Trendensers Julkalender 2012

Det är roligt att se hur stor efterfrågan det har blivit på Trendensers traditionsenliga julkalender. Luckorna har varit fullbokade sedan tidigt i höstas och det är flera läsare som har hört av sig under dagen idag och nyfiket frågat om det blir någon i år, eftersom jag inte skrivit något om det ännu. Men självklart! Visst kör vi en kalender även 2012! Och sicken fullmatad sådan sen. Vinsterna blir bara bättre och bättre för varje år och den här omgången innehåller som alltid ett helt gäng designklassiker som står högt, högt upp på min egen önskelista. Under december presenterar jag en ny vinstchans varje dag fram till julafton. Här är en liten teaser på några av de 24 sponsorer som ställer upp i 2012 års omgång. Stort tack till er!

Beslutsångest modell TrippTrapp

På tal om diskussionerna kring färglösheten och dess vara eller icke vara så lider familjen Ramstedt junior just nu av beslutsångest modell i-landsproblem - precis på det temat. Det är ju ett och annat beslut som ska fattas i samband med alla inköp till babyn och färgvalet har blivit en återkommande fråga. Ämnet för dagen? Ska vi köpa en svart eller vit TrippTrapp? Eller en i trä? Eller en i någon rolig färg? Jag vet att just matstolen till en spädis kanske inte är prio ett, men jag tänkte försöka bocka av alla inköp innan jul (barnvagn, babysäng, matstol med babyinsats, babysitter und so weiter), i ett svep. Är det någon av er läsare som har en TrippTrapp hemma och kan ge råd? Är det opraktiskt med en vit om man tänker långsiktigt (med matspill och annat). Blir en svart modell ful när den är kanstött och sönderhackad efter ett par år? Är träversionen snygg när sitsen på de nya är av plast och inte läder? Tröttnar man snabbt på en "rolig" färg eftersom man ser den varje dag? Alla tips och råd emottages tacksamt.
 
Uppdaterat 30/11: Tack snälla för fantastisk feedback och för alla kloka råd! Nu vet jag var jag ska bolla mina framtida funderingar och beslut kring detta. Babyinköpen till hemmet får, som någon förelsog, bli en egen kategori så kanske det kan fungera som guide och hjälp till fler. Håll utkik framöver!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 
 

I min brevlåda, just nu

Nej, det hör inte till vanligheterna att jag fotar min egen post - till en bloggpost. Men när man får så här fina handtextade kuvert så rycker det för mycket i dela-med-sig-tarmen för att jag ska kunna låta bli. Min vän Ylva Skarp kan vara en av de roligaste personerna att få brev från. Tack snälla för de fina julkorten! Då var det bara det här med färglösheten, igen. Men jag kan inte hjälpa't. Jag tycker det är kanonfint!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

FAQ - Frågor och svar om Bloggskolan

Det är så roligt att så många har varit intresserade av Bloggskolan som vi lanserade förra veckan. Vi fick mer trafik den första dagen än vi hade räknat med på en hel månad, så sajten gick i baklås! Men nu har vi löst det problemet och allt fungerar som det ska. Kom du inte in då, så testa nu! Många har också hört av sig med frågor på mailen och i kommentarsfältet som jag tänkte samla i ett inlägg. Det kommer här!
 
Vad kostar kursen och hur anmäler man sig?
Kursen kostar 249 kronor och man anmäler sig genom att fylla i det här formuläret. Sedan får man ett personligt login via den epostadress man angett. Lösenordet räcker i 60 dagar så att man har god tid på sig att beta sig igenom de olika delarna i sin egen takt.
 
Hur lång tid tar det att gå igenom materialet?
Bloggskolan är en helt webbaserad kurs, som består av totalt 10 filmer och lika många kapitel som tar cirka 2-3 kvällar upp till en vecka att läsa igenom (beroende på hur snabbt man vill plöja igenom materialet och hur lång tid man vill ge sig själv mellan varje "uppgift"). Man kan logga in hur många gånger som helst och läsa de olika delarna i vilken ordning man vill.
 
Är det lönt att gå Bloggskolan om man redan har startat en blogg?
Absolut! Kursen behandlar först de mest basala delarna för dem som vill starta en ny blogg (exempelvis vad som är viktigt att tänka på när man väljer bloggplattform eller funderar på ett bra bloggnamn) men går sedan snabbt in på sådant som alla bloggare har nytta av att kunna. Exempelvis hur förbättrar sina bloggbilder och tar finare foton, vilka lagar och regler man måste känna till, hur man kan tjäna pengar på sitt bloggande och hur man kan använda internet och sociala medier för att skapa ett starkt varumärke! Och till varje kapitel delar jag och Underbaraclara med oss av våra egna misstag och erfarenheter från de sju år vi hållit på med detta - så att både nya och erfarna bloggare ska slippa gå på samma nitar.
 
Funkar det om man bor i Norge, Danmark eller Finland?
När man anmäler sig till kursen ska man fylla i sitt personnummer. Om man inte har ett svenskt personnummer kan man istället skriva in sitt födelsenummer följt av en landskod + 0, beroende på vilket land man kommer från. I dagsläget har vi stöd för NOR, FIN, DAN Bor man i Norge skriver man alltså YYYYMMDD-NOR0 istället för personnr. 0:an i slutet är utifall att fler fyller år samma år och dag.

Veckans DIY - Fiffig och färgsprakande taklampa

Jag får ibland kritik för att jag visar för mycket svartvita interiörer och för lite färg på de inredningsmiljöer jag lyfter fram här i bloggen. Till er som önskat mer kulörta idéer kommer här ett fiffigt DIY-tips som du enkelt kan göra själv med gamla lampskärmar (bild via Alvhem Mäkleri). Fynda en uppsättning snygga skärmar på loppis och koppla ihop dem till en klase. Vips har du skapat en personlig taklampa!
Foto: Alvhem Mäkleri

Ny tapetfavorit

Igår fick jag syn på den här tapeten uppsatt på en vägg för första gången och blev kär, direkt. Mönstret med äpplen heter Tallyho, är signerat Stig Lindberg och kommer från Boråstapeter senaste kollektion Scandinavian Designers, men jag hade bara sett den med gröna äpplen förut (så som den ser ut på miljöbilderna i katalogen). Här på Boråstapeters kontor sitter den dock uppe i svartvitt, och ni kan ju gissa vilken variant jag gillar bäst. Har fuskretuschat deras pressbild lite, för att ni ska förstå vad jag menar. Finns också i en omvänd variant med vita äpplen och svart bakgrund. Visst är den söt!
Foto: retuschad pressbild från EcoBT

Instaweek

Nu är jag tillbaka efter en avkopplande semestervecka i solen. Jag har hängt vid poolen, badat i havet, sträckläst fem böcker, hinkat i mig färskpressade juicer och ätit glass i stora lass. Nu är jag utvilad och laddad  att ta itu med mailkorgen som blinkar ilsket rött (med hundratalet obesvarade mail!) och sista slutspurten fram tills jul. Jag rivstartar med att åka till Borås där jag ska hålla heldags-workshops på ECO Boråstapeters återförsäljarutbildning. Jag ska bland annat föreläsa om trender 2012/2103 och gå igenom aktuella sociala medier inom inredning och design. Ha en fin start på dagen!
1) Poolhäng under palmerna 2) Triss i solskydd på standen 3) Solade mest i skuggan men fick en hel del fräknar ändå 4) Man ska inte äta mjukglass utomlands har jag hört, men den här var fantastisk! 5) Startade morgonen med en sån här, varje dag! 6) En av alla vackra kvällar 7) Vågskvalp i november, oslagbart! 8) Läste länge, tills poolen stängde 9) Den magiska sanden på stranden!

Grått och gra(n)nt för IKEA Livet Hemma

Det känns en aning avigt att skriva om julen när man befinner sig på solsemester som jag gör just nu, men idag publiceras mitt andra julpysseljobb för IKEA Livet Hemma så jag kan inte låta bli att tipsa om det. Temat de här gången är "Grått och Gran(nt)" och jag beskriver bland annat hur man kan göra sina egna julgransdekorationer med deras inslagningspapper JULMYS. Nedan ser du ett exempel.
Klipp eller stansa ut 5-10 hjärtan eller cirklar, beroende på hur många flärpar du vill ha. Vik papperslapparna  på mitten, limma ihop två ark genom att fästa två halvor mot varandra. Limma sedan på en tredje, och fortsätt så tills du får en lång rad. När du gjort tillräckligt många limningar kan du fästa ihop det första arket med det sista. Fäst ett snöre i mitten på "bollen" och häng upp. Voilá! Din tredimensionella julpapperskula är färdig! Då återstår bara att upprepa proceduren tills du har tillräckligt många. Fler tips och bilder på papperspyssel och granpynt hittar du här!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se för IKEA Livet Hemma

Nyhet: Idag lanseras Bloggskolan!

Idag har jag en väldigt glad nyhet att berätta, inte minst för alla er som är nyfikna på min föreläsningsserie med Underbaraclara och forskaren Annakarin Nyberg. I våras slog vi nämligen våra kloka huvuden ihop och funderade på hur vi skulle kunna göra våra samlade kunskaper mer tillgängliga. Resultatet blev Bloggskolan, en digital kurs med 10 filmer och totalt 90 sidor tex som handlar om hur man skapar en blogg, från start till succé! Vår målsättning är att peppa och dela med oss av de erfarenheter som gjort att vi själva kan försörja oss på heltid av vårt bloggande för att hjälpa fler att inse möjligheterna (och undvika fallgroparna) med digitalt entreprenörskap. Allt du behöver för att komma åt materialet är en emailadress, internetuppkoppling och ditt personliga login (som kostar 249 kr).
Idén belönades med 50 000 kr från Innovationsrådet och Almi Företagspartners Entreprenörscentrum i Västerbotten och efter ett halvårs arbete med webbutvecklarna på Creative Camp kan vi nu äntligen slå upp portarna och ta emot anmälningar. Man betalar kursavgiften, får ett mail med sitt personliga login och har sedan tillgång till kursen i 60 dagar så att man i lugn och ro kan gå igenom materialet när man själv har tid.
Kursen bygger på våra föreläsningar om hur man skapar en blogg och tar den från hobby till jobb, men framförallt på många av de frågor som kommit upp både under och efter våra föredrag, som vi inte alltid har haft tid eller möjlighet att fördjupa oss i. Det här är en slags förlängning på de föreläsningar vi haft och en möjlighet för alla att ta del av våra kunskaper, oavsett vart i landet ni bor. Här kan du anmäla dig!

OBS OBS!!
Intresset har varit helt överväldigande. Sajten har belastats flera gånger om de beräkningar vi hade för premiären, därför kan den ligga nere korta stunder idag men vi hoppas på ert överseende och backar upp med mer kapacitet så att alla som vill ska kunna komma åt kursen så snart det bara är möjligt.
Foto: pressbilder Bloggskolan

Mitt Zoo från SOP

Min samling av Kay Bojesen-trädjur börjar anta proportionerna av ett mindre Zoo. De två senaste tillskotten fyndade jag faktiskt av en slump, när jag och Bodil var på väg hem från ett jobb häromveckan. Hennes syster skickade ett sms att SOP Göteborg (som köper upp partier och lager från företag som drabbats av brand, vattenskador osv.) precis hade fått in ett gäng prylar från en rökskadad dansk designbutik så vi styrde om kursen och svängde förbi. Vad uppenbarade sig? Långa, långa rader av mina favoritpryttlar, nedsatta ,med 50-70% rabatt. En tax och en elefant fick följa med hem. Gå med i SOP's Facebookgrupp så kan du hålla koll på när de får in nya sändningar. Butiken ligger precis intill Holmens Marknad.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Söndag och skrivbordsjobb

Idag har jag inte helgat vilodagen direkt. Men det har sin förklaring. Imorgon vid den här tiden ligger jag på en strand och lyssnar till vågskvalp i fjärran land. En hel veckas semester hägrar, så jag har lite att ta igen i förskott, om man säger så. Därav har jag låst in mig här på kontoret för att kunna koncentrera mig till max. När man har mycket att göra och är ensam i företaget finns det inte mycket att be för, då är det bara "rumpan ner på stolen" som gäller. Det är förresten många som hör av sig med frågor om mitt jobb. Om hur det är att vara egenföretagare och hur man gör för att försörja sig på bloggande. För er som vill veta mer om sådant kommer en spännande nyhet upp nu på onsdag. I väntan på den rekommenderar jag Underbaraclaras text om frifräsandets vedermödor, publicerad tidigare idag. Klok som en bok är hon. Kunde inte ha beskrivit det bättre själv. Och ikväll, ja då är det gasen i botten som gäller för mig!
och
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Julstämning med nytt och nött från Tradera, del 2

När vi ändå är inne på julpyssel måste jag visa några fler bilder från mitt samarbete med Tradera. Här är mer inspiration på temat nytt och nött, från Traderas stora julklappsstafett. Både färska nyheter och gamla klassiker, som med hjälp av lite pyssel fått en uppdaterad modern skrud. Hoppas det kan inspirera!
Det är ju snart dags att mota mörkret med glimrande elljusstakar i fönstret. Jag var lite sugen på en svart modell i år, men hade ingen lust att lägga ut en halv förmögenhet, så jag målade helt sonika om ett Tradera-fynd med svart färg och tejpade de vita elljusen svarta med hjälp av washi-tejp. Vill du ha en högblank finish funkar svart eltejp lika bra. Här kan du fynda liknande ljusstakar för en struntsumma.
Min favorit bland de moderna adventsljusstakarna är Iittalas nya modell Allas. Jag matchar gärna gjutjärnsstaken med en svart löpare som jag gjort av hopsydda spetsdukar som jag färgat med svart textilfärg. Liknande finns att buda på hos Tradera.
Det fiffiga med adventsstakar av det här slaget är ju att man kan fylla dem med vad som helst. Kanelstänger, små julkulor, mossa eller varför inte polkagrisar. Både snyggt och gott att ha framme på bordet när det kommer gäster! Om du har tröttnat på de traditionella julkulorna i rött kan du köpa gamla och pimpa dem med glitterspray, griffelfärg eller en klottra på dem med en vit tuschpenna. Skriv juliga budskap och häng ett par kulor på en galge, vips har du fixat den enklaste juldekorationen i ett nafs!

Jag är omåttligt förtjust i Iittalas serie Kastehelmi och det senaste tillskottet i min samling är tårtfatet som tål att stå framme året om. I december kan du använda det för servering av lussebullar och knäck, liksom för julens gotter men det blir också  ett vackert stilleben med en samling vackra julkulor. Vill du ha ett lock? Fynda en antik ostkupa på Tradera och använd det som glastak! Ni som är medlemmar får hålla utkik i Traderas Facebookgrupp för fler tips! Trevlig helg!

Paketinspiration och papperspyssel

I höst har jag verkligen utmanat pysselfingrarna deluxe, bland annat med två juljobb som jag stylat och fotat för IKEA Livet Hemma. För dem har jag bl a slagit in klappar och paket på temat "papperstrix". Jag valde att enbart använda grått inslagningspapper i olika mönster från IKEA's nya serie JULMYS. Genom att skapa veck och vikningar, klippa ut konturer och jobba med texturer kan man ändå få ganska stor variation på en monokrom inslagning. Fler bilder hittar du här. Del två kommer upp nästa vecka.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se se mer på IKEA Livet Hemma

Bakom kulisserna i drömstudion

Den här veckan har jag och Bodil varit på "hemlig ort" och gjort ett fantastiskt roligt jobb, i en fantastisk fotostudio (som bara i sig fungerat som anabola steroider för mina drömmar om en egen sådan). Resultatet och bilderna kommer att dyka upp på nätet i början på nästa år. I vanlig ordning är det jättesvårt att bara säga A och inte B. Men, jag måste hålla mig. Vad jag kan visa är delar av studion, så länge. Vill ni se fler sneak peeks kan ni titta på mitt Instagram-konto!
"Hm, vi skulle behöva en kaklad vägg på den här köksbilden..." Inga problem, det finns ett gäng att välja mellan. "Vilken färg på fogen och vilken kakelbredd vill ni ha?" Plötsligt uppenbarade sig ett helt kartotek av väggar. Och det var samma visa med fönster, golv, golvlister, innerdörrar, ytterdörrar. You name it. Man kunde bygga ihop vilket rum som helst med hjälp av rekvisitabankens legobitar.
Lägg därtill ett välutrustat strykrum, ett annat fyllt med hyllmeter efter hyllmeter med textilier, ännu ett annat rum fullproppat med färgkoordinerad inredningsrekvisita, ett tredje fyllt med färgpytsar och så en alldeles egen snickare på det. Tänk att få jobba med sådana resurser, alltid. Vilken dröm.
Behöver jag ens säga att det kändes som att ha hamnat i de kreativas motsvarighet till sjunde himlen. Åh vad jag ska jobba hårt för att ha råd att skaffa en liknande lokal, med liknande möjligheter (om än med något mindre kvadrat) till Trendenser. Någon gång i framtiden. Vilken mental morot!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Lovely tavellist

Den här fiffiga idén för hur man kan montera upp (och använda) ett gäng klassiska tavellister (som jag tycker att man annars mest ser i kök numera, huserandes folks favoritkokböcker - typ, hej Leila!) hittade jag på TantJohannas och Amelias nystartade satsning Lovelylife.se Bilderna är plåtade hemma hos Patric Öhlund. Jag blev plötsligt väldigt sugen på att damma av mina egna gamla tavellister som står lutade mot ett hörn nere på förrådet. Hmm. De kanske kan få nytt liv om vi täcker en hel vägg och använder dem som display för tjocka tidningar och fina fotoböcker i sovrummet? Eller varför inte i hallen.
Foto: Lovelylife.se
 

Tidningen Form och andra pressklipp i november

Jag är inte så bra på att visa upp pressklipp från olika tidningar jag är med i. Det känns lite skrytigt och konstigt på något vis. Men den här månaden tror jag att jag slår någon form av personbästa i medial exponering och kan inte låta bli att vara lite mallig. Stoltast är jag nog över helsidan i senaste numret av branschtidningen Form, där jag intervjuas om iPad-magasinet. Är du nyfiken på mer så hittar du mig bl a i Amelia Jul, Underbara idéer, tidningen Rum (debatt om möbelkopior), GP Två Dagar och Smålandspostens bilaga Hus&Hem och snart även i Cosmopolitan, Family Living, Aftonbladet, DN Bostad samt i Göteborgs Postens specialbilaga Hemma som kommer ut 19 november. Glad läsning!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Veckans DIY - Kabelgömma av träkulor

Har du en trist kabelorm på golvet som du gärna vill dölja, kanske från en lampa eller skarvdosa som inte har ett uttag alldeles i närheten? Ta till det här knepet! På Panduro och andra pysselbutiker kan man köpa runda träkulor i olika storlekar, trä dem på en tunn läderrem och fäst längs med kabeln. Vips känns den trista sladden lite finare. Ja, nästan som ett golvsmycke. Veckans DIY-tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Tre tips på sängbord

Min Norska bloggkompis Nina på Stylizimo, som jag hälsade på i Oslo tidigare i höstas, har gjort ett fint inlägg på sin blogg där hon tipsar om olika sängbord som passar i ett skandinaviskt hem. Från budget till designklassiker. Vilket gillar du bäst? Här är de tre som hamnar på min prispall.
Först ut är IKEA's klassiska hurts HELMER (jag har har själv två sådana i vitt, på vårt hemmakontor). Den passar lika bra vid skrivbordet som intill sängen i sovrummet. Prisvärd och praktisk. Finns dessutom ofta att fynda på Blocket om du vill komma ner ännu mer i pris!
Vill man istället mjuka upp ett grafiskt svartvitt hem med lite trä rekommenderar Nina den här fina antika träpallen som hon har köpt på en av mina favoritbutiker i Oslo - Bolina! Eller så satsar du på designklassikern Componibli från Kartell som finns i fler olika höjder och storlekar.
Foto: Nina, Stylizimo

Mitt senaste köp

När jag började blogga var jag mycket bättre på att belöna mig själv med små presenter när jag gjorde något extra modigt eller bra. Som en slags klapp på axeln i fysiskt format. Efter mitt första TV-framträdande köpte jag exempelvis en tändsticksaskhållare i tenn som ett litet minne, och efter mitt första riktigt stora föredrag (inför över 400 åhörare) köpte jag en ljusstake som jag önskat mig länge. Men, det senaste halvåret har jag varit jättedålig på att stanna upp och reflektera över mina prestationer. Trots att jag gjort massor med nya TV-jobb och föreläsningar, liksom en bok och ett spännande webbprojekt som snart lanseras. Som alla krävt både många och långa promenader utanför min egen comfort zone. Så, när jag besökte Tennet igår jag till på den här kudden som legat på önskelistan en längre tid. Och texten? Ja, den talar ju för sig själv. Det är själva mottot bakom mina prestationspresenter.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Föreläsning för SodaStream på Mitt Kök

Idag har jag varit i Stockholm och hållit en föreläsning om trender inom design och sustainability tillsammans med SodaStream på mässan Mitt Kök (där de lanserade SodaStream Source designad av Yves Béhar). Precis som på möbelmässan i Milano hade de gjort en häftig installation av PET-flaskor i taket.
Jag summerade årets trender och visade exempel på fenomen och ny design med fokus på miljöfrågan. Jag fick även chans att hälsa på Sigrid (vinnare av Sveriges Mästerkock) som höll i programpunkten efter mig. Tack för en rolig och givande dag! Vill du boka mig för en föreläsning till ett kundevent, en butikskväll eller en kickoff. Skicka en förfrågan till: frida@trendenser.se
Foto: Frida Ramstedt och Madelene Eriksson

Nyhet! Svenskt Tenn + Byredo = Sant

Hur doftade det hemma hos Svenskt Tenns grundare Estrid Ericsson? Byredo har tolkat hennes personlighet och favoritplatser i tre olika doftljus som lanseras i butiken på Strandvägen, samt i webbshopen, den 15 november. Attans. Jag som är i stan idag. Jag håller tummarna att de har något prov på plats så att jag kan springa förbi och provsnusa lite på innehållet i de här vackra glasburkarna.
Foto: montage av pressbilder från Svenskt Tenn

Sovrumsinspiration modell Norrland

Fick precis syn på det här sovrummet på Alvhem mäkleri, stylat av min kompis Sarah Widman. Jag vet inte om det är mitt Norrländska påbrå (eller att jag börjar känna mig trött) men jag blev plötsligt sugen på att skaffa mig ett renhorn (och bädda sängen full med mjuka kuddar). Det såg så inbjudande och mysigt ut med lager på lager av plädar och textilier i naturliga nyanser. Och så ett horn och lite fårskinn på det.
Foto: Alvhem Mäkleri

Julstämning med nytt och nött från Tradera

Det är många som undrar vad jag gör på dagarna, förutom att blogga. Det får nog bli ett eget inlägg om det vid tillfälle, men de senaste veckorna har jag bla arbetat med ett uppdrag för Tradera där jag har fotat bilder till deras stora julklapsstafett som kommer att publiceras i november och december. Här är ett första smakprov på resultatet. Ni som prenumererar på Traderas nyhetsbrev får se mer inom kort.
Har du svårt att hitta en adventsljusstake som känns uppdaterad och passar i in ett modernt hem? Testa att ge favoritmuggarna en ny, lite juligare, skrud. Dessa från Designhouse Stockholm är mina favoriter och i december häller jag sand istället för kaffe i dem, sticker ner ett kronljus och klär upp dem i mossa och julgranskulor och så är årets adventsljusstake säkrad. Klart på en kvart!
Ett enkelt sätt att skapa dekorativa stilleben till det dukade bordet, i olika höjder är att använda sådana här fina fat på fot i vitt pressglas som ofta går att fynda billigt på Tradera. Ställ ett blockljus på fatet (det är viktigt att förankra ljuset ordentligt för brandsäkerheten), fyll på med fuktig mossa runtom och dekorera arrangemangen med nötter och kanelstänger. Vill du istället använda värmeljus kan du göra hållare med ståltråd så att de sitter säkert och kommer upp en bit från underlaget. Se bara till att alltid ljusen under uppsikt när du har dem tända! Känner du dig fortfarande osäker rekommenderar jag batteridrivna ljus.
Svart sprayfärg är allt som behövs för att modernisera den gamla klassiska julbocken i halm. Spraya utomhus eller i ett garage med bra ventilation, låt torka över natten och vips har du gett den klassiska julikonen nytt liv. Matcha gärna med trendigt kopparfärgade julkulor. Såhär års är det också fint att fylla en odlingsklocka eller Eva Solos minimonter med nötter, kottar, kanelstänger och andra stämningshöjare som inte kostar skjortan. Skapa ett stilleben genom att botanisera i snabbköpets kryddhylla eller på en tur i skogen. Har du inte möjlighet att plocka själv kan du faktiskt köpa kottar på Tradera!

Pysseltips och paketinslagning till Fars Dag

Du glömmer väl inte Fars Dag på söndag. Är du på jakt efter inslagningstips och pysselidéer kanske det här kan vara något att knåpa ihop? Skippa de traditionella rosetterna och pynta kartongerna som en skjorta. Vik en fluga av presentpapper eller knyt sidenbanden som en slips. Tomma presentkartonger finns på Panduro och mönstrat papper finns ju lite varstans. I alla möjliga färger och former.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Veckans DIY: Ramar av washitejp

Jag blev så inspirererad av det här inlägget som jag hittade hos Sofia att jag var tvungen att testa själv, på vår kontorsvägg. Vilket trist moodboard som helst blir ju lite finare med ramar av papperstejp tänkte jag. Men, jag ska inte lura er. Det här var inget harmoniskt pyssel. Snarare ett veritabelt h-vete att få bitarna jämnt överlappade i hörnen. Det krävdes en hel del klipp och ganska många fula ord innan det såg någorlunda okej ut. Är man dock lite mer tålmodigt lagd och har en kväll över är detta ett pyssel att rekommendera. För fint blir det ju, till slut. Och med färgad tejp är det lätt att variera.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Julmys hos Ylva Skarp

Finaste Ylva Skarp, som hjälpte mig att texta våra bröllopsinbjudningar förra sommaren, är aktuell i nytt fint julreportage signerat Helena i tidningen Lantliv. Jag som annars inte alls brukar tillhöra deras läsekrets  blev riktigt sugen på att köpa ett ex av det senaste numret efter att ha sett det fina julpyntet och papperspysslet i Magdalena Björnsdotters fina bilder. Tipstack till Maria!
Det ser så ombonat och inbjudande och varmt ut. Dessutom gillar jag kombon av vitt, grått och brunt. Mm. Mycket snyggt. Och julvintermysigt, som sagt.
Är man "opysslig" kan man köpa Ylvas färdiga hängen så är riset pyntat i ett kick. Väldigt sirliga och tjusiga. Jag gillar dem massor. Fler bilder hittar du här!

Att smygstarta lite....

Jag vet att det är tidigt (ja, väldigt tidigt till och med) men idag hade vi glögg- och pepparkaksbakpremiär här hemma. Med ett smattrande novemberregn mot rutan och två röda förkylningsnäsor i soffan kändes ett kryddoftande pepparkaksbak och lite varm glögg som balsam för själen. Ikväll ska jag skriva klart min nästa krönika för GP Hemma, kolla in Solsidan och kurera mig. Ha en skön söndag så länge!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Lördag och garderobsröj

Den här lördagen har gått i garderobsrensandets tecken. Jag har vänt ut och in på sovrummet, begravt mig själv bland travar av skor och avlagda kläder, sorterat mig svettig och delat upp det oanvändbara i tre S-högar: Skänka, slänga, sälja. Nu börjar det äntligen bli ordning i leden igen och jag ska kasta mig i soffan med en skål fruktsallad. Behöver du lite garderobsröjarinspiration för att komma igång med ett eget rens kan jag verkligen rekommendera The Coveteurs Pinterestflöde. Mmm.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

F som i Fredag

Än lyser flitens lampa på mitt kontor. Som egenföretagare hänger man ju inte riktigt med på det här med halvdagar och röda dagar på samma sätt som dem som har lite mer uppstyrda arbetsrutiner (och chefer). Men nu så. Nu ska jag strax klappa ihop datorn, blåsa ut ljusen och ta helg. Det är nämligen någon därinne som gör sig påmind om jag sitter stilla lite för länge. Och som växer, så det knakar. Jag kan inte ens stänga jackan längre. Ett faktum som ska firas med helgshopping tillsammans med min kompis som är på besök från Stockholm. Kolla förresten in bilden nedan. Jag har blivit med bokstavsmugg i veckan! Jag fick den i ett fint pressutskick från Lipton igår. Stort tack. F som i Frida(y), right?
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Tack Emma!

Idag var höjdhopperskan Emma Green Tregaro förbi och hälsade på mig på kontoret i Victoriapassagen, här i Göteborg. Jag fick dels en välbehövlig fikapaus från dagens fotojobbande, dels en superfin tavla! Emma hade nämligen med sig den här. En handtecknad poster som hon gjort åt mig. Jag fick syn på tavlan via Instagram i somras och det visade sig att Emma både är en hejare på att texta snyggt och dessutom kreativt lagd, så hon knåpade ihop en likadan till mig. Tack snälla!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Annons
Annonsera