Annons

Formex: Trendbattle mellan Moderådet och Promostyl

Ett nytt och roligt grepp på Formexmässans många föreläsningar var Moderådet och Promostyls ”trend battle” som ägde rum på fredagen. Jag bänkade mig och lyssnade nyfiket. Efter en rafflande genomgång av de båda organisationernas syn på framtiden (som jag inte vet om jag får redogöra för i textform) ägnades en liten stund åt att diskutera begreppet ”trender”. 
Spelar trender någon roll längre? Det är ju så många som säger att de inte bryr sig om dem, överhuvudtaget? Oavsett var man står i den frågan menade Lotta Ahlvar att det är viktigt att vara påläst och kunnig som konsument. Jag kan bara hålla med henne. Att säga att man är totalt ointresserad av trender är som att säga att man struntar i vad som pågår runtomkring en. Därmed inte sagt att man för den skull måste anamma varenda strömning som poppar upp och byta inredningsstil en gång i kvarten som värsta konsumentterroristen. Tvärtom. Men är man vaken, påläst och intresserad så tror jag det blir lättare att fatta långsiktiga beslut. Tack för ett givande seminarium. Det här vill jag se mer av!
Foto: Bodil Bergqvist för Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Tess S skriver:

  Jag tror inte riktigt på det där begreppet – ointresserad! För när man läser tidningar av olika slag så finns det reklambilder och reportage där man blandar allt möjligt. Så någonstans tror jag ändå att vi alla är medvetna om trenderna, fast då på olika nivåer även de som säger sig vara "ointresserade".
  // Tess.

 • Frida skriver:

  Tess: Precis. Jag tror att de som säger att de "inte bryr sig om" trender egentligen vill få sagt att de inte låter sig påverkas av dem.

 • Det där lät riktigt spännande. Hade jag gärna varit och lyssnat på.
  Det är svårt med trender, men det är ju självklart att vi alla påverkas av dem. Precis som med mode så är det ju oftast uppenbart vad som är "trendigt" sen att alla inte följer det är en annan sak, men även de som inte följer vet ofta också vad som är "trendigt" 🙂

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *