Annons

Arkiv: mar 2011

Smålandsbesök och designkärlek

Igår kväll var jag i Markaryd och höll ett föredrag om trender på butiken Sisters trends kundkväll, som arrangerades på Ekebacken. Riktigt kul, men åh vad jag önskar att jag hade haft bättre kamerautrustning med mig så att jag kunde visa er bilder. Det blev bara pannkaka av de foton jag tog. Men ni skulle ha sett! Mitt inne i de småländska skogarna, intill en liten sjö, ligger detta hotell som är en fullkomlig designskatt. Någon hade väldigt bra smak, och pengar, när husen byggdes för 50 år sedan. I matsalen står hundratalet Wegner Y-stolar. I toppskick. Ja, de har så många Wegnerstolar att de inte får plats med alla. Några av dem huserade därför inne på t o a l e t t e n (!). Nej, jag skojar inte. Innan jag körde hem fick jag en visning av ”Wegner Villan”. Fylld med Wegnerstolar, Wegnerfåtöljer, Wegnerbord, Märta Måås-Fjetterström och Uppsala Ekeby en masse. Nej. Jag måste åka tillbaka igen, och fota det så att ni får se. Stort tack till Therese och Marie på Sisters Trend, och till de 70 kunderna som kom och lyssnade, för en härlig kväll!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Det vitmålade skrivbordet

Jag fick många frågor igår, både i kommentarsfältet och via mail, angående det vitmålade skrivbordet som skymtade på bild i inlägget om Sjuan-stolen i skinn. Jag lånade ju bilden från Beckers kampanj ”Så Vitt vi vet” och om man forskar vidare på deras hemsida (där man också kan se fler vinklar av bordet) så är det ett gammalt second hand fynd som målats i färgen Alfred 0401, Lackfärg V. Så, då var den gåtan löst!

Foto: skärmdumpar från Beckers bildgalleri

Måla ditt eget porslin

Den moderna tallriksväggen har ju gått rundgång i inredningstidningarna sedan Milanomässan 2009 då Paola Navone inredde en hel vägg för italienska porslinstillverkaren Richard Ginori 1735 i Zona Tortona. IKEA’s blogg Livet Hemma har tagit den trenden ett steg till genom att dekormåla sina egna tallrikar. Visst blev det effektfullt? Basen är b la delar ur IKEA’s vardagsporslin 365. Kul kalastema om inte annat. Köp ett gäng tallrikar och lite porslinsfärg och låt gästerna måla sin egen servisdel till din tallriksvägg.
Tallriksvägg
Foto: publicerat med tillstånd av IKEA LIVET HEMMA/Nina Broberg

Paketinslagning på pricken och tvären

Jag mailade med min stylistkompis Louise tidigare idag och blev påmind om ett prickigt jobb som vi gjorde ihop tidigare i höstas. Jag spann faktiskt vidare på det nu i helgen, när jag papperstrixade hemma på vardagsrumsgolvet. Här ser ni några svarta inslagningsidéer. Enkelt, och långrandigt, men lite nytt. I alla fall jämfört med de vanliga krusade snörena folk oftast tar till när det ska göras paket. Något att inspireras av?
Snygg paketinslagning inspiration tips
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Trendenser på Facebook

Du har väl inte missat att jag i dagarna skapat en egen sida för Trendenser på Facebook. Via den får du förhandsinfo och sneapeaks från olika evenemang och nyheter i branschen, och så får du ett ansikte på alla de andra som följer bloggen. Och bäst av allt är att du kommer få tillgång till unika rabattkoder på webbshopar och inredningsbutiker som jag gillar. Klicka bara på ”gilla knappen” så är du en i gänget!

Sjuan i skinn

Jag är på jakt efter en ny stol till ”hemmakontoret”. För säga vad man säga vill om de fina Eames DSW stolarna vi har idag, men den skålformade sitsen håller på att driva mig till vansinne. Jag får inte världens bästa hållning i dem. I synnerhet inte efter ett långt skrivpass framför datorn. Så, Vitras vita snäckor får vackert flytta till ett annat rum och min radar är inställd på en alternativstol. Den här Sjuan i skinn kanske? I brunt slitet läder. Ja, tack. Eller har du tips på en annan ”vanlig” skrivbordsstol som är skön?

Foto: Bild från Beckers Tre nyanser av vitt, via Tant Johanna.

Mera papperspyssel

Det är full huggning på pysselfronten idag. Jag är ensam hemma och har därmed full stökanderätt i vardagsrummet. Jag fixar och papperstrixar inför ett kommande projekt, och i väntan på att kameran ska ladda bjuder jag på några glimtar från ett av dagens teman. Tips på presentinslagning i naturfärgat, oblekt, ekopapper. Jobbar man med enkla former och vikta effekter kan det blir riktigt fint. Kanske något som kan inspirera i inslagningstider som dessa. Under mars och april brukar ju födelsedagskalasen dugga tätt.

Papperspyssel tips på presentinslagning
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Pappersrosor och paket

Minns ni pappersrosorna jag tipsade om i SVT Gokväll förra helgen? De funkar ju dels som dekoration av påskriset (i väntan på äggen), dels som detalj på presenter och paket. En enkel grej att fixa som komplement till snören och rosetter. Här är några varianter som jag testat med spillbitar av kartong. Han man gröna band blir det också vackert med vita rosor. Kanske en inslagningsidé om du ska på bröllop i vår.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Vintage Carpets

Jag skrev en krönika till Market för ett par år sedan, som handlade om fenomenet med nyproducerade ”patinerade”  möbler. Som en direkt följd av att ”second hand” ökade i popularitet blev ju färdigslitna produkter plötsligt stapelvaror i detaljhandeln. Ta till exempel danska House Doctor som säljer nya gamla rostiga arbetsskåp, direkt från fabrik och alla möbelproducenter inom kategorin Shabby Chic som livnär sig på att sälja nybegagnat. Men, sen finns det ju företag som gör en äkta återvinningsprocedur med finess. Vintage Carpets är ett exempel. De säljer färdigslitna mattor som är minst 50 år gamla, men som har designats om och bearbetats till lapptäcksliknande vintageskapelser. Jag har bloggat om den gröna varianten förut, men de medelhavs- och gråblåa går också hem i min bok. Visst är de tjusiga?
Slitna mattor som är minst 50 år gamla och har designats om och bearbetats för att få en unik och trendriktig vintagekänsla.
Foto: pressbilder Vintage Carpets

Hyra hus?

Jag läste precis i Karolina Skandes Hotspotblogg på Rodeo att hon bokat sommarhus på västkusten i år. Jag vet inte om det har med åldern att göra, men det känns som att hyra-hus-semestrar blivit allt vanligare. Själv är jag väldigt förtjust i den här sajten, Wecome Beyond, som samlar fantastiska designhus med hyresmöjligheter på ett överskådligt sätt. Den här villan i Spanien kostar från 180 natten för två personer, och €20 per extra person. Rätt överkomligt får man väl säga. Tipstack till Desiretoinspire!

Foto: Wecome Beyond

1 4