!
  Och stor tack för en förträfflig julkalender Frida!
  Allt gott!
  Anna

 • Frida skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, 753 31 Uppsala
  2. Det viktigaste är att den är både snygg och bekväm! 🙂

 • Lina M skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, 753 31 Uppsala
  Det jag anser vara viktigt när man väljer soffa är att den är lätt att hålla ren från damm och smuts. Men även att den passar in på sin plats. Varken för stor eller för liten.

 • Nicola skriver:

  1.Bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Det viktiga med soffan är att jag gillar den, såklart!
  God jul!

 • annica la sundström skriver:

  Bolandcity. Stångjärnsgatan10. Uppsala
  Kvalitet och komfort

 • Maud skriver:

  !. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Det är viktigt att soffan är tålig, rymlig och bekväm, håller både till fest och vardag, står pall för långa filmkvällar, nattamat och tupplurar. Sen om den dessutom är fin att se på så är det den perfekta soffan.
  God Jul

 • Sanna skriver:

  God jul 😀
  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Det är viktigt att soffan är bekväm och snygg (som FOGIA soffan <3 ) Det är ju även bra om den har god kvalitet så man slipper köpa en ny soffa varje år haha
  🙂

 • Ulrika skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Vi har en gammal soffa i läderimitation, en stor och klumpig pjäs som hänger med sedan 90-talet. Jag är milt sagt rätt trött på den, men inte de övriga i familjen. De hävdar att det inte finns någon annan soffa i sitt slag. Läget är alltså, familj versus mamma. Hjälp mig att "trolla fram" en modern variant som uppfyller deras krav på en god funktion och bekvämlighet toppat med ett tilltalande utseende och en modern design.
  Låt mamma vinna den här gången!
  Stora kramar och en god jul önskar jag alla!

 • Olivia skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 Uppsala
  2. Viktigast är soffans design och komfort! Eftersom soffan ofta är blickpunkten i ett vardagsrum är det viktigt för mig att den är snygg, nätt och ganska tidlös i sin karaktär. Lika viktigt är det dock att soffan är skön att sitta o ligga i, efter att ha provsuttit några skräckexempel där soffryggen har fel lutning eller där sittdjupet är för stort! Det är också viktigt vad det är för kvalité på sofftyget, jag föredrar ett grövre tyg som står emot spill och slitage bättre.

 • Carro skriver:

  1.Bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Det viktigaste med en soffa är att man kan mysa ner sig i den med någon man tycker om!

 • Anna-Maria skriver:

  1.Dom har flyttat till Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. Givetvis är utseendet det första jag faller för, färgen och formen. Men sittkomfort är så viktigt, jag vill inte h en för djup soffa (så att jag som är kort får sitta med benen rätt ut) och den ska vara lagom mjuk, (den får inte bli nedsjunken i sitsen bara efter ngt år) jag vill sitta bekvämt. Det är viktigaste för mig!

 • Anna-Maria skriver:

  Och God Jul glömde jag ju skriva!

 • Johanna skriver:

  Min drömsoffa som jag spanat på länge!
  Vålamagasinet finns numera i Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  En soffan ska vara inbjudande, välkomnande, bekväm, snygg, lättstädad, tålig, skön, mysig och hållbar!

 • Jenny Moss skriver:

  1) Stångjärnsgatan 10 Uppsala
  2) Jag vill ha en snygg enkel soffa, detta för att jag älskar att kuddbomda den med färggranna mönstrade kuddar. Den bör även vara hög i ryggen annars får man inte skönt stöd bakåt. Ett rustik bra tyg är ett plus, för då ser den ren och fräsch ut längre. Sedan ett till plus..att den inte mosar ihop sig totalt när man sitter i den en gång..Det är så vansinnigt skönt att slippa puffa kuddarna dagligen ;-).

 • Anna skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10,Uppsala.
  2. Kvalitet, komfort & utseende.

 • Anna Lindfors skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  Min soffa ska vara skön att sitta i, men även gå att krypa upp i samt ligga under en filt i. Den får inte noppa och inte heller snabbt bli utsliten i sitsen. Den ska naturligtvis även vara ögongodis!

 • Malin Svensk Björck skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsjatan 10, Uppsala
  2 För mig är det viktigt att den är av bra kvalitet, då jag byter soffa sällan. Sen har vi hund så fast än hundarna inte får vara i soffan såkan dom smutsa ner den, därför är det viktigt med avtagbart tyg så man kan tvätta det. Även viktigt att soffan är enkel och klassisk och inte tar över rummet och sticker ut för mycket. Då blir det svårt att möblera runt den i rummet och man lessnar ganska fort på den.

 • Elisabeth skriver:

  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2) Vardagsrummet och soffan är navet i vårt hem, där alla samlas och umgås. Så det som är viktigt för mig och familjen är att soffan ska uppfylla de behov vi som familj har och dessutom passa i vårt vardagsrum som inte är så stort. Så förutom att den ska vara bekväm, snygg och lagom stor, vill vi också att den ska vara av hög kvalité, så den håller i många år. Till det hör också att vi behöver en lättskött soffa med avtagbar klädsel så den lätt går att rengöra från busiga barnlekar och fredagsmys.
  Så att få vinna ert fantastiska pris, och få sjunka ner i soffan här hemma, skulle vara en dröm som går i uppfyllelse.

 • Eva Nordholm skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Komfort – soffan ska vara skön att sitta och ligga i. Design – den ska vara vacker, passa in och inte vara för stor och tung i formen. Funktion – den ska vara stoppad på ett sätt så att dynorna håller formen i många år. Tyget ska vara slitstarkt och förlåtande gällande fläckar. Om dynorna är vändbara och klädseln tvättbar är det ett starkt plus i kanten (jag älskar att äta i soffan och på grund av bristfällig motorik händer det ibland (läs ofta) att jag spiller.
  God jul!!

 • Amanda skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Allra viktigast för mig är att soffan är skön att sova i. Även om det inte är det främsta syftet med en soffa blir ofta att jag somnar framför TVn.

 • Frida skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, (753 31) Uppsala.
  2. För mig är det viktigt att det inte är lösa kuddar som flyttas runt hela tiden och att sittytan är stor (djup), så att man verkligen får plats ordentligt. Även att våra närmsta vänner får plats också, så klart!
  God Jul! 🙂 Kram.

 • Jeanette skriver:

  1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. först är det utseendet, sedan måste soffan vara skön. Först därefter tittar jag på priset.

 • Birgitta skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala. 
  2. En soffa ska vara skön och fin,
  så man inte framför tv:n behöver lida pin.
  Men mitt största krav är,
  så att jag soffan håller kär.
  I och med att vi inte har någon hubot,
  Så vill jag komma under med min dammsugarrobot 🙂

 • Inga-Maj Bjurbäck skriver:

  stångjärnsgatan 10 Bolandcity Uppsala
  design,kvalitet och pris

 • Marie Starck skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. En soffa ska vara som ett andra hem. En bekväm famn att krypa upp i, en klädsel som tål mina orgier i choklad och te, tidlös nog för att hänga med i olika inredningsfaser, smidig nog att rymmas i min lilla lägenhet och samtidigt rymma många vänner!

 • Anonym skriver:

  1.Bolandcity,Stångjärnsgatan 10,Uppsala
  2.Soffan ska ha en bekväm sitthöjd,så det är lätt att komma i och ur den.Fritt under,så städningen går som en dans.Tålig klädsel eller avtagbar.God komfort.
  God Jul!
  Gunilla
  [email protected]

 • Nina skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2.Komfortabel, stilren, lätt att rengöra och dammsuga. Har två långhåriga katter hemma så det blir lite extra städning.
  God Jul! 🙂

 • Catharina skriver:

  Den nya adressen är Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  Trött efter jobbet vill jag kunna luta mig tillbaka i soffan, dra en filt över benen och koppla av. Kanske äta min middag där. När sonen vaknar en tidig lördagsmorgon och smyger upp ska han kunna sitta i soffan, dricka O´boy och titta på Bolibompa. En lördagskväll ska jag kunna bjuda över vänner på ett glas rött eller två för långa samtal om livet.
  Livet i soffan ska vara bekvämt, avslappnat och inte en enda gång ska jag behöva tänka på att någon kanske spiller något.

 • Malin skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. För mig är det viktigt att soffan är i en färg som tål lite fläckar utan att se smutsig ut. Den får gärna ha avtagbar klädsel! Annars så är jag alltid noga med att välja en neutral modell som passar in när jag ändrar stil i rummet.
  GOD JUL!

 • Ina skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 Uppsala
  2. För mig är det viktigt att soffan är av god kvalitet så den får vara med länge utan att det för den delen syns. Sen ska den absolut ha avtagbar klädsel och kunna tvättas i maskin. Alternativet när man har barn skulle vara skinnsoffa men det vägrar jag. En soffa ska nämligen vara varm och välkomnande.

 • Ebba A skriver:

  1. Bolandcity. Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. Då jag helst byter färgskalor och inredning som tröjor är det viktigt att soffan är enkel och stilren, så den passar till så många färger som bara möjligt. Dessutom är det viktigt att den ska vara så pass skön så man kan ligga och gosa i den i flera timmar.

 • Carina skriver:

  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  Nätt och lättmöberad, sober. Bekväm och lätt att hålla ren. Hög kvalitet på material och design, och såklart BEKVÄM att sitta i och ligga i, på längden, på tvären, uppochner, hitochdit, när man är många, när man är ensam, när man pratar, läser, ser en film, vilar, fikar och pratar i telefon 🙂

 • Erne skriver:

  1)Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  Priset är viktigt, liksom formen, den ska inte vara för tung att lyfta när man vill möblera om, klädseln ska vara lätt att byta eller torka av så man inte behöver byta ut hela soffan pga fläckar. Vore så tacksam och hysteriskt glad om jag mot förmodan vinner.

 • Emilia skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. För mig är två saker viktigast med en soffa, och det är att 1) man kan sitta bekvämt, upprätt med rak rygg för hållningens skull och 2) att man även kan sjunka ner och pösa ut sig som en säck potatis när man exempelvis tittar på film. 🙂 Inte för hård, och inte för mjuk alltså!

 • Claudia skriver:

  1. De har flyttat till övre plan i Bolandcity, Uppsala (Stångjärnsgatan 10).
  2. Jag tycker att det är viktigt att soffan passar såväl familjens behov som rummet den ska stå i. T ex är det viktigt att soffan är mjuk om man sitter i den ofta (så att den blir inbjudande att slå sig ner i) och att den är stor nog för två-tre personer att sitta bekvämt i. Vad gäller rummet är det vitigt att sofffa. är stilren så att den passar resten av möblerna och att den är "lagom" proportionerlig till resten av rummet. Ingen monstermöbel i liten lya alltså! 🙂

 • Erica Hjelm skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Kvalite, färg och mått. Den får gärna rymma hela familjen, hålla i många år och ha en färg som är tacksam mot små barns kladdiga händer och tvättbara dynor!

 • Åsa, UMEÅ skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  Kvalite och bekvämlighet men framförallt att hela familjen trivs med soffan. En soffa där vår familj kan sitta tillsammans och mysa, en gemensam punkt där vi känner glädje och samvaro i vår annars så jobbiga situation.
  God Jul och Gott Nytt År

 • Isabell skriver:

  1) Bolandcity, stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2) Först och främst ska den vara bekväm och när man sätter sig ska man känna sig omfamnad och att den är snygg är verkligen ett plus 🙂 god jul

 • Joacim Kroon skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Man ska bli omfamnad av den likt sin käraste, utseendet är givetvis viktigt men såklart är innehållet det viktigaste.

 • Magnus skriver:

  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, 753 31 Uppsala
  2) Det absolut viktigaste är så klart att soffan är skön för mig att sitta i. Men viktigt är också att soffan är av hög kvalitet och i ett klassiskt utförande, så att den kommer att hänga med hela livet förhoppningsvis – och alltid passa in oavsett hur framtida boende ser ut. Är den dessutom tillverkad i Sverige är det givet – då blir det den.
  God jul!

 • Tracy skriver:

  1.Bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. För mig är det viktigt att den är inbjudande och har hög komfort – man ska ju spendera ett antal timmar i den slötittandes på tv.

 • Lagoma Linnea skriver:

  1) Bolandcity, stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2) Det viktigaste är att soffan håller god kvalité, är bekväm att sitta i och att den är estetiskt tilltalande. En stor fördel är dessutom avtagbar klädsel då vi har två små vildar som ofta kommer åt våra möbler med kladdiga händer.

 • 1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. komforten absolut, spelar ingen roll hur snygg en soffa är, om man inte sitter bra i den 😀

 • Karin W. skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  Jag väljer soffa efter sitthöjd. Vill absolut inte sitta så lågt att jag får knäna i jämnhöjd med hakan. En fördel om soffan går att sova i också om man känner för att slappa en stund.

 • Karin W. skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  Jag väljer soffa efter sitthöjd. Vill absolut inte sitta så lågt att jag får knäna i jämnhöjd med hakan. En fördel om soffan går att sova i också om man känner för att slappa en stund.

 • Anonym skriver:

  Efter ett köp av en soffa som var fin att se på och inte lika skön som den ser ut upptäckte vi att mysfaktorn inte blev så hög som man trott. Vädligt fin, men att ha en soffa med fler än en egenskap är viktigt. Fin OCH skön är den heliga kombinationen, men ännu är den inte glömd.

 • Amina skriver:

  1) bolandcity, stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2) Efter ett köp av en soffa som var fin att se på och inte lika skön som den ser ut upptäckte vi att mysfaktorn inte blev så hög som man trott. Vädligt fin, men att ha en soffa med fler än en egenskap är viktigt. Fin OCH skön är den heliga kombinationen, men ännu är den inte glömd.

 • 1. Bolandcity stångjärnsgatan 10 Uppsala.
  2. Kvalité, hur bekväm den är sen för mig som inte har bra ställt spelar även priset stor roll. Skulle vara en dröm att vinna denna! 🙂

 • hanna b skriver:

  1 Bolandcity Stångjärnsgatan10 Uppsala
  2 att det finns tillräckligt med plats i den utan att det känns som att den tar över rummet, alltså praktisk och snygg, som så ofta är kombinationen man vill åt.
  god jul!

 • Edun skriver:

  Adressen Boland city stångjärnsgatan 10 Uppsala. För mig är det viktigt att soffan är skön förstås och att dynorna inte glider iväg när man sitter i den. Det gör vår ikea soffa som vi har nu, så störande. Sen tycker jag att siffan ska vara lagom stor så att man också kan möblera med en eller två härliga fåtöljer. Lite trött på divansoffor

 • Evelina skriver:

  Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  Jag brukar vara noga med att soffan passar mig som person. Det är viktigt att jag trivs med den, och att jag känner att jag kommer gilla den om 5 år också!
  Annars är det så klart viktigt att soffan passar i hemmet och familjens storlek.
  Vill vinna, hade varit awesome!<3

 • Lisa skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan10, Uppsala
  Det viktigaste bör jag väljer soffa är att den ska vara skön att sitta i på två sätt. Dels vanligt, och då spelar sittdjupet och höjden stor roll. Men sen gillar jag att sitta uppkrupen på sniskan och då är armstödets form och vinkel väldigt viktigt. Armstödet används nämligen få som ryggstöd. Denna soffan sett helt perfekt ut!

 • Lena skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  Kvalitet, komfort, design,
  Kvalitet: hålla för att användas, mycket och länge. inte bara titta på.
  Komfort: skön att sitta i, både att se fil eller sitta uppkrypen i ett hörn och läsa en bok. Skön att ligga i är viktigt, då jag ofta somnar då vi ser film :0)
  Design: snygg, modern, enkel, lagom storlek i förhållande till rummey.

 • Carin skriver:

  1) Bolandcity Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2) Ödets ironi ; tänkte för 3min sedan att en ny soffa vore trevligt i stället för min 13-åriga nedsuttna trotjänare. När jag sparat tillräckligt…
  Bekvämlighet kommer i första hand, men eftersom jag har ett stort designintresse är färg och form nästan lika viktig. Avgörande faktor, Tv-soffa, dvs slappesoffa, eller finsoffa som mest är för show och har en åldersgräns, (kladda-i-soffan-gräns 😉 )?

 • Victoria skriver:

  1. Bolandcity Stångjärnsgatan 10 Uppsala
  2. Jag och min sambo letar ny soffa just nu. För honom är det viktigaste att den är mjuk och skön så att han kan somna i soffan utan att få ont i ryggen. För mig är dock utseendet på soffan väldigt viktigt. En soffa som min sambo anser är mjuk nog, tycker jag oftast förlorar formen snabbt, och ser nedsutten ut. En balansgång mellan detta tycker jag är svårt att hitta, om det ens finns. Ni kanske kan bevisa att en sådan soffa faktiskt existerar.

 • Louise Åkesson skriver:

  1 Bolandcity Stångjärnsgatan 10
  2 för mig är det viktigt med kvallite och form på dynor. Att de håller sin form och inte säckar ihop eller blir gropiga om det är en stram modell.
  Att tyget är slitstarkt och skönt att sitta på

 • Linnea Dalstrand skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  Det viktigaste för mig är att soffan är snygg och passar in i hemmet. Inte slukar för mycket plats men att den ändå är rymlig. Eftersom man förhoppningsvis ska ha en soffa i några år ska den helst vara stilren och en färg man inte tröttnar på.

 • Dijana skriver:

  1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  2. För mig är det viktigt så klart att den är snygg, bekväm och slitstark. En soffa är ju något som ska hålla i några år. Modellen är viktigt, att den inte är "för" trendig, eftersom det är en ganska dyr investering så att den inte känns omodern efter bara något år.

 • Erika skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  Det viktigaste nu är faktiskt priset.
  Om man bortser från det så leder en kombination av komfort och design. Sen är det bara bonus om det är förvaring i den också.

 • freja skriver:

  Jag är med och tävlar 🙂
  1. Bolandcity Stångjärnsgatan 10 Uppsala
  2. Det viktigaste för mig är hur bekväm den är, helst ska det vara en jättemjuk och mysig soffa. Sedan är det storleken. Jag älskar att bre ut mig och bädda ner mig i soffan till film. Jag vill självklart att den ska vara snygg också men det spelar inte lika stor roll. Gillar man inte färgen t.ex. så kan man lägga en stor filt eller något över. Även om en soffa är hur snygg som helst men den inte är skön att sitta i så är den inget att ha 🙂
  En soffa hade varit perfekt present till min och min pojkväns nya lägenhet ;D
  god jul!

 • Anna skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. För mig är det viktigt att soffan är snygg, bekväm, klassisk med bra kvalitet och tvättbar.

 • 1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Viktigast att soffan är snygg! Det är även en fördel att det finns många olika klädslar, så man kan hitta något som passar bra med den övriga inredningen. Sen ska givetvis soffan vara av hög kvalitet, eftersom jag vill kunna ha soffan i många år!

 • Johanna skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  2. Att den är skön, grå eller vit och hångelvänlig (plats för fler än en person) 😉
  God Jul!

 • Mia Wahllöf skriver:

  1. Bolandscity stångjärnsgatan.10. i Uppsala
  2. Den måste absolut vara bekväm och ha god kvalitet så att den håller länge. Sen ska den absolut passa mig i smaken, vilken denna soffa gör!!
  [email protected]

 • 1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  753 31 Uppsala
  2. Soffan ska uppfylla, för mig, viktiga kriterier:
  Den ska vara snygg ( passa in i inredningen för övrigt), ha bra kvalitet och vara skön att sitta i.

 • Sara Nilsson skriver:

  1. Bolandscity stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. En soffa ska ha bra kvalitet, vara bekväm, helst med kallskumkärna o dun runt det, snygg, nätt o passa till den miljö den står i.

 • jenny Hermansson skriver:

  1. Ny adress på Stångjärnsgatan 10, Bolandcity
  2. Framför allt ska soffan vara skön att sitta och ligga i. Fast nästan lika viktigt är att den passar rätt in i rummet.

 • Katarina skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  2. Soffan ska vara bekväm, ha högt ryggstöd, vara av bra kvalitet och slittålig. Gärna i en snygg färg också. 🙂

 • Carin skriver:

  1. De har flyttat sin adress till Stångjärnsgatan 10 i Uppsala, Bolandcity.
  2.Det viktigaste när jag väljer soffa, är att den ska vara skön! Soffan ska helst vara lätt att tvätta och kvaliteten ska vara bra!God Jul!♥

 • Anja Lennartsson skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  2. Skön att sitta och ligga i. Hela familjen på 6 personer ska få plats. Helst kunna torkas av, för vi har stora och små barn som vill mysa tillsammans. Hålla länge.

 • Christina skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Soffan skall vara fin och grann, som både vuxna och barn njuta av kan. Så den skall tåla en del mys men också en hel del bus!

 • Jenny skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Skön att sitta i förstås, men också en soffa man kan ha med sig hela livet och som tål tidens tand. Den perfekta soffan ska man kunna byta tyg på när det gamla nötts ut. Tänker att den här soffan säkert komma kunna hänga med när en av våra söner blivit så stor att han flyttar hemifrån. God jul!

 • Pernilla H skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Skön att sitta och ligga i. Armstöden får ej vara för höga så att sovkomforten försämras. Klädseln skall vara smutsavvisande och lättskött, färgen ej allt för ljus. Och hela familjen skall få plats!

 • Anna skriver:

  Bolandcity, stångjärnsgatan Uppsala
  Jag skulle idag välja soffa efter hur skön den är, idag har vi en soffa man sitter som ett kryss i! Skulle gärna ha en i skinn, vilket jag aldrig trodde! Färgen måste neutral då tapeten i vardagsrummet är galen!

 • Rebecca skriver:

  1. De har flyttat till Bolandcity. Stångjärnsgatan 10 i Uppsala närmare bestämt.
  2. Först och främst väljer jag vilken modell som passar mig (eller oss som familj). Därefter provar jag olika soffor i just den modellen för att se vilken som är BEKVÄMAST. För hur man än vrider och vänder på det är soffan en möbel du vill kunna mysa i, vara sjuk i, umgås i, nappflaskmata ditt barn i, vara bakis i samt även kunna titta på lite gammal, hederlig TV i. Finns det flera bekväma modeller vinner självfallet den snyggaste. En tjusig möbel mår även själen bra av.

 • Ellinor skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  Kraven för en ny soffa skulle vara liggbar och snygg som fan! Den ska absolut stå för våran stil och folk ska kunna sova i den (då behöver den inte vara skönt) ..

 • Jenny skriver:

  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2) För det första ska den ha en tidlös design så den passar in och håller läääänge, att den är tillverkad med hänsyn till miljön, ett minimum eller helst inget alls av flamskyddsmedel och gärna avtagbar klädsel! 🙂

 • Johanna VL skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Skön att både sitta och ligga i, den ska vara estetiskt tilltalande och gärna tidlös i sin utformning.Sen ska den vara lätt att rengöra vid behov, och så ska man kunna komma under med dammsugaren!
  Vore ju grymmaste julklappen/födelsedagspresenten ever (fyller år imorgon :))!

 • Mia skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  1. Det måste säga "klick". Kärlek vid första ögonkastet är ett måste. Visar det sig sedan att soffan är bekväm, slitstark och gärna med avtagbart tyg, så är det inte mycket att snacka om.

 • liselotte skriver:

  Jag är med och tävlar om denna supervinst
  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Det absolut viktigaste är att man sitter skönt i den, stt den är skön för rygg och nacke.
  God Jul Liselotte

 • Emma Kitti skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. Förutom komforten så tycker jag att det är lika viktigt att soffan är snygg bakifrån. Vi har nämligen soffan stående mitt i ett rum med baksidan synlig. Många soffor är tyvärr väldigt fula på baksidan.

 • Henrik skriver:

  Bolandcity i Uppsala
  Det jag och min fru utgår från när jag köper en soffa är att den passar in bra i rummets yta, den är en central del i inredningen och vi möblerar oftast resten av rummet utefter soffan. Sen när vi hittat en med rätt mått är designen såklart nästa viktiga punkt, och sen att den är skön att sitta i och är gjord av bekvämt material.

 • Ann-Catrin skriver:

  Bolandcity i Uppsala
  Snygg, komfortabel och med tvättbart överdrag så att den inte samlar bakterier. Fogia uppfyller därför alla mina kriterier!

 • Johan skriver:

  1. Bolandcity i Uppsala
  2. Den ska vara skön att sitta i, lätt att torka av, vara snygg och tidlös.

 • Stina skriver:

  1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. För mig är det viktigt att soffan är tidlös och funkar i olika möblemang. Speciellt när man är student och rör på sig en del. Skulle vara roligt att få äga sin första egna soffa!
  God jul!

 • Jennie S skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. För mig finns det bara två "krav":
  * Lagom mjuk då den blir sovplats för övernattande syskon & vänner.
  * Tidlös i design, färg & form så har jag den lääänge och växlar tillbehör som kuddar, tavlor, matta etc efter humör och säsong 🙂

 • Mathilda skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Min soffa måste vara både snygg och skön, inte antingen eller utan både och. Jag kräver att den ger ett bra intryck och passar in i lägenheten men samtidigt måste jag och sonen kunna mysa i den på kvällarna.

 • Carolin skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. Viktigt att den är tidlös och att det finns avtagbar klädsel så att den håller från studentfest genom småbarnsår och vuxenliv!

 • Erika A skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  2. När det kommer till soffor är kvalitén väldigt viktig, en soffa i dålig kvalité är ingen bra soffa. En del soffor blir insuttna på bara någon månad och en insutten soffa är inte alls skön att sitta i. Kvalité är alltså viktigast för mig.

 • Kristina skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Det är viktigt att den är stilren, tidlös, snygg men ändå bekväm! Ingen enkel ekvation men den måste gå ihop!

 • Jenny H skriver:

  Vålamagasinet
  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  753 31 Uppsala
  Tycker att de viktigaste med en soffa är att den är bekväm att man sitter skönt..
  God jul

 • Åsa skriver:

  1. Bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Att klädseln är avtagbar och tvättbar.
  Att dammsugarmunstycket går under soffan.
  Att sits- och ryggkuddarna har kallskumskärna och dun.
  Att klädseln har tillräckligt många Martindale.
  Att den är tidlös.

 • Katja A skriver:

  1. Bolandcity. Stångjärnsgatan10 i Uppsala.
  2. Att soffan är bekväm, snygg från alla håll, har neutral färg och har tålig (helst avtagbar) klädsel. Soffan ska passa ihop med många andra inredningsdetaljer och färger i en öppen planlösning och den ska kunna stå mitt i rummet.

 • Per Andersson skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, 75323 Uppsala
  Den ska så klart vara snygg och bekväm. Stort plus om det även är en bra leveranstid!

 • Jenny Lindberg skriver:

  1. Bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Soffan ska vara bekväm, tålig klädsel, dammsugarmunstycket ska gå in under soffan och vara i en modell som är hållbar så jag inte tröttnar på den!

 • Jessica Sundberg skriver:

  Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  Det viktigaste är färgen. Med små barn funkar inte ljusa färger för fläckar blir det vare sig man vill eller inte. Soffan ska också inbjuda till mys och var skön att sitta och umgås i!

 • Carin Östling skriver:

  1. Bolands city stångjärnsgatan 10, 75323 Uppsala plan 2 (fantastisk butik som jag är flitig besökare i…men saknar butiken liiiiite ändå när den låg i stan).
  2. Tidlös design och att den tål de härliga småbarnsåren med allt från smulor, smuts, fläckar och en hel del hoppande i soffan. Och så katten då… Att det går att göra rent med dammsugare, avtagbar klädsel. En soffa ska helt enkelt tåla ett och annat -ett familjeliv!

 • Carin Östling skriver:

  1. Bolands city stångjärnsgatan 10, 75323 Uppsala plan 2 (fantastisk butik som jag är flitig besökare i…men saknar butiken liiiiite ändå när den låg i stan).
  2. Tidlös design och att den tål de härliga småbarnsåren med allt från smulor, smuts, fläckar och en hel del hoppande i soffan. Och så katten då… Att det går att göra rent med dammsugare, avtagbar klädsel. En soffa ska helt enkelt tåla ett och annat -ett familjeliv!

 • Elga Holm skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. jag vill ju att den är snygg och passar i vårt hem men det allra viktigaste är att den är bekväm och att man sitter bra och inte sjunker ner så att man har svårt att komma upp ur den. Alltså är den snygg men obekväm så går den bort.

 • Kerstin skriver:

  Stångjärnsgatan 10 är den nya adressen.
  Jag är rätt kort så när jag väljer soffa är det viktigt, förutom att soffan är snygg, att sitsen är lagom lång. Annars känner jag mig som Alice i Underlandet när jag sitter och dinglar med benen från soffkanten utan att nå ner till golvet.

 • Ulrika Lindblom skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. En soffa ska ha en snygg och tilltalande design, bekväm att sitta i och vara av hög kvalitét. Val av material och färg ska väljas med omsorg så att den smälter in med övriga möbler i rummet. God Jul 🙂

 • Anna skriver:

  1.Bolandcity, tångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Hållbar i stil och kvalitet. En soffa som håller formen med avtagbar klädsel.

 • Amanda skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  Jag provar med rumpan helt enkelt! Efter ett tag känns alla likadant, så då får man gå ett varv i affären…. Sen är man på det igen!

 • Åsa L skriver:

  1. Bolandcity. Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. En soffa är för mig en investering, något som jag gärna lägger lite extra pengar på men som också ska finnas med under en lång tid framöver. Soffan är en central figur som ofta får vara utgångspunkten för övrigt möblemang. Att den är klassisk och vacker att se på är därför viktigt, liksom att den är på alla sätt hållbar och har ett slitstarkt tyg. Jag är kräsen, men om jag hittar rätt är jag även väldigt trogen min soffa.

 • Linnea skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 Uppsala
  2. Först och främst så är det såklart viktigt att soffan är skön att sitta i, men även färg och design spelar roll då den utgör en sådan stor del i rummet. Det sista kravet jag har är att kuddarna ska hålla formen! Otroligt viktigt och kanske den största anledningen till att jag flera gånger i veckan muttrar att jag vill ha en ny soffa..

 • Anna skriver:

  Stångjärnsgatan ska det självklart stå ovan

 • Frida Bergner skriver:

  Jag är självklart med och tävlar.
  1. Bolandcity. Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. Kvalitet, komfort och utseende är helt klart det viktigaste vid val av soffa för mig.

 • maggan skriver:

  1. Stångjärnsgatan 10 i Bolandcity, Uppsala
  2. Att jag har en soffa som jag blir lycklig av där det får plats massor av kuddar och filtar och hela familjen + hunden trivs.

 • Johanna skriver:

  1 bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2 när jag väljer soffa är det många faktorer som spelar in, främst var den skall stå. Fram till nu har det varit omöjligt att hitta en soffa som passar framför tvn, i vardagsrummet där man umgås utan tv, som tål barn.. Men givetvis skall den vara både snygg och bekväm, men soffor har så många "syfte" så får väl säga att syftet är det absolut viktigaste för mig. God jul!

 • Annelie skriver:

  1. Bolandcity Uppsala, Stångjärnsgatan 10
  2. Den ska vara skön att sitta och ligga i. Och hålla formen. Med schysst design klart!!

 • Lisa Ericsson skriver:

  WOW, jag har kollat på den här soffan men inte haft råd… Nu håller vi tummarna!
  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2) Att köpa soffa är en viktig investering, eftersom jag vill ha en soffa som kan hänga med i många år. Ska den klara det gäller det att jag inte tröttnar på stilen, att den bara blir skönare att sitta i ju mer den används, att materialet känns bra såväl mot huden, som i hjärtat! Vi har trånat efter Fogias "Alex" i många år, eftersom den uppfyller alla mina önskningar.

 • Paola skriver:

  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2) Ett bekvämt sittdjup är nummer ett, därefter ska designbegäret stillas – och det är hett 😉 Gärna en färgklick så vågad det bara går, och kvalitet som består från år till år.

 • kajsa skriver:

  -Bolandcity Stångjärnsgatan 10 Uppsala.
  -En soffa ska ha en stabil stomme bra dynor och kuddar gärna med dun eller fjäder stoppning ett starkt tyg som går att tvätta. Det ska vara en soffa i god kvalite som varar i många många år…………..

 • Mee Nilsson skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Soffa med klassiska linjer och uppbyggd med plymåer. Har man en bra bas så kan man enkelt variera "känslan" i soffan efter humör, trender och årstid med hjälp accessoarer.

 • Mattias Olofsson skriver:

  1. Bolandcity Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Att soffan är skön är för oss prio ett,
  att den rymmer familj och vänner gör den komplett

 • jasmine pettersson skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10. Uppsala
  Kraven på en soffa för mig nu är inte mer än att den inte tar för stor plats och att den inte gör för stort hål i plånboken. (Nyexaminerad tjej som flyttar till egen, liten lägenhet). Drömsoffan däremot ska vara bekväm och klassiskt snygg. Denna soffan matchar alla mina kriterier!

 • Christina Frisberg skriver:

  1: Bolandcity stångjärnsgatan 10 Uppsala.
  2: Ja inte som jag gjorde senast vi bytte soffa i alla fall, nämligen bara tänka på utseendet, soffan är jätte stor och snygg som attan, men ack så hård så man nästan i ändan får sår, (hihihi) och svår att möblera än på ett sätt, utan nästa soffa ska ju naturligtvis också vara snygg att titta på men i första hand så ska den vara bekväm att sitta i , och den får gärna vara mindre och kanske att man köper till några fåtöljer i stället så man kan möblera om och variera sig lite.
  Hoppas nu som sjutton på vinst så mina drömmar och förhoppningar slår in!!
  KRAM OCH GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!! <3

 • catrin skriver:

  1. Uppsala, Bolandcity.
  2. En soffa måste ha god sittkomfort, hög kvalitet, tvättbar klädsel, klassisk modell som känns aktuell i många år, neutral färgnyans är också viktigt. Storleken är av central betydelse då den måste matcha rummets storlek. Det är mycket att tänka på!

 • Alexandra skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. En stilren designe, vara bekväm och slitstark.
  Precis som vår halva soffa/ myshörna från Fogia.

 • Anna L skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Utseende, komfort, kvalitet tålighet, livslängd, rengöringsmöjligheter, Snygg och skön nyans! och att den är "VI" eftersom man kommer att umgås med den varje dag i många år framöver.
  GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

 • Cecilia skriver:

  1)Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala. Och vilket lyft det har blivit! Vålas förra lokaler var charmiga och personliga, men nu… Oj, oj, oj! Nu ser man ALLT… alltför väl! En verkligen ursnygg butik som är väl värd att besöka; för inspiration, för underbar design och en väldans trevlig och hjälpsam personal! Utan tvekan och utan konkurrens – Uppsalas bästa butik för allt som har med design och möbler att göra.
  2) Det allra viktigast är att den är bekväm. Och att man både kan krypa upp i den och sitta bekvämt, men även att ligga och slötitta på tv och ha det gött. Sedan får den ju också vara snygg, såklart, men först och främst är det ju en möbel som man befinner sig "i"; så bekväm är prio 1!

 • Kristiina Päätalo skriver:

  1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. En soffa ska vara av bra kvalité och hålla formen i många år även om man sitter i den flera timmar dagligen. Tyget ska helst vara avtagbart och tvättbart då man vill kunna sitta framför tv:n och äta ibland. Det ska inte vara en katastrof om man råkar spilla något. Den ska även vara bekväm och snygg! Denna soffa är klassiskt snygg och håller stilen över tiden
  .
  God jul och tack för en fin blogg!

 • Regina skriver:

  1. Från Vaksala torg till Stångjärnsgatan 10 i Bolandcity, Uppsala
  2. Bekväm, stryktålig och så klart snygg. Stil måste bara att gå att förena med tre livliga pojkar. Därför är kvalitet och snygg design nödvändiga liksom bekvämlighet. Soffan är den möbel som, liksom köket, binder familjen samman och måste hålla för allt från hoppande barn till långa filmsittningar och ge hemmet harmoni och stil.

 • Liza L skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. När jag väljer soffa är det viktigaste komforten och kvaliteten. Den ska vara skön att sitta i en längre stund, så inte för mjuk och inte för hård, utan sådär perfekt (haha)
  Sen att den håller länge, den kostar lite mer då men kan vara värt det sen ändå, Den ska inte sjunka ner efter att man suttit i den en längre period, tyget/skinnet ska inte bli "uppluckrat" osv.
  Sen att den passar in perfekt där man ska ha den är ju ett plus också!
  Skulle jag vinna detta fantastiska pris skulle jag faktiskt flytta in den i min pojkväns lägenhet, han har just nu en soffa som känns som att sitta på sten och dynorna far runt, den är gammal och obekväm helt enkelt och han trivs inte alls med den. Tänk om hans kära flicka skulle komma konkandes på denna skönhet, han hade hoppat genom taket av glädje!

 • Ida Banck skriver:

  Hej!
  1, Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2, Oj vilken vinst!! För mig är det viktigast med komforten. Lagom mjuk, inte för mjuk så man knappt kan ta sig ur det. Är det en skön soffa kan man också njuta av den snygga designen! Precis som denna skönheten! Hade jag haft turen på min sida skulle den hamna i allrummet vi har på ovanvåningen som är barnens extrayta att sitta med vänner, se på tv mm. Just nu är de dock väldigt kalt och ingen sittmöjlighet.. Ja förutom mattan 🙂
  God jul och tack för en bra blogg och bra adventskalender!

 • Vera skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. För mig är det viktigt att det finns stjärterum i soffan! För hjärterum finns det! Men ibland är rumporna modellen större än hjärterummet… Det är också viktigt att den är en snygg inredningsdetalj och att den går i samma tema som resten av rummet! Och självklart ska det vara skönt att ta sig en tupplur i den. God jul!

 • Maria I skriver:

  1. Vålamagasinet nya adress är:
  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  753 31 Uppsala
  2. Det tog mig nästan ett år senast att hitta den "perfekta soffan". De mest högprioriterade kriterierna var att den skulle vara skön att båda sitta i, men även skön att ligga i schäslong. – därmed krävdes en soffa med bra ryggstöd, men som också hade just en schäslong.
  Lite mindre prioriterat var kulör, men de var främst för att extremt ljusa möbler och hundar i familjen inte passar så bra ihop.

 • Tommy skriver:

  Stångjärnsgatan 10
  Viktigast är först och främst att den är snygg. Sen ska den givetvis vara skön och funktionabel. Ska passa hela familjen med vuxna och barn.

 • erica skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Jag älskar strama 50-talssoffor (som Favn), men till slut är det ändå komfort som avgör! Jag vill ha en soffa som är skön att ligga i, som är lagom mjuk att sitta i, som inte har ett tyg som sticks (inga ullklädslar för mig!), och som har lagom hög rygg så jag sitter bekvämt. SÅ vill jag gärna att den ska vara snygg att se på, ha de rätta proportionerna, fina ben som inte känns för klumpiga och hellst inte kosta tre månadslöner. Avtagbar klädsel är ett stort plus. Jag har med andra ord ganska många krav vad gäller soffa 🙂 men tror Alex hade passat väldigt bra hemma hos mig!
  God Jul och tack för ett bra bloggår!

 • malin skriver:

  1 Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2 Känslan. En soffa måste kännas bra på alla sätt. Komfort, färg, hur den passar in i rummet. Den ska få mig att slappna av innan jag suttit mig ner.

 • Sanna skriver:

  Vålamagasin finns nu på Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  Jag vill så klart ha en snygg och slitstark soffa. En design som håller i längden är också bra. Kom häromdagen på att ett bra tyg med hög kvalitet verkligen är viktigt, när jag hade suttit i syrrans nya bäddsoffa med polyestertyg en hel kväll och undrade varför jag var så varm och svettig. Hm. Jag vill egentligen helst kunna sova i en soffa utan att det är en bäddsoffa, men det är inte ett helt enkelt krav om man dessutom vill ha en snygg soffa. Ett absolut krav är dock att kunna luta sig mot armstödet.
  Ha det bra!

 • Maria Berntsson skriver:

  Svar: BolandcityÄNDlös. Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  Viktigast är hög kvalite, komfort och hantverket. Soffan ska tåla många sittstunder och hålla i flera år, det ska därför också vara en soffa som man inte tröttnar på utan som är klassisk men gärna med det där extra! Jag har kollat på Fogias sortiment här i Göteborg och alltid suktat efter soffor därifrån – liksom fåtöljer. Den kärleken har bestått genom åren och det är just det som en soffa ska ha i det lilla extra.. att man inte tröttnar på att vila blicken på den likväl som man inte tröttnar på att vila i den. Eller sitta 🙂 Hos oss får en Fogiasoffa mycket och ÄNDlös kärlek!

 • Maria Berntsson skriver:

  Min Kommentar ovan. Ska givetvis stå Bolandcity. Inte BolandcityÄndlös… Smög sig in ett ord i början som även fanns i slutet.

 • Sussi F skriver:

  1. Bolandcity Stångjärnsgatan 10 Uppsala
  2. Sittkomfort och snygg design går hand i hand till 100 %,
  för soffan används ju väldigt frekvent, och är en viktigt inrednings-accent, därför blir jag gärna en Våla-konsument!

 • Jessica sjöstedt skriver:

  1. Bolanscity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Först och främst ska den va snygg, skön att se på och skön att sitta i. Ha "Rätt" mått och passa i sin miljö. Hög kvalité så soffan fixar att åldras med barn. "E riktigt bra söff, ska en kun sömn gött i" – min käre fars motto vid soffköp. Betyder på rikssvenska: En riktigt bra soffa ska man kunna somna skönt i" Inte så tokigt.

 • Barbro Larsson skriver:

  1 Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2.Eftersom jag har en arbetsskada på ryggen är det absolut viktigaste att den passar för min rygg så att den kan bli min "ryggsoffa". Så funktion och design ska i första hand råda, här får jag ju båda. Den passar dessutom in i vår stil så den kommer att bli väl använd och älskad.

 • Vivi-Ann Johansson skriver:

  (Bolandcity) Stångjärnsgatan 10 Uppsala
  Den ska vara skön att sitta de är det viktigaste sen att sen är snygg kommer i andra hand.

 • Johanna Lindberg skriver:

  Bolandcity. Stångjärnsgatan10. Uppsala.
  Det viktigaste när jag väljer soffa är att jag ÄLSKAR den!
  Sedan får jag ju utgå från att jag har tillräckligt med koll så att den funkar rent praktiskt också.

 • Erika skriver:

  1,Stångjärnsgatan 1, Uppsala
  2, jag vill ha en snygg soffa som passar i rummet men viktigast för min familj är att den är rymlig och skön att ligga i. Och eftersom min familj är viktigast för mig så har vi en stor och skön liggsoffa idag!

 • Anette Eriksson skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  2 Den ska vara skön att sitta i och gärna fin att titta på 🙂

 • Anna skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. För mig är det viktigaste att min soffa är tidlös vad gäller design och färg, så att den inte bara passar i min första lägenhet utan kan följa med mig så länge som möjligt!

 • Malena skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Det viktigaste för mig är att en soffa är bekväm, snygg och passar väl in i mitt hem tillsammans med de andra möblerna.
  God Jul o Gott Nytt År

 • hedda skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Den ska vara så skön att man vill sova i den, så snygg att man vill vila ögonen på den och så användbar att man vill prata om den 🙂

 • Madelene skriver:

  Den nya adressen är Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  En soffa ska vara av bra kvalité (ha lång livslängd och inte bli "nedsutten") och vara snygg/stilren. Pluspoäng är avtagbar och utbytbar klädsel samt möjlighet att förändra/bygga till soffan med tiden.

 • Emma skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Det viktigaste av allt är att soffan är bekväm att sitta i. Den utgör en samlingsplats och det ska vara trivsamt att vara i soffan. Att soffan är av bra kvalité och snygg är också oerhört viktigt, möbeln utgör en så stor del av inredningen i ett vardagsrum och en ful, tråkig soffa drar ner hela rummet rejält. Sen är det även trevligt om det går att dammsuga under soffan och det inte är alltför bökigt att flytta ut den från väggen lite vid städning, ja, jag gillar att ha rent och snyggt 🙂

 • Alexandra skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Att den är tillräckligt stor så att hela familjen får plats och att den har bra kvalité är prio 1. Sedan är förstås design och färg viktigt då soffan är något man ser och sitter i dagligen, den ska passa bra in med resten av rummet. Den ska även vara bekväm både att sitta och ligga i. Hemma hos oss är det speciellt viktigt att lite hundhår inte syns allt för tydligt, alternativt att hundhåren är lätta att få bort.

 • Malin Hansson skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. När jag väljer soffa går jag främst efter utseende och komfort. Det är viktigt att jag tycker att soffan är snygg samt att den är av god kvalité. Den ska även vara tillräckligt bekväm för att man ska vilja använda den ordentligt. En fördel är även att klädseln är lätt att ta av och rengöra.

 • Malin Hansson skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. När jag väljer soffa går jag främst efter utseende och komfort. Det är viktigt att jag tycker att soffan är snygg samt att den är av god kvalité. Den ska även vara tillräckligt bekväm för att man ska vilja använda den ordentligt. En fördel är även att klädseln är lätt att ta av och rengöra.

 • Emelie Åberg skriver:

  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 (i Uppsala)
  2) Åh så härligt det vore att vinna en riktigt snygg soffa till vårt nya hus! Och en med riktigt bra kvalitet med – det är det som är det viktigaste när man köper soffa – något vi lärt oss den hårda vägen. En soffa ska hålla i många många år framöver, och då menar jag inte bara att den ska vara skön att sitta i om några år – den ska se snygg ut också (och det är där många soffor blir fula och sjunker ihop). En vän har dock en soffa från just Fogia och jag önskar mig verkligen en sån till vårt nya hus vi snart flyttar in i! Min sambo skulle också bli överlycklig att få kasta ut vår nuvarande soffa kan jag säga 🙂
  God jul och gott nytt år!

 • SWE skriver:

  1. Bolandcity. Stångjärnsgatan 10. Uppsala
  2. Utseende och bekvämlighet står högt på listan. Kvalitet och livslängd är också viktigt. En trevlig samvaro med släkt och vänner kräver sin storlek på soffan.

 • Anna skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Soffan MÅSTE vara bekväm! Man ska kunna sitta många timmar i den uppkrupen med en bra bok eller framför en bra film. Sedan måste den vara av bra kvalité och klädseln ska helst vara avtagbar och tvättbar i maskin (viktigt med små kladdiga barn i huset).

 • Eva skriver:

  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2) En hel del – Utseende, komfort, kvalitet, hållbarhet, pris, och storlek i en perfekt mix. Inte så lätt att hitta den perfekta soffan alltså, speciellt inte när man bor i norr och utbudet är begränsat…

 • Desiree skriver:

  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2) Att soffan är lagom mjuk och har en bekväm höjd för ryggen att luta sig tillbaka mot, att den är stor nog att rymma flera, att färgen känns behaglig och att tyget är mjukt och tåligt.

 • Johanna skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. En soffa måste vara snygg, praktisk och bekväm. En soffa från Fogia helt enkelt!

 • Eva Johansson skriver:

  Bolandscity på Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  Komfort och design. Komfort för mig som inte riktigt klarar att sitta i en soffa, utan måste halvligga eller ligga. Designen behövs för att snygga till bilden av en halvliggande, medelålders kvinna i en soffa. En strävan efter något slags soff-osmos…

 • 1. Vålamagasinet finns numera i Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Soffan är en av viktigaste möblerna i hemmet. Den ska vara bekväm, snygg och ha avtagbar klädsel. Stor så att den rymmer många och av hög kvalitet så att den säckar ihop, det gäller både kuddar och tyget. Kvalitet, design och funktion i en bra kombo! Håller tummarna för den här soffan som har alla viktiga komponenter!

 • Lotta skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Soffan måste vara ovanligt snygg för att matcha min sambo, honom byter jag inte ut lika lätt som ett par prydnadskuddar. Avtagbar klädsel för kladdiga små fingrar är en fördel, och tillräckligt stor för att rymma oss alla till fredagsmyset.

 • Hanna Törefors skriver:

  1. Stångjärnsg. 10, 753 23 UPPSALA
  2. När det är dags att välja soffa rymmer två ord allt…FLOTT KOMFORT!

 • Kristina K skriver:

  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2) Storleken – den ska vara anpassad efter rummet.
  Färgen – anpassad efter rummets färger.
  Kvalitet, komfort och design. Jag tar det här med soffköp som en viktig investering. Soffan är fokus i mitt vardagsrum och en plats som jag vistas i varje dag. Här vill jag att hela familjen ska trivas, stora som små.

 • lina cronier skriver:

  1. Stångjärnsg. 10, 753 23 UPPSALA
  Det är mycket som spelar roll för mig vid val av soffa. Hur pass bra tål den barn exempelvis? Färg och form såklart med. Du vill ju ha en soffa du kan ha i flera flera år, som tål att användas och bara blir skönare med åren. En soffa du liksom växer ihop med. Den ska fungera som allt från vilo- och sovplats till matplats och arbetsyta för lata dagar.
  Hade vi i familjen vunnit denna soffa hade vi blivit överlyckliga. Ny soffa finns inte med i beräkningen som det ser ut nu. Även om en ny hade önskats. Vår gamle trotjänare sjunger på sista versen nu 😉

 • Emilia skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Det absolut viktigaste är att den är skön och
  Mysig att sitta i! Sen att den är i rätt stil för hemmet, i både färg och form.

 • care69 skriver:

  Jag är gärna med!
  1. Bolandcity i Uppsala, Stångjärnsgatan 10 mer exakt.
  2. Det viktigaste för mig är att sittdjupet är tillräckligt då jag har långa ben och inte alltid får ett bra stöd. Risken då är att jag blir trött i benen och det är ju inget kul.
  Att den passar in i hemmet kommer faktiskt på andra plats…
  Tipsat:
  http://care69.blogspot.se/2013/12/31-dec-vinn-en-soffa.html

 • Ulrika skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, 753 31 Uppsala
  2. Det viktigaste för mig är att den är skön att sitta/ligga i. Älskar att kunna krypa upp i soffan och titta på en bra film, läsa en bra bok eller ligga och prata med min sambo sent om kvällarna när vår lilla plutt har somnat.

 • Sofie skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Det viktigaste för mig är att soffan passar in med det övriga möblemanget, oftast brukar det innebära att soffan är enkel, stilren och relativt neutral i färgen. Sedan behöver den ju också vara bekväm och lagom stor för två personer att ligga och vila i!

 • Mirva Kantola skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Bekvämlighet kombinerat med bra kvalite, tvättbar klädsel och naturligtvis form & färg.

 • Conny Eriksson skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Funktionalitet, bekväm, utseende och kvalitet är de viktigaste faktorerna för mig vid val av soffa.

 • Eva Fridström skriver:

  RÄTT SVAR är Bolandcity Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2 för mig är det viktigt att halvligga bra framför tv och att det absolut inte blir nersutten snabbt .

 • Nickan skriver:

  1: Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2: Att jag hittar en soffa som passar våra behov, att soffan får plats och passar rummet. Att soffan andas kvalité och är bekväm för alla familjens medlemmar.

 • Lisa K skriver:

  1. Bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Soffinköpet engagerar
  Familjens åsikt varierar
  Komfort och stil jag högt värderar
  Ett gediget hantverk imponerar
  Mannen djupet inspekterar
  Stadig stoppning engagerar
  Barnen studs prioriterar
  Färg och formen inspirerar
  Och först när allt harmoniserar
  Soffan sig kvalificerar.

 • christine ryder skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. – slitstarkt tyg, tvättbart
  – Stöd för ryggen, fast sits
  – armstöd med tillräcklig höjd som ger stöd för huvud, om man ligger ner, eller stöd för rygg om man sitter med datorn i knät och skriver.
  – raka rena linjer, rena ben, kuddar som håller formen
  //Christine

 • Stina skriver:

  Hej!
  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Jag tycker det är viktigt att den är av bra kvalitet så dynorna inte ser nedsuttna ut, skön att sitta och ligga i och sist men inte minst att den är snygg som få:-) denna soffa har allt detta så nu håller jag tummarna!

 • Cecilia skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 hemma i "mitt" Uppsala
  2. För mig är soffan vardagsrummets utgångspunkt, såväl rent funktionellt som estetiskt. Jag vill att soffan ska väcka uppmärksamhet och vara ett utropstecken, samtidigt som den ska vara stilmässigt anpassningsbar så att man kan variera det övriga rummet, efter säsong och smak, utan att soffan tappar sin position som rummets tronande drottning. Jag vill ha en soffa som är stark- både stilmässigt och kvalitetsmässigt- så att den kan vara min följeslagare genom år och trender.

 • Daniel Olausson skriver:

  Uppsala, Bolandcity Stångjärnsgatan 10
  Följande är viktigt;
  1, passar den i mitt vardagsrum, mått, längd mm.
  2, stilen på möblen passar in bland det jag har? ?
  3, bekväm
  4 kvalitet
  5 garantier
  6 avtagbar klädsel (finns hund och småbarn i detta hus)
  God fortsättning på året!

 • Jannica skriver:

  1) De har flyttat till Stångjärnsgatan 10 i Bolandcity.
  2) Soffan är för mig hjärtat i vardagsrummet och det är många faktorer som ska stämma in. Först och främst ska den se snygg ut, ha en design som håller i tiden och som man inte vill byta ut efter bara ett par år. Viktigt är också att den är komfortabel, att man kan krypa upp med en filt och kolla på film, att den rymmer plats för 2-3 personer och att den är slitstark i materialet. För mig är det även viktigt att soffan är gjord i tyg, det mjukar upp bland mycket annan stram inredning som finns i hemmet. Den ska helt enkelt vara inbjudande, snygg och bekväm på en och samma gång.

 • Anna J skriver:

  1.Bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Soffan är, enligt min mening, den viktigaste möbeln i ett hem.
  Den ska därför vara både snygg och praktisk.
  Det är i soffan jag tillbringar mest tid. Den ska fungera att sitta i både när jag ska jobba och äta, om jag vill se en film, eller att sova i.
  Den får inte vara för hård eller för mjuk. Den ska rymma hela kompisgänget. Kuddarna får inte tappa formen och klädseln bör vara avtagbar så den lätt går att tvätta.
  Man får faktiskt lov att vara extremt kräsen när man väljer soffa, och den får kosta. För den kommer vara värd varenda öre!

 • Ulrika lilljegren skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  Soffan ska vara stilren, skön och slitstark. Den ska fylla en viktig roll i vår familj som samlingsplats för samvaro och sena samtal.

 • Emma skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Stil, storlek och komfort
  Nuvarande soffa är för kort
  Den har inte plats för två
  Vi vill gärna ha en grå
  Styla den på eget sätt
  Och vi har prickat alla rätt

 • Lisa skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 Uppsala.
  2. Att det är kvalitet; stadig konstruktion & slittåligt tyg! Den måste dessutom ha en design som tilltalar mig och vara bekväm! Prislappen spelar mindre roll då man har en soffa i så många år (förhoppningsvis…). Den blir som en god vän!

 • Filip skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Viktigast av allt är den är bekväm, en plats i hemmet man vill spendera tid i. Läsa, fika och umgås med vänner och familj. Sedan är kvalitén även betydande, så att den håller i många år framåt.

 • Hanna La skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Soffan är ju den sociala mittpunkten, där man samlas. Att den passar i rummet (storlek, färg etc) går hand i hand med komforten. Den ska vara lika bekväm för ögat som för rumpan. Bra materialval som håller och som är sköna att ta på är också viktiga.

 • Britta Högström skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Jag älskar att somna i soffan för en liten tupplur så det är ett måste att den är skön att sova i, förutom allt som alla nämnt här ovan. Det knepiga är att det inte är ok att självsvåldigt provligga soffor i butiker som man gör med sängar. Sen för att kolla upp kvalitén på sikt så gör jag en sökning av soffan på Blocket. För en riktigt skön soffa i bra kvalitet har man sen mycket svårt att skilja sif ifrån eller hur 😉
  Önskar er alla allt gott!

 • Anna skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Förutom att stilen och färgen på soffan matchar hemmet så tycker jag att komforten är det absolut viktigaste vid köp av en soffa! En soffa ska man kunna mysa ner sig i och därför är det ett måste att den är mjuk, men den får heller inte vara för mjuk så att den ser nedsutten ut på en gång. Ett slitstarkt tyg på soffan är också viktigt och att den är av bra kvalitet. Soffan är en av de viktigaste möblerna i hemmet så den är väl värd att kosta på lite extra tycker jag.

 • Lotta E skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. En soffa ska vara som en redig karl!
  Stor o rejäl, mjuk o fast,skön o go,
  kvalitet från topp till tå
  om man ändå denna underbara soffa kunde få…
  Go fortsättning!

 • Hanna skriver:

  Min underbara granne Vålamagasinet flyttade till min stora sorg (inga mer dagliga inredningsdrömmar på väg till jobbet) / stora glädje (större butik) till Bolandcity på Stångjärnsgstan 10 i uppsala
  Jag vill ha en soffa med hög kvalite som hänger med i livets ändringar. Helst en enkel och stilren design som gör den anpassningsbar till olika inredningstrender. Sen är det en underbar bonus om den är skön att ta en liten tupplur på 😉

 • majsan skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. I min soffa ska det vara ett skönt tyg som inte kliar, den ska vara fin att se på, kunna placeras mitt i rummet om man så vill och ha ett minimalistiskt uttryck, skandinavisk stil! Jag hade gärna valt ett grönt tyg bara för att det är kul som omväxling mot allt det gråa som det annars brukar vara. Alex-soffan passar definitivt in på alla kategorier! God fortsättning och tack för en fin blogg!

 • Lena Johansson skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Självklart är det viktigast att den är skön och bekväm både att sitta och ligga i. Jag vet inte hur många gånger som jag lagt mig i soffan för att se på tv för att sen vakna mitt i natten med ont i kroppen.

 • Pia skriver:

  1. Stångjärnsgatan 10
  2. Soffan ska vara snygg, skön och ha god kvalitet.

 • Hanna Ahlstedt skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  753 31 Uppsala
  2. Vilken otroligt bra tajming på tävling =) Jag sitter precis och söker för fullt på olika soffmodeller då jag ska flytta ihop med min pojkvän och vi ska köpa nya möbler. Vi är väldigt eniga omkring att bekvämlighet går först. Designen är dock också viktig så en kombination av dessa två skulle vara toppen.
  Gott Nytt År
  MVH Hanna

 • Helena Springare skriver:

  Stångjärnsgatan 10 753 31 Uppsala
  Stor och brokig, vår familj, där ingen ofta sitter still. Men med en soffa som heter ALEX kan och får de små smula mången kex. Kanske råkar de också spilla saft? Sådan otur i soffan har nog alla familjer haft! Men klädseln tar jag då bara bort. Tvättar och torkar sedan torrt! Jag väljer nog en soffa grå som bjuder in oss alla, stora som små! Vi i soffan både umgås och törs äta en och annan smörgås!

 • Björn skriver:

  1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  2. Det viktiga vid valet av soffa är att den uppfyller alla krav för ett enkelt och bekvämt liv. Utöver sängen är ju soffan den plats vi tillbringar mest tid i med våra nära & kära. Den blir är viktig del av familjen som får vara med i vått (!) och torrt, som en familjemedlem som finns där när man behöver den! Lika fin och skön varje dag – vinter, vår, sommar som höst!

 • Ellen Andreasson skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  En soffas två främsta egenskaper är att den ska vara vacker och skön. Därför letar vi efter en soffa som är det. Vacker så att man blir glad och mår bra av att se soffan. Skön så att alla trivs i soffan och att den även kan agera säng för nattgäster.

 • Lizz skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Soffan ska ha bra kvalité och därmed lång livslängd. Gärna avtagbar och utbytbar klädsel, soffan ska vara ruskigt skön och bekväm. Och så snygg förstås!
  Gott nytt år!
  Lizz

 • ANNIKA skriver:

  1.Bolandcity
  Stångjärnsgatan 10
  Uppsala
  2.Stilren med comfort
  kvalité av bästa sort.

 • ANNIKA skriver:

  1.Bolandcity Stångjärnsgatan 10 Uppsala
  2.Stilren med comfort
  kvalite´av bästa sort

 • Kristin Larsson skriver:

  1) Bolandcity. Stångjärnsgatan10. Uppsala.
  2) För mig är det viktigt att hitta rätt soffa. I vår kommer jag och min sambo flytta in i vårt första hus, och vi letar nu efter rätt inredning. Soffan från Fogia skulle passa perfekt!

 • Jenny Jakobsson skriver:

  1. Bolandcity . Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. Det viktigaste är att den passar in med resten av våran inredning. Den ska vara snygg, stilren och modern. Gärna skön och sitta i med;)

 • Anne-li skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Bra kvalité och snygg, bra om det är avtagbar klädsel och den ska givetvis vara skön och bekväm att sitta i

 • Lisa skriver:

  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2) Förutom det självklara såsom att den ska vara skön att sitta i och fin att titta på tycker jag att det är jätteviktigt att soffan passar in i husets/lägenhetens anda. En soffa kan skära sig mot ett trettiotalshus men fungera fint i en funkislägenhet.

 • Ulla skriver:

  1. Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Viktigast är kvaliten på soffan. Sedan måste tyget på soffan anpassas till den övriga färgsättningen i rummet och det ska helst vara diskret så att man lätt kan förändra rummet vid behov.

 • Helena skriver:

  Bolandcity i Uppsala.
  Vill få gott om plats att krypa upp o gosa
  Ta med barnen,filt o tv dosa
  Ja kanske med me maken ligga sked
  Då krävs en som är tillräckligt bred…..
  Det här tycker jag väl egentligen räcker
  Men det klart,extra plus om den är riktigt läcker!!

 • Petter skriver:

  1. Bolandcity i Uppsala, Stångjärnsgatan 10
  2. Jag utgår ifrån följande kriterier när jag väljer soffa; form, den ska vara enkel och kantig, kvalitet och avtagbar klädsel så det går att hålla soffan ren även med små barn i huset.

 • Pernilla skriver:

  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2) Det viktigaste är att den är skön och såklart estetiskt tilltalande. I övrigt önskar jag en slitstark, lättmöblerad och rymlig soffa, rymlig i form av att det finns plats för både kärlek och slappa stunder. En soffa ska inbjuda till avkoppling och en plats att känna sig hemma i, oavsett hos vem den står!

 • isabell skriver:

  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, 753 31 Uppsala
  2) -den ska vara av bra kvalité så den håller länge
  -den ska vara slitstark så den tål alla påfrestningar
  -den ska såklart vara snygg så man trivs med den
  -den ska vara en sådan slags soffa som passar överallt(modell,färg ska vara som en kameljont utan att förändras)
  -den ska vara skön, sitt och mysvänlig så man vill stanna i den för evigt;)

 • Sofia skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  753 31 Uppsala
  2. Jag har den här hösten lärt mig den hårda vägen det viktigaste när det kommer till valet av soffa. Välj ALLTID en soffa som tilltalar ditt hjärta och smak. Då blir det bra! Jag står nu efter en separation med en soffa som jag valde "för hans skull", big big no no peolpe. Fogias Alex får istället mer än gärna flytta in hos mig! 🙂

 • yrsa skriver:

  – Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  – När en soffa kommer över tröskeln hemma hos mig stannar den länge, "för alltid". Den jag har nu är från 50-talet. Jag längtar efter att kunna byta upp mig till en modernare variant! Fogias snygga och bekväma soffor är inga slit å slängare. Jag skulle garanterat trivas med den i potten!

 • Jenny Wikman skriver:

  Vilken kanon tävling! Min högsta önskan just nu är just en sådan grå soffa!! Vilken dröm!
  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, 75331 Uppsala
  2. För mig är det absolut viktigast att soffan är snygg och passar stilen i resten av hemmet. Den ska även vara bekväm att sitta i och ha hög kvalitet. Soffan ska inte vara för mjuk.

 • Marie skriver:

  Åh, min favoritbutik, synd bara att jag inte bor i Uppsala
  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 (tur att jag fick veta att Vålamagasinet flyttat)
  2. Klart att soffan ska vara skön att sitta i, men efter det är den viktigaste aspekten att jag 10 år efter att jag valde soffan kan titta på den och fortfarande känna att jag valde rätt soffa, både till komfort och utseende

 • Karin skriver:

  1. Vålamagasinet hittar man på Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. Jag tycker att ett viktigt kriterie för en soffa är att den ska vara skön att ligga i.

 • Louise Grönlund skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  753 31 Uppsala
  2. Kvalité och komfort

 • Emma Forsgren skriver:

  1. Bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. "SKÖNHETEN"! Skön att sitta i, och skön att se på 🙂

 • Ellen Hansson skriver:

  1)Bolandcity Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2) En soffa tycker jag förutom att att den ska vara skön att sitta i och en snygg möbel också bör vara tillräckligt lång och bekväm för att gäster kan sova över i. Avtagbar klädsel är en klar fördel för att soffan ska kunna användas utan ängslan för fläckar och kanske förnyas med ny klädsel vid behov.

 • Annika Nilsson skriver:

  Hej!
  Vilken lyxig tävling! Jag vill självklart ta chansen!!!
  1) Bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2) Det absolut viktigaste är att den är skön och inbjudande! Jag vill verkligen att alla vänner och människor som kommer hem till mig ska få känna sig välkomna att slå sig ner i min soffa! Givetvis behöver soffan då också vara skön och inbjudande att titta på – för annars är den inte välkomnande!

 • Erika Nilsson skriver:

  1. Bolandscity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Med egenskapen av att vara vardagsrummets hjärta bör soffan var väl vald för att passa för såväl myskväll som festligheter. Personligen lägger jag stor vikt vid att soffan ska vara tidlös och inte bara ett trendbegär med tanke på prislappen den oftast bär. Den ska självklart vara skön och snygg och jag ska ha suktat efter just den soffan en längre tid!

 • Christine skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Bekväm att sitta och ligga i förstås. Men också tidlöst snygg, så att den fungerar lika bra även om man byter kuddar, accessoarer och övrig inredning samt varierar färgskalan i hemmet.

 • Mai Odgaard Petersen skriver:

  1. Adressen er Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Det vigtigste for mig er at den er slidstærk, da vi har børn, smuk, fordi jeg skal se på den hver dag og fordi, den er et stort møbel – og så skal den være FANTASTISK at slænge sig i 🙂

 • Maria W skriver:

  Flytten har gått till vackra Uppsala (Bolandcity, Stångjärnsgatan 10).
  För mig och i livet just nu är det såklart viktigt att den är vrålsnygg, i en "jag-blir-glad-så-fort-jag-ser-dig"-färg och riktigt bekväm (somnar alltid i sambons knä till någon serie och hårmassage). Men allra viktigast är att de två små morgonpigga får plats bredvid varandra under en filt framför Bollibompa och att klädseln är avtagbar och tvättbar då vällingdropp och "mackan råkat vända på sig" är mer regel än undantag.

 • Sofie Bondeson skriver:

  Bolandcity, Uppsala
  Fin för ögat, skön för rumpen!

 • Elisabet skriver:

  1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2.För mig är soffan den viktigaste möbeln i hemmet. Till och med viktigare än sängen faktiskt. Jag får konstigt nog väldigt ont i ryggen av att sitta vid skrivbordet och arbeta (jag har kontoret hemma) så allra bäst trivs jag i soffan med datorn i knäet. Då gäller det att man har en riktigt bra soffa som behåller form och stuns. Den jag har nu är en katastrof så en ny fining hade varit guld värd!

 • Emelie skriver:

  1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Jag vill leva och dö i min soffa. Skämt osido. Soffan har en otrolig viktig del i mitt hem, en plats jag förknippar med gemenskap. Därför är det inte konstigt att jag väljer soffa utifrån hur den känns att befinna sig i och hur väl den blir hemmes hjärta. Men jag tycker inte riktigt det räcker. Soffan ska också kunna representera mig och mitt hem.

 • Anna skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  Här kommer ett bidrag för min mammas räkning. Mamma har länge letat ny soffa och har förvisso hittat många fina av bra kvalitet men med hennes krav följer ju oftast även en saftig prislapp så därför har det inte blivit ngn ännu. Hennes främsta krav är att den ska ha fasta men mjuka och sköna dynor så att man kan sitta ordentligt men bekvämt och inte sjunka ihop som en tonåring som hon brukar säga;) Sen ska den ha stil förstås och inte vara så låg att man behöver rulla ur den, samt att man kan komma åt dammtussarna under. Här har vi ju en given kandidat och det skulle vara helt underbart att få överraska mamma med denna fining.
  Hälsningar,
  Anna

 • Jesper Ny skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Att välja rätt soffa är en ädel konst. Framgångsreceptet är form, komfort och färg. Vilken form är din personlighet, vad är komfort för dig och vilken färg funkar i alla lägen. När jag kommit fram till svaren har jag även hittat soffa för mig, en Fogia Alex.
  Jesper Ny
  0702022367
  [email protected]

 • Rätt svar: Bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala
  Viktigt för mig när det soffan gäller,
  är att den inte varken knakar eller gnäller.
  Jag vill sitta skönt när jag skriver eller läser,
  men den ska även va skön när jag softar och päser.
  Färgen ska vara lite diskret, men ändå vara "jag",
  ja att få rätt färg är ett viktigt drag!
  Jag vill trivas med min soffa i många år,
  därför hoppas jag att jag denna vinsten får.
  En Fogia-soffa från Vålamagasinet vore pricken över i,
  ingen vore lyckligare än vi!
  Kram Annika
  [email protected]

 • Anonym skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Klassisk, rak och stilren, att man sitter skönt och att det är avtagbar klädsel

 • Christina skriver:

  1. Stångjärnsgatan 10 i Uppsala. Området (eller huset) kallas Bolandcity.
  2. Att den är skön att sitta eller ligga i Visst är det ett plus om färgen är läcker, om klädseln är tvättbar och om formen är snygg men vad ska man med en superdesignad soffa om den inte är skön att sitta i?

 • Lina skriver:

  Vilket trevligt pris och precis vad vi behöver som ska flytta till hus!
  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Att den är tillräckligt fin att titta på samtidigt som den är så skön att man kan somna i den. Finns väl inte mycket skönare än en spontan tupplur i soffan?

 • Johanna skriver:

  1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Det viktigaste (förutom att den ska vara snygg och passa in i övrig inredning) är att den är av bra kvalitet och inte blir nersutten och tappar formen direkt

 • Emelie skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. En tidlös design som funkar ett tag,
  en form som inbjuder att slappa ett slag
  spiller man en skvätt, behöver man inte bli blyg,
  självklart har soffan ett avtagbart tyg,
  en snygg bas som passar min föränderliga smak,
  Alex skulle bli perfekt i mitt lilla gemak!

 • Camilla S skriver:

  1) Ny adress är Bolandcity. Stångjärnsgatan10, Uppsala.
  2) Soffan är en möbel som används väldigt mycket hos oss och den skall hålla länge. Jag tycker det är viktigt att satsa på en soffa med bra kvalitet vad gäller såväl tyg som stoppning samt att designen är sådan att den är hållbar över tid.

 • Isabella Björkman skriver:

  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2) Jag har faktiskt aldrig köpt en soffa. Men för mig är det viktigt att det ska kännas rätt i magen när jag köper något. Då vet jag att jag inte kommer ångra det.

 • Eva Å. skriver:

  1. Nya lokaler i Bolandcity
  Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2.Denna soffan vill jag (gärna) ha!
  Enkel och samtidigt gedigen verkar perfekt.
  Inte minst lättplacerad det är viktigt.

 • Eva Å. skriver:

  1. Nya lokaler i Bolandcity
  Stångjärnsgatan 10,Uppsala
  2. Denna soffan vill jag (gärna) ha!
  Enkel samtidigt stabil och lättplacerad.
  Helt enkelt perfekt.

 • Eva Å. skriver:

  1. Ny lokal i Bolandcity
  Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Denna soffan vill jag (gärna) ha.
  Enkel samtidigt stabil och lättplacerad
  helt enkelt perfekt.

 • Elise skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Viktigt för mig när jag väljer soffa är att den är skön att ligga i, men samtidigt inte så mjuk att den sjunker ihop totalt. Den ska vara stilren, en design som man inte tröttnar på är vad jag letar efter! Grå är favoritfärgen på soffor så denna soffa vore drömmen.

 • Tina skriver:

  1. Bolandcity-Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Det viktiga för mig när jag ska välja en soffa är att den ska passa in i rummets karaktär-jag skulle alltså aldrig kunna ha en röd soffa i ett vitt rum. Men det allra viktigaste är att den ska vara skön att sitta/ligga i för det är ju det allra viktigaste.Man kan ha en riktigt fin soffa som är obekväm och därför skulle jag hellre vilja ha en ful men skön soffa..
  Håller tummar och tår! :))

 • Hanna skriver:

  1. Bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. När jag väljer soffa är det viktigt att soffan är av god kvalitet och gångbar i fler generationer stilmässigt. Det är så klart svårt att sia om framtida generationers tycke och smak, men en klassisk soffa med väl valda material som blir vackrare med åren blir snabbt en billig soffa. Något som vi alla bör fundera över, när vi så här i juletid bidrar till överkonsumtion…

 • Kerstin skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. Tre önsemål i följande rangordning: Nr 1 – skön att sitta i. Nr 2 – bra kvalitet både vad gäller stoppning och tyg. Nr 3 – fin att titta på!

 • Silverpil skriver:

  God fortsättning! Tack för all fin inspiration du ger! Nu har även jag tagit steget. Kika in på Silverpil.se STOR kram

 • Filippa Bylander skriver:

  1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. En soffa ska vara skön att sitta och ligga i, den ska vara relativt lätt att komma upp ur, ha kvalitet och vara klassisk så den kan stå där i vardagsrummet i flera år.

 • Ramona skriver:

  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  2) För mig det viktigt att soffan inte är för mjuk, då soffan oftast används (hos oss i alla fall) när man har gäster är det viktigt att den är bekväm att sitta i. Inte roligt om den är så mjuk att man "glider" in i soffan och sitter som en hösäck 🙂 och självkart påverkar även färgen valet

 • Kajsa Salmi skriver:

  1. Bolandcity. Stångjärnsgatan10. Uppsala.
  2. Gärna avtagbar klädsel alt. ett tyg som är barnvänligt i färgen är viktigt för mig nu såhär i graviditetstider. Det är också viktigt att den är bekväm och inte har för lågt ryggstöd. En klassisk, stilren soffa som håller i många år och passar tillsammans med olika inredningsstilar förespråkar jag.

 • Sara Nordström skriver:

  1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. En soffa ska vara…..
  F – in
  O – rdentlig
  G – rå
  I – nbjudande
  A – ndvändbar
  ???
  /Sara Nordström Uppsala

 • Linda Eriksson skriver:

  1. Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Allra viktigast är att soffan är i bra kvalité och att man kan vara säker på att den håller sig snygg och bekväm många år framöver då ett soffköp är både stort inredningsmässigt och ekonomiskt. Materialvalen är också viktiga för mig och soffan får gärna vara tillverkad i Sverige.
  God fortsättning!

 • Lena skriver:

  Uppsala Bolandcity Stångjärnsg.10
  Kvalitet och hög komfort. Stilren,ska platsa överallt. En klassiker som kommer att stå sig länge oberoende av alla modenycker.

 • Camilla skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, UPPSALA
  2. Min soffa ska vara bekväm, bra kvalite och gärna med en avtagbar enfärgad klädsel. Jag tänker även på att den stilmässigt ska passa in i den övriga stilen hemma.

 • Linda skriver:

  1. Vålamagasinet har flyttat till Bolandcity, Stånjärnsgatan10
  2. När jag väljer Soffa så är utgångspunkten att jag vill/måste slänga ut min gamla eller att ett tomt utrymme behöver en soffa. Den nya soffan ska passa in i miljön, göra mig glad när jag tittar på den OCH viktigast skön att somna och umgås i! Jag tror inte jag kommer att bli besviken, den har redan en given plats.

 • Linda skriver:

  1. Stångjärnsgatan 10 i Uppsala ska det vara!

 • Lena Ekberg Nilsson skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, 753 31 Uppsala
  2. Klassisk stil, gediget hantverk i sköna naturmaterial som jag vet ger en underbar komfort. På kort och lång sikt!

 • Anders Bäckman skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. En soffa ska vara slät och fin, inte hårig som ett svin.
  Den ska också vara mjuk, så att man inte blir ryggsjuk.
  Har den dessutom hög kvalité, så kan det bara bli succé.

 • Camilla skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Det absolut viktigaste är en bra design där det estetiska och känslan för detaljer tillsammans med funktion och hållbarhet utgör de fyra benen i en optimal soffa.

 • Carin Bäckström skriver:

  1. Till Bolandcity på Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Det absolut viktigaste när jag väljer soffa är att den kommer ge många möjligheter till mysstunder hela året om med de jag älskar mest; min sambo och våra två hundar! Det viktigaste är att alla kan koppla av tillsammans i soffan så en mörk och stilren soffa, precis som Alex, skulle ge oss många drömkvällar här hemma 🙂

 • Johanna lannergård skriver:

  1) Bolandscity,stångjärnsgatan 10
  2 )
  När jag soffa ska välja, är det viktigt att den helafamiljen svälja. Vi vill både kunna mysa och leka och inget barn eller vuxen komforten neka. Därför viktigt är, att tyget är slitstarkt och inte faller isär. Jag har under 2013 verkligen varit snäll, det ska Våla-tomten veta. Jag hoppas att det räcker, minst till Fogiasoffa så läcker.

 • Tilla skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Detta kommer låta helt sjukt, men det viktigaste för mig är att soffan har en färg som påminner om kattkräks. Jag har tre katter som jag uppfostrat väl att inte klösa på möbler utan på deras egna klösträd men tyvärr har jag inte lyckats dressera dem att inte kräkas på möblerna.. Så då och då händer det en olycka och jag skrubbar då med en svamp och såpa + vatten. Denna strategi fungerar såklart bara om soffan är åt det beigebruna hållet. Eftersom jag aldrig kommer göra mig av med katterna är det alltså väldigt viktigt att ha en kattkräksfärgad soffa.. Hahaha.

 • Frida skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. För mig är det viktigast att soffan är skön, passar rummet den står i, har avtagbar klädsel och går att möblera ihop med udda fåtöljer. Min sambo tycker att det viktigaste är att man kan sitta och ligga ner bekvämt i soffan!
  Tack för en inspirerande blogg och god fortsättning!

 • Emelie S skriver:

  1. Bolandcity , Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Hade fått en soffa som mina äldre släktingar aldrig kom upp ur. De ville till slut inte komma på besök, så vis av skadan är sittkomforten första prioritet för mig. Mina gäster ska sitta bra och jag tar med gammelfaster, för att få hennes utlåtande om jag ska köpa nya möbler.

 • Aree R skriver:

  1. Bolandcity , Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. viktigt för mig när jag väljer en soffa är självklart att den är bekväm som bara den då man spenderar väldigt mycket tid i den, sedan är kvalitet (slitstyrka osv.) väldigt viktigt också. en design som varar länge är också viktigt men är den inte snygg och inte passar in i rummet så är det inget att ha. Att välja soffa är väldigt svårt då alla ovannämnda delar måste pusslas ihop vilket FOGIA soffan skulle göra hos oss.
  Gott nytt år!

 • Anna Ersson skriver:

  Bolandcity stångjärnsg. 10 Uppsala
  Snygg och skön måste suggan vara

 • 1. Från Vaksala torg till Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Nu är jag en sån som skulle kunna köpa bil utan motor bara för att bilen är snygg i form o färg, och nog har jag köpt en o annan möbel som knappast går att använda men som tilltalar mitt öga. Ändå har jag sen många år en soffa som är oerhört bekväm men ack så ful. Nu ska den ut!!! Alex är en soffa för både öga och kropp <3 Välkommen hem till mig 😉

 • Ann skriver:

  God fortsättning!
  1.Bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Med en liten son och en till på väg är det absolut viktigaste att den har tvättbar klädsel. I andra hand att den är klassisk mer än "just nu" då jag vill ha den lång tid framöver.
  Håller alla tummar!
  Med vänlig hälsning, Ann

 • Sofie J skriver:

  1. Stångjärnsgatan 10 (Bolandscity) i Uppsala.
  2. En soffa ska vara snygg, skön och trendig,
  mjuk, fast och ganska behändig.
  Den ska ha en klassisk kulör,
  färgglad, men inte så att det stör.
  Den ska passa gammal som ung,
  lång, kort, lätt och även tung.
  Den ska vara värd sitt pris,
  åldras på ett vackert vis.
  Den ska ha plats för alla kära,
  det gör inget att sitta tätt och nära.
  Man ska kunna ligga, sitta, hoppa,
  och till en dålig film kunna knoppa.
  Här ska vi umgås och sitta lång tid,
  i vår soffa blir det både fart och frid.
  Kraven är många och inte få,
  en soffa ska man ju länge sitta på!

 • Mia skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Att soffan är snygg och passar i rummet i stil och storlek får jag nog säga är det första jag letar efter, annars tittar jag vidare efter annan soffa. Därefter måste naturligtvis soffan vara skön att sitta i och av hållbar kvalité. Efter det tittar jag efter möjlighet att tvätta och variera soffan, tex med olika tyg och ben.

 • Sofia skriver:

  1 Bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2 jag väljer soffa som passar livssituationen här och nu. Just nu är det tre pojkar i 8, 5 & 2,5 års åldern som är ’här o nu’ som suktar efter en ny tv- soffa eftersom den gamla brakade i julhelgen. Vilken underbar försenad julklapp ett nytt skön ställe att hänga i skulle vara. God Fortsättning!

 • Mathilda skriver:

  Kolla gärna in min nya blogg 🙂

 • Ann-Marie Olin skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 Uppsala
  2.Väljer kvalite, ej slit och släng. En avtagbar klädsel och vacker design. Har en 20 år gammal Fogia som fortfarande håller sig men det vore väldigt skoj med en ny modell!!

 • Sirpa skriver:

  Vålamagasinet har flyttat till Bolandcity på Stångjärnsgatan 10. ( Ett givet besök blir det här nu när vi åker upp till Uppsala från Göteborg imorgon)
  En viktig egenskap är att den är hyfsat lätt att hålla ren och fin och tål slitage av alla rackarungar till barnbarn 😉 Designen får vara klassisk och hålla stilmässigt i många år.

 • Emma skriver:

  1.Bolandacity, stångjärnsgatan 10 i Uppsala!
  2. Det viktigaste när de kommer till soffvalet är två saker tycker jag, dels måste den vara skön, annars funkar den inte (och med skön innefattar b la armstödet, ska vara skönt att luta sej mot? Och att den är "kryp upp" vänlig). Sen måste den också vara snygg, annars kommer den inte innanför dörrarna!

 • Susanna Dahlin skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala!
  2. God sittkomfort är superviktigt! Vi lever i soffan i vår familj och den skall tåla både vardag och fest, raggsockor som finskor! Stilmässigt måste den såklart hålla också, en soffa är en stor investering tycker jag, som man älskar i många år!

 • Malin Norén skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Min soffa är min borg, en plats för återhämtning, umgänge och mys. Gärna en stram vacker design men ett mjukt innandöme och ett tvättbart tyg som tål spill från både vardag och fest.

 • Anna Johansson skriver:

  Åh men Vålamagasinet! En älskling jag alltid besöker vid påhälsning hos syster i Uppsala. Nästa gång åker vi till Bolandcity på Stångjärnsgatan 10 och förlustar oss…
  Första scanningen vad gäller soffa hanlar alltid om mig, att den passar mitt stil hemma, och som en liten unik tjej. Bekvämlighet i form av mys och tvättbarhet, blir sen det avgörande för valet.
  Men till syvende och sist, så handlar det, ganska mycket om vem som vill sitte breve, visst? 🙂
  Med önskningar om ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
  / Anna

 • Tilde skriver:

  Vålamagasinet ligger nu på Stångjärnsgatan 10 i Uppsala. 🙂
  Eftersom jag nyss har flyttat hemifrån så har jag inte haft chansen att lära mig konsten att "hitta den perfekta soffan". Men när jag väl då försöker, tänker jag oftast på hur min lilla lägenhet ser ut. Vad passar in? Vilken storlek? Är soffan skön att sitta i? Än så länge har jag inte hittat någon som uppfyller kraven, tills jag såg den här tävlingen. 😉 Förhoppningsvis lär mig den konsten någon dag, men den kommer väl med åren!
  Gott nytt år!

 • Carola skriver:

  Svar: Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  Min drömsoffa är enkel och snygg och gör så att mitt lilla vardagsrum känns mysigt, varmt och inbjudande. Det är viktigt att den är riktigt skön att sitta i och ger ett bra stöd för ryggen!! 🙂

 • Gisela skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Den ska vara både fredagsmys-gosig och svärföräldrar-på-besök-elegant.

 • Stina skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. För mig är design och komfort de viktigaste attributen. Jag hoppas verkligen att jag vinner soffan eftersom jag om två veckor kommer hem igen från en utbytestermin och då ska inreda min nyrenoverade lägenhet. Det vore så kul att få något annat än ikea hemma.

 • tess skriver:

  1, Bolandcity på Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2, Den måste vara stilren, och skön att sitta i. Tyget ska vara klassiskt snyggt och slitstarkt, så det klarar av barn som klättrar upp och ner ur den.
  Inga stora krav kan tyckas, men väldigt svårt att hitta soffor som uppfyller kraven

 • Saga skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  Soffan ska vara en sådan soffa som är svår att gå förbi utan att sätta sig i! Snygg och skön.

 • Lena skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2.Jag har tre punkter att pricka av när det kommer till soffval. Det viktigaste för mig är att den är bekväm. Den ska vara kvalitativ, kunna vara med länge och åldras med stil. Min sista punkt på listan är att den ska vara stilren. Den ska alltså vara precis som denna vinst.

 • Lina skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Det viktigaste är att den är skön och snygg. Är den inte skön spelar det inte någon roll om den är snygg och vice versa. En soffa som man inte tycker är skön att krypa upp i är ju bara bortkastade pengar. Sen tycker jag det är viktigt att den är hållbar, både med tanke på kvalitet och design. Jag vill ha en soffa som man kan ha länge och inte behöva köpa en ny efter några år för att den har gått sönder eller att man tycker att den inte passar längre. Helt enkelt en skön, snygging som är tillverkad med tanke på miljö och kvalitet!

 • Marcus skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. En snygg, bekväm soffa som passar i vår nya lägenhet. Den måste vara skön att sitta i efter en lång dag men det är minst lika viktigt att den är stilren och snygg. Att den har bra kvalitet så den håller i många år är också viktigt.

 • Aniika skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Praktisk = sitt-/sovvänlig och snygg såklart. Att soffan är skön att sova i är A och O! I vår småbarnsfamilj är det mer regel än undantag att någon under nattens gång förr eller senare hamnar i soffan…

 • Monica Björklund skriver:

  De har flyttat till Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, 753 31 Uppsala.
  Vi har faktiskt tittat på just den soffan. Vår 21 åriga son har fått sin första lägenhet och ska flyttat i februari, mycket ska köpas och planeras. Han pluggar ekonomi på Handels, jobbar lite samtidigt och spelar fotboll så någon direkt fritid har han inte. När han har tid över älskar han att titta på film med kompisar så en skön och snygg soffa hade varit perfekt! Vi gillar kvalite, snygg design och naturligtvis bekvämlighet vilka är viktiga punkter när man tittar på soffor.
  Åh, vad jag hade önskat att vinna denna soffa och kunnat överraska honom med det, då han är världens mest ödmjukaste person och ALDRIG kräver något av oss!!!
  Mvh Monica

 • Sofi Fredriksson skriver:

  Hej Tomten,
  i år har jag varit snäll hela året och skickar därför en önskelista till dig. Vet att du så här års har fullt upp så därför önskar jag mig bara EN sak, nämligen en soffa för hela familjen! Men inte vilken soffa som helst! Nej, den vi letar efter ska vara både snygg och skön. Den ska också vara slitstark för att hålla länge. Och för att ständigt kännas aktuell så ska den passa in i både nuvarande och kommande trender och får därför gärna vara av en lite mer klassisk modell, men inte för den skull tråkig!
  Många önskningar i en, jag vet, men om du beger dig till:
  Vålamagasinet Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, 753 31 Uppsala
  …så är jag säker på att du hittar det som uppfyller alla mina önskemål!
  God Jul önskar Sofi

 • Margaretha skriver:

  1.
  Nya adressen: Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, 753 31 Uppsala
  2.
  Generös mot alla
  Omtänksamt utseende
  Ett starkt inre
  Färgrik i grått
  Lugn i sitt yttre
  Skön som få
  Soffan min…

 • Frida Svahn skriver:

  Vålamagasinet-Bolandcity Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  En soffa ska vara skön att sitta och ligga i. Inte för mjuk och inte för hård.
  En bra soffa slipper man gå och puffa på hela tiden för att den ska vara snygg.
  Det är alltid kul att komma hem till någon som vågat ha en utstickande färg på sin soffa som ett
  utropstecken – här är det vi samlas!
  /Frida ( som hoppas på att hon och hennes två troll snart har en härlig ny soffa att mysa i )

 • Mikaela Malmgren skriver:

  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2) Soffan ska vara mysig och stilsäker. Den ska passa både för mys där hemma och vara en snygg inredningsdetalj!

 • Sofia skriver:

  1. Vålamagasinet
  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  753 31 Uppsala
  2. En kombination av komfort och utseende är det som prioriteras när jag väljer soffa. Soffan måste vara skön för att fylla sin funktion som sittmöbel. Dessutom måste den se bra ut och vara tidlös för att hänga med genom olika modetrender. Sist men inte minst måste förhållandet mellan pris och kvalité vara rätt. En väldigt dyr soffa tror jag kostar mer än vad den kan erbjuda kvalitetsmässigt. Jag föredrar därför en soffa i mellanprisklass med bra kvalité som håller länge. Det blir både miljövänligt och ekonomiskt!
  God Fortsättning och Gott Nytt År!!!

 • Susanne Sandström skriver:

  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2) Vår (ideal)soffa ska vara skön att sitta i, den ska hålla god kvalitet både vad gäller ram och tyg, den ska passa estetiskt med vår övriga inredning och och den ska passa in i rummet som helhet (storleksmässigt), den ska vara funktionell med tanke på barn och gäster (tåla lite hopp, kladd och sittningar;) och den ska vara så tidlöst snygg att vi inte vill byta på många år!

 • Kajsa skriver:

  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 Uppsala
  2) åh soffan är den absolut viktigaste möbeln i vårt hem. Vi har precis bestämt oss för just denna soffa efter många turer i olika butiker 🙂 detta för att den är tillräckligt lång för en långbent kille, samtidigt som den är tillräckligt djup för vår kommande lilla bebis att ligga i utan risk att ramla ur & så kan en kortis som jag (3 äpplen hög) sitta utan att behöva dingla med fötterna. Sist men inte minst så är den så oemotståndligt mjuk tack vare den goa dunstoppningen!

 • Anonym skriver:

  1. Bolandcity. Stångjärnsgatan10, Uppsala.
  2. Hela familjen ska få plats givetvis. Dessutom ska man kunna ligga bekvämt när man är ensam hemma och tittar på film. Sedan får jag vara praktisk och säga att kladd ska vara lätt att tvätta bort och katterna ska inte kunna (vilja) klösa på den. Jag var rejält överraskad av fördelarna med skinnsoffa medan jag blev äldre och familjekonstellationen förändrades.

 • Mia skriver:

  1. BolandCity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Sitta bekvämt.
  Mjuka hääärliga kuddar.
  Lätt att dammsuga/tvätta när man har en
  underbar katt som MÅSTE ligga hos matte !!!
  Bra pris.
  ALLT som denne goe soffe verkar ha…

 • Pernilla Folkesson skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Utseende, skön att sitta/ligga i.

 • Sara skriver:

  Vålamagasinet har flyttat till Bolandscity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala (vilket lyft det är för butiken för övrigt, väldigt snyggt ordnat).
  Viktigast är en hållbar, snygg och bekväm design. Klassiskt snitt med plats för många mysiga kvällar är prio för mig!

 • Lena skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Sitta snyggt och ligga skönt. Så ska det vara. Om det går att sitta och sova är det en bonus 😉

 • margareta W skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Upsala
  2 När man skall nersutten soffa kassera
  och husets viktigaste möbel uppgradera
  ska det vara gott om plats för alla bakar
  därtill sittkomfort så den härligt umgänge bejakar
  stadga i dynor och slitstarkt tyg i neutral kulör
  avtagbar klädsel och inga modedetaljer som stör
  och extrabonus efter jul när kassan är mager
  är att vinna den gratis – så
  självklart jag denna chans tager!

 • annika skriver:

  1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  753 31 Uppsala
  2. Fin design , skön komfort och vara bra för min kvinnliga sofftid

 • annika skriver:

  1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  753 31 Uppsala
  2. Fin design , skön komfort och vara bra för min kvinnliga sofftid

 • Kristin skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Att den håller sig fin länge och är tidlöst snygg, precis som denna.
  Gott nytt år! 🙂

 • Anna L. skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  2. Att det är kärlek vid första ögonkastet. Helt klart.
  För mig som helst väljer form före funktion, som väljer med hjärtat före hjärnan – jag skulle inte kunna köpa en soffa som inte gör ett mycket gott första intryck.
  Detta kan ju låta vanskligt, men att falla för en soffa hos Vålamagasinet innebär att jag aldrig behöver kompromissa med kvalité och komfort.
  Och ja, jag HAR såklart blivit kär, och jag känner att kärleken för Alex skulle hålla i sig länge 🙂

 • Helena Lind skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  2. Den perfekta soffan? Det är mycket som skall stämma om jag skall bli förförd… eftersom en soffa skall leva med alla samtal, filmkvällar, chips, kramkalas, sällskapsspel, kafferep, tonårsgäng, hela havet stormar och annat en familj hittar på genom åren!
  Bekväm är nr 1! Det betyder ganska mjuka kuddar med fast kärna. Jag vill sjunka ner, inte sitta ovanpå. Stabila dynor som inte far omkring. Avtagbar klädsel som kan tvättas och bytas ut.Men den måste såklart vara snygg! Raka enkla linjer som håller många år. Och kvalitet som håller många år.

 • Erik Engberg skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, 75331 Uppsala
  2. Att välja soffa, en liknelse..
  Att välja en soffa är som att vara liten och fråga chans! Jag ställdes för svårigheten att fråga en ung flicka vid namn Sofia om chansen för ca 22 år sedan. Vad hon svara det minns jag inte, men jag minns nervositeten, osäkerheten, pirrigheten, och de stora förväntningarna. Varför Sofia? Design? Ja, naturligtvis. Men så mycket mer! Relation, pålitlighet, tidlöshet, enkelhet, slitstarkt! Det sökte jag då, det söker jag nu! Nu när jag letar ny soffa.

 • Anna skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. De vi vill ha är en tålig soffa som står emot allt hoppande och skuttande. Det ska finnas komfort och design. Att den är tvättbar klädsel på är ett stort plus.
  Vår soffa vi har idag har fått stå ut med en hel del. Vår "stora" kille på 3 år älskar att hoppa omkring och kryper gärna in bakom kuddarna och bygger små kojor. Den ordningsamma perfektionisten i mig säger nej men helt plötsligt står man där själv med en ficklampa i ena handen och en bok i andra och kryper in i hans fantasivärld.

 • Jessica skriver:

  1:
  Ligger i BolandsCity på stångjärnsg 10. Uppsala.
  2:
  Superelegant och sittålig,
  gärna extravagant men inte prålig,
  när tiden rinner behåller den stilen,
  kvalitetsmaterial är självklar del av dealen,
  uppfylls detta vågar jag lova,
  att soffan blir en sann gudagåva!

 • Charlotte k skriver:

  Hej!
  Svar på fråga 1: Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  Svar på fråga 2: när jag köper en ny soffa är det viktigt att den är skön, bra kvalitet och med avtagbar klädsel. Jag tycker att det är viktigt att soffan håller i många år och att man kan tvätta den så att man kan leva med den länge. En bra soffa ska kunna överleva fester, småbarn, tv-kvällar och flyttar. En klassisk design gör att soffan även kan flyttas runt och älskas av många.
  Med vänlig hälsning,
  Charlotte

 • A Persson skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Hemma hos mej, med fyra barn och hundar finns det en mycket viktig grej; soffan måste ha avtagbart och tvättbart tyg för att få högsta betyg. Sen skadar det inte om den har en snygg design och nyans, för att inredningen ska gå som en dans 😉

 • Åsa M skriver:

  1.Vålamagasinet finns numera i BolandCity (Stångjärnsg. 10, Uppsala)
  2. Förutom att den ska vara snygg så vill jag ju såklart att soffan ska vara bekväm. Det betyder att jag vill kunna sitta "upprätt" när man fikar, spelar spel eller pratar. Men jag vill också sitta skönt när jag vill kura ihop framför TVn. Det ska kunna gå att inta soffläge helt enkelt.
  När soffan har lösa kuddar är det att föredra att de ligger på plats trots att man rör på sig.

 • Camilla Rehnstrand skriver:

  Ny adress: Bolandcity – Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  En soffa för mig;
  ska vara av bästa kvalitet –
  så den håller i många år.
  En soffa är ingen slit och släng produkt!
  skön komfort
  sitt- och liggvänlig
  stark och tung stomme
  dunblandning i plymåerna
  gärna avtagbar klädsel
  klassisk ren design
  inte för lång ca.200-220cm – så att man kan ta med den ifall man måste flytta.

 • Terese skriver:

  1.
  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  753 31 Uppsala
  2. Tre ord: snygg, slitstark och förändringsbar
  Helt enkelt en möbel som kan hänga med i livets alla faser

 • Erica Ö skriver:

  1.Bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2.Att den är skön att sitta och ligga i, att den är stor så alla får plats och att den är ruggigt snygg!

 • Marcus skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Viktigaste sakerna är skön, hög kvalite samt att den är vackert tidlös. Jag byter soffa väldigt sällan så den måste klara av trendskiftningar.

 • Karin skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. En soffa ska enligt mig vara elegant, bekväm och tidlös. En soffa tar upp så mycket av synintrycket i rummet att den måste vara skön att även vila ögonen på och inte bara kroppen.
  Eftersom en soffa kostar en slant är det även viktigt att den är av god kvalité och kan vara med under många år.
  Håller tummarna!

 • kajsa persson skriver:

  1. Bolandcity. Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Som den inredningsnörd jag är så tycker jag utseendet är väldigt viktigt.. dock så går den bort om den inte är bekväm.

 • Anneli skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Stilren och bekväm det är det viktigaste sen om den även är praktisk med avtagbar klädsel är det ett plus

 • Janne H skriver:

  1: Bolands City. Stångjärnsgatan 10. Uppsala.
  2: Rena, enkla linjer för god Feng Shui,
  den bör vara superkomfortabel att ligga i,
  klädseln ska vara lätt att tvätta,
  stämmer allt ovan är soffan den rätta!

 • Suss skriver:

  1. Bolandcity,Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Viktigt är:
  Klassisk modell som står sig över tid. Ej för liten.
  God kvalitet och sittkomfort
  Snyggt och praktiskt tyg
  Varför?
  Jag räknar med att ha soffan länge så då måste jag tycka om den. Trivas att sitta/ligga i den, titta på den, ej bli less på färg och form. Det skall också synas att soffan trivs där den står!

 • Jenny skriver:

  Bolandcity, Stångjärnsgatan10, Uppsala
  Det absolut viktigaste för min familj just nu är avtagbar klädsel!
  Med en 1åring och en 2 åring blir det en del spill och kladd 😉

 • Jenny skriver:

  1. Bolandcity,Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Viktigast för mig är att Först kommer stilen på soffan- så att den passar in i resten av inredningen, sen komfort- för att vi ska kunna mysa i soffan, sen kvalitet- hållbart är bättre/miljövänligare , sen färg/struktur- så det blir harmoni i rummet

 • Elin S skriver:

  Svar: Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  En soffa ska rymma hela livet.
  Ammning och bebismys. Fredagsmys med popcorn och tecknat. Trött tonåring. Billigt studenthäng med vin och tjocka böcker. En fristad efter arbetsdagens slut. En första kyss av den man vill leva resten av livet med…
  Allt i soffan.

 • Nina skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. En soffa ska vara så generös att man kan slappa både på längden och på tvären, men samtidigt så nätt att den inte tar över rummet. Den ska vara lika skön som en säng, men utstråla mer stil och finess. Fjädrarna ska ge den rätta schvungen, och tygets kvalitet ska både synas och kännas. Slutligen ska den hålla dag ut och dag in, nu hoppas jag bara att denna soffa blir min!

 • Malin skriver:

  1. Den nya adressen är Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, uppsala.
  2. För mig är det viktigt att en soffa är klassiskt formgiven för att den ska hålla stilmässigt i många år. Därutöver måste den vara bekväm, gärna så bekväm att den kan fungera för någon att sova i. Sist men inte minst är det viktigt att dynor och kuddar är hållbara och inte kasar iväg när den används.

 • Ida K skriver:

  1. Bolandcity Stångjärnsgatan 10 Uppsala
  2.Vad jag just nu letar efter:
  – Diskreta armstöd som inte tar över soffan, men samtidigt har karaktär
  -Luft under soffan så att så att rummet behåller sin lätthet och dammsugningen går lätt
  -Tillräckligt djup för att kunna dra upp benen samtidigt som svärmor kan sitta upprätt med sin kaffekopp.
  -Soffan ska komlettera rummet, inte ta över
  -En tidlös färg för ett vardagsrum i ständig förvandling

 • Katarina skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Jag är i ett enormt behov av en ny soffa då jag nyligen flyttat hemifrån och ännu inte hittat någon på blocket som jag är intresserad av. Jag är student och har inte råd med någon pricy soffa direkt men OM jag hade fått välja och vraka så hade jag valt en Alex från Vålamagasinet i ljusgrått tyg, drömsoffan! Längden är perfekt, den känns inbjudande och mysig att sitta i och på det ljusgråa tyget syns inte varenda fläck. Ovanför soffan hade jag hängt två tavlor från Fotografiska museet, vad gör man inte för att försöka få till lite designerkänsla i mitt spartanska studentboende 🙂

 • Stina Sundqvist skriver:

  1. I BolandCity på Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. Drömsoffan blir mitt självklara val,
  om den är läckert designad i ekomaterial,
  om den dimgrå klädseln sen går att ta av,
  då har den klarat mina högst ställda krav!

 • Erik skriver:

  BolandCity på Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  Komfort och temperatur, det får inte bli för varmt att sitta i soffan. Så som det kan bli när man sitter i en lädersoffa på sommaren.
  Gott Nytt År!

 • Majja skriver:

  1. Bolandcity. Stångjärnsgatan10. Uppsala.
  2. En soffa hem till mig har många punkter att uppfylla, så som hög komfort och stilren design, men den absolut viktigaste är att den håller en hög kvalitet! En "billig" soffa är det dyraste i längden, min soffa ska hålla att sitta i!! Så hit får denna fantastiska soffa flytta för att stanna, hela familjen står redo med öppna armar och popcornskålar! Gott nytt år

 • Majja skriver:

  1. Bolandcity. Stångjärnsgatan10. Uppsala.
  2. En soffa hem till mig har många punkter att uppfylla, så som hög komfort och stilren design, men den absolut viktigaste är att den håller en hög kvalitet! En "billig" soffa är det dyraste i längden, min soffa ska hålla att sitta i!! Så hit får denna fantastiska soffa flytta för att stanna, hela familjen står redo med öppna armar och popcornskålar! Gott nytt år

 • Camilla skriver:

  1. Bolandcity Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Att den går att tvätta och är mysig att krypa upp i. Och så tycker jag om soffor där tyget känns grovt och rejält.

 • Elsa S H skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Jag tror man lever längre om man är omgiven av vackra och harmoniska platser, så därför är det absolut viktigaste för mig när jag väljer soffa estetiken, att materialet tilltalar mig samt att soffan är av kvalité så att mitt liv blir det med.

 • Elin J skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Det viktigaste med en soffa är att den är bekväm och skön att sitta i. Sedan måste den även vara snygg, för oavsett hur skön soffan är så duger den inte om den inte är tillräckligt snygg för att passa hemma i vardagsrummet. Så både stilfull och bekväm är den soffa jag skulle falla för.
  Gott nytt år!
  Elin

 • Gabriella skriver:

  Bolandcity. Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  I soffan händer livet. Här äter och älskar vi, pratar och myser, bygger LEGO och bråkar, sover vi ut och hämtar krafter. Det är här vi hamnar när vi kraschat och det är här vi skålar för nya tider. Därför väljer jag en soffa som inbjuder till allt detta. Skön, snygg, tålig, praktisk, hållbar, omfamnande.

 • Lars skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Skön och stabil för min onda rygg, god kvalité för bra hållbarhet och rejält tilltagen i bredd så mina 195cm får plats att ligga i den.
  Gott nytt år!

 • Åsa skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Eftersom en soffa är en möbel jag räknar med att ha länge så är en klassisk design viktig samt att den är hållbar och fortsätter vara snygg och bekväm år efter år. Val av naturliga material som björk och dun bidrar till den höga kvalitet som jag upplever att Fogias Alex har.
  Extra plus vid inköp får miljömärkning i produktion av mig.
  Hälsningar
  Åsa

 • Kicki skriver:

  1. Den nya adressen är Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. Mitt vardagsrum är inget man direkt minns
  nu hoppas jag att soffan vinns
  Om den bekväma och stilrena från Fogia där fanns
  skulle rummet komma i harmoni och balans.

 • Elin skriver:

  1. Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Design! Soffan ska kännas modern men samtidigt vara tidlös. Den ska helt enkelt passa in även när jag väljer att följa nästa trend.

 • Camilla Sandmark skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  2. Det viktigaste för mig som är på jakt efter en soffa just nu, är att jag ligger bra i den som den är.Den kommer att tjänstgöra som säng då och då men eftersom jag inte har plats för en bäddsoffa som bäddas ut, så måste den funka så som den står. Så kvaliteten är viktigare än det estetiska,men såklart är soffan snygg kan man ju alltid kompromissa!

 • Hanna-Mia skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Den ska vara lagom stor, gärna med plats för fler än man först tror. Vara stabil och ljus, ja då kommer den vara älskad här i vårt hus. Här bor det både folk och djur, och alla vill vi ibland ta oss en lur. Då är det viktigt att soffan har komfort, för annars finns det risk att den prioriteras bort. Vi vill se på tv, äta, surfa och hoppa, och som sagt även kunna ligga och knoppa. Ibland får vi besök kan hända, och då vill vi inte att gästerna ska vända. Med en skön soffa ökar chansen att de är kvar, och kanske väljer att besöka oss fler dar. Platsen i hemmets mittpunkt den får, sommar, höst, vinter och vår.

 • Angelica J. skriver:

  1) Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2) En soffa ska vara rummets smycke!
  Enkel, bekvämt och något som jag ser bra ut i!! 🙂
  Gott Nytt År!!

 • Axel skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Jag ser soffan som rummets hjärta och går helt klart på skönhet före komfort, lyckas man med båda är jag såld!
  Gott nytt år!

 • Lena Eriksson skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Det ska vara kärlek vid första ögonkastet för soffan ska passa min personlighet i färg och form. Den soffa som jag väljer vill jag älska resten av mitt liv eller i alla fall tills den inte vill att jag sitter i den längre. Den ska tåla att man tittar på den och beundrar den både på avstånd och nära, för den ska bära mina nära och kära.

 • Juha skriver:

  – Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  -Det viktigaste är att soffan har en stilren form och en lättmatchad färg som gör att den kan hänga med i många, många år. Den ska även vara lättskött och skön att sitta i och även vara skön att ta en tupplur i 🙂

 • Emmelina le Claire skriver:

  Svar fråga ett; Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, 753 31 Uppsala.
  Svar fråga två; För mig som har en del problem med nacken är det viktigt att man kan sitta eller ligga bekvämt. Sedan är jag en spillare, det är viktigt att man kan rengöra den på något sätt. Och så tycker jag mycket om inredning och vill såklart att min soffa ska vara fin!

 • Petra skriver:

  1. Bolandcity, stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Man ska kunna ligga två i den, men nära för då blir det desto mer mys. Den ska fungera som en samkvämsmöbel som man kan knöla ned sig flera personer i över ett glas vin. Den ska kunna fungera som matplats när man hellre tar middagen framför tv:n. Den ska vara så pass bekväm att man kan komma hem efter jobbet och sova en stund.

 • Cecilia skriver:

  1. Bolandcity Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Jag har många syskon och när vi knölar ihop oss för att spela spel eller se film så vill jag att alla ska sitta bekvämt så vi verkligen kan mysa.

 • Emma skriver:

  1. Stångjärnsgatan 10, Uppsala (Bolandcity)
  2. Det viktigaste för mig vid val av soffa är att den är bekväm (såklart) och att den har ett utseende som känns klassiskt och hållbart då det ju är en ganska stor investering vad gäller inredningen och jag vill att den ska "hålla" länge.

 • Carina skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Först och främst ska den vara bekväm, skön att både sitta och ligga i, och så ska den så klart vara snygg! En snygg och skön soffa lyfter ju hela vardagsrummet, denna skulle sitta som hand i handske i vårt hem!

 • Maria G skriver:

  1.Uppsala, Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  2. Design och komfort är två viktiga faktorer när jag väljer soffa.

 • 1. Vålamagasinet ligger på Stångjärnsgatan 10, Uppsala (i Bolandcity).
  2. Utseende och komfort är viktigast. Utseendet innebär för mig att soffan ska ha en klassisk stil, snygg och stilren eftersom det är en så dominerande möbel i ett hem. Komforten innebär för mig att sittdynorna ska vara rätt fasta så man inte sjunker ner för mycket, men ska ändå kännas mysig, eftersom det blir några timmar där. Detta uppfyller Fogias Alex. Provsatt igår;-)

 • Margareta Björkqvist skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Tidlös & snygg design, bekväm att sitta och fika i och att mysa i framför TV:n eller med en bra bok!
  Neutral färg så jag kan byta färg på kuddar & plädar efter årstid och humör.

 • Lisa S skriver:

  1. I Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala!!
  2. För mig är faktiskt design och utseende det viktigaste! Jag tycker om rena linjer och enkelhet. Precis som denna Alex soffa från Fogia! Inga stora, svulstiga kuddar och inga andra konstigheter. Renhet i allt från snygg design, snyggt, tåligt tyg och, inte minst enkla och mkt snygga ben!! Naturligtvis vill jag även att den skall vara skön att sitta i och sova middag i, någon gång då och då!! För mig står Fogia inte bara för snygga och vackra möbler utan även för god komfort!! Jag tycker även att det är ett plus att kunna ta av klädseln. Tröttnar man på sin soffa, kan man "skaffa en ny" genom att ändra klädsel! Håller verkligen tummarn, skulle bli så otroligt glad då jag verkligen önskar en ny soffa!! Gott nytt år, Lisa S

 • Fina skriver:

  1) Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  753 31 Uppsala
  2) en soffa ska för mig uppfylla följande: funktion, design och hållbarhet. Min soffa ska hålla i många år och fungera både som "kaffesoffa" och myssoffa. För att uppfylla detta ska soffan ha ett gott sittdjup, stadig rygg och god sittkomfort. Ett tvättbart, avtagbart tyg är också viktigt. Stommen ska vara massiv och rejäl och stoppningen gärna av naturmaterial som kan puffas så att soffan känns ny – hela tiden!

 • Sandra skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Min soffa ska hålla i många år ur både ett hållbarhetsperspektiv och ur ett estetiskt perspektiv. Så kvalitet och en tidlös design är viktiga kriterier. Avtagbar klädsel är också viktigt ur hållbarhetssynpunkt. Särskilt med små barn. Men det allra viktigaste är ändå att soffan ska vara tillverkad av giftfria, gärna naturliga material.

 • Lena Johansson skriver:

  1. Vålamagasinet
  Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  753 31 Uppsala
  2. Komfort och kvalité samt storlek och stil, är viktigt för mig då jag väljer soffa. Min önskesoffa skall vara bekväm och hålla formen samt passa in i rummet i stil och storlek där den skall placeras. Gillar den enkla och tidlösa formgivning som går att förändra med årstider och efter humör!
  Gott Nytt 2014!

 • Anemonia skriver:

  1.Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2.När jag en soffa välja ska, är det allra viktigaste att komforten är extremt bra.
  Färg och tyg nog kommer i andra hand, om det är en ruta, en blomma eller kanske en rand.
  Allt detta är inte så viktigt,
  om man sitter komfortabelt och riktigt.
  Men färgen bör helst vara diskret,
  inte så gärna knalligt gul, chockrosa eller flammande orange så het.
  Bland nyanserna nougatbrunt, blyertsgrått eller kanske petrolblått skulle jag nog en favorit hitta,
  jag skulle både få njuta av färgen och så skönt få sitta!
  Den måste givetvis också tålig och hållbar
  vara, den många år ska finnas med och många sittningar ska den klara!
  Ett extra plus skulle förstås också vara, om klädseln på dynorna är avtagbara. En olycka ju så lätt kan hända, att någon råkar glaset med rödvin upp och ner vända!

 • Marie skriver:

  1 Bolandcity ,Stångjärnsgatan10 Uppsala
  2 bekvämligheten, men framförallt stilren och snygg vill jag ha min soffa så att den passar in med min övriga inredning.

 • nea skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Vid val av soffa prioriterar jag avtagbar klädsel, med två småbarn i huset, är det ett måste. Bekväm och snygg är även viktiga egenskaper, samt skall soffan även se bra ut i åratal, dvs vara stilren.
  Gott Nytt År !

 • Gabriele skriver:

  1. Bolandcity Stångjärnsgatan 10 i Uppsala
  2. Den ska passa gammal och ung,
  både lätt och tung.
  Här ska vi hänga i många år,
  viktigt att kvalité och design består.
  Här vill vi vara ofta,
  För att mysa och "soffta".

 • Kim skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala.
  2. Att soffan är anpassad till vad den verkligen ska användas till! Ska den stå i ett rum där man ska sitta och umgås eller ligga slängd och se på tv? Kan den vara i ett exklusivt material eller kommer den befolkas av ätande barn? Vi gjorde tyvärr misstaget att inte riktigt tänka igenom dessa saker när vi köpte ny soffa till vårt hus, således har vi en värdelös otvättat divansoffa full med fläckar i ett rum där vi egentligen skulle velat sitta mitt emot varandra… Men vi har i alla fall lärt oss hur vi borde ha tänkt!

 • Brysselkakan skriver:

  1. Bolandcity, Stångjärnsgatan 10
  753 31 Uppsala
  2. För mig, eller oss är nog mer rätt, måste en soffa passa oss båda. Jag sitter gärna väldigt sittriktigt och maken en mer halvliggande stil! Så en soffa måste passa oss båda. Det problem som vi ofta har med soffor är att sittdynorna inte klarar makens sittstil, de glider iväg och ut på golvet till slut.

 • Lisa Magnusson skriver:

  Nu finns de i Bolandscity Stångjärnsgatan 10 i Uppsala.
  Design eller funktion?
  Både och i samma soffa är idealet
  då blir en kvalitetssoffa från Vålamagasinet valet!!!

 • Kylie Larsson skriver:

  Bolandcity Stångjärnsgatan 10 i Uppsala är svaret till första frågan din;
  Hoppas ett vinstbesked hamnar i inboxen min.
  Att kunna beställa fred på jorden;
  Eller en tidsmaskin i orden.
  Dessa är nog härliga önskningar som vi alla har;
  Tyvärr är en sådan önskan ej uppfyllbar.
  Men näst bäst är de underbart fina saker;
  Hos Vålamagasinet med något till alla smaker.
  Man hittar alltid tips som tänder köpgnistan;
  Och härliga produkter som hamnar på önskelistan.
  Ta en sofa från Fogia som ett exempel;
  Den får självklart min belåtenhetsstämpel.
  Stilig, funktionell, och mycket elegant;
  Adjektiv som beskriver den briljant.
  Adjektiv som beskriver det briljant.
  Sedan vi flyttade in i huset vårt;
  Har det blivit ganska svårt;
  Att hinna med att renovera;
  Samt fixa till och möblera.
  Just nu har vi ett stort projekt på gång;
  Som vi har jobbat med hela säsongen lång.
  Ett nytt atrium med spis ska vi bygga;
  Som ska fyllas med möbler snygga.
  Därför har vi gått i tankar om hur vi ska välja;
  Den mest bekväma och fina soffan som ni kommer sälja.
  Framför allt ska soffan vara mysig och mjuk;
  Men också slitstark när den kommer i bruk.
  Två underbara, busiga katter har vi;
  Så av hög kvalitet ska den absolut bli.
  Att kunna stå emot alla tassar och klor;
  Samt juicefläckar från min gamla farbror.
  En avtagbar klädsel skulle funka underbart;
  Samt ge vårt hem och liv en ny super start.
  Tack och gott nytt år! 🙂

 • jan skriver:

  Den ska vara snygg och elegant.
  Dess sittkomfort ska vara briljant.
  I en soffa ska man kunna koppla av –
  och fullständigt frigöra sig från livets alla krav.
  En soffa ska vara hemmets oas.
  Den ska vara samlingspunkten både till vardags och till kalas.

 • Åsa skriver:

  . Bolandcity, Stångjärnsgatan 10, Uppsala
  2. Eftersom en soffa är en möbel jag räknar med att ha länge så är en klassisk design viktig samt att den är hållbar och fortsätter vara snygg och bekväm år efter år. Val av naturliga material som björk och dun bidrar till den höga kvalitet som jag upplever att Fogias Alex har.
  Extra plus vid inköp får miljömärkning i produktion av mig.
  Hälsningar
  Åsa

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.