Annons

8 december – dagens lucka i adventskalendern

Idag har ni chansen att tävla om ett presentkort på 1500 kr hos Nordic Design Collective. Sajten som samlar utvalda unga och ännu ”osignerade” formgivare under ett och samma tak. Här finns det verkligen möjlighet att hitta unika julklappar som kan bli en framtida investering. Vem vet vad dessa unga talanger kommer åstadkomma i framtiden? I webbshopen finns allt från posters och tavlor till snygga smycken och barnkläder. För att delta ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet. Ni har dagen på er. Lycka till!
1.) Vilken är din favoritformgivare på Nordic Design Collective? Motivera kort.
2.) Om du vinner presentkortet, vad kommer du att använda det till? Motivera kort.
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Jenny på Hemtrender!
*Tävlingen pågår tom 8/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av Nordic Design Collective,. Juryns beslut kan ej överklagas. Ett presentkort på 1500 kr ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Hanna skriver:

  Jag gillar Linda Johanssons design. Det grafiska och flirten med tidigare decennier. Om jag vann presentkortet skulle det bli en filt av henne.

 • Jättebra blogg! ♥

 • Lina Eckerström skriver:

  1, Jag är väldigt förtjust i "I love design". Gillar texterna väldigt mycket & har själv Oh my deer tavlan hemma – galet snygg.
  2, Jag hade fortsatt jobbet att fylla våra vita väggar med bra texter och fina tavlor.

 • erika skriver:

  ewitz Design
  giller verkligen hennes bricka med spets på.

 • Elisabet Light skriver:

  1. Jag älskar HOW ARE YOU, deras kuddar är så grymma.
  2. Jag skulle självklart köpa betongkudden av HOW ARE YOU

 • Pia skriver:

  1. JohannaN. Hon gör snygga smycken med en norrländsk touch, med renhorn, skogen och björkar. Enkelt men snyggt!
  2. Jag skulle köpa ringen med renhorn och armbandet med björkkvisten av JohannaN. Som sagt ovan; enkelt men snyggt, och så tilltalas jag av den norrländska inspirationen, då jag själv är ingift i en familj från nordligaste Sverige.

 • Madelene Larsson skriver:

  "Fröken Form" eller Hanna som designern heter är lite av en favorit just nu. Hennes grafiska tryck och illustrationer blir jag glad av att se på. Om jag vann skulle jag ge en personlig tavla till min syster eller rättare sagt min systerson, Lukas som bli 6 veckor på måndag.

 • Malin skriver:

  LagströmWiktorsson är min favorit på NDC, det minimalistiska och funktionella som snabbt kan bli en favorit i hemmet.
  Jag skulle använda presentkortet till att köpa någon av deras praktisk saker till mitt hem.

 • toveB skriver:

  1.sofie Sjöström
  2. Vi har en lååång hall på övre plan i vårt hus där Sjöströms mattor skulle passa perfekt, gärna två-tre på rad. Det skulle jag använda presentkortet till!

 • Sofie Altuntas Lindholm skriver:

  Älskar Luna Dsign och hennes "färgklickar". Starka färger gör en glad och pigg sà därför skulle jag inte säga nej till att ha ett par av hennes färgglada nallar i min gràa soffa <3
  http://www.nordicdesigncollective.se/leksaker/matana/index.php

 • Camilla S skriver:

  Tycker det är svårt att välja bara en favorit, men måst jag så väljer jag Sofie Rolfsdotter. Älskar hennes illustrationer och akvareller, de skulle kunna få pryda vilken vägg som helst hemma hos oss. Dom känns unika och gör mig glad helt enkelt=)
  Om jag vann skulle jag köpa några av hennes fina prints, favoriterna är många ex autumn leaves, caroline print, break free och peacock…

 • Mia skriver:

  1. Caro-lines är min favorit pga hennes grafiska tryck som faller mig helt i smaken.
  2. Shapes of Stockholm av just Caro-lines. Är lite petig med all inredning, just för att bara ha saker som jag tycker mycket om, denna är perfekt i min hall.

 • UA skriver:

  1) Min favorit är: Lina Johansson, för hennes mönster och färgval.
  2) Det blir nog en gosig filt från formgivaren ovan, Lina.

 • Britt-Marie skriver:

  Jag gillar PS Wagner och Lina Johansson och jag skulle köpa armbandet från PS Wagner och ullfilten från Lina Johansson om jag vann.

 • Christine skriver:

  Oj vad många fina! Kan inte bestämma mig. Men om jag måste så gillade jag verkligen Silver och Betong Jaana Gustafssons smycken. Så jag skulle använda mitt presentkort på några av hennes underbara alster!

 • Hanna B skriver:

  1. Jag är en sucker för färg och form, något jag vill föra över till min son så svaret är enkelt – min favorit är miniandmono.
  2. Jag skulle handla miniandmono:s underbara skallror (Apa, Giraff (Afrika)och 60-tals mjukiselefanten till min lilla son. Och till mig Mira Molins talva "Nu kör vi! Det finns ingen plan B".

 • Elise Nilsson skriver:

  1. Åh, jag gillar Majali allra mest.
  2. Min första tanke är att jag skulle köpa några fina brickor (t. ex "sjöjungfrun" från Majali & "klöverbrickan" från Johanna.B). Det skulle sätta lite färg på mina tidiga, tidiga vardagsfrukostar.

 • Emmy skriver:

  1. Emelie Ek design, vill ha allt.
  2. En ny matta till köket eftersom vår nuvarande är söndertvättad med ett hål i…

 • 1. Svårt att välja bara en!! Men då säger jag Sofie Rolfsdotter. Gillar hennes djur och naturmotiv samtidigt som jag gillar hennes mer humoristiska prints. Älskar också att printen är i blyerch . (hur nu det stavas?!)
  2. Om jag skulle vinna skulle jag välja några prins från henne och kanske en kudde från Elce Stockholm eller How are you! Underbara!!

 • Jenny skriver:

  1. Jag gillar Camilla Edfors tavlor! Gillar mixen av fotografi och illustration!
  2. Om jag vann skulle jag välja tavlor av Camilla Edfors (gillar t ex "Together") och kanske någon tavla av Caro-lines.

 • Sofia skriver:

  1. Emelie Ek för hennes färgglada illustrationer av staden!
  2. Jag hade piffat upp hemmet med fina kökshandukar, små skärbrädor och mjuka kuddar.

 • Anna-Maria skriver:

  Är ju lite lokalpatriotisk men det finns flera bra designers så jag säger både Bolin design och Little minds!
  Jag gillar verkligen det ekologiska tänket i barnkläder så jag skulle köpa och ge bort i julklapp!

 • M skriver:

  1. Svårt val, men till slut bestämde jag mig för I Love Design – för alla underbara posters med allt från de enklasta ordet till grundmall för personliga texter
  2. Ett gäng olika posters. Efter 1½ år har vi fortfarande bara en TV på väggen, så nu får gärna följande posters från olika desginers hamna på våra väggar: svenska kakor och bakverk, always a reason for champagne, this is the year 2013 och Stockholm (lokalgraphics)

 • Sofia skriver:

  1. Alldeles galet förtjust i Smia och hennes fantastiska tavlor! Så enkla men de ger ändå ett fantastiskt intryck! Smördegsbakat – underbart!
  2. Skulle helt klart välja en tavla eller två av just Smia om jag vann. "Stop" och "Pause" tavlorna tror jag minsann. Fantastiskt fina!

 • jonna skriver:

  som den fantast för ugglor och tecknat blev jag kär i Tovelisas illustrationer för ett tag sedan. älskar de fantasifulla och detaljrika illustrationerna som inte blir för plottriga.
  Jaag har länge haft en kärlek till ugglor så när jag för några månader sedan satt och letade ett tecknat ugglemotiv fann jag den här länken, http://www.nordicdesigncollective.se/illustrationer/ugglekram-50x70cm/index.php tyvärr är det svårt som student och köpa konst och inredning. Så de är garanterat en av sakerna jag skulle köpa

 • Ramona skriver:

  1.) Vilken är din favoritformgivare på Nordic Design Collective? Motivera kort.
  Många väldigt inspirerande personer, men tror jag tyckte bäst om PS Wagner
  2.) Om du vinner presentkortet, vad kommer du att använda det till? Motivera kort.
  Om jag vann skulle jag nog köpa ett par massiv silverdroppe örhängen till mig själ som julklapp 🙂

 • 1, jag skulle nog välja ett av de fina vita Amanda borden, ser väldigt fina och unika ut, aldrig sett innan!
  2, GALET svårt! Jag tycker om SMIA, ISAK, Johanna B, inredninsgcitat, kan ärligt inte välja bara en EN, för svårt!;) Men OK, jag väljer SMIA!:)

 • Amanda skriver:

  1. Jag älskar illustratören Tovelisas design! Med otrolig skicklighet med de tunna pennorna får hon till häftiga plascher.
  2. Det är nog även dessa som jag skulle gå loss på om jag vann presentkortet!

 • Emma Westerlund skriver:

  1. Lina Johanssons design tilltalar mig väldigt mycket. Hennes produkter känns rätt i tiden men samtidigt unika.
  2. Om jag vann skulle jag köpa en filt av henne.

 • Maria skriver:

  1. Kerstin: Kristin Erséus Art & Illustration. Gillar hennes kuddfodral extremt mycket, från avskalat till lite mer utsvängt.
  2. Jag kommer antingen köpa kuddar från just Kerstin: Kristin Erséus Art & Illustration eller kanske några tavlor för att pryda mitt vardagsrum så det blir lite mer härligt.

 • Elisabeth A skriver:

  ELCE STOCKHOLM och hennes kuddar är så grafiskt underbara. Självklart skulle jag fylla min grafitgrå sparsmakade skinnsoffa med alla hennes kuddar.

 • Maria skriver:

  Jag gillar SMIA, systrarna Bodil och Emelie Bergqvists fina tryck!
  Jag skulle använda presentkortet till att snygga till våra tomma väggar och det första trycket jag skulle köpa är Starke man till bebisen i min mage som ska komma när som helst!
  Med vänlig hälsning, Maria

 • Anonym skriver:

  Min favorit är Mrs Murphy och om jag vann skulle jag nog köpa någon av hennes darlecarlia-alster. Är man dalkulla så är man 🙂

 • Nina Jansosn skriver:

  1.) Localgraphics illustrationer är ursnygga och tilltalar mig väldigt mycket. Jag älskar fina tavlor och fina svartvita illustrationer. Helt klart något jag själv skulle vilja hänga upp på väggen.
  2.) Stockholm illustrationen av samma företag skulle direkt hamna i köpkorgen.
  Motivera kort.

 • agnes skriver:

  1. Jag tycker verkligen om Karolina Konst konstverk, färgstarka och livfulla och precis i min smak!
  2. Om jag vann skulle jag köpa två planscher av Karolina Konst. Vet redan vilken vägg de skulle få pryda! Jag skulle även köpa den brickan som min mamma önskar sig i julklapp. Det hade varit perfekt!

 • pysseliten skriver:

  1 Eva Bolin har mycket fint som jag gilla 🙂
  2 om jag det vann skulle det delas mellan mina söner som nyss flyttat hemifrån till hus och lägenhet .

 • Stina Stark skriver:

  1.Anna Siivonen
  2. Skulle köpa smycken av designern, definitivt "The Dark side Bunny"

 • Anonym skriver:

  1) Det var väldigt svårt att välja men till slut fastnade jag för 925 Catrine Linder. Motivering: Underbara användbara smycken i enkel design som passar i alla sammanhang.
  2) Jag skulle då välja några smycken till mig själv .Ringen Double dots av Catrine Linder självklart och så Skog SJU örhängen med fåglar av Johanna N för att de skulle vara superfina till jul och nyårsfesten.

 • Jenny skriver:

  1. Jag gillar Emelie Ek design för hennes kombination av färg och form.
  2. Jag skulle köpa skärbrädor och kökshanddukar från Emelie Ek då mitt kök är i stort behov av en uppfräschning!

 • Ellen Hansson skriver:

  1) Det var väldigt svårt att välja men till slut fastnade jag för 925 Catrine Linder. Motivering: Underbara användbara smycken i enkel design som passar i alla sammanhang.
  2) Jag skulle då välja några smycken till mig själv .Ringen Double dots av Catrine Linder självklart och så Skog SJU örhängen med fåglar av Johanna N för att de skulle vara superfina till jul och nyårsfesten.

 • Karin skriver:

  Favoritformgivare: Jag blev väldigt förtjust I love designs alla prosters.
  Kommer användas till: fina saker att göra det mer hemtrevligt nu när pojkvännen och jag flyttar ihop efter jul. Då har vi haft distansförhållande i fem år, och jag flyttar äntligen hem till Sverige igen efter många år utomlands. Vi har en säng, en soffa och köksmöbler, men allt det där som gör lägenheten till vår egen…

 • Mia skriver:

  1.I Lovae Design
  2.Familjeposter,jag älskar posters.Den här skulle passa våran famijl så bra!

 • Agneta skriver:

  Kollat runt och fastnade för Maria Axelqvist.
  Kul med nytt materialtänk.
  Köper gärna flera av hennes ljusstakar, rårörda lingon.

 • Jessica skriver:

  1. Tovelisa för motiv som glädjer, värme och berör.
  2. Hennes poster UGGLEKRAM är fylld av charm,
  ljuvligt motiv som gör mig rörd och varm.

 • Vicoria Lindgren skriver:

  1. Jag gillar Adelinas karikatyrer! Det är humoristiskt och snyggt att hon målar även med färg.
  2. Jag hade köpt en karikatyr av Adelina på mig och min sambo och andra konsttryck. Min älskling och jag har nyss flyttat ihop och har inget på väggarna.

 • 1. Min absoluta favoritdesigner är "Sofie Sjöström design" Hennes mönster och färgval faller mig verkligen i smaken! Grönt är min färg!
  2. Om jag vann presentkortet skulle jag köpa hennes kudd-mix (6 kuddar). Det skulle pigga upp mitt vardagsrum ordentligt! Jag hade även velat köpa "Ditt 90-tal" av "I Love Design" fast får då lägga till någon hundralapp själv men det är det värt! 🙂

 • Anonym skriver:

  1. Jag gillar det som Caro-Lines designar. Både hennes illustrationer, smycken och ljusstakar står på min önskelista! Har handlat verk av henne tidigare och vet atthon dessutom bjuder på god service!!
  2. Jag hade köpt ljusstake ur kollektion Blå (Caro-Lines) om de finns kvar då samt smycken ur serien Björk av JohannaN.

 • ida skriver:

  1. KERSTIN:DESIGN. Tycker mönstren är fantastiska!
  2. Jag hade köpt kuddfodral eller brickan med NYC mönstret som får mig att längta tillbaka till denna fantastiska stad!

 • Johanna skriver:

  1. Jag gillar det som Caro-Lines designar. Både hennes illustrationer, smycken och ljusstakar står på min önskelista! Har handlat verk av henne tidigare och vet atthon dessutom bjuder på god service!!
  2. Jag hade köpt ljusstake ur kollektion Blå (Caro-Lines) om de finns kvar då samt smycken ur serien Björk av JohannaN.

 • Elin skriver:

  Jag tycker mycket om keramikern och konsthantverkaren EmelieMagdalena (Emelie Johansson). Hennes produkter ar grova, moderna och har ofta en rolig tvist.
  Jag skulle investera vinsten i postern ”Stop bugging me”, av Sofie Rolfsdotter. Min gigantiska bokhylla skulle få två stycken bokstöd av just EmelieMagdalena i julklapp. Väl investerade 1500 kr!

 • marika skriver:

  1. Localgraphics Patrik Agemalm och Anniqa Nelander väljer jag då ag älskar deras illustrationer och önskar att det fanns en med Piteå.
  2.Jag kommer bl a. använda det till Friends come in different shapes poster.

 • Nicole skriver:

  1. "I love design" är min favorit. Jag älskar posters, speciellt roliga och kloka sådana i uppiggande färger så därför är detta min favorit.
  2. Jag skulle använda presentkortet för att piffa till mitt vardagsrum som just nu är tråkigt och intetsägande

 • Arvid skriver:

  1. Adelina. För fina och personliga posters
  2. Ett porträtt av just Adelina. En kul och personlig julklapp att ge bort till frugan.

 • Hedwig skriver:

  1. Bland mina favoriter finns Nadja Wedin Design och Linda Vagnelind Men jag måste nog ändå välja EN FORM AV NORD. Älskar hennes illustrationer. De är stilrena, snygga, annorlunda och samtidigt finurliga.
  2. Jag skulle definitivt köpa illustrationen I love you deer och sätta upp i vardagsrummet. Kanske tillsammans med Linda Vagnelinds Enjoy your power.

 • 1. Emelie Ek är min favorit, speciellt hennes fina kökshanddukar som föreställer Torekov och Båstad, mina hemtrakter
  2. Jag skulle köpa inredningsdetaljer till min och min pojkväns nya hem som vi flyttar till i januari. Vår alldeles första egna lägenhet!

 • Linda P skriver:

  1) Matilda Dominique, som lyckas kombinera ett ekologiskt tänk med stil och form som väcker ha-begäret- Produkter som blir hållbara eftersom man inte tröttnar i första taget.
  2) De gråsvarta kuddarna från ovan nämnda!

 • 1. erika tubbin, jag älskar hennes trassliga och kreativa mönster
  2. jag skulle köpa dessa: http://www.nordicdesigncollective.se/jul-i-koket/julklappspaket-julefrid/index.php och ge till alla nära och kära som extra julklapp. delad glädje, dubbel glädje 🙂

 • Karolina skriver:

  1. How Are Yous avskalade urbana men ändå varma designer, eller Tovelisas och hennes söta och lite quirky illustrationer.
  2. Ingen aning! Kanske en landskapskudde från How Are You, eller en fin pläd från Lina Johansson, den skulle värma bra framför brasan i vinter. Eller urbncal’s snygga kalender. Eller de tokhäftiga örhängena Bat Cat från Siivonen. Eller en Ugglekram från Tovelisa. Fast en sådan blir det nog iallafall. Vem behöver inte fler ugglor hemma liksom? Eller ett superfint I-phone fodral från Majali. Eller en…..

 • anna skriver:

  1. det jag gillar mest med nordic design collective är själva tanken med sidan! det är lätt att hitta favoriter, men svårt att peka ut bara en. jag hittar nya favoritprodukter eller får upp ögonen för någon ny formgivare varje gång jag besöker sidan, som julafton varje dag!
  2. med en liten femmånaders son här hemma så skulle produkter från mini&mono passa perfekt – lite underhållande leksaker till honom och lite uppiggande accessoarer till mig!

 • Cissi skriver:

  Tovelisas tavlor är verkligen jättefina, detaljerade men ändå stilrena! Hon är en av mina favoriter hos er. Min son Ebbe fyller 2 år idag och ett av hans första ord var Uggla. Eller okej, Uvva. Han skulle bli jätteglad för uggletavlan, så den skulle han få om jag vann presentkortet.

 • Linnéa skriver:

  Åh som jag har letat efter den här sidan efter att ha besökt den för länge sen!
  1: Min favorit är Tovelisa
  2: Jag hade bland annat valt Tovelisas illustration av ett anatomiska hjärta. Den skulle få symbolisera min brorsdotters kamp hennes hjärtsjukdom. Ordet rörigt i tavlan är så träffande över hur rörigt allting faktiskt.

 • Hillevi skriver:

  1. Sofie Rolfsdotter!! Hennes otroligt vackra illustrationer som säger så mycket med så lite.
  2.Två jättestora poster (Break free och Delusional) av Sofie som jag suktar efter i evigheter.

 • Ullan skriver:

  1) Sofie Rolfsdotter. ÅH vilka fantastiska färger, former och detaljer. Så enkelt men ändå så välarbetat.
  2) Skalbaggs- och kackerlackstavlorna. Helt underbara, både de i färg och de svartvita.

 • 1. luna design
  2. en nalle från luna att ge till en kär vän

 • Rania skriver:

  1: Min favorit är utan tvekan JohannaN. Hennes smycken med djur, kvistar och horn är så fina i sin enkelhet, och jag älskar hur naturnära de är – det är precis sådant som faller mig väl i smaken, jag älskar naturen!
  2: Jag kommer garanterat köpa JohannaN’s ring BJÖRK SILVER – RING MED KVIST , då jag älskar ringar i silver och kvistar är så fantastiskt vackra. Även ringen HORN SJU – RING MED RENHORN är otroligt fin och renar står mig som norrlänning varmt om hjärtat.

 • Karin Stjärnkvist skriver:

  1. Min favoritdesigner är Howareyou, med sina unika "hårda" mönster på mjuka kuddar.
  2. Jag kan se några av kuddarna pryda min soffa!

 • Nina skriver:

  Hej!
  Jag har alltid gillat Sofie Rolfdotters grafiska prints. Så om jag vinner skulle jag inhandla Break free och going for the gold!
  Trevlig helg!

 • Sigfrid skriver:

  1. Min favoritt er Emma Sjödin med Konstig Design. Hun har en stil som er naturalistisk og dekorativ. Hennes design gir meg en litt nostalgisk følelse, samtidig som produktene er lette å bruke i et moderne interiør.
  2. Om jeg er den heldige som vinner vil jeg kjøpe noen av produktene designet av Emma Sjödin, som foreksempel skärbräda og fikabrickor. Kjempefine!

 • Conny Eriksson skriver:

  1) Caro-lines gör fantastiskt fina ting. Jag gillar hur Camilla använder sig av gammalt uddaporslin och gör något vackert och funktionellt av det. Återanvändning när det är som bäst!
  2) Om jag hade turen att vinna skulle jag köpa ljusstakar och speglar från just Caro-lines.

 • Sanna skriver:

  1. Sofie Rolfsdotters lite annorlunda illustrationer av djur är mina favoriter. Just därför att de är lite annorlunda!
  2. Skulle jag vinna skulle flera fina saker användas till min första nya lägenhet.

 • Johanna Holst skriver:

  1. LZN Design, stilrent och snyggt men bidrar ändå till mysstämningen såhär i vintertider. Precis min smak.
  2. CANDEYE LUX 10 att ha ute på balkingen, inne i badrummet, på soffbordet. Passar överallt!

 • Åsa skriver:

  1. Min favorit är Lina Johansson. Hennes produkter har den perfekta blandningen mellan mönster och färg utan att det blir för plottrigt.
  2. Skulle jag vinna så väljer jag en av hennes filtar, de skulle passa perfekt hemma hos mig.

 • Sara H skriver:

  1. ELCE Stockholm gör fantastiska mönster som är så snygga på textilier!
  2. för 1500 kr skulle jag investera i grymma kuddfodral: Moscow, Kuala Lumpur, Shanghai och en Blomgren-stickat. Gud så snyggt i mitt vardagsrum! Mera färg!

 • Matilda skriver:

  1. Jag tycker att tavlorna med stadsdelar är himla roliga och önskar att det fanns för alla medelstora städer i sverige också, så Localgrafics är favoriter
  2. Jag hade köpt brickan "den franska hunden" för att ta med frukosten från köket in i sov/vardagsrummet på. Och så vill jag ha en stadsdelstavla över Göteborg(så kanske jag kan lära mig vart allt ligger i min nuvarande hemstad)

 • Frida skriver:

  Jag gillar local graphics design och skulle välja en av deras fina posters om jag vann.

 • Emma skriver:

  1. Karolina konst. Grafiskt, färgrikt och lekfullt!
  2. Jag hade valt ut några tavlor från just Karolina konst och piffat upp hallen så jag får energi på morgonen!

 • Cecilia skriver:

  1. Emelie Ek Design
  2: Tavlor till barnrummet, för att få det lite mer lekfullt.

 • Helena Å skriver:

  1. Min favorit är JohannaN och hennes "naturliga" kollektioner Björk och Horn. Stilrena och klassiska men ändå med något helt eget!
  2. Jag hade köpt Björkringen, Björkarmbandet i mässing och Horn ett-halsbandet.

 • Anonym skriver:

  1. Jag tycker om Emelie Eks design, tror de kan bli moderna klassiker
  2. Skulle köpa några vackra tavlor att pryda väggarna med, som "Grammofon" och "Ugglekram"

 • Anonym skriver:

  1.Helt klart LOCALGRAPHICS – för att jag alltid varit så faschinerd av kartor och att se städer från ovan- det finns nästan inget vackrare! Och att komma på den här geniala idén att göra det grafiskt- lysande design!
  2.Helt klart LOCALGRAPHICS print över min kära stad Stockholm och även brickan DEN FRANSKA HUNDEN 38 CM – för att jag älskar franska bulldoggs <3

 • Madeleine skriver:

  Jag älskar verkligen ugglor, och Tovelisas ugglor har jag varit och kollat på ofta, ofta, men aldrig kommit runt till att köpa ännu. Om jag vann presentkortet skulle jag köpa hennes fina illustration Ugglekram och ha den ovanför mim säng, så att det blir det första man ser när man vaknar.

 • hanna skriver:

  1. jag gillar verkligen JohannaN! har varit inne på hennes hemsida och kollat på skoghalsband många gånger…
  2. BJÖRK SILVER – HALSBAND MED KORT KEDJA OCH KVIST och FA – HALSBAND MED SVALOR. (man kan aldrig ha för många halsband).

 • Stämningsfullt skriver:

  1. Linda Vagnelind för hennes kreativa och fantasifulla illustrationer.
  2. Då skulle jag köpa produkter från Linda Vagnelind och Sofie Sjöström.
  / Vanja.

 • Solbritt skriver:

  1. Eva Bolin, för de vackra motivens skull.
  2. Jag skulle köpa utav hennes underbara underlägg.

 • Pernilla H skriver:

  Jag gillar Karolina konst
  Varför? Färgglatt, kraftfullt och helt underbart.
  För presentkortet skulle jag just köpa från Karolina konst "lycklig fjäril" samt ett antal underlägg "gröna maskrosor".

 • Marie skriver:

  1. Älskar verkligen Anna Ekres illustrationer, väldigt fantasifullt och snygga.
  2. Skulle nog välja gazelle poster och något av de fina smyckena från jennyrosmariedesign.

 • fina skriver:

  1. MIRA MOLN därför att hon gör charmiga, lite barnsliga illustrationer i lugna, behagliga färger som passar in i det moderna hemmet. De tilltalar mig väldigt mycket.
  2. Jag skulle använda presentkortet till att köpa några stora posters av MIRA MOLN till vår nybyggda lägenhet samt några Zofta innetofflor av LZN DESIGN till min man & mina bröder.

 • Yoshi skriver:

  1. Isak. Haha, sjukt charmigt märke.
  2. Det hade lätt blivit Isaks kaffekoppar.

 • Emma Bengtsson skriver:

  1) I Love Design, eftersom jag älskar typografi! Det finns dessutom allt från inspirerande citat till simpla – men uppiggande – ord!
  2) Jag hade kört stort på I Love Design och inrett hela huset med typografi! Jag hade hängt upp "Fika" och "Svenska kakor och bakelser" i köket för att inspirera mitt intresse för bakande. Vid min dator, där musik strömmar ut ut högtalarna 24/7, ska jag komplettera med en tavla med en kasett på, och kända låtar från the Rolling Stones. Och slutligen hade alla mina gäster fått ett varmt välkomnande med ett gigantiskt "hej" vid ingången!

 • Ebba L skriver:

  1. I Love Designs fina illustrationer tycker jag mycket om.
  2. Jag skulle definitivt använda presentkortet till några sådana och kanske någon kudde från Elce Stockholm också.

 • Anna skriver:

  1. Det finns många duktiga formgivare, men om jag måste välja en favorit så väljer jag Johanna B. Jag gillar enkelheten och de runda formerna på hennes klöver. Tillsammans med de klara färgerna tycker jag att hon skapat en tidlös och tilltalande design som passar alla.
  2. Jag har gett bort just Johanna B:s produkter som present till flera nära och kära. Om jag hade turen att vinna skulle jag äntligen unna mig själv bland annat en klöverbricka. En tygkasse till mina elevers läxor skulle jag också unna mig för att lätta upp en för tillfället ganska stressig lärartillvaro.

 • Johanna skriver:

  1- Kristin erseus
  2 Åre mattan skulle få pryda mitt köksgolv, håller tummarna för att det blir så.

 • Sofie skriver:

  1. I Love Design, för de vackra tavlorna med text, som är något av det finaste jag vet.
  2. Barnprylar till bebisen vi väntar under 2013!

 • Lina Cronier skriver:

  1. Jag är bricktokig och blev väldigt förtjust i Nadja Wedin design. Rolig och lekfull men ändå stilren och grafisk. En klar vinnare som kommer hålla länge!
  2. Jag hade lagt pengarna på ett brickbord med en bricka från Nadja Wedin, kanske brickan med hunden?

 • Pernilla Larsson skriver:

  1. Är förälskad i Sofia Sjöströms mattor
  2. Skulle naturligtvis välja en matta av Sofia, snygg design och skulle passa fantastiskt bra i vårt nya uterum.

 • Alex skriver:

  1. Jag älskar Karolina Konst sedan jag såg hennes kollektion med Dixie interiör. Allting är färgglad och det är vad vi saknas ibland i våra liv!
  2. Jag skulle köpa en plansh av Karolina Konst, en t-shirt från Jollygoodfellow för min son och en illustration av Tovelisa!

 • Kissen skriver:

  Så svårt att bestämma EN favorit, för jag har i alla fall två.
  Men Majali får förstaplatsen, för jag är så svag för det där drömska, den trolska skogskänslan! (Men Bolin Design med sin härliga design i 70-talston är bubblare)
  Jag skulle köpa julklappar till min familj som jag äntligen ska få besöka i jul. Det finns något för varje person hos NDC, definitivt. En läcker tavla med mustascher (av Sofie Rolfsdotter!) till storebror, en snygg bricka o kökshanddukar till lillebrors nya kök, och vackra smycken till mamma och svägerskor, från Majali eller Sägen.
  Kanske ett litet tryck till mig själv också? Från Majali. 🙂

 • Sandra skriver:

  Valet skulle kunna falla på nästan vem som för alla är fantastiskt duktiga! Men jag blev galet förtjust i Therese westmans ljusstakar. Stilrena, ljusa pasteller och möjlighet att kombinera efter tycke och smak, love it!!
  Jag skulle använda pengen till att utnyttja julerbjudandet och beställa 8 st ljusstakar! Sen skulle det nog bli ett smycke från Sägen, fantastiskt exempel på återvinning, och en sagolik illustration från Majali också!!

 • Anna skriver:

  Hej,
  jag tycker Ersa of Sweden smo gör fina, stilrena och klassika men med en twist ljusstakar. De har ett fint formspråk som talar för sig själva.
  Jag hade beställt Aonachd, tycker ordspråket ensam är inte start och fin påminnelse varje dag att man har sina nära och kära runt om sig för att stötta en. Ljusstaken är väldigt fin och enkel men skapar ett fint uttryck trots detta simpla.

 • Tiina skriver:

  1. JohannaN, som är min systers kompis från tiden min syster pluggade.
  2. Jag skulle köpa JohannaN:s björksmycke. Så vackert och modernt. Tilltalar min finska härkomst och ger mig nationalromantiska drömmar.

 • Sofi skriver:

  1. Min favorit är Sofie Rolfsdotter, för hennes kraftfulla djurillustrationer, och för kombinationen av vassa teckningar och mjuka pasteller.
  2. Jag skulle slå till på hennes tuffa Hitchhiker, som skulle passa perfekt ovanför min soffa, där det nu bara är tomt, vitt och tråkigt.

 • Jessica Melin skriver:

  Camilla Edfors är min favorit för motiven känns så mystiska
  Om jag vann skulle jag bara köpa julklappar till mig själv för den här shoppen är rena drömmen för mig med stort intresse för form och design!

 • Anonym skriver:

  1.Emylittle är en favorit! Med sin fina förmåga att skapa moderna söta plagg av folklore-inspirerade tyger. Fantastiskt.
  2. En poster från Localgraphics. Klänning från ovan nämnda Emylittle samt en massa fina barnsäker.

 • annika skriver:

  1.ewitz Design
  2, Jag är shopoholic på halsband

 • Emma A skriver:

  1. Å svårt, jag gillar så många: Johanna B:s fina brickor, Emelie Ek såklart och Emelie Magdalena… Men nu när jag kikade runt hittade jag en ny favorit: Lina Johansson – vilka fantastiska filtar!!
  2. Jag skulle köpa Lina Johanssons fina filt i merinoull i grått och med korallfärgad söm!

 • Jenny Ö skriver:

  1) Jag gillar Sägen! Älskar det återvunna porslinet som använts till smyckena, smart sätt att återvinna!
  2)Jag hade köpt en "Plastmatta Åre" för att pryda köket 🙂

 • Anna skriver:

  1. Fastnade för I Love Design! Fina och stilrena tavlor med citat jag gillade.
  2. Jag hade köpt tavlor från ovan nämnda – till mig själv och även till min mamma. 🙂

 • Hanna skriver:

  Vad kul! Hade ingen aning om detta kollektiv!
  Hade köpt postern med grammofonen av Tovelisa, samt två armband av Johanna- de med Björkkvist!
  Detta för att peppa igång min förlossning som jag trodde skulle vara igång sedan onsdags… Seg väntan hade vänts till enbart förväntan:)!!

 • Sandra skriver:

  1. Jag älskar Emma Sjödin från Konstig Design. Hennes sätt att fånga och föreviga min absoluta favoritblomma (pelargon) och samtidigt göra den grafiskt smakfull gör att jag utan tvekan skulle köpa den blå väggbonaden om jag vann ett presentkort. Modernt, annorlunda men samtidigt klassiskt och vackert.
  Vilken underbar förlängning av sommaren!

 • Elin Svanberg skriver:

  1.) Jag gillar verkligen LagströmWiktorsson.
  2.) Jag hade valt herrbetjänten Sindy från ovanstående formgivare. Skulle vilja ha betjänt i mitt sovrum och jag tror att denna skulle passa perfekt.

 • Viktoria skriver:

  1.) Min favoritformgivare på Nordic Design Collective är Erika Tubbin! Gillar trasslet i kombination med olika saker. Härlig glädje!
  2.) Om jag vinner presentkortet skulle jag köpa Armband Trasselboll i flera olika färger! = Glädje!

 • Kattis skriver:

  1, Anneko design eftersom det är miljötänk och väldigt fina mönster eller bilder.
  2, Skulle jag vinna för så mycket pengar så skulle jag ändå vilja ha en pläd från Linda johansson…det är kyligt inne nu!

 • per l skriver:

  1- Kerstin design. Riktigt fina mönster som man blir glad av . 2- jag hade köpt kuddfodral och örhängena i julklapp till min fru

 • Marie Enarson skriver:

  1.Jag älskar Caro-Lines. Lekfullt, roligt, galet och annorlunda!
  2. Jag skulle absolut välja lampa trassel vit-röd, den är helt gudomlig och bara skriker jag!

 • 1. Lunadsign, Så underbara gosedjur som man bara önskar att man gjort själv till barnen.
  2. Om jag vinner presentkortet skulle julen vara räddad! Där finns ju prylarna som alla, pappor, mammor, mormödrar, barn, syskon osv… skulle bli glada av!

 • Alexandra skriver:

  1 Johanna B då hon genom sin design ger mig så mycket inspiration!
  2 Om jag vinner skulle jag köpa UrbnCal 2013 då jag är i stort behov av en kalender för att kunna fylla med en massa roliga aktiviteter.

 • Anonym skriver:

  1. Lina Johansson är min favoritformgivare.Tycker om hennes känsl. för att blanda färger och mönster. Det faller mig helt i smaken och man blir glad av att titta på det hon formgivit.
  2. Jag skulle köpa den här filten http://www.nordicdesigncollective.se/textil/stickad-filt-100-merinoull.-monstrad-i-rosa,-gratt-och-ljus-beige.-/index.php tycker den är så himla fin och verkar gossig att krypa upp under när det som nu i dagarna är -20 grader kallt

 • Ann-Sofie skriver:

  Det var jag som skrev ovan

 • Julia skriver:

  1. Min favorit är Adelina Mehmeti, tycker hon är otroligt duktig och unik.
  2. Då skulle jag beställa Personligt porträtt på två personer av Adelina, den perfekta julklappen till min sambo!

 • Eva Sjökvist skriver:

  1. Anneko design är min favorit
  2. Jag skulle köpa finfina textilier till vårt vardagsrum.

 • Anonym skriver:

  Hej !
  1. Min favorit är WALLMARK FORMSTUDIO
  2. Jag hade använt presentkortet till att köpa "Manhattan" av just WALLMARK FORMSTUDIO, samt ett underbart smycke av (svårt att välja bland alla fina)..en ung duktig formgivare 🙂

 • Brysselkakan skriver:

  Tovelisa och speciellt hennes härliga positivitetstavla, så full av energi!
  http://www.nordicdesigncollective.se/illustrationer/positivitetstavla/index.php
  Vinner jag så skulle jag köpa några av dem och ge till mina käraste väninnor!

 • Marika skriver:

  1. En av favoriterna är JohannaN med hennes vackra smycken.
  2. Jag skulle köpa kuddfodralet "Blomgren-Stickat" och halsbandet "Horn Ett". En julklapp till mig och en till soffan som desperat behöver piffas upp!

 • Marie skriver:

  1. En stor favorit är Tovelisa och hennes fina illustrationer
  2. Postrarna Ugglekram och Fika, för att få in lite färg i vårt alldeles för vita vardagsrum

 • Alexandra Lindevall skriver:

  1. Jag tycker om Meanwhile in Nowhere, rolig och annorlunda konst som jag gärna skulle ha på en vägg eller två här hemma. Bäst är kollektionen Fotografier.
  2. En tavla från Meanwhile in Nowhere, smycken från Anna Siivonen och kanske någon julklapp

 • Emma Kirshakov-vestersten skriver:

  1. Jag älskar Lina Johannsons design! Har sett hennes fina plädar förut men inte vetat vem som gjort dem. Därför blev jag otroligt glad när jag kikade runt på sidan och fann dem där. Hennes formspråk har en sån härlig blanding av 50-tal och nutid! Passar min smak perfekt!
  2. Om jag vann skulle jag köpa merinopläden i grått, oblekt och gult så skulle den fungera som överkast på min sons säng i hans nya rum.

 • Birgitta skriver:

  1.Min favorit är Luna Dsign. Gillar det oväntade i hennes skapande.
  2.Skulle absolut köpa någon av hennes roliga figurer
  till mitt barnbarn. Kul med kontraster till allt det sockersöta som finns att köpa till våra små godingar.

 • Elisabeth E skriver:

  1. Emma Sjödin Konstig design är min favorit för hon lyckas fånga det vackra och vardagliga i vår närhet på ett fantastiskt sätt.
  2. Jag skulle bla köpa insynsskydd grön pelargon och några av brickorna grön pelargon.

 • Christina Martinsson skriver:

  1. Jag älskar kontrasten mellan det hårda och det mjuka i kuddarna från designduon How Are You (Tobias Johansson och Emelie Ronnebro).
  2. Jag skulle köpa en trio av soffkuddar från How Are You

 • 1.MRS MURPHY–så pinup retro love, precis så jag gillar det
  2. till att piffa upp vårat typ världens tråkigaste o
  mest omysiga badrum till er mys pys palats

 • 1) MAJALI – Design & Illustration. Vill ha hennes illustrationer överallt hemma, de är så otroligt fina och djupa.
  2) Skulle köpt Iphone 5 fodral – Trollkarlen, BOKMÄRKE, vitt leende moln och Brickbord Bugs svart 45 cm
  Lite mer än det man vinner men oj vad mycket fint som finns. Ett brickbord har jag alltid önskat mig, ett nytt skal till iphone 5 behöver jag och ett bokmärke till boknörden slår aldrig fel 😉

 • Ingrid J skriver:

  1. Jag har inte kollat in denna sida så noga innan idag. Verkligen synd,för här finns det talang. Favoriten idag blir EMELIE EK DESIGN. Jag gillar hennes formspråk som bl.a inspirerats från arkitektur.
  2.Jag skulle kunna köpa nästan vad som helst av henne.Muggarna och brickan och handdukar ligger bra till.

 • Har tipsat här: http://phantazia.blogg.se/2012/december/lucka-8-trendenser.html
  1. in favorit: Oj, det var himla svårt att htta en favorit eftersom det var så många som var så himlans bra, men till slut fick det ändå bli: Sofie Sjöström. Jag har länge letat efter ett bra vägghängt datorbord och hennes är det enda jag hittat.
  2. Vinner jag får jag beslutångest eftersm det finns så himla mycket som jag gillar. Men det kommer allra troligast bli någonting till mitt rum. Något som liksom är pricken över iet om man säger så.

 • Inga-Maj Bjurbäck skriver:

  1,ersa of sweden-ljusstakar med en extra knorr och formsäker stil
  2.köpa mig en ljusstake förstås

 • Ina skriver:

  1. Tovelisa / Tove Larris. En strålande duktig illustratör!
  2. Om jag vann presentkortet skulle jag självklart köpa KUDDFODRAL "BLOMGREN-STICKAT" och sedan skulle jag lägga resterande slantar på illustrationer av just Tovelisa! Vi ska tapetsera om, och behöver nya inredningsdetaljer och ny konst att ha på väggarna.

 • Anna-Karin S skriver:

  1.MIRA MOLN är min favorit!
  Gillar de grafiska formerna och de kluriga detaljerna. Är helt såld på motivet "Lindansare" -Ha ha, det verkar sitta så mycket tokigt folk i publiken!!
  2. Jag skulle köpa MIRA MOLNs "Lindansare" i storlek 50x70cm så att jag ordentligt kunde betrakta lindanserskan, apan och den ovanliga publiken!! Jag skulle dessutom köpa två kuddfodral "Plus grön, Röda korset" från TOODELOO -helt underbara kuddar som skulle passa i min nya grå soffa.

 • Cecilia Karlsson skriver:

  1. Karolina konst, riktigt snygga motiv!
  2. Om jag vinner kommer jag att slå till på ett par planscher, Lyckans fjäril och Trollskog. Fantastiskt härliga färger!

 • Lina skriver:

  1.Jag gillar Tovelisa, för hennes härliga anatomiska bilder i gråskala. Som hjärtsköterska ligger dom mig extra varmt om hjärtat.
  2. Förutom en illustration av Tovelisa skulle jag köpa någon av alla fina brickor som finns. Älskar brickor!

 • Lovisa M skriver:

  1. Jag tycker väldigt mycket om Karolina Konst. Hennes tavlor(planscher) är färgglada och fantasifulla och ger mig energi & inspiration till bus!
  2. Jag skulle köpa så många planscher jag bara kan av just Karolina och fylla mitt hem med dom. just nu ekar det tomt på våra väggar och bara tanken av hennes färger får mitt hjärta att fladdra:D

 • Jeanette Nilsson skriver:

  1. Tovelisa – ååå så fina saker!!
  2. En kramande uggletavla till min dotter

 • Anja vind skriver:

  Min favorit hos Nordic design collective er de fina affisher og dem vil jeg også bruge gevinsten på. Hvem har ikke brug for smukke prints på sine vægge?

 • Angelica skriver:

  1. Min favorit är nog I Love Design. Älskar alla personliga tryck. Både till sig själv och en perfekt present eller julklapp.
  2. jag skulle fylla en vägg med massa fina illustrationer och ordspråk 🙂

 • Emelie A skriver:

  1. Ersa of Sweden. Hennes design påminner mig om min farmors gamla ljusstakar och dekorationer, men med en modern touch som väcker habegär.
  2. Jag skulle faktiskt köpt XX Copper och en Aonachd modul från ovan nämnda formgivare. Modulstaken hade jag byggt på mer senare då jag behöver Anteckningsblock A5 Björk från Anneko Design då jag börjar studera i vår! Tror det blir lite pengar kvar och de skulle gått på en klänning från EmyLittle till min kompis nyfödda dotter!

 • Jonna skriver:

  1. Har nu suttit och kollat igenom alla och lagt in sidan bland favoriterna så jag inte tappar bort den. Fanns så mycket fint!!! Men Majalis bilder trollband mig mest, väldigt vackra!
  2. Så jag skulle köpa hennes bilder stjärnfiske och månfärd till min dotter som älskar månen. Och så en Uppsalabricka från Emelie Ek till min kompis som längtar tillbaka till sin hemstad Uppsala.

 • Ellen skriver:

  1) Localgraphics, för att deras kartprints känns så klassiska, men ändå nytänkade på samma gång.
  2) Köpa någon riktigt fint till hyreslägenheten som jag och min kille förhoppningsvis få hyra (sitter och väntar på svar just i detta nu!!). Och så en julklapp till pappa också såklart!

 • Elwira76 skriver:

  1. bolin design då motiven gör mig alldeles lycklig!
  2. Kökshanddukar, underlägg & tygkasse får komma hem & bo hos oss
  om jag vinner ett presentkort och äntligen får shoppa loss!

 • Anonym skriver:

  Fin blogg kika gärna in på min! kram

 • Lena Håkanson skriver:

  1.Plenty Design eftersom Mårten Lindquist designar roliga produkter!
  2. Vad skulle jag inte köpa! Men det skulle nog bli halsband från miniandmono och Sägen.

 • Gerdan skriver:

  1. Catrine Linders smycken är oslagbara
  så enkla och vackra, helt underbara
  genuina som de norska fjällen
  smycken som passar alla tillfällen!
  2. Jag skulle köpa något av Catrine Linders fina silversmycken

 • Kajsa skriver:

  1. Min favorit är Nina Johansson och hennes grafiska mönster.
  2.Om jag vinner skulle jag köpa Ninas underbara stickad barnfilt i rosa, gul, blå. Den skulle värma vår lilla nykläckta dotter som såg världens ljus förra veckan.

 • Lotte skriver:

  1. Emelie Ek design jag tycker stadsmiljöer är så fina, vackra färger.
  2. så svaret är först och främst ska jag köpa minst en av Emelies brickor och sedan något av Erika Tubbins silversmycken i galler/trassel sirliga med modernt tuffa

 • Nickan skriver:

  1: Sofie Sjöström™ design för att hon hittar fina grafiska mönster och vågar välja grönt 🙂
  2: ÄNTLIGEN hittade jag något jag letat efter såååå länge, men som jag har haft svårt att hitta en snygg variant av. Tyvärr räcker inte vinstpengarna så jag hoppas jag får lägga till 306 eller 390:- själv. Mitt val faller på "Amanda stativ till 65 cm bricka". Vet inte idag färg eller om det skulle bli ett lågt eller högt…
  Jag ska placera en 40-års present på den. En bricka med mönster av Josef Frank! Presenten har väntat på ett underrede i mer än 1½ år nu. Den som letar finner!!!

 • Anneli A skriver:

  1. Min favorit är Hanna som gör Fröken Form. Jag älskar färgerna och typsnitten som hon använder i sina tryck till barnrum.
  2. Jag hade köpt två tryck, från Fröken Form så klart, till min son rum – en Baby Cloud och en Familjen dripp dropp – för att hedra och hylla min sons födelse och min fina familj!
  För resterande pengar hade jag köpt Localgraphics Malmö tavla för att stolt visa upp vart vi hör hemma. Dom printsen är ju bara så läckra!

 • Mirja skriver:

  1. Jättesvårt att välja men jag gillar Jenny Wallmark väldigt mycket.
  2. Vi håller på att inreda vår dotters rum så fina postera till det skulle jag välja.

 • Anemonia skriver:

  1. Min favorit är YRA:FORM SWEDEN. Tycker mycket om hennes mönster och färger. Man kan se hennes knytning till Dalarna, vissa mönster liknar kurbits i form och färg, jättefint!
  2. Vann jag skulle jag välja någon av hennes fina brickor. Nya fräscha kuddfodral vore inte helt fel samt kanske ett färgglatt brickbord också, finns så mycket fint att välja på.

 • Anne Skoogh skriver:

  1. Jag är väldigt förtjust i Fröken Smart – verkligt smarta produkter, och jag har gett borta flera av deras fiffiga Hjälpredor!
  2. Åh, jag hade verkligen velat ha Barnens kalender 2013 – så smart!! Hm, sen hade jag ju haft lite kvar… Det hade varit ett kärt besvär att handla upp, helt klart. Kanske en Åre Plastmatta i någon pigg färg till köket!

 • Sophie skriver:

  1. Fröken Smart. Fiffiga, nytta och hjälpsamma saker!
  2. Jag hade valt någonting av Fröken Smart, och gärna något smycke av JohannaN också. Otroligt fina saker!

 • Maria Persson skriver:

  1. Ersa of Sweden. Gillar tanken bakom designen på t.ex. ljusstaken Aonachd, att ensam inte är stark. Gillar när man ser en designad grej och tänker "Men åh, så bra! Det där önskar jag att jag själv hade kommit på!" och så känner jag för den ljusstaken bl.a.
  2. Jag skulle köpa en stickad pläd av Lina Johansson. Älskar mönstret på hennes plädar och en sådan skulle göra sig bra hemma hos oss. Både stilmässigt och dels för att vi bor i Norrland och här är det kallt… 😉

 • Kristiina S skriver:

  1) Min favorit är:
  I Love Design.
  Design med budskap är vackert
  och stilrent, en design som håller och alltid
  är rätt!
  2) Mitt val:
  http://www.nordicdesigncollective.se/till-barnrummet/personlig-xl-poster-med-underbara-ord-a1,-engelsk-text/index.php
  de viktigaste orden till mina barn! Budskap till livet när de tar det viktiga klivet!

 • Magnus skriver:

  1. I Love Design
  Älskar ord och bokstäver. Rent och klart, det finns en design för alla!
  2. http://www.nordicdesigncollective.se/personliga-illustrationer/personlig-familje-namn-canvas-tavla-med-artal.-20-x-56-cm/index.php
  som en present till familjen och som ett välkomnande till vänner!

 • Annika A skriver:

  1 Ersa of Sweden. Kan man höja mysfaktorn mer än med ett ljus? Stilrent och fint!! gammal stil och ändå modernt.
  2 Skulle absolut köpa något av Ersa of Sweden för att förgylla hemmet!

 • sara skriver:

  1. Jag tycker absolut bäst om LagströmWiktorsson! Praktiska stilrena saker som jag tror kommer bli designklassiker!
  2. Jag hade köpt LagströmWiktorssons Sindy och gett till min pojkvän. Har letat i hundra år efter en "inredningsstege" att hänga kläder på till honom, men inte hittat någon, men den här är hundra gånger bättre!

 • Karin skriver:

  1: Lina Johansson – gillar de grafiska mönstren med inslag av färg.
  2: Skulle köpa en av Lina Johanssons plädar som skulle göra sig fint i vardagsrummet i vår nybyggda lägenhet som jag ska inreda avskalat modernt med inslag av retro.

 • Maria Westerberg skriver:

  1) Mina favoriter är systrarna Kax med varumärket Emylittle! Jag kommer själv från norrland och maken från Dalarna och vi är båda mycket för folklore och allmoge. Att det görs kläder i den stilen än idag tycker vi är fantastiskt kul!
  2) Vid en vinst av ett presentkort skulle vi satsa på en Lilla Dalom outfit med klänning och roshätta och hela baletten av Emylittle till vår lilla flicka att stråla i till midsommar!

 • mia skriver:

  Systrarna med Brusewitz Design är mina favoriter.
  Jag hade köpt en stor textil taklampa från Brusewitz Design, eller några brickor…

 • Sofia skriver:

  1. Sofie Rolfsdotter
  2. Några affischer från Sofie Rolfsdotter. Den rosa flamingon Patsy hade passat kanon till vår nyligen beställda knallrosa soffa. Feathers och Darling deerest är favoriter också. Vackert med illustrationer med söta djur på, det blir jag glad av!

 • Marie skriver:

  1. Svårt val, är väldigt glad att jag nu fått upptäcka den hemsidan och allt superfint! Men väljer Anna Siivonen eftersom jag föll hårt för hennes tuffsöta kanin-örhängen.
  2. Jag vill ge kanin-örhängena till min svägerska (& till mig själv) och Wallmarks ABC-plansch till min dotter!

 • Judith skriver:

  1. Min favorit är PS wagner, för att hon gör stilrena och i ögonfallande smycken, med mycket känsla!
  2. Jag skulle köpa armbandet och ängeln…eller kanske halsbandet med text och droppörhängena…har svårt och bestämma mig med så mycket fint!!

 • Charlotta H skriver:

  1. En favorit är Sofie rolfsdotter! Hon blandar hårt och mjukt på ett vackert sätt i sina posters. Att det sen är djur och naturmotiv är ju bara underbart! Det är något av det finaste man kan ha på sina väggar!
  2. Hade jag vunnit så hade det blivit en av hennes posters, troligtvis feathers, autumn leaves eller butterfly!

 • Marie skriver:

  Jag föll direkt för Fröken Form.. Hennes tryck tilltalar mig mycket.
  Om jag vann skulle det bli ett par av henne, baby cloud till dotterns rum + några fler till de väggar i huset som ekar tomt efter nästan 3,5 år 🙂

 • Emma skriver:

  1. Karolina Konsts motiv skiljer sig från mängden och gör en glad.
  2. Om jag vinner blir det några fina presenter ur hennes kollektion och planschen "Folk" till mig själv.

 • Vilken fin blogg!^^
  Kika gärna in på min och skriv vad du tycker om den:)
  kram Michelle

 • eva skriver:

  1. JohannaN
  2. Eftersom vi flyttar behöver vi bla nya kuddar så det blir ett "In Dreams" och ett "Fågelsång" kuddfodral. Och så en Gwang ring med hjort till mig själv.

 • Pamela skriver:

  1. Jag gillar Kerstin:Design för de häftiga trycken och illustrationerna hon skapar på sina produkter. Tycker hon har ett eget uttryck som man lär känna igen!
  2. Jag skulle köpa New York-brickan som är jätteläcker, eller mattan Creative Carpets Cats duo, men då får jag nog lägga på ett par månaders studiebidrag på presentkortet 🙂

 • cissela_c skriver:

  1. Favoritformgivare: 925 Catrine Linder för hennes rena & enkla design i silver!
  2. Jag skulle slå till på ett ’Dots Bangle Sterling’ armband + den ljuvliga presentasken till!

 • Helene F skriver:

  1. Älskar I love design och deras inspirerade och personliga illustrationer.
  2. Är i akut behov av KUDDAR i alla former och färger, och skulle lägga hela presentkortet på det!

 • Maria skriver:

  1. Jag hittade till Nordic Design Collective för bara ett par dagar sedan och blev helt såld på typ allt!
  Ska jag välja blir det Majali och hennes drömlika, mystiska tavlor som gav mig inspiration till såväl inredning av hemmet som mitt eget skapande.
  2. Något motiv från Majali så dotterns rum får det lilla extra och till mig själv ett smycke från JohannaN vars design får mig att längta till mitt sommarparadis i Norrbotten.

 • Aniika skriver:

  1. Anna Ekre. Gillar hennes lekfulla illustrationer, som får mig att bli glad.
  2. Jag hade gått loss på avdelningen till barnen. Hade rustat deras rum med fina postrar , bla "Raketen" och "ABC", och köpt dem ett gäng fina ekologiska tights!

 • Anonym skriver:

  1 – Karolina Palmer – Karolina Konst – för hennes sinne för färgpaletten som gör att man blir glad!
  2- Kommer utan tvekan att köpa några av Karolinas planscher, vem vill inte vara glad!?

 • Zandra skriver:

  1. Oerhört svårt att välja en enda, men det blir "Ersa of Sweden" som lotten faller på.
  2. Jag skulle använda presentkortet till Aideen-ljusstaken! Den skulle passa perfekt hemma hos mig, nätt och tjusig fast inte så "tjejig", lite ruffig! Precis som mig!

 • Charlott W skriver:

  1. Min favorit är Caro-lines. Älskar hennes underbart enkla illustrationer. Kolla in Sverigekartan, skapad med ortnamn.
  2. Vinner jag så blir det tavlor till hemmet! En pudel och en sverigekarta signerat Caro-lines!

 • Lisa skriver:

  1. Jag älskar "Wallmark formstudio", deras barnillustrationer! Så härliga!
  2. Jag skulle köpa "Stickad filt 100% merinoull. Mönstrad i grått och oblekt" till min gamla mormor som är frusen av sig! Julen handlar om att ge och det vill jag göra!

 • Spacegirl skriver:

  1. Fröken Smart – jag älskar deras smarta produkter. Jag har skräpsilen, den är fantastiskt bra!
  2. Jag skule köpa http://www.nordicdesigncollective.se/halsband/bersa-halsband/index.php
  Jag har kikat på dessa smycken så länge, men har inte råd.

 • Agnetha skriver:

  1. Brusewitz design, för deras sköna sätt att ge vackra gamla handarbeten modern känsla och funktion.
  2.Presentkortet skulle användas till en svart-vit bricka från Brusewitz design och någon fin svart-vit poster.

 • Sophia skriver:

  Har blivit förtrollad av Majalis magiska bilder; skulle göra sig fantastiska som "årstidsbilder" i barnens lekrum. Om jag vann skulle jag lyxa till det med en härlig merinoull-pläd från Lina Johansson. Den skulle jag svepa in mig i och drömma om braskamminen som vi inte riktigt har råd med än…

 • Ida K skriver:

  1. Frau Furtenbach – för att jag älskar nollåtta-kollektionen! Varför? Jo för jag är äkta 08:a!
  2. Nållåttaprylar såklart och LOCALGRAPHICS Stockholm-illustration. Även SOFIE ROLFSDOTTERS Feathers-illustration.
  Allt detta skulle passa utmärkt i vår stockholmsbaserade villa från -57 som vi är nyinflyttade till och håller på att piffa som bäst!

 • Johanna Stenmann skriver:

  1. Johanna N och hennes smycken är så läckra.
  2. Med en liten i magen skulle jag shoppa bebiskläder, våra vita väggar skulle också få ett tillskott med några av de läckra posters som säljs.

 • Emma skriver:

  1. Sofie Rolfsdotters fina illustrationer. Fåglarna är underbara och träden så vackra! Älskar blandningen av skarpt och mjukt.
  2. Jag skulle givetvis köpa någon eller några av Sofies bilder, men vilken/vilka måste jag fundera mer på. Sen skulle jag köpa en supersöt elefant mjukis av miniandmono till min lilla dotter och Björk örhängen av JohannaN till fina mamma som älskar träd.

 • petra juvin skriver:

  1. JennyRosmariDesign skapar otroligt vackra och sköra smycken som utstrålar nordisk kvinnlighet.
  2. Om jag blev den lyckliga vinnaren av ett presentkort skulle det användas till något av LITTLE MINDS fina saker, en perfekt present till vårt första barn som förväntas titta ut i Februari!

 • bittan skriver:

  Brusewitz design, vackert.
  babykläder
  [email protected]

 • Janina skriver:

  1. Fastnade totalt på sidan och kollade igenom alla formgivare och deras design, och föll pladask för HOW ARE YOU. Så världsfina kuddar!
  2. För presentkortet skulle jag valt kuddarna rust, concrete och cracks – alla med en perfekt balans mellan det hårda och det mjuka!

 • liselotte skriver:

  1. Kristin Erseus, Kerstin design. Tycker helt enkelt om hennes stil.
  2. Skulle köpa fina saker skapade av henne.

 • Evelina Johansson skriver:

  1 – Min favorit är KERSTIN:DESIGN
  2 – Jag skulle använda presentkortet till att köpa grejer till min första egna lägenhet som jag flyttar till i Januari. Och köpa den här http://www.nordicdesigncollective.se/kok/mugg-blossom-bill-brun/index.php till min bror och hans tjej, eftersom det ser precis ut som de.

 • Jenny skriver:

  1. Enkelt och fint med Erika Tubbin – skickligt
  2. BRICKA/TÅRTFAT TRASSEL RUND RÖD, KUALA LUMPUR ORANGE KUDDFODRAL eller kanske BJÖRK SILVER – HALSBAND MED KORT KEDJA OCH KVIST.. Helt enkelt för att det är fiiina prylar!

 • Mikaela recknagel skriver:

  1. Sofie Rolfsdotters tryck får mitt hjärta att klappa lite extra.
  2. Jag skulle köpa caroline och break free av henne eller eventuellt unna mig ett av armbanden från sägen, som är väldigt fina.

 • Greta Mundt skriver:

  1. Jag gillar verkligen Therese Westmans grejer
  2.Om jag vann skulle jag dock använda presentkortet för att köpa present till mina älskade vänner som ska vara tärnor på mitt bröllop i Januari. Den ena bor i Stockholm och den andra i Malmö så det skulle bli varsin tavla från Localgraphics.

 • Mia skriver:

  1. Bolin Design, för jag gillar det grafiska uttrycket och färgkombinationerna.
  2. Skulle välja några olika saker ut just Bolin Designs kollektion, t ex en stor bricka, en skärbräda och några textila produkter.

 • Tove skriver:

  1. Jag är väldigt förtjust i Jenny Wallmark (Wallmark Formstudio) – glada motiv och underbara färger!
  2. Jag skulle använda det till tre stycken tavlor att hänga i vita ramar på vår mörkgrå vägg ovanför vit soffa i vardagsrummet: Mantjärn, Björkskog och Tallen från Wallmark Formstudio. Vi behöver lite färg i soffhörnan och detta skulle vara farligt snyggt! Och så några filtkrukor från LZN design till fönstret!

 • Anonym skriver:

  1. Lagströmwiktorsson
  2. Deras fantastiska ringar till hängare! Men också annat fint till köket som en bricka och sånt 🙂

 • Malin skriver:

  1. Wallmark Formstudio-för färgerna, formerna och flirten med 50-talet.
  2. Jag skulle pynta mina tomma trista väggar i vardagsrummet med posters av samma formgivare.

 • Sandra skriver:

  1. Jag gillar ISAK – jag dras till allt som är kul och färgglatt!
  2. Jag skulle köpa muggar, soffkuddar och en poster med kloka ord på. Eftersom jag älskar kaffe, ska köpa min första egna soffa på elva år, och kloka ord, som en påminnelse om man nån gång glömmer 😉

 • Dilan Dilir skriver:

  1. Jag älskar Bolin Design, så himla enkel och stilren design! Skulle kunna tänka mig ha allt hemma, så himla fint!
  2. Om jag vann skulle jag definitivt beställa underlägg från Bolin Design, de är så snygga och vi har precis köpt ett matbord så de skulle passa perfekt! 🙂

 • Susanne Sandström skriver:

  1) favoriten blir Meanwhile in Nowhere. Jag blir intresserad av hans fotografier av dörrar, fönster, väggar – vad finns där bakom, vad tar plats, vem är där? Spännande och samtidigt väldigt estetiskt tilltalande bilder.
  2) jag skulle köpa ett fotografiskt tryck av Meanwhile in Nowhere – något att fundera på till frukostkaffet; kattörhängen i silver och titan av Anna Siivonen för att minnas min älskade katt och screentryckt väska Golden Bugs av Hanna Karlzon – insekter gör sig bäst i tryck!

 • Elinor Klaesson skriver:

  1. Jag älskar LO:A Illustrations bilder! Skulle passa så fint på mina väggar.
  2. Om jag skulle vinna skulle jag köpa ett par av hennes illustrationer till att börja med 🙂

 • cornelia skriver:

  1.Jollygoodfellow, fantastiskt vilket arbete som ligger bakom deras kalender!
  2. självklart urbancal 🙂 och annat smått och gott som finns på hemsidan (svårt att bestämma sig).

 • Kicki skriver:

  1.) Maria Axelqvist – nytänkande funktioner!
  2.) Mysiga spöken och dela en banan till mina goa barn
  EmyLittles fluga med bröstnäsduk, rosor och änglakallingar till min underbara man
  och några slantar till mig själv som blir en Candel ljusstake galen grön

 • Ida skriver:

  1. Kerstin:Design! För att det är alldeles för sällan som mina möbler blir exakt som små konstverk.
  2. Ett par kuddar till en fluffig inbjudande säng!

 • 1.) Konstig Design är min favorit, eftersom jag med åren blivit allt mer svag för konst som återspeglar något av det vackraste som finns – nämligen naturen.
  2.) Litet fina saker till min ensamma etta, som till exempel detta insynsskydd: http://www.nordicdesigncollective.se/textil/insynsskydd-gron-pelargon/index.php
  eller varför inte denna frukostbricka: http://www.nordicdesigncollective.se/brickor/gron-pelargon-fikabricka/index.php
  Skulle vara roligt att få "flytta in" naturen in i hemmet.

 • Cecilia B skriver:

  1. Ersa of sweden får bli min favorit då jag älskar de smarta ljuslyktorna XX och XY.
  2. Jag skulle köpa flera XY Copper då de skulle passa så bra till min fina kopparfärgade Tom Dixon lampa.

 • Helene skriver:

  1.)Ita design. Jag såg att hon gjort ett tryck med det fina budskapet "Gay rights are human rights". Jag tycker det är viktigt att visa att man står bakom vad lika rättigheter innebär, och skulle mer än gärna hänga upp regnbågens färger på väggen eller ge bort en sån tavla till någon.
  2.) Jag skulle köpa snygga tavlor till mina alltför kala väggar.

 • Mahlin Larsson skriver:

  1. Plenty Design – han har så fyndiga grejer – som man både blir glad av och som får mig att haja till!
  2. En herrbetjänt skulle jag verkligen ha glädje av i min 1:a, som verkar svämma över av kläder. 🙂

 • Lisa Ståhle skriver:

  1. 1975 by Ewa!! För att jag själv ÄLSKAR att blanda när jag inreder!! Dvs jag tycker jättemkt om att sätta upp teckningar som mina syskonbarn gjort eller just pärlplattor och inte minst (Såklart) foton på ffa syskonbarnen men även på min (nu avlidne) pappa samt min (nu mkt sjuka) mamma och även gamla foton på dem när de var små och foton på mig o mina syskon när vi var små samt gamla släktsaker!! Allt som verkligen betyder ngt och skapar värme o känsla i ett hem!!! Gillar starkt retro!!!
  2. Kuddarna "cracks" och "ice" samt ett par grå innetofflor!!! Innetofflorna för att det skulle vara skönt nu på vintern och kuddarna för att jag älskar kuddar!!! Men då menar jag inte kuddar i bemärkelsen "vanliga" kuddar utan jag är super kräsen!!!! Men dessa var MKT snygga och dessutom väldigt speciella!!

 • Eva Hjortsberg skriver:

  1. Viltra Designstudio för att de formger min uppväxt, både Dalarna och Öland gör mig varm om hjärtat.
  2. Åh, jag skulle blanda, en bricka från Viltra med fyrar från Öland, ett gosedjur från Luna design och ett tjusigt smycke från Miniandmono.

 • Emma Thun skriver:

  1. Jämnt mellan Smia, Sofie Rolfsdotter och kanske Tovelisa.
  2. Mina två döttrar som haft ett tufft år skulle få välja varsin bild till sina rum nu när vi förhoppningsvis skall kunna vara mycket hemma. Blir det något över så ligger "staden" (svårt att bestämma vilket) från SMIA högt på önskelistan. Eller kanske fotot med cykeln?

 • Mathilda skriver:

  Vad fint. 🙂
  Ha en härlig kväll

 • Hedvig skriver:

  1. Tovelisa. Det anatomiska hjärtat har jag suktat efter länge nu. Det gör mig lite lycklig.
  2. Jag skulle köpa 3,75 st anatomiska hjärtan, för då borde jag rimligtvis bli jättelycklig!

 • Johanna Josefsson skriver:

  1. Min favoritformgivare är 925 Catrine Linder eftersom designen är helt i min smak. Bland annat hennes smycken Dots Ring Snow och Dots Studs Snow är verkligen vackra, fina och stiliga!
  2. Om jag vinner presentkortet skulle jag köpa ett brickbord av Nadja Wedin Design. Vackert och spännande och skulle passa mycket bra vid min favoritfåtölj.

 • Carola Stenroos skriver:

  1.Designduon HOW ARE YOU.
  2.Om jag vinner köper jag 2st av deras coola kuddar så min soffa blir mer inbjudande!

 • Caroline Lindqvist skriver:

  1. MAJALI – DESIGN & ILLUSTRATION – PÅ HAVET. Fantastiskt oändlig!
  2. Jag skulle köpa en stor illustration eller tavla som kan bli pärlan i mitt vardagsrum. Tv ut, tavla in!

 • Sandra Andersson skriver:

  1. Fantastiska Carolina Grönholm!
  2. Om jag vann skulle jag pryda vårt nya hem med tjusiga prints och gosiga kuddar! högst upp på önskelistan står All feathered, In the Woods, Blomgren och Concrete.

 • Lena Eriksson skriver:

  1. Anna Siivonen – Hennes smycken är ju såå söta OCH häftiga.
  2. Katt örhängen brons av Anna Siivonen, Affischen Ugglekram av Tovelisa, Brickan Bugs av Nadja Wedin design, ELEFANT mjukisdjur av miniandmono och SKALLRA, GIRAFF av miniandmono.

 • Elin Ö skriver:

  1. Emelie Ek design, allt är det snyggaste jag vet!
  2. Om inte nåt av EE bli det en efterlängtad matta till hallen!

 • Louise F skriver:

  1: ISAK – älskar retro looket
  2: Jag vill ha ISAK tavlar

 • Sanna skriver:

  1. Min favorit formgivare på Nordic Design Collective är Erika Tubbin. Hon är riktigt skicklig och kan sin grej.
  2. Om jag vann presentkortet skulle jag köpa en masa prylar till hemmt så som denna http://www.nordicdesigncollective.se/brickor/bricka-frojd-38-cm/index.php och denna http://www.nordicdesigncollective.se/jul-i-koket/julklappstips-kokshandduk-och-disktrasa-kara-pepparkakor/index.php?group=prod_prod_grp-s2/89 .
  Kram Sanna

 • 1. Jag gillar verkligen "Nadja Wedin design" för hennes variation med färger och mönster. Blir glad av hennes design!
  2. Har jag lyckan att vinna kommer jag köpa denna bricka: http://www.nordicdesigncollective.se/brickor/bricka-frojd-38-cm/index.php?group=prod_prod_grp-s2/2 och så två av dessa kuddar: http://www.nordicdesigncollective.se/kuddar/fagelsang-kuddfodral/index.php

 • birgitta skriver:

  1. Maria Axelqvist
  2. Tänk att kunna välja en inredningsdetalj som är unik och inte kan hittas i någon butik !

 • Maje skriver:

  1. Inte lätt men om jag absolut måste välja nån så blir det Sofie rolfsdotter
  2. nåt fint av henne så klart 🙂

 • LiNA skriver:

  1. Johanna Nilsson. Härliga smycken som skapar ha-begär.
  2 Hade köpt hennes halsband med kvist direkt 🙂

 • Nina E skriver:

  1. Nadja Wedin, älskar hennes roliga formspråk
  2. En ljuslykta och härliga kuddar skulle liva upp i vintermörkret!

 • Carin D skriver:

  1. Sofie Sjöström™ design
  2. Det blir en Åre matta, de är så otroligt fina och den kommer attpassa perfekt i mitt nyrenoverade kök. Eftersom pengarna är slut efter renoveringen skulle det vara så perfekt att vinna en ny matta.

 • Johanna MCDonald skriver:

  Jag älskar Karolina Konst för hennes färgstarka och utstickande konst. Färgerna och formerna i hennes tavlor får min kreativitet att bubbla.
  Jag hade absolut velat ha en tavla av henne. Speciellt hennes tavla Änglavakt.

 • Elin skriver:

  1. Anci Svensson
  2. Skulle definitivt välja illustrationen med 3:or, all good things…=mina barn 🙂 skulle passa fint här hemma

 • Janina S skriver:

  1. tovelisa, en personlig stil med mycket charm och humor.
  2. Skulle köpa b.la hennes igelkottsnecessär. Den skulle göra mig glad var gång jag såg den.

 • Anna Siirtola skriver:

  Wallmark formstudio är min favorit bland favoriterna! Hennes 123 och ABC är de finaste posters jag sett! Dottern får dem i julklapp!
  Jag skulle vid vinst köpa något till MIG och inte till dottern! Nu är det MIN tur!!

 • Caroline skriver:

  1. Blev väldigt förtjust i Majalis illustrationer- en vacker sorgsenhet i bilderna som förtrollade mig och gav en sorts fin klump i magen som höll sig kvar länge.
  2 Hade jag vunnit hade det helt klart blivit en Majali , en bricka från fina JohannaB, kanske en renhornsring eller en fågelring från Johannan och så gärna något från sofie rolfsdotter- eftersom det hade blivit så fint i i mitt hem!

 • Fanny Eriksson skriver:

  1. HOW ARE YOU:s kuddar är som konstverk, jag gillar dem skarpt!
  2. Jag skulle välja ut två av dessa kuddar som skulle få ligga i min soffa och vara vackra 🙂

 • Annki skriver:

  gillade Emeli Ek rörde mitt hjärta under flera årtionden. 50-tal, 60,tal Beatles,Stones 0ch lite 70-tal också.När man ser hennes bilder drömer man!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *