Färgkarameller

Det är flera som har undrat om de färgstarka möblerna jag visade i rutan i lördags, vem har gjort dem och var kan man få tag på dem? Det var en rad svenska nyheter som jag hämtade från möbelmässan. Bland annat A2's nya pallar och skåpen Collect liksom Zweeds fiffiga byggbara byråer. På deras hemsidor hittar du närmaste återförsäljare. Vad tror du om den kulörta trenden, något du vågar dig på?

Foto: A2 och Zweed

Le Corbusiers kök på Röhsska

Idag har jag varit på Röhsska muséet och kikat på den nya utställningen av Le Corbusiers kök från ett av 1900-talets mest kända bostadsprogram, Unité d’Habitation. Lägenhetskomplexet som uppfördes i Frankrike under 1940-talet var nytänkande för sin tid eftersom det innehöll många radikala idéer för hur man kunde bo. Bland annat öppna kök (med närhet till smarta funktioner som kunde hjälpa den moderna människan att effektivisera sitt liv) vilket var revolutionerande då, men som blivit mer eller mindre standard idag. När man tittar på lösningarna förstår man verkligen vilka designgenier som ingick i hans team. Tänk att detta gjordes för 70 år sedan! Tyvärr har många värdefulla designskatter slaktats i samband med renoveringar, men Röhsska har fått tag på ett komplett kök som restaurerats till ursprungsskicket och som nu finns att beskåda i Göteborg. Besöksrekommendation om du är i krokarna! När jag kom hem kunde jag givetvis inte låta bli att göra research på nätet. Hittade då den här sajten som visar fler ursprungslösningar. Klickfest!

Foto: Appartement 50

Snart är det dags

Klockan har verkligen rusat iväg idag och nu är det strax dags för andra avsnittet av SVT Gokväll Lördag kl.18.15. Pirrigt och kul! Jag fick nämligen kasta om temat dagen innan inspelningen eftersom det färgstarkt rosa jag först hade planerat att duka med skar sig mot den röda bakväggen i studion. Panik! Så det fick bli fokus på grönt istället med lite olika tips som jag samlat på mig från nätet, så det löste sig men med följden att jag var väldigt nervös när det väl var skarpt läge. Usch, jag hoppas att det pickande kaninhjärtat inte syns allt för tydligt under skjortan. Tur att jag flankerades av erfarna kollegor som Beppe, Ebba, Kattis, Johanna och September! Nu bänkar vi oss med ost och kex här hemma. Hoppas du kikar du med! 

PS. Nu ligger programmet på SVT Play om du missade sändningen igår! Jag är med alldeles i början, drygt tre minuter in i programmet och sedan gör vi ett blomsterarrangemang när spelaren står på 29.30!

Foto: SVT

Tjejhelg!

Nu ringer det alldeles strax på dörren och några av mina bästisar väller in genom dörren för en maxad tjejweekend i Göteborg. Lägenheten är laddad med bubbel och tjusiga små macaroons (finaste tackpresenten från jobbpraktikanten Kim som gjorde sin sista dag idag!). Hej helgen, nu kör vi!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Hej från SVT-studion, igen!

Om ni undrar varför det varit tyst på bloggen ett par dagar så beror det på att jag är i Umeå för att spela in SVT Gokväll Lördag med Ebba igen. Otroligt kul! Den här gången gästades desssutom programmet av September, som gått på repeat i mina hörlurar varje löparrunda sedan november. Och hon var precis så härlig som man föreställt sig. Ni får kolla in avsnittet i helgen. Då bjuds det också på våriga dukningstips!
Foto: SVT

Tips på inredningsbloggar i Plaza Interiör

Om man bortser från rubriken (det låter ju nästan som om vi är en grupp aliens, som hotar att invadera landet) så har Plaza Interiör en riktigt intressant artikel om inredningsbloggar i sitt senaste nummer. De som är prenumeranter på tidningen har redan fått den i lådan, och imorgon landar numret ute i butik. Förutom intervjuer med några av landets mest lästa inredningsbloggare så finns där också intressanta analyser från Kairos Future och Maria Soxbo. Liksom praktiska tips på hur du kan göra för att starta en egen. Kanske något att kolla in om du går i funderingar att börja blogga. Det är inte svårt, men däremot väldigt roligt, och även om det tar lite tid så ger det ofantligt mycket energi tillbaka. Har du redan en inredningsblogg du vill marknadsföra? Lägg en kommentar till det här inlägget så gör vi en länksamling tillsammans!

Faksimil från Plaza Interiör nr 3 - 2011

H&M Home satsar på basvaror?

Har ni noterat att H&M Home, som i lanseringsfasen gjorde sig kända för sina hemaccessoarer med hög modegrad och ett vågat sortiment som byttes löpande i raskt tempo, nu verkar satsa allt mer på basvaror. Eller vad sägs om de här bäddseten i satin för 299 kr. Jag brukar annars förespråka att det är just basen, som man använder varje dag, som förtjänar mest av plånboken. Där om någonstans bör man ju satsa på kvalité, utan dåligt samvete. Men de här kanske håller måttet. Någon som har testat och vet?

Foto: H&M Home

Random inspiration: Flätor

I modevärlden har tjocka, slarviga, rufsiga flätor synts så länge att man nästan tröttnat, men jag har fått en inredningsrelaterad hangup. Jag skulle vilja ha kuddar, plädar, keramik och detaljer med den här tekniken. Om jag jobbade med produktutveckling skulle de här bilderna sitta naglade på ett moodboard just nu.

Foto; hår och tröja via Convoy/Pinterest, Flättypografi från Trendland och inspirerande hästhår.

Inspirationskollage grafisk dukning

Det är många som har hört av sig med frågor om de olika delarna jag använde i dukningen som visades i TV. Man ska ju helst inte namna något specifikt företag i statlig television för att undvika att gynna eller missgynna några leverantörer, men jag har fått lov att publicera källor på de saker ni frågar efter i min blogg. På så vis besparar vi ju oss alla en del mail. När jag plockade prylar till dukningen utgick jag ifrån att vi skulle prata om en mogen och väldigt utbredd trend. Jag valde då en svartvita bas med trärena inslag och bokstavs- och citatvurmen som syns lite här och där i olika sammanhang de senaste åren. Både inom mode och inredning. Nästa lördag ska vi prata om en ny och färskare trend, som inte slagit på bred front. Ännu. Håll utkik nästa vecka. Samma tid och kanal! På torsdag spelar vi in igen.

Kollage: Therese Sennerholts budskapsvykort som jag använde som hälsningskort i dukningen, Skålar från Filippa K och Rörstrand, fat och tallrikar från Höganäs, träbokstäver från Panduro, mjölkkanna och saltkar från Design House Stockholm, ljusstakar som träflaskor av Daniel Franzén, bokstavsljusstakar i obehandlat trä av Lina Meier och hembakta fortune cookies med egna budskap - receptet hittar du här!

Söndagsfrukost

Helgfrukostinslaget har blivit något av ett obligatorium, vilket är lite lustigt eftersom jag oftast brukar förklara min ämnesblogg om inredning med att det inte bara är en vanlig blogg om mitt liv där jag "skriver om vad jag äter till frukost". Men, ni efterfrågar det ju så här kommer söndagens morgonmål på begäran. Idag serveras det jordgubbar till VM-slalomen i Garmisch-Partenkirchen, här på Josef Franks Manhattan.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Inspirerande matplats

Jag säger ju det, böjträstolarna nafsar oss i hälarna. Chefredaktören för Mama och Family Living visar upp en inspirerande matplats i sin 60-talsvilla i Bromma. Jag föll för stolarna och vägglampan av Paolo Rizzatto. Vem har sagt att man måste ha en vanlig kökslampa ovanför bordet? Bild från Sköna Hem, via Flex.

Foto: Dan Gordan, Sköna Hem

Veckans fredagsblomma

När jag gick hem från jobbet igår smet jag in hos floristen på hörnet och köpte med mig lite snittblommor till mina minivaser från Svenskt Tenn. Nu står flera sådana här utspridda på soffbordet och sprider vårkänslor i vardagsrummet. Jag längtar efter glada färger, värmande vårsol, takdropp och fågelkvitter. Läste någonstans att det bara är 13 dagar kvar tills våren intar Göteborg. Måtte de dagarna gå fort.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Inspired ByNord

Nej, nu tar vi helg tycker jag. Och kickstartar den med de här inspirationsbilderna från danska ByNord. Jag föll för färgerna, materialvalen, strukturen, kontrasterna, detaljerna och den skönt avslappnade stylingen. Med den känslan sparkar vi av oss skorna och lägger oss i soffan en stund. Ha en fin fredag så länge!

Foto: katalogbilder 2011 från ByNord

Nyheter från Montana

När jag tänker på min egen högst ordinära "lean in closet", och alla stressiga morgnar då jag är på jakt efter det där omöjliga plagget som inte går att hitta i högen av högar, hamnar Montanas nya moduler för klädförvaring högt upp på min önskelista. Spanade in dem på möbelmässan och blev omedelbart förälskad i alla smarta lådor, fack och insatser som finns till detta vuxenlego för hemmet. Det sägs ju att man inte kan köpa sig lycka, men en sån här garderobsvägg vore banne mig ett lyckopiller i möbelform. Notera även de mullvadsfärgade (eller säger man lerbruna) luckorna. Jag säger ju att det här är en färgskala på G.

Foto: pressbilder Montana

Folkform + Whyred

Ni har väl inte missat att det svenska modeföretaget Whyred har anlitat Folkform för att göra en installation i deras nya flaggskeppsbutik på Mästersamuelsgatan i Stockholm. Själv fastnade jag för de fina ljusstakarna Candle Collages. De är så fina att jag vill ha en av varje. Guldig mässing, obehandlat trä, oxiderat svart eller matt koppar? Jag skulle kunna köpa en av varje! Som. Om. Jag. Inte. Hade. Nog. Med. Ljusstakar.

Foto: pressbilder från Folkform + Whyred

Möbelmässan del 10 av 10: Det bästa från de nya entreprenörerna

Innan ni kroknar helt vill jag bara slänga in mina sista favoriter från möbelmässan. Också en av de sista utposterna jag besökte. En liten utställning med unga entreprenörer, inklämd intill pressrummet. Måste erkänna att mina förhoppningar var sådär, men jag kom ut därifrån med en energi som inte gick att ta miste på. Vilka människor! Anna Kjellgrens ombyggnadsbara modulsoffbord Change är ju till att börja med hur fint som helst, men hennes historia och bakgrund är än mer inspirerande. Snacka om energiknippe! Och de fina handtillverkade pallarna av Martin Björnsson är to die for. Han har också en fot i reklambranschen, så det blev två, på olika sätt väldigt givande och roliga samtal i Möbelrikets utställning där det också fanns en del andra godsaker som jag kan bjuda på senare, med andra bilder. Håll utkik. Tills dess, tack Anna och Martin för den bästa tänkbara avslutningen på årets möbelmässa!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Möbelmässan del 9 av 10: Det bästa från Greenhouse

En av de största höjdpunkterna på mässan är alltid Greenhouse, där de nya och oetablerade formgivarna ställer ut. Allt från examensarbeten till modiga prototyper trängs på liten yta och lockar såväl nyfiken allmänhet som talangscouter på jakt efter nytt blod. Jag har valt ut ett par favoriter som jag fastnade lite extra för, men det var ingen lätt uppgift. Det finns så mycket kreativitet som bubblar i kulisserna, och så många duktiga nykomlingar som snart kommer fångas upp av de stora producenterna och göra sig ett namn i designvärlden. Här är några jag tycker vi ska hålla extra koll på!

Axel Bjurströms fantastiska pigtittare och sminkbord Piga i ljust trä, liksom hans smarta insats som kan förvandla vanliga ljusstakar till blomvaser, hamnade direkt på min privata vill-ha-lista.

Sami Kallio gör så otroligt fina möbler, med välarbetade och genomtänkta detaljer. Kika bara på ryggstödet på stolen Layer, som ger en visuell stapeleffekt, eller det läderbeklädda lampfästet. Jag gillar't!

Ett annat lite mer udda, men väldigt innovativt lammprojekt, var dmoch's. Hängande, liggande, lampor som kan korstfästas från taket och funka som uplight, takbelysning eller punktbelysning på golvet - och dekoration - i ett. Oemotståndligt! Deras Project Francis fick direkt en plats i mitt hjärta.

En annan idé jag fastnade för var Fredrik Paulsens mobila arbetsstation, anpassad efter dagens behov på arbetsytans storlek och funktion. Varför ha ett rymdskeppsstort skrivbord där det räcker med en mindre modell som härbärgerar en laptop och lite pärmar på sin höjd. Med den här idén blir skrivbordet också mobilt i lägenheten, och kan husera där det passar och finns en lugn vrå att arbeta i för stunden.

Sist men inte minst blev jag väldigt förtjust i den här lampan som ingår i Helena Svensson, Karin Widmark och Josefin Hellström Olsson möbelkollektion Ensembeln med inspiration från instrument.

Möbelmässan del 8 av 10: Swedese

En monter som gjorde mig lite extra glad var svenska möbeltillverkaren Swedeses. Inte minst för att de tagit Staffan Holms fina pall Karusell i produktion! Eller Spinn, som den nu kallas. En nyhet som hade undgått mig. Jag gillar fortfarande Monica Försters stolar som lanserades förra året och noterade att skinnsoffan verkar komma igen. Här i form av nya "Continental" signerad Claesson Koivisto Rune.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Möbelmässan del 7 av 10: Eilersen

På tal om smutsiga nyanser hade en annan favorit, soffdrömmarnas drömsoffa Eilersen, en monter som sammanfattade den färgskalan väldigt bra. Moduler i smutslila, asfalt, komjölksvitt och brunt skinn. Och lite medvetna detaljer på det, som kaktusar i keramik och stylisternas nya gullelampa TabT från Flos.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Möbelmässan del 6 av 10: Gubi

Förutom starka färger var retrokärlek ett genomgående tema hos många utställare. En som levererade bäst på det var danska designföretaget Gubi som b la relanserat Greta Grossmans fina lampor Grasshopper och Cobra. Sober miljö med dämpade, nästan smutsiga färger och MadMen-känsla. Svårt att inte tycka om!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Möbelmässan del 5 av 10: Källemo

Om man gillar Anna Kraitz, så gillar man Källemo. Lite så är det ju. Och eftersom jag varit en sucker för hennes design sedan många år tillbaka (ja, långt innan hon belönades med Residence Stora Formpris och blev hyllad på bred front) så var följaktligen Källemos monter en som gick rakt in i hjärtat på mig. Eller ialla fall sakerna som stod i den. Själva displayen var inte så fantasifull, men det behövdes heller inte. Det räcker ju gott att bara ställa ut de här bakelserna på ett podium så sköter de snacket själva. Soffbordet Crawling Table, tamburmajoren Babe, drinkvagnen Darjeeling var några av årets nya bekantskaper. 
Källemo Möbelmässsan 2011 Anna Kraitz
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Möbelmässan del 4 av 10: Gärsnäs

I somras när jag åkte Österlen runt besökte jag såklart Gärsnäs, minns dock inte om jag visade några bilder då, men från mässan kommer här en diger rapport. De hade nämligen en av de finare montrarna utifrån en privatpersons perspektiv (de flesta utställare fokuserade ju av förklarliga skäl rent affärsmässigt, på offentliga miljöer och arkitekter, och brydde sig kanske mindre om dagen då mässan var öppen för allmänheten). Jag gillade väggen med formgivarnas namn som dekor, liksom de nya stolarna Österlen av franska Inga Sempé. Längst ner i hörnet på sista bilden skymtar ni Lisa Hillands Flower Bed.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Möbelmässan del 3 av 10: Blå Station

En annan monter som bjöd på färgprakt var Blå Station. Jag tror vi kommer att få se mycket av både dem, och den nya kulörta möbelvågen (som deras monter så bra sammanfattade) framöver. Men inte alls så som trendutställningen såg ut på senaste Formex, utan mer som solitära utropstecken i en annars ganska vilsamt färgsatt inredning. Hos Blå Station fastnade jag också för stolen Hippo med benvärmare, som är ett resultat av att Blå Station tog sig an Mia Gammelgaards fiffiga projekt för Snedkernes. Det kan nog få efterföljare på bred DIY-front. Och sist men inte minst, vad säger ni om lamptaket? Blå Station måste ha ett samarbete med Zero för bättre exponering än det här kan väl knappast Camouflage ha fått?

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Möbelmässan del 2 av 10: Marimekko

Ett par steg från Kasthalls monter ställde Marimekko ut sitt nya konsttryck som lanseras under 2011. Ett unikt samarbete med svenska bildkonstnären Astrid Silváns. Hennes mönster kommer att finnas på såväl kuddar som löpmetertextil liksom på speciella kvadratiska bitar som säljs i exklusiva stycken, som man kan använda för att göra tavlor. Tack vare en ny maskin med speciell rotationsteknik har det blivit möjligt för Marimekko att trycka mer inveklade mönster och det här är ett resultat av det. Otroligt färgstarkt! Och montern blev som en sprakande, positiv och energisk godispåse för inredningsnördar just därav.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se


Möbelmässan del 1 av 10: Kasthall

Ledsen att min bloggrapport från mässan dröjt något, men livet kom emellan. Man måste ju unna sig att vara ledig lite emellanåt och jag behövde lite paus efter den gångna veckan. Men, nu sitter jag på tåget, på väg hem från Stockholm och har laddat över alla bilder. Redo att redovisa mina intryck. Jag tänkte summera mässan genom att visa mina 10 favoritmontrar och först ut är Kasthall vars utställningsyta stylats av Lotta Agaton. Att visa mattor är inte världslätt, det märktes tydligt inte minst efter att ha synat de andra mattutställarnas montrar, men jag tycker Kasthall lyckades fint med konststycket att visa både mångfald och bredd liksom de viktigaste nyheterna, på samma gång. Speciellt förtjust blev jag i sortimentsträdet.
Kasthall möbelmässan
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

TV-premiär!

Alldeles strax, klockan 18.15-19.00 sänds "Gokväll Lördag" på SVT1 och jag gör premiär som trendspanare och inspiratör på temat inredning och dukningar. Jag kommer vara med flera gånger, så i det första programmet börjar vi med att kika på en trendens som växt sig stark de senaste åren. Den svartvita, grafiska och trärena stilen. Missar du programmet på TV kan du se det på SVT Play. Även om det givetvis känns pirrigt och nervöst så är jag nyfiken på din feedback. Vad tyckte du? Vad var bra och vad kan jag göra bättre till nästa gång. Jag vill väldigt gärna veta vad just du tycker, så att jag kan göra programinslaget bättre allt eftersom. Stort tack på förhand. Nu ska jag göra som Ebba och bänka mig i soffan!

Foto: skärmdump från SVT Play

Stockholm Furniture Fair 2011

Idag besökte jag Stockholm Furniture Fair ute på Älvsjömässan. Och vilken dag jag det blev! Otroligt givande. Men lika mycket för vad som sades, som för vad som sågs, om jag ska vara ärlig. Förutom förhandstitten på alla fina möbler, lampor och produktnyheter hade jag också ett mycket bra samtal med Vitras svenska VD på temat piratkopiering och licenstillverkning, jag blev pepptalkad av prisbelönta Anna Kjellgren och fick tillfälle att bekanta mig med formgivaren och TV-profilen Karin Mannerståhl. Jag ska summera mina intryck i ett inlägg snart, men först måste jag kasta i mig lite mat. Sju timmars mässvandring tar på krafterna. Och snart smäller det ju. Missa inte min TV-premiär kl. 18.15 på SVT1!
Möbelmässan
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Hej från studion!

Idag spelar jag in Gokväll Lördag i Umeå tillsammans med Ebba Von Sydow och ett gäng spännande gäster som ni får se mer av i helgen. Eftersom allt körs på live-tape är det precis som direktsändning. Otroligt pirrigt och kul! Och en väloljad proffsig produktion. Det är nog bland det roligaste jag gjort sedan jag startade bloggen. På lördag visas avsnittet kl. 18.15-19 på SVT1. Då kommer jag bland annat att prata dukningstips och lära er hur man viker en Alla-Hjärtansdags-servett. Här kommer ett hej från SVT-studion så länge!

Foto: SVT

Packning pågår

Om ni undrar varför det har varit så tyst de senaste dagarna så beror det på två saker. Jobb och packning. Den här veckan händer det så mycket roligt att jag måste tänka två steg före och använda kvällarna när jag kommer hem från mina just nu ganska långa arbetsdagar till att planera min första TV-inspelning tillsammans med SVT Gokväll Lördag. Jag ska nämligen vara med i tre program för att prata trender och dukningstips. Kul! Men det är tur att jag är gräsänkling i dagarna, för gissa om jag vänt upp och ner på pysselkartongerna i min jakt på rekvisita. På onsdag kväll åker jag upp till Umeå för att spela in med Ebba och gänget, och på lördag ja då ska jag ju vara i Stockholm för att gå på möbelmässan. Omvända världen it is. Här får ni lite pausmusik från mina lådor. Vi ses snart, och då får ni hänga med till TV-studion!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Designersrevolt, hur funkar det egentligen?

Jag får många mail och frågor om sajten Designersrevolt, som just nu kör en stor annonskampanj i de större Svenska inredningstidningarna och på webben. Hur kan Designersrevolt vara så mycket billigare på designklassiker än orginaltillverkarna? Är det kopior? Svårt. Nja, svarar jag. På grund av juridiken finns det inget rakt svar. Jag ska förklara varför. Alla formgivare får per automatik skydd för sina produkter om de uppnår verkshöjd (i klartext om de skiljer sig från mängden), men det skyddet gäller bara i en begränsad tid. I Sverige gäller upphovsrätten till ett verk intill utgången av det 70:e året efter upphovsmannens död. Eftersom Designersrevolt har sitt säte på Isle of Man UK där dessa rättigheter bara gäller i 25 år kan de lagligen tillverka klassiska möbler efter samma ritningar och konstruktioner. Du kan läsa om upplägget här. I och med att de inte tillverkar på licens kan de, utan att bryta mot lagen, fritt välja andra produktionsmetoder och andra material än de fabriker som idag har ensamrätt på tillverkningen. Och därigenom kan Designersrevolt pressa priserna på råvarorna och använda robotar istället för handkraft för att göra det billigare. Så, om jag har förstått det hela rätt är det inte olagligt. Snarare en moralisk fråga.

Själv har jag ju flera av orginalen hemma (Wegner, Arne Jacobsen, Fritz Hansen och Eames) men jag har sparat länge och avvarat mycket annat för att ha råd med dem, så jag kan väl på sätt och vis förstå att alla inte vill eller tycker det är rimligt att betala de pengarna för inredning. Ändå skär givetvis tanken på att det genuina hantverket fabriceras i hjärtat, det ska jag inte förneka. Men kan vi inte hjälpas åt med den moraliska vägledningen. Hur ser du på saken? Skriv gärna en kommentar så diskuterar vi det här idag!

Uppdaterad 2011-01-08: kl 08.00
Oj vilken respons det blev på detta inlägg. Intressant! Det vällde in så många synpunkter på en gång att bloggen låste sig själv och inte gick att kommentera under en tid. Ledsen för dem vars åsikter fastnat någonstans i etern. Jag har läst era mail, och klokheter, och ni får gärna försöka publicera dem här igen under dagen. Blogg.se har gjort en str systemuppdatering inatt så nu ska allt vara i sin ordning.


Made A Mano

Jag bloggade om de franska cementgolven från Stiltje häromdagen och fick fler tips på leverantörer av mönstrat kakel till kök och badrum. Made A Mano är en av dem. Kolla in deras sajt om du är på jakt efter golv- och kakelinspiration bortom det nordiskt strama. De har en hel del fint att välja på. Och förutsatt att det hålls till en begränsad yta börjar till och med den stränge minimalisten i mig vilja ha.

Foto: bilder lånade från Made A Manos katalog 2010

Mässhets och veckoplanering

Nästa vecka är det Stockholm Design Week i huvudstaden, med massor av pressvisningar på löpande band och en ständigt pulserande Stockholm Furniture Fair ute på Älvsjömässan som bjuder på nya happenings nästan varje timme... Postfacket nere i trapphuset har fullkomligen svämmat över av inbjudningar de senaste veckorna och först idag har jag haft tid att sätta mig ner och sålla bland alla vackra kort och lockande visningar. Eftersom jag jobbar heltid om vardagarna, och dessutom ska spela in TV på torsdag, kan jag åka mot Stockholm först till helgen. Så, det kommer bli en maxad lördag och söndag. Puh! Jag skulle behöva celldela sig som en amöba för att hinna med allt. Eller så kanske en sån här skulle hjälpa!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Lampan i Melodifestivalen?

Oj, vad ni grillar mig med inredningsrelaterade frågor om saker ni sett på TV numera. Är det inte detaljer från Solsidan så är det lampan i "förhörsrummen" som skymtade i Melodifestivalen och den bruna soffan som syns i Vinterstudion. Kul! Jag gillar att leka lite detektiv. Men nu måste jag ta er hjälp. Soffan i Vinterstudion kommer sannolikt från Mio. Jag tror bestämt att det är en Yesterday. Lampan i Mello däremot är jag mer osäker på. Kan det vara ett vintageememplar av KAISER idell från Fritz Hansen?

Foto: skärmdump från Melodifestivalen SVT

Trendenser goes Coveteur

Jag ska strax springa ut på stan, men innan dess tänkte jag rippa The Coveteur och visa ett par närbilder på mitt favoritmaterial alla kategorier just nu. Skinn. Gärna brunt eller cognacsfärgat och patinerat. Det gäller både inredning (ni vet ju vilka stolar jag suktar efter) liksom accessoarer. Här är några närsynta stilleben på skinndetaljer som gör sitt bästa för att bryta av min annars så asfaltssvarta garderob.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Heja helgen!

Lördag morgon och 48 timmar oskrivet blad ligger framför oss. Några av dem måste visserligen användas för att planera upp min packning inför nästa vecka, då jag ska spela in mitt första av tre kommande TV-avsnitt, något som jag kan berätta mer om när det närmar sig. Men, den största delen av tiden ska bara ägnas åt hederligt helgmys. Här kommer den numera obligatoriska helgfrukostbilden, som bland annat visar en av mina skålar från Höganäs serie av Front. Idag laddadde jag med blått som i blåbär!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

The Coveteur

Några av er har säkert redan hittat dit, men det här är en sajt som tål att nämnas fler än en gång och för er som inte hört talas om än kommer här ett fredagsklicktips som man lätt kan bränna en bra stund på om man inte är disciplinerad. The Coveteur är en modefokuserad variant av The Selbys, som dokumenterar stilleben i modepersonligheters hem och garderober. Otroligt fina sneak peaks. Och jag kan inte låta bli att undra. Blir det här nästa stora fototrend inom bloggvärlden? Kika in när du har en stund över!

Foto: The Coveteur

Franska cementgolv från Stiltje

Jag fick en fråga om det vackra golvet som syns i IKEA's senaste kökskampanj som går på TV just nu. Efter lite research i arbetsgruppen på reklambyrån kan jag nu meddela att det är ett franskt cementgolv från Stiltje, som valt för att komplettera den franskt rustika köksmiljön. Reklamfilmen där det tjusigt mönstrade golvet syns hittar du här. Och en länk till Stiltje hittar du om du klickar här. Vad tycker ni om filmen?
Franskt cementgolv
Foto: pressbilder Stiltje

Heja Lotta!

Stylisten Lotta Agaton slutar inte överraska. Hennes senaste bilder för Rörstrand lämnar inte mig oberörd, trots att jag sett det mesta i den här branschen. Nya bilder på onya produkter, som ändå får en att haja till. Extra kul med nytänk och knasiga idéer i en så konservativ värld som porslinsbranschen.
Lotta Agaton
Foto: Rörstrand

Vårkänslor

Det är uppenbarligen inte bara jag som får vårkänslor och hopp om livet när jag ser de här härliga bilderna från IKEA's inredningsblogg Livet Hemma. Jag har inte särskilt gröna fingrar, och jag bor mitt i stan, men det kliar ändå när jag ser dessa prunkande idéer. Den svarta diskbaljan BOHOLMEN, som man kan skriva på med krita, var också en ny favorit. Återigen, om jag bara hade haft ett sommarhus...
växter och Vårväxter livet hemma IKEA
Foto: IKEA Livet Hemma

Rörstrand 2011 - Mademoiselle Oiseau

Nu har pressbilderLovisa Burfitts serie Mademoiselle Oiseau för Rörstrand 2011 börjat smyga ut på nätet. Delarna som kommer saluföras i butik är espressomuggar, kaffemuggar, assietter, kakfat och en porslinsask. Jag har redan köksskåpen fulla - men den lilla asken får mer än gärna flytta hem till mig!
Rörstrand burfitt
Foto: kollage pressbilder från RUM och Rörstrands företagsblogg Design Day by Day

Lamptak - är det en ny trend?

Den gångna helgen gick 2011's upplaga av Interior Design Show Toronto av stapeln i Kanada och i likhet med Sverige visade utställarna upp fantastiska monterbyggen. Och vad skådar mitt norra öga om inte ännu ett hav av vita lampor. Den här varianten är något mer budgetvänlig än den jag bloggade om sist, dvs den jag fotade som i entrén på Nobis, eftersom den enbart består av rislampor i papp från IKEA. Varför inte testa hemma. Blandar man olika storlekar och modeller blir det riktigt effektfullt. Lamptak någon?

Foto: lånat av bloggaren RAZMATAZ

stHAY Copenhagen - hyr en lägenhet i Köpenhamn

Funderar du på att åka till Köpenhamn en längre tid, eller ska du ha med dig hela familjen? Kolla in det här boendealternativet till ett vanligt hotell. Danska designföretaget HAY har inrett ett helt gäng coola lägenheter på Brygge med utsikt över Köpenhamns centrum och Ørestaden under namnet STAY Copenhagen. Ett eget hotellkomplex med andra ord. Väldigt sparsmakat á la HAY, men tjusigt!

Foto: STAY Copenhagen pressbilder från galleriet

Annons
Annonsera