Annons

Mitt bästa stalltips i höst – Livet på landet

I höst verkar livet på landet, och i synnerhet livet på hästryggen, vara trendigare än någonsin. Och en stor inspirationskälla när företag och magasin ska styla pressbilder och tidningsreportage. Det här svepet sammanfattar ju onekligen en hel del av vurmen för det rustika och råa, liksom den numera så utbredda fascinationen av patinerat läder. Här kommer ett bildregn med färska exempel på temat. Först ut, Elle Interiörs senaste inredningsreportage som gick under namnet ”Ranchliv”.

Äta bland hästskit? Eller softa i soffan mitt i manegén? Ibland går det nästan lite för långt men det handlar ju mer om miljö och kontext än om praktiska faktiska idéer. Förutom ELLE Interiörs stora ranschjobb noterade jag att textilföretaget afswedala (som jag bloggade häromdagen) också tagit täten i den här genren. Deras senaste pressbilder, trendriktigt preppystylat á la en svensk Ralph Lauren.
Och så travar vi vidare (ni må förlåta mina ordvitsar, men det är svårt att låta bli) med självaste Hästens, som illustrerat sin senaste kampanj med bilder plåtade i just det, ett stall. Kanske inte helt oväntat med tanke på varumärket men i alltså helt linje med tidens trend.
Förra veckan släppte Norrgavel sin senaste katalog, och vad hade man valt att göra? Jo, locka till livet på landet som kontrast till livet i stan. Otroligt fina pressbilder som redan valsat ett varv i bloggosfären. Plåtade i en gård ute på vischan. Även här skymtar om inte en hästgård så åtminstone grånade laduväggar, trä som nötts av tidens tand och hemvävda trasmattor.
Många associerar livet på landet med rutor och flanell, vilket också är material och mönster som kan skönjas hos många textiltillverkare i höst. Eller vad säger ni om H&M Homes kollektion på det temat? Visst passar den också ganska bra in i den här spaningen?
Även GANT Home som annars mest visar välputsat överklassmode har låtit designavdelningen gå bananas på stickat, rutigt, vävt och nästan indianinspirerat hantverk och stylisten har fått fria händer att botanisera på någon bondgård och letat fram råa patinerade träväggar och rustika möbler med både själ och hjärta.
Jag skulle kunna ge hur många fler exempel som helst, på alla dessa företag som i höst satsar på den rustika och lantliga vurmen, men jag väljer att avsluta med en av de mer talande bilderna för den urbana stadsbondefantasin. Himla dukar upp sin vinterkollektion, på hästryggen.
Foton: Lånade av Elle interiör, afswedala, Hästens, GANT home, H&M Home, Himla,

Kategorier:

Kommentarer

 • Lina skriver:

  Wow! Jag ser rutigt överallt!!

 • Så härliga bilder.

 • Marie skriver:

  Varifrån kommer trenden? Hur vet "alla" att det är lantliv och hästar som gäller just nu? För inte kan det vara en slump. Ralph Lauren har kört sin stil i många år, så det kan ju inte vara så att man har hakat på dem.
  Hur uppkommer en trend egentligen och hör gör de olika företagen för att hänga med?
  Det skulle vara trevligt att läsa hur det går till där bak kulisserna om du förstår vad jag menar.

 • Ylva Skarp skriver:

  Kanske en längtan till landet av alla som bor i stan…? För det är ju alltid en idyll här på vischan… 😉 Hur som helst så är det ju vackert!

 • Johanna B. skriver:

  Vad fina lampor de hade på Hästens pressbild. någon som vet varifrån de kommer?

 • Anna skriver:

  Det märks verkligen att du har satsat mer på bloggen den senaste tiden, Frida! Jättejätteroligt för oss läsare, jag uppskattar varje uppdatering så mycket. Tack för fina bilder och inspiration!

 • Marianne skriver:

  Ska önska mig sovrummet med de mörka rustika väggarna i julklapp, härlig trend, härliga bilder!

 • monnah skriver:

  Jag gillar det här rustika! Norrgavels bilder alldeles speciellt… Gården fick mitt hjärta att dunka lite hårdare (och jag skämdes lite över att vara så ytlig :)!

 • Maria skriver:

  Jag älskar hästar och livet på landet! I kombination med inredning så blir det verkligen lyckat!

 • annajohanna skriver:

  Så härligt det ser ut! Jag blir nästan lite sugen på att flytta ut på landet… 🙂

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.