På tal om trianglar...

På tal om trianglar, eller snarare - geometri. De här fina grytunderläggen skulle kunna få flytta in hemma hos oss vilken dag som helst. Enkla, men snygga. Och fjärran de gamla tråkiga i kork som hängt med i evigheters evigheter av ren lathet. Nu fick jag en anledning att skaffa nya. Kan köpas här.
Foto: Weekday Carneval

Nyheter från Ferm Living AW11/12

I dagarna har danska Ferm Living släppt sina nyheter, liksom sin splirrans nya höst- och vinterkatalog. Den senare ger jag inte mycket för. De har övedoserat Actions i Photoshop och retuschat sönder bilderna totalt. Jag fattar ju att de ville få fram vintagekänsla och göra något annorlunda, men det förtar inte känslan av att katalogen blev en Instamatic-produkt. Ett nytt grepp i inredningsbranschen, om än (och det här trodde jag aldrig att jag skulle säga) lite för kreativt. Man ser ju inget. Vilket är synd, för den nya kollektionen är fin! Barnlamporna i trä, de geometriska mönsterna och takmobilerna i trä. Hur snyggt?
Foto: kollage av frilagda bilder från Ferms webbshop

Linum lanserar kollektion designad av ELLE Decoration

Utomlands tycks ju gränsen mellan journalistisk integritet och marknadskrafter vara något suddigare än i Sverige. Jag vet inte om det har med skillnader i lagstiftning eller moral och etik att göra men när man går runt bland butiker i London och N.Y. är det inte ovanligt att man ser skyltfönster stylade av chefredaktörer och stylister från kända mode- och inredningstidningar. Man kan också springa på stora kampanjer, där tidningsredaktioner har valt ut "favoritprodukter" hos kedjorna, som de rekommenderar kunderna via skyltar och allehanda garnityr. Här i Sverige görs det trevande försök ibland, men det är sannerligen glest mellan skotten i inredningssammanhang - till skillnad från den svenska modebranschen ska sägas - där exempelvis H&M utan problem kan få en chefredaktör från Bonnier (Elin Kling, StyleBy) att kisa för sitt "oberoende" och formge en limited-edition-serie. Utan att det ifrågasätts av konsumenterna, och utan att det blir ointressant för andra mediahus att skriva om och skapa PR för plaggen. Därför blev jag lite nyfiken när jag såg att Linum nu lanserar en textilkollektion formgiven av det internationella magasinet ELLE Decoration på stundande Formex. Det ska bli spännande att se hur den kommer tas emot av den svenska redaktörskåren. Kommer Sköna Hem att skriva om den, tro? Vad är din gissning?
Foto: kollage av pressbilder från Linum

Frukostcloseup

Idag är jag uppe med tuppen, och det är redan... Eeeh. Kaos. Niklas jobbar i Stockholm den här veckan och jag har lämning på ett stort juljobb, så jag har passat på att förvandla vardagsrummet till temporär fotostudio. Lägenheten ser ut som hejkomochhjälpmig. Jag vadar i julgranskulor och leker hela havet stormar med mig själv för att ta mig runt alla fotofonder som ligger utspridda på parketten. Så, vi får nog starta morgonen med en frukostcloseup så länge. En väldigt tight närbild på den rostade müslin som ska agera bränsle idag. Ni skulle svimma om jag zoomade ut mer än så här.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Mitt bästa stalltips i höst - Livet på landet

I höst verkar livet på landet, och i synnerhet livet på hästryggen, vara trendigare än någonsin. Och en stor inspirationskälla när företag och magasin ska styla pressbilder och tidningsreportage. Det här svepet sammanfattar ju onekligen en hel del av vurmen för det rustika och råa, liksom den numera så utbredda fascinationen av patinerat läder. Här kommer ett bildregn med färska exempel på temat. Först ut, Elle Interiörs senaste inredningsreportage som gick under namnet "Ranchliv".
Äta bland hästskit? Eller softa i soffan mitt i manegén? Ibland går det nästan lite för långt men det handlar ju mer om miljö och kontext än om praktiska faktiska idéer. Förutom ELLE Interiörs stora ranschjobb noterade jag att textilföretaget afswedala (som jag bloggade häromdagen) också tagit täten i den här genren. Deras senaste pressbilder, trendriktigt preppystylat á la en svensk Ralph Lauren.
Och så travar vi vidare (ni må förlåta mina ordvitsar, men det är svårt att låta bli) med självaste Hästens, som illustrerat sin senaste kampanj med bilder plåtade i just det, ett stall. Kanske inte helt oväntat med tanke på varumärket men i alltså helt linje med tidens trend.
Förra veckan släppte Norrgavel sin senaste katalog, och vad hade man valt att göra? Jo, locka till livet på landet som kontrast till livet i stan. Otroligt fina pressbilder som redan valsat ett varv i bloggosfären. Plåtade i en gård ute på vischan. Även här skymtar om inte en hästgård så åtminstone grånade laduväggar, trä som nötts av tidens tand och hemvävda trasmattor.
Många associerar livet på landet med rutor och flanell, vilket också är material och mönster som kan skönjas hos många textiltillverkare i höst. Eller vad säger ni om H&M Homes kollektion på det temat? Visst passar den också ganska bra in i den här spaningen?
Även GANT Home som annars mest visar välputsat överklassmode har låtit designavdelningen gå bananas på stickat, rutigt, vävt och nästan indianinspirerat hantverk och stylisten har fått fria händer att botanisera på någon bondgård och letat fram råa patinerade träväggar och rustika möbler med både själ och hjärta.
Jag skulle kunna ge hur många fler exempel som helst, på alla dessa företag som i höst satsar på den rustika och lantliga vurmen, men jag väljer att avsluta med en av de mer talande bilderna för den urbana stadsbondefantasin. Himla dukar upp sin vinterkollektion, på hästryggen.
Foton: Lånade av Elle interiör, afswedala, Hästens, GANT home, H&M Home, Himla,

Småborden från Mimou

När jag visade bilder från stylingjobbet jag gjorde till Mimous katalog fick jag många följdfrågor om de små vita borden som stod intill sängen. De kommer från Mimous sortiment och finns i en rad olika färger och höjder. Jag är dock lite osäker på om de verkligen finns i alla tre tripp-trapp-trull-modeller som jag lånade eftersom rekvisitaförrådet även innehöll prototypmöbler men ring Mimou och kolla om ni är intresserade av att köpa dem. Några frågade också om fler detaljfoton. Det kommer, så snart jag fått de officiella pressbilderna av Mimou. Just nu har jag bara mina egna tafatta kameraklick att tillgå.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Hangup på förstoringsglas

Jag vet inte varför, men jag har fått en hang up på förstoringsglas i mässing. Något åt det här hållet skulle kunna få flytta in som dekorativt pynt på mitt kontor vilken dag som helst. Teleskopmodellen eller en liggande variant funkar vilket som. Ser ni något liknande någonstans, någongång, eller har ni kanske rent av ett som ligger hemma och skräpar i en låda så är jag spekulant!
Foto: publicerat med tillåtelse av fotograf Michael Graydon

Pick of the day

Idag har vi promenerat i skogen och plockat svamp. I massor. Och strosat vid havet som piskat sig skummigt mot klipporna. Sen blev det svärmors Västerbottensostpaj till lunch. Mums. Men, nu lider helgen mot sitt slut och det dags att åka in till stan igen. Inte utan att det tar emot lite. Jag får trösta mig med att det väntar en rolig "jobbvecka", på andra sidan, med bland annat fotouppdrag på temat jul och så är det ju Formexmässa! Hoppas att ni också har haft en skön söndag!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Höstvackert från Patric Johansson

Via bloggen Riazzoli påmindes jag om fotografen Patric Johanssons portfolio hos Söderbergs Agenturer som jag inte klickat in till på länge. Jag fastnade för några av de svalt blålila och dimmigt höstiga motiven med allt från stickade mattor till mustiga rotfrukter. Mättande ögongodis en söndag som denna.
Foto: Patric Johansson, Söderberg Agenturer

Dagens detalj: Bärbart mellanmål

Sista helgen i augusti bjuder på tropisk värme och åska omvartannat. Vi har flytt innerstan för ett par dagar på landet tillsammans med svärföräldrarna, där sånt väder mest blir en stämningsfull kuliss till bärplockning, bokläsning vid brasan och laxluncher inköpta på rökeriet i hamnen. Här är resultatet från en promenad bland riviga björnbärssnår. En liter svart guld. Stora, mogna och oändligt söta. Fint såväl i frukostfilen, liksom som mellanmål. Och på bild. Inte sant?
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Nytt från afswedala 2011/12

Jag snabblunchade med min gamla kollega Jeanette häromdagen. Hon driver numera egna företaget afswedala, som gör helsvenska bäddset och textilier. Medan vi slevade i oss varsin sallad från Coffee and Deli hann jag övertala henne att visa de nya katalogbilderna som de precis hade varit och fotat. Oretuschade och allt. Men riktigt, riktigt fina. Jag fastnade bland annat för serien med svarta "utanpåsömmar" som stylats snyggt med en svart Kelim på golvet och de krispigt vita lakanen med gula broderier som matchats med en sliten Safari-fåtölj. Jag gillar´t. Och bilderna är som sagt så färska att de inte ens hunnit lämnas till tryck ännu, men hon gav mig tillåtelse att visa en smygkik.
Foto: afswedala kollektion 2011/2012

Washi tejp

Nej. Jag kunde inte motstå dem igår. Innan dagen var slut hade ett helt gäng kulörta tejpkompisar följt med hem i påse. Men jag ska använda dem till något fiffigt, så jag har en ursäkt. Resultatet kommer att synas i en känd tidning om. Hm... Sisådär tre månader. Jag säger till när ni ska hålla utkik.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Rum för papper, igen.

Minns ni att jag bloggade om en söt liten butik som jag passerar varje gång jag går in till mitt nya kontor i Viktoriapassagen. "Rum för papper" heter den och ägarna är gruvligt duktiga på att skylta. Eller fresta, som jag kallar det. För en kartongofil som mig är det ju stört omöjligt att inte titta, eller vilja köpa. Typ. Allt. Varje. Gång. De. Skyltar. Om. Så här ser fönstret ut just nu. Vilket får mig att vilja införskaffa nya tejprullar. Herregud, de är ju som smågodis. Kulörta och söta. Och omöjliga att låta bli.
rum för papper
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Höstpimpa badrummet

Bloggläsaren Carolina hörde av sig och bad om tips på hur man snabbt kan höstpimpa ett tråkigt hyresrättsbadrum med plastgolv och vitt 15*15-tums kakel. Dekorfilm?, undrade hon lite förtvivlat. Nej. Även om det finns fina sådana, så är jag personligen inget större fan av kakeldekorer. Det blir så lätt "måla-läppstift-på grisen-känsla" över det greppet. Mitt bästa råd är istället att ta fokus från grundförutsättningarna med ett iögonfallande val av duschdraperi, handdukar och badrumsmatta. Gärna en färgkombo som tar för sig och syns. Köp en liten träpall modell vintage som bryter av mot allt nytt och satsa på en fin korg att bunkra vita toarullar eller tidningar i och ställ fram en radda vackra flaskor. Och sist men inte minst byt ut standardspegeln! Köp en rejäl sak, som förvillar och får badrummet att kännas större än det är. Spara bara den gamla på förrådet, tills det är dags att flytta ut, och tänk på att täta ordentligt mot fukt om du gör nya hål i väggen. Paketet nedan skulle inte kosta mer än 1420 kronor.
Foto: Orangea tvättlappar H&M Home 49,50 kr, svart duschdraperi H&M Home 149 kr, badborstar i trä från Iris Hantverk från 165 kr, handdukar, badrumsmatta och korg från H&M Home 79,5 kr, 79,5 kr samt 199 kr, pall från House doctor 550 kr, oljor från Lilla Bruket i Varberg från 149 kr finns hos Artilleriet

På tal om paisley

När jag såg det paisleymönstrade bäddsetet i inlägget nedan, så kom jag att tänka på en annan blågrå skatt i textilform, som jag använde när jag stylade katalogjobbet för Mimou. Jag har inte fått några högupplösta pressbilder ännu, så ni får hålla tillgod med mitt foto av fotot från den tryckta versionen. Men visst är pläden ljuvlig. Liksom den slitna Thonet-stolen som jag hittade på butiken Minthas vintageavdelning i Ronneby. Och den svartvita muggen, som användes till samma plåtning, den måste jag också komma ihåg att notera till önskelistan. Jag slår inte "två flugor i en smäll" som det heter i ordspråket, utan skaffar mig "tre hangups på ett jobb istället". Inte bra. Jag kommer att bli fattig av det här.
Foto: faksimil från Mimous katalog + Frida Ramstedt

Dagens pepp

Nu är det inte meningen att det här ska bli en totalt "egonamnamifierad "blogg som bara handlar om mig. Men eftersom jag fick nys om att min intervju i Plaza Interiör också har publicerats den här månaden kan jag inte låta bli att tipsa om ännu ett pressklipp. Eller ska jag säga "peppklipp". Även den här artikeln tar nämligen upp min tvära U-sväng mot förnuftet. Att jag har slutat på ett bra jobb, för att kasta mig ut i osäkerheten och starta eget. Vill du läsa mer om mina framtidsplaner så finns jag med på sista sidan.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Prisvärda prints

En annan väldigt vanlig fråga som jag brukar få via mail och kommentarer är mina bästa tips på tavlor. Gärna prisvärda sådana. Så, here goes. Till alla er som tröttnat på Gallerixkonst och dussinplanscher; kolla in Nordic Art House! De har mängder av Giclée art prints från nordiska konstnärer, som säljs i limiterad upplaga till hyfsade priser, typ 500 kronor och uppåt. Här är tre favoriter. Cecilia Lundgren, Aurora Kroon och Erika Blomgren. Jag är svag för tusch och akvareller som ni ser.
Tips på snygga tavlor
Foto: lånade skärmdumpar från Nordic Art House

Mera inredning till barnrum

Jisses vilken flodvåg av frågor det förra inlägget skapade. Beware mailboxen. Det verkar finnas ett uppdämt behov av inspiration till just barnrum. Jag hinner inte göra ett mastodontinlägg på det temat nu, men ett tips så länge är att gå in på Weekday Carneval, som bloggar alldeles magiskt fint om inredning för små. Jag är förtjust i hennes vimpel version 2.0. Sydda cirklar. Ett hösthelgspysseltips!
barnrum inredning vimpel
Foto: lånat av bloggen Weekday Carneval

Inredningstips tonårsrum

Okej, bara en grej till. Sen ska jag inte tjata mer om Susanna Ventos fina portfolio på ett tag. Men jag fastnade för de här bilderna också. Jag får ju så ofta om inredningstips för tonårsrum. Eller snarare "strax-innan-tonåren-blommar-ut-perioden". Och det är lite av ett mellanläge, där precis efter prins- och prinsess-stadiet och strax före högstadiet. Men såhär kanske? Fint utan att bli för gulligt, trendigt utan att bli för tufft. Jag gillade också lösningen med tre olika trasmattor, massor.
inredningstips tonårsrum
Foto: Kristiina Kurronen och styling Susanna Vento


New Näver

Finska stylisten Susanna Vento har slagit till igen. Kollade precis in portfolio i ett annat ärende och fick syn på dessa bilder, fixade för Housing fairs i Kokkola 2011. Så många fina att jag omöjligt kunde välja. Därför kräks jag nu ut årets kanske årets längsta bloggbildsvep. Hittills. Förälskade mig ju genast i hennes stylingidé med näverkorgar, som syns på det första fotot. Jag dör nästan en smula. Så otroligt fint.
Foto: Kristiina Kurronen och styling Susanna Vento

Intervju i senaste ELLE

I det senaste numret av ELLE finns en kort intervju med mig där jag och några andra gelikar berättar om hur det kändes att ta det stora steget - från fast till frilans. Och hur det är att våga satsa på en galen dröm. Kanske kan den artikeln inspirera fler som står och velar på tröskeln till livet som egna företagare. Här är omslaget du ska leta efter i tidningshyllan om du är nyfiken. Snyggt orange, dessutom.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Radiopremiär!

Imorse klev jag upp i ottan för att vara med i P4 Sommar tillsammans med Sofia och Leif. Otroligt kul! Vi pratade balkonginredning och lite tips på vad man kan göra för att årstidsanpassa den inför hösten. För mig var det radiopremiär. Upplägget var dock inte helt olikt inspelningarna med SVT. Tänk att sekunder kan vara så dyrbara i vissa sammanhang, medan man slösar med dem helt ogenomtänkt i andra.
Foto: Sofia Sjölin, SR.se

Orange County

Jag lider av en svårartad hangup på orange. Inte skarpt neon eller brandigt eldgul, utan allra helst perfekt apelsin. Gärna i kombination med mattsvart, blankvitt, trärent och Skandinaviskt strama former. Jag gillar, som det heter på Facebook. Och jag verkar inte vara ensam. Vi kanske skulle bilda klubb?
Foton: via Pinterest, Morten Holtum, Hermésboxar av Scheltens och Abbenes

Söndagslyx

Gårdagskvällens kräftskiva tog på krafterna och lämnade inte mycket över till veckans sista helgdag. Sovmorgon, praliner i soffan och planlöst bläddrande i fotoböcker har därför stått på schemat, so far. Här är tre snabba som får summera söndagslyxen. Ett fång perfekt orangeröda rosor, en ask presentchoklad från Sara och Jesper (som hälsade på i fredags) och fina Photo Icons som aldrig slutar inspirera.
orange inredning söndagslyx
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Rösta på Gokväll i Kristallen!

Nu är det dags att nominera årets program och programledare till TV-galan Kristallen. Jag hejar såklart på Gokväll-gänget och Ebba Von Sydow. Vi hade verkligen kul i våras! Omröstningen hittar ni här.
Foto: SVT/Trendenser.se

Acne börjar göra plädar?

Ni har väl inte missat att klädmärket Acne nosar på inredningsbranschen i höst, igen. Nu med en något mer kommersiell produkt än sist de försökte med möbler. Pläden Klippan Chain i 100% ull. Kan det vara något att fresta med i höst? Finns med både grå och svart botten. Tipstack till Finheter.
Foto: Acne pressbild via Finheter

Mitt första stylingjobb - Mimou 2012

I våras fick jag en förfrågan från Mimou, om jag ville tolka deras senaste kollektion till en bild i den kommande höstkatalogen. Kul tänkte jag, och satte genast igång med skissandet av "ett drömsovrum". Trots att jag aldrig någonsin gjort något liknande tidigare. Eller ens visste var jag skulle börja. Men, eftersom jag själv valt väldigt romantiska produkter när jag handlat från Mimous sortiment tidigare gick jag loss på just det. Jag tänkte Tim Walker, tylldrömmar och fransk sekelskifteslägenhet. Lite såhär:
För att få till den dimmiga och drömska känslan på bild jobbar man ofta dels med rök, dels med textilier. Jag fyllde därför på mitt mood board med jobb av stylisten Faye Toogood som är duktig på ljusspel och skira textilier. Sex meter tyg införskaffades. Liksom ett stycke rökmaskin modell disco (rökpinnar á la Denise Grünstein fanns inte att tillgå med så kort varsel) sen var det dags att skrida till verket.
En dag i början på juni åkte jag ner till Ronneby tillsammans med TantJohanna, som bussigt nog erbjöd sig att hänga med som hantlangare. Det var tur. För jisses så mycket jobb det är bakom kulisserna som man inte tänker på. All beundran till er som jobbar med styling på heltid! Så här såg rummet ut när vi började. Eller, efter att vi hade baxat ut alla tunga möbler och tömt det kanske ska tilläggas. Förutom att fuskbygga sängen med kartonger skulle det sedan strykas textilier en masse. Sen bäddade, piffade, pyntade och fixade vi rummet så svetten lackade innan fotografen kom till setet.
Slutresultatet då. Hur blev det? Igår kom katalogen i brevlådan och finns ute i butik för er som vill hämta en och kika på bilderna. Ska jag vara ärlig blev det jag sett i tryck inte riktigt som jag hade tänkt mig. Fotografen var fantastisk att jobba med, en av de bästa jag träffat faktiskt, men det krävs en hel del efterarbete i Photoshop för att få dimman riktigt snygg och man måste jobba mycket med att dra ur färgerna för att få rätta krispigheten i bilden. Därför har jag gjort det på mitt eget foto från dagen, för att visa er vad jag ville uppnå. Så, voilá! Det här var mitt första stylingjobb - från ax till limpa. Vad tycks?
Foto:
bild 1 moodboard saxad från Tim Walkers portfolio
bild 2 moodboard saxad från Faye Toogoods portfolio
bild 3 och 4 Frida Ramstedt för Mimou 2012

Flitens lampa

Jag sitter vid datorn och redigerar bilder på löpande band. Här kommer symbolisk pausmusik så länge. Ett foto som summerar två av mina största hangups för stunden. Levande ljus. Helst vita, höga och fladdrande med massor av snyggspillt stearin. Och marmor. Som jag hakat upp mig på det materialet sista tiden. Men, mer om det sen. Strax kommer en sneakpeek från en grej jag och TantJohanna gjorde i juni.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

På min önskelista: Vackert för vattnet

Bloggläsaren Helena hörde av sig och undrade om jag hade tips på en snygg vattenkanna. Jag vet ärligt talat inte om du menade en för dricks- eller blomvatten, men jag valde att tolka in det senare eftersom jag faktiskt precis varit på väg att föra upp en ny sådan på min önskelista. Just nu vattnar jag mina pellisar med en plastvariant men efter veckan på Kafferosteriet suktar jag efter den här från Stelton. Den stod framme i fönstersmygen i huset vi hyrde, som en dekoration i sig. Urtjusig.
Foto: pressbild från danskdesign.nu

Nya IKEA-katalogen 2012

Idag släpps den nya IKEA-katalogen. Jag minns hur stort det var för ett par år sedan, då trampade jag runt brevinkastet likt en äggsjuk höna i väntan på pappersprasslet. Men nu? Inte lika mycket hype. Jag vet inte vad det beror på. Kanske för att IKEA har blivit bättre på att inspirera året runt, via webben och reklamen, kanske för att bilderna i katalogprodukten andas mer funktion än lust och glädje. Vad tycker ni? Har du inte fått hem katalogen kan du klicka i nätversionen eller (nytt för i år) ladda ner den till din Ipad!
Foto: montage

Om jag bodde större

Jag säger som Johanna. Om jag bara bodde större, då skulle jag åka till närmsta loppis och fynda mig en rejäl damejeanne på studs. Så fina. Både med och utan innehåll, oavsett färg på glaset, helst utan korg. Men de är så platskrävande, oooh så platskrävande, för att komma till sin rätt. Tyvärr.
Foto: b la Mia Linnman via Todayyouinspiredme

Alcro AD Natur

Idag släppte Alcro pressbilderna på sitt senaste tillskott i AD-serien, Alcro AD Natur. En serie harmoniska färger i olika dova jordtoner. Smutsigt snyggt. I'm telling you. Grumliga pasteller och lortiga färgkarameller kommer bli nästa hype efter "ljust och fräscht". Finfin styling av Lotta Agaton dessutom.
Foto: pressbilder Alcro fotograf Magnus Mårding. Stylist Lotta Agaton.

Kräftkalas och dukningstips

För ett par veckor sedan fotade jag en bildserie till IKEA, med lite inspiration till höstens kräftskivor för dem som tröttnat på mönstrade engångsartiklar i papp. Jag pysslade ihop allt från dukningsdetaljer till enkla efterrätter och dammade till och med av min gamla symaskin och sydde en brödkorg (efter ett modifierat mönster från den här bloggen). Bilderna är nu publicerade och går att hitta här.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se för IKEA Livet Hemma

Triss i boktips

Efter det här inlägget regnade det tips på fina foto- och faktaböcker, så jag införskaffade några. Här är tre som efter närmare granskning och utvärdering, tål att rekommenderas vidare. Rörstrands jubileumsbok, för att jag är en sucker för svensk porslinshistoria. Nordic Designers, för att det är är roligt att förkovra sig inom den uttjatade genren "Skandinavisk design" och sist men inte minst Modernt svenskt silver för att jag ville lära mig mer om nutida formgivning av det anrika materialet.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Skavt och skevt, och snyggt!

Den här bilden tog jag häromdagen, när vi besökte Kafferosteriets nyöppnade pizzeria på Österlen. Jag som annars är rätt "hel och ren" i min inredningssmak blev förtjust i det skavda möblemanget. Otroligt fint i kontrast mot den nybyggda Skånelängan med raka, silkeslena betongväggar och nylagt plankgolv. Det var verkligen ett hopplock av pinnstolar, skolstolar och stålstolar omvartannat. Men snyggt. Visst?
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Tre är en trend

Har du liksom jag en tom odlingsklocka hemma som väntar på refill i form av plantor som behöver komma till skott? Fyll upp glaskupan med ett pyssligt trähalsband av kulor i olika storlekar från Panduro, så länge. Jag fick idén av Marie när jag var och hälsade på henne i våras och såg att Anna-Leena gjort ett likadant, fast hon har hängt sitt på väggen. Men tre är en trend, right?
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

På önskelistan - Lilja från Ystad Metall

När man som jag har varit borta från bloggetern ett par veckor finns det en hel del att läsa ikapp, och många fina bilder att scrolla sig igenom. En som direkt fastnade på näthinnan var den här. Mässing känns fortfarande hett och ljusstakarna "Lilja" från Ystad Metall (som jag och Lotta jagade benen av oss för att hitta på loppis när vi pluggade på Berghs) står fortfarande på min önskelista. Tips någon?
Foto: Aschebergsgatan24

Fem fynd - Naturliga nyanser till sovrummet

En återkommande fråga, som jag har fått så gott som dagligen det senaste året, är önskemål om fler bra budgettips som kontrast till de dyra designklassiker jag så ofta visar. Nu när jag äntligen har mer tid att blogga och att leta reda på produkter åt er - så är det en av de första sakerna som jag lovar att ta tag i. Därav startar jag en ny kategori som får namnet "Fem fynd". I den kommer jag att lista fina och prisvärda små skatter som jag vaskat fram ur nyhetsfloran. Först ut - en skopa finheter till sovrummet i naturliga nyanser. En färgskala som vi garanterat kommer att få se mer av i höst.
1.) Nya planscher med naturmotiv signerade William Oliver. Kommer in till IKEA i veckan, pris 79 kr för ett set om två. 2.) Tjusigt snövit väckarklocka. Alltid något att glädjas åt nu när det är dags att räta in sig i ledet om morgnarna. Pris 349 kr på Åhléns 3.) Fina förvaringsaskar till sommarens accessoarer. Vintageserien KVARNVIK är ny på IKEA för i höst. Pris 139 kr för ett set om tre stycken. 4.) Mjukt bäddset i jordfärgade toner från Åhléns. Heter Abisko och kostar 299 kr 5.) Sötaste brickbordet funkar också som sängbord. Skynda fynda innan det tar slut! Pris 499 kr på Åhléns.

Bonustid och idéarbete

Jag skulle ha varit med i direktsänd radio på P4 Sommar tidigt imorse och pratat inredningstips och höststyling av balkongen, men regnovädret som sköljt över Göteborg inatt satte käppar i hjulet. Eller vattenmassor i rullning, kanske man ska säga. Flera vägar är avstängda och Sveriges Radio råkade ut för strömavbrott så strax före 7 när jag var klädd och klar att åka ställdes det hela in och sköts fram en vecka i tiden. Trist, men det betydde att jag fick bonustid på morgonkvisten! Jag använde den till att mappa upp idéer till vårt kontor. Idag börjar jag ju jobba med mitt eget företag, på riktigt, och en av de första sakerna vi ska ta itu med är att komma i ordning i lokalerna. Här är en ögonblickbild från mitt moodboard.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Vilken tavla blev det?

Någon undrade vilket motiv jag valde, av alla de fina som syntes i det förra inlägget. Jo. Efter mycket beslutsångest (jag fingrade ju också på en variant med resväska, precis som Hotspot) och intensivt rådgörande med Niklas, så blev det till slut den här. "Vinnaren" som jag kallar den. Jag tycker faktiskt det ser ut som om figuren gör en lycklig liten segergest. Minsann. Så den fick det bli. Här fotad mot en spegel på Kafferosteriet, men numera uppspikad mot en vit vägg i Göteborg.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Ralf Borselius

Vi har hunnit med några utflykter här på Österlen också. Bland annat till konstnären Ralf Borselius ateljé och verkstad i Vallby som vi besökte häromdagen. Jag fick nys om hans fina tavlor via modebloggaren Karolina SkandeRodeo som hade besökt honom på konstrundan en påsk för några år sedan. Jag fastnade direkt för hans finurligt karaktärsfulla figur "Little Creature". Avbildningarna finns både som skulpturer i trä och som blyertsteckningar och det var en av de senare vi slog till på. Det är alltså inga litografier, utan orginalteckningar. Kul! Vi blev kvar en bra stund. Ralf visade sig vara en riktigt trevlig prick. Hit måste du bara åka om du har vägarna förbi och är på jakt efter något unikt till väggarna.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Vykort från Österlen

Några av er har frågat vart "smekmånaden" bar av. Vi delade upp den i två delar. Dagen efter bröllopet smet vi först iväg till Sheraton Salobre, hotellet där Niklas friade. Det blev en lång resa eftersom det inte var säsong, men efter lite pusslande med flyg och tåg till Köpenhamn och ännu mer flyg, bussar och taxi så kom vi fram till slut. Otroligt skönt hotell. Där följde en dator och kamerafri vecka, som kantades av god mat, lite golf och mycket kärlek. Jag fotade absolut ingenting (jag ville vila ordentligt) men för er som är nyfikna på bilder finns det några från förra resan. Väl hemma igen, stannade vi där. I alla fall i Sverige. Eftersom vi båda gillar Skåne, speciellt om sommaren, satsade vi på ett säkert kort även på del två av bröllopsresan. Vi hyrde helt enkelt in oss i NorrgavelhusetKafferosteriet som vi besökt många gånger tidigare. Och det har varit det bästa beslutet någonsin. För om den första veckan kantades av påkostad flärd så har de här dagarna varit desto mer avskalade, men minst lika njutningsfulla. Vi har legat under en filt i soffan och lyssnat på regnet som smattrat mot rutan och på brasan som knastrat i den öppna spisen. Vi har badat badkar och kikat ut på himlens skådespel och på åkrarna som bockat och bugat sig för vindbyarna. Vi har druckit nyrostat kaffe, tassat barfota på kalkstensgolvet, sovit med öppna fönster och ätit mat lagad på ingredienser från de lokala bönderna. Här är några bilder från de dagarna som nu sjunger på sista versen. Snart åker vi hem. På måndag är det vardag. Jag är mer laddad och utvilad än någonsin.
Foto: Frida Ramstedt / Kafferosteriet.com

Tack ♥

Bröllopsresan och sommarsemestern är snart till ända. Den har varit ljuvlig. Stort tack för alla fina gratulationer och hälsningar som kommit in via kommentarer, mail, Facebook och sms de senaste veckorna. Ni är så gulliga! Många är också de som har bett om att få se fler bilder på oss. Svårt. Kärlek är ju så privat. Och just därför, något jag helst vill hålla alldeles försiktigt, närmast hjärtat. Foton på dukningsdetaljer och dekorationer kommer däremot att bli en artikel i pappersform vad det lider. Så det ska ni få se mer av. Snart. Jag lovar att säga till var och när ni ska hålla utkik. Tills dess. En liten, liten kärlekshälsning i pixelformat. Tack för tålamodet under bloggledigheten!
Fotograf: Anna Roström © Smallpigart 2011

Annons
Annonsera