Annons

Manlig inredning i orange

Okej, fortsättning i följetongen ”män + inredning”. Någon ifrågasatte varför det alltid blir så svart och vitt när killar ska skrida till verket (eller när tjejer ska tolka maskulin inredning). Well. Min högst ovetenskapliga teori är att väldigt få killar vågar ta ut svängarna på färgfronten. De är precis som de allra flesta av oss vansinnigt änsliga för att göra fel och det grafisk svartvittgrå är ju så förlåtande. Det går ju liksom inte att misslyckas matchnigsmässigt om man bara håller sig till den skalan. Och när killar väl ska välja färg upplever jag att de är lite rädda för sådana som traditionellt förknippas med kvinnlig smak. Exempelvis rosa (nu åker jag snart på moppo igen) liksom mjuka pasteller och fluffigt vitt. Ofta väljer de istället starka signalfärger som rött, gult och orange. Varav den sistnämnda är min favorit.

Orange killar inredning inredningstips inspiration
Foto: Douglas Friedman, Per Gunnarsson

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Åh fint! Någon som vet vart man får tag på ljushållaren som är i glöggflaskan?

 • Tina Dalemo skriver:

  Älskar tavlan!

 • Malin skriver:

  Supersnyggt! Orange är verkligen en fin accentfärg. Krävs så lite av den för att det ändå ska ge ett sådant härligt och tydligt resultat!

 • Ilhan skriver:

  Jag känner igen mig i detta…

 • Malin skriver:

  Om man nu ska välja att vara kategorisk, så har jag "manlig" smak i alla lägen. Samtliga bilder och beskrivning stämmer in på mig hundra.

  @Anna: Kolla efter ljushållaren på Urban Living http://www.urbanliving.se/show_product.php?p_id=144.

 • Maria skriver:

  Jag har faktiskt tänkt på detta ett tag eftersom dina bloggbilder har en viss stil numera. Missförstå mig rätt, det är jättefint, stilrent och snyggt men idag har du satt ord på det. Det är "manligt". Jag ser ingen större skillnad på bilderna ovan och de bilder som publicerats i tidigare inlägg. Nästan alla saknar de pasteller och "fluff".

  Ser att "Anna" har frågat var ljushållarna i glöggflaskorna kommer ifrån. Jag har sådana och de kommer från DesignHouse Stockholm.

  Tack för en bra blogg!

 • Abbe skriver:

  Helt klart har ajg fler manliga gener än vad jag trodde:-) Jag tycker detta är ursnyggt och brukar normalt sett inte gilla varken rosa eller pasteller

 • Lina skriver:

  Hoppsan Kerstin. Ska jag ta detta som en pik Frida? Kalla mig manlig då men jag AVSKYR tjejer som inreder med fluff, pasteller och prydnadspynt och försöker se lyxiga och exklusiva ut med Howardsoffor från Ilva och Mio. Typ Mickan-wannabees. Bläää. Det är mer jag. Känns smartare och mer långsiktigt än fusklyx.

 • Elenore skriver:

  Åh där fick jag ett förslag på vad jag ska göra med mina Blossa-flaskor, tack 🙂

 • Tintan skriver:

  Nån som har koll på stolen, antar att det är samma i orange och svart!
  Fin var den:)

 • Linda skriver:

  Jag tror faktiskt du har rätt i det där med färgerna. Och jäklar vilka snygga bilder!

 • E M M A skriver:

  Hoppas du får en bra dag 🙂

  rösta gärna på min love basket, skulle betyda mycket 🙂
  http://www.mylovebasket.com/se/profile/emma-lund-3650170

 • Bromans Bravader skriver:

  Tror precis som du! Fin inspiration!

 • Therese skriver:

  Vilken bra inpiration man får av din blogg ♥

 • Johanna skriver:

  Riktigt snyggt! Älskar oranget och grått värdens bästa kombo 🙂

 • Designbird skriver:

  Den man som har så där många Hermès askar skulle jag vilja träffa…

  För övrigt håller jag med dig om de färgval som (jag tror) män gärna förhåller sig till. Jag skrev ett inlägg för inte så länge sedan med en fundering kring just skillnaderna mellan manligt och kvinnligt inom inredning (utan att ha en slutsats dokumneterad). Den tydliga skillnad jag tror mig kunna utläsa av manliga och kvinnliga inredningsbloggare är att män gärna blandar in teknik och sport. Bilder på en snygg kamera och en stilren cykel är ju mer regel än undantag.

 • Robert skriver:

  Tycker folk är alldeles för snälla i din blogg… som svenskar gör… haha… bara håller med och håller med… "fint, fint..", "snyggt, snyggt".. Så nu får du på mopp… igen… i alla fall av mig 🙂 Att män skulle välja svart, vitt och grått pga av änglighet och rädsla för fel tror jag inte är riktigt sant. För det första är det samma sak med tjejer isåfall. Gå in på tex. http://www.styleroom.se så får du se SM i svart/vita hem! Och där är flertaler tjejer förutom mig och några killar till… Tror det istället handlar om SMAK. Precis som Fredrik Lindström och Henrik Schyffert skriver i boken Ljust & Fräscht. Dessutom antar jag att du rör dig i krestar med samma smak som dig, eller? Heminrednings och reklamkretsar? Där du bygger din uppfattning ifrån? I många övriga svenska hem blandas det vilt med stilar och färger. Men de brukar inte höras eller ses så ofta då det av etabliseanget inom heminredning inte brukar anses vara lika snyggt? Vill även säga att man kan vara väldigt djärv i sin inredning även om det går i skala svart-vitt! Tjohej!

 • Joacim skriver:

  Kan ju bero på att "manlig" inredning e väldigt stilren, liksom manlig klädsel de e liksom snyggast med vitt, grått o svart. Dem flesta killar vill väl inte spöka ut sig i pastellfärger likaså inte inreda för färgglatt. Svart, grått, vitt, betong, stål e såå snyggt i inredning

 • hejregina skriver:

  Hm, Envisades att ha en oragnge vägg i mitt tonårsrum så jag har lite svårt för den färgen, fortfarande.. Men det kanske vänder om några år..?

 • Eddie skriver:

  Fin blogg du har =)

 • deniseholmsten skriver:

  hej du! jag har en DAGENSBLOGG Tävling just nu! kika in och va med vettja! det jag väljer tre vinnare, en 1a 2a & en trea! så gå in och anmäl dig NU! 🙂 kram och ha det bra!!! 🙂

 • Hej Frida. Det här tycker jag är riktigt intressant. Jag måste nog säga att jag inte helt håller med, men det är bara med min lilla erfarenhet. Jag tycker att det kan stämma att något kan kategoriseras som "maskulint" men att det är en manlig stil vet jag inte. Ungefär som boyfriend jeans… alla skulle ha det (då menar jag alla TJEJER) Det var inte så att killarna ville ha mer av det…

  Sen var det inte så hemma hos oss. Pappa älskade färg… ville ha starka färger, och mamma älskade naturligt. Trä, vitt, växter, ljus, mys.

  Ofta tycker jag att manliga stylister har mindre grejer… det är inte mycket lådor, ljus etc. Hellre en eller två statement pieces (förlåt för min svengelska. Har bott i England för länge) som tex Arne Jacobsen fåtölj… http://www.walnutgreydesign.com/category/blog/ Men det är också min generalisering.

 • cecilia skriver:

  Hej igen Frida!
  Hade varit kul att få svar på frågan om ljusen 22/11!
  Hälsn Cecilia

 • Lisbeth skriver:

  Kul med lite livlig diskussion! Jag håller med ett tidigare inlägg: alltför många (svenska OCH internationella) kommentarer skrivs av "brunnäsor" och jag har aldrig fattat varför…. Men det var inte det jag ville säga, utan: för några år sedan inredde jag en tvåa åt en kille i 30-årsåldern, som återvände hem från utlandet. Själv hade han inte tid att fixa sin nya lgh. Efter att ha träffat honom och sett hans egna färger kom jag med ett inredningsförslag som var lika delar trärent-svart-vitt-grönt-orange. Jag trodde han skulle rygga för det oranga. Men icke! Det blev kanon. Ett exempel på att killar gillar färg!

  Men många 30+ tjejer jag träffar inreder "bara" med svart-vitt. Dom vågar inte annat, ifall färgen skulle vara otrendig eller på annat sätt "fel" i tjejkompisarnas ögon. Så min erfarenhet är att killar vågar mer än tjejer.

 • Charlotte Bladh skriver:

  Ljushållaren är av Lena Bergström och finns att köpa härhttp://sek.shop.designhousestockholm.com/candleholders/top-light

 • Mona Nilsson skriver:

  OBS Behöver hjälp NU! Hej på er alla inrednings- intresserade ska vara med i en inredningstävling. Jag kom etta i den förra, behöver få tag i Hermes askar ca 6-8 stycken.
  Ska inreda ett kontor i Orange, svart och cerise .+ lite rött.
  Hoppas på hjälp av er mina gelikar!
  Tack på förhand
  Många varma kramar Mona

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *