Annons

3 december – dagens lucka i Adventskalendern

Dagens lucka presenteras i samarbete med svenska Contura som tillverkar braskaminer, kaminer, täljstenskaminer, kassetter och murspisar. De har ett brett sortiment för dig som vill kunna njuta av en sprakande brasa i hemmet. Medan du lutar dig tillbaka och bläddrar i deras katalog vill de att du ska kunna värma dig med en tjusig pläd – i väntan på den riktiga värmekällan. Bakom dagens lucka döljer sig därför den fina pläden Cross från populära Pia Wallén i 100% bomull, värde 1495 kr exkl frakt. För att delta ska du svara på följande två frågor. Du har som vanligt en dag på dig. Lycka till!

1) Om du skulle installera en kamin, kakelugn eller murspis i ditt hem. Vilken modell från Contura skulle du välja? På den här sajten kan du få vägledning.
2) På vilket sätt tycker du att en sprakande brasa förgyller ett hem? Motivera kort.

Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Veronica R som gjorde sitt inlägg den 3/12 13.24. Contura har utsett dig till vinnare. Meddela oss din postadress så kommer priset hem till dig inom kort!
Tävlingen pågår tom 4/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av sponsrande företag och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns en pläd i potten värd 1495 kr exkl. frakt.

Kategorier:

Kommentarer

 • Åh den pläden är ju en sådan drömpläd!!!

  Den skulle passar fint till Contura 560T – en kamin jag skulle elda i varje dag.

  Att elda i braskamin är det bästa vintermyset!

 • Paul skriver:

  1. Jag skullle definitivt välja contura 750 eftersom den är snygg och tar upp lite av golvytan.
  2. Det finns inget mysigare än en brasa! den värmer, lyser upp i mörkret och förtrollar när man sitter och tittar på den.

 • monica skriver:

  encontura 590 den vore snygg i vår gamla sekelskiftshus!
  grilla lite korv med barnen i öppna spisen en kall helgdag, lite varm choklad o stämningen o lugnet finns kvar länge efter det!

 • Åsa skriver:

  1. Jag skulle välja den snygga Contura 470.
  2. En sprakande brasa blir hemmets medelpunkt och ger värme i både hem och hjärta.

 • Katarina skriver:

  1.En Contura 450 verkar passa mig utmärkt!
  2.Det är något ursprungligt med eld som lugnar och ger ro i en i övrigt rätt hektisk värld. En lisa för själen helt enkelt.

 • 1. Jag skulle välja den snygga Contura 470.
  2. Den ger både mys och värme

 • Lina Cronier skriver:

  1. Jag hade valt Contura 450 om det nu hade gått att installera häri hyresfemman 🙂

  2. I brist på riktig kamin (som vi gärna hade velat ha) så har vi en eldstad som eldas med gele. Det ger rätt mycket mys det också.

  Det jag gillar med att ha levande eld gör att jag återgår till det lite primitiva och kan stänga ute vardagen med all stress den innebär.

  Att säga att jag blir grottmänniska på nytt låter kanske inte så charmigt men just att kunna koppla bort, njuta av spraket från elden, värmen den ger och lugnet den medför. Det blir som att hamna i en helt annat, mer avslappnad, värld.

 • Ulrika A skriver:

  1) Jag skulle utan tvekan välja Contura 650.
  2) En öppen eld är den ultimata mysfaktorn i ett hem tycker jag. Ett ställe att samlas vid och så rogivande och avstressande.

 • Sofie skriver:

  Jag skulle valt Allmoge 523 just för att den påminner om den kakelugn som fanns hemma hos min farmor och farfar när jag växte upp och förmedlar värme och kärlek.
  Det är något som är så avslappnande med en sprakande brasa, det ger en varm skön plats där man kan drömma sig bort.

 • Monnah skriver:

  1) En Contura 655. Den är stilren, snygg och syns från alla håll.
  2) Det är vid brasan man hänger då det är kallt och ruggigt! Värmen, ljuset och det hemtrevliga sprakandet ger ny energi. Gamla tiders samling vid pumpen!

 • Robin skriver:

  1) Till mitt hem skulle gärna en Siri 902 få flytta hem.

  2) En sprakande brasa skänker allt det som gör att man skall känna sig hemma på riktigt, oavsett vars man befinner sig. Värme, trygghet och ro.

  Om jag hade mig en kakelugn skulle jag låna hem "min" hund som jag av olyckliga omständigheter var tvungen att skänka bort för att för en liten stund få sitta alldeles för nära brasan så att elden skulle hetta i ansiktet med lillvovven i knäet och bara älska livet.

 • Conny Eriksson skriver:

  1. Jag skulle välja Contura 556. Den har en tilltalande design med runda former och jag gillar att elden exponeras från flera håll.
  2. Vad är mer underbart än en riktig brasa som tillfredsställer så gott som alla kroppens sinnen
  med ljus och mys, det härliga sprakandet och knastrandet, doften av glödande ved och värme för kropp och själ.

 • 1. Jag är otroligt svag för den äldre "touchen" och skulle utan tvekan installera kakelugn herrgård classic 201.
  Fast i dags läget skulle den nog vara aningen för stor i vår lgh och jag skulle hellre få gå på en rund Kakelugn Allmoge 520, som också är helt fantastisk fin!

  2. Det sprider en värme och myskänsla som man inte kan få på något annat sätt. Men, jag måste säga att det är skillnad på vad du eldar i. Vi har idag en utan kamin, vilket gör att du inte kan se elden och även om det sprakar och knastrar så är det aldrig så fint som när du sätter in en kamin och både får se elden samtidigt som du får värmen. Det ger en avslappnande och lugn känsla. Tycker ofta man bara kan sitta där och titta på det fina skådespel, nästan som en liten tavla som hela tiden ändras. 🙂

  Hej hopp och tack för bra tävling!

 • Ida skriver:

  Contura 585

  Den ersätter tv, element och regniga helger.

 • Elin Ö skriver:

  Jag hade valt en Contura 750!

  Just eld fascinerar alla åldrar och alla kan samlas kring brasan., Just nu tycker jag det är helt fantastiskt att se min fyra månaders dotter kika in i elden! Det finns inget annat som får henne att vara stilla oc fokuserad så länge.

 • Nathalie skriver:

  Hej,
  1. Den modellen som jag skulle välja är Contura 850 svart.

  2. En braskamin med en sprakande brasa är unik på det sättet att det är nog den enda inredningspryl som helt på egen hand kan göra ett rum komplett! Mysfaktorn blir alltid 100% oavsett annan inredning.

  /N

 • Viktoria skriver:

  1) Jag skulle defintivit välja Contura 585! Det skulle bli perfekt hos oss! Vi har en stor murad spis mitt i vardagsrummet idag, som inte alls passar in i min inredningssmak.

  2) En sprakade brasa förgyller på samma sätt som vågor som slår mot stranden på sommaren! En myskänsla som sprider sig i hela kroppen!

 • Sofie skriver:

  1) Contura 35T – täljsten är så oerhört vackert, och så kan man se elden från tre håll! Underbart.

  2) Eld kan man bara sitta och titta & lyssna på, så oerhört rogivande, samt att värmen blir helt annan. Att sitta framför en kamin är avkoppling deluxe för mig.

 • Anne skriver:

  1. Åh, jag tycker nog Contura 52T skulle passa mig – rätt liten, men fin. (Vad rolig Kaminväljaren var!)

  2. Eld är mysigt och hemtrevligt, och skapar en naturlig mittpunkt i hemmet.

 • Anonym skriver:

  Hej!
  Vilken strålande tävling! Jag skulle välja en Contura 51. Gjutjärn är så tidslöst och vackert!
  En brasager värme och skapar en mysig ocg rofylld atmosfär i hemmet!

 • Seventeendoors skriver:

  1. Jag fastnade för 520t (kul med testet som tog fram produkter som passar mig, och beskrivningen stämde onekligen! 🙂

  2. Eld ger liv till rummet.

  Hälsningar
  Ulrika

 • Emelie skriver:

  1. Jag skulle välja Contura 556 då jag gärna vill kunna njuta av elden från både vardagsrummet och köket samtidigt. Samt att den har en väldigt praktisk och snygg förvaring för veden så man kan se veden..

  1. Jag känner sig väldigt lugn och harmonisk när jag hör det sprakande ljudet och av den härliga doften som sprider sig i hela hemmet när man tänder en brasa!

 • Anna E skriver:

  Ska faktiskt köpa en till sommarstugan, just nu lutar det åt Contura 750. Jag vill ha en grå, brorsan en svart så vi får väl se hur det slutar.

  Förutom värmen ger brasan ochså ett ljus som alla är vackra i…

 • Lotta skriver:

  1. Jag skulle välja Contura 650.
  2. Den förhöjer hemmets mysfaktor. Särskilt på vintern när det är kallt utomhus!

 • AnnCharlotte skriver:

  Jag skulle välja en contura 586.
  En sprakande brasa förgyller hemmet både med den sk mysfaktorn och så den goa värmen såklart.

 • Lisa skriver:

  1. Lätt! En svart Contura 750! Den är så snygg!
  2. Brasan ger värme, sprakande mysigt ljud och ett vackert ljus. Att tända en värmande brasa efter pulkaåkning kan ju inte vara annat än toppen!
  /Lisa

 • Ekke skriver:

  En Contura 510 att ställa på ovanvåningen i vårt gamla hus får det bli!

  Att öppna ytterdörren efter en lång dag, känna lukten och värmen, höra knastret från torr ved och se rummet lysa upp av ett härligt sken är vardagslyx. Det förgyller inte bara mitt hem utan även mitt välbefinnande!

 • Kellie Edland skriver:

  Om jag skulle ha en så skulle jag ha en täljstenskamin av modellen Contura 520T. Den är supersnygg!

  En brasa i huset lyser upp i mörkret som äter upp dagarna och ger dagen mer liv och en stor mysfaktor. Att sätta sig vid brasan en kall decemberdag med en bok och en nybakt lussebulle är det inte mycket som slår!

 • Veronica skriver:

  1. en Braskamin Contura 550 tycker den är fin och den blir aldrig omodern.

  2. Vi har tyvärr ingen braskamin själva för vi bor i hyres lägenhet.
  Det gör ett hem mycket mysigare och det är så himla vackert med den brinnande elden och värmen från en kamin gör så stor skillnad från vanlig element värme.

 • Maria skriver:

  1. Kakelugnen Herrgård Classic 201 hade jag valt alla dagar. Så himla fin!
  2. Inget är så hemtrevlig som en sprakande brasa, och helst i en kakelugn. Men det mysigaste är egentligen sent på kvällen/natten när elden nästan helt har slocknat och bara ligger och pyr lite.

 • Frida W skriver:

  1. Jag skulle välja gjutjärnskaminen Contura 53 som jag skulle placera i hörnet i vardagsrummet på vårt nyinköpta hus, byggt 1932. Där finns idag en murstock men tyvärr ingen kamin.
  2. Ett hem utan en eld att titta på är inget riktigt hem, så är det bara.

 • Biet skriver:

  1. Vi bor så litet så en Contura 510 passar
  2.Lukten av sprakande brasa slår allt!

 • Yana Eriksson skriver:

  Contura 450 vit

  För mig står elden för värme och trygghet.
  Varm choklad framför brasan en sen eftermiddag efter skridskoåkning med hela familjen, ja det är mys utan like!

 • Susanne skriver:

  1) Jag skulle välja en Contura i10 för att kunna bygga in en snygg kamin som funkar i vårt vardagsrum.
  2) Det sprakande, spruttiga ljudet av trä som brinner är oemotståndligt, hypnotiserande och milt vaggande. Hemma hos oss sätter sonen på brasa (helskärmsläge) på datorn för att bäst kunna somna!

 • Anna R skriver:

  1. Murspisen Contura 21
  2. På något sätt känns ett hus mer som ett hus med en öppen spis av något slag. Gediget. Komplett. Lyxigt.

 • hedvig skriver:

  1. Contura 21 skulle passa den stil vi tänkt oss i vårt blivande nya hus.
  2. För det är så myysligt! 🙂

 • Jeanette skriver:

  En brasa betyder allt! Både värmemässigt men även för hemtrevnaden och att det blir mysigt. Jag och sambon har precis köpt hus och det är bland det första vi ska installera! En modell som jag riktigt föll för är Täljstenskamin Contura 860T

 • Åsa Alvhage skriver:

  1. En Contura 586 skulle passa perfekt! Vi ska bygga sommar/helghus till våren och har kollat på den här modellen sen tidigare eftersom vi vill ha en miljömärkt modell.

  2. För oss var braskamin en självklarhet som komplement till uppvärmning av huset. Både miljövänligt och mysigt!

 • Sara skriver:

  Contura 450.
  Tycker det lyfter hela huset. Det och tända ljus kan verkligen förändra ett annars ganska tråkigt rum till något supermysigt.

 • Anna skriver:

  Contura 660T

  Värme och hemlängtan! Nu på vintern finns det inget mysigare än att sätta sig framför brasan med en filt och en kopp te.

 • Eva skriver:

  1. Conturas Kakelugn Allmoge 523. En klassisk värmekälla som aldrig blir omodern.
  2. Det finns ingenting som värmer en ända in i hjärtat som en levande brasa i hemmet ♥

 • Kristin skriver:

  1. Contura 590 skulle passa mig och min inredningsstil
  2. Jag tror att en levande eld alltid har betytt mycket för oss människor – gett hos trygghet, värme, mat och gemenskap. Och jag tror att detta lever kvar även i vårt moderna samhälle. Därför skulle en kamin öka levnadskvalitén i vårt hem och skapa en trygghet som finns långt in i vårt DNA och kollektiva psyke!

 • Anna skriver:

  1. En Contura 880 skulle få lysa upp min vinter.
  2. En sprakande brasa är så otroligt hemtrevlig och mysig! Doften, skenet och värmen som sprids i hemmet slår allt annat. Det är omöjligt att inte känna sig välkommen i ett hem om en brasa är tänd.

 • Frida Svahn skriver:

  1/ Contura 470
  2/ En sprakande brasa ger mig samma lugn som att vara nära havet och höra vågorna slå in. En brasa ger trygghet, värme och lugn.

 • Catrin skriver:

  1. Kakelugnen Duo 103 tycker jag är fantastiskt vacker och den skulle pryda sin plats i vårt vardagsrum alldeles förträffligt.
  2. Att sitta och titta in i en eld är nog ett arv som finns kvar i oss sedan stenåldern. Det känns tryggt, man blir varm i hela kroppen, ljudet av sprakandet är lugnande för både kropp och själ. Att det dessutom känns skönt för plånboken är ett stort plus, samt att den fungerar även när det är storm ute och strömlöst!

 • Johan skriver:

  1. Contura 550
  2. En brasa värmer inte bara upp ett helt hus på ett fantastiskt sätt utan det blir dessutom en naturlig samlingsplats för familjemedlemmar att umgås.

 • Linda skriver:

  1. Utan tvekan skulle valet landa på kakelugnen Siri

  2. En dag som denna med regn, blåst och 4 grader ute så är en kamin oslagbar, krypa upp i soffan med en kopp kaffe och höra hur den sprakar och känna den härliga värmen som sprider sig. Att både öka mysfaktorn hemma samtidigt som den gör gott för både plånboken och naturen är giva plus!

 • Loppan Lorum skriver:

  1. Jag är faktiskt på jakt efter en ny braskamin till vår stuga eftersom den öppna 70-talsspis vi har där är alltför stor och ineffektiv. Så jag är ganska sugen på en Contura 850 i svart med täljstenstopp och vedfack.

  2. Just nån form av eldstad var ett av våra krav när vi skulle köpa stuga. Det är nåt ursprungligt och vilsamt över att tända en brasa och sitta och titta in bland lågorna. Det tycker även våra båda hundar, som gärna myser på en fäll framför brasan när det är för ruggigt ute.

 • Jonas skriver:

  1. Contura 35T passar bäst hemma. Elden visas från flera håll och kaminen har vunnit en reddot design award för sin snygga och smarta design.

  2. En brasa skapar en central plats för värme, husfrid, trygghet och gör att hemmet känns levande.

 • Linnea skriver:

  1. Vi (mina föräldrar) ska faktiskt installera en spis här hemma, en Täljstenskamin Contura 660T som jag tycker är så snygg!
  2. Att sitta i en fåtölj framför en öppen brasa med en kopp te och en bra bok när det är regningt och kallt ute är nog bland det bästa som finns!

 • Madeleine skriver:

  1. Jag skulle välja en contura 660T

  2. En sprakande brasa i köket är att gå tillbaka i tiden till våra rötter. Elden är samlingspunkten där vi umgås hela familjen samtalar och bara varvar ner till sprakande ljud och värme. Ett plus är veden som man dessutom sågar, hugger och bär in.

 • Mia skriver:

  1. Contura 850 svart med täljstenstopp
  2. Det ger ett lugn, det är avkopplande med det sprakande ljudet och knastret, och ljuset blir vackert. Dessutom blir det så god värme i hela huset, som sitter i hela natten.

 • Malin skriver:

  1. Jag skulle välja en Contura 556.
  2. Då vi haft en del strömavbrott på sista tiden så skulle en sprakande brasa inte bara vara mysig utan även ge värme.

 • Marie skriver:

  1. Kul med testet! För min del blev det en Contura 510. Skulle passa finfint i vårt hus.
  2. Allt är ju underbart med en brasa i höst och vintermörkret. Höjer mysfaktorn mer än något annat + att det är ekonomiskt. Att ligga med nyfödda bebisen och värma sig framför en brasa-kan ju inte bli gosigare 🙂

 • Anna-Maria skriver:

  1. Jag hade valt kaminen Braskamin Contura 550A, stilren och snygg!
  2. Att ha en sprakande braskamin i sitt hem är precis som att ha en hopvirad, spinnande katt på soffan, det ger ett lugn och avkoppling som inget annat. Och nu när det barkar inför jul och vinter, är ju alltid lite extra värme hemma guld värt!

 • Camilla skriver:

  1. Sen jag såg Contura 26T första gången med den inbyggda bakugnen så har det varit min önskekamin. Jag bakar ju mycket bröd, och hur mysigt skulle det inte vara att komma upp en kylig morgon, tända en brasa och sedan kunna baka ett bröd ovanpå detta?! Det finns ingen annan kamin jag vill ha nu.

  2. En brasa i ett hem gör mycket. Bara av att ha en ger värme till huset, att sedan tända den ger en värmade kärlek 🙂 Att tända en brasa fredagskvällen efter en hård vecka på jobb gör under för kropp och själ. Det borde vara en rättighet att alla skulle få ha en braskamin i sitt hem.

 • Marlen W skriver:

  Hej!
  1. Vill välja flera, men bestämmer mig för fina 860T i tidlös täljsten.

  2. En sprakande brasa sprider värme och lycka som varar länge!
  Varma hälsningar från kalla Kiruna

 • Mikael V skriver:

  1. Jag skulle välja en Contura 52, främst eftersom jag vill ha något som känns nätt och modernt.

  2. Trä, eld och en kamin skulle bryta av mot det kalla, metalliska och moderna i mitt hem.

 • Tove skriver:

  1. Contura 550 eller 556 skulle passa fint i vårt stilrena femtiotalshus. Det är så fint med kaminer med mycket glas så man kan njuta av elden från alla vinklar i vardagsrummet.

  2. Förutom hemtrevnad och vackert ljus har vi som nyblivna villaägare även insett en annan stor fördel med en värmande brasa i kaminen – uppvärmningskostnaderna i dessa dyra elpristider minskar radikalt!

 • Anna S skriver:

  Vi har precis flyttat in i en minivilla från 40-talet och visst är det underbart med ett eget hus men ack så kallt!! Vi har därför så sent som igår bestämt och och beställt en contura 860 T. Tyvärr verkar det vara flera som vill ha braskamin just nu så vi får snällt vänta med installation till nästa år, suck och snyft! Så en värmande pläd skulle verkligen komma till användning i väntan på den riktiga värmekällan…
  Med värme från Anna

 • Amanda R skriver:

  1. Contura 860 gillar jag, den är liten men man ser mycket av elden.

  2. En brasa är ju det juligaste som finns! Jag önskar verkligen att jag hade en braskamin i min lägenhet.

 • Emelie skriver:

  1. Contura 450 för den klassiska designen med god insyn

  2. På Conturas hemsida står att läsa: "hela 8 av 10 svenskar upplever lycka när de eldar i sin braskamin, och allra lyckligast blir norrlänningarna."
  .. och däri ligger min poäng. När det är som mörkast här uppe står solen i knappt 3 timmar, konstruerat ljus i alla dess former är en så central del av vår vardag under dessa dagar och ingenting kan mätas med en sprakande braskamin! Den skänker värme, dels bokstavligt men också genom de ljud-, doft- och synintryck som den bjuder.

 • Andrea och Jonna skriver:

  Om du gillar Justin Bieber så kolla gärna in vår blogg där alla dom senaste nyheterna&bilderna finns 🙂
  http://justinbieberdailynews.blogg.se/

  Kram!

 • guldmulten skriver:

  Sicken riktigt snygg pläd!!
  1 Contura 470 tror jag
  2 Oj hur beskriver man det, en braskamin ger ju hela huset mys och hemtrevnad. Behagligare klimat och mysiga stunder med varm choklad fram för brasan.

 • Annika skriver:

  Vilken drömvinst!

  1. Vi passade på att förstärka vårt golv när vi renoverade, så det är förberett för en kakelugn. Jag skulle jättegärna installera en Herrgård Classic 201 (krom)där. En stilren klassiskt vacker kakelugn, som skulle passa fint i vårt 20-tals hus.

  2. Vackert dansande eld, som samtidigt värmer. Det är hög mysfaktor! Lukten och sprakandet. Alla sinnen får sitt.

 • MyzaaN skriver:

  1.En Contura 450 verkar passa mig utmärkt!
  2. tycker eld ger en mysig stämning som man inte får någon annan stans…ett lugn så att säga

 • Veronica R skriver:

  1 & 2:

  I hörnet mellan kök och allrum där vi ser den väl,
  skulle vi placera den som värmer både kropp och själ.
  Denna rogivande sprakande naturliga kraft,
  kommer vara den finaste detaljen vi haft
  Contura 850 är liten och kompakt,
  men brinner med braskaminers fulla prakt!

 • Maria A skriver:

  1. En Contura 550.
  2. Vi har en öppen spis utan insats så jag behöver en fin pläd att värma mig med samtidigt som jag njuter av mysfaktorn och en kopp te i soffan framför brasan. Snart är det jul och den fina pläden hade verkligen varit en perfekt julklapp till mig :o)

 • Monika skriver:

  1. En Contura 586 skulle vara fin. Liten golvyta och snygg.
  2. För oss uppe i norr så är en kamin både mys och funktion. En brasa som både värmer och ger ljus när det är som kallast och mörkast här uppe i Norrbotten.

 • Daniela skriver:

  1. Contura 586 vore supersnygg i vårt hem!
  2. Den är mysig att se på och värmer en frusen vintersjäl. Framför allt gör den hemmet unikt!

 • ANNIKA skriver:

  1contura 470
  2.En samlingsplats som inbjuder till social samvaro
  mysfaktor DELUXE.

 • Arlen skriver:

  1) Kan inte bestämma mig för om det ska vara en Contura i10 eller en Contura 52 båda är ju så snygga på var sitt sätt! Skulle jag köpa nu skulle det nog bli en 52 då det är den som passar bäst i min lägenhet.

  2)En sprakande kamin ger värme, ljus och liv i ett hus och förvandlar det till ett hem. En naturlig samlingspunkt för hela familjen, gammal som ung – alla älskar att sitta och titta på elden.

 • Sophie skriver:

  On jag hade fått välja alldeles själv hade jag valt en allmoge 523, en klassisk kakelugn som ger huset en själ och som aldrig går ur tiden.

  Mys och värme i all ära men för mig ger en sprakande brasa ett LUGN som inget annat. Lugn är en unik och vacker egenskap som få hem besitter, men en vacker eldstad förgyller ett hem och ger en bra skjuts på vägen.

 • Susanne skriver:

  Jag har precis installerat en Contura 550. Nätt och snygg i modellen och med stora fönster så att man ser elden.

  En braskamin skänker värme, ger hög mysfaktor samt är väldigt avkopplande. Det är underbart med en braskamin.

 • Erik skriver:

  Contura 35T är den snyggaste kamin jag sett, och det är väl därför den fått RedDot award.

  Jag tror att en öppen eld talar till det mest primitiva och instinktiva i oss. I våran högteknologiska ålder är det rätt fantastiskt att se vilken dragningskraft den sprakande brasan faktiskt har.

 • Ha en trevlig helg! 🙂

 • Petra L skriver:

  1. Contura 450T. Snygg modell där brasan även syns genom sidofönstren.
  2. Kaminen ger en känsla av kärlek i hemmet.

 • Jenny skriver:

  Jag skulle välja en Contura 550A. Med den får jag både se elden och vedträna.

  Med hjälp av värmen, doften och ljudet från en kamin kan jag bättre vara i nuet. Tidig vår, sen höst och vinter ger det sprakande ljudet ro.

 • Jessie skriver:

  1. Jag skulle välja kakelugn herrgård classic 201, eftersom den påminner mig om de gamla rummen i huset där jag växte upp. Om det hade varit tillåtet hade jag gärna installerat en sådan i vår hyresrätt 😉

  2. En brasa är fantastisk på det sätt att den är en levande värmekälla som tillför ett hem något. Den tillför hemtrevnad med en alldeles speciell värme och ett härligt knastrande samtidigt som den är vacker.

 • Andy skriver:

  1. Contura 580!
  2. Barndomsminnen – Gnistrande snö, O'boy och brasa!

 • Maria skriver:

  1. Contura 26T
  2. Trivseleffekten är ju uppenbar, men här i de småländska skogarna, där träden faller som plockepin över elledningarna i stormtider, är en braskamin dessutom en källa till värme och livskvalitet. Därför väljer jag också en kamin som man kan använda som ugn – nytta och nöje i ett!

 • Ida skriver:

  1. Jag skulle välja en svart Contura 550 för enkelhetens skull så att elden får stå i centrum.

  2. En brasa sprider värme, lugn och hemtrevnad. Det är något speciellt med en öppen, sprakande eld. Den talar till ursprunget inom oss och lockar så väl gammal som ung och gör att vi finner ro och trygghet mitt i all vardagsstress. Vi tänder vår kakelugn så fort vi får möjlighet!

 • Piiha-L skriver:

  1: Jag skulle välja Contura 550A

  2: En brasa sprider värme, mysighet och ffa ett lugn som är svårt att finna någon annan stans.

 • Stina skriver:

  2) En kamin gör hemmet mera välkomnande och varmt i dubbel bemärkelse. Därtill förgyller det hemmet för den som är ensam, kaminen är någon att ta hand om och som skänker värme och ro.

 • Carola skriver:

  En sådan pläd har jag önskat mig länge.

  Jag skulle välja Contura780, jag tyckte att den var jättekul eftersom den var så annorlunda mot de kaminer man är vana vid att se.

  En brasa ger både nytta och nöje: värme, mys, hemtrevnad. Jag har bott i lägenhet i hela mitt liv men längtar efter ett hus på landet och till sommaren blir det äntligen verklighet bara vi hittar rätt hus. Många, många år har jag haft min bild av drömhuset på hjärnan och där är den öppna spisen central. Jag ser barnen som leker på golvet framför brasan och jag som läser en bok i en skön fåtölj intill och självklart har jag den vackra pläden på mig 😉

 • Maria Wigartz skriver:

  1)Definitivt en svart Contura 750! Snyggt formspråk!
  2)Förutom att vara den ultimata mysfaktorn i ett hem så är det ju också en fantastisk samlingsplats där hela familjen kav värma sig efter en pulkatur i backarna. Men den största vinsten med en kamin är ju möjligheten att få värma sin frusna kropp. Vi bor i en hyreslägenhet där vi ständigt fryser (hela 17 grader varm på vintrarna)och då vi inte kan installera en kamin så bokstavligen lever vi invirade i plädar under vinterhalvåret. En cross-filt hade skänkt mycket glädje!

 • Stina skriver:

  1) Contura 556 är spontant min favorit. Stora sidoglas som gör att man kan njuta av elden från flera håll. Därtill är den snygg och praktiskt med vedfack. Att den är Svanenmärkt är toppen, känns mycket bra.

  2) En kamin gör hemmet mera välkomnande och varmt i dubbel bemärkelse. Därtill förgyller det hemmet för den som är ensam, kaminen är någon att ta hand om och som skänker värme och ro.

 • Lotten skriver:

  Jag skulle välja en Contura 590 till vårt "sommar"-hus som funkar året om. Vi har bergvärme men har funderat på att installera en braskamin för att få den där extra goa och mysiga värmen under vinterhalvåret.
  En kamin höjer hela husets mysfaktor. Det finns inget mysigare än att tända en eld när man är frusen. Grilla korv med barnen efter man varit ute. Sitta och titta på lågorna, virka och sippa på ett glas rött 🙂

 • Jeps skriver:

  Jag skulle välja en Contura 586, älskar de stora sidoljusen som gör att man kan se elden även från sidorna. Kompletterat med en rotationsplatta så får vi ut maximalt av mysfaktorn.

  Förutom att kaminen gör att värmekostnaderna sjunker i huset så är mysfaktorn oslagbar. Det finns inget bättre än att komma in från kylan och värma sig framför brasan, jag kan bli sittande hur länge som helst och bara stirra in i brasan, lyssna på sprakandet och knäppandet från veden

 • Anette skriver:

  1. Jag skulle välja en contura 550.
  2. Eld ger hög mysfaktor till rummet, särskilt nu på vintern. Jag tycker också att den värme som blir i rummet blir härligt skön samtidigt som den sprids till hela huset och man bidrar till uppvärmningen istället för el eller annan värmepanna.

 • Anna skriver:

  1. Contura 550 i svart får min röst! En stilfull värmespridare som gärna får vara i centrum hos oss.
  2. Finns det ngt som sprider så hög mysfaktor som en sprakande brasa? Den är som havet – ger ett otroligt lugn och är aldrig det samma utan förändras hela tiden. Tänk så många timmar man kan sitta framför en brasa och filosofera med en stor kopp thé. Eller grilla marshmallows med familjen i den öppna spisen i stugan. En rogivande samlingspunkt!

 • sara h skriver:

  Contura 556

  En eld är kan göra skillnaden mellan ett hus och ett hem. Den stimulerar alla sinnen (lukt, syn, hörsel, känsel och smak- tänk grillade marshmallows) och skapar en trygg värmekälla om strömmen skulle svika.

 • Gerdan skriver:

  Contura 470 skulle platsa fint hemma hos oss och ge vardagsrummet ett ännu varmare och skönare intryck.

  Som värmekälla skulle den funka
  och värmekostnaden sjunka
  och tänk få se elden brinna
  höra katten spinna
  känna värmen smeka
  medan barnen kring oss leka
  en njutning för alla sinnen
  som väcker barndomsminnen!

 • Madeleine skriver:

  1) Just nu verkar hemsidan ligga nere? Jag skulle i alla fall vilja ha en insats till vår öppna spis.

  2) Högre mysfaktor får man leta efter. Och så mysigt nu till jul!

 • evamar skriver:

  1. Contura 26T med inbyggd ugn skulle passa perfekt i stugan där vi inte har elektricitet.

  2. Elden väcker tankar, stämningar och känslor.

 • marty skriver:

  detta diskuterar jag och min man gärna, eller vi SKA ha en kamin. Har redan köpt en snygg vedförvaring från Röshult. 🙂 en 550A Contura skulle man ha. Vårt syfte med en kamin skulle vara att få ner värmekostnaderna då vi kan få ved gratis. Men det bästa är ju att man kan elda lite grann och sitta framför och bli varm hela kvällen. istället för att behöva värma upp hela huset flera grader. o eld är ju lugnande efter en lång arbetsdag på jobbet, stressen minskar…

 • Maken! skriver:

  1) Contura 556,snygg!
  2)-Åh,elda ved-Skulle varje natt slippa ligga sked!
  Varmt och gott och med faktor mys
  Skönt att slippa rys och frys =)

 • Madeleine Holm skriver:

  1. Jag hade valt en stilren Contura 480.
  2. En kamin värmer både kropp och själ och är en mysig samt funktionell produkt.

 • Camilla S skriver:

  1)Contura 650
  2) Kaminen är husets medelpunkt, den avger värme och är bästa platsen för mys…

 • Martina G skriver:

  1. Jag hade valt Kakelugn Renässans 102, påminner om jularna hemma hos farmor
  2. då jag är världens frusnaste människa så älskar jag varma hem och ett mer romantiskt sätt att värma sitt hem än en brasa är svårt att hitta

 • Filippa skriver:

  1. Contura 550
  2. Framför brasan är den mest avslappnande stället man kan vara på. Man blir lugn och särskilt mysigt nu i "snö månaderna".
  Man kan bara kolla in i brasan och höra ljudet så blir man direkt lugn och man känner sig inte stressad av någonting!

 • Yrsa skriver:

  Contura 750 till torpet! Liten och nätt.
  Vad är ett hus utan eldstad! Eleganta 750-modellen passar perfekt både i moderna villor och enkla stugor.

 • Tess skriver:

  1. Siri 902 skulle passa utmärkt i vårt hus från 1850-talet
  2.Tycket ljudet är det absolut bästa, ger en otroligt hemtrevlig känsla!

 • Anna C skriver:

  Hej,
  Då vi redan har en Contura 585 och är supernöjda, så skulle jag välja den igen och igen!
  Att få krypa upp i soffan med en kopp te, en bra bok och en sprakande brasa bredvid sig är det mysigast med vinter, att ha en vacker pläd i sitt knä vore pricken över i.
  Trevlig helg / Anna

 • Ingrid J skriver:

  1.Täljstenskamin Contura 480
  Denna fina kamin skulle jag ha i mitt fritidshus. Här uppe i norra Sverige behöver vi kaminer som behåller värmen länge.

  2.Att sitta framför en sprakande björkvedsbrasa och titta ut över ett stilla månbelyst hav, är det mest mediterande som finns. Jag blir som hypnotiserad när jag tittar på elden. Tiden stannar, och jag blir alldeles lugn. Värmen sprider sig i kroppen, och man blir varm i både kropp och själ.

 • Louise skriver:

  1. Jag hade valt den fina contura 585.
  2. Tänk att börja en ledig lördag med att tända brasan, höra hur det sprakar och känna värmen. Veckla ut morgonens nya tidning, dricka en kopp te och bara njuta! En helt perfekt morgon!

 • Ingrid skriver:

  Contura 750A, supersnygg.
  Förutom att det blir varmt och skönt så är det något hemtrevligt över en brasa.

 • Karin skriver:

  1. Det skulle bli en Täljstenskamin Contura 470. Underbart vacker. En modernare variant av min gamla favorit Kakelugn Siri 902.

  2. Den sprakande brasan förgyller hemmet med värme. Och inte vilken värme som helst. Det är som en njutningsfull rysning, som sprider sig genom hela kroppen och gör att jag verkligen kan slappna av och njuta av nuet.

 • Anonym skriver:

  1. Lätt val, Contura 550A. Jag har suktat efter den i flera år…..

  2. Eld har flera effekter på oss människor. Dels är det mediterande eftersom man blir som hypnostiserad av lågorna, det är mysigt och ombonande, det är värmande och energisparande. Och så är det en snygg inredningsdetalj.

 • karin skriver:

  1)Vi har för ca 2 veckor sedan installerat en Contura 520T. En täljstenskamin som behåller värmen riktigt länge!

  2)En sprakande brasa lägger fredagsmyset på en helt annan nivå!

 • Karin skriver:

  1. Contura 470! Jättesnygg!

  2. En sprakande brasa är en naturlig plats att samlas framför. Istället för att titta på TV eller sitta framför var sin dator träffas man här för att prata och umgås. Det skulle var familj behöva!

 • Kerstin Jonsson skriver:

  1. Kakelugn Renässans 102 – skulle passa in i vårt gamla hus
  2. mysfaktorn är hög – avstressande och lugnt i huvudet när det blir att sitta och se på elden och höra lite sprakande.

 • Lotta skriver:

  1. Jag skulle välja Contura 580, lagom stor, lite "bullig" och glas på sidorna, vilket jag gillar. Så fin!

  2. Det finns INGET som ger sån stämning som levande eld. För vår egen del skulle jag dessutom älska den sköna värmen från en kamin uppe i vårt sovrum där det är KALLT vintertid. DVD-elden ger inte riktigt den värmen 😉 Men det bästa är nästan det sprakande ljudet = total avkoppling!

 • Ulrika skriver:

  1, absolut en kakelugn, Siri 902. Så vacker.

  2, Finns det något som är så stämningshöjande som en sprakande brasa? Samtidigt som det triggar barndomsminnen från somrarna på landet och den öppna spisen.

 • Karin skriver:

  1. En contura 520T skulle passa perfekt nu när vi ska renovera i gillestugan! Snygg och effektiv värme spridare!

  2. En levande eld ger som inget annat en hemtrevlig känsla. Bidrar dessutom till uppvärningen på ett miljömedvetet sätt vilket är ett ännu större plus!

 • Gia Prytz Isgren skriver:

  1. Formen på Braskamin Contura 585 skulle passa perfekt i vårt nybyggda funkishus där höjden och sidoglasen förhöjer upplevelsen.

  2. Doften, det härliga sprakandet av brinnande ved och värmen inger njutning, lugn och ro!

 • Aniika skriver:

  1. En Contura Herrgård, Classic 201. En drömspis till mitt drömhus!

  2. Det första mina föräldrar gör på morgonen är att starta en eld i spisen hemma i skärgårdsköket. En sprakande brasa är en fantastisk stämningshöjare. Förtrollande lågor, som värmer och hypnotiserar – och öppnar upp till förtroliga samtal om allt och inget.

 • marianne eriksson skriver:

  1. Jag skulle nog välja Contura 460.

  2. Det finns inget som är så underbart som att lyssna på spraket från en eld (jag är INTE pyroman):D. Det är hemtrevligt, romantiskt, avstressande och lugnande. En skön vinterkväll framför brasvärmen är absolut toppen.

 • Pia skriver:

  1. Enligt kaminväljaren är min kamin modell Contura 560T. Ursnygg kamin med sidoljus placerad en bit in i rummet så man kan njuta från flera håll.

  2. Stämningen med en braskamin är total i vintermörkret, särskilt när strömmen har gått, blåser för fullt ute, massor av ved finns i vedkorgen, stearinljusen är tända och min kärlek finns vid min sida framför brasan.

 • Annika skriver:

  En Contura 750 skulle vara mitt val!

  En eld i en kamin skapar dynamik till hemmet. Det finns någonting som lever och rör sig, det tillför det lilla extra mot en vanlig inredningsdetalj;-)

 • Agneta Sundberg skriver:

  1. En Contura 550 så klart
  2. Det finns ingenting som slår levande eld-värmen, spraket och den ro som elden skänker.

 • Linh skriver:

  Hej! Vi är ett UF företag och vi undrar om du vill gå in på våran blogg och kolla på våra hemgjorda smycken 🙂 Där hittar du smycken, under 100 lappen :)Om du vill beställa något, så skicka namn, och hur mycket och vad du vill ha till våra mail 🙂

 • Stämningsfullt skriver:

  Braskamin Contura 655A är min favorit!

  Eftersom vi eldar för att få värme så måste jag säga att det är den största fördelen, men sen att mysfaktorn höjs rejält är ett stooort plus!
  Lägre elkostnader, skönare värme och mysigare stämning.

  / Vanja

 • Nilma skriver:

  1) Efter vägledningen på deras hemsida skulle jag välja Contura 560T.
  2) Jag tycker den ger en myskänsla som inget annat kommer i närheten av!

 • Jenny skriver:

  1. En klassisk, vit kakelugn är vill jag ha, helst modellen Siri 902.

  2. Förutom att kakelugnen är så vacker och som ett smycke i sig så har den ju en funktion också. Den skulle värma upp vår kalla lägenhet, skänka ljus och charm. PLUS att jag skulle få en anledning att gå i skogen mer än jag gör, då man måste (helst) hugga sin egen ved!

 • Camilla skriver:

  1. Contura 450
  2. En eld inomhus gör det mer hemtrevligt och skulle öka min kreativitet. Att stirra sig blind på en knastrande eld kan göra under med hjärnan samtidigt som det skulle bli en självklar samlingsplats i hemmet.

 • Kristina skriver:

  1. Contura 556 skulle jag välja.
  2. En härlig värme som mina frusna tår, händer och näsa gilla.
  Men på vilken jag även kan marshmellows grilla.

 • Madeleine skriver:

  1. Jag skulle välja Contura 35T
  2. En brasa gör ett hus till ett hem. Ett inbjudande och välkomnande hem, som kan värma allt från brustna hjärtan till kalla fötter efter vinterfiske.

 • Syster Linsy. skriver:

  1. Jag väljer självklart en Contura 590 som gör att alla kring vårt matbord kan se brasan då den är så högt upp.
  2. Brasan i hemmet får alla att må bra och känna stämning och att vilja vara tillsammans

 • Viola skriver:

  1. En Contura 460 skulle jag välja!

  2. Att efter en stressig dag samla familjen och dricka te, spela spel och umgås till det rofyllda ljudet av en sprakande, stämningsfull brasa med härlig värme och vackra, flackande lågor – det förgyller livskvalitén!

 • Lena Eriksson skriver:

  Kakelugn Safir Classic 205

  Värmen som en öppen eld utstrålar, ger ett vackert sken och värmer ända in i hjärtroten.

 • Åsa skriver:

  1. Jag skulle absolut välja en Contura 21 – stilren och snygg!

  2.Jag förknippar en sprakande brasa med värme, trygghet och gemenskap – och detta vill jag absolut känna i mitt hem!

 • maria skriver:

  1: jag skulle välja en 810.
  2: Mysfaktorn. speciellt en regnig och ruskig höst som denna!

 • Britta skriver:

  1/ Jag skulle välja Contura 585.
  2/ I vårt hem vill vi kunna elda en brasa för att få upp värmen när det behövs. Men att också kunna höra brasan knastra är ett mysigt ljud som sprider ro.

 • Monica skriver:

  Kakelugnen Siri 902 som upptar minimal yta och får plats i mitt soldattorp, som inte är så stort och där det funnits kakelugnar i varje rum tidigare.

  En värmande brasa när det är kallt.
  Tre ord säger allt!
  HEMMETS MYSIGASTE PLATS –
  tusenfalt!

 • Katarina Strömberg skriver:

  1. Jag hade valt Contura 556.
  2. En sprakande brasa är mysigt och hemtrevligt. Framför brasan kan man slappna av, drömma, gosa, prata och värma sig.

 • Camilla skriver:

  1. Contura 35T
  2. En sprakande brasa förenar nytta med nöje och värmer både kropp och själ.

 • Jennifer skriver:

  Hej lust med bloglovinbyte?

 • Jennifer skriver:

  Hej lust med bloglovinbyte?

 • jeanette skriver:

  1) Contura 510
  2) Det finns inget som kan roa, vila ögonen så som hav, barn och eld.
  Hav…hrm… bor lite för långt ifrån för att det ska njutsamt.
  Barn….ibland behöver man vila sig ifrån dem också.
  Eld……det skulle definitivt få mig att fästa blicken och bara försvinna bort ett tag och bara njuta av nuet.

 • Lovisa skriver:

  1) Contura 685

  2)Ernst sa en gång att en inredare kan inget tillföra om det finns en katt som finns i rummet. Jag skulle vilja byta ut det mot en brasa. Den tillför ljus, ljud och värme.

 • Wysteriia skriver:

  1. Kakelugn Siri 901 hade nog passat fint i mitt framtida hus! 🙂

  2. Jag är uppväxt med kakelugn och det var verkligen vardagslyx när man tände en brasa och bara njöt. Allra helst på julafton/nyår!

 • Caroline skriver:

  1. http://www.contura.se/Kaminer/Taljstenskaminer/Taeljstenskamin-Contura-480/
  2.
  Mysigheten är förstås viktig, men framförallt så är värmen från eld oslagbar. Tar bort otäck råhet som ingen annan värmekälla rår på. Ger en behaglig avstressande känsla.

 • Ellen Hansson skriver:

  1)Allmoge 523 med kromade luckor skulle passa bäst hos mig och är snygg även utan eld.
  2)Att titta in i en brasa ger både liv och lugn åt ett hem. Och så ger den värme åt frusna vintertår.

 • Susanne skriver:

  1. Jag skulle välja fina murspisen Contura 21
  2. Eld är rogivande. Vi använder dessutom vår kamin för att värma upp huset.

 • Gisela skriver:

  En Contura 660T

  En brasa så varm och skön
  att längta till när jag står i busskön
  i regn och storm
  passar en Contura 660T i min boendeform!

 • Anonym skriver:

  Contura 32

  Eldens hetta värmer både kropp och sinne i vintermörkret. Dessutom väcker det massor med minnen
  av barndomens vita vintrar i stugan.

 • Ulrika skriver:

  1. Contura 560T
  2. En kall vinter dag, en ruggig höst kväll, en regnig sommar dag … då är det mysigt att få krypa upp i soffan framför brasan och bara njuta av den värme och det lugn som brasan skapar.

 • Martina Isaksson skriver:

  Åh, en tävling där vinsten är pläden som står överst på min önskelista!

  Jag hade valt en Contura 21, så snygg!
  Alla i vår familj älskar att mysa framför brasan! Så varmt, stämningsfullt och härligt! Ett annat plus som jag har kommit på är att veden är ju en riktigt snygg inredningsdetalj som gör vårt hem extra levande!

 • Anna Sjöström skriver:

  Contura 520T
  Eld ger värme och liv till mitt hem!

 • Susanne skriver:

  Contura 650

  Där kan man mysa, man slipper frysa, det får helt enkelt hemmet att lysa.

 • Hanna I skriver:

  Jag sjulle glad i hågen välja en Braskamin Contura 585.

  En kamin ger en känsla av att det är ett varmt och trivsamt hem också när det inte är tänt i kaminen, det gillar jag.

 • Inga-Maj Bjurbäck skriver:

  svar:jag skulle välja Contura 66T
  motivering:rogivande för själen och ekonomisk för plånboken att elda för trivsel och elbesparande

 • ulrika wendel skriver:

  1.Jag skulle absolut vilja sitta inne i huset och mysa vid en täljstenskamin Contura 560 T!
  2. Jag tror att det ligger i människans natur att vilja gör aupp eld och sitta tillsammans nära vid en eldstad! Det är verkligen något som vi saknar i vårt hus!

 • Carolina skriver:

  Contura 850

  Älskar ljudet av ved som knastrar och sprakar i en öppen spis, så himla hemtrevligt! Kan stänga av TV:n och allt annat ljud bara för att få lyssna på spaket! Inget värmer så skönt son värmen från en braskamin!

 • Formelle Design skriver:

  Jag skulle välja Contura 580

  Att sitta framför en öppen eld och mysa med min familj är det mest rofyllda jag kan tänka mig.

  //Johanna

 • Cissela Cyrén-Benjaminsson skriver:

  1. Jag skulle absolut välja den stillrena & moderna murspisen Contura 21!

  2. Några år efter det jag flyttat hemifrån – revs väggen mellan mitt flickrum & köket. Köket blev stort & rymligt och en braskamin installerades. Första julen åt vi både julmat och delade ut julklapparna i köket pga av den mysiga stämningen kaminen gav….ingen ville gå därifrån! Många fina minnen har jag därefter fått framför mammas & pappas kamin…

 • Åsa skriver:

  1. Jag skulle välja en Contura 570 för den skulle passa så bra i mitt gamla men moderna hus.

  2. Det blåser och regnar som bara den ute nu! Tänk om jag kunde tända en brasa och krypa ihop i soffan med min dotter och katterna. Höjden av supermys!

 • Hanna Tschemernjack skriver:

  1. Contura 585 är ju helt fantastisk och mitt solklara val.
  2. Jag, mannen och barnen älskar att kura framför en härlig brasa tillsammans! Och att vara tillsammas med dem man älskar mest är ju det allra bästa som finns <3

 • care69 skriver:

  Jag är gärna med!
  1. En Contura 550 blir mitt val.
  2. Mysfaktor och extra värmekälla då jag är extremt frusen. Håller på att övertala maken min att vi verkligen behöver en kamin.

 • Andersson skriver:

  Jag hade valt Kakelugnen Siri 902. Den påminner om den som finns i mitt föräldrahem och gör mig nostalgisk.

  Det bästa med en braskamin är såklart värmen den sprider men även doften och eldens sken gör mig lugn. Kaminen fungerar alltså avstressande på mig och det är ju inte helt fel.

  Måste även tillägga att jag älskar pläden som är dagens pris. Den ligger högt på min önskelista.

 • Lotta skriver:

  1. Contura 470

  2. När det är kallt på vintern och man behöver få upp värmen lite. Sen är det mysigt att se elden spraka.

 • Emma Westerlund skriver:

  1. Mitt val är självklart: Murspisen contura 11. Den är så stilren och klassisk i sitt uttryck, samt praktisk när man har småbarn.

  2. För mig är ljudet av brasan lika varm som själva elden. Jag kan inte tänka mig något mer rofyllt än det ljudet!

 • Ulrika Palm skriver:

  1, Contura 560T
  2, Värme, eld och mys passar bättre än å´ frys!

 • Johan Kitti skriver:

  1. Contura 780 skulle passa superbra i vårt hus!

  2. Jag kan se framför mig att vi läser kvällsboken för barnen framför elden istället för i deras säng. De skulle älska det!

 • Lina skriver:

  1. Kakelugnen Siri 902 skulle passa perfekt i min lägenhet.

  2. Mysigt och hemtrevligt med ljudet och skenet från brasan.

 • Charlotte Bladh skriver:

  1. Utan tvekan enhttp://www.contura.se/Kaminer/Braskaminer/Braskamin-Contura-780/ för att den både är snygg och fungerar som rumsavdelare i en öppen planlösning.
  2. Ta mig till brasan och gör mig till kung…Kung över elen och värmen….

 • Jens Westerlund skriver:

  1. Jag håller med föregående talare, en Contura 780. Mest för att den är så slimmad!

  2. Jag känner att en brasa främst mjukar upp ett hem, till och med ett hem som är väldigt stramt och stilrent i sin inredning.

 • pysseliten skriver:

  1 jag skulle välja conturan 556 för den gilar jag skarpt .

  2 för mig är det viktigt med värme då vi bara har direktverkade el och den är ju så dyr ;( Men sen är det mysigt att sitta och bara sitta med familjen och fika vid brasan 🙂

 • Johanna skriver:

  1. Elden i Contura 880 skulle jag vilja vila mina ögon på medan kroppen värms och vilar i soffan
  2. Värme, mys, trivsel, naturkänsla, lugn, stämning, sprakljud

 • Madde skriver:

  1. Contura 21

  2. Vi har en gammal spis med insats som jag försöker göra eld i ibland. Förra vintern kom jag hem från doktorn med en febrig liten 3-åring. Huttrande och ynklig stod han i hallen och undrade: – Mamma, kan du inte grilla? Helt förvirrad vände jag mig frågande mot hans storasyster: – Mamma, han vill att du ska elda i spisen… Så för oss betyder det värme och mycket mys.

 • Jessica i Östersund skriver:

  Kommunens byggnadskontor besöktes tidigare i veckan, så här ligger blanketterna för bygganmälan färdiga att fylla i – planen är en Contura 860 🙂

  Jag längtar efter att tassa nedför trappan på morgonen och göra upp en brasa, att höra knastret och se flammorna dansa. En kopp te till det, så är lyckan total!

 • johanna skriver:

  1) contura 585 är cool.
  2) Åh, en sprakande brasa är så otroligt stämningsfullt. Det ger mig sinnesfrid. Jag kan sitta och titta på elden i en evighet. En brasa kan också samla en grupp människor till en enhet och frambringa en intimitet som inte annars infinner sig.

 • Anna-Karin skriver:

  1. 34t gillar jag bäst. Supersnygg och dessutom har den mycket tälgsten som håller värmen långt efter brasan slocknat

  2. Att sitta framför brasan med glittrande eld när man fryser
  Är värmande för alla i både slott och skjul
  På höstkvällarna sitter man där och myser
  Ända tills det blivit jul

 • Nickan skriver:

  1: Jag hade valt Contura 750A.

  2: En sprakande brasa höjer livsnjutningen till max och ger liv och rörelse i harmoni med lugn och stillsamhet.

 • Sara skriver:

  1) Contura 550 är den som skulle passa bäst här hemma!
  2) Det är som ett levande konstverk. Det är ju ett av grundelementen som jag tycker helt klar skapar ett lugn kring sig 😀

 • Linda A skriver:

  1. Vi valde 655 till vårt nya hus – vi är supernöjda!
  2. Känslan och värmen som sprider sig när man tänder en brasa i ett svalt hus och tänder ljus det är verkligen mys i vår familj. Det vore extra gosigt att få kura ner sig under denna underbara filt och titta på elden 🙂

 • Christina edlund skriver:

  1. 860T, för man ser så mkt av elden i den
  2. Eld ger en trygghetskänsla djupt rotad i oss- värme, skydd mot vilda djur och varm mat. Det finns en anledning till varför alla tittar i elden när man sitter runt en lägereld!! Att kunna skapa den känslan hemma vore härligt!

 • Anneli E skriver:

  1:Contura 685 skulle jag välja
  2.En levande brasa i hemmet gör allt för att få det mysigt, varmt och hemtrevligt

 • Sara skriver:

  1. Contura 585 – eftersom den har sidoglas och brasan högre upp. Och är så snygg!
  2. På vilket sätt förgyller en sprakande brasa inte ett hem liksom?
  Jag tycker verkligen det gör allt, det är så levande med en varm brasa som både låter, värmer och doftar – det är livet. Någon gång i mitt liv ska jag ha en kamin, det har jag lovat mig själv.

 • Thess skriver:

  1.Contura 860T.Jag vill kunna se elden från flera håll.
  2. Ljus och värme i detta kalla land, det är vad en frusen själ som jag behöver. Jag stänger av TV'n och sätter mig framför brasan med en inredningstidning och bara njuter av tystnaden och spraket från brasan.

 • Ulrika Sundqvist skriver:

  1. Contura 550, liten och smidig samtidigt som den är praktisk och rent stilmässigt ändå tar plats.

  2. En braskamin kan göra minst lika mycket som en tavla eller en möbel. Den är pricken över i:et i inredningen och inte minst en ovärderlig mysfaktor! Finns inget bättre än att kura ihop sig framför brasan – underbart 🙂

 • Mia skriver:

  1. Jag skulle välja Contura 750, för det nätta utseendet men ändå med den kraftfulla styrkan.
  2. En kamin på central plats i hemmet blir som ett vackert och intressant smycke. Njutning för alla som är runt om!

 • Johanna A. skriver:

  1.35T
  2.Sambon har slängt ut alla element och luftvärmepumpen är ju sådär mysig. Lyckan vore en täljstenskamin! Kombinationen av snygg design, värme och mysfaktor skulle definitivt förgylla vardagen i vårt 70-tals hus.

 • Isabelle skriver:

  1. Jag skulle välja en Contura 810.
  2. Som liten firade vi jul hos min mormor som bodde i ett hus byggt i början av 1900-talet. Elden som sprakade i de gamla kakelugnarna spred en känsla av trygghet och värme som jag alltid kommer att minnas.

 • Karin skriver:

  1. Jag skulle välja gutjärnskaminen Contura 51 till vårt 50-talshus. Vi har precis flyttat in och har en framtagen tegelvägg i vardagsrummet där den skulle passa perfekt.
  2. Det finns ingen högre mysfaktor än en öppen brasa! Nu när det är kallt och det stormar utanför är det härligt med värme och lite guldljus! Och att dessutom ha en go pläd kring sig, kan det bli bättre!?

 • Frida skriver:

  1. Contura 880
  2. En stilren kamin i mitt hem
  Kanske den blir som min livrem
  För vintern är kall
  Och jag känner ingen ball
  Som vill värma mig i mitt hem

 • Lina skriver:

  1. Contura 21
  2. Det är inte bara en kamin utan en möbel, dessutom snygg och modern. Om jag hade den skulle jag kasta ut tv:n från vardagsrummet och njuta av att få krypa upp framför en mysig brasa varje kväll.

 • Spacegirl skriver:

  1. Contura 580
  2. Det ger rummet liv, det skänker ro att sitta och titta på en brasa, mysfaktor på hög nivå!

 • Emma skriver:

  1. Jag skulle vilja ha en Contura 550.
  2. En kamin är det bästa som finns att krypa upp framför efter en dag full med skidåkning.

 • janina skriver:

  1. contura 35T. Både grymt snygg och effektiv.
  2. människor har i alla tider samlats runt elden för värme och umgänge. Även i dagens högteknologiska samhälle tror jag att denna underhållningsform talar till oss på ett grundläggande plan.

 • vilken rolig test 🙂
  jag skulle välja contura 450.

  den förgyllar hemmet med både värme och mysfaktor 100 🙂

 • MariaN skriver:

  Ååååh! Min favoritpläd!! Klart jag vill försöka vinna den…
  1. Jag hade valt Contura 590.
  2. En brasa ger lugn och ro till själen helt enkelt.

 • Mia skriver:

  1. Contura 52
  2. Betydligt trevligare med en kamin i blickfånget än en TV

 • Emma Fahlstedt skriver:

  1) Jag skulle välja Contura 650, snygg och stilren!
  2) En sprakande brasa är lika med hemtrevnad för mig, inget som är så mysigt som det!

 • Olivia skriver:

  1. Jag skulle välja en Siri 902 då jag, trots min förkärlek till all funkisdesign, inte kan låta bli att älska kakelugnar.

  2. Ljus och värme är essentiellt för mig, framförallt i vintermörkret, eftersom jag är alltid råkar på vinterdeppen. I övrigt är jag en mysoman som alltid tar chansen att mysa, insvept i en filt.

 • Ann C skriver:

  Enligt testet blev jag inte otippat den romantiska typen. Contura 460, föll jag för då den ser mycket ut som en gammaldags öppen spis.

  En brasa påminner om gemenskap, värme och vila.

 • Frida skriver:

  1. Contura 750
  2. Lugn! Man varvar ner och kan komma på sig själv att bara sitta och titta på elden, totalt avstressad! Hur ofta gör man det nuförtiden?

 • Maria skriver:

  1. Jag skulle välja Contura 586 eftersom den är minimalistisk och stilren.

  2. Det finns ju inget mysigare än att kunna elda inomhus. Det är bland det bästa med att komma hem till mina föräldrar på landet, att få sjunka ner i den mjuka soffan framför den öppna spisen. Inte mycket som slår det!

 • Annika skriver:

  1. Jag skulle välja Contura 556. Gillar formen med de stora sidogalsen vilket gör att man kan njuta av elden från flera olika håll, enkelt att placera i hemmet. Skulle absolut välja en kamin med vedfack, eftersom jag är rysligt svag för björkved. Både utseendet och lukten!

  2. Knastret från torr björkved! Lukten, värmen och det totalt rogivande med en öppen eld…

 • Riktigt fin blogg! Följa varandra via bloglovin? 😀

 • Benita skriver:

  1. Jag skulle välja stilrena Contura 21.
  2. En brasa är rofylld men spännande på samma gång och inget slår ju doften av eld och ved och den där torra värmen när man är frusen.

 • Ingela skriver:

  Jag hade valt Contura 550, tar inte så mycket plats och praktiskt med plats för veden också.

  Det finns nog ingenting mer rofyllt än att sitta och titta in i en eld, perfekt för att varva ner och vara i nuet.

 • Sara skriver:

  1) Contura 586

  2) Att höra det trivsamma ljudet av knäppande eld, att förnimma den levande doften av ved och rök, att känna värmen mot huden och se lågorna skapa dansande skuggor i ansiktet på någon man får smaka en kyss av… En brasa är verkligen sinnena personifierad.

 • Ylva skriver:

  Kakelugnen Siri skulle jag välja.

  Det är något snudd på magiskt med en levande eld. Välbehövligt ljus och värme och vackert att titta på.

  Ylva

 • Maria skriver:

  Jag skulle välja en contura 850 utan tvekan. Å jag säger som Ronja Rövardotter: där det finns en eld, där finns det ett hem!

 • suss skriver:

  1.Kakelugn Allmoge 523
  2.En kamin där man ser elden brinna sprider trivsel, lugn och harmoni.Så mysigt och stämningshöjande. Med en kamin i huset känner man sig också säker om strömmen skulle försvinna.

 • veronica andersson skriver:

  Contura 586 har vi installerat i vår sekelskiftelsevilla, vi har det ren enkla bevarde från tiden då "Karlsökungen" Willy Wöhler byggde och levde i vårt hus. En modern men stilren contura. Pssar när mn har öppna ytor och högt i tak och breda trägolv.

  Värmen och doften som omvandlar hemmet till en härlig plats att befinna sig på.. Man känner sig lugn och varm i hjärtat.

 • Maria skriver:

  Contura 35T, underbar design och funktion.
  Jag håller med undersökningen: 8 av 10 svenskar blir lyckliga av att elda i en braskamin!

  /Maria

 • Ninni skriver:

  1. Vi har precis köpt en liten stuga och funderar på att sätta en kamin mellan kök och vardagsrum. Jag tycker att 750A skulle vara pricken över i:et i vårt nya lilla hem.
  2. En brasa ger mig ro i själen, trygghet och värme, den får mig att drömma och känna mig hemma.

 • Anonym skriver:

  1. Jag skulle vilja ha en Murspis Contura 21 i mitt hem.
  2. En sprakande brasa ger hemmet högre mysfaktor och en del i husetssjäl och stil.

 • AnnaJ skriver:

  Glömde skriva namn, så här kommer det en gång till =).

  1. Jag skulle vilja ha en Murspis Contura 21 i mitt hem.
  2. En sprakande brasa ger hemmet högre mysfaktor och en del i husetssjäl och stil.

 • Caroline Stenfelt skriver:

  1. Har redan en contura 685 är det bästa med vårt nybyggda hus.
  2. Mysigaste som finns är att tända en brasa på morgonen ofta innan kl 6 har två morgonpigga söner 😉 sen sitter vi där och myser någon timme innan det är dags att ta tag i dagen! Bästa starten på dagen Bras mys !

 • Lotta skriver:

  En brasa värmer både kropp och själ.

  Contura 750 A!

 • mia b skriver:

  Jag är förtjust i contura 585! Värmen och ljudet från elden skänker ett lugn och en trygghet. I lågornas dans tror jag de flesta, liksom jag, kan drömma sig bort och släppa alla tankar och all stress.

 • Katrin L skriver:

  1. Vi har redan en kamin på nedervåningen men har pratat om att sätta en även i allrummet på övervåningen. Där tycker jag Contura 550 svart hade passat perfekt. Jag gillar sidofönstrena och att man kan ha "finved" under som bara är där för att vara snygg och inte eldas med.
  2. En brasa gör hemmet varmt och levande. Det blir även en given samlingsplats i huset då jag tror alla drars till värmen den ger.

  / Katrin

 • Jess skriver:

  1. http://www.contura.se/Kaminer/Braskaminer/Braskamin-Contura-655A/

  2. När stressen byggts upp i min kropp,
  och själen säger stopp, stopp, stopp,
  då tänder jag en lugnande eld i kaminen,
  det är den absolut bästa antistressmedicinen.

 • Anneli Gustavsson skriver:

  1. Contura 460 Mycket snygg!

  2. En brasa är som en lisa för själen i ett kallt hem!
  Färgen, lukten, ljudet och det visuella är så underbart med en brasa!

 • Terese Gustafsson skriver:

  1. Kakelugn allmoge 520
  2. En brasa lugnar, värmer och är underbar att vila ögonen på och låta tanken flyga iväg. Hjälper till med att förvandla hus till trivsamt hem.

 • nina skriver:

  1.Contura 850, med dessa fina "extra titthål"
  2. Eldplatsen i ett hem är verkligen husets hjärta och den sprakande brasan hemmets puls.

 • Rebecca Baarman skriver:

  1. Contura 550 A, snygg stilren och så är det praktiskt och fint att kunna förvara lite ved under kaminen.
  2. En brasa lugnar själen och lyser upp hemmet som trånar efter ljus och värme då mörkret därute är kallt och svart. Värmekällan värmer inte bara frusna kroppar som trotsat kylan därute utan fungerar även som grill för marschmallows när suget efter något sött slår in.

 • 1. Jag skulle välja den snygga Contura 685.
  2. En sprakande brasa blir hemmets hjärta. Den skulle vi sitta vid och till och med sova framför. Det finns inget mer rogivande som en sprakande varm brasa 🙂

 • Therese Norrbelius skriver:

  Kul test och med ett pris som jag önskat mig länge, snyggaste filten jag vet!

  1. Contura 750A i grått, passar mig perfekt enligt testet och mitt inredningsöga.
  2. Att sitta och titta in i en brasa ger ett speciellt lugn, en känsla som inte går att jämföra med något annat. En kamin är en investering i livskvalité!

 • Elin skriver:

  En Contura 460 får gärna hitta hem till mig!

  En braskamin ger en känsla av trygghet och trivsel, som är svår att ersätta på artificiell väg. En eld blir den självklara och naturliga samlingsplatsen i varje hem där den finns!

 • Annika K skriver:

  En kakelugn Safir Classic 205 skulle passa perfekt i tomrummet efter den gamla kakelugnen som togs bort när huset fick centralvärme.

  Jag älskar och sitta mysa i värmen från spisen och veta att uppvärmningskostnaden minskar och värdet på huset ökar. En kamin från Contura värmer både både i hjärtat och i plånboken.

 • Malin Johansson skriver:

  1.Jag skulle med glädje installera en Contura 550.
  2.En stilren kamin som visar lite mer av elden och rymmer ett praktiskt vedfack längst ned. Perfekt för vårt rejäla vardagsrum i mitten av huset.

 • Johanna Br skriver:

  1) Contura 560T
  2) Att tända en brasa i vintermörkret ger en känsla av att vara på landet, fast man är mitt i stan. Mysfaktorn är svårslagen, och att samtidigt krypa upp i soffan med en supersnygg pläd gör känslan helt oslagbar!

 • chanette skriver:

  skulle valt Allmoge 523 för det gammal dax spis som känns som en fanny och alexander jul.. mys pys

  harmoni, värme, sällskap, mys pys, passion

 • Erika skriver:

  1. Duo 103 i all sin enkelhet men med en elegant touch.
  2. Ingen värmekälla kan återge den genomborrande värme som värmen från en kakelugn, kamin eller vedspis. Att höra spraket och titta på elden som sakta förvandlar sig till glödande kol är lyckans bonus. Min barndoms jular tills nu har kantats av rykande varm glögg på vedspisen och knaster från kakelugnen vid julklappsöppnandet. Numera en självklarhet och en lycka.

 • Helena skriver:

  1. Contura 21, en stilren och vacker murspis som fungerar i vilket modern hem som helst.
  2. Ljudet av knastrande vedträn, värmen från en sprakande brasa lägger sig som en varm ullfilt runt frusna själar under kyliga vinternätter, och fyller rummet med ro.

 • Alex skriver:

  1. Jag hade valt Contura 450. Men i vår lilla hyreslägenhet är det troligtvis tyvärr ingen möjlighet…

  2. Jag har extremt stor respekt för eld och fascineras av den. Att ständigt kunna förvånas och känna upptäckarglädje i sitt hem är viktigt och det tycker jag en sprakande brasa bidrar till.

 • liselotte skriver:

  Är gärna med och tävlar
  1 http://www.contura.se/sv/Kaminer/Taljstenskaminer/Taeljstenskamin-Contura-820T/
  2. Det är så mysigt, avslappnande och värmande

 • Ella skriver:

  1) Om jag skulle installera en kamin, kakelugn eller murspis i mitt hem skulle jag välja täljstenskaminen Contura 470 från Contura.

  2) Jag tycker att en sprakande brasa förgyller ett hem på ett stämningsförhöjande vis. För det är varmt och mysigt att dricka choklad med min kärlek framför öppen spis.

 • Linda skriver:

  1. Jag hade valt Murspis Contura 21 då detta är precis vad jag skulle vilja ha i vårt kök som förhoppningsvis någon gång skall renoveras.
  2. En sprakande brasa är värmande för både kropp och själ och tillför hemmet liv och hemtrevnad. Finns det något mer rogivande än att krypa upp i ett hörn i soffan och bara sitta och titta på elden som i sig är som ett konstverk och lyssna till det trivsamma knäppandet?!

 • Lisa skriver:

  1. Jag hade, eller rättare sagt, har redan valt en Duo 103, eftersom en sådan står i vårt vardagsrum sedan ett år tillbaka ca:)

  2. Där det finns värme finns det liv. Och inget kan väcka liv i vårat vardagsrum som när vi tänder en brasa i kakelugnen. Då samlas hela familjen, ibland med olika sysslor men elden för oss alltid samman. Det är livskvalitet ♥

 • Victoria G skriver:

  1. Contura 780. Gillar att den är nätt och inte behöver placeras mot en vägg.

  2. Brasa = mys!! Sprider värme, ljus och hemtrevlighet i alla hem.

 • Mikaela skriver:

  1. Contura 470 🙂
  2. Värmen från en brasa går inte att ersätta med något annat, den är underbar! 🙂

 • Marie skriver:

  1. Vi har valt en contura 650, den passar precis där vi behöver den (den är redan bokad och på väg).

  2. Värmen från kaminen förgyller vårt hem genom att den sparar oss dryga elräkningar på vintern. Pengar som vi kan använda till mycket roligare ändåmål.

 • Kajsa skriver:

  1. Vänner skulle få beundra och värmas av Contura 880 i gäststugan!

  2. En brasa kombinerar både emotionella, fysiska och estetiska upplevelser! En lugnande doft av trä, rosiga kinder samt en vacker och välkomnande blickpunkt.

 • Sara skriver:

  1. Till min ca. 100 år gamla vindslägenhet skulle jag välja en Allmoge 523 krom, den passar både lägenhetens stil och arkitektur samtidigt som den är vacker och stilren vilket passar min inredningssmak.
  2. En brasa tillför en stämning som är svår att sätta ord på, värme, trevnad, doft, ljud och så mycket mera.

 • Mia skriver:

  1. Vi har redan en braskamin i vårt ök och vi eldar i den varje dag nu på vintern, det är så varmt och mysigt! Vi har en öppen spis i vardagsrummet också och conturakassetten skulle passa perfekt där. Om vi inte hade velat behålla den så hade jag gärna installerat en kakelugn – Herrgård classic 201.

  2. Brasan ger oss ytterligare välbehövlig värme och ljus i vårt dragiga sekelskifteshus. Och så är det otroligt mysigt och rogivande att sitta framför brasan och bara njuta av elden, speciellt efter en stressig dag på jobb.

 • HannaB skriver:

  1. Mitt val är coola Contura 685.

  2. Doften för mig tillbaka till barndomens höstlov när man var ute i skogen hela dagen och grillade korv över en öppen eld. Det sprakande ljudet. En brasa är också gemenskap – något att samlas kring. En brasa för tankarna till det primitiva: överlevnad, värme, mat. En brasa är också avslappning, rogivande och stämningsfullt.

 • Christine skriver:

  en contura 560T skulle jag välja eftersom man ser elden är en sådan central del i designen.

  Eld och värme är omtanke för mig, som en varm kram när man känner sig frusen och kanske lite ensam och ledsen. Eld är liv

 • Ulrika skriver:

  1. Contura 560T
  2. Brasvärmen känns helt annorlunda än exempelvis eluppvärmning. En sprakande väldoftande brasa är en utmärkt start på dagen och även en perfekt avslutning.

 • kristin skriver:

  Jag skulle välja Contura 570, den känns rejäl och robust! En kamin ger värme och ljus… men för mig är det framförallt ljudet av elden som sprakar som ger lugn!

 • Det var lätt för det kommer bli just ett köp från Contura till det kommande huset, en svart 550 där man kan njuta av brasans sken från flera vinklar! Hög mysfaktor!

  Rena drömmen att vira in sig i en Cross framför brasan!

 • Maria skriver:

  1. Murspis Contura 21
  2. Ljudet och vänrmen från en sprakande eld kan vända den mest gråa höstdagen till något bra.

 • Lina Johansson skriver:

  1,Jag har ärligt talat ingen koll på öppna spisar & kakelugnar men tycker dessa är så fantastiskt vackra därför väljer jag denna: http://www.contura.se/Kaminer/Kakelugnar/Kakelugn-Allmoge-523/

  2, Har tyvärr aldrig haft en braskamin i mitt hem men jag kan bara tänka mej hur mysigt det skulle vara. Kura upp i myskläder framför en varm brasa, och lyssna på sprakandet.. ljuvligt.
  Är på hus jakt och vi har sagt att vi helst vill ha ett hus med braskamin 🙂
  Så länge kan jag gärna värma mej med den fina filten 🙂

 • Sofia A skriver:

  1) Contura 520T är kaminen för mig!
  2) En sprakande brasa ger så mycket mer än värme till hemmet. Ljudet från brasan är mycket rogivande och skenet inbjuder till lugna och mysiga stunder under kalla vinterkvällar.

 • Anonym skriver:

  Allmoge 520-
  Trivselspridare.

 • Linnea W skriver:

  Vilken passande tävling, vi letar precis kamin till vårt hus vi ska renovera och har fastnat för contura 655. Den passar oss perfekt med såväl effekt som stil och funktion.

  Jag tycker att någon slags spis är ett måste i ett hus, kanske till stor del för möjligheten att bidra till uppvärmningen, passar perfekt för oss som har tillgång till ved. Men kanske främst egentligen just för mysfaktorn, en kamin eller annan eld sprider ett sådant lugn i kroppen. Att sitta framför en brasa är för mig också starkt förknippat med att umgås med familjen. Väst passar det kanske efter en heldag ute på fjällen vintertid, komma in och värma frusna tår och kinder och dricka en kopp varm choklad framför elden.

 • Kristin skriver:

  Hej, vilken trevlig tävling – jag vill gärna vara med!
  1) Jag skulle välja en Contura 550, den skulle passa perfekt här hemma!
  2) Med en sprakande och värmande brasa så blir fredagsmyset ännu mysigare. Hela familjen samlad, något gott att äta och en sprakande brasan som sprider ett härligt sken och go värme!

 • Si skriver:

  1. Contura 550 verkar perfekt; både snygg och ger myskänsla.

  2. Funkionaliteten, genom att tina upp en frusen själ efter uteaktiviteter eller långa dagar på jobbet men som stämningsförhöjare och som hjälp till avkoppling; det är något speciellt med att sitta och titta på flammorna.

 • Åsa skriver:

  1. Contura 450 gillar jag bäst.
  2.Så skönt med en levande eld som sprakar,
  tar fram glädje och ljus så det knakar.
  ger mig kärlek när jag bakar.
  och min urkraft bejakar.

 • Jonna skriver:

  1. Contura 685
  2. Förutom att värma så höjer en tänd brasa mys- och trygghetsfaktorn enormt.

 • Angelica skriver:

  1. Jag hade valt den klassiska Carina 522.
  2. En brasa skapar en otroligt hög mysfaktor, bjuder in och samlar människor i ett rum. Den ger värme på att naturvänligt sätt och är en otroligt vacker pjäs i ett rum.

 • Frida skriver:

  OBS! TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

 • Si skriver:

  Korr: menar så klart funktionalitet OCH som stämningsförhöjare och hjälp till avkoppling! (Hade visst råkat skriva MEN).

 • olivia skriver:

  pläden ser ut som kyrkogården i Amerika……………
  men Contura 450 är mysig

 • getpalmd skriver:

  Gud vad häftig pläd!

  1. Nu gick jag endast efter utseende… även om jag gillar "runda" kakelugnar också (speciellt i sovrum i trähus… hör liksom dit) så blev mitt val Kakelugn Herrgård Classic 201. "Classic" säger väl vad som behövs här, jag gillar den traditionella och lite gammaldags stilen!

  2. Jag älskar ljudet, och så doften av brinnande ved… jag tror att det är det som lockar mest, därför tycker jag inte att tex elkamin är samma sak: skall jag ha något, ska det vara äkta vara! 🙂

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *