Annons

10 december – dagens lucka i adventskalendern

Dagens lucka tillägnas alla som går i tankarna att måla om en vägg i höst. Kanske i någon nyans av grått, med en lyxigt helmatt finish. Känner du igen dig? Ta chansen! 2000 kr i presentkort på Alcros nya färgserie ad.pashmina ligger i potten (det räcker till ungefär 10 liter färg vilket motsvarar ett rum). Allt du behöver göra för att delta är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet. Lycka till!
 
1) Vilken är din favoritkulör ur Alcros senaste kollektion ad.pashmina?
2) Vilket rum skulle du måla om hemma och varför? Motivera kort.
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Linda Jensen. Hör av dig med dina uppgifter så ser vi till att priset kommer dig tillhanda inom kort!
 
*Tävlingen pågår tom 11/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av en jury från Alcro och deras beslut kan ej överklagas. 2000 kr i presentkort ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Kategorier:

Kommentarer

 • Funkynality skriver:

  1. Perfect White, definitivt.
  2. Sovrummet ska inredas helt i haremstil. Färg i varje tyg och möbel. Därav vill jag ha dessa vackra vita väggar som ska plocka fram allt annat.

 • Cathrine skriver:

  1. Jag skulle vilja måla med färgen ad.white.
  2. Vi köpte vår lägenhet när vår underbara dotter var en vecka gammal, därför har renoveringen av rummen gått i snigelfart. Nu ska lillan precis få sitt eget rum och det skulle passa utmärkt med en slitstark och tålig färg i hennes rum.
  Super rolig kalender!

 • Cathrine skriver:

  Såg att jag hade tittat på fel färgskala så här kommer en rättning
  1. Jag skulle vilja måla med färgen Perfect White.
  2. Vi köpte vår lägenhet när vår underbara dotter var en vecka gammal, därför har renoveringen av rummen gått i snigelfart. Nu ska lillan precis få sitt eget rum och det skulle passa utmärkt med en slitstark och tålig färg i hennes rum.
  Super rolig kalender!

 • Daniel skriver:

  Perfect white.
  Till köket så färgen klarar lite slit, jag är kock och tillbringar mycket tid i köket.

 • Isabelle skriver:

  Cream Satin hade jag valt!
  Jag vill måla om vardagsrummet då jag och min sambo precis köpt vår första lägenhet tillsammans. Vi flyttar in nu på fredag och längtar så mycket! Dock har vardagsrummet en dassig grön färg som vi inte alls är nöjda med. Ett cremefärgat vardagsrum skulle kännas mycket fräschare och lyxigare!

 • Helena skriver:

  Misty mint hade jag valt till mitt arbetsrum. Hade passat perfekt till mitt nästa inköp – Overtime skrivbord!

 • Isabel skriver:

  1. Jag skulle välja färgen betong.
  2. Sovrummet skulle jag välja att måla om då det är vitt för tillfället, nu har vi bott in oss ett tag och det är dags för en förändring!

 • Mia skriver:

  Mellow Yellow – jag skulle måla vårt kök i denna kulör, dels behöver köket lite uppfräschning, dels tror att varje frukoststund i köket hädanefter skulle kännas som en solvarm sommarmorgon i Provence och jag skulle bli på gott humör hela dagen!

 • Danne skriver:

  1. Perfect white
  2. Vardagsrummet hade jag fixat till!

 • Elsa S H skriver:

  2) Jag har precis fått hyreskontrakt på ett studentrum med kokvrå och badrum, och på 18 kvm med bara ett rum så finns det inte så mycket att välja på! Dock behöver det verkligen målas om: fettfläckar där sängen har stått tidigare, igenspacklade hål och i ena hörnet har färgen spruckit från golv till tak på något skumt vis.
  1) På små ytor så bör man ha en väldigt ljus kulör och därför valde jag SYRE. Inte vit utan diskret med ett stänk av blått så den skulle krydda till det lite tror jag. Jag gillar detaljer som gör ett intryck undermedvetet man som måste anstränga sig för att se.

 • Sofia skriver:

  1. Lunar Grey är den självklara favoriten!!!
  2. Jag hade gett färgen till min syster som renoverar hela sitt hus. Färgen skulle hamna på väggarna i hennes stora hall som idag har gamla omoderna tapeter från 50-talet!

 • 1.Mellow Yellow—gult e dessutom sonens favorit färg
  2. jag gillar det rena vita men sonen min han e inte jätte glad
  för att hans nya rum i huset vi flyttat till e helt vit.
  han vill ha åtminstone en til färg på den lååånga ena väggen
  så jag skulle målat hans rum om jag vann

 • DW skriver:

  1)Magnolia
  2)Det rum jag skulle måla om är vår gästtoalett. Vore härligt att få bort det ganska glansiga och omoderna känslan av den färg som är där idag.

 • Louise A skriver:

  1. Min favoritfärg är definitivt Lunar Grey.
  2. Jag har funderat på att experimentera med mitt nu kritvita kök och måla väggarna i en mörkgrå ton, men har inte vågat göra slag i saken. Dels är det för den stora drastiska förändringen som skulle bli men även för att jag inte hittat en färg som känns rätt. Att vinna detta presentkort skulle definitivt sporra och övertyga mig om att våga göra avtryck i mitt idag blygsamt vita kök – resultatet kommer att upplevas som flott med denna matta och moderna yta!

 • hedda skriver:

  1. Lunar grey!
  2. Jag skulle måla vardagsrummet i lunar grey. Det skulle passa bra mot vår ljusa inredning. Framförallt skulle tavlorna få sig en skjuts mot en mörkare vägg!

 • Pyret skriver:

  1. Min favorit är Peacock Blue.
  2. Jag har äntligen hittat en ny lägenhet som jag flyttar in i 23 december och jag vill måla om allt för att bli av med de slitna, tråkiga tapeterna. Men i jag skulle börja med sovrummet, efter att inte ha haft något eget hem det senaste halvåret är ett mysigt sovrum högst upp på önskelistan.

 • Anonym skriver:

  1. Peacok blue eller old rose
  2. Hallen, vi behöver bättre förvaring och en mer välkomnande färg istället för den som sitter där idag som de gamla ägarna valt.

 • Louise Åkesson skriver:

  Jag skrev förra kommentaren sim blev inlagd under anonym

 • Anonym skriver:

  1. Misty mint, den perfekta pastellfärgen!
  2. Mitt sovrum skulle få sig en härlig skjuts av färgen Misty mint. Där huserar just nu en tråkig grå tapet, som mina katter dessutom har gett sig på med klorna. En krispig mintfärg skulle ge rummet en ljus och fräsch känsla.

 • 1. Misty Mint
  2. Jag bill gärna vinna, då jag kommer att måla om en vägg i vardagsrummet. Då vi bor med öppen planlösning och vita väggar, vore det snyggt att få bryta av en vägg i vrumsdelen i annan färg 🙂

 • malincatrin skriver:

  1. Misty mint
  2. Vi har ett helt hus som skall målas – men just färgen misty mint hade jag valt att måla i köket för att bryta av mot miljoner nyanser av vitt och istället sätta lite färg på tillvaron. Köket är hemmets hjärta och misty mint klär sig bra till det vita, marmorbänken och de rostfria vitvarorna.

 • Fanny skriver:

  1. Jag kan inte bestämma mig! Antingen Misty Mint eller Lunar Grey.
  2. Den fantastiska Misty Mint hade jag använt till min pojkes platsbyggda garderob, den är verkligen en fantastisk nyans, så vacker!!
  Vi ska renovera vårt vardagsrum och Lunar Grey skulle jag gärna vilja använda till "alkoven"/"burspråket" vi har här. Det hade blivit riktigt snyggt med de andra väggarna vita och bara där inne i en vacker grå nyans.
  Håller tummarna!

 • Saija skriver:

  Jag skulle välja betong i vardagsrummet. Många vill ha det vitt men inte jag, jag vill ha det lite mörkt, lite murrigt. Det får gärna vara vita möbler till, blandat med en del naturmaterial.
  Älskar allt med "Villa Paprika" så ja, grå väggar skulle det få bli! 🙂

 • Anna skriver:

  1. Pink Noveau
  2. Jag skulle måla om rummet som mina två yngsta pojkar ska få dela. De är riktiga yrväder så ad.pashmina blir perfekt efterson den både är reptålig OCH avtorkningsbar. Det ska bli ett djungelrum i färgen Lucky green.

 • Frida skriver:

  1, Jag väljer färgen Monet
  2, Jag hade valt att måla om vårt gästrum för att förvandla det till det kommande barnrummet! Bara två månader kvar och inte kan han sova där inne, där förra ägarna målat i en galen självlysande ljusblå…. :-0

 • Lina Eckerström skriver:

  1, Peacock Blue är ju helt magisk.. åh skulle vilja måla hela huset med den färgen (vilket förmodligen inte skulle uppskattas av mannen)
  2, Vi fick tillökning i familjen för 6 veckor sen och snart är det dags att göra om mannen "pojkrum" till lillasysters rum 🙂 Så det rummet ska målas i någon härlig färg !

 • Lena skriver:

  1. Dröm
  2. I höstas köpte vi ett hus på Gotland. Det mesta är fint och harmoniserar med naturen och vår smak. Men sovrummet som vår trettonåriga son ska bo i behöver göras mer ombonat och inbjudande. Färgen "Dröm" skulle passa så fint in både i kulören och bara namnet gör att jag skulle vilja måla min sons rum på Gotland som är vår dröm som blivit verklighet.

 • Mikaela skriver:

  1. Helt klart Misty Mint, älskar den nyansen!
  2. Den skulle jag vilja ha i mitt sovrum. Fina, ljusa mintgröna väggar, vita sängkläder och detaljer i puderrosa, koppar, svart och vitt = drömmen!

 • Josefine skriver:

  1. Favoriten är nummer 6 – Monsun.
  2. Vi slutspurtar med tvättstugerenovering innan lilla bebisen kommer i februari, och jag skulle vilja måla tvättstugan i denna kulör samt lite grafiska mönster i gult och någon mer uppiggande färg då jag gissar att många timmar kommer spenderas där efter att barnet kommit.

 • UA skriver:

  1) Lunar grey
  2) Hallen skulle få en uppfräschning med denna läckra färg.

 • Ingrid skriver:

  Lucky Green är jättefin men jag vill måla om i vårt sovrum så där hade jag nog valt Lunar Grey på en av väggarna i alla fall.

 • Math skriver:

  1. Old Rose
  2. Iom att vi bor i ett fullständigt renoveringsobjekt skulle jag välja att måla om mina döttrars gemensamma sovrum. De förtjänar att slippa sova i ett vinrött rum i 3 olika nyanser och istället få en lugn sömn med Harlequintapeten från Ferm Living och Old Rose på resten av väggarna.

 • Johanna skriver:

  1, Min favorit är Peacock Blue
  2, Jag skulle måla om vårt gästrum i Old Rose. Det skulle bli så fint tillsammans sängen, nattduksbordet och byrån som jag har ärvt från mina morföräldrar. Möblerna är cremevita med vackra valnötsdetaljer.

 • Rebecca Svensson skriver:

  1. Lunar Grey
  2. I januari är det lågsäsong på mitt jobb så då är jag långledig en del. Då ska jag måla om vårt kök och vår hall. Denna färg hade då varit helt perfekt i vårt kök. Jag vill ha mörka väggar för att få en exklusiv känsla. I januari i år målade jag vårt sovrum i en helmatt grå nyans, medan sambon spelade FIFA 🙂 Älskar den helmatta ytan, både för att det är enkelt att få det riktigt snyggt och jämt samtidigt som jag tycker om att ljuset inte reflekteras i väggarna.

 • Victoria G skriver:

  1. Lunar Grey
  2. Två väggar i vårt andra vardagsrum (matrum och lekhörna) är målade med ränder i olika nyanser av grönt. Har bott med detta sedan vi köpte huset för 1.5 år och hatar det liiite mer för varje dag som går. Lunar grey skulle vara perfekt på dessa väggar för att lugna ned det hela.

 • Mia Lundberg skriver:

  Misty Mint
  Matkällaren, allt är orginal från 1961 och färgen rasar från väggarna. Det skulle vara underbart att få fräsha upp där inne.

 • Sara skriver:

  Mellow Yellow!
  Den glada gula skulle jag måla i lillans blivande lekrum. Än så länge är det ett tomt rum med ful tapet och gammal plastmatta. Färg på väggarna är en bra start!
  🙂

 • Johanna skriver:

  1. Av de färger i kollektionen tycker jag att Lunar Grey är finast.
  men skulle jag köpa skulle jag bryta den i kulören "13 Romans Pärlemor"
  2. Jag skulle måla den senare färgen i mina små tjejers sovrum.

 • Sharon Lind skriver:

  1. Cream Satin
  2. Min sju månader gamla sons rum. Denna färg kommer att passa perfekt ihop med favvotapeten Macchine Volanti från Cole & Son: http://www.cole-and-son.com/sv/kollektion-fornasetti-ii/tapet-97/1001/

 • Johanna skriver:

  1. Lunar Grey
  2. Mina fönster i sovrummet renoverades och målades i höstas och nu när de är fräscha och vita igen blev det väldigt tydligt att de vita väggarna som tidigare inte såg så smutsiga ut är det. Vann jag skulle jag måla hela rummet i Lunar Grey istället för att ha den ojämnt smutsgrå nyansen som det är nu på vissa väggar.

 • Sara skriver:

  1. Mellow Yellow
  2. Vi har öppen planlösning och våra pojkar har nu blivit fem och åtta år. Trots att vi tapetserat om en gång börjar det lännas lite slitet där hemma! Vid vår matplats skulle jag vilja ha färgen Mellow Yellow för att den sprider värme och påminner om solen. Vi har nu haft grått på väggarna de senaste sex åren och trots att det är en färg som är helt rätt nu längtar jag efter vitt på resterande väggar!

 • Jenny Johansson skriver:

  1. Lunar Grey
  2. Vårt arbetsrum behöver sannerligen en upphottning, hoppas jag vinner denna utlottning.

 • Anna-Maria skriver:

  1. Mellow yellow!
  2. Gästrummet som vi målade för ngt år sedan i smutsgul färg. Gillar inte längre…

 • Anonym skriver:

  Mellow yellow var jättefin.
  Jag skulle gärna vilja måla om i köket. Jag skulle vilja ersätta den mörka trista färgen med ljusa välkomnande färger som får en att må bra och trivas lite extra!

 • Jessica Sundberg skriver:

  Mellow yellow var jättefin.
  Jag skulle gärna vilja måla om i köket. Jag skulle vilja ersätta den mörka trista färgen med ljusa välkomnande färger som får en att må bra och trivas lite extra!

 • 1. Peacock Blue!!
  2. Jag skulle måla rummet till våran lilla 5-åring. Hans rum är det enda i hela huset som ingenting gjorts åt. Synliga gipsskarvar och spruckna hörn. Jag skulle måla halva väggen, nerifrån och upp – som en bröstpanel… av färg 🙂

 • Lunar grey.
  Har nästan bara vita väggar hemma så några liter grått skulle gärna få komma hem till oss…

 • Barbro Larsson skriver:

  1. Cream Satin
  2. Till vår hall som nu har mörkt röda tapeter. Sonen säger att det ser ut som bordellrött. Med denna ljusa färg skulle det verkligen bli skillnad. Så ett presentkort på färg vore kanon, då kunde det äntligen på hallen bli en välkomnande fason.

 • natalie skriver:

  1.Lunar Grey
  2.Jag skulle måla om i hallen,älskar färgen grå!
  På en grå vägg skulle jag fylla väggen med svart vita foton på familjen i svarta ramar.

 • Jeanette skriver:

  1. cream satin
  2. Tredje kvällen jag gick och la mig i min nya lägenhet upptäckte jag att någon tidigare hyresgäst hade lekt med självlysande färg i mitt nya sovrum. Jag hade haft en bygglampa tänd hela kvällen, och den hade laddat upp en 40 cm stor spindel på ena väggen och en 1 meter bred fladdermus andra. Skulle vara trevligt att bli av med dem…

 • Design-Lisa skriver:

  1. Black Deco.
  2. Jag skulle måla vårt sovrum helt svart. Dels
  för att mörker främjar god sömn, men också för
  att rummet skulle få en ny spännande karaktär.

 • Sara skriver:

  1. Mellow yellow
  2. Min dotters rum (nu vitt, med en hel del "skav" på väggar av tidigare lampor etc) målas i denna kulör! Jag tycker barnrum ska vara just det; barnrum! Med färg och fantasi! Skulle bli jättetacksam att få hjälp till att fixa så hon får ett glatt rum!

 • ida s skriver:

  1. cream satin är min favorit!
  2. jag skulle vilja måla om den stora väggen i mitt vardagsrum (typ mitt enda rum alltså). När man bor i en etta och en halva gör en vägg väldigt stor skillnad. Nu sitter en tapet men jag vill måla krämfärgad och sen gå all in med en tavelvägg!

 • Camilla Widen skriver:

  1. Old rose och Lunar grey
  2. Dottern tycker att vi ska måla över hennes ugglor, för hon är stor nu! (5 år..) så jag vill kombinera rosa och grått i hennes nya rum!:o)

 • frida skriver:

  1. Sommarregn! Den skulle bryta av fint mot allt vårt sterila vita.
  2. Jag skulle måla om vårt vardagsrum. Vi fick fel tapeter uppsatta, och vår hyresvärd är ungefär lika rolig att prata med som en vagel i ögat..

 • lunar grey
  skulle måla om vår gästtoa som är gul och brun jus nu. Inget kul är den!

 • Anna Abrahamsson skriver:

  1 Old Rose
  2 Min dotter har väldigt länge velat få ommålat i sitt trista rum.
  Om vi föreslog det efter jul skulle hon nog först bli helt stum!

 • Jenny P skriver:

  1. Jag är svag för grå nyanser eftersom det blir så krispigt och fint mot kritvitt tak och kritvita lister. Därför blir mitt val Lunar Grey.
  2. Jag och min sambo har precis köpt en sekelskifteslägenhet på 115 kvm som ska målas från golv till tak så ett bidrag till färg skulle vara en välkommen julklapp. Jag skulle satsa på att måla grått i sovrummet för att få den där krispigheten mot det vita taket med stukatur och de vita snickerierna. Dessutom är både säng och sängkläder krispigt vita. Åh så härligt att få vakna upp och se hur fint det blivit i sovrummet med matt Alcofärg på väggarna. Snyggt!

 • Lisa skriver:

  1 lunar grey
  2 jag skulle äntligen ta tag i min pyttelilla hall. Spackla och måla över alla enorma hål från den förre ägaren.

 • Malin Svensk Björck skriver:

  1. Romans pärlemor
  2. Vill måla om sovrummet. Har hundar som tyvärr smutsar ner ett par väggar och vi har torkat och torkat så nu är färgen snart borta. Behöver en färg som står emot lite bättre. För hundarna kan ju inte rå för att dom ruskar sig och smutsar ner.

 • Lina skriver:

  1. Perfect White
  2. Syrran har varit ute i världen och farit, bott bredvid lejon och varit på safari’t.
  Varje gång hon varit hemma har jag bett henne "stanna"…men hon hade andra planer i sin panna.
  Efter att ha bott i andra länder, nu hon till Sverige äntligen återvänder.
  Så jag tänkte fira hennes nyinköpta hus med att fixa väggarna i ett sus.
  På den gamla tapeten jag mig stör…så det behövs lite ny kulör.
  Speciellt lite färg till det rum som är för gäster…. så jag kan sova över efter många trevliga fester.

 • Monika skriver:

  1. Lunar grey
  2 Jag skulle måla vårt sovrum i den nyansen. Vi håller på med ett bastubygge som drar ut på tiden eftersom livet kommer emellan :-). Sovrummet är i behov av en uppfräschning och jag har tänkt ta tag i den renoveringen själv eftersom maken jobbar på med bastun.

 • Isabell Frank skriver:

  1. Lunar Grey
  2. Jag skulle go wild and crazy i vårt mossgröna vardagsrum – har köpt en mörkgrå soffa så den skulle verkligen vilja ha sällskap av en den fina gråa kulören Lunar Grey 🙂

 • Linnea skriver:

  1. Peacock Blue
  2. Jag skulle måla om vår klädkammare med en fondvägg i denna härliga färg, så att den inte är så trist och tråkig längre.

 • Lyna skriver:

  1. Många vackra färger, men Perfect White är min favorit.
  2. Hallen, eftersom väggen där just nu endast är spacklad efter en del sprickor på väggen som bildades vid ett stambyte som vi hade nyligen. De lämnade oss boende att måla om väggarna själva.

 • Caroline skriver:

  1 Misty mint, min absoluta favoritfärg
  2 Som jag skulle måla i hallen för att välkomnas av en härlig färg som ger energi. Hallen är så pass liten och där vistas man så kort tid så där får det gärna vara färg tycker jag.

 • Emilia skriver:

  1. Old Rose
  2. Den lilla toaletten då väggarna är gula och gröna, ser katastrofalt ut.

 • Helena skriver:

  1) Peacock Blue är ju underbar.
  2) Sovrummet är ett kommande projekt där en fondvägg är planerad och Peacock Blue skulle passa perfekt. Just nu är rummet så grått och trist – ingenting man blir direkt glad av att vakna i. En uppiggande blå färg skulle göra de kommande grådaskiga vintermorgnarna lite gladare.

 • Maria skriver:

  1. Misty Mint
  2. Halva vardagsrummet! Vi är en trångbodd barnfamilj och nu har halva vardagsrummet blivit sovdel för oss föräldrar. Det vore kul att få lite fint där nu när barnens rum är tipptopp.

 • Johanna skriver:

  1. Jag älskar färgen Perfect-White.
  2. Målade om vardagsrummet grått( eller vad jag trodde var grått). Blev lila-grått.. Nu har jag inga argument att måla om ännu en gång av mannen. Skulle jag vinna skulle jag ju i varje fall kunna motivera en ommålning. 😉

 • Stina skriver:

  Misty mint är min favorit.
  Jag skulle måla om sovrummet och få det lite mysigare istället för våra nuvarande vita väggar!

 • Johanna Vinsa Lundbäck skriver:

  Misty Mint skulle passa perfekt i vårt sovrum. Vi har inte alls tapetserat eller målat sovrummen sedan vi flyttade in i vårt hus för fyra och ett halvt år sedan. Det har inte blivit av. Det skulle behövas en rejäl genomkörare i alla rum, men det kostar ju massor.

 • catrin skriver:

  1. Eftersom jag är en försiktig filur, jag fastnar för cream satin.
  2. Vår groventré har länge längtat efter ny färg, denna vackra kulör ligger verkligen bra till.

 • Linda Jensen skriver:

  Jag älskar Old rose!
  Vi har i år köpt ett hus i julklapp till oss själva (vårt första gemensamma boende)och jag skulle så gärna vilja måla vårt första gemensamma sovrum i denna härliga färg. Den är så härligt mjuk och full av värme.

 • Anna skriver:

  1. Jag älskar färgen Peacock Blue!
  2. I mitt arbetsrum där jag syr och pluggar behöver jag få lite ordning och reda och skulle behöva spackla och måla en vägg. Peacock Blue skulle vara perfekt inne i det lilla rummet; en ganska lugn och rogivande färg med ändå pigg och inspirerande.

 • Anna NZ skriver:

  Vi har precis renoverat hela övervåningen och målat vårt nya sovrum med Alcros Pashmina och jag älskar resultatet! Enda problemet är att nu vill man måla om resten av rummen också. Kanske skulle man våga sig på Old Rose i vardagsrummet?

 • Emma F skriver:

  1. Jag älskar Lunar Grey men skulle välja misty mint för att…
  2. Färgen skulle komma upp på väggarna i min dotters rum, sexåringen som också vill ha färg precis som småsyskonen som nyligen fick en fondtapet. Misty mint vore perfekt i hennes lilla rum med grå, vita och rosa nyanser på accenter.

 • Anna skriver:

  1. Pigeon gery gillar jag
  2. Har länge varit på jakt för att måla en vägg i vårt otroligt vita hus. Vi har en vägg med snedtak och 4m i takhöjd där denna skulle sitta som en smäck!

 • Jemsan skriver:

  1. Jag väljer Misty Mint.
  2. Min nyseparerade syster har farit riktigt illa under hösten. Nu har hennes inte så smidige exkille äntligen fått vagnen ur deras gemensamma lägenhet. Kvar sitter hon med tre barn, brustet hjärta och slitna väggar. Jag vill så gärna ge henne en skjuts till en lite bättre och finare vardag. Nymålade väggar i mjuk pastellmint tror jag skulle passa henne och barnen perfekt.

 • Elisabeth skriver:

  1) Misty Mint
  2) För förändring krävs mod, men också något lockande nytt. Den här spännande matta färgen får mig att vilja bryta det trista och invanda.
  Vårt vardagsrum är nu i allra grå-gulaste beige, vilket känns väldigt "beige." Kulören Misty Mint känns däremot fräsch, rofylld och underbart härlig. Det gamla beiga får därför mer än gärna bli det nya gröna.

 • Helena Nilsson skriver:

  1. Favoritkulören är Lunar Grey
  2. Med den skulle jag måla om både väggar och tak i sovrummet för att få till en mysig men stilfull känsla. Älskar grått och nyansen hade varit perfekt för det rummet. Sen lägger man till lite ljusa gardiner och sköna textiler så blir sovrummet en ny favoritplats i vårt nya hus.

 • Emmelie skriver:

  1. Lunar Grey
  2. Den skulle passa perfekt med den super snygga tapeten vi valt till fondvägg!
  http://www.borastapeter.se/sv/kollektion-borosan-2011/tapet-9108/!
  Så jag vill gärna vinna för ett lyft i mitt hem kan leda till ett lyft i min tillvaro och i mitt liv!

 • Nina Damberg skriver:

  1) Lunar Grey
  2) Jag skulle måla om taket i vårt badrum vilket verkligen behöver sig en rejäl makeover!

 • Alexandra skriver:

  1. Misty Mint
  2. Hallen! Bor litet och hallen har en mörk tapet som gör att lägenheten känns ännu mindre. Misty mint är ljus men det händer ändå lite mer än om jag skulle välja vitt.

 • Sofia skriver:

  1.Misty Mint
  2. Den milda fina färgen skulle verkligen ge ljus och ro till min hall.

 • Brysselkakan skriver:

  1. Hade blivit Cream satin!
  2. Och eftersom vardagsrummet är det rum vi inte har hunnit måla än så blir det där jag skulle gå loss! Matta färger är så mycket snyggare än allt annat!

 • Linn plinn skriver:

  Färgen duva skulle jag vilja ha:)
  Mitt vardagsrum /arbetsrum har just nu för mycket vit och behöver en kulör som gör något med rummet och som jag sedan kan smycka med färgglada tavlor till våren / sommaren och murriga färger till hösten /vintern 🙂

 • Spirande grönt skriver:

  1. Duggregn ser vacker ut.
  2. Efter elementbyte och allmänt "hantverkarslitage" skulle TV-rummet må fint av en omgång ny färg.
  Rebecca

 • Anna J skriver:

  1. Peacock Blue är helt klart min favorit!
  2. Jag skulle vilja måla om ett par väggar i min lägenhet så att de 28 kvadratmetrarna får lite mer liv och helt plötsligt känns som 48!

 • Anonym skriver:

  Jag väljer Lunar Grey till vårt gästrum i källaren. Det är ett bortglömt rum som länge behövt fräschas till för våra långväga gästers skull. Och ett rum som dessutom ligger lite avskiljt och där vi kan våga oss på någon annan färg än vit. Har länge tänkt måla om, men inte haft råd att lägga pengar på färg till ett källarrum. Nu kanske det skulle kunna bli av. Kul för farfar och farbror som bor i rummet titt som tätt.

 • Sofia A skriver:

  1. Lunar Grey
  2. Jag och min sambo bor just nu i en trång, ocharmig hyreslägenhet för att kunna spara lite pengar till en handpenning och vårt framtida boende. Väggarna i denna lägenhet har inte fått någon direkt kärlek eller omsorg på många år och då det ändå kommer vara vårt hem under 3 års tid så skulle det kännas fint att kunna bona om lite åtmindstone i vårt sovrum. Då skulle Lunar Grey kännas helrätt.

 • Kristin Ekberg skriver:

  Jag väljer Lunar Grey till vårt gästrum i källaren. Det är ett bortglömt rum som länge behövt fräschas till för våra långväga gästers skull. Och ett rum som dessutom ligger lite avskiljt och där vi kan våga oss på någon annan färg än vit. Har länge tänkt måla om, men inte haft råd att lägga pengar på färg till ett källarrum. Nu kanske det skulle kunna bli av. Kul för farfar och farbror som bor i rummet titt som tätt.

 • Kristin Ekberg skriver:

  Jag väljer Lunar Grey till vårt gästrum i källaren. Det är ett bortglömt rum som länge behövt fräschas till för våra långväga gästers skull. Och ett rum som dessutom ligger lite avskiljt och där vi kan våga oss på någon annan färg än vit. Har länge tänkt måla om, men inte haft råd att lägga pengar på färg till ett källarrum. Nu kanske det skulle kunna bli av. Kul för farfar och farbror som bor i rummet titt som tätt.

 • CJ skriver:

  1. Favoriten är helt klart Lunar Grey.
  2. Jag skulle måla om köket här hemma för att jag helt enkelt är trött på våra vita, kalla väggar. Det skulle vara kul att få en mer betonglik och rå känsla. Så fint med gråa toner. Det är vilsamt för ögat på något sätt.

 • Pernilla H skriver:

  Peacock blue
  Sonens sovrum skulle målas om, just nu är de mintigt gröna men varken han eller jag gillar den särskilt mycket.

 • Lovisa Granath skriver:

  1. Cream Satin
  2. Jag skulle måla om i vårt kök!!

 • Viktoria skriver:

  1) Min favoritkulör ur kollektion ad.pashmina är Perfect White.
  2) Vårt fd lekrum & numera gästrum har små vindruveklasar i vinrött blandat med små prickar på tapeten… Gräsligt fult ihop med brunt plastgolv & mörkt furutak. Det vore en dröm att få göra detta rum vitt, vitt, vitt – så att gästerna känner sig varmt välkomna att sova över!

 • Rebecca skriver:

  Lunar grey !
  Jag och min sambo har köpt vår första lägenhet och skulle väldigt gärna måla vardagsrummet i en fin grå ton. Lunar grey skulle bli perfekt.

 • Karin skriver:

  1. Lunar Grey är fantastisk!
  2. Slitstark, lätt att torka av och reptålig.
  Lunar Greys beskrivning är verkligen inte dålig.
  Er finaste färg med matt yta,
  tänk att med den på hallväggen få skryta!

 • Pethra skriver:

  1. Lunar grey.
  2. Jag skulle vilja måla våra kritvita väggar i vardagsrummet i denna behagliga gråa ton. Har så många tavlor som jag inte ens hängt upp, jag tror de skulle framhävas så fint mot denna lugna, mjuka väggfärg. Hela rummet skulle få en mer ombonad och avslappnad känsla, vilket jag saknat länge nu.

 • frida skriver:

  1. härliga mellow yellow!
  2. Jag skulle vilja ge min son som just nu har ett helvitt rum en vägg eller två i denna underbara mellow yellow färgen. Han skulle verkligen behöva färg i sitt rum!!

 • Katja Ruud skriver:

  1. Lunar Grey
  2. Med en vardag som alla andra och liksom många, ett antal oändliga projekt i hemmet så har turen äntligen kommit till hallen, där jag vill ha den här på en av de fyra väggarna. Jag ser denna färg som varm, ombonad, välkomnande och också cool – en super kombination och jag tror det skulle bli urfint!

 • Daniel Olausson skriver:

  1) Perfect White
  2) Vitt är inte någon favoritfärg men avtorkningsbar låter suveränt! det kommer en bebis i april och då är det bra om rummet är färdigt! Eftersom att vi inte vet vad det blir så är det bäst att måla vitt och kunna sätta upp lite roliga schabloner och tavlor istället.

 • Sandra Håkansson skriver:

  1. Old rose
  2. Skulle vilja måla min 2-åriga dotters rum i denna
  Ljuvliga färg. Hon har precis fått ett eget rum och det känns
  Så trist med fyra kritvita väggar. Hon hade älskat att få ett rosa rum:)

 • Carola skriver:

  1.Cream Satin
  2. En hall skall vara inbjudande. Min hall är avskräckande.Cream Satin på väggarna skulle ge ljus och värme till min lilla hall.

 • Emmie Gustafsson skriver:

  1. Lunar Grey
  2. En fondvägg i vardagsrummet 🙂

 • Carola Wahlström skriver:

  1. Min favorit är Peacock Blue
  2. Min sons rum, det har tidigare varit vårat sovrum med bruna tapeter och ljusbrun fondvägg och sedan ett minivardagsrum och nu sonens lekrum, men vi hade en katt tidigare som var hemsk på att riva på tapeter så jag skulle vilja måla om det rummet så sonen slipper rivna gamla bruna tapeter

 • Emmie Gustafsson skriver:

  1. Lunar Grey
  2. En fond vägg i vardags rummet för att få en djupare och lite mer mystik känsla i rummet.

 • Kajsa Persson skriver:

  1. Svårt att välja men gillar nog peacoch blue mest.
  2. Vi har precis köpt hus och när vi flyttar kommer lilleman att få sitt första egna rum. Ser inte så roligt ut i dagsläget men lite färg skulle göra susen!

 • Stephanie skriver:

  1) perfect white
  2) perfect white skulle vara ursnygg i mitt slitna kök och ge det ett riktigt lyft!

 • Vänersborg skriver:

  Skulle måla om pojkens rum i Perfekt White om jag vann!

 • Jenny M skriver:

  1, Min favorit är Peacock Blue
  2, Den här nyansen skulle vara så fin i vårt sovrum där väggarna just nu är helt vita. Alla möbler och detaljer är svarta och vita så det skulle vara snyggt med en sådan vacker färg på väggarna för att liva upp det hela. 🙂

 • Anna Eklund skriver:

  1. Lunar Grey
  2. Jag skulle måla en fondvägg i sonens rum och Lunar Grey skulle bli riktigt snyggt. Vi har målat på tapet där inne när vi flyttade in, och tyvärr så hittade katterna en liten skada – en fläck som det var oemotståeligt att hoppa upp och klösa på. Nu är fläcken betydligt större då den underliggande tapeten rivits sönder, och det är tur att den döljs bakom en dörr. Men jag skulle väldigt gärna vilja fixa den väggen!

 • Emelie skriver:

  1. Old Rose! Me like
  2. Det skulle bli ett ansiktslyft i vårt vardagsrum. Tidigare lägenhetsägare har varken haft finess, kunskap eller känsla när det tapetserats genom historien. Skarvar, hål och deppig tapet skall bort till förmån för lite lyxig färg.

 • Ellen skriver:

  1. Jag gillar Balett bäst.
  2. Jag skulle måla om vår hall eftersom färgen blev totalt fel och alldeles för mörk – vi valde den bland ett fåtal färger inför inflytt (nyproduktion) men visste då inte att dörren var senapsgul… Färgerna skär sig!

 • Hanna B skriver:

  1. Cream Satin
  2. Efter nyår går flytten till det röda huset på landet. Ett hus från 1850-talet med knarrig trapp, stora rum och charm. Vi vill vårda husets charm och respektera dess ålder och behöver därför måla om sovrummet. Det har tidigare ägarna målat svart(!). Där kommer Cream Satin att göra underverk för rummets karaktär och kanske låter huset oss sova gott för god sömn hade de tidigare ägarna problem med …

 • Jonna A skriver:

  När vi flyttade in här så var ena dotterns rum väldigt mörkt blått, tapeterna var hemska! Vi gjorde en snabb "räddning" genom att måla allt vitt, men hur trist är inte det efter ett tag, speciellt i ett barnrum? Dottern som nu är 8 år vill ha Peacock Blue på väggarna och det skulle passa henne perfekt!

 • Malin Odén skriver:

  1) Peacock Blue
  2) Min dotter Alina önskar sig en makeover med ommålning i sitt rum och hon har funderat länge och väl och till slut bestämt sig för "bluish green" – precis som Peacock Blue. Grön för lugnet och blått för luft & hav. Det ska visst dessutom bli årets färg 2014 enligt trendvetarna:)

 • Anonym skriver:

  1. Perfect White blir min favorit!
  2. Jag skulle vilja måla hallen med den vita färgen, det är enda rummet som inte är renoverat och har en hemsk skrikig orange väv på väggarna. Otroligt jobbig att titta på och man ser hallen från precis alla rum i huset, så det måste göras något åt snarast.

 • Carl Brosjö skriver:

  Burnt Sienna
  Mitt sov/vardags -och enda rum. Jag bor i en etta näligen, som är väldigt vit o fräsch, men kan tänka mig göra den mysigare och varmare med en fin beige eller brun kulör. Och dessutom få bort små skavanker och repor i väggen

 • Martina skriver:

  1. underbara misty mint.
  2. Vi har precis fått upp orchid av Cole & Son bakom sängen i sovrummet. Total harmoni och en känsla av att aldrig vilja stiga upp ur sängen hade infunnit sig om resterande väggar målades i misty mint.

 • Emelie skriver:

  1. Åh, finns det någon svårare fråga än vad som är ens favoritfärg. Just nu känner jag mig mest inspirerad av Torv, men mina ögon dras alltid mot gråblått så svårt att inte också välja Uranus.
  2. Sovrummet vill jag gärna göra härligt vinterombonat med Torv på väggarna.

 • Marie E skriver:

  1. Jag hade valt Mellow Yellow.
  2. Jag hade målat min tvättstuga med denna. Dels så lägger vi normalt aldrig någon tid/energi/pengar på att göra i ordning i tvättstugan då det alltid finns något annat rum som är viktigare och dels blir man ju så glad av färgen och det behövs ju lite glädje när man jobbar med tvätten :-).

 • Linnea skriver:

  Hej!
  1. Min favorit var absolut misty mint, så vacker.
  2. Jag skulle vilja göra om hallen, just för att första intrycket när du kommer hem eller när vänner/familj kommer på besök sätter sinnesstämningen för ett helt hem tycker jag, och då skulle mint färger sitta som en smäck. Sober men ändå blir man glad av den.

 • Jessica skriver:

  1. Old Rose så ljuvlig rakt igenom. Jag brukar inte falla för rosa men här var det otroligt smakfullt. Frälst!
  2. Ingången till källaren är nästan helt färdigrenoverad. Borta är känslan av damm, unken 30-talsbetong och dammiga spindelhörn. En vacker, praktisk klinkrad trapp istället för gisten och förstörd trädito. Återstår nu bara att välja färg på upplevelsen när vi äntrar huset bakvägen. Så svaret blir: Jag skulle tokpimpa källaringången med vacker färg.

 • Fredrik Johansson skriver:

  1) Jag väljer färgen Lunar Grey eller Betong.
  2) Jag har precis flyttat in i en ny lägenhet och skulle vilja måla min 6-åriga sons rum i en färg som han kan hänga sina hårdrocksaffischer på. Det skulle göra honom väldigt glad.

 • Amanda S skriver:

  Hej!
  Jag skulle välja Peacoke Blue och så skulle jag måla med den i min sons nya rum likt bilden till höger:
  http://4.bp.blogspot.com/-tUcosnJZjSo/UpSn-WmtXkI/AAAAAAAAGpA/a5TtCwe2mr0/s1600/HH+Anna+H.jpg

 • Alfrida skriver:

  1. Lucky Green
  2. För några månader sedan flyttade vi in i en trea tillsammans med en liten nyfödd tjej. Kök och badrum revs ut till betongrent och har fått ett rejält lyft. Det som nu är i akut behov av renovering är lillans rum. Grönt ska det bli, förutsatt att vi får tiden och pengarna till det i vår. Vad är då vackrare än Lucky Green? Lugnt och harmoniskt med en lyckönskan för henne som ska skapa sina första egna minnen där.

 • Hanna skriver:

  1. Lunar Grey.
  2. Sovrummet som just nu är gult och fult! Det är ju ett av hemmets viktigaste rum, så ny färg på väggarna vore underbart. Lunar Grey känns coolt men fridfullt, passande för det sista o det första man ser varje dag.

 • Victoria skriver:

  6 Lunar Grey
  I juni flyttar jag och min sambo in i vår nya lägenhet. Alla väggar är vita, så det hade varit skoj att i alla fall måla om ett rum, och få lite mer kontraster.

 • Tanja skriver:

  1. Lucky Green. Underbar färg som man verkligen blir glad av 🙂
  2. Har precis skilt mig och flyttat till eget. Behovet är stort att börja om på ny kula. Jag skulle måla om köket i denna härliga färg och bjuda över vänner på mysiga middagar.

 • Terese skriver:

  1. Lunar Gray
  2. Jag skulle helt klart fräscha upp mitt helvita vardagsrum med en fondvägg i Lunar Gray med en vit tunn ram runt. Det skulle ge kontrast till mitt annars väldigt vita hem! Älskar verkligen färgen!

 • Caroline skriver:

  1. MIn favorit är Lunar Grey
  2. Jag skulle måla om vår hall. Den har inte riktigt hunnits med sen vi flyttade in, så det skulle vara perfekt att få en push att göra det.

 • Anonym skriver:

  1. Black Deco
  2. Min man och jag har precis flyttat in i en fantastisk sekelskiftesvill på 270 kvm och tänkte börja med att bygga om köket som en fransk bistro med en stor köksöbar istället för matbord och med svarta köksluckor och dova mattsvarta väggar mot vit murstock och väggar fulla med kokböcker 🙂

 • Louise H skriver:

  1) Lunar Grey!
  2) Jeg har længe tænkt på at male et par vægge rundt omkring i min lejlighed – og dette ville være den perfekte chance!

 • Andréa skriver:

  1. Black deco
  2. Jag och min man har precis flyttat in i en stor fantastisk sekelskiftesvilla och tänkte börja med att bygga om köket til en fransk bistro, med svarta luckor, marmorbänkskiva och en stor köksöbar istället för matbord. Väggarna målas matt svarta mot den vita murstocken och mötande hyllor fulla med kokböcker!

 • Thomas Ottosson skriver:

  1. Perfect White
  2. Jag skulle måla om hallen hos min mor och far som är så mörk. Far har fått stroke och mor orkar inte hålla på med sådant så det skulle bli den finaste julklapp till dem!

 • sandra johansson skriver:

  nr1. ad.pashmina Perfect white
  nr 2.Vårat sovrum då det är 19 år sedan vi renoverade det sist.En härligt vit och ren färg för att ge ett ljust lyft fullt av stillhet och ro.

 • annica skriver:

  1. Romans pärlemor
  2.jag skulle måla om lusthuset invändigt

 • Charly skriver:

  1. Oh jag har svårt att välja mellan Perfect White eller Lunar Grey. Vitt känns alltid som ett säkert och smart val för att få ljus och kunna inreda fritt som man vill, men jag bara älskar grått! Man kanske ska köra fondvägg? 🙂
  2. Mitt rum! Det enda rummet i vårt hem som hade behövt ett lyft. Lever fortfarande med mina gamla barndomstapeter, haha!

 • Johanna skriver:

  1. Lunar Grey
  2. Köket. Har precis flyttat in i en lägenhet med kökluckor i syrénlila. Jag kan för min värld inte förstå hur förra hyresgästen tänkte; men såhär tänker jag nu: med Alcros ad.pashminafärg i matt grått kommer luckorna att förlora kampen om att vara kökets blickfång när fokuset istället flyttas till de snygga väggarna. Dessutom är ju lila och grått väldigt snyggt ihop. Problem solved!

 • Jonathan skriver:

  1. Burnt Sienna
  2 Arbetsrummet. Då arbetsrummet ska kombineras med platsbyggda bokhyllor för att få en engelsk, äldre stil blandat med modern touch hade burnt sienna passat mycket fint. Att få till en matt vägg utan gläansighet hade gett ett lugn som man behöver i arbetsrummet.

 • Jonathan skriver:

  1. Burnt Sienna
  2. Arbetsrummet. Då vi ska göra om arbetsrummet med platsbyggda bokhyllor och få till en engelsk, äldre biblioteksstil hade burnt sienna gjort sig mycket bra. Att få till en matt vägg utan glansighet hade gett dett lugn man behöver i ett arbetsrum.

 • Frida skriver:

  1. Jag skulle välja Misty Mint. Jag vill ha ljusa väggar, men ändå en kulör som utmärker sig.
  2. Jag skulle måla om vårt vardagsrum, som just nu består av två vita väggar och två fondväggar (ditsatta av de förra ägarna). Fondväggen består av svart bas och vita och silvriga blommor. Rummet kommer inte till sin rätt och det är inte alls vår stil. Vi vill ha det stilrent men ändå hemtrevligt, och då passar en ljusare och enhetlig färg bättre.

 • Johanna skriver:

  1. Lunar grey och Old rose är mina båda favoriter
  2. Skulle vilja måla barnkammaren som börjat bli sliten i Lunar grey, en behaglig grå kulör att trivas med, fin kontrast till alla färgglada leksaker!
  Glad lucia

 • Erika skriver:

  Créme Satin skulle jag välja
  Vardagsrummet, vi målade vardagsrummet när vi flyttade in 2006 och jag har sedan dess vantrivts så förfärligt. Rummet känns kallt och hur jag än gör och hur jag än försöker styla om så trivs jag inte. Jag önskar verkligen denna vinst.

 • 1. Perfect White!
  2. Vi har världens suraste hyresvärd som vägrar fixa vårt kontor/gästrum trots att förra hyresgästens katt har rivit sönder hela väggarna som dessutom är kissgula! Efter 9 månader har vi tröttnat på att tjata och vi har inte råd själva att göra om, vilket är supertråkigt! Det hade varit rena drömmen och underlättat mitt och sambons liv enormt om vi skulle kunna fixa i vårt kontor!

 • Karin Stjärnkvist skriver:

  1. Lunar grey är min favorit
  2. Den skulle jag kunna måla vardagsrummet i!

 • hanna skriver:

  ja! lunar gray!
  Denna skulle jag använda på bortersta väggen i sovrummet samt taket för att få en fin inramning och mysigare känsla än den kalla vita som är där idag. äntligen skulle jag ta tummen ur och höra det så snälla! haha kram!

 • Anna skriver:

  1. Black Deco
  2. Vardagsrummet behöver verkligen en genomgång då den just nu har en pissgul tapet… inte vackert eller mysigt alls.

 • Anna skriver:

  1)lunar grey
  2) sovrummet. Det är det enda rummet efter flytten som inte blivit fixat. Det är rätt så kalt med helt vita väggar och endast en säng! Jag har länge letat efter en passande tapet, men gett upp hoppet och bestämt mig för att måla istället, och denna tävling kom ju i precis rättan tid!

 • Eva skriver:

  1. Lunar Grey, är galen i grått.
  2. Definitivt min stackars lilla hall och väggen i trappan upp, den har stått nästan färdig för fixning i 3 år nu…så det är dags att den får lite omsorg nu. Det var ju det där med att hallen är första intrycket hehe 🙂

 • Kristin Henriksson skriver:

  Lunar grey!
  Jag skulle måla om både i vår walk-in-closet som ska gå i naturliga toner och även i köket! Full fart i planeringen där, och till de tänkta vita luckorna, mörka granitskivan och detaljer i mässing skulle lunar passa fantastiskt bra.

 • Eva skriver:

  1. Lunar Grey, är galen i grått!
  2. Definitivt min stackars lilla hall och trappan upp, den har stått färdig för målning i tre år..den skulle behöva få lite omsorg, det var ju det där med hallen och första intrycket hehe..

 • Malin skriver:

  1. Lunar Grey är min favorit!
  2. Jag flyttar in i en ny lägenhet efter årsskiftet och vill så gärna måla mitt sovrum i något annat än vitt. En mörk grå färg skulle hjälpa mitt att göra mitt sovrum ombonat och mysigt istället för vitt, vitt, vitt.

 • Emma skriver:

  Lunar Grey står it bland dem, och blir min favorit.
  Jag och min sambo får tillträde till vårat hus den 15:e januari, där tiden stått stilla sedan 80-talet. Sovrummet skulle i så fall målas om med denna färg, och tillsammans med massor av textiler och ett nytt fint golv skulle de bli ljuvligt!
  Kram Emma

 • Amanda skriver:

  1. Misty Mint
  2. Sovrummet, just nu är det vitt som resten av lägenheten och golven. Tror Misty mint tillsammans med svarta möbler och grå inredning skulle skapa en fin balans och harmoni i sovrummet.

 • Karolin Granat skriver:

  1. Mellis Yellow, lugn och samtidigt uppiggande
  2. Vi ska göra om kontoret till barnrum så att vår lilla Liv ska slippa trängas med sina föräldrar i deras sovrum. En rolig färg till väggarna hade därför varit uppskattat av både liten och stor.

 • Sanna skriver:

  1. Pink Nouveau
  2. Skulle gärna måla om min dotter sovrum. Hon har sedan vi flyttade till eget för drygt 2 år sedan drömt om ett riktigt prinsessrum i rosa och det vore underbart att få ge henne detta i julklapp.
  Kram Sanna

 • Hanna Lindström skriver:

  1. Cream Satin är snygg!
  2. Skulle målat om ett sovrum ute i sommarhuset, där det nu är en vidrig illgrön färg.

 • Albin skriver:

  1) Peacock Blue
  2) Tråkigt vitt kontor skulle bli fräckt blått lekrum!

 • nicklas skriver:

  1. black deco
  2. jag skulle måla mitt sovrum för det är så gamla tapeter där att dem håller på ramla av väggen

 • Kristin skriver:

  1. Jag tycker om färgen Old Rose
  2. Skulle välja att måla om hallen – viktigt att få en skön och varm känsla direkt när man kommer in i sitt hem

 • Marie skriver:

  1. Lucky green
  2. Jag skulle måla vår hall i lucky green, så att man blir glad när man kommer innanför ytterdörren.

 • Thilda skriver:

  1. Perfect White
  2. Jag ska snart flytta hemifrån, byta stad och börja studera. Slutdestinationen är ett rum, ett rum i en studentkorridor som definitivt behöver målas om. Hade varit fantastiskt att kunna göra detta utan att plånboken fick lida.

 • Anne skriver:

  1. Alltså, jag är helt hopplös. Jag gick och tänkte att jag skulle försöka gilla något lite diskret, för vi borde verkligen måla om ungarnas sovrum, som är ganska skarpt syrenlila just nu. Men vad faller mig mest i smaken? Lucky green och Peacock blue. Eller kanske möjligen mellow yellow.
  2. Ja, det är ungarnas sovrum som är allra först ut tror jag. Eller kanske vårt eget sovrum, där jag gjorde ganska.. dåliga val som inte passar med nånting känns det som. Jag är velig. Men färg behöver vi, det är helt klart.

 • sofie skriver:

  1. Lunar Grey
  2. Mitt sovrum är BLÅTT (dassig blå färg). Min killes lägenhet var helblå men vi har fått odning på hallen & vardagsrummet, nu är sovrummet kvar. Har letat efter den perfekta gråa färgen och lunar grey tickar alla boxar!

 • Ina skriver:

  1. Min favorit är Pink Nouveau. Har alltid älskat färg och dess möjlighet att helt förändra känslan i ett rum. I vardagsrummet har vi målat en härlig turkos nyans på en fondvägg som går upp i taket. Lite nervöst att ta det steget men det blev så fint!
  2. Jag skulle måla vårt sovrum som just nu är helvitt. För att få den där mysiga hotellkänslan skulle en helmatt färg i färgen Pink nouveau vara helrätt.

 • Mia skriver:

  1. Cream satin
  2. Skulle äntligen ta tag i att måla om köket, har varit planerat länge men aldrig blivit av.

 • Ina skriver:

  1. Min favorit är Pink Nouveau.
  2. Jag skulle måla om vårt sovrum som nu är helvitt. För att få den där mysiga hotellkänslan skulle en helmatt färg i Pink nouvaeu vara helrätt.

 • Stämningsfullt skriver:

  1. Perfect White
  2.Köket! Gör en "light-renovering" där nu och ska bla fräscha upp väggarna.
  / Vanja

 • Johanna skriver:

  Min favorit är Cream Satin. Om jag hade vunnit hade jag prioriterat mina föräldrars rum. De bryr sig om alla andra så mycket så de glömmer att prioritera sig själva. De har länge pratat om att göra om sitt sovrum och jag önskar att de någon dag gör det. Det är dom verkligen värda.

 • Maria skriver:

  1) Mellow yellow
  2) Drömmen vore att få måla om barnens kommande gemensamma lekrum. Jag älskar gult och den färgen sägs ju passa i kreativa miljöer och mina små är riktiga konstnärer, uppfinnare och oftast finns minst en låtsaskompis i rummet 🙂

 • Ellinor skriver:

  Old rose
  Jag skulle välja att måla om våran hall då man får intrycket av sjukhusväggar just nu då de är vitmålad "väv" och det passar inte till vårt i övrigt varma hem så old rose skulle liva upp stämningen när man öppnar dörren!

 • Marit E skriver:

  1. Lunar Grey
  2. Tänkte mig att inreda ett arbetsrum i huset. Med härligt varmgrå väggar, svartlackat skrivbord och sedan mysa till det med massor av röda detaljer och textilier och ulliga grå fårskinn. Kommer att bli SÅ härligt att jobba hemifrån!

 • Dyveke Hedström skriver:

  1. Peacock Blue
  2. 11-årige sonen skulle få den ljuva nyansen i sitt nu alltför trista barnsliga rum.

 • Amanda skriver:

  1. Misty Mint
  2. Jag skulle måla om vardagsrummet och då jag är så otroligt trött på att allt ska vara vitt så skulle detta bara vara början.. jag vill slänga färg på alla väggar i min nya lägenhet!

 • Tove skriver:

  1. Lunar Grey!
  2. Jag ska flytta hemifrån om en månad och sovrummet behöver målas om. Lunar Gray skulle sitta perfekt på väggarna då kulören skulle bidra till en mysig stämning och en god natts sömn, vilket kan behövas då man ska lämna det trygga boet hemma!

 • Monica Björklund skriver:

  Åh, jag skulle älska att vinna denna tävling då jag målat om vår hall för 2 veckor sedan och blev så missnöjd. Jag pratade med en kille i vår färgaffär där jag bor och ville ha hjälp med val av färg, jag var ute efter en betonggrå och blev tipsad "silverpil". På färgprovet såg färgen fin ut, men väggarna blev blå, ungefär som när man äter blåbär med mjölk. Jag blev så besviken och vill efter jul måla om igen, men efter all slitgöra innan målning, samt all maskeringstejp och att lägga ut mer pengar så drar man sig för det.
  Så ny färg till hallen i en varm gråton skulle vara en härlig julklapp till mig själv även om jag får göra jobbet-igen!
  Mvh Monica

 • Maggan skriver:

  1. Perfect White
  2.Vill måla om mitt vardagsrum, först var det vitt, nu gult och rött och nu är det dags för vitt igen.

 • Vayleth Oldenburg skriver:

  Gråa: Silverpil
  I nått av sovrummen som inte är gjorde sedan 50:talet

 • Linnéa skriver:

  1. Old Rose
  2. Nyinflyttade i vår trea jag och min sambo så vill vi göra om "tredjerummet". I rummet vill vi skapa utrymme för att arbeta hemifrån men även en plats där vi kan umgås med vänner och familj. Så småningom hoppas vi att kunna inreda om rummet till ett barnrum. Romantiska Old Rose är en tidlös färg som skulle ge liv till rummet i många år framöver oavsett hur rummet används!

 • Ann-Charlotte skriver:

  1. Jag har en målningsdröm där old rose skulle passa perfekt.
  2. I ett hem fyllt av pojkar vill jag göra en prinsesshörna. Jag drömmer om att måla Min sko och accessoargarderob i rosa. De vackra färgnyanserna och texturen i ad.pashmina skulle ge den perfekta lyxiga känslan. Hoppas hoppas

 • Maria Lindberg skriver:

  1. "Black deco" är favoriten, men den får gärna vara i kombination med "Cream satin"
  2. Jag skulle måla om i sovrummet, där vi nu har en blå strukturtapet från 80-talet. ?

 • jenny l skriver:

  Vill vinna för att förändra mitt helvita hem och ge det en mer inramad känsla. Jag tävlar med ett rim:
  När dagen känns lång.
  och kalendern rätt trång.
  Ger det ro i mitt sinne,
  att få mysa till det här inne.
  Vardagsrummet skulle verkligen må,
  att få bli mysigare i Alcrofärg grå.
  Jag skulle njuta i stora lag,
  att få måla Lunar med stora drag.
  En färg så fin och vackert matt,
  vinner jag får jag glädjefnatt!

 • Sara Claesson skriver:

  Lunar Grey är min favorit
  Målar gärna den i vårt kök+vardagsrum. Motiveringen lyder:
  En matt och framförallt slitstark färg som passar vår minst sagt livliga och kladdiga son. Nu när vi tänker efter gäller nog beskrivningen hela familjen.

 • Lunar Grey blir min favorit.
  Jag skulle måla om mitt vita sovrum i grått. Lugnare & varmare.

 • 1. Jag är sugen på Lunar grey.
  2. Det är vardagsrummet som behöver en makeover från beige med röd fondvägg till lite elegantare grått. Sedan lite svartvita foton i ramar med stora vita passepartouer. Det skulle bli jättefint.

 • Karin skriver:

  1. Jag fullkomligt älskar Peacock blue
  2. Jag vill måla om vår hall. Jag har precis tapetserat en del av den i ljuvligaste Ferm living tapet. Nackdelen med att tapetsera om en del var att jag då upptäckte att resten också behövde en liten makeover! Phu!

 • Lisa S skriver:

  1. Lunar gre y. (Ursäkta stavning men auto korrigeringen är lite trilsk!!)
  2. Mitt sovrum!!! Jag har den enorma turen att ha ett sovrum med ganska högt i tak, därför hade det gjort sig bra med lite färg och inte minst till min nya gråa säng gavel hade det blivit smashing!!!
  Kram Lisa S

 • Johanna Nilsson skriver:

  1. Perfect white
  2. Jag hade målat om sovrummet som står näst på tur att bli renoverat i vårt 70-talshus

 • care69 skriver:

  Jag är gärna med!
  1. Perfect White
  2. Dotterns rum är i behov av uppfräschning men jag inte säker på att hon skulle göra samma färgval som jag.

 • Anna-Carin W skriver:

  1.Perfect White är min favorit!
  2. Vi har ett sovrum som är i akut behov av ommålning och det syns särskilt väl nu när vi har köpt en ny säng…

 • Lisa skriver:

  1. Old rose är min favorit
  2. Lillasyster anländer om några månader och gästrummet ska bli barnkammare. Old rose hade passat perfekt på väggarna.

 • Johanna skriver:

  Vet inte om det är deras senaste färger men lingonshake, om inte så bara för namnet!
  Vilket rum som ska målas? Alla! Håller på att rusta ett kapell så det är ca 300 kvm som skall målas! Kyrksalen är halvt färdig i obruten vit pashmina, lillkillens rum ska målas i lunar grey med fornasettis rosa flamingos längs ena väggen, lilltjejens blir i ngn beigeton med fornasettis farkoster som fond, sovrummet i ngn av de mörkt blåa nyanserna, det lilla vardagsrummet kanske skulle passa i ngn av de svagt rosa tonerna och hallen, ja där vet jag inte! Det enda stället vi inte kommer måla med alcros pashmina är i badrummet, för där satte Ulf våran hjälpande målare ner foten och sa att det krävs lite glans!!
  Så vi skulle verkligen behöva lite färg!
  Kram/ Johanna

 • Lotta skriver:

  Peacock blue i fyraåringen rum som varit vitmålat sedan huset byggdes för två år sedan. Precis den här färgen är både min och hans favorit och vi har hjälpts åt att samla på oss passande inredning men än har rummet inte målats…

 • Cecilia skriver:

  1) Lunar Grey är otroligt fin.
  2) Min mammas kök. Den där misslyckade målningen som skulle se ut som "caffe latte" (när det var populärt) men istället ser kräk-färgad ut skulle verkligen behöva en uppfräschning. Har nyligen själv målat om i just köket och vilken skillnad en snygg, matt färg kan göra! Det skulle jag vilja ge henne i julklapp (och hjälp att måla om givetvis!).

 • Emma Kitti skriver:

  1.Lunar grey
  2.Jag har redan planerat att göra om min sexåriga dotters rum efter jul. Vi har tänkt måla alla väggar gråa men med två väggar som har en ljusgul rand i mitten och ovanför ska det vara en pastellrosa färg. Hon är redo för ett rum för en STOR tjej med bland annat stort skrivbord, säng osv. Det ska bli så kul!

 • Jonna skriver:

  1. Perfect White
  2. Vi håller på att göra om vårt kök och satsar på att kakla om en del av väggarna i rummet med vitt kakel. Den här färgen hade passat perfekt på de andra väggarna! Dels för att den matta vita färgen skulle bryta snyggt mot de glansiga kaklade väggarna, men också för att färgen är tålig och lätt att hålla ren, vilket behövs i ett kök!

 • Emeli skriver:

  1) Misty Mint.
  2) Sovrummet. Vi har köpt ett hus där inget har hänt sedan 1978 och efter att ha tagit bort heltäckningsmattan och slipat trägolvet, skulle det vara pricken över i:et med en fin väggfärg!

 • http://www.alcro.se/Inomhus/Kollektioner/adpashmina/Old-Rose/
  Old Rose blev ju snabbt en favorit,
  tänk dig denna med en perfekt vit!
  Efter fem pojkar fick vi nu en flicka,
  och jag är så glad att jag kan spricka!
  Fram med gulligull och den rosa nyansen,
  nu hjälper Alcro till att hålla balansen.
  Old Rose skulle jag på väggarna gärna pensla,
  då lär rummet få både värme och känsla!
  Kram Annika
  [email protected]

 • Jenny Lindberg skriver:

  1. Lunar grey
  2. Detta ser ut att vara precis den nyans jag söker till vårt sovrum, så det skulle det rummet som får sig en makeover!

 • Madeleine skriver:

  1. Perfect white
  2. I Sverige registreras varje år ca 40000 giftemål och 20000 skilsmässor… Den här vinsten hade iaf gjort att det blev en skilsmässa mindre 2014. Då jag för två år sedan tjatade till mej en omtapetsering av hela (ja, det var inte bara en fondvägg…) sovrummet i en hysterisk mönstrad tapet så kände jag nästan ånger direkt, f*n! Men jag har liksom inte erkänt det för min bättre hälft ännu… Men det hade känts enormt skönt med det här presentkort som ett litet äss i rockärmen när jag ska lägga korten på bordet 😉 God jul!

 • Emelie skriver:

  1) Misty Mint!
  2) Vi har precis köpt ett litet radhus helt målat i grått inuti. Köket, hallen, vardagsrummet – till och med badrummet går i grått ( som jag älskar). Däremot tycker jag inte att vår nyfödde sons barnrum ska vara grått, så där vill jag ha in färg på ett lyxigt och harmoniskt sätt – vilket den matta väggnyheten Misty mint skulle vara perfekt som.

 • Elizabeth skriver:

  1) Mellow Yellow.
  2) Vardagsrummet! Vet inte om mer motivering behövs än att rummet senast tapetserades 1978 med de billigaste tapeterna på marknaden! Huh!

 • Anna skriver:

  Vårt sovrum behöver lite kärlek och en mer ombonad känsla. Nu är väggarna vita och textilierna grå. Jag tror att kulören Old Rose skulle vara perfekt för att göra rummet lite mjukare i kanterna.

 • Aniika skriver:

  1. Old rose
  2. Vi har precis köpt nytt hus som känns helt perfekt… förutom en galen storblommig fondvägg i vardagsrummet som måste bort på studs. Jag vill ha något betydligt mer neutralt på väggarna.

 • Karin skriver:

  1. Misty Mint
  2.
  Efter uppbrott med pojkvän har det känts lite depp,
  därför skulle jag bli väldigt pepp,
  om jag hemma i min lägenhet,
  kunde måla över min hemska sovrumstapet,
  med Misty Mint – åh vilken nyans,
  tänk om jag kunde få denna chans!

 • Elizabeth skriver:

  1) Mellow Yellow.
  2) Vardagsrummet. Hoppas att ingen mer motivering behövs än att rummet inte har renoverats sedan 1978 och då med de billigaste tapeterna på marknaden! Huah!

 • Ann-Charlotte Larsson skriver:

  Mellow Yellow är favoritfärgen och den skulle målas över de befintliga barntapeterna till stor glädje för "barnen" som nu är 19 respektive 21 år 🙂

 • Emma S skriver:

  1. Lucky Green!
  2. Jag ska äntligen få ett eget rum, för mig själv igen. Där ska jag hämta energi och vara kreativ. Jag ska fylla väggarna med hyllor, idétavlor och en massa inspirerande saker!
  Jag älskar skogen och naturen och ska därför ha ett slags sådant tema i rummet. Lucky green skulle göra sig perfekt i rummet, och skulle göra rummet till en vacker, trivsam och kreativ plats.

 • Lisa O skriver:

  1. Lunar Grey
  2. Lunar Grey skulle gärna få täcka all furupanel i vår lilla fjällstuga – bort med bastukänslan och in med modern mysighet!

 • Sandra Jonsson skriver:

  Min favorit är Oldsberg Rose
  Den skulle jag använda för att måla om i vår dotters rum. Hon är den enda i familjen nu som inte har ett renoverat rum. Nu är det hennes tur!!

 • Vanessa skriver:

  1.Misty mint
  2. Vårt sovrum!
  Ni har vi pysslat med husets alla (barn, vardag, bad, hall och kök)rum men inte vårt sovrum.
  Det skulle jag gladeligen måla i Misty mint!

 • Sanna skriver:

  1. Jag har lite svårt att välja mellan Misty Mint och Lunar Grey. Framförallt blir de båda vinnare eftersom jag tycker de är så otroligt fina tillsammans.
  2. Mitt sovrum. Har precis flyttat in i min efterlängtade lgh efter långt letande och förra ägaren tyckte att en svart tapet med lila blommor på var ett passande val. Jag håller inte med ;(

 • Lovisa skriver:

  1. Old Rose!
  2. Vi har just köpt vårt första hus, trots renoveringsbehov så kunde vi inte vara lyckligare över att få skapa vårt alldeles egna hem tillsammans! Jag är just nu höggravid och vi flyttar in bara två veckor innan bebisen är beräknad. Vi har därför bestämt att börja direkt med att måla om i sovrummet, vi vill ha ett harmoniskt rum att hålla till när det är kaos omkring. Denna ljuvligt milda rosa är helt perfekt och precis vad vi letat efter. Nu ser jag mig själv ligga i sängen med puderrosa väggar och bara drömma om allt som vi vill göra med detta hem. Spännande tider!

 • Jonna skriver:

  1. Old rose
  2. Jag skulle måla om vårt vardagsrum som just nu är misshandlad av 80-talets influenser. De gamla möbel klassikerna från 50-talet skulle må bra av en matt och trendig färg så det inte ser trött och slitet ut. Teak, marmor, koppar och lite old rose tack!

 • tess skriver:

  1, Peacock Blue
  2, Jag har flyttat till en by mitt i skogen pga/tack vare kärleken. Det finns en sak jag saknar. Havet!! Peacock Blue är så nära jag kommer. Den skulle göra sig fint i gästrummet, tillsammans med en vit kamin och höga fönster med spröjs!

 • Emelie skriver:

  1. Misty Mint
  2. Mitt kök skulle få en fräsch kick av Misty mint på väggarna till det brunbetsade trägolvet!

 • Lisa skriver:

  1. Old Rose
  2. Vår dotter Nelli behöver få lite finare i sitt rum. Så DÄR skulle jag vilja måla. Eller maken;-)!?

 • Annika Mayertz skriver:

  Hej! Jag tycker att färgen Peacock Blue ser fantastisk ut! Vi ska inom en snar framtid renovera vårt kök. Vi har bott i vårt hus i ganska precis ett år nu. Det äldre par som bodde här innan oss älskade färgen beige. Oturligt nog är det den färgen jag gillar minst… Köket är inget undantag. Där har vi ett mörkbeiget kakel och beige- och vitrandiga väggar. Så tråkigt och oinspirerande. Ett kök ska ha färg och liv tycker jag. Nu har vi valt isblått glaskakel och en bänkskiva i valnöt. Väggen bakom matplatsen vill jag smycka med en fin färg som matchar helheten och ta-da så dök denna tävlingen upp. 🙂

 • Marika skriver:

  1. Färgen Lucky Green.
  2. Våran äldsta son som ska få ett eget rum för första gången, så jag tänker överraska honom med ett insektstema.. Har beställt affischer och lite leksakskryp och skulle vara kul att måla rummet också!

 • Erika Olsson skriver:

  Min favoritkulör är nr 7 Perfect White.
  Vi skulle måla om vårat sovrum, för att det rummet behöver en helrenovering.

 • Camilla skriver:

  1. Old rose
  2. Vi satt precis innan jag gick in på trendensers sida och pratade om att vi skulle måla våra tjejers lekrum i denna färgen. 🙂 vi har ett separat rum som deras lekrum och det är i STORT behov av renovering. Slits otroligt mycket när dom är där hela tiden. Till min glädje såg jag dagen lucka, underbart!

 • jessica Sjöstedt skriver:

  1. Lunar Grey
  2. Sovrummet. VITT VITT VITT är trött på VITT. Vill ha en ombonad och mysig hotellrumskänsla när jag kliver in i sovrummet, så murriga grå väggar är en bra bit på väg.

 • 1. Misty Mint tyckte jag var fin!
  2. Köket har ett behov av att bli ommålat, och det ska rivas ut helt efter årsskiftet någon gång. Lite mintigt på väggen hade passat fint där!
  kram /iris

 • Malin skriver:

  1. Jag skulle defintivt välja Lunar Grey.
  2: Jag skulle måla om mitt sovrum som nu är lila och som jag tröttnat på. Nu vill jag skapa en lugn, sober, grå och vit oas med kristallkrona i taket och rokokospegel. Mitt egna romantiska, herrgårdsinspirerade lilla krypin.

 • Mia Åberg skriver:

  1. Peacock blue
  2. Jag skulle måla om min hall! Vårt hems viktigaste rum, som både välkomnar gäster och oss själva. Att låta min hall få lysa upp i en av mina favoritnyanser skulle absolut göra att jag kände mig extra välkommen hem, varje dag!

 • Therese skriver:

  Peacock Blue!
  Jag skulle göra en förändring i mitt mest använda rum, rummet för möten, mys och umgänge. Rummet för studier, jobb och planering. Vardagsrummet!

 • Aggie skriver:

  Jag vill måla med den underbara färgen Cream Satin!
  Jag drömmer om att måla om i köket och hallen som sitter ihop. Tidigare var köket.hälften så stort, så vill förnya och göra det fint. Få en lite varm känsla av denna sköna, lugna , mysiga färg!

 • Amanda skriver:

  Burnt Sienna!
  Vårt sovrum som just nu är babyrosa eftersom vi möblerat om sovrum sedan W 3 månader föddes 🙂

 • Ulrika skriver:

  1. Misty mint skulle passa med vårt grå och vita
  2. Jag skulle måla om vårt sovrum. I vårt nya hus tänkte jag att
  sovrummets fondvägg skulle funka ok, den kan jag stå ut med. Men den känns inte jag. Vår lite rockiga säng och stil i övrigt passar inte med fondvägg, speciellt inte blommig. En mjuk och lite nytänkande färg hade passat oss bättre. Gjort vårt hem till vårt.

 • Filippa skriver:

  1) Perfect White
  2) Jag ska få flytta ner mitt rum till källaren. Men då är det jätte mycket att måla om. Både mitt blivande rum samt mitt gamla. Om jag vinner detta blir det verkligen en hjälp på vägen!

 • Ulrika skriver:

  1. Misty mint
  2. Sovrummet i vårt nya hem tyckte jag hade en ok tapet. Den skulle vi kunna leva med. Men nu inser jag att den är inte vi och den passar inte med vår lite rockiga säng och stil. Jag önskar att vårt sovrum skulle gå i en lite mjuk och nytänkande ton. Göra vårt hem till vårt.

 • Helena skriver:

  1. Underbara Old rose!
  2. Vi har precis köpt ett hus som heter Villa Rosa! Det är ett speciellt hus som behöver uppdateras och jag tycker husets namn avslöjar i vilken färg. Old rose får förgylla gästrummet!

 • Ramona skriver:

  1. Cream satin eller old rose, svårt att säga vilken av dom vinner.. 🙂
  2. Rummet skulle vara vårt gästrum, det har en aningen för skrikig mintgrön färg för tillfället.

 • Matilda skriver:

  1. Old rose, vacker, diskret och lyxig.
  2. Jag skulle måla om sovrummet för att få en exklusiv och harmonisk känsla där.

 • Elle skriver:

  1. Mellow Yellow
  2. Vilsen själ vill hitta hem
  mitt kontrakt men här bor vem?
  Jag är inte murrigt grön
  jag är Mellow Yellow-skön!

 • Elle skriver:

  1. Mellow Yellow
  2. Vilsen själ vill hitta hem
  mitt kontrakt men här bor vem?
  Jag är inte murrigt grön
  jag är Mellow Yellow-skön!

 • Jeanette skriver:

  1. Min favoritfärg är: Lunar Grey
  2. Jag skulle vilja måla om mitt arbetsrum då det idag har en läskig och inte särskilt behaglig terrakottafärg.

 • Camilla L skriver:

  Misty Mint!
  Jag och min kompis flyttade ihop för över ett år sedan och har inte ändrat på mycket sedan dess. Har nu i månader talat om att villa måla köket i en mint grön färg, men inte kunnat enas om exakt hurdan nyans – den ena är för mörk, den andra för pastellig och den tredje för klar och ljus. Denna var dock perfekt för vårt kök!

 • Pernilla Söderholm skriver:

  1. Peacock Blue
  2. Flyttade in för tre år sedan och har kommit i ordning överallt utom i vardagsrummet. Håliga väggar som är spacklade lite varstans, golvlister saknas. Har fina möbler och är nöjd med allt annat. Men vill verkligen bara komma till ro i rummet som jag tillbringar så mycket tid i. Få landa!

 • Emma Thun skriver:

  Min favorit är inte den samma som jag skulle välja att köpa om jag vann, utan för vinstpengarna hade det blivit "Grekland". Väldigt fin den också, särskilt tycker dottern det. Hon som äntligen skall få nytt rum. Hon förtjänar lite extra uppmärksamhet efter att fått stå i skuggan och komma i andra hand efter sin lilla syster som gått igenom en leukemibehandling.

 • Ciccan skriver:

  1 mellow yellow
  2 när vi flyttade in i vårt hus för 7 år sedan målade
  vi vitt, vitt, vitt överallt. Så trist! Nu är vi i
  ommålningstagen och jag tänker FÄRG överallt!
  Gärna gult 🙂

 • Isabella Björkman skriver:

  1) Old rose
  2)Jag hade målat om i sovrummet. Det är en chockmönstrad tapet till fondvägg mittemot sängen, så egentligen är den perfekt om man ska sova för man vill bara blunda för att slippa se väggen. Men hade gärna velat ha ett mer fridfullt sovrum.

 • Elin Sundberg skriver:

  Perfect white..
  .. Hade varit perfekt till det rum som vi snart ska börja inreda till vår lilla son. En tålig och matt färg som bas till ett rum som snart ska fyllas med lek!

 • annsofi hansen skriver:

  old rose
  i sovrummet defenitivt och det behövs verkligen ett lyft där inne

 • Micke skriver:

  1. Peacock blue 2. I TV-rummet på vår bottenvåning. En lätt förklaring är att jag och min sambo, till tv-rummet, i förgår köpte 5l färg i en blå kulör och fått kalla fötter och vill ändra färgvalet. När jag visade henne denna peacock-blåa färg blev båda fast beslutna att den här ska vi ha 🙂

 • Suzy skriver:

  Favoriten Perfect White skulle vara fantastisk i min öppna planlösning med kök, matsal och vardagsrum. Den skulle plocka fram det bästa ur granitklinkers, ek och täljstenskamin.

 • Helena L skriver:

  1. Pink Nouveau!
  2.
  I mitt arbetsrum få bli lite galen och få ideer av färg
  Rosa måste det bli så att det känns i både själ och märg!

 • Karin skriver:

  Många härliga färger, men för det här projektet skulle jag välja Old Rose.
  Har gjort om en del i sovrummet och behöver spackla och måla. Tänkte välja Lady från Jotun, men det är kanske dags att prova Alcro istället!

 • Fanny skriver:

  Favoritfärgen måste nog bli misty mint. Men skulle jag få chansen att måla om hemma så skulle jag välja att använda både den och lucky green för att pigga upp vår etta. Rummet är både vardagsrum, sovrum och arbetsrum och med lite fler färger skulle vi kunna få mer harmoni i de olika delarna, och verkligen få en känsla av att göra sovdelen till en mysig plats, vardagsrummet till en social hörna med liv men samtidigt lugn och låta arbetshörnan sprudla av idérikedom och ljus. Med två färger skulle jag dela upp rummet i sektioner den ljusa misty mint skulle få vara en bas medan den mörka skulle få lugna ner sovdelen samtidigt som färgen går igen i vår mörkgröna ärva soffgrupp som står i andra änden. I vår stringhylla med arbetsdel skulle jag måla några av de gluggar som skapas mellan hyllorna i olika gröna nyanser, det skulle pigga upp en väldans massa!

 • Hanna Blomquist skriver:

  1. Jag tycker Old Rose är den allra finaste kulören.
  2. Jag skulle vilja måla om köket och göra det till ett "hemmets hjärta" åt mig och min dotter med en kökssoffa där vi kan krypa upp och frukostmysa ihop innan förskolan.

 • Viktoria B skriver:

  1) Old Rose
  2) Lilla dotterns rum som just nu är skinande vitt. Har funderat på tapet men inte slagit till. Färgen Old Rose matchar perfekt med hennes älskade snuttekanin. Så fram med pensel och roller,
  sen jag (tur)tummarna håller!

 • emma skriver:

  1. Favorit en just nu är nog lunar grey, så läcker!
  2. Eftersom vi efter jul flyttar till lägenhet, där alla rum behöver göras iordning pga förstörelse från förra hyresgästen , så skulle färgen komma väl till pass. Därför svårt att välja ett rum, men om jag måste välja ett så får det bli vardagsrummet där vi spenderar många timmar tillsammans!
  Mvh Emma

 • Matilda skriver:

  1) min favoritfärg i kollektionen är peacock blue. Men jag skulle nog välja lunar grey till det rummet jag tänk göra om.
  2) sovrummet skulle jag vilja göra om. Har beige randiga tapeter på väggarna nu och det är det ända som känns fel i rummet. Känns inte som att tapeten passar in med stilen jag vill ha.

 • Lena B skriver:

  1. Old Rose
  Jag skulle måla om mitt kök som just nu är ett furuinferno.
  Jag försöker att trivas i vad som ska vara hemmets hjärta, men varje gång jag sätter mig för att äta så känns det som att sitta i en bastu.
  Old Rose skulle verkligen komma till sin rätt i det stora köket och äntligen så kunde vi få känna att det är ett rum att leva i.

 • Rebecca skriver:

  1. Perfect White
  2. Perfect White i en matt & vit nyans skulle bli perfekt i min dystra mörka hall. Den känns helt korrekt då den är torkbar & man ungar har 🙂

 • susanne sandström skriver:

  1) Färgen Pink Nouveau är favoriten som jag skulle ha valt.
  2) Sovrummet! Just nu har vi en fondvägg i mörkaste blåbär och jag känner att vi behöver något bubbligare och softare inför sängåendet och vad passar väl då bättre än en på en och samma gång skir och kul rosa färg – Pink Nouveau.

 • Cecilia skriver:

  1. Misty Mint.
  2. Färgen räcker till hela min 1:a och skulle verkligen fräscha upp den.

 • Le skriver:

  1) Krispiga "Perfect White" och suggestiva "Black Deco"
  2) Vardagsrummet.
  Länge har jag önskat att måla om vardagsrummets väggar vilka är i stort behov av ommålning – och just den matta färgen, Pashmina, är vad jag önskar att förändra dem till. Jag anser att den matta färgen skapar en oslagbar rofylld och stilfull atmosfär och "Perfect White" skulle ge precis den krispiga känsla till rummet som jag önskar!

 • Anna Hägg skriver:

  perfect white är min favorit.
  om jag skulle vinna detta,
  ska jag för er berätta,
  att jag ett sovrum till vår son håller på att i ordning göra,
  just nu är där en enda röra.
  lite färg på väggarna behövs för det sitter gamla tapeter där,
  jag hoppas så att jag vinnaren är!

 • Cecilia skriver:

  1. Perfect White
  2. Åh jag vill så gärna måla om min mammas vardagsrum som under så många år har fått agera lekrum för mina yngre systrar. Nu vill vi ge tillbaka det till lilla mamma och göra det fint, lugnt och mysigt igen!

 • Nini Tjäder skriver:

  1. Lunar-Grey
  2. Mitt sovrum som har en jobbig grön färg. Och det skulle definitivt bli grått…

 • Anna N skriver:

  1. Peacock blue
  2. Köket. Jag flyttade in hos min pojkvän och lämnade min tvåa. En tvåa jag lagt ned själ och hjärta i. Nu lever jag i ett ständigt renoveringsobjekt, där köket är nästa rum att fixa. Grejen är att min sambo är av åsikten att det inte är någon mening att göra något lite i taget, utan hela köket ska rivas ut och byggas om helt – allt på en gång.
  Det är jättedyrt.
  Och tar tid.
  Det innebär att jag varje dag måste göra frukost i ett kök med mintgröna/gråa väggar, där det saknas en skåplucka och där vissa skåpluckor är "vita", resten smutsröda.
  Det är lite tråkig stämning här hemma över det… 🙂

 • Nicklas skriver:

  1. Min favorit är Misty Mint.
  2. När jag och min sambo flyttade in i vår lägenhet
  för lite drygt nio år sedan, var hela lägenheten målad i beige. Vi gillade kulören då, och behöll den. Sedan dess har vi fått tillökning, en solstråle till flicka.
  I många år har hon önskat sig ett flickigt rosa rum. En färg som passar hennes sinnen.
  Alla hennes vänner har fått det rum dom önskat, Så det vore så roligt att även få göra henne glad. kulören Old Rose tror jag hon därför skulle gilla.

 • Lena Eriksson skriver:

  1. Svårt val, men väljer Lunar Grey.
  2. Vardagsrummet är i stor behov av renovering. Vävtapeten har katten som sin personliga klösbräda, så den tar hon ner bit för bit.

 • Marie skriver:

  Cream satin är min favorit
  Jag skulle vilja måla om i mitt sovrum, för då är det färgen på väggarna det sista fina jag ser innan jag somnar och det första jag ser när jag slår upp ögonen på morgonen, då blir jag på gott humör hela dagen 🙂

 • Lina Cronier skriver:

  1. Jag har ju en dröm om att många om säsongsbundet. Alltså någon färg till jul, någon annan till vår och någon till sommar och höst. Jag är ju förtjust i http://www.alcro.se/Inomhus/Kollektioner/adpashmina/Peacock-Blue/
  Vi hade nog valt hallen som vårt "årstidsrum" eftersom det är första rummet man kommer in i och som kan sätta känslan för hela resten av lägenheten. Tänk att till jul komma in i en härlighet av värme och ex guld och grönt, till sommaren pastelligt och ljus. Vilken dröm!

 • Fia Å skriver:

  Min favorit är Perfect White!
  Jag skulle vilja måla om mitt vardagsrum. När jag flyttat in i min hyreslgh så fick jag omtapetserat. Jag fick välja tapeter ur en tunn katalog men ingen var riktigt snygg. Den jag valde är ok men absolut inte bra! Så var och varannan dag går jag och tänker, önskar jag kunde måla om 🙂

 • Elin Håkansson skriver:

  1) Pink Nouveau är varm, vacker och vågad!
  2) Vårt hus har stått halvfärdigt i många år och jag skulle därför gärna se det stora, ljusa och underbara rummet på övervåningen färdigmålat och redo att ta emot alla barnbarn i sommar.

 • Elin Elgstrand skriver:

  Old rose gillade jag.
  Vi flyttar i februari så att välja ut ETT rum känns svårt.. Skulle nog måla lillflickans rum först.

 • Nickan skriver:

  1: Lucky Green gillar jag.
  2: Tvättstugan skulle behöva en ny färg. Idag är den vit och opersolig och jag skulle vilja ha lite mera liv i rummet. Arbetsuppgiften som utförs i det rummet är nödvändig men rätt så trist. Jag vill komma in i ett fint och färgglatt rum. På det sättet kanske till och med tvätten kan bli en uppskattad och rolig uppgift.

 • Marty skriver:

  Ad juniors tigergrön
  Jag skulle måla om groventren. Nu är den 70-tals grön

 • Martina skriver:

  Peacock blue – Den är fräck, och tar för sig! Rolig färgklick till allt vitt och grått som dominerat ett bra tag.
  Jag skulle måla mitt kök som just nu budgetrenoveras. Vita luckor som får piffas med nya handtag, ny bänkskiva och ltie annat. Men ett vitt kök är svårt att få mysigt tycker jag. Vill ha ett ombonat och familjärt kök, som vår växande familj kan trivas i och bjuda hem goda vänner till!

 • Therese Olander skriver:

  Hej hallå tjena och god jul!! Väljer definitivt OLD ROSE.
  Den skulle få pryda väggen i mitt nya kommande vardagsrum. Jag har en grå soffa som jag ledsnat lite på men av ekonomiska skäl tänker behålla. Men jag är väldigt säker på att en matt "puderrosa" färg skulle få soffan att ta ut sin rätt igen! Färgerna ihop kommer göra sig riktigt fint ihop!

 • Zara skriver:

  1. Mellow yellow
  2. Jag skulle måla om mitt Kontor/gästrum och göra det till en oas där jag trivs. Gult är min favoritfärg, har varit ända sedan jag var liten och alla sa att gult är fult. Men jag blir glad av gult och mellow yellow var helt rätt nyans.

 • Lina Nord skriver:

  1. Jag skulle välja Misty Mint
  2. Jag har en liten mörk hall som jag försökt piffa till flera gånger, utan bra resultat — till sist handmålade jag lite mönster på väggen och det blev ju KA-TA-STROF haha. Tror jag behöver täcka över det… och då gärna med en härlig mintgrön!

 • Cecilia skriver:

  1. Mellow Yellow
  2. Jag skulle måla om mitt gästrum som är tänkt att fungera som barnrum i framtiden.

 • Janne skriver:

  1. Lucky Green
  2. Gästrummet, lugn kulör som skapar ro för mina gäster.

 • Alexandra Sjöberg skriver:

  1. Lunar Gray skulle bli fin på våra väggar!
  2. Jag skulle måla vardagsrummet i huset vi precis fått bygglov för. Eftersom vi flyttar min farmors gamla hus till en sjötomt kommer vi behöva piffa upp alla ytor i huset så jag skulle bli fantastiskt glad om jag vann!

 • Gabriella skriver:

  1. Old Rose – en ljuvlig kulör!
  2. Min dotters rum. Här behövs ny färg med ny lyster som kan gå hand i hand med hennes kreativitet och fantasi. Jag överväger t o m att låta henne få bestämma kulören…. 🙂
  God jul!

 • Anna skriver:

  1. Min favorit kulör: http://www.alcro.se/Inomhus/Kollektioner/adpashmina/Lunar-Grey/
  2. Den grymt fula fondväggen i vardagsrummet skulle ryka direkt!

 • Nina skriver:

  1. Min favorit är den grå nyansen fjäder.
  2. Jag skulle måla om vårt vackra vardagsrum som idag är ljusgult.. Rummet behöver verkligen uppdateras och det känns som den gråa kulören skulle vara hel rätt.

 • anna skriver:

  Misty mint eller lunar grey.
  Jag skulle måla min sons väggar. Han är 4 år och har ett på tok för omysigt rum. Mer mys åt pojken!

 • Andy skriver:

  1.Lucky green!
  2.Jag skall måla om husets "skämsrum" till ett gästrum. Ambitionen och utmaningen är att verkligen försöka göra ett rum som nattgäster vill återvända till om och om igen. Rummet skall även kunna användas som ett vilsamt dagrum för familjen. En matt färg känns redan given.

 • Hanna Sund skriver:

  Åh, höll på att missa, en perfekt vinst för mig!
  Min favorit är, nog Cream Satin och om jag vann så skulle vårt vardagsrum få sig en rejäl ansiktslyftning, vilket är välbehövligt. Gammal dassig vit med sotmärken efter värmeljus är inte trendigt…!!
  Med vänlig hälsning Hanna

 • Claudia skriver:

  1. Perfect White är helt klart min favoritkulör. Att hitta den perfekta vita färgen må låta enkelt, men egentligen är det bland det svåraste som finns. Denna ÄR perfekt.
  2. Jag har precis flyttat in i min killes etta på 25 kvm där det gäller att planera och förvalta ytorna rätt för att det inte ska se ut som ett märkt grotthål. Väggarna i vardagsrummet är otroligt slitna och de är just nu prio ett att fixa då det är där vi sover, äter, kollar på tv och hänger till 99%. Skulle vara så härligt att ha en vacker bas för att sedan kunna fokusera fullt ut på möbler och inredningsdetaljer.

 • Spinsister skriver:

  1) Old Rose
  2) Jag skulle äntligen komma mig för att måla om sovrummet då. Är sååå trött på allt det vita. Nu vill jag ha lite gammeldags rosa med tunga tjocka sidengardiner i mörkare "smutsig" rosa och en polstrad hög sänggavel, dvs en elegantare stil. Till det ett hav av kuddar i "smutsiga" pasteller och ett tjockt sandfärgat överkast.
  Ååååh vad är väl en dag på slottet……..Drömma kan man ju iaf.

 • Anna Wandel skriver:

  Min favoritfärg måste bli perfekt white då jag gärna färgsätter mitt hem med tavlor textilier och möbler.
  Ommålning kommer ske strax efter jul av min mans kontor, bort med de nya perfekta vita väggarna (nyinflyttade i nyproducerad våning) makens kontor ska få en härlig touch av 60-tal i mörka toner. Denna färgen kommer bli perfekt!

 • Peter skriver:

  1. lunar grey
  2. Skulle måla om väggarna i trappan till över och undervåningen.

 • Maria Schenberg skriver:

  1. Min favoritfärg är Misty Mint.
  2. Jag skulle välja att måla om vår yngste sons rum! I hans rum har det varit gästrum, kontor, sovrum om vartannat och det är mycket hål i väggarna efter gamla hyllor och tavlor och det behövs ett riktigt lyft. Han är fem år och har själv nämnt flera gånger att han vill ha nya väggar, f a när vi sett på "Fixa rummet" på Barnkanalen på Tv.

 • Anonym skriver:

  1) Min absoluta favorit är Misty mint!!!!
  2) Har precis flyttat in i en lägenhet och hallen hade verkligen behövt ett ansiktslyft!
  Mvh,
  Amelie

 • Amelie Lundberg skriver:

  1) Min absoluta favorit är Misty mint!!!!
  2) Har precis flyttat in i en lägenhet och hallen hade verkligen behövt ett ansiktslyft!
  Mvh,
  Amelie

 • Stefan Joneström skriver:

  1. "Perfect white" är min favorit.
  2. Vår gillestuga, som nu furufärgad (både golv, väggar och tak!), skulle verkligen behöva målas om. Så härligt det skulle vara att få vitt där nere! ?✊

 • Maria Bengtsson skriver:

  1. Perfect rose
  2. Denna färg hade varit perfekt i vår dotters nya rum som vi ska renovera när vi får tillträde till vårt 20 tals hus. Denna färg ska målas på två väggar i kombination med ferm livings underbara tapet på de abdra två väggarna. Kommer bli så himla fint!

 • Ulrika skriver:

  Alla färgerna var så fina, men jag letar efter den perfekta grå så det blir Lunar Grey.
  Vi totalrenoverar hela huset..

 • Ulla-Märta Tall skriver:

  Cream White
  Arbetsrummet. Har satt upp beige sammetsgardiner som skär sig mot de nuvarande gula väggarna. Så vitt för flexibilitet med en mörkröd fondvägg för värme kanske.

 • Ingrid Gerdin skriver:

  Kontoret/ pysselrummet skulle gärna få en vägg i färgen:Lunar grey…skulle kunna tänka mig den på fler ställen i huset!! 😉
  Håller tummen! 😉
  Ingrid

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.