Annons

Hemma hos Filippa K

Dags för lite lördagsgodis från Hemnet. Några av er har säkert redan sett den här fantastiska lägenheten, men det här inlägget är till alla er som inte läser så många andra inredningsbloggar. Ni får bara inte missa ett av mina favoritobjekt som ligger ute till salu just nu. Det är nämligen modeskaparen Filippa K’s flotta våning i Stockholm som är till salu via Skeppsholmens Fastighetsmäkleri.
Köket har en platsbyggd soffa och svarta köksluckor utan överskåp, hon har istället valt öppna hyllor och en hängande förvaringslösning med S-krokar, som visar upp de många redskapen. Lamporna är Splügen Bräu pendlar från Flos och stolarna ser ut att vara gamla klassiker från Thonet.
Jag gillar att sovrummet (som ni ser på bilden nedan) har både heltäckningsmatta och en helvägg med gardiner. Skapar en ombonat lyxig hotellkänsla. Jag vet inte var lamporna intill sängen kommer ifrån, men blotta åsynen av dem får mig att önska att Wästbergs skulle utveckla en golvmodell av sin Chipperfield bordslampa. Hade inte det varit snyggt?
Notera mattorna i vardagsrummet. Är det inte marockanska Beni Ourain så säg? Fåtöljerna ser ut att vara Fredericia Børge Mogensens Spanska Stolen modell 2226 med naturfärgad lädersits. Jag gillar Filippas smak. Verkligen. Vill du se fler bilder hittar du hela hemmet här!

Kommentarer

 • Katarina skriver:

  Verkligen fin våning!
  Vet du varifrån fotot på väggen i köket kommer ifrån?

 • Anonym skriver:

  Ååh vad fint!

 • Junitjejen.se skriver:

  Så fint man kan bo!

 • Åsa Heurling skriver:

  Väldigt smakfullt! Jag gillar speciellt den platsbyggda soffan i köket. Nästan lite café/lounge-känsla över det. Mysigt!

 • Anna skriver:

  Filippa är ett säkert kort när det kommer till inredning! Minns väl hennes parisvåning som var med i någon av de svenska inredningstidningarna för några år sedan. Den var väldigt speciell med mycket betong och naturmaterial blandat. Hittar du någon länk till den får du gärna tipsa!

 • Bella skriver:

  Soffan är helt underbar, ser ut att vara en modell som skulle kunna komma från eilersen. Är det någon som vet? Har trånat efter den sen jag såg den på hemnet 🙂

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *