Annons

21 december – dagens lucka i adventskalendern

Dagens lucka presenteras av Hemtex som har lagt 2st påslakanset ”Frutto” i potten, mönstret är framtaget i samarbete med Sven Fristedt – en av Sveriges mest kända textilformgivare. Värde 1198:- För att delta i tävlingen ska du svara på följande två frågor inom 24 timmar. Lycka till!
 
1) Vad har Hemtex firat för jubileum under 2013?
2) Hur julpyntar du i ditt sovrum? Beskriv kort.

Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Sofie som svarade 2013-12-21 kl 12:14:12
*Tävlingen pågår tom 22/12 kl. 12.00. Vinnaren utses av Hemtex. Juryns beslut kan ej överklagas. Två bäddset ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Kategorier:

Kommentarer

 • Karin W. skriver:

  1.Hemtex firar 40-års jubileum 2013
  2.Har nästan inget pynt alls i sovrummet. En LED-ljusstake sprider sitt milda sken i decembermörkret. Det är allt.

 • Erika skriver:

  1) Hemtex firar 40-års jubileum i år
  2) Jag har pyntat ganska sparsamt i sovrummet och mest jobbat med ljuset genom att lägga en ljusslinga i en fin glasskål och ställt invid sängen samt hängt en fin julstjärna från Indiska i fönstret i vilken ett värmeljus sprider ett fint mjukt sken.

 • Sofi skriver:

  Hemtex firar 40-årsjubileum.
  I mitt sovrum julpyntar jag med textilier; en varm grå filt på sängen, kuddar i olika röda och grå nyanser, klassiskt randiga röd/vita sängkläder, ytterligare en grå filt i fåtöljen vid fönstret och farmors gamla julbonad på väggen. I fönstret står en djupröd amaryllis, en julros, vita levande ljus och barnens julpynt från dagis.

 • Mia B skriver:

  1. 40-årsjubileum
  2. Jag har tyvärr inte så mycket julpynt till mitt sovrum, skulle vilja ha mer! Men jag har en vacker gran i fönstret som mjukt byter färg och sprider julstämning och våra julstrumpor är upphängda! På sängen ligger en liten katt och spinner, han skulle nog gärna ha sällskap av ett par vackra nya sängkläder från Hemtex, det skulle vara ett fint och mysigt tillskott i vårt julsovrum!

 • Livia Petré skriver:

  1. 40-års jubileum
  2. Vi har en vit ljusslinga i sovrummet, och sedan har jag hängt upp julgranskulor i fönstrena. Ett fint påslakan också hade varit uppskattat 🙂

 • Caroline skriver:

  1. 40-års jubileum
  2. Jag satsar på ljus nu när det är så mörkt ute, så jag pyntar med julstjärna i fönstret. Vi har även röda påslakan för att få in lite mer färg och julstämning.

 • E.k skriver:

  1. Dom har firat 40-års jubileum
  2. Med en ljusstake, röda gardiner och en röd/vitrandig uppsättning påslakan

 • Alice Loth skriver:

  1. 40-års jubileum
  2. Byter alltid till "jul-lakan" var mönster består av en massa julkulor. Sen har jag faktiskt en gran i sovrummet, mest för att den doftar så gott (och är fantastiskt snygg såklart!) och i den hänger pepparkakor med kristyr och foton med kristyrramar.
  Lite mer personlig än den gran som står i vardagsrummet.

 • KarinM skriver:

  1) 40-års jubileum! (Grattis!)
  2) Julstjärna som lyser mysigt i fönstret dessa mörka mornar och kvällar. Helst önskar jag mig ett par julrutiga flanellakan också, men det får nog bli ett annat år.

 • Rebecka Karlsson skriver:

  1. Hemtex har firat 40 år.
  2. Jag har faktiskt inte julpyntat sovrummet, vill hålla vårt sovrum bort från husets övriga pynt. Men däremot har jag vinter bonat det med massa trasmattor på golvet för att hålla bort kylan.

 • Sanna skriver:

  1. Hemtex har firat 40 års jubileum.
  2. Har faktiskt inte mycket pynt alls i sovrummet (eller i huvudtaget, då jag inte äger så mycket) men i sovrummet har jag en liten tomte i blomkrukan och en adventljusstake.
  Kram Sanna

 • 1, 40-års jubileum
  2. Det blir lite extra ljus och min passion… granar och stjärnor som dekoration.

 • Ninna skriver:

  1. Hemtex har firat 40-års jubileum!
  2. Julpyntar med stjärna i fönstret och julblommor i vackra vaser. Har juliga kuddar och en skön filt på sängen.

 • Evelina skriver:

  Hemtex firar 40 årsjubileum!
  Jag vill fortfarande ha ett lugn sovrum under julen som kan vara stressig. Så istället för att pynta med tomtar så fyller jag på med mer mjuk inredning i form av textilier. Lager på lager av vita bomullsgardiner i fönstret. Känns lika ombäddat som i en snökoja. Jag är noga med att bädda sängen. Ett tjockt överkast som även kan värma lite extra när barnen kommer på morgonen och vill morgonkramas på advent. Kuddar i vitt och grått. Några mjukisdjur råkar alltid komma in. Så julpyntar vi vårt sovrum 🙂

 • Tina L. skriver:

  1, 40-års jubileum
  2. Jag byter till färggladare påslakan och färgen varierar mellan röd och cerise. Golvet får en varmt röd, rund matta och sängen får nya kuddfodral i olika röd/cerise mönstrade tyger, dessa syr jag själv, annars har jag ett helvitt överkast på sängen. Sist men inte minst så har jag en röd/vit randig bomullspläd i sängens fotända och såklart en gammeldags elektrisk adventsljusstake i fönstret.

 • Juha skriver:

  -40-års jubileum
  -Kort och gott, jag slipper att julpynta i vårt sovrum samt i alla andra rum också, för det är frugan som sköter den biten hos oss och det gör hon så bra så jag bara njuter av de mysiga julfärgerna 🙂

 • Erika skriver:

  1. 40årsjubileum
  2. Enkelt med en adventsstake i fönstret, nya vita eller röda sängkläder och levande ljus.

 • Moa Rönn skriver:

  1.Hemtex har firat 40års jubileum.
  2.Julgardiner, adventsljusstake, påslakan med julmotiv och en hyacint på sängbordet.

 • sandra skriver:

  1. De firar 40 år
  2. Jag har massa ljus, tar fram julte och lite tomtar.

 • Kajsa skriver:

  40-årsjubileum
  En extremt smakfull spiralformad metallgirlang i mörklila och silver som sakta roterar i fönstret när värmen stiger från elementet. Direkt från barndomen.

 • Amanda skriver:

  40års jubileum
  Jag har inte pyntat så mycket i mitt sovrum. Jag har en kopparfärgad adventsstjärna i fönstret och min gamla adventskalender som mamma broderat på väggen vid sängen. Anledningen till det sparsamma pyntet är att jag nyss målat om en byrå och blev precis klar och har därför just städat.

 • Malin Svensk Björck skriver:

  40 års jubileum.
  Jag pyntar inte mitt sovrum alls. Om jag ska ha tomtar, ljusslingor och sånt där inne så kan jag inte sova. Då måste jag ligga och titta på allt det fina 😉
  Men resten av huset kryllar av ljusslingor och över 200 tomtar plus annat pynt.

 • Eva Johansson skriver:

  Hemtex har firat 40-årsjubileum i år.
  I sovrummet är det sparsmakat med pynt. Jag har en "mobil" med blå stjärnor som hängdes dit en jul, men som har fått hänga året om eftersom den har ett svagt och behagligt ljus. Under den finns det till advent en lysande glasängel och så två röda ljuslyktor i form av hjärtan som vi fick av vår dotter i julklapp när hon var yngre. That´s it!

 • kajsa skriver:

  -40år
  -Pyntar inte så mycket i sovrummet.Men jag tycker det är viktigt att
  allt är tvättat och rent så lite nya lakan skulle vara fint.

 • Emma skriver:

  1. 40-årsjubileum!
  2. Jag har pyntat sovrummet med en stor, maffig julstjärna i sovrumsfönstret och så står det en liten tomte som min mormor gjort på min byrå.

 • Tove skriver:

  1. 40-årsjublieum
  4. Jag har en fin stjärna i fönstret samt en vit julstjärna (blomma) som står i fönstret och ett par röda gardiner.

 • jan skriver:

  40-årsfirande
  inte alls

 • Suss skriver:

  1. 40-årsjubileum
  2. Julius adventsstake – inget mer pynt!

 • Anna Miley Åkerstedt skriver:

  1. Hemtex firar 40-års jubileum.
  2. Vi har en elflugan ljusstake i ett fönster och en lampa med röd skärm i det andra. Vi har även dekorerat fönsterhakarna med juldekorationer. Vi har hängt Amerikanska julstrumpor i rött och vitt på garderobsdörrarna.

 • Camilla Sandmark skriver:

  Hej!
  1.De har firat 40-års jubileum.
  2.Jag har inte pyntat alls i mitt sovrum för jag vfill ha en lugn fristad där jag bara kopplar av!

 • Hanna skriver:

  1. De firade 40-års jubileum.
  2. I sovrummet vill jag verkligen ha julstämning, men på en lagom nivå så att det blir avslappnat och mysigt att krypa ner under täcket. En adventsstjärna och gärna något som glittrar i silver i mitt burspråk.

 • Nickan skriver:

  1: 40-års jubileum.
  2: En stake i fönstret som lyser rätt lågmält. En skål med några vackra julinspirerade glaskulor. I dörröppningen hänger en apelsin dekorerad med nejlikor för att få till lite härlig "juldoft". Min trotjänare till gossedjur har fått sig en liten tomteluva på huvudet. Det är en stor snobben som idag är allt annat än vit, men han ligger slapp och gosig på överkastet i alla fall.

 • Daniel Olausson skriver:

  1) 40 års jubileum
  2) Vi har sängkläder med stora röda hjärtan på där det står Merry Christmas! Ett enkelt och superbra julpynt i sovrummet!

 • 1. 40års jubileum
  2. Vi har faktiskt inte julpyntat sovrummet, jag har inte hunnit samla på mig något jul pynt ännu så en julgran, en stjärna och en tomte i vardagsrummet och en tomte i fönstret i sonens rum är det ända vi har just nu, eftersom familjen växer i början på året så känner vi att vi har viktigare saker att köpa just nu, men det kanske blir mer nästa år 🙂

 • Eva skriver:

  Hemtex firar 40 år.
  Jag pyntar inte alls i sovrummet utan pyntar bara kök, hall o tv-rum nu när jag har stora barn 🙂

 • Anna skriver:

  1. 40-års jubileum
  2. För att göra de mörka decembermorgnarna lite extra mysiga så har jag en adventsljusstake med timer som tänds precis innan väckarklockan ringer. Mysigare start på dagen kan man inte få!

 • Johanna VL skriver:

  40-årsjubileum
  Faktum är att jag inte pyntar sovrummet alls, alla andra rum får sin del av julpyntarkakan, men inte sovrummet. I sovrummet ska en annan typ av lugn råda, så där är det pyntfritt 🙂 Men tända ljus blir det ibland, oavsett jul eller inte.

 • Desirée skriver:

  * Hemtex firar 40 års jubileum.
  * I sovrummet försöker jag att hålla det stilrent men ändå få in känslan av jul. En svart elegant ljusstake som går på timer pryder fönstret och många ljuslyktor är framtagna, en del med "snöflingor" som motiv vilket jag tycker är vackert. Sängkläderna är även utbytta från klassiska mönster till mer rött och mycket mer än så är det inte, då är de destomer i resterande del av lägenheten.

 • Inga-Maj Bjurbäck skriver:

  hemtex firar 40 år
  ett rött stickat dubbelöverkast och en elljusstake i fönstret

 • Eva Å. skriver:

  HEMTEX firar 40-årsjubileum
  Hänger Adventsstjärna i fönstret, Tomtebonad på väggen, Några juldukar och någon liten tomte. Får inte glömma Halmstjärnor i dörröppningens överkant.

 • Lida skriver:

  Svar: 1. 40-årsjubileum
  2.Allt är tvättat och rent och bäddat med vackert bäddsättet i glada färger.

 • Ann skriver:

  40-årsjubileum
  Har bäddat fint med dom finaste lakanen.

 • Hanna L skriver:

  De firar 40-årsjubileum.
  I mitt sovrum pryds det vita överkastet med en guldskimrande mönstrad kudde, en fårfäll läggs i fåtöljen bredvid och en vit julstjärna hängs upp i fönstret. Där har jag också en vit orkidé som blommar länge.

 • Anna Abrahamsson skriver:

  svar 40 år.
  En ljusstake är allt som behövs för lite julmys, fina blommor i fönstret är också alltid kul. Men påslakansetet från Hemtex hade verkligen gjort mitt sovrum riktigt fint till jul!

 • Stina skriver:

  De firar 40 års jubileum!
  Vi har pyntat med julstjärna, en svart så det är mörkt och mysigt där inne! Sen har vi satt fram mycket ljus och bytt till svarta påslakan från Hemtex:-)

 • Rebecca skriver:

  1. 40-års jubileum
  2. Väldigt sparsmakat i år. Ett röd-vitrandigt påslakanset och ett doftljus ala äpple och kanel. En liten grankvist i en flaska samt en stjärna i fönstret. Gillar det enkla!

 • Lissan skriver:

  Hemtex firar 40-år
  Julpyntandet är dock minimalt i sovrummet men självklart finns lysande stjärna i fönstret.

 • Mire skriver:

  1. Hemtex firar 40 år
  2. Med nya vita,luftiga gardiner för att släppa in det lilla ljus som dröjer sig kvar, många kuddar i grått och rött och kronan på verket är en stor vit stjärna….

 • Ina skriver:

  1. 40- års jubileum
  2. Jag har hängt upp en pappersjulstjärna i fönstret till sonens stora glädje. Varje morgon när han vaknar säger han tända stjärna! Och på kvällen fungerar den som nattlampa, supermysigt!

 • Karin Stjärnkvist skriver:

  1. 40 årsjubileum
  2. I sovrummet har jag en vit ljusstake dekorerad med små zinkhjärtan i fönstret. I övrigt inget julpynt.

 • Sofia Sjögren skriver:

  Firar 40 år! Ung i sinnet och gammal i gamet. Bra kombination
  Jag pyntar med gåvor a la "detta har vi gjort på slöjden"från syrrans unge. Ett gäng tomtar i trä dvs. Jag byter också lakan till ett par mjuka gamla fina som jag fick av mormor. Jag hoppas nu få vinna det här setet så att jag kan ge det till min systerson.

 • Anja skriver:

  42- års jubileum
  2. så lite som möjligt, vill ha ett rum utan julpynt. I år har ändå barnen tryckt in några tomtar.

 • annika skriver:

  1. 40- års jubileum
  2 Mistel i dörr öppningen. Röda gardiner och prydnads änglar fästa på gardinen. Amaryllis i fönstret och rött överkast och röda kuddar . D e står även tomtar på fönsterbrädan !

 • Anna skriver:

  1. 40-års jubileum
  2. Eftersom jag bor i en etta så är mitt "sovrum" väldigt pyntat! Idag kom också granen in och den luktar fantastikt – ser fram emot att gå och lägga mig!

 • Malin Nilsson skriver:

  1) de firar 40 år.
  2) min sambo har en gammal kurbitsmålad julljusstake i Carl Larsson anda som han ärvt efter en kär gammal släkting jag aldrig träffat. Jag gillade den inte när vi flyttade ihop och tänkte att den ska vi förpassa till källarförrådet. Så blev det inte, nu har vi den i sovrummet varje jul tillsammans med två stearinljusstakar i samma anda som också är ärvda av samma gamla tant. Och för att han älskar dem och jag älskar honom så gillar jag också dem nu. Men det tog lite längre tid för mig.

 • Anonym skriver:

  40 år.
  julgardiner ska upp förstås,
  sen blir det julröda ringmönstrade sängkläder för oss.
  några tomtevepor kommer på väggen opp,
  men sen så bilr det faktiskt i sovrummet stopp.

 • Anna-Maria skriver:

  Åh vilka läckra påslakan! Underbart mönster.
  1 de firar 40-årsjubileum!
  2..Sovrummet pyntas med en stjärna i fönstret och lyxiga påslakan, mina favoriter i percale, mörk-grå-rutiga!

 • Isabella skriver:

  1) 40-årsjubileum
  2) Jag flyttade tillbaka till min lägenhet här i Sverige igår. Det sista jag gjorde i all stress när jag flyttade härifrån var att tappa lådan med julpynt i. Dock så klarade sig några tomtar. Så nu ligger det en sovande tomte i en sko på nattduksbordet. I fönstret är två små tomtar som sitter på varsitt paket, dock utan tomteluvor (dom gick sönder lite så fick funka som julpynt i år).

 • Anna skriver:

  Inte mkt pynt i sovrummet förutom belysning i fönstret och mistel i dörrkarmen!

 • care69 skriver:

  Jag är gärna med!
  1. De firar 40 år.
  2. Sovrumsfönstret har fått en fin julgardin som faktiskt kommer från Hemtex samt en vit elljusstake. Sedan har två prydnadstomtar även fått plats på en byrå.

 • Anna skriver:

  Det firar 40år
  Inte mkt pynt i vårt sovrum förutom belysning i fönstret och mistel i dörrkarmen!

 • Sofie skriver:

  1. 40-årsjubileum
  2. Vi har bara en "stjärngardin" som sprider milt och behagligt ljus. Mao inget avancerat:) Men mysigt blir det ändå.

 • Karin skriver:

  1. Hemtex firar 40-års jubileum
  2. Sovrummet har vi pyntat med fina textilier – beige/grå-randiga linnepåslakan och stickade plädar, samt många kuddar i neutrala toner och några röda. I fönstret står en adventsstake och julblommor.

 • Madeleine skriver:

  De firade 40 års jubileum i år. Jag har möblerat hela sovrummet som pynt. Annars är det enda juliga en fårskinnsfäll. Tycker att sovrummet skulle vara en tomtefri zon i år.

 • Madeleine skriver:

  De firade 40 års jubileum i år. Jag har möblerat hela sovrummet som pynt. Annars är det enda juliga en fårskinnsfäll. Tycker att sovrummet skulle vara en tomtefri zon i år.

 • Johanna skriver:

  1. De har blivit 40 år unga!
  2. Men doftljus i kanel och vaniljdoft, en vit julstjärna och en minigran med batteriljusslinga för lätt belysning!

 • Jennya Johansson skriver:

  Svar: 40 år
  Mitt sovrum går i marin stil och på ena väggen har jag ett gammalt fiskenät med sjöstjärnor, snäckor. Nu när det är jul har jag bytt ut dem mot små kulor i silver och vitt.
  Glada decemberhälsningar Jennya

 • Amanda Ringqvist skriver:

  Hela 40 år har Hemtex gått och blivit!
  Just i år har det blivit en minimal julpyntning, då orken inte räckt så långt. I fönstret står min gamla ljusstake i svart metall, och på nattduksbordet ett doftljus som luktar julgran för att komma in i rätt stämning!

 • Lina Eckerström skriver:

  1, 40-årsjubileum 🙂
  2, Ja vårt pynt i sovrummet är inte roligare än en stjärna i fönstret. En lila superfin som jag köpte på Village för några år sen. DÅ helt omatchande till rummet men numera väldigt matchande med vår lila/guld/beiga tapet & lila gardiner 🙂

 • Emma S skriver:

  1. De firade 40-årsjubileum
  2. Vi brukar hänga upp ljusslingor med lysande stjärnor i fönstret, byta till röda gardiner och ett pryda vårat vita sängöverkast med röda och gråa kuddar. Brukar även ställa tomtar i fönstret. När det är mörkt och julstjärnorna lyser upp allt det röda blir det en enorm julkänsla och supermysigt! Lika bra att göra något gott av den långa mörka vintern 🙂

 • Lena skriver:

  grattis Hemtex!!! Ni firar 40-års jubileum.
  Mitt sovrum inreds i rött vitt och grått. Sängkläder från hemtex så klart, påslakansettet frutto. En massa extra huvudkuddar i vitt och grått. Sängöverkastet är ett vitt i quiltat mönster.
  Lampor med grå lampskärmar" By Rydens fr hemtex" på var sida om sängen. jag vill ha en fåtölj och ett litet bord. på fåtöljen ligger en grå ullpläd. På bordet står en grupp vita blockljus på en silverbricka. en varm och mjuk vävd matta i ljusgrått finns på trägolven. Det perfekta är att allt detta finns på HEMTEX!!!!

 • Designinspo skriver:

  Ville bara titta in önska dig en god jul.

 • Jessica Sundberg skriver:

  40-års jubileum
  Det enda vi har är en adventsljusstake. Tycker det räcker så!

 • marie D skriver:

  1. 40år jubileum
  2. Vi har bara en julstjärna i varje fönster – stilrent och enkelt.

 • Lisa skriver:

  1. 40-årsjubileum, stort GRATTIS!
  2. Vita lakan/påslakan, röda örngott och röda yllefiltar samt fårskinn i fotändan! I fönstret har vi fina ljusstakar och julblommor! En julstrumpa pryder sänggaveln, man kan ju alltid hoppas på något fint i den!

 • liselotte skriver:

  1. 40-års jubileum
  2. Vi har varsin tomte på nattduksborden, som vi fick av min mamma innan hon gick bort, så de betyder mycket för mig, en advents stjärna i fönstret och en tomte på byrån.
  God Jul Liselotte

 • Klara skriver:

  1. De firar 40-års jubileum 🙂
  2. Jag sätter fram adventsljusstaken, sätter upp ljusslingor och tar fram juliga doftljus. Sedan ligger det presentpapper från alla paketinslagningarna framme, vilket kanske bidrar till julstämningen!

 • ANNIKA skriver:

  1.40-års -jubileum
  2.Julröda påslakan ,och en ljusstake

 • Anemonia skriver:

  1. 40-års jubileum.
  2. I fönstret har jag en Betlehemsstjärna i koppar som lyser så vackert och en adventsljusstake i allmogestil som jag ärvt av mina föräldrar. Vi har sängkläder som går i vinrött och grått. Ett fint lammskinn i olika grå toner ligger i en fåtölj. På varsin sida om dubbelsängen ligger hemvävda trasmattor i vinrött/ljusgrått/mörkgrått. I fåtöljen sitter den enda jultomten i sovrummet, det är en mycket gammal älskad tomte som jag fick när jag var barn och den är i rött/grått/vitt. Två fina doftljus med juldofter står på sängborden. De tänder vi när vi på helgmorgnarna dricker vårt morgonkaffe med skinksmörgåsar på vörtbröd, i sängen!

 • Nadia Påfvelsson skriver:

  40 år
  Ganska simpelt, ljusstakar och någon tomte. Tycker att dom andra rummen är viktigare!

 • Maggan skriver:

  1. 40-årsjubileum
  2. Kuddar med renen Rudolf på, bild på ena sidan och texten på andra sidan, ställer dem framför de två vanliga kuddarna så de syns bättre än när de ligger ner. Två änglar i fönstret, men de står där året om för att de är så vackra. Pyntar mest utomhus istället med stor kristallkrona, lyktor, en spark och en ren även där.

 • Nina skriver:

  1. 40 år
  2. Med rött! Röda gardiner och rött påslakan. Min favoritfärg som jag uppskattar året om.

 • Tracy skriver:

  40 år.
  Jag har lagt fram de julklappar jag köpt i en hög, bara det ger härlig julstämning och förväntningar.

 • Ida Banck skriver:

  1, 40 år
  2, Å mitt tråkiga sovrum blev bortglömt! Är så missnöjd med hur det ser ut att jag inte vill pynta det. Men efter jul blir det andra bullar! Kommer köpa ny sänggavel och gardiner och lite annat smått och gott till sovrummet i mellandagarna. Då hade det varit helt underbart att få bädda med nya lakan.
  God jul!!

 • Gisela skriver:

  1. Hemtex firar 40 år.
  2. Sovrummet är fredad zon under julen. Inget pynt eller särskilda gardiner men möjligtvis en julstjärna för det ger så mysigt ljus när man kramas i sängen.

 • Sofia skriver:

  1. Hemtex firar 40 år.
  2. "Pyntar" sovrummet med en spjälsäng bäddad med nystrukna lakan, hemvirkad filt och mjuka små nallar – i fall att lillebror väljer att titta ut till jul (som storebror gjorde!).

 • LisaH skriver:

  1 40-års jubileum
  2 Jag hade tänkt lägga på mina nya vita Satinlakan , köpa ny pläd och nya blommor i fönstret.
  Blir inget av detta ligger inlagd på Stroke avd insjuknade natten 18/12 2013
  Jag är glad jag överlevde , är yngst på avdelningen
  Hoppas jag kan komma hem nån timme på julafton, struntar i resten. Önskar att jag inte jobbat så hårt hela hösten/lisa

 • Andy skriver:

  1.40 år
  2. Med gardiner från min barndom: röda Sven Fristedts "Pompelmona".

 • 1. svar: de firar 40 år
  2. jag lägger in mysiga filtar vid fötterna.. tar in juldoftande ljus och lite söta tomtar.. så blir det riktigt jul mys där med

 • Elin Claesson skriver:

  1. 40 år
  2. Röda satinlakan, bokstäver i form av GOD JUL på klädgarderoben, röd julstjärna o fönstret

 • Anonym skriver:

  40 år
  Med jultomtar i fönster å jul ljus å jul överdrag på sängen

 • Angelica Levin skriver:

  1. 40 år!
  2. Först och främst ställer jag fram ljusstaken i fönstret och byter ut alla rosa ljusstakar till röda. Sen brukar jag lägga på massa röda kuddar och gosiga filtar på sängen, hänga upp någon ljusslingor och ställa ut lite tomtar här och var.

 • Anonym skriver:

  1 ) 40 år.
  Jag byter till mörkgrå gardiner och lägger grå filtar + en pläd med mormorsrutor vid fotändan , över mitt vita överkast. En stor kruka med kvistar med alkottar på bänken som täcker en vägg. Som pricken över i……alla inslagna julklappar som jag " gömmer" där.

 • Ramona skriver:

  De firar 40 år
  Jag har pyntat sovrummet med julgardiner och röda dynvar på prudnadskuddarna på sängen, så inte så mycket pynt 🙂 lakan är även röda under julen

 • Ann-Sofie C. skriver:

  40-års jubileum
  Jag pyntar inte mitt sovrum alls. Vill gärna ha det lugnt och harmoniskt i sovrummet.

 • Pia Persson skriver:

  Pinsamma jag som glömde ….det är min kommentar som börjar…..Jag byter till mörkgrå gardiner…. 🙂

 • Jennie skriver:

  1. 40 år
  2. Pyntar inte så mycket. En ljusstake, däremot unnar jag mig blommor under jultiden, Underbart att vakna upp med doften av blommor.

 • Sigrid skriver:

  Läs min blogg och du får vad du vill i en #vadduvillhagiveway
  http://kaa.blogg.se/

 • Frida skriver:

  1) 40års jubileum!
  2) Det har fått räcka med en adventsljusstake i år, men om jag vinner de vackra sängkläderna blir det ju till att matcha rött och snyggt nästa år! 🙂

 • Sofia skriver:

  1. Hemtex firar 40-års jubileum
  2. I fönstret ger adventsljusstakarna fint sken, i blomkrukorna är hyacinter planterade och doftar ljuvligt och på krokar hänger julstrumporna som väntar på att tomten skall placera ett paket eller två.

 • Elisabeth Öberg skriver:

  1. 40-års jubileum!
  2. Sovrummet har fått en stjärna i fönstret

 • Kristina K skriver:

  1) 40 år.
  2) Lite förnyelse förnöjer. Någon härlig julstjärna i fönstret, en ljusslinga för att dölja de fula vattenledningsrören lägenheten och några nya, julinspirerade kuddar i sängen. Julen är mysig och det tycker jag även själva pyntet ska vara. Stämningsfullt och rogivande.

 • Katrin L skriver:

  1, 40-års jubileum!
  2, Vi har en grå El-fluga i ena fönstret och en grå ulltomte på byrån, sen är där inget mer juligt, har julen på bottenvåningen eftersom det är där vi är på dagarna. Men när jag bodde hemma hade jag och mina syskon varsitt örngott med en tomte som kikade fram ur lite granris, vände man på kudden så satt där samma tomte men där sov han istället. Det var väldigt viktigt att pussa tomten godnatt och vända på kudden innan man somnade annars gick det inte sova 😉 lika viktigt var det att väcka tomten på morgonen igen genom att vända tillbaka kudden. Nu när jag själv har en dotter ska hon självklart få mitt örngott så hon med kan pussa tomten godnatt!

 • Carro skriver:

  1. 40-års jubileum.
  2. Bor i en etta, och brukar pynta rejält med massa glitter, tomtar, rosetter, gran, och ljusstakar. Men i år har jag inte fått in känslan, så nu hänger det bara en liten stjärna i fönstret..

 • Anna M Rautila skriver:

  1. 40 år!
  2. Jag håller det rätt neutralt i sovrummet, en stor vit stjärna i fönstret, en orkidé nedanför och på sängramen har jag ljus och papperskartonggranar (oj oj..var det månne från House Doctor). Jättesöta!

 • Theresa skriver:

  1. 40 års jubileum
  2. Har ganska sparsmakat i sovrummet . En vit stjärna o sedan massor med ljus med olika jul dofter tycker jag dock ger en härlig varm ombonad känsla.

 • Emma skriver:

  1. 40 år
  2. I mitt sovrum kommer de mesta pyntet från naturen, kvistar med kottar, mossa mm. Sen lite mysbelysning givetvis, men här inne gäller ro!

 • Anna Bergsten skriver:

  1. 40-års jubileum
  2. Julpyntet är rätt sparsmakat i sovrummet men tre ljus med tillhörande stakar i fönstret och en tomte på nattduksbordet har ändå hittat dit. Viktigast av allt är dock ändå änglarna i tyg med tillhörande vantar som jag hänger upp på sänggavel lagom till första advent varje år.

 • Julia Johansson skriver:

  1. 40-års jubileum.
  2. Julstjärnan lyser sparsamt,
  Blommig blir min säng…
  Tomtarna behandlas varsamt,
  Jag skapar min egen blomsteräng!

 • Jennifer skriver:

  Firar 40 år
  I sovrummet lyser en fin ljusslinga och en stjärna. Lagom myspysigt 🙂

 • Jenny skriver:

  1. De har firat 40-års jubileum!
  2. I sovrummet är det väldigt sparsamt, där lyser en stjärna i fönstret och sprider ett varmt sken om nätterna, som en mysig nattlampa 😀

 • Kristin skriver:

  1. 40 års jubileum
  2. I sovrummet julpyntar vi inte så mycket, blir mest en adventsstjärna i fönstret och hyacinter på fönsterkarmen. Ibland byter jag till röda sängkläder.

 • Tess skriver:

  1, 40 år
  2, i sovrummet har vi tre stora vita adventsstjärnor, en i varje fönster. Samt en hög cylindervas fylld med röda julgranskulor på den vita byrån. Ganska enkelt men lagom för ett sovrum!

 • Johanna Abrahamsson skriver:

  40 år
  En ljusstake, det är allt som ger lite stämning av jul.
  Att vinna julfina äppellakan skulle vara riktigt kul!

 • Linnea skriver:

  svar 40 år
  Jag brukar sätta några tomteluvor på mina gosedjur.
  Men nu kan jag ju vinna julfina lakan, med lite tur!

 • Matilda skriver:

  1. Hemtex har firat 40-års jubileum!
  2. Jag brukar julpynta mitt sovrum ordenligt med en julstake i fönstret, små söta snögubbe figurer, en röd filt och en ljusslinga över gardinstången för ultimat julstämning 🙂

 • Peter skriver:

  1. 40 år
  2. Vi hänger alltid upp en gammal skolplansch med vinterfåglar ovanför sängen. Sen älskar min sambo doften av hyacinter så det står hela december på våra sängbord. Det är nog allt, så nya och juliga påslakan hade ju varit fint!

 • Pauline skriver:

  1. Hemtex firar 40-års jubileum.
  2. I mitt sovrum pyntar jag med en julstjärna på väggen ovanför kuddarna, där har jag annars en drömfångare men under julen byts den ut mot en julstjärna istället då som får agera drömfångare.

 • Mia skriver:

  1. 40år
  2. Men en enkel julstjärna

 • Jenny Lindberg skriver:

  1. 40 år
  2. Jag julpyntar väldigt sparsamt i hela huset och i sovrummet tycker jag det räcker med adventsstjärnor i fönstren, hyacinter och massor av levande ljus. Ljusen får i och för sig stå kvar där hela vinterhalvåret!

 • Irene skriver:

  1. 40 år
  2. Röda påslakan, nya gardiner i rött rosa och orange, röd rund trasmatta, röd kruka med gran, adventsljusstake och stjärna och en massa gosiga plädar och kuddar.

 • Mia Wahllöf skriver:

  Hemtex firar 40årsjubileum i år.
  I sovrummet vill vi ha det så lugnt som möjligt. En stjärna i fönstret o en hemmagjord stjärna av grenar är det vi har och det räcker perfekt.
  [email protected]

 • Erika A skriver:

  1. 40 år
  2. Jag brukar ha sovrummet som en julfri-zon. Det är jättemysigt med julsaker men det kan också bli för mycket, av den anledningen brukar jag bara ställa in en julstjärna i fönstret i vårt sovrum och det räcker bra för oss.

 • Sussie skriver:

  1. 40 års-jubileum!
  2. I mitt lilla studentrum har jag en stjärna i fönstret och två nejlikaapelsiner på fönsterbrädan!

 • catrin skriver:

  1. Hemtex firar 40 års jubileum i år.
  2. Varma linnefärgade gardinlängder hängs upp, hängen av prismor som dekoration i fönstret hängs också upp. En vit adventsstjärna i papper på fot, en dekorationsängel, och en vit orkidé i fönstret. På sängen ett linnefärgat överkast, vit pälsfilt, kuddar med julänglar som motiv. Renskinnsfällar på golvet för kalla bara fötter och en ljusslinga över sängen fullbordar det hela.

 • Annelie skriver:

  1. 40 år
  2. Röd/vita lakan, byter ut kuddar mot sådana i mer juliga färger. Adventsljusstake med många små ljus i fönstret, fårskinn på golvet och tjocka plädar på sängen. Urmysigt!

 • Emely skriver:

  Härlig tävling!
  1. 40 år
  2. Sovrummet är väldigt mysigt med röda och vita färger. En stor stjärna i fönstret och en kyrka som spelar. Ha det gott.

 • Pernilla H skriver:

  1. 40-års jubileum
  2. Röda sammetsgardiner, 2 julkulor med belysning i hänger i fönstret och så har barnen bidragit med två tomtar som står på fönsterbrädan.

 • Maria skriver:

  Svar på fråga 1. 40 år firades 2013!
  Svar på fråga 2. Vi har en fårfäll på en bänk som katten uppskattar, vi vuxna får ytterligare stämning av en gammal stege mot en vägg som har en varm ullpläd på ett av stegen, ett par stora kottar i fönstret, sambons björkljus på nattduksborden och min farmors gamla porslinstomte i fönstret som tittar ut över vår utsikt mot skogen.

 • majsan skriver:

  1. 40-årsjubileum
  2. Vi satsar på det enkla avskalade, kopparljustake på byrån, mitt änglaspel som jag haft sen urminnes tider.. hade velat ha en mysig filt och nya sängkläder så skulle vi krypa ned och inte gå upp förrän man måste kravla sig tillbaks till verkligheten sisådär efter nyår..

 • Linda skriver:

  1. 40 år.
  2. Julgardiner, ljusstake och stjärna i fönstret. Julstjärnor (blommor) mini har jag i mina små trollkrukor på fönsterbrädan. Brukar ha lite juldukar här och var och så massor av tomtar förstås. Letat efter nå juligt påslakan med men har inte hittat något som jag gillar.

 • Susanne Sandström skriver:

  1) Hemtex firar 40-års jubileum (och gör det med en Fristedtkollektion)
  2) Blott en stjärna i fönstret lyser, vakar över oss oäkta makar.

 • Anna L skriver:

  1. 40 år
  2.Renbäddat, en ljusslinga i en stor glasvas och en annan glasvas med videkissekvistar. Och den fina ängeln som vakar över mig. Den var min fi´na Mammas och nu har jag förlorat henne men ängeln finns där.

 • Carina Larsson skriver:

  1, 40 års jubileum
  2, får inte plats med något pynt i mitt sovrum så dessa lakan skulle vara toppen,men jag har fönster på hela ena väggen och utanför min balkong, där har jag en fin lykta och granris med lampor som lyser upp räcket

 • Kristina Johansson skriver:

  Hej!
  Hemtex fyller 40 år i år, Hipp Hipp Hurra!
  Jag har en gammal elektrisk ljusstake i teak och mässing i fönstret. Den är så gammal så vi vågar inte lämna den på när vi går ut, och man byter inte lampor på den utan man köper nya ljus. Retro så det förslår, eller hur!!
  Inget annat pynt, men alltid bäddat med fint överkast och fina kuddar och långa fina gardiner som ger ett ombonat intryck. Nya påslakan skulle passa hos oss.
  God Jul!
  Med vänlig hälsning Kristina

 • Åsa skriver:

  1. 40 år
  2. Med en röd duk på sängbordet, en stjärngardin i fönstret och lite småplock.

 • Lotta skriver:

  1. 40 års jubileum
  2. Har en liten lägenhet på 48kvm.
  Så har pyntat med lite tomtar

 • Anna K skriver:

  1)40-års jubileum
  2) Då byter jag sängkläder från vita till mörkblå (ahlens), två extra kuddar med vinterdjur på och ljus överallt med allt säkerhets självklart :). Det viktigaste blir röd färg när det gäller underkläder och en tomte bara i sovrumet- den som jag älskar hela året på samma sätt- oehört mycket :)))

 • Annika skriver:

  1) 40års-jubileum.
  2) I år har jag en ljusslingar som slingrar sig upp i murgrönan och genom allt jag har på fönsterbrädan. Och i fönstret har jag hängt en gren täckt i silverglitter och pyntat med lila pumlor. Kitsch när det är som bäst!

 • Louise skriver:

  1. 40 år.
  2. Jag tycker att sovrummet är det svåraste rummet att julpynta. Jag vill att mitt sovrum ska vara vilsamt och inte fyllt med en massa pynt. Jag har ställt in en blygsam ljusstake och en amaryllis. Jag har ersatt min vanliga pläd med en grovstickad variant och adderat fler levande ljus än vanligt. Ett vackert bäddset med röda inslag, skulle fullända mitt julinslag vid nästa jul. Det skulle också förgylla mitt sovrum resterande månader av året.

 • marta M. skriver:

  1- 40-års jubileum
  2- röd rosett hamnar varje morgon på en av kuddarna (sängkläder i vitt), då blir vackert och svårt att glömma att Jul kommer strax 🙂

 • Anna B skriver:

  1. Hemtex firar 40 år
  2. Jag hänger upp ett par fina mässingsbollar i fönstret över min "elfluga" och sätter en fin fårskinnstomte på byrån bredvid några fina juleljus.

 • Leona skriver:

  1. 40 års jubileum
  2. Vacker och behaglig belysning plus en mistel är allt som behövs! 🙂

 • Jennie skriver:

  1, de firar 40-årsjubileum i år!
  2, jag pyntar med naturliga färger. En riktig minigran i fönstret och en gammal ängel som lyser som jag ärvt av farmor! Jag bäddar med röda vita sängkläder och har mjuka lugna färger! Allt för att få en rofylld sovmiljö!

 • gunilla bengtsson skriver:

  1. firat 40 år. Pyntar mitt scvrum i vitt, rött, silver. Gardiner av tyget "Frutto" och en lampskärm samt kuddar blir pricken över I.t. I detta nygamla underbara motiv.

 • Tove B skriver:

  1. 40 år (grattis!)
  2. Vacker julstjärna med snällt sken och en bordsgran. Man somnar gott till doft av tallbar…

 • Jessica skriver:

  1. Hemtex har firat 40-årsjubileum.
  2. Mitt sovrum är ganska sparsamt julpyntat, men adventsstjärnor eller elljusstakar är ett måste för att skapa ett mysigt varmt sken, och för doftens skull har jag några blomsterarrangemang med hyacinter. Julen ska upplevas med alla sinnen.

 • Lena Eriksson skriver:

  1. Hemtex firar 40-års jubileum
  2. Gardiner och smådukar som går i årets färgtema (i år är det vitt och silver). Sätter också upp en liten vacker julkula på gardinomtagens krok på vardera sida om gardinerna.

 • Emma skriver:

  1. Hemtex firar 40 år.
  2. I fönstret står en adventsljusstake i mörkt trä som jag ärvt efter mormor och morfar. Varje kväll när jag släcker och varje morgon när jag tänder ljusstaken tänker jag på mormor och morfar med tacksamhet och saknad – och minns alla fina jular tillsammans. Det ger mig mer julstämning än allt pynt i världen.

 • Frida Svahn skriver:

  Hemtex firar 40(!) års jubileum! – Grattis!
  Jag har en fin julstjärna i mitt sovrumsfönster som får lysa hela natten då den sprider så vackert ljus. När jag vaknar känner jag mig så lycklig!
  / Frida

 • Fia Å skriver:

  De firar 40års jubileum!
  Jag har ett sånt pyttelitet sovrum med sned tak. Det får plats en 140 säng, en byrå och en garderob plus en liten liten plats man kan så på och klä på sig. Litet litet men charmigt! Så det ända pynt jag har är faktiskt ett ljus med juldoft. Ett extra fårskinn på sängen och en slinga med Happylights ovanför sängen 🙂
  Mvh Fia

 • Sandra Lindh skriver:

  1) 40-års jubileum
  2) Jag byter ut alla textilier mot rött och vitt såsom kuddarna i sängen, en tjock vit pläd och två fårskinnsfällar på vars en sida om sängen. Sätter även in två ljuslyktor och hänger en stjärna i fönstret.

 • Anonym skriver:

  Hemtex firar 40-års jubeleum.
  Pyntar genom att hänga en av de största sorters stärna i fönstret samt med en dämpad ljusslinga under sängen som ger ett fint sken. Massa tända ljus också såklart!

 • Anne skriver:

  1. 40-årsjubileum
  2. Vi har ett ljus-hjärta i fönstret, och särskilda jul-lakan. Jättemysigt.

 • Gia skriver:

  1. Hemtex firar 40-årsjubileum
  2. Med en enkel mässingsstjärna som jag målade om förra året. En och annan pepperkaka till morgonkaffet ger en fin jultouche.

 • Linda R skriver:

  1: 40års jubileum
  2: Bara en adventsljusstake. Vill ha ett neutralt sovrum.

 • Lotta Larsdotter skriver:

  1. 40-årsjubileum
  2. Vi har en adventsstake och en fin stjärna i fönstret!

 • Erica Hjelm skriver:

  1. 40års jubileum
  2. Vackra påslakan som känns juliga, en ljusstake i fönstret och massor av ljus på vår gammla, vita byrå!

 • Mia skriver:

  1. 40-årsjubileum
  2. Stjärnan lyser med vackert sken och pälspläden jag lagt ut känns mjuk och len, så i regn och rusk finns tid för snusk

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.