Annons

1 december – dagens lucka i Adventskalendern

Efter lite tekniskt dividerande är det äntligen dags att presentera den första luckan, i samarbete med tapetföretaget MrPerswall. I vinstpotten finns ett presentkort på 10m2, värde 2999kr, som gäller vid nybeställning på deras webb. Alla har vi ju en historia att berätta och design är en av de största berättarformerna i vår tid. Hos Mr Perswall är du designern och dina personliga historier får liv direkt på väggen. För att delta i tävlingen ska du svara på följande frågor. Du har tills imorgonbitti på dig. Lycka till!

1. Dela din story med oss! Hur fick Du reda på att Tomten inte finns?

2. Vilken tapet på MrPerswall.se önskar Du dig i julklapp och berätta varför?


Tävlingen är nu avslutad. Grattis till dig som svarade 2011-12-02 kl 14.26.05 Hör av dig så kommer priset på Posten!

Tävlingen pågår tom 2/12 2011 kl. 16.00. Vinnaren utses av en jury från MrPerswall och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Kategorier:

Kommentarer

 • Lina Cronier skriver:

  1. Det var en kall vinter och jag var 12 år. Jag reflekterade aldrig över att pappa aldrig var närvarande när tomten var där (jag hade ju fullt upp med alla paket och tomtemystik!) eller att pappa fick manande blickar och "tips" om att köpa tidningen precis innan tomten kom.

  Men då kom jag på det, att pappa var tomten. Fast pappa fick fortsätta vara tomte och mystiken fanns fortfarande kvar, trots vi nästa år visste.

  2. Jag hade absolut valt Hide & Seek till vår sons lekrum. Den hade blivit helt fan-tas-tisk där!

 • Madeleine Holm skriver:

  1. Åhh, när jag var liten liten flicka och skulle sluta suga på napp skickade vi dem till tomten trodde jag. Bara det att min mormor försa sig och berättade hur glad hon var att jag skickat alla nappar till henne. Är det mormor som är tomten ? 🙂

  2. Jag hade valt "Organs – Anatomy of the soul", den är så underbar ! Lärorik och trendig !

 • Sofie J skriver:

  1. Mina klasskamrater hade berättat att tomten inte fanns på riktigt och för att ta reda på det när han kom så skulle man känna bak i nacken för att känna snöret som höll fast skägget. När han väl kom kramade jag honom som tack för paketet och kände bak i nacken – inget snöre! Jag log för mig själv när jag insåg att den riktiga tomten i alla fall kom till oss. Tills flera år senare när jag insåg att skägget satt fast med gummisnoddar i pappas öron istället för runt hela huvudet.. Men lyckan över att få tro på tomten länge finns fortfarande kvar!
  2. Shadow Light eller möjligen Whole Wide World till ett framtida barnrum? Svårt att välja, SÅ fina.

 • Martina skriver:

  1. Kommer inte ihåg hur gammal jag var men jag kommer ihåg att det var jlafton hos min farmor och tomten kom på besök. Min 4 år äldre syster viskade till mig: titta, tomten har en mask för ansiktet. Jag förstod inte vad hon menade, ännu mindre såg jag någon daggmask hängande i ansiktet ; )
  2. Om jag vinner skulle jag önska mig den superfina Bye bye Birdie till min dotters rum.

 • Hannah Larsson skriver:

  1. Jag fick reda på att Tomten inte finns då jag en jul, när jag var ca 4 år, helt enkelt drog av skägget på den släkting som klätt ut sig till honom. Tror det var att jag kände igen hans röst och ville undersöka saken.

  2. Jag önskar mig tapeten "Sunshine" i julklapp. Jag älskar tanken på att in lite av naturen i hemmet och det är ju så fint med skog och träd!

 • Abbe skriver:

  1. jag måste tyvärr erkänna att jag inte kommer ihåg när jag insåg att tomten inte fanns. det kan ju inte varit särskilt traumatisk eftersom jag glömt .
  2 Jag skulle vilja ha Tulip rosa i mitt sovrum. När min make lämnade mig och jag flyttade in i en ny lägnehet hade jag ont om pengar så jag bad honom tapetesera mitt sovrum. Som jag ångrar mig. Dåligt gjort och hans dåliga karma finns där. jag behöver en nystart med vackra romantiska tapeter och helst med en vacker o romantisk dejt:-)

 • 1, Jag var runt fem – sex år tror jag. "Tomten" hade hittat ett paket som låg kvar i säcken, och kom tillbaka för att ge det. Det var en stor och tjock tomte det året, som hette Gilotte, och var gift med min pappas morbror. Jag var rädd för Gilotte, hon var rätt högljudd och jag var lättskrämd… typ.
  När jag fått mitt kvarglömda paket (som jag minns var en sån där kulspetspenna med fler stift att dra ned, om ni minns) och "tomten" lämnat huset för andra gången under julaftonskvällen sa jag spontant:

  – Men Gilotte var ju snäll!

  2, People skulle jag välja till mitt arbetsrum. Så skulle jag inte behöva känna mig ensam där om dagarna. 🙂

 • Victoria G skriver:

  1. Jag var lite rädd för tomten när jag var liten, tills jag var ca 8-10 år och insåg att "tomten" var mycket lik min farbor…
  2. Wow, vilka fantastiska tapeter! Toksvårt att välja, men Memory av T. Jacobson var en häftig och annorlunda tapet som det skulle vara härligt att vila ögonen på i vårt vardagsrum.

 • Jessica Andersson skriver:

  1. VA?! finns inte tompten på riktigt!!?? Då fick jag reda på det nu…
  2. Fick jag önska mig en tapet skulle det bli "Daily news-read all about it" eller "Library-colourful knowledge". Mitt nu tomma vardagsrum skulle förvandlas till en mysig oas. Där jag kommer tillbringa de kommande mörka vinterkvällarna. Rummet saknar nu karaktär, jag tycker nästan synd om rummet. Men med någon av de här tapeterna så kommer både rummet och jag bli glada!

 • Erica skriver:

  1. Svårt att minnas, men minns att det alltid var mycket snö och att tomten kom med lykta i mörkret. Det var magiskt ! Men när man började känna igen klockor och skor från anhöriga började man ana ugglor i mossen..

  2. Alphabetting – play with words är underbar !

 • 1. Min storebror hade retat mig länge och någonstans hade jag det på känn, när han den julaftonen 1989 steg in genom dörren. Pappa hade gått för att handla tidningen och nu, bara minuter efter stod denne skäggiga man i vår hall. Jag var övertygad att det var pappa. När pappa sen kom tillbaka, 5 minuter senare var tomten fortfarande kvar och jag fattade ingenting. Senare på kvällen fick jag reda på att det var grannen som klätt ut sig.
  2. Det blir en julklapp till min son på 5 år. Han gillar att räkna och läsa och "Black Board – The art of learning" av K. Edgren Nyborg hade gjort honom väldigt glad.

 • johanna skriver:

  1. Mamma har berättat för mig att jag när jag var 4 år och tomten kom på julafton sa:"Hej Pappa!".. Haha, jag var det enda barnbarnet då och alla vuxna var så förväntansfulla, också såg jag igenom det hela 😉
  Dock hade vi senare en tomte som såg väldigt verklig ut och som jag inte alls visste vem det var mellan det att jag var 6 till jag var ca 12, så även om jag egentligen visste att tomten inte var på riktigt, så kunde jag aldrig vara riktigt säker..
  2. Jag skulle helt klart önska mig tapeten "Joyville", helt enkelt för att den är fantastiskt fin och jag blev störtkär direkt!

 • Cissi skriver:

  1. Jag vet inte exakt när jag "fick reda på det",det är möjligt att jag ifrågasatte hans existens innan denna incident, men jag vet säkert att jag slutade tro på honom när jag dagen efter julafton fick se hans ansikte (jul-tomte-ansikts-masken) hängde på dörren till vårat garage. Jag kanske var i 6-7 års åldern.

  2. Jag skulle vilja ha "Sunshine" och ge bort den till mina föräldrar i julklapp så att de kan piffa upp hallen lite -det är på tiden!

 • Ingela skriver:

  1. Vad är det du säger….finns inte tomten???
  2. Whole wide world helt klart.

 • Anna skriver:

  1. Av min fantastiskt smidiga storebror! Inte jättepopulärt hos våra föräldrar.
  2. Vilken underba sida med så mycket härlig inspiration – tack för detta tipset Frida. Min favorit tapet är Signpole. Den speglar att man kan ta sig överallt i världen vart man än önskar. Den ger en styrka att gå framåt! Är en vägg blockerad finns det tusen åter.

 • Annelie Walfridsson skriver:

  1. När tomten hemma hos mormor och morfar hade lika pärlörhängen som mormor så gick ljuset upp för mig:-) Då var jag nog 5-6år Jag lät dem tro att jag inte förstod i några månader efter det;-)

  2.Lace vill jag ha i vårt nya allrum vi bygger nu. Skulle bli så ljust och fräscht och som ensam kvinna bland alla grabbar i den här famïljen så behövs det lite mer femenina inslag som spetsar;-)

 • Amanda skriver:

  1. Vi har alltid haft julklapparna lämnade i strumporna på julafton därför tog det lång tid innan jag insåg att tomten inte fanns.

  2. Jag skulle vilja vinna tapeten Framed memories. Jag tycker om den för att den är effektfull samtidigt som den har en enkel färgskala. Jag tror den skulle bli vacker i mitt sovrum.

 • Johanna Wahlberg skriver:

  1. Kan inte direkt komma ihåg när det skedde. Men vet att jag och min syster flera jular försökte lista ut vem det var som kom och var tomte hemma hos oss. Min mamma hävdar fortfarande att det var riktiga tomten som kom. Fast vi tyckte dock det var lite konstigt att tomten fick blev hemskjutsad av mamma efter julklappsutdelningen 😉

  2. Åhh, det finns ju så mycket fint! Jag skulle välja Sound Objects, Create music http://mrperswall.se/alla-tapeter/kollektioner/communication#id=2341 eftersom jag själv har spelat trumpet i många år!

 • Jessica Andersson skriver:

  1.När vi hittade tomten avsvimmad på toaletten, akut magsjuk
  2. Treasure Map till min sons rum, han har inspirerats av vår senaste tapet från Mr Perswall så han har börjat rita egna tapeter på sin griffeltavla.

 • Anne skriver:

  1. Ja, det är tyvärr inte roligare än att mina storasyskon avslöjade det hela, rätt tidigt. Vad kan jag ha vart, tre fyra år på sin höjd..?

  2. Sjukt svårt att välja!! En vägg Pen Pal till lekrummet? Det är SÅ läckert med dramatiska tapeter! (Själv hade jag Snövit och de sju dvärgarna på väggen när jag var liten.)

 • Tove skriver:

  1. Jag var 6 år och vi firade jul hemma. Plötsligt kom tomten,jag fick massa paket och blev jätteglad. När tomten hade gått sprang jag ner till mormor i källaren och skulle visa henne vad jag fått i julklapp, hon hade nämligen legat och vilat och missat tomten. När jag kommer ner i källaren får jag syn på tomten!! Jag blev livrädd och rusade upp till mamma och tårarna sprutade. När rädslan lagt sig en aning förstod jag hur det hela låg till!
  2. Jag önskar mig World Map P111501-0. Jag och min sambo håller på att renovera en gammal kvarn där det mesta ska kännas lite gammalt. Det kommer inte bli många väggar med tapet men den här skulle passa så himla bra in!

 • Louise skriver:

  1. Ååå idag är jag verkligen ledsen för att jag inte minns hur jag fick veta det…just då var jag säkert lika ledsen men av annan anledning.

  2 Jag skulle väldigt gärna vilja önska mig denna tapet till min sons sovrum. Rätt stil, rätt färger, helt rätt helt enkelt!
  Whole Wide World Artikelnummer P120201-6 Kollektion Hide & Seek

 • Stämningsfullt skriver:

  1 Jag minns inte exakt hur gammal jag var men jag var rätt liten. Minns än idag hur jag stirrade på hans pappersansikte och tänkte "Men det rör sig ju inte!"
  2 Jewelwall i vitt skulle göra sig riktigt fint i vårt vardagsrum som vi renoverar. Det skulle vara så skönt och fint att få det klart till jul. Perfekt då med en snygg fondvägg dessutom!
  / Vanja.
  / Vanja.

 • Kristian P skriver:

  1. Det var efter att tomten varit på besök hos vår familj och fått ett par snapsar för mycket innanför västen. Han lämnar vårt hus, går över gårdsplanen och missar tomtengränsen ut mot vägen som innebär ett fall på ngn meter och seglar bort ifrån vårt synfält. I förklaringen från mamma råkade hon att nämna tomten vid namn. 🙂
  2. Stones – Life on a solid ground är klart snyggast. Den skulle ge en äkthet och härligt liv åt min hall!

 • Annelie skriver:

  Att tomten inte fanns fick jag tyvärr erfara redan innan jag började skolan. En julafton hos min mormor kom det nämligen tre jultomtar??!! Alla hade även paket med sig?? När vi pratat om det senare kan dom förklara två. En som mina föräldrar bokat och en som mormor bokat. Men ännu idag vet ingen vem den tredje var. Så kanske finns han ändå?? Jag skulle välja tapet Library- Colourful knowdledge om jag fick chansen, har en lång korridor som sannerligen behöver hemtrevnad. =)

 • malin skriver:

  1. Jag kom på min pappa när han tog på sig tomtemasken och hade sina vanliga kläder på sig….tror jag var 5 år då.

  2.Library -colorful knowledge därför jag kan inte leva utan färg, ett helt vitt hem stämmer inte med mig. Jag läser mycket böcker, dock lånar jag mest på biblioteket (för miljöns skull) men jag skulle gärna vilja ha en färgkoordinerad bokhyllevägg.

 • Anna skriver:

  Året var 1988 och jag var 7 år. Min äldre bror Henrik var utklädd tomte. Allt filmades för pappa hade köpt vår första filmkamera det året.

  Medans tomten delade ut klapparna så berättade han om släden som stod längre ner på gatan och hur han sedan skulle vidare och dela ut paket. Jag gick på allt så klart. När han hade gått och stängt dörren så sa jag till den som filmade: Åh jag måste ju vinka till tomten i fönstret annars kanske han inte kommer tillbaka nästa år.

  Tomten var då på väg in i garaget för att byta om så filmaren fick ropa på honom. Tomten smet snabbt ut igen och började lufsa ut på gatan så jag fick vinka.

  En månad senare bänkade vi oss framför tv:n och såg på allt vi filmat under gångna året. När vi kom till ”Jul-avsnittet” så hördes det högt och tydligt vad filmaren sa till Tomten: Henrik skynda dig ut på gatan så Anna får vinka till dig också.

  Där satt jag snopen och lurad =) Familjen fick därmed berätta som det var.

  2: Jag skulle välja Sunny Woods-tapeten

 • Malin skriver:

  Jag kommer inte ihåg hur gammal jag var när jag fick reda på att tomten inte fanns. Jag hade nog misstänkt det ett tag och en jul när tomten var långt ner i säcken för att få upp de sista julklapparna kom han upp utan näsa och skägg! Det visade sig att det var min kära mamma =)
  Jag skulle välja tapeten Library – Colourful knowdledge. Den har jag spanat på ett tag och den skulle passa perfekt i den lilla läshörnan vi planerar att göra.

 • Anna skriver:

  Glömde motivera nr 2

  2: Jag skulle önska mig Sunny Woods-tapeten för den skulle passa så bra till mitt ljust och fräscha hem =)

 • Maria skriver:

  Hemligheten med tomten avslöjades tidigt, men tomten som symbol för lycka, förväntan, trygghet och tindrande barnaögon lever kvar och gör mig varm i hjärtat!
  Nu har jag små barn och vill ge dem samma fina tomteminnen som jag har från min barndom!

  Vi har en långsmal hall som skulle leva upp med tapeten Tower Town. Och på barnens rum skulle Whole Wide World passa!

 • Loppan Lorum skriver:

  1. Jag vet inte om jag nånsin trott på tomten egentligen. Däremot trodde jag länge att det var pappas okände tvillingbror som kom med röd luva och säck på julafton. För pappa var det då RAKT inte!

  2. Jag önskar mig P110402-W Secret Cities i svart. Det skulle funka fint som inramning av våra två sovrumsdörrar i vardagsrummet.

 • Jonna skriver:

  1. Jag kan faktiskt inte komma ihåg när jag fick reda på att tomten inte finns. Jag tror helt enkelt att jag lyckades fatta kopplingen "pappa är och köper tidningen samtidigt som tomten kommer" själv 😉

  2. Jag skulle vilja ha "Concrete – Build to last" just för att min absoluta drömlägenhet är en riktigt ruffig industrilokal. Detta skulle vara så nära man kan komma!

 • Pethra W Å skriver:

  1. Haha, den var bra… Att tomten inte finns, va?

  2. Jag önskar mig tapeten http://mrperswall.se/artikel/p120701-w#id=2018 till 5-årige sonens rum. Efter 4 års helrenoverande är vi snart "färdiga" med huset. Tyvärr ser Alfreds rum väldigt tråkigt ut, vitmålade kala väggar med kritstreck där han själv försökt liva upp det. Maken min slår bakut när jag pratar om att fixa till det rummet. Men om tomten kom med nya tapeter…

 • Mia skriver:

  1) Tomten finns! I alla fall om du frågade mig som 9-åring när jag fick mitt TV-spel. Mina föräldrar hade verkligen länge varit stenhårda med att TV-spel var inga bra grejer, man fick fyrkantiga ögon etc etc. Så jag hade istället ställt mig in på mjuka, tråkiga paket som vanligt. Gissa om jag blev glad när tomten kom och delade ut julklappen.

  2)"Local time" utan tvekan. Den tapeten är verkligen ursnygg! Och enligt mig, helt rätt i tiden!

 • Sara skriver:

  Minns inte exakt hur gammal jag var, men har ett minne av att jag en jul började tveka på att tomten fanns, då jag fattat att det är pappa som är tomten. Året där på knackade det på dörren och där stod tomten. Och pappa och alla andra jag firade med var inomhus. Då var jag inte lika säker längre… Fick senare reda på att det var grannen.

  Jag skulle välja Dove. Den skulle, precis som på bilden, passa jättebra på väggen vid min säng!

 • maria skriver:

  1. Jag är 30 år och jag har aldrig slutat att tro på tomten, tomten har alltid varit magisk, den dagen man slutar tro på tomten försvinner det magiska med julafton. tomten finns!

  2. jag ahr precis flyttat till en lägenhet med enbart vita väggar, jag skulle ävlja denna om jag skulle bli den lyckliga vinnaren
  http://mrperswall.se/tapeter/mr-perswall-tapeter-roses-shadow-p011301-6#sort=popularity
  så otroligt vacker att jag vill smälta

 • Jånna skriver:

  1. Jag vet inte exakt när jag fick veta att tomten inte fanns, men jag minns att jag fortsatte att leva mig in i allt även fast jag någonstans visste att det var på låtsas. Men det var ju så mysigt att stå på farmors balkong och vifta med tomtebloss för att tomten skulle se vilket tak han skulle landa på (när han kom flygandes med renarna) Jag tycker fortfarande att det magiskt det där ögonblicket när tomten dyker upp, för mig är det fortfarande pirr i magen och då är jag ändå snart 30 år!

  2. Oh vad jag skulle vilja ha Whole Wide World till sonens rum, den skulle passa så bra, både på väggen och med tanke på sonens intresse för världen. Jewelwall och Lace är också stora favoriter!

 • Sigfrid skriver:

  Hei, det gikk nok noen år før jeg forsto at nissen ikke var levende og ekte… Tror det var da jeg kjente igjen hendene til naboen, altså han som hadde kledd seg ut som nissen…Synd når illusjonene knuses i grunnen!

  Min favoritt er:

  Fantasyflower
  Artikelnummer DM324-1
  Kollektion Photo

  Ønsker deg en koselig adventstid!

 • momo skriver:

  1. Fick veta på dagis att tomten inte finns och drog mig till minnes hur lik farfar tomten brukade vara… Triumferande berättade jag hemma att jag genomskådat allt, vilket självklart fick till följd att de gjorde andra arrangemang de påföljande jularna. Förvirringen var total när både farfar och tomten befann sig i vardagsrummet samtidigt. Jag visste inte riktigt vad jag skulle tro några år framöver sedan…

  2. Kära MrPerswall-tomten,
  jag önskar mig en egen stjärnhimmel till mitt sovrum (Star Map). Jag ska fylla i stjärnorna med självlysande färg, låta gryningsklockan väcka mig med ljus och fågelkvitter och bli gudinna över ett litet, rofyllt hörn av verkligheten i en kaotisk värld…

 • Emmy skriver:

  Dramatisk incident i det Anderssonska huset den julafton då tomten klev in, tog av sig sina lösöron(?), tog sin obligatoriska Whiskey och satte sig sen i en fåtölj för att dela ut klappar. Min yngre syster skulle fylla 2 år och skrek ett hjärtskärande skrik riktat åt tomten. Till slut, efter många lönlösa försök att trösta henne, fick tomten luta sig fram, ta av sig masken och visa att det bara var pappa. Ingen kom ihåg att jag faktiskt fortfarande trodde på tomten.
  Om jag fick önska, skulle jag önska mig Bread Talk från MrPerswall

 • 1. Vadå? Det är klart att tomten finns. Eller, en massa olika tomtar i alla fall. 🙂

  2. Min favorit är helt klart Patchwork. Jag älskar lapptäcken, att mixa och matcha färger och mönster. Just den här tapeten har jag sett i fina butiken DUÅ i Umeå. Jag tyckte den var så snygg att jag t o m fotade den med min iPhone.

 • Kristina K skriver:

  1. Åh, jag har en väldigt snörplig historia från när jag var fem år gammal och gick på skyltsöndag med familjen. Vi stannade hos en av tomtarna varpå han säger med typisk tonårsröst från en grabb i målbrottet (misstänkt likt grannen Jens),
  -Heeej Kristina, ser du vem det är?
  Jag var alldeles chockad – tomten…?
  "-Det är Jens, din granne…"

  Pojkspoling! Föstörde mina drömmar om tomten, haha 🙂 Vi skrattar gott åt den historian fortfarande, han tänkte sig inte alls för, men menade säkert inte illa.

  Har jag turen på min sida skulle valet falla på Houses Artikelnummer DM321-2Kollektion Photo. Spännande vinklar och kontraster som dessutom verkar rogivande. Lycka!

 • Emilie skriver:

  1. Tyvärr hade min pappa (tomten) en väldigt dålig utklädnad. Så att tomten inte hann fara runt till alla hushåll hade jag redan förstått och mamma visste om det. MEN! Jag var väl en 7 år, och jag trodde ändå att tomten fanns, bara att han typ skickade klappar på posten.. Men då hörde jag min mamma säga till min moster att jag visste att tomten var en "bluff"… Min reaktion var att spela vuxen och låtsas om att INGEN kan väl va så knasig att den tror på tomten, fast egentligen blev jag jätteledsen.

  2. Jag tror att jag hade valt grafitti city, med en hel del beslutsångest.

 • Malin Tuvesson skriver:

  Tomten finns men alla får inte se honom

  Jag som precis har beställt Silkespappret i grått till sovrummet…. hmm tar gärna då vägskyltar i färg till källardörren istället

  Tack att du tar och fortsätter med julkalendern. Det är så fantastikt roligt. Hoppas på tur.

 • Camilla S skriver:

  Jag misstänkte nog en längre tid att tomten inte fanns på riktigt men ville inte riktigt tro på det förrän min modigare kusin drog av tomten (grannen) skägget på julafton, då var det bara acceptera fakta=)

  Jag gillar nog Growetry, skulle vara jättefin i vårt vardagsrum på en annars ganska tråkig plats

 • erica skriver:

  1. När jag som 6 åring var hemma hos min farbror som skulle gå och köpa tidningen, jag och mina kusiner väntar ivrigt på tomten och när han väl kommer får vi gå fram en och en. Jag ser direkt att det är min farbror på hans händer och avslöjar honom genom att skrika över hela rummet. Kan avsluta med och säga att jag satt i bilen en bra stund innan vi skulle åka hem för dagen, för det uppskattades inte av varken föräldrar eller mindre barn 🙂

  2. Secret cities till mitt arbetsrum skulle vara sjukt snyggt!

 • Lisa skriver:

  1. Va? Finns inte tomten?!?!?
  2. Oj alla tapeter är ju som små konstverk! Men min favorit blir ändå "Growetry – Poetry that grows on you" då jag älskar träd. Skulle vara jättefin i min hall…
  /Lisa

 • Lina Wallin skriver:

  1. Jag minns när tomten kom in i vardagsrummet klädd i långkalsonger och jesussandaler med en tomterock och skägg. Tänkte det måste ha varit väldigt kallt om både ben och fötter när det var drivor med snö ute. Insåg då att tomten inte var på riktigt, han hade ju inte lämnat huset…det var ju pappa!! 2. Dove! Otrolig frihets känsla i den bilden! Vill kunna flyga när man ser den. En känsla man skulle må bra av att se varje dag!

 • Anna A skriver:

  Hur jag fick veta att tomten inte fanns? Kära vänner, Frida och ni som bestämmer på Mr Perswall; jag har fortfarande inte fått veta. Min mamma är en fantastisk person. Underbar skulle man kunna säga. Man känner liksom lite för få personer som PÅ RIKTIGT tror att Puff The Magic Dragon med Beatles faktiskt handlar om den magiska lilla draken puff. Eller som fortfarande lever i villfarelsen att hennes älskade barn inte drack alkohol innan de fyllde arton. Eller innan tjufem heller för den delen. Man skulle kunna kalla det förnekelse eller naivitet, men jag väljer att kalla det Helt Fantastisk. Men det är alltså under dessa premisser jag växt upp. Det skulle liksom ha varit H Ä D E L S E att säga att tomten inte fanns. När min lillebror (obs, 26 år och YNGST av samtliga syskon. 26!) förrförra julen ifrågasatte varför SAMTLIGA paket under granen fortfarande kommer från TOMTEN (och resten från vår hund (?) men det är en annan historia) i och med att övriga i familjen (på egen hand) tog redan på att tomten faktiskt inte fanns nån gång i femårsåldern sådär, så tittade mamma helt frågande på honom: Hur kan du vara så säker på att han inte finns? Ja, och nånstans där är vi alltså idag. Ett odefinierbart tomte-vakuum.
  (och jag skulle utan tvekan välja Whole Wide World-tapeten och sätta upp hemma hos mig själv. Har mer och mer börjat inse att jag måste ha sovit bort hela Geografi A på gymnasiet och så att säga "har lite att ta igen"). Ja, det var nog det hela.

 • Tino skriver:

  1. Tomten bar upp mig när jag var liten, jag började peta på hans ansikte för att det såg lustigt ut och vips så råkade jag dra av honom masken.
  2. Jag önskar mig "Graffiti City", dels för att motivet är fint och har många detaljer som man ständigt kan studera, men också för att jag älskar färgerna!

 • Sofia skriver:

  1. En jul, när jag var så stor att jag själv kopplat samman Pappas tidnings-köpar-fenomen med Tomten, så gick Pappa mycket riktigt ut för att köpa just tidningen någon gång efter julmiddagen. En stund senare klappade Tomten på porten, och jag, äldsta syskonet, fick gå och öppna, visa Tomten vart han kunde sitta, hjälpa honom att dela ut paket och krama honom – ingen fara, det var ju Pappa. Men! Efter en stund öppnas ytterdörren, och in kommer Pappa med tidningen! Gissa om jag blev rädd! Vet än idag inte vem som dolde sig bakom masken, men samma Tomte fortsatte komma flera år efter detta.
  2. Jag skulle välja tapeten Sunshine att ha bakom sänggaveln. Vem vill inte ha lite drömsk skog i sovrummet?

 • P.S. skriver:

  1) Som yngst av tre syskon blev jag tidigt berövad min barnatro på självaste jultomten via mina storasyskons försorg. Jag kämpade in i det sista med att motstå deras hån över att jag inte förstod att det hela var lurendrejeri, men till slut fick jag ge upp, desillusionerad och vingklippt för resten av livet… 😉 Å andra sidan var det ganska skönt att inte tro på tomten, för de tomtemasker som fanns då jag var barn var ganska skräckinjagande.

  2) Pen Pal i kollektionen Hide and Seek skulle passa bra i kreativa pysselrummet!

 • Milea skriver:

  1. Jag var fem år när jag insåg bristen på logik i att tomten skulle komma med mina presenter från föräldrarna. Varför i hela världen skulle mamma skicka mina julklappar till Nordpolen bara för att tomten skulle ta med dem tillbaka hem till oss?

  2. Jag skulle välja tapeten SILK till vår nya lägenhet. Grått är fint och den där känslan av att det döljer sig något där bakom ger lite av en magisk känsla.

 • Frida skriver:

  1. Jag tycker det är mysigt att tänka att det fortfarande finns tomtar på loften och i våra lador på landet 🙂
  2. Whole wide world. Jag jobbar med kartor dagligen och tycker det är riktigt roligt att titta på dem. Man hittar alltid något nytt varje gång. De överraskar hela tiden precis som Mr Perswall!

 • Karin skriver:

  1. Jag var väldigt blyg som liten, och framför allt för tomten. Han hade ju så mörk, djup röst. Bror min, var tok-rädd för tomten och gömde sig bakom blyga jag. Men vi var också nyfikna och uppmärksamma, och att tomten hade samma klocka som morbror J var något avslöjande!

  2. Jag önskar mig Sherwood. Den skulle göra vårt sovrum komplett! Vi har just renoverat vår lägenhet, som därför nu är väldigt vit och kal. Till jul ska vi snickra en sänggavel, klä den med ett fint grått tyg och fäst dit 32 knappar 🙂 Senare i vår kommer det ett överkast som jag håller på att sy, ett lapptäcke med rutor på 6×6 cm. Å, kul!

  God Jul

 • Tess skriver:

  1. Hos oss hänger en tavla med texten "om inte du tror på tomten så tror inte tomten på dig". Jag har därför alltid hävdad att tomten finns, trots att mina föräldrar under senare delen av min uppväxt hävdar motsatsen så ger jag mig inte. Nu har jag egna barn så jag får utlopp för min tomtetro igen!
  2. Jösses vad svårt!! Så många otroligt snygga tapeter! Jag förklarar det oavgjort mellan Flower Power i rött samt bye bye birdie. De tär till två helt olika syften och därför omöjligt att bestämma sig!

 • Jessica i Östersund skriver:

  1. Hemma hos mina föräldrar fanns en farbror i bekantskapskretsen som gärna tomtade bland barnfamiljerna. Ju längre ned på besökslistan man stod, desto mer whiskydoftande var tyvärr tomten. Och – med whiskyn kom hans karaktäristiska tics/ryckningar i axeln fram. Avslöjad.

  2. Tipsade senast igår min bror, som är i flyttartagen, om MrPerswall. Skulle jag själv välja blev det Whole Wide World, till sonens rum. Perrrfekt!

 • Lotten skriver:

  Jag anade det som ganska liten faktiskt… mina föräldrar berättade varje år om min pappas farbror, Sten, som var tomte där skägget tog eld vid klapputdelningen! Pappa gick ut och "köpte tidningen" innan tomten kom, men jag visste ändå att det var han;-)

  Jag har spanat på Concrete eller Patina – det skulle vara såå fina på väggen!

 • 1. Minns inte exakt hur gammal jag var men nånstans i 7-årsåldern tippar jag. Jag har alltid varit intresserad av detaljer och den julen hade min morbror väldigt färgglada sockor. Konstigt nog hade tomten exakt likadana sockor när han kom senare till oss senare på kvällen. Förtrollningen var bruten.
  2. Jag hade mer än gärna lagt beslag på Framecollection som skulle få sitta uppe i vår tvättstuga som jag hoppas jag får en ny och renoverad under nästa år. När man har haft en liten och sunkig tvättstuga nere i källaren så uppskattar man verkligen om man kan få en ny fräsch på samma våningsplan med en urtjusig tapet dessutom. Tänk som jag ska stå där och vika tvätt sedan!

 • Alex skriver:

  1. Jag minns faktiskt inte, var så liten och hos oss har tomten inte tvunget behövt vara närvarande på julafton. Däremot har det stått "Till Alexandra från tomten" på paket fram tills jag var cirka 8 år – fast det gick ju att se på handstilen vem det var från! 😉
  2. Jag skulle i så fall vilja ha tapeten "NY Skyline", för den skulle bli så otroligt häftig på den långa, tomma vägg som vi har i vardagsrummet (och eftersom vi inte har några möbler där, så skulle den få trona i ensamt majestät!). Till på köpet så skulle den få agera inspiration och motivation för min pojkvän, som aldrig varit utomlands men så innerligt vill åka till USA.

 • Camiilia skriver:

  1. Har aldrig trott på tomten.
  2. Denna för att den är så snygg: http://mrperswall.se/tapeter/mr-perswall-tapeter-chicago-p030801-6

 • Paula Laine skriver:

  När jag upptäckte att inte tomten fanns på riktigt var när mormor tappade julmasken med skägg i golvet… Jag tjöt av rädsla och undrade hur man kunde tappa ansiktet.
  2. Jag vill ha bilden med de gamla svarta telefonerna! Underbar!

 • Sara skriver:

  1.Vi hade aldrig tomte i den bemärkelsen så jag var nog från början införstådd på att tomten inte var riktig. Däremot var mina föräldrar snälla tomtar som gav oss mycket kärlek och många paket varje år:).
  2. Jag har länge suktat efter världskartan whole wide world på vit botten till min 4 årings rum.

 • Susanne skriver:

  1. Det var en uppstudsig liten tjej på dagis som en dag deklarerade att tomten inte finns. Minns fortfarande besvikelsen. Tar igen alla år utan tomtetro och mystik nu när jag fått barn och hoppas att vårt brev till tomten faktiskt nått fram.
  2. Vi letar något att pryda vår ena vardagsrumsvägg med och har äntligen hittat en tapet som både jag och sambon fallit pladask för. Jättecool tapet som ändå är tillräckligt diskret för att man ska kunna hänga en tavelsamling på den. Concrete – Build to last P131902-9

 • Louise skriver:

  1. Varje år brukade min pappas barndomskompis släkting komma och vara tomte hos oss. Detta fungerade bra för han var gammal och alla släktingar var ju kvar hos oss. Sen kom ett år då han inte kunde och istället tog min farbror ansvaret för tomterollen. Problemet var bara att han fick kalla fötter och bestämde sig för att prata engelska, så vi barn förstod ju inget! Där avslöjades det..
  2. Jag älskar att resa och hade velat ha en fototapet med mitt favoritmotiv från New York.

 • myaraq skriver:

  1. Tomten finns! Jag kommer från Grönland, och tomten bor i Nuuk där jag är uppvuxen. Tror du mig inte? Läs mitt blogginlägg där jag berättar om hur jag flög reguljärflyg till Grönland med tomten den 16 december förra året. (Länk: http://myaraq.blogg.se/2010/december/nar-jag-flog-med-tomten.html)

  2. Jag tycker att tapeten Dress skulle passa fint in hemma hos mig.

 • Veronica skriver:

  1. När jag var sex år såg jag att tomten o pappa hade likadana klockor o fattade misstankar!

  2. Jag behöver tapetsera om i min hall o eftersom den är så mörk i sig skulle jag välja den ljusa Jewelwall. Den känns lite flärdfull o skulle passa mig perfekt!

 • Maja/Cactusvit skriver:

  1. Jag var drygt 4 år och precis innan tomten knackade på dörren var mamma tvungen att springa ner till källaren för att ta hand om en tvättmaskin. När tomten sen kom in med sin stora säck och satte sig på en stol såg jag mammas klänning skymta i en trasig ficka.
  2. Whole wide world utan tvekan! Vi flyttar om ett par månader till vårt drömhus, ett funkishus från 60-talet, och där skulle den få komma upp i vår sons Elliots rum. En underbar färgsättning samtidigt som han kan få en uppfattning av hur vår fina värld ser ut.

 • Emelie skriver:

  1. Jag minns inte exakt när det var. Någon jul satt jag och jämngamla kusinen under bordet och tisslade om att det inte fanns någon jultomte. Ett annat år var det min morfar från Finland som var tomte och då var det lätt för mig att förstå vem det var.

  2. Aim for the stars gillade jag riktigt mycket, det passar med det motto jag kör med: per aspera ad astra.

 • Hanna skriver:

  1. Jag var inte alls särskilt gammal. I min familj var man inte särskilt bra på att hålla på sådana hemligheter. Mitt första minne av jultomten är verkligen hur vi skojar om att nu ska morfar gå och köpa tidningen och då vet vi att det är dags för julklappar. Jag försöker verkligen att behålla magin längre hos mina barn!

  2. Jag har länge haft planer på att fixa sonens rum, det är en kvarleva från det nittiotal som rådde i detta hus när vi köpte det (-06) och tapeterna är djupt mörkaprikosa. Inte fint på något sätt. Det ska bli ett ljust och fräscht rum, och en vägg skulle ha tapeten Jungle Dudes. Kommer att bli hur fint som helst, och framför allt – han kommer att älska den.

 • Hannah skriver:

  !Min moster köpte en tröja till mig när jag var 6-7 år där det stod "JAG TROR PÅ TOMTEN". Vad hon inte tänkte på var att jag redan kunde läsa och var frågvis så moster hade inget val än att avslöja sanningen till min stora fasa!
  2. Jag hade valt tapeten "Sitting in a tree", hade passat perfekt för flytten till stan där skogen kommer vara enormt saknad!

 • Emelie skriver:

  1. Åh, det är en rolig historia. Jag var fyra år, jag har fått denna berättad för mig då jag inte minns men iallafall: min farbror var tomte år efter år (fortfarande faktiskt) och han hade ett lösskägg som glappade en aning. Efter tomten hade varit där så såg min mamma att jag var fundersam och inte så villig att leka med klapparna så hon frågade "Emelie är du inte glad nu när tomten har varit här" varpå jag svarade "Nej, det var inte tomten som var här" "men vad säger du gumman, klart det var tomten!" "nej, det var Anders, det såg jag på hans underliv"…… haha jag menade förstås att jag hade sett honom under skägget.

  2. ooh magical forest! Jag vet inte varför, jag bara dras till den som en fluga till en glödlampa. Jag skulle satt upp den i min blivande ateljé/arbetsrum. Den är verkligen magisk.

 • Emma Bengtsson skriver:

  1. Min uppenbarelse om att tomten inte fanns var mer av en successiv upptäckt än en snabb. Det första jag reagerade på var det klassiska – hur pappa alltid skulle ut och köpa mjölk eller tidningen innan tomten kom. Jag var helt säker på att det var pappa, och ett år, när pappa som vanligt hade lämnat oss innan tomtedax, kom tomten. Jag sa "Jag vet att det är du, pappa!". Bakom mig utbrast då pappa, "Vad då, jag?". Needless to say, så trodde jag på tomten ett par år tlll innan jag slutligen kom på det.
  2. Jag skulle väldigt gärna vilja sätta upp "Sunshine" på min vägg eftersom dess mystik får min att drömma om en värld mycket enklare och spännande än den vi faktiskt lever i.

 • Eli skriver:

  1. Jag minns inte riktigt hur och när jag insåg att tomten inte fanns, frågan vi alltid ställer oss är snarare vem som är tomten. Än idag vet vi inte vem eller vilka som tomtade för oss varje jul. Så länge jag bodde hemma dök det uppe en tomte med stor säck och långt skägg på julafton, och vi lyckades aldrig lista ut vem. Inte pappa, inte grannen och inte någon annan vars röst vi kände igen. En mycket välbevarad hemlighet, som vi fortfarande klurar på.

  2. Bread Talk – A Kitchen Story skulle göra sig fantastiskt bra i köket i vår nybyggda lägenhet. Skulle matcha min surdegsburk och min stora samling kokböcker perfekt. 🙂

 • Helene F skriver:

  1, Det var faktiskt på sommaren, när jag och min bästa kompis (som var några år äldre än mig) satt i köket tillsammans med pappa. Vi hade precis öppnat varsin glass och Ellinor frågar pappa i förbifarten om kan skulle vara tomte i år också. Det tog en stund innan jag kopplade helt, och jag kommer fortfarande ihåg den blandade känslan av besvikelse och "aha-upplevelse", men naturligtvis höll jag god min eftersom jag inte ville avslöja mig inför bästisen!

  2, Jag skulle välja "Signpole" med grå bakgrund för att minnas alla fantastiska resor men också att jag fortfarande har en hel hög med länder kvar att upptäcka!

 • Susanne skriver:

  Ja, det glömmer jag aldrig. En vän fråga mej om S hade varit tomte? Nej, svarade jag, han var ju hemma hos dej just då när tomten kom. Inte fatta jag nåt för det, men sen gick det upp ett ljus, för var det inte konstigt att Aftonbladet alltid varit slut. Det får jag höra för än idag, fast jag är 45 plus. Minns DU när du var liten….

  Artis Butterfly black…den gillar jag! Skulle gärna vilja sätta upp den på kontoret eller sovrummet, eller vid dörren. Kan inte bestämma mej!

 • Malin skriver:

  1. Vi hade som vanligt firat jul hos min faster och kusin. När tomten hade delat ut klapparna och gått iväg var jag överlycklig men lite besviken att pappa ännu en gång hade missat tomten! När jag springer mot ytterdörren för att se om pappa har kommit tillbaka hör jag hans röst i rummet intill… men när jag öppnar dörren sitter pappa där på sängen i tomtens kläder och med masken i handen. Det tog någon sekund men sedan tändes ett ljus!
  2. Jag hade velat ha den underbara tapeten Rose White Artikelnummer 1362. Den skulle passa superbra i mitt sovrum och känns så lugn och trygg!

 • Ulrika skriver:

  1, Tomten? I min familj har tomten aldrig funnits (snyft?!)

  2, Skulle troligtvis välja en tapet efter egen bild (har perfekt bild på TV-tornet i fd Östberlin, skulle sitta på min sovrumsdörr). Annars skulle det nog bli Graffiti city, skulle vara den färgklick mitt hem så desperat behöver.

 • Elin skriver:

  1. Jag har en fyra år äldre syster som gladeligen berättade att tomten var morfar, jag tror att jag var 6 år då:)

  2. Tveklöst skule jag välja Whole Wide World till min 8 åriga dotters rum. Jag hade tänkt att måla med magnetfärg innan tapeten är på plats för att sedan kunna använda magneter som hon kan sätta ut där hon varit i världen. Vet inte om det fungerar men hade varit både roligt och lärorikt för henne om det är möljigt!

 • Bruden skriver:

  1 – Förr i tiden firade vi alltid jul hos min farfar och hela tjocka släkten var där. Eftersom jag har många farbröder och äldre kusiner märkte man aldrig att någon saknades och förstod således inte att någon klädde ut sig till tomten. Förutom en julafton då han kom in genom dörren, och konstigt nog hade likadant halsband som min pappa…

  2 – Jag skulle gärna klä en del av mitt kök i tapenten "Tree" ur kollektionen Urban Nature.

 • Annelie Zimmer Wernersson skriver:

  Men snälla nån! Här går man in på Trendenser som vanligt…och får reda på att Tomten INTE finns!?
  Tack snälla för den upplysningen…Hur ska jag nu tackla julen…Får kanke ta och tapetsera, för att skingra tankarna! 🙂

 • UlrikaA skriver:

  1)Det måste ha varit när jag var runt 4-5 år. Det var en jul då det var dags för julklappsutdelning och alla samlades runt granen och väntade på tomten, som aldrig kom, men till slut så… Där i allt utdelande kunde jag efter ett tag skymta min mormor under masken 🙂 och förstod då att tomten inte var på riktigt 🙂

  2) Svårt val. Mycket snyggt att välja på, men det skulle nog bli "Artist Milano Black".

 • jessica. skriver:

  1. Kommer ihåg det så väl! Vi firade som vanligt jul med släkten. En av de äldre kusinerna tog med oss alla "småkusiner" upp på sitt rum för att berätta en hemlis… alla samlades runt honom och han liksom viskade: morfar är tomten! Då föll poletten ner för mig, inte att morfar var tomten utan att han var utklädd och tomten inte fanns… jag blev så ledsen att jag började gråta och sprang ner till mamma! Haha!

  2. Jag skulle välja tapeten Growerty – Poetry that grows on you ur kollektionen Communication. Den skulle jag ha i mitt blivande vardagsrum i lägenheten jag köper när jag pluggat klart i vår 🙂

 • Jessica skriver:

  1. Va, finns inte tomten på riktigt?!Klart han gör!
  2. Jag hade valt den fina Tall Wall tapeten till min sons rum. Mätstickan är höjdpunkten när vi besöker BVC! Har jag vuxit något sen sist? Då skulle vi kunna mäta varje dag, hurra!

 • Cecilia skriver:

  1. Jag var 7 år och hade nyligen flyttat till min pappa som arbetade på ett kollektiv för ungdomar "på drift". De var väldigt tuffa och en av tjejerna satte mig ner vid jul och talade om hur kapitalistiskt det var med jul och att tomten var ett påhitt. Ja…ljuva 70-tal…

  2. Tapeten med receptet för Surdegsbröd och kaffefläck är toppen tycker jag!

 • Anna skriver:

  Jag fick redan som riktigt liten hjälpa till att dela ut julklappar, så frågan är snarare när jag förstod att jag inte var tomten! Skämt åsido så var det mycket mer magiskt för mig som liten att få hjälpa brorsan att försöka läsa adresslapparna och rimmen, att få titta lite extra på de fina snörena och se allas glada och förväntansfulla ansikten. Som man brukar säga är det oftast trevligare att ge än att få. Även om jag inte skulle tacka nej till lite tapeter i min nya ljusa och fräscha (läs: genomgående vitmålade och opersonliga) lägenhet. Helst Tower Town från kollektionen Destinations.

 • Biet skriver:

  1. Tomten blev bjuden på snaps och lyfte hela skägget rakt upp! Det var ju Anders pappa…..
  2. Behöver massa av färg när januari nalkas. Vad passar bättre än Rainbow Stares?

 • Andrea skriver:

  1. Kusinerna, syster och jag sitter i trappan och tittar ut genom fönstret coh väntar på tomten. Han var väldigt sen men vi hade sett lyktan lite längre bort. DÄR. Kommer. Tomten. Vi var jättenervösa och lite rädda…då ramlar skägget av morbror och då förstod fem små barn att tomten inte fanns.

  2. Det skulle bli Whole Wide World till sonens rum. Känns som att han kan ha den i många år. Vi har Rainbow stripes i sovrummet och är supernöjda.

 • Stina skriver:

  Jag ville så gärna tro på tomten så jag trodde helt enkelt att pappa gick för att köpa tidningen. Jag märkte inte heller att hans skjorta stack fram där under, eller att hans röst lät bekant. När jag var ca sex år märkte jag det däremot när jag fick en kram, min allra första av tomten. Innan dess hade jag varit alldeles för skraj för att kramas. Jag kände det doften. Lukten av min egen pappa. Vad besviken jag blev! 😉

  Shadow light skulle passa pefekt hemma hos oss, den önskar jag mig!

  Kram Stina

 • Linnea W skriver:

  1. Kom inte ihåg hur gammal jag var, men jag minns att jag en julafton upptäckte att tomten var otroligt lik vår granne. När jag sedan frågade Mamma senare på kvällen berättade hon sanningen! Fast ändå kan jag nog inte riktigt släppa tanken på att det kanske någonstans finns en tomte..

  2. Vi skulle välja den grå Rocky Rose – tough love till vår hall! Eller kanske ett eget motiv, med bilder från fjällen.

 • Linnéa skriver:

  2. En story som än idag är rätt populär i vår familj…
  Mina föräldrars käre vän Hosse var på besök hemma hos oss över jul. När tomten sedan kom satte jag mig fint i hans knä, men mitt i allt börjar jag se väldigt fundersam ut, sedan blev jag alldeles till mig utbrister…
  "NÄMEN TOMTEN!!! Du har ju tagit Hosses skor!!"
  Jag kunde inte förstå varför Tomten hade tagit någon annans skor…

  Men det var inte förrän jag såg på bilderna från den julen som det gick upp för mig att det faktiskt var Hosse som var tomten 🙂

  2. Jag skulle SÅ gärna vilja vinna tapeten "Pen Pal" och överraska min sambo med denna tapet som han fullkomligt älskar…
  Vi ska nämligen inte fira jul ihop i år utan vara på varsitt håll och det hade varit fantastiskt att ha den upp tills dess att han kommit hem igen! Tapeten är lekfull och skulle passa galant i vårt TV-rum.

  Tack på förhand!
  / Linnéa

 • Si skriver:

  Måste le åt första kommentaren under tävlingen; 12 år, det var snyggt jobbat och härligt få vara barn så länge! 🙂

  1. För mig är det inget medvetet minne, finns bilder där jag är fyra och besvisligen tror det är tomten, så minst så gammal.

  2. Skulle välja den bruna Whole wide world till mina barns rum! Klockren i kombo med nuvarande randiga brungröna tapet (hyreslägenhet!).

 • Maria skriver:

  1. När jag var riktigt liten var farfar tomte, sedan var morfar det vid något tillfälle. Det var inget dramatiskt när jag kom på att tomten inte fanns, jag kom på det efter jul när jag lyckades lägga ihop ett och ett med de personer som plötsligt saknades. Mina äldre syskon hjälpte nog också till. Sedan var det jag som fick bli tomte och dela ut klappar som liten tjej.

  2. Viola skulle passa bra i vårt vardagsrum, som verkligen är i behov av renovering. Just nu är det mörkblå, sliten tapet på alla väggar.

 • Marie skriver:

  1.det var när jag var 3-4 år och tomten (pappa) tig av sig vantarna, där har han nämligen en tatuering som han gjorde på sig själv när han var ungefär 10 år, och tomten var avslöjad…
  2. Då skulle jag välja Framed memories till min nyfödda dotters rum. Där skulle jag washitejpa upp bilder på familj och släkt 🙂

 • Åsa skriver:

  1.Jag råkade höra mina släktingar "gräla" om vem av dem som skulle klä ut sig till tomte. Sen var den sagan slut. Men jag höll god min för både småsyskon och kusiner.

  2. World Map skulle bli en perfekt julklapp till mig! Älskar kartor.

 • pysseliten skriver:

  Det var när min bästis var tomte hos oss när jag var 6år och hon Hosta, då hon hade kikhosta då förstod jag att det var hon så då kunde dom inte lura mig mera .

  Jag skulle välja Pebbles artikelnummer dm 314-1 kollektion Photo den skulle passa hos sonen i hans nya lya en bra julklapp som skulle sitta länge hos honom :)Och göra honon GLAD

 • mintekopp skriver:

  1. Ärligt talat, har faktiskt ingen aning. Vad annars är så tror jag fortfarande på vättar, vilket nog egentligen är därifrån "tomten" kommer. Ni vet sådanadär små figurer som vandrar omkring på gårdarna, fodrar hästarna och tar hand om alla göromål. Japp de finns minsann.

  2. Jag verkligen älskar tapeten Tree skulle absolut vilja ha den i sovrummet, underbar med andra ord.

  Japp då håller jag mina tummar då 🙂

 • Åsa skriver:

  Tomtens stora härliga goa sjuttiotalsglasögon som inte gick att dölja bakom tomtemasken. Var dom inte väldigt lika pappas?

  Men vilka snygga barntapeter fanns det inte här då!. Jag skulle välja City Trees som jag tycker är en cool och skön tapet, långt ifrån rosa prinsesskronor och blå bilar. Jag skulle tapetsera min dotters nya rum med dessa tapeter och jag tror att hon skulle bli nästan lika glad som mamma:)

 • Anna skriver:

  1. Hemma hos farmor & farfar användes alltid det klassiska köpa-tdningen-tricket. Farfar försvann ner i källaren och kom upp som tomten. Fast vi alla förstod att det var farfar kändes det som Tomten.
  2. Graffiti City

  /AnnaB

 • Ida skriver:

  1. Oj, jag vet inte, jag var ganska liten när jag insåg att tomten var pappa, så för mig blev det så naturligt att han är en dröm barnen tror på. Dock så finns ju tomten här i Finland så, nog finns han på sätt och vis 😉

  2. Sound Objects – Create music

 • Emma Westerlund skriver:

  1. Jag ler när jag tänker tillbaka… Med två äldre bröder kanske jag hade det på känn ett tag men avgörandet kom när tomten helt plötsligt hade på sig min bästis cerisa halsduk+hennes unika vantar. (Tomten det året var en något berusad pappa till min bästa kompis!)

  2. Det självklara valet är Bouquet från Urban Nature. Den är helt underbar och så unik!

 • Jessica skriver:

  Ja jag tror det var den julen som jag kom på att tomten hade likadana stentvättade jeans som min farbror… Och när jag då började syna lite närmre så hade tomten 4! öron. Vet inte ens om jag vågar säga hur gammal jag var….

  Om jag skulle önska mig en tapet från Jultomen med 4! öron skulle jag välja "framecollection" Den har jag suktat efter ett rätt bra tag kan jag säga….!

 • Anonym skriver:

  1. Tomten var ju jätteläskig, han dök upp hemma hos oss på julafton och jag gömde mig under bordet. Märkligt nog minns jag hur jag kände igen min farbrors (tomtens) roliga strumpor och jag tror att det var då jag förstod vem tomten verkligen var!

  2. Star Map från kollektionen Destinations är superfin den önskar jag mig! Vi flyttade in i vår lägenhet med vita tapeter i hela lägenheten, denna tapet skulle verkligen göra sovrummet speciellt!

 • Linda skriver:

  1. Jag minns inte något exakt tillfälle när jag fick reda på tomten inte fanns. Men jag minns att det var viktigt att jag som storasyster måste låta lillebror tro på tomten ännu lite till.

  2. Jag skulle välja att göra en tapet av ett eget foto (om man får välja det alternativet). Isåfall skulle jag lägga en tapet med bild av en solnedgång över havet i vårt sovrum. Lugn o rogivande.

 • ida sundell skriver:

  1. Det var när jag såg "tomtefar" och "tomtemor" ute på gatan precis innan jul när jag var runt 7 år. Jag kände igen dom och sa rätt ut till mamma "var inte det där våra tomtar?" Sen gick det inte att lura mig mer 🙂

  2. Rainbow stripes önskar jag mig! Eftersom jag är en tjej som är tokig i färger och funderar på att tapetsera en vägg i vardagsrummet (alltså det enda rummet i min etta). Den skulle göra sig så bra här hemma! Då kan jag ha mina svartvita grafiska tryck på den väggen och de andra väggarna (ytorna i rummet) färgläggs av andra tokiga saker!

 • Madde skriver:

  Jag var 4 år och ett väldigt uppmärksamt litet barn. Det visste förstås de flesta i min omgivning så de hade fått en snäll granne att ställa upp som tomte så att jag inte skulle sakna någon från min egen familj. Det gick jättebra tills han blev svettig av allt klappstök och tog av sig handskarna. Jag kände igen hans vigselring… Då förstod jag att DET inte var den riktiga tomten. Vilket i sig inte betyder att jag har slutat tro…

  Jag skulle vilja ha Whole Wide World (som för övrigt redan står på önskelistan till dotterns rum så tomten kanske kan uppfylla en önskan i år)

 • Amanda R skriver:

  1. Jag kommer faktiskt inte ihåg, så jag antar att jag var ganska liten!

  2. Jewelwall – den skulle passa perfekt i min walk-in closet 🙂

 • Sanna skriver:

  1. Oj, jag minns inte ens det. Har jag tappat minnet? Nej, tror bara jag var riktigt liten när jag insåg att de var pappa som var tomten när han varje gång skulle gå och handla eller gå över till grannen och hämta något när tomten kom.

  2. United Leaves, den var riktigt snygg och passar min färgstarka personlighet.

 • Hanna Borglund skriver:

  1. Det var faktiskt min lillasyster som sa till mig under julafton när jag var sex år och hon fyra att "det där är inte tomten, det är ju Peter". och sen lyfte hon på tomtemasken och sa "titta då".

  2. Jag önskar mig Rainbow stripes. Den skulle liva upp vardagsrummet med sin svarta soffa och vita bokhyllevägg. En färgklick och energiinjektion som får en att alltid vilja vara i rummet.

 • Anna H skriver:

  Jag var lite kvällstrött och missade mitt namn!
  Anna heter jag.

  Postad:
  2011-12-01 @ 21:03:32

 • Nickan skriver:

  1:Alltså jag får problem med detta svar. Tomten finns!! Vi har en hustomte som hjälper oss med allehanda ting, han är snäll. Den elaka tomten har grön luva och ställer till oreda.

  2: Jag önskar mig en egen designad tapet som ska sättas upp på en av våra väggar i vår nyinköpta hus (inflyttning 1/2-2012). Motivet ska vara bilden som min kära sambo tagit och som pryder omslaget på boken "Årets Bild 2008". Vem vill inte ha ett egentaget foto, som fått vara omslag på en så känd fotobok, som tapet? Vår blivande kontor skulle verkligen bli fantastiskt!!!

 • Linnea skriver:

  Hej!
  Jag var nog tidigt en skeptiker :), jag minns att jag redan som liten reflekterade över att han som var utklädd till tomte hade en väldigt verklighetstrogen klädsel när han kom vandrande utanför huset.
  Tapeterna Bouquet är fantastiskt fina, en sådan tapet i ett paket på julafton skulle sitta som en smäck!

 • Anne B. skriver:

  1. Kommer faktiskt inte ihåg!
  2. Min favorittapet är Patina – Ageing with beauty (P131702-9). Tycker om färgkombinationen blått med "rost", men den tapet jag skulle välja skulle troligen vara Concrete – Build to last (P131902-9). Skulle passa i tamburen. Passligt neutral men ändå spännande.

 • Karin skriver:

  1. Jag var runtomkring 8 år när tomten plötsligt hade en hjälpreda med sig som var mycket lik min tre år äldre bror, pratade som honom och höjde just min bror till skyarna. När tomten hade gått och min bror och morbror kommit tillbaka från den där snabbvisiten på jobbet, som skedde konstigt nog varje julafton, såg jag frågande på min bror. Han fnyste åt mig och sa något liknande "tomten finns inte på riktigt fattar du väl". Jag hade nog redan fattat det, fast det blev då konkret när han sa det!

  2. Jag älskar New York och där friade min man till mig så det får bli "Manhattan". Snygg, grafisk och enkla färger

 • Madeleine skriver:

  1. Jag tror att jag i femårs åldern när jag hittade tomtemasken på vinden, då förstog jag att det var pappa som var tomte. När jag var i sjuårsåldern, gick pappa och köpte tidningen och var borta länge och han hade med sig en tidning hem (Han hade "tomtat" för en vänns familj och han skulle komma till våran familj). En liten stund senare knackade det på dörren och där stod tomten och pappa var hemma när tomten kom. Då började jag fundera på att kanske tomten finns iallafall.

  2. Tapeten so jag önskar mig är Mysterious Lake pga att det påminner mycket om sjön några km ifrån vårt hus i skogen, dit jag gäna går och bara njuter av att vara.

 • 1. Jag måste erkänna att jag fortfarande vill att tomten ska vara "på riktigt". Älskar tanken på en stor bullrig tomte med vitt skägg som gör alla barn (stora som små) lyckliga. Jag förstod att inte den "riktiga" tomten kom till oss det året då han full ramlade in genom dörren och såg ut som en snögubbe efter att ha kört skotern i diket på väg till grannbarnens (vi alltså) julklappsutdelning! Det var en väldigt läskig tomte. Och absolut inte den RIKTIGA, som jag fortarande väntar på :-). Kanske kommer han med en fondtapet i år?

  2. Vi flyttar till ny lägenhet efter jul, och vårt favoritresemål är N.Y (som vi besöker flera gånger per år) – därför har vi bestämt oss för att föra in lite mer New York hemma hos oss. Perfekt om vi till och med kan vinna en bit av N.Y. Och då gärna:
  NY Skyline
  Artikelnummer P112201-W
  Kollektion Destinations

 • 1. Jag minns inte exakt när min illusion sprack, men vet att mina äldre syskon inte trodde på tomten och berättade att han inte fanns. Tror att när de först berättade det så trodde jag inte på dem men att jag efter ett tag började tro dem och därför blev det inte så farligt.

  2. Vi har nyss bytt rum här hemma och därför önskar jag av tomten Fish Wish (P122201-W) till mina barns rum som just nu har en tråkig vuxentapet och rummet skulle behöva bli roligare och få mer färg.

 • Gagga skriver:

  Tomten tror jag på än idag fast jag är hela 61 år
  och jag tror också stenhårt på att han i år överraskar mig med tapeten Birch Grove, eftersom han vet att den skulle passa perfekt i entrén hemma hos mig som faktiskt heter just Björkäng i efternamn.

 • Kristin skriver:

  1. Jag är rätt säker på att det var min 2 år äldre bror som berättade det för mig, när jag var ca 5 år, och att jag blev väldigt upprörd.
  2. Jag älskar Writers – Thinking in ink – alla mina favorittänkare på väggen, perfekt för att ge livs och skrivinspiration i arbetsrummet!

 • Åsa skriver:

  1. Genom att jag såg att "tomten" hade grannens vantar på sig.
  2. Har jag turen att vinna vill jag ha Rose garden, den skulle bli helt underbar i mitt sovrum på landet.

 • Carolina skriver:

  Jag ville verkligen tro på tomten länge! När jag var sex,sju år
  så kom tomten jag var glad för jag insåg att morbror fanns bredvid mig, alltså var det inte han. Pappa var inte ute och köpte tidningen aha inte pappa… Tomten kanske finns! Tomten gick och dag blev till natt och ny morgon. Jag trodde fortfarande på tomten, vi ska gå ut på en promenad, då säger pappa: tomten glömde sina vantar jag ska bara gå och lämna dom!! Så går han över gatan och lämnar dom till grannen!!

  Om jag vann skulle jag gärna välja en tapet ur sortimentet för det finns fantastiska tapeter. Men det som är bäst med er är att man kan göra egna fina tapeter!! Jag skulle göra ett eget grafiskt mönster och sedan skulle jag bara sitta och njuta!!!

 • Madde skriver:

  Besvikelsen var enorm när det visade sig att tomten i själva verket hette Bengt. Hursomhelst så hade han Bengts klocka… Han kom inte alls med släde och renar, utan i bil, och dessutom verkade han känna mina föräldrar ganska väl. Ho,ho.

  Whole Wide World – fantastisk.

 • Madelein skriver:

  Jag hade väl börjat ana att tomten inte fanns på riktigt, men juldagen 1995 kommer jag aldrig att glömma. Min farbror hade glömt tomtemasken ute i snön på julafton, morgonen efter när jag och mina kusiner går ut hittar vi den på garageuppfarten. Vi satt tillsammans i snön och grät och efter ett tag kom vi överens om att tomten inte finn på riktigt.

  Jag önskar mig P120101-8Kollektion Hide & Seek. Vår son ska snart få flytta in i sitt rum och den hade passat perfekt!

 • My K skriver:

  1. Eftersom jag föddes in i en familj med tre äldre, nyfikna systrar så fick jag förmodligen reda på att tomten inte fanns redan under min första jul. Så länge jag kan minnas pratade systrarna högt och brett om att det var min farbror Peter som var tomte, och var enormt stolta över att ha avslöjat en så stor hemlighet.
  2. Jag skulle helt klart välja att designa min egen tapet. Efter förrförra årets jorden runt resa är hårddiskarna proppfulla av digitala bilder, som bara väntar på att få bli ett härligt minneskollage i ett helt rum!

  God jul alla!

 • Anna R skriver:

  1. Oj, det minns jag inte! Men jag minns tydligt när min Nils var 3 år och vi väntade på tomten på julafton. Traditionellt klädde min pappa ut sig och kom genom trädgården in i huset och delade ut våra julklappar. När tomten var klar följde alla honom till dörren och alla är beredda på att "tomten" skulle avlägnsa sig. Då säger Nils: "Hej då morfar!" 🙂
  2. Älskar "Manhattan".

 • Teres skriver:

  1. Har aldrig fått kännedom om att tomten inte skulle finnas. Däremot har det varit upp till mej att tro på om det är "riktiga" tomten som kommit på julafton eller om det är någon annan medhjälpare. Men tron på tomten finns fortfarande och väcks till liv igen varje jul.

  2. Skulle jag vinna valfri tapet från MrPerswall så skulle jag den gåvan vidare till min älskade lillebror som slutat tro på tomten och behöver övertygas;) Dessutom har han nyss köpt hus och går i tapet-tankar.

 • e skriver:

  1. När jag var två år blev jag så rädd för tomten att jag gömde mig under bordet. Det i sin tur måste ha skrämt bort tomten för han kom aldrig tillbaka igen.

  2. Jag skulle vilja ha Bouquet som växer uppåt. Påminner lite om modern kurbits. Skulle bli en bit av Dalarna i vår nya lägenhet.

 • Terese skriver:

  1. Vi har alltid haft tomte till jul men jag kan inte minnas när jag kom på att det var en utklädd figur, tyvärr.
  2.Tapeten Whole wide World till barnrummet. Vi gillar kartor och denna färgglada gör sig perfekt hos de små!

 • EmmaH skriver:

  1. När jag var 5 år, "tomten" tog av sig masken för min lillebror blev rädd och där satt helt plötsligt farfar. Minns att jag tyckte det kändes kul att det var farfar som låtsades vara tomte, samtidigt som jag undrade HUR han skulle hinna runt till alla barn den kvällen. 🙂
  Men en liten del i mig har fortfarande en undran.. You never know. 😉

  2. Åh vad många underbara tapeter.. har suttit och kollat läänge nu och jag tror bestämt denna skulle passa underbart bra hos oss, mycket för att den påminner om ett gammalt vykort min gammelfarmor lämnade efter sig. En fin påminnelse!

 • Lina skriver:

  1: När jag var liten och satt i tomtens knä på julafton så "råkade" jag titta in på sidan av tomtens huvud och råkade se min faster… jag förstod inte riktigt hur det kunde komma sig att jag satt i min fasters knä fastän det var ju tomten…. haha.

  2. jag önskar mig tapeten Jungle Dudes i vårat blivande barnrum, jag hoppas det kommer en liten bebis snart i våran familj och den skulle vara utmärkt på väggen där.

 • Agnes skriver:

  Jag minns inte hur gammal jag var, men jag minns att jag och min bror satt i tommtens knä på julafton, sedan så kände jag parfymen som tomten bar, det var ju exakt samma doft som min mosters … Den kvällen gick det upp för mig att min moster var den som var tomte varje år!

  Jag önskar mig tapeten "summer field" den skulle passa bra i mitt sovrum pågrund av att den går i grönt (har grönt tema i rummet) och dels för att den skulle ge det där djupet som rummet saknar och sammtidigt få mig att tänka på ljuva sommar dagar året om!

  //

 • hedvig skriver:

  1. Jultomten kom aldrig till oss när jag var barn. Jag är uppväxt på en liten ö i Ålands skärgård och mina föräldrar sa alltid att tomten inte han komma ut till den ön, för det fanns så många andra ställen han måste åka till, så han skickade bara julklapparna istället. Däremot ställde vi alltid ut en skål med risgrynsgröt till gårdstomten, och den blev alltid tom…
  Så: eftersom jag inte haft någon jultomteillussion som spruckit, så tror jag fortfarande på tomten!

  2. En Boquet skulle piffa upp vårt hem! http://mrperswall.se/alla-tapeter#id=2120

 • Josefine skriver:

  1. Jag kan inte minnas att jag någonsin trott på tomten. Men istället har jag alltid trott på mina föräldrars kärlek och generositet!

  2. Concrete – Build to last: för att jag helt upp över öronen förälskat mig i denna "rough & tough – betong" trend! Den skulle upp i sovrummet (som just nu är gul och fläckig betong efter att ha rivit ner alla tapeter) och jag skulle älska det!

 • Marie skriver:

  Jag har faktiskt ingen tydlig minne av när jag fattade att tomten inte fanns, men jag var ett läsande barn så jag gissar att om jag inte hade luskat ut det innan så gjorde jag det definitivt när jag var typ sju och började sluka böcker, där avslöjades ju alla hemligheter i hela världen.

  Jag skulle utan tvekan välja Flower Power, jag vill alltid ha in massa färg i mitt hem, och tror inte alls på vita väggar med "en färgklick här och där", jag vill gå all in! Kanske på en vägg i ett framtida barnrum, allt för att mota seriefigurerna i grind…

 • Linnea skriver:

  1.Jag var ganska liten, ca.5-6 år och jag hörde att mamma i början av December pratade i telefon och jag frågade med vem. Då berättade hon att hon ringt och bokat att tomten skulle komma till oss iår också. Då förstod jag att det inte kunde vara en riktig tomte, för honom skulle man ju aldrig kunna ringa till…
  Att han dessutom hade ett ansikte i plast på julafton gjorde min teori stört säker!
  2. NY Skyline. Jag har alltid drömt om utsikten över en riktigt stor stad på natten när alla ljusen är tända och man ser att staden aldrig är död, inte äns på natten. Jag minns när jag var liten och satt i ett båtfönster och tittade ut över de grekiska öarna , det var mörkt och jag såg stadens ljus. Sedan dess har jag alltid drömt om utsikten och vad passar då bättre än NY skyline på väggen? Den är dessutom svartvitt vilket skulle gifta sig fint tillsammans med min övriga inredning!

 • 1. Jag kan faktiskt inte minnas när jag slutade tro på Tomten. Jag tror faktiskt att jag insåg det själv bara någon dag kring någon jul att han inte fanns, eller gör han det? 😉

  2. Birch Grove, Artikelnummer 2447, Kollektion Eco Wallpaper. Vilken underbar tapet men närhet till naturen. Känns levande och skulle passa utmärkt i vår hall som vi ska renovera strax 🙂

 • ikke skriver:

  1. När vår hund hoppade upp på tomten (stor schäfer…)och slickade på tomtens kind. Jag var imponerad länge över att hunden gjorde på samma sätt med tomten som med min pappa men under kvällen så gick det upp ett ljus.
  2."All you need is red"

 • Monnah skriver:

  1. Vilket bra minne alla har! Tyvärr kommer jag inte ihåg hur avslöjandet gick till. Däremot kommer jag ihåg julen då våra barn var rätt stora (8, 6 och 4) och de två äldsta var tvärsäkra på att pappa var tomten. Vi hade det året bytt tomtetjänster med min kusin som bor en bit bort. Det här året var alltså pappa hemma då Tomten kom! Jag ska aldrig glömma deras totala förvirring… Vi avslöjade naturligtvis ingenting. 🙂
  2. Bouquet är underbar! Den ger mig djungelvibbar i en ren tappning och skulle passa perfekt till dotterns önskerum… Färgglatt, intensivt och spännande men ändå rent!

 • Viktoria skriver:

  1.Jag kunde inte riktigt släppa tomten förrän ganska sent i barndomen, någon gång på lågstadiet. Mina föräldrar hade lyckats hitta en man i området som kom till oss varje jul & var utklädd. Det var först det året han inte kunde komma, eftersom han hade fått egna barnbarn & då firade jul med dem, som "vår" tomte uteblev. Då kom sanningen fram….

  2. Jag älskar bokstäver! Jag älskar att resa! Denna kombination finns bland Mr Perswalls tapeter! Det är Secret Cities från kollektion Destinations. Fantastisk snygg med det stilrena typsnittet. Man kan titta på den länge & många gånger & upptäcka nya saker. Den inger drömmar om att besöka nya & redan besökta städer. Den vittnar om reseminnen som man gärna tänker tillbaka på! I love Secret Cities!

 • whynja skriver:

  1: Har tyvärr inget minne alls av det. Men jag har fått berättat för mig att jag avslöjade honom när jag var väldigt liten.

  2: Jag önskar mig tapeten Sunshine. Den skulle få sitta i sovrummet, för att få det lugnt och ombonat!

 • Maria skriver:

  Jag vet inte hur gammal jag var, men jag vet att jag "kom på" tomten med att ha på sig morfars armbandsur. Lite synd kanske, att vi inte kan behålla det öppna sinnet och önskan om att det faktiskt finns en tomte… OM han nu finns, så skulle jag gärna önska "Loveletter" – underbar fond i sovrummet. Maken skulle nog hellre välja Telephone, men han kan ju skaffa en egen tomte!

  /Maria

 • Veronika skriver:

  Jag var 5-6år gammal och när tomten kom påpekade min (ett par år yngre)systerson att tomten hade samma skor som hans morfar. Samme morfar hade ett par minuter tidigare gått ut för att köpa tidningen. Tror det var då mina föräldrar tyckte det var dags för mig att få veta sanningen om tomten.

  Jag älskar björkar så för mig är tapeten Tree (Artikelnr P032401-W) ett självklart val. Skulle passa perfekt i det kontor/gästrum som vi ska inreda nästa år.

 • Maria skriver:

  Jag vet inte hur gammal jag var, men jag vet att jag "kom på" tomten med att ha på sig morfars armbandsur. Lite synd kanske, att vi inte kan behålla det öppna sinnet och önskan om att det faktiskt finns en tomte… OM han nu finns, så skulle jag gärna önska "Loveletter" – underbar fond i sovrummet. Maken skulle nog hellre välja Telephone, men han kan ju skaffa en egen tomte!

  /Maria

 • Lotta skriver:

  1. Jag kom nog på att det inte fanns nån riktig tomte ganska tidigt, jag har faktiskt inga minnen av att jag trott på honom på riktigt. Jag och min lillebror skämtade om att vi skulle dra av farfar eller pappa (som brukade klä ut sig), masken. Men vi vågade aldrig utan spelade med, kramade tomten och tackade snällt för alla fina paket.

  2. Jag har suktat efter "stipes" ett tag, den är ju så snygg. Men nu när jag kollat igen så skulle jag faktiskt vilja ha "Patina". Det skulle sitta som en smäck i vårt kök! Skulle egentligen vilja renovera hela köket och byta ut allt. Men det är mycket som ska renoveras och därför kan vi inte riva ut allt. Men hela köket skulle få en helt annan känsla med denna tapet, bli lite tufft liksom. Då skulle våra luckor nästan bli snygga… Åh vad jag håller tummarna!

 • Sandra Petersson skriver:

  1. Jag minns ej faktiskt, det är så längesen nu.
  2.
  Jag har ingen trädgård eller nån som ger mig blommor ibland och katterna tror att blomjord = kattsand
  Så utan krukväxter, snittblommor eller blomgivande fästman behöver jag en Secret Garden-tapet från MrPerswall som jag kan njuta av från soffan.

 • Lina skriver:

  1) Jag har alltid varit naiv och godtrogen så naturligtvis trodde jag på tomten länge. När jag var sju år kände mina föräldrar att det vore bättre att de berättade innan jag fick höra sanningen i skolan. Så i slutet av julklappsutdelningen så bytte pappa tillbaka till sin vanliga röst och innan han skulle gå så frågade han "Hör du vem det är?" varpå jag övertygat svarar "Tomten". Pappa tog av sig det vita skägget men lilla jag var fportfarande övertygad om att jag hade tomten framför mig. Jag fick följa tomten ut och peka ut vilka grannar som bodde var och sedan tot pappa av sig även luvan och glasögonen och först då förstod jag.

  2) Jag hade gärna slagit in mina julklappar med tapeten Frost. Det hade varit fantastiskt snyggt men om jag ska välja en tapet att ha på väggen så hade jag valt NY Skyline i färg. Fantastiskt snygg och ser nästan ut att gå ut från väggen eller så skulle Tall wall passa utmärkt på sambons syskonsons vägg. Kanske en julklapp?

  Kul att julkalendern kommer igen. En mysig tradition!

 • Elin Fredriksson skriver:

  1. När jag var liten gillade jag att läsa i min äldre brors engelska böcker. I många timmar satt jag och lusläste och försökte lära mig. Samtidigt, i ettan, hade vi börjat med engelska i skolan och ptja, jag var faktiskt väldigt duktig på det.

  Så en dag satt jag, min mamma och min moster hemma hos moster. Plötsligt säger min mamma: "Who is going to be santa claus this year?" Jag tittar lite försiktigt upp på henne och säger: "Vad menar du med det?"

  Mammas min? Priceless!

  2. Jag vill väldigt gärna ha tapeten Vinyl – Chemistry of love!

 • Green man skriver:

  1. Eftersom min far alltid blev ombedd av våra grannar att vara tomte "en snabbis" för deras barnbarn varje jul och var för snäll för att säga nej, fick man illusionen om att det skulle finnas en riktig tomte ganska så rejält krossad då man fick bevittna spektaklet bakom kulisserna så att säga. Att se honom dra på sig en för trång och illaluktande tomtedräkt med tillhörande söndrigt lösskägg fick mig att längta efter nyår istället.
  2. I see the light-tapeten för att den ger en känsla av flykt och skulle förvandla mitt trånga vardagsrum till något oändligt.

 • Jeanette skriver:

  1. Finns inte tomten? Nähä, honom tänker jag aldrig sluta tro på.

  2. http://mrperswall.se/alla-tapeter/kollektioner/communication#id=2368 skulle jag så gärna vilja vinna! Vi flyttar in i hus i januari och ett rum ska vara ett bibliotek. Vad skulle passa bättre?

 • Johanna skriver:

  1. När jag inte fick det jag önskat mig i julklapp, en elefant…
  2. Jag kan bara drömma om hur sagolik och stämningsskapande "Dream" skulle vara i vårt vardagsrum

 • Johanna skriver:

  1. När min pappa tappade tomteskägget, då såg jag att det var han, typiskt. åldern var nog 7 år.
  2. Igår flyttade vi in i vårt nya hus, och när man bor lantligt vill man också ha det så. Forest Feel – Knock on wood skulle passa perfekt.

 • Malin skriver:

  1. Jag var tveksam rätt länge och funderade på vem den där uppenbart utklädda mannen som skulle föreställa tomten egentligen var. Men det var nog inte förrän än jul när jag var 10-11 år som det blev uppenbart. Det var nämligen så att min mamma smet iväg strax innan tomten kom in i vardagsrummet och tomten hade av någon konstig anledning en ljus kvinnoröst bakom "ho ho":andet och på högerarmen satt ett armbandsur som jag kände igen. Nämligen mammas armbandsur.

  2. Jag skulle gärna vilja tapetsera en fondväg med björkar, peaceful trees var min favorit hos Mr Perswall.

 • Jess skriver:

  1. Runt midsommar hittade jag en påse gömd i förrådet. Öppnade den och hittade samma skägg och samma kläder som vår tomte alltid har på sig. När jag luktade på kläderna doftade de likadant som pappa. Smärtsamt för en tomteälskande sexåring.

  Jag önskar mig en underbar ABC-tapet till min vilda treåring. Hon skulle älska den. Big Time!
  http://mrperswall.se/alla-tapeter/kollektioner/hide-seek#id=2010

 • Jenny skriver:

  1. Jag var vansinnigt mörkrädd när jag var liten och en kväll innan jul (jag 5 år) stod en tomte i en obehaglig mask utanför fönstret och stirrade in. Jag blev fullkomligt tillintetgjord av rädsla så för att trösta mig fick de säga att tomten var på låtsas och bara en granne.

  2. Close to heaven – lätt! Håller på att bygga en inbygd garderob och tänk att öppna den och titta rakt ut i himlen samtidigt. Fint!

 • MarieL skriver:

  1. Jag kan inte besvara frågan; jag vet fortfarande INTE att tomten INTE finns. Jag grubblar och klurar på vem vår tomte var. Han tomtade hos oss till jag var femton år och jag vet fortfarande inte vem han är/var. Mina föräldrar säger bara "det var den riktiga tomten". Jag är fyrtio år idag. Jag börjar tro att de har rätt…
  2. Åh! "Local time" skulle passa perfekt i vårt arbetsrum. Vi har familj utspridd lite över hela jordklotet och den skulle hjälpa oss att ha koll på läget; så slipper vi ringa och väcka faster mitt i natten.

 • Frida Olander skriver:

  1. När jag var 6 år och på julaftonskvällen hade varit på toaletten och var påväg ut, såg jag från fönstret en farbror stå och byta kläder bakom garaget. Några sekunder senare knackar det på dörren, in kommer "tomten" men jag inser snabbt att det var min kompis pappa då jag kände igen hans trätofflor med målarfärg. Julafton blev helt förvirrad och sen den dagen insåg jag att tomten aldrig skulle komma på en släde med renar…

  2. Jag hade lätt valt tapeten från collektionen Call me-"Read more". Den hade jag gett till min lillasyster bara för att hon alltid har lite bråttom, och i slutändan visar det sig oftast att hon bara läst halva meningen, eller lyssnat på hälften av det man säger. Ojojoj, det hade blivit årets julklapp, med glimten i ögat, om hon läser hela citatet vill säga…

  Tack för grym inspirationskälla!
  /Frida

 • Karin skriver:

  När jag var liten och mina föräldrar fortfarande var gifta var det den där klassiska julaftonsagan, då pappa plötsligt var tvungen att gå ut och köpa tidningen. När man fortfarande var liten, typ under 5, fattade man ju inte riktigt att det var pappa som ringde på dörren och sedan gick runt huset. Minns faktiskt inte hur och varför jag listade ut det, kanske slutade dom bara med det när de skildes….

  Jag skulle gärna vilja ha Sthlm Skyline, http://mrperswall.se/alla-tapeter/stilarter/faerg#id=2228, i vårt sovrum. Älskar moln, speciellt sedan pappa dog förra året. Föreställer mig alltid att han sitter på molnen och vakar över mig. Alltid när jag ser vackra moln måste jag fota, har massor med molnbilder på min blogg.

 • Kiki skriver:

  Jag minns inte hur det gick till, det var ju ett tag sen… Min dotter däremot är 6 år, och fortfarande tveksam. För två år sedan var grannen tomte här. Förra året hade vi ingen tomte hos hennes farmor, tomten hade lämnat säcken utanför dörren. Härromkvällen när hon skulle sova låg hon och filosoferade kring tomten och hur han visste var hon var förra året osv… Plötsligt säger hon: Tomten som var här för två år sedan kanske var XX (grannen)! Ehh, varför tror du det? Jo, han ser ju ut så i kroppen. Mmm, säger mamman, och undrar vem vi ska be vara tomte i år! 🙂 Men att hon minns hur det var för två år sedan! Underskatta inte barn… 🙂
  Tapeten Secret Cities i kollektionen Destinations är min favorit – grafiskt snygg, älskar bokstäver och älskar att resa!

 • Isak Engström skriver:

  1. Vad jag kan minnas så har jag aldrig trott på tomten. Eftersom att vår familj firar jul till minne av Jesus födelse så har man liksom fått lära sig att det är han som kommer på julen och inte tomten.

  2. Som gammal lantmäteristuderande så älskar jag kartor och att få ha Manhattan-kartan på väggen hade känts klockrent!

 • suss skriver:

  1.En julaftron när jag var ungefär 5 år var min faster var borta för länge så jag började leta efter henne och då hittade jag hennes kläder på övervåningen, Sedan smög jag ned till övriga familjen igen och då precis kom tomten.Hm, då avslöjades myten om att tomten fanns med stor besvikelse.
  2.Jag önskar mig en bokhyllevägg i rosa nyanser – Library Colourful knowledge-Den skulle passa som fondvägg i mitt arbetsrum och bli väldigt häftig till allt det övriga vita. Dammfritt och blir aldrig i oordning.

 • Linnea skriver:

  1. Jag var kanske… 4, och vi firade jul hos mormor och morfar. Tomten kom in och jag blev helt livrädd och skrek och grät så morfar var tvungen att ta av sig hela kostymen. Vi har det inspelat på film, det är rätt kul nu i efterhand måste jag säga. Tur att jag var enda barnbarnet så att jag inte kunde förstöra det för någon annan!
  2. Jag skulle jättegärna vilja ha tapeten Concrete – Build to last eftersom jag älskar den råa, industriella stilen och det är nog den snyggaste tapeten jag sett i hela mitt liv!

 • Terese skriver:

  1. Jag var sex år, jag är äldst av alla kusinerna så de andra var små. Tomten kom som vanligt på julaftonskvällen och jag hade aldrig misstänkt något innan, det är klart att det varit tomten. Tomten som kom tog upp någon av mina små kusiner i knät och så som små barn gör drog min kusin tomten i skägget. Då till min STORA förvåning fick jag se att det var ingen mindre än min egen mormor som var utklädd till tomte. Det förstörde jularna för mig under många år. Konstigt nog fick jag några år senare tillbaka tron på tomten och den håller i sig än idag …

  2. Jag skulle välja tapeten "sunshine", det hade varit underbart att få ha lite skog hemma. Jag är från landet och ofta kan jag få ett stort sug efter skogen, då hade varit perfekt med en skog hemma.

 • Frida skriver:

  1. Det gick ganska odramatiskt upp för mig att nåt inte stämde när alla paket i tomtens säck ändå var märkta "till Frida från mamma och pappa" eller "önskar mormor och morfar". Hur hade tomten fått tag på paketen av mamma och pappa liksom? 🙂 Jag sa nog inget om det, utan var nöjd i tysthet lite nöjd över min logik, kände mig nog lite smart, haha!

  2. Önskar mig Jewelbed från kollektionen accerories, artikel nr DM205-3. Den är så häftig och samtidigt mild, känns cool och mjuk på samma gång. God jul!

 • MyzaaN skriver:

  1. Jag var ungefär 5- år tror jag…kännde igen farfars hår…varpå jag sa tomten är flintis precis som farfar…Farfar börja skratta & då kände jag igen hans skratt! D:

  2. Jag skulle jättegärna vilja ha tapeten Concrete – Build to last

 • Fia skriver:

  1. Klart att tomten finns!
  2. Otroligt svårt att välja för det finns så många jag tycker om men om jag måste välja en så blir väljer jag två: Concrete för den härligt råa känslan och Graffiti citi för kaxigheten och färgerna.

 • Camilla skriver:

  1. Jag kommer inte ihåg exakt när jag slutade tro på tomten men jag kommer ihåg en jul när jag började ifrågasätta om han verkligen fanns, jag var nog sju år då. När morfar gick ner i källaren för att röka (det fanns en utgång från källaren så att han kunde smita ut och komma in vanliga vägen med tomtedräkten) så var jag beredd på tomten, men just denna jul hade dom fått någon annan att vara tomte så precis några sekunder efter att han gått ner i källaren så plingade tomten på dörren, och morfar kom upp ur källaren igen, samtidigt som tomten var där. Jag blev jätteförvånad när jag då insåg att det inte var morfar som var tomten och fick fortsätta tro på tomten något år till efter det…

  2. Mirror Image skulle jag vilja ha i mitt sovrum för den är så himla rogivande!

 • Mia skriver:

  1. Jag har aldrig haft någon tomte, inte ens när jag var liten. Min familj prioriterade inte sådan. Mycket tråkigt tycker jag och därför prioriterar vi tomten väldigt högt för våra barn.
  2. Om jag skulle vinna skulle jag välja Graffiti City till en vägg i vårt tvrum. Vi har letat efter en grafittimålare, men inte hittat någon…. Men den tapeten var verkligen superfin och det skulle bli kanon

 • Ida skriver:

  Förvirringen blev total när pappas mustasch tittade fram bakom den illasittande tomtemasken. Min tre år äldre syster var inte sen med att dra slutsaten hur det låg till och givetvis delge även mig.

  Jag önskar tapeten Secret cities till mina barns lekrum.

 • AnnCharlotte skriver:

  Tomten….vadå, han finns väl…..
  Tomten får gärna komma med några kvm av Stonerow.

 • Ingrid skriver:

  Nu förstår jag inte alls vad du menar …??
  Stonerow – den e skitsnygg!

 • Anna skriver:

  1. I min familj har vi alltid kört klassikern "morfar ska bara gå och köpa tidningen". Det fungerade förvånansvärt bra, till det år mina kusiner hade med sig sin hund, som var lite för kärvänlig och närgången, och till min stora förskräckelse lyckades rycka av tomtens skägg.

  2. Jag fullkomligen älskar "Secret cities"! Att få ha den på en vägg i mitt kök hade varit fantastiskt.

 • Sophia skriver:

  1. Jag önskar att jag hade en rolig historia att berätta för er och mina barn angående hur jag avslöjade tomten, men tyärr så sviker mitt minne mig. Men eftersom jag är en riktig sladdis kan jag tänka mig att det var min bror eller syster som fick mig att öppna ögonen och faktisk se att det var pappa och ingen annan som gömde sig under masken ;).

  2. Library- Colourful knowdledge skulle gärna få flytta in hos oss.

 • Kia M skriver:

  1/Hade Tomte när jag var 4år och blev livrädd. Gömde mig under köksbodet och där upptäckte jga på Tomten att han hade min farbrors stövlar på sig och då kom jag fram och sa att Tomten skulle böja sig ner och jag titta honom i ögonen och sa: -Du är inte Tomten du är min farbror.
  Så sen behövde vi inte ha Tomte mera. jag fick dela ut julklappar istället 😉
  2/ Mirror ImageArtikelnummer 2431Design Stefan IsakssonKollektion Eco Wallpaper. Skulle passa bra i mitt sovrum och då fick jag även våran natur inne.

 • Hanna Tschemernjack skriver:

  1. Jag fick reda på att tomten inte fanns en jul när min farbror plötsligt sa att han var tvungen att gå på toaletten… Jag sprang sedan runt och ryckte i alla toadörrar och han fanns ingensatns… Tomten kom, men borta var stig och toaletterna va tomma! 🙂
  2. Skyline P112201-W Jag skulle sätta dom i mina grabbars lekrum. Dom fullkomligt älskar sådana motiv!

 • jenny skriver:

  Hej,

  1) Jag gick i första klass och det gick ett rykte i klassen. De pratades om att tomten inte fanns. Jag hade hört det förr men inte velat tro på det riktigt. Jag minns det som en mkt stark känsla. Jag var arg för jag ville tro på tomten. Jag hade nog övertygat mig själv om att det faktiskt bara var ont förtal att han inte fanns. Och nu var det nån som återigen påstod nåt så dumt. Jag kom hem väldigt arg och tog mod till mig o frågade. Är det så att tomten faktiskt inte finns? Jag visste ju svaret men vill ändå inte veta.

  2) Jag har ända sedan Frida visade Perswall första gången drömt om hide and seek till vårt lekrum. jag har inte haft pengarna utan faktiskt snålat in och beställt ett tapetprov för att måla av direkt på väggen. Döm om min besvikelse när det bara var en inzoomad liten provbit. Jag målade av tre av husen på MDF-skivor ändå som nu agerar kuliss och bakom skivorna är det som små hus där mina döttrar leker hus. Det hade varit helt helt fantastiskt att få tapeten att sätta upp bakom min kuliss så hade staden i lekrummet varit komplett. Jag hoppas, hoppas, hoppas på att vinna.

 • Astrid skriver:

  1.Jag var ganska liten och trodde fortfarande på tomten och som alla andra barn räknat ner dagarna till tomten skulle komma. Så var det den 23:e december och äntligen dan före dan! Det ringde på dörren och där stod tomten….förvirringen var total! Tomten hohoande och önskade oss en God Jul och gav mig och mina syskon en godispåse. Men hur hade han tid att åka runt och dela ut godis dagen före sin mest hektiska dag??? Jag funderade och funderade under natten och när tomten så dök upp dagen därpå(i nya kläder) var jag helt säker på att det var något lurt. Så vår granne som dagen före skulle vara så snäll var den som gjorde att jag slutade tro på tomten…haha.
  2. Loveletter…så passande och fin! Barnen har fått nytt och fint nu är det dags att mamma och pappa får piffa till sovrummet lite. 😉

 • Någon Annan skriver:

  1. Jag har haft en lycklig barndom med många tomtar. Trots rädslan för den skäggiga figuren har syster och jag alltid med spänd förväntan spanat efter honom när det börjat närma sig. Varje år kom han i alla fall, vissa år åkte han iväg i BMW, andra gånger hade han grannens tofflor och ytterligare något år hade tomten bytt kön och hade kjol och långa flätor. Förvirringen var dock total det året det kom två(!) tomtar till julfirandet! Då var det lätt att inse att det var något lurt i görningen…

  2. Jag har helt fallit för den rostiga blåa industrilook-tapeten (http://mrperswall.se/alla-tapeter/kollektioner/communication#id=2357) sedan jag såg något liknande på Hem och villa-mässan för någon månad sedan. Varför? Den är vacker och skänker mig glädje.

 • jenny skriver:

  Hej igen!

  Förlåt! Jag menade inte Hide and seek utan Joyville förstås. Klantiga jag! Hoppas tomten har överseende med detta! mvh Jenny

 • Erica skriver:

  1. Jag fyller år dan innan julafton, och hade nog egentligen letat efter gömda presenter när jag plötsligt hittade ett tomteskägg! Gick triumferande upp och visade mitt fynd för mina föräldrar och sa att jag VISSTE att det var pappa som var tomten! (Jag var 7 och insåg väl inte att jag även avslöjade att jag hade letat efter andra saker…).
  Två dagar senare satt en väldigt självgod 7-åring och väntar på att pappa/"tomten" ska komma. Så ringer det på dörren och jag öppnar. "Kom in pappa…eh…"tomten"…he he!" Så går vi in och börjar julklappsutdelningen. En till lillebror, en till mamma, en till pappa… Mamma har berättat att när jag gett presenten till pappa och vänder mig mot tomten, gör jag plötsligt en helomvändning i luften. Där sitter ju pappa…och där sitter tomten…samtidigt. Gissa om jag blev spak, och fick tillbaka tomtetron i nåt år till 🙂 Det visade sig att en granne hade bestämt sig för att vara tomte, och mina föräldrar hade ingen aning om vem det var heller. Nåt år senare fick jag dock bevisat min teori, fast med två småbröder avslöjade jag inte det för dem 🙂

  2. Om jag vinner vill jag gärna ha en tapet med ett av mina egna foto 🙂 Tar macrobilder på blommor och det skulle vara coolt att blåsa upp ett av motven stooooort!

 • Malin skriver:

  1. Jag var inte så gammal när jag fick veta att tomten inte finns. Vi var hemma hos min farmor och farfar för att fira jul och min farbror som jag tyckte väldigt mycket om var utklädd till tomte. Jag blev förtvivlat rädd och grät otröstligt, så till slut fick mina föräldrar nog och ville förskona mig genom att lyfta på tomtemasken för att jag skulle se att det bara var farbror. Detta hjälpte dock inte utan fick i stället som följd att jag var rädd för min farbror en lång tid efteråt.
  2. Tapeten Growetry är både vacker och tänkvärd och skulle förgylla vårt hem samtidigt som den smälter in bra i vår svart-vita stil.

 • AnnCatrin skriver:

  1) Det där med tomten ….vill jag fortfarande tro på. Det blir så mycket mysigare så!
  2) Egen foto tapet med ett semesterminne eller Concrete

 • Jenny Valberg skriver:

  1. Måste ge den ytterst pinsamma förklaringen att det faktiskt var min lillebror (6år yngre!) som faktiskt berättade för mig att det var pappa som var tomten… Godtrogen? Jag?

  2. Tapeten wheely wheels skulle passa ypperligt i min biltokige 2-årige sons rum, han kan säga husbil/lastbil o Blixten Mc Queen men ännu inte sina systrars namn;)

 • Sanna skriver:

  1. Minns inte när jag slutade tro men minns att jag var rätt stor, 9-10år, och pappas vän var tomte med eget gråmålat skägg. Då vart jag tveksam, gamla gummimasker hade man genomskådat men nu..?! 🙂

  2. Åh så många val! Efter mycket velande blir det
  Sitting in a tree till vårt sovrum. Bygger hus som blir klar i feb-mars och det ska inredas i mycket svart, vitt & rött.

 • Johanna S skriver:

  1. Det var det året när jag började tvivla på om tomten faktiskt fanns, jag var kanske 5 år. Mina föräldrar var kluriga -de tänkte inte ge sig så lätt. Vår granne, Rune, hade en bror, Bror, som hade vitt skägg. De bad Bror vara tomte, med tomtemask och allt. När jag skulle "avslöja" tomten och tog av masken fanns det ju faktiskt en riktig tomte därunder, med riktigt skägg och allt. Kvar stod en paff liten tjej som fortsatte tro på tomten ett par år till 🙂

  2. Pen Pal är så läcker. Den ska en dag upp i barnens lek – och pysselrum. Vilken kreativitet den måste föda! http://mrperswall.se/alla-tapeter/stilarter/barn#id=2034

 • Melissa Rathjen skriver:

  1. Jag gick i första klass när min kära mamma vill försöka
  lite snällt berätta att tomten inte finns på riktigt. Ja blev väldigt upprörd. Men tomten va inte de värsta, jag fick samtidigt reda på att My little pony INTE fanns på riktigt 🙁 Men men.

  2. Men jag hade turen på min sida och fick en dotter. Och i hennes rum skulle jag gärna ha ett eget taget kort (tapet:) på Disney slottet. Och med lite fantasi och tur så finns ju både tomten och my little pony 🙂

 • Katrin L skriver:

  1. Jag kan inte minnas när jag fick veta att tomten inte fanns. Men jag vet att när jag och min syster började tvivla på att tomten faktiskt fanns ändå inte blev övertygade om att någon var utklädd eftersom hela familjen och släkten fanns på plats och ingen "köpte tidningen". Vi hade alltid en inhyrd tomte och än i dag vet jag faktiskt inte vem det var som smög runt huset med en lykta, knackade på och sen öppnade den stora säcken med julklappar. Kanske han inte var inhyrd, kanske han finns på riktigt.
  2. Vi ska göra om ett rum till vårt blivande sovrum. jag hade velat ha tapeten People. jag tycker den är riktigt snygg, grafiskt och ren. Då blir sovrummet ljust och fint och man behöver aldrig känna sig ensam även om sambon inte är hemma 🙂

  / Katrin

 • Ida skriver:

  1. Jag var 5 år och visste väl egentligen att tomten inte fanns, men ville inte riktigt gå med på det. Min syster är 3 år äldre och när tomten har lämnat oss på julafton säger hon: Det där var Stig (vår farbror). Det kände jag på parfymen.
  2. Woods av U. Gustavsson skulle gärna få pryda vårt vardagsrum. Ett sånt fantaistist djup att jag gärna låter den vara en del av middagsbjudningarna.

 • Yana Eriksson skriver:

  Jag kollade många ggr efter första luckan igår, men nu var den här HURRA!
  1, jag var bara några år gammal när jag förstod att jultomten var Pappa, men jag låtsades och spelade med, för det var roligare att tro!
  2, Roses in the Shadow, http://mrperswall.se/tapeter/mr-perswall-tapeter-roses-shadow-p011301-6#sort=popularity
  Superfin!
  (Min dotter har blivit tonåring och skulle behöva ett lyft i sitt rum).

 • Yana Eriksson skriver:

  Jag kollade många ggr efter första luckan igår, men nu var den här HURRA!
  1, jag var bara några år gammal när jag förstod att jultomten var Pappa, men jag låtsades och spelade med, för det var roligare att tro!
  2, Roses in the Shadow, http://mrperswall.se/tapeter/mr-perswall-tapeter-roses-shadow-p011301-6#sort=popularity
  Superfin!
  (Min dotter har blivit tonåring och skulle behöva ett lyft i sitt rum).

 • marianne eriksson skriver:

  1. Jag var inte mer än 4 1/2 år och min morfar skulle vara tomte. Innan han kom in så tittade han in genom vårt fönster och då såg jag TOMTEN för första gången. Jag blev livrädd och mina föräldrar fick absolut inte öppna dörren och släppa in honom utan pappa fick gå ut och hämta in julklappssäcken.

  2. Jag skulle välja "Roses in the shadow" för att sätta en personlig prägel på mitt arbetsrum.

 • marianne eriksson skriver:

  1. Jag var inte mer än 4 1/2 år och min morfar skulle vara tomte. Innan han kom in så tittade han in genom vårt fönster och då såg jag TOMTEN för första gången. Jag blev livrädd och mina föräldrar fick absolut inte öppna dörren och släppa in honom utan pappa fick gå ut och hämta in julklappssäcken.

  2. Jag skulle välja "Roses in the shadow" för att sätta en personlig prägel på mitt arbetsrum.

 • Linda Nielsen skriver:

  1. Det var julafton och jag var 4 år. Tyckte Tomten såg mistänksamt mycket ut som min farfar och beslöt därför att dra Tomten lite i skägget för att testa om han verkligen var av äkta vara eller ej…

  2. "Bread Talk – a kitchen story" skulle göra sig fin och sprida värme i vårt kök som går helt i svart och vitt. Skulle vara en rolig samtalsbrytare också för våra middagsgäster.

 • Ruth skriver:

  1. Jag bodde i Kongo som barn och var ett par gånger hemma över julen hos farmor och farfar på Öland. Den här gången var jag och min tvillingsyster fyra år och skulle för första gången fira jul med den riktiga tomten. (Tomten skickade en av sina fransktalande nissar till barn som bor i Afrika)
  På julaftonens kväll gick farfar ut för att titta till djuren. Plötsligt hördes en knackning på dörren och självaste tomten klev in. Förutom de vanliga tomtekläderna hade han tjocka gula skinnhandskar. Min äldre bror undrade varför tomten bar farfars handskar och varför han – efter att ha tagit av sig dem- hade farfars vigselring. Vi tittade ingående på tomten och märkte till vår stora förvåning att det faktiskt var farfar.

  2. Jag önskar mig 2441 summerfield. Jag är en lantlolla i själ och hjärta, trots att jag har bott i de yttre delarna av Stockholms innerstad i flera år. Jag älskar den omedelbara närheten till city men längtar med ojämna mellanrum till landsbygden. Till öppna vidder, sädesfält och luft som är så ren så lungorna värker.

 • Sofie skriver:

  1. Vi besökte min farmor och farfar i mellandagarna och de ordnade en liten julafton för oss barn. Jag var 4,5 år. Efter middagen knackade tomten på altandörren och klev in. Tomten (min farmors bror) hade en tomtemask ano 1930 som skrämde livet ur mig och han luktade väldigt tydligt av bondgård eftersom han var mjölk och svinbonde. Jag skrek och grät så mycket att han var tvungen att ta av sig masken och avslöja att det inte var tomten som kom. Därefter var tomaten aldrig riktigt samma sak.
  2. Jag önskar mig tapet nr DM221-2, Books. Hade varit som pricken över i:et inne i mitt vita sovrum.

 • Veronica skriver:

  Jag insåg att tomten inte fanns det året en gammal dam fått äran att vara tomte hos oss. När jag och brorsan öppnade dörren stod där en liten liten tomte ungefär 140 cm lång med glasögonen UNDER masken som sa "Finns det några snälla barn här?" med en väldigt ljus röst 😀

  2. Finns så mycket fint men måste jag välja så blir det en Hide and Seek till sonens rum som står högst upp på önskelistan. Han har idag bara vita väggar så det skulle verkligen göra rummer lekfullt som ett barnrum ska vara!

 • 1. Oh, ett brutalt uppvaknande var det… När jag var liten, på det glada 80-talet, kunde man ringa till jultomten och hans verkstad. Så jag och min bästa kompis Johanna gjorde detta varje år och det var ett stort ståhej kring detta och vi gjorde det på samma dag varje år och jag kommer ihåg hur laddade och nervösa och spända vi var. Men så ett år, och jag tror vi var runt 8 år, så kom hennes storasyster in i köket när vi skulle ringa och förklarade på storasystermaner att tomten inte fanns utan det var en vanlig människa som satt och svarade….
  2. Helt klart tapeten P120401-6 som ska upp i sonens rum för lite bokstavsinspiration. Det fanns många med alfabetet men den här var finast!

 • Louise skriver:

  Jag var i 4-års-åldern och som vanligt kom tomten ner för trappan till vår bodega (!) där vi alla ivrigt väntade på vad tomten kunde tänkas ha i sin säck.
  Jag hör hur det knarrar i trappan av hans steg och det är med skräckblandad förtjusning man drar efter andan när han tittar fram i dörrposten.
  När jag fått en av mina klappar skall jag artigt ta i hand med tomten och tacka, då jag olyckligt fastnar i hans skägg som till min fasa åker av!!! Kommer än idag ihåg hur rädd jag blev och samtidigt paff, då det var min morbror Owe som plötsligt uppenbarade sig….

  Om jag vinner vill jag väldigt gärna designa min egen tapet 🙂

 • Anonym skriver:

  1. Min ett år äldre kusin har lärt mig allt jag kan. Det började med att hon fick mig att tycka champinjoner är äckligt, från och med då har hon lärt mig alla svordomar jag kan, att dricka öl och att lura mina föräldrar. Det var hon som vid 6 års ålder kunnigt förklarade för mig att tomten är ett hittepå. Hon hade hört det av en säker källa, tydligen. Redan i september började vi smida planer. "Det lättaste sättet är att dra honom i skägget". Och på julafton var det plötsligt vår tur att sitta i tomtens knä inför det sedvanliga fotot. Vi flinade i samförstånd och räknade tyst till tre där vi satt på varsitt lår, med våra små ben dinglandes mot golvet. Ett..två…TRE och så ryckte vi tag i tomtens skägg ifrån varsitt håll. Och det satt fast. Det året hade vi nämligen ingen utklädd släkting till tomte, utan en skäggig man ifrån bygden som ville tjäna lite extrapengar. Vi skrek rakt ut med uppspärrade ögon och sprang för kung och fosterland. "HAN FINNS!"

  Det var första gången jag tvivlade på min kusins omdöme. När vi år senare fick reda på sanningen grät vi bittra tårar i varandras armar, kände oss lurade.

  2. Jag önskar mig bread talk-a kitchen story, för jag vill att våran nya lägenhet ska göra det; berätta en historia. Vårt första riktiga hem, ett ordentligt kontrakt, i bästa staden Göteborg, i charmigaste stadsdelen. Där, där börjar vår historia. Första kapitlet: köksväggen!

  I år har jag lovat att vara tomte, vi får se hur det går…. GOD JUL FRIDA!

 • Susanne skriver:

  1)steget från det att jag hängde i fönstret redan timmar innan tomten skulle komma, då med jag med tindrande och vaksamma ögon tittade jag ut i mörkret för att först skymta tomtens lykta – vi firade jul ute på landet och där var det beckmörkt och snöiga jular kom tomten i släde dragen av häst – fram till det att jag insåg att allt bara var iscensatt av omtänksamma vuxna som också en gång varit tindrande barn i behov av magi är inte tydligt. Jag ser att stegen var många och kom gradvis; ett steg var när gröten som satts ut till tomten stod kvar orörd morgonen efter, ett annat när man insåg att det alltid var någon vuxen som skulle ut och köpa tidning fast det var helgafton och åter ett annat togs när jag inte fick ihop det att tomten kunde hinna dela ut klappar till all världens barn.
  Om jag inte längre kan hoppas på tomten kan jag ju åtminstone hoppas på tur att vinna tapeter från Mr Perswall!
  2)Jag skulle välja Manhattan från kollektionen destinations: om jag inte kan vara på plats kan jag åtminstone ha något att drömma utifrån. Dessutom förbaskat snygg! Alternativt designa en egen tapet med foton av mina älskade söner.

  Hälsningar Susanne

 • Zara skriver:

  1. Min kompis berättade det och jag blev grymt besviken när jag insåg att det var sant.
  2. Secret cities den vita med svart text, då skulle jag göra om kontoret i parhuset där vi bort till ett rum som var mitt!

 • Jessica Hellström skriver:

  1. Jag fick veta att tomten inte fanns genom ett par strumpor!! Jag och min lillebror hade i flera år misstänkt att tomten inte fanns på riktigt, men trodde samtidigt på honom, det som gjorde oss misstänksamma var att pappa alltid åkte och köpte tidningen varje julafton vid samma tid. Ett år så gjorde han likadant och tomten kom och började dela ut julklapparna, men en sak fastnade våra ögon på: tomten hade vita tubsockor som vantar, vänta lite nu tänkte vi.. det är något som inte stämmer, så när tomten tackade för sig så smög vi efter honom ut ur huset och såg att han gick till våran gäststuga på tomten, aha tänkte vi så vi smög efter och tittade in genom fönstret och där står pappa och håller på och ta av sig tomtekläderna!! Ja tänk vad ett par strumpor kan ställa till med. Sen roade vi oss kommande år genom att gissa vem tomten var, ännu idag när jag är vuxen så är det ett år jag inte vet vem tomten var, kanske var det den riktiga tomten?!!

  2. Min son fick hjälpa till och välja tapet och både han och jag älskade http://mrperswall.se/alla-tapeter/stilarter/barn#id=2017 för dess kreativa och färgrika magiska historia, denna tapet kan vi titta på många timmar och fantisera om spännande historier och äventyr!!

 • Anonym skriver:

  1. Läser igenom allas historier och skrattar gott. Själv har jag inte direkt någon historia utan när jag växte upp firade vi inte jul särskilt stort (min föräldrar gillar inte högtider) och dom fick mig aldrig att tro att tomten fanns.

  Svart på vitt var jag nog inte mer än tre år gammal när vi hade grannarna över och deras pappa hade klätt ut sig till tomte. Då tjöt min storebror att det var ljug och att tomten inte fanns.

  2. Flyttar hemifrån 1:e januari och lägenheten är i stort sett helvit. Denna häftiga tapet hade verkligen gett liv till lägenheten.
  http://mrperswall.se/alla-tapeter/stilarter/city#id=1990

 • Zandra skriver:

  1. Jag fick veta att tomten inte fanns i och med att jag var så livrädd för tomten. Den utklädde personen smög alltid omkring huset och kikade in genom fönstren och jag vågade knappt lämna mammas knä på julafton just för att jag var så himla rädd. Till slut var dem tvungen att berätta att det inte var på riktigt för att jag skulle kunna njuta av julen!
  2. Jag skulle valt Rainbow stripes, den är otroligt färgstark men ändå enkel på något sätt, stilren men lekfull!
  http://mrperswall.se/alla-tapeter/stilarter/faerg#id=2106

 • Ylwa skriver:

  1. Insåg att tomten "kanske" inte finns när den gulligaste killen i parallellklassen hade klätt ut sig till tomtenisse och gav mig en julklapp. Detta var i andra klass. Tomten kanske inte fanns men en väldans söt kille innanför luvan…

  2. My Own Car!

 • Frida skriver:

  OBS! TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.