Annons

Tävla & vinn presentkort + produkter från Nordic Design Collective

Blogg.se uppdaterar sitt system just nu, så om ni undrar varför allt ser kaiko ut så beror det på en stor omgörning bakom kulisserna. Hursomhelst. Idag ska jag dra iväg på äventyr med den här tjejen, men innan jag gör det tänkte jag slänga upp veckans tävling, som presenteras i samarbete med Nordic Design Collective. Den nya nordiska motsvarigheten till Etsy, med ett selekterat urval av det allra bästa från nordiska formgivare som är up and coming. Kolla in deras webbshop eller sida på Facebook för mer info om sortimentet och konceptet. I potten ligger ett presentkort på 1000 kr samt tre av mina favoritprylar från deras sortiment. Linda Vagnelinds fina poster, snyggsmycken från Johanna och den här fina kudden med plus i mintigt turkos. Allt du behöver göra för att delta är att svara på nedan frågor i kommentarsfältet. Du har en vecka på dig som vanligt. Lycka till!

1. Vilken är din favoritformgivare på Nordic Design Collective, motivera kort varför. 
2. Vilken typ av produkter skulle du vilja se mer av i webbshoppen?

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till vinnarna av: 
Presentkortet: Annica P som svarade2012-06-19 @ 16:39:46 
Smycket från Johanna N: Linda B som svarade 2012-06-22 @ 11:39:53
Kudden: Jenny som svarade 2012-06-19 @ 10:28:37 
Postern: Vilje som svarade2012-06-19 @ 15:20:21

*Ett presentkort, en poster, ett halsband och en kudde ligger i potten. Totalt 4 vinster! Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnarna utses av NDC. Deras beslut kan ej överklagas. Tävlingen avslutas den 12-06-26 kl 12.00

Kategorier:

Kommentarer

 • Monsterscircus skriver:

  inte, att jag inte visste! Jag älskar Etsy och har så många fina enskilda delar av saker därifrån! tack för tipset, det var super bra! ha en trevlig dag!

 • ida s skriver:

  1. Sofie Rolfsdotter har en fantastisk kollektion! Färger och former i skön harmoni, jag hittar inte något rum hennes alster inte skulle passa i. Lekfullhet, drömskt och något som passar alla även om alla kanske inte tror det.
  2. Unika möbler saknar jag. Det finns så mkt personliga tavlor och illustrationer. Jag skulle älska om det fanns ungefär samma möjligheter kring möbler. Typ redesign av gamla möbler eller att man fick välja färger själv etc.

 • Elin skriver:

  1. Svårt att välja bara en favorit men just nu längtar jag efter att kunna bära halsband igen utan att en liten bustös rycker av dem så favoriten är Johanna N.
  2. Mera smycken! 🙂

 • Karin skriver:

  1. Jag vill slå ett slag för Johanna B. Jag fastnade direkt för hennes produkter med klövermotiv och jag blir mer förtjust i varje ny produkt jag ser. För mig bringar klövern lycka. Den påminner om sommar- och barndomsminnen.
  2. Jag skulle gärna se mer lampor i shoppen.

 • Jenny skriver:

  1. Gillade verkligen Meanwhile in nowhere’s fotografier och även Toodeloo Home’s korskuddar!
  2. Det var lite svårt att se vad som saknades då sidan är lite svårnavigerad. Men jag hittade inte så mycket möbler vilket är synd.

 • Alex skriver:

  1. Plenty. Det är vardagshumor och nytta i ett nötskal. Precis min kopp te.
  2. Jag skulle vilja se mer prylar. I dag är det mycket konst (grafik, fotokonst m.m.) vilket är finfint, men gärna mer faktiska saker som möbler och vintageinredning.

 • Karoline skriver:

  1.Caro-lines porslinsljusstakar är underbara. Jag är svag för porslin i alla dess former, men framför allt när man skapar något nytt av ett föremål som från början är tänkt för något helt annat. 2. Jag skulle vilja se mer prylar, kreativa föremål som man blir glad av och som man bara måste ha hemma.Gärna lekfulla och oväntade prylar!

 • Sara skriver:

  Oj vad svårt, Localgraphics eller LagströmWiktorssoni, jag väljer nog det sistnämnda. Det är tidlöst, enkelt, naturfärger och att dem lyckas slå ett slag för miljön samtidigt uppskattar jag.
  Jag saknar en helt annan typ av designer, dem flesta formgivare kör på samma sak; grafiskt, stilrent och "småpryttlar". Inte för att jag inte uppskattar det, men att blanda är alltid kul.

 • Felicia skriver:

  Åh, men vilken fantastisk tävling!
  1, Gillar verkligen trycken från Jollygoodfellow. Enkelt, naturnära och snyggt som tusan! Kotten blev en storfavorit.
  2, Möbler!! Roliga posters och "småsaker" vimlar det av på nätet vilket är helt fantastiskt roligt men saknar verkligen unika möbler i mindre upplagor. Nyproduktion blandat med vintage och omgjorda möbler kanske?

 • FridaW skriver:

  1. Jag älskar Sofie Rolfsdotters illustrationer, och då främst hennes rinniga akvareller. De är en blandning av mjukt och hårt, vackra kvinnor som målas med svart rinnig färg. Lite graffiti-aktigt, precis min stil.
  2. Mer inredningsprodukter! Det är så bra att unga nordiska formgivare har en plats att introducera sina nya produkter, och rba för oss konsumenter som söker nya produkter som inte massproduceras.

 • Marielle skriver:

  1. Gillar Mrs Murphy och hennes brickor jätte mycket, en klar favorit.
  2. Skulle gärna se mer till köket i porslin, det kan man inte få för mycket av.

 • Camilla palm skriver:

  1. Lagströmwiktorsson är min favorit. Jag älskar att det är enkelt och stilrent, samt nya och annorluna former i snyggt material.
  2. Jag vill se mer av taklampor och stolar i alla dess former och material.

 • Anna J skriver:

  1. Min favorit är Localgraphics. Deras grafiska illustrationer av städer och stadsdelar i svartvitt tilltalar såväl min minimalistiska som lokalpatriotiska sida.
  2. Mer prylar. Just nu är det mest fokus på foton, illustrationer och mönster. Olika smarta produkter efterlyses!

 • Cathrin skriver:

  1 Karolina Konst är min favorit! Färgstarkt och vågat.
  2 Jag skulle vilja se mer "dekoration", mer inredningsdetaljer att matcha med tavlorna, brickorna och annat som det finns mer av i webbshopen.

 • Vilje skriver:

  1. Älskar fotografierna av Smia. Särskilt Holga-serien som har ett fantastiskt ljus och en härlig känsla. De bevisar att en riktig konstnär kan göra konst med vadsomhelst, till och med en leksakskamera.
  2. Jag saknar väskor i skinn.

 • Erica skriver:

  1. Jag blev väldigt förtjust i kuddarna från HOW ARE YOU.
  2. Jag tycker sortimentet är bra idag, men hade gärna sett en tydligare miljö-profilering. T.ex. en egen flik som heter "ekologiskt" eller liknande, eller en symbol på de produkter som är producerade på ett hållbart sätt. Tycker det är bra att uppmuntra både producenter och kunder att välja gröna produkter 🙂

 • Elena skriver:

  1. Jag gillar illustrationer av Carolina Grönholm. Budskapen har inte rört mig dock, men själva illustrationer är urläckra!
  2. Jag skulle önska att välja bland olika skålar och tallrikar.

 • Kristina skriver:

  1. Min favorit är LagströmWiktorsson, för det enkla men ändå lyxiga uttrycket och för miljötänket. 2. Jag skulle gärna se fler lampor och möbler!

 • Annica P skriver:

  1. Jag har två favoriter bland alla duktiga formgivare och det är: Caro-Lines för att jag avgudar de underbara ljusstakar som hon gör och sedan gillar jag Mrs Murphy för dessa läckra donnor med härligt kaxiga citat som får en att dra på smilbanden varje gång.
  2. Jag tycker att Nordic Design Collective har en bra mix, men jag skulle gärna se bra, smarta och annorlunda lösningar på stolar och pallar. Det känns som att Nordic Deisgn Collective lyckas samla lite "annorlunda" formgivare och det hade varit spännande och se vilket gäng man skulle kunna få ihop inom stol och pall-kategorin.
  Vidare skulle jag även se mer av olika glasserier, det hade varit så kul om inredningssfären kunde hottas upp lite. För idag känns det mest som att alla webbshopar säljer Iittala (inget ont om detta märke), men det skulle vara kul och få se nytt från spännande formgivare.
  Trevlig midsommar!

 • Märta Linder skriver:

  Av alla begåvade formgivare på hemsidan så är designduon HOW ARE YOU mina favoriter. Deras miljötänk inspirerar mig och ligger helt rätt i tiden. Dessutom så är jag väldigt förtjust i tanken på att omsätta hårda material i mjuka kuddar. Den skandinaviska känslan i kuddarna tilltalar mig också mycket!

 • Märta Linder skriver:

  Glömde svara på 2:a frågan.
  Webbshoppen tycker jag innehåller det mesta. Som nybliven husägare kan jag eventuellt sakna mer härliga designprylar att pryda trädgården med!

 • Elisabet A. skriver:

  1. Gillar Erika Tubbins trassliga stil! De färgglada armbanden är så fina t ex!
  TUBBINS ARMBAND ÄR AV RÄTTA SORTEN
  TÄNDER PÅ DESIGNEN & FALLER FÖR KOMFORTEN!
  2. Skulle vilja se formgivaren Lisa Tofft på Nordic Design Collective. http://www.lisatofft.se/
  Hon gör jättefräcka saker, med en finurlig, tänkvärd humor, och hennes sortiment skulle passa in finfint hos er!

 • Maria skriver:

  Men vilken trevlig tävling 🙂
  1. Är verkligen jättesvårt, många av mina favoriter finns här (även jag tycker att t ex Therese Sennerholt fattas). Men jag väljer Sofie Rolfsdotter för att hennes vackra tavlor inspirerar mig och jag vill fylla mitt vardagsrum med allihop!
  2. Jag vill se mer glas! Är det något jag förknippar med sverige & design så är det just glas. Ljuslyktor, dricksglas, vaser! Det hade jag verkligen velat se mer av 🙂

 • sara skriver:

  1. JohannaN med de fantastiska hjortarna! Underbara smycken, stilsäkra men lagom knäppa.
  2. Skulle vilja se mer av praktiska och snygga köksredskap.

 • IdaMaria skriver:

  1. Sofie Ralfsdotter är en formgivare som jag verkligen beundrar! Hon lyckas fånga min kärlek till finurliga djur och färg på ett fint sätt! Att hennes djurmotiv passar perfekt in på mina vänners personligheter och karriärer är dessutom ett stort plus – presentångesten är som bortblåst.
  2. Jag kan inte få nog av vackra ljusstakar – Handgjorda ljusstakar i keramik och glas är något som jag skulle vilja se mer av i webbshoppen. Norden är mörkt och kallt större delen av året, så ett stort parti ljusstakar skulle hjälpa till att hålla ljuset och värmen uppe!

 • Petra skriver:

  Jag slår ett slag för Miniandmono och deras oerhört stillfulla saker för barn och deras föräldrar! En underbar och efterlängtad kontrast till den mängd skräpprodukter som tyvärr är rätt förekommande bland barnprodukter. Kul med leksaker med stil och känsla! Och just leksaker och inredning till barnrummet, till ok priser, skulle jag gärna se mer av i web shopen!

 • Stina N skriver:

  1. Karolina Konst tavlor och illustrationer för att de står ut såväl när det gäller färg som stil!
  2. Gärna fler saker till barn – kläder och inredningsprylar till barnrummet t.ex.

 • Ulrika skriver:

  Catrine Linder gör överraskande smycekn. Men det fanns ännu flera formgivare somoxå gör fantastiska saker.
  Det skulle vara kul med Ng kul till djur:)

 • Anna H skriver:

  1. Fastnade direkt för Sofie Rolfsdotters fina konst! Fina färgkombinationer och motiv som får mig att dra på smilbanden:) 2. Vet inte om det bara är jag som har detta "problem" men jag har svårt att hitta fina och originella kuddar så gärna mera av den varan!

 • Linda-matstugan skriver:

  1. Definitivt Erika Tubbin för hennes lekfullhet och välorganiserade kaos! Allt från disktrasor till muggar och ljuslyktor är oemotståndliga
  2. Saknar porslin, keramik och glas till köket, dvs bruksdesign. Det skulle vara roligt med lite designade uppläggningsfat, glas, skålar karaffer osv

 • Linnéa skriver:

  1. Camilla Eltell!! Hennes mattor är fantastiska och sätter verkligen stämningen i rummet. 2. Skulle vilja se mer möbler – bord, stolar, rumsavdelare, förvaringslösningar – i lite mer vågad design!

 • Helena W skriver:

  Jag uppskattade verkligen Anneko design för hennes stilrena men samtidigt lekfulla stil. Jag hade gärna sett hennes och flera andra desigerns grafiska tryck och illustationer på kuddar och andra textiler i framtiden. Kan vara roligt med illustationer på fler material än papper som alltid hängs upp.

 • Kristina skriver:

  1. Är svag för blomillustrationerna av Smia.
  2. Det är mycket smått och gott just nu, kanske mer större möbler och fina inspirationsbilder. Lite information om kommande mässor eller utställningar är de aktuella designers kommer att vara med på.

 • Emma S skriver:

  1. Johanna B, för sina enkla, glada och snygga produkter. 2. Det vore skoj med mer textilt, som kuddar, kökshanddukar, örngott och tunna filtar.

 • Madeleine Holm skriver:

  1.Allt som "ISAK" gör är en favorit hos mig, skall snart flytta och har redan kikat in mig på en del porslin som kommer förgylla nya lägenheten.
  2. Jag är en sucker för ljusstakar av alla dess slag, men hade velat se lite annat än det som "alla" butiker har, kanske lite utländskt, lokalt osv.
  Må så gott !

 • Stina skriver:

  1)Spontant måste jag säga att Jollygoodfellow var en trevlig bekantskap när jag nu surfade runt på den fina hemsidan. Enkelt och snyggt. Både tavlor och tygkassarna är brillianta i sin enklhet.
  2)Mer inredning, gärna speglar. Leter just nu som en tok efter en ny spegel som är vacker och snygg.
  Kommer absolut lägga in mailadress och börja prenumerera på nyhetsbrevet.

 • Lisa P skriver:

  1) Jag har fastnat för Toodeloo Home som förutom sina fantastiska plus-kuddar gör mönster för mattor, brickor, vaxdukar etc. Designen är ofta enkel utan att vara minimalistisk och jag gillar skarpt hur man lyckats fånga detta enkla utan att det blir på bekostnad av färg och form!
  2) Nordic Design collective har samlat fint som dekorerar både hem och kropp, sådant som bidrar med guldkant till det man redan har. Jag skulle vilja se mer av sådana produkter som brukar ha tråkig formgivning. Design på vardagsprylarna, de som man använder varje dag.

 • Christine skriver:

  1) Sofie Rolfsdotters illustrationer tilltalar mig verkligen! Funderar och väljer vilken eller vilka som ska få plats på vår tavelvägg i vårt nya hus.
  2) Jag saknar nog småförvaring. Typ små hyllor som kan passa i hallen/som sängbord/i vardagsrummet som blickfång med någon rolig pryl på. Även fina krokar, förvaring för magasin, någonstans att förvara sonens kritor & nappar osv.

 • Maud Lindberg skriver:

  Hej!
  Mycket fint finns!
  Silver o Betong.
  Jaana Gustavsson.
  Älskar smycken, mera smycken!

 • Hillevi skriver:

  1. Det är svårt att bestämma sig men min favoriter (får man ha två?) är Linda Vangelind och Sofie Rolfsdotter.
  2. Affisher, tavlor och liknande. Det finns massor men det kan finnas ännu mer. Lätt, billigt och roligt sätt att piffa upp den tråkigaste av väggar.

 • Madeleine A skriver:

  1. Smia helt klart. Både illustrationerna och fotografierna kunde mer än gärna få flytta hem till mig.
  2. Mera lampor och kanske någon duktig keramiker kunder få plats. Lampor och tekoppar kan man inte få för många av 🙂

 • Lina skriver:

  1. Erika Tubbin, disktrasorna med ord och trassliga taklamporna fick mig på fall. Älskart!
  2. Trädgård, toa och bad.

 • monika gustavsson skriver:

  1.LINDA VAGNELIND. Hennes konst är underbar!
  2. Jag älskar smycken, det får ni gärna ha mer av!
  vh
  Monika

 • Alexandra skriver:

  1. Jag tycker att Hanna Dalrot och Erik Westerdahl har gjort ett väldigt bra jobb. Man blir engagerad samtidigt som man vill veta mer. De suger in en i sin konst/produkt.
  2. Jag som i skrivandets stund är på jakt efter kuddar hade gärna sett ännu fler mönster och färger på dem i webbshoppen.

 • Lisa skriver:

  Jag älskar Brusewitz Design!
  Fin idé att ta tillvara vårt svenska textilarv, det är med lite sorg i hjärtat jag går och pillar på gammalt handarbete som virkade dukar på loppis. Vilket jobb damerna lagt ner och där ligger de för en femma styck!? Men jag blir ju samtidigt glad, här kan jag fynda dukar som jag gör tavlor av, använder som mönster vid betonggjutning & spraymålning osv…
  Härligt att Brusewitz Design tagit in hantverket i Designens finrum! Tack!
  Jag skulle vilja se ännu fler undebara & fina mattor!

 • Karolina Gårdendahl skriver:

  1. Johanna Nilsson är favoritformgivaren.
  Tycker att hennes smycken väcker en
  känsla för paradiset. Hur fint är inte det.
  2. Av allt det som redan finns vill jag se
  mer av. Men okej, bara för att välja något:
  Kuddar.
  Med vänlig hälsning, Karolina

 • Linda B skriver:

  Schysst tävling, I like! 🙂
  1. Fullkomligt älskar JohannaN’s smycken. Halsbanden med svalorna eller med fjärilen är mina favvisar. Så stilrena, så delikata, så moderna, så klassiska!
  2. Jag tycker mycket om keramik/porslin i alla dess former, och skulle gärna vilja se mer muggar, skålar, vaser m.m på Nordic Design Collective.
  Trevlig midsommar! Kram, L

 • Terese skriver:

  1. JOHANNAN för kreativitet som sticker ut och får mig att längta efter djur, natur och festligheter. Så underbara smycken, vilken talang!
  2. Jag skulle vilja se mer av lampor, gärna bordslampor men helst trevliga hängande fönsterlampor – svårt att hitta tycker jag. Och så saknar jag någon formgivare i lera, både drejat och skulpterat.

 • Johanna skriver:

  1,Sofie Rolfsdotter eftersom hon har ett eget uttryck, kreativa illustrationer och för att jag vill köpa alla hennes tryck. 2, Svårt att se vad som saknas men lite mer porslin. Det är också svårt att hitta på sidan så bättre navigering skulle vara önskvärt. Glad Midsommar!

 • whynja skriver:

  1: Jag gillar Bolin Design. Snygga illustrationer med en egen stil som man inte sett tidigare. Sånt gillas!
  2: Jag saknar tyger i metervara!

 • Sofie n skriver:

  1. Min favorit är Ersa of Sweden för jag gillar hennes sätt att förvandla ett rått material till något så enkelt, stilfullt och vackert. Utan att använda färg gör hennes skapelser ändå ett starkt intryck tack vare de fina former och linjer som finns i skulpturerna.
  2. Vad jag vill se mer av är dekorationer. Älskar att shoppa nya prylar som gör mitt studentrum unikt!

 • Anneli skriver:

  1. Bolin Design- enkelt och färgglatt, sånt man inte blir less på direkt.
  2. Mera citattavlor i olika utföranden, kan jag aldrig få för mycket av.

 • Karin skriver:

  Vilken rolig tävling!
  Min(à) favoritdesigners är Brusewitz Design. De gör fina saker av gammal gediget hantverk. Jag gillar att blanda gammalt med ny spännande design ochbdet tycker jag att de gör på ett bra sått.
  Jag skulle önska fler porslinssaker, det kan man aldrig få för mycket av och jag är lite smått besatt av skålar i alla former och färger.
  Tack för en trevlig blogg

 • Anna skriver:

  1. Min favoritformgivare är Sofie Rolfsdotter. Hennes målningar och illustrationer känns genomarbetade men ändå enkla och självklara. Favoriten är nog den coola lilla fågeln "Going för the gold". Jag gillar fågelns attityd, färgerna och blandningen av mönster. Den, eller någon annan av Sofie Rolfsdotters illustrationer, skulle sitta som en smäck på valfri vägg i vårt hus!
  2. Vad glad jag skulle bli om jag fick ha fågeln från illustrationen "Going for the gold" på mitt Iphone-skal. Just nu är jag på jakt efter ett snyggt skydd till min telefon och det var något jag saknade på Nordic Design Collective.

 • Vickan skriver:

  1. Ska snart flytta till hus. Även om vi inte bestämt vilken stil vi ska ha ännu så vet jag att Sofie Rolfsdotters snygga illustrationer kommer att passsa hur bra som helst.
  2. Mer lampor!!!

 • Rebecka skriver:

  helt klart Sofie Rolfsdotter! Har länge klickat in mig på hennes bilder på nätet och drömt om att få ha en hägandes i vardagsrummet.
  Och jag skulle vilja få se fler oljetavlor. Alltså tavlor, oneofakind, färgfulla tavlor. För oss som inte är miljonärer och redan hittat de som kan hittas på loppisarna i närområdet, vore det en välgärning!!!

 • Anna skriver:

  1. Jag gillar skarpt Sofie Rolfsdotters fantastiska tavlor och motiv.
  2. Skulle gärna se mer kaffe och thékoppar i sortimentet, härliga plädar och gärna inspirationsböcker inom inredning och design att njuta av. Saknar även miljöbilder på hemsidan, alltid trevligt att få drömma sig bort.

 • Sofie Tängman skriver:

  1. Oj det finns så många, men Sofie Rolfsdotter spelar i en liga för sig. Man blir så otroligt glad av hennes konst och det är ju det bästa betyg man kan få!
  2. Metervara. Härligt unik metervara.

 • ullah skriver:

  säger som flera:Sofie Rolfsdotter
  jag vill se citattavlor och mattor

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *