Annons

Arkiv: jul 2012

Favorit i repris

Efter ett par veckor på Västkusten, som avslutades med en helt magisk sommarkväll i city och Bruce Springsteens konsert på Ullevi i fredags, så har vi lånat ut lägenheten och styrt kosan mot Skåne och Österlen. En favorit i repris. Under veckan som kommer har vi hyrt in oss i Nirvan Richter-huset på Kafferosteriet i Löderup. För att förekomma eventuella misstankar: nej – jag är absolut inte mutad! Vi betalar för oss precis som alla andra gäster. Att det nu är femte gången jag checkar in på samma hotell beror bara på en enda sak. Jag älskar det. Scrolla ner så fattar ni varför. 
Kafferosteriet ligger mitt ute på den skånska slätten. Omgivet av böljande gula fält. Raps, vete, korn omvartannat. För mig är det lika rogivande att blicka ut mot som ett brusande hav. 
  
De dagar det blåser hänger jag gärna på hotellets innegård med en bra bok eller ett parti Backgammon alternativt Alfapet. Enda minuset? Att jag alltid förlorar mot Niklas… 
För en frukostälskare som mig är den här måltiden dagens höjdpunkt. Lokalodlade råvaror, charkuterier från ortens gårdar och mejeriprodukter från kossorna som betar i närheten. Ja, ni fattar att jag trivs. 
Nirvan Richters hus är inte helt oväntat inrett nästan uteslutande med Norrgavels möbler och doftar ljuvligt av linoljetempera och naturmaterial. Om jag någon gång i livet får möjlighet att köpa och inreda ett sommarhus är det precis så här jag vill ha det. Lågmäld lyx och total avkoppling. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se och Kafferost.com

Bröllopsdag och bröllopsminnen

Idag är det precis ett år sedan jag gifte mig med Niklas vid Baggböle Herrgård utanför min hemstad Umeå. Även om jag fortfarande står fast vid att bröllop är en privat sak, och inte har visat särskilt många foton från den dagen här på bloggen, så bjöd jag ju på ett dukningsreportage med bilder på våra bröllopsdekorationer i senaste numret av Trendensers iPad-magasin. Och då kan jag ju inte vara sämre än att visa några små glimtar även här, med tanke på hur många av er som efterfrågat det. 
Eftersom Umeå är ”Björkarnas stad” var temat givet. Björkblad, näver och benvita detaljer gick igenom allt från ceremonin (vi gifte oss utomhus) till dukningsdetaljerna på middagen. Här ser ni en närbild på korgen med rispåsar som min syster delade ut till gästerna innan vigseln. 
Dukningen på bordet gick i samma stil, liksom tårtan (som också finns på bild i iPad-magasinet. Vi höll det litet och privat, med den allra närmsta familjen och vi kunde inte ha fått en bättre dag. Stort tack till pappa och mamma, och till vår vigselförrättare Louise som var helt fantastisk. 
Foto: Anna Roström, Smallpigart för Trendenser.se

Tårtkalas

Idag firar jag världens bästa pappas födelsedag med tårtkalas på distans och skickar en digital grattishälsning från Västkusten hela vägen upp till Umeå. Hoppas att solen har lyst på dig och mamma idag. Här har vi njutit både av toppenväder och lokalodlade jordgubbar. Stor kram!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Fototriss från landet

Vi spenderar vår första semestervecka i svärföräldrarnas sommarhus på Västkusten. Här har det bjudits på regnsmatter mot rutorna, knastrande brasor i spisen och lata dagar inomhus (med kappläsning av gamla tidningar och magasin som min paradgren). Vi har inte gjort många knop de senaste dygnen. Det är så skönt att kunna hänga av sig ”vardagshjärnan” med jobbkavajen i tamburen och se hur dagarna sakta men säkert får suddiga konturer, för att så småningom flyta ihop till sommarledighet. Här är en fototriss från min absoluta närhet just nu. Vill du se fler häng med mig på Instagram!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 

Fina fisken

Idag öser regnet ner på Västkusten och vi ligger inne i stugan och kurar. Har du samma lika väder och behöver inspiration för ett passande inomhusprojekt kanske de här pappersfiskarna av origami kan vara något? Jag fotograferade ett par dukningar häromveckan, tillsammans med Jenni Tolf som assat mig på några jobb under våren och till ett bord hade hon vikt helt fantastiska små guldfiskar av skiraste origamipapper. Fler bilder kommer när Jennis hemsida är klar. Instruktioner hittar du här
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

På begäran

Det är några som har hört av sig och frågat om väskan som jag hade med mig när vi var i Köpenhamn och plåtade butiksguiden häromveckan. Det är en Decadent, som jag köpte på NK i Stockholm förra hösten. Modellen heter ”working bag” och finns fortfarande i sortimentet. Här hittar du alla återförsäljare i Sverige. Har ni vägarna förbi Köpenhamn i sommar får ni heller inte missa butiken som jag står i på den här bilden. Stilleben på Niels Hemmingsensgade 3. Det är rena rama himlen för oss som älskar snygga posters! De har en välsorterad webbshop också, om du hellre vill handla på distans. 

Love Your Work

I senaste numret av min iPad-tidning visade jag det här enkla stylingtipset för hemmakontoret som jag inspirerats av via en bild som figurerat på Pinterest. Ett Post-it-hjärta till arbetsplatsen, som en slags pappersgrafitti och påminnelse om att man ska göra det man älskar och älska det man gör. Idag var det jag som behövde påminna mig själv, om just det. Min semester skulle ju ha startat för över en vecka sedan, men tack vare att min dator plötsligt somnade in – bara några dagar innan lämningen av en triljard viktiga frilansjobbsdeadlines – så har ledigheten låtit dröja på sig. Men idag har jag knutit ihop påsen och nu, snart. Om bara någon timme, så börjar faktiskt min semester. Jisses så skönt det ska bli. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se efter en stylingidé funnen via Pinterest

Snyggt för sommarrecepten

Jag försöker lite trevande att lära mig laga mat. Alltså inte mat som i mat, utan roligare mat. Nya smaker, nya recept, nya koncept. Ja, ni fattar. De där vidgade vyerna man aldrig riktigt har tid att ta tag i och att experimentera med i vardagen, men som är perfekt förströelse nu under sommaren. På min önskelista står därför en fin receptpärm. Den här från Bookbinders ska snart få flytta in i mitt kök. 
Foto: pressbild Bookbinders design

Häng med på en åktur

Minns ni att jag var i Stockholm och filmade en dag med Volvo i våras? Jag fick provköra deras nya miljöbil, en Volvo V60 Plug In Hybrid samtidigt som vi gjorde ett kort inslag som bland annat kommer dyka upp i iPad-magasinet i höst. Regnet fullkomligen öste ner, som om himlen hade bestämt sig för att tömma alla vattenreservoarer på en och samma gång, så huvudstaden visade sig inte från sin allra bästa sida men här är en snabb sammanfattning av mina fem bästa Stockholmstips på temat ekologisk inredning, mat och design. Kanske kul om du planerar en tur dit i sommar? Häng med på en åktur! 

Victoriapassagen – här jobbar jag

Idag fick jag flera frågor om mitt kontor efter att ha visat bilder från min arbetsdag via Instagram. På begäran kommer därför en förklaring. Det är här jag håller till. I Victoriapassagen. Göteborgs alldeles egna lilla Harry-Potter-gränd, mitt i stan. Jag sitter på andra våningen i ett alldeles fantastiskt vingligt litet hus från 1800-talets början. Här startar jag varje morgon med en ostfralla och en kaffe från DaMatteo, mitt favoritfik som ligger dörr i dörr. Och såhär års tar jag gärna en islatte mitt på dagen också – för att svalka huvudet och tanka tankarna med ny energi innan det är dags att gå upp och jobba igen. 
Foto: Frida Ramstedt via @Instagram
 
1 2