Bloggpaus för bröllopsresa

Nu har jag gift mig och bytt efternamn till Ramstedt. Och vilken bröllopsdag det blev! Trots de tunga regnmolnen som hängde i luften tog vi mod till oss och satsade på en utomhusvigsel vid Baggböle Herrgård, alldeles intill den skummande Umeälven. Antingen hade vi en makalös tur, eller tumme med någon däruppe, för lagomt till att ceremonin skulle starta kikade solen plötsligt fram och himlen blev vackert blå. Och sedare på kvällen dallrande Norrländskt midnattsljusrosa. Allt blev precis som vi hade önskat. Ett personligt och innerligt minne som delades med de allra närmsta. Nu åker vi iväg på en två veckors "honeymoon". Jag ber om överseende med att jag för första gången på fem år kommer ta helt ledigt från bloggen under den resan. Njut av livet och sommaren så länge!
Foto: Anna Roström

Pausmusik från Norrfällsviken

Jag är ledsen för det dåliga uppdaterandet de senaste dagarna, men i tider som dessa känns inredning ganska banalt. Och på toppen av de fruktansvärda händelserna i Norge - som skakat oss alla - har vi bråda dagar i bröllopsplanerandet också (på tisdag gäller det). Hoppas på överseende och tid för eftertanke istället. Några bilder på huset vi hyrde i Norrfällsviken (när vi körde upp till Umeå från Göteborg för ett par dagar sedan) får duga som pausmusik så länge. Här fanns det gott om stillhet och lugn.
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

På tal om kritdamm

På tal om matt färg, så matt som kritdamm, så blev jag kär i den här fina bilden på danska designklassikern Kubus 4 i nerkladdad tappning. Bor det inte en konstnär i det här hemmet vet jag inte vad. Tänk att lite smuts bara kan vara snyggt ibland. Tipstack till Emma.
Foto: FRI via Emma

Vitmålad gillestugevägg

På tal om sommarhusinspiration fastnade jag för den här bilden som svischat förbi i inredningsbloggarna under vårkanten. Signerat fotografen Ditte Isager. Men strunta för en gång skull i det tjusiga möblemanget och titta närmare på väggen. Är det inte en vitmålad klassisk tegelkoloss modell 70-talets-gillestuga så säg. Säkert var det terracotta för hela slanten innan. Och nu, kritdammstorrt vitmålad. Tänk på det om du är ute och spanar efter stugor och lantställen i sommar. Låt dig inte skrämmas av gulnad furupanel eller eldigt orangea gillestugeväggar. Allt kan ordnas med en roller och en färgpyts!
Foto: Ditte Isager

Inspiration sommarsovrum

En regnmulen dag som denna kan jag inte låta bli att inspireras av fotografen Stellan Herners fina portfoliobilder av ett sommarsovrum i olika grå toner. Något att låna idéer från till en omstyling av sommarstugan kanske? Snyggt matchade plagg och textila detaljer. Kan man sova annat än gott i en sån här miljö tro? Jag är redo att ta på mig jobbet som försöksperson.
Foto: Stellan Herner för Elle Interiör via Skarp Agentur

Sommarkök

Fotografen Anna Kerns finfina portfolio får mig att längta efter ett eget sommarhus, och inte minst efter ett alldeles eget sommarkök. För visst är det här idylliskt? Jag kan verkligen se mig själv stå där vid diskbänken och vissla, rensandes jordgubbar och vispandes grädde. Barfota. Såklart. Som en kvinnlig Ernst Kirschteiger. Med ett harmoniskt humlesurr som ljudkuliss. Köksinspiration modell sommarstuga.
Foto: Anna Kern

Fint för oljan

Jag hittade den här fina bilden i Westerlund Frölings register. Styling signerad Göteborgstjejen Mari Holm. En idé för glasklar förvaring av olika oljor i köket. Liknande flaskor finns att köpa på IKEA och Granit. Texta bara tre etiketter med en snygg handstil och ditt lilla köksstilleben är klart på en kvart.
Foto: styling Mari Holm

Bohemian Chic

Det här ljusa och bohemchica sovrummet hittade jag via Malmömäklaren BoLaget. En fin tjugotalslägenhet med vitlaserat brädgolv och spröjsade fönster. Och stilen känns alldeles lagomt avslappnad och sommarhärligt inspirerande. Färgmatchat med konst, en trave böcker och en fransk Jieldélampa.
Bohemian Chic inredning inspiration sovrum
Foto: BoLaget

Köket, lördag morgon kl 08.42

Jag vet, det här är ju ingen matblogg, men så här i sommartider får man göra små avstickare. Jag måste bara påminna alla brödälskare därute om enkelheten i det här receptet som jag tipsat om tidigare. En fullgod ersättare till semesterstängda surdegsbagerier. Dessutom blir det klart på en knapp timme. Och till er som snöat in er på kakel modell "slakt- eller badhusversionen". Ser ni vad som skymtar i bakgrunden? Jo, vi har också sånt. Med grå fogar. Men det har faktiskt suttit där sen jag flyttade hit, 2006.
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Maxad bollfrans

När jag gjorde min dagliga surfrunda sprang jag på den här fina DIY-idén hos Maria på Husligheter. Bollfrans deluxe. Modell maxi. Ett enkelt sätt att sätta hantverkskant på stapelvaror. Lika enkelt som att göra garnbollar till mössor - fast större. Ett sommarprojekt till sovrummet, kanske?
Foto: via husligheter

Scandic Grand central - Work in Progress

Idag flög jag ner till Stockholm för att få en förhandsvisning av blivande Scandic Grand Central. Det var väldigt spännande att få kika in bakom byggpappen och se ritningarna, som jag tidigare bara sett på papper, växa fram i fysisk form. Det här kommer att bli hur bra som helst. Jag gillar det varsamma bevarandet av byggnadens ursprungsdetaljer och genuina material som marmor och mässing i kombination med ny färgsättning. Och de moderna möblerna som ska gnugga axel med väl valda antika fynd. Liksom alla genomtänkta detaljer, som mönstret i de mjuka mattorna. De är specialritade för hotellet och bär spår av gamla brunnslock från Stockholms gator. Det är svårt att förmedla den rätta känslan med hjälp av mina murriga bilder, men tro mig det här kommer bli ett nytt stamställe för både "infödingar" och inresande i Stockholm. Hotellet ska stå klart 1 oktober och man kan förhandsboka redan nu. Kanske ett boende att tänka på till höstens och vårens kommande mässbesök i stan? I väntan på att de slår upp portarna bjuder jag på en försmak om vad som komma skall i form av en liten bildkavalkad från dagens visning. Skisser på väg att bli verklighet. Vad tycks? Visst har det potential.
Scandic Grand central

Bröllopsplanering i norr

Om ni undrar varför det har varit så tyst här de senaste dagarna så beror det på att jag har åkt hem till Umeå för att leka wedding planner. Jag har ju inte pratat om det med några större bokstäver här på bloggen, men i sommar gifter jag mig faktiskt och byter efternamn. Och den stora dagen närmar sig med stormsteg. Även om det blir en liten privat historia, för den allra närmsta släkten, så är det mycket som ska fixas inför ceremonin och festen. Jag som annars är ganska sparsmakad och minimalistisk har också fått bekanta mig med en ny sida av mig själv. Den rosa och romantiska. Se bara på skorna jag har valt. Stort tack till duktiga Ylva Skarp för hjälpen med vårt monogram av kalligrafi. Nu håller jag tummarna att allt jag grejat med i veckan går i lås, så kan bloggandet återgå till det normala alldeles snart.
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Balkonghäng

Idag gassar den stora gula igen och skickar bländande solkatter via fönsterna på andra sidan innergården. Måsarnas glädjeskrik ekar mellan husen och man kan höra sorlet av flanerande turister nere från Avenyn. Det både doftar, låter och känns "sommar i stan" via alla sinnen. Luften står stilla och vi har öppnat balkongdörrarna på vid gavel. Men, där. Ingen prunkande cityträdgård direkt. Bara ett par ensamma pelargonier i fjolårets terracottakrukor. Den skulle må gott av lite sommarpynt för att vara inbjudande nog till balkonghäng. Ett projekt att ta tag i. Därför: Lite välbehövlig balkonginspiration!
Foto: Alvhem Mäkleri galleri Balkong

Kan ni gissa?

Är det möjligen någon som kan gissa vad det är för väder i Göteborg just nu. Himlen har öppnat sig, totales, och det fullkomligen öser ner. Men, vad gör väl det. Idag är det fredag, snart helg och snart sommarlov. Och jag har så mycket kul att se fram emot både under och därefter att jag faktiskt inte bryr mig ett skvatt om det regnar elefantstora droppar från himlen resten av dagen. Jag gillar det, och jag fastnade för den här citatplanschen på Pinterest. Så sant, inte sant?
Foto: Pinterest regncitat

Ståfrukost modell sommar

Vad roligt det var att läsa allas smeknamn på fenomenet fotofrukostar. "Barnfrifrukost" och "Bloggfrukost" ligger nog närmast sanningen. För lite undrar man ju, hur verklighetstrogna (eller trivsamma) de är, de där Everestliknande frukostbergen som bloggarna både ska hinna styla och fota och äta och njuta av - tillsammans med andra? - innan de läggs ut till beskådan på webben. Här kommer en tvärtemotvariant. Morgonens på-språng-mat. Min nya obsession äts med fördel ståendes vid köksbänken och lagar sig nästan själv medan man fönar håret. Nåja, nästan. Knäckemacka modell rågrut kokt ägg. Bara lite flingsalt och nyklippt dill på toppen, sen är det klart. Smakar sommar som inget annat. Jag älskar't!
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Dagens detalj: Finskräp

Jag vet, det här är 1-0 till PR-byrån, men jag kunde inte låta bli att följa instruktionerna i VIPP's senaste pressmeddelande som kom på mailen häromdagen. Nu kan man nämligen byta ut sin fula papperskorg modell standard från operativsystemet på sin dator, till en tjusig VIPP-tunna. Svårt lockande finess för en designjunkie som mig. Så nu har jag gjort'et. Och se så snyggt det blev. En print screen från mitt digitala skrivbord, som det såg ut för en kvart sen. Testa du med! Det funkar både för MAC och Windows.
Foto: skärmdump från min dator

Sitt vackert

Den här fina parkbänken av "skalstolssitsar" fick jag med på bild när jag besökte Vitras huvudkontor i Basel. Tänk så mycket gladare man skulle bli om man fick slå sig ner i en sådan färgglad sak och äta glass, i ett annars ganska gråtrist Svedala. Har ni också regntunga moln ovan huvudet idag?
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

En påsfetischists bekännelser

Jag måste erkänna en svaghet. Jag kan inte kasta vackra papperspåsar. Det går bara inte. Ett fenomen som fått till följd att jag under åren har samlat på mig en hel skog med prassliga godsaker som står i givakt högst upp på en skåprad i hallen. De syns inte för blotta ögat när man kliver in, men vänder man blicken uppåt liknar de nästan en liten skyline mellan de vita skåpen och den där extra metern i takhöjd som äldre lägenheter har. Därför var det kanske inte så konstigt att jag fastnade för den här bilden hos Vosges Paris. Visst är påsen fin. Hur gör ni med tjusiga pappersemballage. Sparar eller kastar?
Foto: Vosges Paris

Nytt från Filippa K

Ni har väl inte missat att ännu en ny version av Filippa K's populära muggar för Rörstrand ser dagens ljus till hösten. Nytt för i år är också att serien kompletteras med större tallrikar. De senaste säsongerna har jag ärligt talat varit ganska mätt på samarbetet (och less på att se muggarna, hemma hos precis alla). Modellen har känts trött, inte minst eftersom de senaste mönsterversionerna varit så krystade och svårplacerade. Men, med den här omgången nyheter tycker jag att man har hittat tillbaka till ursprungskonceptet igen. Och utvecklat det. Jag gillar. Faktiskt.
Foto: pressbilder Rörstrand

Önskefrukost

Mäklarfrukost, söndagsfrukost, fotofrukost eller skrytfrukost. Kärt barn har många namn. Själv kallar jag det inget annat än en ren önskefrukost. I alla fall idag. Jag suktar verkligen efter lata sovmorgnar, när man har tid att slå sig ner och läsa morgontidningen till sista sidan. IKEA Livet Hemmas senaste inspirationsbilder på det temat gör inte min längtan mindre påtaglig. Men snart. Snart är ledigheten ett faktum. "Jag ska bara" lite först, som Alfons sa. Notera förresten det smårutiga slakterikaklet.
Foto: IKEA Livet hemma

Dagens detalj: Fruktstund

Jag tänkte addera en ny kategori till Trendenser. Inspirerad av modebloggarnas diton. Namnet? Dagens detalj. En egen liten plats för privata ögonblicksbilder och navelskåderi från vardagen, att använda när andan faller på. Först ut, fruktstund i kontorslandskapet. Snacka om att man blir glad av att komma ihåg viktiga måsten när de skrivs på så här fruktansvärt söta saker. Päronformad post-it, någon?
Päron Post it
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

På önskelistan: String Pockets

På tal om nya saker att addera till önskelistan måste jag också nämna Strings Pockethyllor. När jag gjorde stylingjobbet till Poseidonfamiljen häromsistens skruvade vi upp sådana på ena kortsidan av vardagsrummet. Alldeles lagom stora hyllplan för stilleben av mindre detaljer. För att visa prov på just det arrangerade jag ett färgkoordinerat hopplock, bestående av familjens egna förrådsguld från köksskåpen. Sedan dess kan jag inte låta bli att önska mig själv samma lika. De här hyllorna skulle ju sitta lika fint hemma hos oss. Hm.. Jag säger ju det. Jag kommer bli utfattig av mitt nya jobb.
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

På min önskelista: PAP

Under mina morgonpromenader mot Slottsskogen passerar jag alltid förbi nyöppnade Proviant, på Övre Husargatan, som också inrymmer ett litet showroom för PAP Sweden. Skyltfönstret bågnar med frestelser. Förutom det här snygga fodralet i skinn står där en perfekt sliten Bruno Mathson modell Jetson. Vid tillfälle ska jag ta med kameran och visa er. Tills dess, mitt senaste tillskott till önskelistan. Ett sånt här'nt vrålråk till laptopfodral skulle min 15 tums Mac Book Pro onekligen trivas i.
Foto: produktbilder lånade från PAP

Jean Prouvés Standard Chair

Via bloggen Hannas Room sprang jag på ett fint hemma-hos-reportage från Marie Claire Maison. Kolla in köket lite extra. Jag råder nämligen alla som gillar designklassiker men som har tröttnat på inrednings-tidnings-uttjatade Y-stolen, Eames plastic chairs och Fritz Hansens böjträstolar att istället satsa på Jean Prouvés modell Standard Chair till sitt köksmöblemang. I Sverige är han fortfarande relativt "okänd", och man kan fynda dem på auktion, men i hemlandet Frankrike är hans namn hypat som få. Och vi kommer att se mycket mer av denne framlidne talang även här, vad det lider. Var så säker.
Foto: Marie Claire Maison

Pausplaner och sista rycket

Idag lyser flitens lampa på Geijersgatan. Vardagsrummet är belamrat med stora blåa IKEA-påsar packade för plåtning. De närmaste timmarna blir det 190 kilometer i timmen på raksträckan mot destination semester. Från och med nästa vecka tänkte jag slå ner på takten lite. Man behöver ju hämta andan ibland också. Jag hittade den här kvarglömda bilden från min Zürich-resa, när jag rensade minneskortet alldeles nyss. Slow Chair av bröderna Bouroullec. Bara namnet säger ju sitt. Give it to me.
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Annons
Annonsera