Annons

Arkitekthus

Det är många som frågar om våra husplaner. På den fronten, intet nytt. November och december har ju varit två ganska döda månader på Hemnet vad gäller tillgängliga objekt och vi pendlar fortfarande mellan att leta efter ett litet lättskött radhus till att skissa på storslagna bygga-eget-planer. Om vi skulle satsa på det senare så lutar det åt något modernt och funktionellt, i stil med Arkitekthus. De är en av mina trogna årsannonsörer här på bloggen och har ett stort galleri med fina inspirationsbilder på nätet som ni inte får missa. De bad mig dela med mig av mina favoritmodeller från deras husutbud. Here it goes!

Det här huset signerat arkitekterna Claesson Koivisto Rune kräver visserligen sin tomt (det kanske inte passar i ett tätbebyggt kvarter?). Men. Ljusinsläppet! Kolla bara in sovrumsfönstret från golv till tak. Dessutom är jag omåttligt förtjust i fasader av lärkträ. Hur snyggt som helst!
Gert Wingårds suterränghus vore ju heller inte fel. Efter att ha sett Hustoppen på Kanal 8 ska jag villigt erkänna att jag har blivit lika förtjust i hans personlighet som hans design och smak. Bara takterassen på den här villan är större än vår nuvarande lägenhet i innerstan.
Efter att ha sprungit på åtskilliga visningar har vi också konstaterat att en eldstad av något slag ska prioriteras i vårt kommande boende. Finns det något mysigare än en sprakande brasa? Den här planlösningen i Thomas Sandells hus gillade jag därför massor. Fler bilder hittar ni här!
Foto: Åke E:son Lindman, Arkitekthus.se
 

Kommentarer

 • A. skriver:

  Vilka drömhus!

 • amanda skriver:

  åååh vilket drömhus!

 • Lina skriver:

  Fantastiska hus OCH tomter!

 • Åh du det var duktigt gjort!! Jag är så otroligt dålig på att slänga, men känslan efter en stor rensning kan vara värd det 😉

 • Anonym skriver:

  Underbart! Det kräver nog sin enskilda plats med få träd runtomkring, eller kanske är det mysigt med skog.

 • Camilla A skriver:

  Jättefina hus!! Säkert jättedyra också? Rita ett själva som är inspirerat av det ni gillar mest och ta sen den skissen till olika husföretag.. Du kommer bli förvånad över hur mkt det skiljer i pris… Ibland flera hundra tusen…(!). Tomt är det svåraste att hitta. Vi hade flax.. Tomten vi köpte hade inte kommit ut på hemnet ännu! Det gäller att ligga steget före och fråga mäklarna om de har nått på g! 🙂 Håller tummarna för er! Gillar ju din smak. Så det blir spännande att se vart ni landar!

 • Lina skriver:

  Fint Frida! Gillart. Men du, lägenhet är tätt bra det med. Vi gjorde tvärtom. Köpte hus när vi väntade tvåan, renoverade det totalt både invändigt o utvändigt för att sen komma på att det där med hus inte var vår grej. Sålde huset o köpte lägenhet i stan. Befriande! Kram

 • pilotfrun skriver:

  Vilka hus!!! Helt underbara! Ett tag var vi också helt inne på
  att bygga och fastnade extra mycket för willa nordic. De har en hel drös med fina hus, bland annat en kollektion med atriumhus.
  Lycka till med husletandet!

 • Petra skriver:

  Vilka fina hus! Gillar Sandells öppna spis 🙂
  / Petra

 • anders skriver:

  Otroligt inspirerande hus, man bygger förmodligen bara en gång i livet och då tycker jag man ska göra det rejält. Hellre lägga lite extra så länge ekonomin tillåter så man inte köper ett "tråkigt" hus som man sedan inte trivs toppen i då är det ogjort arbete!
  Tryggt att köpa via firma så man får garantier och proffs, annars kan det bli dyrt i efterhand…

 • Anonym skriver:

  Härligt att fullkomligt bada i pengar och alltid behöva påpeka detta för alla som läser din blogg va. Tycker synd om dig som aldrig hadt det tufft, aldrig vetat vad det är att kämpa eller känt på pengars värde…

 • krigarmamman.blogg.se skriver:

  Fina bilder

 • Jessica - Kanozi skriver:

  Vad roligt att ni tittar på att bygga hus! De typhus du visar upp är verkligen fina och att bygga typhus har onekligen sina fördelar. Jag skulle dock vilja lägga in en tanke på att låta en arkitekt rita ett hus åt dig och din familj. Likväl som att reklam fungerar allra bäst då den kommer ur kundens specifika behov, är en villa ritad åt beställarna för en specifik plats en lösning som kan lyfta familjens bostad till en högre nivå.
  På Kanozi arkitekter har vi ritat flera hus i Kungsbackaområdet och med den estetik du förmedlar genom din blogg. Du kan se mer här: http://kanozi.se/projekt/tag/Bostäder
  Lycka till!

 • Frida skriver:

  Anonym:
  Jag förstår inte vad du pratar om. Jag är en vanlig medelklassmyra från Umeå. Om du retar dig på min livsstil kanske du ska läsa inläggen om hur mycket jag arbetar också (men det verkar inte lika intressant att kommentera?). Jag har inte fått någonting gratis och sliter hårdare med mitt företag än de flesta jag känner till i den här branschen. Om du retar dig på att hårt arbete lönar sig så får du väl läsa en annan blogg, jag kan inte hjälpa dig med det.

 • Olivia skriver:

  Kanonfina hus!

 • Patrik skriver:

  Oj vilken dröm! Fönster och ljud gör verkligen skillnad!

 • Alex skriver:

  Å vilka härliga hus!
  Som sagt ljuset gör enormt mycket för ett hus OCH en eldstad av något slag. Älskar vår öppna spis med insats!
  Hoppas vi får följa er resa mot de perfekta huset:)
  /A

 • Magasinet skriver:

  Om man bara kunde bestämma sig. Nu tycker jag plötsligt att nya hus är finast…

 • Knut skriver:

  Fantastisk härliga hus!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.