Annons

Arkiv: okt 2012

Fortsättning i Jetson-följetongen (eller Ett Preggos Bekännelser)

Jag vet inte om det är hormonerna och graviditeten men jag har drabbats av ett svårartat ”boa och fixa syndrom” här hemma. Det har tagit sig lite olika uttryck. Och allt som oftast till grannarnas förtret. Häromdagen började jag spika upp tavlor för brinnande livet, tills jag insåg att klockan var efter 22. Förlåt! Igår fick jag ett infall och gjorde ett rejält ryck i renoveringsprojektet av min ärvda Jetsonfåtölj (efter att ha sett den där bilden på Hemnet) och kastade mig huvudstupa ner i källarförrådet där jag började baxade upp fåtöljen för egen maskin, tills jag insåg att det kanske inte är en jättebra idé att bära tungt med stor mage. Då förbarmade sig en räddande granne över det frustande preggot i trapphuset och vips, nu står den i vardagsrummet. Efter ett par samtal till möbelrenoveraren (med det lustiga namnet) PTV har jag förstått att det kommer kosta en mindre förmögenhet att byta sits. Dessutom vill jag ju inte ha en flong ny, utan helst en med patinerat brunt läder (för att matcha resten av fåtöljen) så nu letar jag på Bukowskis och Lauritz efter en syskonfåtölj med trasigt underrede. To be continued…
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Nummer 5 av Trendensers iPad-magasin nu i AppStore

Ikväll släpptes det senaste numret av Trendensers iPad-magasin ut i AppStore, i samarbete med Bonnier. För er som redan prenumererar kommer det dyka upp en liten påminnelse i iPaden (om ni inte har stängt av era push-notiser) och för er som köper lösnummer kan jag fresta med att månadens magasin innehåller inspirerande Halloweenpyssel och en stor köksspecial. Dessutom lär du dig att se skillnaden mellan äkta och fejk av designklassikern The Egg Chair från Fritz Hansen. Precis som allltid bjuds massor av DIY-tips, månadens moodboard, ”What’s hot and what’s not” och senaste nytt i inredningsbranschen. Du kan ladda hem appen från iTunes och hittar det senaste numret i Store/ Library. Här har du en direktlänk! 

Dessutom har två läsare chans att vinna varsitt iPad-fodral från PAP Sweden i månadens Instagram-tävling. För att delta i tävlingen behöver du bara fota Trendensers senaste iPad-magasin i miljön där du helst läser den, posta bilden på Instagram med #trendenser och #”det fodral du helst vill ha” (mer info om koden finner du i magasinet) så är du med och tävlar. Vinnarna meddelas i nästa nummer. Lycka till!
Foto: skärmdumpar från Trendenser iPad-magazine i iTunes

Att renovera en Jetson

När jag surfade runt på Hemnet tidigare imorse sprang jag på den här fina lägenheten som är till salu på Gästrikegatan i Stockholm. Jag fastnade inte bara för tavelväggen i vardagsrummet utan också för den bruna Jetson-fåtöljen i skinn, som skymtar i hörnet. Bilden påminde mig om att det är hög tid att ta tag i min egen ärvda dito som ser exakt likadan ut, men som behöver få en ny sits – sen är den fullt funktionsduglig. Innan jul ska den vara lagad. I promise you Jetson. Tips, någon?
Foto: Bjurfors via Hemnet

Instaweekend

Vilken härlig helg det har varit! Vädergudarna bjöd på krispigt klar höstluft och mina vänner på bröllopsyra och smittsamt lyckopirr. Fredagen ägnades åt dukningsförberedelser (kom hem långt efter midnatt pga ett bilbatterihaveri), lördagen gick i kärlekens tecken med både dop och vigsel och på söndagen helgade jag vilodagen. Deluxe. Förlåt dåligt bloggande, här kommer summering modell Instaweekend. 
1-2). Lördagens vigsel och dop ägde rum i Örgryte g:a Kyrka. 3-4) Min barndomskompis var vacker som en dag i omsydd vintageklänning (hennes farmors systers), kort pälscapé och en liten coiff med flor. Här poserandes intill Erik Cardells tjusigt grönlackade Porsche. 5.) Pinsamt men sant. Jag lyckades inte få en enda bra bild på dukningen men vi hade strösslat borden med pressade höstlöv, mässingsljusstakar och maffiga blomsterarrangemang i saltglaserade Höganäskrus av varierande storlekar (brudgummen är född i just Höganäs). 6) Jag ”höll tal” till min barndomskompis, i dubbel bemärkelse, genom att gå igenom ett antal viktiga siffror som jag förknippat med vår vänskap genom åren, här ser ni mina STORA fusklappar 7-9) Söndagen spenderades i soffan med oändliga mängder mandarinklyftor, korrläsning av nästa iPad-nummer och Byredos Tree house på soffbordet. 

Trevlig helg!

Vilken härlig vecka det här har varit. Jag har hunnit med allt från roliga fotograferingar till skittråkigt administrativt bokföringspappersgöra som bara behövde bli gjort. Och så blev jag spontaninbjuden till Patrik Lernbergers fantastiska sekelskiftesvåning på Kungshöjd häromdagen, vilket jag har glömt att berätta. Det var nog en av veckans höjdpunkter. Förutom att han verkligen är just så ödmjuk och härlig som han framstår i TV-rutan på Gokväll – så bor han flott som få, i en 170 kvadratmeters hörnlägenhet med utsikt över hela stan. Och på tal om storslaget så gifter sig min barndomskompis Johanna på lördag, så ikväll ska jag duka och pynta festlokal, och imorgon åker klackarna i taket. Ha en fin helg så länge!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Sanningen om livet som inredningsstylist

Idag har jag och Bodil varit på Göteborgsstylisten Louise Svenssons kontor och fotat ett porträtt som ska bli tidningsartikel. Utan att säga för mycket så var det ett lika delar inspirerande som tankeväckande möte. För tre år sedan sa hon upp sig från sin fasta tjänst i reklambranschen för att satsa 100% på sin hobby, inredningsstyling. Nu driver hon det egna bolaget Guts to Communicate på heltid med kunder som bl a Boråstapeter, Ellos, Hemtex, Aspen bad, Jensen sängar, Volvo och nyöppnade Emporia i Malmö. Det går bra för Louise, det gör det, men till skillnad från många andra som jag har träffat på i den här branschen är hon brutalärlig. Och det är just precis det som min och Bodils artikel kommer att handla om.

Jag kan nämligen uppleva att vi, väldigt ofta, serveras en förskönad bild av vad stylistyrket innebär. När man bara ser de fina bilderna och tillrättalagda glimtarna så glömmer man så lätt bort vilket hårt slit det faktiskt är bakom kulisserna. Att vara stylist är både fysiskt krävande och mentalt utmanande (eftersom man slits mellan kundernas önskemål och krav, sin egen kreativa vision och tighta produktionsbudgetar – kryddat med lite prestationsångest på det). Allt är underbart när det flyter, men det är viktigt att förstå att det också finns baksidor som få är särskilt sugna på att prata om.
Jag får dagligen mail av läsare som undrar vilka utbildningar som är de bästa om man vill jobba med inredning och styling. Och jag får ständigt frågor om hur livet som frilans fungerar och hur man ska göra om man är ung och vill få in en fot i inredningsbranschen. Allt det där ska jag nu koka ihop till en tidningsartikel, med Louise kloka tankar som hjälp. Jag håller er uppdaterade om var texten kommer publiceras. Tills dess. Lite stylistporr. För precis så här kreativt stökigt och härligt och fullproppat med allsköns rekvisita är det faktiskt Louise kontor. Precis som man föreställer sig att det ska vara!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Skynda fynda, innan de tar slut!

Jag håller på med ett julfotojobb till IKEA Livet Hemma som kommer att dyka upp på nätet senare i december. Ni får se mer då, men jag kan inte riktigt hålla mig från att tipsa om en av de saker som ska vara med på bild. Nämligen IKEA’s nya elektriska ljus STRÅLA. De är garanterat en sån sak som kommer ta slut snabbt i julsortimentet, så skynda till varuhuset och fynda. STRÅLA kostar skrutt och ingenting och är perfekta för att skapa mysbelysning i sekelskiftesdragiga fönster. Här ser ni en bild från mitt kontor. Huset är byggt 1815 så ni kan ju tänka er hur täta fönsterna är. Då är dessa perfekta att ställa i stakarna, istället för de vita stearinsyskonen. Inget spill, bara snyggt. Och tryggt. 

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 

I mitt badrum just nu

Jag vet inte om ni såg inslaget när jag pratade badrumstrender i TV4 Nyhetsmorgon, men med mig i studion hade jag det här fatet. Som faktiskt var mitt privata. Det står nämligen på en hylla och håller ordning på mina badrumsfavoriter här hemma. Det blir ju lätt en del småplock i vardagen och då tycker jag att det ser lite ordningssamt ut om man samlar allt på ett ställe. Och om man låtsas att det är ett litet stilleben så kommer det också undan den pedantiske makens städradar (tro mig!) så att man får ha joxet framme nära till hans. Fatet fyndade jag nyligen på Indiska. Brukar inte handla där i vanliga fall men en variant på den här brickan (hittar inte rätt på nätet) fick följa med hem i påse. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Veckans DIY: Tavelvägg tvärtemot

Behöver du inspiration till väggarna i vardagsrummet och är på jakt efter något nytt? Då kanske den här idén signerad Sarah Widman kan vara något? Minns ni när iag var och plåtade en lägenhet som skulle ut till försäljning hos Alvhem för en tid sedan? Well. Då fastnade jag för den här fiffiga lösningen i vardagsrummet. Sarah har hängt ramarna tvärtemot, med baksidan fram, i en snygg gruppering. Det kanske är en tanke som kan inspirera en mörk höstkväll som denna? 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Dukningstips inför Halloween

Behöver du inspiration för Halloween eller letar du efter enkelt pyssel att göra tillsammans med barnen nu i höst? För ett par veckor sedan plåtade jag en serie bilder till Allums köpcenters tidning som nu kommit i tryck. Åk ut till Partille och haffa ett eget ex. eller scrolla ner så får du en liten sneak peek. Här är några av de idéer vi testade att skapa inför kommande kalas, inspirerade av b la pysseldrottningen Martha Stewart. Brukligt är ju att man firar Halloween 31 oktober, men om du vill smygstarta eller kanske förbereda dig i god tid så kanske du behöver ta del av idéerna redan nu.

Köp små dekorationspumpor och tejpa fast fladdermusvingar i svart kartong. Ett snabbt sätt att skapa Halloweenstämning runt ett middagsbord. Har du svårt att få tag på pumpor där du bor? Blås upp några ballonger och måla spöklika ansikten med svart tusch och vips har du fixat Halloween-känslan ändå.
Har du inte helium hemma kan du fuska genom att tejpa  balllongerna mot väggen. Finaste godisförvaringen fixar du av vita påskägg med döskallemotiv. Fyll med godisormar, gröna grodor och annat kul. Får du inte tag på vita pappersägg? Kludda över de kulörta påskäggen med vit färg!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 
1 3