Annons

Tävla och vinn: valfri stol för 3000 kr på Olsson Gerthel

Den här veckan har du chans att vinna en valfri designstol (till ett värde av 3000 kr) från Olsson Gerthel. Allt du behöver göra för att delta är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet. Skulle du vinna och vilja ha en dyrare stor går det bra att betala mellanskillnaden. Bästa tips på vilken extra service som Olsson Gerthel skulle kunna erbjuda sina kunder vinner. Tänk så det knakar. Lycka till!

1. Vilken stol ur OG’s hade du valt och varför?
2. Vilken extra service skulle du önska från din inredningsbutik? Motivera kort.

Stort grattis till Gerda-Maria som svarade 2013-11-06 @ 13:43:40 Motiveringen från Olsson Gerthel är att många hade liknande tips men att Gerda-Marias korta formulering gav utrymme för få fler idéer inom samma område. Med det sagt så kommer Olsson & Gerthel att lansera en ny layout och design inom kort där vi kommer att lägga till en hel del av de idéer som tagits upp. Tusen tack till alla för er respons! Gerda Maria hör av dig med din adress så ser vi till att vinsten kommer till dig inom kort!
Tävlingen pågår t o m. den 11/11 2013 kl, 12.00. En stol värde 3000,- ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnaren utses av Olsson Gerthel. Deras beslut kan ej överklagas.

Kategorier:

Kommentarer

 • ida skriver:

  1) Nerd Chair – en glad färgklick i höstrugget som jag inte tror att jag någonsin kan tröttna på.
  2) NCS-färg på produkter (särskilt möbler), sittdjup i måtten för sittmöbler, matchningstips istället för relaterade produkter.

 • Lovisa skriver:

  Jag hade tuppat av om jag fick vinna stolen som jag fastnade för så fort jag såg den, nämligen denna: http://www.olssongerthel.se/produkt/chair-one-stol-aluminiumben
  Jag hade velat vinna den för jag just kommit ur ett nästan fyra år långt förhållande och ska nu köpa egen bostad och jag har – tack vare din blogg och din Pinterest – en exakt bild av hur jag vill ha det. Den här stolen skulle bli så fin. Och en pepp i sorgen och hjälp om hopp om att hitta en lägenhet som ska vara min.
  Den service jag förväntar mig är egentligen rätt enkel, bra och snabb service, ett trevlig bemötande och enkla lösningar på eventuella problem. Har beställt från Olsson & Gerthel förut, ett timglas från House Doctor. Leveransen var fantastisk snabb!
  Det är inte heller fel med servicen att det finns tips och råd för hur man sköter om produkterna man köpt från inredningsbutiken, och hjälp om en skada eller fläck kommit, hur man bäst tar hand om det.
  Nu håller jag alla tummar för att jag ska få vinna stolen som ska stå i min hall eller mitt vardagsrum, när helst drömlägenheten blir min.

 • Malin Nilsson skriver:

  Hej, jag skulle välja en grey 21 chair gärna i ek eller möjligen vitlackerad. En hederlig vacker pinnstol behöver jag. När det kommer till servicen så skulle jag önska designer-föreläsningar kvällstid i butiken som någon slags VIP-träff där kända möbeldesigners eller experter på speciella designer berättar så man får lite extra kunskaper om tanken bakom formgivningarna och produkterna.

 • Kristina skriver:

  1. Eames stol DSW i ocean
  2. Möjligheten att personalisera sidan, så att man kan kryssa i vad man har. På det viset kommer inte saker som man redan har upp och man kan få tips på vad som är mer relevant.

 • Rebecka skriver:

  1. Jag hade valt Eames gungstol RAR eftersom jag har sparat till en sådan ett tag. Har en burk med blocketförsäljningskontanter på sideboardet hemma men den futtiga mammapengen gör att jag nallar i burken titt som tätt så jag når liksom aldrig ända fram..
  2. Jag har handlat från O&G och var mycket nöjd med servicen men något jag, som är mycket obeslutsam, kan sakna hos nätbutiker är någon form av smakrådsservice/rådgivning. När man handlar i fysiska butiker finns ju alltid möjligheten att fråga de som arbetar där, med varierande resultat.., men vid nätshopping känns det ju inte lika självklart och enkelt. Kanske kunde man få maila några bilder på ex soffmöblering/vardagsrum för att se om den mattan man tänkt beställa kan matcha bra osv. Jag tror att det skulle vara en trygghet för många särskilt när det gäller köp av större och mer dyrbara saker såsom stolar, mattor och dylikt. Och min erfarenhet är att personer som arbetar med inredning oftast kan komma med värdefull input som man kanske varit för enkelspårig för att upptäcka.
  Med vänlig hälsning, Rebecka
  Rebecka

 • Daniel skriver:

  1. Jag hade velat ha en Masters stol från Kartell, eftersom den går att använda såväl inne som ute på balkongen. Och för att vi i övrigt bara har en massa udda gamla stolar, så varför inte en till – fast ny? Dessutom är design en smart passning till designhistorien.
  2. Jag har aldrig beställt från O&G, men om jag skulle göra det skulle jag nog vilja se hur olika ting passar i storlek jämfört med andra. Alltså, att det finns produktbilder med jämförande saker. Man kan mäta och hålla på hur mycket man vill – när det man beställt kommer hem så blir det lätt "Oj, vad stor/liten den är".

 • ellinor skriver:

  jag hade valt "Desirée Stol" men inte för att ha den ute som på anvisningar utan för att ha den stå i min hall.
  Det är så lätt att klicka hem ting framför datorn men det är inte alltid man blir nöjd när man väl fått hem tinget man beställt, jag skulle önska att det fanns någon slags sida för att beskriva stilen man har hemma och vad som skulle passa just hos mig själv. likadant om man ska beställa till en bekant och inte kommer på just vad, jo men då går man bara in och beskriver stilen de har hemma och vips kommer det då fram tips på exakt vad som passar!

 • Nikki skriver:

  1. Chair One stol Aluminiumben i aluminium.
  2. Något som jag hade uppskattat mycket hade varit råd och tips, inspiration och rådgivning, kanske en service där man kan skicka foton utav miljön man tänk inreda, vad passar? Hur utnyttjar man utrymmet bäst när det kommer till förvaring? Något som är mindre passande hemma hos barnfamiljen? Någon som kan möblerna som man kan bolla tankar med!

 • Seventeendoors skriver:

  1. Jag drömmer om en Ton Chair 30 som en pampig tron till värdinnan (jag) vid vårt matsalsbord, som i övrigt består av blandade Thonet- & Eamesstolar.
  2. Jag tycker ni ska bygga ut den jättefina servicen med inspirationsbilder som man hittar just under Ton Chair 30 t.ex. En av bilderna där hjälpte mig att bestämma mig för vilken stol jag ville önska här i tävlingen. Mycket bra!
  Hälsningar
  Ulrika
  http://seventeendoors.blogspot.se/

 • Louise skriver:

  1. Jag hade valt Ton chair 30 med flätad sits, åh den är så vacker och tidlös.
  2. Jag hade velat ha förslag på möbler eller inredningsdetaljer som kan passa till. Ska jag t ex beställa en Thonet stol så kan det komma upp bord, mattor etc som passar till. Sedan önskade jag att ni sålde presentkort i webshopen, vi hade gärna satt upp det på önskelistan inför vårt bröllop men det gick inte. Annars en fantastiskt inspirerande webshop!

 • Hanna Nilsson skriver:

  1. En Eames wire chair DKR i stål skulle göra middagarna ännu lite roligare!
  2. Ett mer interaktivt användar-interface i webbshoppen. Så att det känns lite personligare och är lättare att glida mellan de olika kategorierna. Inspirationsdelen av hemsidan skulle gärna få vara mer integrerad. Tex genom att erbjuda fler miljöer och förslag på matchningar. Klickbara interiörsbilder och färgkartor med NCS-nummer skulle göra att man ser en tydligare helhet och inte bara en enstaka möbel.

 • 1. Jag skulle önska mig en "Ton chair 14". En del av vårt vardagsrum ska äntligen bli matrum av,och runt bordet önskar vi oss fyra nya finheter… så en är ju liksom lite hjälp på traven 🙂
  2. Jag skulle önska att inspirationsbilderna går att sortera efter produkt, eller i alla fall efter rumstyp, ex. kök, sovrum. Och så en chat med inredare/säljare som kan komma med tips och förslag. Vore fantastiskt!

 • Hanna skriver:

  1. About a chair 23 från Hay
  2. Inredningskonsultation med hembesök. Ibland blir man hemmablind och kommer inte på den där enkla förändringen som behövs eller detaljen som saknas för att knyta ihop det hela.

 • Anneli Andersson skriver:

  1. Jag hade valt "Ton Chair 33 med flätad rygg/sits" som hade passat perfekt till mitt skrivbord.
  2. Jag hade önskat att Olsson och Gerthel startade en inredningstidning. Det hade varit fantastiskt att få ta del av inredningstips, hemma hos-reportage hos era kunder och olika möblers historik i ett glammigt magasin. Det hade räckt med 2-4 nummer per år.

 • Lina skriver:

  1. Vilken fantastisk tävling! Är inne i en "stolperiod" just nu och söker nya stolar till köket. Skulle välja klassikern CH24, försöker nämligen övertala min man att de VISST är bekväma, något som skulle vara lättare med en hemma.
  2. Ibland vet jag inte vad jag söker utan bara "slösurfar" inredning. Då gillar jag att kunna söka på stil. Modernt, Trendigt, Klassiskt, Retro, Barn med flera. Detta gör att jag snabbare hittar de saker som passar hemma hos mig. Gärna också med flervalsfunktion. Där man kan ställa in exempelvis rum och färg för att sortera ännu mer.
  Hoppas den snart kommer stå en ensam CH24 i köket som min man aldrig vill lämna 🙂

 • Hanna- Den unga tanten skriver:

  Hej Frida!
  1.Jag skulle bli fantastiskt glad för en Eames DSW Black Maple. Tror att den skulle vara finfin tillsammans med ett mysigt fårskinn!
  2. Det skulle vara användbart att kunna inreda på prov genom ett visualiseringsverktyg på webben. Olsson & Gerthel kan inspireras av köksföretagen som låter kunden bygga upp sin drömmiljö på digital väg innan de bestämmer sig. Tänk att få göra det med deras härliga prylar och möbler! På så sätt undviker kunden också felköp.
  Hoppas på tur!

 • Anna skriver:

  1. Jag hade valt antingen About a chair från Hay eller In between chair från & Tradition.
  2. En webbaserad personal shopper kanske? Så kan man få personlig service och kommunikation trots att man bor i en mindre stad. Det kan naturligtvis vara en betaltjänst där man t ex via webcam får visa upp sitt hem/ett specifikt rum och sedan få inredningstips (generella eller efter specifik efterfrågan).

 • Louise FB skriver:

  1. Jag skulle önska mig en About A Chair 23 i svartlackerad ask och mörkgrå. Den vill vara perfekt till min arbetsplats.
  2. Inspirationsbilder med de enkelta produkter. Jag vet at Pinterest finns, men det vill vara perfekt om inredningsbutiken finns på Pinterest

 • Marie E skriver:

  Jag hade definitivt valt J10 stolen från HAY.
  Jag hade önskat lite "hemma hos kunder" reportage på hemsidan för att få inspiration och ideer av hur andra har gjort. Kanske något i stil med "Frida hälsar på" där man inte bara får se inredningen utan också personens tanke bakom, vad inredningen ska fylla för syfte osv.

 • Hanna- Den unga tanten skriver:

  Menade såklart den här stolen:
  http://www.olssongerthel.se/produkt/eames-stol-dsr-svarta-ben

 • Ramona skriver:

  1. Skulle jag vinna skulle nog denna http://www.olssongerthel.se/produkt/eames-gungstol-rar vara en av favoriterna. Har länge funderat på att skaffa en gungstol framför vedugnen, men en gammaldags skulle inte riktigt passa in i vår inredning. Denna modernare variant skulle passa väldigt bra, tillsammans med ett fårskinn
  2. Vad jag ofta saknar från inredningsbutiker är en helhets betjäning. Dvs istället för att bara gå in och köpa en viss produkt skulle det vara fint om en inredare t.ex. även kunde föreslå olika helhets "bilder" om en hurudan inredning man kan bygga upp runt vissa möbler. Dvs helt enkelt att tänka mera på helheter. Nu är expertisen i inredningsbutiker endast specifikt om de produkter som butiken i fråga säljer. Varför inte t.ex. göra sammarbete med en tapetaffär och då kunna föreslå att vilken tapet skulle passa med den soffan/stolen/bordet man har funderat att köpa på.

 • Alexandra skriver:

  1. Eames Plastic Side Chair DSW i svart med underrede i lönn.
  2. Jag skulle tycka det vore bra om man – när man har köpt en produkt – kan skicka in bilder på hur produkten ser ut i ens hem. Dessa bilder skulle man sedan kunna se på hemsidan vid de olika produkterna. Detta skulle göra det lättare att matcha olika produkter med varandra och se hur det funkar rent praktiskt i verkliga hem.

 • Karoleen skriver:

  1. Jag skulle vilja ha J110 Stol från danska Hay. Det är en otroligt vacker stol och skulle vara så fint att ha som sitta och läsa böcker eller ta en kvällsdrink med min finaste make. Vi ska flytta snart, till vårt första gemensamma hus och har inte så mycket möbler. Dessa skulle vara fantastiska som våra första möbler i vårt nya hus. Att ta en drink tillsammans när vår första kväll i huset. Perfekt!
  2. Något som jag skulle vilja ha är en tjänst där man skulle kunna få provlåna hem möblerna för att se om de passar hemma. Man skulle kunna välja hem 5 t.ex. stolar och få testa dem hemma innan man bestämmer sig för vilken man vill köpa. Ibland är det svårt att hitta rätt direkt =)

 • Anna skriver:

  1. På min drömönskelista finns CH24 Y-stolen, så den väljer jag såklart! En klassisk skönhet!
  2. Jag har precis beställt från deras webbshop och då fick jag snabb och glad service, med extra information som jag inte hade frågat om men som ändå behövdes för att jag skulle känna mig trygg i mitt köp. Den extra servicen som jag skulle vilja få från Olsson & Gerthel är just det: Information om produkten så att jag blir trygg i mitt köp! Det kan vara via en kundtidning, nyhetsmail, kundkvällar med olika teman, (tex hur man bygger stilleben, färgmatchningar, mm) och så skulle jag vilja att man tog in mer konst från olika lokala konsthantverkare/konstnärer!

 • Helena skriver:

  1. Jag hade valt Ton Chair 14 i nougat med flätad sits.
  2. Jag älskar att kunna filtrera och sortera. Det hade varit super om det hade gått att sortera inspirationsbilderna på olika rumstyper. Hade även varit super om det gått att filtrera på tex färg osv. Då hade det på stolar tex varit: Stolar – Matstolar – Svart tex..

 • Pia G skriver:

  J104 stol i svart, från HAY. Sååå läcker.
  Förslag; ett rum som snabbt kan skapas i 3D och skalenligt dör man snabbt kan lyfta in kvm, fönster och öppningar. Gärna en NCS skala på väggarna för att sedan kunna prov möbler med möbler, lampor etc.
  Det saknar jag på många platser och att vara först med det tror jag kan ge fler möjligheten att våga handla över nätet.

 • Robin Klang skriver:

  1.Ton Chair 30 med flätad sits! Då vi just sålt vår lilla lägenhet för betydligt större så skulle detta tillskott göra otroligt mycket i en redan påverkad designinköpskassa 🙂
  2.Jag skulle vilja se en mer integrerad inredningsbutik. Ex en Pinterest sida där man märkt ut butikens varor alt liknande varor på inspirationsbilderna. Efter klick blir man enkelt vidarekopplad in till produkten i shoppen. Detta för att enkelt gå från inspiration till veklighet.
  Snygt, integrerat och modernt.

 • Sarah skriver:

  1.) utan tvekan Wegners CH24 Y-stol! Precis som det står, kallas inte världens vackraste stol för intet.. Den ÄR vacker och en dröm att ha hemma!
  2.) För mig är en lättöverskådlig hemsida A och O. Tydliga men också inspirerande bilder på objekten, info om produkten samt snabb och smidig service när det kommer till leveranser och returer. Tycker inte det krävs så mycket mer än så. Olsson & Gerthel har definitivt lyckats med detta. Har handlat hos dem på nätet flertalet ggr och varit väldigt nöjd!

 • Linnéa skriver:

  1. Eames stol DSW svart med lönn ben.
  2. En moodboard funktion med de produktbilder och stylingbilder som finns så man lättare kan känna/se om känslan, färgskalan osv blir bra. Skulle vara ännu bättre om man sedan skulle kunna spara moodboarden och kunna skicka den till vänner och bekanta som önskelista/present tips. Alla bilder ska gå att klicka på så att de för en vidare direkt till produkten. Lätt och smidigt för familj och vänner att handla, och för en själv när man är i inredartagen.

 • marina skriver:

  1. Jag skulle nog gärna ha en Eames Rar gungstol som en rolig och skön färgklick i mitt vardagsrum, självklart skulle jag vilja ha en orange eller kanske en grå. Hmm
  2. Som extra kundtjänst tänker jag att de stylade bilder ni har i anslutning till produkt bilden skulle kunna innehålla information om övriga möbler så att de känns som en del av ett inrednings reportage. Det skulle kunna göra det lättare för kunden att relatera i ett sammanhang samtidigt som man får konkreta förslag vad det skulle passa med och vart man kan få tag på det, dessutom skulle säkert en del bloggare gilla det tydliga upplagget och sprida snygga bilder vidare.

 • Maria S skriver:

  1. Chair one med aluminiumben i vitt. snygg i hallen, ännu bättre på terassen när den tiden kommer.
  2. Jag har två ideér, jag vill veta vilken maxbelastning möbler klarar och om de är ömtåliga. Speciellt tänker jag på bord. En annan bra sak är en önskelistefunktion.

 • Anna-Maria skriver:

  Jag hade nog valt About a chair 23. Den passar in hemma hos mig, är behaglig med det grå tyget och ser sittvänlig ut!
  Få lite tips om vad som är snyggt att kombinera med annat!

 • Jonna K skriver:

  1. Jag skulle välja en Ton Chair 33 med flätad rygg/sits.
  2. Snygga guider till städer. Det vill säga, restauranger, barer, museer och butiker som känns Olsson & Gerthel i till exempel Köpenhamn, Paris osv. Det gör att företaget inte bara försöker sälja produkter utan även en livsstil, vilket i alla fall gör mig mer emotionellt kopplad till butiken/varumärket (och därmed också mer benägen att köpa saker).

 • Frida skriver:

  1. Eames Stol DSW (Dark maple), i basaltgrå
  2. Något jag länge önskat är en "spara" funktion på hemsidan där man kan lägga in sina favoritvaror. Så att alla som har lika svårt som jag för att bestämma sig inte behöver leta upp varan gång på gång.

 • Anonym skriver:

  Hejsan! Jag vill bara tipsa om Garys handgjorda skinnväskor, själv älskar jag dom! 🙂
  http://garyleatherbags.se/

 • Frida Spångberg skriver:

  Jag hade valt en Wegners Ch 24 y-stol vit. En drömstol. Jag har precis handlat av er och är supernöjd med servicen.snabb leverans dock hade jag uppskattat lite info om skötselråd.Mvh Frida

 • Johanna N skriver:

  1. Hans J. Wegners Y-stol toppar helt klart önskelistan! För att den har allt jag önskar mig av en stol.
  2. Det hade ju varit grymt att få hyra in en av O&G duktiga inredare för homestyling/inredningshjälp!

 • Anna Viktorsson skriver:

  1. Jag skulle vilja ge stolen Vilda 1 med naturskinn till min stol-galna pojkvän. Han skulle bli galet glad!
  2. En tjänst där en ur personalen kommer hem till en och ger inredningtips, skulle garanterat bli en riktig hit!

 • Anna skriver:

  1. Jag skulle gärna vinna en About a chair 23 från Hay
  2. En extra service hade varit om man kunde skicka in bilder från sitt hem idag och då få hjälp och tips med vilka möbler som skulle passa in och som passar ihop. Det svåra är inte att hitta en fin möbel utan att hitta den röda tråden i sitt hem tycker jag. Gillar verkligen Olsson & Gerthels hemsida annars, lättnavigerad och snygg!

 • Lisa skriver:

  1. Eames Gungstol, RAR, i vitt. För att jag nyligen flyttade in i en etta och en fåtölj får inte plats varken i lägenheten eller i studentekonomin. Det här skulle vara en ultimat lösning. Jag skulle sitta där och gunga hela tiden.
  2. Jag skulle gärna se att det fanns fler produktbilder med människor eller där produkten är relaterad till något av mer "känd storlek". Exempelvis stolar; tydliga enkla produktbilder där någon helt enkelt sitter i stolen för att man ska få en bättre förståelse för hur stolen ser ut, hur man sitter i den och hur stor den är. Skålar, fat och inredningsdetaljer; låt någon hålla i dem på en bild.
  Detta skulle i alla fall hjälpa mig att bättre första produktens storlek och även ge en bättre "känsla" av produkten.

 • Johanna skriver:

  1. Jag hade valt en svart Ton Chair 14 med flätad sits.
  2. Jag hade önskat att man kunde logga in till sitt konto och där skapa en interaktiv önskelista. Precis som det finns en knapp vid varje vara som säger ’lägg i varukorg’ kunde det finnas en knapp (i vitt kanske i stället för svart) som säger ’lägg i önskelistan’. Sedan samlas varorna man önskar köpa men kanske inte har råd till just nu etc etc där i ett typ av bibliotek. I önskelistan kan varorna sorteras i underkategorier precis som på hemsidan, såsom ’stolar’, ’bord’ osv. Varje vara visas med en liten bild i önskelistan (alla bilder på samma sida) så att man får en bra överblick (det blir lite som ett moodboard). Sedan kan man ’dra’ varorna till en varukorg och då läggs de där och man kan gå vidare till att köpa dem på ett enkelt sätt. När en vara håller på att sälja slut skulle detta kunna flaggas i önskelistan så att man vet att ’nu är det bäst att skynda sig att slå till’. Om en vara blir på rea skulle detta också kunna indikeras i önskelistan för att locka lite extra till köp. Vidare skulle varor man tidigare har köpt kunna visas med små bilder i en egen underkategori i denna önskelista/bibliotek under rubriken ’i mitt hem’ eller dyligt. Kanske kunde man även få skapa shoppinglistor (där man kan lägga det mest prioriterade för stunden). Givetvis ska man kunna skriva ut och e-posta de olika listorna på ett smidigt sätt – till sigsjälv, till sin partner, eller till familj och vänner inför stora festligheter såsom bröllop eller 30-årskalas etc. Det blir mitt tips!

 • Sandra Olsson skriver:

  1. Åh, jag skulle definitivt slå till på About a Chair 23 från Hay. Helt fantastiskt fin!
  2. Eftersom jag snart ska gifta mig så skulle jag verkligen vilja ha servicen att göra en önskelista/ bröllopslista hos Olsson & Gerthel så vi kan önska oss allt möjligt fint på ett lätt och överskådligt sätt!

 • Johanna skriver:

  1. Jag hade valt en svart Ton Chair 14 med flätad sits. För att jag sedan jag en gång såg den i ett inredningsreportage inte har kunnat få den ur huvudet. Den är så vacker.
  2. Jag hade önskat att man kunde logga in till sitt konto och där skapa en interaktiv önskelista. Precis som det finns en knapp vid varje vara som säger ’lägg i varukorg’ kunde det finnas en knapp (i vitt kanske i stället för svart) som säger ’lägg i önskelistan’. Sedan samlas varorna man önskar köpa men kanske inte har råd till just nu etc etc där i ett typ av bibliotek. I önskelistan kan varorna sorteras i underkategorier precis som på hemsidan, såsom ’stolar’, ’bord’ osv. Varje vara visas med en liten bild i önskelistan (alla bilder på samma sida) så att man får en bra överblick (det blir lite som ett moodboard). Sedan kan man ’dra’ varorna till en varukorg och då läggs de där och man kan gå vidare till att köpa dem på ett enkelt sätt. När en vara håller på att sälja slut skulle detta kunna flaggas i önskelistan så att man vet att ’nu är det bäst att skynda sig att slå till’. Om en vara blir på rea skulle detta också kunna indikeras i önskelistan för att locka lite extra till köp. Vidare skulle varor man tidigare har köpt kunna visas med små bilder i en egen underkategori i denna önskelista/bibliotek under rubriken ’i mitt hem’ eller dyligt. Kanske kunde man även få skapa shoppinglistor (där man kan lägga det mest prioriterade för stunden). Givetvis ska man kunna skriva ut och e-posta de olika listorna på ett smidigt sätt – till sigsjälv, till sin partner, eller till familj och vänner inför stora festligheter såsom bröllop eller 30-årskalas etc. Det blir mitt tips!

 • Stämningsfullt skriver:

  1.Eames stol DSW (Black Maple). Ska samla på mig ett antal av dessa och det vore ju rena lyxen att få en mer eller mindre gratis!
  2.Hemleverans och montering + bortforsling av skräpet är en service som jag vet att många uppskattar!
  / Vanja.

 • Åsa Kjellberg skriver:

  1. About a chair,kanske med hjul eller inte, så fin så nätt på mitt lilla kontor
  2. Jag önskar så ofta att man kunde få lämna in en bild på rummet/bordet eller vad det nu är man ska köpa till och få hjälp att "klistra" in möbeln/mattan så man kan få hjälp med att se om det verkligen passar. En bild skapar i mitt sinne en annan bild, inte alltid den stämmer med verkligheten och det är lite meckigt att byta när man köpt över nätet.

 • Anna skriver:

  1. Primum Karmstol i brunt läder och kromat stål skulle sätta en klassiskt sofistikerad prägel på lilla arbetsplatsen i vardagsrummet.
  2. Utvalda ramar och gärna en inramningstjänst skulle vara kronan på verket till alla härliga posters och grafiska tryck i Olsson & Gerthels sortiment.

 • Olivia skriver:

  Vilken rolig tävling!
  1. Jag hade hemskt gärna velat ha en Physix kontorsstol från Vitra, för att kontorsstolen som jag och min sambo har nu är en rälig relik från när min sambos mamma jobbade på Posten för säkert tjugo år sedan. Problemet är att min sambo älskar den för att den är så bekväm! Men jag har provsuttit en Physix och tror att han skulle bli lika nöjd med en sådan stol som jag=)
  2. Något jag har saknat på Olsson & Gerthels hemsida är möjligheten att ställa frågor i realtid i t ex en chattfunktion. Det finns ofta på utländska sidor och det är riktigt smidigt när man kanske bara har en enkel fråga om färg, mått e dyl!
  /Olivia

 • Johanna skriver:

  1. Jag hade valt "Ton Chair 33" i svart, med flätad rygg/sits.
  Den är ju helt magisk, och vi har precis flyttat in i hus och behöver ett nytt matsalsmöblemang.
  2. En bildbank med inspirations- och miljöbilder där man kan söka på dels rum dels typ av produkt.

 • Olivia skriver:

  Oj, jag missade att det fanns en prisgräns! Jag ändrar mitt val till About a Chair kontorsstol från Hay:)

 • Thomas Olsson skriver:

  1. Camilla stol av John Kandell. Har alltid tyckt om den nätta stolen och hade passat perfekt inne i sovrummet som liten smidig sittyta!
  2. Tips på vad som skulle passa utifrån vad man kollat runt på i webshopen. Alltså har du klickat på en soffa och en matta vore det ju riktigt smidigt om man fick ett bra tips på ett soffbord som skulle passa fint till!

 • Lisa skriver:

  1. Jag skulle välja Eames stol DAW. Trä, svart färg o mjuka fomer skule göra sig bra i vår ljusa, ganska kantiga inredning.
  2. Fast returkostnad på 59 kr. Varan återsänds i samma emballage som den levererades i med en förtryck returadresslapp fastklistrad.

 • FridaWig skriver:

  1. Jag hade valt About a Chair 14, jag har precis startat ett konsultföretag som jag driver vid sidan av mitt ordinarie arbete och håller på att iordningsställa en arbetsplats hemma, och den hade passat perfekt!
  2. Lägg ett fält t.ex till höger för Instagrambilder så att de som handlat hos er kan hashtagga Olsson&Gerthel samt vilken produkt som visas och nya kunder kan få ytterligare inspiration (förutom de fantastiska inspirationsbilder som redan finns).

 • Ulrika skriver:

  1. Skulle gärna vilja vinna dessa barstolar i vitt. http://www.olssongerthel.se/produkt/hee-barstol-2-pack
  Har letat länge efter barstolar som passar vår köksö så att vi kan utnyttja den bättre med lite kökshäng när vi har middagar och även till våra frukostar medans vår lillkille leker i babygymmet nedanför.
  2. Jag skulle gärna vilja ha personliga råd. Om jag skickar in en bild på hur tex mitt vardagsrum ser ut så skulle jag gärna vilja ha tips på hur man kan möblera och även vilka möbler som passar rummet och ens stil och smak.

 • Fia skriver:

  1Eames Stol DSR är en av mina högsta önskningar! De är ju såå snygga enligt mitt tycke.
  2.Jag skulle önska få lite mera tips om vad som kan passa ihop med det man redan köpt, som tex om jag nu köper en stol så kunde man få tips om ett bord och en matta eller några dynor som skulle passa ihop. Sen vore det ju underbart om man kunde ladda upp bilder på sitt eget hem och få lite konsultation med deras eget sortiment om vad som skulle passa in!

 • Anonym skriver:

  1. Fliparound brickbord/pallen skulle jag önska mig.
  2.Jag skulle vilja få råd om hur man matchar för att få ihop en helhet i hela huset, för att få det personligt och inte möbelkatalog-likt.

 • Jessica skriver:

  1. Ton chair i nougat – En tidlös stol som stått på önskelistan sedan evigheters evighet. Skulle vara den perfekta inredningsdetaljen i vårt vardagsrum
  2. Tänk en service för den medvetna men lite lata. Ett verktyg där du börjar med att ange ett typ av rum, storlek (tex kök, i storlek xs-xl) sedan anger du vilka typer av möbler du ämnar få plats med, tex bord för max 10 pers och 8 stolar, en byrå, en matta etc. Sedan anger man referenser kanske i form av 3 designers för att verktyget ska kunna läsa vilken typ av möbler som användaren tycker om. Sist men inte minst anger man en budget och sen söker verktyget efter passande resultat. Gillar man allt verktyget föreslår på en gång kan man köpa alt spara det på en gång. Alt kan man klicka sig vidare inom varje subkategori – tex bland föreslagna matbord och se om något annat alternativ passar bättre. När man är nöjd med sitt rum klickar man köp eller spara 🙂 Och sedan går man vidare till nästa rum om så önskas. I mina ögon skapas en win win situation!

 • PiaL skriver:

  1. Jag skulle välja CH24 Y-stolen i oljad ek med naturfärgad sits!
  2. Förslag på förbättringar:
  *Chatfunktion på sidan där man kan ställa frågor om produkterna
  *Möjlighet att sortera på inredningsstil.
  *En extra bildrad under produkten där man kan se vad andra köpt som köpt samma produkt.
  *Samarbete med en färgaffär för att kombinera ihop möbler med tapeter och färgval.

 • sandra skriver:

  1. Jag skulle vilja ha Hay About a Chair 23 till mitt nya skrivbord! Så snygg!
  2. En möjlighet att göra "provinredningar" liknande som man göra med t.ex. kök, där man kan välja olika möbler i olika färg och se hur de passar ihop osv.

 • Malin N skriver:

  Hej, En Ton Chair 18! Smäcker, elegant men inte för skrymmande för mitt lilla kök.
  Hade varit fantastiskt att kunna skicka in en bild på tex sitt vardagsrum för att se vad som skulle kunna bytas ut för vackrare och funktionellare rum alternativt köpas till. Möbel, färg, storlek mm.
  Med vänlig hälsning,
  Malin N

 • Anonym skriver:

  Ska precis flytta hemifrån till min egna lägenhet, lite möbler till balkongen skulle inte vara fel!

 • Vilken härlig tävling! Jag är självklart med och håller tummarna för vinst!
  1. Ton Chair 33 med flätad rygg/sits skulle jag ha valt som kontorsstol faktiskt. Jag gillar den skarpt! Skulle passa som en smäck i mitt arbetsrum.
  2. Jag skulle gärna vilja ha lite mer tips för användningsområden i beskrivningen av produkterna. Det är lätt att fastna i ett tänk och likaså saknar man ibland inspiration vad man kan ha produkten till. Jag har sett lite mer personlig text till produkterna i en webbutik och jag själv uppskattar detta.

 • Frida Bergström skriver:

  1. Jag skulle vilja ha Wire Chair DKR förkromat stål.
  2. Mitt förslag är en kundklubb med t.ex bonussystem, specialerbjudanden och ett medlemsmagasin som de ger ut några gånger per år, där man får möta formgivare, möbelproducenter och bli inspirerad av senaste inredningstrenderna. Tror att just ett magasin är ett smart knep att inspirera och föda idéer hos kunden, genom att visa möblerna i olika miljöer, som kan inspirera till köp.

 • Thilda Karlsson skriver:

  1 – GRAY 21 GERVASONI
  2 – Jag gillar butiker med en "önskelista" funktion. Man kan skapa en egen sida och sedan spara ner produkter man gillar på sin önskelista. Produkterna hittas sen snabbt igen och man får en överblick om de går ihop med varandra vad gäller stil osv. Det hade också varit bra om det fanns inspirationsbilder av produkterna du har med på önskelistan. Det kan vara inredningsbilder ni har tagit eller bilder från andra/pinterest/tidningar osv där just de produkter man gillar är med. På din önskelista sida har du alltså samlat alla de produkter du gillar och ett gäng med inspirationsbilder av just dessa produkter.

 • Thilda Karlsson skriver:

  UPDATE – glömde ju skriva varför jag vill ha just den stolen 🙂 Jag drömmer om en riktigt snygg pinnstol i ek eller vit färg som man sen kan lägga en fin pläd, eller fårskinn på. Just den inredningsdetaljen är jag besatt av just nu.

 • Martina skriver:

  1. Jag skulle välja J104 Stol.
  2. Det hade varit super om det fanns en tjänst som erbjuder lite enklare inredningshjälp, jag skulle t ex vilja att ngn kom hem till mig och bara "gjorde färdigt". Jag har alltid en tydlig bild när jag börjar inreda men kommer liksom av mig innan det är klart, hade varit bra om man kunde boka en person som kom hem och bara tittade på mitt hem med nya ögon och färdigställde "min" stil.

 • Helena D skriver:

  1. Min drömstol Eames DSW som skulle få plats i vardagsrummet.
  2. Fler miljöbilder för inspiration. Ibland är det svårt att själv se om saker fungerar ihop, så lite olika varianter och teman skulle underlätta.

 • Emelie S skriver:

  1. Jag skulle valt Eamesstolen med armstöd, http://www.olssongerthel.se/produkt/eames-stol-daw, som datorstol att matcha mitt köksset.
  2. En sak som jag uppskattar, som snart ska flytta hemifrån, är "Veckans tips" eller liknande. Kanske man kan sänka priset på en vara och sedan tipsa om 3-4 olika stylingar hur man kan ha den i sitt hem. Skulle vara underbart då olsson och gerthel är en av mina favoritwebbutiker!

 • Camilla Palm skriver:

  Camilla Palm
  [email protected]
  1. Y-Stolen skulle jag verkligen vilja ha! Helst 6 st runt köksbordet, men man får ta en bit i taget 😀
  2. En tjänst som vore bra är att man kunde göra en 3D bild av sitt hem och placera in möbler och inredning. På så sätt kan man enklare se hur det ungefär ska komma att se ut innan man beställer. Det kan även minska returer.

 • Josefin B skriver:

  1. Jag hade klart valt en vit Eames Stol DSW för att fylla på min stolsamling inför vår flytt till hus.
  2. En tjänst jag gärna sett hos Olsson & Gerthel hade varit homestaging. Tänk, ni har alla prudukter och all kunskap på plats redan!

 • Malin Björling skriver:

  1,About a Chair , den skulle matcha vår stil "i huvudet", men inte irl ännu. Och gött att få slänga ut våra 12 laminatstolar från typ East Import som det är förenat med blodvite och svanskotesmärta att sitta på då de brakar ihop en efter en, och det gör oooooont när de ger sig !
  2,efterlyser inget mera än ett eventuellt bonussystem som gör att det lönar sig att samla över tid. Kommer aldrig att ha råd att köpa flera Day-stolar på en och samma gång, utan måste önska mig bidrag vid födelsedagar osv och med tiden få några procents rabatt till slut.

 • Mimmi skriver:

  1. Renoir Hanging Swing Chair. Jag ser redan framför mig: solen som sirlar in genom bladverket i pergolan en bra bok och Renoir Hanging Swing Chair = en stunds total harmoni 🙂
  2. Utöver fler möbleringstips (typ dom ni har på bloggen. Dessa passar ihop)i samband med möblerna så saknar jag teknisk beskrivning och "säljargument". Tex: måtten sitthöjd / djup /bredd och "sitsen är gjord av …. kallskum som ger soffa en något fastare sits"
  Mvh Mimmi

 • Maria W skriver:

  1. Min drömstol som skulle få stå i vårt nytapetserade vardagsrum är Chair One med aluminiumben. Sååå snygg!!!
  2. Det skulle vara roligt att se bilder på hemsidan hemifrån olika kunder och deras köp från Olsson & Gerthel. Det blir både inspiration och tips på det viset.
  Gärna tips från heminredare på hur man kan tänka när man inreder sitt hem.

 • Eva skriver:

  Hoppsan, jag glömde fylla i vem jag var 😉
  17:40:27 🙂

 • Karin Larsson skriver:

  1) CARL HANSEN & SØN Y-STOLEN
  Love it!!
  2) Jag skulle vilja ha mer tips på hur man kan blanda billigare möbler och inredningsdetaljer med mer exklusiva möbler. På så sätt blir det inte så främmande att köpa väldigt dyra föremål om man ser att det faktiskt finns en naturlig plats i hemmet, hos de allra flesta iaf!

 • Nina skriver:

  1) En eames gungstol till sovrummet är något jag önskat länge!
  2) Jag älskar fakta! Skulle vara kul med lite "visste ni att" om produkten man valt eller dess designer! Skulle också vara bra om man kunde söka på "stil" och färg. Kanske lite koppla ihop inspirationsbilderna ni har med en "skapa stilen" funktion. Nu kastar jag ur mig en massa saker, men lite belysningsinfo om Lux, kallt och varmt ljus, val av glödlampa osv skulle också vara toppen!

 • Caroline skriver:

  1. Jag hade velat ha Primium karmstol. Just nu har vi en av köksstolarna till skrivbordet och det vore trevligt att få fullt möblemang i köket och samtidigt ha en riktigt fin och praktisk stol till skrivbordet.
  2. Jag hade tyckt det var bra med länkar till bilder (t.ex pinterest) där den produkt man tittar på finns med. Bilder från olika hem och liknande för inspiration på hur man kan kombinera Olsson & Gerthels produkter hemma i verkliga livet.

 • Mandi skriver:

  1. Jag har spanat in Eames Plastic Side Chair DAW med träben från Vitra länge, men har inte haft plats för den tills nu. Den är helt magiskt vacker, kontrasten plast och trä.
  2. Att man kan bli rekommenderad saker baserat på vad man tidigare har köpt, allt man skulle kunna få fylla i lite information om stilar man gillar.

 • Anna skriver:

  Hej!
  1. Esmes stol DSW
  2. Önskar två saker:
  – Kunna ’snurra’ på möblerna så man ser alla sidor av dem.
  – En kategori med tillfälliga små partier av prylar och möbler av inte superkända designers. Baseras på tips från oss kunder, mindre leverantörer som ni springer på eller designers/utvecklare som är under utbildning.

 • Anna skriver:

  Jag har ärvt en vit Y-stol från min mamma och vill mer än gärna ge den sällskap. Får nog lägga några år på att få ihop ett gång med tanke på priset 😉
  Jag älskar inspirationsbilder och tror de flesta blir mer köpsugna när produkten är placerad i relevanta miljöer, gärna tillsammans med loppisfynd, DIY-idéer, olika färgsättningar etc. Fri frakt vid köp över 500kr, snabb leverans och lätt att skicka tillbaka vid ev fel är också väldigt uppskattat. Något sorts bonussamlande kan också vara intressant!

 • Annie Josefsson skriver:

  1. Jag drömmer om en chair one stol aluminiumben. Jag fullkomligt älskar den stolen och har suktat, längtst och drömt om stolen länge. Den skulle få en mycket central plats i mitt hem. 2. Den extra service jag kan önska mig är lite abstrakt. Men jag önskar en helhetsförståelse i butik, där min tid i en inredningsbutik är viktig, och jag får flera köpförslag, där vi pratat om de möbler jag redan har i mitt hem och vill behålla, detta vill jag förnya och man knyter ihop det med textilier och tips på riktigt snygg och funktionell belysning.

 • Lisa skriver:

  Eames stol DSW dark maple.
  Skulle önska en inredningskonsult i hemmet, någon som kan tipsa hur man kan matcha fler saker från butiken och skapa en skön stil!

 • Karin Fast skriver:

  1. Hemma hos oss drömmer vi om Eames stolar runt ett större matbord i en större lägenhet. Vi provsitter de så snart vi passerar inredningsbutiken i stan, sååå härliga. Det vore väldigt lyxigt med en egen Eames i vår lilla lägenhet, som ett seg på vägen.
  2. Jag har alltid fått ett smidigt och proffsig bemötande från OG. Vad gäller extra service är det just det, att det självklara fungerar enkelt och smidigt. Självklarheter som lättheten att ta sig runt på sidan, lägga till och ta bort i varukorgen, betala, uppföljning med beräknad leverans, leveranstider som följs och lika smidig reklamation vid behov.

 • Maria skriver:

  1.)Jag skulle välja A bout a Chair 22 eftersom den är vacker som ett konstverk!
  2.) Jag önskar att man fick ett gott bemötande även fast man inte har kostym el likn och ex kommer in i butiken i converse och keps. Är det för mycket begärt?

 • Maria skriver:

  Nummer 1-stol skulle EAMES STOL DAW – en perfekt stol till mitt blivande sminkbord 🙂
  Utvecklingsmöjligheter skulle vara;
  Möjligheten att inspirera mer i samband med produkterna ex samarbeta med duktiga inredare som har inspirerande instagramflöden och bloggar och koppla ihop dessa med aktuella teman, produkter och övriga inspirationssidor.

 • Jessica skriver:

  1. Om jag vann skulle jag vilja ha en vit pina stol från magis. Jag har inte lyckats övertala maken om att detta är en superskön stol, men om jag vann en…:-).
  2. Det hade varit helt fantastiskt om ni hade något liknande ikeas "fråga anna". Där man både i text och bildformat skulle kunna få hjälp. Detta skulle ni sedan kunna posta på er blogg för att hjälpa och inspirera andra.

 • Linda skriver:

  1. Skulle jag vinna så hade jag gladeligen skjutit till de kronor som saknades och valt en Eames gungstol RAR. Varför?! Designen tilltalar mig väldigt mycket och den är dessutom väldigt bekväm och sedan hade den passat helt perfekt i vårt tv-rum!
  2. Jag tycker att Olsson & Gerthel har en av de bästa sidorna och det känns därför fel att komma med förbättringsförslag utan att framhålla det som är verkligt bra. Det jag tycker extra mycket om är att man har en blogg (här hade man kunnat varva med hemma hos reportage hos kunder), en inspirationssida, att man presenterar personalen med bild och lite text och att man även på distans kan handla utställningsexemplar etc. Jag beställde en spegel för ett par dagar sedan som hade relativt lång leveranstid och gissa om jag blev positivt överraskad då det kom ett mail där det stod att spegeln nu var beställd hos leverantören. Den typen av "kontakt" från det att beställningen gjorts till det att man får det man beställt tycker jag verkligen är väldigt positiv!
  Nåväl även det som är bra kan i vissa fall förbättras/förfinas och det jag tänker på rent spontant är att man kanske borde ha en kundklubb, en slags lojalitetsklubb där riktade rabatter kan ges till lojala kunder etc. Har man handlat över x SEK kan man t.ex. alltid erbjudas fri frakt etc.
  Sedan tycker jag att man kunde erbjuda en heminredningsservice (via mail- kunden får skicka in bilder, beskriva lite om rummet och hur man tänkt använda det) för kanske ett par hundralappar per rum, pengar som betalas tillbaka om man sedan handlar möbler eller inredningsdetaljer för motsvarande eller mer pengar.
  Utöver detta är det faktiskt en sak jag verkligen saknar och det är om verkligen alla produkter man säljer faktiskt finns med i webbutiken? Jag var t.ex. ute efter en lampa för ett tag sedan från Tom Dixon och trots att detta varumärke säljs så stod lampan inte att hitta på hemsidan. Klarar man inte av att administrera detta (med alla priser etc som skall hållas uppdaterade) så röstar jag för en produktkatalog på hemsidan där de flesta av leverantörerna och hela deras sortiment (och om möjligt även en prislista) finns med (tänker på något i stil med Architonic). Det skulle i alla fall ge mig en anledning att varje gång jag letar efter en möbel alltid titta på Olsson & Gerthel först!

 • Anne skriver:

  Jaaa.. det är nästan dött lopp mellan en Eames gungstol och den fantastiska fotpallen från House Doctor men jag tror ändå gungstolen vinner. SÅ fin. Perfekt i ungarnas rum, så kan man sitta och gunga lite mysigt medan de somnar. Japp. En sån skulle det få bli, även om den är lite dyrare.
  Utvecklingsmöjligheter – personliga inspirerande texter om varje produkt skulle jag vilja ha, med tips på andra produkter som kan passa bra ihop, och kanske nya användningsområden. Lite som Coolstuff gör – det är både en och två gånger jag blivit intresserad av en sak tack vare en bra säljtext. Många inredningssajter har just samma standard-katalogtext, och det är lite trist tycker jag, det sticker inte ut.

 • Emma skriver:

  1. Y-stolen. Y (WHY)? Because I’m worth it.
  2. Showroom i Stockholm skulle underlätta och generera fler köp bland stockholmare som är en köpstark och inredningsintresserad målgrupp.

 • johanna Nordquist skriver:

  1.Jag skulle kunna springa över eld för Hans J. Wegners Y-stol. Dansk design när den är som bäst. Snygg och definitivt tidlös!
  2. Likaså som det finns provtapetsering på webshopar för tapeter skulle jag önska att det fanns för möbler. På internetsidor är det så svårt att uppskatta hur vissa möbler passar ihop mått-och färgmässigt. Tänk att få provmöblera samt lägga till den dekoration man tror passar till. Hörni Olsson Gerthel MERFÖRSÄLJNING samt en nöjd kund som får se sina önskemål i helhet med sin personlliga stil!

 • Emma skriver:

  1. Ton Chair 30 med flätad sits, underbar som "solitär" var som helst i hemmet.
  2. Då jag bor lågt ifrån den fysiska butiken så är inspirationsbilder och bilder med den aktuella möbeln i en miljö ett absolut måste för att få en någotsånär rättvis bild av hur den "ser ut på riktigt". Det är ju så att en del möbler är jättefina på bild mot en neutral bakgrund, men blir fel eller för mycket i ett vanligt hem. Tycker att OG redan är bra på detta, men jag ser gärna ännu mer bilder från riktiga hem.

 • Tina Carlström skriver:

  1. Denna stol vore drömmen. Skulle passa perfekt till mitt körsbärs färgade skrivbord med mörkgrönt skinn och gulddetaljer: http://www.olssongerthel.se/produkt/eames-stol-dsw-dark-maple
  Har ingen snygg stol och som student måste man ju ha något som motiverar en att plugga, så varför inte med stil?!?
  2. Jag önskar att det fanns en funktion som visar vilka objekt jag tidigare tittat på. Ibland vill man kunna jämföra (exempelvis två stolar). Då kan jag enkelt gå mellan dessa objekt och hitta mina favriter i ett förminskat bildspel.
  Hälsningar Tina

 • Ida skriver:

  Jag hade valt Eames Plastic Side Chair DSR med svarta ben från Vitra. Den skulle jag ställa framför farfars gamla skrivbord i vårt nybyggda hus.
  Den service jag skulle vilja se mer av är tips på hur produkter kan ingå i en helhet. Bilder på produkter i en mer personliga miljöer än vad man oftast ser i kataloger och på hemsidor. Det hade varit härligt att se miljöer med gamla och nya möbler blandat, som inte bara visar just de produkter som företaget säljer.

 • Madde skriver:

  1. Här är vi mitt uppe i en härligt, kaosartad köksrenovering och har fiffigt nog byggt en köksö. Har ännu inget att sitta på så därför faller valet på den fina barstolen "About a Stool 32".
  2. Vi bor i Göteborg och tänkte att vi skulle vilja provsitta just ovan nämnda barstol, för att se om den är bekväm!? Ett "show room" i närheten, dit man kan komma och testa möblerna hade varit toppen.

 • zlotta skriver:

  1. About a Chair 20 svart såklart.
  2. Inredningskurser eftersom ni har så bra kompetens.
  /Lotta

 • Jonas Brandin skriver:

  1. CH24 Y-stolen (Såpad bok/natur sits) Desto mer jag iakttar den desto mer faller jag för den. Den skriker inte, den talar för sig själv. Jag vill sitta på mina 120 meter snöre och filosofera.
  2. Videos! En videosnutt till varje produkt där en person står och presenterar produkten med alla sina sinnen. Hemsidan blir inte bara personlig, man ser även produkten i mänskligt perspektiv. Detta fungerar även bra i utbildningssyfte vid nyanställningar.

 • Adam Ulfung skriver:

  1. Har en sambo som älskar Hans Wegners design och har ändå sedan vi var studenter önskat sig y-stolen. Därför skulle jag vilja ge henne denna, hennes dröm skulle bli verklighet!
  2. En kopp kaffe och en skön sittplats, just för att kunna ha tid att tänka och se en helhet.

 • Catrin Dovleus skriver:

  Hej!
  Mitt hjärta tar alltid ett skutt när jag ser Hans J. Wegners Y-stol, fantastisk.
  Erbjud era kunder att ta kort på sina möbler och rum och via mail kommunicera dessa för att få hjälp med vilken möbel som skulle passa ihop med befintliga möbler och passa in i stilen hemma. Detta hade jag uppskattat! Personlig stylist på distans.
  Må gott!

 • Emma Kitti skriver:

  1. En "about a chair" från Hay. Den är så fantastisk i sin formgivning och samtidigt väldigt skön att sitta i.
  2.Det skulle vara toppen om kunden kan ta ett foto av t.ex. sitt vardagsrum och sedan lägga in en produkt från er webbutik för att kunna se hur det passar! Jag skulle också gilla fler sorteringsalternativ bland sortimentet. Jag har t.ex. varit ute efter proukter i koppar och ljust trä på sistone och då hade det varit perfekt om det gick att sortera fram endast dessa produkter.

 • Linda skriver:

  1.
  Eames stol DSW (Black Maple) ursanygg tidlös stol som skulle passa ypperligt hos mig.
  2. Jag gillar när man kan rita upp sitt rum, i verklig ner förminskad skala, för att lättare ha koll på om tex. soffan man hittat ryms in i sitt rum.

 • Pernilla H skriver:

  1. Gillar "in between chair"
  2. Skulle önska fylligare och mer inspirerade texter till varje produkt. Produkterna som säljs är inget jag spontanköper utan jag vill återkomma många gånger. De kostar lite mera så jag vill gärna "känna och klämma", på en internetbutik tycker jag att det innebär utförlig text så att jag vet vad jag köper. Och gärna tips på kompletterande produkter. V

 • Majja skriver:

  Drömmen vore om en Slab Chair fick flytta hem till oss, vi skulle inte bara ge den ett kärleksfullt hem, den skulle skapa perfektion på kortsidan mitt emot vår sons svarta tripptrappstol!
  Som onlinekund skulle jag älska personliga beskrivningar på produkten. Hela OG’s webshop utstrålar kunskap och erefarenhet, och det skulle vara fantastiskt att få en personlig service redan där. Ett exempel kunde vara, "vi älskar hur denna fåtölj passar perfekt till mattan, den har en fantastisk komfort. Vi varnar dig därför att sätta dig där, om det inte har tänkt att sitta länge"
  🙂

 • Majja skriver:

  Rättelse "om du inte"

 • Maria skriver:

  1. En självklar CYBORG CLUB.
  2. Om inredningsbutikerna kan göra tingen mer personliga genom variation för just mig, en detalj som kan tillföra det lilla extra. TEX om du köper ett skärp. Du kan använda det till ett smycke eller runt böcker eller varför inte runt midjan eller varför inte hänga korten på.

 • Linda A skriver:

  1. En Eames chair i någon härlig färg skulle passa perfekt i min hall. Vilken glädje när en så snygg stol möter en i farstun var dag!
  2. Älskar nätshoppar där man kan sortera efter olika val. Tex på färg. Borde vara ganska lätt att "koda" produkter så att man kan få de visade utifrån olika val. Tänk vad fantastiskt att t.ex kunna söka på "koppar" och så får man upp kuddar, lampor, ljusstakar etc etc i just koppar att kunna matcha med varandra.

 • Annika skriver:

  Hej! Min drömstol är Eames Stol DAW. Skulle bli kaxig i vårt nya arbetsrum som förhoppningsvis blir påbörjat under vintern!
  Vad jag kan önska mig extra är den "service" Elledecor har, där man kan filtrera på stil och rum för att få inspiration! Det är fantastiskt när man saknar inspiration. Dessutom gör det mig väldigt shoppingsugen så skulle det finnas hos en webshop med länkar hade jag shoppat direkt…

 • Carin Rudberg skriver:

  Eftersom jag inte har råd att köpa min drömstolar, Myran, just nu skulle jag välja något som funkar att stå för sig självt. Pallen CH53 skulle jag mer än gärna placera i min lilla minihall eller på mitt loft som extra TV-sittplats. Den står sig alltid, oavsett lägenhet och övriga stolar; som extrastol/ avlastning / prydnad och skulle passa fint med min blandning av IKEA och 50-tal. Dansk design är och förblir min favorit!
  Önskemål från min sida är transport till dörren, även uppför trappor, samt att butiken tar emballaget med sig. Om det är krångel med defekt eller fellevererad vara skulle det vara guld värt om de kunde hämta möbeln och leverera en ny. Jag har ingen bil och har fått släpa på buss och tåg eller ta taxi.
  Man kan ju alltid drömma, eller hur 😉

 • Anna PS skriver:

  1: Jag önskar att mina gäster liksom OG’s kunder ska känna sig välkomna, inspirerade och nöjda. Min tanke är uppfylla alla 3 önskningar redan i hallen genom att inreda med Eames Stol DAW i vit fån Vitra:)
  2: Addera ett visualiseringsverkyg på hemsidan där kunden kan ladda upp bilder av sitt rum och enkelt möblera med OG’s produkter.

 • Linda skriver:

  1. En blå Eames Stol DSR till min man för att liva upp hans hemmakontor.
  2. Fast returfrakt á 59 kr vid byte. Bor man t.ex. i Norrlands inland är det inte alltid möjligheten har funnits att först klämma och känna på en produkt innan beställning.

 • Carl Sundberg skriver:

  1. Achille och Pier Castiglionis Mezzadro på grund av sin lekfullhelt men ändå historiska charm. Den osar av kreativitet och nyfikenhet och får mig alltid att önska att jag fått vara med på den tiden då "det var nytt" att sammanfoga material och former som inte tidigare använts tillsammans.
  2. Flera bra förslag har redan getts, så som mer personliga beskrivningar, bättre bilder, filmer eller till och med interaktiva möbleringstjänster där man kan placera in möbeln på en bild av sitt eget hem (något som förresten inte är omöjligt att göra med en smartphone med kamera, bara man har en vettig 3D-modell av möblen så kan man sätta rätt proportioner och sedan flytta runt den i "rummet" med hjälp av telefonens kamera). Alla dessa saker är grejer jag gillar och hade uppskattat (det senaste vore mer en ball grej).
  Men för att ge ett eget förslag (som säkert också nämnts i någon av de +100 kommentrarerna) så vore det kul om OG tog hjälp av alla de duktiga inredarna som finns just nu, både de som bloggar och de som väljer en mer undanskymd roll, och låta dem skapa rum med de produkter som finns i sortimentet. Dessa skulle i sin tur kunna säljas till kampanjpris och på så vis öka intresset och också försäljningen och i förlängningen förhoppningsvis ge OG kunder som kommer tillbaka för att handla igen.

 • Laura Saari skriver:

  1. About a chair 23 från Hay. För att den är så snygg och nätt! Den skulle passa perfekt i vårt sovrum där vi planerar en liten läshörna.
  2. Min idé om service är försäljning av inredda rum i olika teman eller stil såsom skandinavisk, retro eller industriell. Rent konkret skulle det likna Gerthel&Olssons inspirationsbilder men med fler produkter som säljs med exempelvis soffa, bord, tavla/affisch och ljusstake o.s.v. som passar ihop. De här inspirationsbilderna skulle för köparen innebära att man kan relatera till hur man själv har inrett eller vill inreda, att man lättare kan se vad som passar ihop. Man blir benägen att köpa flera produkter samtidigt och man kan inreda ett helt rum enklare. Försäljaren säljer därmed fler produkter.

 • Anette Johansson skriver:

  1. Y-stolen; klassisk stol som jag skulle ha med mig resten av livet. Och en stol som skulle passa väldigt bra i mitt nyinredda vardagsrum!
  2. Fri frakt; i dagens webshopar kan det ha stor betydelse varifrån man köper pga frakten. Blir stor prisskillnad, som tyvärr påverkar köpbeslutet!

 • Erika skriver:

  Vilken fantastisk tävling! Om jag hade turen med mig skulle jag valt en ton chair 30 med flätad sits, för att sitta skönt när jag skriver min c-uppsats!
  I fråga om service tycker jag att det är fint med företag som är miljömedvetna – till exempel vore det ju lysande om man kunde tänka på att allt emballage kunde återvinnas, skickas så miljövänligt som möjligt, och tänk om man kunde inspireras av H&M och lämna "pant" på gamla möbler. Man kanske kunde erbjudas en liten rabatt vid köp av, säg, en ny stol, om man "pantar" en gammal? Kanske bara en utopi, men tänk så fint!
  Mvh Erika.

 • Laura Saari skriver:

  Rättelse: Menar såklart Olsson & Gerthel

 • Liliya skriver:

  1) Chair One stol Aluminiumben. Den är så vacker att man inte kan låta bli att titta på den. Riktig ögonnjutning.
  2) Stylingstips och inredningsrådgivning.

 • Annika skriver:

  Jag har ju en liten cruch på Tip Ton från Vitra. Eller ja, på ganska många Vitra-stolar faktiskt, men Tip Ton är så härligt lekfull och enkel på samma gång.
  Det jag skulle ösnka mig mest av en inredningsbutik är ganska tråkigt, men helt enkelt bra och enkelt frakt hem. Jag har ingen bil och känner mig ofta hindrat i att köpa saker för att de är för stora. De flesta butiker, både IRL og på webben är ganska bra på fakta och inspiration, men det där med enkel, billig och trygg frakt. Guld värt!

 • Martina skriver:

  Bent Hansens Primum-stol med karm och konjaksfärgat läder vore ett snyggt avbrott i vårt kök.
  Jag vill se fler inspirationsbilder och där artiklar ni säljer finns på bilderna för merförsäljning och för att få en känsla för storlek, form och färg.
  Vänligen
  Martina

 • Anna skriver:

  About a chair från hay då denna är provsutten under min och sambons senaste Köpenhamns weekend. En både vacker och bekväm stol. (Kommer införskaffas till nya lägenheten)
  Inspirationsbilder är alltid toppen. Mer bilder eller rekomendationer hur man matchar samma möbler men förändrar med detaljer

 • Ester Sundström skriver:

  CH24 Y-stolen – en bra start för nykära sambodrömmar som vi går i här…
  Jag skulle önska en tummen-mitt-i-handen-service eller snälla-hjälp-mig-fixa-service för alla oss som är lite bättre i tanken än vad vi kanske är i praktiken. En lättnadens suck, om man så vill.

 • Cecilie skriver:

  Ej jeg drømmer altså om about a chair :/\) det har jeg gjort længe.
  Jeg ville ønske de gav indretnings rådgivning. Så man kunne sende lidt billeder og få gode tips. Til en fornuftig pris.

 • Marie M skriver:

  Jag skulle slagit till på ett fyrpack av dessa fina om jag fick 3000 i bidrag 😉 http://www.olssongerthel.se/produkt/j104-stol-4-pack
  URsnygga rent ut sagt och mina stora svarta klumpar behöver verkligen bytas ut.
  En bra extra service är personlig service. Med det menar jag personlig kommunkation samt god relevant rådgivning för mig som kund!

 • michelle skriver:

  1.Eames Stol DSW (Dark maple) i vit. En skönhet att betrakta. Jag har placerat olika stolar i olika färger, former och priser runt om mitt köksbord. Skulle vara pricken över i:en om jag hade kunnat haffa en Eames stol.
  2. Jag kan snöa in mig på en viss inredning och tänker inte utanför ramarna. Skulle vara lärorikt och till hjälp ifall de kunde visa lite inspirationsbilder, olika stylingtips mm.

 • Eva Blanck skriver:

  1. Absolut Wegners CH 24 y-stol, har stått på önskelistan lång tid.
  2. Skulle önska en tjänst där kunniga inredare med hjälp av bilder på mitt hem tipsar om möbler, belysning och annan inredning.
  Mvh Eva

 • Bea skriver:

  Eames stol DSR, gillar modellen länge och färgen kan ju inte bli mer klockren! Älskar’t!
  Mera tips på inredningsvarianter/styling i möbelbutiker. Ikea har ju klart bästa idén med hela rum att smita in i 🙂

 • Alexandra skriver:

  1. Stolen att önska är:
  About a chair 23 med svart underrede och tyg remix.
  2. Jag älskar att bläddra bland inspirationssidorna på OG, det bästa är att man kan klicka på varan som
  visas och komma direkt till shopen, där man kan se pris och varuinfo. Vad man skulle kunna utveckla är att även kunna klicka till en moodboard där man ser vad som passar till eller vad andra köpt samtidigt då de köpt denna vara, ännu mer inspiration alltså.

 • Johanna skriver:

  About a chair är en av mina favoriter och den jag skulle välja om jag vann!
  Jag skulle önska att när man klickade fram en pryl/ möbel så kom det även fram; passar till! Där har ni färg/formmatchat olika produkter vilket skulle både inspirera och underlätta för mig som kund!
  Mvh/ Johanna

 • Angelica J. skriver:

  1) Butterfly pall såklart! Ser väldigt inbjudande ut att sätta ner rumpan på! 🙂
  2) Jag beställde "döden" från O&G och måste säga att kommunikationen och servicen redan är suverän!
  Och många bra förslag har redan föreslagits här men det jag skulle vilja se är en liten 360 graders produktfilm där man själv kan stanna, dra bilden i olika vinklar och zooma för att se detaljerna på riktigt nära håll.
  Det är en rätt enkelt sätt för kunderna att "klämma & känna" digitalt utan att det kostar några extra resurser för O&G.
  Det var iaf mitt tips! 🙂

 • Maria B skriver:

  1, Cyborg Polycarbonate!
  2, Jag skulle tycka att det vore kul om ni hade en tjänst som typ en "personal shopper". Att ni åkte ut till kund och "rekade" befintlig inredning och hjälpte till med vad man kan komplettera med från ert sortiment. Självklart skulle ni ta ut en konsultationskostnad men servicen för att ha anlitat en "shopper" skulle vara att leverera kostnadsfritt och eventuell hjälp med montering eller möblering. Skulle va kul för er att blogga om och för oss att läsa.

 • Anna skriver:

  1. Jag skulle valt Soft Barpall med lädersits från House Doctor. Den perfekta kombinationen av materialval, form & funktion enligt mig. Med pallen hade jag kunnat ha en vän sittandes i köket som sällskap när jag lagade mat. Det hade vart både utomordentligt trevligt & snyggt tycker jag.
  2.
  Större produktkännedom hos personalen. Det skapar mervärde för mig som kund och oftast också fler behov, vilket innebär ökad försäljning för O&G. Win-win!
  Bästa hälsningar
  Anna

 • Malin S skriver:

  1) Valt till ungarnas skrivbord hade blivit den enkla men vackra Nerd chair, i gult för pigghetens skull!
  2) Tips på passande/liknande produkter vid klick på en viss produkt. Annars är känslan av personlighet och kunskap det absolut viktigaste!
  Om jag köpte en tex stol av ngn känd formgivare vore det kul med ett "konstnärskort" som följde med, där lite historia om formgivaren fanns med samt nån del om hur just min modell såg dagens ljus.

 • Anna skriver:

  1: Jag hade valt EAMES PLASTIC CHAIR DAW (DARK MAPLE), sjukt snygg stol i min favoritfärg GRÅ. Skulle ställa den vid skrivbordet, skulle bli såå snyggt!
  2. Gratis frakt vid 500:- eller lägre fraktkostnad skulle jag önska att butiken hade.

 • Erik Liljegren skriver:

  Jag har under en längre tid drömt om en eames gungstol RAR. Gärna i den sobert svarta färgen.
  Det vore väldigt bra med fri frakt på alla produkter. Eftersom man ofta ställt in sig på ett pris och sen när man checkar ut blir det ett annat pris. Detta är ju speciellt angeläget för oss ö bor som saknar den här sortens designbutiker på rimligt avstånd. (Bor på Gotland)

 • Louise A skriver:

  1. Jag skulle önska att stolen Ghost 44cm från Gervasoni finner sin plats runt mitt matsalsbord. Den är oslagbar med sitt tuffa designspråk!
  2. Mitt bästa tips vore att erbjuda kunden möjlighet att kunna visualisera produkter på er hemsida före ett köp. Tanken är alltså att kunden ska kunna dra in produkter till ett virtuellt rum, för att enkelt se hur ett specifikt bord passar till önskade stolar eller taklampa eller hur en soffa ter sig tillsammans med just det där soffbordet. Man skulle ha möjlighet att placera ut kuddar i sin soffa, tavlor, en matta på golvet och likaså andra inredningsdetaljer för att skapa en helhet. Allt detta för att man ska se hur produkterna man redan har, är nyfiken på eller planerar att köpa – passar ihop före man genomför sitt köp. På så sätt får ni en lekfull hemsida, kunder som blir mer säkra på sina köp och möjlighet till merförsäljning eftersom kunden får skapa fritt med era produkter. Detta koncept känns modernt och nytt – vem vill inte prova sig fram först?

 • Sofie skriver:

  1. Att få gunga min nyfödda son till sömns i en Eames gungstol i vitt, med en av våra fårskinnsfällar på. Det är min dröm! Han har svårt att komma till ro ibland, men om vi gungar fram och tillbaks på hälarna somnar han direkt, därför tror jag att han skulle älska Eames!
  2. Personlig styling. Att få skicka in en bild på ett rum och få det stylat av en ur personalen med känsla för inredning. Kanske kan man få önska att få det stylat via Feng Shui. Kanske vill man bara ha tips på vilka stolar som skulle passa till ett bord man redan har? Perfekt, lite lyxig tjänst för den som ständigt försöker få till en fin stil, men där det brukar sluta i kaos.

 • Lina skriver:

  1. TON CHAIR 14 MED FLÄTAD SITS är en stol som jag gått och suktat efter i över ett år så den skulle jag definitivt valt.
  2. Ingen är perfekt och det finns alltid något att förbättra, hur stort eller litet det än må vara. Generellt tycker jag att många butiker haltar när det gäller information om var och hur deras varor är producerade. Jag skulle till exempel på ett enkelt sätt vilja få reda på gällande arbetsvillkor och framförallt klimatpåverkan för den produkt jag köper. Det är information som jag önskar kunde göras mer lättillgängligt än genom att jag mailar företagets kundtjänst. Kanske i genom att föra in det på butikens "Frågor & Svar" sida alternativt genom att lägga in den informationen tillsammans med varje varas produktinformation.
  /Lina

 • Jannice skriver:

  1) Det blir ju min drömstol, en Eames rocking chair! Har suktat efter en gungstol ända sedan vi fick vår mini. Den skulle passa perfekt här hemma!
  2) I webshopen vore det toppen om produkter "matchades" ihop med varandra som man kan se i många klädbutikers webshopar. Alltså om jag klickar på en stol så får jag förslag på ett bord eller inredningsdetaljer som skulle passa till.

 • Agneta skriver:

  1: Min kusin har flyttat in i egen bostad, jag har ännu inte varit där och vad kunde passa bättre än att ge honom en "Eames stol DSR Basic black", för han väljer sina möbler med god smak och stor omsorg och skulle bli otroligt glad för denna present.
  2: Jag har många gånger tänkt att det skulle vara god service om en inredningsbutik kunde hjälpa mig med möblering utifrån befintliga möbler, men även ge förslag på nya möbler utifrån en enkel skiss över rummet som behöver renoveras/möbleras om.

 • Maria skriver:

  1. Jag hade valt eames DAW vit med svarta ben. Så snygg och stilren!! Den skulle bli en perfekt bekväm stol vid mitt skrivbord!
  2. Vore roligt med konsultations hjälp. Tips och inredningshjälp, via bilder från mitt hem till förslag från er.
  Med vänlig hälsning, Maria

 • Marie skriver:

  1. Lätt val! CH 24 Y-stolen i bok med naturfärgad sits. Tidlös och underbar.
  2. Med nyköpt större lägenhet och många möbler som måste inhandlas saknar jag ett planeringsverktyg där man kan sätta samman möbler i ett virtuellt rum och på så sätt få en känsla för helheten! Vilken grej!
  Ha en fin dag!
  Marie

 • Nils skriver:

  Dina inlägg är alltid bra!

 • Caroline skriver:

  I min hall finns ett tomt hörn som länge har väntat på den rätta stolen. Jag tror att det här kan vara den: http://www.olssongerthel.se/produkt/desiree-stol
  En chatttjänst där man kan ställa frågor om sortiment eller få lite tips och råd.

 • Lisa B skriver:

  1. Jag skulle välja stolen J104 från Hay, en modern pinnstol när den är som bäst! Den skulle göra under med vårt lagom lantliga kök!
  2. En service som jag skulle uppskatta är om det vid produkterna fanns länkar till "hemma hos"-bilder, tex olika bloggar eller inredningssidor. Då kan man som kund få en uppfattning om hur produkter ser ut i verkligheten, vad personen/kunden tycker om produkten och kanske inspireras till fler köp av "mer-produkter".

 • Fanny skriver:

  1. Jag skulle välja About a Chair 14, den snygga kontorsstolen från HAY. Det enda som saknas i mitt "hemmakontor" där jag sitter och pluggar långa dagar är en snygg och skön kontorsstol, tycker inte det finns så många billiga alternativ för en student, så just nu sitter jag på en IKEA köksstol, vilket kan ge lite träsmak efter ca 4 timmar!
  2. En idé ni skulle kunna utveckla vore leasing av designmöbler, både korttids för exempelvis homestyling inför visningar men även kanske längre leasingkontrakt ungefär som med bilar. Man får hyra en matsalsmöbel i 2 år och sedan köpa ut den eller välja en ny! Tror detta är en idé som skulle fungera nu då många vill ha designmöbler och ändå byta och göra om hemma ofta. Det ger er också möjlighet att sedan sälja möblerna till ett billigare pris för de som inte har råd med det nya och andrahandsvärdet på designmöbler bra!

 • Eva S skriver:

  1. Jag skulle bli lycklig(are) med en finfin Eames Stol DAW, med träben. Den skulle passa utmärkt i rollen som skrivbordsstol i min efterlängtade arbetshörnan hemma!
  2. Om man har en webshop så kan det vara kul med en tilläggstjänst som visar "kunder som köpt den här har även köpt…". Kan fungera både som inspiration och locka till fler fina spontanköp 🙂

 • Victoria Torstensson skriver:

  1. Jag skulle välja kartells stol "masters", svart. Jag skulle äntligen byta ut våra stolar och ge rummet den stil och karaktär som matchar resten av vårt hus.
  2. Jag önskar fler inspirerande showroom!

 • Emelie L skriver:

  1. Jag har alltid velat ha en Eames chair DAR. Jag har länge tänkt att jag skulle vilja samla ihop till en sådan stol men eftersom jag är ekonomistudent så har det tagit lite tid. Det skulle vara helt fantastiskt att vinna denna stol. Den skulle få stå i vårt vardagsrum med en pläd över ena armstödet.
  2. Jag har studerat länge och är specialiserad inom marknadsföring. Sociala medier är A och O för dagens företag för att vara medicin synas i kundernas vardag. Men jag anser inte bara att det är för företagens bästa utan framförallt för kundens. Jag vet att ni har en fantastiskt blogg som beskriver allt som händer hos er och bland era produkter. Jag försöker följa den så gott det går men dessvärre glömmer jag bort att den finns emellanåt. Jag tycker att ni borde starta en Facebooksida eller ett Instagramkonto där ni ständigt har möjligheten att vara närvarande i kundens vardag. När det exempelvis är måndag och lunch vill jag kunna scrolla igenom uppdateringarna på instagram och ta del av alla nyheter som har kommit in under veckan. När jag går hem en fredagseftermiddag från jobb vill jag bli påmind om alla era nyheter när går igenom alla nya bilder på Facebook så att jag får inspiration att gå in och ta en titt hos er påvägen hem. Här skulle vi även kunna inspirera varandra och föra en dialog. Så slutligen hade det varit fantastiskt om jag hade kunnat följa er på sociala medier så att jag automatiskt blir uppdaterad med era vackra inspirationsbilder dagligen.

 • Tanya skriver:

  1.Eames Stol DSW (Dark maple) Odödlig klassiker som jag aldrig någonsin kommer tröttna på, mitt skrivbord har suktat efter en sån länge nu.
  2.inspiration efter stil, och förslag på matchande produkter skulle vara ett fint tillskott till en redan fantastisk butik.

 • Anna skriver:

  1. Jag skulle välja en svart Chair One, tycker den är kaxig men samtidigt klassisk. Snygg som solitär men jag kan även tänkte mig ett par, vid kortändarna på ett stort matbord tillverkat av breda och slitna plankor.
  2. Ett enkelt sätt att göra till exempel nätshoppingen mer personlig är att tillsammans med varorna skicka med ett litet kort där butiken genom en personlig rad eller två ("hoppas stolarna kommer att passa", "tack för att du valde oss", "snart kommer fler produkter från den här märket att komma in i butik") får kunden att känna sig sedd och viktig.

 • Lotta Johannesson skriver:

  1. Soft Fotpall med lädersits. Idag sitter jag med fötterna på hyllan under soffbordet, vore underbart vuxet med en fotpall.
  2. Mer bilder där man kan se objekten i en miljö för att få en bättre uppfattning om måtten. Det kan vara svårt att se ibland (i alla fall för mig) mot den gråa bakgrunden. Det finns en del under inspiration, länka ihop dessa två.

 • malin skriver:

  1, Jag hade valt en eames gungstol RAR. Jag har en stor hall där jag har en vägg som är tom som behöver en liten sittplats. En gungstol med ett fårskinn i hade verkligen gjort sitt till helheten.
  2. Min idé bygger på att kunna testa produkterna i sitt eget hem. Att köpa möbler är en stor investering och man vill inte att det ska bli fel. En inredningsbutik skulle kunna erbjuda möjligheten att testa de mest populära möblerna. För en satt avgift (ett par tusenlappar?) får man låna hem det man är intresserad avför att känna in det hemma. Blir det köp dras den summa man lagt på testet av på priset, blir det inget köp får man inte några pengar tillbaka. Det kan såklart finnas ett logistikproblem i det här men om jag skulle ha investerat ett par tusen på O&G för att kunna prova mig fram skulle jag inte vända mig till någon annan butik utan O&G har säkrat mina pengar.
  Den här möjligtheten borde finnas på utvalda möbler, möbler som efter en tidsperiod även skulle kunna säljas till ett reducerat pris. Nu är inte jag helt insatt i marginaler på möbler men de skulle alldeles säkert kunna säljas dyrare än inköpspris och därför skulle detta inte bli en kostsam historia. (Om man får till en bra logistiklösning)

 • Helena skriver:

  Jag hade valt den förtjusande pallen Flip-around brickboardpall.
  Till hemsidan önskar jag som kund möjlighet till personlig kontakt och service. En "flik" likt ett magasin/tidning där jag kan få tips, inspiration och lite av den fina servicen man möter i butik. Kanske något reportage, nyheter, trender mm. Vissa tider av dagen finns kanske möjlighet till online chatt annars möjlighet att enkelt skicka en fråga/önskemål om hjälp.

 • Anna Wandel skriver:

  Hej!
  Jag hade valt Hee Stol, den kommer passa finfint på en av våra nya inglasade balkonger i ting1, behöver dock minst 6 st…
  En service jag hade uppskattat är hur olika möbler ser ut tillsammans, ett matbord och just precis den stolen och hur ser det då ut med lampan jag nu kikar på?
  Hade underlättat mycket för oss som inte har alla fina möbelvaruhus inom räckhåll utan surfar och drömmer…

 • Cathrin skriver:

  Hej!
  1. Jag hade valt Eames rocking chair, så mina små killar kan sitta och läsa böcker framför brasan där den har en given plats!
  2. Älskar att handla från O&G, alltid fantastisk service och gullig personal!
  Som kund hade jag önskat en sida med lite mer personlig "kontakt" typ, en chatt där man kan få råd om inredning om man behöver, smakrådshjälp osv..tror att det är många som hade uppskattat detta!!

 • Jenny skriver:

  1. Jag önskar mig en ny stol till mitt hemmakontor som både är snygg och bekväm. Idag sitter jag på en gammal kontorsstol från 80-talet som knirrar och knarrar vid minsta rörelse. Jag har länge spanat på den perfekta stolen och har fastnat för stolarna i About a chair-sortimentet, en tygklädd sådan hade varit perfekt.
  2. Handlar ibland på Olsson & Gerthel och är alltid nöjd med servicen. Det jag skulle önska är inspirations- och informationskvällar på olika tema, t ex "Så gör gör du ett fint stileben", "hur startar en trend", "fakta bakom produkter" mm. Det hade också varit intressant att höra inredningsbloggare, arkitekter och formgivare hur de tänker i sin vardag, vad inspireras de av osv.

 • Mikaela skriver:

  1. Jag skulle vilja ha Cyborg Polycarbonate från Magis. Jag tycker det vita tillsammans med det transperanta är så himla fint.
  2. Jag skulle önska att det fanns nån typ av direktchatt. Då kan man fråga den kunniga personalen och kanske även andra kunder om smakråd, tips osv.

 • 1. Jag skulle i sådana fall välja en CH24, en Y-stol i såpad bok. Bara för att det är min eviga stolkärlek! En sådan tidlös och vacker stol vid mitt lilla köksbord skulle förgylla varje dag i all framtid tror jag.
  2. Jag skulle önska att man själv på hemsidan kan sätta ihop som ett kollage av de möbler, detaljer och produkter man är intresserad av för att se hur de ser ut tillsammans. Och att man kan spara det i någon form av önskelista där också. Och varför inte koppla ihop hemsidan och webshopen med Pinterest så man kan se hur andra har plockat och satt ihop exempelvis inspirerande bilder. Och kanske ytterligare information om produkerna och formgivarna bakom dem. Som extra kuriosa!

 • Linda Fernström skriver:

  Hej,
  1) Jag har spanat på en Chair One stol ett tag så jag skulle definitivt välja den!
  2) Jag skulle tycka att det vore bra att ha en funktion som gör att man kan lägga upp önskelistor och som man sedan kan skicka vidare. Perfekt inför jul, födelsedagar, bröllop etc.

 • Connie E skriver:

  1) Butterfly Pall har jag länge önskat mig, så vann jag skulle det bli en sådan! 🙂
  2) Jag ser att ni har en kategori med "inspiration" och det är bra men den skulle behövas utvecklas och organieras lite mer. Just nu är den lite rörig och jag hade valt att kategorisera bilderna så som sovrum, kök osv.
  Och min tanke är också att om man t ex. går in på sovrum så hade man fått upp en "bläddertidning" med en massa snygga stylade bilder på just sovrum som innehåller MÅNGA av era produkter.
  Man ska sen kunna klicka på produkterna i inspirationsbilden (i bilden ska det inte finns ngn text i eller under som stör intrycket) som tex. på en stol, en inredningsdetalj osv. När man gör det så länkas man vidare till informationen om just denna produkt som ni säljer.
  Eftersom det är ohållbart ekonomiskt och personalmässigt att springa hem till alla så är detta ett enkelt sätt för kunderna att få inspiration och väldigt lockande sätt att få dom att leda till mer köp. 🙂

 • Erica Hjelm skriver:

  Desirèe Stol från Swedese.
  Kundkvällar med bra rabatter på valfria varor. Ex en vara på 25 %, en på 15 % och en tredje på 10 %!

 • Sara F skriver:

  1. Masters Stol i svart
  2. Jag söker ofta inspiration på internet. Något som skulle underlätta att hitta en vara är möjligheten att kunna klicka på möblerna direkt på bilden för länkas vidare till webbshoppen. En form av "shoppa din stil" eller "shoppa produkterna"

 • Tommie skriver:

  1)Butterfly pall
  2) Jag skulle vilja ha en "inspirera mera knapp" där man enkelt lägger olika produkter i en "inspiartionskorg" som man ser när man är inne och tittar på era produkter.
  När man kryssat i olika saker man gillar så väljer man rum och ett dataprogram bygger tex upp en sovrumsbild som innehåller just dessa produkter.(plus lite annat ni har i sortimentet också ;))
  Detta leder till merköp, tro mig!

 • Sofie skriver:

  1) Primum karmstol från Bent Hansen i brunt skinn.
  2) Skulle vara bra att kunna lägga upp sitt eget färgschema och utifrån det få tips på inredning/textiler som matchar och passar ens hem, eller att kunna bygga egna "mood boards" av produkter man gillar och se hur de passar ihop alt. få stilinspiration.

 • Anna G skriver:

  1: Om jag var lycklig vinnare skulle jag välja, Eames Stol DAW i vit fån Vitra:)
  2:
  En värdeskapande tjänst skulle kunna vara att erbjuda konsumentköpsstyrda rabatter. Ex om jag skulle köpa möbler från Er så vill jag gärna erhålla rabatt på textiler så som kuddar och filtar, för har jag köpt en ny fin möbel så vill jag gärna lägga lite krut på inredningsdetaljerna som sätter pricken över i. En värdeskapande tjänst skulle kunna vara att erbjuda konsumentköpsstyrda rabatter. Det hade iaf jag uppskattat:0)

 • Rebecka AN skriver:

  1. Jag hade valt Chair One stol i svart för att den är min drömstöl. Där är hård i formerna men samtidigt följsam, helt perfekt!
  2. Jag skulle tycka det var en bra idé om man kunde hämta ut sina varor i butik mot qtt det då inte utgår någon transportkostnad. Det är något som en del butiker börjat med om som jag som kund uppskattar mycket (framför allt när man handlar mindre varor). Den acceptabla nackdelen med detta skulle kunna vara en något längre leveranstid för butikens möjlighet att samköra varor.
  Nu håller jag tummarna för att jag vinner!

 • malin andersson skriver:

  Åh, vilken Y-stol som helst… eller ton chair 30 ed flätad sits… Jag har ett fantastiskt köksbord gjort av en gammal sleten ladugårdsport, med fyra gamla pinnstolar från ikea som bara skriker om att få sällskap av en något exklusivare kompanjon!
  Gällande servicen så skulle det vara bra för oss som bor långt från er att kunna se era varor (eller vissa av dem) liksom på film, så man kan se hur de ser ut på riktigt. En virtuell visning så att säga!

 • Sara skriver:

  Om jag vinner denna härliga tävling önskar jag mig en NERD CHAIR i rosa till lillans skrivbord.
  Å det enkla servicetipset är att ange färger med pantone nr. Alla skärmar visar färger olika. Ett underskattat verktyg, som tyvärr inte alla vet vad det är. Men med så stilsäkra kunder som denna websida har, tror jag det skulle uppskattas! Om inte annat väcka ett intresse!
  Tack för mig 🙂

 • Malin skriver:

  1. En About a chair 23 från Hay skulle sitta fint vid skrivbordet.
  2. Har flera förslag på förbättringar.
  – Ha inspirationsbilder till produkterna. Vet att många har svårt att visualisera en inredning – och det kan vara bra att visa hur en produkt framstår i olika inredningssammanhang.
  – Möjlighet att betygsätta + kommentera produkter på sidan.
  Personaliseringsmöjlighet:
  – Man kan exempelvis ge möjlighet att välja vilken färg jag oftast är intresserad att se en vara i.
  – Lägga till bevakning på en specifik produkt och få mail när det kommer erbjudanden vilket det ofta gör med jämna mellanrum.
  – Ge riktade erbjudanden till trogna kunder.

 • Lena skriver:

  Jag skulle önska mig en Eames Plastic Side Chair DSW med träben från Vitra eftersom vi har dessa stolar och en tyvärr gått sönder, så lösningen till vår nästa fest blir att en av gästerna hamnar på en barnstol då föräldrarledighet stryper stolsbudgeten.
  Jag älskar att det på hemsidan finns inspirationsbilder med den aktuella produkten på, men skull vilja att man på ett lätt sätt såg vilka andra köpbara produkter som finns på samma bild. Underlättar för mig som inte har stenkoll på alla designklassiker.

 • Sara A skriver:

  1.Ton Chair 18 med flätad sits. Den skulle få pryda sin plats vid matbordet och där skulle jag sitta och äta med andakt. 🙂 Den vackra bruna färgen skulle bryta av fint i mitt annars så vita kök.
  2. Möjligheten att skapa "önskelistor". Kunna köpa presentkort. Få förslag på produkter som "passar ihop".

 • Pernilla skriver:

  1. Jag är ute efter en ny stol att ha vid skrivbordet i hemmakontoret som snart ska renoveras. Jag tänker mig en stol i varm läderton som värmer upp i rummet mot väggarna som är tänkta ett få en mjuk gröngrå färg. Primum karmstol av Bent Hansen hade varit perfekt!
  2. Egentligen är inte mina tankar på stolar just nu. En stol känns som något världsligt i jämförelse med annat som kan drabba när man minst anar det. Inom mig bär jag på oron för en vän i en annan stad som har det tufft. Jag kan inte hjälpa henne praktiskt i hennes kaos mer än att försöka stötta med ord på distans, men jag skulle så gärna vilja skicka något som visar att jag tänker på henne! Bland blommogrammen hittar jag inget nog stilfullt som passar denna inredningstokiga tjej. Choklad och godis passar inte en aktiv person som tränar och håller sig i form. Och hur skulle någon som lever i chock kunna koncentrera sig på texten i en pocketbok? Nej jag skulle vilja skicka henne ett Inredogram! Antingen kunna klicka i så det skickas som mail (så hon kan få det samma dag) eller att det även går att välja brevlådeleverans (för andra högtider som det går att planera inför). När mottagen loggar in med en kod på Olsson & Gerthel skulle det komma upp ett antal produkter att välja mellan. Det skulle kunna vara en Holger & Hilda ljuslykta, betong-/marmordiamant, Serax calebas vaser, Nesting dolls eller varför inte en miniatyrstol från House doctor. Små snygga saker i en lämplig prisklass. En gåva för att visa omtanke, men där mottagaren får välja själv för att det inte ska bli fel i stil och smak! Ja, det finns presentkort, men det här skulle bli något annat! Det är inte summan som ska vara i fokus utan handlingen! Det här vore även en tjänst jag skulle vilja använda mig av vid uppvaktning av mina föräldrars och syskons födelsedagar då de bor i andra änden av landet. Oftast är jag ute i sista minuten att hitta något, och oftast är det så svårt att veta vad jag ska köpa (jag ser bara deras hem två gånger per år tex!). Närmast är fars dag på söndag… gaaah! Så gärna ett Inredogram anpassat för olika mottagarkategorier!!

 • Gerda-Maria skriver:

  Hej, tack för chansen att få drömma sig bort en stund bland alla fina stolar! Jag fastnade för:
  1.Eames Stol DSW (Dark maple), svart sits med underrede i svartbetsad lönn., på grund av det rena formspråket som jag tycker kommer fram så bra i de mörka färgvarianterna. Den har dessutom varit en stor inspiration i tidigare skolprojekt och det skulle vara riktigt kul att få se, känna och använda den i verkligheten!
  2.En intressant winwin idé för möbelbutiker vore att skapa en sida i anslutning till deras hemsida med inspirationstips- man ska kunna bli medlem och få en egen inspirationssida när man loggar in. Där ska innehållet uppdateras likt spotify med liknande stilar, möbler, tips, designers! Ett sätt för den enskilda personen att få uppdaterad inspiration och en chans för inredningsbutikerna/ alla designers (kända eller okända) att marknadsföra sig!
  Hälsningar Gerda-Maria 🙂

 • Anonym skriver:

  VILKEN FANTASTISK TÄVLING!!!
  1. Vilken stol ur OG’s hade du valt och varför?
  Jag hade valt Eames stol DAW: http://www.olssongerthel.se/produkt/eames-stol-daw
  Anledningen till det är flera: En stor dröm, vem vill inte ha en sådan stol?! Jag har dessutom precis dragit igång ett eget företag som marknadskonsult och håller på att ordna mig ett riktigt bra hemmakontor där jag kan sitta och arbeta varje dag, denna stol skulle bli min arbetsstol. Arbetsrummet ska vi börja renovera nästa vecka, stolen hade blivit pricken över i:et.
  2. Vilken extra service skulle du önska från din inredningsbutik? Motivera kort.
  Jag hade velat ha hemkörning. Det är nog så svårt många gånger att ordna släp, ha möjlighet att köra in och köpa + hämta de grejer man köpt. Speciellt med små barn, båda jobbar heltid och så vidare. Alla har inte heller dragkrok på bilen, vi har det, men min syster t.ex. brukar få låna vår bil de gånger hon ska köra med släp.
  Dessutom värderar jag personal som är service-minded, framför ett bra pris. Det är guld med bra personal, kundtjänst och ledning.
  Nu hålles tummarna stenhårt!
  /Fanny

 • Lotta skriver:

  Hej!
  1. Wegners CH24 Y-stolen. Efter en intensiv stoljakt där jag ringt runt till alla Lagerhausbutiker och tack vare all gullig personal till sist lyckats införskaffa 6 stolar från tre olika städer, så visade sig dem inte alls fungera till vårt bord. Puh! Nu har jag hittat en ny favorit i Y-stolen och den vore ett fantastiskt startskott för min nya stolsamling.
  2. När man handlar möbler eller örvig inredning på nätet vore en fantastisk funktion om man kunde ladda upp en bild med den möbel den ska paras ihop med. Ex. ladda upp en bild på sitt matbord för att se om den funkar med stolar. Skrev man in måtten på ex. bordet skulle man kunna se hur stolarna står i förhållande till bordet, hur många som får plats etc.
  Tack för en bra blogg!
  /Lotta

 • åsa skriver:

  1. har under flera, flera år (innan den blev så himla "inne") haft denna stol på näthinnan och den har stått på önskelistan länge, det skulle vara roligt att vinna den som "inflyttningspresent" till vårt nya hus som vi fick i fredags och flyttar in i om några veckor.
  2. som extra service tycker jag det vore fantastiskt med någon form av kundkväll någon gång per år där man får "första titten" på nya produkter ni tagit in och kanske även någon föreläsare som berättar om kommande trender inom inredning eller liknande.

 • 1. Jag skulle helt klart välja Eames Stol DSW (Dark maple)i färg Basaltgrå.
  2. Jag skulle önska att det fanns någon liknande funktion som det finns när man handlar kläder online, dvs. förslag på andra möbler/accessoarer som produkten passar tillsammans med. Det kan till exempel vara lite oväntade produkter, som man inte tänkt på själv.

 • 1. jag hade valt denna. den är som ett konstverk som man kan sitta på.. underbar–http://www.olssongerthel.se/produkt/chair-one-stol-aluminiumben
  2. skulle varit toppen om man tex skicka in ett foto på sitt rum och sen fått inrednings tips på hur man kunde piffa till det

 • Linda skriver:

  1. Alla gånger Y-stolen i såpad ek, som funnits på min önskelista länge!
  2. Som många andra önskat, så är alltid mer inspirationsbilder önskvärt. Men också en funktion som säger, att andra som köpt x har också köpt Y. På så sätt kan man få inspireras av andras val och hitta nya lösningar som man kanske inte tänkt på innan.

 • Linnea skriver:

  1. Jag hade valt "extension chair", tyckte den var väldigt snygg och praktisk 🙂
  2. Jag hade önskat att det fanns en funktion där man kunde skicka in bilder från sitt hem, och få hjälp med att hitta de produkter som passar bäst. Exempelvis skicka in en bild på sitt skrivbord, och vad man har för stil i rummet, och så får man tips på olika stolar som de tycker passar bäst in i rummet. Och kanske även inredningsdetaljer som skulle göra sig fint där. Jag vet själv att jag ofta har svårt att få till det där "lilla extra" som gör att rummet får lite liv, så det vore toppen om man kunde få hjälp med sånt!

 • Kristin skriver:

  Jag skulle välja stolen Eames Plastic Chair DAW (Dark maple), underbar stol som skulle passa som handen i handsken i vår hall. Att få sätta sig i denna när man tar på sig skorna skulle vara en dröm! kanske tycker ni att hallen är ovärdig för denna stol, men jag anser att det som är det fina skall användas flitigt! inte typen som har finporslinet i ett skåp året om, jag använder det varje dag! annars vore det ju inte värt pengarna i mina ögon! och varför inte få känna lite lyx varje dag? 🙂
  2. Jag skulle älska att kunna skicka in en bild på ex. vardagsrum och sedan få hjälp med vad som saknas, jag har ett stort inredningsinresse, men har svårt att få till sista touchen så att det känns så där fantastiskt. där behöver jag hjälp av ett proffs, men jag har inte råd att anlita någon som kommer hem och stylar. en nätbaserad inredningsrådgivare kanske skulle kunna hålla priser som gemene man har råd med, och om hen dessutom erbjuder lösningar från inredningsbutiken så kan man kanske få konsultationen gratis om man handlar för ett visst belopp 🙂

 • Anna P skriver:

  1. Eames stol DSW (vit sits/ lönn underrede)
  2. Ett 3D program via hemsidan där man kan rita upp sitt rum som ska möbleras och sedan dra in möbler som finns i sortimentet för att lättare få en uppfattning om resultatet. Jag köpte 2 DSW stolar med svart underrede som inte alls passade in när jag kom hem, men med Ohlsson & Gerthels service fick jag byta dem dagen därpå till underrede i lönn. Med ett 3D program hade det blivit lättare att välja rätt stol från början.

 • Marielle skriver:

  1.Alltid drömt om en Eames Gungstol RAR, skulle passa perfekt i vårat vardagsrum
  2.Tittar man på en produkt skulle det vara kul att se andra matchande producter. Jag menar inte inom samma serie utan mera tips på produkter som passar ihop eller vad andra har köpt utöver den produkten som jag tittar på. Då kan man ju få lite ytterligare inspiration.

 • A.L skriver:

  1. NERD stol från Muuto (gul! eller annan färgglad som piggar upp vid frukostbordet 😉
  2. Chatt-funktion
  Tips på passande och liknande produkt
  Lite bättre deal på frakten (även vid retur)- handlar det mesta från nätet numera och sånt spelar in OM man inte är tvärsäker på produkten..
  Mer funktioner för att "se" produkten.
  Åhhh!Nu håller vi tummarna!!

 • Sophia skriver:

  Mitt drömval hade varit att få vinna en Eames Gungstol RAR!
  Den skulle jag placera i vår bebis lilla rum för att både kunna sitta skönt och snyggt vid de där fantastiska stunderna man har vid amningen med sitt barn! Perfekta amningsgungstolen!
  Jag skulle gärna se funktionen att med sina egna uppladdade bilder placera ut snygga, nya, möbler i sitt egna hem. En enkel uppladningsfunktion där man laddar upp sina bilder och därefter är det bara att börja skapa!

 • Lena Fröberg skriver:

  1. Ett självklart val till vår nya köksbänk hade varit Hay About a Stool 32
  2. Jag skulle önska mig ett möbleringsverktyg på hemsidan där man
  kan se sina möbler i olika miljöer liknande det som finns när man väljer tapeter

 • Helena skriver:

  Jag skulle gärna äga en riktig Eames-stol DSW, färg cream med ben i lönn. Den skulle få bli skrivbordsstol till ett lönnskrivbord med mässingsplåt som är formad runt bordsskivan.
  En utvecklingside’ på hemsidan, skulle kunna vara en nedladdningsbar app som har rörliga bilder på era möbler och att man kan dra och prova möblera olika miljöer.. (detta anpassat för IPad och IPhone)

 • Karin Stjärnkvist skriver:

  1. Jag skulle vilja ha en Eames stol DAR, vit, som jag börjat köpa in till mitt matbord.
  2. Jag skulle uppskatta stylingtips, när jag vill komplettera det jag har.

 • Emma Waller skriver:

  Nerd chair turkos, för den är helt underbar och pastellig.
  Saknar "inredningakuten" där man kan få lite tips och råd om färgkombinationer, olika stilar mm. En liten frågelåda om inredning helt enkelt.

 • Nina. skriver:

  Utan tvekan In Between i mörkbrunt! Gillar formen och färgen. Min favorit.
  Extra servicen skulle nog vara något som jag tyckte gav mervärde och gynnar mej som köpare, dvs. varför jag ska välja just den butiken framom en annan, tex. stamkundserbjudanden eller gratis hemleverans vid en viss inköpssumma.

 • Annelie skriver:

  1. Skulle såå gärna vilja ha en soft fotpall från housedoctor (ligger under kategori "stolar", kanske lite dyrare, men man kan ju lägga till lite ;)). Den skulle förgylla min lilla punschveranda och höja mysfaktorn vid såväl vin/drinkkvällar som fikastunder.
  2. Hembesök med rådgivning och förslag på förbättringar/förändringar.

 • Jessica skriver:

  1. En vit Eames gungstol rar. En snygging man aldrig ser sig nöjd på helt enkelt. Den skulle göra sig ypperligt i vårt sovrum.
  2. Det är en sak jag märkt att jag saknar på hemsidan faktiskt. En Gå till toppen av sidan- knapp!! Skulle underlätta mitt nätshoppande, ist för att behöva scrolla upp och ner hela tiden.

 • 1. Jag skulle ha valt en About a Chair 22.
  2. Jag en sådan som gillar att näthandla, priserna är oftast bättre och därför är det för mig ett självklart val. En sak som jag ibland kan känna att jag saknar är att få se produkten tillsammans med andra saker, alltså att stolen står i ett rum, gör den det så får man bättre uppfattning av hur produkten ser ut i verkligheten och dessutom inredningsförslag som bonus.

 • Caroline skriver:

  1. Har nyligen ärvt ett gammalt skrivbord och Eames DSW i färgen cream hade suttit som en smäck.
  2. Mitt förslag är att göra en förenklad mobilanpassad hemsida. Så som det är idag så blir det lite svåröverskådligt när man scrollar hit och dit och inspirationsbilderna trilskas.
  Håller också med föregående talare om att en "önskelista" (för sin egen skull eller att dela med andra) hade varit toppen!

 • Kristina Werin skriver:

  1. Den härliga kontorsstolen Maui ser riktigt bekväm ut. Skulle passa perfekt vid vår dator.
  2. Det skulle vara perfekt om man fick möblerings tips när man köper stora möbler eller små som tillbehör till övriga möblemang.

 • kajsa skriver:

  -Chair One stol Betongfot. skulle passa perfekt i hallen.
  -Att de tar med sig embalget vid hemleverans och en riktig bonus skulle vara om de tog med sig de gamla möblerna som man inte behöver.

 • Anna G skriver:

  Jag hade valt svarta Ton chair nr 14 och nr 18 med flätad sits. Så hade jag kunnat börja samla ihop till de sex stycken jag önskar runt mitt matsalsbord. (Gärna sex olika Ton chairs, någon träfärgad och någon svart, någon med flätad sist och någon utan. Det blir dynamik men formen binder ändå samman det).
  Jag skulle önska extra service i form av ett grymt öppet köp. Det är ofta en stor investering att köpa en designmöbel och ofta tvekar man då man inte vet om den riktigt kommer att passa in hemma. Det som skulle få mig att "trilla över" och klicka hem varan är om jag vet att jag har ett öppet köp och att det är enkelt att returnera varan.
  En enkel extra service på hemsidan är att kunna skapa en Önskelista där jag kan lägga till produkter jag fattar tycke för. Önskelistan ska också vara delbar, tex med pojkvännen 🙂 eller som en önskelista inför tex ett bröllop eller 50-årskalas.

 • Maria skriver:

  1. Jag hade gärna haft en stol med rotting i mitt hem, som Chair 811. En klassisk elegans och ett naturligt och fint material.
  2. Jag skulle gärna ha en tjänst där man kan uppge ex matstolar som man redan har (hos er) och få tips på t.ex bord och matta som passar till. Ibland är man lite blind och fastnar i en första tanke, då hade det varit kul att få lite roliga tips från experterna!

 • Anna skriver:

  1. Jag hade valt "Josef Hoffmans Chair 811". En tidlös stol som blir vackrare med åren.
  2. Konsultation gällande inredning och även möjlighet att personifiera sidan. När användaren loggar in anpassas interfacet därefter. Produktnyheter visas utifrån de favoritmärken man lagt till i sin profil. På så vis möts användaren alltid av det som denne intresseras av och behöver inte lägga tid på att leta.

 • Li skriver:

  1. Jag skulle gärna vilja ha den klassiska Y-stolen! Den är fantastisk och kommer att passa in var jag än placerar den. Den kommer att få följa med mig var jag än flyttar i världen.
  2. Någon sorts stylingtjänst där man kan välja olika sorters konsultationspaket. (Man får hjälp att välja och en inredare kommer hem och stylar hela rummet/hemmet).
  På hemsidan/bloggen saknar jag inspirationsbilder och stylingtips. Butiken är annars alltid så fint stylad och fixad.

 • Maria W skriver:

  1) Jag väljer modellen Eames Stol DSW (Dark maple) som får kicka igång min samling av Eames-stolar till vår matgrupp.
  2)Definitivt en "spara-funktion" på produkter man för stunden kikar på och funderar mellan. Då kan man lätta navigera mellan de man sparat istället för att klicka sig mellan de olika kategorierna. Fantastisk service är för mig webshop som erbjuder sina kunder flera olika filtreringsalternativ. Om man inte direkt vet vad man söker är det alltid till en fördel om man kan göra urval på flera olika sätt, genom ett visst varumärken, produktgrupper, färger etc.

 • Frida skriver:

  1. Jag hade valt Copenhague Chair – bok (såpad).
  Vilken skönhet! Tidlös, stilfull och stabil. Just bok har aldrig tilltalat mig tidigare, har aldrig sett något i bok som jag tycker är fint tills jag såg Copenhague Chair i just bok på ett café – där och då blev jag förälskad och ändrade mig.
  2. Fliken "inspiration" på hemsidan tycker jag är underbar, jag älskar att bläddra bland miljöbilderna och bli inspirerad.
  Mitt tips till Olsson & Gerthel är att fliken "Inspiration" skulle kunna bli mer specifik, att man skulle ha underkategorier att välja på. Det skulle underlätta när man inte har tid att sitta och bläddra igenom allt, att kunna välja att se miljöbilder på bara tex. kök, vardagsrum, förvaring, detaljer osv.
  /Frida

 • Maria skriver:

  1. Jag önskar mig en klassiker som jag aldrig tycks tröttna på, nämligen en eames dsw chair med ben i lönn.
  2. När jag slår till på en extra lyxig möbel så gillar jag när det ingår hemleverans och montering. Tror att vi är rätt många som gärna hoppar över den biten och betalar lite extra för en kvalitetsmöbel som dessutom blir monterad!

 • rosa skriver:

  Vilken rolig tävling! Jag skulle bli mer än glad om jag vann Eames RAR gungstol i grå färg. Jag har blivit mamma och ammar en del, lill tjejen har lite magont och vill oftast att jag står upp med olika rörelser för när jag ammar, nu börjar hon väga en del och min rygg hänger inte med. En Eames RAR gungstol är inte bara snygg den är ergonomisk och skulle dessutom underlätta för mig och min tjej, dessutom så skulle den vara superfin hemma hos oss. Nu när man är mammaledig så prioriterar man dom få pengarna man får på lilla bebisen, så jag hoppas hoppas på att få bli ägare utav denna stol!!!;))
  Gällande servicen så önskar jag att Olsson & Gertell hade fraktfritt det skulle dom som företag vinna hur mycket som helst på. Jag följer dom på facebook och ibland har dom lockande erbjudande men tyvärr så föredrar man att beställa från andra när dom har fraktfritt oavsett summan man handlar för. Och en gång ringde jag och frågade om en poster och fick väldigt kort svar att den minsann var slutsåld. Tråkigt tänkte jag, tycker att kvinnan som talade med mig kunde ha bemött mig trevligare. Så för mig är frakten viktigast eftersom jag till o från vill beställa små saker. Tack!

 • Mia skriver:

  1. Y-stolen är min personliga favorit! Jag vill köpa 8 st Y-stolar från er till mitt matbord och börja med en vore ju toppen.
  2. Bra service är förslagsvis en kundklubb där jag som medlem kan logga in och skriva upp en önskelista utifrån ert sortiment. Att jag sedan kan få erbjudanden på de varor jag önskar. Att möjlighet även finns att samla poäng vilket även kan mynna ut i erbjudanden. Det tror jag skapar trogna kunder! Att de varor som leveraras även för med sig ett mervärde i form av snyggt förpackat eller en liten gåva kan också vara något som ytterligare ökar service graden!

 • Mathilda skriver:

  1. Jag skulle gärna vilja ha nya stolar till köksbordet och är väldigt sugen på Ton Chair 14 som jag drömt om länge.
  2. Jag skulle vilja se möblerna (eller de andra inredningsdetaljerna) i ett sammanhang (en matsalsmöblering, bild på hyllan med ljusstaken i etc). Snygga, inspirerande miljöer som också leder till mer försäljning.

 • Alexandra Sjöberg skriver:

  1. Jag skulle definitivt välja Chair One stol i svart eftersom jag tycker att den gör sig otroligt bra mot en vit bas. Lika fin som ett konstverk!
  2. Jag skulle tycka det vore trevligt med den helt ny typ a webbshop där man först hamnar i en inspirationsmiljö där de olika varorna finns visade på bild på ett inspirerande sätt och att man därefter kan klicka på produkten får att få mer information. (självklart också så att man kan sortera efter kategori om man vill) Mer butikskänsla på webbshopen! Tror att det skulle öka merförsäljningen om man som kund kan se produkten i en stylad miljö.

 • Cecilia skriver:

  Jag är helt förälskad i About a chair 23. Den vill bo i min arbetsvrå, så är det bara.
  Jag tycker att er hemsida är väldigt tilltalande och inspirerande. Det som skulle vara ännu mer värdeskapande är att kunna laborera med möblerna i ett inspirationsverktyg, av den sorten som man ofta kan hitta på tex tapetleverantörers hemsidor. Att få välja mellan ett antal bakgrunder (rum) i olika stil och se hur den valda möbeln passar in i detta. Det ger en uppskattning om möbelns storlek, men är framförallt ett lekfullt och roligt verktyg som skulle kunan bli beroendeframkallande för en designista 🙂

 • Anna Björkman skriver:

  1. Då hela vårt hem präglas av en två-årings färglada prylar + en brokig skara loppisfynd har vi länge pratat om att lugna ner detta med en sober matsalsmöbel. Den vi suktar efter är Y-stolen, Hans Wegner så den här tävlingen kunde inte kommit lägligare. Tänk om vi kunde vinna denna dyrgrip, då har vi endast 5 kvar att spara ihop till.
  2.Jag hade tyckt det vore trevligt om Olsson & Gerthel förlängde sitt heminredningssortiment till att erbjuda lite mer av det som sätter guldkant på vardagen, gör den sista touchen och som faktiskt är kul att både få och ge bort. Det skulle kunna vara lyxiga parfymer och doftljus från Byredo, lokala produkter, de finaste presentpappret att köpa med sig för en personlig inslagning, fräscha tvålar och vackra förvaringsboxar. Listan kan göras lång på detaljer som gör ditt hem komplett och framför gör dig lite extra glad.

 • Jessica A. skriver:

  1. About a chair 23 från Hay!
  2.
  * Bra sorterings/sök funktioner. Att man sortera på t.ex. färg, rum, stil mm.
  * Skötselråd, hur får man bort en fläck?
  * Alla tänkbara mått på produkterna, t.ex. sittdjup.
  * Möjligheten att köpa presentkort på hemsidan.
  * När man väl har köpt en produkt är det ju alltid väldigt uppskattat med snabb leverans!

 • Lisa O skriver:

  1. Har länge letat efter en smidig och snygg skrivbordsstol och Maui kontorsstol från Kartell skulle passa perfekt http://www.olssongerthel.se/produkt/maui-kontorsstol
  2. Jag skulle önska en kundklubb där man utifrån tidigare köp och sin "inredningsprofil", där man angett stil, favoritvarumärken, favoritfärg/-mönster etc., får skräddarsydda tips och erbjudanden.

 • Erica Sjöholm skriver:

  Hans J. Wegners Y-stol, CH24
  Det lilla extra som kunden inte förväntar sig är väldigt viktigt och lyckas man pricka rätt så har man garanaterat en kund som kommer tillbaka! Ett enkelt tips som inte är så väldigt avanserat är att trycka upp tablettaskar med logga och någon bra text på asken, som följer med i varje order. En liten extra grej som man inte har förväntat sig och som garanterat kommer bli uppskattat.

 • Linda P skriver:

  1) Den fantastiska primum-stolen skulle bli perfekt som min nya arbetsstol då jag kommer att arbeta hemma lite mer framöver.
  2) En kopp kaffe eller annan dryck när man går runt och kikar i butiken hade varit pricken över i:et.

 • Susanna von Eyben skriver:

  1. About a chair AAC22 Helklädd eller vit lackad Från Hay.
  2. Som extra sevice skulle jag vilja ha snabb leverans hem för jag längtar efter det jag beställt.

 • Isabelle skriver:

  WOW vilka häftiga stolar, älskar dom alla!
  1. Jag skulle välja, Eames Gungstol RAR, för att jag har en liten "höra" hemma. Där finns den obligatoriska bokhyllan och vinylspelaren. Det som fattas är den perfekta stolen. Eames Gungstol RAR ÄR den perfekta stolen. Tänk att slå sig ner i den och gunga i takt med musiken eller medans jag läser min bok efter en behövlig paus i vardagen. ÄLSKART!
  2. Den extra servicen är glimten i ögat och visat intresse. Kanske de där lilla extra tipsen om vad som skulle passa i just mitt hem och efter mina behov.
  Tack Olsson Gerthel för att ni väckt inspiration hos mig, jag kommer inte lämna er hemsida än på ett tag!

 • Elin skriver:

  1. Jag hade valt en y-stol eftersom det är min drömstol. Har kollat efter den i flera år nu. Vilken möjlighet 🙂
  2. Först och främst så har Olsson Gerthel en väldigt bra sida med bra valmöjligheter i sorteringsmenyn. Men det jag skulle vilja ha är att kunna kategorisera efter stil. I inspirationsfliken så hade det varit roligt att kunna sortera på till exempel grafiskt eller metalltrenden.

 • Therese Eriksson skriver:

  1. Jag vill ha den i min hall, det sista jag ser när jag lämnar mitt hem och det första jag möter när jag kommer hem. Stolen är den rätta i både färg och materiell för att vårt hem ska kännas välkomnade och harmonisk och det finns en ledig plats för den hos oss. Stolen jag pratar om är eames stol Dsr i vit. 
  2. Snabb leverans.
  Orderbekräftelse antingen via e-post eller sms.
  Bjussa på det lilla extra såsom ett "personligt" meddelande från den som packat varan. Ett exempel på meddelande. (Hej! Vi vill bara passa på och berömma dig för din goda smak. Och tack för att du valt att handla hos oss på ….. Jag som packat din order heter Förnamn Efternamn. Har du några frågor eller funderingar är det bara att maila mig på …. Eller ringa … Och be att få tala med mig. Ha det bäst! ) det lilla kan göra så mycket för att få kunden att känna sig speciell.
  Samt att ni skickar sms eller mail till era kunder om rea, kampanjer eller nyheter. 
  Ha en lovely dag! 

 • Marie skriver:

  Hej!!
  1.Jag skulle bli överlycklig om jag vann en svart YStol med naturfärgad sits!
  2. Tips på att förbättrar hemsidan som redan nu är väldigt bra är kanske att ha en flik med typ mod boards på varor från internetbutiken som passar ihop med varandra. Skulle nog öka intresset och öppna upp för mer insperation hos oss köpare. Och det skulle nog öka merförsäljningen 😉

 • Ellen Hansson skriver:

  1)Eames stol Day i svart skulle passa utmärkt i hallen som snart kommer att få nya tapeter.
  2)Jag skulle önska mer inspirationsbilder eller verktyg för att se möbeln i olika miljöer och möjlighet att se varan från olika vinklar. En stol t.ex vill man ju gärna att den är snygg även bakifrån och från sidan.

 • Emma skriver:

  1. Jag skulle välja en Eames kontorsstol PSCC. Jag håller på att göra om mitt kontor hemma och denna skulle verkligen göra det lilla extra. Färg har jag dock inte bestämt mig för ännu 😉
  2. Ett "gör-om-mig" för rum. Att man kunde skicka en bild och få lite tips.
  Jag upplever att många har väldigt fina saker hemma men saknar en personlighet. Det blir som taget ur ett inredningsmagasin fast utan själ.
  Små (eller stora) tips som gör pricken över i:et!

 • Malin skriver:

  1.Jag skulle välja en Eames Plastic Side Chair DSW!!
  2. Och vilken fin webbutik!! Först en ren teknisk grej som att när man har klickat på en speciell grej och klickar på "tillbaka" så hamnar man högst upp på sidan igen och man måste scrolla ner. Jobbigt när man håller på gå igenom en sida.
  Jag önskar att det fanns en service där man kunde skicka in en interiörbild på tex. mitt vardagsrum och sedan får jag en hög med förslag på vilka kuddar jag ska välja eller vilken tavla som kan sitta på en viss vägg, beroende på vad man eftersöker alltså.

 • Carina skriver:

  1. Jag har alltid drömt om en Eames DSW, tänk om den drömmen kunde gå i uppfyllelse!
  2. Det hade varit bra om man kunde rita upp sitt rum i 3D och möblera det, för att bättre få en uppfattning om hur den nya möbeln passar in eller inte.

 • Jannica skriver:

  1. Jag hade val EAMES STOL DAR som hade passat till de Eames DSR stolar jag redan har i matsalen, men som hade brutit av på ett fint sätt.
  2. Jag hade velat kunna köpa till möjligheten att ha en stylist/inredare hos er som kan hjälpa till med nya idéer, stilar, möblering och inredning i stort. Att exempelvis kunna skicka in sina bilder från sitt boende och kunna beskriva vad man önskar få hjälp med, för att sedan få en konsultation på basis av ens eget önskemål, antingen personligen eller varför inte via mail? Någon duktig och kunnig person som ser på saken med helt nya ögon när man kört fast och som kan komma med nya förslag och lösningar!

 • Lovisa skriver:

  Om jag hade turen att vinna skulle jag vilja ha Gray 21 stolen i ek. Å. Så. Fin.
  Jag älskar många deras inspirationsbilder och skulle bara drömma om möjligheten att få skicka in en bild på vårt sovrum, skriva vilka produkter vi gillar och sedan få tips på saker att komplettera med, eller förslag på förbättringar. Lite inredningshjälp. Som en personal shopper men över nätet och för inredning. Kan ni fixa det? 🙂

 • Antonia skriver:

  1.Jag hade valt en Eamesstol, helst den svarta "DAW". Mest för den hade passat så himla bra hemma hos mig.
  2. Många är bra på trendspaning, men jag saknar ofta den historiska biten när det gäller inredning. Kanske inspirationsbilder på historiska teman, antingen efter årtionden eller teman som "det svenska folkhemmet" till exempel. Det hade varit jätteintressant – man kan passa på att lära sig hur historisk design återanvänds samtidigt som man letar inspiration och/eller shoppar.

 • Isabelle skriver:

  1. Bop chair, vit. En dröm stol! Älskar dansk design och mjuka former.
  2. En "Look-book" både på hemsidan och som katalog. Att som kund kunna skapa egna "looker" ur sortimentet och få dela med sig till varandra med inspirerande inredningstips.

 • Sanna skriver:

  Har hur länge som helst önskat mig en snygg, personlig och bekväm stol till arbetshörnan och fastnade stort för About a Chair 14 som var helt fantastiskt.
  Skulle älska om man kunde anlita en personlig stylist som skulle kunna hjälpa en med vilka produkter som matchar, kanske skulle man kunna göra det online igenom att skicka bild på hur rummet och hemmet ser ut och sedan få personliga och bra tips som svar.
  Kram Sanna

 • Jenny M skriver:

  1.Jag hade valt HAL Wood stol från Olsson & Gerthel.
  http://www.olssongerthel.se/produkt/hal-wood-stol
  2.Det tips jag kommer på är att när man köper en vara kan man tipsas om andra varor som kan matcha/mixas till och en topplista på bästsäljare och den som köpte denna vara köpte även denna(visa lista och bilder )

 • Amanda skriver:

  1. Eames Stol DSW – samlar på olika konstverk att sitta på runt mitt matbord, denna stol vore bedårande tillsammans med mina stål, järn och trästolar.
  2. Ett virtuellt provrum för möbler.

 • Nina skriver:

  1. Ton chair, den vackraste stolen ever! Svart i karmmodell och rotting… Mmm!
  2. Kunnande & expertis, om möblerna, materialen och formgivare/producent såväl som inredningsmässiga tips. På webbplatsen: berätta MER! Finns nästan alltid intressant info att få nörda sig med (tips: prodbeskr på svenskttenn.se)

 • Henrik skriver:

  1. En vit pina-stol från Magis vill jag vinna till min underbara fru!
  2. Oftast när man köper en ny möbel måste denna beställas och det innebär att man ej kan retunera den ifall den inte blir bra. En service som jag skulle uppskatta är om man fick "låna" hem möbeln från butiken för att prova hemma först.

 • Elin Asplund skriver:

  1. About a Lounge Chair High. Vad kan inte vara en bättre present på min födelsedag. Skulle inte ha någon som helst ångest att fortsätta åldras tillsammans med denna.
  2.Personliga stylister och rådgivare känns långt borta både för oss med mindre plånbok och längre avstånd. Men varför inte anordna lite webbaserade föreläsningar. Hur ska man tänka när det gäller färgval?, Hur ska du ta hand om din möbler etc. Kan ju även vid speciella evenmang vara möjligt att deltaga vid dessa föreläsningsevent exemplevis via facebook där en konversation samtidigt kan hållas. Bra för oss som kund och bra för OG som även får "prata" med oss distanskunder.

 • Katrina skriver:

  1. Jag har ända sedan jag började plugga design (för över 10 år sedan) vela ha en vit Eames DSW men aldrig haft råd att unna mig en. Så en sådan hade jag velat ha i mitt hem!
  2. Jag hade velat ha en funktion där man kan testa möbler och inrednings-detaljer direkt i sitt hem med hjälp av kameran i sin laptop eller smartphone. Produkten ligger helt enkelt som ett lager i kameran och man kan själv "placera in den" i rummet direkt och se om den passar in med övriga möbler. Det blir en slags online-tjänst som hjälper kunden att välja rätt möbler till sin nuvarande inredning.

 • Katarina skriver:

  Ton Chair 18 med flätad sits: En dröm om våren i Paris så här i novemberdiset…
  Mer bilder helt enkelt inspiration. (Fin bild på förstasidan. D v s mer sån´t… som komplement till de bra och tydliga bilder på varje produkt som finns.)

 • Marie L. skriver:

  1) Svårt val (finns ju väldigt många fina)men hade troligen valt en "About a chair 23"
  2) Små kortfilmer en gång i veckan om produktnyheter, historian bakom möblen , inredningstips mm. Som en liten "veckoblogg" med nyheter och tips! Finns hur ju hur mkt som helst som hade varit kul att titta och lyssna på! 🙂
  Och man blir ju mycket mera inspirerad att shoppa ngt då också!

 • Emma S skriver:

  1. Jag skulle välja att lägga till en slant för att få Eames plastic chair daw. Skulle passa perfekt i mitt vardagsrum framför brasan med ett gosigt fårskinn nu när det blivit så kyligt ute.
  2. Som kund uppskattar jag "det lilla extra", en sak som gör att jag återkommer är vackra inslagningar, gärna med ett personligt meddelande i och någon typ av rabatt vid nästa köp 🙂 sånt är alltid trevligt. Sedan måste jag även passa på att berömma er för något ni redan gör väldigt bra, och det är att ni Inte bombarderar mejlen med massa utskick som många andra företag gör, det gör att man blir extra nyfiken och öppnar nyhetsbrevet när ni väl skickar det! 🙂
  /Emma S

 • Rasmus L skriver:

  1) Gubi 5 Chair. En ny klassiker, så sjukt snygg i sin enkelhet. Attraktiva former i både sits och ben. Ett utmärkt tillskott i samlingen.
  2) Ett ständigt problem när man ska beställa möbler och inredning är om det passar med resten av hemmet. Ett bra sätt att prova möblerna hemma är att använda sig utav en teknik som kallas "augmented reality".
  Du laddar alltså hem en applikation till surfplattan eller din smartphone. Via appen håller du sedan kameran mot en marker (en bild) som du skrivit ut eller fått hem på posten, appen reagerar på bilden och visar då en 3D-bild på skärmen i din telefon / surfplatta. Du kan då gå runt objektet och se från olika vinklar.
  Istället för att beställa tygprover, så skulle man kunna beställa hem olika sådana markers så man kan testa sina 3D-möbler i sitt egna hem.
  Här är ett exempel från Ikea: http://www.youtube.com/watch?v=vDNzTasuYEw

 • Erica skriver:

  1. En chair one stol m. Aluminiumben
  2. Möjlighet att se alla produkter i 360 grader. Det skulle även vara bra med en bild som inkluderar en känd produkt för att visa storlek ( ex mynt, tändsticksask, osv) för att lättare kunna bilda sig en uppfattning om storlek på varorna. Mått är svårt att visualisera.

 • Jenny skriver:

  1. Jag skulle vilja ha stolen Nerd Chair i rosa till min dotters rum som ska få ett skrivbord, den skulle passa väldigt bra där. Bra även som extrastol då jag byggt om en 2:a till en mini 4:a och måste tänka smart och funktionellt.
  2. Jag skulle vilja kunna ladda upp ett foto på det rum jag vill möblera, kunna plocka möbler från OG och skalanpassa dem i fotot. Kunna ändra färger. Till exempel letar jag matta till vardagsrummet nu och då skulle detta vara något som O&G skulle kunna vara först med.

 • 1. Jag hade gärna vunnit Ton Chair 30 med flätad sits! Hade passat sjukt bra i hallen i vårt nya hus! Perfekt hallstol att sitta i och trä på sig stövlarna eller slänga en halsduk över!
  2.Jag förderar nästan nätshopping eftersom det är så bekvämt att få möblerna hemlevererade! Hade fler inredningsbutiker erbjudit sig att skeppa hem det man har köpt skulle det vara guld! En annan sak kan vara att personalen i vissa (inte alla butiker) ska vara med pålästa om möblerna de faktiskt säljer och kunna berätta lite mer om formgivaren, ursprung, årtal med mera! Mer information alltså! Jag vill veta så mycket som möjligt om möblerna jag köper! =)

 • Conny Eriksson skriver:

  1. Y-stolen, för att den är så fruktansvärt fantastiskt fin och vacker.
  2. Ett stort plus är när företaget har avtal med leverantören så att de packar upp varan, monterar och ställer den på plats samt tar hand om eventuellt emballage. En ytterligare fördel vore om denna leverantör också kunde ta på sig att ta hand om en möbel som man valt att uppgradera. En möbel som är uttjänad i någons ögon kanske kan komma till nytta för någon annan.

 • Jenny skriver:

  1. Jag skulle bli så glad för Y-stolen som grunden i mitt nya hem. Att bryta upp den mot gammalt och nytt
  2. God service handlar om att man känner sig sedd som kund. Att enkelt kunna "drag and drop" till en personlig online sida där Oscar & clothilde givet kundens val kommer med förslag. Detta i kombination med ett öppet bemötande i butiken.

 • Emma L skriver:

  1. Jag skulle välja Cyborg Polycarbonate från Magis om jag vann (i svart). Gillar den futuristiska stilen i kombination med att jag upplever formen som klassisk, den skulle passa in fint bland mina ärvda ekmöbler.
  2. En funktion där man kan prova hur deras olika produkter fungerar ihop med varandra. Säg t.ex. att man är ute efter en soffa, nya soffkuddar och en ny pläd. Alla produkter finns som "klippdockor" ungefär, så att man kan prova hur allt matchar ihop redan på hemsidan.

 • Moa F skriver:

  1. Eames stol dsw hade jag valt för stolen är för jäkla häftig och för att det hade känts så lyxigt med en sådan stol i vår lilla etta.
  2. Ett’provrum’där man kan placera sina tilltänkta inköp i en miljö med andra möbler, tapeter, gardiner m.m. hade vart fint.

 • Jenny skriver:

  1. Wire Chair DKR – Ren, enkel och tidlös design som kan förändras om så önskas med etc pläd, skinnfäll eller kuddar. Passar på många olika platser i hemmet.
  2. Extra service – en livechatt på hemsidan för råd och hjälp. Hemsida/butik – Stylisthjälp utifrån ett foto på sitt rum man vill förändra/förnya
  Tack!

 • Nicklas Winqvist skriver:

  1. Råkade ramla in här när min sambo lämnat sidan öppen. Vi är två studenter sedan nu 5 år tillbaka. Bor i härligt trånga 34 kvadrat på en tajt budget med trasiga ikea möbler. Min underbara flickvän slukar dagligen inredning och drömmer sig bort. Jag som pojkvän skulle hamna på plussidan för evigt om hon fick händerna på en Eames stol DSR (svarta ben) vit. (Säg aldrig att vi inte lyssnar! 😉
  2. En kort film om varje möbel, lite historik och uppvisande i olika inredningsmiljöer.

 • Jessica H Andersson skriver:

  Hej!
  1. Jag hade helt klart valt Y-stolen. Min Mormor hade en sådan stol när jag växte upp. Jag stod alltid på den när vi bakade. Minns att mormor alltid lade en kökshanduk på sitsen för att skydda den. Har sedan min mormor gick bort önskat mig just en sådan stol.
  2. Mitt förslag är att man skulle kunna få hjälp med att "skapa stilen". Vet att de nu har en sida som heter "inspiration"-Den skulle man kunna utveckla.
  Ett urval av rum, sedan ett urval av stilar i dessa rum. Där man sedan kan få tips på vad man kan köpa, hur man kan möblera, vad man skall tänka på med belysning etc.
  Om möjligt skulle man även kunna möblera sitt eget hem virituellt. Kort och gott:
  Inspiration med verktyget att med några klick kunna skapa där och då.
  M V H
  Jessica 🙂

 • Jessica H Andersson skriver:

  Hej!
  1. Jag hade helt klart valt Y-stolen. Min Mormor hade en sådan stol när jag växte upp. Jag stod alltid på den när vi bakade. Minns att mormor alltid lade en kökshanduk på sitsen för att skydda den. Har sedan min mormor gick bort önskat mig just en sådan stol.
  2. Mitt förslag är att man skulle kunna få hjälp med att "skapa stilen". Vet att de nu har en sida som heter "inspiration"-Den skulle man kunna utveckla.
  Ett urval av rum, sedan ett urval av stilar i dessa rum. Där man sedan kan få tips på vad man kan köpa, hur man kan möblera, vad man skall tänka på med belysning etc.
  Om möjligt skulle man även kunna möblera sitt eget hem virituellt. Kort och gott:
  Inspiration med verktyget att med några klick kunna skapa där och då.
  M V H
  Jessica 🙂

 • Karin skriver:

  Jag skulle välja Tons Chair 18 med flätad sits, en klassiker som skulle mjuka upp mitt annars lite hårda och kantiga köksmöblemang.
  Jag skulle uppskatta personligt riktade kampanjer och rabatter. Om jag köpt exempelvis en fåtölj kan jag senare få bra erbjudanden om passande kuddfodral till fåtölj eller soffa. Eller att jag kan på en personlig sida fylla i vad mina framtida tänkta köp är. Om jag klickar i att jag är intresserad av att köpa nya stolar kan jag få erbjudande under rea-perioder om ex. köp 4 betala för 3.

 • Jeanette Nyberg skriver:

  1. Jag ÄLSKAR Eames DSW! Hela deras designfilosofi och lekfullhet är så tilltalande tycker jag.
  2. Att få tips om matchande inredningssak, något oväntat oavsett om det är en pläd till en lampa eller en fin kudde till en matstol. Det vore också coolt med inspirationsmiljöer kopplat till den produkt jag köper.

 • Terese skriver:

  1. Den nya grå Eamesstolen med mörkbruna ben. Helt klart! Skulle passa mina nybeställda thonet stolar perfekt.
  2. Ett bonussystem. Med rabattcheck system. Många som konkurrerar där ute och ge personliga rabatter skulle absolut få mig att shoppa loss!

 • Josefine skriver:

  1. Jag skulle välja CH24 Y stol eller about a stool 32 från Hay, y stolen är som en dröm och barstolen från hay har stått länge på önskelistan men den innehåller så mycket annars så jag har inte hunnit beta av den än! 🙂
  2. En annan sida som jag handlar en del ifrån har en "pop up" ruta där det går att ställa frågor om det är något man undrar över eller vill ha tips och råd. Många undrar många gånger något samt vill ha inspiration.
  I övrigt tycker jag ni har härlig blandning av sortiment, lätt överskådlig sida! Farligt för plånboken 🙂
  Nu håller jag mina tummar!

 • Tess skriver:

  1, flip around brickyard-pall
  2, stilmatchningsförslag. När man tittar på en sak ska det i ena sidan dyka upp några alternativ på saker som matchar samma stil. På så vis kan man lätt komma vidare i sina inredningstankar.

 • Mia skriver:

  1) EAMES gungstol har varit på min önskelista LÄNGE… Den skulle vara ett underbart lyxigt blickfång i min bohemmysiga TV-hörna.
  2) Inspiration av alla slag uppskattas såklart mycket. Om man exempelvis klickar på en viss produkt skulle man kunna klicka vidare på stylade bilder med produkten i fråga matchad med andra fina saker. Att kunna skicka in bilder och få råd och tips skulle tas emot tacksamt. Och en annan sak. Det där extra "piffet" kan man lätt fastna i. Kanske skulle ni kunna komma hem med en stor kartong innehållande ljusstakar, lyktor, kuddfodral, plädar, smålampor och andra accessoarer som en service till de som redan har köpt möbler hos er…?

 • Cecilia skriver:

  1) Hay – About a Chair (gärna med stoppad sits) för att den är så enkel men ändå elegant och tydlig i sitt formspråk. Dessutom tycker jag det är den snyggaste stolen som kommit de senaste åren.
  2) Önskar det var enklare att se vad ni har i lager i webbshopen vs i butiken. Det är ändå en webbsida, då vill jag kunna få all tillgänglig info direkt där utan att behöva ringa till butiken och fråga. Hade varit smidigt!

 • Anna Björnberg skriver:

  1. Eames gungsstol skulle vara en perfekt stol att amma i och så skulle den fylla vårt tomma hörn i sovrummet. Har trånat efter denna lääänge nu och den är så otroligt fin var den än står och till vilka möbler det än är, moderna som gamla. Den perfekta stolen helt enkelt.
  2. Vill man ge något extra inom service så tycker jag att man ska vara kunnig om sortimentet, ha ett trevligt bemötande mot kunderna och vara engagerad. Det uppskattas otroligt mycket och räcker för att göra det där lilla extra för kunden.
  Annars tycker jag att man kanske kan ha någon form av erbjudanden ibland på vissa utvalda produkter ur sortimentet.
  Jag skulle även önska lite mer info och historia kring vissa produkter då många möblers grundare har en intressant historia som gör möblerna ännu mer speciella.

 • Veronyca skriver:

  1. Eftersom jag tänker miljö så vill jag ha något som jag kan använda länge och är tidlöst. Sedan gillar jag ull eftersom det är naturligt, hållbart och värmande. Så jag skulle välja en svartlackerad "About a Chair 23" med mörkgrått remixtyg från Kvadrat.
  2. Jag skulle vilja ha mer inspirationsfoton för varje produkt, i olika sammanhang – så vi enkelt kan se under ex. relaterade artiklar under själva produkten. För ibland behöver man ett sammanhang för att se om den passar in i ens hem. Eller inspireras av.
  I butik så tycker jag om att känna att jag är speciell och unik (vem jag än är), och att personalen lyssnar och är hjälpsam, men inte är för påträngande.

 • Sandra skriver:

  1. Ton chair 14, svart. Den skulle passa bra till vårt köksbord och blandning av stolar!
  2. Jag surfar mycket från mobilen så jag skulle önska att Olsson & Gerthel lansera en "mobilhemsida", där man enkelt kan klicka in till nyheterna och de olika kategorierna. Kanske till och med en app!

 • Lina skriver:

  1. Chair 811 från Ton. Jag tycker att den är vacker, tidlös och jag älskar de mjuka runda träformerna och rottningen. Också för att den inte bara passar som matplatsstol.
  2. Jag tycker att OG är grymma med inspirationen, både genom inspirationsbilder och bloggen. För mig som inte bor i närheten av butiken så tycker jag att OG är bäst på det i sin genre. En ide skulle kunna vara en tjänst där man skickar in en bild på ett rum man vill ha hjälp med och få förslag på ändringar och produkter.

 • Linda skriver:

  1 Jag skulle välja en vit Eames stol med ben i färgen dark maple.
  2. Det som kan vara svårt med att handla på internet är förrutom att du inte kan klämma och känna på möblerna att du inte kan prata med de kunniga säljarna i affären på samma sätt som man kan i en fysisk butik, Olsson & Gerthel har ett fantastiskt sortiment av kvalitetsmöbler som man köper för att ha för en lång tid framöver och inte som något slit och släng. JAg skulle önska mig en rådgiviningsservice där man om man nu till exempel ville köpa nya stolar till sitt matbord kunde mejla en bild på matbordet i sin naturliga miljö och kunna få ett kort men personligt svar, jämför om du skulle stå med en säljare i butik, inget superlångt och extremt personligt men "normal" rådgivning av vad de kan avläsa, sen kan man kanske om man vill köpa till lite olika "små-paket" av inredningshjälp, rådgivning för fast pris tex pkt 1 30 min, pkt 2 1 timme osv för ett fast pris (kanske med rabatt om man sen köper varorna hos dem, beroende på hur mkt man handlar för såklart)…

 • Mia skriver:

  1.
  Har ett tomt hörn i sovrummet där Desirée stol med grå sits skulle göra sig perfekt.
  2.
  Som komplement till inspirationssidan så föreslår jag att man med jämna mellanrum bjuder in formgivarna, leverantörerna som kan berätta lite mer utförligt om bakgrunden till sin produkt, inspirationen till designen, tillverkningen, materialet osv.
  Föreslår även en chatfunktion vilket jag tycker är väldigt smidigt. Samt möjlighet att spara favoriter.

 • Anna . P skriver:

  1. Jag skulle välja Eames stol DSW (Black Maple) då den är så fin & passar perfekt in i mitt svartvita hem. Jag skulle ha den som en stol som får flytta runt lite i hemmet och användas där behovet finns just nu! Ibland runt soffbordet, ibland vid matbordet, ibland i hallen…
  2. Jag skulle önska att butiken kunde erbjuda hembesök! Allt för ofta tycker jag att man själv blir så hemmablind, då hade det varit kalasbra om det kunde komma kunna personer och se hemmet med nya ögon och komma med förslag utifrån det!

 • Maria RIazzoli skriver:

  oh la la vilken fin tävling!!
  Jag önskar mig den fin, fina stolen About a chair från HAY. Hade varit perfekt vid vårt matbord. En stol man inte behöver frysa om rumpan i. En stol som kan vara "min" : ) Vårat gamla hus är nämligen alltid lite kallt och jag är alltid den som fryser.
  Jag skulle önska att man kunde vrida på möblerna. Se från all håll, precis som hos tex. asos.com där de har en film där man ser kläderna på catwalken kunde man få se möbeln från alla håll och kanter. Det som är lite trist när man handlar på nätet är ju att man förlorar den där verkliga klämma och känna-känslan!
  håller tummarna!
  Over and our och kram och allt det där.

 • Nina skriver:

  1. Vilda 2 hade jag köpt!!
  2. Personlig inredningshjälp, folk kanske kan ta med
  foto/film på något inredningsprojekt som man håller på
  med & tappat bort sig i… Kundkvällar? Föreläsare om trender,
  snyggt i bokhyllan eller ljussättning??
  Det hade jag gärna gått på!!

 • Malin skriver:

  1. Primum karmstol. Ser skön ut att sitta på när man jobbar vid skrivbordet men också en toppenstol att placera bredvid soffan när gästerna inte får plats.
  2.Viktigast av allt är en snabb leverans för när jag beställt vill jag ha min vara direkt. Sedan är hemleverans och snabb service vid eventuella frågor och problem alltid uppskattat.

 • Sabina skriver:

  1.I mina studier blir det stundtals en hel del sittande framför datorn knepande och knåpande med autocad, photoshop och dylikt. Jag hade valt Ton Chair 33 med flätad rygg/sits för att skapa en bättre förutsättning för att dessa timmar skall flyga iväg.
  2. Nått som jag har lagt märke till är att inredningsbutiker och hemsidor inte har särdeles mycket information om de olika träslagen de säljer. Det skulle vara trevligt att veta lite mer om skillnader mellan olika träd och vad som gör att just det träslaget passar till denna produkt.

 • Emmy skriver:

  1. Eames DSW
  2. När jag handlar återkommande i en specifik nätbutik så är det av fyra anledningar. Brett utbud, tilltalade sida som är clean och lättorienterad, snabb leverans och bra service. Har man de fyra är man som Olsson & Gerthel redan hemma. Men det som gör mig som kund en trogen köpare är enkelt – fri frakt även på lägre summor och att ge kunden det lilla extra. En personlig lapp ang mitt köp, fint paketerat, litet varuprov eller en rabattcheck på mitt nästa köp är absolut något som får en nätbutik att sticka ut från mängden och lägger sig top of mind hos sina kära kunder.

 • Sophie skriver:

  1. Den vita stolen ”About a Chair 22” från Hay. Tillsammans med en färgglad, mönstrad kudde skulle den passa perfekt i stället för en fåtölj i vårt blivande barnrum. Där kommer vi att kunna sitta, både dag och natt, och mysa med vår efterlängtade bebis.
  2. Jag skulle önska att det gick att ladda upp ett foto på ett rum för att sedan kunna få inredningshjälp – antingen i form av inspirerande moodboards eller mer specifika råd inom en vald kategori, till exempel textil eller förvaring.

 • Ellinor skriver:

  1. Om jag skulle vinna så hade jag valt stolen "In between chair" tillverkad av &Tradition.
  2. Från inredningsbutiker generellt så önskar jag mycket inspirationsbilder där man får se hur möblerna ser ut i "hemmamiljöer". Inredningstips och personlig rådgivning, ett bra utbud av både budget och lyx, gärna en onlinechatt där man direkt kan ställa frågor och få svar. Snabb frakt är ett plus!

 • Emil skriver:

  En klassisk caféstol. Mina föräldrar hade de när jag var barn. Gillade dom inte, fast vad visste jag då… Nu älskar jag den stolen. Men har mina föräldrar dom kvar? Nej…
  En liten ramverkstad. Posters och bilder finns här och var. Men bra och enkla ramar är svårt.

 • Malin Åhlenius skriver:

  Jag skulle önska mig Primum Stol, jag ska öppna eget företag och letar efter en snygg kontorsstol, så jag behöver även sitta skönt och det tror jag att denna stol uppfyller. På fråga 2 säger jag att man skulle få extra hjälp med att klura ut planteringen av ett rum och att man skulle kunna skicka över en ritning eller skiss över det rum man har problem med och så får man hjälp med det som man har snöat inne på.

 • Jacqueline skriver:

  1. jag önskar mig en mörkbrun "In Between Chair"
  2. Färgprover! Att kunna beställa tygstuvar på mattor, filtar, sofftyger etc. och färgprover på möbler, eller att kunna få bilder på möbeln i olika typer av ljus för att få en bättre känsla för färgen och strukturen på möbeln.

 • Anna skriver:

  1. Jag hade valt Wegners y-stol för att den är så vacker och tidlös.
  2. Jag skulle önska att sidan hade en "gillamarkering" typ så att man kan stjärnmarkera de produkter man gillar mest när man bara surfar runt. På så sätt är det mycket smidigare när man väl ska lägga sin beställning.

 • Emmy skriver:

  1. Eames DSW
  2. Det finns fyra saker som är betydande när man jag handlar återkommande i en nätbutik. Bra, service, brett utbud, snabb leverans och en clean sida som är lättanvänd. Har man dessa fyra är man som Olsson & Gerthel. enligt mig, redan hemma. Men mitt tips på service och som ger en trogen kund är enkel – gratis frakt på även billigare köp och är att göra det lilla extra för kunden. Det kan vara i form av en personligt hälsning som tackar för mitt köp, en rabattcheck på mitt nästa köp, fint inslagna varor, eller varför inte något varuprov eller en produktkatalog för att tipsa om sidans nyheter. När man lägger ner lite kärlek på kunden (som annars är relativt lätt att göra i en fysik butik) så får man lite kärlek tillbaka. Nätbutiken hamnar top of mind hos den nöjda kunden som återvänder glatt vid nästa möbel eller inredningsdetalj som ska förgylla hemmet.

 • Camilla skriver:

  1. Eames Plastic Chair DAW (i färgen Dark maple). Skulle passa helt perfekt i min hall!
  2. Jag uppskattar sådana "grundläggande" saker som fri frakt, många bilder ur alla möjliga vinkar och framför allt snabb frakt. En extra service som jag gillar är möjligheten att lämna kommentarer om produkter. Att kunna dela med mig av hur jag upplevde produkten, fördelar och nackdelar och tips till andra som funderar på att köpa.

 • Johanna skriver:

  Vilken fin tävling!
  1 Jag skulle önska mig thonet 33, vit trä m rotting sits. Den hade passat jättefint i vårt kombinerade arbetsrum/babyrum. Vår lilla tös kom redan i vecka 32 och vi har knappt hunnit landa. Vi har mkt vit där inne och behöver en stol att amma i. Jag har klämt och känt på stolen i affären och tror att den hade blivit superbra.
  2 en fin och bra inredningsbutik är först och främst tydliga med vad de erbjuder, du vill inte sitta och leta alltför mkt på nätet. Temaföreläsningar om man är kund, hellre först till kvarn än vipkund system. Tema kan tex vara hur inreda m mattor/lampor/höstats/modern jul/ kombinera familjeliv med klassisk inredning osv. Frii frakt är alltid uppskattat. Möjlighet till personliga stylingtips, kanske erbjuds man detta, typ " vill du ha lite tips på hur du får lampan du kikat på att komma mest till sin rätt.." Snabb leverans av det du beställer, så gott det går men att vänta flera veckor på t ex en matta är ju trist.. Hellre fler och korta kampanjer- 10% på hay sortiment denna helgen osv istället för 10-15% på allt en gång om året, kanske ngt i stil med månadens 10%, första helgen varje månad är det sedan rabatt på ngt specifikt Ferm/muuto/textil osv.
  Jag har ingen större erfarenhet av att handla inredning på nätet dock är A och O att information är tydlig och enkel. Det finns så mkt online och hittar man inte det man söker, söker man sig till en annan sida.
  Tack för fin tävling, håller tummarna så stolen hamnar i vår skatts nya rum…
  // Johanna

 • Frida skriver:

  Jag skulle önska en Eames Gungstol RAR i blått ( ocean) till min hall, den hade passat perfekt!
  Det lilla extra en inredningsbutik borde ha är en sida (kanske en blogg) med inspiration, enkla tips och smarta lösningar. Det skulle också vara bra med en funktion där man kan ställa frågor om inredningen just hemma hos mig, så tar ni upp passande frågor i bloggen eftersom.
  Hoppas ni får någon riktigt bra ide, jag hoppas på en stol:)

 • Carin skriver:

  1. CH24 Y-stolen för att det är den finaste stolen som finns och skulle passa PERFEKT i vår nya lägenhet.
  2. Jag tycker Olsson & Gerthel har en otroligt bra webshop med bra bilder, information och enkelt att handla. Jag önskar däremot mer inspiration, precis som man får när man går i butiken. Exempelvis hade en bildström från Pinterest hade varit en idé där man kan se möbeln i olika miljöer och omgivningar.

 • Eva skriver:

  1. vJ104 Stol är superfin. Skulle passa finfint här hemma som komplement till våra vita pinnstolar.
  2. Möjlighet att kommentera/recensera produkter. Kan vara ett värdefullt hjälpmedel om man är osäker på någon produkt.

 • care69 skriver:

  Jag är gärna med!
  1. Vinner jag önskar jag:
  http://www.olssongerthel.se/produkt/eames-stol-dsr
  Blir jättefin i min hall där det saknas sittplats.
  2. Vore bra om man kunde se en färgkod, ibland är det svårt att återge rätt färg på bild. Med koden kan man kolla hos lokala färghandeln om det blir rätt mot de färger man har hemma.

 • Lina T skriver:

  Jag hade valt CH24 Y-stolen som jag har suktat efter länge.
  Det jag önskar från en möbelbutik är inbjudan till föreläsningar som ger inspiration och tips för hemmet. Dessa kan beröra olika tema och vara riktade till specifika kunder. Att erbjuda hemleverans.

 • Maria skriver:

  1. about-chair-22 i vitt och ek skulle passa perfekt till bordet jag håller på att bygga med min nya sambo, där ska vi ha långa spelkvällar och hetsiga diskussioner vid middagsbordet!
  2. Olsson Gerthel har redan fantastiska inspirationsbilder när en kikar runt bland inredningen, en förbättring hade varit att kunna välja möbler och inredning helt efter färg, ibland får jag för mig att jag skulle vilja ha något orange, men jag vet inte om det är en lampa, matta eller stol… annars mer temainredningar där en får förslag på hur en kreativt kan kombinera utbudet.

 • Madelene Olsson skriver:

  1. Jag hade utan tvekan valt Eames Plastic Chair DAW eftersom det är min mans drömstol! Sedan vi träffades för lite mer än fem år sedan har han velat ha Eamesstolen men barn och andra kostnader har gjort att det inte kunnat prioriteras. Min dröm nu är att få ge honom denna stol! Hans ögon skulle ramla ut av förvåning och en sån överraskning vill jag ge min fina man och pappa till våra barn!
  2. Tack vare min man har jag blivit extremt inredningsintresserad. Jag har gått från ett endast Ikeahem till ett hem där sparande har gjort att det knappt finns en ikeamöbel kvar.
  Det jag behöver är snabb service , trevlig kundkontakt , många bilder, mycket information. Jag gillar hemsidor som har typ som en "blogg" där man kan få inspiration och tips. Ett plus är sidor där man kan ge betyg på produkter samt lämna kommentarer för att få information från alla håll och kanter. Men som sagt, ett bra bemötande är a och i för att jag ska beställa och ett måste för att återkomma!
  Nu håller jag tummarna att jag kan ge min man en stol på hand födelsedag i december!

 • Lina skriver:

  1.Jag önskar vinna ett bidrag till pallen CH53 i såpad ek. Varför? I vårt vit/blå/grå/svarta hem behövs fler varma inslag. Tror jag, för det skulle väl inte passa med någon annan färg? 2. Av ovanstående motivering finns svaret på vad jag söker. Någon att få råd av! Visst, jag kan skriva till kvällstidningarnas bilagor o visa mitt rum, men vad vet jag om deras inredningsstylister? Hos O&G vet jag att de har stil&smak, men jag bor för långt bort för att besöka butiken. Att få mejla bilder, ringa & få smakråd kanske det till och med kan komma in en färg till oss? Eller en CH53?

 • Christine skriver:

  1. Ton Chair 18 med flätad sits, i "coffee" "dark chocolate" eller "nougat".
  2. Det hade varit kul med en "hemma hos"-sida där man lägger upp utvalda bilder från kunders hem, stylade med saker köpta från Olsson Gerthel. Det skulle kunna vara allt ifrån en soffa till en affisch!

 • Christine skriver:

  1. Ton Chair 18 med flätad sits, i "coffee" "dark chocolate" eller "nougat". För att den matchar min gamla ärvda bokhylla från tidigt 1900-tal i mörk trä, och med sin organiska form mjukar upp min annars strama plats runt skrivbordet.
  2. Det hade varit kul med en "hemma hos"-sida där man lägger upp utvalda bilder från kunders hem, stylade med saker köpta från Olsson Gerthel. Det skulle kunna vara allt ifrån en soffa till en affisch! Om jag vinner lovar jag att posta en bild av Thonet placerad på sin rättmätiga plats vid mitt skrivbord.

 • Anna-Carin W skriver:

  1. Jag har alltid önskat mig en Eames-stol men jag har ju aldrig i livet råd med en så den här drömmer jag om:
  http://www.olssongerthel.se/produkt/eames-stol-dsr-svarta-ben
  2. Jag gillar när man har möjlighet att ställa frågor direkt så en chatt vore toppen! Och så vore det bra med tips på andra möbler och inredningsdetaljer som matchar den produkten man är inne och tittar på, sådana tips är roliga och man kan få nya idéer på inredning.

 • anna l. skriver:

  1. Om jag får en massa pengar över någon gång vill jag ha fyra Y-stolar. Men jag nöjer mig med, och blir fantastiskt glad, för en Otto-pall. Blir inte sämre av att en av mina barndomsvänner kallades Otto.
  2. Jag letar just nu efter en matta till matrummet. Ingen sida, inkl O&G ger möjlighet att filtrera sortimentet på storlek. Ofta vet man vilka mått man är intresserad av och vill inte titta på dörrmattor till vardagsrummet.

 • Malin Svensson skriver:

  Hej!
  1. Min önskan är en Eams stol DWS :-)!
  2. Det skulle vara kul med en scetchup, som t.ex. Ikeas köksverktyg i 3D eller Google scetchup, En bra service, antigen via e-butiken eller personlig service i den fysiska butiken. Det ger det där lilla extra för visualiteten. Det blir som en inredningskonsult utan mellansteg, direkt kontakt med kunden.
  Hälsningar, Malin

 • Elisabeth Lundqvist skriver:

  1. Vilken stol ur OG’s hade du valt och varför?
  Genom sin fotbollskantiga konstruktion, erbjuder Chair_One, Magis, förutom sin praktiska funktion, en oemotståndlig designupplevelse.
  Med sin hårda industriella framtoning, kompletterar den andra maskulina inredningsföremål, samtidigt som den balanserar upp mjukare, kvinnliga former. Chair_One har därför en given plats i mitt hem och i mitt hjärta.
  2. Vilken extra service skulle du önska från din inredningsbutik? D.v.s. vad OG skulle kunna erbjuda sina kunder?
  Ett hållbart nytt butikskoncept, och helt rätt i tiden: Ett forum för inbyten och försäljning av eftersökta vintagedesignsprodukter. Ett komplement till ordinarie sortiment, med unika möjligheter att skapa ett personligt hem.
  Vintageintresset och miljötänkandet har den senaste tiden ökat explosionsartat, samtidigt som experthjälp inte är så lätt att få via auktionssiter och privata säljare. OG kan med sitt breda designkunnande och sin gedigna erfarenhet i branschen erbjuda den hjälpen, samtidigt som sortimentet utökas med ännu fler eftertraktade varor.
  Både de nya och vintageprodukterna skulle finnas tillgängliga både i butik och via OG’s webb-shop, där de skulle kunna framhävas och fortlöpande stylas tillsammans.
  Via siten skulle OG hålla en nära kommunikation med kunderna, i fråga om utbud och efterfrågan. OG skulle kunna lägga ut en produktbeskrivning på de produkter de önskar få in till butiken, samtidigt som kunderna via en wish-list skulle kunna förmedla vilka varor de önskar köpa/byta. Vid inbyten skulle kunderna få välja mellan ett utbytesbelopp, eller annan produkt.
  Genom inbytestjänsten och det stora variationsutbudet, når OG ut till fler intressenter och kundgrupper: Designräven får äntligen tag på det han/hon länge sökt. Den andre har råd att köpa något alldeles extra. Den tredje vet att han/hon fått hem ett original. Alla blir nöjda.
  Mvh Elisabeth Lundqvist

 • Anna/Rackarungar skriver:

  1) Ton Chair med flätat sits. Hur fint vore inte det? Sovrummet får sin udda stol som bara finns på ett endaste ställe i huset. För fin att slänga kläder på och ujuj, vilket ordning det skulle bli! http://www.olssongerthel.se/produkt/ton-chair-30-med-flatad-sits
  2) Gör något nytt!! Normal servis är inget extra, bara en hygienfaktor. Ge alla lojala återkommande kunder en prenumeration på ett inredningsmagasin. Skapar mervärde åt kund och god relation med media (kan också vara ett ipad-magasin ;). "Årets tidning för alla våra bästa kunder blir…." Skapar en positivt
  "snackis" och ger möjlighet att bygga varumärke på en icke-produkt-nyhet.

 • Emma A skriver:

  1. Jag hade valt en klassisk Eames gungstol… Har stått på min önskelista i evigheters evigheter. Tänk med ett lurvigt fårskinn i..mmm.
  2. Jag skulle vilja se pingbacks till inredningsbloggar, både svenska och internationella, till inlägg där den aktuella produkten omskrivits. Ungefär som Fantastic Frank har ("buzz om bostaden"): http://www.fantasticfrank.se/kopa-bostad/
  Det skulle ge en massa inspiration (och ännu mer "vill ha-känsla"!) kring produkterna och en massa idéer kring hur man på olika sätt kan styla sitt hem med de produkter som O&G säljer.
  En annan användbar sak skulle ju helt klart vara att kunna inreda ett virtuellt vardagsrum/sovrum/kök etc på nätet, med möjlighet att plocka runt med olika möbler från sortimentet. Dyrt att utforma säkert, men hade varit väldigt kul och användbart.

 • Ellen Karlsson skriver:

  1. Jag skulle välja en vit Eames Stol DSW, med de nya mörka benen. Jag har velat köpa en Eames länge och den här är supersnygg med de mörka benen!
  2. Jag skulle gärna vilja ha stylingtips till de produkter som jag är intresserad av, alltså att jag kan välja mina favoriter och få bilder på hur jag kan inreda med dem och vad de kan kombineras med.
  Med vänlig hälsning
  Ellen Karlsson

 • Ulrika Eriksson skriver:

  1. Eames Stol DSW (Dark maple)
  Denna 50-tals klassiker känns mer modern än någonsin. Den enkla, grafiskt vackra designen skulle göra sig snyggt till mitt rustika matsalsbord i furu.
  2. Mina förväntningar skulle överträffas av personlig service (även online) som leverar en produktkunskap, såväl i materal, produktion, design som i styling till varje enskild produkt. Detta skulle ge mig som kund ett mervärde i mitt köp.

 • Anonym skriver:

  1) Jag skulle välja en Eames Stol DSW, vit med träben. Jag har en sådan men den känner sig ensam och vill gärna ha en kompis. 🙂
  2) Jag skulle vilja kunna skicka in en bild på en yta som ska möbleras och få tips. Nu letar jag efter en grund byrå eller möbel till hallen och det är svårt att hitta. Tänk vad bra om det fanns någon att få tips av. Det vore även bra om men kunde skicka in bilder på möbler etc. som man inte vet vem som står bakom.

 • Lisa S skriver:

  Hej! 1. Jag skulle betala lite extra och välja Eames plastic chair DAW (dark maple). Jag älskar designklassiker och denna hade varit en perfekt extra stol i mitt vardagsrum, snygg och skön samtidigt som den är smäcker och inte tar mkt plats!!
  2. Jag har förmånen att bo nära deras fina fysiska butik då jag bor nära Malmö (Höllviken) och tycker om denna pärla!! Personligen tycker jag framförallt att den personliga servicen är väldigt viktig när man handlar. Där gör ni redan ett utmärkt jobb tycker jag, då alla som jobbar hos er är vänliga och serviceminded!! Annat som är viktigt är inspiration!!! Det tycker jag också att den fysiska butiken är duktig på. Härliga miljöer kan då ge idéer om vad man "bara måste ha"!!!! Ett tips till virtuella sidan är att ha mkt inspirationsbilder, olika miljöer med olika möbler, lampor, kuddar mm. Jag är helt övertygad om att det kan leda till mer försäljning. Det är ju inte alltid man går in i en butik, vare sig fysisk el virtuell med en klar idé om vad man vill ha.En idé kan ju också vara att bygga sitta eget vardagsrum/sovrum etc på nätet (såsom tex köksföretagen har), så att man då kan plocka in olika saker från ert sortiment, tex se hur en ny stol skulle passa in och nya kuddar i soffan etc. TACK för en fantastisk blogg och tävling!! Kram Lisa S i Hviken

 • Dan Fjeldheim Ek skriver:

  1. Eames plastic chair DAW (dark maple) eftersom det är en tidlös klassiker som komplettera bra i min hall.
  2. Personlig home styling, exempelvis genom att kunden ska kunna ladda upp bilder på ett rum som behöver en refresh. Som kund anger man grundliga behov, önskemål och budget. Ni svarar med skiss och produktförslag.

 • Ulrika Eriksson skriver:

  1. Eames Stol DSW (Dark maple)
  Denna 50-tals klassiker känns mer modern än någonsin. Den enkla, grafiskt vackra designen skulle göra sig snyggt till mitt rustika matsalsbord i furu.
  2. Mina förväntningar skulle överträffas av personlig service (även online) som leverar en produktkunskap, såväl i materal, produktion, design som i styling till varje specifika produkt. Detta skulle ge mig som kund ett mervärde i mitt köp.

 • Jenny P skriver:

  Jag skulle önska en Eames Stol DSW. Den skulle förgylla arbetsrummet där hemma. Det är ju inte alltid lika roligt att gå in och sätta sig och jobba när barnen har somnat men en fin stol skulle göra det lite trevligare!
  Jag skulle önska ett större tavelsortiment. Just snygga tavlor på väggarna är verkligen pricken över i när det gäller komplett snygg inredning i ett hem. Däremot är det väldigt svårt att hitta snygga tavlor. Det finns inte så många bra nätbutiker som har bra tavlor. Alternativet är att man får springa runt till olika tavelaffärer och det går mycket tid åt till att göra det. Jag tror att många med mig resonerar som så att man gärna köper tavlor på nätet. Då kan man lungt sitta och surfa runt hemma, mäta och komma fram till vad som passar. Jag tycker att Olsson & Gertels tavelsortiment är något begränsat. Gillar man inte siffror, kartor eller färgranna fruker på väggarna så finns det inte så mycket. Jag skulle gärna se lite mer av fototavlor. Att sedan komplettera detta med en inramningsservice skulle vara toppen.
  Att ha ett stort lager av tavlor tar liten plats eftersom de kan lagras i rullar och sedan ramas in på väg till kunden. Ser fram emot att få surfa runt bland ett stort tavelsortiment.

 • L.E skriver:

  Hej!
  Jag drömmer om CH24 (svart/svart) samt Eames DSW (dark maple/svart stolsits). Någon av dessa två väljer jag!
  Tre förslag har jag:
  1. Webbutiken: I kundkontot föreslår jag servicen "Wish list" i vilken man, genom att klicka på de artiklar i webbutiken som man fastnar för, kan samla dem på ett lättöverskådligt sätt i sitt konto; och sedan därifrån enkelt lägga dem i varukorgen. Förslagsvis skulle man också kunna se bilder på vad man redan har inhandlat.
  2. Fysiska butiken: Fler kundevents! Kundkvällar med föreläsnings-/kursteman, exempelvis: grunderna när man inreder, trender, olika formgivare och så vidare.
  3. Vid samtliga köp: "Lojalitetspoäng" för varje handlad vara som resulterar i en värdecheck.
  Hoppas Ni gillar förslagen!
  Kram, L

 • Anna Andersson skriver:

  Jag har en stor "chair crush" i Hay´s About a chair!! Den vita formpressade sitsen o benen i ek passar som handen i handsken i vårt vardagsrum som har lite lagom retrotouch.
  Vad jag skulle önska att möbel/-inredningsbutiker har är ett större miljötänk. Att informera och hylla t.ex möbler och produkter som har återvunnits. Designers som tänker miljö/ekologiskt redan när de ritar osv. En flik med begagnade möbler vore ju också härligt- både för plånboken och var jord. Sedan när det gäller frakten skulle man kunna välja en frakt med låg miljöpåverkan. Bra va?! : )

 • carina skriver:

  Hej, jag skulle vilja vinna y-stolen. En riktig klassiker som jag skulle vara stolt ägare till.
  I form av extra service i inredningsbutiken skulle jag önska gratis hemleverans av möbler, oavsett var man bor i Sverige.

 • carina skriver:

  Hej, jag skulle vilja vinna y-stolen. En riktig klassiker som jag skulle vara stolt ägare till.
  I form av extra service i inredningsbutiken skulle jag önska gratis hemleverans av möbler, oavsett var man bor i Sverige.

 • Thilda Karlsson skriver:

  Hej! När meddelar ni vinnaren? 🙂

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *