Vill du få det här hjärtat av mig?

För ett par veckor sedan hjälpte jag Barncancerfonden att fota några stillebenbilder på deras smycke, som säljs till förmån för Sveriges femte Ronald McDonald Hus. Jag fick behålla smycket, om jag ville. Men istället för att ta det själv tänkte jag ge det vidare till någon av er bloggläsare. Vill du ha det lilla silverhjärtat? Skriv en kort motivering med ett tips på en "liten uppoffring" som vi alla skulle kunna göra i vår vardag - för att skänka en slant till Barncancerfonden. Exempelvis hoppa över att köpa ett inredningsmagasin, eller skänka panten på familjens PET-flaskor under en månad, eller sälja en oanvänd pryl på Tradera osv. Bästa tipset belönas med den här presenten i brevlådan! Ni har helgen på er.

Uppdaterat 2011-11-15: STORT tack för alla smarta och finurliga idéer på hur man kan spara för att ge.

GRATTIS till Fröken Karlsson! Smycket kommer på Posten!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer
Postat av: CJ

Ät vegetariskt! Bönor och linser är billigare proteinkällor än kött. Och baka eget bröd.

Postat av: Jossan

Gör något snällt mot en annan människa - något de inte väntat sig.

2011-11-12 @ 14:59:19
URL: http://tallemaja.wordpress.com
Postat av: Karoleen

Istället för att köpa det där kilot med lösviktsgodis så skulle man kunna köpa hälften och ge de resterande pengarna till mer behövande. Vem behöver egentligen så mycket godis?

2011-11-12 @ 15:08:35
URL: http://karoleen.se
Postat av: Karoleen

Istället för att köpa det där kilot med lösviktsgodis så skulle man kunna köpa hälften och ge de resterande pengarna till mer behövande. Vem behöver egentligen så mycket godis?

2011-11-12 @ 15:09:47
URL: http://karoleen.se
Postat av: Madelene

Läsa fler bloggar! Och inte minst de med budgettips och DIY-guider. Uppoffringar är jobbigt för många. Så varför inte vända på slanten och dra nytta av något som redan finns.

Nog för att det kan tyckas som en ytlig syssla, men att ha det trevligt hemma gör oss till trevliga människor. Ju mer tips och idéer vi kan få genom andra, desto mer pengar kan vi spara på att ta till vara på det vi redan har. Genom att pimpa upp det, göra om, dekorera, skapa nytt. Tänk hur många designmöbel- och prylslantar som kan komma Barncancerfonden till godo!

2011-11-12 @ 15:12:49
Postat av: Conny Eriksson

Superfint smycke, det skulle jag gärna vinna åt min flickvän.

Det är mysigt att fika på kafé men också dyrt, hoppa över ett kafébesöket och baka något gott hemma istället.

2011-11-12 @ 15:45:34
Postat av: Aniika

Jag är också inne på att dra ner på matkostnaderna. Jag gör av med sjuka pengar i lunch-träsket. Kör minst en vecka med matlåda, och skänk överskottet (det blir en del om man köper "Dagens" ute) till välgörenhet.

Postat av: Marcus

Mitt bästa spar tips är att alltid vara mätt innan jag åker till mataffären och handlar. På så sätt blir man inte sugen på sött och det blir inte så många onödiga inköp.Hittade hit via min flickvän, så vinner jag går smycket självklart till henne. Trevlig helg!

2011-11-12 @ 16:01:03
Postat av: annajohanna

Åh det är helt underbart! Det står högst upp på min önskelista i år.

2011-11-12 @ 16:04:12
URL: http://annajohanna.wordpress.com
Postat av: Madeleine Holm

Det är ett sånt vackert smycke !

Jag tycker den lättaste uppoffring är att stänga av tvn (spara el) och samtala varandra. IKEA hade för ett par år sedan en reklam där det stod "Istället för att titta på TV, titta på varandra" och så var möblemanget två soffor riktade mot varandra. Ett fint budskap om att man behöver ägna mer tid åt varandra.

2011-11-12 @ 16:50:51
Postat av: Åse - Interiörguiden

Istället för att äta lunch ute, som är dyr och ofta rätt dålig, kan man laga egen mat och ta med sig matlåda till jobbet. Det blir garanterat både godare, nyttigare och framför allt billigare, mellanskillnaden skulle man kunna skänka till Barncanserfonden istället.

2011-11-12 @ 16:58:27
URL: http://www.interiorguiden.se
Postat av: Rebecka

Lägg undan alla mynt i plånboken i en månad eller längre. Man får ihop förvånansvärt mycket pengar.

2011-11-12 @ 16:59:39
Postat av: Marianne Skogekker

Bruk handlenett når du er ute og handler. De kronene du sparer på å si nei takk til plastposer kan doneres til veldedighet. Det blir en dobbel god gjerning!

2011-11-12 @ 17:18:20
Postat av: Lotta

Var extra snäll mot dina nära och kära. Det behöver dom.

2011-11-12 @ 17:24:44
Postat av: Jonna

När jag fyller 40 om två år har jag sagt att jag inte vill ha några presenter. De pengarna folk tänkt lägga kan de i stället sätta in på ett konto så skänker jag bort dem sedan. Det är mitt sätt att bidra, jag har allt jag behöver och mer därtill.

2011-11-12 @ 17:35:16
URL: http://varldenenligtmig.blogspot.com
Postat av: Mia

Ta cykeln istället för bussen! Tur och retur kostar 42:-/ dag. Om man tar bussen sex gånger i veckan, så det skulle bli 252:-/ vecka. Det blir en tusenlapp på en månad! Det var ett vår och sommartips kanske. Men när snön kommer kan man ju spänna på sig längskidorna, det ser jag fram emot!

2011-11-12 @ 17:57:24
Postat av: CissiW

Så här i julklappstider, om du ändå letar efter ett smycke till mamma, mormor eller flickvännen, välj ett från barncancerfondens kollektion så blir gåvan dubbel. Och om just DU vinner det fina silverhjärtat, ta då tillfället i akt och använd pengarna du sparat till att köpa ytterligare ett hjärta och sprid julglädjen lite extra.

2011-11-12 @ 17:57:45
Postat av: Annika

Håller på att gå igenom och rensa hela hemmet för att nästa helg köra in allt till en handikappförening (FUB) som har sin julmarknad. Pengarna går till deras verksamhet för barn och ungdomar.

2011-11-12 @ 17:59:47
Postat av: Stämningsfullt

Fimpa och skänk en del av pengavinsten!

Finns massor av vinster att göra där, både hälsomässiga och ekonomiska.

2011-11-12 @ 18:39:03
URL: http://www.stamningsfullt.blogspot.com
Postat av: Sofie

* Sluta röka/snusa, skänk pengarna du skulle lagt på nikotin under tex en månad till välgörenhet.* Samla alla mynt i en burk, skänk efter ett tag. Blir väldigt mkt.* Släng inte gamla tidningar/magasin, lämna dem istället till vårdcentraler, tandläkare etc.* Samåk eller åk kollektivt under en månad och skänk det du sparat.* Skippa äta ute och gör eget under en månad, skänk sedan det du sparat.* Nu när det vankas julkort, julpapper etc, köp det som någon välgörenhetsorganisation ger ut:)* "Enkel" uppoffring, skippa fredagsmyset = skänk de pengarna till välgörenhet!2011-11-12 @ 18:41:50
Postat av: Mattias

Istället för att köpa julklappar till varandra, köp en gåva till en välgörenhetsorganisation. Köp Faktum - de hemlösas tidning varje dag i december tex. Ge alltid en sedel/mynt när du går förbi Frälsningsarméns "sångare". Eller lägg pengar i deras "håll grytan kokande"

2011-11-12 @ 18:49:05
Postat av: Sofia

Köp begagnat! Bra för plånboken och för miljön, det är mycket som är fint trots att det är lite luggslitet. Jag har precis köpt en bilbarnstol till vår lilla Arvid, sparade 700 kr, då kan jag istället skänka en slant till välgörande ändamål.

2011-11-12 @ 19:06:20
URL: http://gullhjarta.blogspot.com
Postat av: Helene

De flesta har en hel hög med prylar som bara ligger och skräpar (och förstörs). Gör en riktig storrensning hemma, i garderoben, garaget och förråden och sälj alla saker du inte använder längre. Både pengarna och de saker som blir osålda kan du skänka till välgörenhet!

2011-11-12 @ 19:15:27
Postat av: Maria

Jag tycker att det är en självklarhet att bidra med något om man har möjlighet till det! Att köpa faktum eller skänka sina pantpengar är bra alternativ båda två! Själv har jag varit värlsförälder för UNICEF i flera år. Som så många andra har sagt så är det enkelt att välja att motstå något eller prioritera om! Även om det inte är en direkt handling att skänka pengar så måste jag säga att jag vissa stunder känner mig stolt över vad jag gör. Tänk vad mycket det kan göra för en själv och vad mycket man får tillbaka genom att hjälpa andra som inte har det lika bra! Brukar även köpa julklappar och presenter via UNICEFs och andra hjälporganisationers hemsidor, perfekt att ge någon något som står för något extra!

2011-11-12 @ 19:35:39
URL: http://stilla.blogg.se/
Postat av: Annika

Istället för att sitta ensam i bilen till jobbet, så kan man samåka och spara bensinpengar. Det blir en hel del pengar till Barncancerfonden. Eller ännu hellre; gå eller cykla till jobbet. Pengar till välgörande ändamål och motion i ett. Toppen!

2011-11-12 @ 19:58:04
URL: http://www.flexinredning.blogspot.com
Postat av: Postadress Torslanda

Dekorera hemma med grenar, kottar, kastanjer, ängsblommor, blommor från trädgården/vänners trädgård hemma under en månad istället för att köpa fredagsblomma.

Pengarna läggs undan i en burk och blir en välbehövlig slant till Barncancerfonden.

2011-11-12 @ 20:02:55
URL: http://www.postadresstorslanda.blogspot.com
Postat av: Petra Robertson

Köp inget kaffe på stan, kör alltid med termosmugg hemifrån eller drick kaffee på jobbet - se hur mycket du sparar och skänk alla pengarna till Barncancerfånden.Gör detta en månad, nästa månad spara pengarna till dig själv, månaden därpå ge pengarna till barncancerfonden, osv.Ett tips till mig själv vore att vinna det fina halsbandet och ha det på min bröllopsdag i december istället för att köpa ett nytt (ett halsband är det enda jag saknar till min outfit just nu) och skänka pengarna jag hade tänkt lägga på ett halsband till barncancerfonden! :) Det skulle vara fint.

2011-11-12 @ 20:46:49
Postat av: Petra Robertson

Oj ursäkta stavfelen! Sitter med ett pyttelitet tangentbord."kaffe" ska det förstås stå och "fonden". Whoops.2011-11-12 @ 20:48:27
Postat av: Lina

Jag har två tips på små saker som jag redan är del av idag.Spara växeln som man får från rikskupongerna vid varje lunchköp och lägga den i en burk som man sedan skänker. Det blir en femma där och en tia här, precis så att det känns att man gör något utan att man egentligen har gjort något.Mitt bonus tips är något som vi kör med på jobbet, all utländsk växel läggs i en burk som vi sedan skänker till välgörenhet en gång per år. Men det kräver många tjänsteresor av flera för att komma upp i någon större summa.2011-11-12 @ 20:58:52
Postat av: Natalie Ruiz

Hålla upp dörren till personen bakom. Små vänliga gester kan förändra en dålig dag till en bra dag. :)

2011-11-12 @ 21:06:32
Postat av: Kristina

Gå till närmaste sjukhus och bli blod- eller plasmagivare och rädda liv. En finare gåva kan man inte ge en medmänniska, barn som vuxen. Och, inte kostar det något heller.

2011-11-12 @ 22:46:04
Postat av: Ester Robertsson

Istället för att ta vårt fika på stan, föreslår jag att vi i en månad ska satsa på hembakat och egen bryggkaffe istället! Förslagsvis kan en grupp bestämma sig för att inte fika ute under en månads tid och skänka pengarna tillsammans.

2011-11-12 @ 23:09:32
URL: http://bortomhorisonten.wordpress.com
Postat av: Martina I

Egentligen tror jag inte att det är många i Sverige som ens behöver göra en uppoffring eller skippa någonting annat för att kunna skänka 50:- i månaden till Cancerfonden. Vi har det så pass gott ställt att vi klarar det.

För att jag själv skulle få tummen ur krävdes det tyvärr att en av mina bästa vänners son blev sjuk... Han mår idag bra, tack vare forskning och fantastisk sjukvård.

Men ibland måste det krypa nära för att man ska ta tag i saker och ting.

Om jag ändå ska tipsa om någonting så är det att köpa begagnat och fixa till grejerna själv så att du får något unikt och ändå billigare än om du hade köpt det färdigt.

Och internet är fantastiskt bra att kolla runt och hitta det billigaste alternativet om du har tänkt köpa något, så får du mer pengar över att skänka.

2011-11-12 @ 23:21:51
Postat av: Ida

om jag vill vinna?! OM jag vill vinna?! Jag vill verjkligen vinna just det smycket! Min son är född med flera stora hål i hjärtat, men är ändå så jäkla dutkgi och kämpar varje dag och har genomgått hjärtoperation och är då katten modigare än jag när vi stångas med läkare och anant liknande. Mitt lilla tips får bli att ha en burk där man lägger en 5rkona varje gång någonra familjemedlsemmar ger varandra en kram. Win win lixom :)

2011-11-12 @ 23:37:53
URL: http://rasmusvardag.blogspot.com
Postat av: Lisa S

Hej!Vill börja med att tacka för en fantastisk blogg!! jag läser den varje dag, men har nog faktiskt aldrig kommenterat! När vår älskade far dog och det var begravning så bestämde vi följande: jag älskar blommor men tycker faktiskt att det är lite "överreklamerat" på en begravning, jag menar de slängs ju ändå sen, eller nåt!! I dödsannonsen bad vi att vänner och släkt hellre skulle skänka en slant till "min stora dag" (i pappas namn) hellre än att ge blommor!!! Det kändes jättebra och vi samlade in ca 13 000:-!! Det tycker jag är ett jättebra tips för många att ta efter!!! Lisa S

2011-11-12 @ 23:51:10
Postat av: Anneli

HEJ!

Mitt tips är att istället för att ta bilen eller åka kollektivt så tar du cykeln eller promenerar till jobbet. Samtidigt som du spar pengar som du kan skänka får du själv bra motion och mår bättre och blir förhoppningsvis en gladare och piggare person.

2011-11-13 @ 09:04:31
Postat av: Lina Cronier

Jag tycker att det bästa man kan göra är att varje månad ge en summa till behövande. Så att det inte bara blir en gång. En gång är ingen gång. Jag har varit givare sen jag pluggade.Tillochmed på CSN kunde jag ge bort pengar för att jag vet att det gjorde andra gott. Att få in det som en vana, att ha det i ryggraden att kontinuerligt hjälpa andra, är superviktigt!

2011-11-13 @ 09:32:34
URL: http://blejbo.posterous.com
Postat av: Sofie

Samla alla växelpengar (alla småmynt du får tillbaks när du handlar något) i en sparbössa. Efter bara ett litet tag har du en himla massa stålar att skänka till behövande!Eller gör som jag! Skippa stadsbussen och gå istället. Det spar jag 600:- per månad! Mycket pengar att skänka vidare!

2011-11-13 @ 09:33:17
Postat av: Emma

Något som alla skulle kunna göra är att cykla/promenera istället för att ta buss eller bilen om möjlighet finns. Inför jul kan man bestämma att man lottar vem som ska köpa julklapp åt vem om man är ett gäng, så blir det inte ett berg av julklappar (köpa bara för köpandets skull) utan en julklapp var som är speciellt utvald av en annan person.

2011-11-13 @ 10:01:05
Postat av: marianne eriksson

I stället för att gå ut och äta så bjud några vänner på hemlagat, det blir mycket billigare och framförallt mysigare.

2011-11-13 @ 10:05:14
Postat av: Kicki

Är övertygad om verkligen alla har något i sina skåp och garderober eller på en knökfull vind?! som de inte har använt på ett tag. Istället för att det skall behöva ligga där och samla damm så ta dig i kragen och sälj av på Blocket, Tradera eller liknande. Skänk hälften eller så stor del du kan avvara (pengarna i prylarna har du ju levt utan sen investeringen). Köpare på Tradera/Blocket eller liknande gör likadant, du får en billig pryl och du skänker en summa av kostnaden som du slapp undan genom att köpa begagnat!

2011-11-13 @ 10:05:23
Postat av: Josefine

Det finns ofta mycket vi kan hoppa över, men vad jag tror det kokar ner till är prioritering & budget - vill du så kan du!

2011-11-13 @ 11:20:02
Postat av: Helen

Så här när vi närmar oss jul så skulle jag kunna låta bli och köpa några av alla de jultidningar som jag köper varje år och på så sätt få en slant över.

2011-11-13 @ 11:39:07
URL: http://helenspysselpapp.blogspot.com
Postat av: Helena Lindgren

Sluta impulsshoppa jag gjorde det förut men slutade med det gör något bra istället som att skänka en slant till barncaner fonden. Det där du skrev om pet flaskorna där uppe tycker jag var ett jätte bra tips. . Kanske skäna en liten slant man får i julklapp då vet man ju att det går åt till något bra.

2011-11-13 @ 11:52:05
URL: http://www.supergirlpower.devote.se
Postat av: Micaela

Jag tycker det är självklart man ska skänka en slant. Man kan ju hoppa över att äta snabbmat laga något hemma istället billigare och nyttigare beroende på vad man lagar och pengarna som blir över kan man skänka till barncancer fonden det är en självklarhet för mig.

2011-11-13 @ 11:55:27
Postat av: Camilla

Någon ovan kom med tipset att stoppa undan alla små mynt och skänka - jag som lever i en mer eller mindre kontaktlös värld vill tipsa om att man kan göra liknande med kort. Flera banker har möjligheten att spara "kronorna" vid köp. Köper du för exempelvis 27 så rundar den upp till 30 och lägger dom tre kronorna på ett sparkontot.

Så vips har man en liten summa där - som kan sättas över till önskat ändamål:)

2011-11-13 @ 12:12:07
URL: http://millastraning.blogg.se/
Postat av: Joanna

Ta ett extra timjobb eller jobba över lite då och då. Skänk de pengar du får in till fonden!

Eller: kontakta fonden och fråga om det finns något frivilligarbete som man kan anmäla sig till eller arrangera för att direkt hjälpa deras arbete.

Se till att det du gör blir inspirerande och medryckande för andra så att fler börjar bidra!

2011-11-13 @ 12:20:54
Postat av: Lizaloop

Jag skänker redan och det gör jag med hjälp av att samla alla kaffekapslar från kaffemaskinen och skicka in dom till en "återanvändningssida som finns på nätet" terracycle. Där omvandlas varje kapsel till 10 öre som man kan skänka till valfri välgörenhet. Superbra, istället för att bara kasta dom i soporna.

2011-11-13 @ 12:49:38
URL: http://lizaloop.blogg.se/
Postat av: Sara

För dem som gillar att baka är det ett bra tips att göra det och ta med resultatet till fikarummet med en varm upmmaning att njuta av bakverk och gärna skänka en liten slant. Slantarna hamnar sedan i tex Rädda barnens bössor. Nu till jul passar denna enkla med uppskattade insats extra mycket eftersom det kan bidra till en lite bättre jul för barnen.

2011-11-13 @ 13:05:11
Postat av: Mikael K

Väldigt enkelt. Visa medmänniskor uppskattning och ge komplimanger. Du ska se vad du får tillbaks - sådan glädje och uppskattning. Att ge är att få. Det värmer gott i hjärtat.

2011-11-13 @ 13:21:55
Postat av: ANNIKA G

Mitt tips är att återanvända plast och papperskassar när du handlar i matvarubutiken.

De håller länge...istället för att ödsla med nya varje gång.

Gör det till en vana så glömmer man inte att ta med.

Använder 2-3 kassar varje gång flera ggr. i veckan så det blir mycket pengar i veckan , månaden ,året.....

Lägg undan pengarna i en burk och skänk till barncancerfonden så gör de bättre nytta ...

Eller använd korg eller tygkasse .

Varför inte sy personliga tygkassar av tyger du har hemma.

Kul pyssel för den händige.

En bra julklapp eller present.Sätt personlig prägel på kassen så att den passar den somm ska få den.

Gynnar både kassa och miljö.

Hoppas nu på det finfina silverhjärtat...

2011-11-13 @ 13:34:39
Postat av: Olivia Olausson

Lägg alltid en slant i en bössa till att börja med, dem finns överallt. En god gärning blir det och sedan får man ett leende på läpparna :)

2011-11-13 @ 13:52:16
Postat av: MonicaCa

2011-11-13 @ 14:18:26
Postat av: Annika Hed

SMS:a FORSKA till 72900, då skänker du 50 kronor till barncancerfonden. Det kan alla göra på en gång, utan att ens resa sig ur soffan. Gör det nu så gör du gott! Just nu har bloggen 52 inlägg, det blir 2600 kronor. Mer kan det bli!FORSKA till 72900

2011-11-13 @ 14:19:51
Postat av: MonicaCa

Julklapparna, till andra vuxna personer som egentligen "har allt" redan - eller, skulle kunna köpa sig det:

fundera vilken summa du skulle ha lagt på julklappen, skicka den istället till någon hjälpverksamhet du sympatiserar med, och ge personen för julklappen ett kort där du berättar vad du gjort istället, och varför.

Så minskar vi även resursslöseriet, sista-minuten-/oigenomtänkta köp, av saker bara för sakernas skull. För ärligt talat, det är ju så det blir ibland när man inte vet vad man ska köpa, utan måste "skapa" behovet eller användningsområdet, i all välmening, för att komma på en present/julklapp.

2011-11-13 @ 14:24:15
Postat av: Anna

Fyll inte livet med dagar, fyll dagarna med liv!Med fokus på vad som är viktigt PÅ RIKTIGT är det lätt att både spara och skänka!

Postat av: Alex

Som student kan det vara svårt att veta var man ska plocka pengar, men det finns alltid alternativ. Som just student blir det inte mycket pengar av att ändra EN sak - om man bortser från krog- och cafébesöken. Att umgås med sina kompisar kan man göra hemma: spela spel eller se på film eller kanske baka. De där hundringarna som flyger iväg på krogen och caféerna kan hamna hos Barncancerfonden istället - där gör de bättre nytta!

2011-11-13 @ 15:48:45
Postat av: HannaB

Jag skänker 50 kr varje månad till Cancerfonden via min mobil. Ett smart & enkelt sätt att hjälpa till på!

2011-11-13 @ 15:56:54
URL: http://hannet.blogg.se/
Postat av: Amanda Bach

Skänka bort gamla kläder som man inte använder till en secondhand butik, man blir av med allt man vill få bort och gör en god gärning till någon som behöver det mycket mer än en själv.

2011-11-13 @ 15:56:54
URL: http://amandalynbach.blogspot.com
Postat av: amanda

heej! checka gärna in i min blogg! skiit bra blogg btw! :) <3 www.amandac.blogg.se www.ririhanna.blogg.se

2011-11-13 @ 16:37:15
URL: http://amandac.blogg.se/
Postat av: Emmy

Anordna mysig klädbytardag med glögg och pepparkakor med dina vänner eller mammagruppen! Ta med alla barnkläder som blivit för små och alla kläder i garderoben som man själv tröttnat på.

2011-11-13 @ 16:44:40
Postat av: Anakonda

En liten uppoffring vore att inte döma våra medmänniskor så hastigt som vi ofta kan göra. Vi vet inte alltid varför andra agerar/säger/tänker som de gör (oftast har de ju en god anledning till det). Så innan du kritiserar/dömer någon, gå en mil i deras skor.Jag skulle för övrigt ge min syster silverhjärtat eftersom hon på sistone på grund av en tråkig händelse och en dömande omgivning förlorat mycket i livet inklusive en hel del vänner på kuppen. Jag hjärtar henne mucho.. i vått och torrt. <3

2011-11-13 @ 16:56:42
Postat av: Caroline

Jag tycker att det är viktigt att förmedla utåt vikten av att tänka på andra. Att folk tycker att jag är jobbig skiter jag i. Om de får dåligt samvete kan jag ha lyckats med min mission och de öppnar plånböckerna och kliver ur sin lilla "egozon".Jag "tjatar" ofta om hur enkelt det är att tex skicka ett sms och att en femtiolapp är en liten summa i dagens överkonsumtion.

Läs tidningar på nätet, köp ett billigare alternativ, köp inte godiset eller den där trisslotten och vips har du lite pengar som en annan människa kommer att ha så mycket större nytta av.Kort och gott- bekämpa egoism och passivitet!

2011-11-13 @ 17:14:16
Postat av: Carina Gerdin

Jag brukar baka till min mor och far, sånt som inte min mamma gör själv, det brukar vara uppskattat. Sen så sätter jag gärna in lite pengar på Barncancerfonden och Hjärt-Lungsjuka, ställer alltid upp och kör fotbollskillarna till matcher etc....

2011-11-13 @ 18:08:26
Postat av: Lisa

Sälj guldsmycken som bara är liggande utan att de används eller har alltför stort affektionsvärde. Perfekt nu när guldet är högt värderat! Pengarna skänks såklart till Barncancerfonden.

2011-11-13 @ 18:20:09
Postat av: KarinM

Har tre tips:

1.) LIKA SOM NÅGOT ANNAT. Alltså om man exempelvis till helgen köper godis/blommor/en flaska vin - skänk samma summa.

2.) SKIPPA JULPYNTET. Köp inget nytt pynt i år... det gamla funkar i år också. Skänk en liten slant istället. 

3.) SHOPPA I VÄLGÖRENHETSSHOPPARNA. Rädda barnen har mycket fint, jag väntar på ett par planscher på väg på posten!

2011-11-13 @ 18:45:40
Postat av: Hanna Andersson

Hej!

Mitt förslag är att istället för att köpa dyra julklappar till varandra i jul så kan man anordna en presentlek med småpaket och tärning och bara umgås. Det pengar vi sparar kan vi istället ge till dem som behöver så det kan fira många fina jular med sina familjer framöver!

2011-11-13 @ 19:07:27
Postat av: Madeleine

Börja med veckomatsedel och handla efter den! Finns enorma pengar att spara in där!

2011-11-13 @ 19:23:39
URL: http://madeleinebergman.blogspot.com
Postat av: Pia Bach

Jag skulle tillverka en liten fin ask med ett foto på någon man känner som har eller haft canser. Asken skulle jag ha på ett bord i hallen. När jag passerar och tänker på den personen skulle jag samtidigt lägga i en liten slant. Gäster skulle ju också se den och kanske de skulle bidra med något också. När asken är full skulle jag skänka innehållet till barncanserfonden.

2011-11-13 @ 19:36:58
Postat av: Annelie

Vårda ditt tankesätt!Var tacksam för att du har möjlighet att dela med dig av ditt! Se till att du hjälper & ger med hjärtat! Känn att tiden & gåvan du ger

till andra också är en investering i ditt eget välmående.Gör gott,tänk gott & skicka vidare, en liten uppoffring som ger stora ringar på vattnet!

2011-11-13 @ 19:54:12
Postat av: Patrik

Informationsutbudet via nätet är enormt, säg upp din tidningsprenumeration i pappersform och skänk pengarna, sparar träd "på köpet".

2011-11-13 @ 19:59:46
Postat av: L

Det är en fin tanke att spara in på något annat för att "ha råd" att skänka pengar till välgörenhet, men jag tror att det ofta blir glömt. Så mitt bästa tips är att skaffa autogiro. Vad gör det om man får skippa en fika på stan eller köpa begagnad kurslitteratur emellanåt när man vet att den där hundringen går till att vaccinera hela skolklasser eller kanske hjälper en kvinna med att få kompetent personal vid en förlossning? (och ibland kan man själv tycka att det är dyrt att betala avgiften på vårdcentralen eller på akuten, men tänk då på alla som inte har råd att ens ta sig dit eller som inte ens har sjukvård i sin närhet.. Vill med detta inlägg bara passa på att säga att läkare utan gränser är fantastiska!)

2011-11-13 @ 20:02:34
Postat av: Fröken Karlsson

Mitt tips är att byta ett biobesök mot en slant till barncancerfonden. Några timmars glädje mot ett livslångt!

2011-11-13 @ 20:26:01
URL: http://www.enlitenpaus.wordpress.com
Postat av: Johanna

Samla vänner och grannar till en gårdsloppis med kläder, prylar och fika. Skänk överskottet till Barncancerfonden. En god gärning för både miljön och barnen plus att man blir av med det man själv inte anser sig behöva. Eller gör som jag - starta en bloppis och sälj på nätet. Märk vissa varor med Barncancerfonden och låt hela beloppet gå dit. Roligt för både dig och köparen som hjälper till och bidrar!

2011-11-13 @ 20:40:00
Postat av: Nickan

Kläder vi vuxna tycker tappat lite i färg och därför inte använder, alla kläder barnen vuxit ur och alla andra prylar vi helt enkelt bara inte behöver längre, de ger vi till hjalplettland.nuDet känns så otroligt bra för jag vet liksom vem som får mina grjer! En flicka på 5 år som går där med mina tösers urvuxna kläder och som leker med deras leksaker. En mamma som får mina kläder....Det känns verkligen som en liten uppoffring.

2011-11-13 @ 21:08:51
Postat av: Anna-Karin

Sedan vi fick vårt första barn har vi också ett "hittebarn". Hittebarnet kan vara ett barn, en familj eller någon hjälpverksamhet eller välgörenhet. Vid barnens födelsedagar och vid jul får skänker vi lika mycket pengar som vi spenderar på presenter och julklappar till vårt hittebarn. Jag gör

2011-11-13 @ 21:14:03
Postat av: Anna-Karin

Sedan vi fick vårt första barn har vi också ett "hittebarn". Hittebarnet kan vara ett barn, en familj eller någon hjälpverksamhet eller välgörenhet. Vid barnens födelsedagar och vid jul får skänker vi lika mycket pengar som vi spenderar på presenter och julklappar till vårt hittebarn. Nästa år gör vi Barncancerfonden till vårt " hittebarn"!!

2011-11-13 @ 21:17:56
Postat av: Anonym

2011-11-13 @ 21:20:05
Postat av: Malin

Istället för att gå ut och äta, bjud in dina vänner på ett knytkalas och laga mat tillsammans. Skänk pengarna som det skulle kostat att gå ut och äta.

2011-11-13 @ 21:41:11
Postat av: House of Jammi

Avrunda beloppet varje gång du betalar dina räkningar och skicka till Barncancerfonden. Eller fixa en stående överföring med autogiro, så att det inte bara blir en engångsgrej, utan att de kan få ett ständigt inflöde av pengar. Summa efter förmåga!

2011-11-13 @ 21:44:19
URL: http://houseofjammi.blogg.se/
Postat av: Emma-Lena

Mitt enklaste tips är att spara el hemma och lägg pengarna till välgöenhet. Alla kan göra det. Stäng av alla apparater du har i standby- läge så sparar du upp till 10% av din hushållsel. Det blir mycket pengar per år och det är ingen uppoffring ens för det tar dig 2 sekunder extra.

2011-11-13 @ 21:45:20
Postat av: Claes-Göran Olofsson

Jag heter Claes-Göran Olofsson och jag måste skaffa fram pengar, så snälla snälla snälla…skänk en valfri summa pengar till detta kontonummer 8169-5,914 844 158-8Efter att du skänkt pengar så besök min blogg CLASSES LILLA BLOGG på wordpress så förstår du varför

——————————————————————————————————————————–

Jag heter Claes-Göran Olofsson och jag måste skaffa fram pengar, så snälla snälla snälla…skänk en valfri summa pengar till detta kontonummer 8169-5,914 844 158-8Efter att du skänkt pengar så besök min blogg CLASSES LILLA BLOGG på wordpress så förstår du varför

——————————————————————————————————————————–

Jag heter Claes-Göran Olofsson och jag måste skaffa fram pengar, så snälla snälla snälla…skänk en valfri summa pengar till detta kontonummer 8169-5,914 844 158-8Efter att du skänkt pengar så besök min blogg CLASSES LILLA BLOGG på wordpress så förstår du varför

——————————————————————————————————————————–———–http://www.classeslillablogg.wordpress.com/ …………………..

2011-11-13 @ 21:50:24
URL: http://www.classeslillablogg.wordpress.com
Postat av: Sofia

Mitt tips är att man ger sina barn och sin man en halvtimme extra uppmärksamhet varje dag och skippar tv-såporna. Det har jag gjort! Då får man tid över för tex källsortering och hälsosammare tvättning mm vilket man kan göra tillsammans med sina barn. Vi får en bättre värld och barnen får bättre värderingar.

Slutligen tycker jag man ska handla mer rätt efter årstiden av tex frukt och grönt så blir det MÅNGA kronor över på månaden som man kan skänka till bra ändamål, tex barncancerfonden!

2011-11-13 @ 21:59:23
Postat av: Kerstin Jonsson

för varje hundralapp du köper julklappar så skänk 10:- till barncancerfonden

2011-11-13 @ 22:12:35
Postat av: Anna

Skaffa autogiro! Det funkar att låta små summor dras från ditt konto varje månad. Perfekt för mig som har taskig ekonomi. Även små bidrag gör nytta!

2011-11-13 @ 22:38:46
Postat av: Lena

Tänker inte vara med o tävla för jag läste så himla många bra tips här som var 10 ggr bättre än mitt. Må bäste man/kvinna vinna o tänk på att julen inte går ut på att bara konsumera! KRAM

2011-11-13 @ 23:00:05
Postat av: AnnaK

Ge blod eller plasma, skänk sen den ersättningen till välgörenhet, t ex barncancerfonden. Dubbel generositet, det enda det kostar dig är att sitta/ligga still i 30-45 minuter (och ett stick i armen). =)

2011-11-13 @ 23:21:39
URL: http://annakmaria.blogg.se/
Postat av: Elin

Vår familj samlar småmynt och lösa sedlar som man har i väskor och kläder. Eller om man har för mycket småpengar i plånboken som bara gör att väskan blir tung, så lägger vi dem i en liten burk i hallen! När den är full tömmer vi den (fylls rätt snabbt) i en jättestor glasburk och när den är så tung att vi knappt orkar bära den så sätter vi in pengarna, förra gången hade vi ca 5000 kr i den! Många bäckar små...

Smycket skulle min fina dotter få som är 8 år...eller kanske dela det med mig!!

2011-11-13 @ 23:42:54
Postat av: Cecilia

Hejsan!Vilket vackert smycke!Mitt tips för att verkligen ta tag i att skänka pengar är att ha en separat börs/noteringsblock där man samlar sina bidrag under månaden, för att sedan göra en överföring månaden är slut/när lönen kommer. Låter det krångligt? Min tanke är att man inte ska avstå något för att ge, för en del avstår kanske hellre från att ge överhuvudtaget i så fall. Men varje gång du unnar dig en caffe latte för ex 35 kr, då lägger du 35 kr i din börs, eller skriver summan i ditt noteringshäfte. På detta vis får du syn på hur många bäckar blir till en stor å, samt att det är värt att avstå en muffins/choklatårta eller vad det må vara - för att göra gott.

Mvh Cecilia

2011-11-13 @ 23:49:14
URL: http://ceciliasinredning.blogspot.com
Postat av: Mia

Ta med egna tygpåsar när du handlar mat och istället. Gissar att vi alla köper påsar för väldigt mkt pengar varje år!! Dessutom bättre för miljön!!

2011-11-13 @ 23:56:43
Postat av: Elwira76

Så här i jultider kanske julklapparna/julkorten kan köpas via Barncancerfondens hemsida?Gör en budget och inse hur mycket onödiga smågrejor kostar. Dra in på dem och skänk pengarna till Barncancerfonden i stället!Ordna Loppis/sälj på Blocket eller Tradera och skänk pengarna till Barncancerfonden.Tänk långsiktigt, satsa på kvalité och köp bara det du verkligen vill ha - det sparar både pengar & miljö. Då har du möjlighet att skänka pengar regelbundet till Barncancerfonden.

2011-11-14 @ 00:17:02
Postat av: therese

Jag arbetar nära cancervård och att vi en dag ska kunna vinna över denna hemska sjukdom, framförallt då det gäller barn, är något jag gärna hjälper till att uppnå.

För att kunna hjälpa till med en slant är mitt tips att köpa en tät termosmugg, som man kan dricka ur direkt men ändå slänga ner i väskan, då den håller tätt. Vi är många som tycker att det är mysigt att ta sin kaffe i bilen, på tunnelbanan eller medan vi går en runda på stan och genom att ha en termosmugg sparar man snabbt in pengar man annars lagt på att köpa kaffet ute. En sådan mugg kostar ca 100:- så efter motsvarande två kaffe ute börjar man gå plus!

Help to fight cancer!

2011-11-14 @ 09:29:41
Postat av: Ellinor

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det gäller nog att blicka till sig själv och fråga sig vad man själv kan göra. Många bäckar små. Dock tror jag att det är bättre med en aktiv handling snarare än mindre besparingsåtgärder, vars överskott sedan kan skänkas. Alla har vi väl 50,- eller 100,- till övers. Pengar, vilka vi troligen inte kommer att sakna, men vilka skulle göra en sådan stor skillnad för de behövande. Öppna plånboken och se hur mycket lösa småpengar du har där; skänk sedan allt eller en del av det.//Ellinor

2011-11-14 @ 09:38:00
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Krutrut-Lisa

Jag skulle vilja ge hjärtat till en mamma som förlorat sitt hjärtebarn./Lisa

2011-11-14 @ 16:36:06
URL: http://krutrut.com/blog/
Postat av: Maud

Ofta känns det som att folk är lata, fast de egentligen vill skänka och hjälp till. Så, underlätta för dem! Ställ en sparbössa i fikarummet märkt med ändamålet (och att du sedan tar hand om att skicka in pengarna), be kollegorna lämna sina garderobsrensningar till en person som säljer på loppis eller hoppa över ditt restaurangbesök ute & laga mat hemma istället så kan mellanskillnaden vara skillnaden för forskningen!

2011-11-14 @ 20:14:11
Postat av: Matilda

Man kan tjäna pengar på att göra någonting man är bra på och som man tycker är kul. Det kan vara att erbjuda folk fotografier till ett billigt pris, sälja hemgjorda kakor eller pyssel. Förtjänsten skänker man sedan till Barncancerfonden. Där gör pengarna stor nytta! Det är ett bra sätt att bidra på då man gör någonting man tycker är kul samtidigt som man hjälper utsatta barn. Sen är det alla andras uppgift att ta sitt ansvar och bidra till insamlingen genom att handla för en slant.

2011-11-15 @ 00:11:58
Postat av: Anonym

Jag ska sluta äta bullar i en månad och istället skänka bort pengarna. Normalt sett blir det en bulle och en kaffe om dagen `a 20 kronor. Det blir 620 kr på en månad.

2011-11-15 @ 09:28:48

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL