Behind-the-scenes-bilder från dagens jobb

Det är inte så ofta jag visar bilder på vad jag gör vid sidan av bloggandet men, ivrigt påhejad av min praktikant Hanna, bjuder jag här på en hel uppsättning behind-the-scenes från dagens jobb. Det kanske kan vara kul att få kika in lite bakom kulisserna och se mer av vad jag pysslar med när jag inte sitter vid datorn och skriver. För vila på rumpan gör jag ju faktiskt förvånansvärt sällan (till skillnad mot vad folk verkar tro). Idag stod styling på agendan. Tillsammans med fotografen Bodil Bergqvist och reklambyrån Everythingismagic har jag roddat ihop inspirationsbilder på tre helt olika teman. Hur resultatet blev och vad det ska användas till kan jag inte avslöja än, men jag lovar att hålla er uppdaterade.
Foto: Frida, Frida, Frida och Frida Ramstedt samt till sist en beskuren bild av Bodil Bergqvist

Dagens guldkorn

Idag har jag hängt i ett skitigt garage och förberett ett fotojobb tillsammans med Hanna och Bodil. Lokalen kanske låter lite loco, men icket. Det kommer att bli superfint när det är klart. Och kolla bara vilka guldkorn jag vaskade fram från minneskortet efter vår utflykt. Behind the-scenes-bilder här.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Pappersväggsidé

På tal om väggpynt så sprang jag på den här lösningen häromdagen. Stora bladformade pappersark på en sovrumsvägg. Fint och enkelt att förändra i ett kick. Det borde ju rent teoretiskt funka med tejp + oblekt presentpapper från Panduro. Lösningen signerad Artilleriet finns att beskåda i butiken!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Tricks med eltejp

Som jag nämnt i tidigare inlägg så har jag tagit emot en praktikant som ska vara hos mig i fyra veckor under februari och mars. Hon heter Hanna och pluggar Inredning och Butikskommunikation i Växjö. I veckan tipsade hon mig om eltejp som ett billigare (och bättre) alternativ till washitejp som inte alltid fäster så bra på knöliga väggar. Hanna har själv använt eltejp för att sätta upp svartvita utskrifter på en vägg i sin studentlägenhet. Dagens pysseltips! Kanske något för din garderob?
Foto: Hannasinspo

Lördagslycka

Imorse kom ett blomsterbud med frasiga tulpaner och kärlek från Kalmar (tack Sara). Dessutom känner jag lördagslycka över att se min första premiärkrönika för Göteborgsposten i tryck (i nya bilagan GP Hemma). Lägg därtill att jag precis klämde milen på 47 minuter trots veckans träningsuppehåll och ni förstår varför jag är på väg till Avalon för att fira lördag med en Cava-lunch. Ha en fin helg!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Diamond chair och Air Vase

Just nu har vi celebert besök på kontoret i form av ett styck lånad Diamond Chair och tre exemplar av Torafus Air Vase. Grejorna ska användas på en plåtning nästa vecka men jag och min praktikant Hanna kunde inte låta bli att turbostyla en egen bild för att dela med oss av lite tittgodis till er. Vaserna finns att köpa på Rum för papper för 80 kr/st och kan formas precis som man vill. I ett infall av fredagskreativitet bestämde vi oss för att "rulla hatt" med en av dem. Det är ju trots allt helg snart! Visst är de fina...
Diamond chair air vase
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Dagens kontor

Idag har jag varit i Stockholm och hållit en föreläsning om inredningsbloggar på Star PR's pressdag. I samband med det passade jag på att ta ett par möten på Scandic Grand Central och under håltimmen mellan mina dejter fick hotellets café agera min kontorsplats. Vilken miljö det är att sitta i. Snacka om inspirerande! Dessutom fick jag tillfälle att testa Pärlans Konfektyr. Mums! Nu ska jag äta middag med Elna Lassbo från Svensk Form innan jag hoppar på tåget tillbaka till Göteborg.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

På tal om porslin...

Tack för alla fina tips på vardagsserviser som ni delat med er av i kommentarsfältet till det här inlägget. Jag ska kolla upp dem, vartenda ett! Men på tal om porslin så har jag ju helt glömt bort att visa den försenade julklappen jag fick av Sara när vi var i Malmö förra helgen. Pols Pottens fina nakenbadare! Hur fina? Man kan ju inte bli annat än glad av att dricka ur de här små rackarna.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Dagens köp

Jag slog till på ett sånt här idag. Ett ostyrigt långhårigt fårskinn från Norrgavel. Det är möjligen det finaste rekvisitaköp jag gjort till en fotografering, någonsin. Så mjukt och perfekt att jag inte kunnat låta bli att provsitta det lite i väntan på nästa veckas plåtningsjobb. Jag menar, det får ju inte se... ähum.. helt oanvänt ut på bilden sen. Då blir det ju inte trovärdigt. Så någon måste ju offra sig.

Foto: bilden är lånad från Sparrow & Co

Att njuta av livets goda vardagar

Kalendern börjar närma sig ganska precis ett år sedan jag satte klackarna i heltäckningsmattan och stegade iväg över det öppna kontorslandskapet, i riktning mot chefen, för att säga upp mig från min fasta tjänsten av världens bästa reklambyråer. Ett år. Tolv månader. 365 dagar. Tänk så fort det kan gå. Visst kan jag komma på mig själv med att sakna det gamla livet ibland. Inte minst kollegorna. Det är onekligen väldigt utvecklande att dagligen låta sig svarvas mot ett 80-tal begåvade vildhjärnor. Jag skulle ljuga om jag påstod annat. Men å andra sidan skulle jag fara med lika mycket osanning om jag inte erkände min stolthet över beslutet att (just därav) våga kliva ut och driva eget istället. För de tillfällen man hittar formen helt på egen hand fylls man av ett lyckorus som inte går att mäta med en anställning ens hos den bästa av arbetsgivare. Idag har varit just en sådan dag. Fylld av energigivande möten, flyt och lyckopirr. Tänk att livet kan få vara såhär kul! Det är nästan overkligt. Men efter en bra och högst påriktigdag på kontoret, tillsammans med min nya praktikant, är jag på väg till Borås för att lyssna till en spännande föreläsning. Som pausmusik bjuder jag på fin fettisdagspepp från IKEA Livet Hemma. Så, sparka av dig skorna och ta en "temla". Och våga om du tvekar. Vad än det månde gälla. Tro mig, det är värt det!

Hangup på fjädrar

Just nu har jag en svårartad hang-up på fjädrar (svarta, vit, bruna, gråa, spräckliga, yviga, smala, glesa, younameit) och träskålar (ljusa, mörka, nya, gamla, djupa, flata). Inte konstigt att jag fastnat så för ByNords senaste vårkatalog. Vars bilder är stylade med just dessa två detaljer. Över. Allt.
Foto: ByNord 2012

Ren kärlek doftar Blanche

Byredos Blanche och jag har inte riktigt kommit överens under en period. Tills i helgen. Då var det som om något föll på plats. Efter ett par veckors karantän, då snyggflaskan med kartong varit förpassad längst bak i garderobens innanmäte, fick jag en ingivelse och stiftade försiktig bekantskap med de dyra dropparna igen. Och nu. Kärlek! Både för näsa och ögon. Gott så, inte minst eftersom min förra parfymfavorit har så lite kvar i glaset att det inte ens räcker för att tvätta fötterna på en Kolibri.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Lat lördag med porslinsfunderingar

Oslagbart skön start på helgen. Sovmorgon, brunchlunch med pannkakor, GP och DI Weekend. Lat lördag helt enkelt. Enda minuset? Min enkla men fina och allra första "flytta-hemifrån-servis" från IKEA som varit mig trogen sedan 1999 (!) sjunger på sista versen. Vi måste införskaffa nytt (och mer vuxet?) basporslin. Det lutar åt Swedish Grace. Vad har du för vardagsservis? Något du rekommenderar?
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Mera moodboards

Jag har varit dålig på att visa bilder från insidan av kontoret, vilket delvis beror på att vi inte är klara med inredningen (blir man någonsin det tro?). Men en sak är i alla fall säker. Här finns moodboards så det räcker. Väggarna är täckta. Mycket av det vi gör för olika uppdragsgivare handlar ju om att visualisera idéer, samla och mappa upp tankar och ringa in trender. Att göra bildkollage av urklipp är ett oslagbart verktyg för att strukturera tankarna. Men vi har lite olika arbetsmodeller. Här ser ni Sarahs senaste knep. Moodboards på clipboards. Fast svarta. Upphängda i snören. Snyggt, inte sant?
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Lycka är...

Att bli med dörrskylt. Ibland är det bra att få lite press på sig för att man ska ta tag i eftersatta göromål. Som att märka upp kontoret, till exempel. Jag ska ju ta emot en praktikant under fyra veckor (med start på måndag) och för att flickstackarn ska hitta rätt dörr har jag fixat den där nedrans skylten som legat och skvalpat på to-do-listan i snart sex månader. Men se, nu är den uppe!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Maison Martin Margiela i Göteborg

Idag kommer Maison Martin Margiela till Göteborg. I inredningsskepnad. I shit you not. Jag och Johanna fikade ju på DaMatteo igår och vad skådade vårt norra öga när vi passerade Artilleriet, precis innan stängning, om inte de här godsakerna som packades upp framför ögonen på oss. Idag är det tydligen premiär för Margielas kollektion White Objects på Artilleriet. Marushkorna, eeh jatack!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Dagens sanning

Foto: Pinterest

Frilansfrihet i en ask

Idag har jag verkligen njutit av fördelarna med frilanslivet. Sovmorgon, förmiddagsträning i vårsolen, trevligt lunchsällskap, eftermiddagskaffe och makroner med yngsta kontorsbesöket hittills (en vinglig liten sak som avfyrade tandlösa leenden och viftade frenetiskt med en tyghäst och fick mig att vilja skaffa barn typ nu...) och sedan avslutades dagen här. På Da Matteos snyggt skruffiga kafferosteri och bageri (som ligger vid Artilleriet) tillsammans med inredningsbloggaren TantJohanna. Här bjöds branschskvaller och ännu lite mera kaffe. Åh. Jag känner mig alldeles varm i själen - trots februarifrusen nästipp.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

En kärleksfull dessert

Idag är det Alla-Hjärtans-Dag och det måste ju firas med en lunchdessert. Enklaste modellen fixar jag med krämig vaniljyoughurt och hjärtan av kakao. Klipp en mall av papper och lägg över portionsskålarna, pudra sedan försiktigt med kakaopulvret mot den hjärtformade öppningen. Lyft bort och voilá, klart!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Måndagsuppdrag modell Magnolia

Sedan jag fotade Mats och Maries lägenhet på Aschebergsgatan 29 har jag haft vårcravings för knoppande rosa Magnoliakvistar. Måste skaffa. Helst idag. Jag tyckte det var så väldigt fint arrangerat också. I en naken och något överdimensionerad glasburk på spiselkransen. Inte sant?
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Måndag kl 10.38

Det är måndag, nystart och omstart efter en helt galen helg i Björn Ranelids eminenta sällskap. Vilket välordnat kalas vi fick vara med om. Hatten av för Emma som roddat en finfin sammankomst för 200 av sina läsare. Och det med en fyramånadersbebis! Idag avlöser telefonmötena varandra så gissa om jag är glad för just de här sakerna som jag fick med mig hem. En rosa kopp från Höganäs samarbete med Front samt en både smart OCH rosa Ulla-Bella-Sekreterare-lur till min Iphone. Just nu planeras 2012 för fullt. Och i vissa projekt skissar vi redan på 2013. Hur overkligt känns inte det?
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Helgäventyr i Malmö

Efter ett par roliga men intensiva dagar med möbelmässa, mingel och kalas i Stockholm känns det skönt med en lugn fredagskväll hemma i Göteborg. Jag kommer nämligen behöva vilan, imorgon. För ibland krockar allt kul på en och samma vecka. Tidigt imorgonbitti drar jag vidare till Malmö för en heldag med Björn Ranelid och den här tjejen! Historien bakom varför jag ska träffa just dem just imorgon kan du läsa mer om här. Behöver jag säga att jag är förväntansfull efter allt ståhej som varit? Nej, nu ska jag ta av grytorna som puttrar på spisen och duka upp. För nu är det helg. Ha en fin fredag!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Aschebergsgatan 29 - Matrummet

Är man duktig fotograf så brukar det märkas även i hemmet. Därför var det inte helt oväntat att se Mats Bengtssons egna verk runtom i lägenheten på Aschebergsgatan. Själv fastnade jag för den här tavlan, som hängde i matrummet. Bilden plåtades till en reklamkampanj för Saab och Mats passade på att fånga fotomodellens ansikte och grimaser i mellan tagningarna. Svartvita bilder är verkligen effektfulla. Och så gillade jag att de ställt upp en skog av Festivo på bordet. Hur snyggt som helst!
Foto: Frida Ramstedt Styling: Sarah Widman

Aschebergsgatan 29 - Hemmakontoret

Som många av er redan gissat var jag hemma hos paret som driver inredningsbutiken Aschebergsgatan 24 igår. De ska nämligen sälja sin sekelskiftesfyra på samma gata där den numera kända Göteborgsbutiken en gång startade. Jag fick möjlighet att följa med stylisten Sarah Widman och ta lite närbilder. Och fotokavalkaden som jag och Alvhems fotograf Fredrik Karlsson smattrade av under besöket blev digert. Så jag tänkte pytsa ut bilderna i flera inlägg, för att inte dränka er totalt. Först ut: det inspirerande arbetsrummet, som också fungerar som gästrum vid behov. Vem skulle inte vilja sitta här och jobba?
hur inreda hemmakontor inredning för hemmakontor arbetsplats
Foto: Frida Ramstedt och Alvhems Fredrik Karlsson Styling: Sarah Widman

Hemma-hos-vem?

Nu har jag gjort mitt sista inlägg från årets möbelmässa och imorgon återgår inläggen till det normala igen. Näst på tur står ett gäng hemma-hos-bilder från en alldeles fantastisk sekelskifteslägenhet, mitt i centrala Göteborg, som jag plåtade tidigare idag. Den tillhör en lokal "butikskändis". Flera bloggläsare kommer säkert att känna igen vilken när jag säger gatuadressen. Någon som vill dra till med en vild gissning på vem vi kommer vara välkomna hem till imorgon? Här är en smygkik på hallen!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Stockholm Furniture & Light Fair: Marimekko

Innan jag rundar av min rapportering från årets möbelmässa (jag vill ju inte trötta ut er med enbart mässbilder den här veckan) så måste jag bara visa några bilder från Marimekkos monter, på deras produktnyheter 2012. Den lilla espressokoppen är ett nytillskott i Maja Isolas populära servis och framöver verkar vi bjudas på rejäla doser kornblått, rostbrunt och orange som alternativ till mjuka pasteller. Snyggt! Dessutom lanserar den finska mönstergiganten kalendrar, vykort och kontorsmaterial.
marimekko
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Stockholm Furniture & Light Fair: Kasthall

Det vore väl att anse som grovt tjänstefel som svensk inredningsbloggare om jag inte rapporterade från Lotta Agatons monterstyling för Kasthall. Förutsägbart inlägg därav, men visst hade Lotta gjort ett kanonjobb. Kasthall är ju ett anrikt företag med höga kvalitetskrav, och hög modegrad. Det tycker jag hon fångat bra med de valda accenterna. Och stackars Lotta kan ju inte hjälpa att så många plagierar hennes formspråk just nu att det nästan gått inflation i Sennerholtgrafik, trähänder och sifoner. Hon är grym. Punkt. Det är även Kasthalls mattdrottning Gunilla. Hatten av! Nedan bjuds en glittrig bildkavalkad!
lotta agaton
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Stockholm Furniture & Light Fair: Tom Dixon

På tal om guldskimmer så är Etch Light Brass fortfarande min senaste favorit från Tom Dixons sortiment. Trots att mängder av nyheter presenterades på mässan i form av fåtöljer, bord, silverskimrande lampor och serien Beat i vitt. Kanske för att Etch hängde så maffigt i stora klasar från taket. Fint!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Stockholm Furniture & Light Fair: Nyhet från ByLassen

Det märks att metallerna gör comeback i inredningsvärlden när gamla designklassiker får klä skrud i nya skimrande material och ytor. Jag fick mig en pratstund med Nadja som är barnbarnsbarn till självaste Mogens Lassen. Hon visade mig den här nyheten i deras sortiment. Kubus 4 i 24 carats pläterat guld. Ingen billig historia och därav en limiterad sådan. Månne ett blivande samlarobjekt som vi kommer se på antikrundan 2112? Känner du dig manad att investera kostar den drygt 5000 danska kronor.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Stockholm Furniture & Light Fair: Emilie Dissing Wiehe

En annan fiffig grej som visades bland de unga formgivarna var Emilie Dissing Wiehes bänk "Wool on Fence" med stickade och sydda kuddar som ryggstöd. Presenterad i en väldigt kall, nästan fängelseliknande miljö. Men om jag hade varit händig hade jag velat sy något liknande till en sänggavel.
Emilie Dissing Wiehe
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Stockholm Furniture & Light Fair: Kristine Five Melvær

En av mina favoriter bland nykomlingarna som ställde ut i Victoriahallen var norska Kristine Five Melvaers helt bedårande lampor av nylonstrumpor och korsetttyger. Det är jättesvårt att förmedla den skira och genomskinliga känslan med en stillbild, men det var verkligen något med de här lamporna som slog an en sträng i mig. Jag skulle vilja ha de vackra skärmarna till en liknande fot i fasettslipat och blekt trä.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Stockholm Furniture & Light Fair: HAY

Som sagt, det var många många många mässbesökare som hävdade att danskarna lyckades bäst i år. Den kanske mest haussade montern av dem alla var HAY's. Och bortsett från att personalen var lika trevliga och tillmötesgående som ett gäng vildkatter, så lyckades de ju onekligen pricka in en hel del stora strömningar. Eller, för att uttrycka det som fackfolk - HAY kommer leverera på popularitet våren 2012! Pasteller, origami, obehandlat trä, mjuka former och framtidslängtan. HAY tickade i alla boxar.
HAY Stockholm Furniture Fair 2012
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Stockholm Furniture & Light Fair: Muuto

Jag hörde många förbipasserande ösa lovord över Muutos och HAY's montrar. Och visst flirtade de danska företagen med Stockholm. Inte minst ovan nämnda. Om Muutos monter var top notch är upp till er att avgöra, däremot tycker jag att den lyckades bra med att fånga mässans mest återkommande trender på några få kvadrat: mjuka pasteller, knappar, fantasifulla former och gråskala. Check, check, check!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Stockholm Furniture & Light Fair: Gärsnäs

En annan monter som fastnade på näthinnan var svenska Gärsnäs som målat alla sina stolmodeller vita och använde dem som dekorativ fond på bakväggen. Ett smart sätt att förvara extra sittplatser vertikalt. Jag blev också oerhört förtjust i de långstjälkade franska tulpanerna som bugade så vackert i sina glasvaser. Sådana måste jag införskaffa nästa gång det ska köpas snittblommor hem till oss.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Stockholm Furniture & Light Fair: Fina lampor från Nevvvorks

Jag har ett par belysningsfavoriter från mässan. Det här var en av dem. Danska Nevvorks lampskärmar i kork, marmor, betong, terracotta och olika träslag. Otroligt fina. Speciellt i grupp, och när man kombinerar olika material i olika höjder såhär. Bakom form och design står designduon Noergaard & Kechayas. Jag älskar deras motto "We're not minimalistic. We just believe in stripping away everything that isn't essential..." I Sverige säljs de inte i så många butiker ännu men Smakdesign är agentur.

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Stockholm Designweek: Emma Olbers Stockholm Wood

En alm från Stureparken, en pil från Norr Mälarstrand och ull från kungens får på Djurgården har blivit inredning i Emma Olbers utställning på Designgalleriet. Projektet som går under namnet "Stockholm Wood" bygger på funderingar kring om man kan tillverka möbler av råmaterial från Stockholm eller om stan ens har några råvaror alls. I samarbete med Asplund, Ire, TTC och lokala hantverksföretag har Emma tagit fram en liten möbelserie som finns att beskåda på Designgalleriet 8/2 - 3/3! Själv är jag spekulant på pallen och trädiamanterna från Asplunds!
Foto: Örjan Henriksson

Stockholm Furniture & Light Fair: Ire

En av mina personliga favoritmontrar var Ires fina "vardagsrum", signerade formgivaren och stylisten Emma Olbers. Väggarna var utformade som gigantiska moodboards och miljöerna fyllda med massor av tittgodis. Förutom de fina sofforna, skymtade även snygga mattor, speglar, pallar och bord.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Stockholm Furniture & Light Fair: Fredrik Färgs Café

Den som behöver vila fötterna, eller ta ett snabbt pitstop och fylla på blodsockerförrådet, kan göra det i Fredrik Färgs installation och cafébar "Beyond Couture". Ett fantasilandskap av textilier med stoppade möbler i fantasifulla former och kjoltygsliknande överdrag. Här ville jag stanna. Länge.
fredrik färg
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Stockholm Furniture & Light Fair: Danska &Tradition

Med drygt halva mässan kvar att se (innan man ens kan börja prata om "bästa monter") så är det ett företag vars utställning etsat sig fast lite extra på mitt minneskort. Danska företaget &Tradition. Titta så tjusigt det låtit sina lampor tolkas i små snillrika exponeringsboxar. Snyggt jobbat!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Stockholm Furniture & Light Fair 2012

Nu har årets "möbelmässa" öppnat för branschfolk och press. Bakom vita, rakryggade, tygslöjor döljer sig en Inga Sempés lounge i entréhallen. På platåer med höjdskillnader står grupper av soffor, sängar och stoppade möbler med veckade modernt quiltade mönster. Strösslat med papperslampor som för tankarna till överdimensionerade kockmössor. Färgerna går i skalan från smutsig pastell till senap.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

ELLE Interiör Designpris 2012

Igår bjöd livet på stickad ylletröja och Ballykängor, idag vankades Acneklänning, champagne och högklackat. Ikväll inleddes nämligen Stockholms Design Week med mingel och vingel på Operakällaren. ELLE Interiörs Designpris 2012 delades ut i 13 kategorier för att belöna det bästa inom svensk formgivning från det gångna året. Men efter drygt två timmars intensiv trängsel var vi ett gäng som fick nog och drog vidare till Nobis för middag, vin, branschskvaller och... vackra lampor. Nu laddar jag för mässan. Imorgon bitti bright and early är det pressfrukost! Håll utkik i bloggen, flitiga uppdateringar utlovas.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Vykort från ett vintervackert Västerbotten

Jag spenderar helgen hemma hos mina föräldrar i Umeå. Här bjuds det på 30 minusgrader, snöknarr under skosulorna och ett frostigt vinterlandskap så vackert att hjärtat sväller över för en Norrlänning i excil. Jag bor i min nya tröja som mamma har stickat åt mig, njuter av hembakt tunnbröd och besöker släkten. Igår hälsade vi på min morfars syster. Hon ska fylla 84 år men är mer vältränad än mig och skottar av gården utan att blinka när det har snöat över natten. Rode Adéle, du är min idol. Här kommer lite lördagsgodis i bildformat från vackra Västerbotten. Njut av helgen så ses vi på måndag igen!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Mina fina skrivarkompisar

Jag vet inte om det finns någon diagnos på min näst intill sjukliga besatthet för vackra pappersprylar. Nu senast har jag förälskat mig i franska Astier du Villattes smått fantastiska Carnet-block. Jag älskar mönstret och färgerna på deras skrivböcker, med olinjerade blad och guldkantade hörn. Så fina! Perfekta att ha på sängbordet för att plita ner idéer, visioner och klokskaper. Finns att köpa här.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Nyheter från Rosenberg Cph 2012

Det rasslar in pressreleaser såhär års. Veckorna mellan Formex och Möbelmässan måste man vittja inkorgen flera gånger om dagen för att viktiga jobbmail inte ska drunkna i den digitala nyhetsflodvågen. Till er som är nyfikna på vad som komma skall bjuder jag på ett smakprov här. En av mina personliga favoriter bland dagens nyhetstips var nämligen dessa karameller från danska Rosenberg Cph. Jag tycker de har ramat in vårens färgskala och mönsterbild, på pricken. Det är mycket pasteller och sorbetfärger just nu.
Foto: Rosenberg Cph

Bilder från dagens bravader hos SVT

Idag har jag hängt med det här gänget i en studio på SVT. Vi har förberett lite inför lördagens Gokväll-program, ätit semlor och haft riktigt, riktigt kul. Det är inte varje dag man får lyssna på Chris Medina live eller skratta sig till magknip med Viveka Lärn. Eller äta gräddbakelser signerade Roy Fares. Kolla in den här bloggen för fler fina närbilder på hans godsaker. Eller hur blev dina bilder Ebba?
Frida Ramstedt Frida Ramstedt Frida Ramstedt Berglund
Foto: SVT Gokväll och Frida Ramstedt, Trendenser.se

Annons
Annonsera