Annons

Om jag bodde större

Jag säger som Johanna. Om jag bara bodde större, då skulle jag åka till närmsta loppis och fynda mig en rejäl damejeanne på studs. Så fina. Både med och utan innehåll, oavsett färg på glaset, helst utan korg. Men de är så platskrävande, oooh så platskrävande, för att komma till sin rätt. Tyvärr.

Foto: b la Mia Linnman via Todayyouinspiredme

Kategorier:

Kommentarer

 • Men de gör sig så fint i inredningen =)

 • Johanna B. skriver:

  Fina påsar också. Dem gillar du va? 🙂 Tänker på ditt gamla inlägg om vackra papperspåsar!

 • Olivia skriver:

  Åh, fina va dom i alla fall! 🙂

 • Hanna skriver:

  Hittade en på loppis för några dagar sedan. I blått…. utan korg för 150 kr. Men slog inte till?! Har grämt mig över det… men får väl se om jag kan åka dit igen. Det fanns några stycken olika. Men jag fick med mig två medicinflaskor i olika storlekar hem som nu pryder vår teakbar av Sigvard Bernadotte tillsammans med andra loppisfynd och iitala-porslin. Gillas! 🙂

 • Jag tror banne mig att jag har sett en sån i källaren. Måste genast kolla! Så snyggt det var i fönster med kvistar i.

 • Formelle Design skriver:

  Jag fyndade en i klarglas i sommar för 75 kr, jätte fin när jag skurat upp den och jag är jätte nöjd 🙂

  För bild kolla gärna här: http://formelledesign.blogspot.com/2011/08/glasfynd.html

  //Johanna

 • Johanna skriver:

  Va glad jag blir att se detta här hos dig! Tack!
  Ja, alltså… Damejeannes är sååå fina. Jag har som sagt bara en hemma, men önskar fler.. Måånga fler 😉

  Ha en skön Torsdag. Kram Johanna

 • Emelie skriver:

  För ett drygt år sedan flyttade jag och min man till ett nästan hundra år gammalt hus. På vinden har vi hittat ett helt gäng damejeanner i olika former och färger. De står kvar där än då vi håller på med renovering just nu, men snart ska de få komma ner och putsas upp.

 • Johanna skriver:

  Vad sugen man blir på att fixa stilleben i helgen. Så småningom kanske med höstiga rönnkvistar!

 • Maja skriver:

  Tänk att det är så vackert med glas och enkla kvistar. Fina bilder som får mig att vilja gå ut i trädgården med en stor sax.

 • Elina skriver:

  Fina bilder. Älskar den med elefantparaden 🙂

 • Lotta skriver:

  Vad lustigt. Vi har två stycken av dessa härliga skapelser, totalt olika varandra. Jag har aldrig tänkt på att man kan ha dem som vaser, just nu har vi dem till att spara mynt. Den ena för femmor & tior och den andra för kronor. Vi har aldrig lyckats fylla hela vägen upp, men kommer man en bit så är det några tusen :0)

 • Nissan skriver:

  Oj, jag har nyss lärt mig ett nytt ord: "damejeanne" 🙂
  Vilken härlig elefantsamling på första bilden också. Gillar!

 • MammaMia skriver:

  Har min i trädgården, i en fin och lagom rostig metallkorg som nu omslingras av humle. Den har hängt med länge och haft olika roller i mina boenden, trots makens försök att ta den till tippen. Minns att det bryggdes maskrosvin i den på 70-talet, inte av mig dock, då var jag för ung 🙂

 • Nejmen ….dom små elefanterna ! måste ha 🙂

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *