Annons

Mäklarmani

Det är lite lustigt att se hur vissa mäklares varumärken får ett lyft när de snappas upp av bloggare som lånar bilder och sprider dem likt maskrosfrön på nätet. Först var Göteborgsbaserade Alvhem som slog igenom världen över och blev omskrivna av amerikaner som inte ens kunde stava till Linnégatan. Sen blev Stadshem bloggarnas nya gunstling innan Malmöbaserade Bo-Laget gjorde succé med sitt bildbaserade inspiraitionsarkiv. Sist ut på linan är Fantastic Frank med sina surrealistiska objektsfotograferingar, men jag är personligen inte så lättköpt där. Själva poängen med att hälla ett kilo godiständer i handfatet är ju att väcka uppmärksamhet, men jag kan undra – på vilka grunder? I vilket fall behövs nya vattenhål nu. Det börjar gå rundgång i bildsvepen. Så, kolla exempelvis in Per Jansson. Här är några godbitar.

Foto: objeksbilder lånade från Per Jansson mäkleri

Kategorier:

Kommentarer

 • Martina skriver:

  rundgång it is!!

 • Tant Johanna skriver:

  Håller med dig angående Fantastic Frank, lite för "urflippat" för att jag ska kunna uppsatta det. Men å är jag ju tant också 😉
  Kram Johanna

 • Lotta skriver:

  Galet snyggt! Men fasiken – jag som tänkte måla hela vårt vardagsrum ljust smutsrosa i helgen… nu blev jag ju sugen på grått istället! 😮

 • Annika skriver:

  Du har så rätt; rundgång var ordet. Jag brukar välja ut en bild istället för att visa hela hemmet, men även där börjar det bli trist. Fantastic Frank har ju verkligen lyckats få uppmärksamhet med sitt konceptet. Men håller det i längden? Kram från ett regnigt Umeå.

 • Evelina skriver:

  Jag har väldigt svårt för Fantastic Frank, jag stör mig istället på alla frukter osv. Svårt att se helheten.. hmm.

 • Johanna B skriver:

  Fantastic Frank skulle aldrig få sälja min lägenhet. Känns som att deras kreativa påhitt gör mer för deras eget varumärke än objekten i sig…. De lär ju knappast försörja sig på mäkleriet när det kommer ut en ny lägenhet i kvartalet. Det där funkar bara i Stockholm där folk är desperata både på köp/ och säljarsidan för ingen normalbegåvad individ köper väl (eller säljer) en hyresrättsful lägenhet genom att kasta in ett halvt ton limefrukter. Jag menar. Kom igen!!

 • Johanna skriver:

  Att bli ombloggade är ett bra sätt för mäklarfirmorna att få gratis reklam så jag förstår om de försöker ta utstickande bilder av deras objekt. Sedan måste jag väl säga att jag tycker att stylisten har gjort ett bra jobb här. Jag fastnade för kuddarna i soffa.

 • Johan skriver:

  Fantastic Frank är ju geniala. Annars ganska tråkiga objekt har fått en exponering som många av de absolut finaste objekten sällan kommer upp i. En annan byrå som ständigt har fina bilder och fantastiska objekt är Eklund Stockholm New York. Priser många bara kan drömma om men nu pratar vi ju om insperation och då kan man ju just drömma. 🙂

 • Fredrik M skriver:

  -Tack. Äntligen någon mer som har uppmärksammat detta uppskruvade ämne. Vem har 20 st. lime i en skål i köket? Och på en annan visning med samma mäklare stod samma limeskål på köksbänken… (!)

  Tack för en underbar blogg 🙂

 • Kär i kopparbordet! skriver:

  Jag blev helt kär i kopparbodet på översta bilden!!

  Nån som vet var det kommer från, eller var man hittar ett liknande?

  /erica

 • Sara skriver:

  Hej, Vet någon var det vita soffbordet kommer ifrån som finns på översta bilden?

 • Frida skriver:

  Erica:
  Kopparbordet är Habibis tray Table
  http://www.dailyicon.net/2009/01/habibi-trays-and-side-tables-by-e15/

  Sara:
  Jag vet inte vart det vita bordet kommer ifrån, någon annan?

 • Erica skriver:

  Tack för hjälpen 🙂

 • Erica skriver:

  Hallen längst ner är ju helt underbar!!! Öppet och hemtrevligt!

 • johanna skriver:

  ja man undrar ju vad poängen är med att göra den typen av plåtningar som Fantastic Frank sysslar med. Bilderna är ju både snygga och coola som satan, men de verkar glömma att det är en bostad de ska sälja och inte ett inspirationsmagasin för inredning… Svårt att veta om det är värt att gå på visningen när man ser mer av handdukar och blommor än själva rummen.

 • Henriette Dupont skriver:

  Hi,

  Does anyone know where the big pillows are from?

  /H

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *