Gott nytt år!

Snart kan 2011 läggas till handlingarna. Ett år fyllt av förändring för min del. 2011 var ju året då jag samlade mod att säga upp mig från en av Sveriges bästa reklambyråer för att starta egen låda. Året då jag registrerade aktiebolag, började jobba med SVT, fick bokkontrakt och en massa andra roliga uppdrag - och inte minst, året då jag gifte mig! Det har varit en omvälvande period med andra ord, men på ett positivt sätt. Och det ser inte ut att ta slut här. Redan i januari väntar fler spännande utmaningar, en ny layout på Trendenser (signerad Edholm Ullenius) och några overkliga men ännu hemliga projekt. Kort sagt, jag ser fram emot 2012 och hoppas att ni hänger med ett år till. Gott nytt på er, och stort tack för det som varit! Nu åker klackarna och lösögonfransarna på. Här ska 2012 firas in med dunder och brak!
2012 nytt år
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Godaste gå-bort-presenten?

Jag måste bara tipsa om ett smarrigt hemmagjort julgodis som jag formligen har levt på under mellandagarna; Lakritsknäck. Jag hittade receptet här, ökade dosen av Turkisk peppar och toppade med flingsalt. Det var en perfekt present att ha med till glöggfesterna. Bara att lägga i en fin ask och knyta om med tjusiga band. Och eftersom knäcken smakar lakrits och inte jul kanske konceptet kan funka även till nyår? Ett sistaminutetips till dig som behöver fixa en gåbortspresent inför morgondagen.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Mellandagspaus

Nu är julen snart över för i år. Tomten har hängt upp kostymen på vädring och det är bara några ynkliga små skärvor till dagar kvar av hela 2011. Men än är det ju faktiskt inte riktigt över, helt. Just därför tänkte passa på att njuta av både knäck och kola, men också av datorfri tid tillsammans med familjen, även under de resterande mellandagarna. Hoppas att du kan göra detsamma. Jag tror man behöver det ibland. God fortsättning så länge, vi ses igen nästa år! (P.S glöm inte att tävla i adventskalenderns sista lucka bara, innan du kopplar ur helt. Du har fram till nyårsafton på dig!)
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

24 december - dagens lucka i adventskalendern

Julaftonens lucka presenteras av tradition tillsammans med VålaMagasinet i Uppsala. En av mina äldsta och mest lojala annonsörer, som har hängt med i snart tre år. Jag är otroligt tacksam för deras stöd och väldigt glad över att de i år bidrar med deras alldeles egna soffmodell Vålasoffan - exklusivt designad av Jonas Ihreborn endast för VålaMagasinet. Den har avtagbar klädsel, vinkelben i mattkrom och sits av kallskum/resårstoppning. En skön, tidlös och prisvärd designsoffa som tillverkas av Ihreborn Stockaryd vilket innebär svenskt hantverk och kvalitet. Värde 18 290 kr! Tyget Bronze finns i tre färger (ljusgrå, mellangrå, mörkgrå) och modellen har följande mått: Bredd:213 Djup:94 Höjd:66 cm Just nu går den att köpa till kampanjpris: 14 990 kr. För att delta i dagens lucka, där du kan vinna din alldeles egen soffa, behöver du bara svara på nedan frågor i kommentarsfältet. Eftersom det är julafton förlänger vi tävlingstiden till en vecka. Så du har året ut på dig. Lycka till!

1) Vilket år etablerades VålaMagasinet i Uppsala
2) Vilka andra möbler från VålaMagasinets sortiment skulle du välja för att matcha soffan om du fick inreda ditt drömvardagsrum? Beskriv kort.
Tävlingen pågår tom 1/1 2012 kl. 07.00. Vinnaren utses av en jury från Vålamagasinet och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Midnattspyssel

Här kommer ett sent och något glöggvingligt bevis på den hemmagjorda pappersgranens existens. Så enkel att till och med ett barn kan klara av att göra den. Vi skippade PDF-mallarna och klippte på frihand, efter Underbaraclaras vik-och-häfta-modell. Lätt som en plätt, och kul. Vips har man klippt sig en mindre skog. Perfekt om du vill addera lite snövit midvinterfägring till gottebordet såhär i sista minuten.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

23 december - dagens lucka i adventskalendern

Dan före dopparedan ligger ännu en fantastisk designklassiker i adventskalenderpotten. Idag har du chans att vinna en Arne Jacobsen bordslampa (värd 5720 kr!) i en lucka som presenteras av Svenssons i Lammhult. De har över 200 kända varumärken i sortimentet och växer så det knakar. Butiken i Stockholm har nyligen byggts ut och blivit dubbelt så stor och till våren öppnar Svenssons i Lammhult även i Malmö! För att delta i dagens lucka behöver du bara svara på nedan frågor i kommentarsfältet och gå med i Svenssons i Lammhults grupp på Facebook. Lycka till!

1) Lilla Åland är en klassisk stol av Carl Malmsten och Stolab, som går att få i många utföranden. En färg finns dock bara att köpa unikt hos Svenssons i Lammhult – vilken?
2) Fri fraktavgift vid möbelköp erbjuder många. Men vad INGÅR mer, utöver det, när du handlar dina möbler hos Svenssons i Lammhult?
3) Vilken annan service skulle du uppskatta i samband med ett möbelköp? Motivera kort.

Tävlingen är avslutad. Stort grattis till Johanna som svarade kl 19:35!

Tävlingen pågår tom 24/12 kl. 15.00. Vinnaren utses av Svenssos i Lammhult. Juryns beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. En lampa ligger i potten.


Tips på juligt papperspyssel

Har du en odlingsklocka som du vill fylla med något juligt, utan krav på vattning? Då kanske det här kan vara något! En miniatyrgran i papper. Jag plåtade den på Royal Copenhagens café i Köpenhamn där sådana också fanns att köpa. Har du ingen återförsäljare i närheten kan du göra enklare modeller av vanligt skrivarpapper. En sån här tillexempel. Perfekt pyssel för uppesittarkvällen.
Papperspyssel uppesittarkväll trend papper 2012 julgran av papper
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

22 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig inget mindre än den populära Eames-gungstolen från Vitra, värde 4140 kr, tack vare generöst bidrag från Olsson & Gerthel. En inredningsbutik i Malmö som funnits sedan mer än 20 år tillbaka och som nyligen startat egen webbshop. Vinnaren får gungstolen i önskad färg. För att delta i tävlingen ska du svara på frågorna i kommentarsfältet, inom 24 timmar. Stort lycka till!

1. Vad tycker du om Olsson & Gerthels nya webbutik?
(Här vill vi veta vad som är bra och vad du tycker att vi kan förbättra.)
2. Nära vilket torg i centrala Malmö ligger butiken Olsson & Gerthel?
3. Vilken färg skulle du vilja ha på din Eames RAR gungstol från Vitra?

Tävlingen är avslutad. Grattis till AnnicaP!


Tävlingen pågår tom 23/12 kl. 12.00. Vinnaren utses av Trendenser.se Juryns beslut kan ej överklagas .Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. En gungstol ligger i potten.

HAY HOUSE i Köpenhamn

HAY's flagshipstore i Köpenhamn ligger inrymd i en spatiös sekelskiftesvåning med utsikt mot Ströget. Högt i tak, generöst med stuckaturer och massor av fina miljöer att titta på och inspireras av. Det här är ett ställe ni inte får missa om ni åker över. Jag fick "göra en Kurre" och limma på mig ett par boxarhandskarna för att inte förköpa mig på allt fint. Men några julklappar blev det.

Illums Bolighus julskyltning 2011

Man kan inte åka till Köpenhamn som inredningsbloggare, utan att besöka Illums Bolighus för att spana in deras julskyltning. Allt annat vore tjänstefel. I år var jag dock inte lika imponerad som tidigare. Det kändes gyttrigt och grylligt, för att använda två dialektala beskrivningar. Men jag tror ni fattar vad jag menar. Man ser liksom inte skogen för alla träd (även om de för all del använt en hel del av den varan för att få till det rustika som kontrast till sobert grått). Här är lite tittgodis på mitt favoritfönster av de som är till beskådan. Extra kul att Jens Fagers fina stol står på paradplats! Kan ni skymta den, däribland allt?
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Stilleben i Köpenhamn

Frukosten hann visst bli till lunch innan jag kom till skott (fastnade i några oplanerade jobbmåsten) men bättre sent än aldrig. Här är bilder från ett av de första pitstopen vi gjorde igår. Den superfina lilla butiken Stilleben som ligger en fållad gardinlängd från (turists)tråket Ströget. Underbart sortiment!
butikstips köpenhamn inredning
Jag är väldigt förtjust i Playtypes planscher just nu, liksom i den ombloggade och nästan sönderskrivna Cirkuspostern. Och Sennerholtskan verkar vi inte kunna få nog av i Skandinavien. Det här är med andra ord en butik du måste titta till om du har vägarna förbi den danska huvudstan, om du är på jakt efter godis till väggen! Har du ingen resa inplanerad kanske deras webbshop kan fresta?
butikstips köpenhamn inredning
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

21 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka gömmer sig den klassiska bänken 153B från designföretaget Artek, värde 3220 kr! Bänken passar till exempel som avlastningspall i sovrummet, som extra sittplats i köket eller som smart sittlösning i hallen. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på frågorna i kommentarsfältet, inom 24 timmar. Stort lycka till!

1) Vilket år grundades Artek?
2) Vad förknippar du varumärket Artek med? Beskriv med tre ord.
3) Beskriv hur du skulle få användning av bänken 153B om du vann den?

Tävlingen är nu avslutad! 
Stort grattis till Maria!


Tävlingen pågår tom 22/12 kl. 12.00. Vinnaren utses av Trendenser.se Juryns beslut kan ej överklagas .Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Hemma efter heldag i Köpenhamn

Sent inatt kom jag hem från en heldag i Köpenhamn. Det är ju en alldeles magiskt fin stad, i synnerhet såhär års när husfasaderna är uppklädda till tänderna och hela Tivoli bågnar av gnistrande julbelysning. Jag hade sällskap av Henrick, som kan de danska kvarteren som om de låg i hans egen innerficka. Vi träffade annonsörer, spanade in fina butiker och fyllde på inspirationsbanken deluxe. Trots att jag bara fått några timmars sömn är jag redan uppe med tuppen och full av energi. Jag fick så många idéer! Nu ska jag bara tömma minneskortet från kameran och pilla i mig lite frukost, sen kommer mer bilder!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

20 december - dagens lucka i adventskalendern

När jag inredde Bloggers Inn på Scandic Grand Central fick jag möjlighet att testa Audio Pros trådlösa högtalare och jag har varit hooked ever since. Man kan streama musik trådlöst från datorn och Spotify (Itunes eller vad man nu använder för musikspelare) direkt till högtalarna. Otroligt smidigt. Så nu har vi skaffat ett par vita på kontoret. Idag har du chans att vinna ett alldeles eget högtalarpar (värde 2695 kr) att ställa hemma eller på jobbet, beroende på vart du har behov av peppande musik. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på frågorna i kommentarsfältet, inom 24 timmar. Stort lycka till!

1) Vilket år grundades Audio Pro?
2) Hur många ljudkällor kan anslutas till modellen Addon Five, samtidigt?
3) Vilken låt skulle vara den första du spelade i dina nya högtalare om du vann dem? motivera kort.

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Lina!
Tävlingen pågår tom 21/12 kl. 12.00. Vinnaren utses av Trendenser.se Juryns beslut kan ej överklagas .Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Underifrånperspektiv på Ay Illuminate Cotton Lamp

Sist jag bloggade om min fäbless för stora tyglampor (Mark Edens Schooley lamp) så delades kommentarsfältet med laserstråle. För eller emot. Gilla, eller inte gilla. Och jag förstår er. Det är ingen pjäs som är fjäderlätt att ta till sig, även om det lilla stycket dansade rakt in i min Norrländska själ som ständigt suktar efter vackra ting som silar ljus skirt och skört. Men för er som också gillar tänkte jag visa ytterligare en modell: Ay Illuminate Z1 Cotton Lamp - som jag plåtade häromveckan. Från ett annat perspektiv. Nämligen det man ser allra mest som slutförbrukare - underifrån! Den vinkeln får man ju aldrig se på produktbilderna. Här jag är benägen att eventuellt hålla med dem som är skeptiska mot dessa stora tygskapelser De är ju trots allt finast från sidan. Så de kräver både sitt rum och sin stuckatur för att bli såhär fina. Och något sånt stort eller tjusigt har jag icket. Än.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

19 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig ett fint bäddset från svenska Norrgavel som gjort dig kända för sina vackra möbler och en känsla för sober lyx med hjälp av gedigna materialval, långsiktiga former och en genuin kärlek för det traditionella möbelhantverket. Bäddsetet kommer från serien Blockrand signerad Gunilla Axén och är värt 1100 kr. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på frågorna i kommentarsfältet, inom 24 timmar. Stort lycka till!

1) I vilket material är bäddsetet Blockrand tillverkat?
2) Beskriv dina drömmars sovrum. Hur skulle du möblera det om du fick välja fritt från Norrgavels sortiment av möbler och textilier? Motivera kort.

Tävlingen är nu avslutad. Grattis Kristina som svarade kl 10.45.41!


Tävlingen pågår tom 20/12 kl. 12.00. Vinnaren utses av Trendenser.se Juryns beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns ett set i potten.

18 december - dagens lucka i adventskalendern

Varje kväll lägger vi huvudet mot en kudde innan vi somnar, och hur den är utformad påverkar såklart vår sovkomfort en hel del. Ändå är det förvånansvärt få som tänker på vilken skillnad en riktigt bra kudde kan göra för att vi ska vakna utvilade och pigga och redo att ta oss an dagens utmaningar. Nu har du chans att ändra på det. Bakom dagens lucka döljer sig nämligen en lyxig Xleep kudde med örngott från svenska DUX. Kudden är i DREAMSIZE storlek dvs. 72 x 92 cm = jättestor! Värde 2490 kr. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på frågorna i kommentarsfältet, inom 24 timmar. Stort lycka till!

1) Vem har formgivit Dux klassiska fåtölj Jetson?
2) När bytte du huvudkudde/kuddar i sängen senast?
3) Motivera varför just du (eller den du skulle vilja ge kudden till) förtjänar att sova extra gott nästa år.

Tävlingen är nu avslutad. Vinnaren meddelas inom kort!
julklappstips ny kudde
Tävlingen pågår tom 19/12 kl. 12.00. Vinnaren utses av Trendenser.se Juryns beslut kan ej överklagas.Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en kudde i potten.

Paketpyssel i rött och vitt

Efter ett par års vilt experimenterande med julens färger verkar tillverkarna ha återgått till det traditionellt tomteröda igen. Butikerna bågnar av klassiskt rött och vitt, så vad passar väl bättre än ett bildsvep med klappinspiration modell polkagris. Tomtemönster och tomtemonster, någon?
Julklappsinslagning inspiration pyssel blogg inredningsblogg tips snygga röda paket.jpg
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

17 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig inte mindre än två svarta ABC-lampor från danska designvarumärket Gubi, värde ca 4000 kr. Perfekt för dig som behöver fylla på med punktbelysning i hemmet, kanske i vardagsrumsfönstret eller på sängborden i sovrummet? Allt du behöver göra för att delta i dagens tävling är att svara på frågorna i kommentarsfältet, inom 24 timmar. Stort lycka till!

1) Vad heter de två formgivarna som ligger bakom ABC-lamp från Gubi?
2) Var i ditt hem skulle du placera lamporna om du vann. Beskriv kort.

Tävlingen är nu avslutad! Stort grattis till Charlotte. Hör av dig med din postadress så kommer vinsten till dig inom kort!
Tävlingen pågår tom 18/12 kl. 12.00. Vinnaren utses av Trendenser.se Juryns beslut kan ej överklagas.Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns två lampor i potten.

Inspirerande hem

December verkar vara årets lågsäsong för mäklarna, näst efter sommarsemestern. Det rasslar inte direkt till i prenumerationslistan på Hemnet. Men Bolaget i Malmö har en del godbitar som inte hunnit valsa bloggosfären runt ännu (nåja, med undantag för det här - men det är så fint att det tål att visas igen). Den maskulint strama lägenheten i Lund var ny för mina ögon. Även om man inte bor i Skåne kan man ju tillåta sig att inspireras av inredningen. Själv slängde jag genast upp ett fårskinn i Eamesfåtöljen.
Foto: Bolaget Malmö

16 december - dagens lucka i adventskalendern

Idag har du chans att lägga vantarna på en limiterad utgåva av Vitras designklassiker Eames Hang It all - The Christmas Edition! Hängaren formgavs av Charles & Ray Eames redan på 50-talet. Eftersom avståndet mellan kulorna alltid förblir demsamma kan "Hang it all" utökas till en enda lång rad om man placerar flera stycken intill varandra. Värde 2095 kronor.

1) Vilket år designades orginalet?

2) I hur många versioner finns årets Christmas special edition?

3) Beskriv kort vad du förknippar varumärket Vitra med.


Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Johanna som svarade 2011-12-16 @ 11:47:35 Hör av dig med din postadress så kommer priset inom kort!

Tävlingen pågår tom 17/12 kl. 12.00. Vinnaren utses av Trendenser.se och juryns beslut kan ej överklagas.Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en hängare i potten.


15 december - dagens lucka i adventskalendern

Idag har du chans att vinna ett presentkort på Alcro till ett värde av 1000 kronor. Perfekt om du funderar på att måla om en vägg eller möbel därhemma. Allt du behöver göra för att delta är att svara på frågorna i kommentarsfältet, inom 24 timmar. Stort lycka till!

1) Alcro har en väggfärg för målning inomhus som ger en extremt vit yta, vad heter den?
2) Ge exempel på någon kulör från Alcro Designers Inredningskollektion som har anknytning till Julen. Beskriv hur du skulle vilja använda den, med en kort motivering.

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Karin S. Hör av dig med din postadress!
Tävlingen pågår tom 16/12 kl. 16.00. Vinnaren utses av Trendenser.se och juryns beslut kan ej överklagas.Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns ett presentkort i potten.

Julvernissage hos Scandic Rubinen på fredag!

I måndags lät jag medlemmarna i Trendensers facebookgrupp följa ett hemligt julpysselprojekt. Steg för steg visades bilder på smällkarameller som gjordes om till miniatyrklänningar och det gissades vilt kring vad de skulle användas till. Nu är det officiellt och på fredag är det vernissage. Scandic har nämligen låtit ett antal personer pynta deras hotelllobbys i olika städer och på fredag är det vernissage för mitt bidrag - på Scandic Rubinen, vid Avenyn i Göteborg. Materialet skulle vara ekologiskt och pyntet skulle följa hotellets profil. Eftersom Rubinen har en story om Lady Ruby som samlar på röda saker så lät jag granen dekoreras med små miniatyrklänningar av papper. The Lady in Red har helt enkelt strösslat grenarna med sin samling av röda klänningar. Kom gärna förbi och säg hej. Jag är där från kl. 16.00!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser

14 december - dagens lucka i adventskalendern

Vi fortsätter på den inslagna banan med anrika svenska företag. Bakom dagens lucka gömmer sig nämligen ljusstaken Ängeln i mässing. En nyproduktion efter en förlaga ur Svenskt Tenns arkiv som återupptogs i produktion till julen 2009. För att delta i tävlingen om den klassiska ljusstaken ska du svara på följande frågor och du har som vanligt 24 timmar på dig. Lycka till!

1) Vem äger Svenskt Tenn?
2) Vilket uttryck myntades om Svenskt Tenn vid världsutställningarna i Paris, New York och San Francisco i slutet av 1930-talet?
3) Vilken modern och idag levande formgivare skulle du vilja se göra ett samarbete med anrika Svenskt Tenn? Motivera kort.

Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Emma som svarade kl 14.06!
Tävlingen pågår tom 15/12 kl. 13.00. Vinnaren utses av Trendenser.se och juryns beslut kan ej överklagas.Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en ljusstake värd 580 kr i potten.

13 december - dagens lucka i adventskalendern

Vi firar in årets lucia tillsammans med det anrika svenska företaget Palmgrens vars sadelmakeri gör vackra väskor och askar av hög kvalité. I potten ligger ett exemplar av deras handsydda förvaringsaskar av mjukaste Tärnsjöläder, i valfri färg, värd drygt 1000 kronor. Allt du behöver göra för att delta är att svara på dagens frågor. Du har 24 timmar på dig. Lycka till!

1) Vilket år grundades Palmgrens
2) Vilket material förknippar man med Palmgrens, förutom läder?
3) Vad skulle du lägga i din ask om du vann den? Motivera kort.

Tävlingen är avslutad. Stort grattis till Ramla!
Tävlingen pågår tom 14/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av Trendenser.se och juryns beslut kan ej överklagas.Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns ett presentkort i potten.

Det lackar mot jul

Man måste applådera IKEA Livet Hemma och det jättejobb som deras digitala redaktion gör med den dagliga inspirationen från varuhusjätten. De bara pumpar ut inspirationsbilder. Som den här till exempel. Ett udda målat bord med lackad yta, och ett detaljfokus som får mig att vilja pilla nejlikor i apelsiner tills fingertopparna kroknar. I Love it. Och flytet i deras flöde gör mig glad ända in i själen, eftersom jag var med och hejade på det projektet när jag jobbade på Forsman.
Foto: IKEA Livet Hemma

12 december - dagens lucka i adventskalendern

Dagens lucka är en guldgruva för alla er som står i renoverar- och fixartagen. I potten ligger inte mindre än ett presentkort på 3000 kronor att använda hos Nordsjö Idé & design. Allt du behöver göra för att delta är att svara på följande tre frågor, och hålla tummarna. Du har som vanligt en dag på dig. Lycka till!

1. Vad heter färgen som får små rum att kännas större?
2. Vilket Nordsjö-spackel ska du använda om du vill ha ett miljövänligt underlag?
3. Motivera varför just du behöver 3000 kr att renovera för hemma.

Tävlingen är avslutad. Grattis till MiaC!
Tävlingen pågår tom 13/12 kl. 11.00. Vinnaren utses av Trendenser.se och juryns beslut kan ej överklagas.Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns ett presentkort i potten.

Drömskelista julen 2011

Ju äldre jag blir, desto svårare tycker jag det är att skriva en önskelista till tomten. Jag har ju redan så mycket prylar nu att jag knappast behöver fler, egentligen. Och om man som jag dessutom avskyr kortsiktig vansinneskonsumtion så ligger det en utmaning i att vaska fram saker man säkert vet att man inte kommer tröttna på i första taget. Potentiella livskamrater finns det ju inte gott om, och tyvärr har de utvalda få en tendens att kosta. Det är ju inte min mening att ruinera de röda nissarna, men om jag skulle ge mig på ett försök till "drömskelista" i år, utan hänsyn taget till prislapp eller realism, så skulle min lapp till Inredningsbloggarnas Santa Claus se ut ungefär såhär.
1) Georg Jensens fina Moonlight Grape ring. Lovely. 2) Jesper Walderstens konstnärliga bok 365 3) Parispostern som nyss lanserades som en uppföljare på den populära och snart slutsålda New York Planschen. Fin! 4) Georg Jensens nya armbandsur med brunt läderarmband signerat Henning Koppel. Gillar't. 5) Acnes pläd Chain skulle gärna få bli en trogen vintervärmare i min soffa 6) Doftljus från Byredo, funkar alla gånger 7) Drömväskan Bostog Bag från Celiné skulle jag inte tröttna på i första taget 8) Svenskt Tenns pall 2156 aka Button får flytta hem till oss alla dagar i veckan 8) Lenas fina matta Björk från Design House Stockholm skulle passa under matbordet och minna om mitt Norrländska ursprung och Umeå 9) HAY's limiterade sax i svart. Ja tack!

11 december - dagens lucka i adventskalendern

Kay Bojesens klassiska träapa har blivit omåttligt populär de senaste åren och idag har du chans att vinna din alldeles egen djungelkompis, värd 1150 kr, tack vara ett generöst samarbete med webbshopen Rum21.se Allt du behöver göra för att delta i dagens lucktävling är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet nedan. Du har som vanligt en dag på dig. Stort lycka till!


1. Vad heter den nya soff- och fåtöljkollektionen i sk Howardmodell som Rum21.se nyligen lanserade?

2. Vilket varumärke tycker du att Rum21.se saknar i sitt nuvarande sortiment? Motivera kort.


Tävlingen är stängd! Stort grattis till Elin som svarade kl 21:21:31 Hör av dig med din postadress så skickar vi apan till dig så snart vi kan!

Tävlingen pågår tom 12/12 kl. 11.00. Vinnaren utses av Trendenser.se och juryns beslut kan ej överklagas.Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en Hoptimist i potten.

10 december - dagens lucka i adventskalendern

Dagens adventskalenderlucka presenteras i samarbete med Rädda Barnens designshop, som säljer utvalda produkter till förmån för sitt arbete med barns rättigheter. Genom att beställa dina julklappar via dem ger du inte bara bort en vacker pryl utan också en skärva omtanke till dig själv och dina nära. Det finns massor av fina saker välja mellan men vad passar väl inte bättre än en livsglad Hoptimist i trä - som också ligger i dagens potten. Design Gustav Ehrenreich. För att delta i dagens lucka ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet nedan och du har som vanligt en dag på dig. Lycka till!

1) Vilket år grundades Rädda Barnen?
2) Ge oss tre julklappstips till dina nära och kära, med produkter som du valt från Rädda Barnens designshopssortiment. Motivera kort vem du vill ge vad och varför.

Tävlingen är stängd! Vinnare meddelas inom kort!Tävlingen pågår tom 11/12 kl. 11.00. Vinnaren utses av Trendenser.se och juryns beslut kan ej överklagas.Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en Hoptimist i potten.

Bilder från Blomsterkursen

Här kommer en rapport från gårdagens julpysselkväll och blomsterkurs på kontoret. Platserna tog slut redan en timme efter att de hade släppts och trots att vi ökade på med ytterligare 10 stolar och gjorde vårt bästa för att ordna plats åt fler tvingades vi tacka nej till många - men vi hoppas på en uppföljning och då står ni först på tur! Det var i alla fall jättekul att intresset var så stort och det kändes som om kvällen blev lyckad. Vi fick blodad tand och blev peppade att göra fler liknande events framåt vårkanten. Bildkavalkad följer, men eftersom jag vill respektera gästernas integritet får ni hålla till godo med "huvudlösa fotingar".
Vi hade (kvällen till ära) dukat upp två långbord för gästerna och klistrat väggarna fulla av moodboards med inspirationsbilder. Förutom en kort trendföreläsning lyssnade vi på julmusik, drack glögg, knaprade pepparkakor åt julgodis med jordiga fingrar. Vi arrangerade upplägget lite som en lunchsallad som man får plocka själv. Lite proteiner, lite kolhydrater och massor av grönsaker. Alla fick välja varsin kruka, en stor dyr växt och några mindre, sen fanns det obegränsat med jord, lecakulor, mossa och dekorationer. Nedan ser ni exempelbilder på slutresultatet. Stort stort tack till Blomsterlandet, Dixie och Rum för Papper för ovärderliga bidrag. Utan er hade kvällen inte varit möjlig.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se9 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka ligger en rejäl uppfräschning av dina badrumstextilier. I potten ligger nämligen 4 st badlakan, 4 st handdukar och 2 st gästhanddukar (valfri färg) ur Hemtex populära Livingsortiment till ett värde 1650 kr. En klassiker i hög kvalitét, som finns i väldigt många svenska hem. För att delta ska du svara på följande frågor och du har som vanligt en dag på dig. Lycka till!

1. Gilla Hemtex på Facebook

2. Vilken/vilka produkter från Hemtex sortiment köper du helst och varför? Motivera kort.


Tävlingen är nu avslutad! Grattis till Cecilia A som svarade kl 02:24:23


Tävlingen pågår tom 10/12 kl. 12.00 Vinnaren utses av Trendenser.se och juryns beslut kan ej överklagas.Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. I potten ligger ett set värt 1650 kr

8 december - dagens lucka i adventskalendern

Svenska Beach House har ju gjort snabb succé på kort tid tack vare sina supermjuka bäddset i tvättad jersey. De känns ungefär lika behagliga mot kroppen som en väl tvättad favorit-t-shirt. Själv har jag bara ett nattlinne från dem än så länge men är spekulant på ett helt bäddset. Idag har ni bloggläsare chans att vinna en egen uppsättning till sängen därhemma genom att svara på ett par enkla frågor. I potten ligger 1 Pillowcase Berry. 1 Duvet Cover Berry (till en enkelsäng) samt ett nattlinne i färgen Bell White med ett totalvärde om 1985 kr. Du har som vanligt en dag på dig. Lycka till!

1) Vad heter Beach House två olika modeller på nattlinnen?
2) Varför vill just du vinna dagens julklapp från Beach House. Motivera kort.

Tävlingen är avslutad. Grattis till Maria som skrev om sin son och dotter kl 19.33 Hör av dig med din adress så kommer priset på posten!
Tävlingen pågår tom 9/12 kl. 13.00. Vinnaren utses av Trendenser.se och juryns beslut kan ej överklagas.Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns ett bäddset och ett nattlinne i potten.

I have died and gone to Real-Estate Heaven

Vilken respons det blev på lägenhetsbilderna häromdagen. På bara några timmar hade halva bloggsverige snappat upp dem och jag har fått inlänkningar från hela världen, med rejält besöksrekord som följd. Kul! Men den var ju väldigt fin också. Någon undrade varför vi inte köper klabbet. Well. Som Carrie sa. Det kändes lite som att ha dött, och att ha vaknat upp i lägenhetshimlen när man klev in i den men eftersom vi söker en 4:a som gärna får vara större än 80 kvadrat föll den utanför våra ramar. Tyvärr. Tittgodis deluxe var det dock och jag har kameran full av närbilder från denna pärla. För där fanns massor av idéer. Som den här tillexempel. Om du tycker Bestlites golvlampa är fört kort i rocken som sänglampa.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

7 december - dagens lucka i adventskalendern

Att jag är en pappersnörd av rang har väl inte undgått någon som läser den här bloggen med regelbundenhet. Min förkärlek till vackra anteckningsböcker, kort, kuvert, pärmar och pappboxar som gör det snyggt och roligt att hålla ordning på skrivbordet vet ju uppenbarligen inga gränser. Just därför är jag extra glad över att kunna presentera dagens lucka i samarbete med Bookbinders Design. I potten ligger två klädda lådor i A4 och A5-storlek från deras serie Prisma, i valfri färg, värde 1400 kr. För att delta behöver du bara svara på nedanstående frågor. Och du har som vanligt dagen på dig. Lycka till!

1) Hur många färgställningar finns serien Prisma i?
2) Hur många egna butiker har Bookbinders Design i Sverige?
3) Berätta hur du planerar att använda lådorna om du vinner.

Tävlingen är avslutad. Grattis till Ylva!
Tävlingen pågår tom 8/12 kl. 08.00. Vinnaren utses av Trendenser.se och juryns beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns två boxar i potten, värde 1400 kr exkl. frakt.

Hello I live here...

Igår hängde jag med Sarah till jobbet när hon skulle lägga sista handen på en lägenhet som skulle fotas åt Alvhem. Direkt jag klev innanför dörren kände jag mig som Carrie Bradshaw på lägenhetsvisning. "Hellooo, I live here!" Vilket hem! Precis så här skulle jag vilja bo. Idag och imorgon. Vita plankgolv, högt till tak, generöst med stuckaturer, tre vita kakelugnar och en inredning som fick mitt hjärta att gallopera. Här är några exempel som jag hann plåta som allra hastigast. Men. Alltså. Förstår ni mig?
drömlägenhet inredningstips Alvhem interiör
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

6 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig en finfin Tolix-pall (i valfri färg som finns i lager) värd 1395 kr från UrbanLiving.se - som för övrigt är en av landets största återförsäljare av den här populära franska möbeln. Säg den inredningstidning eller det hemnetstylade hem som inte har minst ett exemplar av den här på bild. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen om ditt alldeles egna exemplar är att gilla UrbanLivings fanpage på Facebook och svara på två frågor. Lycka till!

1. Gilla UrbanLiving på Facebook
2. Vilken produkt från Urban Living står högst upp på din önskelista? Motivera varför.
3. Var i Sverige finns Urban Livings fysiska butik?

Tävlingen är avslutad. Grattis till Gisela Krook som svarade kl 21:54:26 Hör av dig med din postadress samt vilken färg du vill ha på pallen!
Tävlingen pågår tom 7/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av sponsrande företag och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en pall i potten, värd 1395 kr

Lucky numbers

Sarah som ska vara med och hålla blomsterkursen på torsdagens pysselkväll här på kontoret har många strängar på sin lyra. Hon är inte bara inredningsstylist och florist, hon är grafiskt sinnad också och gör tavlor tillsammans med sin syster under varumärket Wallstuff. Min favorit är den här som jag plåtade tidigare idag. Lite måndagsknark för alla oss svartvitpundare i bloggosfären. Eller vad sägs?
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Ode till en krokfamilj

Kan man bli kär i ett par krokar? Vansinnesförälskad? Hjärtklapprande tokig och förtjust? Jodå. Jag kan. Inte för att Muutos Dots är nya på något sätt, men idag såg jag dem plötsligt i ett annat ljus. Och i ett sammanhang jag snart ska visa mer av, bara jag har fått ordning på internetuppkopplingen och kan ladda upp bilder. Vill du ha knallgula såg jag förresten att krokfamiljen finns på rea här.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

5 december - dagens lucka i adventskalendern

Idag har du chans att lägga vantarna på en klassisk och tidlös möbel som fick ett uppsving efter TV-programmet Solsidan (ni kanske minns diskussionen?). Bakom dagens lucka döljer sig nämligen en Howard fåtölj från TheHome.se, värd 3995 kr (valfri färg). Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på följande frågor i kommentarsfältet. Som vanligt har du en dag på dig. Lycka till!

1. Vilken produkt ligger etta på topplista hos TheHome.se
2. Vad heter TheHome's egen inredare?
3. Var i ditt hem skulle du placera din Howardfåtölj om du vann? Motivera kort.

Tävlingen är avslutad! Grattis Petra på Designfragment!
bloggtävling
Tävlingen pågår tom 6/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av sponsrande företag och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en fåtölj i potten, värd 3995 kr

Välkommen på julpyssel med Trendenser!

Nästa vecka bjuder jag in till julmys på mitt kontor i Viktoriapassagen i Göteborg. På torsdag kväll arrangerar jag och inredningsstylisten / blomsterdekoratören Sarah Widman (som bland annat jobbar med Alvhem Interiör) en helkväll i julens tecken. Vi bjuder på en föreläsning om årets jultrender, med massor av inspirationspyssel, liksom en blomsterkurs som inkluderar allt material du behöver (växter, kruka, jord, dekorationer etc) för att göra minst ett eget blomsterarrangemang att ta med dig hem. Alla deltagare får dessutom en överraskning och vi bjuder på fika och glögg (ej middag) och massor av julstämning. Vi startar kl 18 och håller på till cirka 21. Antalet deltagare är begränsat, så det är först till kvarn som gäller. Vi kan ta emot max 15 personer. Hör av dig så snart du kan om du vill komma!

Dag: Torsdag den 8/12
Tid: kl 18-21
Plats: Viktoriapassagen, Vallgatan 19
Pris: 350 kr per person
Anmälan: görs på mail till frida (@) trendenser.se
Samarbetspartners: Blomsterlandet, Dixie och Rum för papper

På min önskelista: Smått och gott

Visste ni att inredningsbloggaren Henrick från Göteborg har startat egen webbshop med unika och utvalda detaljer? Eftersom vi känner varandra tror ni kanske att jag är mutad för att skriva detta, men det är jag icket (till skillnad från alla som bloggar om en viss klockmodell med blått och rött textilarmband just nu, att de klockorna syns överallt är inget annat än resultatet av en produktplaceringsrajd - beware säger jag bara!). Det här är däremot tre saker jag önskar mig och precis har slagit till och köpt - till fullpris. Smått och gott till hemmet och kontoret. Ett gäng helsvarta blyerspennor (hur fina?), en trähand till ett stillebenprojekt här hemma och en griffeltavla modell väggsticker till kontoret.
Foto: bilder lånade från moltaz designshop

4 december - dagens lucka i adventskalendern

Jerker Andersson som vunnit Red Dot Award och fått utmärkelsen Excellent Swedish design fem gånger har formgivit flera moderna klassiker men hans adventsljusstake Julius är en personlig favorit. Vad passar väl bättre än att fira in årets andra advent med den i potten? Bakom dagens lucka, som presenteras i samarbete med Patino.se, döljer sig alltså en Julius, i vitlaminat värde 1550 kronor. Allt du behöver göra för att delta i dagens lucka är att gilla Patino på Facebook och svara på en fråga. Lycka till!

2) Vilken produktkategori är din personliga favorit i Patinos nystartade webbshop? Motivera kort.

Tävlingen är nu stängd! Grattis till Jenny på Hemtrender som Patino utsett till vinnare.
Tävlingen pågår tom 5/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av sponsrande företag och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en Julius i potten, värd 1550 kr

3 december - dagens lucka i Adventskalendern

Dagens lucka presenteras i samarbete med svenska Contura som tillverkar braskaminer, kaminer, täljstenskaminer, kassetter och murspisar. De har ett brett sortiment för dig som vill kunna njuta av en sprakande brasa i hemmet. Medan du lutar dig tillbaka och bläddrar i deras katalog vill de att du ska kunna värma dig med en tjusig pläd - i väntan på den riktiga värmekällan. Bakom dagens lucka döljer sig därför den fina pläden Cross från populära Pia Wallén i 100% bomull, värde 1495 kr exkl frakt. För att delta ska du svara på följande två frågor. Du har som vanligt en dag på dig. Lycka till!

1) Om du skulle installera en kamin, kakelugn eller murspis i ditt hem. Vilken modell från Contura skulle du välja? På den här sajten kan du få vägledning.
2) På vilket sätt tycker du att en sprakande brasa förgyller ett hem? Motivera kort.

Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Veronica R som gjorde sitt inlägg den 3/12 13.24. Contura har utsett dig till vinnare. Meddela oss din postadress så kommer priset hem till dig inom kort!
Tävlingen pågår tom 4/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av sponsrande företag och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en pläd i potten värd 1495 kr exkl. frakt.

Vad jag pysslade med i Stockholm

Det här var en av sakerna jag jobbade med i Stockholm tidigare i veckan. Mitt livs första skyltfönster. RoyalDesign gav mig i uppdrag att skapa julkänsla i fönstret till deras butik i Sturegallerian och jag skred till verket utrustad med en enda huvudingrediens. Presentpapper från Panduro. Och tadá! Här är resultatet. Före och efter. Tanken var att skapa ett snövitt vinterlandskap (nu när vi inte fått något sådant att tala om i fysisk form) med hjälp av papper i massor. Jag klippte granar, saxade snöflingor, gjorde gigantiska presentsnören och slog in de kubformade hyllorna som stora julklappar. Sen strösslade jag med vitt, glas och kromade designklassiker som gärna får ligga under min gran i år. Det var svettigt och svårt och jag har full respekt för varför det krävs flerårig utbildning för att bli haj på sånt här. Men kanske kan iden ändå inspirera någon som också saknar snö i sin stad? Trevlig helg på er.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

2 december - dagens lucka i Adventskalendern

Vi fortsätter årets kalender med ett riktigt fint pris, den här gången i samarbete med The Home Company. Bakom dagens lucka döljer sig ingenting mindre än designklassikern Utensilo från Vitra, värde 2300 kronor! En riktigt snygg och praktisk väggförvaring till kontoret eller hallen som ofta syns i hemma-hos-reportagen hos designkunniga personer, men som kanske kostar lite väl mycket för oss vanliga dödliga. Nu har du chans att vinna ett eget exemplar! För att delta i tävlingen ska du svara på följande två frågor i kommentarsfältet. Du har 24 timmar på dig, tävlingen stänger imorgon kl 12.00. Lycka till!

1) Vilken är din favoritprodukt i The Home Companys sortiment/webbshop? Motivera kort.
2) Ge The home Company ditt allra bästa förslag på hur du tycker att man skulle kunna utveckla deras webbshop för att bli ännu litet bättre. Motivera kort.

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till Kristian P. Hör av dig med din postadress så kommer vinsten hem till dig inom kort!

Tävlingen pågår tom 3/12 kl. 12.00. Vinnaren utses av sponsrande företag och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en Utensilo från Vitra i potten, det är den större modellen i vitt - värd 2300 kr exkl. frakt.

1 december - dagens lucka i Adventskalendern

Efter lite tekniskt dividerande är det äntligen dags att presentera den första luckan, i samarbete med tapetföretaget MrPerswall. I vinstpotten finns ett presentkort på 10m2, värde 2999kr, som gäller vid nybeställning på deras webb. Alla har vi ju en historia att berätta och design är en av de största berättarformerna i vår tid. Hos Mr Perswall är du designern och dina personliga historier får liv direkt på väggen. För att delta i tävlingen ska du svara på följande frågor. Du har tills imorgonbitti på dig. Lycka till!

1. Dela din story med oss! Hur fick Du reda på att Tomten inte finns?

2. Vilken tapet på MrPerswall.se önskar Du dig i julklapp och berätta varför?


Tävlingen är nu avslutad. Grattis till dig som svarade 2011-12-02 kl 14.26.05 Hör av dig så kommer priset på Posten!

Tävlingen pågår tom 2/12 2011 kl. 16.00. Vinnaren utses av en jury från MrPerswall och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.


Årets julkalender 2011

Det blir ju ingen jul utan en riktig adventskalender och självklart ville jag inte svika den numera inarbetade Trendenser-traditionen med dagliga bloggtävlingar och fina priser från den 1:a till 24:e december. Inför årets upplaga var intresset från annonsörerna större än någonsin och luckorna fylldes redan tidigt i höstas. Stort tack för det förtroendet. Nedan ser ni en glimt av några deltagare. Vinsterna i de kommande kalenderluckorna är därav något i hästväg, så häng med redan från start. Du kan tävla varje dag fram till julafton. Och i år skippar vi alla krångligheter. Bara svara på frågorna och motivera i kommentarsfältet med namn och mailadress så är du med. Varje lucka startar och slutar som vanligt samma dag, och alldeles snart öppnar vi den första. Lycka till!

Annons
Annonsera